Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 02-11-15

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ
  • [02] ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΣΗΜΙΤΗ ΜΕ ΜΠΟΥΣ ΚΑΙ ΜΠΑΪΚΑΛ
  • [03] ΑΡΧΙΣΕ Ο ΤΡΙΗΜΕΡΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
  • [04] ΦΟΡΟΥΜ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
  • [05] Ο Β. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΉ ΤΟΥ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ
  • [06] Ο ΤΖΑΚ ΣΤΡΟ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΣΦΑΛΜΑΤΑ ΠΡΟΚΑΤΟΧΩΝ ΤΟΥ
  • [07] Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΑΙΔΩΝ
  • [08] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
  • [09] ΕΠΤΑ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Ο Ι. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ
  • [10] ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΡΑΝΟΥ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ABBAS KIAROSTAMI
  • [11] ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΚΑΜΠΙ ΧΑΪΦΑ
  • [12] Ο Ε. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
  • [13] ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΣΤΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΑ
  • [14] ΠΑΟ: IKANOΠΟΙΗΜΕΝΟΣ Ο ΜΑΡΚΑΡΙΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΛΗΡΩΣΗ
  • [15] ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ ΤΟΥ...
  • [16] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΣΟΥΗΔΙΑΣ
  • [17] ΚΛΗΡΙΔΗΣ: ΚΑΜΙΑ ΠΑΓΙΔΑ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΕ
  • [18] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΜΕ ΓΟΥΕΣΤΟΝ ΚΑΙ ΜΙΛΕΡ
  • [19] ΥΠΟΧΩΡΗΣΕ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΡΕΧΟΥΣΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ
  • [20] ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ-15/11/2002
  • [21] ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΖΗΤΑ Ο Γ. ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ
  • [22] ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Ο Π. ΑΛΕΞΑΚΗΣ
  • [23] ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ: ΕΠΑΡΚΩΣ ΕΥΕΛΙΚΤΟ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ

  • [01] ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

    Λευκωσία, 15 Νοεμβρίου 2002 (18:53 UTC+2)

    Εθνική ζημιά και όχι όφελος κάνουν όσοι μιλούν είτε υπέρ είτε κατά του σχεδίου λύσης του Κυπριακού που υπέβαλε την περασμένη Δευτέρα ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, δήλωσε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης, μετά την άφιξή του στην Αθήνα, το απόγευμα.

    Ο Κύπριος πρόεδρος δήλωσε ότι βρίσκεται στην ελληνική πρωτεύουσα μετά από συνεννόηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, για μελέτη του σχεδίου Ανάν, και πως τα πορίσματα της μελέτης αυτής θα συζητηθούν τη Δευτέρα στο Εθνικό Συμβούλιο της Κύπρου.

    (ΜΠΕ-ΚΥΠΕ)

    [02] ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΣΗΜΙΤΗ ΜΕ ΜΠΟΥΣ ΚΑΙ ΜΠΑΪΚΑΛ

    Βαρσοβία, 15 Νοεμβρίου 2002 (18:09 UTC+2)

    Με τη στάση της Τουρκίας στο Κυπριακό αλλά και απέναντι στην Ευρώπη συναρτά ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης την πορεία της Άγκυρας προς την Ευρωπαϊκή Ενωση, όπως επισήμανε ο ίδιος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον αμερικανό πρόεδρο Τζωρτζ Μπους.

    Ο κ. Σημίτης, ο οποίος βρίσκεται στη Βαρσοβία για το πρώτο συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος συνομίλησε με τον κ. Μπους, ο οποίος του έθεσε το θέμα της έναρξης διαπραγματεύσεων μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ επικροτώντας την άποψη της Ελλάδας ότι θα ήταν κατ΄ αρχήν σκόπιμο να μην κλείσει η πόρτα της Ενωσης για την Άγκυρα.

    Ο Έλληνας πρωθυπουργός επισήμανε πως οποιαδήποτε θετική εξέλιξη στην πορεία της Τουρκίας προς την Ευρώπη εξαρτάται από την ίδια την Άγκυρα. Συγκεκριμένα είπε ότι σχετικά με το Κυπριακό θα ήταν θεμιτό η Τουρκία να αποδεχτεί το σχέδιο Ανάν ως βάση για διαπραγμάτευση για την επίλυση του πολιτικού προβλήματος αλλά και τη συμφωνία που υπήρξε στη σύνοδο των Βρυξελλών για το θέμα του ευρωστρατού.

    Ο κ. Μπους απάντησε ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο της συμβολής των ΗΠΑ στα παραπάνω ζητήματα ενώ ο κ. Σημίτης χαρακτήρισε θετική την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον αμερικανό πρόεδρο.

    Στο μεταξύ ο κ. Σημίτης συναντήθηκε στη Βαρσοβία με τον αρχηγό της τουρκικής αντιπολίτευσης, Ντενίζ Μπαϊκάλ με τον οποίο συζήτησε το θέμα του ορισμού ημερομηνίας έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων για την Τουρκία. Ο κ. Σημίτης επισήμανε ότι η κίνηση καλής θέλησης από την ΕΕ είναι πολιτική και η έκβασή της εξαρτάται από το πώς αντιμετωπίζει η Τουρκία τέτοιου είδους ενέργειες. Από την πλευρά του ο κ. Μπαϊκάλ τόνισε πως αν οριστεί ημερομηνία τότε τα θέματα θα λυθούν ευκολότερα.

    Σχετικά με το Κυπριακό ο κ. Μπαϊκάλ επισήμανε ότι δεν έχει στα χέρια του το σχέδιο Ανάν συνεπώς δεν μπορεί να εκφράσει άποψη.

    [03] ΑΡΧΙΣΕ Ο ΤΡΙΗΜΕΡΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

    Αθήνα, 15 Νοεμβρίου 2002 (09:55 UTC+2)

    Αρχισε σήμερα ο τριήμερος εορτασμός για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Κυριακή στην Αθήνα με την καθιερωμένη πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία.

    Στο χώρο του Πολυτεχνείου και φέτος θα φιλοξενούνται, διάφορες εκδηλώσεις, όπως εκθέσεις φωτογραφίας και ντοκουμέντων. Οι πύλες του κτιρίου θα ανοίγουν στις 8:30 το πρωί και θα κλείνουν στις 9 το βράδυ, ενώ την Κυριακή θα κλείσουν στις 2 το μεσημέρι προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι ομιλίες, η ανάγνωση των ονομάτων των νεκρών και να αρχίσει η πορεία.

    Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφαλείας προκειμένου να αποφευχθούν τα επεισόδια. Περίπου 5.000 αστυνομικοί θα περιφρουρούν τις εκδηλώσεις, καθώς ο φετινός εορτασμός θεωρείται κρίσιμος δεδομένου ότι πραγματοποιείται λίγους μήνες μετά τις εξελίξεις στην υπόθεση της τρομοκρατικής οργάνωσης "17 Νοέμβρη".

    Στο μεταξύ, ιδιαίτερα αυξημένα θα είναι τα αστυνομικά μέτρα και στη Θεσσαλονίκη. Στις 17 Νοεμβρίου θα γίνει η καθιερωμένη πορεία που θα ξεκινήσει το απόγευμα από την πλατεία Αριστοτέλους, θα κατευθυνθεί στο αμερικανικό προξενείο και θα καταλήξει στο χώρο του Πολυτεχνείου.

    [04] ΦΟΡΟΥΜ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 15 Νοεμβρίου 2002 (20:58 UTC+2)

    Στο 10,5% διαμορφώθηκε το ποσοστό της ανεργίας σε όλη τη χώρα για το 2001, ενώ το ποσοστό αυτό για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έφτασε το 10,9%, όπως επισήμανε ο Γενικός Γραμματέας της Ηλίας Λιακόπουλος κηρύσσοντας σήμερα την έναρξη των εργασιών διακρατικού φόρουμ με θέμα «τοπικές πρωτοβουλίες απασχόλησης - καλές πρακτικές». Το φόρουμ διοργάνωσε η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας 2000-2006 και αντικείμενό του ήταν ο σχεδιασμός και η εφαρμογή των Ολοκληρωμένων Προγραμμάτων των Τοπικών Πρωτοβουλιών Απασχόλησης.

    Ο κ. Λιακόπουλος επισήμανε ότι από την ανεργία πλήττονται κυρίως οι γυναίκες οι οποίες έχουν υπερδιπλάσιο ποσοστό ανεργίας από τους άνδρες ενώ και η μακροχρόνια ανεργία πλήττει επίσης τις γυναίκες σε ποσοστό 66,2% έναντι 33,8% των ανδρών. Όπως είπε, στις αιτίες της ανεργίας πέραν της αποβιομηχάνισης και της εισαγωγής νέων τεχνολογιών θα πρέπει να περιληφθούν η κρίση σε κλάδους της μεταποίησης και στον τουρισμό, η μείωση του αγροτικού πληθυσμού και η είσοδος στην αγορά εργασίας χιλιάδων παλιννοστούντων.

    Για την αντιμετώπιση του φαινομένου της ανεργίας, πρόσθεσε ο κ. Λιακόπουλος, καταρτίστηκαν μέσω προγραμμάτων του Β΄ ΠΕΠ 12.206 άνεργοι και 1200 άτομα ευπαθών ομάδων ενώ με την εφαρμογή του τοπικού συμφώνου απασχόλησης στο νομό Ημαθίας δημιουργήθηκαν περίπου 100 θέσεις εργασίας.

    Σε ό,τι αφορά στα χαρακτηριστικά των προγραμμάτων του ΠΕΠ για την περίοδο 2000-2006 ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας είπε ότι στοχεύουν στη δημιουργία απασχόλησης και έχουν τοπική διάσταση.

    Ο κ. Λιακόπουλος γνωστοποίησε τέλος ότι θα ανακοινωθεί σύντομα η πρόσληψη συμβούλων υποστήριξης των Δήμων και δημοτικών επιχειρήσεων οι οποίοι θα συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των σχετικά περίπλοκων διαδικασιών του Γ΄ ΚΠΣ. Παράλληλα είπε ότι θα δημιουργηθεί στην περιφέρεια τμήμα ή διεύθυνση με αρμοδιότητες σε θέματα απασχόλησης και επαγγελματικής κατάρτισης.

    [05] Ο Β. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΉ ΤΟΥ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ

    Θεσσαλονίκη, 15 Νοεμβρίου 2002 (20:52 UTC+2)

    Στη συνεδρίαση της τριμελούς εκτελεστικής γραμματείας η οποία θα προετοιμάσει την 3η σύνοδο του Δικτύου των Βαλκανικών Πόλεων που θα πραγματοποιηθεί στη Σόφια της Βουλγαρίας από 2-4 Δεκεμβρίου μετείχε χθες ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.

    Στη σημερινή συνάντησή του με τους δημοσιογράφους ανέφερε ότι προχωρά με ικανοποιητικούς ρυθμούς η «Διπλωματία των Πόλεων», μέσα από την ενεργοποίηση του Δικτύου των Βαλκανικών Πόλεων και ότι εντός του 2003 υπάρχει το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη η πρώτη συνάντηση όλων των Βαλκανικών Επιμελητηρίων.

    Όπως ανέφερε σήμερα ο κ. Παπαγεωργόπουλος εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα παραβρεθούν στην 3η Σύνοδο των Βαλκάνιων Δημάρχων, αφού η ατζέντα των συζητήσεων περιέχει και την ενεργοποίηση Ευρωπαϊκών προγραμμάτων για τις Βαλκανικές χώρες.

    Στη χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Σόφια συμμετείχαν, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο δήμαρχος της διοργανώτριας πόλης Στέφαν Σοφιάνσκι και ο δήμαρχος των Σκοπίων, Ρίστο Πένοβ που θα αναλάβει τη διοργάνωση της επόμενης Συνόδου.

    [06] Ο ΤΖΑΚ ΣΤΡΟ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΣΦΑΛΜΑΤΑ ΠΡΟΚΑΤΟΧΩΝ ΤΟΥ

    Λονδίνο, 15 Νοεμβρίου 2002 (20:49 UTC+2)

    Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζακ Στρο παραδέχθηκε ότι πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύγχρονος κόσμος - συμπεριλαμβανομένου του Μεσανατολικού και των προβλημάτων Ινδίας-Πακιστάν- αποτελούν συνέπεια του αποικιοκρατικού παρελθόντος της Βρετανίας.

    Όπως μετέδωσε το BBC, μιλώντας στο εβδομαδιαίο περιοδικό New Statesman, ο κ. Στρο έκανε λόγο για «σωρεία σοβαρών λαθών» που έχει διαπράξει το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών καθ' όλη τη διάρκεια του 20ου αιώνα.

    Αναφερόμενος ειδικότερα στις τελευταίες δεκαετίες της βρετανικής αυτοκρατορίας, ο Βρετανός αξιωματούχος τόνισε ότι υπάρχουν παραδείγματα αποφάσεων που δεν αποδίδουν τιμή στη χώρα του.

    Συγκεκριμένα όπως χαρακτηριστικά ανέφερε με τη διακήρυξη Μπάλφουρ το 1917, με την οποία η Βρετανία υποστήριξε τη δημιουργία εβραϊκής πατρίδας στη Παλαιστίνη, εδόθησαν αντιφατικές διαβεβαιώσεις τόσο προς τους Ισραηλινούς όσο και προς τους Παλαιστινίους.

    Μεταξύ άλλων κάνει λόγο για κυβερνητική ολιγωρία στο Κασμίρ, όταν η Ινδία απέκτησε την ανεξαρτησία της.

    «Στην Ινδία και το Πακιστάν κάναμε πολύ σοβαρά σφάλματα. Φανήκαμε αμελείς στο ζήτημα του Κασμίρ, τα σύνορα ανακοινώθηκαν δύο μέρες μετά την ανεξαρτησία. Στο Αφγανιστάν, διαδραματίσαμε έναν ελάχιστα αξιέπαινο ρόλο επί ενάμισυ αιώνα. Τα ιδιόρρυθμα σύνορα του Ιράκ χαράχτηκαν από τους Βρετανούς», υπενθύμισε ο κ. Στρο.

    [07] Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΑΙΔΩΝ

    Θεσσαλονίκη, 15 Νοεμβρίου 2002 (20:48 UTC+2)

    Στο ΟΑΚΑ έγινε σήμερα η πρώτη συγκέντρωση της εθνικής μας ομάδας μπάσκετ των παίδων, η οποία προετοιμάζεται εν όψει των προκριματικών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, που θα γίνουν στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 2003. Ο ομοσπονδιακός προπονητής Νίκος Κεραμέας κάλεσε 15 αθλητές για τις προπονήσεις που θα διεξαχθούν μέχρι και την ερχόμενη Κυριακή και οι οποίοι είναι οι: Βασσάλος, Κατιάκος (Εσπερος), Τσότρας (Μαρούσι), Καμπούρης (Ευριάλη), Σχορτσιανίτης, Βασιλείου, Τουτζιαράκης (Μαντουλίδης), Μάττος (Μαλεσίνα), Καραδολάμης (Γουμένισσα) Νοέας (Απόλλων Καλαμαριάς), Μανωλόπουλος, (ΧΑΝΘ), Καρατζάς (Δράμα), Βεργίνης (Αστέρια Παν.), Συγκουνάς (Πανιώνιος), Γκαϊντάσοφ (Ηλυσιακός). 

    [08] ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 15 Νοεμβρίου 2002 (20:39 UTC+2)

    Πέντε πολύτεκνες οικογένειες ενίσχυσε σήμερα ο Δήμος Θεσσαλονίκης μετά από σχετικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Σε ειδική τελετή ο Δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος παρέδωσε τα χρηματικά ποσά, παρουσία της αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Κάτιας Ζελομοσίδου και του προέδρου συλλόγου πολυτέκνων Θεσσαλονίκης «Οι Άγιοι Πάντες» Ε. Θεοτοκάτου.

    Όπως ανέφερε ο κ. Παπαγεωργόπουλος ο Δήμος Θεσσαλονίκης μέσα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του και των οικονομικών δυνατοτήτων αποφάσισε με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, να στηρίξει τις πολύτεκνες οικογένειες δίνοντας 3000 για κάθε παιδί, μετά το τρίτο. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαγεωργόπουλος «πρέπει και το κράτος, η επίσημη πολιτεία, να στηρίξει την πολύτεκνη οικογένεια με κάθε τρόπο προκειμένου να αντιμετωπιστεί η υπογεννητικότητα στη χώρα μας που λαμβάνει σοβαρές διαστάσεις».

    Οι πέντε πρώτες πολύτεκνες οικογένειες που ενισχύθηκαν οικονομικά από το Δήμο Θεσσαλονίκης με το ποσό των 3000 και που υπέβαλλαν σχετικές αιτήσεις κατά τον μήνα Ιανουάριο του 2002 είναι: Γ. Ζαχαριάδη (11 παιδιά), Μιχ. Σωτηριάδη (11 παιδιά), Γ. Κουτούπα (4 παιδιά), Ηλ. Ηλιάδη (4 παιδιά), Π. Καμουρίωτη (5 παιδιά).

    [09] ΕΠΤΑ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Ο Ι. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ

    Θεσσαλονίκη, 15 Νοεμβρίου 2002 (20:36 UTC+2)

    Επτά παίκτες περιμένει ο Γιάννης Ιωαννίδης στο πρώτο ραντεβού της 17ης Νοεμβρίου. Η συγκέντρωση της εθνικής μας ομάδας των ανδρών έχει οριστεί να γίνει στο κλειστό της Ηλιούπολης το πρωί της Κυριακής (10.30) και ο ομοσπονδιακός τεχνικός αναμένεται να έχει... στη διάθεσή του, τους Παπαλουκά, Χατζηβρέττα, Διαμαντίδη, Σχορτσιανίτη, Διαμαντόπουλο, Κακιούζη, Γλυνιαδάκη.

    Ο αρχηγός Γιώργος Σιγάλας θα είναι στην Αθήνα το μεσημέρι της Δευτέρας και εκτός απροόπτου θα πάρει μέρος το βράδυ της ίδιας ημέρας στην τελευταία προπόνηση επί ελληνικού εδάφους πριν την αναχώρηση για το Βέλγιο.

    Στην πρωινή προπόνηση της Δευτέρας θα είναι παρόντες οι τέσσερις παίκτες του Παναθηναϊκού (Αλβέρτης, Παπαδόπουλος, Τσαρτσαρής, Φώτσης), ο Παπανικολάου και ο Παπαϊωακείμ του Μακεδονικού και ο Χαρίσης του Ολυμπιακού.

    Το πρώτο επίσημο παιχνίδι της σειράς για την Εθνική ομάδα θα γίνει την Τετάρτη με αντίπαλο το Βέλγιο (21.30) στη Λιέγη. Η αποστολή θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες το πρωί της Τρίτης (9:15), ενώ θα επιστρέψει την ερχόμενη Πέμπτη.

    [10] ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΙΡΑΝΟΥ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ABBAS KIAROSTAMI

    Θεσσαλονίκη, 15 Νοεμβρίου 2002 (20:35 UTC+2)

    Έναν φίλο υποδέχτηκαν και φέτος οι «Νέοι Ορίζοντες» στο πλαίσιο του 43ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για έναν από τους πλέον διακεκριμένους Ιρανούς σκηνοθέτες, τον Abbas Kiarostami.

    Παρουσιάζοντας τον δημιουργό, σε συνέντευξη Τύπου, ο καλλιτεχνικός διευθυντής των Νέων Οριζόντων, Δημήτρης Εϊπίδης, αναφέρθηκε στην παλιά και σταθερή σχέση που έχουν οι «Νέοι Ορίζοντες» με τον ιρανικό κινηματογράφο, αλλά και με τον Abbas Kiarostami.

    Σε ερώτηση σχετική με την ταινία του που προβλήθηκε στο 43ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου, το «10», αλλά και για το πώς καταφέρνει κάθε φορά να έχει κάποια διαφορετική φόρμα στα έργα του, ο Abbas Kiarostami τόνισε: «Βασική προϋπόθεση για να μην επαναλαμβάνεις τον εαυτό σου, είναι να θεωρείς ότι ό,τι κάνεις, το κάνεις για πρώτη φορά, ότι είναι ένα πρώτο βήμα. Με αυτή την προϋπόθεση, ωθείσαι να επιλέξεις νέα θέματα, χρησιμοποιώντας βέβαια την εμπειρία που έχεις αποκτήσει».

    Ωστόσο, η ταινία του Abbas Kiarostami, «10», αντιμετωπίζει προβλήματα λογοκρισίας στο Ιράν. Το θέμα της ταινίας αφορά τις γυναίκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην ιρανική κοινωνία.

    Σχολιάζοντας το γιατί άργησε να ασχοληθεί με το θέμα, ο Abbas Kiarostami είπε: «Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Η προσπάθεια έγκειται στην απεικόνιση των πραγματικών προβλημάτων της κοινωνίας. Δεν ανήκω στην κατηγορία των ανθρώπων που θέλουν να διαχωρίζουν τις γυναίκες από τους άντρες, πιστεύω ότι τα προβλήματα είναι παρόμοια, απλά εκεί που απεικονίζονται περισσότερο, εκεί τα προβάλλουμε».

    [11] ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΙ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΗΣ ΑΕΚ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΚΑΜΠΙ ΧΑΪΦΑ

    Θεσσαλονίκη, 15 Νοεμβρίου 2002 (20:29 UTC+2)

    Εύκολη αποστολή έχει, καθώς φαίνεται και η ΑΕΚ στον τρίτο γύρο του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Οι περισσότεροι παίκτες θεωρούν ότι η Μακάμπι Χάιφα είναι στα μέτρα των δυνατοτήτων τους.

    «Δε νομίζω πως είναι κάτι το ιδιαίτερο ως ομάδα. Τη γνωρίζουμε από τον τρόπο παιχνιδιού που έπαιξε με τον Ολυμπιακό. Φυσικά σε καμιά περίπτωση δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι εύκολη ομάδα. Όμως αν η ΑΕΚ αγωνιστεί με τη σοβαρότητα που έδειξε και στα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ, τότε δεν νομίζω να αντιμετωπίσουμε κάποιο πρόβλημα. Όμως σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να την υποτιμήσουμε», αναφέρει ο παίκτης της Ενωσης, Μιχάλης Καψής.

    [12] Ο Ε. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

    Aθήνα, 15 Νοεμβρίου 2002 (20:26 UTC+2)

    Διαχρονικό και πάντα επίκαιρο χαρακτήρισε το μήνυμα της επετείου του Πολυτεχνείου ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο οποίος εκπροσωπώντας τη Νέα Δημοκρατία και τον Πρόεδρό της, κατέθεσε στεφάνι στο χώρο του Πολυτεχνείου.

    «Τιμούμε και σήμερα τον αγώνα για Ελευθερία, Δημοκρατία, Εθνική Ανεξαρτησία» είπε ο κ. Μεϊμαράκης και πρόσθεσε: «Ο αγώνας για την ποιότητα της Δημοκρατίας και την υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών είναι διαρκής. Κάθε μέρα, κάθε στιγμή, με τις πράξεις μας και τις αποφάσεις μας πρέπει να τιμούμε την Δημοκρατία. Αυτή τη Δημοκρατία που μας δίνει το δικαίωμα, μέσα από εθνική συνεννόηση, να αποφασίζουμε ελεύθερα και αβίαστα για το παρόν και το μέλλον του Ελληνισμού. Ιδιαίτερα σήμερα που ζούμε ώρες εθνικής και ιστορικής ευθύνης».

    [13] ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΣΤΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΑ

    Κίεβο, 15 Νοεμβρίου 2002 (20:25 UTC+2)

    Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Λεονίντ Κούτσμα προειδοποίησε ότι κανένας από τη χώρα του δεν πρόκειται να συμμετάσχει στη διάσκεψη του ΝΑΤΟ στην Πράγα σε περίπτωση που δεν επιτραπεί στον ίδιο να συμμετάσχει στη διάσκεψη.

    Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ρόυτερς, ερωτηθείς για το αν η Ουκρανία θα συμμετάσχει στη διάσκεψη του ΝΑΤΟ στις 21 και 22 Νοεμβρίου στην Πράγα της Τσεχίας τόνισε ότι: «εάν ο πρόεδρος δεν συμμετάσχει, κανένας δεν θα συμμετάσχει».

    Αξιωματούχοι της Συμμαχίας άφησαν να εννοηθεί νωρίτερα ότι ο Ουκρανός πρόεδρος είναι ανεπιθύμητς στη διάσκεψη λόγω των αμερικανικών ισχυρισμών ότι ο ίδιος επέτρεψε την διάθεση του συστήματος ραντάρ Kolchuga στο Ιράκ.

    Νωρίτερα ο υπουργός Εξωτερικών της Τσεχίας Τσίριλ Σβόμποντα δήλωσε ότι απέρριψε αίτηση του προέδρου της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο για τη χορήγηση άδειας εισόδου προκειμένου να μετάσχει στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ την επόμενη εβδομάδα.

    [14] ΠΑΟ: IKANOΠΟΙΗΜΕΝΟΣ Ο ΜΑΡΚΑΡΙΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΛΗΡΩΣΗ

    Θεσσαλονίκη, 15 Νοεμβρίου 2002 (20:24 UTC+2)

    Η κλήρωση του ΠΑΟ με την Σλόβαν Λίμπερετς δεν προβλημάτισε τον προπονητή των «πρασίνων», Σέρχιο Μαρκαριάν. Ο τελευταίος μάλιστα αν και επεσήμανε ότι γνωρίζει λίγα πράγματα για την τσέχικη ομάδα, ωστόσο δήλωσε ότι έχει εμπιστοσύνη στους παίκτες του. "Γνωρίζω πολύ λίγα πράγματα για τη Σλόβαν. Τις επόμενες ημέρες θα προσπαθήσουμε να συλλέξουμε όλες τις πληροφορίες που χρειαζόμαστε", τόνισε ο κ. Μαρκαριάν και συνέχισε: "Θέλουμε την πρόκριση και θα προσπαθήσουμε πολύ για αυτήν. Ολοι οι παίκτες μου θα προσπαθήσουν για το καλύτερο".

    Τέλος θετική χαρακτήρισε την αλλαγή της έδρας που αποφάσισε η ΟΥΕΦΑ με αποτέλεσμα ο πρώτος αγώνας να διεξαχθεί στην Τσεχία και ο επαναληπτικός στη Λεωφόρο.

    [15] ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ ΤΟΥ...

    Στοκχόλμη, 15 Νοεμβρίου 2002 (20:22 UTC+2)

    Εχασε την όρεξη του πελάτης διεθνούς αλυσίδας εστιατορίων σε πόλη της δυτικής Σουηδίας όταν ανακάλυψε ότι τα καπάκια από τις τουαλέτες του καταστήματος ξεπλένονταν στα πλυντήρια πιάτων μαζί με τα σκεύη μαγειρέματος.

    Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόυτερς, ο πελάτης πρόσεξε ότι σε εστιατόριο της πόλης Αρβίκα είχαν αφαιρεθεί όλα τα καπάκια από τις τουαλέτες και όταν ρώτησε γιατί έγινε αυτό ένας υπάλληλος έβγαλε τα καπάκια μέσα από τα πλυντήρια πιάτων, προκαλώντας σοκ στον ανυποψίαστο άνδρα.

    Η είδηση μεταδόθηκε από το σουηδικό πρακτορείο ειδήσεων ΤΤ που επικαλέστηκε ως πηγή την τοπική εφημερίδα Nya Wermlands-Tidningen.

    Εκπρόσωπος του εστιατορίου ανακοίνωσε ότι ήταν ένα λάθος το περιστατικό και όχι μία διαδικασία που επαναλαμβάνεται. Μετά το συμβάν έσπευσαν στο εστιατόριο υπάλληλοι της υπηρεσίας υγιεινής.

    [16] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΣΟΥΗΔΙΑΣ

    Βαρσοβία, 15 Νοεμβρίου 2002 (20:22 UTC+2)

    Θέματα που αφορούν στην ευρωπαϊκή ενοποίηση, την ελληνική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης και το μέλλον του δημοκρατικού σοσιαλισμού συζήτησαν σήμερα οι πρωθυπουργοί Ελλάδας και Σουηδίας, Κώστας Σημίτης και Γκόραν Πέρσον, σε συνάντηση που είχαν στη Βαρσοβία, στο περιθώριο του πρώτου συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

    Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο κ. Σημίτης επισήμανε πως η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία καθόρισε με την πολιτική της την εξέλιξη της Ευρώπης στον περασμένο αιώνα και βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι όπου πλέον το θέμα είναι η εφαρμογή των αρχών της στο νέο περιβάλλον που αλλάζει δραστικά. Ο Ελληνας πρωθυπουργός έθεσε το θέμα της χρήσης των νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση, της δημιουργίας προγραμμάτων για την προώθηση της απασχόλησης και των νέων μορφών συμπαράστασης από το κράτος σε ανήμπορους και ηλικιωμένους.

    Στο σημείο αυτό πρότεινε υπερεθνικές λύσεις, πιο εντατική απασχόληση με τα τοπικά προβλήματα και έλεγχο της δράσης και των μηχανισμών της παγκοσμιοποίησης. "Το κεντρικό μήνυμα είναι απλό και ξεκάθαρο: Το κεντρικό μήνυμα είναι ότι πρέπει να εκσυγχρονίσουμε, πρέπει να συνεχίσουμε αυτή την πορεία της αλλαγής, του εκσυγχρονισμού, να προσαρμόσουμε τις πολιτικές μας, γιατί έτσι θα έχουμε αποτελέσματα και έτσι θα φτιάξουμε μια πιο δίκαιη κοινωνία», σημείωσε χαρακτηριστικά.

    Εξάλλου ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου τονίζοντας ότι δεν πρέπει να βλέπουμε την τρομοκρατία ως ένα φαινόμενο ανεξάρτητο από κοινωνικές και οικονομικές διεργασίες αλλά μέσα από το γενικότερο πρίσμα που είναι τα θέματα δικαιοσύνης και ισότητας. "Όταν κάποιοι αισθάνονται περιθωριοποιημένοι, φτωχοί, όταν κάποιοι αισθάνονται ότι δεν έχουν κανένα μέλλον, τότε βέβαια θα δραστηριοποιηθούν κατ' άλλο τρόπο. Και αν θέλουμε να το αποφύγουμε αυτό, πρέπει να προλάβουμε", συμπλήρωσε.

    Μιλώντας ειδικότερα για τη συνάντησή του με τον κ. Πέρσον ο κ. Σημίτης είπε ότι η Σουηδία είναι μια χώρα που ενδιαφέρεται πάρα πολύ για τη διεύρυνση, γιατί έχει μια στενή σχέση με τις Βαλτικές χώρες και την Πολωνία και θέλει οι Βαλτικές χώρες να ενταχθούν. Γι` αυτό, άλλωστε, ενδιαφέρεται και για θέματα, τα οποία εντάσσονται στο γενικό πλαίσιο της διεύρυνσης, όπως είναι η ένταξη της Κύπρου, η εξέλιξη του Κυπριακού.

    Ενόψει της ελληνικής προεδρίας ο κ. Πέρσον ανέφερε τα θέματα της προώθησης των αποφάσεων της Λισσαβόνας και της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής οικονομίας και της πλήρους απασχόλησης, λέγοντας ότι θα έπρεπε να εξετάσουμε και το Σύμφωνο Σταθερότητας. Ο κ. Σημίτης σχολίασε πως το θέμα θα εξεταστεί στην ελληνική προεδρία, αν και, όπως είπε, θέση της Ελλάδας είναι ότι δεν χρειάζεται αλλαγή στο Σύμφωνο Σταθερότητας.

    [17] ΚΛΗΡΙΔΗΣ: ΚΑΜΙΑ ΠΑΓΙΔΑ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΕ

    Λευκωσία, 15 Νοεμβρίου 2002 (20:11 UTC+2)

    Την πεποίθηση ότι «δεν υπάρχει καμία παγίδα» για την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, σε περίπτωση υπογραφής το Δεκέμβριο της ιδρυτικής διακήρυξης, που προβλέπει το σχέδιο λύσης του Κυπριακού που κατέθεσε ο ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, διατύπωσε σήμερα το απόγευμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης.

    Κληθείς από δημοσιογράφους, κατά την άφιξή του στο ξενοδοχείο που θα διαμένει κατά την παραμονή στην Αθήνα, να αναφέρει κατά πόσον ανησυχεί που δόθηκε παράταση στον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς, προκειμένου να απαντήσει κατά πόσον αποδέχεται το σχέδιο που κατέθεσε ο κ. Ανάν ως βάση διαπραγμάτευσης, ο πρόεδρος Κληρίδης είπε ότι εξ' όσων γνωρίζει «δεν έχει δοθεί παράταση».

    Πρόσθεσε όμως ότι «δεν θα ήταν αφύσικο» να του δοθεί παράταση, δεδομένης της κατάστασης της υγείας του κ. Ντενκτάς, αλλά και του ότι αυτός θα επιστρέψει τώρα στα Κατεχόμενα, οπότε θα συσκεφθεί με τους συμβούλους του.

    (ΜΠΕ-ΚΥΠΕ)

    [18] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΜΕ ΓΟΥΕΣΤΟΝ ΚΑΙ ΜΙΛΕΡ

    Αθήνα, 15 Νοεμβρίου 2002 (20:09 UTC+2)

    Τη θέση της Νέας Δημοκρατίας για την ανάγκη εξεύρεσης μιας δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης του Κυπριακού προβλήματος, βασισμένης στις αποφάσεις και τα ψηφίσματα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και εναρμονισμένης με το κοινοτικό κεκτημένο υπογράμμισε ο Πρόεδρος του κόμματος Κώστας Καραμανλής σε συνάντηση που είχε σήμερα με τον Ειδικό Μεσολαβητή των Ηνωμένων Πολιτειών για το Κυπριακό Τόμας Γουέστον και τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα Τόμας Μίλερ.

    Αντικείμενο των συνομιλιών τους ήταν το σχέδιο Ανάν για το Κυπριακό. Σύμφωνα με πηγές της Ρηγίλλης ο κ. Γουέστον υποστήριξε ότι το σχέδιο Ανάν αποτελεί μία καλή ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί.

    Σε δηλωσή του μετά τη συνάντηση ο κ. Γουέστον δεν θέλησε να σχολιάσει το αίτημα της τουρκικής πλευράς για παράταση των χρονοδιαγραμμάτων του σχεδίου, τόνισε όμως πως υπάρχει λίγος χρόνος προκειμένου να επιτευχθεί η απαραίτητη πρόοδος για να υπάρξει μία διευθέτηση του Κυπριακού και γίνεται ό,τι είναι δυνατόν ώστε αυτός ο χρόνος να αξιοποιηθεί σωστά.

    [19] ΥΠΟΧΩΡΗΣΕ ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΤΡΕΧΟΥΣΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ

    Αθήνα, 15 Νοεμβρίου 2002 (20:05 UTC+2)

    Υποχώρησε τον Σεπτέμβριο το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών, στα 565 εκατ. ευρώ, έναντι 581 εκατ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα πέρσι, όπως προκύπτει απο τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας (ΤτΕ).

    Η μικρή αυτή βελτίωση ήταν αποτέλεσμα κυρίως της διεύρυνσης του πλεονάσματος του ισοζυγίου υπηρεσιών και δευτερευόντως της αύξησης του πλεονάσματος στο ισοζύγιο μεταβιβάσεων. Αντίθετα, διευρύνθηκε το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο, ενώ μικρή αύξηση σημειώθηκε και στο έλλειμμα του ισοζυγίου εισοδημάτων.

    Ειδικότερα, η διεύρυνση του εμπορικού ελλείμματος είναι αποτέλεσμα της αύξησης των εισαγωγών εκτός καυσίμων με ταυτόχρονη μείωση των αντίστοιχων εξαγωγών, ενώ οι καθαρές πληρωμές για εισαγωγές καυσίμων κινήθηκαν περίπου στα επίπεδα του Σεπτεμβρίου του 2001.

    Εξάλλου, η άνοδος του πλεονάσματος του ισοζυγίου υπηρεσιών προήλθε από την εμφανιζόμενη αύξηση των καθαρών εισπράξεων, κυρίως από ταξιδιωτικές υπηρεσίες. Επισημαίνεται όμως ότι, όπως εξηγείται παρακάτω, τα στοιχεία για τις ταξιδιωτικές υπηρεσίες κατά το τρέχον έτος δεν είναι απολύτως συγκρίσιμα με εκείνα των προηγούμενων ετών. Η αύξηση του πλεονάσματος του ισοζυγίου μεταβιβάσεων αντανακλά μικρή αύξηση των καθαρών εισπράξεων τόσο της γενικής κυβέρνησης από την ΕΕ όσο και των άλλων τομέων της οικονομίας το μήνα αυτό. Τέλος, το έλλειμμα του ισοζυγίου εισοδημάτων παρουσίασε μικρή μόνο άνοδο.

    Το εννεάμηνο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2002 το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών αυξήθηκε κατά 406 εκατ. ευρώ έναντι εκείνου της αντίστοιχης περιόδου του προηγούμενου έτους και διαμορφώθηκε σε 5.372 εκατ. ευρώ.

    Η εξέλιξη αυτή αντανακλά κυρίως τον περιορισμό του πλεονάσματος του ισοζυγίου των μεταβιβάσεων, αλλά και τη διεύρυνση του ελλείμματος του εμπορικού ισοζυγίου. Η τελευταία συνδέεται με αύξηση τόσο του ελλείμματος του ισοζυγίου των εκτός καυσίμων αγαθών όσο και των καθαρών εισαγωγών καυσίμων.

    Μικρή αύξηση παρατηρήθηκε και στο έλλειμμα του ισοζυγίου των εισοδημάτων. Οι εξελίξεις αυτές αντισταθμίστηκαν μόνο εν μέρει από την άνοδο του πλεονάσματος του ισοζυγίου των υπηρεσιών.

    Το εμπορικό έλλειμμα εκτός καυσίμων αυξήθηκε κατά 392 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2002, λόγω της σημαντικής μείωσης (κατά 570 εκατ. ευρώ) των εισπράξεων από εξαγωγές, παρά τη μικρή μείωση των πληρωμών για εισαγωγές (κατά 178 εκατ. ευρώ). Ταυτόχρονα, οι καθαρές εισαγωγές καυσίμων αυξήθηκαν κατά 148 εκατ. ευρώ. Την ίδια περίοδο, το πλεόνασμα του ισοζυγίου υπηρεσιών αυξήθηκε, καθώς η άνοδος των καθαρών εισπράξεων από ταξιδιωτικές και λοιπές υπηρεσίες υπεραντιστάθμισε τη μείωση των καθαρών εισπράξεων από μεταφορικές υπηρεσίες.

    Υπενθυμίζεται ότι οι ταξιδιωτικές εισπράξεις και πληρωμές από το Μάιο του 2002 υπολογίζονται με βάση δειγματοληπτική έρευνα ("έρευνα συνόρων") και για το λόγο αυτό τα σχετικά στοιχεία δεν είναι απολύτως συγκρίσιμα με εκείνα προηγούμενων περιόδων.

    Το έλλειμμα του ισοζυγίου εισοδημάτων διευρύνθηκε κυρίως λόγω της αύξησης των καθαρών πληρωμών για τόκους, μερίσματα και κέρδη. Η εξέλιξη αυτή αντανακλά τα χαμηλότερα επιτόκια και την μείωση των μερισματικών αποδόσεων κατά το τρέχον έτος, αποτέλεσμα των οποίων ήταν η μείωση των εισπράξεων και, σε μικρότερη έκταση, των πληρωμών.

    Τέλος, στον περιορισμό του πλεονάσματος του ισοζυγίου μεταβιβάσεων συνέβαλαν η μείωση των μεταβιβάσεων από την ΕΕ, η αύξηση των πληρωμών της γενικής κυβέρνησης και η υποχώρηση των καθαρών εισπράξεων των λοιπών τομέων.

    Σημειώνεται ότι από το Σεπτέμβριο του 2002 καταγράφονται χωριστά - και όχι σε καθαρή βάση, όπως κατά το παρελθόν - οι εισπράξεις και οι πληρωμές της γενικής κυβέρνησης από και προς την ΕΕ. Παράλληλα, τα στοιχεία που αφορούν τις προηγούμενες περιόδους αναθεωρήθηκαν ανάλογα ώστε να είναι συγκρίσιμα με τα νέα στοιχεία.

    Ισοζύγιο Χρηματοοικονομικών Συναλλαγών

    Τον Σεπτέμβριο του 2002 οι άμεσες επενδύσεις τόσο κατοίκων στο εξωτερικό όσο και μη κατοίκων στην Ελλάδα κινήθηκαν σε πολύ χαμηλά επίπεδα, ενώ τον ίδιο μήνα του προηγούμενου έτους είχε σημειωθεί σημαντική εισροή κεφαλαίων στην κατηγορία αυτή.

    Στην κατηγορία των επενδύσεων χαρτοφυλακίου, παρατηρήθηκε καθαρή εισροή ύψους 1.396 εκατ. ευρώ, η οποία αντανακλά τόσο εισροή κεφαλαίων μη κατοίκων για αγορά ελληνικών ομολόγων όσο και την επανεισροή των κεφαλαίων των κατοίκων που είχαν τοποθετηθεί σε ομόλογα στο εξωτερικό.

    Όσον αφορά τις λοιπές επενδύσεις, παρατηρήθηκε καθαρή εκροή ύψους 405 εκατ. ευρώ, η οποία συνδέεται κυρίως με τη μείωση τόσο των υποχρεώσεων όσο και των απαιτήσεων των κατοίκων στο εξωτερικό.

    Το εννεάμηνο Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου 2002 παρατηρήθηκε καθαρή εκροή ύψους 425 εκατ. ευρώ στην κατηγορία των αμέσων επενδύσεων, η οποία αφορά κυρίως επενδύσεις κατοίκων στο εξωτερικό.

    Την ίδια περίοδο σημειώθηκε σημαντική καθαρή εισροή (ύψους 9.736 εκατ. ευρώ) στην κατηγορία των επενδύσεων χαρτοφυλακίου. Η εξέλιξη αυτή συνδέεται με τη σημαντική εισροή κεφαλαίων ξένων επενδυτών, κυρίως για την αγορά ελληνικών ομολόγων και δευτερευόντως για την αγορά μετοχών, κινήσεις οι οποίες υπεραντιστάθμισαν την εκροή για αγορά ξένων ομολόγων και μετοχών από Έλληνες επενδυτές.

    Η στροφή των ξένων και των Ελλήνων επενδυτών στην αγορά ομολόγων αντανακλά το κλίμα αβεβαιότητας στις διεθνείς κεφαλαιαγορές. Τέλος στην κατηγορία των λοιπών επενδύσεων σημειώθηκε καθαρή εκροή 1.305 εκατ. ευρώ, επειδή η αύξηση των καταθέσεων και τοποθετήσεων σε repos στο εξωτερικό από κατοίκους καθώς και η καθαρή μείωση των δανείων της γενικής κυβέρνησης από το εξωτερικό υπερκάλυψαν την αύξηση των καταθέσεων στην Ελλάδα από μη κατοίκους.

    Στο τέλος Σεπτεμβρίου 2002 τα συναλλαγματικά διαθέσιμα της χώρας διαμορφώθηκαν σε 8,9 δισ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι, από την ένταξη της Ελλάδος στη ζώνη του ευρώ τον Ιανουάριο του 2001, τα συναλλαγματικά διαθέσιμα, σύμφωνα με τον ορισμό της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, περιλαμβάνουν μόνο το νομισματικό χρυσό, τη "συναλλαγματική θέση" στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, τα "ειδικά τραβηκτικά δικαιώματα" και τις απαιτήσεις της Τράπεζας της Ελλάδος σε ξένο νόμισμα έναντι κατοίκων χωρών εκτός της ζώνης του ευρώ. Αντίθετα, δεν περιλαμβάνουν τις απαιτήσεις σε ευρώ έναντι κατοίκων χωρών εκτός της ζώνης του ευρώ, τις απαιτήσεις σε συνάλλαγμα και σε ευρώ έναντι κατοίκων χωρών της ζώνης του ευρώ, και τη συμμετοχή της Τράπεζας της Ελλάδος στο κεφάλαιο και στα συναλλαγματικά διαθέσιμα της ΕΚΤ.

    Σημειώνεται ότι από το Νοέμβριο του τρέχοντος έτους, η Τράπεζα της Ελλάδος έχει υιοθετήσει το "Ειδικό Πρότυπο Ανακοίνωσης Στοιχείων" (Special Data Dissemination Standard) του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει την ταχεία δημοσιοποίηση των στατιστικών στοιχείων. Βάσει του "Προτύπου" αυτού, τα στατιστικά στοιχεία για το Ισοζύγιο Πληρωμών του μηνός Οκτωβρίου θα ανακοινωθούν στις 16 Δεκεμβρίου.

    E.A.

    [20] ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ-15/11/2002

    Αθήνα, 15 Νοεμβρίου 2002 (19:51 UTC+2)

    ΕΤΑΙΡΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

    Ο. ΔΑΡΙΓΚ & ΣΙΑ Α.Β.Ν.Ε.

    Εκδοση Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου

    Από σήμερα 15 Νοεμβρίου 2002, οι μετοχές της εταιρίας είναι διαπραγματεύσιμες στο Χ.Α. χωρίς το δικαίωμα συμμετοχής στην Εκδοση Μ.Ο.Δ. 3-ετούς διάρκειας, ποσού 13.049.401,88 Ευρώ, διαιρούμενου σε 129.407 ονομαστικές ομολογίες, ονομαστικής αξίας εκάστης Ευρώ 100,84, μετατρέψιμης έκαστης σε 56 (ΚΟ) μετοχές. Η έκδοση γίνεται υπέρ των παλαιών μετόχων της εταιρίας με αναλογία 1 ομολογία για κάθε 120 μετοχές με τιμή μετατροπής 1,80 Ευρώ ανά μετοχή. Η περίοδος άσκησης του δικαιώματος προτίμησης ορίζεται από 21/11/2002 έως 5/12/2002 και περίοδος διαπραγμάτευσης του δικαιώματος προτίμησης ορίζεται από 21/11/2002 έως 29/11/2002.

    Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Ε Ι Σ

    Α) ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΤΑΙΡΙΩΝ

    JUMBO Α.Ε.Ε.

    Ανακοίνωση

    Ανακοινώνεται από την εταιρία ότι δικαιούχοι του μερίσματος χρήσης 2001/2002, το οποίο ανέρχεται σε 0,10 λεπτά του ευρώ ανά μετοχή, είναι όσοι τυγχάνουν μέτοχοι της εταιρίας κατά το κλείσιμο της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών στις 14/11/2002. Από την Παρασκευή 15/11/2002, οι μετοχές της εταιρίας θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα λήψης μερίσματος χρήσης. Η διανομή θα πραγματοποιηθεί μέσω της Χρηματιστηριακής εταιρίας με την επωνυμία «ΒΕΤΑ ΑΧΕ» από τα γραφεία αυτής στην οδό Φαναριωτών 8 στην Αθήνα (Τ.Κ. 11472, τηλ. 210 6478906), από την 03/01/2003 μέχρι και την 04/07/2003, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Στη συνέχεια το μέρισμα θα καταβάλλεται αποκλειστικά και μόνο από τα κεντρικά γραφεία της εταιρίας στο Μοσχάτο Αττικής (οδός Κύπρου αρ. 9) κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

    JUMBO Α.Ε.Ε.

    Αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης

    Ανακοινώνεται από την εταιρία ότι κατά την Α΄ Επαναληπτική Ετήσια Τακτική Καταστατική Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, η οποία πραγματοποιήθηκε την 14η Νοεμβρίου 2002, μεταξύ άλλων ελήφθησαν και οι εξής αποφάσεις: 1 Μέρισμα χρήσης 2001 / 2002 (Κ4-01-027). Εγκρίθηκε η διανομή μερίσματος χρήσης 2001 / 2002, ποσού δέκα λεπτών του ευρώ (0,10) ανά μετοχή και συνολικού ποσού 4.561.920 ευρώ. Δικαιούχοι του μερίσματος είναι όσοι τυγχάνουν μέτοχοι της εταιρίας κατά το κλείσιμο της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών της 14/11/2002. Από την Παρασκευή 15/11/2002, οι μετοχές της εταιρίας θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα λήψης μερίσματος χρήσης. Η διανομή του μερίσματος θα πραγματοποιηθεί μέσω της χρηματιστηριακής εταιρίας με την επωνυμία «ΒΕΤΑ ΑΧΕ» από τα γραφεία αυτής στην οδό Φαναριωτών 8 στην Αθήνα (Τ.Κ. 11472, τηλ. 210-6478906), από την 03/01/2003 μέχρι και την 04/07/2003, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Στη συνέχεια το μέρισμα θα καταβάλλεται αποκλειστικά και μόνον από τα κεντρικά γραφεία της εταιρίας στο Μοσχάτο Αττικής (οδός Κύπρου αρ. 9) κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. 2. Τροποποίηση του άρθρου 10 του Καταστατικού της εταιρίας (Κ4-01-017). Αποφασίστηκε η τροποποίηση του άρθρου 10 του Καταστατικού της εταιρίας, ώστε το Διοικητικό Συμβούλιο μπορεί να αποτελείται από 5 έως 9 μέλη, ώστε να είναι ευχερέστερη η τήρηση των διατάξεων του Ν. 3016/2002 για την εταιρική διακυβέρνηση. 3. Εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου (Κ4-01-015). Σύμφωνα με τις ισχύουσες αρχές της εταιρικής διακυβέρνησης εξελέγη νέο Διοικητικό Συμβούλιο, αποτελούμενο αρχικώς από πέντε μέλη, τρία εκτελεστικά και δύο μη εκτελεστικά, στα οποία θα προστεθούν και δύο εκλεγέντα ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη, αμέσως μετά την καταχώρηση στο Μητρώο Ανωνύμων Εταιριών, της τροποποίησης του άρθρου 10 του Καταστατικού, που αποφασίστηκε από τη Γενική Συνέλευση. Η θητεία του νέου Διοικητικού Συμβουλίου είναι διετής μέχρι την 14/11/2004, παρατεινόμενη αυτόματα, μέχρι τη σύγκληση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων, η οποία θα πραγματοποιηθεί κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους 2004. 4. Τροποποίηση όρων του ΜΟΔ της 11/10/2000 (Κ3-03-040). Ελήφθη απόφαση για την τροποποίηση όρων του Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου της 11/10/2000 και κυρίως για την μεταβολή του λόγου μετατροπής των ομολογιών σε μετοχές και την υιοθέτηση άλλων μέτρων, λόγω της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας που αποφασίστηκε από την Τακτική Καταστατική Γενική Συνέλευση της 12/10/2001. Λαμβανομένου υπόψη ότι κατά την ανωτέρω αύξηση είχαν δοθεί δωρεάν στους δικαιούχους μετοχές σε αναλογία 1 νέα για κάθε 10 παλαιές, σε περίπτωση μετατροπής δίνεται η ίδια αναλογία νέων μετοχών στους ομολογιούχους, οι οποίοι σε περίπτωση μετατροπής θα δικαιούνται να λάβουν 1,1 νέα μετοχή ανά 1 μετατρεπόμενη ομολογία (αντί 1/1) και το τυχόν προκύπτον κλασματικό υπόλοιπο σε μετρητά. Με τον τρόπο αυτό, σε περίπτωση μετατροπής όλων των ομολογιών σε μετοχές, οι ομολογιούχοι θα κατέχουν όπως είχε οριστεί αρχικά ποσοστό 6,25% του μετά την αύξηση λόγω της μετατροπής μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας. Η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης θα εγκριθεί στη συνέχεια και από τη Γενική Συνέλευση των Ομολογιούχων Δανειστών. Τέλος, εξουσιοδοτήθηκε σχετικά το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας, ώστε σε συνεργασία με την Εκπρόσωπο και Διαχειρίστρια του δανείου Τράπεζα Societe Generale, προβεί σε όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες και διατυπώσεις για την υλοποίηση της απόφασης.

    ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε.

    Σχολιασμός Δημοσιεύματος

    Σύμφωνα με την Απόφαση EK 5/204 άρθρο 5 παρ. 1α και με αφορμή σχετικό δημοσίευμα στην εφημερίδα ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ της 12.11.2002, η ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΕ γνωστοποιεί ανακοίνωση, επ' αυτού της εταιρίας ΛΑΪΟΝ ΕΛΛΑΣ Α.Ε., μετόχου της Τράπεζας, με την ακόλουθη μορφή: Η ΛΑΪΟΝ ΕΛΛΑΣ Α.Ε., με αφορμή σχετικό σημερινό δημοσίευμα, ανακοίνωσε στη Διοίκηση της ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ότι επιθυμεί να γνωστοποιήσει ότι η αγοραπωλησία μετοχών της ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑΣ στην οποία προέβη, αφορά ενδοεταιρική συναλλαγή με ελληνική θυγατρική της εταιρία και ουδεμία σχέση έχει με μεταβιβάσεις μετοχών σε υπεράκτιες εταιρίες ή άλλες αναδιαρθρώσεις χαρτοφυλακίων.

    ΤΕΞΑΠΡΕΤ Α.Ε.

    Ανακοίνωση

    Ανακοινώνεται από την εταιρία ότι κατά την Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου την 11η Νοεμβρίου 2002, συγκροτήθηκε σε σώμα, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας, το οποίο εκλέχθηκε από την Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων την 11η Νοεμβρίου 2002 και χορηγήθηκαν δικαιώματα εκπροσώπησης και δέσμευσης της εταιρείας ως εξής: 1. ΜΩΥΣΗΣ ΜΩΡΙΣ ΚΑΡΑΣΣΟ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ του Δ.Σ. 2. ΣΟΛΩΝ ΚΑΡΑΣΣΟ, ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ. 3. ΙΩΣΗΦ ΠΑΥΛΟΣ ΚΑΡΑΣΣΟ, ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ. 4. ΜΑΡΚΟΣ ΚΑΡΑΣΣΟ, ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ. 5. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ, ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ. 6. ΝΤΑΙΖΗ ΚΑΡΑΣΣΟ, ΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ. 7. ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΔΑ, ΜΗ ΕΚΕΛΕΣΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ. 8. ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ. 9. ΠΩΛ ΧΑΓΟΥΕΛ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ, ΕΠΟΠΤΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ. Η θητεία του παρόντος Διοικητικού Συμβουλίου θα είναι τριετής. Την εταιρία εκπροσωπούν και δεσμεύουν ο Πρόεδρος του Δ.Σ της εταιρίας Μωυσής Μωρίς Καράσσο και ο Διευθύνων Σύμβουλος Ιωσήφ Παύλος Καράσσο. Κωλυομένου του Προέδρου και του Διευθύνοντος Συμβούλου, αντικαθιστά σε όλες αυτών τις αρμοδιότητες και εξουσίες ο Αντιπρόεδρος Σόλων Καράσσο.

    ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΒΑΝΗ Α.Β.Ε.

    Αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης

    Η εταιρία ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΒΑΝΗ ΑΒΕ με επιστολή της προς το Χ.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Κατά την Έκτακτη Γενική Συνέλευση της εταιρίας την 14ης Νοεμβρίου 2002 απεφασίσθησαν ομοφώνως από τη νομίμως κατηρτισμένη συγκλιθείσα Γενική Συνέλευση, τα εξής: Θέμα 1ο. Αναπροσαρμογή και παράταση επενδυτικού προγράμματος. Η εταιρία ως γνωστό εισήχθη στο Χ.Α. τον Ιούλιο 2002 και βάσει του ενημερωτικού δελτίου θα έπρεπε να ολοκληρώσει το επενδυτικό της πρόγραμμα μέχρι την 30η Ιουλίου 2003, πράγμα εξαιρετικά δύσκολο σήμερα. Το επενδυτικό πρόγραμμα είναι διετές και προβλεπόταν η έναρξη υλοποίησής του από το Β΄ εξάμηνο 2001 με την προϋπόθεση ότι η εισαγωγή στο Χ.Α. θα είχε ολοκληρωθεί στο Β εξάμηνο του 2000 οπότε θα είχαν αντληθεί και τα αναγκαία κεφάλαια για την ολοκλήρωσή του. Για λόγους μη οφειλόμενους στην εταιρία η εισαγωγή στο Χ.Α. καθυστέρησε με αποτέλεσμα να συντμηθεί σημαντικά ο χρόνος υλοποίησης του επενδυτικού μας προγράμματος. Βεβαίως η εταιρία, αμέσως με την υποβολή της αίτησης εισαγωγής στο Χ.Α. άρχισε την υλοποίηση του επενδυτικού της προγράμματος με αυτοχρηματοδότηση και με τραπεζικό δανεισμό. Επειδή οι οικονομικές συνθήκες και το επιχειρηματικό περιβάλλον έχουν μεταβληθεί σημαντικά από το 1999 (έτος υποβολής αίτησης για εισαγωγή στο Χ.Α.) μέχρι σήμερα κρίνεται σκόπιμο όπως υπάρξει ετήσια παράταση της υλοποίησης του επενδυτικού προγράμματος, ήτοι μέχρι την 30/6/2004. Βεβαίως δεν αλλάζει η βάση και η ουσία του επενδυτικού προγράμματος το οποίο και υλοποιείται, αλλά κάποιες τροποποιήσεις και εσωτερικές διαρρυθμίσεις είναι απαραίτητες να γίνουν και συγκεκριμένα προτείνονται οι κάτωθι μεταβολές. Κατάστημα Λιανικής Αθηνών. Αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας του ως INTERNET-CAFE. Ήδη λειτουργεί ως CAFE-ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ. Η δαπάνη θα ανέλθει σε Euro 1.080 χιλ. αντί ποσού Euro 734 χιλ. που προβλέπετο αρχικά. Κατάστημα Λιανικής Θεσσαλονίκης. Δεν κατέστη δυνατή η εξεύρεση κατάλληλου χώρου στην Θεσσαλονίκη και απεφασίσθη η μίσθωση καταστήματος σε οποιοδήποτε μεγάλο δήμο της χώρας με αναπροσαρμογή επενδυτικού προγράμματος από Euro 734 χιλ σε Euro 300 χιλ. Κτίρια. Για το κτίριο επί της οδού Σόλωνος 98 ,στην Αθήνα, το επενδυτικό πλάνο δεν περιελάμβανε το συνολικό κόστος της επένδυσης, αλλά τώρα πλέον θα περιληφθεί αυξάνοντας την επένδυση σε Euro 1300 χιλ έναντι Euro 880 χιλ. Κέντρα Διανομής. Απεφασίσθη να μην δημιουργηθούν περιφερειακά κέντρα διανομής, αλλά να ενδυναμωθεί το υπάρχον στο ιδιόκτητο κτίριο επί της οδού Στρυμώνος 18 στο Βοτανικό, ανεγείροντας νέους ορόφους. Το κόστος θα περιοριστεί σε Euro 440 χιλ. έναντι Euro 1.174 χιλ. αρχικά προβλεφθέντων. Εκτυπωτικός Εξοπλισμός. Η δαπάνη για εκτυπωτικό εξοπλισμό θα ανέλθει σε Euro 1.200 χιλ. έναντι Euro 478 χιλ. διότι απεφασίσθη η αγορά μιας τετράχρωμης και μιας ασπρόμαυρης εκτυπωτικής μηχανής συμβάλλοντας τα μέγιστα στην καθετοποίηση της παραγωγής. Προεκτυπωτικός Εξοπλισμός. Απεφασίσθη η αύξηση του σχετικού κονδυλίου σε Euro 150 χιλ. από Euro 119 χιλ. αρχικού προβλεφθέντος. Αναβάθμιση συστημάτων πληροφορικής. Απεφασίσθη η επένδυση να ανέλθει σε Euro 687 χιλ. αντί τις προβλεπόμενης Euro 597 χιλ. Αναβάθμιση λογισμικού για την παραγωγή ηλεκτρονικών τίτλων. Με την ραγδαία αύξηση της αγοράς τίτλων για το Internet κρίνεται σκόπιμη η αναδιάρθρωση του επενδυτικού σχεδίου, ώστε να μπορέσει η εταιρεία να παρουσιάζει προϊόντα σε αυτό το χώρο. Αντί της προβλεπόμενης επένδυσης Euro 494 χιλ. απεφασίσθη η επένδυση να ανέλθει σε Euro 1.050 χιλ. Μονάδες Η/Υ για την παραγωγή. Αντί της προβλεπόμενης επένδυσης Euro 249 χιλ. απεφασίσθη η μείωση σε Euro 180 χιλ. Υποδίκτυο εκπαίδευσης. Λόγω της ύπαρξης εταιρειών που προσφέρουν εκπαίδευση με ελκυστικό κόστος και με πιστοποίηση σπουδών με παγκόσμια αναγνώριση, απεφασίσθη το αρχικό ποσό των Euro 244 χιλ. να διατεθεί για την ως άνω ανάπτυξη λογισμικού. Σύστημα διαχείρισης περιεχομένου. Απεφασίσθη η προβλεπόμενη επένδυση Euro 358 χιλ. να προσαρμοσθεί σε Euro 270 χιλ. DVD. Η επένδυση στην παραγωγή DVD απεφασίσθη να μην πραγματοποιηθεί εξ΄ αιτίας της διοχέτευσης στην αγορά εξαιρετικά φθηνών τίτλων λόγω: 1) Παράνομης εκμετάλλευσης πνευματικών δικαιωμάτων. 2) Δυνατότητας εύκολης παραγωγής σε εταιρείες της αλλοδαπής. Έτσι το αρχικά προβλεπόμενο ποσό Euro 596 χιλ. θα μεταφερθεί σε άλλους τομείς. Άρα συνολικά θα επενδυθούν όπως αρχικά προεβλέπετο Euro 6.657 χιλ. με λήξη του επενδυτικού προγράμματος στις 30 Ιουνίου 2004. Επίσης για να ολοκληρωθεί πλήρως το επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας, εκτός των αντληθέντων κεφαλαίων από το ΧΑΑ, θα επενδυθούν Euro 680 χιλ. εντός της επόμενης τετραετίας με αυτοχρηματοδότηση ή με τραπεζικό δανεισμό με έμφαση στην δημιουργία καταστημάτων λιανικής Euro 350 χιλ., στον προεκτυπωτικό εξοπλισμό Euro 50 χιλ. και στην τεχνολογική αναβάθμιση Euro 280 χιλ. αντί τα αρχικά προβλεφθέντα, στον εκτυπωτικό προεκτυπωτικό εξοπλισμό Euro 137 χιλ. και τεχνολογική αναβάθμιση Euro 543 χιλ. Θέμα 2ο. Αλλαγή οργανογράμματος εταιρίας. Για την καλύτερη λειτουργία της επιχείρησης προτείνεται αλλαγή του οργανογράμματος. Η Δ/νση εργασιών της Εταιρίας ασκείται από τα παρακάτω στελέχη που καλύπτουν τους βασικούς τομείς δραστηριότητας: 1. Διευθύνων Σύμβουλος Ηλίας Λιβάνης. 2. Δ/ντης Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Ιωάννης Παπασαραντόπουλος. 3. Διεθυντής Μηχανογράφησης Ανδρέας Μαχαίρας. 4. Διευθυντής πωλήσεων Ηλίας Λιβάνης. 5. Διευθυντής marketing Ιωάννης Δανιάς. 6. Διευθυντής έρευνας αγοράς νέων προιόντων Ανδρέας Μαχαίρας. 7. Διευθυντής προμηθειών Λεωνίδας Κουρσούμης. 8. Διευθυντής παραγωγής Λεωνίδας Κουρσούμης. 9. Εσωτερικός έλεγχος Καίτη Κουτσομπίνα. Πιτικάκης Γιώργος του Εμμανουήλ: Δεν συνεργάζεται με την εταιρία από 25/10/2002. Θέμα 3o. Αλλαγή επωνυμίας της εταιρείας με αντικατάσταση του Ανώνυμη Βιοτεχνική Εταιρία σε Ανώνυμη Βιομηχανική Εταιρία. Αποφασίστηκε η αλλαγή της επωνυμίας από Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη Ανώνυμη Βιοτεχνική Εταιρία σε Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη Ανώνυμη Βιομηχανική Εταιρία με ταυτόχρονη αλλαγή του άρθρου 1 του καταστατικού. Ο διακριτικός τίτλος ΝΕΑ ΣΥΝΟΡΑ ΑΒΕ παραμένει.»

    ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΒΑΝΗ Α.Β.Ε.

    Γνωστοποίηση

    Η εταιρία βάση των δεσμεύσεών της προ της εισαγωγής της στο ΧΑΑ ανακοινώνει τα εξής: «Η εταιρία Multimedia Ηλεκτρονικές Εκδόσεις ΑΒΕ στην οποία συμμετείχε η εταιρία ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΒΑΝΗ ΑΒΕ κατά 90% λύθηκε οριστικά στις 30/6/2002. Στις 9/10/2002 η εταιρία εξαγόρασε τα εταιρικά μερίδια των κ.κ. Ηλία Λιβάνη και Παναγιώτας Λιβάνη που κατείχαν στην κυπριακή εταιρεία Νέα Σύνορα Λιβάνης LTD έναντι 15.000 λιρών Κύπρου (ονομαστική αξία), οπότε τώρα κατέχει το 50% της ως άνω εταιρίας. Κατά την ως άνω ημερομηνία 9/10/2002 ο κ. Ηλίας Λιβάνης παραιτήθηκε από Διευθυντής της εταιρίας Νέα Σύνορα Λιβάνης LTD.»

    ETBA BANK Α.Ε.

    Δελτίο Τύπου

    Η ΕΤΒΑ ΒΑΝΚ ΑΕ με Δελτίο Τύπου προς το Χ.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΒΑbank 9μήνου '02. Αύξηση 26,2% των προ φόρων κερδών ανά μετοχή. Σημαντική βελτίωση παρουσίασε η κερδοφορία του Ομίλου της ETBAbank κατά το 9μηνο του 2002 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους. Συγκεκριμένα, τα κέρδη προ φόρων ανά μετοχή διαμορφώθηκαν σε 0,17 ευρώ το 9μηνο του 2002, έναντι 0,13 ευρώ το 9μηνο του 2001, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 26,2%. Τα προ φόρων κέρδη του Ομίλου το 9μηνο του 2002 διαμορφώθηκαν σε 28,1 εκατ ευρώ από 29,3 εκατ ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2001, παρουσιάζοντας μείωση κατά 4,1%, η οποία οφείλεται κυρίως στις ζημίες που σημείωσε το τρίτο τρίμηνο του 2002 η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου, λόγω αναδιάρθρωσης του χαρτοφυλακίου της. Τα προ φόρων κέρδη, τα αναλογούντα στους μετόχους της ETBAbank, διαμορφώθηκαν σε 29,5 εκατ ευρώ έναντι 23,4 εκατ ευρώ την προηγούμενη περίοδο, δηλαδή αυξημένα κατά 26,2%. Επισημαίνεται ότι τα κέρδη του προηγούμενου έτους είχαν χρησιμοποιηθεί εξ ολοκλήρου για τη διαγραφή απαιτήσεων σύμφωνα με τον Νόμο για τα «πανωτόκια», με συνέπεια τη μη διανομή μερίσματος. Η νέα Διοίκηση, μετά την ένταξη της ΕΤΒΑbank στον Όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς, προτίθεται να επαναλάβει τη διανομή μερίσματος στους μετόχους, από τα αποτελέσματα της τρέχουσας χρήσης. Η καθαρή θέση του Ομίλου, η αναλογούσα στους μετόχους της ETBAbank, παρέμεινε ισχυρή και ανήλθε στο τέλος Σεπτεμβρίου του 2002 σε 993 εκατ ευρώ, αντιπροσωπεύοντας το 37,2% του ενεργητικού. Η ανά μετοχή καθαρή λογιστική αξία (book value) των μετοχών της Τράπεζας αντιστοιχεί σε 5,74 ευρώ. ΜΕΓΕΘΗ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΒΑbank. Το ενεργητικό του Ομίλου της ETBAbank διαμορφώθηκε σε 2.671 εκατ ευρώ έναντι 3.054 εκατ ευρώ το 9μηνο του 2001, μειώθηκε δηλαδή κατά 12,5%, λόγω κυρίως της μείωσης του χαρτοφυλακίου ομολόγων κατά 20,8% ή 182 εκατ ευρώ. Οι καταθέσεις και repos πελατών διαμορφώθηκαν σε 177 εκατ ευρώ, έναντι 456 εκατ ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση κατά 61,1%, η οποία οφείλεται στη μεγάλη αύξηση των repos που είχε σημειωθεί πέρυσι κατά 292 εκατ ευρώ το τρίτο τρίμηνο του 2001. Αντίθετα, αύξηση κατά 96,1% σημείωσαν τα τραπεζικά ομόλογα (ομόλογα ΕΤΒΑbank), τα οποία ανήλθαν σε 224 εκατ ευρώ, έναντι 114 εκατ ευρώ το 9μηνο του 2001. Οι χορηγήσεις ανήλθαν σε 1.429 εκατ ευρώ έναντι 1.379 εκατ ευρώ το περυσινό εξάμηνο και είναι αυξημένες κατά 3,6%, παρά τη διαγραφή δανείων που πραγματοποιήθηκαν στο τέλος του 2001 και κατά το 9μηνο του 2002. Το σύνολο των χορηγήσεων πριν από προβλέψεις έφθασε το 53,5% του ενεργητικού, έναντι 45,2% το αντίστοιχο εννιάμηνο του προηγούμενου έτους. Βελτίωση παρουσίασε η ποιότητα του δανειακού χαρτοφυλακίου, με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια να διαμορφώνονται στο 16,2% των χορηγήσεων, έναντι 21,9% στο τέλος Σεπτεμβρίου του 2001, με το βαθμό κάλυψης των μη εξυπηρετούμενων δανείων από τις σωρευτικές προβλέψεις να διαμορφώνεται σε 67,3%, έναντι 60,9% πέρυσι. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΒΑbank. Τα καθαρά έσοδα από τόκους διαμορφώθηκαν σε 39,0 εκατ ευρώ έναντι 45,0 εκατ ευρώ το 2001, ενώ τα καθαρά μη έντοκα έσοδα σε 12,7 εκατ ευρώ έναντι 24,3 εκατ ευρώ το περυσινό εξάμηνο, επηρεασμένα κυρίως από τις ζημιές χρηματοοικονομικών πράξεων ύψους 3,5 εκατ ευρώ, οι οποίες οφείλονται στην αρνητική πορεία της ελληνικής κεφαλαιαγοράς. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 78,4% των καθαρών εσόδων προέρχεται από έντοκα έσοδα και προμήθειες. Επίσης, το σύνολο των καθαρών εσόδων διαμορφώθηκε σε 21,2 εκατ ευρώ το 3ο τρίμηνο του 2002, έναντι 21,4 εκατ ευρώ και 9,1 εκατ ευρώ το 2ο και το 1ο τρίμηνο του 2002 αντίστοιχα. Οι δαπάνες προσωπικού διαμορφώθηκαν σε 19,0 εκατ ευρώ έναντι 18,5 εκατ ευρώ το 9μηνο του 2001, τα λοιπά έξοδα σε 9,0 εκατ ευρώ έναντι 8,1 εκατ ευρώ πέρυσι και οι αποσβέσεις διαμορφώθηκαν σε 5,2 εκατ ευρώ έναντι 4,4 εκατ ευρώ το 9μηνο του 2001. Έτσι, το σύνολο των λειτουργικών εξόδων διαμορφώθηκε σε 33,2 εκατ ευρώ το 9μηνο του 2002, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 6,8% σε σχέση με το 9μηνο του 2001. Σε τριμηνιαία βάση, τα λειτουργικά έξοδα διαμορφώθηκαν σε 11,3 εκατ ευρώ το 3ο τρίμηνο του 2002, έναντι 12,8 εκατ ευρώ και 9,0 εκατ ευρώ το 2ο και το 1ο τρίμηνο του 2002 αντίστοιχα. Οι προβλέψεις για επισφαλείς απαιτήσεις ανήλθαν σε 4,3 εκατ ευρώ, μικρότερες σε σχέση με το 9μηνο του 2001 (10,9 εκατ ευρώ), λόγω της εξυγίανσης του χαρτοφυλακίου μέσω των πρόσφατων διαγραφών. Tα έκτακτα έσοδα, έξοδα και αποτελέσματα ανήλθαν σε 13,9 εκατ ευρώ για το 9μηνο του 2002, έναντι 2,0 εκατ ευρώ πέρυσι και προέρχονται κυρίως από εισπράξεις δανείων που είχαν διαγραφεί και έσοδα από προβλέψεις που είχαν σχηματισθεί σε προηγούμενες χρήσεις. Στο τέλος Ιουνίου 2002, ο Όμιλος της ETBAbank διέθετε 14 καταστήματα, 26 βιομηχανικές περιοχές και περισσότερους από 1.000 εταιρικούς πελάτες με τους οποίους διαθέτει μακροχρόνια συνεργασία. ΜΕΓΕΘΗ ΕΤΒΑbank. Το ενεργητικό της Τράπεζας έφτασε τα 2.463 εκατ ευρώ έναντι 2.753 εκατ ευρώ το 9μηνο του 2001, μειώθηκε δηλαδή κατά 10,6%, κυρίως λόγω της ρευστοποίησης μέρους του χαρτοφυλακίου ομολόγων. Οι καταθέσεις και repos ανήλθαν σε 179 εκατ ευρώ έναντι 458 εκατ ευρώ το αντίστοιχο εξάμηνο του προηγούμενου έτους, ενώ αντίθετα, αύξηση κατά 107,0% σημείωσαν και τα τραπεζικά ομόλογα (ομόλογα ΕΤΒΑbank) τα οποία ανήλθαν σε 236 εκατ ευρώ, έναντι 114 εκατ ευρώ. Οι χορηγήσεις διαμορφώθηκαν σε 1.340 εκατ ευρώ έναντι 1.296 εκατ ευρώ στο τέλος Σεπτεμβρίου του 2001, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 3,4%. Πρέπει να επισημανθεί ότι οι χορηγήσεις παρουσιάζουν συνεχή αύξηση κατά το 2002, ενώ από το τέλος Δεκεμβρίου 2001 παρουσίασαν αύξηση κατά 6,6%, παρά τις διαγραφές δανείων που πραγματοποιήθηκαν κατά το 9μηνο του 2002. Τα κέρδη προ φόρων της ETBAbank κατά το 9μηνο του 2002 ανήλθαν σε 30,2 εκατ ευρώ, έναντι 28,6 εκατ ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 5,8%.»

    ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ Α.Ε.

    Γνωστοποίηση

    Σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ. 1 στοιχείο ε της Απόφασης Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς 5/204/14.11.2000 η εταιρία γνωστοποιεί ότι έχει προκύψει αλλαγή στη σύνθεση του Διοικητικού της Συμβουλίου, ως ακολούθως: 1. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΙΧΕΛΗΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ, Πρόεδρος. 2. ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΚΑΠΕΡΩΝΗΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, Αντιπρόεδρος. 3. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΛΙΚΟΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ, Μέλος. 4. ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΚΡΙΕΜΠΑΡΔΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, Μέλος. 5. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΙΖΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ, Μέλος. 6. ΣΤΥΛ. ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ, Μέλος. 7. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΙΚΗΤΟΠΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ, Μέλος. 8. ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΣΑΚΑΛΙΔΗΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ, Μέλος. 9. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΖΥΓΟΥΡΗΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, Μέλος.

    ΒΙΟΤΕΡ Α.Ε.

    Δελτίο Τύπου

    Η ΒΙΟΤΕΡ Α.Ε. ανακοινώνει ότι στις 15.11.2002 υπέγραψε με την ΔΕΠΑΝΟΜ Α.Ε. την παρακάτω Σύμβαση Έργου: «1. Mελέτη κατασκευή οικοδομικών Η/Μ εργασιών και προμήθεια εγκατάσταση ιατρικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς Αγ. Ανάργυροι, προϋπολογισμού 38,1 εκ. Ευρώ. Ανάδοχος του έργου είναι η Κοινοπραξία: J&P-ΑΒΑΞ Α.Ε.-ΒΙΟΤΕΡ Α.Ε.-ΙDEAL MEDICAL PRODECTS S.A. Το αντικείμενο του έργου είναι η μελέτη και κατασκευή των οικοδομικών εργασιών και Η/Μ εγκαταστάσεων και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου καθώς και η προμήθεια και εγκατάσταση του Ιατρικού και Ξενοδοχειακού εξοπλισμού του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς Αγ. Ανάργυροι. Στο αντικείμενο της εργολαβίας περιλαμβάνεται επίσης η κατεδάφιση των υπαρχόντων κτιρίων περίπου 33.000 κ.μ. Ο χρόνος αποπεράτωσης του έργου είναι 42 μήνες από την υπογραφή της Σύμβασης. 2. Η ΒΙΟΤΕΡ Α.Ε. συμμετέχει στην κατασκευή 3 ακόμα νοσοκομειακών μονάδων: 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης: ποσό σύμβασης Euro 163.012.179. Νοσοκομείο Νίκαιας: ποσό σύμβασης Euro 2.408.800. Νοσοκομείο Καλυβίων: ποσό σύμβασης Euro 2.404.000.»

    ΝΤΙΟΝΙΚ Α.Ε.

    Αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης

    Ανακοινώνεται από την εταιρία ότι με απόφαση της έκτακτης συνέλευσης της που συνήλθε στις 14/11/02 στα γραφεία της εταιρίας ελήφθησαν οι εξής αποφάσεις: 1. Σε συμμόρφωση με τις διατάξεις του Ν.3016/2002 «περί εταιρικής διακυβέρνησης» εξελέγη νέο διοικητικό συμβούλιο με θητεία εκτεινόμενη μέχρι την σύγκλιση της τακτικής γενικής συνέλευσης του έτους 2005, αποτελούμενο από τους: Αλβανό Γεώργιο και Βλάχο Ιωάννη ως ΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΑ ΜΕΛΗ, Ρούμπα Θωμά, Μπιζούμη Χρήστο & Τζανάκη Νικόλαο ως ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΑ ΜΕΛΗ και Μεσημέρη Ιωάννη, Μανάκο Χαράλαμπο, ως ΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΜΕΛΗ. 2. Εγκρίθηκε η τροποποίηση του άρθρου 3 του καταστατικού της εταιρείας και αποφασίστηκε η επέκταση του εταιρικού σκοπού της με την προσθήκη των εξής δραστηριοτήτων: α. Αντιπροσωπεία ή μεσιτεία πώλησης διαφόρων ειδών γενικά προς το δημόσιο, νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, οργανισμούς τοπικής αυτοδιοικήσεως, νοσοκομεία, δημοτικά κλπ κοινωφελή ή όχι ιδρύματα και καταστήματα. β. Χονδρικό εμπόριο προμήθειας διαφόρων ειδών γενικά προς το δημόσιο νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, οργανισμούς τοπικής αυτοδιοικήσεως, νοσοκομεία, δημοτικά κλπ κοινωφελή ή όχι ιδρύματα και καταστήματα. 3. Εξουσιοδοτήθηκε το Δ.Σ: α. Για την συμμετοχή ή μη σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου εταιρειών στο μετοχικό κεφάλαιο των οποίων η εταιρεία μετέχει. β. Για την αποτίμηση και συμφωνία για εξαγορά μειοψηφικού πακέτου μετοχών σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε ολοκληρωμένες λύσεις μεγάλων έργων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ώστε να καταστεί δυνατή η προώθηση των προϊόντων του Ομίλου ΝΤΙΟΝΙΚ στις αγορές αυτές. 4. Επικύρωσε αντικατάσταση μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου. 5. Το θέμα ημερησίας διάταξης για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών και τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού δεν συζητήθηκε λόγω της μη επίτευξης της εξαιρετικής απαρτίας των 2/3 που απαιτεί το καταστατικό.

    ΕΣΚΙΜΟ Α.Β.Ε.

    Γνωστοποίηση

    Σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ. 1 στοιχείο ε της Απόφασης Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς 5/204/14.11.2000 η εταιρία γνωστοποιεί ότι η Εκτακτη Γενική Συνέλευση των κατόχων κοινών ονομαστικών μετοχών που συνήλθε την 14/11/2002, εξέλεξε νέο Διοικητικό Συμβούλιο σύμφωνα με το νόμο 3016/2002 περί εταιρικής διακυβέρνησης με διετή θητεία καθορίζοντας συγχρόνως τις ιδιότητες των μελών του, η σύνθεση του οποίου έχει ως ακολούθως: Κωνσταντίνος Σιώρης του Αλεξάνδρου Εκτελεστικό Μέλος. Ιωάννης Παντούσης του Δημητρίου Εκτελεστικό Μέλος. Γεώργιος Βλάμης του Αντωνίου Εκτελεστικό Μέλος. Ευάγγελος Μυλωνάς του Ιωάννου Εκτελεστικό Μέλος. Σταμάτης Μουκανάκης του Βλάση Εκτελεστικό Μέλος. Ιωαννης Δασκαλόπουλος του Γεωργίου Μη Εκτελεστικό Ανεξάρτητο Μέλος. Γεώργιος Στρογγυλόπουλος του Αθανασίου Μη Εκτελεστικό Ανεξάρτητο Μέλος. Ιωάννης Κατσουλάκος Μη Εκτελεστικό Ανεξάρτητο Μέλος. Σπύρος Λιούκας Μη Εκτελεστικό Ανεξάρτητο Μέλος.

    ΕΣΚΙΜΟ Α.Β.Ε.

    Γνωστοποίηση

    Η εταιρία γνωστοποιεί, βάσει του ΠΔ 350/1985, τροποποίηση του άρθρου 23 του Καταστατικού της, όπως αποφασίστηκε από την Εκτακτη Γενική Συνέλευση που συνήλθε στις 14/11/2002, ως ακολούθως: «ΑΡΘΡΟ 23. 1. Η εταιρία διοικείται από το Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο αποτελείται κατ' ελάχιστον από επτά (7) και κατ' ανώτατο όριο από εννέα (9) μέλη. 2. Η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου περιλαμβάνει εκτελεστικά και μη εκτελεστικά μέλη. Ο αριθμός των μη εκτελεστικών μελών δε θα είναι μικρότερος των τριών (3), εκ των οποίων τουλάχιστον δύο (2) θα είναι ανεξάρτητα μέλη κατά την έννοια του άρθρου 4 ν. 3016/2002.»

    NEXUS ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ Α.Ε.Ε.Χ.

    Γνωστοποίηση

    Γνωστοποιείται από την εταιρία ότι την 15.11.2002, ημέρα Παρασκευή, τίθεται σε λειτουργία η ιστοσελίδα της εταιρίας, μέσω της οποίας οι επενδυτές θα έχουν την δυνατότητα να ενημερώνονται σχετικά με όλα τα θέματα που αφορούν την εταιρία. Η ηλεκτρονική διεύθυνση της ιστοσελίδας της Εταιρίας θα είναι www.nexusinvest.gr.

    COCA - COLA Ε.Ε.Ε. Α.Ε.

    Ανακοίνωση

    Ανακοινώνεται από την εταιρία ότι κατά τη συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρίας σε σώμα την 5η Νοεμβρίου 2002, Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. εξελέγη ο κ. Αναστάσιος-Παύλος Λεβέντης και όχι ο κ. Χαράλαμπος-Κρίτων Λεβέντης, όπως είχε αναφερθεί εκ παραδρομής στη σχετική ανακοίνωση της εταιρίας. Ως εκ τούτου, η ορθή σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας έχει ως εξής: Πρόεδρος: κ. Γεώργιος Δαυϊδ. Αντιπρόεδρος: κ. Αναστάσιος-Πάυλος Λεβέντης. Διευθύνων Σύμβουλός: κ. Irial Finan. Μέλη: κ.κ. Λεωνίδας Ιωάννου, Χαράλαμπος-Κρίτων Λεβέντης, Alexander Allan, Kent Atkinson, Antonio D'Amato, Herny Schimberg, Samir Toubassy και Sir Michael Llewellyn-Smith.

    Χ. ΡΟΚΑΣ Α.Β.Ε.Ε.

    Δελτίο Τύπου

    Η εταιρία Χ. ΡΟΚΑΣ ΑΒΕΕ με Δελτίο Τύπου προς το Χ.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Υλοποίησε το μεγαλύτερο ενιαίο Αιολικό Πάρκο στην Ελλάδα. Ολοκληρώθηκε ήδη η εγκατάσταση και του 11ου Αιολικού Πάρκου της ΡΟΚΑΣ, ισχύος 31,2 MW, στη Θράκη. Το εν λόγω Αιολικό Πάρκο βρίσκεται στη θέση Κέρβερος σε υψόμετρο 1000μ. και απέχει μόλις ελάχιστα χιλιόμετρα από τα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Το πρωτοποριακό χαρακτηριστικό τόσο για τα Ελληνικά όσο και για τα ευρωπαϊκά δεδομένα είναι ότι σε ένα σύνθετο και ορεινό τοπίο, με εξαιρετικά δύσκολη πρόσβαση, τοποθετήθηκαν σε συντομότατο χρονικό διάστημα και με απόλυτη επιτυχία 24 Ανεμογεννήτριες μεγέθους 1300 kW, οι οποίες είναι και οι μεγαλύτερες που έχουν εγκατασταθεί μέχρι σήμερα στην Ελλάδα. Ενδεικτικό είναι ότι ο ρότορας κάθε ανεμογεννήτριας έχει διάμετρο 62 μέτρων και το βάρος της υπερβαίνει τους 150 τόνους. Η λειτουργία του Αιολικού Πάρκου αναμένεται να αρχίσει σύντομα με την ολοκλήρωση της διασύνδεσής του, εκ μέρους της ΔΕΗ, με το δίκτυό της. Η αξία της επένδυσης ανέρχεται σε 35 εκατομμύρια Ευρώ, ενώ από τη λειτουργία του νέου Α/Π εκτιμούνται έσοδα 6 εκατομμύρια Ευρώ ετησίως. Η εταιρία ΡΟΚΑΣ θεωρείται ο πρωτοπόρος στην Ελλάδα στον τομέα της Αιολικής Ενέργειας: Κατασκεύασε το Πρώτο Ιδιωτικό Αιολικό Πάρκο στην Ελλάδα στη Σητεία της Κρήτης το 1998, με το οποίο άνοιξε ουσιαστικά ο δρόμος στη χώρα μας για την ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Από τότε έχει ήδη θέσει σε λειτουργία 10 Α/Π, συνολικής ισχύος 114 MW (ή 145,2 MW συμπεριλαμβανομένου και του Α/Π Θράκης), με συνολικές επενδύσεις πάνω από 170 εκ. Ευρώ. Κατέχει σήμερα περίπου το 50% της ελληνικής αγοράς. Έχει κατασκευάσει και λειτουργήσει Α/Π σε μεγάλο εύρος της ελληνικής επικράτειας: Κρήτη, Εύβοια, Λέρο, Κω και Θράκη (ιδιόκτητα Α/Π σε λειτουργία), Άνδρο, Σάμο, Χίο, Ψαρά και Λέσβο (Α/Π που έχει κατασκευάσει για λογαριασμό της ΔΕΗ). Και σήμερα ολοκλήρωσε την κατασκευή του μεγαλύτερου ενιαίου αιολικού πάρκου στην Ελλάδα, ισχύος 31,2 MW στη Θράκη, στο οποίο εγκατέστησε και τις μεγαλύτερες σε ισχύ ανεμογεννήτριες (1300 kW) που έχουν χρησιμοποιηθεί στη χώρα μας, αλλά και σημαντικά μεγαλύτερες από τον παγκόσμιο μέσο όρο (περίπου 1000 kW).»

    FLEXOPACK Α.Ε.Β.Ε.Π.

    Γνωστοποίηση

    Ανακοινώνεται από την εταιρία ότι το εκλεγέν με απόφαση της από 11.11.2002 Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της εταιρίας νέο Διοικητικό της Συμβούλιο το οποίο θα Διοικήσει την Εταιρία για τα πέντε (5) επόμενα έτη, ήτοι μέχρι την σύγκληση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης που θα συνέλθει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του έτους 2008, συγκροτήθηκε σε σώμα στην από 12.11.2002 συνεδρίασή του ως ακολούθως: 1. Γκινοσάτης Γεώργιος του Σπυρίδωνος, εκτελεστικό μέλος, Πρόεδρος ΔΣ και Διευθύνων Σύμβουλος. 2. Γκινοσάτης Σταμάτιος του Σπυρίδωνος, εκτελεστικό μέλος, Αντιπρόεδρος ΔΣ και Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος. 3. Γκινοσάτη Ασημίνα σύζυγος Σταματίου, εκτελεστικό μέλος, Μέλος. 4. Γκίκας Δημήτριος του Χρήστου, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος, Μέλος και 5. Μυλωνάκης Γεώργιος του Χρήστου, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος, Μέλος. Ακολούθως το Διοικητικό Συμβούλιο κατά την αυτή ως άνω συνεδρίασή του προέβη στον καθορισμό των προσώπων που δεσμεύουν και εκπροσωπούν την εταιρεία καθώς και στην ανάθεση εξουσιών και αρμοδιοτήτων αυτού (του Διοικητικού Συμβουλίου) σε μέλη και μη μέλη αυτού. Ειδικότερα το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε όπως η εταιρία δεσμεύεται με μόνη την υπογραφή είτε του Διευθύνοντος Συμβούλου, είτε του Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου της, κάτω από την εταιρική επωνυμία (άρθρο 13 παρ. 2 του Καταστατικού αυτής), οι οποίοι έχουν την εξουσία να εκπροσωπούν και δεσμεύουν την εταιρία, ασκώντας από κοινού ή και χωριστά ο καθένας απ' αυτούς, και μέσα στα πλαίσια που διαγράφονται από τον Νόμο(άρθρα 10,20,22,23 και 23α του Κωδ. Ν. 2190/1920 όπως ισχύει) όλες τις αρμοδιότητες και εξουσίες του Διοικητικού Συμβουλίου. Τέλος με την αυτή απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου ανετέθησαν ορισμένες εξουσίες και αρμοδιότητες (διαχειριστικές και εκπροσώπησης) του Διοικητικού Συμβουλίου τόσο στο Μέλος του ΔΣ κ. Ασημίνα Γκινοσάτη, όσο και στον Οικονομικό Διευθυντή της εταιρείας κ. Αναστάσιο Λυμπερόπουλο.

    ΒΙΟΣΩΛ Α.Ε.

    Ανακοίνωση

    Ανακοινώνεται από την εταιρία ότι η συγκληθείσα για 13/11/2002 Εκτακτη Γενική Συνέλευση κοινών και προνομιούχων μετόχων της εταιρίας ανεβλήθη λόγω μη υπάρξεως της νομίμου απαρτίας. Το Διοικητικό Συμβούλιο στην σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε να συγκληθεί η Επαναληπτική Εκτακτη Γενική Συνέλευση της εταιρίας την 29/11/2002 και ώρα 14:00.

    ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ Α.Β.Ε.Ε.

    Ανακοίνωση

    Ανακοινώνεται από την εταιρία ότι από 13/11/2002 στη θέση του Υπευθύνου Υπηρεσίας Εσωτερικού Ελέγχου, προσλήφθηκε η κα Χατζηκυριακίδου Σοφία, προς αντικατάσταση του κ. Μακρή Δ. Σεραφείμ.

    ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥΣΗΣ Α.Β.Ε.Ε.

    Δελτίο Τύπου

    Η εταιρία ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥΣΗΣ ΑΒΕΕ με Δελτίο Τύπου προς το Χ.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Τις νέες υπηρεσίες της και τη δεύτερη φάση του επενδυτικού προγράμματος παρουσίασε η διοίκηση της Lannet Επικοινωνίες. Σε 42.150 ανήλθαν οι πελάτες στα τέλη Οκτωβρίου. Τους στόχους και τις προοπτικές της Lannet Επικοινωνίες για το 2003 αλλά και τις νέες υπηρεσίες Lannet 1780 και Lannet Easy με Dect, παρουσίασε σήμερα η διοίκηση της εταιρείας κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου. Επίσης παρουσιάστηκε η νέα διαφημιστική καμπάνια της εταιρείας καθώς και το προωθητικό υλικό για όλες τις υπηρεσίες. Η υπηρεσία Lannet 1780 είναι διαθέσιμη σε όλους τους καταναλωτές και χρησιμοποιείται για όλες τις κλήσεις (αστικές, υπεραστικές, διεθνείς, κλήσεις προς κινητά). Η ενεργοποίηση γίνεται με την πληκτρολόγηση του κωδικού 1780 πριν από τον συνδρομητικό αριθμό. Η υπηρεσία διατίθεται χωρίς πάγιο ενώ η χρέωση για τις υπεραστικές, τις διεθνείς και τις κλήσεις προς κινητά γίνεται ανά δευτερόλεπτο. Επιπλέον η υπηρεσία Lannet 1780 δίνει τη δυνατότητα απόλυτου ελέγχου του κόστους των τηλεφωνημάτων καθώς αποστέλλεται δωρεάν αναλυτικός λογαριασμός κάθε μήνα. Όλες τις ευκολίες της Lannet 1780 παρέχει και η υπηρεσία Lannet Easy με Dect κάνοντας ακόμη πιο εύκολη την επικοινωνία, καθώς ο συνδρομητής δεν χρειάζεται να αλλάξει τον τρόπο που τηλεφωνεί. Η υπηρεσία διατίθεται μαζί με το μοντέρνο ασύρματο τηλέφωνο Horizon LP-100 που καλέι μόνο του τον τετραψήφιο κωδικό 1780 και συνδέεται στο δίκτυο της Lannet Επικοινωνίες. Το πακέτο Lannet Easy με Dect διατίθεται στην τιμή των 85 Euro (τελική τιμή με ΦΠΑ) και προσφέρει επίσης 30 λεπτά δωρεάν αστικά τηλεφωνήματα το μήνα για έναν ολόκληρο χρόνο. Μιλώντας για τις προοπτικές και τους στόχους της Lannet Επικοινωνίες, ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Σταύρος Παπαπαναγιώτου αναφέρθηκε στις προοπτικές ανάπτυξης που διαγράφονται με την ωρίμανση της αγοράς και τη δημιουργία κουλτούρας στους καταναλωτές που μπορούν πλέον να επιλέγουν τον φορέα μέσω του οποίου θα πραγματοποιούνται οι κλήσεις τους. Ο κ. Παπαπαναγιώτου μίλησε για τον πρωταγωνιστικό ρόλο που διαδραματίζει η Lannet Επικοινωνίες στην απελευθερωμένη αγορά των τηλεπικοινωνιών και έκανε λόγο για συνεχή ανάπτυξη με επίκεντρο τον καταναλωτή που θα απολαμβάνει ποιοτική και αξιόπιστη επικοινωνία σε χαμηλότερες τιμές. Αναφορικά με τις υποδομές της Lannet Επικοινωνίες, έγινε γνωστό ότι η εταιρεία διαθέτει ιδιόκτητο κόμβο στο Λονδίνο ενώ τονίστηκε η σημασία της επένδυσης σε εξοπλισμό τεχνολογίας switch voice που προσφέρει πιο ποιοτική και αξιόπιστη επικοινωνία. Το δίκτυο της εταιρείας επεκτείνεται συνεχώς δήλωσε ο κ. Παπαπαναγιώτου και για το λόγο αυτό εκτός από την αρχική επένδυση ύψους 26 εκατ. ευρώ περίπου, υλοποιούμε και το δεύτερο μέρος του επενδυτικού μας σχεδίου. Κατά την παρουσίαση της μέχρι τώρα πορείας της Lannet Επικοινωνίες, ο Εμπορικός Διευθυντής της εταιρείας κ. Λεωνίδας Νικίδης έκανε λόγο για την εμπιστοσύνη των καταναλωτών που δημιούργησαν την πελατειακή βάση της εταιρίας. Ειδικότερα στις 31 Οκτωβρίου, οι πελάτες της Lannet Επικοινωνίες διαμορφώθηκαν σε 42.150, εκ' των οποίων οι 3.450 ήταν μεγάλες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όπως τράπεζες, κατασκευαστικές εταιρίες και βιομηχανίες. Η Lannet Επικοινωνίες ΑΕ αποτελεί το διακριτικό τίτλο του κλάδου Τηλεπικοινωνιών της εταιρείας ΛΑΝ-ΝΕΤ Α.Ε.Β.Ε.Τ. (πρώην Γ. ΓΙΑΝΝΟΥΣΗΣ Α.Β.Ε.Ε.). Η εταιρεία προέκυψε από τη συγχώνευση με απορρόφηση της ΛΑΝ-ΝΕΤ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε. από την ΓΙΑΝΝΗΣ Θ. ΓΙΑΝΝΟΥΣΗΣ Α.Β.Ε.Ε. και την αλλαγή της επωνυμίας της σε ΛΑΝ-ΝΕΤ Α.Ε.Β.Ε.Τ. η οποία εγκρίθηκε με την υπ'αρίθ.Κ2-8928/16.07.02 απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης. Η εταιρεία αναμένει την έγκριση του ενημερωτικού δελτίου της συγχώνευσης από το Δ.Σ. του Χ.Α. για την εισαγωγή των νέων μετοχών.»

    ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΑ Α.Τ.Ε.Ν.Ε.

    Δελτίο Τύπου

    Η εταιρία ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΑ ΑΤΕΝΕ με Δελτίο Τύπου προς το Χ.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Συνήλθαν στα γραφεία της ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΑ ΑΤΕΝΕ, στο 14ο χλμ της Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας, στην Κ. Κηφισιά, την 14η Νοεμβρίου 2002, οι Έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις των Μετόχων κατόχων Κοινών Μετοχών και εν συνεχεία των Μετόχων κατόχων Προνομιούχων Μετοχών, με θέματα: 1. Εκλογή νέου μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου και καθορισμός ιδιοτήτων των μελών του, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.3016/2002 περί Εταιρικής Διακυβέρνησης. 2. Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της εταιρείας, λόγω αναπροσαρμογής της αξίας των ακινήτων της, σύμφωνα με τον Ν. 2065/92 άρθρο 20 και διανομή δωρεάν μετοχών. 3. Στρογγυλοποίηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής σε ΕΥΡΩ και μετατροπή του Μετοχικού Κεφαλαίου σε ΕΥΡΩ. 4. Τροποποίηση του άρθρου 6 του Καταστατικού και Κωδικοποίησή του. Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε ομόφωνα την πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου σχετικά με την συμπλήρωση του Δ.Σ. με το νέο μέλος κ. Ν. Σταμπουλή και εξουσιοδότησε το Δ.Σ για τη σύνθεση της Ελεγκτικής Επιτροπής. Επίσης, ενεκρίθησαν η μετατροπή και η στρογγυλοποίηση σε Euro της ονομαστικής αξίας της μετοχής, σύμφωνα με το Ν.2842/2000, σε 1,32 Euro καθώς και η μετατροπή του τελικού ύψους του Μετοχικού Κεφαλαίου, το οποίο μειώνεται κατά 1.565,47 Euro και διαμορφώνεται από 3.354.576, 67 Euro σε 3.353.011,20 Euro. Στη συνέχεια, η Γενική Συνέλευση ενέκρινε ομόφωνα την αναπροσαρμογή της αξίας των ακινήτων της εταιρείας, σύμφωνα με το Ν.2065/92, άρθρο 20, με Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου κατά 20%, με διανομή δωρεάν μετοχών και σε αναλογία 1 νέα ανά 5 παλαιές μετοχές. Έτσι, οι 1.942.360 Κοινές μετοχές θα αυξηθούν κατά 388.472 και το σύνολο των Κοινών Μετοχών θα διαμορφωθεί σε 2.330.832 και οι 597.800 Προνομιούχες Μετοχές θα αυξηθούν κατά 119.560 και το σύνολό τους θα διαμορφωθεί σε 717.360. Το Μετοχικό Κεφάλαιο της εταιρείας θα αυξηθεί κατά 670.602,24 Euro και συνολικά θα διαμορφωθεί σε 4.023.613,44 Euro. Επίσης, εγκρίθηκε η τροποποίηση του άρθρου 6 του Καταστατικού και η Κωδικοποίησή του.»

    Χ. ΜΠΕΝΡΟΥΜΠΗ & ΥΙΟΣ Α.Ε.

    Γνωστοποίηση

    Σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ. 1 στοιχείο ε της Απόφασης Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς 5/204/14.11.2000 η εταιρία γνωστοποιεί ότι, με το από 12.11.2002 πρακτικό Διοικητικού Συμβουλίου και σύμφωνα με την από 28.06.2002 απόφαση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων, προέβη σε ανάθεση αρμοδιοτήτων στα Εκτελεστικά, Μη Εκτελεστικά και Ανεξάρτητα Μη Εκτελεστικά Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της. Επίσης με το ίδιο Πρακτικό Δ.Σ. η εταιρία α) προέβη στον διορισμό της κας Τριανταφύλλου Αλεξάνδρας στη θέση του Εσωτερικού Ελεγκτή και β) ενέκρινε τον Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας της.

    ΒΙΟΤΕΡ Α.Ε.

    Ανακοίνωση

    Ανακοινώνεται από την εταιρία ότι η Εκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της 15.11.2002 ανέβαλε τα θέματα της συνεδρίασης 1 και 2 που αφορούσαν την εναρμόνιση της εταιρίας με τις διατάξεις του Ν. 3016/2002 περί εταιρικής διακυβέρνησης, καθώς και τα θέματα της ημερήσιας διάταξης 3, 4, 5 και 6, λόγω μη συγκέντρωσης της απαιτούμενης πλειοψηφίας. Το Διοικητικό Συμβούλιο θα ορίσει νέα ημερομηνία Σύγκλισης Επαναληπτικής Γενικής Συνέλευσης, η οποία θα ανακοινωθεί μέσω του τύπου.

    ΕΥΡΩΔΥΝΑΜΙΚΗ Α.Ε.Ε.Χ.

    Γνωστοποίηση

    Σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ. 1 στοιχείο ε της Απόφασης Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς 5/204/14.11.2000 η εταιρία γνωστοποιεί ότι έχει προκύψει αλλαγή στη σύνθεση του Διοικητικού της Συμβουλίου, ως ακολούθως: Νικόλαος Αμπαζής - Πρόεδρος ΔΣ., Δημήτριος Μπερτζελέτος - Αντιπρόεδρος ΔΣ., Αναστάσιος Σινόπουλος-Διευθύνων Σύμβουλος, Νικόλαος Γιαννόπουλος-Μέλος ΔΣ., Σοφία Κομνά - Μέλος ΔΣ.

    JUMBO Α.Ε.Ε.

    Γνωστοποίηση

    Γνωστοποιείται από την εταιρία ότι κατά την Α' Επαναληπτική Ετήσια Τακτική Καταστατική Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρίας, η οποία πραγματοποιήθηκε την 14η Νοεμβρίου 2002, μεταξύ άλλων ελήφθη και η εξής απόφαση περί εκλογής νέου Διοικητικού Συμβουλίου: Εξελέγη νέο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας, το οποίο αποτελούν οι εξής: Α. Πέντε (5) μέλη, των οποίων η θητεία αρχίζει από σήμερα: 1. Απόστολος-Ευάγγελος Βακάκης του Γεωργίου, επιχειρηματίας, Εκτελεστικό Μέλος. 2. Ιωάννης Οικονόμου του Χρήστου, Εκτελεστικό Μέλος. 3. Καλλιόπη Βερναδάκη του Εμμανουήλ, Εκτελεστικό Μέλος. 4. Ευάγγελος Παπαευαγγέλου του Δημητρίου, Εκτελεστικό Μέλος. 5. Παρασκευή Κάβουρα του Γεωργίου, Μη Εκτελεστικό Μέλος. Β. Δύο (2) ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη, των οποίων η έναρξη της θητείας τους τελεί υπό την αναβλητική αίρεση της προηγούμενης έγκρισης και καταχώρησης στο Μητρώο Ανωνύμων Εταιριών της τροποποίησης του άρθρου 10 του Καταστατικού της εταιρίας, η οποία αποφασίστηκε σήμερα από την παρούσα Γενική Συνέλευση: 1. Γεώργιος Κατσαρός του Σπυρίδωνος, και 2. Δημήτριος Σκαλαίος του Ηλία. Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας, σύμφωνα με το ισχύον σήμερα άρθρο 10 του Καταστατικού της εταιρίας (5 μέλη), θα συγκροτηθεί αρχικώς με πενταμελή σύνθεση και, αμέσως μετά την καταχώρηση στο Μητρώο Ανωνύμων Εταιριών της τροποποίησης του άρθρου 10 αναφορικά με τον αριθμό των μελών, που αποφασίστηκε σήμερα, θα συγκροτηθεί εκ νέου σε σώμα, σύμφωνα με το άρθρο 10 του Καταστατικού όπως θα ισχύσει (5-9 μέλη), με επταμελή σύνθεση, για το υπόλοιπο της θητείας του. Η θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου είναι διετής μέχρι την 14.11.2004, παρατεινόμενη αυτόματα, μέχρι τη σύγκληση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων, η οποία θα πραγματοποιηθεί κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους 2004.

    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Α.Ε.

    Ανακοίνωση

    Ανακοινώνεται από την εταιρία ότι η Έκτακτη Γενική Συνέλευση, της 15ης Νοεμβρίου 2002, αποφάσισε την εκ νέου εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου για τη διετία μέχρι την Τακτική Γενική Συνέλευση του 2004, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.3016/2002 περί εταιρικής διακυβέρνησης. Η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας και η ιδιότητα του κάθε μέλους, όπως αποφασίστηκαν από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση και το Διοικητικό Συμβούλιο, έχουν ως ακολούθως: Περικλής Σ. Παναγόπουλος-Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Εκτελεστικό μέλος. Αλέξανδρος Π. Παναγόπουλος-Αντιπρόεδρος, Εκτελεστικό μέλος. Χαράλαμπος Ν. Ζαβιτσάνος-Σύμβουλος, Εκτελεστικό μέλος. Ιωάννης Β. Κρητικός-Σύμβουλος, Εκτελεστικό μέλος. Κωνσταντίνος Ε. Σταμπουλέλης-Σύμβουλος, Εκτελεστικό μέλος. Γεράσιμος Δ. Στρίντζης-Σύμβουλος, Εκτελεστικό μέλος. Χαράλαμπος Σ. Πασχάλης-Σύμβουλος, Μη εκτελεστικό μέλος. Δημήτριος Ι. Κλάδος-Σύμβουλος, Ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος. Εμμανουήλ Ε. Καλπαδάκης-Σύμβουλος, Ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος.

    FOLLI - FOLLIE Α.Β.Ε.Ε.

    Γνωστοποίηση

    Γνωστοποιείται από την εταιρία ότι με το από 14.11.2002 Πρακτικό Διοικητικού Συμβουλίου, προέβη στην έγκριση Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας της, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 3016/2002 περί Εταιρικής Διακυβέρνησης.

    ΒΟΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ SYSTEMS Α.Ε.

    Αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης

    Ανακοινώνεται από την εταιρία ότι η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της κατά την συνεδρίαση της 13/11/2002 με απαρτία 83,24% επί του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας, ομόφωνα απεφάσισε τα παρακάτω: 1. Εξέλεξε μέλη νέου Διοικητικού Συμβουλίου με πενταετή θητεία από σήμερα, τους κκ. Νικόλαο Βογιατζόγλου του Δαμιανού, επιχειρηματία, Ανδρέα Τσέπερη του Γεωργίου, οικονομολόγο, Σπυρίδωνα Σουρλά του Βασιλείου, δικηγόρο, Παύλο Εμμανουήλ του Γεωργίου επιχειρηματία και Γεώργιο Μπακάκο του Κωνσταντίνου επιχειρηματία. Μετά την συγκρότηση του ΔΣ σε σώμα θα ανακοινωθούν η κατανομή των ιδιοτήτων αρμοδιοτήτων και εξουσιοδοτήσεων προς κάθε μέλος όπως προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις. 2. Δεν ελήφθη απόφαση για την εταιρική διακυβέρνηση και δεν καθορίστηκαν ιδιότητες στα μέλη του Δ.Σ. από αυτές που προβλέπονται στις διατάξεις του Ν.3016/2002. Για την εταιρική διακυβέρνηση θα αποφασίσει η γενική συνέλευση των μετόχων που θα συγκληθεί μέχρι την 30/6/2003. 3. Εξουσιοδοτήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο για την έγκριση του Κανονισμού Εσωτερικής Λειτουργίας της εταιρίας.

    ΑΕΓΕΚ Α.Ε.

    Δελτίο Τύπου

    Η εταιρία ΑΕΓΕΚ ΑΕ με Δελτίο Τύπου προς το Χ.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Πληροφορούμε το επενδυτικό κοινό ότι την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου και ώρα 5 μ.μ. έως 7 μ.μ., στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ, οδός Πανεπιστημίου 52 Αθήνα, θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση της ΑΕΓΕΚ με σκοπό την ενημέρωση των επενδυτών και των ενδιαφερομένων φορέων, στα πλαίσια του Προγράμματος Παρουσίασης Εισηγμένων Εταιριών που διοργανώνει ο ΣΜΕΧΑ.»

    ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ Α.Β.Ε.Ε.

    Αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης

    Ανακοινώνεται από την εταιρία ότι πραγματοποιήθηκε στις 14/11/2002 η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της κατά την οποία εγκρίθηκαν όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Συγκεκριμένα: 1. Εγρίθηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας κατά Euro 575.505,10, με κεφαλαιοποίηση των διαφορών από αναπροσαρμογή της αξίας των ακινήτων, ποσό Euro 476.447,56, και τη χρησιμοποίηση ποσού Euro 99.057,54 από το αποθεματικό «Διαφορά από έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο», προκειμένου να στρογγυλοποιηθεί η τιμή της μετοχής. Έτσι, το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας ανέρχεται σε Euro 7.941.970,38 και διαιρείται σε 11.510.102 μετοχές ονομαστικής αξίας 0,69 ευρώ η καθεμία. 2. Εγκρίθηκε η τροποποίηση του περί μετοχικού κεφαλαίου άρθρου 5 του καταστατικού και η ενσωμάτωση της τροποποίησης σε ενιαίο κείμενο. 3. Εγκρίθηκε ο σχηματισμός ειδικού αποθεματικού μέχρι ποσού Euro 79.494,00 από το «υπόλοιπο κερδών χρήσεως 2001 εις νέο» για την κάλυψη της ίδιας συμμετοχής της εταιρίας σε νέα επένδυση που αφορά στην εξοικονόμηση ενέργειας. 4. Εγκρίθηκε η αγορά από την εταιρία στο επόμενο δωδεκάμηνο, με βάση τις διατάξεις του άρθρου 16 του Κ.Ν. 2190/1920, δικών της μετοχών μέχρι του συνολικού αριθμού των 575.505 μετοχών κατ' ανώτατο όριο, που αποτελεί ποσοστό 5% του συνόλου των μετοχών της εταιρίας. Οι αγορές του παραπάνω αριθμού ιδίων μετοχών θα διενεργηθούν μεταξύ 1,5 Euro (κατώτατη τιμή) και 3 Euro (ανώτατη τιμή).

    MARFIN COMM Α.Ε.

    Γνωστοποίηση

    Γνωστοποιείται από την εταιρία ότι η Γενική Συνέλευση της 15/11/2002 εξέλεξε νέο Δ.Σ. ως εξής: Εκτελεστικά μέλη: Αναστάσιος Πηλός, Θεόδωρος Αποστολίδης. Μη εκτελεστικά μέλη: Παπαγεωργίου Κωνσταντίνος, Χριστοδουλόπουλος Γεώργιος, Πέτρος Λέων, Κατσούφης Βασίλειος, Γκόμπλιας Κωνσταντίνος. Ανεξάρτητα μέλη: Διαμαντόπουλος Δαμιανός, Καπάνταης Παναγιώτης.

    Π. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Α.Β.Ε.Ε.

    Αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης

    Ανακοινώνεται από την εταιρία ότι η Eκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της, που έλαβε χώρα σήμερα, Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2002, προσδιόρισε τις αρμοδιότητες των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας σύμφωνα με τον νόμο 3016/2002 ως ακολούθως: Ο κ. Κωνσταντίνος Πετρόπουλος του Πέτρου, Πρόεδρος και Εκτελεστικό Μέλος, ο κ. Ιωάννης Πετρόπουλος του Πέτρου, Αντιπρόεδρος και Εκτελεστικό Μέλος, ο κ. Ιωάννης Φιλιώτης του Νικολάου Μη Εκτελεστικό Μέλος, και οι κ.κ. Γιώργος Δαυίδ του Αλκιβιάδη και Ευστάθιος Παπαγεωργίου του Εμμανουήλ Μη Εκτελεστικά και Ανεξάρτητα Μέλη.

    Β) ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ /

    ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ

    Α. ΚΑΜΠΑΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ Α.Ε.

    ANAKOIΝΩΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

    Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου με Καταβολή Μετρητών με Δικαίωμα Προτίμησης Υπέρ των Παλαιών Μετόχων

    ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ: 18/11/2002 - 2/12/2002

    ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ: 18/11/2002 - 26/11/2002

    ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΗΣ: Ν.Δ. ΔΕΒΛΕΤΟΓΛΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Ε.Π.Ε.Υ

    Το Δ.Σ. της Εταιρίας γνωστοποιεί προς τους κ.κ. Μετόχους τα παρακάτω: 1. Η Β΄ Επαναληπτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της 23/7/2002, αποφάσισε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας κατά 28.500.595,20 Ευρώ, με την έκδοση 16.765.056 νέων κοινών ανώνυμων μετοχών, ονομαστικής αξίας Eυρώ 1,70 εκάστη. Οι νέες μετοχές θα διατεθούν με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών Μετόχων, σε αναλογία οκτώ (8) νέες κοινές ανώνυμες μετοχές, ανά δέκα (10) παλαιές κοινές ανώνυμες μετοχές, με τιμή διάθεσης ένα Ευρώ και ενενήντα πέντε λεπτά (1,95) ανά μετοχή. Τα συνολικά έσοδα της έκδοσης θα ανέλθουν σε 32.691.859,20 Ευρώ. Η διαφορά μεταξύ της τιμής έκδοσης και της ονομαστικής αξίας κάθε μετοχής, ήτοι συνολικά 4.191.264 Ευρώ θα αχθεί σύμφωνα με τον νόμο και το καταστατικό, σε αποθεματικό από έκδοση μετοχών «υπέρ το άρτιο». 2. Δικαίωμα προτίμησης στην παρούσα αύξηση με καταβολή μετρητών έχουν οι Μέτοχοι που είναι κάτοχοι μετοχών της Εταιρείας κατά τη λήξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, την Παρασκευή 8/11/2002. Την Δευτέρα 11/11/2002 έγινε αποκοπή του δικαιώματος προτίμησης στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών. Η περίοδος άσκησης του δικαιώματος προτίμησης ορίζεται από τη Δευτέρα 18/11/2002 έως και τη Δευτέρα 2/12/2002. Τα δικαιώματα προτίμησης για την απόκτηση νέων μετοχών είναι μεταβιβάσιμα και θα αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης στο Χ.Α. Τα δικαιώματα θα είναι πιστωμένα στους Λογαριασμούς της Μερίδας κάθε δικαιούχου στο Σ.Α.Τ., την ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσής τους. Η έναρξη διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων στο ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών του Χ.Α. συμπίπτει με την έναρξη της περιόδου άσκησής τους. Επισημαίνεται, ότι η διαπραγμάτευση των δικαιωμάτων δεν θα είναι δυνατή τις τελευταίες 4 εργάσιμες ημέρες πριν από τη λήξη της άσκησής τους. Ως λήξη της διαπραγμάτευσης των δικαιωμάτων στο ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών του Χ.Α. ορίζεται η λήξη της συνεδρίασης της 26/11/2002. Τα δικαιώματα που δεν θα ασκηθούν μέχρι τη λήξη της περιόδου άσκησης (δηλαδή έως και την 2/12/2002) παύουν να ισχύουν. 3. Η άσκηση του δικαιώματος προτίμησης θα γίνεται τις εργάσιμες ημέρες και ώρες σε όλο το δίκτυο των καταστημάτων της ALPHA BANK. Για την άσκηση του δικαιώματος προτίμησης οι κ.κ. Μέτοχοι θα πρέπει να προσκομίζουν την αστυνομική τους ταυτότητα, την εκτύπωση των στοιχείων Σ.Α.Τ., τον αριθμό φορολογικού μητρώου (ΑΦΜ), καθώς και τη σχετική Βεβαίωση Δέσμευσης Δικαιωμάτων για Άσκηση Δικαιώματος Προτίμησης, την οποία θα πρέπει να αναζητήσουν από τον χειριστή του λογαριασμού τους. Επισημαίνεται ότι, οι κ.κ. Μέτοχοι κατά την εξάσκηση των δικαιωμάτων τους θα πρέπει να δηλώσουν επίσης: α) τον αριθμό μερίδας επενδυτή Σ.Α.Τ., β) τον αριθμό λογαριασμού αξιών του Σ.Α.Τ. και γ) τον εξουσιοδοτημένο χειριστή του λογαριασμού αξιών. 4. Με την εγγραφή τους οι κ.κ. Μέτοχοι θα πρέπει να καταβάλουν την αξία των μετοχών (Eυρώ 1,95 για κάθε νέα κοινή μετοχή) για τις οποίες εγγράφονται σε ειδικό λογαριασμό, που έχει ήδη ανοίξει η Εταιρία στην ανωτέρω Τράπεζα για το σκοπό αυτό, απευθείας οι ίδιοι και χωρίς τη μεσολάβηση της Εταιρίας. Στους εγγραφόμενους θα δίδεται σχετική απόδειξη, η οποία δεν είναι αξιόγραφο, δεν αποτελεί προσωρινό τίτλο μετοχών και δεν είναι διαπραγματεύσιμη στο Χ.Α. 5. Συγχρόνως με, και διαρκούσης της περιόδου ενάσκησης, των δικαιωμάτων προτίμησης και υπό την προϋπόθεση της μερικής ή πλήρους ενάσκησής τους, παρέχεται στους μετόχους το δικαίωμα προεγγραφής, στην ίδια τιμή των Ευρώ (1,95) ανά μετοχή και για αριθμό μετοχών που δεν δύναται να υπερβαίνει τον αριθμό μετοχών που οι Μέτοχοι θα δικαιούντο να αποκτήσουν κατά πλήρη ενάσκηση του αναλογούντος σε αυτούς δικαιώματος προτίμησης. 6. Η αίτηση προεγγραφής κατατίθεται ταυτόχρονα με το έντυπο για την ενάσκηση των δικαιωμάτων προτίμησης. Με την υποβολή της αίτησης προεγγραφής, θα χορηγείται στην Τράπεζα ανέκκλητη εντολή για ισόποση δέσμευση τραπεζικού λογαριασμού του (προ)εγγραφόμενου Μετόχου. Η χρέωση του ιδίου λογαριασμού με την αξία των μετοχών που θα κατανεμηθούν τελικά στους Μετόχους, θα διενεργηθεί μετά τη λήξη της προθεσμίας ενάσκησης των δικαιωμάτων προτίμησης / προεγγραφής. Στους προεγγραφόμενους θα δίδεται σχετική απόδειξη, η οποία δεν είναι αξιόγραφο, δεν αποτελεί προσωρινό τίτλο μετοχών και δεν είναι διαπραγματεύσιμη στο Χ.Α. Αναλόγως του ύψους του αδιάθετου υπολοίπου μετοχών, το Διοικητικό Συμβούλιο, ενεργώντας στα πλαίσια της ανωτέρω εξουσιοδότησης της Γενικής Συνέλευσης, θα ικανοποιήσει, είτε εξ' ολοκλήρου είτε αναλογικά (pro-rata), τους προεγγραφέντες μετόχους. 7. Σε περίπτωση μη κάλυψης της αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου από τους παλαιούς μετόχους (εξάσκηση δικαιωμάτων προτίμησης & προεγγραφής για επιπλέον αριθμό μετοχών), οι τυχόν αδιάθετες μετοχές θα διατεθούν ελεύθερα κατά τη κρίση του Δ.Σ. της Εταιρίας. Εφόσον, συνεχίζουν να υφίστανται αδιάθετες μετοχές, το Μετοχικό Κεφάλαιο θα αυξηθεί μέχρι του ποσού της κάλυψης σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 13α του Κ.Ν. 2190/1920. 8. Oι νέες μετοχές που θα προέλθουν από τη παρούσα αύξηση θα έχουν άϋλη μορφή και θα δικαιούνται μέρισμα από τα κέρδη της χρήσεως 2002. 9. Επειδή η μονάδα διαπραγμάτευσης στο Χ.Α. είναι ο τίτλος των 10 μετοχών, δύνανται οι μέτοχοι εφόσον το επιθυμούν να αποκτήσουν διαπραγματεύσιμους τίτλους των 10 μετοχών με την κατάλληλη αγοραπωλησία δικαιωμάτων προτίμησης. Η σύσταση αυτή έχει καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και με κανέναν τρόπο δεν θίγει τα δικαιώματα προτίμησης του κατόχου μικρότερου αριθμού μετοχών να εγγραφεί ή να μεταβιβάσει τα σχετικά δικαιώματά του. 10. Κλάσματα μετοχών δεν πρόκειται να εκδοθούν. 11. Το Ενημερωτικό Δελτίο για την Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της Εταιρίας, όπως εγκρίθηκε από το Δ.Σ. του Χ.Α., θα είναι διαθέσιμο στα γραφεία της Εταιρίας, Ακακιών 39 και Μονεμβασίας Μαρούσι, στα γραφεία του Συμβούλου Έκδοσης Ν.Δ.ΔΕΒΛΕΤΟΓΛΟΥ Α.Χ.Ε.Π.Ε.Υ. (Πανεπιστημίου 39, Αθήνα), στα καταστήματα της ALPHABANK καθώς και στο Χρηματιστήριο Αθηνών, Σοφοκλέους 10, Αθήνα. 12. Η ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών στο Χ.Α., μετά την ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, θα αποφασιστεί από το Δ.Σ. της Εταιρίας και θα ανακοινωθεί εγκαίρως μέσω του Τύπου.

    *Γ) ΕΚΧΩΡΗΣΗ / ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

    ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΠΟΣΟΣΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ & ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ Π.Δ. 51/92

    ΑΤΤΙ ΚΑΤ Α.Τ.Ε.

    Μεταβολή Ποσοστού Συμμετοχής

    Ο κ. Παναγιώτης Πανούσης, με την από 14/11/2002 επιστολή του προς το Χ.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Σας γνωστοποιώ μεταβολή του ποσοστού δικαιωμάτων ψήφου μου στην εταιρία ΑΤΤΙ ΚΑΤ Α.Τ.Ε. από 31,89% σε 34,63%. Σας ενημερώνω επίσης πως η αξία της εν λόγω συναλλαγής (χωρίς προμήθειες και λοιπά έξοδα) ανέρχεται στο ποσό των 1.988.006,35 ευρώ. Σας υπενθυμίζω ακόμη πως σύμφωνα με τα άρθρα 7 και 8 του Π.Δ. 52 το ποσοστό ψήφων που ελέγχω στην ΑΤΤΙ ΚΑΤ Α.Τ.Ε. διαμορφώνεται στο 36,44% το οποίο αναλύεται ως εξής: Προσωπική συμμετοχή 34,63% ήτοι 28.274.228 μετοχές και συμμετοχή μέσω της MONET CAPITAL INC. εταιρίας συμφερόντων μου, της οποίας τα δικαιώματα ψήφου ελέγχω και ασκώ εγώ, ποσοστό 1,81% ήτοι 1.479.054 μετοχές. Επωνυμία εισηγμένης εταιρίας: ΑΤΤΙ ΚΑΤ Α.Τ.Ε. Υπόχρεος: Πανούσης Παναγιώτης. Είδος κινητής αξίας: Μετοχές με δικαίωμα ψήφου. Μεταβολή σημαντικού ποσοστού: Απευθείας Απόκτηση Δικαιωμάτων. Ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου (συμπεριλαμβανομένων και των δικαιωμάτων ψήφου της MONET CAPITAL INC.): πριν την μεταβολή 33,71%, μετά την μεταβολή 36,44%. Αριθμός μετοχών με δικαίωμα ψήφου (συμπεριλαμβανομένων και των μετοχών της MONET CAPITAL INC.): πριν την μεταβολή 27.519.567, μετά την μεταβολή 29.753.282. Ποσοστό μετοχικού κεφαλαίου πριν την μεταβολή 31,89%, μετά την μεταβολή 34,63%. Αριθμός μετοχών: πριν την μεταβολή 26.040.513, μετά την μεταβολή 28.274.228.

    Συνολικός αριθμός μετοχών της εταιρίας ανά κατηγορία μετοχών: 81.644.555 κοινές ονομαστικές. Ημ/νία μεταβολής ποσοστού του υπόχρεου ενημέρωσης του Χ.Α.: 13/11/2002. Ημ/νία κατά την οποία ο υπόχρεος έλαβε γνώση μεταβολής ποσοστού: 13/11/2002. Ημ/νία υποβολής δήλωσης προς το Χ.Α. μεταβολής ποσοστού από τον υπόχρεο: 14/11/2002.»

    ΙΝΦΟΡΜΑΤΙΚΣ Η/Υ Α.Ε.Β.Ε.

    Πωλήσεις Μετοχών

    Α/ Ο κ. Κοντοδήμος Γιώργος, Δ/νων Σύμβουλος και μέλος του Δ.Σ. της εταιρίας ΙΝΦΟΡΜΑΤΙΚΣ Η/Υ Α.Ε.Β.Ε., με την από 15/11/2002 επιστολή του προς το Χ.Α. γνωστοποιεί ότι κατά τη συνεδρίαση του Χ.Α. της 14/11/2002, πραγματοποίησε συναλλαγές που υπερβαίνουν τα 100 εκ. δρχ. (293.470 ευρώ). Συγκεκριμένα πώλησε 235.250 κοινές ονομαστικές μετοχές της ως άνω εταιρίας, συνολικής αξίας 1.129.991,60 ευρώ.

    Β/ Η κα De Cocq Καρίν, μέλος του Δ.Σ. της εταιρίας ΙΝΦΟΡΜΑΤΙΚΣ Η/Υ Α.Ε.Β.Ε., με την από 15/11/2002 επιστολή της προς το Χ.Α. γνωστοποιεί ότι κατά τη συνεδρίαση του Χ.Α. της 14/11/2002, πραγματοποίησε συναλλαγές που υπερβαίνουν τα 100 εκ. δρχ. (293.470 ευρώ). Συγκεκριμένα πώλησε 106.680 κοινές ονομαστικές μετοχές της ως άνω εταιρίας, συνολικής αξίας 527.463,80 ευρώ.

    [21] ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΖΗΤΑ Ο Γ. ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 15 Νοεμβρίου 2002 (19:50 UTC+2)

    Ο Συντονιστής της ΟΔΕ Οικονομικών Υποθέσεων, Γιώργος Αλογοσκούφης, κατά τη διάρκεια του 7ου Διεθνούς Συνεδρίου Διοίκησης Επιχειρήσεων "Αριστοτέλης" που διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) χθες και σήμερα στη Θεσσαλονίκη, στην ομιλία του με θέμα «Ανάπτυξη για όλους», τόνισε μεταξύ άλλων τα ακόλουθα:

    «Η χώρα χρειάζεται μια διαφορετική οικονομική πολιτική. Χρειάζεται ένα διαφορετικό επιχειρηματικό περιβάλλον, που να ευνοεί την ανάπτυξη πρωτοβουλιών, που θα μας οδηγήσουν στην πρωτοπορία των χωρών της Ε.Ε. Είναι χρέος της πολιτικής να εξασφαλίσει συνθήκες για ταχεία οικονομική ανάπτυξη και για δίκαιη διανομή των καρπών αυτής της ανάπτυξης. Η ανάπτυξη πρέπει να αφορά όλους. Δεν πρέπει να υπάρχουν χαμένοι, αλλά μόνο κερδισμένοι. Με την πολιτική που ακολουθήθηκε από τη σημερινή κυβέρνηση τα τελευταία χρόνια και κυρίως μετά την ένταξή μας στην ΟΝΕ, τα πραγματικά προβλήματα της οικονομίας παραμένουν άλυτα.

    Η Ελλάδα εξακολουθεί να είναι ουραγός στην Ε.Ε. Το κατά κεφαλήν ΑΕΠ που μετρά το βιοτικό μας επίπεδο βρίσκεται στο 67% του μέσου κοινοτικού όρου. Με τους ρυθμούς ανάπτυξης των τελευταίων ετών, η πραγματική σύγκλιση θα απαιτήσει περίπου ογδόντα (80) χρόνια. Δεν μπορεί να είμαστε ικανοποιημένοι με αυτή την προοπτική.

    Έντονες είναι και οι κοινωνικές ανισότητες, καθώς η όποια ανάπτυξη υπάρχει δεν διαχέεται ισόρροπα σε όλους. Είναι χαρακτηριστικό ότι η χώρα μας έχει από τα υψηλότερα ποσοστά φτώχειας στην Ε.Ε. με 22% των νοικοκυριών να ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, έναντι 18% του μέσου κοινοτικού όρου. Και το χειρότερο είναι ότι δεν λειτουργεί το κοινωνικό κράτος. Στην Ελλάδα μόνο το 1% των νοικοκυριών ξεφεύγουν από το όριο της φτώχειας λόγω των κοινωνικών παροχών, ενώ στους ''15'' το αντίστοιχο ποσοστό είναι 8%.

    Το κύριο βάρος της αναπτυξιακής διαδικασίας των τελευταίων χρόνων έχει δοθεί στον κατασκευαστικό τομέα, ενόψει και της διοργάνωσης των Ολυμπιακών αγώνων του 2004. Αυτό όμως δεν εγγυάται την ισόρροπη ανάπτυξη και δεν διαχέεται στο σύνολο της οικονομίας. Υπάρχουν κλάδοι που υστερούν, κοινωνικές τάξεις που πλήττονται και οι περιφέρειες της χώρας παραμένουν καθυστερημένες. Γι' αυτό χρειάζεται μια διαφορετική πολιτική. Μια πολιτική που θα δίνει έμφαση στο τρίπτυχο ανάπτυξη ανταγωνιστικότητα κοινωνική συνοχή. Αυτή είναι η πολιτική που σχεδιάζουμε εμείς στη Νέα Δημοκρατία. Μια πολιτική που θα είναι συμβατή και με τα τεκταινόμενα στην Ένωση.

    Εννέα άξονες χαρακτηρίζουν τις προτεραιότητές μας:

    -Μία μακροοικονομική πολιτική που να διασφαλίζει τη σταθερότητα και να προωθεί την οικονομική ανάπτυξη.

    -Μία διαφανής δημοσιονομική πολιτική που να διασφαλίζει την ουσιαστική βελτίωση των δημοσίων οικονομικών. Αυτό απαιτεί μια διαφορετική πολιτική για τις δημόσιες δαπάνες και ένα ριζικά διαφορετικό φορολογικό καθεστώς.

    -Τη βελτίωση της λειτουργίας της αγοράς εργασίας, ώστε να αντιμετωπιστεί η ανεργία.

    -Την ενίσχυση του ανταγωνισμού και τη διασφάλιση της αποτελεσματικότητας στις αγορές αγαθών και υπηρεσιών.

    -Την προώθηση του ανταγωνισμού, της διαφάνειας, της αποτελεσματικότητας στις αγορές χρήματος και κεφαλαίου.

    -Την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

    -Την προώθηση της κοινωνίας και της οικονομίας της πληροφορίας και της γνώσης.

    -Την προστασία και βελτίωση του φυσικού περιβάλλοντος.

    -Την επανίδρυση της δημόσιας διοίκησης και την αναμόρφωση του κοινωνικού κράτους.

    Το πρόβλημα της οικονομίας μας δεν είναι τόσο η διεθνής αβεβαιότητα, όσο η ανυπαρξία της κυβερνητικής πολιτικής και η αναξιοπιστία της κυβέρνησης, που βρίσκεται στο τέλος της θητείας της.

    Ο μόνος τρόπος για να αναστραφεί το κλίμα στην οικονομία είναι να επιταχυνθούν οι πολιτικές εξελίξεις με τη διεξαγωγή εκλογών. Είμαι βέβαιος ότι οι εκλογές, όποτε και αν γίνουν, θα οδηγήσουν σε μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, που θα εφαρμόσει μια διαφορετική πολιτική. Όσο νωρίτερα γίνουν, τόσο το καλύτερο για τη χώρα», κατέληξε.

    [22] ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Ο Π. ΑΛΕΞΑΚΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 15 Νοεμβρίου 2002 (19:26 UTC+2)

    Η ΄Ενωση Εταιριών Εισηγμένων στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών (ΕΕΕΧΑΑ), ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ) και ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) στην προσπάθειά τους για ανάπτυξη του Χρηματιστηρίου, διοργανώνουν μία σειρά από εκδηλώσεις, με σκοπό την παρουσίαση των εισηγμένων εταιριών στους ασχολούμενους επαγγελματικά με την οικονομία (road shows).

    Για τον λόγο αυτό διοργανώνουν παρουσίαση των εισηγμένων εταιριών Chipita International AE, Frigoglass ABEE, Goody's Α.Ε. και Θεμελιοδομή ΑΕ., η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 20 Νοεμβρίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.

    Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών, Παναγιώτης Αλεξάκης και ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, Αναστάσιος Αλεξανδρίδης.

    [23] ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ: ΕΠΑΡΚΩΣ ΕΥΕΛΙΚΤΟ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ

    Αθήνα, 15 Νοεμβρίου 2002 (19:16 UTC+2)

    "Επαρκώς ευέλικτο είναι το Σύμφωνο Σταθερότητας", επεσήμανε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Χριστοδουλάκης, σε ομιλία του στο Ελληνικό Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών και Ερευνών.

    Υπογράμμισε δε την ανάγκη για τήρηση του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης, προκειμένου, όπως είπε, να διασφαλιστεί οικονομική σταθερότητα βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα, αλλά και οι μακροπρόθεσμες προοπτικές ανάπτυξης και απασχόλησης, όπως αναφέρεται και σε δημοσιεύματα του τύπου.

    Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Χριστοδουλάκης, αναφέρθηκε και στις προτεραιότητες της Ελληνικής Προεδρίας, οι επιδιώξεις της οποίας συνοψίζονται,

    στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, στην ανάπτυξη της ευρωπαϊκής οικονομίας της γνώσης, στην εμβάθυνση της ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς, στην θέσπιση πολιτικών για περισσότερες και καλύτερες θέσεις εργασίας, στις πολιτικές για αλληλεγγύη και κοινωνική συνοχή καθώς και σε πολιτικές για την διαφύλαξη της μελλοντικής ευημερίας μέσω της αειφόρου ανάπτυξης.

    E.A.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Friday, 15 November 2002 - 19:13:42 UTC