Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 02-06-28

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ. ΣΗΜΙΤΗΣ: ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ
  • [02] ΕΠΙΘΕΣΗ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΣΤΗ ΧΕΒΡΟΝΑ
  • [03] ΟΜΙΛΙΑ Α. ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΕΥΡΗΚΑ
  • [04] "ΦΡΕΝΟ" ΣΤΟ ΓΕΝ ΑΠΟ FED-ΕΚΤ - BoJ
  • [05] ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΖΑΝΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ
  • [06] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Α. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ
  • [07] ΙΝΤΕΡΣΑΤ: ΠΡΟΣ ΕΞΑΓΟΡΑ ΤΗΣ STARCOM
  • [08] MICROMEDIA: ΑΠΟΡΡΟΦΑ ΤΙΣ Γ. ΚΛΑΟΥΔΑΤΟΣ - ΑΛΦΑΓΚΡΑΦ
  • [09] ΝΕΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΝΑ ΔΑΝΙΗΛΙΔΟΥ
  • [10] ΛΑΛΙΩΤΗΣ: Η ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΑ ΖΕΥΞΗ ΑΚΤΙΟΥ - ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
  • [11] ΔΙΟΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΤΑΣΟΣ ΚΑΤΣΙΑΜΠΗΣ
  • [12] ΑΝΟΔΙΚΗ ΤΡΟΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΠΟΥΛΙΑΔΗ
  • [13] Ο Β. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ 2009
  • [14] NON PAPER ΕΠΕΔΩΣΕ ΣΤΟΝ ΡΟΜΠΕΡΤΣΟΝ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΓΔΜ
  • [15] ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΑΛΙ ΑΧΜΕΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ Η ΠΓΔΜ ΔΕΝ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΜΕ
  • [16] ΜΕΡΙΣΜΑ 0,05 ΕΥΡΩ ΑΝΑ ΜΕΤΟΧΗ ΔΙΝΕΙ Η "ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ"
  • [17] Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΤΟ Α' 3ΜΗΝΟ 2002
  • [18] Ο ΣΑΒΒΑΣ ΚΩΦΙΔΗΣ ΒΟΗΘΟΣ ΤΟΥ ΓΙΟΒΑΝΟΒΙΤΣ ΣΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ
  • [19] ΝΕΟΣ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ
  • [20] ΔΕ ΔΙΑΝΕΜΕΙ ΜΕΡΙΣΜΑ Η ΕΙΚΟΝΑ - ΗΧΟΣ
  • [21] ΣΥΓΧΩΝΕΥΟΝΤΑΙ ΘΡΑΠΛΑΣΤ ΑΒΕΕ - ΜΕΓΑΣΑΚΚΟΙ ΑΒΕΕ
  • [22] ΔΟΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΟΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΤΗΝ ΓΕΦΥΡΑ ΠΟΤΙΔΑΙΑΣ
  • [23] ΑΡΗΣ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Ο ΚΑΤΕΡΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΜΕ ΨΗΦΟΥΣ 3-2

  • [01] Κ. ΣΗΜΙΤΗΣ: ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

    Αθήνα, 28 Ιουνίου 2002 (12:05 UTC+2)

    Στο θέμα του ευρωστρατού πραγματοποιήθηκε μια ανατροπή της προηγούμενης κατάστασης, κατά τη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαικής Ενωσης στη Σεβίλη, χάρη στην προβολή από την Ελλάδα παγίων θέσεων σε σχέση με τον τρόπο λειτουργίας της Ε.Ε., δήλωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο.

    Ο κ. Σημίτης επισήμανε ότι ο επόμενος χρόνος θα είναι πολύ σημαντικός για τη θέση της Ελλάδας στην Ε.Ε. και την εξωτερική πολιτική μας, αλλά ταυτόχρονα δεν θα είναι μια εύκολη περίοδος γι αυτό χρειάζεται επιμονή και προπαντός ομοψυχία.

    Η συνάντηση του προέδρου της Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού κράτησε μια ώρα και εξερχόμενος του προέδρικού μεγάρου ο κ. Σημίτης δήλωσε στους δημοσιογράφους:

    «Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Στεφανόπουλο είχαμε την τακτική συνάντησή μας και συζήτηση για τα θέματα εξωτερικής και εσωτερικής πολιτικής.

    Ανέφερα τις εξελίξεις στη Σύνοδο Κορυφής της Σεβίλλης και τα θέματα τα οποία συζητήθηκαν τελευταία εδώ στην Ελλάδα, όπως θέματα οικονομικής πολιτικής και αντιμετώπισης των λαθρομεταναστών.

    Θέλω να αναφέρω ότι ο επόμενος χρόνος θα είναι ένας χρόνος πολύ σημαντικός για τη θέση της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ενωση και για την εξωτερική πολιτική μας. Θα έρθουν προς συζήτηση και απόφαση θέματα για τα οποία έχουμε δουλέψει εδώ και πολύ καιρό.

    Το πιο γνωστό είναι η ένταξη της Κύπρου.

    Γνωστό, επίσης, είναι τώρα το θέμα του ευρωστρατού, όπου στη Σεβίλλη πραγματοποιήθηκε μια ανατροπή της προηγούμενης κατάστασης, χάρη στην προβολή από την Ελλάδα παγίων θέσεων, σε σχέση με τον τρόπο λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

    Άλλα θέματα είναι το Κυπριακό, τα θέματα τα οποία έχει να αντιμετωπίσει η Προεδρία π.χ. η λαθρομετανάστευση, αλλά και τα θέματα του κοινωνικού κράτους, καθώς και θέματα ευρύτερα που υπάρχουν από παλιά, όπως το Κυπριακό, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, η υποψηφιότητα της Τουρκίας.

    Χρειάζεται προσπάθεια, χρειάζεται προσοχή, χρειάζεται μια συνεχής επαφή γι' αυτό που έχουμε κάνει μέχρι τώρα. Και ελπίζω ότι θα μπορέσουμε σε όλα αυτά τα θέματα να έχουμε αποφάσεις, οι οποίες θα δυναμώνουν τη θέση μας και θα μας δίνουν περισσότερες δυνατότητες.

    Πρέπει όμως να γνωρίζουμε ότι δεν θα είναι μια περίοδος εύκολη, ότι όλα αυτά δεν θα γίνουν χωρίς δυσκολίες. Χρειάζεται επιμονή και προπαντός χρειάζεται ομοψυχία γύρω απ' αυτά τα θέματα".

    [02] ΕΠΙΘΕΣΗ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΣΤΗ ΧΕΒΡΟΝΑ

    Ιερουσαλήμ, 28 Ιουνίου 2002 (11:31 UTC+2)

    Ισραηλινά μαχητικά ελικόπτερα εξαπέλυσαν τουλάχιστον τέσσερις ρουκέτες στο κτίριο της Παλαιστινιακής Αρχής στη Χεβρόνα ενώ λίγες ώρες νωρίτερα άρματα μάχης και στρατιωτικά ελικόπτερα επιτέθηκαν στο αρχηγείο το οποίο πολιορκείται για τρίτη μέρα.

    Οι Ισραηλινοί εκτιμούν ότι στο κτίριο βρίσκονται τουλάχιστον 40 άτομα, εκ των οποίων οι 15 είναι μέλη της οργάνωσης Τανζιμ.

    Κι ενώ η ένταση οξύνεται ο Αμερικάνος πρόεδρος Μπους έσπευσε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις ότι υπάρχει κλίμα διαφοροποίησης μεταξύ Αμερικής και Ευρώπης, σε ό,τι αφορά το θέμα αντικατάστασης του Παλαιστίνιου ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ, μεταδίδει το BBC.

    Μιλώντας στη Σύνοδο των Οκτώ ο Μπους δήλωσε ότι υπήρξε θετική ανταπόκριση από την πλευρά της Ευρώπης.

    «Οι περισσότεροι Ευρωπαίοι ηγέτες καταλαβαίνουν ότι κάτι πρέπει να αλλάξει προκειμένου να επέλθει η ειρήνη στην περιοχή και αυτό θα επιτευχθεί με ελέυθερες εκλογές, ένα νέο παλαιστινιακό σύνταγμα, διαφάνεια, διοίκηση και νόμο στους Παλαιστινίους», επεσήμανε ο Αμερικάνος πρόεδρος.

    Ν.Κ.

    [03] ΟΜΙΛΙΑ Α. ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΕΥΡΗΚΑ

    Θεσσαλονίκη, 28 Ιουνίου 2002 (00:28 UTC+2)

    Τους συμμετέχοντες στην 20η Διυπουργική Διάσκεψη του Προγράμματος "Εύρηκα" υποδέχθηκε σήμερα σε ειδική τελετή στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος.

    Στην ομιλία του ο κ. Τσοχατζόπουλος υπογράμμισε ότι είναι ιδιαίτερη τιμή η φιλοξενία στη Θεσσαλονίκη της Διάσκεψης που φιλοδοξεί να εκφράσει την κοινή πολιτική βούληση για συνεργασία στην υποστήριξη των νέων τεχνολογιών ως νέου εργαλείου για την ανάδειξη την ευρωπαϊκής εξέλιξης και του ευρωπαϊκού πολιτισμού.

    Επισήμανε ότι η επικρατούσα αντίληψη για την εξέλιξη στον ευρωπαϊκό χώρο δεν έχει να κάνει μόνο με την οικονομική ανάπτυξη, αλλά και με τις κοινωνικές απαιτήσεις των ευρωπαίων πολιτών, απαιτήσεις που έχουν να κάνουν με το περιβάλλον, τον πολιτισμό, την ιστορία.

    "Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Ευρώπη είναι πρώτα απ' όλα πολιτισμός. Ενώ όμως ο πολιτισμός είναι η βασική μεταξύ μας διαφορά, δεν παύουμε να έχουμε ένα κοινό: είμαστε όλοι Ευρωπαίοι", είπε.

    Ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι εκείνο που έχει σημασία είναι ότι μέσα απ' την εξέλιξη της τεχνολογίας μεγεθύνεται η σημασία της γνώσης σε σχέση με τις μηχανές ή τη βιομηχανία. "Η γνώση και η τεχνολογία είναι σήμερα η νέα δύναμη που έχουμε στα χέρια μας . Η Ε.Ε. προσπαθεί να χρησιμοποιήσει αυτή τη νέα δύναμη. Οι πολίτες σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο είναι έτοιμοι να συμμετέχουν κι αυτό γιατί επιθυμούν δίκαιους όρους συμμετοχής στη διαμόρφωση του μέλλοντος τους. Αυτό το μέλλον είναι που απαιτεί από μας σύμπραξη και συνεργασία. Αυτή είναι η νέα προοπτική που πρέπει να κερδίσουμε", υπογράμμισε.

    Ο κ. Τσοχατζόπουλος σημείωσε ότι μέσω του "Εύρηκα" απονέμονται ειδικά βραβεία σε μερικές από τις εταιρείες μας, σε μερικά από τα ιδρύματά μας, που διακρίθηκαν είτε στην προστασία του περιβάλλοντος, είτε στη χρήση της νέας τεχνολογίας.

    "Αν και οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν σε δύο χρόνια, πήραμε την πρωτοβουλία να θεσμοθετήσουμε από τώρα αυτά τα ειδικά βραβεία, ανοίγοντας το δρόμο για ένα διαφορετικό είδος Ολυμπιακών Αγώνων, τους Ολυμπιακούς Αγώνες της τεχνολογίας. Με τον τρόπο αυτό μετατρέπουμε το "Εύρηκα" σ' ένα χρήσιμο εργαλείο ανάδειξης επιτυχημένων κατασκευαστών, επιτυχημένων και δημιουργικών συνεργατών, γιατί σ' αυτή τη νέα εποχή, που ανοίγεται μπροστά μας, αν θέλουμε να λειτουργήσει η ελεύθερη αγορά, χρειαζόμαστε αποτελεσματικούς και ανταγωνιστικούς συνεργάτες", ανέφερε.

    "Ακόμη και εμείς οι σοσιαλιστές αποδεχόμαστε την ανάγκη ύπαρξης αποτελεσματικών και ανταγωνιστικών εταιρειών, ως τον μόνο ασφαλή τρόπο εξασφάλισης θέσεων εργασίας. Με δεδομένη την ευαισθησία μας σε αυτό το ζήτημα επιθυμούμε να δημιουργούμε συνεχώς νέες θέσεις εργασίας. Γι' αυτό το λόγο πιστεύω ότι ο συνδυασμός τεχνολογίας και επιτυχημένων επιχειρήσεων μπορεί να δημιουργήσει πολλές νέες θέσεις εργασίας. Χωρίς να ξεχνάμε φυσικά το ρόλο του κράτους, που οφείλει απ' την πλευρά του να δημιουργήσει τις συνθήκες ώστε να αυξηθούν οι υπάρχουσες θέσεις εργασίας, υποστηρίζοντας τους συνεργάτες του", επισήμανε.

    Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Υπουργός απένειμε και δύο βραβεία ΕΥΡΗΚΑ, (το Lillehammer και το Lynx αντίστοιχα) σε επιχειρήσεις που συνέβαλαν σημαντικά στην προστασία του περιβάλλοντος, καθώς και σε όσες αύξησαν κατά 25% τον κύκλο εργασιών τους και βελτίωσαν την ανταγωνιστικότητά τους, συμμετέχοντας σε έργα του ΕΥΡΗΚΑ.

    Σε δηλώσεις του κατά την είσοδό του στο χώρο της εκδήλωσης, ο κ. Τσοχατζόπουλος τόνισε ότι τριάντα δύο Ευρωπαϊκές χώρες συμμετέχουν σήμερα στη Θεσσαλονίκη σε μια διυπουργική συνεδρίαση του προγράμματος "Εύρηκα", του εργαλείου που έχει ανακαλυφθεί για να προωθήσουν οι 32 αυτές ευρωπαϊκές χώρες την κοινή συνεργασία στον τομέα της έρευνας και της τεχνολογίας.

    "Σκοπός του συνεδρίου είναι μετά από μια αντίστοιχη διακοινοβουλευτικού χαρακτήρα συνεδρίαση πριν από ένα μήνα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο στην Αθήνα, να προσεγγίσουμε και σε επίπεδο υπουργών νέες προτάσεις, με τις οποίες θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε στη σύγχρονη εποχή τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας, της γνώσης, της ανθρώπινης εξέλιξης, που αναδεικνύεται πλέον ως το μεγάλο πλεονέκτημα για μια επιτυχή αναπτυξιακή πορεία όλων των λαών της Ευρώπης, τόσο σε επίπεδο οικονομικό (μεγέθυνση), όσο σε επίπεδο κοινωνικό, με τη διεύρυνση των δικαιωμάτων και της ποιότητας ζωής", επισήμανε.

    [04] "ΦΡΕΝΟ" ΣΤΟ ΓΕΝ ΑΠΟ FED-ΕΚΤ - BoJ

    Αθήνα, 28 Ιουνίου 2002 (20:58 UTC+2)

    Σε μεγάλες πωλήσεις ιαπωνικού νομίσματος προχώρησαν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και η Fed, μαζί με την Τράπεζα της Ιαπωνίας, προκειμένου να βοηθήσουν την τελευταία να βάλει φρένο στη ραγδαία άνοδο του γεν, που απειλεί την πορεία των εξαγωγών της, όπως ανακοινώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής.

    Σύμφωνα με αναλυτές, η παρέμβαση αυτή αποτελεί ένδειξη της θέλησης των τριών κεντρικών τραπεζών να συμβάλλουν στην αποκατάσταση των ισορροπιών στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος προς όφελος και των τριών μεγάλων οικονομιών.

    [05] ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΖΑΝΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ

    Θεσσαλονίκη, 28 Ιουνίου 2002 (20:56 UTC+2)

    Τις επίσημες θέσεις του για το γήπεδο Καρασκαϊκη εξέφρασε με επιστολή του σήμερα ο Α' αντιπρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Ζαννιάς. Στην επιστολή του αναφέρεται στα στρατηγικά σημεία του γηπέδου, καθώς επίσης τάσσεται υπέρ της ανάθεσης του σταδίου στον Ολυμπιακό.

    Η επιστολή που εξέδωσε είναι η ακόλουθη: «Το στάδιο Καραϊσκάκη δεν είναι συνδεδεμένο με το 2004, είναι συνδεδεμένο με την Ελλάδα, με την βασικότερη είσοδο στη χώρα μας, το λιμάνι του Πειραιά το οποίο είναι ο 2ος πόλος έλξης της Μεσογείου και με αξιώσεις διεκδικεί να γίνει ο 1ος για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Λιμάνι της ειρήνης, λιμάνι του αθλητισμού, λιμάνι της προσφυγιάς, λιμάνι του Ολυμπιακού, λιμάνι της νεολαίας, λιμάνι των παιδιών του Πειραιά, το όνομά του ο αγνότερος Έλληνας, ο Γεώργιος Καραϊσκάκης. Στάδιο που δεν ζει αν δεν χρησιμοποιείται από μία ποδοσφαιρική ομάδα, προφανώς από τον Ολυμπιακού. Μπροστά στο Μετρό, κομβικό σημείο της Αττικής οδού, απέναντι στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, πύλη του αθλητικού κινήματος στην Ελλάδα, στάδιο των Ολυμπιονικών, στάδιο των παγκοσμίων ρεκόρ, είσοδος στους αγωνιστικούς χώρους της νεολαίας του Πειραιά και των Δήμων της ευρύτερης περιοχής, άμυνα σ' όλους αυτούς που προσπαθούν να βάλουν τους νέους σε άλλους δρόμους. Τάσσομαι υπέρ της ανάθεσης του σταδίου στον Ολυμπιακό χωρίς κανένα ενδοιασμό μέσα από την υπάρχουσα διαδικασία του διαγωνισμού. Γιατί είμαι βέβαιος ότι αν ψήφιζαν οι δημότες του Πειραιά και οι δημότες των Δήμων της περιοχής, η ανάθεση στον Ολυμπιακό από τις κάλπες θα έδινε ποσοστό 100%. Το ποιος διοικεί το ιστορικό Σωματείο, δεν αφορά στην αξιοποίηση του σταδίου. Θα μπορούσε να το διοικεί κάποιος πρόσφυγας από τον Πειραιά, και το Σωματείο να προοδεύει με την ίδια δύναμη στους αγωνιστικούς χώρους.

    Πρέπει να αναταχθεί το Καραϊσκάκη, να είναι χρήσιμο στους Δήμους του Πειραιά, να είναι εργαλείο των Σωματείων και των αθλητών. Πρέπει να αφεθούν οι σκοπιμότητες, να πέσουν στα νερά της Πειραϊκής και παίρνω πρώτος την ευθύνη αυτής της ανάταξης.

    Έγιναν λάθη. Δεν επιτρέπονται άλλα. Καλώ τον μεγαλομέτοχο της Π.Α.Ε. Ολυμπιακός Σωκράτη Κόκκαλη, να πράξει ότι πρέπει έτσι ώστε το ιστορικό στάδιο, να ανακατασκευαστεί σε όφελος των αθλητών του Πειραιά, της ΠΑΕ Ολυμπιακός και η νεολαία της Ελλάδας να παρακολουθήσει τον τελικό του ποδοσφαίρου το 2004 εκεί που το ιστορικό Σωματείο, θα δίνει τις μάχες του στα Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια πρωταθλήματα. Εκεί που η Ε.Ο.Ε. ζητά την επιβεβαίωσή της.

    Καταλήγοντας, το στάδιο Καραϊσκάκη, μέρος των εγκαταστάσεων του 2004 αποκτά υπεραξία. Υπεραξία που δεν μπορεί να συντηρηθεί σε δικαστικούς αγώνες ετών.

    Η σύμβαση του σταδίου Καραϊσκάκη πρέπει και επιβάλλεται να υλοποιηθεί».

    [06] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Α. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ

    Αθήνα, 28 Ιουνίου 2002 (20:47 UTC+2)

    Τις φιλικές σχέσεις μεταξύ της Ελλάδας και της Βουλγαρίας που αναπτύσσονται σε πολλά επίπεδα και ενισχύονται με τη συνεργασία σε διάφορους τομείς της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής κατά τη διάρκεια των σαράντα τελευταίων χρόνων, καθώς και τις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξής τους επιβεβαίωσαν ο Πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης και ο νέος πρέσβης της Βουλγαρίας στην Αθήνα Στέφαν Στογιάνοφ, ο οποίος τον επισκέφθηκε σήμερα στο γραφείο του.

    Ο κ. Κακλαμάνης υπογράμμισε ότι οι πολύ καλές σχέσεις που υπάρχουν μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών αποτελούν εγγύηση σταθερότητας, ασφάλειας και προόδου για ολόκληρη την περιοχή των Βαλκανίων.

    "Η μάχη που δίνουμε κατατείνει στο να κατακτήσουν οι χώρες αυτής της περιοχής θέση ισότιμη μεταξύ των αναπτυγμένων ευρωπαϊκών κρατών, με την ενσωμάτωσή τους στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα", τόνισε.

    Από την πλευρά του ο κ. Στογιάνοφ εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τη βοήθεια και την υποστήριξη που παρέχει η χώρα μας στη Βουλγαρία στις προσπάθειες που καταβάλει να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση και στο ΝΑΤΟ, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στις δυνατότητες περαιτέρω ενίσχυσης μιας αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.

    [07] ΙΝΤΕΡΣΑΤ: ΠΡΟΣ ΕΞΑΓΟΡΑ ΤΗΣ STARCOM

    Θεσσαλονίκη, 28 Ιουνίου 2002 (20:42 UTC+2)

    Την πρόθεσή της να συγχωνεύσει - με απορρόφηση την εταιρία Seven Ραδιοφωνική & Τηλεοπτική ΑΕ - ανακοίνωσε στους μετόχους η διοίκηση της εταιρίας Ιντερσάτ, κατά τη διάρκεια της τακτικής γενικής συνέλευσης.

    Επίσης, το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας ανακοίνωσε την πρόθεσή του να συγχωνεύσει την εταιρία Grapes Hellas AE, που δραστηριοποιείται στο χώρο των τηλεπικοινωνιών, ενώ έκανε γνωστό ότι προτίθεται να εξαγοράσει την εταιρία Starcom AE, που και αυτή δραστηριοποιείται στο χώρο των τηλεπικοινωνιών.

    Οι σχετικές διαδικασίες, με την έναρξή τους, θα ανακοινωθούν στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών και στους μετόχους.

    [08] MICROMEDIA: ΑΠΟΡΡΟΦΑ ΤΙΣ Γ. ΚΛΑΟΥΔΑΤΟΣ - ΑΛΦΑΓΚΡΑΦ

    Αθήνα, 28 Ιουνίου 2002 (20:41 UTC+2)

    Τη συγχώνευση, με απορρόφηση των ανωνύμων εταιριών ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ Α. ΚΛΑΟΥΔΑΤΟΣ Α.Ε.Ε. και ΑΛΦΑΓΚΡΑΦ Α.Ε.Ε. ΦΩΤΕΚΤΥΠΩΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ, από την MICROMEDIA ΜΠΡΙΤΑΝΝΙΑ Α.Ε. ενέκριναν οι μέτοχοι της τελευταίας, στην τακτική γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην έδρα της.

    Με τη συγχώνευση, δημιουργείται μία εμπορική επιχείρηση, που στον όμιλο επιχειρήσεων ΡΑΔΙΟ ΚΟΡΑΣΙΔΗΣ Ε.Ε.Α.Ε., με κύκλο εργασιών περί το 117,4 εκατ. ευρώ (40 δις. δρχ.), η οποία θα δραστηριοποιείται εκτός από την εμπορία και διάθεση των προϊόντων του ιαπωνικού οίκου Sharp στον τομέα μηχανών γραφείου (φωτοτυπικά, συσκευές fax, τηλέφωνα κλπ.) και ηλεκτρονικών ειδών και στη λιανική πώληση ηλεκτρονικών ειδών με την αλυσίδα καταστημάτων ELEPHANT.

    Το μετοχικό κεφάλαιο της MICROMEDIA ΜΠΡΙΤΑΝΝΙΑ λόγω της συγχώνευσης θα αυξηθεί κατά 13.478.870,14 ευρώ με την έκδοση 22.964.625 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών, ονομαστικής αξίας 0,586 ευρώ ανά μετοχή (200 δρχ. ανά μετοχή).

    Το μετοχικό κεφάλαιο της MICROMEDIA ΜΠΡΙΤΑΝΝΙΑ θα ανέλθει σε 24.470.506,24 ευρώ, διαιρούμενο σε 41.691.625 ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας 0,586 ευρώ ανά μετοχή.

    Οι μέτοχοι ενέκριναν επίσης την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, σύμφωνα με το Ν. 2842/2000, κατά 127.552,51 ευρώ με ισόποση κεφαλαιοποίηση μέρους του αποθεματικού «καταβεβλημένη διαφορά από έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο» και την αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από 0,596 ευρώ σε 0,59 ευρώ.

    Μετά την συγχώνευση οι μέτοχοι της απορροφώσας MICROMEDIA ΜΠΡΙΤΑΝΝΙΑ θα κατέχουν μία (1) μετοχή της νέας εταιρείας για κάθε μία (1) που κατέχουν σήμερα.

    Οι μέτοχοι της «Γεράσιμος Κλαουδάτος Α.Ε.Ε.» θα ανταλλάξουν μία (1) παλιά μετοχή που κατέχουν με 0,99 νέες μετοχές που θα εκδοθούν λόγω της συγχώνευσης.

    Τέλος, οι μέτοχοι της «ΑΛΦΑΓΚΡΑΦ Α.Ε.Ε.» θα ανταλλάξουν μία (1) παλιά μετοχή που κατέχουν με 1,143097 νέες μετοχές που θα εκδοθούν λόγω της συγχώνευσης.

    Στη γενική συνέλευση εγκρίθηκαν οι ετήσιες οικονομικές καταστάσεις για τη χρήση του 2001, σύμφωνα με τις οποίες, ο κύκλος εργασιών της εταιρίας ανήλθε σε 54,298 εκατ. ευρώ (18,5 δις δρχ.) έναντι 50,33 εκατ. ευρώ (17,15 δις δρχ.) το 2000 και τα κέρδη προ φόρων σε 808 χιλ. ευρώ (275,48 εκατ. δρχ.) από 696 χιλ. ευρώ (237,31 εκατ. δρχ.)

    Επίσης αποφασίστηκε η επέκταση του σκοπού της εταιρίας, με το αντικείμενο εργασιών των απορροφώμενων εταιριών.

    Εξάλλου, αποφασίστηκε η τροποποίηση της χρήσης μέρους των αντληθέντων κεφαλαίων (σε ποσοστό 7%) σύμφωνα με την από 2/11/2000 απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων. Συγκεκριμένα ποσά που προορίζονταν για την αναβάθμιση παγίου εξοπλισμού κλωστοϋφαντουργίας και εκπαίδευση πωλητών-τεχνικών, ύψους 820.249,45 ευρώ και 52.824,65 ευρώ αντίστοιχα, θα χρησιμοποιηθούν για τη μείωση βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων. Επίσης, μετατίθεται η υλοποίηση της αλλαγής του μηχανογραφικού συστήματος της εταιρίας για το β' εξάμηνο του 2002.

    [09] ΝΕΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΝΑ ΔΑΝΙΗΛΙΔΟΥ

    Θεσσαλονίκη, 28 Ιουνίου 2002 (20:40 UTC+2)

    Σε μεγάλη ημέρα βρέθηκε η Λένα Δανιηλίδου η οποία νίκησε με 2-0 σετ (7-6 και 6-4) την Ολλανδέζα Ορεμανς στον τρίτο γύρο του φημισμένου τουρνουά τένις Ουίμπλεντον. Ετσι συνέχισε την πολύ καλή της πορεία και προκρίθηκε στις 16 καλύτερες τενίστριες του τουρνουά.

    Την Κυριακή θα αντιμετωπίσει για τη φάση των «16» του Ουίμπλεντον την Αμερικανίδα Τζένιφερ Καπριάτι που είναι Νο 3 στην παγκόσμια κατάταξη και η οποία επικράτησε εύκολα με 2-0 σετ (6-4, 6-2) επί της Ντάγια Μπεντάνοβα από την Τσεχία.

    [10] ΛΑΛΙΩΤΗΣ: Η ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΑ ΖΕΥΞΗ ΑΚΤΙΟΥ - ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΤΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ

    Αθήνα, 28 Ιουνίου 2002 (20:36 UTC+2)

    Εργο σημαντικό που ανοίγει άλλους ορίζοντες ανάπτυξης για πολλούς νομούς και για εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων της περιφέρειας χαρακτήρισε την υποθαλάσσια σήραγγα Ακτίου - Πρέβεζας ο Γραμματέας της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ Κώστας Λαλιώτης.

    Σε δηλώσεις του μετά την τελετή των εγκαινίων της υποθαλάσσιας ζεύξης Ακτίου Πρέβεζας, τόνισε ότι σήμερα είναι μια μέρα χαράς και αισιοδοξίας και για την Αιτωλοακαρνανία και για την Πρέβεζα, αλλά και για όλη την Ήπειρο, καθώς και για όλους τους Ελληνες.

    "Είναι και για μένα μια μέρα χαράς, διότι μαζί με τον Κώστα Γείτονα αρχίσαμε αυτό το έργο και το ολοκλήρωσα πριν από ένα χρόνο και σήμερα δίνεται σε λειτουργία. Πιστεύω ότι το έργο αυτό, με τις παρακάμψεις, πιστοποιεί και αποδεικνύει ότι η Ελλάδα αλλάζει, ότι οι Έλληνες δημιουργούν", υπογράμμισε ο κ. Λαλιώτης, ενώ επισήμανε ότι και αυτό το έργο το αφιερώνει στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας που μιλούσε για μακέτες. "Και αυτό το έργο είναι μια μακέτα, κατά τον κ. Καραμανλή και τους συν αυτώ", είπε.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το ότι χαιρετήθηκε με το βουλευτή της Ν.Δ. κ. Τρυφωνίδη, ο κ. Λαλιώτης τόνισε ότι χαιρετά τους πάντες και ότι η πολιτική του ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι μια ανοικτή πολιτική, μια πολιτική ανοικτού χεριού.

    "Πιστεύουμε ότι τα προβλήματα είναι τα ίδια και για τους δεξιούς και για τους αριστερούς και για τους κεντρώους και για το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και για τη Νέα Δημοκρατία και για το ΚΚΕ και για το Συνασπισμό. Αυτό που έχει σημασία είναι να δίνουμε λύσεις που εμπνέουν, λύσεις που συγκινούν και βεβαίως λύσεις που οδηγούν την Ελλάδα μπροστά στον 21ο αιώνα", σημείωσε.

    "Και αυτό το έργο είναι μια απόδειξη ότι η Ελλάδα προχωρά, ότι η Ελλάδα αλλάζει και ότι οι Ελληνες δημιουργούν", κατέληξε.

    [11] ΔΙΟΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΤΑΣΟΣ ΚΑΤΣΙΑΜΠΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 28 Ιουνίου 2002 (20:08 UTC+2)

    Ούτε και σήμερα δεν τα βρήκαν η διοίκηση του ΠΑΟΚ και ο Τάσος Κατσαμπής. Η νέα συνάντηση που είχε ο παίκτης με τους κ.κ. Κούδα και Χαλβατζούλη δεν οδήγησε πουθενά. Ετσι ο παίκτης δεσμεύτηκε πως θα σκεφτεί όλα όσα συζήτησαν και μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα δώσει την οριστική του απάντηση.

    Το πρόβλημα που παρουσιάστηκε είναι ότι οι παράγοντες του Δικεφάλου δεν μπόρεσαν να αυξήσουν τις ετήσιες αποδοχές του. Από την άλλη η πρόταση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι συγκεκριμένη, αφού αντιπροτείνουν ίδιες ετήσιες απολαβές και αυξημένο μπόνους σε περίπτωση που η ομάδα βγει στο Τσάμπιονς Λιγκ.

    «Συζήτησαν με τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ. Θέλω να σκεφτώ κάποια πράγματα και να πάρω την απόφασή μου. Όμως είμαι επαγγελματίας και θα κοιτάξω το συμφέρον μου», τόνισε ο Τάσος Κατσαμπής αφήνοντας ένα μικρό παραθυράκι για την επικείμενη συνεργασία του με τον Ηρακλή.

    [12] ΑΝΟΔΙΚΗ ΤΡΟΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΠΟΥΛΙΑΔΗ

    Αθήνα, 28 Ιουνίου 2002 (20:01 UTC+2)

    H αντιστροφή του αρνητικού κλίματος και η άνοδος των οικονομικών αποτελεσμάτων του κλάδου πληροφορικής κατά το β΄ τρίμηνο συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον των μετόχων της ΠΟΥΛΙΑΔΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ στην Τακτική Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σήμερα (28/6/2002) στα γραφεία της εταιρίας.

    Η Διοίκηση του Ομίλου προβλέπει ότι κατά το 2003 θα υπάρξει σημαντική ενίσχυση της οικονομικής πορείας των εταιριών του ομίλου λόγω της συμμετοχής τους σε έργα υποδομής μεσαίας και μεγάλης κλίμακας στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Ειδικότερα όσον αφορά το Δημόσιο και ευρύτερο Δημόσιο Τομέα το "πακέτο" έργων που σύμφωνα με τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης θα ξεκινήσει τον Ιούλιο και θα συνεχιστεί το Σεπτέμβριο και το Δεκέμβριο του 2002 αναμένεται να οδηγήσει σταδιακά σε αναστροφή του κλίματος.

    Η επιτάχυνση των δράσεων του Γ΄ΚΠΣ ενισχύει ιδιαίτερα τη δυναμική των εταιριών Q&R και PC SYSTEMS. Ειδικότερα η PC SYSTEMS από τις αρχές του 2002 έχει αναλάβει σημαντικά έργα του Δημόσιου και ευρύτερου Δημόσιου τομέα. Ενδεικτικά αναφέρεται η παροχή πρόσφατα του μηχανογραφικού εξοπλισμού για τις ανάγκες της Βουλής των Ελλήνων.

    Στο επίκεντρο της διεθνούς παρουσίας του ΟΜΙΛΟΥ ΠΟΥΛΙΑΔΗ στο εξωτερικό βρίσκεται η Index Bilgisayar, στην οποία ο όμιλος κατέχει το 50%. Συγκεκριμένα η δυναμική ανάπτυξη της εταιρίας επιβεβαιώνει την επιλογή της διοίκησης του Ομίλου καθώς ο κύκλος εργασιών της εταιρίας και τα κέρδη προ φόρων παρουσιάζουν μεγάλη άνοδο σε ετήσια βάση.

    Κατά το 2002 έχει προγραμματιστεί η απορρόφηση της VDDG από τη Despec Technology Holdings η οποία θα ολοκληρωθεί εντός των προσεχών μηνών. Η νέα εταιρία θα διαθέτει πλειοψηφικές συμμετοχές σε εταιρίες παραγωγής και διανομής αναλωσίμων προϊόντων πληροφορικής, και αποθήκευσης εικόνας και ήχου σε πάνω από 25 χώρες..

    Η παρουσία του ΟΜΙΛΟΥ ΠΟΥΛΙΑΔΗ στο εξωτερικό ενισχύεται από τη διεθνή διεύρυνση των δραστηριοτήτων της Q&R. Eιδικότερα, η εταιρία, μετά την εισαγωγή της στο Χ.Α.Α., έχει αναπτύξει δραστηριότητες στην Πολωνία, την Τσεχία, το Βέλγιο, και το Λουξεμβούργο.

    Ο κ. Πουλιάδης αναφέρθηκε στις μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης που παρουσιάζει ο κλάδος της τεχνολογίας  στη Ελλάδα επισημαίνοντας ότι καθοριστικός παράγοντας είναι η επιτάχυνση στην προκήρυξη έργων ύψους 1τρις. του Γ' ΚΠΣ. Επιπλέον, σημαντική ώθηση προβλέπεται να δοθεί από παράγοντες ανάπτυξης όπως είναι η διείσδυση του e-Business στο πλαίσιο της Ψηφιακής Οικονομίας, η απελευθέρωση του χώρου των τηλεπικοινωνιών και η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004.

    [13] Ο Β. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ 2009

    Θεσσαλονίκη, 28 Ιουνίου 2002 (19:58 UTC+2)

    Επιστολές στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο και στον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη αναφορικά με την υποψηφιότητα της Θεσσαλονίκης για τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2009 θα στείλει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.

    Ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για τον ρυθμό με τον οποίο προχωρά η ολοκλήρωση του φακέλου της υποψηφιότητας της πόλης.

    Την πρόταση για την ανάληψη των Μεσογειακών Αγώνων του 2009 από την Θεσσαλονίκη στηρίζουν καθημερινά πολλοί επώνυμοι και ανώνυμοι πολίτες, καθώς και αθλητές της Βόρειας Ελλάδας και όχι μόνο. Οι διεργασίες για την ολοκλήρωση του φακέλου της υποψηφιότητας συνεχίζονται και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα ολοκληρωθούν και η υποψηφιότητα θα κατατεθεί στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή την προσεχή εβδομάδα.

    «Εστειλα μια επιστολή στον κ. Νικολάου ζητώντας ενημέρωση για το πότε θα πραγματοποιηθεί η σύγκλιση της ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Θέλουμε να παραστούμε στη συνεδρίαση και να αναπτύξουμε τις θέσεις μας», επισήμανε ο κ. Παπαγεωργόπουλος και συνέχισε: «Η Θεσσαλονίκη πρέπει να αναλάβει τους Μεσογειακούς Αγώνες. Υπάρχει αναπτυξιακή προοπτική. Η υποψηφιότητα της Θεσσαλονίκης είναι τεκμηριωμένη και βασίζεται σε πραγματικά δεδομένα όπως στην επάρκεια των υποδομών, στην τεχνογνωσία και την εμπειρία του αθλητικού λοιπού στελεχιακού δυναμικού αλλά και στην πολιτιστική υποδομή».

    [14] NON PAPER ΕΠΕΔΩΣΕ ΣΤΟΝ ΡΟΜΠΕΡΤΣΟΝ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΓΔΜ

    Σκόπια, 28 Ιουνίου 2002 (19:56 UTC+2)

    O πρόεδρος της ΠΓΔΜ Μπόρις Τράικοφσκι επέδωσε χτες κατά τη συνάντηση του με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Τζορτζ Ρόμπερτσον non paper με το οποίο ζητά να γίνει η χώρα του μέλος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας. Παρόμοιο έγγραφο έστειλε και στους πρόεδρους των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ.

    Ο Μπόρις Τράικοφσκι ζητά με το non paper η ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ να αποφασιστεί στη διάσκεψη κορυφής της. Επιπλέον, ζητά να αναγνωριστεί από τη διάσκεψη η δημοκρατική ωριμότητα της χώρα του, που επιβεβαιώθηκε με τον ειρηνικό τρόπο επίλυσης της περσινής κρίση.

    Ο κ. Τράικοφσκι επισήμανε ότι με την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ θα ενισχυθεί η σταθερότητα της περιοχής των Βαλκανίων.

    [15] ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΑΛΙ ΑΧΜΕΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ Η ΠΓΔΜ ΔΕΝ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ

    Σκόπια, 28 Ιουνίου 2002 (19:45 UTC+2)

    Η ΠΓΔΜ δεν απειλείται με αποσταθεροποίηση, τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος του Αλί Αχμέτι «Δημοκρατική Ενωση για την Ενταξη», Αγκρόν Μπουτσάκου.

    Ο κ. Μπουτσάκου, τόνισε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ότι δεν παρατηρείται κάποια κλιμάκωση της κρίσης , αλλά αντίθετα εξάλειψη των υπολειμμάτων της.

    Γι' αυτό το λόγο, υπογράμμισε, η Βουλή θα πρέπει να ψηφίσει και τους τελευταίους νόμους που προβλέπει η συμφωνία της Οχρίδας, δηλαδή την έκδοση διαβατηρίων στην αλβανική γλώσσα και νέο κανονισμό λειτουργία της Βουλής.

    [16] ΜΕΡΙΣΜΑ 0,05 ΕΥΡΩ ΑΝΑ ΜΕΤΟΧΗ ΔΙΝΕΙ Η "ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ"

    Αθήνα, 28 Ιουνίου 2002 (19:43 UTC+2)

    Τη διανομή μερίσματος 0,05 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση 2001 ενέκρινε η σημερινή γενική συνέλευση των μετόχων της «Ναυτεμπορικής», αυξημένο κατά 6,5% σε σχέση με αυτό της αμέσως προηγούμενης χρήσης.

    Δικαιούχοι του μερίσματος είναι οι κάτοχοι μετοχών της εταιρείας κατά το κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης, ενώ από την επόμενη συνεδρίαση η μετοχή θα διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα μερίσματος της χρήσης 2001. Η ημερομηνία έναρξης καταβολής των μερισμάτων προς τους δικαιούχους θα ανακοινωθεί από το δ.σ. της εταιρίας μέσω του Τύπου.

    Στη συνέλευση, στην οποία η απαρτία ξεπέρασε το 85%, ανακοινώθηκαν μεταξύ άλλων τα ακόλουθα: Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ο κύκλος εργασιών και τα προ φόρων κέρδη της εταιρείας κατά το πρώτο εξάμηνο του 2002 θα είναι αυξημένα έναντι εκείνων του αντίστοιχου περυσινού εξαμήνου.

    Η αναγνωσιμότητα της εφημερίδας, σύμφωνα με τελευταία στοιχεία, φθάνει τα 58.000 άτομα και βρίσκεται μεταξύ των τριών πρώτων σε αναγνωσιμότητα ημερήσιων πρωινών πολιτικών και οικονομικών εφημερίδων.

    Πρώτο σε επισκεψιμότητα μεταξύ των οικονομικών sites παραμένει αυτό της «Ναυτεμπορικής», ενώ ταυτόχρονα είναι ανάμεσα στα τρία πρώτα δημοφιλέστερα.

    [17] Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΤΟ Α' 3ΜΗΝΟ 2002

    Αθήνα, 28 Ιουνίου 2002 (19:39 UTC+2)

    Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει η FEFSI, το συνολικό ενεργητικό της ευρωπαϊκής αγοράς των συλλογικών επενδύσεων (αμοιβαία κεφάλαια εντός Οδηγίας ΟΣΕΚΑ και άλλου τύπου funds) το Μάρτιο του 2002 ανήλθε σε 4,76 τρισ.ευρώ, έναντι 4,58 τρισ. ευρώ στο τέλος του 2001, αυξημένο κατά 4%. Η μεταβολή του ενεργητικού από το πρώτο τρίμηνο του 2001 ανέρχεται σε 8,3%.

    Η αύξηση κατά 4% από τις 31/12/01 οφείλεται μεταξύ άλλων και στη στροφή του επενδυτικού κοινού προς τα Αμοιβαία Κεφάλαια Διαχείρισης Διαθεσίμων και Ακινήτων, επιλέγοντας έτσι ασφαλέστερες μορφές επένδυσης για ελαχιστοποίηση του επενδυτικού κινδύνου.

    Οι χώρες με τα μεγαλύτερα μερίδια στην αγορά το πρώτο τρίμηνο του 2002 είναι το Λουξεμβούργο (20,3%), η Γαλλία (19,7%) και η Γερμανία (17%).

    Α/Κ ΟΣΕΚΑ - Οργανισμοί Συλλογικών Επενδύσεων σε Κινητές Αξίες

    Το ενεργητικό της αγοράς Αμοιβαίων Κεφαλαίων που εμπίπτουν στην οδηγία ΟΣΕΚΑ (UCITS), στο τέλος Μαρτίου 2002 ανήλθε σε 3,72 τρισ.ευρώ από 3,59 τρισ. στο τέλος του 2001, σημειώνοντας αύξηση 3,6%. Σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2001 η αύξηση του ενεργητικού ανήλθε σε 8,5%.

    Η αύξηση του ενεργητικού από την αρχή του έτους προέρχεται κυρίως από εισροές κεφαλαίων στις κατηγορίες των Μετοχικών Α/Κ, Ομολογιακών Α/Κ και Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων. Όλες σχεδόν οι χώρες, με εξαίρεση την Ελλάδα και την Ιταλία, παρουσίασαν εισροές κεφαλαίων στα Μετοχικά Α/Κ το πρώτο τρίμηνο του 2002 ως συνέχεια της βελτίωσης του χρηματιστηριακού κλίματος στο τέλος του 2001 μετά το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου.

    Πιο αναλυτικά, τα Μετοχικά Α/Κ αυξήθηκαν κατά 2,8% στα 1,40 τρισ. ευρώ από 1,36 τρισ. ευρώ στο τέλος του 2001. Ακόμη μεγαλύτερες εισροές παρουσίασαν τα Α/Κ Ομολογιακά, που αυξήθηκαν κατά 1,5% στα 925 δισ. ευρώ από 912 δισ. ευρώ και κυρίως τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων που σημείωσαν αύξηση του ενεργητικού 9% στα 561 δισ. ευρώ από 515 δισ. ευρώ Αντίθετα, το ενεργητικό των Μικτών Α/Κ παρέμεινε σχεδόν στα ίδια επίπεδα των 521 δισ. ευρώ από 522 δισ. ευρώ. Επίσης, το Μάρτιο του 2002, σημειώθηκε αύξηση του ενεργητικού των υπολοίπων Α/Κ (other funds) κατά 9,1% σε 71 δισ. ευρώ από 65 δισ. ευρώ.

    Όσον αφορά τη γεωγραφική κατανομή των κεφαλαίων και τις τάσεις που επικράτησαν το πρώτο τρίμηνο του 2002, η Γαλλία και το Λουξεμβούργο εμφάνισαν συνεχή εισροή κεφαλαίων στα Μετοχικά Α/Κ, ενώ στην Ιταλία οι εκροές κεφαλαίων από τα Ομολογιακά και τα Μικτά Α/Κ αντιστάθμισαν τις σημαντικές εισροές και αύξηση του ενεργητικού κατά 14% στα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων.

    Εισροές κεφαλαίων στα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων συνολικού ύψους 3,13 δισ. ευρώ παρουσίασαν η Πορτογαλία και η Ισπανία, ενώ η Ελλάδα σημείωσε εκροές κεφαλαίων από όλες τις κατηγορίες Α/Κ. Τέλος, οι Σκανδιναβικές χώρες επωφελήθηκαν κυρίως από εισροές κεφαλαίων στα Μετοχικά Α/Κ.

    Στα τριμηνιαία στοιχεία της FEFSI, η Ελλάδα διατηρεί μερίδιο 0,64% του συνολικού ενεργητικού της αγοράς των ΟΣΕΚΑ έναντι 0,74% στο τέλος του 2001 και κατατάσσεται 14η μεταξύ 20 ευρωπαϊκών χωρών. Συμπεριλαμβανομένου του ενεργητικού των Οργανισμών Συλλογικών Επενδύσεων εκτός οδηγίας ΟΣΕΚΑ, η χώρα μας παραμένει στην ίδια θέση με μερίδιο 0,55% από 0,64%. Αναλυτικότερα, και ανά κατηγορία Αμοιβαίων Κεφαλαίων ΟΣΕΚΑ, η Ελλάδα κατέχει μερίδιο 0,35% επί του συνολικού ενεργητικού των Μετοχικών Α/Κ (από 0,40% στις 31/12/01), μερίδιο 0,58% στα Ομολογιακά Α/Κ (από 0,61% στις 31/12/01), μερίδιο 0,81% στα Μικτά Α/Κ (από 1,17% στις 31/12/01) και μερίδιο 1,7% στα Διαχείρισης Διαθεσίμων (από 1,9% στις 31/12/01).

    Οργανισμοί Συλλογικών Επενδύσεων εκτός οδηγίας ΟΣΕΚΑ

    H Αγορά των Οργανισμών Συλλογικών Επενδύσεων εκτός ΟΣΕΚΑ (non-UCITS) αποτελείται κυρίως από τα Γερμανικά "Spezialfonds", τα Αγγλικά Investment Trusts, τα Αμοιβαία Ακινήτων και τα Γαλλικά Αποταμιευτικά Α/Κ.

    Ύστερα από εισροές κεφαλαίων και στις τέσσερις κατηγορίες, το ενεργητικό της αγοράς αυξήθηκε κατά 5,5% στα 1,04 τρισ. ευρώ από 986 δισ. ευρώ στις 31/12/01. Σημειώνεται ότι κυρίως τα Αμοιβαία Κεφάλαια Ακινήτων παρουσίασαν αύξηση 35% έναντι του πρώτου τριμήνου 2001 και 7,7% από το τέλος του 2001.

    [18] Ο ΣΑΒΒΑΣ ΚΩΦΙΔΗΣ ΒΟΗΘΟΣ ΤΟΥ ΓΙΟΒΑΝΟΒΙΤΣ ΣΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ

    Θεσσαλονίκη, 28 Ιουνίου 2002 (19:36 UTC+2)

    Ο Σάββας Κωφίδης έγινε και αυτός βοηθός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο πρώην παίκτης του Γηραιού που αγάπησε και αγαπήθηκε από τους φιλάθλους, θα συνεργαστεί για τη νέα χρονιά με τον Γιοβάνοβιτς. Το νέο μέλος της ομάδας διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Γιοβάνοβιτς κάτι που έπαιξε σημαντικό ρόλο για την επικείμενη συνεργασία τους.

    Μαζί στο τεχνικό τιμ του Ηρακλή θα είναι και ο Γρηγόρης Καραβέλης. Την ίδια ώρα ο Γιώργος Καραϊσκος είναι και επίσημα προπονητής της δεύτερης ομάδας του γηραιού.

    [19] ΝΕΟΣ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ

    Αθήνα, 28 Ιουνίου 2002 (19:32 UTC+2)

    Ενα νέο ιδιαίτερα προνομιακό καταθετικό λογαριασμό μισθοδοσίας σχεδίασε και διαθέτει η Εγνατία Τράπεζα. Ο νέος λογαριασμός εκτός από την υψηλότερη ετήσια απόδοση καταθέσεων της αγοράς 5,25% με μηνιαία απόδοση τόκων, προσφέρει τη δυνατότητα προ - ανάληψης έως και του 90% των μηνιαίων καθαρών αποδοχών από τη μισθοδοσία του επόμενου μήνα.

    Ο λογαριασμός "Μισθός 1+1" απευθύνεται σε μισθωτούς και συνταξιούχους και συνοδεύεται από μια σειρά προνομίων και διευκολύνσεων τόσο για τον μισθωτό ή συνταξιούχο δικαιούχο, όσο και για την επιχείρηση που έχει εντάξει την μισθοδοσία των υπαλλήλων της σε αυτό το προνομιακό λογαριασμό.

    [20] ΔΕ ΔΙΑΝΕΜΕΙ ΜΕΡΙΣΜΑ Η ΕΙΚΟΝΑ - ΗΧΟΣ

    Αθήνα, 28 Ιουνίου 2002 (19:28 UTC+2)

    Πραγματοποιήθηκε σήμερα η ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, η οποία ενέκρινε τις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις της χρήσης που έληξε, τις σχετικές εκθέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και του Ορκωτού Ελεγκτή, την διανομή των κερδών καθώς και την μη διανομή μερίσματος στους μετόχους δεσμευόμενη από τις διατάξεις του άρθρου 43 παρ. 3 εδάφιο δ΄ του κ.ν. 2190/1920 «περί ανωνύμων εταιριών».

    Επίσης η Γενική Συνέλευση αποφάσισε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας κατά 11.603.375 δραχμές (ισόποσο σε ευρώ 34.052,46) με ισόποση κεφαλαιοποίηση της υπεραξίας των παγίων κατά τις διατάξεις του Ν. 2065/1992 με αύξηση της ονομαστικής αξίας κάθε μετοχής από 100 δραχμές σε 102,225 δραχμές, την μετατροπή του μετοχικού κεφαλαίου και της ονομαστικής αξίας της μετοχής σε ευρώ στα πλαίσια των διατάξεων του Ν. 2842/2000 και την τροποποίηση εξ΄ αυτού του λόγου του άρθρου 5 του εταιρικού καταστατικού.

    [21] ΣΥΓΧΩΝΕΥΟΝΤΑΙ ΘΡΑΠΛΑΣΤ ΑΒΕΕ - ΜΕΓΑΣΑΚΚΟΙ ΑΒΕΕ

    Ξάνθη, 28 Ιουνίου 2002 (19:23 UTC+2)

    Ανακοινώθηκε σήμερα, κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης των μετόχων της Πλαστικά Θράκης, η συγχώνευση των θυγατρικών Θράπλαστ ΑΒΕΕ και Μεγασάκκοι ΑΒΕΕ, με στόχο την αύξηση της αποτελεσματικότητας με τη μείωση του κόστους λειτουργίας.

    Επίσης, έγινε γνωστό το επενδυτικό πρόγραμμα του Ομίλου για το 2002-2003 με επενδύσεις στους τομείς των μη υφαντών προϊόντων και του κλάδου άκαμπτης συσκευασίας ύψους 18 εκ. ευρώ περίπου.

    Περαιτέρω, έγινε αναφορά στην πορεία της εταιρίας και του Ομίλου για το τρέχον έτος, το οποίο προβλέπεται ιδιαίτερα θετικό με αύξηση του κύκλου εργασιών και των λειτουργικών αποτελεσμάτων.

    [22] ΔΟΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΟΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΤΗΝ ΓΕΦΥΡΑ ΠΟΤΙΔΑΙΑΣ

    Θεσσαλονίκη, 28 Ιουνίου 2002 (19:20 UTC+2)

    Ολοκληρώθηκε σήμερα το νέο οδικό τμήμα 1.200 μέτρων, σε συνέχεια της νέας διπλής κατεύθυνσης γέφυρας της Ποτίδαιας, καθώς επίσης και η ανακατασκευασμένη παλαιά εθνική οδός Ποτίδαια - διασταύρωση Σάνη, μήκους 6,5 χιλιομέτρων με ηλεκτροφωτισμένους τους δύο κόμβους συμβολής στην αρχή και στο πέρας της οδού.

    Το έργο, αποτελεί τμήμα του οδικού άξονα Μουδανιά - Ποτίδαια - Κασσανδρεία - Πευκοχώρι, έχει προϋπολογισμό 2,7 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτήθηκε από το ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας. Δημοπρατήθηκε στις 14 Μαίου 2002 και ανάδοχος ανεδείχθη η εταιρία "Δ. Καλαμάρας ΑΤΕ", η σύμβαση υπεγράφη στις 27 Μαίου 2002 και ως ημερομηνία περάτωσης του έργου προβλέφθηκε η 30η Ιουνίου 2003 επειδή οι συνθήκες κυκλοφορίας, η ύπαρξη δικτύων ύδρευσης, ΟΤΕ, ΔΕΗ, οι απαιτούμενες αρχαιολογικές έρευνες και η διαδικασία απαλλοτριώσεων ενείχαν τον κίνδυνο σοβαρών καθυστερήσεων και τμηματικής εκτέλεσης των εργασιών διαπλάτυνσης.

    Με τη βοήθεια των εμπλεκομένων φορέων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των ιδιοκτητών γης, αλλά και των υπαλλήλων της υπηρεσίας της Περιφέρειας και της αναδόχου εταιρίας, μέσα σε διάστημα ενός μήνα, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας παρέδωσε το έργο σε χρήση για την κυκλοφορία των αυτοκινήτων τους θερινούς μήνες. Οι εργασίες βελτίωσης του παλαιού οδοστρώματος έχουν προγραμματιστεί να εκτελεστούν μετά τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να αποφευχθούν κυκλοφοριακά προβλήματα κατά την τουριστική περίοδο.

    Με δήλωσή του ο υφυπουργός Οικονομίας Χρήστος Πάχτας επισημαίνει ότι η παράδοση της οδού στην κυκλοφορία θα ανακουφίσει σημαντικά τον κυκλοφοριακό φόρτο των θερινών μηνών, καθώς μαζί με τη γέφυρα και τις προσβάσεις αποτελούν πλέον ενιαίο οδικό δίκτυο, το οποίο επιτρέπει την άνετη και ασφαλή διέλευση οχημάτων από την Ποτίδαια μέχρι τη διασταύρωση Σάνης, σε συνολικό μήκος 9,5 χιλιομέτρων.

    [23] ΑΡΗΣ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Ο ΚΑΤΕΡΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΜΕ ΨΗΦΟΥΣ 3-2

    Θεσσαλονίκη, 28 Ιουνίου 2002 (19:16 UTC+2)

    Ελεύθερος από τον Αρη έμεινε ο διεθνής τερματοφύλακας Φάνης Κατεργιαννάκης. Σύμφωνα λοιπόν με την ανακοίνωση της Επιτροπής Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΑΕ και με ψήφους 3-2 υπέρ του παίκτη δικαιώθηκε στην αίτηση προσφυγής που κατέθεσε κατά του κίτρινου συλλόγου. Έτσι και μετά την συγκεκριμένη εξέλιξη της υπόθεσης ανοίγει ο δρόμος με την μεταγραφή του στον Ολυμπιακό, ο οποίος του έκανε επίσημη πρόταση πριν από λίγες ημέρες.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Friday, 28 June 2002 - 18:13:44 UTC