Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 02-06-23

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΔΗΛΩΣΗ ΧΥΤΗΡΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ
  • [02] ΠΕΜΠΤΗ ΒΟΜΒΑ ΕΞΕΡΡΑΓΗ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ
  • [03] ΚΑΣΟΥΛΙΔΗΣ: ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΩΝ
  • [04] ΙΡΑΝ: 500 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΧΥΡΟ ΣΕΙΣΜΟ
  • [05] ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΣΤΟ "ΜΠΡΟΥΝΟ ΖΑΟΥΛΙ" ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

  • [01] ΔΗΛΩΣΗ ΧΥΤΗΡΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

    Αθήνα, 22 Ιουνίου 2002 (21:31 UTC+2)

    "Η Νέα Δημοκρατία είναι μπροστά στις δημοσκοπήσεις. Κάνει ψυχοθεραπεία με τις δημοσκοπήσεις. Αυτοϊκανοποιείται από τις δημοσκοπήσεις", δήλωσε ο υφυπουργός Τύπου Τηλέμαχος Χυτήρης.

    "Το έχουμε πει, η Νέα Δημοκρατία κερδίζει στις δημοσκοπήσεις, το ΠΑΣΟΚ κερδίζει στις εκλογές", υπογράμμισε σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της νέας δημοσκόπησης.

    [02] ΠΕΜΠΤΗ ΒΟΜΒΑ ΕΞΕΡΡΑΓΗ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ

    Σαντατέρ, 22 Ιουνίου 2002 (21:29 UTC+2)

    Και πέμπτη βόμβα εξερράγη το τελευταίο 48ωρο στην Ισπανία. Η πέμπτη κατά σειράν αυτοσχέδια βόμβα εξερράγη σε κεντρικό δρόμο, στο τουριστικό θέρετρο Σανταντέρ στα βόρεια της χώρας με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ένας αστυνομικός. Από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές σε παρακείμενα ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα, επιβεβαίωσε η τοπική αστυνομία και μετέδωσαν τοπικά ΜΜΕ.

    Για τις τέσσερις προηγούμενες βόμβες, η ευθύνη αναλήφθηκε από τη βασκική αυτονομιστική οργάνωση ΕΤΑ.

    "Οι τρομοκράτες επιχειρούν να δημιουργήσουν ένα κλίμα φόβου. Επιτίθενται εναντίον μίας Ευρώπης, εντός της οποίας γνωρίζουν πως δεν έχουν καμία θέση" δήλωσε ο Ισπανός πρωθυπουργός, Χοσέ Μαρία Αθνάρ, σχολιάζοντας τις βομβιστικές επιθέσεις των τελευταίων 48 ωρών.

    [03] ΚΑΣΟΥΛΙΔΗΣ: ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΩΝ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΩΝ

    Σεβίλλη, 22 Ιουνίου 2002 (21:27 UTC+2)

    Το κείμενο των συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης στη Σεβίλλη για την Κύπρο είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικό, δήλωσε σήμερα ο Κύπριος Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης.

    Υπογράμμισε ακόμη ότι εκείνο το οποίο ελέχθη στις υποψήφιες χώρες από τους "15" κατά τη σημερινή τους συνάντηση τόσο από την ισπανική προεδρία όσο και από το Δανό Πρωθυπουργό και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι ότι η ΕΕ είναι αποφασισμένη να τηρήσει τα χρονοδιαγράμματα που έχουν καθοριστεί για τη διεύρυνση και ότι στην Κοπεγχάγη αναμένεται να ληφθεί η τελική απόφαση για το θέμα.

    "Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για μας, αφού εκτός των άλλων συναρτάται με τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού," εκτίμησε ο κ. Κασουλίδης.

    Σημείωσε επίσης ότι στα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής αναφέρεται ότι η λύση του Κυπριακού πρέπει να βασίζεται στις αρχές στις οποίες στηρίχθηκε η ΕΕ όταν ιδρύθηκε, ενώ η ΕΕ κάνει έκκληση ούτως ώστε οι προσπάθειες για λύση του Κυπριακού να ολοκληρωθούν πριν το τέλος των ενταξιακών διαπραμγατεύσεων, δηλαδή μέχρι τον Οκτώβριο.

    ΜΠΕ-ΚΥΠΕ

    [04] ΙΡΑΝ: 500 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΧΥΡΟ ΣΕΙΣΜΟ

    Τεχεράνη, 22 Ιουνίου 2002 (21:25 UTC+2)

    Σε 500 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών και σε 1.600 ο αριθμός των τραυματιών από τον ισχυρό σεισμό μεγέθους 6,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ο οποίος έπληξε νωρίτερα σήμερα όλο το βόρειο και δυτικό Ιράν, όπως μετέδωσε ο κρατικός ραδιοσταθμός.

    Το επίκεντρο του φονικού σεισμού εντοπίστηκε 240 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Τεχεράνης στη γεωγραφική ζώνη Μπουϊνζάχρα, όπου οι υλικές ζημιές είναι πολύ μεγάλες και τα θύματα πολυάριθμα.

    Ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί, καθώς υπάρχουν εκατοντάδες κάτω από τα συντρίμμια. Περίπου 60 κωμοπόλεις και χωριά εξαφανίστηκαν από το χάρτη. Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε οκτώ επαρχίες της χώρας.

    [05] ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΣΤΟ "ΜΠΡΟΥΝΟ ΖΑΟΥΛΙ" ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ

    Θεσσαλονίκη, 22 Ιουνίου 2002 (21:23 UTC+2)

    Καταπληκτικές επιδόσεις σημείωσαν οι Ελληνες αθλητές και αθλήτριες στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Στίβου, «Μπρούνο Ζάουλι» που πραγματοποιείται στη Σλοβακία.

    Η Κατερίνα Θάνου με επίδοση 11.14 πήρε τη νίκη στα 100μ., ενώ ο Περικλής Ιακωβάκης τερμάτισε πρώτος στα 400μ εμπόδια με 49.84. Η Μιρέλα Μανιάνι επικράτησε άνετα στον ακοντισμό με βολή στα 63.04μ., καθώς και η Χριστίνα Χατζή στα 400μ. εμπόδια με επίδοση 57.25 Η Χρύσα Γκουντενούδη πήρε την πρωτιά στα 400μ. με χρόνο 52.45, ενώ την πρώτη θέση κατέκτησε και ο Παναγιώτης Στρουμπάκος στα 1.500μ. με επίδοση 3:47.06.

    Η Τασούλα Κελεσίδου περιορίστηκε στη δεύτερη θέση στο αγώνισμα της δισκοβολίας με επίδοση 61.35μ.όπως και η Μαρία Πρωτόπαπα στα 3.000μ με 9:05.21 και ο Κώστας Κουκοδήμος στο μήκος με άλμα στα 7.78μ. Τέλος ο Αλέξανδρος Παπαδημητρίου κατετάγη δεύτερος στη σφυροβολία με 79.24μ.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Sunday, 23 June 2002 - 18:13:14 UTC