Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 02-10-20

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΡΩΜΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
  • [02] Κ. ΛΑΛΙΩΤΗΣ: ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΟ "ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ
  • [03] "ΝΑΙ" ΛΕΝΕ ΟΙ ΙΡΛΑΝΔΟΙ ΣΤΗ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ
  • [04] Ο Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΣΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ
  • [05] ΕΞΑΡΘΡΩΘΗΚΕ ΚΥΚΛΩΜΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ
  • [06] TA TEΛΙΚΑ ΕΧΙΤ POLLS THΣ ΚΑΠΑ RESEARCH
  • [07] ΕΠΑΝΕΚΛΕΓΕΤΑΙ Ο Δ. ΣΕΡΒΕΤΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΡΙΑΝΔΡΙΑΣ
  • [08] ΣΤΗΘΟΣ ΜΕ ΣΤΗΘΟΣ Η ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΜΑΧΗ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ
  • [09] ΝΕΚΡΟΣ 31ΧΡΟΝΟΣ ΣΕ ΤΡΟΧΑΙΟ
  • [10] ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΕ ΝΟΜΑΡΧΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΥΣ
  • [11] Ν. ΣΕΡΡΩΝ: ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΣΤΟΝ Κ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
  • [12] ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ
  • [13] ΣΤΗ ΔΗΜΑΡΧΙΑ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΕΠΑΝΕΚΛΕΓΕΤΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
  • [14] ΣΚΛΗΡΗ ΜΑΧΗ ΣΕ ΝΟΜΑΡΧΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΥΣ
  • [15] ΤΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ
  • [16] ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΗΣ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ
  • [17] ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ Β. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
  • [18] Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ
  • [19] ΜΠΑΜΠΑΣ ΕΓΙΝΕ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
  • [20] TO ΠΡΩΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ Γ. ΤΖΑΝΝΕΤΑΚΟΥ
  • [21] Ν. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΑΣ
  • [22] ΟΣΟΥΣ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ Η Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ
  • [23] ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ EXIT POLL

  • [01] ΑΡΩΜΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

    Αθήνα, 20 Οκτωβρίου 2002 (18:46 UTC+2)

    Θριαμβευτική εκλογή της Φώφης Γεννηματά στην Υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιά με 52,2%-55,8% και της Ντόρας Μπακογιάννη στη Δημαρχία της Αθήνας με 59%-62%, δίνουν τα πρώτα exit polls που μεταδόθηκαν στις 7 μμ της Κυριακής, αμέσως μετά το κλείσιμο της κάλπης. Μέχρι αργά συνεχίζονταν η εκλογική μάχη στις υπόλοιπες Νομαρχίες και Δήμους που πήγαν σε επαναληπτική εκλογή.

    Συγκεκριμένα, η Φώφη Γεννηματά εκλέγεται Υπερνομάρχης με ποσοστό από 52,5% έως 55,8%, έναντι του κ. Γιάννη Τζαννετάκου που θα λάβει από 44,2% έως 47,8%. Στην Αθήνα, εκλέγεται η Ντόρα Μπακογιάννη με ποσοστό από 59% έως 62%, έναντι 38% έως 41%. Στον Πειραιά ο κ. Αγραπίδης θα λάβει από 54,5% έως 56,5% και ο κ. Μπετενιώτης 43,5% έως 45,5%. Στο Κερατσίνι, εκλέγεται με ποσοστό 52,5% έως 55% ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης σαράφογλου και στο Δήμο Σερρών ο ανεξάρτητος Ι. Μωϋσιάδης που θα λάβει ποσοστό 52% έως 54%, έναντι ποσοστού 46%-48% του υποψηφίου της Ν.Δ. κ. Σίμογλου.

    Ευχαριστήριο της Φώφης

    Όσους την στήριξαν ευχαρίστησε θερμά η Φώφη Γεννηματά στις πρώτες της δηλώσεις μετά τη δημοσιοποίηση των πρώτων exit polls που τη φέρουν να συγκεντρώνει στον δεύτερο γύρο 53,5-55,5% έναντι 44,5-46,5 του Γιάννη Τζαννετάκου. Παράλληλα άφησε αιχμές κατά της προεκλογικής τακτικής της Νέας Δημοκρατίας λέγοντας «Εμείς το μήνυμα το πήραμε. Για να πετύχουμε χρειάζονται μονάχα τρία πράγματα, δουλειά, δουλειά, δουλειά και θα δουλέψουμε».

    «Από αύριο απλώνουμε το χέρι σε όλους σε όσους μας ψήφισαν, σε όσους μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους, ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μας, αλλά και σε όλους τους πολίτες της υπερνομαρχίας γιατί πρέπει να είμαστε αύριο όλοι μαζί» είπε η κ. Γεννηματά. Απευθυνόμενη στους αντιπάλους της στη μάχη για την υπερνομαρχία τόνισε: «Ήμασταν συνυποψήφιοι μέχρι χτες. Αύριο πρέπει να συνεργαστούμε στο νομαρχιακό συμβούλιο γιατί ξέρουμε ότι δεν έχουμε κανένα μαγικό ραβδί για να λύσουμε όλα τα προβλήματα από τη μία μέρα στην άλλη. Όμως γνωρίζουμε πολύ καλά ότι αν εργαστούμε μαζί χέρι χέρι, βήμα βήμα, μπορούμε να βελτιώσουμε την καθημερινότητά μας».

    «Νοιώθω πραγματικά πολύ βαριά την ευθύνη να ανταποκριθώ σε αυτή τη μεγάλη προσδοκία, είμαστε όμως αποφασισμένοι να δουλέψουμε σκληρά να αξιοποιήσουμε όλες τις αρμοδιότητες που έχει σήμερα η υπερνομαρχία με προτεραιότητα την εξυπηρέτηση του πολίτη. Αλλά να παλέψουμε σκληρά για να δώσουμε στο θεσμό ουσία, περιεχόμενο και τις αρμοδιότητες που δικαιούται για να μπορέσει να λειτουργήσει» πρόσθεσε η κ. Γεννηματά.

    Δήλωση της Ντόρας

    Μήνυμα αγάπης και ενότητας προς όλους έστειλε, φανερά συγκινημένη η Ντόρα Μπακογιάννη λίγο μετά την ανακοίνωση των exit polls της Καπα Research που τη φέρουν να συγκεντρώνει στο δήμο της Αθήνας ποσοστό μεταξύ 57,5 και 60,5% έναντι 39,5 και 42,5% του Χρήστου Παπουτσή.

    «Νικήσαμε στην πρωτεύουσα της Ελλάδος. Νικήσαμε για την Αθήνα μας Σας ευχαριστώ όλες και όλους που τόσους μήνες δώσαμε μαζί τον αγώνα» είπε η κ. Μπακογιάννη και πρόσθεσε: «Η Αθήνα θα είναι ενωμένη αύριο. Η Αθήνα θα είναι δυνατή. Η Αθήνα στέλνει μήνυμα αγάπης και ενότητας προς όλους».

    Η κ. Μπακογιάννη ευχαρίστησε τους συνεργάτες της, τους δημοτικούς συμβούλους, τους εκλογικούς αντιπροσώπους και όλους όσους πιστέψανε στη νίκη της Αθήνας.

    «Φίλες και φίλοι αύριο ξημερώνει μια καινούρια μέρα για την Αθήνα μας. Μια μέρα που θα ξεκινήσουμε με κέφι, με ζωντάνια, με πίστη να υλοποιούμε το σχέδιό μας για την πόλη μας. Να φανούμε αντάξιοι σε όλους όσους μας εμπιστεύτηκαν σήμερα και είναι εκπληκτικό το ποσοστό, είναι εκπληκτική η εμπιστοσύνη σας. Και σε όλες και όλους εκείνους που δεν μας ψήφισαν θέλουμε να τους πούμε ότι από αύριο μαζί θα δουλέψουμε γι΄ αυτή την πόλη ενωμένοι δυνατοί. Φίλες και φίλοι τα τελικά θα τα πούμε μετά τα αποτελέσματα αλλά ένοιωσα την ανάγκη να σας κοιτάξω στα μάτια και να σας πω ότι αυτά που είπαμε στην προεκλογική περίοδο για μένα είναι συμβόλαιο τιμής. Να 'στε καλά. Να 'στε καλά να πανηγυρίσουμε. Να 'στε καλά όλοι» πρόσθεσε η κ. Μπακογιάννη.

    Δήλωση Ι.Τζαννετάκου

    Στη δήλωση που θα κάνει μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για την υπερνομαρχία Αθηνών Πειραιά παρέπεμψε ο Γιάννης Τζαννετάκος, ο οποίος σύμφωνα με τα πρώτα exit polls της Καπα Research συγκεντρώνει ποσοστό 44,5-46,5% έναντι 53,5-55,5% που φέρεται να συγκεντρώνει η Φώφη Γεννηματά.

    «Θα περιμένουμε τα αποτελέσματα και θα κάνουμε ένα σχόλιο πλήρες. Δεν υπάρχει θέμα αν είναι μεγάλη ή μικρή η διαφορά. Αυτό θα το δούμε στα αποτελέσματα, τα κανονικά. Όλα τα αποτελέσματα είναι πιθανά. Αλλά ας έχουμε πρώτα το αποτέλεσμα» σχολίασε ο κ. Τζαννετάκος.

    Δήλωση Μ. Έβερτ

    «Η Ελλάδα δεν είναι μόνο η υπερνομαρχία», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδης Εβερτ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το εκλογικό αποτέλεσμα στην υπερνομαρχία Αθηνών - Πειραιώς.

    Τόνισε, δε, ότι τα μηνύματα απ' όλη την Ελλάδα είναι αισιόδοξα για τη Νέα Δημοκρατία.

    [02] Κ. ΛΑΛΙΩΤΗΣ: ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΤΟ "ΣΤΕΙΛΤΕ ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΞΕΠΕΜΨΑΝ"

    Αθήνα, 20 Οκτωβρίου 2002 (19:32 UTC+2)

    Την αισιοδοξία του για τα αποτελέσματα του β΄ γύρου των δημοτικών και Νομαρχιακών εκλογών, εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Λαλιώτης, επισημαίνοντας ότι όλα θα εξαρτηθούν απο την ετυμηγορία των πολιτών.

    Το ΠΑΣΟΚ, όπως είπε ο κ. Λαλιώτης, έδωσε μια σκληρή πολιτική και αυτοδιοικητική μάχη, με αιχμή το παρόν και το μέλλον της ανάπτυξης, της αλληλεγγύης και της ποιότητας ζωής των τοπικών κοινωνιών.

    Αναφερόμενος στο "στείλτε μήνυμα της ΝΔ", ο κ. Λαλιώτης επεσήμανε ότι "η Αξιωματική Αντιπολίτευση επεδίωξε με απροκάλυπτο τρόπο, να μετατρέψει αυτές τις εκλογές για την αυτοδιοίκηση σε ένα άτυπο διμοψήφισμα με το προστακτικό μήνυμα στείλτε μήνυμα. Βεβαίως οι πολίτες έδωσαν το μήνυμά τους και το επέστρεψαν σε αυτούς που το εξέπεμψαν".

    Κατέληξε δε λέγοντας ότι "εμείς σεβόμαστε την ετυμηγορία των πολιτών και δεν πρέπει να υψωθούν πάνω από τους Δήμους και Νομούς μονόχρωμα σημαιάκια, γιατί δεν έχουν καμία αντιστοιχία με τα πολύχρωμα αισθήματα και επιλογές των πολιτών".

    [03] "ΝΑΙ" ΛΕΝΕ ΟΙ ΙΡΛΑΝΔΟΙ ΣΤΗ ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ

    Δουβλίνο, 20 Οκτωβρίου 2002 (09:47 UTC+2)

    Στην Ιρλανδία τα πρώτα αποτελέσματα από το κρίσιμο «ευρωπαϊκό» δημοψήφισμα δείχνουν μεταστροφή των ψηφοφόρων υπέρ της Συνθήκης της Νίκαιας, που αποτελεί το νομικό θεμέλιο για τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Με καταμετρημένες τις ψήφους σε επτά από τις 42 εκλογικές περιφέρειες της χώρας (σε περιοχές γύρω από το Δουβλίνο όπου χρησιμοποιήθηκαν ηλεκτρονικές κάλπες) το ποσοστό του «ΝΑΙ» ξεπερνά το 56% και σε ορισμένες περιπτώσεις φθάνει το 73 %, μετέδωσε το BBC.

    Η αντιπρόεδρος της ιρλανδικής κυβέρνησης, Μαίρη Χάρνεϋ δήλωσε ότι αναμένει να επικυρωθεί τελικά η Συνθήκη με ποσοστό 60 %.

    Οι υπόλοιπες ψήφοι θα καταμετρηθούν δια χειρός σήμερα και τα τελικά αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν το απόγευμα.

    Εάν τελικά επικρατήσει το «Ναι» στη Συνθήκη αυτό θα προκαλέσει ανακούφιση σε πολλές υποψήφιες για ένταξη στην Κοινότητα χώρες.

    Αλλά οι αντίπαλοι της Συνθήκης (μεταξύ των οποίων είναι το κόμμα Σιν Φέϊν και οι Πράσινοι - λένε η επικύρωσή της θα σημαίνει απώλεια της ιρλανδικής ανεξαρτησίας και ουδετερότητας και θα οδηγήσει στη δημιουργία μιας άνισης Ευρώπης.

    Τρία εκατομμύρια Ιρλανδοί ψηφοφόροι κλήθηκαν να απαντήσουν με ένα ναι η ένα όχι στη Συνθήκη της Νίκαιας, η οποία προβλέπει τις απαιτούμενες θεσμικές μεταρρυθμίσεις για τη διεύρυνση της Κοινότητας των «15».

    Αλλά, ενώ στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης απαιτείται μόνο κοινοβουλευτική επικύρωση της Συνθήκης, στην Ιρλανδία το Σύνταγμα απαιτεί δημοψήφισμα.

    Σε ανάλογο δημοψήφισμα που έγινε πέρυσι η πλειοψηφία των Ιρλανδών πολιτών (54%) τάχθηκε κατά της Συνθήκης, η οποία θα χάσει την ισχύ της εάν δεν επικυρωθεί από την Ιρλανδία μέχρι το τέλος του έτους.

    Όμως, τότε η προσέλευση των πολιτών ήταν πολύ χαμηλή - μόλις 36% - δημιουργώντας ελπίδες στους φιλοευρωπαϊστές ότι, αυτή τη φορά, τα πράγματα θα είναι διαφορετικά.

    Ευρωπαίοι πολιτικοί προειδοποιούν ότι η Κοινότητα θα βρεθεί στο επίκεντρο πρωτοφανούς κρίσης θεσμών εάν οι Ιρλανδοί καταψηφίσουν για δεύτερη φορά τη Συνθήκη της Νίκαιας.

    [04] Ο Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΣΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

    Αθήνα, 20 Οκτωβρίου 2002 (21:03 UTC+2)

    Με μια αγκαλιά και ένα θερμό φιλί συνεχάρη τη Ντόρα Μπακογιάννη, για την εκλογή της στη δημαρχία Αθηνών, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής.

    Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης λίγο πριν τις 9 το βράδυ επισκέφτηκε το εκλογικό κέντρο της κ.Μπακογιάννη στο Σύνταγμα, συνοδευόμενους από βουλευτές του κόμματος, και έγινε δεκτός από τους ψηφοφόρους με χειροκροτήματα και συνθήματα.

    Ο κ. Καραμανλής συζήτησε για αρκετή ώρα με την κ. Μπακογιάννη για τα εκλογικά αποτελέσματα.

    [05] ΕΞΑΡΘΡΩΘΗΚΕ ΚΥΚΛΩΜΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

    Θεσσαλονίκη, 20 Οκτωβρίου 2002 (21:02 UTC+2)

    Κύκλωμα εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών του 46χρονου διαβόητου εμπόρου, Αγγελου Τερζόγλου, εγκλείστου στις φυλακές Λάρισας, εξάρθρωσε η διεύθυνση ασφαλείας Θεσσαλονίκης.

    Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και έρευνες συνελήφθησαν στην ευρύτερη Θεσσαλονίκης - Γιαννιτσών η 36χρονη Ολγα Τσιομπάνη, στην κατοχή της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 115 γραμμάρια ηρωίνης, 22 δισκία μεθαδόνης, ένα κινητό τηλέφωνο και 150 ευρώ, ο 24χρονος Αναστάσιος Τομπάζης, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν 62 γραμμάρια ηρωίνης και ο 32χρονος Δημήτρης Τομπάζης, ξάδερφος του 24χρονου, ο οποίος είχε στην κατοχή του 10 γραμμάρια χασίς σε φούντα.

    Εγκέφαλος του κυκλώματος ήταν ο Αγγελος Τερζόγλου, ο οποίος ρύθμιζε τις αποστολές των ναρκωτικών από τη Βουλγαρία, τα σημεία παραλαβής, τις ποσότητες, τις τιμές κ.τ.λ. Τα ναρκωτικά παραλαμβάνονταν στην Ελλάδα από τον Αναστάσιο Τομπάζη, ο οποίος στη συνέχεια τα προωθούσε σε άτομα που του υποδείκνυε ο Τερζόγλου, ενώ τα χρήματα τα παρέδιδε σε βουλγάρους υπηκόους που ήταν συνεργάτες του 46χρονου εμπόρου ναρκωτικών.

    Ο Αγγελος Τερζόγλου εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης (τρις) για ισάριθμες υποθέσεις εμπορίας ναρκωτικών. Την τελευταία διετία η διεύθυνση ασφαλείας εξαρθρώνει συνεχώς αλλεπάλληλα κυκλώματα εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών των οποίων εγκέφαλος είναι ο Τερζόγλου, τη δράση των οποίων κατευθύνει τηλεφωνικά από τη φυλακή, συνεργαζόμενους με βουλγάρους.

    [06] TA TEΛΙΚΑ ΕΧΙΤ POLLS THΣ ΚΑΠΑ RESEARCH

    Aθήνα, 20 Οκτωβρίου 2002 (21:00 UTC+2)

    Ανακοινώθηκαν τα τελικά αποτελέσματα των exit polls της Κάπα Research με καταγεγραμμένο το 100% των ψήφων που χρησιμοποιήθηκαν για την έκδοση των αποτελεσμάτων. Σε σχέση με την προηγούμενη πρόβλεψη τόσο η Φώφη Γεννηματά στην υπερνομαρχία Αθηνών Πειραιά όσο και η Ντόρα Μπακογιάννη στη δημαρχία της Αθήνας αυξάνουν τα ποσοστά τους.

    Υπερνομαρχία Αθηνών Πειραιά

    Η Φώφη Γεννηματά που στον πρώτο γύρο συγκέντρωσε 40,1%, έναντι 26,7% του Γιάννη Τζαννετάκου, εκτιμάται ότι θα συγκεντρώσει από 54 ως 57% έναντι 43-46% του Γιάννη Τζαννετάκου.

    Δημαρχία Αθηνών

    Η Ντόρα Μπακογιάννη που στον πρώτο γύρο συγκέντρωσε 47,4%, φαίνεται να συγκεντρώνει ποσοστό μεταξύ 58 και 61%. Από την πλευρά του ο Χρήστος Παπουτσής που στον πρώτο γύρο συγκέντρωσε 26%, στον δεύτερο φαίνεται να συγκεντρώνει ποσοστό μεταξύ 39 και 42%.

    Δήμος Πειραιά

    Ποσοστό από 54 έως 57% φαίνεται να συγκεντρώνει ο Χρήστος Αγραπίδης (ο οποίος στον πρώτο γύρο συγκέντρωσε 47%) ενώ ο Μανώλης Μπεντενιώτης φαίνεται να συγκεντρώνει ποσοστό μεταξύ του 43 και του 46% (στον πρώτο γύρο ο κ. Μπεντενιώτης είχε συγκεντρώσει 31,1%).

    Νομαρχία Αχαϊας

    Ο κ. Κατσικόπουλος Δημήτρης που συγκέντρωσε 49,1% στον πρώτο γύρο φαίνεται να συγκεντρώνει στον δεύτερο ποσοστό μεταξύ 57-60% ενώ ο Μπεκίρης Βασίλειος που συγκέντρωσε 35,3% στον πρώτο γύρο τώρα συγκεντρώνει 40 με 43%.

    Δημαρχία Πάτρας

    Ο πρώην δήμαρχος του ΠΑΣΟΚ Α. Καράβολας που στον πρώτο γύρο συγκέντρωσε 38,2% τώρα φαίνεται να συγκεντρώνει ποσοστό 50,5% με 53,5%. Ο νυν δήμαρχος της Ν.Δ. Ε. Φλωράτος που πήρε 39,4% στον πρώτο δήμο φαίνεται να συγκεντρώνει ποσοστό 46,5 με 49,5%.

    [07] ΕΠΑΝΕΚΛΕΓΕΤΑΙ Ο Δ. ΣΕΡΒΕΤΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΡΙΑΝΔΡΙΑΣ

    Θεσσαλονίκη, 20 Οκτωβρίου 2002 (20:57 UTC+2)

    Στη δημαρχία Τριανδρίας στη Θεσσαλονίκη επανεκλέγεται ο Δημήτρης Σερβετάς, υποστηριζόμενος απο το ΠΑΣΟΚ, ο οποίος με καταμετρημένες τις ψήφους σε 10 απο τα 19 εκλογικά τμήματα, συγκεντρώνει ποσοστό 50,37%, με 1.732 άτομα στη φαρέτρα του.

    Στον πρώτο γύρο των Δημοτικών-Νομαρεχιακών εκλογών, ο κ. Σερβετάς είχει συγκεντρώσει ποσοστό 40,7%.

    Η Πολυξένη Δρίτσα, με βάση τα εν λόγω στοιχεία, (στηριζόμενη απο τη ΝΔ), συγκέντρωσε το 49,62% (1.706 ψήφους), έναντι του 46,7% που είχε κατά τον πρώτο γύρο των εκλογών.

    "Αυτή η νίκη είναι τους είδους της αξιοπρέπειας, της συνέπειας και του έργου που έχουμε προάγει καθ όλη τη θητεία μας", δήλωσε ο κ. Σερβετάς μιλώντας στο ΜΠΕ, προσθέοτντας ότι "ο Δήμος δεν θα περνούσε ποτέ σε συντηρητικά χέρια".

    [08] ΣΤΗΘΟΣ ΜΕ ΣΤΗΘΟΣ Η ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΜΑΧΗ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

    Φλώρινα, 20 Οκτωβρίου 2002 (20:52 UTC+2)

    Στήθος με στήθος δίνεται η εκλογική μάχη στο νομό Φλώρινας καθώς η διαφορά μεταξύ των δύο αντιπάλων είναι περίπου 360 ψήφοι. Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα από 50 εκλογικά κέντρα σε ένα σύνολο 207, δίνουν το προβάδισμα στον Παύλο Αλτίνη το νυν νομάρχη, ο οποίος έχει συγκεντρώσει περίπου 11. 470 ψήφους ενώ ακολουθεί ο Ιωάννης Στρατάκης με μικρή διαφορά (11.110 ψήφους).

    Σημειώνεται ότι στον Α΄ εκλογικό γύρο ο κ. Στρατάκης έλαβε 37,3% ενώ ο κ. Αλτίνης το 33,4%.

    Ν.Κ.

    [09] ΝΕΚΡΟΣ 31ΧΡΟΝΟΣ ΣΕ ΤΡΟΧΑΙΟ

    Θεσσαλονίκη, 20 Οκτωβρίου 2002 (20:52 UTC+2)

    Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα με ένα νεκρό σημειώθηκε στις 4 τα ξημερώματα στο 24,5ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης - Σερρών. Το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 31χρονος, Παναγιώτης Τερζόγλου, ξέφυγε από την πορεία του και ανατράπηκε με αποτέλεσμα να βρει το θάνατο.

    Επίσης, στις 6:10 τα ξημερώματα στην οδό Βούλγαρη 26 στη Θεσσαλονίκη η μοτοσικλέτα που οδηγούσε ο 34χρονος, Γεώργιος Τζιαντόπουλος, προσέκρουσε σε κράσπεδο νησίδας και ανατράπηκε, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί βαριά ο προαναφερόμενος οδηγός.

    [10] ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΕ ΝΟΜΑΡΧΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΥΣ

    Θεσσαλονίκη, 20 Οκτωβρίου 2002 (20:45 UTC+2)

    -Στη Νομαρχία Πέλλας, στα 23 από τα 330 εκλογικά τμήματα, εκλέγεται Νομάρχης ο υποστηριζόμενος από τη Ν.Δ. Προκόπιος Σιβένας με ποσοστό 57,8% έναντι 42,2 του υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ Μιχαήλ Καραμάνη

    -Στο Δήμο Τριανδρίας Θεσσαλονίκης, επανεκλέγεται για 3η τετραετία με 46 ψήφους διαφορά, ο νυν Δήμαρχος Δημ Σερβετάς (ΠΑΣΟΚ) έναντι της κ. Ξένιας Δρίτα (ΝΔ)

    -Στη Νομαρχία Φλώρινας, στα 25 από τα 207 τμήματα, ο νυν Νομάρχης Παύλος Αλτίνης(ΝΔ) λαμβάνει ποσοστό 53,5% έναντι 46,5% του κ. Ι. Στρατάκη του ΠΑΣΟΚ

    -Στο Δήμο Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης, στα 15 από 53 τμήματα ο ανεξάρτητος υποψήφιος Ι. Παπαδόπουλος εκλέγεται με ποσοστό 56% έναντι 44% του υποψηφίου Δ. Αναστασιάδη (ΠΑΣΟΚ).

    -Στο Δήμο Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης, στα 33 από τα 56 τμήματα, εκλέγεται δήμαρχος; Ο υποστηριζόμενος από τη Ν.Δ. Λάζαρος Κυρίζογλου με ποσοστό 56,6%, έναντι του σημερινού δημάρχου κ. Σταματουλάκη (ΠΑΣΟΚ) με 43,4%

    -Στη Νομαρχία Καρδίτσας, στα 80 από τα 385 τμήματα ο υποστηριζόμενος από τη Ν.Δ. Β. Αναγνωστόπουλος λαμβάνει 60,6% έναντι 39,4% του Κ. Παπακυρίτση (ΠΑΣΟΚ)

    -Στο Δήμο Νεάπολης Θεσσαλονίκης στα 19 από τα 38 τμήματα, ο κ. Λαδόπουλος (ΠΑΣΟΚ) λαμβάνει 54% έναντι 46% του κ. Καρακουλάκη (ΝΔ)

    [11] Ν. ΣΕΡΡΩΝ: ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΣΤΟΝ Κ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

    Σέρρες, 20 Οκτωβρίου 2002 (20:42 UTC+2)

    Με ποσοστό 59, 31% προηγείται στο νομό Σερρών ο Κωνσταντίνος Παπαπαναγιώτου, σύμφωνα με τα πρώτα ενδεικτικά στοιχεία που αφορούν ένα δείγμα περίπου 27,5% του συνόλου, έναντι του αντιπάλου του Αριστείδη Μουσιώνη ο οποίος μέχρι αυτήν την ώρα έχει συγκεντρώσει ένα ποσοστό 40,69%.

    Σημειώνεται ότι ο πρώτος γύρος της εκλογικής αναμέτρησης ολοκληρώθηκε με τον κ. Παπαπαναγιώτου να προηγείται με 49,3% (82.292 ψήφοι) ενώ στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο κ. Μουσιώνης με ποσοστό 29,2% (48.712 ψήφοι).

    N.K.

    [12] ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

    Αθήνα, 20 Οκτωβρίου 2002 (20:34 UTC+2)

    Με τον αέρα της νικήτριας που της δίνουν τα αποτελέσματα των exit-polls, η Ντόρα Μπακογιάννη, που φαίνεται να συγκεντρώνει ποσοστό 59%-62% στη «μάχη» για τον Δήμο της Αθήνας, εμφανίστηκε απόλυτα ικανοποιημένη από το εκλογικό αποτέλεσμα, ευχαριστώντας όλους όσους τη στήριξαν σε αυτή την προσπάθεια. «Νικήσαμε στην πρωτεύουσα της Ελλάδος. Νικήσαμε για την Αθήνα μας Σας ευχαριστώ όλες και όλους που τόσους μήνες δώσαμε μαζί τον αγώνα» είπε χαρακτηριστικά.

    Η Ντόρα Μπακογιάννη γεννήθηκε το 1954 στην Αθήνα. Είναι κόρη του πρώην προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες και επικοινωνία στο Μόναχο και δημόσιο δίκαιο στο πανεπιστήμιο Αθηνών.

    Επέστρεψε στην Ελλάδα το 1974. Από το 1984 που ανέλαβε ο Κων. Μητσοτάκης την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας ήταν υπεύθυνη του γραφείου του. Εκλέχτηκε για πρώτη φορά το βουλευτικό αξίωμα στο Νομό Ευρυτανίας στη θέση του δολοφονηθέντος συζύγου της, Παύλου Μπακογιάννη, το 1989. Από το 1989 μέχρι το 1993 εκλεγόταν βουλευτής στη μοναδική έδρα του Νομού Ευρυτανίας και από το 1996 πρώτη βουλευτής στην Α' Αθηνών. Ήταν αναπληρώτρια κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της Ν.Δ. από τον Απρίλιο έως τον Αύγουστο του 1996, μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Δυτικοευρωπαϊκής Ένωσης και της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

    Διετέλεσε το διάστημα 1990-1991 Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και το διάστημα 1992-1993 Υπουργός Πολιτισμού. Εκλέγεται στην Κεντρική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας από το 1994 μέχρι σήμερα. Από το Μάϊο του 2000 είναι τομεάρχης Εξωτερικών και Άμυνας της Ν.Δ. και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της Ν.Δ. από 27.4.2001.

    Είναι παντρεμένη και έχει δυο παιδιά.

    [13] ΣΤΗ ΔΗΜΑΡΧΙΑ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΕΠΑΝΕΚΛΕΓΕΤΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 20 Οκτωβρίου 2002 (20:33 UTC+2)

    Στη δημαρχία της Καλαμαριάς επανεκλέγεται ο Χριστόδουλος Οικονομίδης, απερχόμενος δήμαρχος (υποστηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ) ο οποίος με καταμετρημένες τις ψήφους σε 31 από τα 104 εκλογικά τμήματα φαίνεται να συγκεντρώνει το 57% έναντι 43% του Δημήτρη Σταμάτη που υποστηρίχτηκε από την Νέα Δημοκρατία και την Πολιτική Άνοιξη.

    Στον πρώτο γύρο ο κ. Οικονομίδης είχε συγκεντρώσει ποσοστό 47% έναντι 31,9% του Δημήτρη Σταμάτη.

    [14] ΣΚΛΗΡΗ ΜΑΧΗ ΣΕ ΝΟΜΑΡΧΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΥΣ

    Θεσσαλονίκη, 20 Οκτωβρίου 2002 (20:29 UTC+2)

    Σκληρές μάχες σε πολλούς Δήμους και Νομαρχίες της χώρας.

    -Στο Δήμο Γρεβενών, στα 35 από 46 εκλογικά τμήματα, ο υποστηριζόμενος από ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ Αθαν. Ζιώγας, παίρνει το 51,55% έναντι 48,45 του υποστηριζόμενου από τη Ν.Δ. Γ. Νούτσου

    -Στο Δήμο Βόλου, ο υποστηριζόμενος από τη Ν.Δ. σημερινός Δήμαρχος Κυριάκος Μήτρου παίρνει ποσοστό 54%, έναντι του Απ. Φοινικόπουλου (ΠΑΣΟΚ) με 46%

    -Στο Δήμο Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης, στα 19 από τα 104 τμήματα, ο σημερινός Δήμαρχος Χριστόδουλος Οικονομίδης (ΠΑΣΟΚ) επανεκλέγεται με ποσοστό 56,81, έναντι του υποψηφίου Δημ. Σταμάτη της Ν.Δ.

    -Στο Δήμο Κιλκίς, στα 24 από τα 47 εκλογικά τμήματα, εκλέγεται Δήμαρχος ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ Δημ. Τερζίδης εκλέγεται με ποσοστό 57%, έναντι 43% του υποστηριζόμενου από τη Ν.Δ. Π. Πασσαλίδη

    -Στο Δήμο Κομοτηνής, εκλέγεται δήμαρχος ο υποστηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ κ. Αναστ.Βαβατσικλής εκλέγεται με ποσοστό 67,8%, και ο υποστηριζόμενος από τη Ν.Δ. Ιωακείμ Καλδιριμτζής 32,2%

    [15] ΤΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ

    Αθήνα, 20 Οκτωβρίου 2002 (20:27 UTC+2)

    Σημαντικά ποιοτικά στοιχεία αποκαλύπτουν τα exit polls της Καπα Research σχετικά με τους ψηφοφόρους του Γιώργου Καρατζαφέρη κατά τον πρώτο γύρο των εκλογών για την υπερνομαρχία Αθηνών - Πειραιά. Συγκεκριμένα το 55,9% των ψηφοφόρων του κ. Καρατζαφέρη ψήφισαν στο δεύτερο γύρο τον κ. Τζαννετάκο, το 16,8% την Φώφη Γεννηματά και το 27,3% ψήφισαν λευκό και άκυρο.

    Σε ό,τι αφορά την κ. Γεννηματά, το 44,8% των ψήφων που φέρεται να συγκεντρώνει στον δεύτερο γύρο προέρχεται από ψηφοφόρους του Μανώλη Γλέζου, το 23% από ψηφοφόρους του Θανάση Παφίλη και το 16,8% από ψηφοφόρους του Γιάννη Καρατζαφέρη.

    Για το ποσοστό που φέρεται να συγκεντρώνει ο Γιάννης Τζαννετάκος το 23,8 προέρχεται από ψηφοφόρους του Μανώλη Γλέζου, το 25,4% από ψηφοφόρους του Θανάση Παφίλη και το 55,9% από ψηφοφόρους του Γιώργου Καρατζαφέρη.

    [16] ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΗΣ ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ

    Θεσσαλονίκη, 20 Οκτωβρίου 2002 (20:27 UTC+2)

    Επιβεβαιώνοντας τα προγνωστικά, η Φώφη Γεννηματά φαίνεται να κερδίζει με άνεση τη "μάχη" για την Υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιώς. Τα exit-polls της δίνουν ποσοστό 52,2%-55,8% έναντι 44,2% - 47,8% του αντιπάλου της, Γιάννη Τζαννετάκου.

    Γεννημένη στην Αθήνα (1964), η Φώφη Γεννηματά σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 1986 εργάζεται στην Εθνική Τράπεζα.

    Ανέπτυξε έντονη πολιτική δράση καθώς από το 1982 συμμετείχε στη φοιτητική παράταξη Π.Α.Σ.Π ΠΑ.ΣΟ.Κ και σε πολλές Επιτροπές Δράσης της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, με αιχμή τη σχέση των Νέων με την Αυτοδιοίκηση. Επίσης από το 1982 είναι μέλος της Τ.Ο. του ΠΑΣΟΚ Αμπελοκήπων και στέλεχος αρκετών Τομεακών Επιτροπών του ΠΑΣΟΚ. Το 1986 έγινε μέλος της Ένωσης Γυναικών Ελλάδας και από το 1996 είναι πρόεδρος του Ομίλου "Γιώργος Γεννηματάς".

    Εξελέγη βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην Α'Αθηνών στις εκλογές του 2000 και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ. Από το 2001 είναι Γραμματέας του Τομέα Παιδείας και Εκπαίδευσης του ΠΑΣΟΚ.

    [17] ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ Β. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

    Αθήνα, 20 Οκτωβρίου 2002 (20:15 UTC+2)

    Την ικανοποίηση της για τα μέχρι τώρα αποτελέσματα των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών εξέφρασε η υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Βάσω Παπανδρέου.

    «Νομίζω ότι τα μέχρι τώρα αποτελέσματα είναι αισιόδοξα και τα μηνύματα που έχω και εγώ από την Β' Αθηνών και από την υπόλοιπη Ελλάδα είναι μάλλον αισιόδοξα».

    Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την διαφαινόμενη εκλογή της Ντόρας Μπακογιάννη στον δήμο Αθηναίων και της Φώτης Γεννηματά στην υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιώς, η κ. Παπανδρέου υπογράμμισε ότι «ο 21ος αιώνας είναι ο αιώνας των γυναικών».

    [18] Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ

    Αθήνα, 20 Οκτωβρίου 2002 (20:09 UTC+2)

    Ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωσταντίνος Μητσοτάκης, έφτασε λίγο μετά τις 8 το βράδυ στο εκλογικό κέντρο της Ντόρας Μπακογιάννη, στο Σύνταγμα, προκειμένου να συγχαρεί την κόρη του για την εκλογή της στο δήμο Αθηνών.

    Ο κ. Μητσοτάκης έγινε δεκτός από τους ψηφοφόρους με συνθήματα, ενώ εμφανίστηκε φανερά συγκινημένος από το ποσοστό που συγκέντρωσε η Ντόρα Μπακογιάννη: "Ολη η οικογένεια είναι ευτυχείς απόψε για τη νίκη της Ντόρας. Την αναμέναμε τη νίκη. Βέβαια δεν το λέγαμε, αλλά ξεπέρασε το αποτέλεσμα ίσως και τις προσδοκίες μας", δήλωσε ο επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ.

    [19] ΜΠΑΜΠΑΣ ΕΓΙΝΕ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

    Αθήνα, 20 Οκτωβρίου 2002 (20:01 UTC+2)

    Μπαμπάς έγινε σήμερα ο Γιάννης Ιωαννίδης, προπονητής της Εθνικής μας ομάδας μπάσκετ, καθώς η σύζυγος του Γιούλα έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι.

    [20] TO ΠΡΩΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ Γ. ΤΖΑΝΝΕΤΑΚΟΥ

    Αθήνα, 20 Οκτωβρίου 2002 (20:00 UTC+2)

    Στη δήλωση που θα κάνει μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για την υπερνομαρχία Αθηνών Πειραιά παρέπεμψε ο Γιάννης Τζαννετάκος, ο οποίος σύμφωνα με τα πρώτα exit polls της Καπα Research συγκεντρώνει ποσοστό 44,5-46,5% έναντι 53,5-55,5% που φέρεται να συγκεντρώνει η Φώφη Γεννηματά.

    «Θα περιμένουμε τα αποτελέσματα και θα κάνουμε ένα σχόλιο πλήρες. Δεν υπάρχει θέμα αν είναι μεγάλη ή μικρή η διαφορά. Αυτό θα το δούμε στα αποτελέσματα, τα κανονικά. Όλα τα αποτελέσματα είναι πιθανά. Αλλά ας έχουμε πρώτα το αποτέλεσμα» σχολίασε ο κ. Τζαννετάκος.

    [21] Ν. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΑΣ

    Aθήνα, 20 Οκτωβρίου 2002 (19:57 UTC+2)

    Μήνυμα αγάπης και ενότητας προς όλους έστειλε, φανερά συγκινημένη η Ντόρα Μπακογιάννη λίγο μετά την ανακοίνωση των exit polls της Καπα Research που τη φέρουν να συγκεντρώνει στο δήμο της Αθήνας ποσοστό μεταξύ 57,5 και 60,5% έναντι 39,5 και 42,5% του Χρήστου Παπουτσή.

    «Νικήσαμε στην πρωτεύουσα της Ελλάδος. Νικήσαμε για την Αθήνα μας Σας ευχαριστώ όλες και όλους που τόσους μήνες δώσαμε μαζί τον αγώνα» είπε η κ. Μπακογιάννη και πρόσθεσε: «Η Αθήνα θα είναι ενωμένη αύριο. Η Αθήνα θα είναι δυνατή. Η Αθήνα στέλνει μήνυμα αγάπης και ενότητας προς όλους».

    Η κ. Μπακογιάννη ευχαρίστησε τους συνεργάτες της, τους δημοτικούς συμβούλους, τους εκλογικούς αντιπροσώπους και όλους όσους πιστέψανε στη νίκη της Αθήνας.

    «Φίλες και φίλοι αύριο ξημερώνει μια καινούρια μέρα για την Αθήνα μας. Μια μέρα που θα ξεκινήσουμε με κέφι, με ζωντάνια, με πίστη να υλοποιούμε το σχέδιό μας για την πόλη μας. Να φανούμε αντάξιοι σε όλους όσους μας εμπιστεύτηκαν σήμερα και είναι εκπληκτικό το ποσοστό, είναι εκπληκτική η εμπιστοσύνη σας. Και σε όλες και όλους εκείνους που δεν μας ψήφισαν θέλουμε να τους πούμε ότι από αύριο μαζί θα δουλέψουμε γι΄ αυτή την πόλη ενωμένοι δυνατοί. Φίλες και φίλοι τα τελικά θα τα πούμε μετά τα αποτελέσματα αλλά ένοιωσα την ανάγκη να σας κοιτάξω στα μάτια και να σας πω ότι αυτά που είπαμε στην προεκλογική περίοδο για μένα είναι συμβόλαιο τιμής. Να 'στε καλά. Να 'στε καλά να πανηγυρίσουμε. Να 'στε καλά όλοι» πρόσθεσε η κ. Μπακογιάννη.

    [22] ΟΣΟΥΣ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΑΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ Η Φ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ

    Αθήνα, 20 Οκτωβρίου 2002 (19:41 UTC+2)

    Όσους την στήριξαν ευχαρίστησε θερμά η Φώφη Γεννηματά στις πρώτες της δηλώσεις μετά τη δημοσιοποίηση των πρώτων exit polls που τη φέρουν να συγκεντρώνει στον δεύτερο γύρο 53,5-55,5% έναντι 44,5-46,5 του Γιάννη Τζαννετάκου. Παράλληλα άφησε αιχμές κατά της προεκλογικής τακτικής της Νέας Δημοκρατίας λέγοντας «Εμείς το μήνυμα το πήραμε. Για να πετύχουμε χρειάζονται μονάχα τρία πράγματα, δουλειά, δουλειά, δουλειά και θα δουλέψουμε».

    «Από αύριο απλώνουμε το χέρι σε όλους σε όσους μας ψήφισαν, σε όσους μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους, ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μας, αλλά και σε όλους τους πολίτες της υπερνομαρχίας γιατί πρέπει να είμαστε αύριο όλοι μαζί» είπε η κ. Γεννηματά. Απευθυνόμενη στους αντιπάλους της στη μάχη για την υπερνομαρχία τόνισε: «Ήμασταν συνυποψήφιοι μέχρι χτες. Αύριο πρέπει να συνεργαστούμε στο νομαρχιακό συμβούλιο γιατί ξέρουμε ότι δεν έχουμε κανένα μαγικό ραβδί για να λύσουμε όλα τα προβλήματα από τη μία μέρα στην άλλη. Όμως γνωρίζουμε πολύ καλά ότι αν εργαστούμε μαζί χέρι χέρι, βήμα βήμα, μπορούμε να βελτιώσουμε την καθημερινότητά μας».

    «Νοιώθω πραγματικά πολύ βαριά την ευθύνη να ανταποκριθώ σε αυτή τη μεγάλη προσδοκία, είμαστε όμως αποφασισμένοι να δουλέψουμε σκληρά να αξιοποιήσουμε όλες τις αρμοδιότητες που έχει σήμερα η υπερνομαρχία με προτεραιότητα την εξυπηρέτηση του πολίτη. Αλλά να παλέψουμε σκληρά για να δώσουμε στο θεσμό ουσία, περιεχόμενο και τις αρμοδιότητες που δικαιούται για να μπορέσει να λειτουργήσει» πρόσθεσε η κ. Γεννηματά.

    [23] ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΝΤ. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ EXIT POLL

    Aθήνα, 20 Οκτωβρίου 2002 (19:40 UTC+2)

    Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους Αθηναίους και τις Αθηναίες απηύθυνε η Ντόρα Μπακογιάννη λίγη ώρα μετά τη δημοσιοποίηση των exit poll, που δείχνουν ότι κερδίζει τον δήμο Αθηναίων.

    Η υποψήφια της ΝΔ δήλωσε συγκινημένη για την προτίμηση που τις έδειξαν οι εκλογείς, ενώ χαρακτήρισε εκπληκτικά τα αποτελέσματα των exit poll.

    Η υποψήφια της ΝΔ προσέθεσε πως θα περιμένει το τελικό αποτέλεσμα, για να προβεί σε επίσημες δηλώσεις


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Sunday, 20 October 2002 - 18:15:24 UTC