Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 02-12-27

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ 25 ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΤΟ ΓΚΡΟΖΝΙ
  • [02] Τ. ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ Ε.Ε.
  • [03] ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΩΡΟ ΚΛΩΝΟΣ ΣΤΟ ΜΑΪΑΜΙ;
  • [04] Ο ΝΤΟΥΪΖΕΝΜΠΕΡΓΚ ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΙΜΩΝ ΛΟΓΩ ΕΥΡΩ
  • [05] ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΩΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ
  • [06] ΜΠΡΟΥΝΣ: ΛΑΘΟΣ Η ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ VMRO-DPMNE ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ
  • [07] ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗ ΝΙΚΗ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΑΥΡΙΟ Ο ΠΑΟΚ
  • [08] ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΖΗΤΗΣΕ Ο Α. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ
  • [09] ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ MANOS TRAVEL
  • [10] ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ Η ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΑΝΔΡΩΝ
  • [11] ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΞΑΝΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
  • [12] ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΣ ΠΟΥ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ
  • [13] ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ Η ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΑΘΗΝΑ 2004 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ
  • [14] ΤΡΑΪΚΟΦΣΚΙ: ΔΥΣΚΟΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΓΔΜ ΤΟ 2003
  • [15] ΖΑΚΑΓΕΦ: "ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΓΚΡΟΖΝΙ"
  • [16] ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΣΧΕΔΙΑΖΕ ΟΜΑΔΑ
  • [17] ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΦΙΣΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ "ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ"
  • [18] Ο Δ. ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
  • [19] ΑΠΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΤΗΣ ΙΑΕΑ ΖΗΤΗΣΕ Η Β. ΚΟΡΕΑ
  • [20] ΕΘΙΜΑ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ
  • [21] ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 32 ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΟ ΓΚΡΟΖΝΙ
  • [22] Η ΙΑΕΑ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΑΠΕΛΑΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗ Β. ΚΟΡΕΑ
  • [23] ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ-27/12/2002
  • [24] ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΟ ΙΡΑΚ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ

  • [01] ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ 25 ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΤΟ ΓΚΡΟΖΝΙ

    Γκρόσνι, 27 Δεκεμβρίου 2002 (15:07 UTC+2)

    Τουλάχιστον 25 άτομα έχασαν τη ζωή τους, μετά από δύο εκρήξεις που έγιναν στο Γκρόζνι, στο κτίριο της κυβέρνησης της Τσετσενίας που πρόσκειται φιλικά στη Ρωσία.

    Όπως μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία οι εκρήξεις σημειώθηκαν σε παγιδευμένα αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στην περιοχή.

    Το κτίριο καταστράφηκε ολοσχερώς ενώ οι τραυματίες είναι δεκάδες άτομα που βρίσκονται παγιδευμένα στα ερείπια με αποτέλεσμα να μην αποκλείεται αύξηση του αριθμού των θυμάτων.

    [02] Τ. ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ Ε.Ε.

    Αθήνα, 27 Δεκεμβρίου 2002 (10:33 UTC+2)

    Την αισιοδοξία του ότι η χώρα μας θα φέρει με επιτυχία σε πέρας το έργο της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης το α' εξάμηνο του 2003, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Τάσος Γιαννίτσης, ο οποίος τόνισε ότι θα είναι μια δύσκολη προεδρία, καθώς στο διεθνές μέτωπο αναμένονται πολλές εξελίξεις, με αιχμή του δόρατος την πιθανότητα επίθεσης των Αμερικανών στο Ιράκ.

    Σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Φλας», ο κ. Γιαννίτσης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη τεχνικά και οργανωτικά να αναλάβει από την 1η Ιανουαρίου και για το α' εξάμηνο του 2003 την προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Η ελληνική προεδρία θα εγκαινιαστεί πανηγυρικά στις 10 Ιανουαρίου, οπότε στην Αθήνα θα έρθει σύσσωμη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με επικεφαλής τον πρόεδρό της Ρομάνο Πρόντι, και θα συμμετάσχει σε ειδική εκδήλωση στο Ζάππειο, μαζί με τον πρωθυπουργό και όλη την κυβέρνηση.

    Αναφερόμενος στο θέμα του Ιράκ και σε μια ενδεχόμενη πολεμική επιχείρηση των ΗΠΑ, ο κ. Γιαννίτσης επισήμανε ότι μια τέτοια εξέλιξη θα σηματοδοτήσει απρόβλεπτες καταστάσεις.

    Εξάλλου η εκ διαμέτρου αντίθετη στάση του Γαλλο-γερμανικού άξονα και του βρετανικού απέναντι στο θέμα του Ιράκ θα αποτελέσει ένα επιπρόσθετο αγκάθι για την ελληνική προεδρία. «Ο ρόλος της ελληνικής προεδρίας», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών «θα είναι να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να γίνει μια σύνθεση. Αν αυτή η σύνθεση δεν μπορέσει να γίνει η προεδρία δεν φέρει καμία ευθύνη. Έχουμε χρέος να προσπαθήσουμε ώστε το προφίλ της Ε.Ε. στο διεθνές επίπεδο να δείξει ότι είναι λειτουργικό και αποτελεσματικό».

    Κυπριακό

    Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο κ. Γιαννίτσης σημείωσε ότι «είναι ένα θέμα που κατά κύριο λόγο το διαχειρίζονται τα Ηνωμένα Έθνη και δεν σκοπεύουμε να μεταθέσουμε το κέντρο βάρος από τα Ηνωμένα Έθνη κάπου άλλού. Έχουμε ως υποχρέωση να προωθήσουμε τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού και αυτό θα το κάνουμε με όλα τα εργαλεία που θα διαθέτουμε ως προεδρία.

    Μετανάστευση - Λαθρομετανάστευση

    Τέλος σε ό,τι αφορά το ζήτημα της ενιαίας διαχείρισης των συνόρων της Ε.Ε., ο κ. Γιαννίτσης τόνισε ότι το κατανοούν και επιθυμούν να το αντιμετωπίσουν όλες οι χώρες της Ε.Ε. «Η ενιαία διαχείριση των συνόρων θα πάρει κάποιο διάστημα. Ανεξάρτητα από την κατανόηση που επιδεικνύουν πολλές ή όλες οι χώρες. Είναι ένα θέμα ακανθώδες, έχει πολλές νομικές και πολιτικές πτυχές. Πιστεύουμε ότι πρέπει να γίνει μια προσπάθεια για μια κοινή αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος, που έχει να κάνει και με απάνθρωπες κοινωνικές καταστάσεις και με οργανωμένο έγκλημα και με δουλεμπόριο. Αυτό που θέλουμε εμείς είναι στο εξάμηνο να συμβάλλουμε ώστε να προχωρήσουν πολλά από τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την μετανάστευση και την λαθρομετανάστευση. Όχι μόνο με τον έλεγχο των συνόρων, αλλά και με κοινωνικές και εργασιακές πτυχές των μεταναστών που ζουν στην Ε.Ε.», υπογράμμισε.

    [03] ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΩΡΟ ΚΛΩΝΟΣ ΣΤΟ ΜΑΪΑΜΙ;

    Μαϊάμι, 27 Δεκεμβρίου 2002 (08:17 UTC+2)

    Γεννήθηκε στο Μαϊάμι το πρώτο κλωνοποιημένο μωρό, σύμφωνα με τη Γαλλίδα βιοχημικό, Μπριτζιτ Μπονσελιε. Ωστόσο, οι πληροφορίες δεν επιβεβαιώθηκαν επισήμως.

    [04] Ο ΝΤΟΥΪΖΕΝΜΠΕΡΓΚ ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΙΜΩΝ ΛΟΓΩ ΕΥΡΩ

    Φρανκφούρτη, 27 Δεκεμβρίου 2002 (10:45 UTC+2)

    "Ανέκρουσε πρύμναν" ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Βιμ Ντουίζενμπεργκ, αφού παραδέχτηκε ότι η εισαγωγή του ευρώ έφερε ανατιμήσεις σε ορισμένα προϊόντα και υπηρεσίες, αν και μέχρι σήμερα τα στελέχη του ιδρύματος διαβεβαίωναν ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

    Ειδικότερα, τους τελευταίους 12 μήνες, η ΕΚΤ είχε συστηματικά υποστήριξει ότι το πέρασμα από τα εθνικά νομίσματα στο ευρώ δεν είχε καμία αρνητική επίπτωση στις τιμές και τον πληθωρισμό. Ωστόσο, σε συνέντευξή του σε ολλανδικό τηλεοπτικό κανάλι, ο "τιμονιέρης" της κεντρικής τράπεζας της ευρωζώνης δήλωσε ότι η εισαγωγή του ενιαίου νομίσματος έφερε όντως ανατιμήσεις.

    Ο Ντούιζενμπεργκ αναγνώρισε στην ίδια συνέντευξή του, ότι τόσο οι κοινοτικές και εθνικές αρχές, όσο και η ΕΚΤ, είχαν υποβαθμίσει αυτή την αρνητική επίπτωση. "Η επικοινωνιακή πολιτική της ΕΚΤ δεν αποκάλυψε αυτό το αληθινό γεγονός", παραδέχθηκε ο διοικητής της, επισημαίνοντας οτι η τιμή μιας σειράς προϊόντων αυξήθηκε πραγματικά, αλλά σε γενικές γραμμές αυτή η αύξηση ήταν περιορισμένη.

    [05] ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΩΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΕΚΤΑΣΕΩΝ

    Αθήνα, 27 Δεκεμβρίου 2002 (21:00 UTC+2)

    Νομοθετική ρύθμιση για το καθεστώς ιδιοκτησίας των δασικών εκτάσεων που βρίσκονται εντός σχεδίου πόλεως, ανεξάρτητα αν έχουν οικοδομηθεί, προωθούν τα συναρμόδια υπουργεία, Οικονομικών, Γεωργίας και ΥΠΕΧΩΔΕ. Σύμφωνα με την ρύθμιση, οι εκτάσεις που έχουν απολέσει αποδεδειγμένα τον δασικό χαρακτήρα τους, θα περιέλθουν στην ιδιοκτησία όσων μονίμως τις κατέχουν ή μπορούν να τις διεκδικήσουν.

    Το τεκμήριο υπέρ του δημοσίου θα διατηρηθεί στις περιπτώσεις των πραγματικών δασικών εκτάσεων και όσων κρίνονται αναδασωτέες.

    Η ρύθμιση συνδέεται με τα προβλήματα που έχουν προκύψει στις πρώτες 66 περιοχές στις οποίες ολοκληρώθηκε η σύσταση του κτηματολογίου και στις οποίες την επόμενη άνοιξη θα αρχίσει η χορήγηση των προσωρινών βεβαιώσεων κυριότητας.

    [06] ΜΠΡΟΥΝΣ: ΛΑΘΟΣ Η ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ VMRO-DPMNE ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ

    Σκόπια, 27 Δεκεμβρίου 2002 (20:59 UTC+2)

    Λυπηρό και σοβαρό λάθος χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος της ΕΕ στα Σκόπια, Αλέξης Μπρουνς, τη μη συμμετοχή του VMRO-DPMNE στη συνάντηση του πρόεδρου της ΠΓΔΜ Μπόρις Τράικοφσκι με τους πολιτικούς αρχηγούς.

    Ο κ. Μπρουνς διευκρίνισε ότι πριν την συνάντηση επιδίωξε πολλές φορές να πείσει τον πρόεδρο του VMRO Λιούπτσο Γκεοργκίεφσκι ότι θα πρέπει να πάρει μέρος στη σύσκεψη αυτή, στην οποία εξετάστηκε η εφαρμογή της συμφωνίας της Οχρίδας.

    [07] ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗ ΝΙΚΗ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΑΥΡΙΟ Ο ΠΑΟΚ

    Θεσσαλονίκη, 27 Δεκεμβρίου 2002 (20:55 UTC+2)

    Με την σημερινή απογευματινή προπόνηση ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του ΠΑΟΚ εν όψει του αυριανού παιχνιδιού στο κλειστό του Κορυδαλλού με τον Ολυμπιακό για το πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος μπάσκετ ανδρών της Α1. Ο προπονητής του Δικεφάλου Μπάνε Πρέλεβιτς θεωρεί ότι μπορούν οι παίκτες του να πάρουν κάποιο θετικό αποτέλεσμα, ακόμη και με τον Ολυμπιακό εκτός έδρας.

    «Μπορούμε να κερδίσουμε κάθε αντίπαλο αν παίζουμε έτσι όπως μπορούμε και γνωρίζουμε», τονίζει ο κ. Πρέλεβιτς και συνεχίζει: «Ο Ολυμπιακός είναι δυνατή ομάδα. Παρουσίασε ένα πολύ καλό πρόσωπο και πήρε τα θετικά αποτελέσματα. Χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή».

    Στον αγωνιστικό τομέα ο Μπάνε Πρέλεβιτς προβληματίζεται για το αν θα χρησιμοποιήσει τον Μιλισάβλιεβιτς που έχει χάσει αρκετές προπονήσεις το τελευταίο διάστημα λόγω τραυματισμού. Ο ΠΑΟΚ και σε αυτό το παιχνίδι θα παραταχθεί με έναν ξένο παίκτη, αφού ακόμη δεν έχει βρεθεί ο αντικαταστάτης του Πέρι Κάρτερ.

    [08] ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΖΗΤΗΣΕ Ο Α. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ

    Θεσσαλονίκη, 27 Δεκεμβρίου 2002 (20:50 UTC+2)

    Υπομονή μέχρι τη Δευτέρα ζήτησε από τους παίκτες του το απόγευμα ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Αγγελος Αναστασιάδης. Ο Ελληνας τεχνικός ουσιαστικά με αυτή τη κίνηση έδωσε παράταση στον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, Γιώργο Μπατατούδη μόνο ελαχίστων 24ώρων , προκειμένου να τακτοποιήσει όλες τις εκκρεμότητές του προς τις ανάγκες της ομάδας.

    «Περιμένετε μέχρι τη Δευτέρα, εάν και τότε δεν υπάρξουν εξελίξεις, όλοι μαζί θα αποφασίσουμε τι θα κάνουμε. Αν φύγει ένας θα φύγουμε όλοι», τόνισε στην απογευματινή προπόνηση ο Αγγελος Αναστασιάδης. «Εξελίξεις δεν θα υπάρξουν ούτε σήμερα, ούτε το Σαββατοκύριακο. Θα περιμένουμε μέχρι τη Δευτέρα τον μεγαλομέτοχο και στη συνέχεια θα αποφασίσουμε», τόνισε ο Μακεδόνας τεχνικός, αφήνοντας με αυτό τον τρόπο τελεσίγραφο προς τον κ. Μπατατούδη.

    Από τη σημερινή προπόνηση απουσίαζε ο Γιαννάκης Οκκάς που την Κυριακή παντρεύεται στην Κύπρο.

    Μετά τα τελευταία γεγονότα, ο Αγγελος Αναστασιάδης συνομίλησε με τον Μπατατούδη, από τον οποίο ζήτησε να τακτοποιήσει το συντομότερο δυνατό τις οικονομικές του υποχρεώσεις. Και το μόνο που έκανε για άλλη μια φορά ο μεγαλομέτοχος ήταν δώσει υπόσχεση ότι θα λυθεί το συντομότερο το πρόβλημα. Υπομονή από τους παίκτες ζήτησε και ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Πέτρος Καλαφάτης. «Πρέπει όλοι στην ομάδα να δείξουν λίγη ακόμη κατανόηση. Υπάρχει μια γενική κρίση στο χώρο του ποδοσφαίρου», τόνισε ο κ. Καλαφάτης.

    [09] ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ MANOS TRAVEL

    Αθήνα, 27 Δεκεμβρίου 2002 (20:48 UTC+2)

    Την παραπομπή της υπόθεσης του ταξιδιωτικού πρακτορείου Μanos Travel στον αρμόδιο εισαγγελέα ζήτησε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Γεωργακόπουλος, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες. Το πρακτορείο ανέστειλε τη λειτουργία του λόγω οικονομικών προβλημάτων, με αποτέλεσμα εκατοντάδες ταξιδιώτες να μην μπορούν τα ταξιδέψουν και όσοι βρίσκονται στον προορισμό τους να έχουν προβλήματα με την διαμονή τους.

    Ο κ. Γεωργακόπουλος δήλωσε μετά την σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο Ανάπτυξης για το θέμα αυτό ότι οι ταξιδιώτες δικαιούνται αποζημίωση από την ασφαλιστική εταιρία που θα έπρεπε να καλύπτει τα "πακέτα της εταιρίας. Πρόσθεσε, δε, ότι σε περίπτωση που δεν υπήρχε ασφαλιστική κάλυψη, η εταιρία θα παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη για απάτη.

    [10] ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ Η ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΑΝΔΡΩΝ

    Θεσσαλονίκη, 27 Δεκεμβρίου 2002 (20:43 UTC+2)

    Στην πόλη Βίντετουρ της Ελβετίας, που απέχει 18 χιλιόμετρα από τη Ζυρίχη, θα διεξαχθεί το διεθνές τουρνουά «Γέλοου Καπ», στο οποίο θα πάρει μέρος και η Εθνική Ελλάδας που προετοιμάζεται για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2004. Οι αγώνες είναι διάρκειας δύο ημιχρόνων 22 λεπτών το καθένα. Η Ελλάδα αγωνίζεται αύριο με την Ουκρανία (20:00) και την Τυνησία (16:30) και την Κυριακή (29/12) θα παίξει με την Κορέα (13:00) και το Κουβέιτ (15:30).

    Ο ομοσπονδιακός προπονητής Ουλφ Σέφερτ τόνισε: «Είναι ένα δυνατό, δύσκολο και αξιόλογο τουρνουά. Θα χρησιμοποιήσω όλους τους παίκτες σε διαφορετικά σχήματα και θα προσαρμόσουμε το παιχνίδι ανάλογα με τους αντιπάλους μας στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που έχουν πολύ διαφορετικό αγωνιστικό στιλ ο ένας από τον άλλο».

    Στη διάθεσή του Σουηδού προπονητή, βρίσκονται οι εξής παίκτες: Στέλιος Γκασνάκης, Γιώργος Τριανταφύλλου, Κώστας Τσιλιμπάρης, Γιάννης Χρυσόπουλος, Γιώργος Ζαραβίνας, Γρηγόρης Χατσατουριάν, Νίκος Κοκολοδημητράκης, Γιώργος Χαλκίδης, Δημήτρης Τζιμούρτος, Δημήτρης Δημητρούλιας, Ανδρέας Τρούπης, Γιώργος Παπαδόπουλος, Νίκος Γραμματικός, Αλέξης Αλβανός, Κωσταντίνος Χατζιάρας και Τάσος Πρωτογέρης.

    [11] ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΞΑΝΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

    Θεσσαλονίκη, 27 Δεκεμβρίου 2002 (20:42 UTC+2)

    Στις αρχές του μήνα Ιανουαρίου θα ξεκινήσει στο Σίδνεϊ η προετοιμασία για τη δεύτερη Ολυμπιακή Γιορτή Νέων της Αυστραλίας, μετά από πρωτοβουλία της Αυστραλιανής Ολυμπιακής Επιτροπής, με τη συμμετοχή πολλών αθλητών.

    Η Γιορτή θα διαρκέσει από 8 έως 12 Ιανουαρίου 2003, και θα επιτρέψει σε 1.400 νεαρούς αθλητές από 15 χώρες να συναγωνιστούν σε 14 αθλήματα /αγωνίσματα: στίβο, κωπηλασία, αντιπτέριση, κανόε /καγιάκ, ποδηλασία, ξιφασκία, γυμναστική, πάλη, κολύμβηση, ταεκβοντό, επιτραπέζια αντισφαίριση, τοξοβολία, σόφτμπολ και υδατοσφαίριση.

    Η Γιορτή θα αρχίσει με μία Τελετή έναρξης, με σκοπό να αποκτήσει ο νεαρός αθλητής Ολυμπιακή αίσθηση. Για τον ίδιο λόγο θα υπάρξουν έλεγχος doping και τελετές απονομής μεταλλίων. Επίσης, η διαμονή θα μοιάζει με την αντίστοιχη του Ολυμπιακού Χωριού.

    [12] ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΣ ΠΟΥ ΜΕΤΕΦΕΡΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

    Αθήνα, 27 Δεκεμβρίου 2002 (20:39 UTC+2)

    Της κατηγορίες της θανατηφόρας έκθεσης κατά συρροή, της έκθεσης κατά συρροή και της πρόκλησης ναυαγίου από αμέλεια απήγγειλε ο εισαγγελέας πλημμελειοδικών Κέρκυρας, στον 41χρονο Βασίλειο Χαντζαρίδη, που, σύμφωνα με μαρτυρίες, είναι ο πλοίαρχος του επιβατικού οχηματαγωγού πλοίου που προσάραξε τα μεσάνυχτα της Δευτέρας στην θαλάσσια περιοχή της Κέρκυρας, μεταφέροντας 160 λαθρομετανάστες.

    Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, ο 41χρονος συνελήφθη χτες, στην Κέρκυρα, μετά την αναγνώριση του από δύο Ιρακινούς λαθρομετανάστες. Ο Χαντζαρίδης πήρε προθεσμία και θα απολογηθεί την Δευτέρα.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, από τον Ιανουάριο έως τα τέλη Νοεμβρίου του 2002 συνελήφθησαν 3.704 λαθρομετανάστες, που προσπάθησαν να μπουν στη χώρα μας και 75 δουλέμποροι.

    [13] ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ Η ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΤΟΥ ΑΘΗΝΑ 2004 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΑΡΚΤΙΚΗ

    Θεσσαλονίκη, 27 Δεκεμβρίου 2002 (20:38 UTC+2)

    Λόγω των ιδιαίτερα δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην Ανταρκτική, αναβλήθηκε για τις επόμενες ημέρες η αναχώρηση της αποστολής, η οποία με επικεφαλής τον βολιώτη ορειβάτη Νίκο Μαγγίτση θα τοποθετήσει τη σημαία της Αθήνα 2004 αρχικά στο Νότιο Πόλο, ακολούθως στην κορυφή Vinson (5.129μ) και τέλος στην κορυφή των Άνδεων (6.960μ), η οποία είναι και η υψηλότερη κορυφή της αμερικανικής Ηπείρου. Ο ορειβάτης από την Αγριά Βόλου θα προβεί σε αυτή τη συμβολική πράξη στο πλαίσιο της διάδοσης του μηνύματος της Ολυμπιακής Ιδέας, της ειρήνης και της συναδέλφωσης των Λαών. Θυμίζουμε ότι ο κ. Μαγγίτσης, τον Αύγουστο είχε τοποθετήσει τη σημαία της Αθήνα 2004 στην κορυφή Ελ Μπρους του Καυκάσου.

    [14] ΤΡΑΪΚΟΦΣΚΙ: ΔΥΣΚΟΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΓΔΜ ΤΟ 2003

    Σκόπια, 27 Δεκεμβρίου 2002 (20:37 UTC+2)

    Το 2003 θα είναι η πιο δύσκολη χρονιά για την ΠΓΔΜ τόνισε ο πρόεδρος της χώρας Μπόρις Τράικοφσκι, στο μήνυμά του για το νέο έτος.

    Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ επισήμανε ότι η χώρα δεν θα πρέπει να χάσει την ευκαιρία να επιδιώξει την πλήρη αποκατάσταση της τάξης και την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων.

    Ο κ. Τράικοφσκι αναφέρθηκε και στα δύσκολα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση, όπως η ανεργία, η φτώχια και η αποκατάσταση της τάξης.

    [15] ΖΑΚΑΓΕΦ: "ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΓΚΡΟΖΝΙ"

    Λονδίνο, 27 Δεκεμβρίου 2002 (20:37 UTC+2)

    Ο εκπρόσωπος του αυτονομιστή Τσετσένου προέδρου Ασλάν Μασχάντοφ, Αχμέντ Ζακάγεφ, χαρακτήρισε επιτυχία την πολύνεκρη διπλή βομβιστική επίθεση στο Γκρόζνι της Τσετσενίας διαψεύδοντας ωστόσο πληροφορίες που αναφέρουν ότι πίσω από την επίθεση βρίσκεται ο Μασχάντοφ.

    Σε δηλώσεις του από το Λονδίνο όπου βρίσκεται, ο Ζακάγεφ υποστήριξε ότι οι τσετσενικές ένοπλες δυνάμεις δεν χρησιμοποιούν καμικάζι ενώ τόνισε ότι επλήγη ένας στρατηγικός στόχος, ο οποίος ήταν πολύ καλά προφυλαγμένος, γεγονός που φανερώνει όπως ανέφερε ότι «η τρέχουσα κατάσταση στην Τσετσενία απέχει πάρα πολύ από την εξομάλυνση, που προβάλλεται από την Μόσχα».

    Εν τω μεταξύ οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αριθμός των θυμάτων της επίθεσης ανήλθε στους 40 ενώ δεκάδες παραμένουν οι τραυματίες από τις δυο διαδοχικές εκρήξεις που σημειώθηκαν στο κτήριο της φιλορωσικής κυβέρνησης της Τσετσενίας στο Γκρόζνι.

    [16] ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΣΧΕΔΙΑΖΕ ΟΜΑΔΑ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ

    Παρίσι, 27 Δεκεμβρίου 2002 (20:36 UTC+2)

    Επίθεση εναντίον της ρωσικής πρεσβείας στο Παρίσι φέρεται ότι σχεδίαζαν ισλαμιστές μαχητές που συνελήφθησαν τις τελευταίες δυο εβδομάδες στα προάστια της γαλλικής πρωτεύουσας.

    Όπως μετέδωσε το BBC, οι αστυνομικές αρχές της Γαλλίας εκτιμούν ότι ορισμένοι από τους συλληφθέντες είχαν εκπαιδευτεί στο φαράγγι Πανκίσι της Γεωργίας, όπου είχαν συναντηθεί με στρατιωτικούς ηγέτες των Τσετσένων και με στελέχη της οργάνωσης Αλ Κάιντα του Οσάμα Μπιν Λάντεν

    «Η ομάδα ήθελε να επιτεθεί εναντίον ρωσικών συμφερόντων και ειδικότερα, κατά της ρωσικής πρεσβείας στο Παρίσι» τονίζει σε ανακοίνωσή του το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών.

    [17] ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΦΙΣΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ "ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΦΟΒΙΑ"

    Θεσσαλονίκη, 27 Δεκεμβρίου 2002 (20:03 UTC+2)

    Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς (Γ.Γ.Ν.Γ) και ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (Δ.Ο.Μ) σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης (ΥΠ.ΕΣ.Δ.Δ.Α), την Ειδική Γραμματεία Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και τη Γενική Γραμματεία Αποδήμου Ελληνισμού (Γ.Γ.Α.Ε) του Υπουργείου Εξωτερικών καλούν τους νέους δημιουργούς να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό αφίσας με θέμα: «Ρατσισμός και Ξενοφοβία. Δράση-Αντίδραση»

    Η αφίσα που θα βραβευθεί ως καλύτερη θα χρησιμοποιηθεί από τη Γ.Γ.Ν.Γ και τον Δ.Ο.Μ στην εκστρατεία που θα οργανώσουν κατά του Ρατσισμού και της Ξενοφοβίας, η οποία προγραμματίζεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2003.

    Στον διαγωνισμό έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι νέοι καλλιτέχνες οι οποίοι:

    · δεν θα έχουν συμπληρώσει το 30ό έτος της ηλικίας τους ως την 31η Δεκεμβρίου του 2002.

    Βραβεία

    Μετά το πέρας του διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση για τη βράβευση των συμμετεχόντων που θα περιλαμβάνει:

    · Έκθεση των καλύτερων αφισών

    · Απονομή στον 1ο νικητή χρηματικού επάθλου 1500,

    Απονομή στον 2ο νικητή χρηματικού επάθλου 1000,

    Απονομή στον 3ο νικητή χρηματικού επάθλου 500

    · Απονομή στους 10 πρώτους νικητές συμβολικών δώρων

    · Απονομή σε όλους τους συμμετέχοντες αναμνηστικών διπλωμάτων.

    Η αφίσα θα χρησιμοποιηθεί από τη Γ.Γ.Ν.Γ και το Δ.Ο.Μ για την εκστρατεία που θα οργανώσουν κατά του Ρατσισμού και της Ξενοφοβίας. Επίσης η Γ.Γ.Ν.Γ και ο Δ.Ο.Μ μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη μακέτα της αφίσας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για αόριστη χρονική διάρκεια σε καταλόγους, σε πολύπτυχα, στο διαδίκτυο, στην τηλεόραση, σε διαφημιστικό και έντυπο υλικό.

    Οι προτάσεις μπορούν να κατατεθούν ή να αποσταλούν στα:

    Κέντρο Πληροφόρησης Νέων Αθήνας

    Αχαρνών 417, τ.κ 111 43, Αθήνα

    Τηλ. 2102599421

    Κέντρο Πληροφόρησης Νέων Θεσ/νίκη

    Τσιμισκή 103, τ.κ 546 22 Θεσ/νίκη

    Τηλ. 2310257131

    [18] Ο Δ. ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

    Λευκωσία, 27 Δεκεμβρίου 2002 (19:53 UTC+2)

    Αναπόφευκτος είναι ο δρόμος για τις προεδρικές εκλογές, δήλωσε σήμερα ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος χαρακτήρισε την πρόταση του Προέδρου των ΕΔΗ Γιώργου Βασιλείου για αναβολή των προεδρικών εκλογών στην Κύπρο, μέχρι τη λήξη της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ ''εκ του πονηρού''.

    Σε δηλώσεις μετά τη συνεδρία της ολομέλειας της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ, ο κ. Χριστόφιας, δήλωσε ότι ''δεν υπάρχει επιστροφή'' στο θέμα των προεδρικών εκλογών και πρόσθεσε ότι ''οι εκλογές πρέπει να γίνουν όπως προνοεί το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας''.

    ''Εμείς εκπροσωπούμε χιλιάδες κόσμου, ενώ ο κ. Βασιλείου εκπροσωπεί τις απόψεις του'', είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.

    ΜΠΕ-ΚΥΠΕ

    [19] ΑΠΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΩΝ ΤΗΣ ΙΑΕΑ ΖΗΤΗΣΕ Η Β. ΚΟΡΕΑ

    Βιέννη, 27 Δεκεμβρίου 2002 (19:14 UTC+2)

    Η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) ανακοίνωσε ότι η Βόρεια Κορέα της ζήτησε να απομακρύνει τους επιθεωρητές της από τις πυρηνικές εγκαταστάσεις της χώρας.

    Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press, εκπρόσωπος της ΙΑΕΑ τόνισε ότι η κυβέρνηση της Πιονγιάνγκ απέστειλε στη Διεθνή Υπηρεσία επιστολή, διαμηνύοντας ότι δεν θα επιτραπεί εκ νέου η είσοδος των επιθεωρητών στο πυρηνικό συγκρότημα της Γιονμπιον.

    [20] ΕΘΙΜΑ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ

    Θεσσαλονίκη, 27 Δεκεμβρίου 2002 (19:02 UTC+2)

    Με τη γιορτή των Θεοφανίων ολοκληρώνεται το Σάββατο το δωδεκαήμερο των γιορτών. Τα Θεοφάνια είναι μία από τις λαμπρότερες γιορτές του έτους καθώς γιορτάζεται στην αρχή της νέας χρονιάς.

    Την πρώτη μαρτυρία γι' αυτήν την γιορτή μας την δίνει ο Κλήμης ο Αλεξανδρεύς στις αρχές των μεταχριστιανικών χρόνων. Στην αρχαία Ελλάδα γιορτάζονταν τα Θεοφάνια στην αρχή της άνοιξης στους Δελφούς. Ο λαός ονομάζει τα Θεοφάνια και φώτα ολόφωτα, ξέφωτα, και φωτόγεννα, επειδή τότε φωτίζεται ο κόσμος και αγιάζονται τα νερά. Στις εκκλησίες ψάλλεται το Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου Σου. Κατόπιν οι πιστοί παρακολουθούν τη ρίψη του σταυρού στη θάλασσα, στον ποταμό ή σε δεξαμενή, όταν δεν βρίσκονται κοντά σε παραθαλάσσιο ή παραποτάμιο μέρος. Έπειτα οι κολυμβητές πέφτουν στα νερά για να πιάσουν τον σταυρό, τον οποίο παλαιότερα περιέφεραν στα σπίτια.

    Οι έξω από δω είναι οι γνωστοί σε όλους μας καλικάντζαροι που σύμφωνα με την παράδοση ζουν στα έγκατα της Γης και κατά τη διάρκεια της χρονιάς πριονίζουν το δέντρο της Γης για να γκρεμίσουν τον κόσμο. Το δωδεκαήμερο ανεβαίνουν πάνω για να πειράξουν και να μοιάσουν τους ανθρώπους. Οι λαϊκοί άνθρωποι φαντάζονταν τους καλικάντζαρους τριχωτούς με μορφή τράγου που σύχναζαν στα τρίστρατα ,και τους εξευμένιζαν καίγοντας αλάτι ή κρεμώντας πίσω από την πόρτα κατωσάγονο ή πανωσάγονο χοίρου. Περίμεναν δε τα Φώτα και τον αγιασμό των νερών για να τους διώξει ο παπάς με την "αγιαστούρα του και με τη μαγκρούρα" όπως έλεγαν χαρακτηριστικά.

    Αυτές τις ημέρες στη Δράμα οι πιστοί μεταμφιέζονται και φορούν μάσκες με τρομακτική όψη. Φέρουν κουδούνια και περιφέρονται στο χωριό κάνοντας εκκωφαντικούς θορύβους. Είναι τα περίφημα ροκατζάρια, ένα έθιμο που συμβολίζει τον καθαρμό και την εκδίωξη των δαιμονικών όντων και των κακοποιών στοιχείων του δωδεκαήμερου.

    [21] ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 32 ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΟ ΓΚΡΟΖΝΙ

    Μόσχα, 27 Δεκεμβρίου 2002 (18:55 UTC+2)

    Σε 32 ανήλθε ο αριθμός των θυμάτων της επίθεσης στο κέντρο του Γκρόζνι, στο κτήριο της φιλορωσικής κυβέρνησης της Τσετσενίας όπως ανακοίνωσε το τσετσενικό υπουργείο Εσωτερικών.

    Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι τραυματίες ξεπερνούν τους εξήντα ενώ η αστυνομία έχει αποκλείσει τις εισόδους και τις εξόδους της πόλης και πραγματοποιεί αυστηρούς ελέγχους στα αυτοκίνητα.

    Ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Τσετσενίας, Αχμάντ Καντίρεφ κατηγόρησε τον αυτονομιστή τσετσένο πρόεδρο Ασλάν Μασχάντοφ, ότι βρίσκεται πίσω από τη σημερινή επίθεση.

    Οι αρχές εκτιμούν ότι τις εκρήξεις προκάλεσαν δυο Τσετσένοι αυτονομιστές που οδήγησαν δυο αυτοκίνητα γεμάτα με εκρηκτικά έξω από το κυβερνητικό κτήριο.

    [22] Η ΙΑΕΑ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΑΠΕΛΑΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗ Β. ΚΟΡΕΑ

    Πιονγιάνγκ, 27 Δεκεμβρίου 2002 (18:48 UTC+2)

    Η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) ανακοίνωσε ότι το προσωπικό της στη Βόρεια Κορέα δεν έχει λάβει ειδοποίηση να εγκαταλείψει τη χώρα, όπως ανέφεραν νωρίτερα μέσα ενημέρωσης της Νότιας Κορέας.

    Σημειώνεται ότι το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap είχε μεταδώσει ότι η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε ότι θα απελάσει τους δύο επιθεωρητές της υπηρεσίας του ΟΗΕ που ελέγχουν τις πυρηνικές της εγκαταστάσεις.

    Το Yonhap αναμετέδωσε βορειοκορεατικά ρεπορτάζ για μια επιστολή που εστάλη από την Πιονγιάνγκ στην ΙΑΕΑ και η οποία αναφέρει πως η αποστολή των επιθεωρητών της έφτασε φυσιολογικά στο τέλος της.

    Εν τω μεταξύ πληροφορίες αναφέρουν ότι η Βόρεια Κορέα σκοπεύει να θέσει εκ νέου σε λειτουργία σε δυο μήνες ένα εργοστάσιο επεξεργασίας πλουτωνίου για στρατιωτική χρήση.

    Στη Μόσχα πάντως, ο ρώσος υπουργός Ατομικής Ενέργειας, Αλεξάντερ Ρουμιάντσεφ δήλωσε πως η Βόρεια Κορέα δεν έχει τις δυνατότητες για να κατασκευάσει πυρηνικά όπλα.

    [23] ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ-27/12/2002

    Αθήνα, 27 Δεκεμβρίου 2002 (18:45 UTC+2)

    ΕΤΑΙΡΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

    Ε. ΠΑΙΡΗΣ Α.Β.Ε.Ε ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ

    Από σήμερα 27 Δεκεμβρίου 2002, εισάγονται προς διαπραγμάτευση στο Χ.Α. οι 361.000 νέες (ΚΟ) μετοχές της εταιρίας, οι οποίες προέκυψαν από την πρόσφατη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου λόγω άσκησης δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών (stock option plan) από τα μέλη Δ.Σ., το προσωπικό της και τα στελέχη θυγατρικής της, με τιμή διάθεσης μετοχής 1 Ευρώ. Στις 27/12/2002, το νέο σύνολο εισηγμένων μετοχών της εταιρίας στο Χ.Α. ανέρχεται σε 3.977.173 (ΚΟ) μετοχές.

    Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Ε Ι Σ

    Α) ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΤΑΙΡΙΩΝ

    ΤΡΑΠΕΖΑ EFG EUROBANK ERGASIAS Α.Ε.

    Η Τράπεζα EFG Eurobank Ergasias Α.Ε. ανακοινώνει ότι, κατόπιν της από 20.12.2002 αποφάσεως του Διοικητικού Συμβουλίου της, προτίθεται να αγοράσει μέχρι 4.000.000 ίδιες μετοχές στο διάστημα από 1.1.2003 έως 31.5.2003 με ανώτατη τιμή αγοράς το ποσό των 27,09 ευρώ και κατώτατη τιμή αγοράς το ποσό των 5 ευρώ ανά μετοχή. Η ανωτέρω απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου ελήφθη σε εκτέλεση της από 4.9.2002 απόφασης της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων, με την οποία εγκρίθηκε η αγορά από την Τράπεζα, σύμφωνα με το άρθρο 16 παρ. 5 του κ.ν. 2190/1920, κατά το διάστημα μέχρι 4.9.2003, ιδίων μετοχών μέχρι του συνολικού αριθμού που αντιστοιχεί στο 10% του συνόλου των εν κυκλοφορία κοινών μετά ψήφου και πλήρως εξοφλημένων ονομαστικών μετοχών της, με ανώτατη και κατώτατη τιμή αγοράς ανά μετοχή τις ανωτέρω αναφερόμενες.

    ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΝΑΟΥΣΗΣ Α.Ε.

    Στα πλαίσια της Απόφασης 5/204/14.11.2000 του Δ.Σ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς καθώς και της κείμενης νομοθεσίας, η εταιρία ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΝΑΟΥΣΗΣ ΑΕ ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για τα εξής: "Πραγματοποιήθηκε στις 27/12/2002 η Eκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρείας "ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΝΑΟΥΣΗΣ Α.Ε." στις 10.00' το πρωί, στο κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία της Eταιρείας, Κηφισού και Κωνσταντινουπόλεως 1, Περιστέρι σύμφωνα με την από 2 Δεκεμβρίου 2002 Πρόσκληση του Διοικητικού Συμβουλίου με τα εξής θέματα ΘΕΜΑ 1ον: Εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου για την εναρμόνιση με τα άρθρα 3 και 4 του Ν. 3016/2002 (εταιρική διακυβέρνηση). ΘΕΜΑ 2ον: Οριστικοποίηση της διάθεσης αντληθέντων κεφαλαίων από την τελευταία αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. ΘΕΜΑ 3ον: Διάφορες εγκρίσεις Ανακοινώσεις. Η Γενική Συνέλευση συγκέντρωσε την απαιτούμενη από το Νόμο απαρτία, και κατόπιν τούτου εξετάσθηκαν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ως άνω όπου και αποφασίστηκε: ΘΕΜΑ 1ον: Εξελέγη το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας σε συμμόρφωση και με τις διατάξεις του Ν. 3016/2002 περί Εταιρικής Διακυβέρνησης προβαίνοντας σε ανάθεση αρμοδιοτήτων σε Εκτελεστικά, Μη Εκτελεστικά και Ανεξάρτητα Μη Εκτελεστικά Μέλη το οποίο μετά το πέρας της Γ.Σ συνεδρίασε και συγκροτηθηκε σε σώμα ως εξής: Θωμάς Χ. Λαναράς Εκτελεστικό μέλος, Ιωάννης Δρυλλεράκης Μη Εκτελεστικό μέλος, Λεωνίδας Τοσίδης Μη Εκτελεστικό μέλος, Ιωάννης Αργυρός Ανεξάρτητο και μη Εκτελεστικό μέλος, Βασίλειος Τσιλιμπάρης Ανεξάρτητο και μη Εκτελεστικό μέλος, Επίσης η Γενική Συνέλευση ενημερώθηκε ότι κατά την συνεδρίαση του Δ.Σ της 17.11.2002 η εταιρεία προέβη στην έγκριση του Νέου Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας το περιεχόμενο του οποίου είναι σύμφωνο με τα οριζόμενα στο άρθρο 6 του Ν 3016/2002 ο οποίος και ενεκρίθη. Επίσης σύμφωνα με το οργανόγραμμα και εναρμονιζόμενη με τις διατάξεις του Ν3016/2002 η εταιρεία προχώρησε ήδη στην αναδιάρθρωση της Διεύθυνσης Εσωτερικού Ελέγχου με τον ορισμό νέου Υπευθύνου. Ως εκ τούτου στην θέση του κ. Γρηγόριου Μ. Σάμπαλου, ορίζεται ως Διευθυντής Εσωτερικού Ελέγχου ο κ. Αναστάσιος Γ. Γιούνης ο οποίος έχει αναλάβει τα καθήκοντά του από Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2002 και θα εποπτεύεται από τα Μη εκτελεστικά και Ανεξάρτητα Μέλη του Δ.Σ. ΘΕΜΑ 2ον: 'Οπως είναι γνωστό κατά την διάρκεια της χρήσης 2001, η Εταιρεία απορρόφησε τις Εταιρείες Κ.ΔΟΥΔΟΣ, ΟΤΤΟ ΕΒΡΟΣ και ΠΡΟΦΙΝ. Η Εταιρεία Κ.ΔΟΥΔΟΣ είχε προχωρήσει το 2000 σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών και με απόφαση της Γενικής της Συνέλευσης της 16 Μαρτίου 2001 είχε τροποποιήσει το χρονοδιάγραμμα εκτελέσεως και τον τρόπο της διάθεσης των αντληθέντων κεφαλαίων. Κατόπιν των ανωτέρω, το αδιάθετο υπόλοιπο από τα αντληθέντα κονδύλια αφορούσε μέρος του ποσού που είχε προβλεφθεί για την ολοκλήρωση των επενδύσεων στο ΚΛΩΣΤΗΡΙΟ ΠΕΛΛΑΣ. Στη συνέχεια, η Εταιρεία ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΝΑΟΥΣΗΣ ως καθολικός διάδοχος της Κ.ΔΟΥΔΟΣ, λόγω της συγχωνεύσεως, επανεξέτασε και αναπροσδιόρισε το επενδυτικό της πρόγραμμα, με βάση αφ'ενός μεν την τεχνική δυνατότητα ολοκλήρωσης της επένδυσης στο ΚΛΩΣΤΗΡΙΟ ΠΕΛΛΑΣ, αλλά και τις ανάγκες εκσυγχρονισμού και επεκτάσεως των υπολοίπων 11 κλωστηρίων της Εταιρείας. Ειδικώτερα, έπειτα από σχετικές μελέτες για την εγκατάσταση νέας υπό ανάπτυξη τεχνολογίας στο ως άνω κλωστήριο, διαπιστώθηκε ότι λόγω των πεπαλαιωμένων κτιριακών και λοιπών εγκαταστάσεων δεν ήταν τεχνικά εφικτό να εγκατασταθεί στο χώρο αυτό η εν λόγω τεχνολογία, η οποία πέραν των άλλων δεν είχε καθιερωθεί ακόμη στην αγορά. Επί πλέον δεν ήταν εφικτή η υπαγωγή της εν λόγω επένδυσης στον αναπτυξιακό νόμο, διότι δεν προέβλεπε επιχορηγήσεις στις υφιστάμενες Επιχειρήσεις για νέες μονάδες ή επέκταση παλαιών. Κατόπιν των ανωτέρω και με βάση την μελέτη για την αναδιοργάνωση όλων των κλωστηρίων της Εταιρείας, η τακτική Γενική Συνέλευση της 29/6/2002 αποφάσισε, ότι η διάθεση του ακάλυπτου μέρους των αντληθέντων κεφαλαίων θα αποδώσει περισσότερο εάν κατανεμηθεί για εκσυγχρονισμούς και επεκτάσεις και στα άλλα κλωστήρια της Εταιρείας και για αγορά ηλεκτρονικού εξοπλισμού για τις ανάγκες της Εταιρείας. 'Ηδη και επειδή το αδιάθετο ποσό από τα αντληθέντα κεφάλαια περιορίσθηκε στα 7.764.565,74 ΕΥΡΩ, που αποτελούν το 4,4% του συνόλου των αντληθέντων κεφαλαίων, αλλά και επειδή οι επενδύσεις έχουν ουσιαστικά ολοκληρωθεί και στο εξής θα πραγματοποιούνται μόνον επενδύσεις συντηρήσεως, προτάθηκε και εγκρίθηκε το ανωτέρω αδιάθετο ποσό να διατεθεί για ενίσχυση του κεφαλαίου κινήσεως της Εταιρείας. Τέλος με την έγκριση της τροποποίησης-οριστικοποίησης της διάθεσης των αντληθέντων κεφαλαίων εξουσιοδοτήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας να προχωρήσει στις απαιτούμενες αναδιατάξεις και μεταφορές μηχανημάτων και εγκαταστάσεων μεταξύ των Εργοστασίων για την αποδοτικώτερη λειτουργία τους. ΘΕΜΑ 3ον: Ο Πρόεδρος του Δ.Σ της εταιρίας κος Θ. Λαναράς ενημέρωσε τη Γενική Συνέλευση για τα παρακάτω: "Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις αλλά και σχετικά με σειρά δημοσιευμάτων του τύπου και σχολιασμούς αναλυτών και δημοσιογράφων στα ΜΜΕ αναφορικά με φημολογίες γύρω απο ελέγχους τών αρχών σε εταιρείες του Ομίλου καθώς και την ενδεχόμενη υπαγωγή των μετοχών τους σε καθεστώς "Υπό Επιτήρηση" που είχαν ως αποτέλεσμα την ιδιαίτερα αρνητική χρηματιστηριακή συμπεριφορά των εισηγμένων στο Χ.Α. μετοχών του Ομίλου κατά τον τελευταίο μήνα, επιθυμώ και εγώ με τη σειρά μου να σας ενημερώσω όπως άλλωστε έχει κάνει και η Δοίκηση της Εταιρείας για μιά ακόμη φορά, αλλά και να σας διαβεβαιώσω για τα εξής: Ο Όμιλος ΚΛΩΝΑΤΕΞ και οι θυγατρικές του εταιρείες στην πολύχρονη δραστηριότητά τους ουδέποτε αντιμετώπισαν πρόβλημα εκπλήρωσης των υποχρεώσεών τους απέναντι σε οποιοδήποτε φορέα. Επιπροσθέτως, ο Όμιλος εκπληρώνοντας τη στρατηγική ενημέρωσης του επενδυτικού κοινού, έχει επανειλημένα παρουσιάσει την πορεία και τις προοπτικές των εταιρειών του Ομίλου με πιό πρόσφατο, το Δελτίο Τύπου του Ομίλου αναφορικά με τα αποτελέσματα του εννεαμήνου που δημοσιεύτηκε στο Ημερήσιο Δελτίο Τιμών της 04/12/2002. Όσον αφορά δε τη φημολογία για υπαγωγή των μετοχών των εταιρειών σε καθεστώς Υπό Επιτήρηση, εκτιμούμε οτι με τα μέχρι τώρα στοιχεία ουδείς λόγος συντρέχει για την εφαρμογή της παραπάνω απόφασης. Άλλωστε και μετά από ερωτήματα που τέθηκαν από χρηματιστηριακούς φορείς πριν από λίγες ημέρες, οι Χρηματιστηριακές αρχές διεύψευσαν τη συγκεκριμένη φημολογία. Επιπροσθέτως, κατά καιρούς οι εταιρείες του Ομίλου στα πλαίσια της λειτουργικής τους δραστηριότητας έχουν δεχτεί ελέγχους από Υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών χωρίς ποτέ να προκύψει η παραμικρή παράβαση. Εξυπακούεται οτι όλες οι εταιρείες του Ομίλου (εισηγμένες και μη) θεωρούν ευπρόσδεκτο οποιονδήποτε έλεγχο, οποιαδήποτε χρονική στιγμή από τις αρχές. Είναι επίσης σημαντικό να τονίσουμε οτι πολλές εταρείες εισηγμένες και μη του ομίλου, στα πλαίσια των εξαγορών και συγχωνεύσεων που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα αλλά και που υλοποιούνται στην παρούσα φάση, εχουν αποτιμηθεί και αξιολογηθεί από ανεξάρτητους συμβουλευτικούς οικους και έχουν δεχτεί σειρά νομικο-οικονομικών ελέγχων από γνωστούς ελεγκτικούς οίκους. Και στα πλαίσια αυτά, ουδέποτε προέκυψε το οιποιδήποτε επιλήψιμο στοιχείο. Ο Ομιλος Κλωνατέξ διέγραψε σημαντική ανάπτυξη τη τελευταία τριετία. Με βασικό άξονα τον κλωστοϋφαντουργικό κλάδο, καταλαμβάνει σήμερα σημαντικό μερίδιο παραγωγής και πωλήσεων στην Ευρωπαϊκή αγορά. Εξίσου σημαντική και στρατηγικής σημασίας αποτελεί και η διαφοροποιημένη ανάπτυξη στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών από την οποία ο όμιλος προσδοκά σημαντικά ωφέλη και υπεραξίες στις επερχόμενες περιόδους. Η χρονιά που διανύουμε από χρηματιστηριακής άποψης επισκιάζεται από την αρνητική εικόνα των αγορών διεθνώς, πράγμα που έχει άμεση επίδραση στη χρηματιστηριακή πορεία και των εισηγμένων εταιρειών του Ομίλου. Οι αποτιμήσεις των εισηγμένων εταιριών του Ομίλου βρίσκονται πλέον σε πολύ ελκυστικά επίπεδα. Ενδεικτικά, για την εταιρία ΚΛΩΝΑΤΕΞ η λογιστική αξία της μετοχής είναι ευρώ 5,52 με την τιμή της μετοχής στις 24/12/2002 να διαπραγματεύεται στα ευρώ 1,64, για την Κλωστήρια Ναούσης ευρώ 3,64 με την τιμή της μετοχής στις 24/12/2002 να διαπραγματεύεται στα ευρώ 0,98 για την FANCO AE ευρώ 8,63 και την τιμή της μετοχής την 24/12/2002 να διαρπαγματεύται στα ευρώ 1,98 και τέλος για την εταιρία ΛΑΝΝΕΤ ΑΕΒΕΤ

    FANCO Α.Ε.

    Στα πλαίσια της Απόφασης 5/204/14.11.2000 του Δ.Σ της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς καθώς και της κείμενης νομοθεσίας, η εταιρία FANCO ΑΕ ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για τα εξής: "Πραγματοποιήθηκε στις 27/12/2002 η Eκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρείας "FANCO Α.Ε." στις 11.00' το πρωί, στο κτίριο όπου στεγάζονται τα γραφεία της Eταιρείας, Κηφισού και Κωνσταντινουπόλεως 1, Περιστέρι σύμφωνα με την από 2 Δεκεμβρίου 2002 Πρόσκληση του Διοικητικού Συμβουλίου με τα εξής θέματα ΘΕΜΑ 1ον: Εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου για την εναρμόνιση με τα άρθρα 3 και 4 του Ν. 3016/2002 (εταιρική διακυβέρνηση). ΘΕΜΑ 2ον: Επικύρωση της εκλογής ενός νέου μέλους του Δ.Σ., σε αναπλήρωση παραιτηθέντος. ΘΕΜΑ 3ον: Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών από αναπροσαρμογή παγίων στοιχείων του Ν.2065/92, τροποποίηση του άρθρου 5 του Καταστατικού της Εταιρείας και κωδικοποίησή του. ΘΕΜΑ 4ον: Διάφορες εγκρίσεις Ανακοινώσεις. Η Γενική Συνέλευση συγκέντρωσε την απαιτούμενη από το Νόμο απαρτία, και κατόπιν τούτου εξετάσθηκαν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ως άνω όπου και αποφασίστηκε: ΘΕΜΑ 1,2ον: Επικυρώθηκε η εκλογή του κ Νικόλαου Σοφοκλέους ως νέου μέλους του Δ.Σ. Επίσης εξελέγη το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας σε συμμόρφωση και με τις διατάξεις του Ν. 3016/2002 περί "Εταιρικής Διακυβέρνησης προβαίνοντας σε ανάθεση αρμοδιοτήτων σε Εκτελεστικά, Μη Εκτελεστικά και Ανεξάρτητα Μη Εκτελεστικά Μέλη το οποίο μετά το πέρας της Γ.Σ συνεδρίασε και συγκροτηθηκε σε σώμα ως εξής: Θωμάς Χ. Λαναράς Εκτελεστικό μέλος, Γεώργιος Παπαϊωάννου Μη Εκτελεστικό Ανεξάρτητο μέλος, Petrus Silvian Mooij Εκτελεστικό μέλος, Εμμανουήλ Δετοράκης Εκτελεστικό μέλος, Οδυσσέας Αθανασίου Εκτελεστικό μέλος, Βιττόριο Πιζάντε - Μη Εκτελεστικό Ανεξάρτητο μέλος, Νικόλαος Σοφοκλέους Μη εκτελεστικό Ανεξάρτητο μέλος. Επίσης η Γενική Συνέλευση ενημερώθηκε ότι κατά την συνεδρίαση του Δ.Σ της 17.11.2002 η εταιρεία προέβη στην έγκριση του Νέου Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας της, ο οποίος προέκυψε μετά και από τη συγχώνευση με απορρόφηση της εταιρίας ΤΡΙΚΟΛΑΝ Α.Ε. και το περιεχόμενο του οποίου είναι σύμφωνο με τα οριζόμενα στο άρθρο 6 του Ν 3016/2002 και τον ενέκρινε. Επίσης σύμφωνα με την από 02/10/2002 απόφαση του Δ.Σ., η εταιρία διαθέτει Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου στην οποία προϊσταται ο κ. Σωτήρης Φούρναρης και ο οποίος αναφέρεται στο Αντιπρόεδρο και Μη Εκτελεστικό Ανεξάρτητο μέλος του Δ.Σ κ. Γεωρ. Παπαϊωάννου. ΘΕΜΑ 3ον: Εγκρίθηκε η Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της εταιρίας με την κεφαλαιοποίηση αποθεματικού ύψους 329.715,00 Ευρώ που δημιουργήθηκε την 31/12/2000 από αναπροσαρμογή αξίας ακινήτων, σύμφωνα με τον άρθρο 23 του Ν.2065/92, και το οποίο με βάση το άρθρο αυτό, το παραπάνω αποθεματικό πρέπει να κεφαλαιοποιηθεί υποχρεωτικά εντός διετίας. Παράλληλα με την κεφαλαιοποίηση του παραπάνω ποσού εγκρίθυηκε και η αναπροσαρμογή της ονομαστικής αξία της μετοχής από 1,51 Ευρώ σε 1,54 Ευρώ. Έτσι, το Μετοχικό Κεφάλαιο της Εταιρείας θα ανέρχεται πλέον στο ποσό των 16.925.370,00 Ευρώ διαιρούμενο σε 10,990,500 κοινές ονομαστικές μετοχές αξίας 1,54 Ευρώ εκάστη. Επίσης εγκρίθηκε και η τροποποίηση του οικείου άρθρου 5 του Καταστατικού της Εταιρείας. ΘΕΜΑ 4ον: H Γ.Σ των μετόχων της εταιρίας ενημερώθηκε για τα παρακάτω θέματα ως εξής: Εχει υποβληθεί το Ενημερωτικό Δελτίο στο Χ.Α. για την εισαγωγή των μετοχών που προέκυψαν από τη συγχώνευση με απορρόφηση της Εταιρείας ΤΡΙΚΟΛΑΝ Α.Ε. από την εταιρία FANCO AE και αναμένεται η έγκρισή του. Oλοκληρώνεται η διαδικασία εξαγοράς του υπολοίπου 49% των μετοχών της θυγατρικής Εταιρείας KAVASKO που είναι εγκατεστημένη στο Negotino των Σκοπίων και λειτουργεί εργοστάσιο κοπής-ραφής και ετοιμασίας πλεκτών ετοίμων ενδυμάτων για λογαριασμό της Εταιρείας FANCO AE. Μετά την μετεγκατάσταση των Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών της Εταιρείας στις νέες εγκαταστάσεις του Ομίλου στην Λεωφόρο Κηφισού και Κωνσταντινουπόλεως 1 στο Περιστέρι, το Δ.Σ. αποφάσισε να προχωρήσει στην εκποίηση του κτιρίου των γραφείων στο Π.Φάληρο, δεδομένου ότι η αγορά ακινήτων δεν είναι ο χώρος στον οποίο δραστηριοποιείται η Εταιρεία. Η Εταιρεία τα τελευταία χρόνια αντιμετώπισε σημαντικά προβλήματα στη λειτουργία της λόγω αυξημένου κόστους, αδρανών αποθεμάτων και πτώσης του ρυθμού αυξήσεως του κύκλου εργασιών σε σχέση με το ρυθμό αύξησης των δαπανών και του κόστους. Ήδη, από τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, έχει αναλάβει νέα Διοίκηση υπό τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Peter Mooij, η οποία εφαρμόζει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα σημαντικού περιορισμού του κόστους με παράλληλη βελτίωση των προϊόντων, των υπηρεσιών και της ανταπόκρισης της Εταιρείας στους πελάτες της. Πιστεύουμε ότι, η τρέχουσα χρήση στην οποία δεν αντικατοπτρίζεται μόνο η πορεία της χρήσης αυτής, αλλά έχει επηρεασθεί και από τις προηγούμενες χρήσεις, θα είναι η τελευταία ζημιογόνος χρήση για την Εταιρεία. Ήδη, είναι έτοιμος ο προϋπολογισμός του 2003 ο οποίος παρουσιάζει σημαντική ανάκαμψη, τόσο από πλευράς κύκλου εργασιών αλλά κυρίως από πλευράς κερδοφορίας."

    Α.Γ. ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ

    Σε απάντηση επιστολής του Χ.Α., η εταιρία Α.Γ. ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ με επιστολή της προς το Χ.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: "Η εταιρία μας με την από 23/10/2002 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της, συνήνεσε σε εγγραφή, επί των κτιρίων και γηπέδων της, προσημείωσης υποθήκης ύψους ευρώ 132 εκατ. περίπου, για εξασφάλιση υφιστάμενων δανειακών της υποχρεώσεων προς τις δανείστριες τράπεζες, συνολικού ύψους ευρώ 110 εκατ. περίπου. Η παροχή της παραπάνω προσημείωσης αποφασίστηκε μετά από συμφωνία με τις δανείστριες Τράπεζες, ύστερα από αίτημα της εταιρίας μας για αναχρηματοδότησή της, λόγω καθυστέρησης πληρωμής μιας δόσης ποσού ευρώ 7,5 εκατ. περίπου, κοινοπρακτικού δανείου συνολικού ύψους ευρώ 48 εκατ. περίπου, το οποίο πάντως η εταιρία μας εξόφλησε ήδη και ως εκ τούτου είναι σήμερα ενήμερη των οφειλών της προς οποιαδήποτε τράπεζα."

    ELBISCO Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ

    Η εταιρία ΔΑΦΝΟΣ Α.Ε. με την από 27/12/2002 επιστολή της προς το Χ.Α. και βάσει του άρθρου 8 της απόφασης 5/204/14.11.2000 του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς γνωστοποιεί την ακόλουθη προαναγγελία συναλλαγών επί των μετοχών της εταιρίας ELBISCO Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ. Στοιχεία υπόχρεου προσώπου: ΔΑΦΝΟΣ Α.Ε. Σχέση του προσώπου με την εταιρία: Μέτοχος. Επωνυμία εταιρίας: ELBISCO Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ. Κατηγορία Μετοχών (Κοινές/Προνομιούχες): Κοινές ανώνυμες. Είδος συναλλαγής (Αγορά /Πώληση): Αγορά. Επιδιωκόμενος όγκος συναλλαγών: 50.000 τεμάχια. Χρονικό διάστημα διενέργειας συναλλαγών: Από 02/01/2003 έως 31/01/2003. Μέλη του Χ.Α. μέσω των οποίων θα διενεργηθούν οι συναλλαγές: ΣΙΓΜΑ, MERIT, PROTON.

    ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ Α.Β.Ε.Ε.

    Ο κ. Εμμανουήλ Λεμπιδάκης με την από 27/12/2002 επιστολή του προς το Χ.Α. και βάσει του άρθρου 8 της απόφασης 5/204/14.11.2000 του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς γνωστοποιεί την ακόλουθη προαναγγελία συναλλαγών επί των μετοχών της εταιρίας ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΑΒΕΕ. "Στοιχεία υπόχρεου προσώπου: Εμμανουήλ Λεμπιδάκης. Σχέση προσώπου με την εταιρία: α) Μέλος του Δ.Σ. β) Δ/νων Σύμβουλος. Επωνυμία εταιρίας: ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ ΑΒΕΕ. Κατηγορία Μετοχών (Κοινές/Προνομιούχες): Κοινές ανώνυμες. Είδος συναλλαγής (Αγορά /Πώληση): Αγορά. Επιδιωκόμενος όγκος συναλλαγών: 1.500 τεμάχια. Χρονικό διάστημα διενέργειας συναλλαγών: Από 01/01/2003 έως 31/01/2003. Μέλος του Χ.Α. μέσω του οποίου θα διενεργηθούν οι συναλλαγές: ΕΘΝΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ."

    ETBA LEASING Α.Ε.

    Γνωστοποιείται από την εταιρία ότι την 17.12.2002 υπεγράφη σύμβαση Χρηματοδοτικής Μίσθωσης ακινήτου (με τη μορφή του sale & lease back) μεταξύ της ΕΤΒΑLEASING AE ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΩΝ ΜΙΣΘΩΣΕΩΝ και της ΚΑΡΦΟΥΡ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΕΩΣ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ. Το ύψος της συμβάσεως Χρηματοδοτικής Μίσθωσης ανήλθε σε Ευρώ 20.917. 334, η διάρκειά της ορίσθηκε δεκαπενταετής και αντικείμενό της είναι το ακίνητο (super market) που βρίσκεται στη Λεωφόρο Αμφιθέας 30-32, στο Δήμο Π. Φαλήρου. Η εν λόγω σύμβαση Xρηματοδοτικής Mίσθωσης εκτιμάται ότι ανοίγει νέους ορίζοντες στην περαιτέρω συνεργασία μεταξύ των δύο προαναφερομένων εταιριών.

    ΡΑΔΙΟ Α. ΚΟΡΑΣΙΔΗΣ Ε.Ε.Α.Ε.

    Σε συμμόρφωση προς το άρθρο 4 παρ. 1 της Αποφ. Ε.Κ. 5/204/2000, η εταιρεία ΡΑΔΙΟ Α. ΚΟΡΑΣΙΔΗΣ Ε.Ε.Α.Ε. γνωστοποιεί ότι: Α) Το Διοικητικό Συμβούλιο της "ΡΑΔΙΟ Α. ΚΟΡΑΣΙΔΗΣ Ε.Ε.Α.Ε.", γνωστοποιεί ότι κατά τη συνεδρίαση της 23ης Δεκεμβρίου 2002 αποφάσισε να προτείνει προς τους κ.κ. μετόχους την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου υπέρ των παλαιών μετόχων της εταιρείας κατά 20 εκατ. Ευρώ με την καταβολή μετρητών. Οι όροι της αύξησης θα αποφασισθούν από την Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων, η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2003. Στην ίδια συνεδρίαση, ο βασικός μέτοχος και Πρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρείας κ. Ανδρέας Κορασίδης καθώς και η κα. Σπυριδούλα Κορασίδη, που συνολικά κατέχουν 49,99% των μετοχών της εταιρείας δεσμεύθηκαν να προκαταβάλουν άμεσα στην εταιρεία τα ποσά που αντιστοιχούν στην αξία των μετοχών που δικαιούνται να λάβουν από την παραπάνω αύξηση. Τα ποσά αυτά θα κατατεθούν σε ειδικό τραπεζικό λογαριασμό της εταιρείας εντός του τρέχοντος έτους. Το Διοικητικό Συμβούλιο προχώρησε στην απόφαση αυτή προκειμένου να ενισχυθεί η κεφαλαιακή διάρθρωση της εταιρείας. Β) Μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης της εταιρείας "MICROMEDIA ΜΠΡΙΤΑΝΝΙΑ Α.Ε." με τις εταιρείες "Γ.Α. ΚΛΑΟΥΔΑΤΟΣ Α.Ε.Ε." και "ΑΛΦΑΓΚΡΑΦ Α.Ε." (καταχώρηση εγκριτικής απόφασης 17/12/2002 στο Μητρώο Ανωνύμων Εταιρειών), εξαιτίας της οποίας το ποσοστό συμμετοχής της εταιρείας "ΡΑΔΙΟ Α. ΚΟΡΑΣΙΔΗΣ Ε.Ε.Α.Ε." στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας MICROMEDIA ΜΠΡΙΤΑΝΝΙΑ Α.Ε." μειώθηκε από 49,93% σε 39,17%, και την αλλαγή της σύνθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας MICROMEDIA ΜΠΡΙΤΑΝΝΙΑ Α.Ε." δυνάμει της από 23 Δεκεμβρίου 2002 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου, η εταιρεία MICROMEDIA ΜΠΡΙΤΑΝΝΙΑ Α.Ε." δεν θα συμπεριλαμβάνεται εφεξής στις ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας μας, εφόσον δεν πληρούνται πλέον οι προϋποθέσεις του άρθρου 42ε παρ. 5 του Ν. 2190/1920. Γ) Το Διοικητικό Συμβούλιο της "ΡΑΔΙΟ Α. ΚΟΡΑΣΙΔΗΣ Ε.Ε.Α.Ε." γνωστοποιεί ότι την 23η Δεκεμβρίου 2002 υπεγράφησαν συμφωνητικά δυνάμει των οποίων επωλήθησαν και μεταβιβάστηκαν α) η κατά 73,69% συμμετοχή της εταιρείας στην εταιρεία με την επωνυμία "ΣΑΞΟΝ ΕΛΕΚΤΡΙΚ Α.Ε.", που εδρεύει στον Πειραιά, αντί συνολικού ποσού 1.547.420 ευρώ, τίμημα μεγαλύτερο από το καταβληθέν για την απόκτησή της και β) η κατά 10% συμμετοχή της εταιρείας στην εταιρεία "ΜΠΙΓΚ ΣΙΤΥ ΚΟΡΠΟΡΕΪΣΟΝ ΑΕΒΕ", που εδρεύει στην Αθήνα, αντι συνολικού ποσού 1.500.000 ευρώ, τίμημα μεγαλύτερο από το καταβληθέν για την απόκτησή της.

    ΕΛΤΡΑΚ Α.Ε.

    Σε συνέχεια της ανακοίνωσης του Δ.Σ. της 14ης Οκτωβρίου 2002, σχετικά με τη διανομή δωρεάν μετοχών σύμφωνα με τις από 27.06.2002 και 05.09.2002 αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της ΕΛΤΡΑΚ Α.Ε., ανακοινώνονται τα εξής: "Κατά τη διανομή των δωρεάν μετοχών (3/10) στους δικαιούχους μετόχους, προέκυψαν κλασματικά δικαιώματα που αντιστοιχούν σε 63 ακέραιες μετοχές. Το Δ.Σ. αποφάσισε να διατεθούν οι ως άνω μετοχές σε υπαλλήλους της εταιρίας. Το ποσό της είσπραξης από τη διάθεση των παραπάνω μετοχών θα διατεθεί κατ'αναλογία στους δικαιούχους μετόχους των κλασματικών δικαιωμάτων, με την προσκόμιση των σχετικών βεβαιώσεων του Κεντρικού Αποθετηρίου Αξιών Αθηνών."

    ΙΝΤΡΑΚΟΜ Α.Ε.

    Σε απάντηση επιστολής του Χ.Α. σχετικά με τη μεταβίβαση της συμμετοχής της INTRACOM στην ΙPS A.E., η εταιρία INTRACOM με επιστολή της προς το Χ.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: "Η INTRACOM επικεντρώνεται πλέον στην πώληση λύσεων Πληροφορικής για Retail Banking και Risk Management στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με αιχμή το PROFITS, προϊόν της εταιρίας. Οι εταιρίες που παρέχουν Τραπεζικά Συστήματα Πληροφορικής τέτοιου είδους διεθνώς, δεν έχουν μετοχική σχέση με εταιρίες διαχείρισης καρτών. Για αυτό το λόγο η INTRACOM αποφάσισε την πώληση της, κατά 30%, συμμετοχής της στην IPS Α.Ε. και την εστίασή της αποκλειστικά στους χώρους που προαναφέρθηκαν. Η συνεργασία με την IPS Α.Ε. θα συνεχιστεί, καθώς η εταιρία παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και τα συστήματά της είναι απολύτως συμβατά με το PROFITS. Πέραν των ανωτέρω, η INTRACOM θα συνεχίσει να προσφέρει στους πελάτες της υπηρεσίες καρτών, όταν αυτό απαιτείται στα πλαίσια ενός ολοκληρωμένου έργου, συνεργαζόμενη είτε με όποια εταιρία της συστήσει η Τράπεζα Πελάτης της, είτε με εκείνη την εταιρία που θα προσφέρει τα περισσότερα τεχνικοοικονομικά πλεονεκτήματα, όπως ακριβώς γινόταν μέχρι σήμερα."

    ΓΕΡΜΑΝΟΣ Α.Β.Ε.Ε.

    Ανακοινώνεται από την εταιρία, ότι κατά την Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΒΕΕ, την 15/11/2002, αποφασίσθηκε μεταξύ άλλων και εγκρίθηκε με την με αριθμό Κ2-15609 / 11-12-2002 απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης, η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν2065/192. Με βάση τα ανωτέρω, το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας αυξήθηκε κατά 790.000 Ευρώ, με ταυτόχρονη αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από 0,30 Ευρώ σε 0,32 Ευρώ. Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας προέκυψε με αναπροσαρμογή της αξίας των παγίων στοιχείων της. Το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας διαμορφώνεται σε 12.640.000 Ευρώ, διαιρούμενο σε 39.500.000 ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας 0,32 Ευρώ. Το Διοικητικό Συμβούλιο του Χ.Α.Α. στην συνεδρίασή του στις 23-12-2002 ενημερώθηκε για την ανωτέρω αύξηση και μετατροπή της ονομαστικής αξίας εκάστης μετοχής καθώς και του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Με βάση τα ανωτέρω, οι μετοχές της εταιρείας θα διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, από την Τρίτη 31η Δεκεμβρίου του 2002, με τη νέα ονομαστική αξία των 0,32 Ευρώ ανά μετοχή.

    NEXUS ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ Α.Ε.Ε.Χ.

    Γνωστοποιείται από την εταιρία ότι τα γραφεία της μεταφέρονται στη νέα διεύθυνση Ξενοφώντος αρ. 14, 1ος όροφος, Αθήνα, από την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2002. Τα νέα τηλέφωνα της Εταιρίας είναι: 210 3257890 και fax: 210 3257892.

    ALPHA BANK Α.Ε.

    Η Alpha Bank ανακοινώνει ότι έχει συμφωνήσει με τους μετόχους της μειοψηφίας της Alpha Εταιρίας Συμμετοχών Ρουμανίας την αγορά της συμμετοχής τους, 20%, συγκεντρώνοντας έτσι το 100% των μετοχών της Εταιρίας. Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών της ως άνω μεταβιβάσεως μετοχών, η Τράπεζα θα επαυξήσει την έμμεση συμμετοχή της στην Alpha Bank Romania κατά 14,66%.

    ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.

    Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΕ με Δελτίο Τύπου προς το Χ.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: "H Moody's Investors Service πιστοποίησε τη βαθμολόγηση της Τράπεζας Πειραιώς με Baa2/Prime-2/C- και διατήρησε τις θετικές προοπτικές της (Positive outlook) σε επίπεδο μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας, παρά τις δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν παγκοσμίως στο τραπεζικό σύστημα. Σύμφωνα με τη Moody's οι οικονομικές επιδόσεις της Τράπεζας Πειραιώς, χαρακτηρίζονται από ικανοποιητική κεφαλαιακή επάρκεια, ποιότητα δανειακού χαρτοφυλακίου και καλή αλλά ευμετάβλητη κερδοφορία, που είναι, συγκριτικά, ελαφρώς υψηλότερη από τους εγχώριους ανταγωνιστές της. Στην ανακοίνωση της Moody's αναφέρεται επιπλέον, ότι η εξαγορά της ΕΤΒΑ ενίσχυσε σημαντικά τους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας του Ομίλου Πειραιώς και ότι η στρατηγική συνεργασία με την ING θα ενισχύσει τη θέση της Τράπεζας στην αγορά της λιανικής τραπεζικής και θα ενδυναμώσει τις δραστηριότητες της στον τομέα της διαχείρισης κεφαλαίων."

    ΒΕΤΑΝΕΤ Α.Β.Ε.Ε.

    Η εταιρεία ΒΕΤΑΝΕΤ Α.Β.Ε.Ε., σε συνέχεια προηγούμενων ανακοινώσεών της γνωστοποιεί προς το επενδυτικό κοινό τα ακόλουθα: 1. Οπως είναι γνωστό στο τέλος Αυγούστου τρέχοντος έτους, ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες συγχώνευσης της κατά 100% θυγατρικής της εταιρείας με την επωνυμία ΕΚΑΤ ΕΤΑΝ Α.Τ.Ε. με απορρόφηση αφενός μεν των εταιρειών "ΤΕΧΝΗΜΩΝ ΑΤΕ" και "ΕΡΓΟΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΑΤΕ" και αφετέρου των αποσχισθέντων κατασκευαστικών κλάδων των εταιρειών "ΙΟΝΙΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΤΕ" και "ΛΕΩΝ ΑΤΕΒΕ". 2. Η "νέα" ΕΚΑΤ ΕΤΑΝ με τα αυξημένα μεγέθη που προέκυψαν μετά την εγκριθείσα συγχώνευση, υπέβαλε εντός των νόμιμων προθεσμιών στο ΥΠΕΧΩΔΕ το σχετικό φάκελο για αναβάθμιση του εργοληπτικού της πτυχίου με στόχο την εγγραφή στην 6η τάξη του ΜΕΕΠ. 3. Συνέπεια της ανωτέρω συγχώνευσης ήταν ότι τόσο οι μέτοχοι των απορροφηθεισών εταιρειών, όσο και οι εταιρείες των οποίων οι κλάδοι απορροφήθηκαν, να αποκτήσουν μετοχές της "νέας" ΕΚΑΤ ΕΤΑΝ, με βάση την καθορισθείσα σχέση ανταλλαγής. Ηδη, και μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών μεταβίβασης κατά πλήρη κυριότητα του συνόλου των εν λόγω μετοχών προς την ΒΕΤΑΝΕΤ Α.Β.Ε.Ε. η τελευταία επαναπέκτησε και συνεχίζει πλέον να κατέχει το 100% των μετοχών της "νέας" ΕΚΑΤ ΕΤΑΝ. Σημειώνεται ότι για την ΒΕΤΑΝΕΤ η επαναπόκτηση του 100% των μετοχών της νέας ΕΚΑΤ ΕΤΑΝ εντάσσεται στο μεσομακροπρόθεσμο στρατηγικό σχεδιασμό της, για τις εντός και εκτός Ελλάδας δραστηριότητές της.

    BYTE COMPUTER Α.Β.Ε.Ε.

    Συμφώνως προς την διάταξη του άρθρου 4 της υπ' αριθμ. 5/204/14-11-2000 αποφάσεως της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η εταιρία ανακοινώνει τά κάτωθι: "Δυνάμει του υπ' αριθμ. 3817/20-12-2002 συμβολαιογραφικού εγγράφου της Συμβολαιογράφου Αθηνών Μαρίνης Σφλώμου Μπούα η εταιρεία μας συμμετέχει κατά ποσοστόν 15 % εις την ιδρυθείσαν σήμερον Ανώνυμον Εταιρείαν υπό την επωνυμίαν ΜΑΡΛΕΞ ΣΟΦΤ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ (ΜΑRLEX SOFT AEBE), με έδραν τον Δήμον Καλλιθέας Αττικής και σκοπόν τον αναλυτικώς περιγραφόμενον εις το Κατασταστικόν της, δραστηριοποιουμένη στον τομέα τών επικοινωνιών, της πληροφορικής και των υψηλών τεχνολογιών. Το Κεφάλαιον της ανωνύμου αυτής εταιρείας ανέρχεται εις το ποσόν των ευρώ (60.000), κατανεμόμενον εις (20.000) ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας (3) ευρώ εκάστης, εις το οποίον συμμετέχει η εταιρεία μας με το ποσόν των ευρώ (9.000), εις το οποίον αντιστοιχούν (3.000) μετοχές, ονομαστικής αξίας (3) ευρώ εκάστης. Κατά το υπόλοιπον (85%) συμμετέχουν εις την άνω συσταθείσαν εταιρείαν οι: α) Ανδρέας Οικονόμου του Χρήστου, με ποσοστόν (82%), ήτοι με το ποσόν των ευρώ (49.200), εις τό οποίον αντιστοιχούν (16.400) ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας (3) ευρώ εκάστης και β) η Χαρίκλεια συζ. Ανδρέου Οικονόμου, το γένος Νικολάου Μπακονικόλα, με ποσοστόν (3%), ήτοι με τό ποσόν των ευρώ (1.800), εις τό οποίον αντιστοιχούν (600) ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας (3) ευρώ εκάστης."

    ΘΕΜΕΛΙΟΔΟΜΗ Α.Ε.

    Η εταιρία ΘΕΜΕΛΙΟΔΟΜΗ ΑΕ με Δελτίο Τύπου προς το Χ.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: "Σύμφωνα με απόφαση της συνεδρίασης της 23 Δεκεμβρίου 2002, της αρμόδιας επιτροπής του ΥΠΕΧΩΔΕ για την επανάκριση των εργοληπτικών πτυχίων των κατασκευαστικών εταιριών με βάση το Ν.2940/2001, η ΘΕΜΕΛΙΟΔΟΜΗ ΑΕ αποκτά το πτυχίο της νέας ανώτατης (7ης) τάξης του ΜΕΕΠ του ΥΠΕΧΩΔΕ και αναμένεται η υπογραφή της σχετικής υπουργικής απόφασης. Η Διοίκηση της ΘΕΜΕΛΙΟΔΟΜΗ Α.Ε., μετά την ολοκλήρωση των συγχωνεύσεων με απορρόφηση των εταιριών NESTOS ΑΤΕ, ΤΕΜΑΚ ΑΕ, ΕΥΡΩΔΟΜΗ ΑΤΕ, Β. ΠΑΓΩΝΗΣ ΑΤΕ, Π. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΕΠΕ και ΠΡΟΔΟΜΗ ΑΕ, και με τις αναγκαίες οργανωτικές αναδιαρθρώσεις, πιστεύει ότι διασφαλίζεται μια σημαντική αναπτυξιακή προοπτική μέσα στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται στον κατασκευαστικό κλάδο. Υπογραμμίζεται ότι, από τους 15 ομίλους που υπέβαλαν το σχετικό φάκελο επανάκρισης στο ΥΠΕΧΩΔΕ, μόνο η ΘΕΜΕΛΙΟΔΟΜΗ ΑΕ έχει έδρα εκτός λεκανοπεδίου Αθηνών. Μια τέτοια επιλογή ασφαλώς έχει το κόστος της, αλλά οι προοπτικές και η δυναμική ανάπτυξης της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας αλλά και της ευρύτερης περιοχής των χωρών της Βαλκανικής γενικότερα, σε συνδυασμό με την απόκτηση του πτυχίου της νέας ανώτατης (7ης) τάξης του ΜΕΕΠ, προσδίδει στον όμιλο και συγκριτικά πλεονεκτήματα. Πέραν του Ομίλου της 7ης τάξης, η ΘΕΜΕΛΙΟΔΟΜΗ ΑΕ αξιοποιώντας το δυναμικό των θυγατρικών της, διαμορφώνει τις προϋποθέσεις για την παρουσία της και σε άλλες τάξεις του ΜΕΕΠ. Η συνεκτική δομή του Ομίλου, η ομοιογένεια στο management, το υψηλής ποιότητας ανθρώπινο δυναμικό, η δραστηριοποίηση σε νέους τομείς πέραν των κατασκευών, όπως η ΕΝΕΡΓΕΙΑ, τα ΑΚΙΝΗΤΑ, ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ, η ισχυρή κεφαλαιακή βάση και η διεύρυνση των δραστηριοτήτων στο εξωτερικό, είναι στοιχεία που συνθέτουν έναν Όμιλο με ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα και ιδιαίτερα θετικές προοπτικές."

    J&P-ΑΒΑΞ Α.Ε.

    Κατ' εφαρμογή του άρθρου 4 της απόφασης 5/204/14-11-2000 του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η εταιρία γνωστοποιεί ότι στις 20-12-2002 αύξησε το ποσοστό συμμετοχής της στην εταιρεία ΑΤΤΙΚΑ ΔΙΟΔΙΑ Α.Ε., αποκτώντας μετοχές που πούλησε η εταιρεία ΑΛΤΕ Α.Τ.Ε. Συγκεκριμένα η J&P-ΑΒΑΞ Α.Ε. απέκτησε μετοχές που αντιστοιχούν σε ποσοστό 2,5112% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας ΑΤΤΙΚΑ ΔΙΟΔΙΑ Α.Ε. και συνεπώς κατέχει σήμερα συνολικό ποσοστό19,4712% του Μετοχικού Κεφαλαίου αυτής. Κατόπιν των ανωτέρω το συνολικό ποσοστό συμμετοχής του Ομίλου J&P-ΑΒΑΞ Α.Ε. - ΕΤΕΘ Α.Ε., στο Μετοχικό Κεφάλαιο της εταιρείας ΑΤΤΙΚΑ ΔΙΟΔΙΑ Α.Ε. ανήλθε σε 29,2985% από 26,7873% που κατείχε προηγουμένως .

    J & P-ΑΒΑΞ Α.Ε.

    Κατ' εφαρμογή του άρθρου 4 της απόφασης 5/204/14-11-2000 του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η εταιρία γνωστοποιεί ότι στις 20-12-2002 αύξησε το ποσοστό συμμετοχής της στην εταιρεία ΑΤΤΙΚΕΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε., αποκτώντας μετοχές που πούλησε η εταιρεία ΑΛΤΕ Α.Τ.Ε. Συγκεκριμένα η J&P-ΑΒΑΞ Α.Ε. απέκτησε μετοχές που αντιστοιχούν σε ποσοστό 2,5112% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας ΑΤΤΙΚΕΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε. και συνεπώς κατέχει σήμερα συνολικό ποσοστό 19,4712% του Μετοχικού Κεφαλαίου αυτής. Κατόπιν των ανωτέρω το συνολικό ποσοστό συμμετοχής του Ομίλου J&P-ΑΒΑΞ Α.Ε. - ΕΤΕΘ Α.Ε., στο Μετοχικό Κεφάλαιο της εταιρείας ΑΤΤΙΚΕΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε. ανήλθε σε 29,2985% από 26,7873% που κατείχε προηγουμένως.

    OLYMPIC CATERING A.E

    Σύμφωνα με το Αρθρο 4 παρ. 1 στοιχείο ε της Απόφασης Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς 5/204/14.11.2000 η εταιρία γνωστοποιεί ότι έχει προκύψει αλλαγή στη σύνθεση του Διοικητικού της Συμβουλίου, ως ακολούθως: Μετά τη συνεδρίαση της 17/12/2002, η νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου είναι η εξής: 1. ΧΙΩΤΕΛΛΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ, 2. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ - ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ, 3. ΚΑΛΠΙΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ - ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ, 4. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ - ΣΥΝΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ, 5. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΝΙΚΟΑΛΟΣ - ΜΕΛΟΣ, 6. ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ - ΜΕΛΟΣ, 7. ΓΚΟΛΦΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ - ΜΕΛΟΣ, 8. ΚΛΕΑΝΘΟΥΣ ΑΚΗΣ - ΜΕΛΟΣ, 9.ΛΑΖΑΡΑΤΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ - ΜΕΛΟΣ, 10. ΠΑΠΑΝΙΚΟΑΛΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ - ΜΕΛΟΣ , 11. ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ - ΜΕΛΟΣ.

    J & P-ΑΒΑΞ Α.Ε.

    Κατ' εφαρμογή του άρθρου 4 της απόφασης 5/204/14-11-2000 του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η εταιρία γνωστοποιεί ότι στις 20-12-2002 αύξησε το ποσοστό συμμετοχής της στην εταιρεία ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ Α.Ε., αποκτώντας μετοχές που πούλησε η εταιρεία ΑΛΤΕ Α.Τ.Ε. Συγκεκριμένα η J&P-ΑΒΑΞ Α.Ε. απέκτησε μετοχές που αντιστοιχούν σε ποσοστό 2,5095% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ Α.Ε. και συνεπώς κατέχει σήμερα συνολικό ποσοστό 19,4623 % του Μετοχικού Κεφαλαίου αυτής. Κατόπιν των ανωτέρω το συνολικό ποσοστό συμμετοχής του Ομίλου J&P-ΑΒΑΞ Α.Ε. - ΕΤΕΘ Α.Ε., στο Μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ Α.Ε. ανήλθε σε 29,2854% από 26,7759% που κατείχε προηγουμένως.

    ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.

    Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 4 παρ. 1 στοιχ. θ) της απόφασης 5/204/2000 του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η ανώνυμη εταιρία με την επωνυμία ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ανακοινώνει ότι την 24η Δεκεμβρίου 2002 υπεγράφη ενώπιον του Συμβολαιογράφου Πειραιά κ. Στέφανου Βασιλάκη Συμβολαιογραφική Πράξη Συγχώνευσης με απορρόφηση από την ανώνυμη εταιρία με την επωνυμία ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ της ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΑΚΤΟΡΕΥΣΕΩΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 68 παρ. 2, 69 - 77 του κ.ν. 2190/1920, σε συνδυασμό με τις διατάξεις των άρθρων 1 5 του ν. 2166/1993, και τις από 24.12.2002 ομόφωνες αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των μετόχων των ανωτέρω συγχωνευομένων εταιριών. Τα στοιχεία των ανωτέρω συγχωνευομένων εταιρειών περιλαμβάνονται στις Ενοποιημένες Οικονομικές Καταστάσεις που καταρτίζει η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΕ.

    ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.

    Το Διοικητικό Συμβούλιο της Γενικής Τράπεζας της Ελλάδος ΑΕ γνωστοποιεί ότι στη συνεδρίαση της 19ης Δεκεμβρίου 2002, αποφάσισε να ασκήσει η Γενική Τράπεζα το δικαίωμα που απορρέει από την συμφωνία της με την ABN AMRO BANK NV, για την εξαγορά του υπολοίπου 20% των μετοχών της ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΧΕΠΕΥ. Η παραπάνω εξαγορά τελεί υπό την αίρεση των απαιτούμενων εγκρίσεων από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές. Με την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών η Τράπεζα θα κατέχει το σύνολο των μετοχών της παραπάνω χρηματιστηριακής.

    ΕΤΒΑ ΒΑΝΚ Α.Ε.

    Σύμφωνα με το Αρθρο 4 παρ. 1 στοιχείο ε της Απόφασης Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς 5/204/14.11.2000 η εταιρία γνωστοποιεί ότι έχει προκύψει αλλαγή στη σύνθεση του Διοικητικού της Συμβουλίου και συγκεκριμένα στη συνεδρίαση αριθ. 172 της 19.12.2002 ο κ. Πέτρος Παπαγεωργίου του Πέτρου εξελέγει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζάς, στη θέση του παραιτηθέντος κ. Εμμανουήλ Χατζηδάκη του Κων/νου.

    ΑΤΤΙ-ΚΑΤ Α.Τ.Ε.

    Σύμφωνα με το άρθρο 4 της απόφασης 5/204/14-11-2000 του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η εταιρία ΑΤΤΙ-ΚΑΤ Α.Τ.Ε. ενημερώνει ότι την 20/12/2002 απέκτησε 19.034 μετοχές της εταιρίας ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ Α.Ε. που αντιστοιχούν σε ποσοστό 0,8044 % επί του μετοχικού κεφαλαίου της. Με την πράξη αυτή το συνολικό ποσοστό που κατέχει η ΑΤΤΙ-ΚΑΤ Α.Τ.Ε. στην εταιρία ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ Α.Ε. ανέρχεται σε ποσοστό 9,3865 %.

    ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.

    Σε συνέχεια της από 26/11/2002 γνωστοποίηςής της, η εταιρία ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΩΝ (EΥΡΩΠΑΪΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.) γνωστοποιεί στο κοινό ότι η κατά 100% θυγατρική της εταιρία ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΕΛΕΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ, ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΠΑΡΝΩΝ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ κατήρτισε την 13-12-2002 τις οριστικές συμβάσεις μεταβίβασης: α) ακινήτου κυριότητας της, ευρισκόμενου στην οδό Κοντονή 8 στο Μοσχάτο επί του οποίου ασκείται η δραστηριότητα της εταιρίας Βιομηχανία Παραγωγής Σκυροδέματος ΠΡΟ-ΜΠΕΤΟΝ Α.Ε. και β) του συνόλου των μετοχών της εταιρίας Βιομηχανία Παραγωγής Σκυροδέματος ΠΡΟ-ΜΠΕΤΟΝ Α.Ε., έναντι συνολικού τιμήματος 4.402.054 Ευρώ.

    ΑΤΤΙ-ΚΑΤ Α.Τ.Ε.

    Σύμφωνα με το άρθρο 4 της απόφασης 5/204/14-11-2000 του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η εταιρία ΑΤΤΙ-ΚΑΤ Α.Τ.Ε. ενημερώνει ότι την 20/12/2002 απέκτησε 77.066 μετοχές της εταιρίας ΑΤΤΙΚΕΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε. που αντιστοιχούν σε ποσοστό 0,8049 % επί του μετοχικού κεφαλαίου της. Με την πράξη αυτή το συνολικό ποσοστό που κατέχει η ΑΤΤΙ-ΚΑΤ Α.Τ.Ε. στην εταιρία ΑΤΤΙΚΕΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε. ανέρχεται σε ποσοστό 9,3905 %.

    ALFA ALFA ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ Α.Ε.

    Γνωστοποιείται από την εταιρία ότι με απόφαση της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων της 11-11-2002 η οποία εγκρίθηκε με την Κ2-15418/26.11.2002 απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης, η έδρα της εταιρίας μεταφέρθηκε στο Δήμο Αγίου Ιωάννη Ρέντη Αττικής, οδός Κηφισού αριθμ. 92. Κατόπιν τούτου η νέα διεύθυνση των γραφείων της εταιρίας είναι η ακόλουθη: ALFA ALFA ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ Α.Ε., ΕΔΡΑ-ΓΡΑΦΕΙΑ: ΚΗΦΙΣΟΥ 92, 182 33 ΑΓ.ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΕΝΤΗ, ΤΗΛ: 210-3409000, FAX: 210-3409001.

    COSMOTE A.E.

    H COSMOTE ΚΙΝΗΤΕΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Α.Ε. ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι, σε υλοποίηση απόφασης της Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της 6ης Σεπτεμβρίου 2000 για παροχή δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών σε διευθυντικά στελέχη της Εταιρίας, η οποία έχει περιγραφεί στο Ενημερωτικό Δελτίο για την εισαγωγή της Εταιρίας στο Χ.Α.Α. τον Σεπτέμβριο του 2000 καθώς επίσης και στο Ετήσιο Δελτίο της Χρήσης 2001, αποφασίστηκε κατά την υπ' αριθ. 138/19.12.2002 συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της να αυξηθεί το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρίας με καταβολή μετρητών, σύμφωνα με το άρθρο 13 παρ. 9 του Κ.Ν. 2190/1920, με την έκδοση 109.620 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών, ονομαστικής αξίας 0,47 Ευρώ εκάστης και τιμής έκδοσης 8,24 Ευρώ εκάστης, και αυτό τελικά να ανέλθει σε 155.177.780,30 Ευρώ.

    ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ Α.Ε.

    Σύμφωνα με την απόφαση 5/204/14-11-2000 της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η εταιρία γνωστοποιεί ότι την 23/12/2002 υπεγράφη η σύμβαση για το έργο: "Σύμβαση Μίσθωσης και Παραχώρησης Δικαιωμάτων Εκμετάλλευσης Τουριστικού Λιμένα Ζέας" μεταξύ της εταιρίας με την επωνυμία "Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα Ανώνυμη Εταιρεία" και της νεοσυσταθείσας (εγκριτική απόφαση της Νομαρχίας Αθηνών-Τομέας Ανατολικής Αθήνας υπ' αριθμ. Πρωτοκόλλου ΕΜ-19688/19-12-2002 ) εταιρείας με την επωνυμία "Μαρίνα Ζέας Ανώνυμη Εταιρεία Μίσθωσης και Εκμετάλλευσης Τουριστικού Λιμένα Ζέας" στην οποία η εταιρεία ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΑΙ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΑΕ συμμετέχει με ποσοστό 25%.

    ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.

    Σε εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 16 παρ. 10 του ν. 2190/20, όπως ισχύει, η Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. ανακοινώνει ότι, σε συνέχεια της από 15.05.2002 απόφασης της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της, προτίθεται να προβεί στην τρίτη επί μέρους απόκτηση ιδίων μετοχών της μέχρι, κατ΄ ανώτατο όριο, του συνολικού αριθμού των 12.200.000 μετοχών, προκειμένου να επιτευχθεί η στήριξη της χρηματιστηριακής τιμής της μετοχής. Η Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. ανακοινώνει επίσης ότι προτίθεται να προβεί στην παραπάνω απόκτηση μετοχών της εντός του χρονικού διαστήματος από 1/1/2003 μέχρι και 15/5/2003 και με φάσμα τιμών αγοράς μεταξύ των 5 Ευρώ (κατώτατη τιμή) και των 12 Ευρώ (ανώτατη τιμή ) ανά μετοχή.

    ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.

    Σε εφαρμογή της παρ. 1δ, του άρθρου 4 της απόφασης 5/204/14.11.2002 της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. γνωστοποιεί ότι προέβη στη μεταβίβαση 1.400 μετοχών της εταιρίας ΕΜΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΚΕΚ Α.Ε., που αντιπροσωπεύουν το 50% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας. Κατόπιν τούτου, η Τράπεζα Πειραιώς δεν συμμετέχει πλέον στο μετοχικό κεφάλαιο της ανωτέρω εταιρίας.

    ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ Α.Τ.Ε.

    Ανακοινώνεται από την Εταιρεία ότι στα πλαίσια της έγκαιρης και έγκυρης πληροφόρησης του επενδυτικού κοινού σχετικά με την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της εταιρείας ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ λόγω συγχώνευσης με απορρόφηση των εταιρειών "ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΤΕΠ Ανώνυμος Εταιρεία", "ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.", "Ανώνυμη Τεχνική Εταιρεία ΟΜΑΣ", "ΤΡΙΤΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ", "Δ.Γ. ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ, ΕΜΠΟΡΙΚΗ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ", αλλά και "ΕΡΓΟΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" (στην οποία η απορροφώσα συμμετείχε κατά 100%),συντάχθηκε Πληροφοριακό Σημείωμα το οποίο θα βρίσκεται στη διάθεση του επενδυτικού κοινού από την 30η Δεκεμβρίου 2002 στο Χ.Α. Α.Ε. (Σοφοκλέους 10, Αθήνα), στα μέλη του ΣΜΕΧΑ (Φειδίου 14-16), στην αίθουσα ενημέρωσης Συνδρομητικού Επενδυτικού Κοινού (Ακαδημίας & Ασκληπιού 1, 1ος όροφος) καθώς και στα γραφεία της ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (Πάρνωνος 3, Μαρούσι). Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Μετόχων της Εταιρείας , τηλ. 210 81 25 800 τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

    ΙΝΦΟΡΜΑΤΙΚΣ Α.Ε.Β.Ε.

    Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Ε. με επιστολή της προς το Χ.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα. "Αναφερόμενοι στις υποχρεώσεις μας που απορρέουν από την τήρηση των διατάξεων του άρθρου 10 παρ. 4 της απόφασης 5/204/14.11.2000 της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, σας κάνουμε γνωστό ότι η εισηγμένη εταιρία ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΣΩΡΟΥΧΩΝ SEX FORM Α.Ε., η οποία προέβει σε προαναγγελία συναλλαγών που ανακοινώθηκε στο Η.Δ.Τ. του Χρηματιστηρίου Αθηνών την 24/09/2002 αναφορικά με την πρόθεσή της να προβεί στην πώληση των μετοχών της εταιρίας ΙΝΦΟΡΜΑΤΙΚΣ Α.Ε.Β.Ε. σε ποσοστό 11,06% (τεμ. 2.236.010) επί του συνόλου των μετοχών της ανωτέρω εταιρίας, για το χρονικό διάστημα από 25/09/2002 έως 24/12/2002. Το χρονικό διάστημα από 25/09/2002 έως 30/09/2002 πραγματοποιήθηκαν μέσω της εταιρίας μας πωλήσεις μετοχών της εταιρίας ΙΝΦΟΡΜΑΤΙΚΣ Α.Ε.Β.Ε. (τεμ. 822.850), που αντιστοιχούν στο σύνολο των μετοχών που κατείχε ο πελάτης μας ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΣΩΡΟΥΧΩΝ SEX FORM Α.Ε. πριν την γνωστοποίηση της παραπάνω Προναγγελίας Συναλλαγών."

    ΕΜΠΕΔΟΣ Α.Ε.

    Η εταιρία ΕΜΠΕΔΟΣ Α.Ε. με επιστολή της προς το Χ.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: "Σύμφωνα με την απόφαση 5/204/14.11.2002 της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, σας γνωρίζουμε ότι την 23/12/2002 υπεγράφη η σύμβαση για το έργο: Σύμβαση Μίσθωσης και Παραχώρησης Δικαιωμάτων Εκμετάλλευσης Τουριστικού Λιμένα Ζέας μεταξύ της εταιρίας με την επωνυμία Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα Ανώνυμη Εταιρία και της νεοσυσταθείσας (εγκριτική απόφαση της Νομαρχίας Αθηνών Τομέας Ανατολικής Αθήνας υπ΄αριθμ. Πρωτοκόλλου ΕΜ-19688/19.12.2002) εταιρίας με την επωνυμία Μαρίνα Ζέας Ανώνυμη Εταιρία Μίσθωσης και εκμετάλλευσης Τουριστικού Λιμένα Ζέας στην οποία η εταιρία ΕΜΠΕΔΟΣ Α.Ε. συμμετέχει με ποσοστό 16,67%."

    ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΑΝΑΚΗΣ Α.Β.Ε.Ε.

    Ανακοινώνεται από την εταιρία ότι την 20η Δεκεμβρίου 2002 προέβη στην αγορά οικοπεδικής εκτάσεως 10.150 τ.μ. περίπου στην βιομηχανική περιοχή Θεσσαλονίκης (ΒΙΠΕΘ ΣΙΝΔΟΥ) αντί συνολικού τιμήματος 415.000 ευρώ περίπου. Η αγορά της κατά τα άνω έκτασης αποτελεί μέρος του ευρύτερου επενδυτικού σχεδίου της εταιρίας και αποσκοπεί στην περαιτέρω ανάπτυξη της δραστηριότητα της στην περιοχή της Βορείου Ελλάδος. Επί της οικοπεδικής εκτάσεως αυτής η εταιρία θα ξεκινήσει όλες τις αναγκαίες ενέργειες και διαδικασίες για την κατασκευή ανέγερση σύγχρονου κέντρου αποθήκευσης και διανομής πρώτων υλών ειδών ζαχαροπλαστικής με θαλάμους ελεγχόμενης θερμοκρασίας υγρασίας.

    ΚΩΝ. ΚΑΡΔΑΣΙΛΑΡΗΣ & ΥΙΟΙ Α.Ε.Β.Ε.

    Ανακοινώνεται από την εταιρία ότι το Διοικητικό της Συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε στις 23 Δεκεμβρίου 2002 την πώληση των 300.000 κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας με κατώτερη τιμή πώλησης 3,00 ευρώ ανά μετοχή. Ως χρόνος διάθεσης των ανωτέρω μετοχών ορίσθηκε το διάστημα από 27/12/2002 μέχρι 28/02/2003. Τα 139.970 τεμάχια των ανωτέρω μετοχών αγοράσθηκαν σε εκτέλεση της από 29/11/1999 απόφασης της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων και τα υπόλοιπα 160.030 τεμάχια σε εκτέλεση της από 25/04/2001 απόφασης της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων.

    ΙΝΦΟΡΜΑΤΙΚΣ Α.Ε.Β.Ε.

    Η εταιρία ΑΧΟΝ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ με επιστολή της προς το Χ.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: "Αναφερόμενοι στις υποχρεώσεις μας που απορρέουν από την τήρηση των διατάξεων του άρθρου 10 παρ. 4 της απόφασης 5/204/14.11.2000 της Ε.Κ., σας κάνουμε γνωστό ότι η εισηγμένη ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΣΩΡΟΥΧΩΝ SEX FORM Α.Ε., η οποία προέβη σε προαναγγελία συναλλαγών που ανακοινώθηκε στο Η.Δ.Τ. του Χ.Α. στις 24/09/2002 αναφορικά με την πρόθεσή της να προβεί στην πώληση μετοχών της εταιρίας ΙΝΦΟΡΜΑΤΙΚΣ Α.Ε.Β.Ε. σε ποσοστό 11,06% (τεμάχια 2.236.010) επί του συνόλου των μετοχών της ανωτέρω εταιρίας για το χρονικό διάστημα από 25/09/2002 έως 24/12/2002, πραγματοποίησε το χρονικό διάστημα από 25/09/2002 έως 30/09/2002 μέσω της εταιρίας μας πωλήσεις μετοχών της εταιρίας ΙΝΦΟΡΜΑΤΙΚΣ Α.Ε.Β.Ε. (τεμάχια 486.470), που αντιστοιχούν στο σύνολο των μετοχών που κατείχε ο πελάτης μας ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΣΩΡΟΥΧΩΝ SEX FORM Α.Ε. πριν την γνωστοποίηση της παραπάνω προαναγγελίας συναλλαγών. Συμπληρωματικά αναφέρουμε ότι σύμφωνα με την της εταιρίας ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΣΩΡΟΥΧΩΝ SEX FORM Α.Ε. (Η.Τ.Δ. του Χ.Α. 02/10/2002), η παραπάνω εταιρία ολοκλήρωσε την προαναγγελία την 30/09/2002."

    *Β) ΕΚΧΩΡΗΣΗ / ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

    ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΠΟΣΟΣΤΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ & ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ Π.Δ. 51/92

    ΕΛΛΗΝΙΚΑΙ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΙ Α.Β.Ε.Ε.

    Η ALPHA BANK με την από 27/12/2002 επιστολή της προς το Χ.Α. γνωστοποιεί την ακόλουθη μεταβολή του ποσοστού συμμετοχής της στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας ΕΛΛΗΝΙΚΑΙ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΙ ΑΒΕΕ: "Επωνυμία εισηγμένης εταιρίας: ΕΛΛΗΝΙΚΑΙ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΙ ΑΒΕΕ. Υπόχρεος: ALPHA BANK. Είδος κινητής αξίας: Μετοχές με δικαίωμα ψήφου. Μεταβολή σημαντικού ποσοστού: Απευθείας. Ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου (με βάση ενέχυρο) πριν την μεταβολή 4,90%, μετά την μεταβολή 9,35%. Αριθμός μετοχών με δικαίωμα ψήφου πριν την μεταβολή 248.190, μετά την μεταβολή 473.743. Ποσοστό μετοχικού κεφαλαίου πριν την μεταβολή 0%, μετά την μεταβολή 0%. Συνολικός αριθμός μετοχών της εταιρίας ανά κατηγορία μετοχών: 5.065.000 μετοχές. Ημ/νία μεταβολής ποσοστού του υπόχρεου ενημέρωσης του Χ.Α.: 27/12/2002. Ημ/νία κατά την οποία ο υπόχρεος έλαβε γνώση μεταβολής ποσοστού: 27/12/2002. Ημ/νία υποβολής δήλωσης προς το Χ.Α. μεταβολής ποσοστού από τον υπόχρεο: 27/12/2002."

    ASPIS BANK A.E.

    Α/ Η εταιρία ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ με την από 27/12/2002 επιστολή της προς το Χ.Α. γνωστοποιεί την ακόλουθη μεταβολή του ποσοστού συμμετοχής της στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας ASPIS BANK ΑΤΕ: "Σας γνωρίζουμε ότι ύστερα από χρηματιστηριακές συναλλαγές στις 23/12/2002, το συνολικό ποσοστό των δικαιωμάτων ψήφου της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ Α.Ε.Γ.Α. και των συνδεδεμένων με αυτήν εταιριών στην εταιρεία ASPIS BANK ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, κατήλθε σε 65,2374% από 66,7872% (Τελευταία γνωστοποίηση: 26/06/2002). Αναλυτικότερα: 1. Επωνυμία εισηγμένης εταιρείας στην οποία μέτοχος είναι ο υπόχρεος αναγγελίας: ASPIS BANK ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ. 2. Επωνυμία μετόχου που προβαίνει στην αναγγελία: ΌΜΙΛΟΣ ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ Α.Ε.Γ.Α. 3. Ακριβές ποσοστό μετοχικού κεφαλαίου & αριθμός μετοχών με δικαίωμα ψήφου πριν τη μετοχική μεταβολή: Ποσοστό 67,3253 % ήτοι 17.412.838 (20/12/2002) κοινές ονομαστικές μετοχές (σύνολο κοινών ονομαστικών μετοχών της εκδότριας εταιρίας : 25.863.750), οι οποίες αναλύονται ως κάτωθι: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΣΠΙΣ ΣΤΗΝ ASPIS BANK ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (20/12/2002): ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ Α.Ε.Γ.Α. - 14.148.006, 54,7021 %. ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ Α.Ε.Α.Ζ. - 385.319, 1,4898 %. COMMERCIAL VALUE 773.978 2,9925%. GOTA INTERNATIONAL - 74.875, 0,2895 %. Α/Κ που διαχειρίζεται η ΑΣΠΙΣ Α.Ε.Δ.Α.Κ. - 2.030.660, 7,8514 %. ΣΥΝΟΛΟ ΟΜΙΛΟΥ - 17.412.838, 67,3253 %. 4. Ακριβές ποσοστό μετοχικού κεφαλαίου & αριθμός μετοχών με δικαίωμα ψήφου μετά τη μετοχική μεταβολή: Ποσοστό 65,2374 % ήτοι 16.872.838 (23/12/2002) κοινές ονομαστικές μετοχές (σύνολο κοινών ονομαστικών μετοχών της εκδότριας εταιρίας : 25.863.750), οι οποίες αναλύονται ως κάτωθι: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΣΠΙΣ ΣΤΗΝ ASPIS BANK ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (23/12/2002): ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ Α.Ε.Γ.Α. - 14.148.006, 54,7021 %. ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ Α.Ε.Α.Ζ. - 385.319, 1,4898 %. COMMERCIAL VALUE - 773.978, 2,9925 %. GOTA INTERNATIONAL - 74.875, 0,2895 %. Α/Κ που διαχειρίζεται η ΑΣΠΙΣ Α.Ε.Δ.Α.Κ. - 1.490.660, 5,7635 %. ΣΥΝΟΛΟ ΟΜΙΛΟΥ - 16.872.838, 65,2374 %. 5. Αιτία μετοχικής μεταβολής: πώληση. 6. Ημερομηνία μεταβολής ποσοστού μετοχικού κεφαλαίου του υπόχρεου αναγγελίας: 23 Δεκεμβρίου 2002."

    Β/ Η εταιρία ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ με την από 27/12/2002 επιστολή της προς το Χ.Α. γνωστοποιεί την ακόλουθη μεταβολή του ποσοστού συμμετοχής της στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας ASPIS BANK ΑΤΕ: "Σας γνωρίζουμε ότι ύστερα από χρηματιστηριακές συναλλαγές στις 24/12/2002, το συνολικό ποσοστό των δικαιωμάτων ψήφου της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ Α.Ε.Γ.Α. και των συνδεδεμένων με αυτήν εταιριών στην εταιρεία ASPIS BANK ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ανήλθε σε 67,3253% από 65,2374% (Τελευταία γνωστοποίηση: 24/12/2002). Αναλυτικότερα: 1. Επωνυμία εισηγμένης εταιρείας στην οποία μέτοχος είναι ο υπόχρεος αναγγελίας: ASPIS BANK ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ. 2. Επωνυμία μετόχου που προβαίνει στην αναγγελία: ΌΜΙΛΟΣ ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ Α.Ε.Γ.Α. 3. Ακριβές ποσοστό μετοχικού κεφαλαίου & αριθμός μετοχών με δικαίωμα ψήφου πριν τη μετοχική μεταβολή: Ποσοστό 65,2374 % ήτοι 16.872.838 (23/12/2002) κοινές ονομαστικές μετοχές (σύνολο κοινών ονομαστικών μετοχών της εκδότριας εταιρίας: 25.863.750), οι οποίες αναλύονται ως κάτωθι: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΣΠΙΣ ΣΤΗΝ ASPIS BANK ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (23/12/2002): ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ Α.Ε.Γ.Α. - 14.148.006, 54,7021 %. ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ Α.Ε.Α.Ζ. - 385.319, 1,4898 %. COMMERCIAL VALUE - 773.978, 2,9925 %. GOTA INTERNATIONAL - 74.875, 0,2895 %. Α/Κ που διαχειρίζεται η ΑΣΠΙΣ Α.Ε.Δ.Α.Κ. - 1.490.660, 5,7635 %. ΣΥΝΟΛΟ ΟΜΙΛΟΥ 16.872.838, 65,2374 %. 4. Ακριβές ποσοστό μετοχικού κεφαλαίου & αριθμός μετοχών με δικαίωμα ψήφου μετά τη μετοχική μεταβολή: Ποσοστό 67,3253 % ήτοι 17.412.838 (24/12/2002) κοινές ονομαστικές μετοχές (σύνολο κοινών ονομαστικών μετοχών της εκδότριας εταιρίας: 25.863.750), οι οποίες αναλύονται ως κάτωθι: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΑΣΠΙΣ ΣΤΗΝ ASPIS BANK ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (24/12/2002): ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ Α.Ε.Γ.Α. - 14.148.006, 54,7021 %. ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ Α.Ε.Α.Ζ. - 385.319, 1,4898 %. COMMERCIAL VALUE - 773.978, 2,9925 %. GOTA INTERNATIONAL - 74.875, 0,2895 %. Α/Κ που διαχειρίζεται η ΑΣΠΙΣ Α.Ε.Δ.Α.Κ. - 2.030.660, 7,8514 %. ΣΥΝΟΛΟ ΟΜΙΛΟΥ - 17.412.838, 67,3253 %. 5. Αιτία μετοχικής μεταβολής: αγορά. 6. Ημερομηνία μεταβολής ποσοστού μετοχικού κεφαλαίου του υπόχρεου αναγγελίας: 24 Δεκεμβρίου 2002."

    DOMUS Α.Ε.Ε.Χ.

    Η εταιρία ΚΟΥΜΠΑΣ Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ με την από 24/12/2002 επιστολή της προς το Χ.Α. γνωστοποιεί την ακόλουθη μεταβολή του ποσοστού συμμετοχής της στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας DOMUS Α.Ε.Ε.Χ.: Επωνυμία εισηγμένης εταιρίας: DOMUS Α.Ε.Ε.Χ.. Υπόχρεος: ΚΟΥΜΠΑΣ Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ. Είδος κινητής αξίας: Μετοχές με δικαίωμα ψήφου. Μεταβολή σημαντικού ποσοστού: Απευθείας. Ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου πριν την μεταβολή 11,84%, μετά την μεταβολή 7,89%. Αριθμός μετοχών με δικαίωμα ψήφου πριν την μεταβολή 450.000, μετά την μεταβολή 300.000. Ποσοστό μετοχικού κεφαλαίου πριν την μεταβολή 11,84%, μετά την μεταβολή 7,89%. Συνολικός αριθμός μετοχών της εταιρίας ανά κατηγορία μετοχών: 3.800.000. Ημ/νία μεταβολής ποσοστού του υπόχρεου ενημέρωσης του Χ.Α.: 24/12/2002. Ημ/νία κατά την οποία ο υπόχρεος έλαβε γνώση μεταβολής ποσοστού: 24/12/2002. Ημ/νία υποβολής δήλωσης προς το Χ.Α. μεταβολής ποσοστού από τον υπόχρεο: 24/12/2002.

    Α.Γ. ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ

    Ο κ. Ιωάννης Βαρδινογιάννης με την από 24/12/2002 επιστολή του προς το Χ.Α. γνωστοποιεί την απόκτηση 2.300.000 κοινών ανωνύμων μετοχών της εταιρίας Α.Γ. ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ. Επωνυμία εισηγμένης εταιρίας: Α.Γ. Πετζετάκις Α.Ε.. Υπόχρεος: Ιωάννης Β. Βαρδινογιάννης. Είδος κινητής αξίας: Μετοχές με δικαίωμα ψήφου 2.300.000. Μεταβολή σημαντικού ποσοστού: Απευθείας, 10,1950% στο σύνολο των κοινών μετοχών. Ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου πριν την μεταβολή 0%, μετά την μεταβολή 10,195%. Αριθμός μετοχών με δικαίωμα ψήφου πριν την μεταβολή 0, μετά την μεταβολή 2.300.000. Ποσοστό μετοχικού κεφαλαίου πριν την μεταβολή 0%, μετά την μεταβολή 9,2926% (επί του συνόλου μετοχικού κεφαλαίου). Συνολικός αριθμός μετοχών της εταιρίας ανά κατηγορία μετοχών: 22.560.000 κοινές ανώνυμες μετοχές, 2.191.000 προνομιούχες ανώνυμες μετοχές, 24.751.000 σύνολο ανώνυμων μετοχών. Ημ/νία μεταβολής ποσοστού του υπόχρεου ενημέρωσης του Χ.Α.: 23/12/2002. Ημ/νία κατά την οποία ο υπόχρεος έλαβε γνώση μεταβολής ποσοστού: 23/12/2002. Ημ/νία υποβολής δήλωσης προς το Χ.Α. μεταβολής ποσοστού από τον υπόχρεο: 24/12/2002.

    DOMUS Α.Ε.Ε.Χ.

    Ο κ. Μυτιληνιός Παντελεήμων με την από 24/12/2002 επιστολή του προς το Χ.Α. γνωστοποιεί την ακόλουθη μεταβολή του ποσοστού συμμετοχής του στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας DOMUS Α.Ε.Ε.Χ.: Επωνυμία εισηγμένης εταιρίας: DOMUS Α.Ε.Ε.Χ.. Υπόχρεος: Μυτιληνιός Παντελεήμων. Είδος κινητής αξίας: Μετοχές με δικαίωμα ψήφου. Μεταβολή σημαντικού ποσοστού: Απευθείας. Ποσοστό δικαιωμάτων ψήφου πριν την μεταβολή 6,29%, μετά την μεταβολή 4,97%. Αριθμός μετοχών με δικαίωμα ψήφου πριν την μεταβολή 239.000, μετά την μεταβολή 189.000. Ποσοστό μετοχικού κεφαλαίου πριν την μεταβολή 6,29%, μετά την μεταβολή 4,97%. Συνολικός αριθμός μετοχών της εταιρίας ανά κατηγορία μετοχών: 3.800.000. Ημ/νία μεταβολής ποσοστού του υπόχρεου ενημέρωσης του Χ.Α.: 23/12/2002. Ημ/νία κατά την οποία ο υπόχρεος έλαβε γνώση μεταβολής ποσοστού: 23/12/2002. Ημ/νία υποβολής δήλωσης προς το Χ.Α. μεταβολής ποσοστού από τον υπόχρεο: 24/12/2002.

    [24] ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΟ ΙΡΑΚ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ Η UNHCR

    Βαγδάτη, 27 Δεκεμβρίου 2002 (18:39 UTC+2)

    Ένας πόλεμος στο Ιράκ θα αποτελέσει τεράστια ανθρωπιστική καταστροφή επισήμανε ο επικεφαλής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) Ρουντ Λουμπερς.

    Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ρόυτερς, σε δηλώσεις του ο κ. Λουμπερς υποστήριξε ότι σε περίπτωση κλιμάκωσης της παρούσας κρίσης, το Ιράκ θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει χημικά όπλα με ανυπολόγιστες συνέπειες στην ανθρωπότητα.

    Ο κ. Λούμπερς κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να απομακρύνει το ενδεχόμενο πολέμου προσθέτοντας ότι η στρατιωτική επέμβαση στη Βαγδάτη θα είναι απαραίτητη μόνο εάν ο Ιρακινός πρόεδρος Σαντάμ Χουσείν δεν συμμορφωθεί με τις επιταγές της διεθνούς κοινότητας και αρνηθεί τον αφοπλισμό της χώρας του.

    Εν τω μεταξύ στην Άγκυρα μεταβαίνουν σήμερα ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών Μαρκ Γκρόσμαν και ο υφυπουργός Οικονομικών Τζον Τέιλορ για να συζητήσουν με την τουρκική ηγεσία το θέμα του Ιράκ.

    Η Τουρκία έχει ανακοινώσει μέσω του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι θα περιμένει τα αποτελέσματα της αποστολής των επιθεωρητών όπλων των Ηνωμένων Εθνών προκειμένου να αποφασίσει αν θα παράσχει οποιαδήποτε υποστήριξη σε ενδεχόμενη πολεμική επιχείρηση.

    Εν τω μεταξύ τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους και 16 τραυματίστηκαν από τους βομβαρδισμούς Αμερικανικών και Βρετανικών αεροσκαφών στο νότιο Ιράκ, όπως μετέδωσε το ιρακινό πρακτορείο ειδήσεων ΙΝΑ.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Friday, 27 December 2002 - 19:13:36 UTC