Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 02-08-19

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΣΤΑΤΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ
  • [02] ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗ 17Ν
  • [03] ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΙΣΡΑΗΛ ΑΠΟ TH ΓΑΖΑ
  • [04] ΤΡΑΓΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΣΕ ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ NEWSWEEK
  • [05] ΤΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΚΟΡΜΟ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Ο
  • [06] ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ Ο ΟΤΟ ΡΕΧΑΓΚΕΛ
  • [07] ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΥΠΕΧΩΔΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ
  • [08] ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΣΑΡΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΦΟΣΟΝ ΕΚΤΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΙΝΗ ΤΟΥ ΣΤΗ
  • [09] ΑΝΑΣΥΡΘΗΚΑΝ ΤΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ
  • [10] ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
  • [11] ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΕΝΤΑΞΙΑΚΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ
  • [12] ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΣΤΗ
  • [13] ΠΟΛΛΑ ΕΜΠΟΔΙΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ
  • [14] ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ Η ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΠΑΣΚΕΤ
  • [15] ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ
  • [16] ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 85 ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΡΩΣΙΚΟΥ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ
  • [17] ΝΙΓΗΡΙΑ: ΠΟΙΝΗ ΘΑΝΑΤΟΥ ΔΙΑ ΛΙΘΟΒΟΛΙΣΜΟΥ ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΑ
  • [18] Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ
  • [19] ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΘΑ
  • [20] ΨΑΧΝΕΙ ΓΙΑ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ Η ΑΡΣΕΝΑΛ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΥΠΟΨΙΝ ΤΟΝ ΧΑΛΚΙΑ
  • [21] ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ-19/8/2002
  • [22] ΝΕΚΡΟ ΕΞΑΧΡΟΝΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΑΠΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΔΗ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
  • [23] ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ ΕΠΕΣΕ ΣΕ ΣΤΑΣΗ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ - ΤΡΕΙΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ

  • [01] ΑΣΤΑΤΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ

    Θεσσαλονίκη, 19 Αυγούστου 2002 (09:03 UTC+2)

    Αστατος θα παραμείνει και σήμερα ο καιρός σε όλη τη χώρα και η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει βροχές, καταιγίδες και περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα δυτικά ασθενείς έως μέτριοι, στα ανατολικά μέτριοι μέχρι ισχυροί και από το βράδυ στο Αιγαίο πολύ ισχυροί.

    Από το πρωί πέφτει ψιλόβροχο στην Τανάγρα ενώ τις επόμενες ώρες αναμένεται βροχή στην Αττική. Η θερμοκρασία το πρωί στην Αθήνα ήταν 23 βαθμούς Κελσίου και δεν θα ξεπεράσει το μεσημέρι τους 30.

    Ανάλογα καιρικά φαινόμενα θα επικρατήσουν σήμερα και στη Θεσσαλονίκη. Βροχή αναμένεται στην πόλη και το θερμόμετρο έδειχνε το πρωί 22 βαθμούς Κελσίου. Μέγιστη θερμοκρασία 28 βαθμοί.

    Ισχυρή καταιγίδα πλήττει από το πρωί τη Σκύρο και στο νησί η θερμοκρασία έχει φτάσει τους 18 βαθμούς Κελσίου. Περισσότερο οι περιοχές που θα επηρεαστούν από άστατο καιρό είναι η Ηπειρος, η Δυτική Στερεά, η Κεντρική Πελοπόννησος, η Θεσσαλία και η Ανατολική Στερεά.

    Τις επόμενες μέρες, σύμφωνα με την ΕΜΥ, η θερμοκρασία δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 31 βαθμούς Κελσίου.

    [02] ΠΡΩΤΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗ 17Ν

    Αθήνα, 19 Αυγούστου 2002 (14:44 UTC+2)

    Την πρώτη παράσταση πολιτικής αγωγής σε βάρος κατηγορουμένων για συμμετοχή στη «17 Νοέμβρη» κατέθεσε σήμερα το πρωί στον εφέτη ειδικό ανακριτή Λεωνίδα Ζερβομπεάκο, η Ελένη Αθανασιάδη, χήρα του Αλέξανδρου Αθανασιάδη, ο οποίος δολοφονήθηκε από τη «17 Νοέμβρη» την 1η Μαρτίου 1988 στη λεωφόρο Κηφισίας.

    Παράλληλα, η κ. Αθανασιάδη διεκδικεί χρηματική ικανοποίηση, λόγω της ψυχικής οδύνης που υπέστη. Την αίτηση κατέθεσε ο συνήγορος της κ. Αθανασιάδη, Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

    [03] ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΓΙΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΙΣΡΑΗΛ ΑΠΟ TH ΓΑΖΑ

    Ιερουσαλήμ, 19 Αυγούστου 2002 (12:04 UTC+2)

    Την αποχώρηση των ισραηλινών στρατευμάτων από τη Λωρίδα της Γάζας και τη Βηθλεέμ προβλέπει η νέα συμφωνία στην οποία κατέληξαν το βράδυ ανώτατοι αξιωματούχοι των δύο πλευρών σε συνάντηση που είχαν στο Τελ-Αβίβ.

    Στις συνομιλίες συμμετείχαν ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Μπενιαμίν Μπεν-Ελιέζερ, ο αρχηγός της υπηρεσίας Εσωτερικής Ασφαλείας της χώρας, Αβί Ντίχτερ, ο υπουργός Εσωτερικών της Παλαιστινιακής Αρχής, Αμπτέλ Ραζάκ αλ-Γιάχια και ο ανώτατος διπλωματικός σύμβουλος του Γιασέρ Αραφάτ, Μοχαμεντ Νταχλαν.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας, η παλαιστινιακές δυνάμεις ασφαλείας αναλαμβάνουν την πλήρη ευθύνη για την ασφάλεια στις περιοχές αυτές και τη μείωση της βίας, ενώ το Ισραήλ θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να βελτιώσει τις συνθήκες ζωής των Παλαιστινίων.

    Σχετικά με την αποχώρηση των ισραηλινών στρατευμάτων ο Ισραηλινός εκπρόσωπος Γιαφά Μπεν Αρί, δήλωσε ότι δεν έχει οριστεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, παρά το γεγονός ότι η παλαιστινιακή πλευρά υποστηρίζει ότι θα ξεκινήσει σήμερα και θα ολοκληρωθεί εντός 48 ωρών.

    Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η συμφωνία δείχνει να αποτελεί ένα πρώτο βήμα για μια ευρύτερη αποχώρηση των Ισραηλινών από τα παλαιστινιακά εδάφη. Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας υπογράμμισε ότι πρόκειται για αμοιβαία οικοδόμηση μέτρων εμπιστοσύνης, που θα οδηγήσει σε μελλοντική πρόοδο.

    Η Χαμάς ωστόσο με ανακοίνωσή της δηλώσε ότι δεν πρόκειται να στηρίξει τη συμφωνία, χαρακτηρίζοντάς την ως "επιχείρηση που στοχεύει στο να καταστείλει την αντίσταση στην ισραηλινή κατοχή".

    [04] ΤΡΑΓΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΣΕ ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ NEWSWEEK

    Ουάσινγκτον, 19 Αυγούστου 2002 (20:57 UTC+2)

    Περίπου 1.000 Ταλιμπάν έχασαν τη ζωή τους από ασφυξία στη διάρκεια της μεταφοράς τους στο Αφγανιστάν μέσα σε κοντέινερ από μέλη της Βόρειας Συμμαχίας τον περασμένο Νοέμβριο όπως αποκαλύπτει στο σημερινό του τεύχος το αμερικανικό περιοδικό Newsweek.

    Το δημοσίευμα επικαλούμενο απόρρητο έγγραφο του ΟΗΕ αναφέρει ότι η μεταφορά γινόταν εν γνώσει των Αμερικανών στρατιωτών που βρίσκονταν στη χώρα ενώ οι σοροί των θυμάτων μεταφέρθηκαν και θάφτηκαν σε ομαδικούς τάφους στο Τζοουτζάν, στο βόρειο Αφγανιστάν.

    Από την πλευρά του ο σύμβουλος επικοινωνίας του Λευκού Οίκου Νταν Μπάρτλετ δήλωσε άγνοια για το περιστατικό τονίζοντας ότι η προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αποτελούσε κύριο μέλημα των Αμερικανών στρατιωτών.

    Μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι η ανακάλυψη των ομαδικών τάφων είναι αρκετρή ώστε να ξεκινήσει επίσημη δικαστική έρευνα.

    [05] ΤΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΚΟΡΜΟ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Ο Π. ΨΩΜΙΑΔΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 19 Αυγούστου 2002 (20:54 UTC+2)

    Τη διακήρυξη και τον βασικό κορμό του συνδυασμού του θα παρουσιάσει την Τετάρτη ο υποψήφιος νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης.

    Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 12.30μμ σε αίθουσα της ιεράς μητρόπολης Λαγκαδά.

    [06] ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ Ο ΟΤΟ ΡΕΧΑΓΚΕΛ

    Θεσσαλονίκη, 19 Αυγούστου 2002 (20:50 UTC+2)

    Και τώρα η Ρουμανία. Η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου θα αντιμετωπίσει σε φιλικό παιχνίδι την εθνική Ρουμανίας την ερχόμενη Τετάρτη. Το συγκεκριμένο παιχνίδι ουσιαστικά θα αποτελέσει την τελευταία πρόβα τζενεράλε εν όψει του αγώνα με την Ισπανία στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2004.

    Τρεις θέσεις προβληματίζουν τον ομοσπονδιακό προπονητή Ότο Ρεχάγκελ ο οποίος ακόμη δεν έχει κατασταλάξει σχετικά με το σχήμα που η αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, ενώ κάλεσε τον Σεϊταρίδη στη θέση του τραυματία Πατσατζόγλου.

    Το φιλικό της Τετάρτης με τη Ρουμανία θα είναι ουσιαστικά η πρόβα τζενεράλε της ελληνικής ομάδας για την αναμέτρησή της με την Ισπανία. «Έχω στο μυαλό μου την ομάδα που θα παίξει με την Ισπανία. Ακόμη δεν γνωρίζω με ποιους παίκτες θα αγωνιστώ, γιατί πολλές φορές έχω αλλάξει γνώμη ακόμα και την ίδια ημέρα», ανέφερε ο κ. Ρεχάγκελ. Οσο για το παιχνίδι με τη Ρουμανία ο ομοσπονδιακός προπονητής επισήμανε: «Σε αυτό το παιχνίδι θα κάνουμε κάποιες δοκιμές για να είμαι σίγουρος σχετικά με τους παίκτες που θα διαλέξω για το παιχνίδι με την Ισπανία. Η Ρουμανία είναι δύσκολη ομάδα και θα πρέπει να παίξουμε καλά για να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα».

    Ο ομοσπονδιακός προπονητής χαρακτήρισε θετικό γεγονός την έναρξη του πρωταθλήματος δύο εβδομάδες πριν τον πρώτο αγώνα της εθνικής για τα προκριματικά του Euro 2004 «Αυτό το παιχνίδι είναι πολύ καλό, γιατί με αυτό τον τρόπο οι παίκτες θα έχουν αγώνες στα πόδια τους».

    [07] ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΥΠΕΧΩΔΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ

    Αθήνα, 19 Αυγούστου 2002 (20:30 UTC+2)

    Οι τρόποι αντιμετώπισης της κατάστασης που δημιουργήθηκε από τις πλημμύρες στην Αττική και η αποτροπή νέων προβλημάτων από τα έργα και την πιθανή υπερχείλιση του Κηφισού, συζητήθηκαν σε σύσκεψη που έγινε στο ΥΠΕΧΩΔΕ υπό την προεδρία υφυπουργού Γιάννη Τσακλίδη.

    Ο κ. Τσακλίδης εξέφρασε τη λύπη του για την επανάληψη των πλημμύρων στις ίδιες περιοχές γύρω από τον Κηφισό και πρόσθεσε ότι όπου χρειαστεί θα δοθούν αποζημιώσεις στους πολίτες για δεύτερη φορά.

    Τόνισε, δε, ότι το χθεσινό πρόβλημα ήταν λιγότερο έντονο απ' ό,τι στις αρχές Ιουλίου, ενώ το υπουργείο αποδείχθηκε συνεπές σε όσα έχει υποσχεθεί, διότι αυτή τη φορά δεν υπήρξαν ούτε μπάζα, ούτε μηχανήματα στην κοίτη του Κηφισού.

    Σύμφωνα με τον κ. Τσακλίδη, το πρόβλημα δημιουργείται επειδή η διατομή της κοίτης του ποταμού περιορίζεται σημαντικά μετά την Πειραιώς και προς τη θάλασσα, ενώ υπήρξε και πρόβλημα με τις υφιστάμενες γέφυρες καθώς ο όγκος των νερών της βροχής ήταν πολύ μεγάλος.

    Μεταξύ άλλων το ΥΠΕΧΩΔΕ εισηγείται να υπάρξει σιδερένιος φράχτης στις κοίτες του Κηφισού εκεί όπου εκτελούνται τα έργα στο Μοσχάτο, το Ρέντη και το Φάληρο, μήκους 3,5 χιλιομέτρων εκατέρωθεν και ύψους 1,20.

    Επίσης το ΥΠΕΧΩΔΕ εξετάζει το ενδεχόμενο να μεταφέρει στον Κηφισό 10.000 σάκους με άμμο προκειμένου να τοποθετηθούν αναχώματα στις γέφυρες για να μην υπερχειλίζει το νερό.

    Σημειώνεται ότι από τις αυτοψίες των μηχανικών του ΥΠΕΧΩΔΕ και της νομαρχίας προέκυψε ότι 80 σπίτια και καταστήματα στο Νέο Φάληρο και το Μοσχάτο έχουν υποστεί ζημιές από τις πλημμύρες.

    [08] ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΣΑΡΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΦΟΣΟΝ ΕΚΤΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΙΝΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

    Βουκουρέστι, 19 Αυγούστου 2002 (20:17 UTC+2)

    της Ιωάννας Ράντου

    Οι εισαγγελικές αρχές της Ρουμανίας αποφάσισαν να εκδώσουν τον Έλληνα κακοποιό Κώστα Πάσσαρη από τη χώρα και να τον στείλουν στην Ελλάδα αφού θα έχει πρώτα εκτίσει την ποινή που θα του επιβληθεί.

    Οι ελληνικές αρχές έχουν ζητήσει την απέλαση του Πάσσαρη τον περασμένο Ιανουάριο καθώς ο τελευταίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για δολοφονίες που διέπραξε σε ελληνικό έδαφος.

    Μιλώντας ενώπιον των ειρηνοδικών ο Πάσσαρης συμφώνησε να απελαθεί για να δικαστεί στην Ελλάδα όταν έρθει η ώρα καθώς όπως χαρακτηριστικά είπε υπάρχουν ανακριβείς πληροφορίες σχετικά με τα εγκλήματα που υποτίθεται ότι διέπραξε στη χώρα, πληροφορίες που επιθυμεί ο ίδιος να αποσαφηνίσει δίνοντας ακριβείς πληροφορίες για το τι ακριβώς συνέβη.

    [09] ΑΝΑΣΥΡΘΗΚΑΝ ΤΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ

    Λαμία, 19 Αυγούστου 2002 (20:10 UTC+2)

    Ολοκληρώθηκε από τους άντρες της ΕΜΑΚ η επιχείρηση ανάσυρσης των πτωμάτων των τριών άτυχων κυνηγών από τη βάθους 1000μ χαράδρα του Ασωπού, έξω από το χωριό Οίτη Φθιώτιδας.

    Οι Βασίλης Αδάμου, Γιώργος Τριανταφύλλου και Γιώργος Πουρνάρας, δολοφονήθηκαν από τον εποχικό δασοπυροσβέστη Ηλία Λιασκώνη με τη βοήθεια ενός Αλβανού συνεργού του. Ο εποχικός δασοπυροσβέστης ομολόγησε χτες, μετά από πολύωρη ανάκριση, την πράξη του.

    Η επιχείρηση ήταν ιδιαίτερα δύσκολη και διάρκεσε συνολικά 9 ώρες. Τα πτώματα μεταφέρθηκαν στη Λαμία όπου θα γίνει η αναγνώριση από τους συγγενείς και στη συνέχεια θα μεταφερθούν στην Αθήνα, προκειμένου να γίνει νεκροψία και νεκροτομή.

    Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, ο Ηλίας Λιασκώνης είχε οικονομικές διαφορές με τα θύματα

    [10] ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΙΒΟΥ

    Θεσσαλονίκη, 19 Αυγούστου 2002 (20:05 UTC+2)

    Εκατοντάδες συγχαρητήρια τηλεγραφήματα έχουν φτάσει στα γραφεία του ΣΕΓΑΣ μετά την εξαιρετική εμφάνιση της εθνικής μας ομάδας στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου του Μονάχου. Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, η πολιτική και αθλητική ηγεσία της χώρας, οι χορηγοί, αλλά και φίλαθλοι από όλο τον κόσμο αισθάνθηκαν την ανάγκη να στείλουν τα συγχαρητήρια τους στους Έλληνες αθλητές και αθλήτριες.

    Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος έστειλε στον Κώστα Κεντέρη το εξής τηλεγράφημα: «Σε συγχαίρω μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου για την πρόσφατη σημαντική επιτυχία σου στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου. Το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησες με τους κόπους σου μας γέμισε χαρά και εθνική υπερηφάνεια. Μπράβο καλό μου παιδί!

    Νιώθω ότι αισθάνεσαι στο είναι σου το υγιές αθλητικό πνεύμα και ότι γνωρίζεις για το ανθρώπινο σώμα ότι είναι «ναός του Θεού» στο οποίο κατοικεί η αθάνατη ψυχή, γι αυτό και η αναφορά σου στον Θεό στις δηλώσεις σου σε τιμά και αληθινά σε εξυψώνει. Έδωσες σε όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα στη νεολαία μας το καλό παράδειγμα του αγώνα και της νίκης. Σου σφίγγω θερμά το χέρι και σου εύχομαι ο Πανάγαθος Θεός να σε ευλογεί».

    Ο πρωθυπουργός της χώρας Κωνσταντίνος Σημίτης σε τηλεγράφημα του αναφέρει: «Τα θερμά συγχαρητήριά μου για την σημαντική νίκη σας. Οι επιδόσεις σας δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την επίτευξη ακόμη υψηλότερων στόχων. Με τις επιτυχίες σας συνεχίζεται να γράφεται η χρυσή σελίδα της ανάπτυξης του αθλητισμού στην Ελλάδα. Τη χρυσή σελίδα που θα επισφραγίσει τις επιτυχίες σας, αλλά και τις επιτυχίες της χώρας στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004. Με πίστη και ενθουσιασμό σε αυτό που κάνετε, αλλά και με την ίδια προσήλωση σε υψηλούς στόχους να τιμάτε πάντα τα εθνικά χρώματα προσδίδοντας στη χώρα μας την εικόνα μιας αισιόδοξης και ισχυρής Ελλάδας».

    Ο πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης στο τηλεγράφημα του στον πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Βασίλη Σεβαστή, μεταξύ άλλων τονίζει: «Παρακαλούμε να διαβιβάσετε στους Έλληνες αθλητές και αθλήτριες που διακρίθηκαν στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου τα παρακάτω: Η Βουλή των Ελλήνων και εγώ προσωπικά απευθύνουμε τα πιο θερμά και ειλικρινή συγχαρητήρια μας σε σας και στους προπονητές σας για τις επιτυχίες που σημειώσατε στους πανευρωπαϊκούς αγώνες στίβου του Μονάχου. Η επιτυχία σας δεν μπορεί να αποδοθεί στην τύχη.

    Η δουλειά σας σκληρή, πειθαρχημένη και μεθοδική απέφερε καρπούς στους εαυτούς σας, τις οικογένειες σας και την πατρίδας σας».

    Η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του «Αθήνα 2004» Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη σε τηλεγράφημα της μεταξύ άλλων τονίζει: «Τα θερμά μου συγχαρητήρια για τις κορυφαίες διακρίσεις των αθλητών μας στο πανευρωπαικό πρωτάθλημα στίβου. «Ο χορός των μεταλλίων» της εθνικής μας ομάδας απέδειξε για μια ακόμα φορά ότι ο ελληνικός αθλητισμός βαδίζει με γοργά βήματα μπροστά. Οι νίκες των πρωταθλητών μας, μας κάνουν να νιώθουμε εθνικά υπερήφανοι και μας δίνουν κουράγιο και δύναμη να συνεχίσουμε την προσπάθεια για την οργάνωση των καλύτερων Ολυμπιακών Αγώνων».

    Από το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης ήλθε ένα ξεχωριστό τηλεγράφημα που έχει την υπογραφή του γεν. γραμματέα Γιώργου Λυσαρίδη: « Ο ελληνικός αθλητισμός για άλλη μια φορά μας έκανε περήφανους. Θερμα συγχαρητήρια σε όλους, αθλητές αθλήτριες, προπονητικό επιτελείο, ομοσπονδία. Σημείωση: θα αδικούσατε εμένα και την πραγματικότητα αν δεν με συμπεριλαμβάνατε σε εκείνους που εκτιμάτε πως τα συγχαρητήρια είναι από καρδιάς και όχι προσχηματικά".

    Ο πρόεδρος της ΕΟΑΒ Γιάννης Σγουρός, μαζί με εκπροσώπους του αθλητικού κόσμου και σωματεία στίβου έστειλαν συγχαρητήρια τηλεγραφήματα στον ΣΕΓΑΣ.

    Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμός Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ): «Το ΔΣ του ΠΣΑΤ σας απευθύνει τα πιο θερμά συγχαρητήρια των αθλητικών συντακτών για τις μεγάλες επιτυχίες των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών στο ευρωπαικό πρωτάθλημα του Μονάχου».

    [11] ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΕΝΤΑΞΙΑΚΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ

    Άγκυρα, 19 Αυγούστου 2002 (19:58 UTC+2)

    Πιέσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να ορίσει ημερομηνία έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, αναμένεται να ασκήσει ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης και αρμόδιος για θέματα της ένταξης, Μεσούτ Γιλμάζ.

    Ο κ. Γιλμάζ που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Δανία, η οποία ασκεί αυτό το εξάμηνο την προεδρία της Ένωσης αναμένεται να ενημερώσει τον Δανό πρωθυπουργό Φογκ Ράσμουσεν και τον υπουργό Εξωτερικών Στιγκ Μέλερ για τις πρόσφατες μεταρρυθμίσεις που ψήφισε το τουρκικό Κοινοβούλιο.

    Σημειώνεται ότι η Τουρκία επιθυμεί να οριστεί η εν λόγω ημερομηνία κατά τη διάρκεια της διάσκεψης στην Κοπεγχάγη, αλλά Ευρωπαίοι αξιωματούχοι εκτιμούν ότι η χώρα έχει ακόμη πολύ δρόμο για την πραγματοποίηση του παραπάνω στόχου.

    [12] ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΣΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

    Βουκουρέστι, 19 Αυγούστου 2002 (19:55 UTC+2)

    της Ιωάννας Ράντου

    Η βαλκανική Περιβαλλοντολογική Ένωση που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη πρόκειται να ανοίξει επισήμως αύριο στο Βουκουρέστι Διεθνές Κέντρο για την Προστασία της Γεωργίας και της Διατροφής ανακοίνωσε το ρουμανικό υπουργείο Γεωργίας.

    Το κέντρο θα συνεργάζεται με αντίστοιχους οργανισμούς στην περιοχή των Βαλκανίων με σκοπό την προώθηση των νέων τεχνολογιών στην γεωργική παραγωγή με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος και την συμμόρφωση με τους κανόνες ασφαλείας που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Κοινότητα.

    [13] ΠΟΛΛΑ ΕΜΠΟΔΙΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ

    Θεσσαλονίκη, 19 Αυγούστου 2002 (19:48 UTC+2)

    Νέα εμπόδια υπήρξαν στην ολοκλήρωση των έργων του γηπέδου του Μακεδονικού στη Νέας Ευκαρπία, το οποίο θα χρησιμοποιεί ως έδρα ο Ηρακλής. Ετσι καθώς δείχνουν τα πράγματα η αναμέτρηση της πρεμιέρας του Γηραιού με τον ΟΦΗ θα γίνει στο γήπεδο του Αγροτικού Αστέρα, αφού τα δύο στρέμματα χλοοτάπητα που μεταφέρθηκαν από την Λάρισα, κάηκαν τις προηγούμενες ημέρες λόγω των απότομων αλλαγών της θερμοκρασίας.

    Μέχρι αργά το βράδυ αναμένονται άλλα δύο νέα στρέμματα χλοοτάπητα και οι υπεύθυνοι αναφέρουν ότι τελικά θα προλάβουν να τον τοποθετήσουν έγκαιρα.

    Ωστόσο το σκέπαστρο στο γήπεδο του Μακεδονικού τοποθετήθηκε. Όπως και τα καθίσματα. Όλα δείχνουν ότι το συγκεκριμένο γήπεδο θα αποτελέσει μια καυτή έδρα του Ηρακλή.

    Στον αγωνιστικό τομέα το βάρος του ιατρικού τιμ έχει πέσει πάνω στον Εντερσον Φοφόνκα, προκειμένου να καταφέρει να δώσει το παρών στην αναμέτρηση με τον ΟΦΗ. Σε δηλώσεις του ο παίκτης τονίζει ότι θα καταφέρει να αγωνιστεί με την ομάδα του

    K.Π.

    [14] ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ Η ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΠΑΣΚΕΤ

    Θεσσαλονίκη, 19 Αυγούστου 2002 (19:47 UTC+2)

    Μετά την πολύ καλή εμφάνιση της εθνικής ομάδας μπάσκετ στο τουρνουά της Σουηδίας και τις τρεις νίκες που πέτυχε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα εγκατέλειψε σήμερα το μεσημέρι την σκανδιναβική χώρα για να βρεθεί στην Γερμανία.

    Εκεί η ομάδα του Γιάννη Ιωαννίδη θα αντιμετωπίσει δύο φορές τα πάντσερ του Ντιρκ Νοβίτσκι σε ένα επίσημο φιλικό που θα γίνει αύριο και σε ένα ανεπίσημο την Τετάρτη. Στη Γερμανία μετέβησαν όλοι οι παίκτες της αποστολής που ήταν στην Σουηδία, εκτός του Γλυνιαδάκη, ο οποίος επέστρεψε στην Ελλάδα μετά από αίτημα του Παναθηναϊκού για να συμμετάσχει στην προετοιμασία της ομάδας.

    "Δώσαμε τρία δύσκολα παιχνίδια στη Σουηδία και τα συμπεράσματα ήταν θετικά", αναφέρει ο Φραγκίσκος Αλβέρτης και συνέχισε: "Τα δύο φιλικά με τη Γερμανία θα είναι πολύ δυνατά τεστ και έχουμε να κερδίσουμε απ' αυτά τα παιχνίδια. Κυρίως Θα έχουν διδακτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν πάει το μυαλό μας στο τι έγινε πέρυσι στην Τουρκία".

    [15] ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ

    Λονδίνο, 19 Αυγούστου 2002 (19:43 UTC+2)

    Μετά την κριτική που έχουν δεχθεί οι Ηνωμένες Πολιτείες εξαιτίας της άρνησης τους να υπογράψουν τη συνθήκη του Κιότο στο στόχαστρο των οικολογικών οργανώσεων βρίσκεται τώρα η Αυστραλία.

    Όπως μετέδωσε το BBC, η οικολογική καταστροφή που προκαλεί η χώρα αυτή είναι τεράστια και η κυβέρνηση της αδρανεί, αναφέρει έκθεση την οποία συνυπογράφουν οικολογικές και περιβαλλοντικές οργανώσεις.

    Η κυβέρνηση της Αυστραλίας απορρίπτει ως αναληθή όσα της προσάπτονται.

    Στην έκθεση τονίζεται οτι η καταστροφή των δασών, η άνευ λόγου θανάτωση των ζώων, η μόλυνση των υδάτων και η καύση του φυσικού πετρελαίου συντελούν στην οικολογική καταστροφή του πλανήτη.

    Η έκθεση με τον τίτλο "σε αντίστροφη μέτρηση" αναφέρει ακόμη οτι οι εκπομπές των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου έχουν αυξηθεί κατά 17,4% απο το 1990, ενώ εκτιμάται οτι μέχρι το έτος 2012 θα έχουν αυξηθεί κατά 30%.

    Αντίθετα η κυβέρνηση της Αυστραλίας υποστηρίζει οτι η αύξηση θα είναι πολύ μικρότερη και δεν θα ξεπεράσει το 11%

    [16] ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 85 ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΡΩΣΙΚΟΥ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ

    Μόσχα, 19 Αυγούστου 2002 (19:41 UTC+2)

    Τουλάχιστον 85 άτομα φέρεται ότι έχασαν τη ζωή τους σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις όταν ρωσικό μεταγωγικό ελικόπτερο τύπου Mi-26 επιχείρησε αναγκαστική πρoσγείωση κοντά στα γραφεία του ρωσικού στρατού στην Χανκάλα έξω από την τσετσενική πρωτεύουσα Γκρόζνι στις 16:00 (ώρα Ελλάδος) ανακοίνωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Itar-Tass.

    Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ρόυτερς, συγκεχυμένες παραμένουν ακόμη οι πληροφορίες σχετικά με τον ακριβή αριθμό των θυμάτων ενώ πολλοί από τους συνολικά 112 επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν εσπευσμένα σε νοσοκομείο της περιοχής.

    Στρατιωτικός αξιωματούχος στη Χανκάλα τόνισε ότι δυο στρατιώτες ανέφεραν ότι το ελικόπτερο δέχθηκε επίθεση από το έδαφος.

    Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ελικόπτερο καταρρίφθηκε από Τσετσένους αντάρτες με την εκτόξευση πυραύλου εδάφους αέρος.

    Ωστόσο δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση για το παραπάνω ενδεχόμενο.

    Σημειώνεται ότι έχει ήδη συστηθεί ειδική επιτροπή προκειμένου να διερευνήσει σε βάθος τα ακριβή αίτια του ατυχήματος.

    [17] ΝΙΓΗΡΙΑ: ΠΟΙΝΗ ΘΑΝΑΤΟΥ ΔΙΑ ΛΙΘΟΒΟΛΙΣΜΟΥ ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΑ

    Λάγος, 19 Αυγούστου 2002 (19:39 UTC+2)

    Εφετείο στη Βόρεια Νιγηρία επέβαλε την ποινή του θανάτου δια λιθοβολισμού σε μια διαζευγμένη γυναίκα που απέκτησε παιδί χωρίς να είναι παντρεμένη, απορρίπτοντας την έφεση που είχε υποβληθεί για αναστολή της πρωτόδικης ετυμηγορίας.

    Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ρόυτερς, πρόκειται για την 31χρονη Αμίνα Λαουάλ η οποία θα θανατωθεί μετά τον Ιανουάριο του 2004, όταν θα έχει ολοκληρωθεί ο θηλασμός του παιδιού της.

    Η Λαουάλ άκουσε με ψυχραιμία το κατηγορητήριο ενώ οι δικηγόροι υπεράσπισής της δήλωσαν ότι πρόκειται να υποβάλλουν νέα έφεση στη δικαστική απόφαση.

    Η δικαστική απόφαση προκάλεσε την αντίδραση της διεθνούς κοινότητας.

    Υπενθυμίζεται ότι η εισαγωγή του ισλαμικού νόμου Σαρία έχει προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 3.000 ατόμων τα τελευταία τρία χρόνια στη χώρα.

    [18] Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ

    Φρανκφούρτη, 19 Αυγούστου 2002 (19:36 UTC+2)

    Με σκοπό την οικονομική βοήθεια των πλημμυροπαθών στη Γερμανία, η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας αποφάσισε να διοργανώσει διεθνές φιλικό αγώνα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, με αντίπαλο που αναμένεται να προσελκύσει χιλιάδες φιλάθλους.

    Τα έσοδα του αγώνα αναμένεται να ανέλθουν σε 1,5 εκατομμύρια ευρώ και θα διατεθούν για την επιδιόρθωση των αθλητικών εγκαταστάσεων που υπέστησαν ζημιές κατά τη διάρκεια των καταστοφικών πλημμύρων που έπληξαν περιοχές της Γερμανίας.

    [19] ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ Ο Β. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ

    Θεσσαλονίκη, 19 Αυγούστου 2002 (19:35 UTC+2)

    Την πρόταση-παρέμβαση του Ολοκληρωμένου Προγράμματος Τοπικής Ανάπτυξης Βορειοανατολικού Τμήματος Ιστορικού Κέντρου Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσει σε συνέντευξη τύπου, την Πέμπτη, στις 12.30μμ στο ξενοδοχείο "Καψής", ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.

    Ο προϋπολογισμός της πρότασης ανέρχεται στα 12 εκ. ευρώ, ενώ στο πρόγραμμα συμμετέχουν το πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το ΕΚΘ, το Μακεδονικό Ινστιτούτο Εργασίας, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το Οικονομικό Επιμελητήριο Κεντρικής Μακεδονίας, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Θεσσαλονίκης, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βόρειας Ελλάδας, η Δημοτική Εταιρία Επαγγελματικής Κατάρτισης και Μελετών, ο ΟΑΕΔ, ο ΟΤΕ και ο Πανελλήνιος Οργανισμός Ποντιακών Σωματείων.

    [20] ΨΑΧΝΕΙ ΓΙΑ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ Η ΑΡΣΕΝΑΛ, ΕΧΟΝΤΑΣ ΥΠΟΨΙΝ ΤΟΝ ΧΑΛΚΙΑ

    Θεσσαλονίκη, 19 Αυγούστου 2002 (19:24 UTC+2)

    Οριστικά τέλος δόθηκε στην επικείμενη μεταγραφολογία του Φαμπιάν Καρίνι στην Αρσεναλ, από τον προπονητή των κανονιέρηδων, Αρσεν Βενγκέρ. Ο τεχνικός με δηλώσεις του επισήμανε ότι η υπόθεση για τον ίδιο έχει κλείσει και πως θα ψάξουν για άλλον τερματοφύλακα. Μετά από αυτή την εξέλιξη ουσιαστικά ανοίγει ο δρόμος για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Κώστα Χαλκιά από τον Ηρακλή, σε περίπτωση που ο διεθνής γκολκίπερ αφήσει καλά στοιχεία στους εκπροσώπους των κανονιέρηδων κατά τη διάρκεια του φιλικού παιχνιδιού της εθνικής μας με την Ρουμανία την Τετάρτη.

    Κύρια αιτία του ναυάγιου ήταν οι υψηλές απαιτήσεις της Γιουβέντους, στις οποίες τελικά δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί η Αρσεναλ. Ο κ. Βενγκέρ επισημαίνεται ότι έχει βάλει στο στόχαστρό του τον βραζιλιάνο Μάρκος και τον Νιλ Σάλιβαν της Τότεναμ.

    [21] ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ-19/8/2002

    Αθήνα, 19 Αυγούστου 2002 (19:23 UTC+2)

    ΕΤΑΙΡΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

    ΠΡΟΜΟΤΑ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.

    Από σήμερα 19 Αυγούστου 2002, παύει η διαπραγμάτευση των 8.130.000 (ΚΑ) μετοχών της εταιρίας και διαγράφονται από τον ηλεκτρονικό πίνακα συναλλαγών του Χ.Α.Α. προκειμένου να μετατραπούν σε ισάριθμες (ΚΟ) μετοχές. Ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων ονομαστικών μετοχών ορίζεται η 23/8/2002.

    ΙΝΦΟΡΜΑΤΙΚΣ Η/Υ Α.Ε.Β.Ε.

    Από σήμερα 19 Αυγούστου 2002, oι μετοχές της εταιρίας είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α.Α. με νέα ονομαστική αξία 0,30 Ευρώ (από 0,2935 Ευρώ).

    ΕΔΡΑΣΗ-Χ.ΨΑΛΛΙΔΑΣ Α.Ε.

    Σήμερα 19 Αυγούστου 2002, πρόκειται να εκποιηθούν, σύμφωνα με το πρόγραμμα εκποίησης του Κ.Α.Α., οι 948 μετοχές της εταιρίας.

    JUMBO Α.Ε.Ε.

    Σήμερα 19 Αυγούστου 2002, πρόκειται να εκποιηθούν, σύμφωνα με το πρόγραμμα εκποίησης του Κ.Α.Α., οι 13.257 μετοχές της εταιρίας.

    Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Ε Ι Σ

    Α) ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΤΑΙΡΙΩΝ

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΞΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε.

    Το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί ότι σήμερα δημοσιοποιείται η νέα ενημερωμένη κατάσταση που αναφέρεται στις μεταβολές σημαντικών συμμετοχών μετόχων (άνω ή ίσο του 5%) εταιριών, εισηγμένων στο Χ.Α.Α. για ονομαστικές και ανώνυμες μετά ψήφου μετοχές, όπως έχει διαμορφωθεί με στοιχεία της 16/08/2002, η οποία ήταν και η ημερομηνία τελευταίας ενημέρωσης προς το ΧΑΑ. Επιπλέον παρατίθεται παραπλεύρως και οι αντίστοιχες καταστάσεις που είχαν δημοσιοποιηθεί με στοιχεία της 02/08/2002 και 09/08/2002, ποσοστών μετόχων κατόχων μετοχών με δικαίωμα ψήφου, για την πληρέστερη ενημέρωση του επενδυτικού κοινού. Η νέα ενημερωμένη κατάσταση βρίσκεται στο επίσημο site του Χ.Α.Α. στη διεύθυνση www.ase.gr.

    ΟΠΑΠ Α.Ε.

    Η εταιρία ALPHA FINANCE ΑΧΕΠΕΥ και η ΤΡΑΠΕΖΑ EFG EUROBANK ERGASIAS ΑΕ με επιστολές τους προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιούν ότι: Κατά τις συνεδριάσεις του Χ.Α.Α. από 7/8/2002 έως και 16/8/2002 και στα πλαίσια της σταθεροποίησης της τιμής της μετοχής της ΟΠΑΠ ΑΕ δεν πραγματοποιήθηκαν αγορές μετοχών της ΟΠΑΠ ΑΕ.

    ΡΑΔΙΟ ΑΘΗΝΑΙ Α.Ε.Β.Ε.Τ.Ε.

    Ανακοινώνεται από την εταιρία ότι επί των συζητηθεισών την 25η Ιουνίου 2002, ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, α) αιτήσεως ασφαλιστικών μέτρων μετόχων της εταιρείας "ΡΑΔΙΟ ΑΘΗΝΑΙ Α.Ε.Β.Ε.Τ.Ε." κατά αυτής και της μητρικής ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία "Π. ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Α.Ε.Β.Ε.", και β) της πρόσθετης παρέμβασης που ασκήθηκε κατά την ανωτέρω δικάσιμο υπέρ των ασκησάντων την εν λόγω αίτηση μετόχων, με τις οποίες οι αιτούντες ζητούσαν να μην εισαχθούν προς συζήτηση στην Τακτική Γενική Συνέλευση της εταιρείας, τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, της από 30.05.2002 Πρόσκλησης για σύγκληση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της εταιρίας, τα σχετικά με την συγχώνευση της εταιρίας "ΡΑΔΙΟ ΑΘΗΝΑΙ Α.Ε.Β.Ε.Τ.Ε." με απορρόφηση αυτής από την προαναφερθείσα μητρική ανώνυμη εταιρία, εξεδόθη η υπ` αριθμόν 6273/2002 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. Δυνάμει της ως άνω απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών απερρίφθησαν στο σύνολό τους, η εν λόγω αίτηση ασφαλιστικών μέτρων καθώς και η ως άνω πρόσθετη παρέμβαση ως κατ` ουσίαν αβάσιμες.

    Π. ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Α.Ε.Β.Ε.

    Ανακοινώνεται από την εταιρία ότι, επί των συζητηθεισών την 25η Ιουνίου 2002, ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, α) της αιτήσεως ασφαλιστικών μέτρων μετόχων της θυγατρικής εταιρίας με την επωνυμία "ΡΑΔΙΟ ΑΘΗΝΑΙ Α.Ε.Β.Ε.Τ.Ε." κατά αυτής, και της εταιρείας "Π. ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Α.Ε.Β.Ε.", και β) της πρόσθετης παρέμβασης που ασκήθηκε κατά την ανωτέρω δικάσιμο υπέρ των ασκησάντων την εν λόγω αίτηση μετόχων, με τις οποίες οι αιτούντες ζητούσαν να μην εισαχθούν προς συζήτηση στην Τακτική Γενική Συνέλευση της εταιρείας, τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, της από 30.05.2002 Πρόσκλησης για σύγκληση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της εταιρίας, τα σχετικά με την συγχώνευση της εταιρίας "Π. ΚΩΤΣΟΒΟΛΟΣ Α.Ε.Β.Ε." με απορρόφηση από αυτήν της προαναφερθείσας θυγατρικής ανώνυμης εταιρίας, εξεδόθη η υπ` αριθμόν 6273/2002 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών. Δυνάμει της ως άνω απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών απερρίφθησαν στο σύνολό τους, η εν λόγω αίτηση ασφαλιστικών μέτρων καθώς και η ως άνω πρόσθετη παρέμβαση ως κατ` ουσίαν αβάσιμες.

    ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΕΣΒΟΥ Α.Ε.

    Γνωστοποιείται από την εταιρία ότι μετά την παραίτηση του κ. Ζαμπετάκη Στυλιανού από τη θέση του Διοικητικού Συμβούλου τη θέση του ανέλαβε ο κ. Μανουσογιαννάκης Ιωσήφ. Το νέο Δ.Σ. συγκροτήθηκε σε σώμα ως ακολούθως: Γιακαλής Αθαν. Πρόεδρος, Στουκίδης Δημ. Αντιπρόεδρος, Αθηναίος Απ. Δ/νων Σύμβουλος, Αγιακάτσικας Εμμ. Σύμβουλος, Αποστολέλλης Γεώργιος Σύμβουλος, Βαμβουρέλλης Ευστρ. Σύμβουλος, Ζούρος Ιωάννης Σύμβουλος, Κουντσούρος Μιχαήλ Σύμβουλος, Μανουσογιαννάκης Ιωσήφ Σύμβουλος, Μαυρογιάννης Στ. Σύμβουλος, Χατζηπαναγιώτης Κων/νος Σύμβουλος.

    Ε. ΠΑΙΡΗΣ Α.Β.Ε.Ε ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ

    Ανακοινώνεται από την εταιρία ότι διανομή μερίσματος της χρήσης 2001 ποσού 0,04 ευρώ ανά μετοχή θα αρχίσει την 20 Αυγούστου 2002 με επιταγές που θα αποσταλούν ταχυδρομικώς στους δικαιούχους και θα ισχύουν έως 31/12/2002. Μετά την προθεσμία αυτή το μέρισμα θα καταβάλλεται μόνο από τα κεντρικά γραφεία της εταιρίας, στον Ασπρόπυργο, Θέση Γκορυτσά, Τ.Κ. 19300. Για κάθε πληροφορία, οι κ.κ. Μέτοχοι θα απευθύνονται στο Τμήμα Εξυπηρέτησης Μετόχων της εταιρίας, τηλ. 010-5515500. κος Ηλίας Δ. Σωτήριος.

    ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ Α.Ε.Β.Ε.

    Γνωστοποιείται από την εταιρία ότι, ο συνολικός αριθμός των προς εκποίηση μετοχών της εταιρίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 21/8/2002, είναι 778. Σε αυτές περιλαμβάνονται και δωρεάν μετοχές που προέκυψαν από την ΑΜΚ της εταιρίας. Γνωστοποιείται επίσης ότι το μέλος του Χ.Α.Α. το οποίο θα προβεί στην εκποίηση των μετοχών, είναι η Ν.Δ. ΔΕΒΛΕΤΟΓΛΟΥ ΑΧΕΠΕΥ.

    ΜΠΑΛΑΦΑΣ Α.Ε.

    Γνωστοποιείται από την εταιρία ότι, ο συνολικός αριθμός των προς εκποίηση μετοχών της εταιρίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 21/8/2002, είναι 82.466. Γνωστοποιείται επίσης ότι το μέλος του Χ.Α.Α. το οποίο θα προβεί στην εκποίηση των μετοχών, είναι η ΑΤΤΑΛΟΣ ΑΧΕ με κωδ. 121.

    ΔΕΗ Α.Ε.

    Η ΔΕΗ ΑΕ με Δελτίο Τύπου προς το Χ.Α.Α. ανακοινώνει τα ακόλουθα: "Λόγω της σφοδρής νεροποντής, της 18/08/2002, που ξεκίνησε περίπου στις 13:30 στο κέντρο της Αθήνας, πλημμύρισαν μερικοί υπόγειοι χώροι πολυκατοικιών, όπου βρίσκονται εγκατεστημένοι υποσταθμοί της ΔΕΗ. Έτσι σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος που οφείλονταν είτε σε βραχυκύκλωμα λόγω της στάθμης των νερών στα υπόγεια, είτε ήταν ελεγχόμενες, διακοπές για λόγους ασφαλείας. Από τη ΔΕΗ καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποκατάσταση της λειτουργίας των υποσταθμών και της ηλεκτροδότησης, όπου έχει διακοπεί. Ήδη συνεργεία τεχνικών της Επιχείρησης, πολλαπλάσια δύναμη από τη συνήθη, εργάζονται από τις 14:00, σε πλήρη ανάπτυξη, για την άντληση των νερών είτε με ίδια μέσα είτε με την βοήθεια της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Μεμονωμένες περιπτώσεις, όπου η πλημμύρα στα υπόγεια δεν επιτρέπει την επανηλεκτροδότηση, υπάρχει πιθανότητα να παραμείνουν χωρίς ρεύμα τις επόμενες ώρες."

    ΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε.

    Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας ΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε. γνωστοποιεί ότι ενεκρίθη από τον Υφυπουργό Ανάπτυξης με την υπ΄ αριθμ. Κ2-10471/12.08.2002 απόφασή του και ολοκληρώθηκε από την Νομαρχία Αθηνών σύμφωνα με την υπ΄ αριθμ. Πρωτ.: 26864/14.08.2002 ανακοίνωσή της, η διαδικασία της συγχωνεύσεως των μη εισηγμένων στο Χ.Α.Α. εταιριών: Α) ΘΟΛΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ δ.τ. ΘΟΛΟΣ Α.Ε., Β) Ν.ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ δ.τ. N.PAPADAKIS S.A., Γ) ΑΦΟΙ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΙ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ δ.τ. ΧΡΟΝΟΜΙΧΑΝΙΚΗ Α.Ε. και Δ) ΑΚΡΙΤΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ δ.τ. ΑΚΡΙΤΑΣ ΑΤΕ, οι οποίες ήσαν θυγατρικές εταιρίες κατά την έννοια του άρθρου 42ε παρ. 5 του κ.ν.2190/1920 κατά ποσοστό 100% της ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΑΕ. 2. Η συγχώνευση των ανωτέρω νομικών προσώπων πραγματοποιήθηκε με απορρόφηση των λοιπών (απορροφηθείσες εταιρίες) από την ΘΟΛΟΣ ΑΕ (απορροφήσασα εταιρία) κατά τις διατάξεις των άρθρων 68 παρ. 2, 69 έως 77 του κ.ν. 2190/1920, σε συνδυασμό με τις διατάξεις των άρθρων 1-5 του ν.2166/1993, όπως ισχύουν και του άρθρου 4 παρ. 17 του ν. 2940/2001, στο πλαίσιο της διαδικασίας επανακρίσεως των εργοληπτικών επιχειρήσεων κατά τις διατάξεις του τελευταίου ως άνω νόμου, με σκοπό την απόκτηση πτυχίου 6ης Τάξεως της νέας διαβαθμίσεως του ΜΕΕΠ, πέραν του πτυχίου 7ης Τάξεως, για ο οποίο έχει ήδη ολοκληρωθεί η διαδικασία της συγχωνεύσεως με απορρόφηση από την ΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε. ετέρων θυγατρικών εταιριών του Ομίλου, η οποία έχει ήδη εγκριθεί με την υπ΄αριθμ. Κ2-8204/27.06.2002 απόφαση του Υφυπουργού Ανάπτυξης (ΦΕΚ ΤΑΕ και ΕΠΕ 6200/28.06.2002). 3. Το μετοχικό κεφάλαιο της απορροφήσασας ΘΟΛΟΣ ΑΕ, μετά την ως άνω ολοκλήρωση της διαδικασίας της συγχωνεύσεως ανέρχεται ήδη σε 6.680.647,00 ευρώ, διαιρούμενο σε 227.620 μετοχές, η κάθε μία από τις οποίες έχει ονομαστική αξία Ευρώ 29,35 και οι οποίες ανήκουν στο σύνολό τους στην ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΕ. *Σημείωση: Οι γνωστοποιήσεις των εισηγμένων εταιριών σχετικά με Προαναγγελίες Συναλλαγών, δημοσιεύονται από το Χ.Α.Α. όπως ακριβώς λαμβάνονται από τις εταιρίες και τους μετόχους τους, οι οποίοι και έχουν την αποκλειστική ευθύνη για την ακρίβεια του περιεχομένου τους.

    *Β) ΕΚΧΩΡΗΣΗ / ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

    ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΠΟΣΟΣΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ & ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ Π.Δ. 51/92

    MULTIRAMA Α.Ε.Β.Ε.

    Οι εταιρίες ΔΕΛΤΑ SINGULAR Α.Ε. και MULTIRAMA Α.Ε.Β.Ε. με την από 16/8/2002 επιστολή τους προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιούν, σύμφωνα με το ΠΔ51/92, την ακόλουθη μεταβολή της ΔΕΛΤΑ SINGULAR ΑΕ στο μετοχικό κεφάλαιο της MULTIRAMA ΑΕΒΕ. Επωνυμία εισηγμένης εταιρίας: MULTIRAMA Α.Ε.Β.Ε. Υπόχρεος: ΔΕΛΤΑ SINGULAR ΑΕ (ΝΠΙΔ). Είδος κινητής αξίας: Μετοχές με δικαίωμα ψήφου. Μεταβολή σημαντικού ποσοστού: Απευθείας. Ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου πριν την μεταβολή: 14,09%, μετά την μεταβολή 0%. Αριθμός μετοχών με δικαίωμα ψήφου πριν την μεταβολή 531.681, μετά την μεταβολή 0. Ποσοστό μετοχικού κεφαλαίου πριν την μεταβολή 14,09%, μετά την μεταβολή 0%. Συνολικός αριθμός μετοχών της εταιρίας ανά κατηγορία μετοχών: 3.772.914 κοινές μετοχές. Ημ/νία μεταβολής ποσοστού του υπόχρεου ενημέρωσης του Χ.Α.Α.: 14/8/2002. Ημ/νία κατά την οποία ο υπόχρεος έλαβε γνώση μεταβολής ποσοστού: 16/8/2002. Ημ/νία υποβολής δήλωσης προς το Χ.Α.Α. μεταβολής ποσοστού από τον υπόχρεο: 16/8/2002. --------------------------------------------------------------------*Σημείωση: Οι ανωτέρω γνωστοποιήσεις δημοσιεύονται από το Χ.Α.Α. όπως ακριβώς λαμβάνονται από τις εταιρίες και τους μετόχους τους, οι οποίοι και έχουν την αποκλειστική ευθύνη για την ακρίβεια και πληρότητα του περιεχομένου τους.

    Γ) ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ

    (Οι εταιρίες που φέρουν αστερίσκο δημοσιεύουν την συνέλευσή τους για πρώτη ημέρα στο Δελτίο)

    ΑΘΗΝΑ Α.Ε.Τ.Β. & Τ.Ε.*

    Έκτακτη Γενική Συνέλευση, των Μετόχων της εταιρίας, στις 27/8/2002, ημέρα Τρίτη και ώρα 10.00 π.μ., στην έδρα της Εταιρείας στο Χαλάνδρι Αττικής, Μεσογείων 357-359 (7ος όροφος, Μεγάλη Αίθουσα Συνεδριάσεων), με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Έγκριση της συγχώνευσης με απορρόφηση από την ΑΘΗΝΑ ΑΕΤΒ & ΤΕ των εταιρίων: i. ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΝΩΣΙΣ Α.Ε., ii. ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ, iii. ΑΙΟΛΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ, iv. ΒΕΚΤΡΑ Α.Ε. ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ, v. ΙΝΤΕΚΤΑ Α.Ε. ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ, vi. ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ & ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ, vii. ΕΡΓΟΝΕΤ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ - ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ, viii. ΔΟΜΗΚΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΟΜΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ (του αποσχισθέντος κατασκευαστικού κλάδου Δημοσίων Εργων αυτής) και ειδικότερα: Α) Έγκριση του Σχεδίου Σύμβασης Συγχώνευσης με απορρόφηση από την ΑΘΗΝΑ ΑΕΤΒ & ΤΕ των εταιριών: i. ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΝΩΣΙΣ Α.Ε., ii. ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ, iii. ΑΙΟΛΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ, iv. ΒΕΚΤΡΑ Α.Ε. ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ, v. ΙΝΤΕΚΤΑ Α.Ε. ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ, vi. ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ & ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ, vii. ΕΡΓΟΝΕΤ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ - ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ, viii. ΔΟΜΗΚΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΟΜΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ (του αποσχισθέντος κατασκευαστικού κλάδου Δημοσίων Εργων αυτής). Β) Αύξηση του μετοχικού Κεφαλαίου της απορροφώσας εταιρείας ΑΘΗΝΑ ΑΕΤΒ & ΤΕ με έκδοση νέων μετοχών με την εισφορά του μετοχικού κεφαλαίου (αφαιρουμένων των μεταξύ τους συμμετοχών) των απορροφουμένων εταιρειών: i. ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΝΩΣΙΣ Α.Ε., ii. ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ, iii. ΑΙΟΛΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ, iv. ΒΕΚΤΡΑ Α.Ε. ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ, v. ΙΝΤΕΚΤΑ Α.Ε. ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ, vi. ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ & ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ, vii. ΕΡΓΟΝΕΤ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ - ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ, και της Καθαρής Λογιστικής αξίας του Αποσχισθέντος Κατασκευαστικού Κλάδου Δημοσίων ΄Εργων της εταιρείας ΔΟΜΗΚΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΟΜΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ. Αύξηση της Ονομαστικής αξίας της μετοχής από Euro 0,35 σε Euro 0,73948 εκάστη. Γ) Ορισμός εκπροσώπου για να υπογράψει την συμβολαιογραφική πράξη Σύμβαση Συγχώνευσης και τις κατά νόμο Υπεύθυνες Δηλώσεις για την ολοκλήρωση αυτής. Δ) Παροχή εξουσιοδότησης προς το Διοικητικό Συμβούλιο να ρυθμίσει τα διάφορα θέματα που ανακύπτουν από την εν λόγω συγχώνευση. 2. Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΑΘΗΝΑ ΑΕΤΒ & ΤΕ κατά 18.311,96 ευρώ με την κεφαλαιοποίηση μέρους εκ του αποθεματικού από έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο για λόγους στρογγυλοποίησης σε δύο δεκαδικά της ονομαστικής αξίας της μετοχής (από euro 0,73948 σε euro 0,74). 3. Τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού λόγω των ανωτέρω αυξήσεων του μετοχικού κεφαλαίου. 4. Αύξηση του ανώτατου ορίου των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου που να φθάνουν έως και εννέα μέλη τροποποίηση του άρθρου 13 του καταστατικού λόγω της αλλαγής αυτής. 5. Διάφορες ανακοινώσεις θέματα σχετικά με την ως άνω συγχώνευση.

    ΝΤΕΣΠΕΚ Α.Ε.*

    Έκτακτη Γενική Συνέλευση, των Μετόχων της εταιρίας, στις 27/08/2002, ημέρα Τρίτη και ώρα 19:00 μ.μ., στα γραφεία της έδρας της εταιρίας, οδός Αρχιμήδους αρ. 8, Καλλιθέα Αττικής, με θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Συγχώνευση Απορρόφηση της θυγατρικής Ανώνυμης Εταιρίας ELNET A.B.E.E. από την επίσης θυγατρική Ανώνυμη Εταιρία ΝΤΕΣΠΕΚ ΕΛΛΑΣ Α.Ε., σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 68 επ. του Κ.Ν. 2190/1920 όπως ισχύουν σε συνδυασμό με τις διατάξεις του Ν. 2166/1993. 2. Καθορισμός σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 11 παρ. 3 του Καταστατικού της Εταιρίας - του νομίμου εκπροσώπου της Εταιρίας κατά την Γενική Συνέλευση της κατά 100% θυγατρικής της Ανώνυμης Εταιρίας ΝΤΕΣΠΕΚ ΕΛΛΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΕΞΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΕΙΔΩΝ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΣΗΣ, η οποία θα συγκληθεί για να αποφασίσει επί του ανωτέρω υπό στοιχ. (1) θέματος της ημερήσιας διάταξης, ήτοι την Συγχώνευσή της μετά την ELNET A.B.E.E. με Απορρόφηση της τελευταίας αυτής από την ΝΤΕΣΠΕΚ ΕΛΛΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΕΞΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΕΙΔΩΝ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΣΗΣ. 3. Αγορά ιδίων μετοχών της Εταιρίας (άρθρο 16 Κ.Ν. 2190/1920 όπως ισχύει). 4. Έγκριση αναπληρώσεως παραιτηθέντος Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας. 5. Διάφορες Ανακοινώσεις. 6. Οτιδήποτε ήθελε νομίμως προταθεί.

    [22] ΝΕΚΡΟ ΕΞΑΧΡΟΝΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΑΠΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΩΔΗ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

    Βουκουρέστι, 19 Αυγούστου 2002 (19:20 UTC+2)

    της Ιωάννας Ράντου

    Ένα εξάχρονο κορίτσι έχασε τη ζωή του στη Ρουμανία από δηλητηριώδη μανιτάρια ενώ 25 επιπλέον άτομα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση όπως αναφέρουν ιατρικές πηγές.

    Σύμφωνα με πληροφορίες τα μανιτάρια που αποδείχτηκαν δηλητηριώδη μάζεψε ο παππούς του κοριτσιού από δάσος στην περιοχή Ιασί βορειοανατολικά της χώρας παρά τις προειδοποιήσεις των γιατρών να αποφεύγεται η κατανάλωσή τους.

    Σημειώνεται ότι από τις αρχές του 2002 τουλάχιστον 80 κάτοικοι της περιοχής έχουν νοσηλευτεί έχοντας φάει δηλητηριώδη μανιτάρια.

    [23] ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΟ ΕΠΕΣΕ ΣΕ ΣΤΑΣΗ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ - ΤΡΕΙΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ

    Αθήνα, 19 Αυγούστου 2002 (19:19 UTC+2)

    Τρία άτομα τραυματίστηκαν σε τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε το μεσημέρι στην Αθήνα, όταν ένα περιπολικό του αστυνομικού τμήματος Μοσχάτου που εκτελούσε περιπολία έπεσε σε στάση λεωφορείων που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Μακρυγιάννη και Ποσειδώνος στο Μοσχάτο.

    Από το ατύχημα τραυματίστηκαν η 20χρονη Ελεάνα Ραγκοπούλου που περίμενε στη στάση των λεωφορείων, καθώς και οι δυο αστυνομικοί που βρισκόταν στο περιπολικό. Η νεαρή κοπέλα μεταφέρθηκε στο Ασκληπείο Βούλας, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι φέρει ελαφρά τραύματα στα πόδια και το κεφάλι, χωρίς ωστόσο να διατρέχει κίνδυνο η ζωή της. Οι δυο αστυνομικοί διεκομίσθησαν στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο και είναι καλά στην υγεία τους.

    Από την Τροχαία διεξάγονται ανακρίσεις για να διαπιστωθούν τα αίτια του ατυχήμστος.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Monday, 19 August 2002 - 18:13:53 UTC