Visit the Canadian Hellenic Broadcasting (CHB) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 02-12-01

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο ΣΤΕΦΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ AIDS
  • [02] Ο Κ. ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ
  • [03] ΠΑΣΚΑΛΕΦ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΞΚΟΜΠΟΥΡΓΚΟΤΣΚΙ ΕΙΠΕ ΨΕΜΑΤΑ
  • [04] Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ: ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
  • [05] ΤΡΕΙΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΕΙΣΒΟΛΗ ΕΝΟΠΛΩΝ ΣΕ ΧΩΡΙΟ
  • [06] ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΑΡΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
  • [07] ΣΕ ΥΨΗΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΣΕΠ
  • [08] ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΣΤΟΥ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ
  • [09] ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ
  • [10] ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ
  • [11] ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ
  • [12] ΜΑΖΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΟΥ
  • [13] Α' ΕΘΝΙΚΗ: ΑΡΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0 - 0
  • [14] Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ: ΑΕΚ - ΗΡΑΚΛΗΣ 63 - 62
  • [15] ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ Η ΑΤΤΙΚΗ
  • [16] AΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [17] NEA ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ Θ.ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟ
  • [18] Α' ΕΘΝΙΚΗ: ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1 - 0
  • [19] OMAΔΕΣ ΠΡΩΗΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ UCK ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΦΥΓΕΙ ΣΕ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΠΓΔΜ
  • [20] ANAKOINΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΚΚΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ AIDS
  • [21] Ο Χ. ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ Ν.Δ. ΠΕΡΙ "ΠΑΡΑΛΛΗΛΗΣ
  • [22] ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΤΗΝ ΑΚΤΗ ΤΟΥ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ
  • [23] ΑΠΑΝΤΗΣΗ Θ. ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ Τ. ΓΙΑΝΝΙΤΣΗ

  • [01] Ο ΣΤΕΦΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ AIDS

    Αθήνα, 30 Νοεμβρίου 2002 (21:33 UTC+2)

    Η επιδημία του AIDS στην Ελλάδα βρίσκεται σε πτωτικό επίπεδο σε ότι αφορά τους θανάτους από τη νόσο, κυρίως λόγω της χρησιμοποίησης νεοτέρων συνδυασμών αντιρετροϊκών φαρμάκων, τονίζει ο υπουργός Υγείας και Πρόνοιας Κώστας Στεφανής σε μήνυμά του για την 1η Δεκεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS.

    Ο υπουργός Υγείας επισημαίνει ότι τα κρούσματα HIV/AIDS αν και εμφανίζουν στασιμότητα, κατά τη τελευταία διετία, είναι αρκετά ώστε να μας υποχρεώνουν σε συνεχή επιδημιολογική εγρήγορση και ανάγκη καλύτερης ενημέρωσης των πολιτών για τους τρόπους πρόληψης από μόλυνση με τον ιό HIV.

    "Η ιατρική κοινότητα διδάχτηκε, από την επιδημία του AIDS, για την αντιμετώπιση ασθενών, με μεταδοτικά λοιμώδη νοσήματα, μέσα στο νοσοκομείο, μέσα στην κοινότητα και μέσα στην οικογένεια.

    Ταυτόχρονα, το AIDS, οδήγησε τους ιατρούς στην κατανόηση και αποδοχή των σεξουαλικών προτιμήσεων και ψυχικών ιδιαιτεροτήτων των ασθενών τους. Επιπλέον, επειδή η νόσος απαιτεί την χρησιμοποίηση συνδυασμών αντιϊκών φαρμάκων δια βίου, δημιουργείται διαφορετική και βαθύτερη σχέση ανάμεσα στον ασθενή και τον ιατρό του, που και αυτή πρέπει να διαρκέσει για δεκαετίες", υπογραμμίζει.

    Επιπλέον σημειώνει ότι η επιδημία του AIDS ανέδειξε την σπουδαιότητα του ανοσοποιητικού συστήματος του ανθρώπου στη φυσιολογία της προφύλαξης και της άμυνας από παθογόνους μικροοργανισμούς του περιβάλλοντος και από νεοπλασίες. "Παράλληλα όμως αποκάλυψε τις φυσικές ικανότητες ενός "έξυπνου" ιού να μπορεί να αναπτύσσει αντοχή στα σύγχρονα φάρμακα που επινοούν οι επιστήμονες, με τη βοήθεια προγραμμάτων λογισμικού και αξιοποιώντας τα επιτεύγματα της γενετικής", αναφέρει.

    "Επιβεβαιώθηκε δε για μία ακόμα φορά η μοναδικότητα του κάθε ανθρώπου που εκδηλώνεται στη νόσο AIDS μέσω της διαφορετικής αντίδρασης στον ιό, ανάλογα με τη γενετική κληρονομιά του ασθενούς", τονίζει.

    Υπογραμμίζει ακόμη ότι η επιδημία του AIDS ανέδειξε έντονα τη διαφορά στην προσφερόμενη θεραπεία και εν γένει αντιμετώπιση των ασθενειών ανάμεσα στις πλούσιες δυτικές χώρες και στις χωρίς ελπίδα Αφρικανικές χώρες, που μαστίζονται από την επιδημία. "Ο κίνδυνος απώλειας μιας ολόκληρης Ηπείρου οδήγησε στην ανάδειξη του προβλήματος παγκοσμίως και στην αναγκαστική βοήθεια, των πλουσίων κρατών και φιλανθρωπικών οργανώσεων μέσω του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για το AIDS (Unaids), στα κράτη που αργοπεθαίνουν", αναφέρει.

    "Η ανθρωπότητα ελπίζει στη διακοπή της επιδημίας και την εκρίζωση της νόσου κυρίως μέσω εμβολίου που είναι απαραίτητο για τις αναπτυσσόμενες χώρες και στην οριστική ίαση των πασχόντων από AIDS συνανθρώπων μας μέσω ανάπτυξης καλύτερων αντιρετροϊκών φαρμάκων", καταλήγει στο μήνυμά του ο υπουργός Υγείας.

    [02] Ο Κ. ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ

    Πάτρα, 30 Νοεμβρίου 2002 (14:30 UTC+2)

    «Το σχέδιο Ανάν μπορεί να έχει τη μύρια όσα ελαττώματα, αλλά η μη αποδοχή του μπορεί να επιφέρει τις μύριες όσες συνέπειες», τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, κατά τη διάρκεια του επίσημου γεύματος που παρέθεσε προς τιμήν του ο Δήμαρχος Πάτρας, με αφορμή το σημερινό εορτασμό του Πολιούχου της πόλης, Άγιο Ανδρέα.

    Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας επισήμανε ότι υπάρχει η προσδοκία που επιτρέπει την αισιοδοξία για την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και εξέφρασε την ευχή του να επέλθει όσο το δυνατό πιο σύντομα η επίλυση του Κυπριακού.

    Νωρίτερα, ο κ. Στεφανόπουλος παρακολούθησε την πανηγυρική δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστάσιο, ενώ ακολούθησε μαζί με χιλιάδες πιστούς τη λιτάνευσης της Τίμιας Κάρας και της Ιερής Εικόνας του Αγίου Ανδρέα.

    Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Επικρατείας Στέφανος Μανίκας, ενώ εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρέστη η νεοεκλεγείσα Δήμαρχος Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη.

    [03] ΠΑΣΚΑΛΕΦ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΞΚΟΜΠΟΥΡΓΚΟΤΣΚΙ ΕΙΠΕ ΨΕΜΑΤΑ

    Θεσσαλονίκη, 30 Νοεμβρίου 2002 (14:53 UTC+2)

    Της Νικόλ Καζαντζίδου

    «Δεν θέλω να συμμετέχω σε ένα ψέμα», δήλωσε ο πρών αντιπρόεδρος της Βουλγαρικής κυβέρνησης και υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Κονσταντιν Πασκάλεφ, εξηγώντας στο Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων τους λόγους που τον ανάγκασαν να υποβάλει την παραίτησή του από τα κυβερνητικά του καθήκοντα. Μάλιστα, αποκάλυψε τις προθέσεις του να κατέβει ως υποψήφιος του σοσιαλιστικού κόμματος στις επόμενες εκλογές χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο να αναλάβει και την ηγεσία.

    Ο Πασκάλεφ, ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του στις 4 Νοεμβρίου αναμένει την ψηφοφορία της βουλής, για να γίνει αποδεκτή, όπως προβλέπει το βουλγάρικο σύνταγμα.

    «Η κυβέρνηση Σαξκομποργκότσι έχει κάνει λάθη και ευθύνεται για τη μικρή πρόοδο που έγινε στο θέμα της ένταξης της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν πραγματοποίησε αυτά για τα οποία δεσμεύτηκε και για μένα αυτό αποτελεί εμπαιγμό του βουλγάρικου λαού. Σε ένα τέτοιο ψέμα δεν επιθυμώ να συμμετέχω», υπογράμμισε ο Πασκάλεφ.

    Παρά τις ιδεολογικές διαφορές που υπήρχαν από την αρχή, ο Κονσταντιν Πασκάλεφ δέχτηκε να αναλάβει το υπουργικό αξίωμα καθώς η κυβέρνηση τον ήθελε ως εμπειρογνώμονα και για να υποστηρίξει το πρόγραμμα για την τοπική αυτοδιοίκηση, τις υποδομές και την περιφερειακή ανάπτυξη, όπως εξηγεί ο ίδιος.

    Σημειώνεται ότι διετέλεσε επί σειρά ετών πρόεδρος της Εθνικής Ένωσης Δήμων της Βουλγαρίας και δήμαρχος της πόλης του Μπλαγκόεβγκραντ με την οποία η Νεάπολη είναι αδελφοποιημένη.

    «Ενώ πριν από ενάμιση χρόνο έκαναν αποδεκτές όλες τις προτάσεις μου, τώρα αναθεώρησαν. Αρνήθηκαν να πραγματοποιήσουν την πρόταση για την αποκέντρωση των χρηματοδοτήσεων των δήμων και να χωρίσουν τις υποχρεώσεις των δήμων από αυτές του κράτους», επισημαίνει ο Βούλγαρος πολιτικός και προσθέτει «Αρνήθηκαν επίσης να κατανοήσουν τις απόψεις μου για περιφερειακή ανάπτυξη και να διαθέσουν κονδύλια για τις υποδομές».

    Ο Βούλγαρος πολιτικός τόνισε ακόμη, ότι μέσα στα επόμενα δύο χρόνια με τη συνεργασία του σοσιαλιστικού κόμματος θα εργαστούν σκληρά για να επιτευχθεί ίσως από την επόμενη κυβέρνηση- η ένταξη της Βουλγαρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    «Σε αυτόν τον αγώνα θέλουμε αρωγό μας την Ελλάδα, η οποία βρίσκεται κοντά μας και μας υποστηρίζει», τόνισε ο κ. Πασκάλεφ.

    Ο κ. Πασκάλεφ προσκεκλημένος στη Θεσσαλονίκη από το δήμαρχο Νεάπολης Γρηγόρη Χατζησάββα, συναντήθηκε με τον γραμματέα της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ Α' Θεσσαλονίκης Κώστα Μαμέλη, ο οποίος τόνισε ότι η Ελλάδα έχει μία διαχρονική σχέση συνεργασία και αλληλεγγύης με τη Βουλγαρία.

    Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Θεσσαλονίκη ο Κονσταντίν Πασκάλεφ αναμένεται να συναντηθεί με τους υπουργούς Ανάπτυξης Άκη Τσοχατζόπολο και Πολιτισμού Ευάγγελο Βενιζέλο.

    [04] Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ: ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

    Θεσσαλονίκη, 1 Δεκεμβρίου 2002 (21:00 UTC+2)

    Ο Παναθηναϊκός, ο Μακεδονικός και η ΑΕΚ είναι οι τρεις ομάδες που συνεχίζουν να παραμένουν αήττητες στο πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 κατηγορίας των ανδρών, μετά το τέλος της 5ης αγωνιστικής, και οδηγούν την κούρσα στο βαθμολογικό πίνακα. Ακολουθούν λίγο πιο πίσω ο Αρης και ο Ηρακλής. Αναλυτικά η βαθμολογία έχει εξελιχτεί ως εξής:

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (5η αγωνιστική)

    1.Παναθηναϊκός 10

    2.Μακεδονικός 10

    3.ΑΕΚ 10

    4.Αρης 8

    5.Ηρακλής 8

    6.Ιωνικός Ν.Φ. 8

    7.Μαρούσι 7

    8.Ολυμπιακός 6

    9.ΠΑΟΚ 6

    10.Περιστέρι 6

    11.Πανιώνιος 6

    12.Ηράκλειο 6

    13.Ολύμπια Λάρισας 6

    14.Νήαρ Ηστ 6

    Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (6η)

    Πανιώνιος - Ολυμπιακός

    Περιστέρι - Ηράκλειο

    Μαρούσι - Αρης

    Νήαρ Ηστ - Παναθηναϊκός

    ΠΑΟΚ - Ολύμπια Λάρισας

    Ηρακλής - Ιωνικός Ν.Φ.

    Μακεδονικός - ΑΕΚ

    [05] ΤΡΕΙΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΕΙΣΒΟΛΗ ΕΝΟΠΛΩΝ ΣΕ ΧΩΡΙΟ

    Τελ Αβίβ, 1 Δεκεμβρίου 2002 (20:59 UTC+2)

    Τρεις Ισραηλινοί σκοτώθηκαν όταν ένοπλοι εισέβαλλαν σε χωριό κοντά στα σύνορα με την Αίγυπτο, αναφέρουν Εβραίοι εποικοι.

    Σύμφωνα με την ισραηλινή τηλεόραση, η επίθεση έγινε στο χωριό Γιέσα, στην περιοχή Κερέμ Σαλόμ. Στην περιοχή αυτή μεταφέρθηκαν οι Εβραίοι έποικοι, το 1982, όταν το Ισραήλ επέστρεψε την περιοχή του όρους Σινά στην Αίγυπτο.

    [06] ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΑΡΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

    Θεσσαλονίκη, 1 Δεκεμβρίου 2002 (20:55 UTC+2)

    Επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι έξω από το γήπεδο Χαριλάου, πριν την έναρξη της αναμέτρησης Αρης - Ολυμπιακός, για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Οπαδοί των κιτρίνων επιτέθηκαν στους άνδρες των ΜΑΤ με πέτρες, ξύλα και άλλα αντικείμενα.

    Η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και κροτίδες λάμψης για να τερματίσει τα επεισόδια, ενώ έγιναν και συλλήψεις. Τα επεισόδια έληξαν μετά από διάρκεια περίπου 20 λεπτών.

    [07] ΣΕ ΥΨΗΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΣΕΠ

    Αθήνα, 1 Δεκεμβρίου 2002 (20:54 UTC+2)

    Σε υψηλά επίπεδα κυμάνθηκε σήμερα η συμμετοχή των υποψηφίων στον γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη εκπαιδευτικών.

    Συγκεκριμένα η μεγαλύτερη συμμετοχή υποψηφίων σημειώθηκε στον κλάδο των δασκάλων και έφτασε το πρωί το 82,97% και το απόγευμα το 81,43%. Λίγο μικρότερη ήταν η συμμετοχή στον κλάδο των υποψηφίων καλλιτεχνικών μαθημάτων που το πρωί έφτασε το 79,12% και το απόγευμα το 77,91%. Η συμμετοχή των υποψηφίων του κλάδου Φυσικής Αγωγής διαμορφώθηκε το πρωί στο 76% και το απόγευμα στο 75,58%.

    Με τις σημερινές εξετάσεις ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

    [08] ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΣΤΟΥ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ

    Αθήνα, 1 Δεκεμβρίου 2002 (20:46 UTC+2)

    Επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε το πρωί στου Μακρυγιάννη για τους πεσόντες την περίοδο της εμφύλιας σύγκρουσης, τον Δεκέμβριο του 1944.

    Στο μνημόσυνο παρέστησαν μεταξύ άλλων και μέλη της «Βασιλικής Ένωσης» που σε δηλώσεις τους τάχθηκαν υπέρ της επιστροφής του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου στην Ελλάδα. Προς στιγμήν προκλήθηκε ένταση όταν μέλη της «Ενωσης Αποστράτων» εμπόδισαν εκπρόσωπο του κόμματος του Γιώργου Καρατζαφέρη να καταθέσει στεφάνι.

    [09] ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ

    Σίδνεϊ, 1 Δεκεμβρίου 2002 (20:41 UTC+2)

    Φωτιά ξέσπασε σε πολυτελές κρουαζιερόπλοιο, «Wind Song» που βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή της Αϊτής. Όπως μετέδωσε το BBC, οι 127 επιβάτες αποβιβάστηκαν με ασφάλεια από το σκάφος, στο οποίο παραμένουν 17 από τα 90 μέλη του πληρώματος, που προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά.

    Μέχρι στιγμής, δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή τραυματίες. Η φωτιά ξέσπασε στην μηχανή του πλοίου, την ώρα που αυτό έπλεε κοντά στο νησί Ταχάα.

    Το κρουαζιερόπλοιο ανήκει σε αμερικανική εταιρία και εκτιμάται ότι τα περισσότερα μέλη του πληρώματος είναι Αμερικανοί.

    [10] ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ

    Κέρκυρα, 1 Δεκεμβρίου 2002 (20:40 UTC+2)

    Την άποψη ότι η διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν θα πρέπει να οδηγήσει σε οιαδήποτε αποδυνάμωση της αποτελεσματικής λειτουργίας της, αλλά αντιθέτως, θα πρέπει να αποτελέσει ένα πρόσθετο κίνητρο για περαιτέρω προώθηση στενότερης συνεργασίας διατυπώνουν σε ψήφισμά τους οι συμμετέχοντες στην Σύνοδο της Διεθνούς των Κεντρώων Δημοκρατών που πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα.

    Παράλληλα παροτρύνουν όλους τους εμπλεκόμενους και ειδικά το Συμβούλιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, να διασφαλίσουν ότι η «ευκαιρία της Κοπεγχάγης» για την ένταξη δέκα νέων μελών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, θα επισφραγιστεί την 12η Δεκεμβρίου με μία σαφή και χωρίς πρόσθετους όρους, για οποιαδήποτε από τις υποψήφιες χώρες, απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

    Οι συμμετέχοντες στη Σύνοδο καλούν την ΕΕ να συνεχίσει μετά την διεύρυνσή της να αναπτύσσει και να διευρύνει τις πολιτικές συνεργασίας με τρίτες χώρες μη-μέλη της Ένωσης και άλλους διεθνείς ή περιφερειακούς οργανισμούς και υπογραμμίζουν την ετοιμότητά τους να συμβάλουν προς αυτήν την προοπτική.

    Στο ψήφισμα της Διεθνούς των Κεντρώων Δημοκρατών σχετικά με τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης γίνεται αναφορά, μεταξύ άλλων, στην επικείμενη σύνοδο της Κοπεγχάγης, την ολοκλήρωση της διαδικασίας διαπραγματεύσεων, τη διευρυνόμενη και στενή συνεργασία μεταξύ ανεξαρτήτων κρατών, την ενδυνάμωση της ευημερίας και της ασφάλειας στην Ευρώπη, την παγκόσμια οικονομική εξέλιξη και ανάπτυξη αλλά και τις κοινές αξίες στις οποίες βασίζεται η Διεθνής των Κεντρώων Δημοκρατών.

    [11] ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ

    Aθήνα, 1 Δεκεμβρίου 2002 (20:19 UTC+2)

    Έκκληση στην κυβέρνηση να σεβαστεί τους θεσμούς της Δημοκρατίας απηύθυνε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Θοδωρής Ρουσόπουλος, απαντώντας στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Χρήστο Πρωτόπαπα, ο οποίος χαρακτήρισε πρωτοφανή και απαράδεκτη ενέργεια των πρωτοβουλία της ΝΔ να δημιουργήσει μια «Παράλληλη Προεδρία» που θα παρακολουθήσει την ελληνική προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    «Καλούμε την Κυβέρνηση να σεβαστεί, επιτέλους, τους θεσμούς της Δημοκρατίας μας. Ο δρόμος που έχει πάρει είναι ολισθηρός και επικίνδυνος για τον τόπο» είπε ο κ. Ρουσόπουλος.

    [12] ΜΑΖΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΟ "ΠΡΕΣΤΙΖ"

    Μαδρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2002 (20:13 UTC+2)

    Δεκάδες χιλιάδες άτομα διαδήλωσαν στην ισπανική πόλη Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα, διαμαρτυρόμενοι για την οικολογική καταστροφή που προκάλεσε στην περιοχή τους η βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Πρεστίζ».

    Οι διαδηλωτές ζήτησαν την παραίτηση τόσο της ισπανικής κυβέρνησης, όσο και της τοπικής κυβέρνησης της Γαλικίας Οι διοργανωτές της διαδήλωσης, κεντρικό σύνθημα της οποίας ήταν «Ποτέ ξανά», υπολογίζουν ότι συμμετείχαν πάνω από 200 χιλιάδες άτομα, που αψήφησαν την καταρρακτώδη βροχή.

    Εν τω μεταξύ, ο άνεμος κράτησε την νέα μεγάλη πετρελαιοκηλίδα, που προήλθε από το «Πρεστίζ» μακριά από τις ισπανικές ακτές

    [13] Α' ΕΘΝΙΚΗ: ΑΡΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0 - 0

    Θεσσαλονίκη, 1 Δεκεμβρίου 2002 (19:54 UTC+2)

    Ο Αρης γκρέμισε τον Ολυμπιακό από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Οι δύο ομάδες αναδείχτηκαν ισόπαλες 0 - 0 στο γήπεδο Χαριλάου, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Α' εθνικής κατηγορίας, σε ένα παιχνίδι όπου ήταν μοιρασμένες οι εντυπώσεις και ελάχιστες οι καλές ευκαιρίες.

    Στο α' ημίχρονο οι παίκτες του Γιώργου Φοιρού ήταν καλύτεροι από τον αντίπαλο τους και έχασαν μια σπουδαία ευκαιρία στο 36' να ανοίξουν το σκορ. Ο Κνόπερ προσπάθησε να πλασάρει τον Ελευθερόπουλο, όμως ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού απέκρουσε. Ακολούθησε στο 43' η κεφαλιά του Καζαντζή που πέρασε λίγο άουτ από το δοκάρι των ερυθρόλευκων.

    Στην επανάληψη, ο Ολυμπιακός ανέβασε την απόδοση του, δημιούργησε ευκαιρίες, με καλύτερη στο 69' όταν ο Πατσατζόγλου πλάσαρε άουτ σε κενή εστία.

    Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες στο γήπεδο Χαριλάου οι οπαδοί του Αρη έδωσαν βροντερό παρών, σε μια προσπάθεια να βοηθήσουν την ομάδα τους να φτάσει τη νίκη. Μετά το σημερινό αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός έπεσε από την κορυφή της βαθμολογίας, ενώ ο Αρης διατήρησε το αήττητο στο Χαριλάου.

    [14] Α1 ΜΠΑΣΚΕΤ: ΑΕΚ - ΗΡΑΚΛΗΣ 63 - 62

    Αθήνα, 1 Δεκεμβρίου 2002 (19:53 UTC+2)

    Σε ...θρίλερ εξελίχτηκε το σημερινό παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Ηρακλή στα Ανω Λιόσια, για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 κατηγορίας των ανδρών. Οι δύο ομάδες πάλεψαν σκληρά για το ροζ φύλλο της νίκης και στο τέλος η Ενωση επικράτησε του Γηραιού με σκορ 63 - 62.

    Ο Ηρακλής προσπάθησε για τη νίκη μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, παρά το γεγονός ότι η αναμέτρηση δεν ξεκίνησε γι αυτόν με τους καλύτερους οιωνούς. Οι παίκτες της ΑΕΚ μπήκαν δυνατά στο παρκέ, κατάφεραν να πάρουν ένα προβάδισμα και στο ημίχρονο προηγούνταν του Γηραιού με 31 - 22.

    Ωστόσο από την επανάληψη, η ομάδα του Λευτέρη Κακιούση παρουσίασε καλύτερο πρόσωπο και άρχισε σιγά - σιγά να ...ροκανίζει τη διαφορά των γηπεδούχων. Ομως στο τέλος η ΑΕΚ φάνηκε πιο ψύχραιμη, έφτασε στη νίκη και διατήρησε το αήττητο φέτος στο πρωτάθλημα.

    [15] ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ Η ΑΤΤΙΚΗ

    Αθήνα, 1 Δεκεμβρίου 2002 (19:49 UTC+2)

    Σε ετοιμότητα βρίσκονται οι αρμόδιες υπηρεσίες και δυνάμεις του στρατού στην Αττική μετά το έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε το απόγευμα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

    Σακιά με άμμο έχουν ήδη τοποθετηθεί στις όχθες του ποταμού Κηφισού και μεταλλικά πετάσματα είναι έτοιμα να στηθούν μόλις εκδηλωθεί καταιγίδα.

    Για το επόμενο 24ωρο προβλέπονται έντονες βροχοπτώσεις, ισχυροί άνεμοι στα πελάγη, πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις στα ορεινά.

    [16] AΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Aθήνα, 1 Δεκεμβρίου 2002 (19:47 UTC+2)

    Το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για το Κυπριακό και την ανάγκη η Κύπρος να ενταχθεί ενωμένη στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπογράμμισε ο αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα Τόμας Μίλερ μιλώντας στη Νέα Ελληνική Τηλεόραση.

    Ο κ. Μίλερ είπε ότι οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται για την περιοχή εξαιτίας των στενών σχέσεών τους με την Ελλάδα και την Τουρκία και της πολύ υψηλής προτεραιότητας πολλών προέδρων των ΗΠΑ για την επίλυση του Κυπριακού. «Είναι το συμφέρον όλων όλη η Κύπρος να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση και όχι ως διαιρεμένο νησί» σημείωσε χαρακτηριστικά.

    Από την πλευρά του ο ειδικός συντονιστής του Στέητ Ντηπάρτμεντ για το Κυπριακό Τόμας Γουέστον σε συνέντευξή του στο «Εθνος» τονίζει ότι είναι επιτακτική η ανάγκη επίλυσης του Κυπριακού πριν τη σύνοδο της Κοπεγχάγης και χαρακτηρίζει το σχέδιο Ανάν άψογο και δίκαιο.

    [17] NEA ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ Θ.ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟ

    Αθήνα, 1 Δεκεμβρίου 2002 (19:42 UTC+2)

    Στον εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Θοδωρή Ρουσόπουλο, ο οποίος υπενθύμισε ότι η ΝΔ αποκατέστησε τη Δημοκρατία το 1974 και ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση κατόπιν επιλογής της ΝΔ απάντησε εκ νέου ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Τάσος Γιαννίτσης.

    «Ο αυτοθαυμασμός της Νέας Δημοκρατίας για το ρόλο της προ εικοσαετίας γίνεται ανιαρός. Θεωρούσαμε ότι είναι γνωστό και στη Νέα Δημοκρατία ότι η προεδρία ασκείται για το καλό των θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όλων των Ευρωπαίων πολιτών» είπε ο κ. Γιαννίτσης με αφορμή την ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί δημιουργίας μιας «Παράλληλης Προεδρίας» που θα παρακολουθήσει την ελληνική προεδρία και θα ωθήσει την κυβέρνηση στους κοινούς ελληνικούς και ευρωπαϊκούς στόχους.

    «Η σκιώδης προεδρία της Νέας Δημοκρατίας ας παραμείνει στο νεοκλασσικό της Ρηγίλλης ως άσκηση εσωτερικής χρήσης» πρόσθεσε ο κ. Γιαννίτσης.

    [18] Α' ΕΘΝΙΚΗ: ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1 - 0

    Αθήνα, 1 Δεκεμβρίου 2002 (19:37 UTC+2)

    Το γκολ του Αγγελου Μπασινά ήταν αρκετό για να χαρίσει τους τρεις βαθμούς της νίκης στον Παναθηναϊκό. Οι πράσινοι κέρδισαν σήμερα στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας τον ΠΑΣ Γιάννινα με σκορ 1 - 0, για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Α' εθνικής κατηγορίας, και κάλυψαν ακόμη περισσότερο το χαμένο έδαφος από την κορυφή της βαθμολογίας.

    Η ομάδα των Ιωαννίνων όμως μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και στα πρώτα λεπτά κατάφερε να απειλήσει την εστία του Παναθηναϊκού. Στη συνέχεια όμως οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοση τους, δημιούργησαν ευκαιρίες και στις καθυστερήσεις του α' ημιχρόνου πήραν προβάδισμα 1 - 0 με απευθείας χτύπημα φάουλ του Αγγελου Μπασινά.

    Στην επανάληψη, ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πιέζει και προσπάθησε να πετύχει ένα δεύτερο τέρμα για να σφραγίσει τη νίκη, το οποίο όμως δεν ήρθε. Αντίθετα, ο ΠΑΣ Γιάννινα στην εκπνοή της αναμέτρησης είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει με τη διπλή εκτέλεση φάουλ του Βιντόγεβιτς.

    [19] OMAΔΕΣ ΠΡΩΗΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ UCK ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΦΥΓΕΙ ΣΕ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΠΓΔΜ

    Σκόπια, 1 Δεκεμβρίου 2002 (19:34 UTC+2)

    Ομάδες ατόμων, κυρίως πρώην μελών του UCK, που κατηγορούνται για λαθρεμπόριο όπλων, εμπόριο λευκής σαρκός, απαγωγές και εμπόριο ναρκωτικών έχουν καταφύγει στα χωριά Τανούσεφτσι, Λόιανε, Ρεστ και Οτλια της ΠΓΔΜ. Τα παραπάνω ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου της αποστολής των Ηνωμένων Εθνών στο Κοσσυφοπέδιο UNMIΚ Ανδρέα Ανέλι, όπως επισημαίνεται σε σχετικό δημοσίευμα της σκοπιανής εφημερίδας «Ντνέβνικ».

    [20] ANAKOINΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΚΚΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ AIDS

    Αθήνα, 1 Δεκεμβρίου 2002 (19:31 UTC+2)

    Τη συμπαράστασή του στα εκατομμύρια των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από την ασθένεια του AIDS ή είναι φορείς της ασθένειας εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Τομέας Υγείας του ΔΗΚΚΙ, με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS. Παράλληλα απευθύνει έκκληση ευαισθητοποίησης και αλληλεγγύης απέναντι σε φορείς και ασθενείς ώστε να αποτραπεί αυτή η ιδιότυπη, όπως αναφέρει μορφή κοινωνικού ρατσισμού που τείνει να πάρει και στη χώρα μας ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

    Το ΔΗΚΚΙ προτείνει, μεταξύ άλλων, εντατικοποίηση της ενημέρωσης, δωρεάν νοσηλεία και χορήγηση των νέων φαρμάκων σε όλους τους πάσχοντες και ψυχολογική και οικονομική υποστήριξη τόσο των πληγέντων όσο και των οικογενειών τους.

    «Το ΔΗΚΚΙ πιστεύει ότι ο αγώνας κατά της «μάστιγας του αιώνα» πρέπει να γίνεται με μέριμνα και προγραμματισμό από την ίδια την πολιτεία και δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Η υγεία του λαού μας είναι κοινωνικό αγαθό μη εμπορεύσιμο και πρέπει να παρέχεται δωρεάν και χωρίς διακρίσεις σε όλους τους πολίτες» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

    [21] Ο Χ. ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ Ν.Δ. ΠΕΡΙ "ΠΑΡΑΛΛΗΛΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ"

    Aθήνα, 1 Δεκεμβρίου 2002 (19:29 UTC+2)

    Πρωτοφανή και απαράδεκτη ενέργεια χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Πρωτόπαπας την πρόθεση της Νέας Δημοκρατίας να δημιουργήσει μια «Παράλληλη Προεδρία» που θα παρακολουθήσει την ελληνική προεδρία και θα ωθήσει την κυβέρνηση στους κοινούς ελληνικούς και ευρωπαϊκούς στόχους.

    Ο υπουργός Τύπου επισήμανε τους κινδύνους να υπάρξουν σοβαρά αρνητικά σχόλια σε βάρος της Ελλάδας και κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι με τους χειρισμούς του κατάφερε να μετατρέψει την «ατυχή έμπνευσή» της, όπως τη χαρακτήρισε, σε φαρσοκωμωδία.

    «Δεν περιμέναμε βέβαια από τη Νέα Δημοκρατία να στηρίξει, όπως γίνεται σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την ελληνική προσπάθεια για μια επιτυχημένη Ευρωπαϊκή Προεδρία. Γι΄ αυτούς είναι «ψιλά γράμματα αυτά. Όμως η πρωτοφανής και απαράδεκτη ενέργεια της δήθεν παράλληλης προεδρίας θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρά αρνητικά σχόλια σε βάρος της χώρας μας. Ευτυχώς η ΝΔ κατάφερε και πάλι με τους χειρισμούς της ως συνηθίζει τελευταία να μετατρέψει την ατυχή «έμπνευσή της» σε φαρσοκωμωδία» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πρωτόπαπας.

    [22] ΟΙ ΞΕΝΟΙ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΤΗΝ ΑΚΤΗ ΤΟΥ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ

    Μονρόβια, 1 Δεκεμβρίου 2002 (19:25 UTC+2)

    Ο γαλλικός στρατός κατόρθωσε να βγάλει με ασφάλεια 160 πολίτες ξένων χωρών από την Ακτή του Ελεφαντοστού, όπου μαίνονται οι συγκρούσεις μεταξύ κυβερνητικών στρατευμάτων και ανταρτών.

    Εκπρόσωπος του γαλλικού στρατού δήλωσε ότι 160 ξένοι, μεταξύ των οποίων 40 Γάλλοι και 60 Λιβανέζοι εγκατέλειψαν με γαλλικά στρατιωτικά αεροπλάνα τις πόλεις Ντανάνε και Μαν, που έπεσαν την Πέμπτη στα χέρια των ανταρτών.

    Μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του Σεπτεμβρίου, οι αντάρτες, που ζητούν να την παραίτηση του πρόεδρου της χώρας Λόρεντ Γκμπάγκμπο, κατέβαλλαν το μεγαλύτερο μέρος του βόρειο τμήματος της χώρας. Εκατοντάδες άνθρωποι πέθαναν κατά τη διάρκεια των ταραχών

    Εδώ και ένα μήνα διεξάγονται διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης και του «Πατριωτικού Κινήματος της Ακτής του Ελεφαντοστού», που είναι η κυριότερη ομάδα των ανταρτών.

    [23] ΑΠΑΝΤΗΣΗ Θ. ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟΝ Τ. ΓΙΑΝΝΙΤΣΗ

    Αθήνα, 1 Δεκεμβρίου 2002 (19:22 UTC+2)

    Την άποψη ότι όλα τα πολιτικά κόμματα μπορούν να συμβάλλουν στο καλό της χώρας εκφράζει ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Θοδωρής Ρουσόπουλος, απαντώντας στον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών, Τάσο Γιαννίτση, ο οποίος κατηγόρησε τη ΝΔ για προσπάθεια μετατροπής της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ σε πολιτικό παιχνίδι. Προηγήθηκε ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί δημιουργίας μιας «Παράλληλης Προεδρίας» που θα παρακολουθήσει την ελληνική προεδρία και θα ωθήσει την κυβέρνηση στους κοινούς ελληνικούς και ευρωπαϊκούς στόχους.

    «Η Κυβέρνηση θα πρέπει να καταλάβει ότι στη Δημοκρατία την οποία αποκατέστησε η Νέα Δημοκρατία, το 1974 και στην Ευρωπαϊκή Ένωση στην οποία η Ελλάδα βρίσκεται κατόπιν επιλογής της Νέας Δημοκρατίας λειτουργούν περισσότερα του ενός κόμματα και όλα μπορούν να συμβάλουν, με τις προτάσεις τους για το καλό της χώρας» είπε ο κ. Ρουσόπουλος και πρόσθεσε: «Η Προεδρία δεν ασκείται προς όφελος της Κυβέρνησης, αλλά προς όφελος της χώρας και των Ελλήνων πολιτών ».


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Sunday, 1 December 2002 - 19:13:35 UTC