Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 02-06-30

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ
  • [02] ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΤΕΙΧΟΣ ΓΥΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ
  • [03] ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ
  • [04] ΥΠΟ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΚΑΜΠΟΥΛ
  • [05] HMEΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • [06] ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΑΚΤΩΝ ΣΤΗ Ν. ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑ
  • [07] ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ Ο Γ. ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ
  • [08] ΥΠΟΠΤΟΙ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ 11ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ
  • [09] ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΤΟ 1ο ΦΟΡΟΥΜ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
  • [10] ANAΦΟΡΕΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΔΩΔΕΚΑ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ
  • [11] ΟΙ ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΟΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ
  • [12] Ο ΑΡΑΦΑΤ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΟΥΣ
  • [13] ΑΝΕΤΡΑΠΗ ΣΚΑΦΟΣ - ΣΩΟΙ ΟΙ 4 ΕΠΙΒΑΤΕΣ
  • [14] ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ - ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ
  • [15] ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΡΕΚΟΡ ΣΤΟ ΤΡΙΠΛΟΥΝ Ο ΧΡ. ΖΑΛΑΓΚΙΤΗΣ
  • [16] ΕΝΑΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΕ ΤΑΧΥΠΛΟΟ ΣΚΑΦΟΣ
  • [17] ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΑΧΜΕΤΙ
  • [18] ΤΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΠΝΙΓΗΚΑΝ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
  • [19] ΣΥΛΛΗΨΗ ΥΠΟΠΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΙΖΟΝΑ
  • [20] ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΥΡΙΟ Ο Ν. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
  • [21] Ο Τ. ΓΚΩΝΙΑΣ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ

  • [01] Η ΒΡΑΖΙΛΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ

    Γιοκοχάμα, 30 Ιουνίου 2002 (16:05 UTC+2)

    Η Βραζιλία στέφθηκε Παγκόσμια Πρωταθλήτρια. Κατέκτησε το 17ο Παγκόσμιο Κύπελλο, το πέμπτο στην ιστορία της, καθώς κέρδισε σήμερα στο μεγάλο τελικό που πραγματοποιήθηκε στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας τη Γερμανία με σκορ 2 - 0. Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ο Ρονάλντο που πέτυχε και τα δύο τέρματα των βραζιλιάνων.

    Στο α' ημίχρονο η "Σελεσάο" είχε την υπεροχή. Η Βραζιλία δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες με κυριότερη τη φάση στο 45' λεπτό όταν το σουτ του Κλέμπερσον έξω από τη μεγάλη περιοχή βρήκε το δοκάρι. Αντίθετα, η Γερμανία προσπάθησε με αντεπιθέσεις να φανεί απειλητική.

    Στην επανάληψη ...μίλησε ο Ρονάλντο. Ο 67' ο Ολιβερ Καν χάνει τη μπάλα μετά από μακρινό σουτ του Ριβάλντο και ο Ρονάλντο καταφέρνει να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα γράφοντας έτσι το 1 - 0. Το 2 - 0 ήρθε 12' λεπτά αργότερα. Μετά από πάσα του Κλέμπερσον ο Ριβάλντο άφησε τη μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του και ο Ρονάλντο με πλασέ σφράγισε τη νίκη για την Εθνική ομάδα της Βραζιλίας.

    Σημειώνεται πως Βραζιλία και Γερμανία τέθηκαν αντιμέτωπες για πρώτη φορά στην ιστορία τους σε αγώνα Μουντιάλ. Οι συνθέσεις:

    Γερμανία: Καν, Φρινγκς, Λίνκε, Ράμελοφ, Μέτζελντερ, Σνάιντερ, Γέρεμις (77' Ασαμόα), Χάμαν, Μπόντε (84' Τσίγκε), Κλόζε (74' Μπίρχοφ) και Νόιβιλ.

    Βραζιλία: Μάρκος, Καφού, Λούσιο, Ρόκε Ζούνιορ, Εντμιλσον, Ρομπέρτο Κάρλος, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Κλέμπερσον, Ρονάλντο (90' Ντενίλσον), Ριβάλντο και Ροναλντίνιο (85' Ζουνίνιο). Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Ιταλός Πιερλουίτζι Κολίνα που έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Ρόκε Τζούνιορ και Κλόζε.

    [02] ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΙ ΤΕΙΧΟΣ ΓΥΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ

    Τελ Αβίβ, 30 Ιουνίου 2002 (21:03 UTC+2)

    Παρουσία του υπουργού Αμυνας της Χώρας Μπέντζαμιν Μπεν-Ελιέζερ, το Ισραήλ ξεκίνησε την κατασκευή ηλεκτρονικού προστατευτικού τείχους στην Ιερουσαλήμ.

    Το τείχος, που θα φτάσει τα 50 χιλιόμετρα, έχει ως στόχο να προστατεύσει την Ιερουσαλήμ από τις επιθέσεις των Παλαιστινίων. Θα καλύπτει την τη βόρεια, τη νότια και την ανατολική πλευρά της Ιερουσαλήμ, που συνορεύουν με τη Δυτική Οχθη. .

    Το τείχος σχεδιάζονταν εδώ και αρκετό καιρό, αλλά η δημιουργία του επισπεύσθηκε εξαιτίας των τελευταίων επιθέσεων αυτοκτονίας των Παλαιστινίων.

    Εξάλλου, σήμερα εκκενώθηκαν από τον ισραηλινό στρατό δύο παράνομοι οικισμοί Εβραίων εποίκων, μετά από απόφαση του υπουργού Αμυνας Μπέντζαμιν Μπεν-Ελιέζερ

    [03] ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ

    Κλιαργουότερ (Φλόριδα), 30 Ιουνίου 2002 (21:02 UTC+2)

    Έκκληση στην ελληνική κυβέρνηση, την πολιτική ηγεσία της Ελλάδας και τη διεθνή κοινότητα ώστε η ονομασία του κρατιδίου της ΠΓΔΜ που θα υιοθετηθεί να ξεχωρίζει τους κατοίκους της χώρας αυτής από τους Μακεδόνες απευθύνει με ψήφισμά της για το Μακεδονικό ζήτημα η Παμμακεδονική Ένωση των Η.Π.Α.. Το ψήφισμα υιοθετήθηκε κατά το 56ο Ετήσιο Συνέδριο της Ένωσης που πραγματοποιήθηκε από τις 26 ως τις 30 Ιουνίου στο Κλιαργουότερ της Φλόριδας.

    Στο ψήφισμα που εκδόθηκε με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο κρατίδιο της ΠΓΔΜ υπογραμμίζεται ότι η ονομασία Μακεδονία είναι αναμφίβολα Ιστορική και Πολιτιστική Κληρονομιά της Ελλάδας και τονίζεται ότι η ιστορία της Μακεδονίας και ειδικά η ονομασία της δεν είναι διαπραγματεύσιμη και δεν δύναται να παραχωρηθεί σε τρίτους.

    «Προσμένουμε όπως η ονομασία της χώρας της ΠΓΔΜ θα εκφράζει την πολυεθνική της υπόσταση και θα επιτρέψει όλους τους κατοίκους της να συνυπάρχουν ειρηνικά» αναφέρει η Παμμακεδονικη Ένωση των Η.Π.Α. που συστήνει την αναγνώριση της χώρας της ΠΓΔΜ με την ονομασία «Κεντρική Βαλκανική Δημοκρατία» ή «Βαρδάρσκα Δημοκρατία».

    Εξάλλου προειδοποιεί πως δεν θα γίνει δεκτή για τη χώρα της ΠΓΔΜ οποιαδήποτε ονομασία που θα περιέχει τον όρο Μακεδονία ή παράγωγά του και ζητά άτομα Ελληνικής προέλευσης που κατοικούν στη χώρα της ΠΓΔΜ, να χαίρουν της ελευθερίας έκφρασης σε θέματα γλώσσας, θρησκείας, παιδείας και πολιτισμικής ταυτότητας.

    «Όσοι αυτοαποκαλούνται Μακεδόνες είναι Έλληνες» αναφέρει το ψήφισμα της Παμμακεδονικής που προσθέτει: «Η Μακεδονική μας συνείδηση και ταυτότητα δεν αποτελεί θέμα εξωτερικής πολιτικής υπό οιανδήποτε ερμηνεία του ορισμού της. Είναι Ιερό μας Καθήκον να εξακολουθήσουμε τον αγώνα μας για τα δίκαια της Μακεδονίας. Το απαιτεί η Ιστορία».

    Το ψήφισμα υπογράφουν τα μέλη της επιτροπής Σεραφείμ Παπαγιάννης, Φώτης Γερασόπουλος, Αντώνιος Οικονόμου, Νίνα Περοπούλου, Πάνος Σπηλιάκος, Αθανάσιος Βουλγαρόπουλος, Αντώνιος Παπαδόπουλος, Χρήστος Χρηστάκης, Μαρία Χατζηνάκου και Γιάννης Κοροσίδης.

    [04] ΥΠΟ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΚΑΜΠΟΥΛ

    Καμπούλ, 30 Ιουνίου 2002 (20:52 UTC+2)

    Υπό τουρκική διοίκηση είναι από σήμερα το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν, Καμπούλ.

    Ο συνταγματάρχης της τουρκικής αεροπορίας Καμέζ Ορντούλ παρέλαβε από τη Βρετανία τη διοίκηση των 2.453 μελών της διεθνούς δύναμης που είναι εγκατεστημένη στο αεροδρόμιο.

    «Η αποστολή μας είναι να φέρουμε το αεροδρόμιο στα διεθνή στάνταρ και μια μέρα να το παραδώσουμε στον έλεγχο του Αφγανιστάν», δήλωσε ο κ. Ορντούλ.

    Το αεροδρόμιο, που ήταν κλειστό όσο βρίσκονταν οι Ταλιμπάν στην εξουσία, υπέστη σοβαρές ζημιές κατά τη διάρκεια της σοβιετικής κατοχής στη δεκαετία του '80 και τον εμφύλιο πόλεμο στη δεκαετία του '90.

    Ο απερχόμενος Βρετανός διοικητής σμηναγός, Γκράχαμ Στέισι, δήλωσε ότι περίπου 50.000 νάρκες είναι θαμμένες στην περίμετρο του αεροδρομίου.

    Το αεροδρόμιο θα βρίσκεται υπό τουρκική διοίκηση για 6 μήνες, περίοδος που πιθανόν να παραταθεί.

    [05] HMEΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

    Θεσσαλονίκη, 30 Ιουνίου 2002 (20:41 UTC+2)

    Τη σημασία της Μεταλλείας για την εθνική οικονομία υπογράμμισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων (ΣΜΕ) Γιώργος Γεωργιάδης, μιλώντας σε ημερίδα που οργάνωσε ο ΣΜΕ σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος και το τοπικό Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ). Όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης είναι ανάγκη ορισμένες φορές τα τοπικά συμφέροντα να υποχωρούν μπροστά στο γενικότερο συμφέρον και σημείωσε πως θα πρέπει να υπάρξει καλύτερη πληροφόρηση των πολιτών για τα πλεονεκτήματά της μεταλλείας ως προς την αύξηση της απασχόλησης και την τόνωση της τοπικής οικονομίας.

    «Οι μεταλλευτικές επιχειρήσεις οφείλουν να δημιουργήσουν το όλο πλέγμα δομών και σχέσεων με τις τοπικές κοινωνίες και το περιβάλλον, που θα διασφαλίσουν την «αειφόρο» ανάπτυξη με βάση το συνεχή διάλογο με τους φορείς των τοπικών κοινωνιών» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΜΕ και πρόσθεσε πως οι τοπικές κοινωνίες πρέπει να ωφελούνται με κοινωφελή έργα, προγράμματα εκπαίδευσης, υγείας και πρόνοιας αλλά και με την ενίσχυση πολιτιστικών συλλόγων. Εξάλλου αναφέρθηκε στα προβλήματα που προκύπτουν στη μεταλλεία από περιβαλλοντικά προγράμματα με τα οποία δεσμεύονται πολλές περιοχές του εδάφους της χώρας.

    Στην ομιλία του ο Γενικός Γραμματέας του ΣΜΕ Β. Νικολετόπουλος παρουσίασε τις τρέχουσες παραγωγικές δραστηριότητες των εταιριών στο εσωτερικό και το εξωτερικό και υπογράμμισε ότι έχουν στόχο τη βελτίωση της παραγωγικής διαδικασίας, την ευαισθητοποίηση προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο και την αξιοποίηση της τεχνογνωσίας και του μάνατζμεντ για την επέκταση των δραστηριοτήτων αυτών στο εξωτερικό.

    Στην ημερίδα παρευρέθηκαν ο υπουργός Ανάπτυξης Ακης Τσοχατζόπουλος και η υφυπουργός περιβάλλοντος Ροδούλα Ζήση.

    [06] ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΑΚΤΩΝ ΣΤΗ Ν. ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑ

    Θεσσαλονίκη, 30 Ιουνίου 2002 (20:12 UTC+2)

    Με κεντρικό μήνυμα τον εθελοντισμό και την ευαισθητοποίηση και συμμετοχή των πολιτών για ένα καθαρό περιβάλλον και κατά την καλοκαιρινή περίοδο πραγματοποιήθηκε το πρωί στην παραλία της Νέας Καλλικράτειας η πρώτη φάση της Εξόρμησης Καθαρισμού των Ακτών του Θερμαϊκού και της Χαλκιδικής που διοργανώνει για ένατη συνεχή χρονιά ο Σύνδεσμος Ο.Τ.Α. Μείζονος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον Δήμο Νέας Καλλικράτειας και το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων.

    Από το πρωί τα συνεργεία του Συνδέσμου και του Δήμου και εκατοντάδες πολίτες και μέλη οικολογικών οργανώσεων της περιοχής εξόρμησαν στις ακτές της Νέας Καλλικράτειας καθαρίζοντας την παραλία από κάθε είδους απορρίμματα. Στην προσπάθεια συμμετείχε και σχολή αυτοδυτών με τον υποβρύχιο καθαρισμό του παράκτιου τμήματος.

    «Ο εθελοντισμός είναι το κύριο μήνυμα της εποχής μας» τόνισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ο.Τ.Α. Μπάμπης Μπαρμπουνάκης και πρόσθεσε πως όλοι οι πολίτες πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων. Εξάλλου ανακοίνωσε ότι παραδόθηκε ήδη και άρχισε άμεσα να λειτουργεί ο Κινητός Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων που βρίσκεται τρία χιλιόμετρα από τη Νέα Καλλικράτεια.

    Από την πλευρά τους ο δήμαρχος Νέας Καλλικράτειας Βασίλης Λαχταρίδης και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργος Τσακμάκας χαρακτήρισαν πολύ σημαντική υπόθεση το έργο της διατήρησης των ακτών μας καθαρών.

    [07] ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ Ο Γ. ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ

    Σέρρες, 30 Ιουνίου 2002 (20:01 UTC+2)

    Την υψηλή αυτοπεποίθηση της Ελλάδας με την οποία ξεκινά για την υλοποίηση του νέου οράματός της για τη δημιουργία μιας ισχυρής και ευημερούσας χώρας, εξέφρασε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Μαγκριώτης, ο οποίος εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις χθεσινές εκδηλώσεις για την 89η επέτειο από την απελευθέρωση της πόλης των Σερρών. Ο κ. Μαγκριώτης παρακολούθησε την επίσημη δοξολογία στον μητροπολιτικό ναό της πόλης και τη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση που ακολούθησε.

    «Σήμερα έχουμε όλες τις προϋποθέσεις να κατακτήσουμε το όραμα της ισχυρής και ευημερούσας Ελλάδας, της Ελλάδας της ειρήνης και της δημιουργίας», είπε ο κ. Μαγκριώτης και πρόσθεσε πως η ισχυρή μας οικονομία, η θεσμική και πολιτική σταθερότητα, η κοινωνική συνοχή, οι αποτρεπτικές ένοπλες δυνάμεις και η αξιόπιστη εξωτερική μας πολιτική εγγυώνται την τελική επίτευξη του οράματος.

    Εξάλλου, ο κ. Μαγκριώτης μίλησε χθες το μεσημέρι στο αναπτυξιακό συνέδριο της νομαρχιακής επιτροπής ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης με θέμα τις νέες γεωπολιτικές σχέσεις και ισορροπίες στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και το ρόλο της Ελλάδας και της Θεσσαλονίκης στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Ο υφυπουργός Εξωτερικών επισήμανε πως η Ελλάδα καλείται να λειτουργήσει ως γέφυρα επικοινωνίας και παράγοντας σταθερότητας στην γύρω περιοχή ενώ υπογράμμισε ότι η Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο αυτό οφείλει να ανταποκριθεί στις παγκόσμιες εξελίξεις. Για να γίνει αυτό, κατά τον κ. Μαγκριώτη, η πόλη της Θεσσαλονίκης θα πρέπει να αξιοποιήσει τη σύγχρονη αγορά και τις ανάγκες της, τις νέες τεχνολογίες και τα δίκτυα επικοινωνίας αλλά και τη δυνατότητα της χρηματοοικονομικής ανάπτυξης μέσω του χρηματιστηριακού κέντρου της πόλης.

    [08] ΥΠΟΠΤΟΙ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΟΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ 11ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ

    Μαρδίτη, 30 Ιουνίου 2002 (19:53 UTC+2)

    Ο κατηγορούμενος ως εγκέφαλος του τρομοκρατικού χτυπήματος της 11ης Σεπτεμβρίου, Μοχάμεντ Ατα, είχε «συνάντηση κορυφής» με άλλα άτομα που συμμετείχαν στην επίθεση, τον περασμένο Ιούλιο στην ισπανική πόλη Ταραγκόν, αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας «El Pais».

    Σύμφωνα με το Reuters, η εφημερίδα γράφει ότι πιθανόν και ο πιλότος του αεροπλάνου που κατέπεσε στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου, Μαργουάν Αλ Σέχι, να συμμετείχε στη συνάντηση.

    Η «El Pais» επικαλείται εμπιστευτική αναφορά 700 σελίδων που παραδόθηκε από τις ισπανικές αρχές στο FBI, ενώ επισημαίνει ότι στη «συνάντηση κορυφής» αποφασίστηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες πριν την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου.

    Η εφημερίδα δίνει λεπτομέρειες για τις κινήσεις του Μοχάμεντ Ατα και άλλων του κύκλου του, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τους στην Ισπανία τον Ιούλιο του 2001. Όπως αναφέρει, στη συνάντηση, που έγινε στις 10 Ιουλίου, συμμετείχαν, επίσης, ο Ραμζί Μπινασίμπ και ο Σαίντ Μπαχάι, καταζητούμενοι και οι δύο από τις γερμανικές αρχές για συμμετοχή στο τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου.

    [09] ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΤΟ 1ο ΦΟΡΟΥΜ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

    Aθήνα, 30 Ιουνίου 2002 (19:39 UTC+2)

    Την έναρξη των εργασιών του 1ου Φόρουμ για την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα, θα κηρύξει την Τρίτη το πρωί ο υπουργός Ανάπτυξης Άκης Τσοχατζόπουλος. Το φόρουμ διοργανώνει η Ειδική Γραμματεία Ανταγωνιστικότητας του Υπουργείου Ανάπτυξης στον Πολυχώρο «Αθηναϊς». Το φόρουμ επιδιώκει να καθιερωθεί ως το βασικό βήμα διαβούλευσης μεταξύ των εκπροσώπων της πολιτείας, των κοινωνικών και οικονομικών εταίρων και όλων όσων έχουν να καταθέσουν τη δική τους εμπειρία και άποψη στους κρίσιμους τομείς της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.

    Το φετινό φόρουμ, που είναι αφιερωμένο στις πολιτικές για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και τη συμβολή του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητας (ΕΠΑΝ) αποτελεί τη συνέχεια των διαδικασιών διαλόγου και συμμετοχής που ακολουθήθηκαν σε όλες τις φάσεις σχεδιασμού και υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα» μέχρι σήμερα.

    Στις συνεδρίες του φόρουμ θα εξεταστούν οι επιπτώσεις των εφαρμοζόμενων πολιτικών στην πορεία των ελληνικών επιχειρήσεων, με ιδιαίτερη έμφαση στις μικρές, πολύ μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Συγκεκριμένα θα τεθούν ζητήματα που αφορούν στο νέο τοπίο της αγοράς ενέργειας στην Ελλάδα, τις πολιτικές για την προώθηση της επιχειρηματικότητας, τις θεσμικές παρεμβάσεις και συνθήκες λειτουργίας της αγοράς και των επιχειρήσεων, την επιχειρηματικότητα στην περιφέρεια, τις νέες μεθόδους ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού και την τεχνολογική καινοτομία και έρευνα από τις ελληνικές επιχειρήσεις.

    Τη λειτουργία του φόρουμ ενισχύει η ύπαρξη ειδικών stands, στα οποία η Γενική Γραμματεία Ανταγωνιστικότητας, το Υπουργείο Γεωργίας, οι Γενικές Γραμματείες Ισότητας και Νέας Γενιάς και άλλοι συμμετέχοντες φορείς θα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν στο επιχειρηματικό κοινό τις υπηρεσίες που παρέχουν, αλλά και τις ευκαιρίες επιχειρηματικής ανάπτυξης που εξασφαλίζει το ΕΠΑΝ.

    [10] ANAΦΟΡΕΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΔΩΔΕΚΑ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ

    Aθήνα, 30 Ιουνίου 2002 (19:36 UTC+2)

    Στο μήνυμα που απορρέει από τη ζωή και τη δράση των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων και στον τρόπο που αυτό μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για όλους του κληρικούς αναφέρθηκε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος στο κήρυγμά του από τον Ναό των Αγίων Πάντων Καλλιθέας.

    Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος, οι Απόστολοι και όλοι οι Άγιοι της Εκκλησίας μας παρά τις ποικίλες δυσκολίες που αντιμετώπισαν λόγω της αποστολής τους, δεν κάμφθηκαν αλλά συνέχισαν μέχρι τέλος και το ηρωικό και μαρτυρικό αυτό τέλος σφράγισε το έργο μιας ολόκληρης ζωής. «Αυτή είναι η τύχη των ανθρώπων της Εκκλησίας, την οποία καλούνται να ακολουθήσουν οι κληρικοί καθ όλη τη διάρκεια της ιερατικής τους ζωής» είπε ο Αρχιεπίσκοπος και πρόσθεσε ότι μέσα από το δύσκολο αυτό δρόμο η Εκκλησία έχει τη δυνατότητα της αυτοκαθάρσεως.

    Με αφορμή τα φαινόμενα της εποχής όπου, όπως τόνισε ο κ. Χριστόδουλος, διογκώνονται ορισμένες αμαρτωλές και αρνητικές πλευρές της ζωής των κληρικών, ο Αρχιεπίσκοπος επισήμανε ότι δεν είναι σωστό να γενικεύεται η εντύπωση ότι μέσα στην Εκκλησία δεν υπάρχει κανείς που να μένει πιστός στην αποστολή του γιατί αυτό, συμπλήρωσε, έχει αποτέλεσμα μέσα στην ψυχή του λαού να δημιουργούνται ερωτηματικά. Ο κ. Χριστόδουλος παραδέχτηκε πως μέσα στην Εκκλησία υπάρχουν αμαρτωλοί κληρικοί, επισήμανε όμως ότι υπάρχουν και άγιοι.

    «Υπάρχουν και νέοι άνθρωποι που θέλησαν να θυσιάσουν την υπόσταση και τη ζωή τους στο βωμό της αγάπης του Χριστού. Με ποιο δικαίωμα όλους αυτούς θα τους διαγράψουμε και για όλους αυτούς θα αποφανθούμε αρνητικά επειδή υπήρξε, υπάρχει ή θα υπάρχει πάντοτε η περίπτωση κάποιων που θα είναι επίορκοι στο καθήκον τους;» διερωτήθηκε.

    Ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε εξάλλου σε νεοχειροτονηθέντα πρεσβύτερο να τον συνοδεύουν, να τον ενισχύουν και να οριοθετούν την πορεία του το ιεραποστολικό πνεύμα, το πνεύμα της κακοπάθειας και το πνεύμα της αντίστασης και να προσφέρει τον εαυτό του ως παράδειγμα προς μίμηση.

    [11] ΟΙ ΒΡΑΖΙΛΙΑΝΟΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ

    Αθήνα, 30 Ιουνίου 2002 (19:32 UTC+2)

    Εκατομμύρια βραζιλιάνοι σε όλο τον κόσμο πανηγυρίζουν την κατάκτηση του 17ου Παγκοσμίου Κυπέλλου, του πέμπτου στην ιστορία της "Σελεσάο". Η νίκη επί της Γερμανίας με σκορ 2 - 0 σκόρπισε ενθουσιασμό σε όλη τη Βραζιλία και ο κόσμος ξεχύθηκε στους δρόμους για να γιορτάσει τη σπουδαία επιτυχία.

    Πανηγύρια υπήρχαν και στον Πειραιά, όπου οι υποστηριχτές της Βραζιλίας γιόρτασαν με σάμπα το πολύτιμο τρόπαιο.

    [12] Ο ΑΡΑΦΑΤ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΟΥΣ

    Γενεύη, 30 Ιουνίου 2002 (19:31 UTC+2)

    Ο Παλαιστίνιος ηγέτης Γιάσερ Αραφάτ δήλωσε ότι θέλει να συναντήσει τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους, μετέδωσε το Reuters. «Θα ήθελα να συναντήσω τον πρόεδρο Μπους οποτεδήποτε, σε μέρος που θα διαλέξει αυτός για να εκπονήσουμε σχέδιο ειρήνευσης», τόνισε ο κ. Αραφάτ, μιλώντας μέσω δορυφόρου στους συμμετέχοντες σε συνέδριο στην Ελβετία.

    Ο κ. Αραφάτ χαρακτήρισε το τελευταίο διάγγελμα του πρόεδρου Μπους, που συνέδεσε το μελλοντικό παλαιστινιακό κράτος με την απομάκρυνση του Παλαιστίνου ηγέτη από την εξουσία, «σημαντικό», χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Τόνισε, δε, ότι ο κ. Μπους ήταν ο πρώτος Αμερικάνος πρόεδρος που πρότεινε τη δημιουργία ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους.

    Υπογράμμισε, εξάλλου, ότι δεν είναι δυνατόν να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις, όσο οι παλαιστινιακές περιοχές είναι κάτω από την ολοκληρωτική κατοχή του Ισραήλ.

    Ο κ. Αραφάτ καταδίκασε για άλλη μια φορά τις επιθέσεις αυτοκτονίας των Παλαιστίνιων και δήλωσε πρόθυμος για πάει «οπουδήποτε στον κόσμο» προκειμένου να ξαναρχίσουν οι ειρηνευτικές συνομιλίες.

    «Φυσικά και είμαστε εναντίον της τρομοκρατίας, καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να σταματήσουν οι τρομοκρατικές επιθέσεις, ιδιαίτερα εναντίον του Ισραήλ», υπογράμμισε.

    [13] ΑΝΕΤΡΑΠΗ ΣΚΑΦΟΣ - ΣΩΟΙ ΟΙ 4 ΕΠΙΒΑΤΕΣ

    Αθήνα, 30 Ιουνίου 2002 (19:23 UTC+2)

    Σώοι περισυνελλέγησαν οι τέσσερις επιβαίνοντες του μικρού ερασιτεχνικού σκάφους "Ντίνα" το οποίο ανετράπη στη θαλάσσια περιοχή της Νέας Μάκρης. Τα τέσσερα άτομα βρέθηκαν στη θάλασσα και άρχισαν να καλούν σε βοήθεια.

    Σκάφος του λιμενικού περισυνέλεξε λίγη ώρα αργότερα το Δημήτρη Μίνα, την Ολγα Μίνα, το Δημήτρη Βλάχο και τον Παναγιώτη Αλεξόπουλο. Οι δύο πρώτοι μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Μάκρης για προληπτικούς λόγους.

    [14] ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ - ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ

    Γιοκοχάμα, 30 Ιουνίου 2002 (19:22 UTC+2)

    Ικανοποιημένος από την εμφάνιση της Εθνικής Βραζιλίας και την κατάκτηση του 17ου Παγκοσμίου Κυπέλλου εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου ο τεχνικός της "Σελεσάο" Λουίς Φελίπε Σκολάρι. Από την πλευρά του ο προπονητής της Γερμανίας, Ρούντι Φέλερ, υποστήριξε πως δίκαια ο αντίπαλος πήρε το τρόπαιο.

    "Είναι θαυμάσιο συναίσθημα να αναδεικνύεσαι παγκόσμιος πρωταθλητής. Είμαι σίγουρος πως ο κόσμος της Βραζιλίας αυτή τη στιγμή πανηγυρίζει τη μεγάλη επιτυχία. Οι γερμανοί έπαιξαν πολύ καλό ποδόσφαιρο, όμως εμείς αξίζαμε τη νίκη. Το μυστικό για την επιτυχία ήταν η πειθαρχία και η αφοσίωση που είχαν οι παίκτες για να εκπληρώσουν το στόχο μας. Τους έπεισα πως για τη Βραζιλία το να τερματίσει δεύτερη είναι σαν να παίρνει την τελευταία θέση", σημείωσε ο Σκολάρι.

    Από την άλλη ο Ρούντι Φέλερ δήλωσε: "Δεν είναι ντροπή να χάνεις από μια ομάδα σαν τη Βραζιλία, όμως παραμένει πικρή η γεύση της ήττας σε έναν τελικό. Η Βραζιλία κατέκτησε δίκαια τον τίτλο", ενώ υποστήριξε τον τερματοφύλακα, Ολιβερ Καν: "Ο Ολιβερ Καν έκανε ένα πολύ καλό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Είναι πικρό γι' αυτόν το λάθος".

    [15] ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΡΕΚΟΡ ΣΤΟ ΤΡΙΠΛΟΥΝ Ο ΧΡ. ΖΑΛΑΓΚΙΤΗΣ

    Χανιά, 30 Ιουνίου 2002 (19:21 UTC+2)

    Πανελλήνιο ρεκόρ στο τριπλούν σημείωσε σήμερα ο Χρήστος Ζαλαγκίτης, στο διεθνές μίτινγκ στίβου "Βενιζέλεια" που πραγματοποιήθηκε στα Χανιά.

    Ο νεαρός πρωταθλητής στην πέμπτη του προσπάθεια είχε άλμα 17.43 μέτρα και κατέρριψε το ρεκόρ που κατείχε ο Σταμάτης Λένης που ήταν 17.20μ. και το οποίο είχε σημειώσει το καλοκαίρι του 2000 στην Κωνσταντινούπολη.

    Η σημερινή απόδοση του Χρήστου Ζαλαγκίτη είναι η έκτη καλύτερη στον κόσμο και τρίτη στην Ευρώπη.

    [16] ΕΝΑΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ ΑΠΟ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΕ ΤΑΧΥΠΛΟΟ ΣΚΑΦΟΣ

    Αθήνα, 30 Ιουνίου 2002 (19:16 UTC+2)

    Πυρκαγιά, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ξέσπασε το μεσημέρι σε ταχύπλοο σκάφος που έπλεε στη θαλάσσια περιοχή Κλίμα Πέρδικας στην Αίγινα, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο ένας από τους τρεις επιβαίνοντες.

    Στο ταχύπλοο επέβαιναν ο Νικόλαος Κοβέρης, η σύζυγος του Αφροδίτη και ο γιος τους Μιχαήλ. Αμεσα έσπευσε προς παροχή βοήθειας σκάφος του λιμενικού, ενώ παραπλέον σκάφος κατάφερε να σβήσει τη φωτιά.

    Από την πυρκαγιά τραυματίστηκε μόνο ο Νικόλαος Κοβέρης ο οποίος μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αίγινας για την παροχή των πρώτων βοηθειών και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο του Πειραιά.

    [17] ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ ΑΧΜΕΤΙ

    Σκόπια, 30 Ιουνίου 2002 (19:15 UTC+2)

    Συγκέντρωση στα Σκόπια πραγματοποίησε χθες το βράδυ για πρώτη φορά το κόμμα «Δημοκρατική Ένωση για την ένταξη» του πρώην αρχηγού του Απελευθερωτικού Στρατού των Αλβανών στην ΠΓΔΜ Αλί Αχμέτι. Πρόκειται για την πρώτη συγκέντρωση στην πρωτεύουσα της ΠΓΔΜ του κόμματος του Αχμέτι, το οποίο ακόμη δεν έχει καταγραφεί επίσημα στο μητρώο των πολιτικών κομμάτων της χώρας.

    Η συγκέντρωση έγινε στη συνοικία του Μπιτ Παζάρ, περιοχή που κατοικείται κυρίως από Αλβανούς. Πραγματοποιήθηκε υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας εκ μέρους της αστυνομίας και ειδικής φρουράς του κόμματος ενώ η συμμετοχή σε αυτήν ήταν μεγάλη. Εκπρόσωπος του κόμματος του Αχμέτι, γνωστοποίησε εξάλλου, ότι η έδρα του κόμματος θα μεταφερθεί σύντομα στα Σκόπια.

    [18] ΤΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΠΝΙΓΗΚΑΝ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

    Αθήνα, 30 Ιουνίου 2002 (18:58 UTC+2)

    Νεκροί ανασύρθηκαν τρεις άνδρες από θαλάσσιες περιοχές της χώρας. Πρόκειται για τον 76χρονο, Κωνσταντίνο Δημητρίου, που εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή Νέων Στύρων Εύβοιας, τον 62χρονο γερμανό υπήκοο, Juergen Steger, που βρέθηκε στην Αχαραβή Κέρκυρας και τον 67χρονο, Παναγιώτη Μπαγουρδή, που εντοπίστηκε στο Γιαννιτσοχώρι Ηλείας.

    Οι σοροί των τριών ανδρών μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

    [19] ΣΥΛΛΗΨΗ ΥΠΟΠΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΙΖΟΝΑ

    Ουάσινγκτον, 30 Ιουνίου 2002 (18:52 UTC+2)

    Ενας άντρας που κατηγορείται ότι προκάλεσε την πυρκαγιά στην Αριζόνα συνελήφθη. Ο ύποπτος συνελήφθη στην Αριζόνα και το όνομα του οποίου δεν έχει ανακοινωθεί. Αναμένεται να παρουσιαστεί σήμερα σε δικαστήριο στο Φλάγκσταφ, στην Αριζόνα.

    Κατηγορείται ότι προκάλεσε την φωτιά στην περιοχή Ροντέο, που ενώθηκε με ένα ακόμη μέτωπο και προκάλεσε εκτεταμένες καταστροφές. Υπολογίζεται ότι μέχρι το Σάββατο η φωτιά, που είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία της Αριζόνα, είχε κάψει 452.000 εκτάρια δασικής έκτασης. Πάνω από 400 σπίτια καταστράφηκαν, ενώ 30.000 κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την περιοχή.

    [20] ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΥΡΙΟ Ο Ν. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

    Θεσσαλονίκη, 30 Ιουνίου 2002 (18:44 UTC+2)

    Τριήμερη περιοδεία σε Θεσσαλονίκη και Δράμα πραγματοποιεί από αύριο ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος.

    Πρώτος σταθμός του κ. Κωνσταντόπουλου θα είναι η Θεσσαλονίκη. Στις 11:30 αύριο το πρωί θα επισκεφτεί το βιομηχανικό συγκρότημα της Ελληνικά Πετρέλαια και θα έχει συναντήσεις με τη διοίκηση της επιχείρησης και των εργαζομένων.

    Στις 7 το απόγευμα θα επισκεφτεί τα γραφεία της Δημοτικής Κίνησης "Θεσσαλονίκη των πολιτών και της Οικολογίας" και μισή ώρα αργότερα θα παραβρεθεί στην παρουσίαση της υποψηφιότητας του Μιχάλη Τρεμόπουλου, επικεφαλής της Νομαρχιακής Κίνησης "Οικολογία - Αλληλεγγύη/ Συνασπισμός των Πολιτών".

    Τις επόμενες δύο μέρες ο κ.Κωνσταντόπουλος θα περιοδεύσει στο νομό Δράμας. Την Τρίτη θα επισκεφτεί το νομάρχη και το δήμαρχο, θα έχει σύσκεψη με φορείς του νομού στο Επιμελητήριο της πόλης και στις 8 το βράδυ θα μιλήσει σε ανοιχτή πολιτική συγκέντρωση.

    Την Τετάρτη το πρωί ο πρόεδρος του Συνασπισμού θα επισκεφτεί διαδοχικά το νοσοκομείο Δράμας, τη βιομηχανία γαλακτοκομικών ΝΕΟΓΑΛ, το δήμο Δοξάτου και επιχειρήσεις της περιοχής (οινοποιεία, μάρμαρα, ιματισμού).

    [21] Ο Τ. ΓΚΩΝΙΑΣ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ

    Θεσσαλονίκη, 30 Ιουνίου 2002 (18:39 UTC+2)

    Με τον Τάκη Γκώνια να δίνει κανονικά το παρών θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 7 το απόγευμα στις εγκαταστάσεις της Μίκρας η πρώτη προπόνηση του Ηρακλή για την καινούρια αγωνιστική περίοδο. Ο 32χρονος μέσος αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στο Γηραιό και αύριο θα έχει μια πρώτη γνωριμία με τους καινούριους του συμπαίκτες και τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

    Το πρωί όλοι οι ποδοσφαιριστές θα περάσουν από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις. Επίσης, το παρών θα δώσει και ο 19χρονος επιθετικός, Παντελή Καπετάνο, που αποκτήθηκε από την Κοζάνη και θα φοράει την κυανόλευκη φανέλα για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

    Μέχρι τις 6 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν στη Μίκρα οι προπονήσεις της ομάδας και στις 7 του μηνός η αποστολή του Ηρακλή θα αναχωρήσει για τα Τρία - Πέντε Πηγάδια της Νάουσας για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Sunday, 30 June 2002 - 18:13:39 UTC