Check our bulletin board of Hellenic Cultural News Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 03-06-25

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΜΒΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΠΤΟ ΚΡΟΥΣΜΑ
  • [02] ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΕΕ-ΗΠΑ
  • [03] ΠΟΛΛΕΣ ΑΣΑΦΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΛΟΙΑΡΧΟΥ ΤΟΥ BALTIC SKY
  • [04] ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΚΑΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ
  • [05] ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ
  • [06] ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΟΥ Θ. ΨΑΡΑΔΕΛΛΗ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ "17Ν"
  • [07] Ο Λ. ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
  • [08] ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΚΑΤΑ Σ. ΚΟΚΚΑΛΗ
  • [09] ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΘΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΝ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ "BALTIC
  • [10] ΕΔΡΑΣΗ - Χ.ΨΑΛΛΙΔΑΣ Α.Τ.Ε.:ΔΙΑΝΟΜΗ ΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ 0,095 ΕΥΡΩ
  • [11] PLIAS:ΚΕΦΑΛΑΙΑΚΗ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΜΕ
  • [12] ΑΥΞΗΣΗ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΤΗΣ ΡΑΔΙΟ ΚΟΡΑΣΙΔΗΣ
  • [13] ΜΕΡΙΣΜΑ 0,025 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ
  • [14] ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤHΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ ΤΗΣ
  • [15] ΠΓΔΜ: ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΔΙΕΘΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΡΗΞΕΙΣ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ
  • [16] ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: ΕΤΟΙΜΗ Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ
  • [17] ΡΟΥΚΕΤΕΣ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΜΠΙΤΠΑΖΑΡ
  • [18] ΠΤΩΣΗ ΣΤΟ ΧΑΚ
  • [19] ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ
  • [20] ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΡΣΗΣ ΒΑΡΩΝ ΘΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ Ο ΧΡ. ΙΑΚΩΒΟΥ
  • [21] ΨΑΧΝΕΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ Ο ΜΠΑΝΕ ΠΡΕΛΕΒΙΤΣ
  • [22] ΜΕ ΑΠΟΥΣΙΕΣ Η ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΕΚ
  • [23] ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΗΣ 4ΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ
  • [24] ΟΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΤΗΣ ΟΕΟΑ ΑΘΗΝΑ 2004 ΣΤΙΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ
  • [25] ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΗΤΕΙΑ Ο ΠΟΥΤΙΝ;
  • [26] ΣΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΧΑΜΑΣ, ΤΖΙΧΑΝΤ,
  • [27] ΝΕΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΑΤΥΠΗΣ ΠΝΕΥΜΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ
  • [28] ΚΡΑΣΙ ΗΛΙΚΙΑΣ 2.000 ΕΤΩΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΚΙΝΕΖΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ
  • [29] ΔΥΟ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΕΠΙΘΕΣΗ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΣΤΗ ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ
  • [30] EΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΑΔΑ
  • [31] Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΣΕ ΛΕΥΚΩΜΑ
  • [32] ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ 60 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΚΩΣΤΗ ΠΑΛΑΜΑ
  • [33] "ΡΩΜΑΪΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ" ΣΤΟ ΤΕΛΛΟΓΛΕΙΟ
  • [34] ΣΤΙΣ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ ΠΡΕΜΙΕΡΑ 11ου SANI FESTIVAL

  • [01] ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΜΒΟΥΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΠΤΟ ΚΡΟΥΣΜΑ SARS

    Αθήνα, 25 Ιουνίου 2003 (19:03 UTC+2)

    Αρνητικά ήταν τα αποτελέσματα των μοριακών εξετάσεων που έγιναν σε εξειδικευμένο εργαστήριο του Αμβούργου για την ανίχνευση του ιού του SARS στον οργανισμό του 36χρονου Κινέζου που νοσηλεύεται με συμπτώματα του ιού στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, όμως μετέδωσε η NET.

    Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι θα υπάρξει λήξη συναγερμού, καθώς αναμένεται και το οριστικό αποτέλεσμα από τις εξετάσεις των αντισωμάτων σε 15 ημέρες, ούτως ώστε να εξαλειφθεί κάθε αμφιβολία.

    Ο 36χρονος νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης, όπως και ένας συνεργάτης του, οι εξετάσεις, του οποίου βγήκαν αρνητικές.

    [02] ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΕΕ-ΗΠΑ

    Ουάσινγκτον, 25 Ιουνίου 2003 (19:16 UTC+2)

    Σε εξέλιξη βρίσκεται η Σύνοδος Κορυφής ΕΕ-ΗΠΑ, που πραγματοποιείται στο Λευκό Οίκο, στην Ουάσινγκτον. Στη Σύνοδο συμμετέχουν ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους, ο Ελληνας πρωθυπουργός και προεδρεύων της ΕΕ, Κώστας Σημίτης, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ρομάνο Πρόντι, ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας, Χαβιέρ Σολάνα, ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Φίλιππος Πετσάλνικος και ο υφυπουργός Τύπου Τηλέμαχος Χυτήρης.

    Την αντιπροσωπεία των ΗΠΑ απαρτίζουν ο αντιπρόεδρος Ντικ Τσέινι, ο υπουργός Εξωτερικών, Κόλιν Πάουελ, ο υπουργός Οικονομικών, Τζον Σνόου, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Τζον Ασκροφτ, και η σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Κοντολίζα Ράις.

    Στο επίκεντρο των συνομιλιών, εκτός από τις ευρωατλαντικές σχέσεις θα βρεθούν το Μεσανατολικό, το ζήτημα του Ιράκ, η διεθνής τρομοκρατία, η αντιμετώπιση της εξάπλωσης των όπλων μαζικής καταστροφής, η δικαστική σηνεργασία και οι οικονομικές συναλλαγές.

    [03] ΠΟΛΛΕΣ ΑΣΑΦΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΛΟΙΑΡΧΟΥ ΤΟΥ BALTIC SKY

    Μεσολόγγι, 25 Ιουνίου 2003 (13:24 UTC+2)

    Πολλές ασάφειες περιείχε η κατάθεση στην ανακρίτρια του Μεσολογγίου του πλοιάρχου του πλοίου Baltic Sky το οποίο εντοπίστηκε στην περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας με 680 τόνους εκρηκτικών. Ο πλοίαρχος είπε ότι είχε συχνή επικοινωνία μέσω τέλεξ με τον πλοιοκτήτη, τον 30χρονο Ιρλανδό Κρίστιαν Μακ Νούλτι, ο οποίος του έδινε οδηγίες για την πορεία του πλοίου.

    Σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, επικοινώνησε με τον πλοιοκτήτη όταν το πλοίο βρισκόταν στην Κωνσταντινούπολη και εκείνος του υπέδειξε να ταξιδέψει ως τον Αστακό και εκεί να επικοινωνήσει με τις ελληνικές λιμενικές αρχές προκειμένου να λάβει οδηγίες για το φορτίο. Ερωτηθείς γιατί το πλοίο δεν είχε παραστατικά απάντησε πως ο πλοιοκτήτης είχε δεσμευτεί να αναλάβει την υπόθεση των παραστατικών σε συνεννόηση με τις ελληνικές αρχές.

    Πάντως ο πλοίαρχος του Baltic Sky επέμεινε ότι δεν είχε στόχο τρομοκρατική ενέργεια, αλλά πίστευε ότι πήγαινε σε κάποιον παραλήπτη που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το υλικό πάντα υπό τις οδηγίες του πλοιοκτήτη.

    Τα μέλη του πληρώματος που θα απολογηθούν στη συνέχεια στην ανακρίτρια ισχυρίζονται ότι μόνο ο πλοίαρχος γνώριζε το περιεχόμενο του φορτίου.

    Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, ο πλοίαρχος συντάσσει επιστολή προς την πρεσβεία της Ουκρανίας ζητώντας βοήθεια ώστε τα μέλη του πληρώματος να έχουν δικηγόρο και να απαντήσουν νομικά στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.

    [04] ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΚΑΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

    Αθήνα, 24 Ιουνίου 2003 (12:56 UTC+2)

    Δεν υπάρχει αποτελεσματικότερος τρόπος για την αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών από την ενημέρωση τονίζει το μήνυμά της με αφορμή την 26η Ιουνίου -Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Αννα Κοκκέβη. Η δυνατότητα της ενημέρωσης δίνεται με τις πολλές και ποικίλες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται και με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών.

    «Ο ΟΚΑΝΑ προσπαθεί σύμφωνα και με τους στόχους που έχει θέσει το Εθνικό Σχέδιο Δράσης να θωρακίσει τους νέους να αντισταθούν στη χρήση , να προλάβει την εξάρτηση σ΄ αυτούς που έχουν ξεκινήσει τη χρήση, να επεκτείνει τα θεραπευτικά προγράμματά του ώστε να μην υπάρχει εξαρτημένος που να στερείται το δικαίωμα στη θεραπεία. Κάνει έκκληση στην ευαισθησία και τα αισθήματα όλων των πολιτών να βοηθήσουν αυτήν την προσπάθεια» επισημαίνει η κ. Κοκκέβη.

    Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών οι μονάδες του ΟΚΑΝΑ έχουν προγραμματίσει διάφορες εκδηλώσεις. Το Θεραπευτικό Πρόγραμμα Εφήβων Ατροπός σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων πρόκειται να πραγματοποιήσει δύο δράσεις. Από το πρωί της 26ης Ιουνίου τα μέλη , οι γονείς και το προσωπικό της Μονάδας θα βρίσκονται στην Πλατεία Κλαυθμώνος (11πμ-2μμ) όπου θα διανέμουν ενημερωτικό υλικό για το πρόγραμμα και γενικότερα για τις υπηρεσίες του ΟΚΑΝΑ. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας κατά τη διάρκεια συναυλίας που διοργανώνει ο Δήμος Αθηναίων στην Πλατεία Κοτζιά θα εξελίσσεται χάπενινγκ ζωγραφικής από εθελοντές ζωγράφους.

    Η Θεραπευτική Μονάδα Βραχείας Διάρκειας Πειραιά και η Α΄ Θεραπευτική Μονάδα Βραχείας Διάρκειας Αθήνας διοργανώνουν έκθεση καλλιτεχνικών έργων των μελών της με τίτλο «Βάζουμε πλώρη για μια δημιουργική ζωή» η οποία θα εγκαινιαστεί στις 26 Ιουλίου (7μμ) στο χώρο του νεοκλασικού κτιρίου της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής Ανάπτυξης του Δήμου Πειραιά.

    Το δικό του μήνυμα θα στείλουν και οι θεραπευόμενοι της Α΄ Θεραπευτικής Μονάδας Βραχείας Διάρκειας Αθήνας οι οποίοι θα κατασκευάσουν ένα μεγάλο πανό πάνω στο οποίο θα αποτυπώσουν τον τρόπο που οι ίδιοι αντιλαμβάνονται την προσπάθειά τους για ένα νέο ξεκίνημα. Το πανό θα τοποθετηθεί στην πρόσοψη του κτιρίου της Μονάδας στις 26 Ιουνίου.

    Στην Πάτρα για πέμπτη συνεχή χρονιά τα μέλη της Θεραπευτικής Κοινότητας Γέφυρα θα διανύσουν κολυμπώντας την απόσταση από το Αντίρριο στο Ρίο.

    [05] ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ

    Θεσσαλονίκη, 25 Ιουνίου 2003 (20:57 UTC+2)

    «Οι εσωκομματικές διαδικασίες αφορούν εν τέλει την κοινωνία, η οποία παρακολουθεί το εσωτερικό των κομμάτων, θέλει τα κόμματα να είναι ανοιχτά, εξωστρεφή και να λαμβάνουν τα μηνύματα και τις ανάγκες της».

    Τα παραπάνω υπογράμμισε ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων προσερχόμενος στην Ενωση Δημοσιουπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης προκειμένου να ψηφίσει για την ανάδειξη της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ - Νομού Θεσσαλονίκης.

    «Εμείς θέλουμε να στείλουμε από εδώ, από τη Θεσσαλονίκη, ένα μήνυμα ενότητας και ευθύνης. Έχει περάσει προ πολλού η εποχή των μηχανισμών. Ηρθε η εποχή του ανοιχτού κόμματος και νομίζω, ότι τώρα το ΠΑΣΟΚ κάνει ένα μεγάλο βήμα προς την κατεύθυνση αυτή», τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

    Ερωτηθείς τι μήνυμα θα στείλει την επόμενη εβδομάδα ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Πολιτισμού απάντησε: «Θα στείλει το μήνυμα που περιμένουμε όλοι. Δηλαδή της ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ, της αυτοπεποίθησής του και της τελικής προσπάθειας για τη δικαίωση του έργου που έχει γίνει, αλλά και του σχεδιασμού της επόμενης περιόδου. Νομίζω ότι έχουμε όλες τις προϋποθέσεις να προσδιορίσουμε εμείς την ημερήσια διάταξη της πολιτικής μάχης».

    [06] ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΟΥ Θ. ΨΑΡΑΔΕΛΛΗ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΤΗΣ "17Ν"

    Αθήνα, 25 Ιουνίου 2003 (20:51 UTC+2)

    Με την κατάθεση μαρτύρων υπεράσπισης του Θεολόγου Ψαραδέλλη ολοκληρώθηκε η σημερινή διαδικασία της δίκης της "17 Ν". Οι μάρτυρες αναφέρθηκαν κυρίως στην αντιστασιακή του δράση στη διάρκεια της δικτατορίας, αλλά και στην ιδεολογική του τοποθέτηση, η οποία, όπως είπαν, ήταν εντελώς αντίθετη με τη δράση της «17 Νοέμβρη».

    Το ενδεχόμενο ο Θ. Ψαραδέλλης να συμμετείχε στη ''17Ν'' απέκλεισε ο δημοσιογράφος Αντώνης Νταβανέλλος. «Hταν από τους ανθρώπους που κράτησαν ανοιχτή την πιθανότητα, ότι μπορεί να υπάρξει αντίσταση στη δικτατορία. Είχε πάντα το θάρρος της γνώμης του και σε πολύ δύσκολες συνθήκες της δικτατορίας στο στρατοδικείο είχε υπερασπίσει τις πολιτικές του πράξεις, με απόλυτη συνέπεια. Δεν ταιριάζει στην πολιτική του, στην ιδεολογία του, στην πρακτική του αυτή η κατηγορία της συμμετοχής στη ''17Ν''», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Νταβανέλλος.

    Πολιτικό λάθος χαρακτήρισε ο δημοσιογράφος Αντώνης Σωτηράκος, ο οποίος εξετάστηκε από το δικαστήριο, τη συμμετοχή του Θεολόγου Ψαραδέλη σε μία ληστεία. Ο πρόεδρος του δικαστηρίου ωστόσο του απάντησε: ''για μας είναι ποινικό και όχι πολιτικό λάθος''.

    Στην κατάθεσή του ο πρώην δήμαρχος Χαλανδρίου Κωνσταντίνος Πατακός ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι το Δεκέμβριο του 2001 είχαν επισκεφθεί τις υπηρεσίες του Δημοτολογίου του δήμου δυο αστυνομικοί και ζητούσαν στοιχεία για τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο, ο οποίος γεννήθηκε στο Παρίσι, αλλά μεγάλωσε στο Χαλάνδρι.

    Η δίκη θα συνεχιστεί με καταθέσεις μαρτύρων υπεράσπισης του Θεολόγου Ψαραδέλλη και του Πάτροκλου Τσελέντη.

    [07] Ο Λ. ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

    Αθήνα, 25 Ιουνίου 2003 (20:50 UTC+2)

    Κανένας μετανάστης που θα καταθέσει τα δικαιολογητικά για ανανέωση των αδειών παραμονής, μέχρι τις 30 Ιουνίου, δεν κινδυνεύει με απέλαση, δήλωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Λάμπρος Παπαδήμας.

    Περαιτέρω, διευκρίνισε ότι οι αλλοδαποί θα πρέπει να προμηθευτούν βεβαίωση ότι κατέθεσαν τα δικαιολογητικά και να είναι εφοδιασμένοι με την προηγούμενη άδεια παραμονής.

    Πρόσθεσε, δε, ότι δεν θα δοθεί παράταση της ισχύς των υπαρχόντων αδειών παραμονής.

    [08] ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ ΚΑΤΑ Σ. ΚΟΚΚΑΛΗ

    Αθήνα, 25 Ιουνίου 2003 (20:47 UTC+2)

    Απορρίφθηκε από το Πρωτοδικείο Αθηνών το αίτημα του Εθνικού Ιδρύματος Αθλημάτων της Ρωσίας για την έκδοση προσωρινής διαταγής, προκειμένου να απαγορευτεί η μεταβολή της νομικής και πραγματικής περιουσιακής κατάστασης της εταιρείας European Games Limited, η οποία, όπως αναφέρεται στην αίτηση, είχε συνάψει σύμβαση τον Ιούνιο του 1993 για την εγκατάσταση και λειτουργία του Λόττο στη Ρωσία.

    Το Εθνικό Ιδρυμα Αθλημάτων της Ομοσπονδίας της Ρωσίας ζήτησε την έκδοση προσωρινής διαταγής έως τις 29 Αυγούστου του 2003, οπότε θα συζητηθεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει κατά της European Games Limited, η οποία, όπως υποστηρίζει στην αίτηση, είναι συμφερόντων Σωκράτη Κόκκαλη.

    Η συζήτηση για την έκδοση της προσωρινής διαταγής έγινε το μεσημέρι στο Πρωτοδικείο της Αθήνας, ενώπιον του προέδρου της υπηρεσίας Βασίλη Κουνάλη παρουσία του πληρεξούσιου δικηγόρου του Εθνικού Ιδρύματος Αθλημάτων της Ρωσικής Ομοσπονδίας Χάρης Οικονομόπουλος, ενώ παρέμβαση έκαναν οι πληρεξούσιοι δικηγόροι του επιχειρηματία Σωκράτη Κοκκαλη οι οποίοι ζήτησαν την απόρριψη του αιτήματος έκδοσης προσωρινής διαταγής.

    Δήλωση Σ. Κόκκαλη

    Με αφορμή την απόρριψη του αιτήματος ο επιχειρηματίας Σωκράτης Κόκκαλης τονίζει σε δήλωσή του: «Σήμερα έπεσε στο κενό ακόμα μία προσπάθεια της ενορχηστρωμένης επίθεσης που ασκούν, με ιδιαίτερη ένταση τον τελευταίο καιρό και για εμφανείς λόγους, τα ίδια πάντοτε οργανωμένα επιχειρηματικά και εκδοτικά συμφέροντα, σε εκκρεμή υπόθεση που με αφορά».

    Επίσης αναφέρει ότι «το ανύπαρκτο Ρωσικό Ιδρυμα που προφανώς χρησιμοποιούν, εκπροσωπούμενο από Ελληνα πρώην πιλότο της Ολυμπιακής, απέτυχε να πείσει το δικαστήριο ότι διατηρεί βάσιμες απαιτήσεις κατά οποιουδήποτε, συμπεριλαμβανομένου εμού, με αποτέλεσμα να απορριφθεί το αίτημά τους για λήψη προσωρινής διαταγής, ενόψει ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν».

    Ο κ. Κόκκαλης υπενθυμίζει ότι όλες οι αιτιάσεις του Ρωσικού αυτού Ιδρύματος έχουν ήδη απορριφθεί από Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο της Γενεύης, πριν από δύο χρόνια και από Ελβετικά ποινικά δικαστήρια πριν από έναν χρόνο.

    Ετσι πλέον, προσθέτει, διαψεύδονται «τα ούτως ή άλλως ανακριβέστατα», όπως τα χαρακτηρίζει, δημοσιεύματα που μιλούσαν για αιτούμενη κατάσχεση της περιουσίας του, αλλά και γενικότερα τα κατασκευασμένα σενάρια, τα οποία μοναδικό σκοπό είχαν τον επηρεασμό της ελληνικής δικαιοσύνης, εν όψει της αυριανής σύγκλησης της Ολομέλειας Εφετών.

    «Με ψεύδη και συκοφαντίες κανείς δεν δικαιώνεται», καταλήγει ο κ. Κόκκαλης.

    [09] ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΘΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΝ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ "BALTIC SKY"

    Aθήνα, 25 Ιουνίου 2003 (20:41 UTC+2)

    Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά την απολογία τους στην ανακρίτρια Μεσολογγίου ο πλοίαρχος και τα έξι μέλη του πληρώματος του «Baltic Sky». Οι εφτά ναυτικοί θα οδηγηθούν στις φυλακές Ιωαννίνων.

    Ο Ουκρανός πλοίαρχος του «Baltic Sky», δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι το πλήρωμα εκτελούσε εντολές του πλοιοκτήτη, ο οποίος τους ζήτησε να εισέλθουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα και να αγκυροβολήσουν στο λιμάνι του Αστακού.

    Πρόσθεσε, δε, ότι ο ίδιος και το πλήρωμα γνώριζαν για το φορτίο με τα εκρηκτικά, αλλά δεν ήξεραν αν υπάρχει κάτι παράνομο στην υπόθεση.

    Περαιτέρω, επισήμανε ότι το πλοίο ξεκίνησε το ταξίδι του από την Τυνησία, φορτωμένο με γυαλί και εκρηκτικά. Το γυαλί ξεφορτώθηκε στην Αλβανία.

    Σε ότι αφορά την περιπλάνηση του πλοίου στη Μεσόγειο και στη Μαύρη Θάλασσα, ο πλοίαρχος ανέφερε ότι περίμενε εντολές από τον πλοιοκτήτη για το που θα ξεφορτώσει τα εκρηκτικά

    [10] ΕΔΡΑΣΗ - Χ.ΨΑΛΛΙΔΑΣ Α.Τ.Ε.:ΔΙΑΝΟΜΗ ΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ 0,095 ΕΥΡΩ

    Αθήνα, 25 Ιουνίου 2003 (20:47 UTC+2)

    Τις οικονομικές καταστάσεις και τους πίνακες διάθεσης κερδών για το 2002 ενέκρινε η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευσης των μετόχων της Έδραση- Χ.Ψαλλίδας Α.Τ.Ε., ενώ επικύρωσε τόσο την εκλογή των νέων μελών του Δ.Σ., όσο και τις αποφάσεις του Δ.Σ. για συμμετοχή της εταιρείας σε αυξήσεις του μετοχικού κεφαλαίου θυγατρικών της εταιρειών.

    Οι μέτοχοι ενέκριναν ακόμη την πρόταση της διοίκησης της εταιρίας για τη διανομή μερίσματος ποσού 0,095 ευρώ ανά μετοχή για το 2002 -το οποίο υπολογίζεται επί των 15.604.000 μετοχών της εταιρείας-, ενώ αποφάσισε την αγορά ιδίων μετοχών, μέχρι ποσοστού του 8% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, από το οποίο, το 5% έχει ήδη αγοραστεί. Η τιμή αγοράς των ιδίων μετοχών θα κυμανθεί από 2 έως 10 ευρώ ανά μετοχή.

    Κατά την παρουσίαση των πεπραγμένων του 2002, η Διοίκηση της εταιρείας επεσήμανε το γεγονός ότι, την προηγούμενη χρονιά, η ΕΔΡΑΣΗ, μέσα από τη συνεχή διεύρυνση των δραστηριοτήτων της σε νέους τομείς, πέτυχε σημαντική διασπορά του επιχειρηματικού κινδύνου, αποδεικνύοντας τη μη εξάρτησή της από συγκεκριμένα έργα και δραστηριότητες.

    Μετά τις συγχωνεύσεις και τις απορροφήσεις εταιρειών, που ολοκληρώθηκαν στο πλαίσιο της νέας οργανωτικής δομής του Ομίλου, δημιουργήθηκαν νέοι τομείς δραστηριοτήτων, που σταθερά αυξάνουν τη συμμετοχή τους στο συνολικό κύκλο εργασιών της εταιρείας.

    Πιο συγκεκριμένα, στο σύνολο του τζίρου, ο τομέας των γεωτεχνικών έργων κατέχει σήμερα το 50%, τα υπόγεια έργα το 11%, οι προκατασκευές το 5%, οι επισκευές κι ενισχύσεις το 5%, ενώ στις γενικές εργολαβίες αναλογεί ποσοστό 29% του τζίρου.

    Αντίστοιχα, σε επίπεδο Ομίλου, τα ειδικά τεχνικά έργα κατέχουν το 63% του συνολικού ενοποιημένου κύκλου εργασιών, ενώ στις γενικές εργολαβίες αναλογεί το 37%.

    Το πρώτο πεντάμηνο του 2003 ο κύκλος εργασιών της εταιρείας έφθασε τα 33 εκατ. ευρώ και τα καθαρά προ φόρων κέρδη το 1,3 εκατ. ευρώ, ενώ ανάλογα ικανοποιητικά κινήθηκαν τα αποτελέσματα και σε επίπεδο Ομίλου. Υπενθυμίζεται ότι, αυτή τη στιγμή, η ΕΔΡΑΣΗ έχει ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων 120 εκατ. ευρώ, ενώ το ανεκτέλεστο του Ομίλου φθάνει τα 150 εκατ. ευρώ.

    "Με τη συμβολή του ανθρώπινου δυναμικού της ΕΔΡΑΣΗΣ κι όλων των εταιρειών που συμμετέχουν στον Όμιλο, με την υποστήριξη των συνεργατών μας και με την εμπιστοσύνη των μετόχων μας, είμαστε σίγουροι ότι η εταιρεία, κι εφέτος, θα εξακολουθήσει την αναπτυξιακή της πορεία, προεκτείνοντας σημαντικά τα θετικά αποτελέσματα της προηγούμενης χρονιάς", δήλωσε ο πρόεδρος του Δ.Σ. και διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας Κωνσταντίνος Ψαλλίδας.

    [11] PLIAS:ΚΕΦΑΛΑΙΑΚΗ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΜΕ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΜΕΤΡΗΤΩΝ

    Αθήνα, 25 Ιουνίου 2003 (20:20 UTC+2)

    Στην υλοποίηση επιχειρηματικού σχεδίου, που αποσκοπεί στη βελτίωση της κεφαλαιακής της διάρθρωσης και επάρκειας και της χρηματοοικονομικής της θέσης προχωρά η PLIAS ABEE, μετά από έγκριση της σχετικής πρότασης από τους μετόχους της στο πλαίσιο της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα.

    Συγκεκριμένα η ενέργεια αφορά σε κεφαλαιακή αναδιάρθρωση της Εταιρίας και αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της με καταβολή μετρητών ως εξής :

    α) αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών «από την έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο», ύψους 2.589.972,20 με αύξηση της ονομαστικής αξίας των μετοχών της Plias από 0,59 σε 0,79, χωρίς όμως μεταβολή του αριθμού των μετοχών,

    β) reverse split με ταυτόχρονη μείωση κατά 50% του αριθμού των μετοχών, ώστε το μετοχικό κεφάλαιο να παραμείνει 10.230.390,19 (όπως θα διαμορφωθεί από την προηγούμενη αύξηση), διαιρούμενο σε 6.474.930 μετοχές, ονομαστικής αξίας 1,58 η κάθε μία,

    γ) μείωση του μετοχικού κεφαλαίου με συμψηφισμό ζημιών κατά το ποσό των 8.287.911,19 με μείωση της ονομαστικής αξίας και διαμόρφωσή του στα 1.942.479, διαιρούμενο σε 6.474.930 μετοχές, ονομαστικής αξίας 0,30 η κάθε μια,

    δ) αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών και με άσκηση του δικαιώματος προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων κατά το ποσό των 29.137.185, με την έκδοση 97.123.950 κοινών ανώνυμων μετοχών, με δικαίωμα ψήφου, ονομαστικής αξίας 0,30 η κάθε μια και τιμή διάθεσης 0,30. Η αναλογία έκδοσης είναι 15 νέες κοινές ανώνυμες μετοχές για κάθε μια παλαιά κοινή ανώνυμη μετοχή, που κατέχουν οι παλαιοί μέτοχοι. Οι νέες μετοχές δικαιούνται μέρισμα από τη χρήση του 2003.

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Plias Ν. Στελλάκης επεσήμανε ότι «η κεφαλαιακή αναδιάρθρωση κρίνεται απαραίτητη διότι αφενός βελτιώνεται αισθητά η εικόνα του ισολογισμού της εταιρίας μας και αφετέρου διαγράφεται σημαντικό ποσό ζημιών, γεγονός που μας επιτρέπει τη διανομή μερίσματος από κερδοφόρες χρήσεις στο μέλλον», προσθέτοντας ότι η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά το ποσό των 29.137.185 ευρώ με καταβολή μετρητών, διασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία της εταιρίας, τη συνέχιση υλοποίησης επενδύσεων και τον περιορισμό των τραπεζικών υποχρεώσεων.

    Ο οικονομικός σύμβουλος της Plias Χ.Κοκολογιάννης αναφέρθηκε στην πορεία του Ομίλου κατά το πρώτο πεντάμηνο του 2003 τονίζοντας ότι «παρά το υποτονικό κλίμα της αγοράς, οι πωλήσεις «τρέχουν» με 9% αύξηση έναντι του 2002».

    Στην αύξηση αυτή έχουν συντελέσει ιδιαίτερα οι επιδόσεις των εταιριών Olympus Foods Α.Ε., Gageo Α.Ε. και Plias Hungary Kft, αλλά και η διανομή των προϊόντων Frulite και Fytro. Στην ίδια περίοδο το EBITDA κινείται με ρυθμούς βελτίωσης 20% περίπου από το 2002, αποτέλεσμα της αύξησης των πωλήσεων και της μείωσης των δαπανών κατά 5% περίπου. Ταυτόχρονα, το κέρδος προ φόρων και αποσβέσεων βρίσκεται στα ίδια επίπεδα με το 2002, κυρίως λόγω των αυξημένων αποσβέσεων και χρηματοοικονομικών εξόδων.

    Στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης εγκρίθηκαν ακόμη οι ετήσιες Οικονομικές Καταστάσεις και οι Ενοποιημένες Οικονομικές Καταστάσεις για την εταιρική χρήση 2002, η πρόταση για αύξηση του αριθμού των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας από επτά σε εννέα και η ανάλογη τροποποίηση του Καταστατικού της, καθώς και ο καθορισμός των ανεξάρτητων μελών του Συμβουλίου.

    Μετά από τις αποφάσεις αυτές, το Διοικητικό Συμβούλιο της PLIAS ΑΒΕΕ απαρτίζεται από τους κ.κ. Χ. Γ. Δαυίδ - μη εκτελεστικό μέλος, Ν. Α. Γιαμάκη - εκτελεστικό μέλος, Ν. Ι. Στελλάκη - εκτελεστικό μέλος, Ν. Χ. Κατσέλη - μη εκτελεστικό μέλος, Δ. Παπουτσάνη - μη εκτελεστικό μέλος, Ν. Σαρρή - ανεξάρτητο μέλος, Ν. Σοφοκλέους - ανεξάρτητο μέλος.

    Τέλος, οι μέτοχοι έδωσαν το «πράσινο φως» στην πρόταση της εταιρίας για μεταφορά της έδρας της στο Δήμο Αυλίδος Ν. Ευβοίας (περιοχή Ριτσώνας), όπου λειτουργεί υποκατάστημα της εταιρίας, δεδομένου ότι τα γραφεία της στην έδρα της στην Κάτω Κηφισιά βρίσκονται υπό ανακαίνιση.

    [12] ΑΥΞΗΣΗ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΤΗΣ ΡΑΔΙΟ ΚΟΡΑΣΙΔΗΣ

    Αθήνα, 25 Ιουνίου 2003 (19:42 UTC+2)

    Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών αποφάσισαν οι μέτοχοι της εταιρίας Ράδιο Α. Κοραϊδης Ε.Ε.Α.Ε. στην Τακτική Γενική Συνέλευσή τους που πραγματοποιήθηκε σήμερα.

    Ειδικότερα, το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας θα αυξηθεί κατά 4.956.627,51 ευρώ με την έκδοση 15.989.121 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών, ονομαστικής τιμής 0,31 ευρώ ανά μετοχή και τιμής διάθεσης 1,30 ανά μετοχή. Το σύνολο των 15.989.121 νέων μετοχών, θα διατεθεί κατά προτίμηση στους παλαιούς μετόχους με αναλογία 4 νέες μετοχές για κάθε 5 παλαιές. Οι νέες μετοχές θα δικαιούνται μέρισμα από τα κέρδη χρήσης 2003.

    Δικαίωμα προτίμησης για την συμμετοχή στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών θα έχουν οι μέτοχοι που θα είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Μετόχων της εταιρίας κατά την ολοκλήρωση της διαδικασίας έγκρισης της τροποποίησης του καταστατικού από τις αρμόδιες διοικητικές αρχές και της έγκρισης του Ενημερωτικού Δελτίου από το Δ.Σ. του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Τα κεφάλαια που θα αντληθούν (20.785.857,30 ευρώ) θα χρησιμοποιηθούν για την μείωση βραχυπροθέσμων υποχρεώσεων.

    Κατά τη διάρκεια της Συνέλευσης, εξάλλου, εγκρίθηκαν στο σύνολό τους οι οικονομικές καταστάσεις της χρήσεως 2002 καθώς και τα θέματα επί των πεπραγμένων της χρήσεως 2002 (απαλλαγή μελών και ελεγκτών, έγκριση αμοιβών) και επικυρώθηκαν οι αποφάσεις των Εκτάκτων Γενικών Συνελεύσεων της 6/11/2002 και 16/12/2002.

    [13] ΜΕΡΙΣΜΑ 0,025 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ

    Αθήνα, 25 Ιουνίου 2003 (19:19 UTC+2)

    Τις οικονομικές καταστάσεις της χρήσης 2002 ενέκρινε η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της εταιρίας Πλαστικά Θράκης ΑΒΕΕ, ενώ εξελέγη νέο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο εξουσιοδοτήθηκε να προβεί σε διαδικασία καταβολής του εγκριθέντος μερίσματος για τη χρήση 2002, που ανέρχεται στο ποσό των 0,025 ευρώ ανά μετοχή.

    Περαιτέρω, έγινε αναφορά στην πορεία και τις προοπτικές του ομίλου όπως διαμορφώνονται από την παρούσα διεθνή συγκυρία. Κατεγράφη δε ότι αν και υπάρχουν δυσκολίες λόγω της κακής διεθνούς κατάστασης, η πορεία του ομίλου είναι εντός των πλαισίων και των στόχων που έχουν τεθεί.

    [14] ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤHΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ

    Αθήνα, 25 Ιουνίου 2003 (17:38 UTC+2)

    Τη διαβεβαίωση ότι η απόφαση θα είναι πολιτική και θα λαμβάνει υπόψη τις πληθωριστικές εξελίξεις, εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άκης Τσοχατζόπουλος, σχολιάζοντας το αίτημα της αναπροσαρμογής των τιμολογίων της ΔΕΗ κατά 4% από τη 1η Ιουλίου.

    Όπως τόνισε, το αίτημα της ΔΕΗ θα αξιολογηθεί πρώτα από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), προσθέτοντας δε ότι «δεν θα απαντηθεί άμεσα» αφήνοντας να εννοηθεί ότι η όποια αναπροσαρμογή δεν θα ισχύσει από την 1η Ιουλίου.

    Παράλληλα, ο κ. Τσοχατζόπουλος συνέστησε στους εργαζομένους της ΔΕΗ που αντιδρούν στο νέο νομοσχέδιο για την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας να το υποστηρίξουν, εκφράζοντας τη διαβεβαίωση ότι «η ΔΕΗ δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από τους ιδιώτες ηλεκτροπαραγωγούς, αφού αποτελεί και θα συνεχίσει να αποτελεί τον πρωταγωνιστή στην ελληνική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας».

    Υπενθυμίζεται ότι σε συνέντευξη τύπου η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, ανακοίνωσε ότι προχωρεί σε απεργιακά μέτρα για την απόσυρση του νομοσχεδίου, προαναγγέλλοντας την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργία για τις 3 Ιουλίου.

    Το διοικητικό συμβούλιο της ΓΕΝΟΠ υποστηρίζει ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο έχει υπαγορευτεί από τα συμφέροντα των ιδιωτών και υπονομεύει τη ΔΕΗ και την εθνική οικονομία.

    Τέλος, ανακοινώθηκε ότι την Πέμπτη στις Βρυξέλλες θα υπογραφεί η νέα κοινοτική οδηγία για την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου

    E.A.

    [15] ΠΓΔΜ: ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΔΙΕΘΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΡΗΞΕΙΣ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

    Σκόπια, 25 Ιουνίου 2003 (20:46 UTC+2)

    Η διεθνής κοινότητα υποστηρίζει την δράση της αστυνομίας για να αποφευχθούν στο μέλλον τρομοκρατικές δραστηριότητες, όπως ήταν οι δύο τελευταίες εκρήξεις μέσα στην πόλη των Σκοπίων, τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ στην ΠΓΔΜ Κρεγκ Ατλι.

    Από την πλευρά του εκπρόσωπος του ΟΑΣΕ Βόλφγανγκ Γκρέτεν τόνισε ότι το δικαστήριο θα πρέπει να αποφασίσει αν οι τελευταίες εκρήξεις στα Σκόπια ήταν εγκληματικές ή τρομοκρατικές πράξεις.

    Η Ιρίνα Γκιουζέλοβα, εκπρόσωπος της ΕΕ, δήλωσε ότι μέχρι τώρα καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη.

    Η κ. Γκιουζέλοβα τόνισε ότι αν η ΠΓΔΜ υπογράψει διμερή συμφωνία για την εξαίρεση των Αμερικανών από την δικαιοδοσία του Διεθνούς Δικαστηρίου, δεν πρόκειται να επιβληθούν κυρώσεις εκ μέρους της ΕΕ, διότι η χώρα αυτή δεν είναι μέλος της.

    [16] ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: ΕΤΟΙΜΗ Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΑΝ

    Λευκωσία, 25 Ιουνίου 2003 (20:41 UTC+2)

    Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος ανέφερε σήμερα ότι η κυπριακή κυβέρνηση είναι έτοιμη να επανέλθει στις συνομιλίες για το Κυπριακό μόλις της το ζητήσει ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Ανάν.

    Κληθείς, μετά τη συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της ιταλικής κυβέρνησης Τζιαφράνκο Φίνι, να σχολιάσει δήλωση του υπουργού Εξωτερικού της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιούλ ότι θα επαναρχίσει ο διάλογος για το Κυπριακό, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος είπε: ''Η θέση μας είναι σαφής. Οποτε κληθούμε σε συνομιλίες από τον ΓΓ, εμείς είμαστε έτοιμοι''.

    Ο κ. Παπαδόπουλος είπε επίσης ότι την 1η Μαΐου 2004, η Κύπρος θα ενταχθεί επίσημα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είτε υπάρξει λύση που θα επιτρέψει την εισδοχή μιας επανενωμένης χώρας, είτε δεν υπάρξει.

    Για τις προοπτικές επίλυσης του Κυπριακού, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας ανέφερε ότι αυτή την ώρα δεν υπάρχει καμιά ελπίδα για οποιαδήποτε δυνατότητα συμφωνίας, λόγω της αδιάλλακτης στάσης της τουρκικής πλευράς.

    (ΜΠΕ - ΚΥΠΕ)

    [17] ΡΟΥΚΕΤΕΣ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΜΠΙΤΠΑΖΑΡ

    Σκόπια, 25 Ιουνίου 2003 (20:17 UTC+2)

    Αγνωστοι έριξαν μέσα από αυτοκίνητο εν κινήσει τρεις με τέσσερις ρουκέτες στην λαϊκή αγορά των Σκοπίων Μπιτπαζάρ.

    Η εκπροσώπους Τύπου του υπουργείου Εσωτερικών της Μιριάνα Κόντεφσκα, οι ρουκέτες δεν κατευθύνονταν σε κάποιον συγκεκριμένο στόχο και το αυτοκίνητο έφυγε με μεγάλη ταχύτητα. Πρόσθεσε, δε, ότι η αστυνομία διεξάγει έρευνες.

    [18] ΠΤΩΣΗ ΣΤΟ ΧΑΚ

    Λευκωσία, 25 Ιουνίου 2003 (17:46 UTC+2)

    Οριακά πτωτικά κινήθηκε και σήμερα το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, συνεχίζοντας τη σταθεροποιητική του πορεία στο επίπεδο των 85 μονάδων.

    Ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε στις 85,11 μονάδες, σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 0,18%. Σημαντική συρρίκνωση υπέστη το αγοραστικό ενδιαφέρον, υποχωρώντας σε νέα χαμηλότερα επίπεδα κατά τους τελευταίους εννέα μήνες. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε μόλις στις 190 χιλιάδες λίρες.

    Απώλειες σε ποσοστό 0,31% κατέγραψε και ο Δείκτης των 20 επίλεκτων εταιρειών, κλείνοντας στις 348,44 μονάδες.

    (ΜΠΕ - ΚΥΠΕ)

    [19] ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

    Αγκυρα, 25 Ιουνίου 2003 (17:41 UTC+2)

    Την πρόταση βουλευτών του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) για πρόσληψη 15.000 ατόμων ως ιμάμηδων ιεροκηρύκων και δασκάλων φροντιστηρίων μελέτης του Κορανίου ενέκρινε η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Σχεδιασμού και Προϋπολογισμού του τουρκικού κοινοβουλίου.

    Όπως αναφέρεται σε σημερινά δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, η αρχική πρόταση προέβλεπε την πρόσληψη 1.600 ατόμων στη Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας.

    Τονίζεται δε ότι οι βουλευτές-μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Σχεδιασμού και Προϋπολογισμού, που προέρχονται από το αντιπολιτευόμενο Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), αποχώρησαν από την αίθουσα της συνεδρίασης και δεν έλαβαν μέρος στην ψηφοφορία, διαμαρτυρόμενοι για αυτήν ακριβώς την αύξηση των προσλήψεων.

    Ακόμη, σημειώνεται ότι οι υπηρετούντες στη Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας ανέρχονται σε 88.501 αριθμός ο οποίος ισούται με τον αριθμό των υπαλλήλων 9 Υπουργείων και με τις νέες προσλήψεις ξεπερνά τις 100.000.

    [20] ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΡΣΗΣ ΒΑΡΩΝ ΘΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ Ο ΧΡ. ΙΑΚΩΒΟΥ

    Θεσσαλονίκη, 25 Ιουνίου 2003 (20:58 UTC+2)

    Ανοίγει αύριο τις πύλες του το πανελλήνιο κύπελλο άρσης βαρών μαθητών - μαθητριών στο κλειστό γυμναστήριο της Πυλαίας, το οποίο είναι πανέτοιμο να υποδεχθεί τους 400 περίπου αθλητές που θα πάρουν μέρος από 55 συλλόγους της χώρας. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες εγχώριες διοργανώσεις της άρσης βαρών, γιατί αφορά κατηγορίες στις οποίες η Ελληνική Ομοσπονδία έχει σκύψει με ιδιαίτερη ευαισθησία. Σημειώνεται ότι από τις επιδόσεις και τις θέσεις που θα πάρουν μέρος οι συμμετέχοντες θα καταρτιστούν οι εθνικές ομάδες των συγκεκριμένων κατηγοριών.

    Τους αγώνες που θα ολοκληρωθούν το απόγευμα του Σαββάτου θα παρακολουθήσει ο ομοσπονδιακός προπονητής Χρήστος Ιακώβου και οι συνεργάτες του, μαζί με τον υπεύθυνο του κλιμακίου Βορείου Ελλάδας, Παύλο Σαλτσίδη.

    [21] ΨΑΧΝΕΙ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ Ο ΜΠΑΝΕ ΠΡΕΛΕΒΙΤΣ

    Θεσσαλονίκη, 25 Ιουνίου 2003 (20:52 UTC+2)

    Ταξίδι στο Βελιγράδι για να εντοπίσει επικείμενους μεταγραφικούς στόχους για την ομάδα του πραγματοποιεί ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Μπάνε Πρέλεβιτς. Παράλληλα συνδυάσει την παρουσία του και με την παρακολούθηση διεθνούς σεμιναρίου προπονητικής.

    Σήμερα με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΚΑΕ ΠΑΟΚ αναφέρει ότι η ομάδα απέκτησε τον 16χρονο Σωτήρη Μανωλόπουλου. Το νέο απόκτημα του Δικεφάλου αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα και πρόκειται να παίξει καθοριστικό ρόλο στα δρώμενα του συλλόγου τα επόμενα χρόνια.

    Τέλος αθωωτική ήταν η σημερινή απόφαση του εφετείου, για τους κ.κ. Νικηφόρο, Ακριβόπουλο και Κανάβη στην κατηγορία της δημιουργίας χρεών προς το Δημόσιο κατά τη θητεία τους στην ΚΑΕ ΠΑΟΚ τα προηγούμενα χρόνια.

    [22] ΜΕ ΑΠΟΥΣΙΕΣ Η ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΕΚ

    Θεσσαλονίκη, 25 Ιουνίου 2003 (20:48 UTC+2)

    Πραγματοποιήθηκε σήμερα η πρώτη συγκέντρωση και προπόνηση των παικτών της ΑΕΚ. Λίγο πριν την προπόνηση οι παίκτες της Ενωσης πέρασαν από αιματολογικές εξετάσεις και στην συνέχεια χωρίσθηκαν σε γκρουπ ξεκινώντας ελαφρά προπόνηση.

    Στις πρώτες δηλώσεις του ο Ντούσαν Μπάγεβιτς δεν φάνηκε ενθουσιασμένος. Και αυτό γιατί τα προβλήματα που ταλανίζουν την ομάδα δεν έχουν ακόμη λυθεί. «Υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες και φοβάμαι μήπως τα πράγματα γίνουν χειρότερα», τόνισε ο σερβοέλληνας τεχνικός και συνέχισε: «Κάτω από αυτές τις συνθήκες η ΑΕΚ είναι πολύ δύσκολα να πετύχει τους στόχους της».

    Για το θέμα του Νικολαϊδη, ο καταξιωμένος προπονητής δήλωσε ότι θέλει την επιστροφή του στην ομάδα. «Μιλήσαμε με τον παίκτη και του είπα να γυρίσει. Όμως μου είπε ότι προς το παρόν δεν σκέφτεται κάτι τέτοιο».

    Στη σημερινή πρώτη προπόνηση εκτός από τους Νικολαϊδη και Ράιτ, απουσίασαν οι διεθνείς Λάκης, Καψής, Ζαγοράκης, Τσάρτας, Κατσουράνης, οι οποίοι θα ενσωματωθούν με την αποστολή την ερχόμενη Δευτέρα.

    [23] ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΗΣ 4ΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

    Θεσσαλονίκη, 25 Ιουνίου 2003 (19:33 UTC+2)

    Με την παρουσίαση της προόδου της προετοιμασίας των Παραολυμπιακών Αγώνων από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Αθήνα 2004 Ιωάννη Σπανουδάκη, ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες της 4ης Συντονιστικής Επιτροπής για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

    Ο κ. Σπανουδάκης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στους τομείς των Αθλημάτων, των Μεταφορών, του Παραολυμπιακού Χωριού, του Προγράμματος Αγώνων, των Εγκαταστάσεων, των Υπηρεσιών Τύπου, της Τεχνολογίας, του Μάρκετινγκ, της Επικοινωνίας, της Προσβασιμότητας, της Εκπαίδευσης, των Τελετών, της φιλοξενίας της Παραολυμπιακής οικογένειας και του Εθελοντισμού.

    Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα Εθελοντισμού, ανέφερε ότι οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί έφτασαν τις 89.000, εκ των οποίων το 26,8% είναι κοινές για τους Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες, ενώ το 5,6% των αιτήσεων αφορά αποκλειστικά τους Παραολυμπιακούς Αγώνες!

    Ο Επικεφαλής της Συντονιστικής Επιτροπής και Αντιπρόεδρος της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής, Φρανσουά Τερανόβα, έδειξε ιδιαίτερα εντυπωσιασμένος από το γεγονός ότι περίπου 5.000 άτομα έχουν εκφράσει ήδη την επιθυμία να συνεισφέρουν εθελοντική εργασία αποκλειστικά στους Παραολυμπιακούς Αγώνες και επεσήμανε ότι «υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για επιτυχημένη διοργάνωση των Παραολυμπιακών Αγώνων».

    Τέλος, ο αξιωματούχος της ΔΠΕ, δεν παρέλειψε να δώσει συγχαρητήρια για τις επιτυχείς εμφανίσεις της εθνικής ομάδας στίβου ατόμων με αναπηρία, στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Άσεν.

    [24] ΟΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΤΗΣ ΟΕΟΑ ΑΘΗΝΑ 2004 ΣΤΙΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ

    Θεσσαλονίκη, 25 Ιουνίου 2003 (19:18 UTC+2)

    Τους Συντονιστές Λειτουργιών Πόλης της Αθήνα 2004 στη Θεσσαλονίκη, το Βόλο, την Πάτρα και το Ηράκλειο Κρήτης όρισε με απόφασή του το Διοικητικό Συμβούλιο της Οργανωτικής Επιτροπής.

    Τη θέση του Συντονιστή αναλαμβάνουν στη Θεσσαλονίκη ο Ευθύμης Κιουμουρτζόγλου, στο Βόλο ο Δημήτρης Δερβένης, στην Πάτρα ο Νάσος Νασόπουλος και στο Ηράκλειο ο Ζαχαρίας Δοξαστάκης.

    Οι Συντονιστές Λειτουργιών Πόλης θα έχουν την αρμοδιότητα για την υλοποίηση όλων των δράσεων ολυμπιακής προετοιμασίας της Αθήνα 2004 σε κάθε πόλη χωριστά, τόσο ενόψει όσο και κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Επίσης, θα είναι αρμόδιοι για το συντονισμό της συνεργασίας της Οργανωτικής Επιτροπής με τους τοπικούς φορείς. Με την ανάληψη των καθηκόντων τους, οι Συντονιστές θα ολοκληρώσουν την εκπόνηση του επιχειρησιακού σχεδίου για τη λειτουργία καθεμιάς από τις τέσσερις ολυμπιακές πόλεις.

    Οι Συντονιστές Λειτουργιών Πόλεων, μαζί με τα στελέχη των Γραφείων της Αθήνα στις Ολυμπιακές πόλεις, θα διασφαλίσουν ένα δίαυλο διαρκούς επικοινωνίας και συνεργασίας ανάμεσα στην Οργανωτική Επιτροπή και τις τοπικές κοινωνίες, που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχή διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων.

    [25] ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΗΤΕΙΑ Ο ΠΟΥΤΙΝ;

    Εδιμβούργο, 25 Ιουνίου 2003 (20:19 UTC+2)

    «Μπορώ να πω ότι δεν θα υπάρξει τρίτη θητεία για τον πρόεδρο Πούτιν. Αυτό μπορώ να το εγγυηθώ με σιγουριά», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος σε ομάδα επιχειρηματιών από την Σκοτία και ακαδημαϊκών στο Εδιμβούργο.

    Μία τρίτη προεδρική θητεία δεν επιτρέπεται σύμφωνα με το σύνταγμα της Ρωσίας, αλλά με το σχόλιο του ο Βλαντίμιρ Πούτιν φαίνεται να επιβεβαιώνει ότι θα είναι υποψήφιος για δεύτερη τετραετία το Μάρτιο του 2004.

    [26] ΣΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΡΕΙΣ ΜΗΝΕΣ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΧΑΜΑΣ, ΤΖΙΧΑΝΤ, ΦΑΤΑΧ

    Ραμάλα, 25 Ιουνίου 2003 (19:46 UTC+2)

    Οι τρεις μεγαλύτερες Παλαιστινιακές εξτρεμιστικές οργανώσεις, η Χαμάς, η Τζιχάντ και η Φατάχ κατέληξαν σε συμφωνία για τον τερματισμό των επιθέσεων κατά Ισραηλινών στόχων για τους επόμενους τρεις μήνες, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του κινήματος Φατάχ.

    Σύμφωνα με το Ρόυτερς, ο αξιωματούχος, Καντούρα Φάρες, μιλώντας εκ μέρους της Φατάχ είπε ότι επίσημη ανακοίνωση για την εκεχειρία θα γίνει εντός της ημέρας και επισήμανε ότι τη συμφωνία υπέγραψε και η Φατάχ.

    Σύμφωνα με άλλο Παλαιστίνιο αξιωματούχο το κείμενο της συμφωνίας αναφέρεται στους όρους στους οποίους κατέληξαν στην Δαμασκό, οι ηγέτες της Χαμάς, Χαλιντ Μασαλ και της Τζιχάντ, Ραμαντάν Σαλαχ. Στις διαπραγματεύσεις για συμφωνία που είχαν γίνει στη Δαμασκό πήρε μέρος και το ηγετικό στέλεχος της Φατάχ, Μαρουάν Μπαργούτι που τώρα δικάζεται από το Ισραήλ για τρομοκρατικές επιθέσεις.

    Σε αντάλλαγμα για τον τερματισμό των επιθέσεων οι Παλαιστινιακές οργανώσεις ζητούν από το Ισραήλ να σταματήσει τις επιχειρήσεις κατά μελών τους, να διακόψει την επεκτατική του πολιτική και να προχωρήσει σε απελευθέρωση Παλαιστινίων φυλακισμένων.

    [27] ΝΕΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΑΤΥΠΗΣ ΠΝΕΥΜΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ

    Πεκίνο, 25 Ιουνίου 2003 (19:31 UTC+2)

    Η Κίνα επιβεβαίωσε την πρώτη περίπτωση ασθενούς που έχει προσβληθεί από την άτυπη πνευμονία τις δύο τελευταίες εβδομάδες, μετέδωσε το ΒΒC.

    Την Τρίτη, η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας αποφάσισε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για διάδοση της ασθένειας στο Πεκίνο και προχώρησε στην άρση της ταξιδιωτικής οδηγίας που αφορούσε την κινεζική πρωτεύουσα.

    Εκπρόσωπος της Οργάνωσης δήλωσε ότι το νέο κρούσμα είναι μία περίπτωση ασθενούς για την οποία υπήρχαν βάσιμες υποψίες ότι τα εργαστηριακά αποτελέσματα θα ήταν θετικά και ότι η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας δεν πρόκειται να ανακαλέσει την απόφαση.

    Προς το παρόν, ο Καναδάς και η Ταϊβάν είναι οι μόνες δύο χώρες στον κόσμο που θεωρούνται ότι εγκυμονούν κινδύνους για το κοινό όσον αφορά το ΣΑΡΣ.

    [28] ΚΡΑΣΙ ΗΛΙΚΙΑΣ 2.000 ΕΤΩΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΝ ΚΙΝΕΖΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ

    Πεκίνο, 25 Ιουνίου 2003 (19:15 UTC+2)

    Ένα μπουκάλι με κρασί ηλικίας 2.000 ετών ανακάλυψαν Κινέζοι αρχαιολόγοι σε αρχαίο τάφο στην περιοχή του Ζιάν, μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα. Περιέχει πέντε λίτρα κρασί ρυζιού, με ελαφρώς μπλε απόχρωση, το οποίο διατηρεί το άρωμά του. Το πώμα ήταν διακοσμημένο με την κεφαλή του μυθικού πουλιού φοίνικα.

    Ο αρχαιολόγος Σαν Φουζχί φέρεται να χρονολόγησε τον τάφο στην αρχή της δυναστείας των Δυτικών Χαν, που κυβέρνησε το μεγαλύτερο μέρος της κεντρικής Κίνας από το 206 π.Χ. έως το 25 μ.Χ. Οι ερευνητές εικάζουν ότι το κρασί δεν πίνεται, αλλά σκοπεύουν να το μελετήσουν, σύμφωνα με το Ρόυτερς.

    [29] ΔΥΟ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΕΠΙΘΕΣΗ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΣΤΗ ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ

    Ραμάλα, 25 Ιουνίου 2003 (19:13 UTC+2)

    Δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 16 τραυματίστηκαν από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή το απόγευμα στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με παλαιστίνιους αυτόπτες μάρτυρες.

    Στόχος της επίθεσης αυτής ήταν σύμφωνα με τους ίδιους ο Μοχάμεντ Σεγιάμ, μέλος της οργάνωσης Χαμάς, μετέδωσε το Ρόυτερς.

    [30] EΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΑΔΑ

    Θεσσαλονίκη, 25 Ιουνίου 2003 (18:09 UTC+2)

    Στην Ελληνιάδα, τη συνάντηση των νέων Ελλήνων από όλο τον κόσμο συμμετέχει η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης διοργανώνοντας μια γνήσια ελληνική μουσική βραδιά, την Παρασκευή 27 Ιουνίου. Η εκδήλωση αυτή εντάσσεται στον κύκλο «Μουσική στις Γειτονιές» και θα πραγματοποιθεί στην Πλατεία Μοριχόβου, στα Λαδάδικα, στις 9 το βράδυ, με την συμμετοχή του Νίκου Αβαγιανού και της Δέσποινας Φιλίππου.

    "Η Θεσσαλονίκη υποδέχεται τους απόδημους Έλληνες αθλητές και καλλιτέχνες, που λαμβάνουν μέρος στην 'Ελληνιάδα' και εύχεται ο θεσμός αυτός να ευδοκιμήσει και η πόλη μας να εξελιχθεί σε ένα σημείο συνάντησης των Ελλήνων της διασποράς» υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αντώνης Γυφτόπουλος.

    [31] Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΣΕ ΛΕΥΚΩΜΑ

    Αθήνα, 25 Ιουνίου 2003 (17:45 UTC+2)

    Το προσφυγικό στοιχείο είναι εκείνο που δημιούργησε τον σημερινό Κορυδαλλό Αττικής. Σημείο-σταθμό στην ιστορία του Δήμου αποτελεί η Μικρασιατική Καταστροφή, το 1922. Οι περισσότεροι από τους, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, 1.100.000 πρόσφυγες, κατευθύνθηκαν προς τις σχεδόν ακατοίκητες περιοχές του ευρύτερου πειραϊκού χώρου: την Κοκκινιά, τα Ταμπούρια, το Κερατσίνι, τη Δραπετσώνα και τον Κορυδαλλό.

    Δεν γνωρίζουμε πόσες ακριβώς οικογένειες προσφύγων εγκαταστάθηκαν το 1923 στον Κορυδαλλό. Πρέπει πάντως να πλησίαζαν ή ίσως και να ξεπερνούσαν τις δυο εκατοντάδες. Και ανάμεσά τους περιλαμβάνονταν οικογένειες του Αδαμάντιου Αυγουστίδη από τα Μεστά Χίου, αργότερα δημάρχου Κορυδαλλού και του Ιπποκράτη Οδαμπάσογλου, ο οποίος ίδρυσε το 1935 τη βιοτεχνία αρχικά- και μετέπειτα βιομηχανία- αγγειοπλαστικής «Ο Κεραμέας», την πρώτη βιομηχανική μονάδα στον Κορυδαλλό, και διετέλεσε επίσης δήμαρχος της πόλης στη μεταπολεμική περίοδο.

    Ο Κορυδαλλός, αν και από τους μικρότερους δήμους της Αττικής, είχε στους αρχαίους χρόνους τη δική του ζωή.

    Το τοπωνύμιο Κορυδαλλός απαντάται για πρώτη φορά στα τέλη του 6ου αιώνα π.Χ., όταν, μετά την κατάλυση της τυραννίας των Πεισιστρατιδών, ανοίγει ο δρόμος για την εδραίωση της Αθηναϊκής Δημοκρατίας.

    Η λέξη κορυδαλλός προέρχεται μάλλον από τη λέξη Κόρυς (=περικεφαλαία), που με την προσθήκη στην αιτιατική της (Κόρυδα) του επιθήματος «αλ» καταλήγει στον τύπο Κορυδαλός. Ο παράλληλος τύπος Κορυδαλλός (με δυο λ) οφείλεται σε εκφραστικό αναδιπλασιασμό. Το όνομα αυτό είναι η πρώτη και πιο βάσιμη απόδειξη για τη συνέχεια μιας ιστορίας που ξεκινά, τουλάχιστον, από τον 6ο αιώνα π.Χ.

    Τα στοιχεία αυτά περιέχονται στο δίγλωσσο (ελληνικά- αγγλικά) λεύκωμα «Κορυδαλλός: Η Ιστορία της Πόλης και του Δήμου», που παρουσιάστηκε σήμερα στη Στοά του Βιβλίου, στην Αθήνα. Του βιβλίου, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Αλέξανδρος», προηγήθηκε, πριν από τρία χρόνια, από τον ίδιο εκδοτικό οίκο, ανάλογη έκδοση για την πόλη και τον Δήμο της Θεσσαλονίκης.

    Η υπουργός ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., Βάσω Παπανδρέου, μιλώντας στην παρουσίαση του λευκώματος, έκανε λόγο για ανάπτυξη ρατσιστικών αισθημάτων στην ελληνική κοινωνία απέναντι στους ξένους. Είπε ακόμη, πως φοβάται πολύ, πως οι κάτοικοι του Κορυδαλλού δεν βλέπουν τους Αλβανούς «με καλό μάτι» και πρόσθεσε ότι σε αυτή την περίπτωση δεν πρέπει να ξεχνάνε την προσφυγική καταγωγή τους.

    Να φύγουν οι φυλακές από τον Κορυδαλλό και οι εγκαταστάσεις που τις στεγάζουν τώρα να μετατραπούν σε πολιτιστικό κέντρο, ευχήθηκε ο διευθυντής της «Ελευθεροτυπίας», Σεραφείμ Φυντανίδης.

    Για το βιβλίο μίλησαν ακόμη ο πρώην βουλευτής και ιστορικός Γρηγόρης Φαράκος, που «φιλοξενήθηκε» στις φυλακές Κορυδαλλού επί χούντας, ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Στέφανος Χρήστου, ο βουλευτής Β΄ Πειραιά Γιάννης Καψής, ο επόπτης της έκδοσης Βλάσης Αγτζίδης, ιστορικός και Δρ Φιλοσοφίας του Α.Π.Θ, καθώς και ο εκδότης Νικόλαος Καραμανλής. Η συγγραφή του βιβλίου έγινε από τον δημοσιογράφο και ιστορικό συγγραφέα Γιώργο Σκιάδη, με τη συνεργασία ομάδας ιστορικών- ερευνητών.

    Κ. Κούτρα

    [32] ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ 60 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΚΩΣΤΗ ΠΑΛΑΜΑ

    Αθήνα, 25 Ιουνίου 2003 (15:07 UTC+2)

    Σειρά εκδηλώσεων και δράσεων με αφορμή τη συμπλήρωση εξήντα χρόνων από τον θάνατο του Κωστή Παλαμά διοργανώνει το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού και με τη συνδρομή επιτροπής εμπειρογνωμόνων ειδικά για τον σκοπό αυτό, από τον Σεπτέμβριο έως τον Δεκέμβριο του 2003.

    Ο Κωστής Παλαμάς πέθανε τον Φεβρουάριο του 1943, κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής. Σύσσωμος ο πνευματικός κόσμος και εκατοντάδες χιλιάδες απλών ανθρώπων συνόδεψαν τον νεκρό ποιητή ψάλλοντας τον Εθνικό Ύμνο και μετατρέποντας έτσι την κηδεία του σε ένα μεγαλειώδες αντικατοχικό συλλαλητήριο.

    Πρόεδρος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων είναι η κα Ελένη Πολίτου-Μαρμαρινού, καθηγήτρια Νεοελληνικής Φιλολογίας-Τμήμα Φιλολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, και μέλη της οι κ.κ.: Βαγγέλης Αθανασόπουλος, καθηγητής Συγκριτικής Φιλολογίας - Τμήμα Φιλολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος του Δ.Σ. του Ιδρύματος Κωστή Παλαμά, Σταύρος Ζουμπουλάκης, δ/ντής του περιοδικού Νέα Εστία, Δημήτρης Καλοκύρης, συγγραφέας-γραφίστας, Ξενοφώντας Κοκόλης, αν. καθηγητής Νεοελληνικής Φιλολογία,- Τμήμα Φιλολογίας Α.Π.Θ., Κωνσταντίνος Κορούλης, δ/ντής Διεύθυνσης Γραμμάτων του ΥΠ.ΠΟ. και Χρήστος Γ. Λάζος, δ/ντής του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου.

    ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

    Η οργανωτική επιτροπή έχει καταρτίσει ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων, που έχει στόχο να αποτιμήσει τη συμβολή του ποιητή Κωστή Παλαμά στα γράμματα και την πνευματική ζωή της χώρας, αλλά και να ανανεώσει το ενδιαφέρον του αναγνωστικού κοινού, και ιδίως των νέων, για το έργο του.

    Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

    Εκδηλώσεις στο Μεσολόγγι: Έναρξη του προγράμματος για τον εορτασμό των 60 χρόνων από το θάνατο του Κ. Παλαμά στο Μεσολόγγι, τόπο από τον οποίο κατάγεται και έχει μεγαλώσει ο ποιητής, με διήμερο εκδηλώσεων, σε συνεργασία με τον Δήμο της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου.

    Σειρά συζητήσεων στρογγυλής τραπέζης: Συμμετέχουν ειδικοί μελετητές που θα μιλήσουν για το έργο του τιμώμενου λογοτέχνη. Οι εισηγήσεις θα δημοσιευθούν στο περιοδικό «Νέα Εστία».

    Παραγωγή κινητής έκθεσης: Δημιουργία κινητής έκθεσης που αποτελείται από ταμπλό με εργοβιογραφικά στοιχεία του Κ. Παλαμά, εξώφυλλα βιβλίων, χειρόγραφα και φωτογραφίες με σκοπό την διακίνησή της σε σχολεία, βιβλιοθήκες κ.ά.

    Παραγωγή έντυπου υλικού: Έκδοση λευκώματος με χρονολόγιο, εργοβιογραφία, ανθολόγηση ποιημάτων, αποσπάσματα μελετών για το έργο του, καταγραφή της σημαντικότερης παλαμικής βιβλιογραφίας και φωτογραφικό υλικό, που στοχεύει στην εξοικείωση του αναγνωστικού κοινού, και κυρίως των νέων, με το έργο του ποιητήΜ ακόμη, εκτύπωση αφισών και ενημερωτικών φυλλαδίων με το πρόγραμμα εκδηλώσεων κ.ά.

    Εκδόσεις: Στον εκδοτικό τομέα προβλέπεται η έκδοση σειράς ανθολογιών που θα αφορούν διαφορετικές όψεις της παλαμικής δημιουργίας, όπως για παράδειγμα ο λυρικός Παλαμάς, ο σατιρικός, ο κριτικός Παλαμάς κ.λπ.. Τη σειρά θα επιμεληθεί η Οργανωτική Επιτροπή. Προβλέπεται, ακόμη, η ενίσχυση εκδοτικών προτάσεων που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

    Διάλογος ποίησης και ζωγραφικής: Έκθεση έργων τελειοφοίτων και αποφοίτων του εργαστηρίου του Γ. Ψυχοπαίδη της ΑΣΚΤ, με θέμα την ποίηση του Κ. Παλαμά.

    Η επίσημη έναρξη του εορτασμού για τα 60 χρόνια από το θάνατο του Κωστή Παλαμά θα πραγματοποιηθεί στο Μεσολόγγι, με ένα διήμερο τιμητικών εκδηλώσεων. Το διήμερο διοργανώνει το Ε.ΚΕ.ΒΙ. σε συνεργασία με το Δήμο Μεσολογγίου, την Παρασκευή 26 και το Σαββάτο 27 Σεπτεμβρίου 2003.

    Η εναρκτήρια τελετή, το απόγευμα της Παρασκευής 26 Σεπτεμβρίου, περιλαμβάνει τα εγκαίνια της κινητής έκθεσης για τη ζωή και το έργο του Κωστή Παλαμά στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου. Θα ακολουθήσει συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με τη συμμετοχή μελών της οργανωτικής Επιτροπής.

    Το Σαββάτο 27 Σεπτεμβρίου, το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με επίσκεψη στην οικία Παλαμά και στη Δημοτική Πινακοθήκη της πόλης. Το βράδυ της ίδιας ημέρας θα γίνει στη μικρή χερσόνησο της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου, την Τουρλίδα, η κεντρική εκδήλωση του εορταστικού διήμερου.

    Η εκδήλωση θα αρχίσει με μια σύντομη εισαγωγή με θέμα το έργο και τη συμβολή του Παλαμά στα ελληνικά γράμματα, από τον αν. καθηγητή Νεοελληνικής Φιλολογίας Ξενοφώντα Κοκόλη. Στη συνέχεια, καλεσμένοι του Δήμου και της Επιτροπής, αλλά και απλοί κάτοικοι της πόλης, θα διαβάσουν επιλεγμένα ποιήματα του Παλαμά. Θα ακουστεί, επίσης, ηχητικό ντοκουμέντο με ηχογραφημένες απαγγελίες ποιημάτων από τον ίδιο τον Παλαμά.

    Η βραδιά θα αρχίσει με το συγκρότημα κρουστών ΚΡΟΤΑΛΑ και θα κλείσει με συναυλία από ντόπιους μουσικούς.

    ΠΕΝΤΕ ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΜΑ

    Ο επόμενος κύκλος εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στο αμφιθέατρο του υπουργείου Πολιτισμού, και περιλαμβάνει σειρά συζητήσεων στρογγυλής τραπέζης για το βίο και το έργο του Κωστή Παλαμά, με τη συμμετοχή ειδικών μελετητών.

    Συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου και κάθε Δευτέρα έως την 1 Δεκεμβρίου, θα διεξαχθούν πέντε συζητήσεις όπου θα εξεταστούν οι διαφορετικές όψεις του ποιητή όπως προκύπτουν μέσα από το τεράστιο σε μέγεθος και σημασία έργο του:

    «Ρυθμών και Στοχασμών άυλα φτερά και χέρια: Ο λυρικός Παλαμάς»

    «Φασκέλωμα στα μάτια των ανθρώπων: Ο σατιρικός Παλαμάς»

    «Ω των πολύτροπων ρυθμών περήφανε τεχνίτη: Ο Παλαμάς ως τεχνίτης του στίχου»

    «Αγαπώ. Συγκρίνω. Κρίνω. Εγκατασταίνω: Όψεις του κριτικού Παλαμά»

    «Η Ευρώπη, απέραντη φωτιά μέσ' στο σκοτάδι του άδη: Ο Παλαμάς και η Ευρώπη»

    Συμμετέχουν ακαδημαϊκοί, ποιητές και κριτικοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως οι: Βαγγέλης Αθανασόπουλος, Βενετία Αποστολίδου, Νάσος Βαγενάς, Ευριπίδης Γαραντούδης, Αγορή Γκρέκου, Σταύρος Ζουμπουλάκης, Κωνσταντίνος Κασίνης, Ξενοφών Κοκόλης, Μαρία Κωσταγιάννη, Χρήστος Γ. Λάζος, Ηλίας Λάγιος, Lucia Marcheselli, Παντελής Μπουκάλας, Χριστίνα Ντουνιά, Ελένη Πολίτου Μαρμαρινού, David Ricks, Αλεξάνδρα Σαμουήλ και Βαγγέλης Χατζηβασιλείου.

    Τέλος, η Οργανωτική Επιτροπή θα επιδιώξει να συνεργαστεί και με άλλους φορείς για τη διοργάνωση και το συντονισμό εκδηλώσεων για τον Κωστή Παλαμά, που θα γίνουν με αφορμή τα εξήντα χρόνια από το θάνατό του.

    [33] "ΡΩΜΑΪΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ" ΣΤΟ ΤΕΛΛΟΓΛΕΙΟ

    Θεσσαλονίκη, 25 Ιουνίου 2003 (14:20 UTC+2)

    Την έκθεση «Ρωμαϊκή Θεσσαλονίκη» θα εγκαινιάσει στις 27 Ιουνίου (8.30 μμ) στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του ΑΠΘ ο υπουργός Πολιτισμού Ευάγγελος Βενιζέλος

    Η έκθεση, η οποία θα λειτουργήσει μέχρι τις 17 Αυγούστου 2003. πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Οργανισμού Προβολής της Ελληνικής Πολιτιστικής Κληρονομιάς Γραφείο Θεσσαλονίκης, του Υπουργείου Πολιτισμού και διοργανώνεται από το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης με αντικείμενα από τις συλλογές του. Στα εκθέματα συγκαταλέγονται αναθηματικές επιγραφές, προτομές Ρωμαίων αυτοκρατόρων, επιτύμβιες στήλες, τιμητικές επιγραφές και τιμητικοί βωμοί.

    Το ιστορικό υπόβαθρο της έκθεσης

    Η Θεσσαλονίκη, ευνοημένη από τη γεωγραφική της θέση στον μυχό του Θερμαϊκού κόλπου, σε ασφαλές φυσικό λιμάνι, εξελίχτηκε σε σημαντικό αστικό κέντρο ήδη από την ελληνιστική εποχή. Κομβικό σημείο ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση, επιλέγεται από τους Ρωμαίους ως πρωτεύουσα της επαρχίας Μακεδονίας, το 148 π.Χ., και αναπτύσσεται σε λαμπρό οικονομικό κέντρο. Επιπλέον, η διέλευση της Εγνατίας οδού συμβάλλει στην προώθηση των χερσαίων επικοινωνιών της και στην απρόσκοπτη διακίνηση εμπορευμάτων, ανθρώπων και ιδεών.

    Διατηρώντας την παραδοσιακή πολιτειακή της οργάνωση, αποδέχεται τη ρωμαϊκή διοίκηση και συμπράττει με τη νέα τάξη πραγμάτων. Παράλληλα, αφομοιώνει όλα εκείνα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον ελληνορωμαϊκό πολιτισμό, διαφυλάσσοντας, ωστόσο, τον ελληνικό της χαρακτήρα. Σε αυτό το πλαίσιο, η Θεσσαλονίκη φθάνει στο απόγειο της ακμής της σε τρεις διαδοχικές περιόδους των Αντωνίνων, των Σεβήρων και της Τετραρχίας, από τα μέσα του 2ου έως και τις αρχές του 4ου αι. μ.Χ.

    Μεγάλα οικοδομικά συγκροτήματα και επιγραφικές μαρτυρίες υποδηλώνουν την ευνοϊκή στάση της κεντρικής εξουσίας απέναντι στην πόλη, ενώ οι εικόνες των αυτοκρατόρων στους δημόσιους χώρους της αποδεικνύουν με σαφήνεια αυτήν την αμφίδρομη σχέση. Τα αγάλματα του Αυγούστου, του Κλαυδίου, του Βεσπασιανού, του Τίτου, του Αδριανού και του Σεπτιμίου Σεβήρου διασώθηκαν μέχρι τις μέρες μας ως τεκμήρια του νέου θεσμού της αυτοκρατορικής λατρείας, μιας ιδεολογίας που δεν υιοθετήθηκε σε τέτοια έκταση από κανέναν άλλον πολιτισμό. Η πόλη οργανώνει επίσημες τελετές προς τιμή του αυτοκράτορα και πανηγυρικές εκδηλώσεις με μουσικούς, αθλητικούς και γυμνικούς αγώνες, μονομαχίες, θηριομαχίες και κυνήγια.

    Τέλος, τα τιμητικά και ταφικά πορτραίτα των Θεσσαλονικέων αντανακλούν την καλλιτεχνική άνθηση της πόλης, υποδηλώνοντας ταυτόχρονα την κυρίαρχη μόδα της εποχής, που συνίσταται στη μίμηση των φυσιογνωμικών χαρακτηριστικών και των κομμώσεων των αυτοκρατόρων και των οικογενειών τους. Με αυτό τον τρόπο οι εκλεκτοί πολίτες φιλοδοξούν να προσομοιάσουν τους ηγεμόνες τους και να διαιωνίσουν την εικόνα τους.

    [34] ΣΤΙΣ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ ΠΡΕΜΙΕΡΑ 11ου SANI FESTIVAL

    Θεσσαλονίκη, 25 Ιουνίου 2003 (14:10 UTC+2)

    Με ένα γκαλά κλασικού χορού με τον Igor Zelensky σε μια τετραπλή παράσταση που περιλαμβάνει τα κομμάτια «Απόλλων Μουσηγέτης», «Λίμνη των Κύκνων», «Ο κουρσάρος» και «Σεχραζάτ» ανοίγει στο λόφο της Σάνης στις 12 Ιουλίου η αυλαία της 11ης διοργάνωσης του Sani Festival . Το φετινό Sani Festival περιλαμβάνει στο πρόγραμμά του εκδηλώσεις σύγχρονης ελληνικής και ξένης μουσικής , κλασικής μουσικής, τζαζ, εικαστικά και χορό φιλοξενώντας καταξιωμένους δημιουργούς οι οποίοι μέσα από τη πολυετή τους διαδρομή άφησαν ανεξίτηλα ίχνη στην τέχνη και στις αναμνήσεις του κοινού. Φέτος ξεχωρίζει η παρουσία του πιανίστα Brad Mehldau o οποίος θα σηματοδοτήσει την έναρξη της ενότητας Jazz on the Hill και της γνωστής από το σάουντρακ της ταινίας «Φρίντα» Μεξικάνας Lila Downs.

    Αναλυτικά το πρόγραμμα του φετινού Sani Festival περιλαμβάνει: Την ενότητα Jazz on the Hill με τις συναυλίες των Brad Mehldau Trio (18/7), Chico Freeman Y Guataca (19/7) και Βασίλης Τσαμπρόπουλος Trio (20/7). Ακολουθούν: η συναυλία της Klaudia Delmer (26/7), τα εγκαίνια της έκθεσης του Γιώργου Βορρέ (1/8), οι συναυλίες της Lila Downs (2/8), της Δήμητρας Γαλάνη και της Μελίνας Ασλανίδου (9/8), τα εγκαίνια της έκθεσης της Όπυς Ζούνη (15/8), η συναυλία του Γιάννη Κότσιρα (16/8) και τα εγκαίνια της έκθεσης του Γιάννη Καψιδάκη (29/8). Το Φεστιβάλ θα ολοκληρωθεί με την ενότητα Sani Classic η οποία είναι αφιερωμένη στην κλασική μουσική και περιλαμβάνει στις συναυλίες και ρεσιτάλ των: Μάλαμα Χατζή, Zoran Stepic και Ρωξάνης Κωνστατινίδου (22/8), Ιωάννη Καραγιάννη (23/8), Θεοχάρη Φεσληκίδη (30/8), 'Ινκας Συμονίδου (5/9) και Duo Capricorn (6/8)/


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Wednesday, 25 June 2003 - 18:14:01 UTC