Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 04-01-03

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΤΙΣ 6/1 Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΗΜΙΤΗ - ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
  • [02] ΝΕΚΡΟΙ ΟΙ 148 ΕΠΙΒΑΙΝΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΜΟΙΡΑΙΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ
  • [03] ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΡΕΖΑΝ
  • [04] ΜΙΑ 60ΧΡΟΝΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΒΡΕΘΗΚΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΣΤΑ ΕΡΕΙΠΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΠΑΜ
  • [05] ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΒΛΑΒΗ ΣΕ ΦΛΑΪΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ
  • [06] ΣΥΛΛΗΨΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
  • [07] Ο Γ.ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ
  • [08] ΜΕ ΓΟΡΓΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΠΡΟΧΩΡΑ Η ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
  • [09] Κ.ΣΗΜΙΤΗΣ: Η ΝΙΚΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ
  • [10] Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΕΙ ΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΣΣΕ
  • [11] ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΔΙΑΦΩΤΙΣΗΣ ΓΙΑ ΕΕ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
  • [12] ΙΑΚΩΒΟΥ: ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΚΥΠΡΟ
  • [13] ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΤΑ ΠΕΡΙ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΜΠΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
  • [14] ΑΣΘΕΝΗΣ ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΔΟΝΗΣΗ ΣΤΑ ΤΙΡΑΝΑ
  • [15] ΜΠΑΣΚΕΤ: ΝΙΚΕΣ ΓΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ
  • [16] ΜΠΑΣΚΕΤ: ΑΝΕΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΠΑΟΚ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
  • [17] ΠΟΔΑΡΙΚΟ ΜΕ ΦΙΛΙΚΗ ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
  • [18] ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΤΟ 2004 ΝΤΑΜΠΙΖΑΣ ΚΑΙ ΤΑΥΛΑΡΙΔΗΣ
  • [19] ΘΡΙΑΜΒΕΥΣΕ Η ΣΕΛΤΙΚ ΣΤΟ "OLD FIRM"
  • [20] ΝΕΕΣ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΠΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΛΟΝΔΙΝΟ
  • [21] ΠΕΝΤΕ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΕΚΡΗΞΗ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΙΡΕΣ
  • [22] ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
  • [23] ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΙΝΔΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ

  • [01] ΣΤΙΣ 6/1 Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΗΜΙΤΗ - ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

    Αθήνα, 3 Ιανουαρίου 2004 (10:11 UTC+2)

    Ανήμερα των Θεοφανίων ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Παπανδρέου, και αναμένονται εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Οι δύο άνδρες θα συναντηθούν στις 7 το απόγευμα στο σπίτι του πρωθυπουργού.

    Νωρίτερα, την ίδια μέρα, ο κ.Σημίτης θα συναντηθεί στη 1 το μεσημέρι με τον Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, Μιχάλη Χρυσοχοίδη και τον υφυπουργό Τύπου, Τηλέμαχο Χυτήρη.

    Στις 7 Ιανουαρίου στις 10 το πρωί ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλο, για τις πρωτοβουλίες του, ενώ μία ώρα αργότερα θα συγκαλέσει κοινή συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής και του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Αμέσως μετά τη συνεδρίαση, γύρω στη 1 το μεσημέρι, ο κ.Σημίτης θα ανακοινώσει δημόσια τις αποφάσεις του.

    [02] ΝΕΚΡΟΙ ΟΙ 148 ΕΠΙΒΑΙΝΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΜΟΙΡΑΙΟΥ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ

    Κάιρο, 3 Ιανουαρίου 2004 (13:28 UTC+2)

    Νεκροί είναι και οι 148 επιβαίνοντες του αιγυπτιακού Μπόινγκ 737 που συνετρίβη σήμερα το πρωί στην Ερυθρά θάλασσα, όπως επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της ιδιοκτήτριας εταιρίας "Flash Air".

    Η συντριβή του αεροσκάφους, στο οποίο επέβαιναν 135 Γάλλοι τουρίστες και 13 Αιγύπτιοι, εκ των οποίων έξι μέλη του πληρώματος, αποδίδεται, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις σε μηχανική βλάβη, δήλωσε εκπρόσωπος της αιγυπτιακής υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

    Το αεροσκάφος εξαφανίστηκε από τα ραντάρ στις 4.44 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδος) λίγα μόλις λεπτά μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο του Σαρμ ελ Σέιχ, όπου είχε φτάσει προερχόμενο από τη Βενετία, μεταφέροντας ιταλούς τουρίστες.

    Όπως έγινε γνωστό, μια ώρα μετά την προσγείωσή του στο Σαρμ ελ Σέιχ, απογειώθηκε για τη μοιραία πτήση. Είχε προγραμματιστεί να κάνει μια σύντομη στάση στο Κάιρο για ανεφοδιασμό, προκειμένου να κατευθυνθεί για τον προορισμό του που ήταν το αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκόλ των Παρισίων.

    [03] ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΡΕΖΑΝ

    Αθήνα, 3 Ιανουαρίου 2004 (15:27 UTC+2)

    Την Τετάρτη, στις 2 το μεσημέρι, από το Α' νεκροταφείο Αθηνών θα γίνει η κηδεία της δημοσιογράφου, Μαρίας Ρεζάν, που άφησε την τελευταία της πνοή το πρωί σε ηλικία 83 ετών, στο νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» όπου νοσηλευόταν.

    Η Μαρία Ρεζάν μπήκε στη δημοσιογραφία στα τέλη της δεκαετίας του '50. Εργάστηκε στις εφημερίδες «Ελευθερία», «Καθημερινή», «Βήμα», στην ΕΡΤ, αλλά και στο ραδιόφωνο με την εκπομπή «Ετσι, χωρίς πρόγραμμα».

    Επίσης συνεργάστηκε με γαλλικά περιοδικά. Στις αρχές της δεκαετίας του '80 διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ.

    [04] ΜΙΑ 60ΧΡΟΝΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΒΡΕΘΗΚΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΣΤΑ ΕΡΕΙΠΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΠΑΜ

    Τεχεράνη, 3 Ιανουαρίου 2004 (15:03 UTC+2)

    Ζωντανή μέσα από τα ερείπια του φονικού σεισμού που ισοπέδωσε την πόλη Μπαμ του Ιράν και στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 30.000 άτομα, πριν από οχτώ ημέρες, ανέσυραν σήμερα τα σωστικά συνεργεία μια 60χρονη γυναίκα.

    Όπως δήλωσε η εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού στη σεισμόπληκτη περιοχή, η 60χρονη γυναίκα, η οποία εντοπίστηκε από τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά των σωστικών συνεργείων, βρέθηκε σε καλή κατάσταση.

    [05] ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΒΛΑΒΗ ΣΕ ΦΛΑΪΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ

    Πειραιάς, 3 Ιανουαρίου 2004 (18:04 UTC+2)

    Μηχανική βλάβη παρουσίασε στις 12.50 το μεσημέρι το επιβατηγό πλοίο «Φλάινγκ Ντόλφιν XVII», ενώ έπλεε κοντά στον Τούρλο Αίγινας με 61 επιβάτες, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους. Το πλοίο εκτελούσε το προγραμματισμένο δρομολόγιο Πόρτο Χέλι-Σπέτσες-Ύδρα-Πόρο-Πειραιά.

    Τελικά κατέπλευσε στις 2.10 μ.μ. με ασφάλεια στο λιμάνι του Πειραιά, όπου από το 8ο λιμενικό Τμήμα/ΚΛΠ του απαγορεύτηκε ο απόπλους μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την επιθεώρησή του από του από ΥΕΝ/ΚΕΕΠ.

    [06] ΣΥΛΛΗΨΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

    Πειραιάς, 3 Ιανουαρίου 2004 (17:59 UTC+2)

    Άνδρες της Λιμενικής Αρχής Καλύμνου συνέλαβαν σήμερα το πρωί στις ακτές της Νήσου Ψερίμου τέσσερις άνδρες λαθρομετανάστες, οι οποίοι σύμφωνα με δήλωσή τους προέρχονται από τις απέναντι τουρκικές ακτές και αποβιβάσθηκαν από ταχύπλοο σκάφος.

    Από την οικεία Λιμενική Αρχή διενεργείται προανάκριση.

    [07] Ο Γ.ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

    Θεσσαλονίκη, 3 Ιανουαρίου 2004 (15:52 UTC+2)

    Στις πολιτικές εξελίξεις αναφέρθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Μαγκριώτης. Σε ερώτηση δημοσιογράφου δήλωσε:

    «Η Ν.Δ. αδικεί τον εαυτό της όταν δηλώνει ότι οι πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού είναι ένα απλό επικοινωνιακό τρικ. Οι πρωτοβουλίες αυτές ανατρέπουν τους πολιτικούς και εκλογικούς συσχετισμούς και μας οδηγούν σε μία νίκη του ΠΑΣΟΚ στις προσεχείς εκλογές. Οι πρωτοβουλίες αυτές στο κατώφλι μιας νέας εποχής φέρνουν ένα ισχυρό μήνυμα για την ανανέωση και τον εκσυγχρονισμό του κομματικού και πολιτικού συστήματος. Ξεκινά μία νέα περίοδος για τη χώρα και την ελληνική κοινωνία ακόμη πιο δημιουργική, μετά τις δύο επιτυχείς κυβερνητικές τετραετίες του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη».

    [08] ΜΕ ΓΟΡΓΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΠΡΟΧΩΡΑ Η ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

    Αθήνα, 3 Ιανουαρίου 2004 (15:49 UTC+2)

    Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η ενσωμάτωση των μεταναστών, που έφθασαν στη Ελλάδα τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του '90, δημιουργώντας τη δεύτερη γενιά μεταναστών στη χώρα μας, όπως συνέβη και με τις κλασικές ευρωπαϊκές χώρες υποδοχής μεταναστών. Συνολικά περίπου 15.500 μαθητές που φοιτούν σήμερα στα ελληνικά σχολεία γεννήθηκαν στη χώρα μας από γονείς αλλοδαπούς ή παλιννοστούντες.

    Όπως προκύπτει από έρευνα του Ινστιτούτου Παιδείας Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης (ΙΠΟΔΕ), η οποία δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «Καθημερινή», από τους συνολικά 98.241 μαθητές με αλλοδαπούς γονείς που φοιτούν στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, καθώς και στα ΤΕΕ, οι περίπου 10.500 γεννήθηκαν στη χώρα μας (ποσοστό 10,7%). Αντίστοιχα, από τους 31.873 μαθητές με γονείς παλιννοστούντες οι περίπου 4.900 γεννήθηκαν στην Ελλάδα (ποσοστό 15,4%).

    Ενδεικτικό της κοινωνικής ενσωμάτωσης των μεταναστών στην Ελλάδα είναι ότι συνολικά το 42,7% των αλλοδαπών μαθητών στα ελληνικά σχολεία βρίσκονται στη χώρα μας από έξι χρόνια και άνω, ενώ το 57,3% κατοικεί στην Ελλάδα έως 5 χρόνια.

    Το 9% των μαθητών

    αλλοδαποί ή παλιννοστούντες

    Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΙΠΟΔΕ, κατά το προηγούμενο σχολικό έτος σε σύνολο 1.460.464 μαθητών στην Ελλάδα οι 130.114 ήταν αλλοδαποί και παλιννοστούντες (δηλαδή ποσοστό 9%) εκ των οποίων οι 98.241 αλλοδαποί και 31.873 παλιννοστούντες.

    Μεταξύ των αλλοδαπών μαθητών η συντριπτική πλειονότητα ποσοστό 72,4%- γεννήθηκε στην Αλβανία και ακολουθούν με μικρότερα ποσοστά οι μαθητές που γεννήθηκαν στη Βουλγαρία (3%), στη Γεωργία (2,2%), στη Ρωσία (2,1%), στην Ουκρανία (1,5%), στη Ρουμανία (1,2%) και την Αρμενία (1,1%).

    Αντίθετα, μεταξύ των μαθητών που οι γονείς των οποίων είναι παλιννοστούντες, οι περισσότεροι γεννήθηκαν σε χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Το 22,6% των μαθητών γεννήθηκε στη Γεωργία, το 19,6% στη Ρωσία, το 8,2% στο Καζακστάν.

    Ποσοστό 13,6% είναι Βορειοηπειρώτες μαθητές, οι γονείς των οποίων παλιννόστησαν από την Αλβανία.

    Επίσης, το 5,3% των μαθητών γεννήθηκαν στη Γερμανία και παλιννόστησαν τα τελευταία χρόνια, ενώ το 2,1% των μαθητών γεννήθηκαν στις ΗΠΑ.

    Οι περισσότεροι αλλοδαποί μαθητές φοιτούν σα δημοτικά και στα Γυμνάσια. Στην προσχολική εκπαίδευση φοιτούν 11.083 αλλοδαποί και παλιννοστούντες μαθητές (ποσοστό 8% επί του συνόλου), στα Δημοτικά σχολεία 67.149 μαθητές (ποσοστό 10,6%), στα Γυμνάσια 33.385 μαθητές (ποσοστό 10,17%) και στα Ενιαία Λύκεια και ΤΕΕ 18.497 μαθητές (5,13%).

    Η μεγαλύτερη συγκέντρωση αλλοδαπών και παλιννοστούντων μαθητών καταγράφεται στην Αττική (11,92%).

    [09] Κ.ΣΗΜΙΤΗΣ: Η ΝΙΚΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ

    Πύργος, 3 Ιανουαρίου 2004 (15:47 UTC+2)

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και η σύζυγος του Δάφνη, που βρίσκονται για ολιγοήμερες διακοπές στο Κορακοχώρι Ηλείας, επισκέφθηκαν το μεσημέρι τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη του Πύργου.

    Ο κ.Σημίτης ενημερώθηκε για το έργο και τις δραστηριότητες της βιβλιοθήκης, η οποία, ως γνωστών, αναγέρθηκε σε οικόπεδο το οποίο είχε δωρίσει ο παππούς του πρωθυπουργού (από την πλευρά της μητέρας του Φανής) Κωνσταντίνος Χριστιάς - Χριστόπουλος.

    Η πρόεδρος της βιβλιοθήκης Παναγιώτα Σπηλιοπούλου- Περτσάτου εξήρε την προσωπικότητα του Κωνσταντίνου Χριστιά, που γι αυτόν η ίδρυση και η λειτουργία της Βιβλιοθήκης ήταν μια αποστολή ζωής. Επίσης, προσέφερε στον πρωθυπουργό πολεμικό ημερολόγιο του παππού του από την εποχή των ελληνοβουλγαρικών πολέμων με ημερομηνίες 15/06/1913 έως 17/07/1913 ημέρα της ανακωχής καθώς και βιβλίο με την ιστορία του Νομού Ηλείας και με τίτλο «Η Ηλεία δια μέσου των αιώνων του Γεωργίου Παπανδρέου.

    Ο πρωθυπουργός απαντώντας στην προσφώνηση της προέδρου της βιβλιοθήκης είπε τα εξής: «Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τα καλά σας λόγια, πραγματικά με συγκινήσατε. Όλοι, πράγματι, γνωρίζουν αυτή την ιστορία, γιατί για τον Κωνσταντίνο Χριστιά η ίδρυση και η λειτουργία της «Ηλειακής Βιβλιοθήκης» ήταν μια αποστολή ζωής. Και αυτό σε μια εποχή, όπου οι βιβλιοθήκες ήταν κάτι το σπάνιο, όπου ακόμη πάρα πολλά παιδιά δεν πήγαιναν σχολείο και όπου όλοι αναγνώριζαν ότι πρέπει να μαθαίνουν γράμματα (όπως έλεγαν τότε), όμως οι προϋποθέσεις δεν υπήρχαν, οι δομές ήταν ανύπαρκτες και οι λειτουργίες πρωτόγονες που να μπορούσαν να συμβάλλουν στη μάθηση των παιδιών».

    «Γι αυτό η ίδρυση και η λειτουργία της βιβλιοθήκης απετέλεσε όντως κάτι το πρωτοποριακό εδώ στον Πύργο και έδειξε ότι και στην πρωτεύουσα του Νομού Ηλείας, αλλά και σε πολλά άλλα μέρη της Ελλάδας οι Έλληνες γνωρίζουν πως έχει πολύ μεγάλη σημασία η γνώση, η μάθηση, η πληροφόρηση, η διακίνηση των ιδεών. Και η εφαρμογή στην πράξη όλων αυτών των εννοιών αποτελεί μια καλή και στέρεα βάση στη σύγχρονη εποχή, σε μια εποχή όπου η γνώση παίζει τεράστιο ρόλο. Μιλάμε, άλλωστε, σήμερα για την κοινωνία της γνώσης. Γι αυτό και αποτελεί, όσο ποτέ άλλοτε, επιτακτική ανάγκη να μεταφέρουμε και να διαδώσουμε σε όλο και περισσότερους -και ειδικότερα στα νιάτα- την πληροφόρηση και τη μάθηση, ώστε να είμαστε σε θέση να αντιμετωπίζουμε τις απαιτήσεις και τις προκλήσεις της νέας εποχής. Σας συγχαίρω για το έργο που επιτελείτε, με το οποίο έχετε, πραγματικά, αναδείξει τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη του Πύργου ως σημαντικότατο κέντρο μάθησης, το οποίο συνεχίζει να προσελκύει όλο και περισσότερα παιδιά στη μάθηση. Και έτσι να συνεχίσετε», κατέληξε ο κ.Σημίτης.

    Εξάλλου ο Νομάρχης Ηλείας Τάκης Δημητρουλόπουλος προσέφερε στον πρωθυπουργό βιβλίο, το οποίο αναφέρεται στην Αρχαία Ολυμπία και φέρει τον τίτλο «Ολυμπία - Κοιτίδα των Ολυμπιακών Αγώνων». Ο κ.Σημίτης τον ευχαρίστησε λέγοντάς του «Σας ευχαριστώ πολύ κύριε Νομάρχα, πράγματι το βιβλίο αυτό είναι στο πνεύμα της χρονιάς 2004».

    Μετά την περιήγησή του στους χώρους της βιβλιοθήκης (αναγνωστήρια, Κέντρο Πληροφόρησης με ηλεκτρονικούς υπολογιστές, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων), ο πρωθυπουργός και η σύζυγος του συνοδευόμενοι από τον Νομάρχη, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ από τον Νομό και υποψήφιους βουλευτές του Κινήματος, μετέβησαν σε παραδοσιακό καφενείο. Ο Πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους συνδαιτυμόνες του, οι οποίοι του εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για τη νίκη του ΠΑΣΟΚ στις επερχόμενες εκλογές, είπε «Στην υγειά σας και η νίκη θα είναι δική μας».

    [10] Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΘΑ ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΕΙ ΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΣΣΕ

    Λευκωσία, 3 Ιανουαρίου 2004 (14:51 UTC+2)

    Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος θα προσφωνήσει την ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης την Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου, ύστερα από πρόσκληση του σώματος.

    Σύμφωνα με το σχέδιο προγράμματος που έχει υιοθετήσει το προεδρείο της ΚΣΣΕ, ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος θα ευρίσκεται στο Στρασβούργο, την ''καρδιά της Ευρώπης'', την ίδια ημέρα που ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα συναντάται στην Ουάσινγκτον με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους.

    Στο μεταξύ, πιθανολογείται η ταυτόχρονη άφιξη στο Στρασβούργο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Ανάν, για να προσφωνήσει την ΚΣΣΕ την ίδια ημέρα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κατόπιν πρόσκλησης που του απηύθυνε τον περασμένο Ιούλιο ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης Βάλτερ Σβίμερ. Στην ατζέντα των εργασιών της ΚΣΣΕ έχει προκρατηθεί χρόνος, για τις 3.00 το απόγευμα, για προσφώνηση από ''επίσημο προσκεκλημένο'', το όνομα του οποίου ''θα επιβεβαιωθεί αργότερα'', όπως αναφέρεται.

    (ΜΠΕ-ΚΥΠΕ)

    [11] ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΔΙΑΦΩΤΙΣΗΣ ΓΙΑ ΕΕ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

    Λευκωσία, 3 Ιανουαρίου 2004 (14:47 UTC+2)

    Μέχρι την 1η Φεβρουαρίου αναμένεται να αρχίσει η εκστρατεία διαφώτισης των Κύπριων πολιτών για την ΕΕ συνολικού κόστους 300.000 Ευρώ που ανέλαβε το Υπουργείο Εξωτερικών, δήλωσε σήμερα στο ΚΥΠΕ ο αρμόδιος υπουργός της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γιώργος Ιακώβου.

    Σύμφωνα με τον κ. Ιακώβου, την ερχόμενη Τετάρτη Υπουργική Επιτροπή θα εξετάσει τις έξι προτάσεις από διαφημιστικούς οίκους που έχουν υποβληθεί με στόχο μέχρι το τέλος Ιανουαρίου να ολοκληρωθεί η ετοιμασία της εκστρατείας, ούτως ώστε να ξεκινήσει την 1η Φεβρουαρίου.

    Η εκστρατεία, η οποία θα είναι πολυεπίπεδη και θα στηρίζεται σε πολυμέσα, θα τερματιστεί την 1η Μαϊου 2004, οπόταν η Κύπρος θα είναι και επίσημα μέλος της ΕΕ.

    (ΜΠΕ-ΚΥΠΕ)

    [12] ΙΑΚΩΒΟΥ: ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΚΥΠΡΟ

    Λευκωσία, 3 Ιανουαρίου 2004 (14:45 UTC+2)

    Υπάρχει ''πολύ ψηλού επιπέδου'' αμερικανικό ενδιαφέρον για λύση του Κυπριακού και μάλιστα πριν από την 1η Μαϊου 2004, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γιώργος Ιακώβου, προσθέτοντας ότι ένας από τους λόγους του αμερικανικού ενδιαφέροντος οφείλεται στην επιθυμία των ΗΠΑ να βοηθήσουν την Τουρκία στην ευρωπαϊκή της πορεία.

    Σε σχέση με την επιστολή του Αμερικανού Προέδρου Τζορτζ Μπους προς τον έλληνα πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, με την οποία τον προτρέπει να συμβουλέψει τον πρόεδρο Παπαδόπουλο να δεχθεί τους όρους του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για επανεμπλοκή του στο Κυπριακό, ο κ. Ιακώβου είπε ότι αυτή βρίσκεται στο πλαίσιο της πάγιας θέσης των ΗΠΑ να στηρίξουν την άποψη του κ. Ανάν, όπως αυτή διατυπώθηκε στην έκθεση του Απριλίου 2003 προς το Συμβούλιο Ασφαλείας.

    ''Δεν έχει διαφοροποιηθεί η θέση των ΗΠΑ σε αυτό το θέμα'', είπε ο κ. Ιακώβου και επεσήμανε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά έχει εξηγήσει στις ΗΠΑ και διά του εδώ Πρεσβευτή τους Μάικλ Κλόσον και διά του Ειδικού Συντονιστή του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών για το Κυπριακό Τόμας Γουέστον ότι ''είμαστε πρόθυμοι να πάμε στις διαπραγματεύσεις με βάση το σχέδιο Ανάν''.

    (ΜΠΕ-ΚΥΠΕ)

    [13] ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΤΑ ΠΕΡΙ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΜΠΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

    Αγκυρα, 3 Ιανουαρίου 2004 (14:31 UTC+2)

    Από τα χείλη του ίδιου του τούρκου πρωθυπουργού, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ήρθε η επιβεβαίωση της είδησης ότι ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζορτζ Μπους, με πρόσφατη επιστολή του, την οποία επέδωσε σε αυτόν ο αμερικανός πρεσβευτής στην Αγκυρα, ζήτησε την επίλυση του Κυπριακού στο πλαίσιο του σχεδίου Ανάν.

    Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Radikal, ο κύριος Ερντογάν σημείωσε ακόμη ότι στην επιστολή-πρόσκληση που αφορά στην επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στις ΗΠΑ στις 26 Ιανουαρίου, ο αμερικανός Πρόεδρος υπογράμμισε ειδικά το Κυπριακό, τονίζοντας : «Επιβάλλεται να μην χαθεί η ιστορική ευκαιρία που έχει παρουσιαστεί και να ξεκινήσουν συνομιλίες στα πλαίσια του σχεδίου Ανάν».

    [14] ΑΣΘΕΝΗΣ ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΔΟΝΗΣΗ ΣΤΑ ΤΙΡΑΝΑ

    Τίρανα, 3 Ιανουαρίου 2004 (13:38 UTC+2)

    Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί στα Τίρανα, όπως μεταδίδει το αλβανικό πρακτορείο ειδήσεων ΑΤΑ.

    Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές, ενώ οι σεισμολόγοι εκτιμούν ότι πρόκειται με σεισμό ανάλογο αυτού της 5ης Δεκεμβρίου στο βορειοανατολικό τμήμα της αλβανικής πρωτεύουσας.

    [15] ΜΠΑΣΚΕΤ: ΝΙΚΕΣ ΓΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ

    Θεσσαλονίκη, 3 Ιανουαρίου 2004 (19:23 UTC+2)

    Με ηγέτη τον Μίλαν Τόμιτς, που πέτυχε 20 πόντους, ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα από την Πάτρα, κερδίζοντας τον τοπικό Απόλλωνα με 80-78, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ. Με αυτή τη νίκη οι ερυθρόλευκοι έκαναν ένα αποφασιστικό βήμα στην προσπάθειά τους να πλασαριστούν στην πρώτη 4άδα με την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

    Σε άλλο σημερινό αγώνα, ο Μακεδονικός επέστρεψε στις νίκες, επικρατώντας στο κλειστό της Κοζάνης με 91-68 του Ιωνικού Νέας Φιλαδέφλειας.

    Το ροζ φύλλου αγώνα ήρθε για την ομάδα του Παναγιώτη Ζωντού έπειτα από την κατακόρυφη βελτίωση της απόδοσής τους στο δεύτερο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο μετέτρεψαν το εις βάρος τους 43-42 του πρώτου 20λέπτου στο τελικό 91-68. Πρώτος σκόρερ για τον Μακεδονικό ήταν ο Αυστραλός πλεϊ μέικερ Χιλ, που τελείωσε τον αγώνα με 29 πόντους στο ενεργητικό του.

    [16] ΜΠΑΣΚΕΤ: ΑΝΕΤΗ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΠΑΟΚ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

    Θεσσαλονίκη, 3 Ιανουαρίου 2004 (19:09 UTC+2)

    Ιδανικό ξεκίνημα στη νέα χρονιά έκανε ο ΠΑΟΚ που επιβλήθηκε άνετα στο κλειστό της «Πυλαιάς» επί του Ηρακλείου με 98-78, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Α1 μπάσκετ.

    Ο «Δικέφαλος του Βορρά» καθάρισε ουσιαστικά τον αγώνα από το πρώτο 10λεπτο το οποίο τον βρήκε να προηγείται στο σκορ με 14 πόντους διαφορά (29-15), δεδομένου ότι το Ηράκλειο από νωρίς φάνηκε να μην έχει τις επιθετικές λύσεις κάτω από το αντίπαλο καλάθι. Ενδεικτικό είναι ότι οι Κρητικοί σημείωσαν το πρώτο τους καλάθι στον αγώνα λίγο πριν την ολοκλήρωση του πρώτο 5λέπτου, κι ενώ το σκορ ήταν 13-0.

    Οι γηπεδούχοι συνέχισαν το επιθετικό τους ρεσιτάλ κλείνοντας το ημίχρονο με διαφορά 21 πόντων υπέρ τους (61-40).

    Η διαφορά διατηρήθηκε στα επίπεδα των 20 πόντων και στη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου και ο τεχνικός του ΠΑΟΚ Μπάνε Πρέλεβιτς βρήκε την ευκαιρία να δώσει λεπτά συμμετοχής και στους νεαρούς παίκτες.

    Πρώτος σκόρερ από πλευράς νικητών ήταν ο Μουλαομέροβιτς που τέλειωσε τον αγώνα με 25 πόντους στο ενεργητικό του, ενώ από πλευράς ηττημένων ο Τζόνσον πέτυχε 21 πόντους.

    [17] ΠΟΔΑΡΙΚΟ ΜΕ ΦΙΛΙΚΗ ΗΤΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

    Κέρκυρα, 3 Ιανουαρίου 2004 (18:46 UTC+2)

    Με ήττα έκανε ποδαρικό στο 2004 ο Ολυμπιακός, ο οποίος σε φιλικό αγώνα στην Κέρκυρα ηττήθηκε από την τοπική ομάδα με 1-0. Παρά την ήττα ο τεχνικός των ερυθρολεύκων Όλεγκ Προτάσοφ είχε την ευκαιρία να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα ενόψει της επανέναρξης του πρωταθλήματος σε μια εβδομάδα και κυρίως για να διαπιστώσει την αγωνιστική ετοιμότητα των Γεωργάτο και Κούζμπα, που βρέθηκαν στη αρχική ενδεκάδα.

    Παρουσία 10.000 φίλων του ποδοσφαίρου που επεφύλαξαν θερμή υποδοχή στους πρωταθλητές Ελλάδας, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ στο 28', όταν μετά από ασθενή απόκρουση του Ελευθερόπουλου σε σουτ του Προβίδα, ο Ιωάννου πλάσαρε από κοντά γράφοντας το 1-0.

    Ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στην ισοφάριση στο 51', αλλά ο Γκώνιας με φαουλ έστειλε τη μπάλα στο κάθετο δοκάρι της Κέρκυρας. Δέκα λεπτά αργότερα, ο Νινιάδης έχασε μία καλή ευκαιρία να ισοφαρίσει, αλλά δεν κατάφερε να βρει δίχτυα από καλή θέση. Την τελευταία αξιόλογη φάση των φιλοξενουμένων έχασε ο Στολτίδης στο 66', αλλά η κεφαλιά του σταμάτησε στο δοκάρι.

    Πριν από την έναρξη της φιλικής αναμέτρησης μέλοι της Θύρας 7 Κέρκυρας βραύβευσαν τον Γρηγόρη Γεωργάτο και τον Κριστιάν Καρεμπέ για την προσφορά τους στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Επίσης, η διοίκηση του ΑΟ Κέρκυρας και ο πρόεδρος της Σπύρος Καλογιάννης βράβευσαν τον τεχνικό του Ολυμπιακού, Ολεγκ Προτάσοφ.

    [18] ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΤΟ 2004 ΝΤΑΜΠΙΖΑΣ ΚΑΙ ΤΑΥΛΑΡΙΔΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 3 Ιανουαρίου 2004 (17:13 UTC+2)

    Σε νέες ομάδες θα αναζητούσαν την ποδοσφαιρική τους τύχη δυο λεγεωνάριοι που κατάγονται από τη Βόρεια Ελλάδα.

    Ο λόγος για τους Στάθη Ταυλαρίδη και Νίκο Νταμπίζα, οι οποίοι δεν υπολογίζονταν στα πλάνα των προπονητών τους και επιδιώκουν με τις μετακινήσεις τους ένα νέο ξεκίνημα.

    Ο Ταυλαρίδης, που ανήκει στην Αρσεναλ, παραχωρήθηκε με τη μορφή δανεισμού στη Λιλ της Γαλλίας, ενώ ο Νταμπίζας μετά την καριέρα στη Νιούκαστλ, έχει ήδη συμφωνήσει με τη Λέστερ της Πρέμιερ Λιγκ.

    [19] ΘΡΙΑΜΒΕΥΣΕ Η ΣΕΛΤΙΚ ΣΤΟ "OLD FIRM"

    Γλασκώβη, 3 Ιανουαρίου 2004 (17:02 UTC+2)

    Καταιγιστική ήταν η Σέλτικ στο σημερινό ντέρμπι του σκωτσέζικου πρωταθλήματος κόντρα στους Ρέιντζερς, τους οποίους επιβλήθηκε με 3-0.

    Έτσι και το δεύτερο "Old firm" της σεζόν, το αρχαιότερο ντέρμπι στον πλανήτη, βρήκε νικητές τους «καθολικούς», οι οποίοι εκτόξευσαν τη διαφορά τους από τους «προτεστάντες» στους 11 βαθμούς, μετά την ολοκλήρωση της 19ης αγωνιστικής τους πρωταθλήματος.

    Η διαφορά αυτή δύσκολα πλέον καλύπτεται μέχρι το τέλος του φετινού μαραθώνιου, αν αναλογιστεί κανείς το βαθμό δυσκολίας του σκοτσέζικου πρωταθλήματος.

    [20] ΝΕΕΣ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΠΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

    Λονδίνο, 3 Ιανουαρίου 2004 (18:18 UTC+2)

    Μετά την ακύρωση δεύτερης πτήσης των Βρετανικών Αερογραμμών με προορισμό την Ουάσιγκτον, που ήταν προγραμματισμένη για το απόγευμα της Παρασκευής, η αεροπορική εταιρεία ακύρωσε την πτήση 263 του Σαββάτου, για την πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας Ριάντ.

    Όπως μεταδίδει το BBC, εκπρόσωπος της εταιρίας δήλωσε ότι η κυβέρνηση όρισε την ακύρωση της πτήσης για λόγους ασφαλείας. Το Σαββατοκύριακο, είπε ο ίδιος εκπρόσωπος, θα αποφασισθεί αν πραγματοποιηθεί η πτήση της Δευτέρας με τον ίδιο προορισμό.

    Σε ό,τι αφορά στην πτήση για την Ουάσιγκτον, πρόκειται για τη δεύτερη κατά σειρά ημέρα που ακυρώνεται, και μάλιστα ενώ είχε αρχίσει η διαδικασία ελέγχου των αποσκευών πολλών επιβατών στο αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου.

    Εκπρόσωπος του βρετανικού αερομεταφορέα δήλωσε ότι η ακύρωση πραγματοποιήθηκε μετά από συστάσεις της βρετανικής κυβέρνησης, χωρίς όμως να διευκρινίσει ποια είναι η βάση της προειδοποίησης.

    Την Πρωτοχρονιά η πτήση ΒΑ 223 με την οποία επρόκειτο να αναχωρήσουν 180 επιβάτες από το αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου με προορισμό την Ουάσινγκτον, ακυρώθηκε πολλές ώρες πριν από την προγραμματισμένη αναχώρηση του αεροπλάνου, έπειτα από σύσταση των αμερικανικών αρχών.

    [21] ΠΕΝΤΕ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΕΚΡΗΞΗ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΙΡΕΣ

    Μπουένος Αιρες, 3 Ιανουαρίου 2004 (15:23 UTC+2)

    Τουλάχιστον πέντε άτομα σκοτώθηκαν και άλλα 15 τραυματίστηκαν από έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα σε κατάστημα στη συνοικία Φλορένσιο Βαρέλα του Μπουένος Αιρες.

    Όπως μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, υπάρχουν υποψίες πως το κατάστημα στο οποίο σημειώθηκε η έκρηξη πωλούνταν παράνομα πυροτεχνήματα.

    Τα μέσα ενημέρωσης της Αργεντινής κάνουν λόγο και για πέντε αγνοούμενους, πληροφορία που, ωστόσο, δεν επιβεβαιώνεται από επίσημα χείλη.

    [22] ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ

    Τιφλίδα, 3 Ιανουαρίου 2004 (14:26 UTC+2)

    Στις κάλπες προσέρχονται αύριο οι πολίτες της Γεωργίας προκειμένου να εκλέξουν τον νέο πρόεδρο της χώρας, μετά τη «βελούδινη επανάσταση» του Νοεμβρίου, όταν οι μαζικές διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης οδήγησαν τον τότε πρόεδρο Σεβαρντνάτζε σε παραίτηση.

    Βέβαιος νικητής στην αυριανή εκλογική κούρσα προβάλλει ο 36χρονος δικηγόρος Μιχαήλ Σαακασβίλι, ο οποίος πρωτοστάτησε στα γεγονότα του Νοεμβρίου που οδήγησαν τον Σεβαρντνάτζε σε παραίτηση.

    Όπως χαρακτηριστικά δηλώνουν οι εκλογολόγοι, η απουσία δημοσκοπήσεων πριν από την εκλογική διαδικασία ήταν αναμενόμενη, καθώς δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία για την εκλογή του Σαακασβίλι, στο πρόσωπο του οποίου βρίσκονται ενωμένες οι δυνάμεις της μέχρι πρότινος γεωργιανής αντιπολίτευσης.

    Για να κηρυχθεί έγκυρη η διαδικασία απαιτείται η συμμετοχή του 50% του εκλογικού σώματος και μπροστά στον φόβο της αποχής, ο ίδιος ο Μιχαήλ Σαακασβίλι απηύθυνε έκκληση στους ψηφοφόρους να προσέλθουν στις κάλπες.

    [23] ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΙΝΔΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝ

    Ισλαμαμπάντ, 3 Ιανουαρίου 2004 (14:16 UTC+2)

    Στο Πακιστάν μετέβη σήμερα ο πρωθυπουργός της Ινδίας, Ατάλ Μπεχαρί Βαζπαγί, σε μια επίσκεψη που χαρακτηρίζεται ως ιστορική ευκαιρία για την απαρχή μιας νέας ειρηνικής εποχής στις σχέσεις των δυο παραδοσιακών αντιπάλων.

    Κατά την άφιξή του στην πακιστανική πρωτεύουσα, ο ινδός πρωθυπουργός αντάλλαξε χειραψία με τον πακιστανό ομόλογό του, Ζαραφουλά Χαν Ζαμαλί, ενώ, μετά το άκουσμα των εθνικών ύμνων των δυο χωρών, οι δυο άνδρες είχαν σύντομη συνομιλία μπροστά στους δημοσιογράφους.

    Η επίσκεψη του Βαζπαγί στο Πακιστάν είναι η πρώτη ουσιαστική επαφή των δυο πλευρών, μετά από μια σύνοδο τον Φεβρουάριο του 1999 στη Λαχώρη. Από εκείνη τη σύνοδο, Ινδία και Πακιστάν έφτασαν δυο φορές στο χείλος του πολέμου, με «μήλον της έριδος» την περιοχή του Κασμίρ.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Saturday, 3 January 2004 - 19:13:34 UTC