Browse through our Interesting Nodes on Automotive Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 04-08-02

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
  • [02] ΑΦΙΞΕΙΣ ΞΕΝΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ "ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ"
  • [03] ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ: ΕΦΑΛΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ
  • [04] 1.000 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΣΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
  • [05] ΑΡΧΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΑ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ
  • [06] ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ ΕΚΑΒ
  • [07] ΠΑΣΟΚ: ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΓΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
  • [08] ΠΕΙΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΔΕΧΤΗΚΕ ΠΛΟΙΟ ΥΠΟ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΣΗΜΑΙΑ
  • [09] ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΙΑ ΜΙΑΜΙΣΗ ΩΡΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
  • [10] ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΤΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΡΥΜΟΥΛΚΩΝ ΚΑΙ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΩΝ
  • [11] ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΩΝ
  • [12] ΕΚΤΑΚΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ, ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ,
  • [13] ΚΑΤΑ 0,43% ΥΠΟΧΩΡΗΣΕ ΤΟ ΧΑ
  • [14] 2.000 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΕΓΓΡΑΦΕΙ ΣΤΟ ΑΒC ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
  • [15] ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
  • [16] ΔΙΑΚΟΠΤΕΙ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΣ ΙΡΑΚ Η ΕΝΩΣΗ ΔΙΕΘΝΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
  • [17] ΓΚΙΟΥΛ: ΤΟ ΙΡΑΚ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ
  • [18] ΝΑ ΑΠΟΣΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΚΟΣΟΒΟ ΚΑΛΕΣΕ ΤΟΥΣ ΣΕΡΒΟΥΣ Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ
  • [19] ΖΙΖΙΤΣ: Ο ΤΖΟΥΚΑΝΟΒΙΤΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ Σ-Μ
  • [20] "ΚΛΕΙΔΩΘΗΚΕ" ΤΟ ΚΑΥΤΑΝΤΖΟΓΛΕΙΟ ΣΤΑΔΙΟ
  • [21] ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΟΙ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ Ο.Α.
  • [22] ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΑΥΡΙΟ Ο Γ. ΟΡΦΑΝΟΣ
  • [23] ΜΕ 67 ΑΘΛΗΤΕΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
  • [24] ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο ΜΑΪΚΛ ΦΕΛΠΣ
  • [25] ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΜΕΤΡΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΟΗΕ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
  • [26] ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΙΡΑΚ-ΚΟΥΒΕΙΤ
  • [27] ΚΕΡΙ: ΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΥΠΟΨΗ
  • [28] ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΕ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΝΤΑΡΦΟΥΡ
  • [29] ΣΤΟΥΣ 340 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΗ ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ
  • [30] ΤΟ ΝΕΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟY ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

  • [01] ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

    Αθήνα, 2 Αυγούστου 2004 (13:19 UTC+2)

    Τουλάχιστον 70.000 αστυνομικοί και στρατιώτες αναμένεται να αναπτυχθούν στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, σε σταθμούς Μετρό, ΗΣΑΠ, τραμ, προαστιακού καθώς και σε στάσεις λεωφορείων στο πλαίσιο του σχεδιασμού ασφαλείας που εξελίσσεται από σήμερα στην Αττική ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων.

    Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» έντονη θα είναι επίσης η αστυνομική παρουσία και γύρω από κεντρικά ξενοδοχεία της Αθήνας και προπονητήρια ενώ σε επιφυλακή θα βρίσκονται περίπου 5.000 λιμενικοί και πυροσβέστες συνεπικουρούμενοι από υπαλλήλους των υπηρεσιών ασφαλείας και κοινωφελών οργανισμών, εγκαταστάσεων και εργοστασίων παραγωγής χημικών προϊόντων. Αστυνομικοί και στρατιώτες θα φρουρούν περίπου 1.000 εγκαταστάσεις της ΔΕΗ, του ΟΤΕ, της ΕΥΔΑΠ, του φυσικού αερίου και περίπου άλλων 65 υπηρεσιών.

    Τα μέτρα που θα ληφθούν στα ξενοδοχεία και στις εγκαταστάσεις όπου θα διαμένουν οι ξένες αποστολές ήδη έχουν διαβαθμιστεί ανάλογα με τη χώρα καταγωγής των αθλητών και των επισκεπτών. Στις λίστες επικινδυνότητας τις πρώτες θέσεις κατέχουν οι ΗΠΑ, το Ισραήλ, η Βρετανία, η Ιταλία και η Ρωσία.

    Το υπουργείο Δημόσιας Τάξης έχει εκπονήσει 13 μεγάλα σχέδια αντιμετώπισης κάθε απειλής από επίθεση με χημικά όπλα έως μαζικό χτύπημα από τρομοκράτες. Τα μέτρα αυτά είναι αντιληπτά από σήμερα στην Αθήνα καθώς ελικόπτερα αλλά και το υπερσύγχρονο αερόπλοιο "Ζέπελιν" πετούν στον ουρανό της Αττικής.

    [02] ΑΦΙΞΕΙΣ ΞΕΝΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ "ΕΛ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ"

    Αθήνα, 2 Αυγούστου 2004 (14:04 UTC+2)

    Έντεκα μέρες απομένουν για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων και καθημερινά καταφθάνουν στη χώρα μας οι αποστολές ξένων αθλητών. Σήμερα στις 07:30 το πρωί αφίχθη στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου της Αυστραλίας, που θα καταλύσει στο Ολυμπιακό Χωριό.

    Περίπου δύο ώρες αργότερα, έφτασε στο διεθνές αεροδρόμιο η ελληνική Ολυμπιακή ομάδα ποδοσφαίρου, που ολοκλήρωσε την προετοιμασία της στη Θεσσαλονίκη. Οι ελληνίδες αθλήτριες θα αγωνιστούν στις 11 Αυγούστου στο Παγκρήτιο στάδιο κόντρα στις ΗΠΑ και το παιχνίδι θα παρακολουθήσει ο τέως πρόεδρος, Τζορτζ Μπους, ο πρεσβύτερος.

    "Στόχος μας είναι να πάρουμε μια θέση στην 8αδα. Αν το καταφέρουμε αυτό θα είναι σαν να έχουμε πάρει μετάλλιο", υποστήριξε η Ξανθή Κωνσταντινίδου, προπονήτρια της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου.

    Στο μεταξύ, στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» υπάρχει από το πρωί περίπτερο όπου ο κάθε επιβάτης θα μπορεί να παίρνει οποιεσδήποτε πληροφορίες για την Αθήνα αλλά και την Ολυμπιάδα. Στο αεροδρόμιο έκαναν σήμερα την εμφάνιση τους και οι 250 εθελοντές υπάλληλοι, οι οποίοι, φορώντας ειδικές στολές εξυπηρετούν τους επιβάτες.

    [03] ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ: ΕΦΑΛΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

    Αθήνα, 2 Αυγούστου 2004 (19:52 UTC+2)

    Tην πεποίθηση ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες, όχι μόνο θα σημειώσουν οργανωτική επιτυχία αλλά θα αποτελέσουν και το εφαλτήριο για μια νέα πορεία της οικονομίας μέσα από ένα εξωστρεφή προσανατολισμό, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών , Γιώργος Αλογοσκούφης, παρουσιάζοντας το πρόγραμμα «Athens Business Club 2004» στο Ζάππειo Μέγαρο.

    «Η διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα αποτελεί μοναδική ευκαιρία προβολής της χώρας μας στο εξωτερικό καθώς και της προβολής των οικονομικών πλεονεκτημάτων, επιτευγμάτων και δυνατοτήτων της», τόνισε ο κ. Αλογοσκούφης, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να γίνει στην Ελλάδα μία επανάσταση ποιότητας, διότι εκτός των άλλων δεν μπορεί η χώρα να ανταγωνιστεί τις άλλες χώρες στη βάση χαμηλού κόστους.

    « Κατά την διάρκεια των Αγώνων η Ελλάδα θα γίνει το κέντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος και θα προσελκύσει μεγάλο αριθμό επισκεπτών, μεταξύ των οποίων και ηγετικά επιχειρηματικά στελέχη με αποφασιστικό ρόλο στο διεθνές οικονομικό γίγνεσθαι», τόνισε.

    «Στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε όλο αυτό το κλίμα δημοσιότητας και ενδιαφέροντος, προβάλλοντας την επιχειρηματική διάσταση και τις δυνατότητες της χώρας μας, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρει. Απώτερος σκοπός μας είναι να κάνουμε ένα σημαντικό βήμα στο να καταστεί η Ελλάδα ελκυστικός προορισμός για εμπόριο, επενδύσεις και τουρισμό, στο να τονωθεί η ελκυστικότητα των ελληνικών προϊόντων και να επιτευχθεί η σύναψη εμπορικών και επενδυτικών συμφωνιών με ξένους επιχειρηματίες όχι μόνο κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των Αγώνων αλλά και μετά τη λήξη τους», συμπλήρωσε.

    Σε ότι αφορά το πρόγραμμα «Αthens Business Club 2004», υπογράμμισε ότι στοχεύει στη δημιουργία ''Δικτύου'' μεταξύ ελληνικών και ξένων επιχειρήσεων, πριν και κατά τη διάρκεια των Αγώνων.

    Το Δίκτυο είναι αφενός «ηλεκτρονικό», δηλαδή εμπεριέχει τη λειτουργία «διαδικτυακής επιχειρηματικής λέσχης» σε ειδική ιστοσελίδα, όπου ελληνικές και ξένες επιχειρήσεις μπορούν να εγγράφονται ως μέλη, με δυνατότητες άμεσης διασύνδεσης και επικοινωνίας μεταξύ τους (matchmaking) για τη διερεύνηση εμπορικών και επενδυτικών συμφωνιών. Επιπρόσθετα, θα λειτουργήσει Επιχειρηματική Λέσχη στην Αθήνα, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Σαρογλείου Μεγάρου, προσφέροντας έτσι τη δυνατότητα προσωπικών συναντήσεων μεταξύ ελλήνων και ξένων επιχειρηματιών κατά τη διάρκεια των Αγώνων.

    Μέσα από το πλήθος των παρουσιάσεων και εκδηλώσεων που θα γίνουν στην Επιχειρηματική Λέσχη, οι ξένοι επιχειρηματίες μπορούν να ενημερωθούν για τις επιχειρηματικές ευκαιρίες στην Ελλάδα, σε κύριους κλάδους της οικονομίας και στις Περιφέρειες της χώρας μας. Στις 17 μέρες που διαρκούν οι Αγώνες (13 Αυγούστου έως 29 Αυγούστου 2004) έχουν προγραμματιστεί να γίνουν στην Επιχειρηματική Λέσχη 60 περίπου εκδηλώσεις.

    Η διαχείριση του προγράμματος αυτού έχει ανατεθεί στο ΕΛΚΕ, σε συνεργασία με το ΣΕΒ και τον ΟΠΕ, ενώ επικεφαλής (Patron) του Club είναι ο Πρόεδρος του ΣΕΒ , Οδυσσέας Κυριακόπουλος.

    Παράλληλα, με την ευκαιρία της ανάληψης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2008 από το Πεκίνο, υλοποιείται το πρόγραμμα «Γέφυρα: Αθήνα 2004 Πεκίνο 2008», με στόχο την αμφίδρομη οικονομική και επιχειρηματική συνεργασία των δύο χωρών σε πολλούς τομείς.

    Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων δράσεων: διοργάνωση επιχειρηματικών αποστολών, μόνιμα εκθετήρια επιλεγμένων ελληνικών προϊόντων στην Κίνα, προγράμματα προώθησης ελληνικών επιχειρήσεων και προϊόντων στην Κίνα, υποστήριξη επιχειρηματιών για συμμετοχή σε τοπικές κλαδικές εκθέσεις στη Κίνα.

    [04] 1.000 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΣΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 2 Αυγούστου 2004 (12:57 UTC+2)

    Περισσότεροι από 1.000 αστυνομικοί έχουν αναλάβει την περιφρούρηση των αθλητικών εγκαταστάσεων, του ανακαινισμένου Καυταντζόγλειου Σταδίου καθώς και πολλών κομβικών σημείων της Θεσσαλονίκης, ενόψει των πρώτων προκριματικών ποδοσφαιρικών αγώνων που θα γίνουν στην πόλη.

    Βάσει του σχεδίου ασφαλείας, οι αστυνομικές αρχές έχουν παραλάβει ήδη τα «κλειδιά» του συνόλου των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, ενώ μέχρι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα εγκατασταθούν και τα μηχανήματα ελέγχου στο Καυταντζόγλειο.

    Ολυμπιακά κέντρα ασφαλείας θα λειτουργήσουν στο Καυταντζόγλειο, στο ξενοδοχείο «Χάγιατ», στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» και στα προπονήτήρια της Τούμπας, του Χαριλάου, της Καλαμαριάς και του ΕΠΣΜ Μίκρας.

    [05] ΑΡΧΕΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΑ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ

    Aθήνα, 2 Αυγούστου 2004 (17:12 UTC+2)

    Το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου αναμένεται να ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τη βία στα γήπεδα, όπως έγινε γνωστό σήμερα Δευτέρα, μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε για το θέμα υπό τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή με τη συμμετοχή των υπουργών Δημόσιας Τάξης Γιώργου Βουλγαράκη, Δικαιοσύνης Αναστάση Παπαληγούρα και του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Ορφανού.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, το νομοσχέδιο θα μετατρέπει σε ιδιώνυμο το αδίκημα της πρόκλησης επεισοδίων στα γήπεδα, συνεπώς την ώρα που κάποιος μέσα στο γήπεδο θα προκαλεί επεισόδια θα συλλαμβάνεται και θα φυλακίζεται άμεσα.

    «Η συζήτηση ήταν πάρα πολύ καλή. Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να αντιμετωπίσει το θέμα αυτό. Οι συνθήκες είναι πάρα πολύ ευνοϊκές γιατί οι νίκες της εθνικής ομάδας δημιουργούν ένα πολύ θετικό κλίμα στην κατεύθυνση αυτή. Φιλοδοξία και στόχος μας είναι η διαδικασία αυτή να ξεκινήσει από το φετινό πρωτάθλημα» είπε ο κ. Βουλγαράκης.

    Ερωτηθείς αν η Ελλάδα είναι έτοιμη ειδικά στο θέμα ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων, ο υπουργός απάντησε ότι αυτό το Σαββατοκύριακο έγιναν διαρκείς έλεγχοι και αξιολογήθηκε η ετοιμότητα, τόσο των τεχνολογικών μέσων όσο και του προσωπικού το οποίο είναι διαπιστευμένο για τη χρήση τους και για τη φύλαξη των χώρων. «Το αποτέλεσμα είναι πάρα πολύ καλό. Σήμερα είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι από τη λειτουργία των Ολυμπιακών Δακτυλίων. Θέλω να ευχαριστήσω τους Αθηναίους πολίτες για την κατανόησή τους. Πράγματι, είναι πολύ σημαντική η συνεισφορά τους. Είμαστε έτοιμοι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες» τόνισε χαρακτηριστικά.

    «Τη βία στα γήπεδα, ένα μεγάλο πρόβλημα, η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να το αντιμετωπίσει με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αναστάσης Παπαληγούρας.

    Στη συζήτηση που έγινε κατά τη σημερινή κυβερνητική σύσκεψη αναφέρθηκε ο κ. Ορφανός, ο οποίος επισήμανε ότι τέθηκαν θέματα που αφορούν την οικονομική εξυγίανση και ανάπτυξη του ελληνικού επαγγελματικού Αθλητισμού αλλά και τα θέματα της βίας και της αθλητικής δικαιοσύνης. «Είναι σαφέστατο πλέον ότι η Κυβέρνηση είναι πανέτοιμη να προχωρήσει στη διαδικασία κατάθεσης του νομοσχεδίου. Όπως ξέρετε, η Βουλή είναι κλειστή αυτή τη στιγμή. Θα είναι το πρώτο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί με το άνοιγμα, την 1η Σεπτεμβρίου. Μέχρι να ξεκινήσει το καινούριο Πρωτάθλημα θα ισχύει ως νόμος» διευκρίνισε.

    Σημείωσε ακόμη πως πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να νομοθετήσει αυστηρότερες ποινές που θα λειτουργήσουν προσθετικά στην εφαρμογή του ήδη υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου.

    [06] ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ Ο Ν. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ

    Αθήνα, 2 Αυγούστου 2004 (20:38 UTC+2)

    Με εκπρόσωπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού ΕΚΑΒ συναντήθηκαν ο υπουργός Υγείας Νικήτας Κακλαμάνης και οι υφυπουργοί Θανάσης Γιαννόπουλος και Γιώργος Κωνσταντόπουλος

    Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας έκριναν ότι οι εξαγγελίες - δεσμεύσεις της Κυβέρνησης σε ότι αφορά τα αιτήματα των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, διαχωρίζοντας την θέση τους από τους συναδέλφους τους του ΕΚΑΒ Αττικής.

    Ταυτόχρονα έθεσαν στον υπουργό Υγείας δύο ακόμη θέματα, αυτό του νέου θεσμικού πλαισίου του ΕΚΑΒ και του ειδικού συνταξιοδοτικού καθεστώτος των πληρωμάτων του ΕΚΑΒ.

    Ο κ. Κακλαμάνης χαρακτήρισε δίκαια αυτά τα αιτήματα και δεσμεύτηκε, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

    Το υπουργείο Υγείας επισημαίνει ότι από την πρώτη στιγμή ασχολήθηκε κατά προτεραιότητα με τα αιτήματα του ΕΚΑΒ. Ο στόλος του ΕΚΑΒ ενισχύθηκε με νέα ασθενοφόρα, κινητές μονάδες, μοτοσικλέτες. Εξάλλου, προσλήφθηκαν 300 νέοι μόνιμοι εργαζόμενοι, 120 δίμηνης σύμβασης πτυχιούχοι από τη σχολή του ΕΚΑΒ και 35 επικουρικοί γιατροί με σύμβαση ενός έτους.

    Παρά τις κάποιες ελλείψεις, σχεδόν έτοιμο είναι και το Συντονιστικό Κέντρο του ΕΚΑΒ.

    Τέλος σε ότι αφορά την απαίτηση των εργαζομένων για «Ολυμπιακό Επίδομα» παρά τη θετική εισήγηση του υπουργού Υγείας στην κυβερνητική επιτροπή και το Υπουργείο Οικονομικών, η απάντηση ήταν αρνητική, καθώς, όπως τονίζεται, οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ δεν συμπεριλαμβάνονται στη σχετική απόφαση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

    Εξάλλου, θεσμοθετήθηκε στη Βουλή το επίδομα των 15 Ευρώ από το οποίο είχαν εξαιρεθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ και επιλύθηκε με παρέμβαση του υπουργείου η καταβολή των δεδουλευμένων.

    Το υπουργείο δεσμεύτηκε έναντι των εργαζομένων ότι θα πληρωθούν όλες οι πραγματικές υπερωρίες που θα χρειασθούν να γίνουν κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς και ότι θα θεσμοθετηθεί το επίδομα ετοιμότητας ύψους 40 Ευρώ από 1 Σεπτεμβρίου, διαχρονικό αίτημα των εργαζομένων του ΕΚΑΒ επί μία 10ετία.

    Το υπουργείο Υγείας σημειώνει ότι το επίδομα ετοιμότητας καλύπτει αιτούμενο «Ολυμπιακό Επίδομα» αφού θα ακολουθεί τους εργαζομένους στο ΕΚΑΒ σ' ολόκληρο τον εργασιακό τους βίο.

    [07] ΠΑΣΟΚ: ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΓΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

    Αθήνα, 2 Αυγούστου 2004 (20:28 UTC+2)

    «Η νέα διοίκηση του ΕΛ.ΓΑ επιδίδεται σε μια προπαγανδιστική επιχείρηση υπέρ της κυβέρνησης της Ν.Δ. Μια επιχείρηση, εκτός των άλλων, ψευδή και παραπλανητική», επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωση του, με αφορμή την τηλεοπτική καμπάνια του οργανισμού με το μήνυμα «Η εποχή αλλάζει. Η κυβέρνηση υλοποιεί υποσχέσεις. Ο ΕΛ.ΓΑ αποζημιώνει δίκαια και έγκαιρα»,

    «Οι αγρότες γνωρίζουν ότι στον ΕΛ.ΓΑ η εκτιμητική διαδικασία λειτουργεί όπως λειτουργούσε και πριν και ο χρόνος καταβολής των αποζημιώσεων και των κρατικών ενισχύσεων παραμένει ο ίδιος, όπως σχεδίασε και υλοποίησε η προηγούμενη διοίκηση του ΕΛ.ΓΑ με τη σημαντική συμβολή των εργαζομένων του Οργανισμού και τη συνεργασία με τους εκπροσώπους των αγροτών (ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ, ΣΥΔΑΣΕ)», επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ.

    «Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και ο Πρόεδρος του ΕΛ.ΓΑ, πρώην βουλευτής Λάρισας της Ν.Δ. Νικ. Κατσαρός, οφείλουν να διακόψουν αμέσως τη μετάδοση αυτής της απαράδεκτης και προκλητικής για τον Έλληνα αγρότη κομματικής καμπάνιας, η οποία πληρώνεται με χρήματα των Ελλήνων αγροτών και των Ελλήνων πολιτών», καταλήγει.

    [08] ΠΕΙΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΔΕΧΤΗΚΕ ΠΛΟΙΟ ΥΠΟ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΣΗΜΑΙΑ

    Αθήνα, 2 Αυγούστου 2004 (20:26 UTC+2)

    Πειρατική επίθεση, από δέκα ένοπλους άνδρες, δέχτηκε σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, το υπό σημαία Κύπρου Φ/Γ πλοίο «Πατραϊκός», ενώ βρίσκονταν 10 ναυτικά μίλια από το λιμάνι Φριτόουν της Σιέρρα Λεόνε, με 24μελές πλήρωμα (εκ των οποίων 5 Έλληνες).

    Από την επίθεση τραυματίστηκε ο Ελληνας Α΄ μηχανικός και άλλα τρία μέλη του πληρώματος (αλλοδαποί), ενώ αφαιρέθηκαν χρήματα και αντικείμενα του πλοίου.

    Οι τραυματισθέντες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της πόλης για παροχή πρώτων βοηθειών, ενώ το πλοίο αγκυροβόλησε στο ανωτέρω λιμάνι.

    [09] ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΙΑ ΜΙΑΜΙΣΗ ΩΡΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

    Αθήνα, 2 Αυγούστου 2004 (20:23 UTC+2)

    Κλειστό θα παραμείνει το Κεντρικό Λιμάνι του Πειραιά, από τις 10:00 έως τις 11:30 της 4ης Αυγούστου, λόγω ερευνών στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή του Σαρωνικού κόλπου, από ναρκαλιευτικό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού.

    [10] ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΤΑ ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΡΥΜΟΥΛΚΩΝ ΚΑΙ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΩΝ

    Αθήνα, 2 Αυγούστου 2004 (20:22 UTC+2)

    Πανελλαδική απεργία θα πραγματοποιήσουν στις 3 και 4 Αυγούστου τα μέλη της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ρυμουλκών και Ναυαγοσωστικών.

    Λόγω της απεργίας, κλειστή θα παραμείνει αύριο, 3 Αυγούστου, από την 02:00 έως την 06:00 και από 10:00 - 14:00 και 18:00 - 22:00 της ίδιας ημέρας, καθώς και την Τετάρτη, 4 Αυγούστου , από 00:01 - 24:00 η Διώρυγα της Κορίνθου.

    Η Διώρυγα θα παραμείνει ανοιχτή μόνο για πολεμικά πλοία και πλοία που δεν χρήζουν ρυμούλκηση.

    Επίσης, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, ενημερώθηκε από το Σωματείο Πληρωμάτων Ρυμουλκών και Ναυαγοσωστικών πλοίων «Ο Μέγας Αλέξανδρος», ότι τα μέλη του θα συμμετέχουν στην 48ωρη πανελλαδική απεργία της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ρυμουλκών και Ναυαγοσωστικών Πλοίων από την 00:01 της 3ης Αυγούστου έως τις 24:00 της 4ης Αυγούστου.

    [11] ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

    Αθήνα, 2 Αυγούστου 2004 (18:56 UTC+2)

    Τη λήψη μέτρων από την πολιτεία για την στήριξη του ελληνικού μαρμάρου ζητά ο Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων, κρούοντας για μία ακόμη φορά τον κώδωνα του κινδύνου για τον κλάδο.

    Μόλις πριν από λίγα χρόνια, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το προεδρείο του συνδέσμου, το ελληνικό μάρμαρο κατείχε την πέμπτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη των εξαγωγών και σήμερα βρίσκεται στην δέκατη με συνεχιζόμενη την πτώση του.

    Στην πτώση αυτή, καθοριστικά επιδρούν το υψηλό κόστος λειτουργίας και παραγωγής των επιχειρήσεων στην Ελλάδα, σε σύγκριση με αυτό των ανταγωνιστριών μη ευρωπαϊκών χωρών και το ακριβό ευρώ σε σύγκριση με το δολάριο. Ηδη η αύξηση των εισαγωγών από τρίτες χώρες προϊόντων μαρμάρου, σε συνάρτηση και με την αυξημένη ζήτηση της εγχώριας αγοράς, έχει πάρει πολύ μεγάλες διαστάσεις, εκτοπίζοντας ουσιαστικά τα ελληνικά μαρμαρικά προϊόντα.

    Στο πλαίσιο αυτό, αλλά και δεδομένης της συγκεκριμένης κατάστασης, το προεδρείο του συνδέσμου ζητά από την πολιτεία να προχωρήσει στη λήψη μέτρων, ώστε να σταματήσουν τα εμπόδια ανάπτυξης της εξορυκτικής βιομηχανίας.

    Τονίζει δε ότι η πολιτεία έχει την υποχρέωση να μειώσει την γραφειοκρατία και να απλουστεύσει το πολύπλοκο σημερινό αδειοδοτικό νομοθετικό πλαίσιο που δυσκολεύει την αδειοδότηση των εξορυκτικών έργων και περιορίζει τις εξορυκτικές δραστηριότητες.

    [12] ΕΚΤΑΚΤΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ, ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ, ΕΜΠΟΡΩΝ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    Θεσσαλονίκη, 2 Αυγούστου 2004 (16:45 UTC+2)

    Έκτακτη περιφερειακή σύσκεψη Ομοσπονδιών Επαγγελματιών Εμπόρων Κεντρικής Μακεδονίας, πρόκειται να πραγματοποιήσει η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης, ύστερα από σχετική απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΓΣΕΒΕΕ.

    Αντικείμενο της σύσκεψης, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, είναι η προώθηση των θέσεων των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στα τρέχοντα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, όπως είναι μεταξύ άλλων το φορολογικό και το ωράριο.

    [13] ΚΑΤΑ 0,43% ΥΠΟΧΩΡΗΣΕ ΤΟ ΧΑ

    Αθήνα, 2 Αυγούστου 2004 (16:36 UTC+2)

    Στον πτωτικό ρυθμό των ευρωπαϊκών αγορών κινήθηκε κατά τη σημερινή συνεδρίαση ο γενικός δείκτης τιμών των μετοχών του Χρηματιστηρίου Αθηνών (ΧΑ), γεγονός που ήταν αποτέλεσμα κυρίως των πιέσεων στις τράπεζες, αλλά και στη μικρή κεφαλαιοποίηση, ενώ και ο όγκος των συναλλαγών ήταν πάλι ιδιαίτερα αναιμικός.

    Αναλυτικότερα, ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης της Σοφοκλέους σήμερα Δευτέρα έκοψε το νήμα των συναλλαγών καταγράφοντας απώλειες της τάξης του 0,43% και διαμορφώθηκε στις 2.309,24 μονάδες, έχοντας αναρριχηθεί ενδοσυνεδριακά έως το επίπεδο των 2.314,26 μονάδων, ενώ το χαμηλότερό του σημείο συνάντησε στην ζώνη των 2.302,25 μονάδων.

    ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ -ΜΕΤΟΧΕΣ

    Σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα διαμορφώθηκε σήμερα ο όγκος των συναλλαγών, ο οποίος και δεν ξεπέρασε το ποσό των 82,8 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 6.050.766,55 ευρώ αφορούσαν σε μεταβιβάσεις μεγάλων πακέτων, με το σημαντικότερο να είναι εκείνο της εταιρίας Cosmote, ύψους 2.688.000,00 ευρώ στα 13,44 ευρώ.

    Στο "κόκκινο" τερμάτισαν οι περισσότερες από τις μετοχές που διαπραγματεύτηκαν σήμερα στο ταμπλό του ΧΑ, με τον αριθμό τους να διαμορφώνεται σε 248, έναντι μόλις 53 ανοδικών και 102 αμετάβλητων.

    Τη μεγαλύτερη ποσοστιαία πτώση τιμής εμφάνισαν οι μετοχές των εταιριών ASPIS BANK ΑΤΕ (50%), ΕΥΡΩΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ (17,89%), ΕΜΠΕΔΟΣ (17,65%) και της FANCO (15,24%). Στον αντίποδα, τη μεγαλύτερη άνοδο τιμής παρουσίασαν οι τίτλοι των ΔΙΕΚΑΤ (+9,58%), ΒΙΟΣΩΛ (+9,52%) και της Κτήμα Λαζαρίδη (+9,47%).

    ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ-ΔΕΙΚΤΟΒΑΡΕΙΣ ΚΛΑΔΟΙ

    Αρνητική πορεία ακολούθησαν στο σύνολό τους οι τέσσερις δείκτες FTSE της κεφαλαιοποίησης, με την περιφέρεια να δέχεται ισχυρές πιέσεις, αφού οι επενδυτές σπεύδουν σε ρευστοποιήσεις για την κατοχύρωση των πρόσφατων κερδών.

    Ειδικότερα, ο Small Cap 80 της μικρής κεφαλαιοποίησης, σημείωσε βουτιά κατά 1,67%, έναντι απωλειών 0,41% για τον Mid 40 της μέσης, 0,62% για τον FTSE/ASE 140 και 0,55% για τον εικοσάρη των επιλεγμένων blue chips.

    Πτωτική τροχιά διέγραψαν και οι δεικτοβαρείς κλάδοι των τραπεζών και των τηλεπικοινωνιών, με τον μεν πρώτο να δέχεται ισχυρές πιέσεις (1,04%), παρά τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα που ανακοινώνονται και τον δε δεύτερο να σημειώνει ήπια κάμψη της τάξης του 0,10%.

    Οι απώλειες στον τραπεζικό κλάδο αντανακλώνται στις μετοχές των ΑΤΕ (2,51%), ALPHA BANK (2,03%), ΑΤΤΙΚΗΣ (1,69%) και της Εμπορικής (1,05%).

    Στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, καθοριστικά στον περιορισμό των απωλειών για τον δείκτη επέδρασαν οι τοποθετήσεις στη μετοχή της Cosmote (+1,04%), αφού οι υπόλοιποι τίτλοι που τον απαρτίζουν υποχώρησαν με την ΛΑΝ-ΝΕΤ στο -11,04%, τον ΟΤΕ στο -0,99% και την FORTHNET στο -0,36%.

    ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΚΛΑΔΙΚΟΙ ΔΕΙΚΤΕΣ

    Σε αρνητικό πεδίο κινήθηκαν οι περισσότεροι από τους επιμέρους και τους κλαδικούς δείκτες, με εξαίρεση τέσσερις από αυτούς, που τερμάτισαν με θετικό πρόσημο. Πρόκειται για τους δείκτες των διυλιστηρίων (+0,31%), του λιανικού εμπορίου (+0,18%), των συμμετοχών (+0,17%) και των τροφίμων και ποτών (+0,39%).

    Επικεφαλής της πτωτικής τάσης τέθηκε ο κλάδος της υψηλής κυκλοφοριακής ταχύτητας (4,86%) και ακολούθησε ο δείκτης της κλωστοϋφαντουργίας, που σημείωσε βουτιά κατά 4,51%, ως αποτέλεσμα των πιέσεων στις μετοχές των εταιριών ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΝΑΟΥΣΗΣ (12,33%), ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ (11,48%), ΦΙΕΡΑΤΕΞ (10,22%), ΕΡΙΟΥΡΓΙΑ (9,33%), ΚΟΡ-ΦΙΛ (7,04%), ΜΑΞΙΜ ΠΕΡΤΣΙΝΙΔΗΣ (6,25%) και της ΜΟΥΖΑΚΗΣ (5,43%).

    Μεγάλες απώλειες, άνω της μιας ποσοστιαίας μονάδας κατέγραψαν κατά σειρά και οι δείκτες των ειδών λύσεων πληροφορικής (2,87%), των ασφαλειών (2,72%), των εκδόσεων και εκτυπώσεων (2,52%), των μη μεταλλικών ορυκτών τσιμέντων (1,81%) και των κατασκευαστικών (1,25%).

    Κάμψη κατά 0,84% εμφάνισε ο δείκτης της πληροφορικής και ακολούθησαν οι κλάδοι του χονδρικού εμπορίου (0,76%), των βιομηχανιών (0,38%) και των βασικών μετάλλων (0,36%). Οριακή κάμψη σημείωσαν οι δείκτες της διαχείρισης ακίνητης περιουσίας (0,12%) και της παράλληλης αγοράς (0,04%).

    [14] 2.000 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΕΓΓΡΑΦΕΙ ΣΤΟ ΑΒC ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

    Aθήνα, 2 Αυγούστου 2004 (14:27 UTC+2)

    Πάνω από 2.000 επιχειρήσεις, εκ των οποίων οι 1.042 είναι ξένες, έχουν εγγραφεί μέχρι στιγμής στο Athens Business Club (ABC), το οποίο ιδρύθηκε από το υπουργείο Οικονομίας-Οικονομικών και το Ελληνικό Κέντρο Επενδύσεων (ΕΛΚΕ), με στόχο την αξιοποίηση της Ολυμπιάδας για την προσέλκυση ξένων κεφαλαίων και τη σύναψη νέων επιχειρηματικών συνεργασιών στη χώρα μας.

    Σύμφωνα με το ΕΛΚΕ, κατά τη διάρκεια λειτουργίας του Athens Business Club, θα πραγματοποιηθούν περισσότερες από 100 επιχειρηματικές και κοινωνικές εκδηλώσεις, προκειμένου να δοθεί κάθε ευκαιρία στους Ελληνες και ξένους επιχειρηματίες να συνάψουν συμφωνίες.

    Οσοι επιχειρηματίες, Ελληνες και ξένοι, ενδιαφέρονται να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους και να συνεργαστούν με άλλες επιχειρήσεις τους παρέχεται η ευκαιρία, μέσω του προγράμματος Athens Business Club, που υλοποιείται από το Eλληνικό Kέντρο Eπενδύσεων (ΕΛΚΕ), τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ), την Οργανωτική Επιτροπή 2004 ,τον Οργανισμό Προώθησης Εξαγωγών και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών[ ΕΒΕΑ].

    Σύμφωνα με παράγοντες του ΕΛΚΕ, στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν όσοι Ελληνες επιχειρηματίες επιθυμούν να ενισχύσουν την εξωστρέφεια των επιχειρήσεών τους και να επωφεληθούν από τις σημαντικές ευκαιρίες που παρέχονται μέσω των Ολυμπιακών Αγώνων.

    Σημειώνεται ότι το ΕΛΚΕ, έχει ανοίξει ιστοσελίδα (www.bc2004.gr) ,μέσω της οποίας μπορούν να εγγράφονται μέλη στο Business Club και καθ`όλη τη διάρκεια των Oλυμπιακών Aγώνων. Κατά τη διάρκεια των Aγώνων το Athens Business Club θα λειτουργεί σε καθημερινή βάση από τις 8 το πρωί μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα, παρέχοντας στους επιχειρηματίες - μέλη ολοκληρωμένη γραμματειακή και μεταφραστική υποστήριξη, καθώς και κάθε δυνατή διευκόλυνση για την πραγματοποίηση των συναντήσεων που επιθυμούν._

    [15] ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

    Αγκυρα, 2 Αυγούστου 2004 (20:45 UTC+2)

    Ένα νέο πολιτικό κόμμα, με την ονομασία «Το Κόμμα μας» ιδρύθηκε σήμερα στην Τουρκία, όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu (Ανατολή).

    Του νέου κόμματος, του πεντηκοστού στην πολιτική σκηνή της γείτονος, ηγείται ο επιχειρηματίας Αχμέτ Γιλμάζ, ο οποίος επικεφαλής αντιπροσωπείας κατέθεσε σήμερα τη σχετική αίτηση στον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών, Αϊντίν Νεζίχ Ντογκάν.

    Σε δηλώσεις του, ο κ. Γιλμάζ τόνισε ότι το νέο αυτό κόμμα θα υπηρετεί τα συμφέροντα της Τουρκίας.

    [16] ΔΙΑΚΟΠΤΕΙ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΣ ΙΡΑΚ Η ΕΝΩΣΗ ΔΙΕΘΝΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

    Αγκυρα, 2 Αυγούστου 2004 (20:21 UTC+2)

    Την απόφαση να διακόψει τα δρομολόγια προς Ιράκ, μετά την εκτέλεση του Τούρκου ομήρου, έλαβε η Ένωση Διεθνών Μεταφορών της Τουρκίας (ITA), σύμφωνα με όσα μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu (Αναντολού).

    Εκπρόσωποι της ΙΤΑ δήλωσαν ότι στηρίζουν την ανάπτυξη των πολιτικών και εμπορικών σχέσεων μεταξύ της Τουρκίας και του Ιράκ, αλλά η ασφάλεια και η σταθερότητα στην ιρακινή επικράτεια δεν έχει αποκατασταθεί, γεγονός που αναγκάζει την εταιρεία να διακόψει τα δρομολόγια προς εκεί.

    [17] ΓΚΙΟΥΛ: ΤΟ ΙΡΑΚ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

    Αγκυρα, 2 Αυγούστου 2004 (20:10 UTC+2)

    Ως τη μεγαλύτερη εν δυνάμει απειλή για την περιοχή χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αμπντουλλάχ Γκιούλ, το Ιράκ, μετά την εκτέλεση ενός Τούρκου ομήρου από Ιρακινούς μαχητές.

    Όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu (Αναντολού), ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, αφού επισήμανε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ασφάλειας στο Ιράκ, τόνισε ότι καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες για την απελευθέρωση των Τούρκων ομήρων, τον αριθμό των οποίων αρνήθηκε, ωστόσο, να αποκαλύψει.

    «Δυστυχώς, το Ιράκ είναι προβληματικό. Πολλές χώρες έχουν αντιμετωπίσει προβλήματα στο Ιράκ. Εως τώρα δεν είχαμε υποστεί απώλειες και δεν είχαμε νιώσει πόνο, αλλά δυστυχώς χάσαμε έναν από τους συμπολίτες μας σήμερα. Καταβάλλουμε συνεχείς και εργώδεις προσπάθειες κι ελπίζω ότι θα σώσουμε τους υπόλοιπους Τούρκους ομήρους» είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

    «Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι πρόκειται να γίνει στο Ιράκ. Ως γείτονα χώρα, η Τουρκία έχει δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για την άμεση αποκατάσταση της σταθερότητας και της ειρήνης στο Ιράκ. Παρ' όλα αυτά, όπως βλέπετε σήμερα, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα εκεί. Περίπου 100 Ιρακινοί πεθαίνουν κάθε μέρα» πρόσθεσε ο κ. Γκιούλ.

    Νωρίτερα, είχε μεταδοθεί, μέσω του διαδικτύου, βίντεο με την εκτέλεση ενός Τούρκου ομήρου από ομάδα Ιρακινών ενόπλων, που φέρονται προσκείμενοι στον Αμπού Μουσάμπ αλ Ζαρκάουι.

    [18] ΝΑ ΑΠΟΣΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΚΟΣΟΒΟ ΚΑΛΕΣΕ ΤΟΥΣ ΣΕΡΒΟΥΣ Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΑΡΤΕΜΙΟΣ

    Γκρατσάνιτσα, 2 Αυγούστου 2004 (19:59 UTC+2)

    Να απόσχουν από τις εκλογές στο Κοσσυφοπέδιο κάλεσε τους Σέρβους του Κοσσυφοπεδίου ο επίσκοπος Ράσκας και Πριζρένης Αρτέμιος.

    Όπως μεταδίδει ο ραδιοφωνικός σταθμός Β92 του Βελιγραδίου, ο επίσκοπος Αρτέμιος δήλωσε στην εφημερίδα Dan της Ποντγκόριτσα ότι δεν υπάρχει κανείς λόγος για να συμμετάσχουν οι Σέρβοι στην επικείμενη εκλογική διαδικασία, στο Κοσσυφοπέδιο.

    Κατά την εκτίμησή του, οι Σέρβοι δεν μπόρεσαν ποτέ να έχουν κάποια επιρροή στις εκλογές στο Κοσσυφοπέδιο και γι' αυτό η συμμετοχή τους σε αυτή τη διαδικασία θα σήμαινε και τον "ξεπεσμό" τους.

    [19] ΖΙΖΙΤΣ: Ο ΤΖΟΥΚΑΝΟΒΙΤΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ Σ-Μ

    Βελιγράδι, 2 Αυγούστου 2004 (19:56 UTC+2)

    Για προσπάθεια καθυστέρησης των βουλευτικών εκλογών στη Σερβία- Μαυροβούνιο κατηγορεί τον πρωθυπουργό του Μαυροβουνίου Μίλο Τζουκάνοβιτς ο αντιπρόεδρος του Σερβικού Εθνικού Κόμματος Ζόραν Ζίζιτς.

    Σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο ραδιοφωνικός σταθμός Β92 του Βελιγραδίου, ο Ζίζιτς εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο Τζουκάνοβιτς κάνει όλα τα δυνατά βήματα προκειμένου να καθυστερήσει κάθε είδους πολιτική ενέργεια που θα αμφισβητούσε τη νομιμότητά του, γιατί, όπως είπε, «κάθε είδους δημοψήφισμα αποτελεί κίνδυνο γι' αυτόν».

    [20] "ΚΛΕΙΔΩΘΗΚΕ" ΤΟ ΚΑΥΤΑΝΤΖΟΓΛΕΙΟ ΣΤΑΔΙΟ

    Θεσσαλονίκη, 2 Αυγούστου 2004 (21:03 UTC+2)

    «Κλειδώθηκε» και παραδόθηκε το μεσημέρι το Καυταντζογλείο σταδίο από τον υπεύθυνο της κατασκευαστικής εταιρείας, εργοταξιάρχη, Παναγιώτη Τσιτουρίδη, στους αρμόδιους του "Αθήνα 2004" και τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης, υποστράτηγο, Κωνσταντίνο Τζέκη. Από χθες η Αστυνομία είχε κάνει εξονυχιστικό έλεγχο στο στάδιο.

    Ο κ. Τσιτουρίδης χαρακτήρισε το στάδιο "στολίδι" για την αθλητική Θεσσαλονίκη. Ο κ. Τζέκης, εγγυήθηκε για την πλήρη και αποτελεσματική ασφάλεια στην διάρκεια των αγώνων του Ολυμπιακού ποδοσφαιρικού τουρνουά και ζήτησε από τους φιλάθλους να βοηθήσουν το έργο της αστυνομίας.

    Επίσης, συνέστησε στους φιλάθλους να προσέρχονται έγκαιρα στο γήπεδο, καθώς κάθε θεατής των αγώνων ποδοσφαίρου θα ελέγχεται εξονυχιστικά.

    Οι ξένες ολυμπιακές ποδοσφαιρικές ομάδες θα φιλοξενηθούν στο ξενοδοχείο «Χάγιατ», το οποίο θα παραλάβει αύριο η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

    Στις 5 Αυγούστου θα γίνει η παραλαβή στα γήπεδα Καλαμαριάς, Χαριλάου και Μίκρας, ενώ η παραλαβή του γηπέδου της Τούμπας θα γίνει στις 11 Αυγούστου, την επόμενη μέρα του αγώνα που θα δώσει ο ΠΑΟΚ για το Τσάμπιονς Λιγκ.

    [21] ΛΑΜΠΑΔΗΔΡΟΜΟΙ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ Ο.Α.

    Αθήνα, 2 Αυγούστου 2004 (20:31 UTC+2)

    Μετά την Λαμπαδηδρομία στην Ολυμπιακή πόλη της Θεσσαλονίκης, τέσσερις ακόμη υπάλληλοι της Ολυμπιακής Αεροπορίας Υπηρεσίες ΑΕ θα έχουν την τιμή να μεταφέρουν την Ολυμπιακή Φλόγα κατά την αυριανή (3 Αυγούστου 2004) πορεία της, έντεκα μόλις ημέρες πριν τον τελικό της προορισμό στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.

    Αυτή τη φορά, η Γιολάντα Παππά, η Αντωνία Δουβάρα, η Σοφία Ζήρα και ο Γιώργος Λώλης θα μεταφέρουν το Απολλώνιο Φως κατά την 68η ημέρα της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, στην Βοιωτία, κάτω από την σκιά του Παρνασσού, λίγο πριν φθάσει στον ιερό χώρο των Δελφών.

    Η Ο.Α., με ιδιαίτερο αίσθημα χαράς και υπερηφάνειας για τους δικούς της ανθρώπους, αποδεικνύει και πάλι την ενεργή της συμμετοχή στην εθνική προσπάθεια των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.

    [22] ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΑΥΡΙΟ Ο Γ. ΟΡΦΑΝΟΣ

    Αθήνα, 2 Αυγούστου 2004 (20:30 UTC+2)

    Αύριο Τρίτη 3 Αυγούστου, ο Υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός, θα μεταβεί στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπου θα επισκεφθεί:

    1.Την περιφέρεια, όπου θα συναντηθεί με το Γενικό Γραμματέα της, για να συζητήσει αθλητικά θέματα της περιοχής.

    2. Τον Εργοτέλη, όπου θα έχει συζητήσεις με μέλη της διοίκησης και

    3. Το Παγκρήτιο Στάδιο, όπου ως γνωστόν θα τελεστούν αγώνες ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού τουρνουά.

    Το βράδυ θα βρίσκεται στο Δήμο του Αγίου Νικολάου Λασιθίου, για να παραστεί στην τελετή του μεγαλύτερου ιστιοπλοϊκού-πολιτιστικού γεγονότος, της «Ολυμπιακής Οδύσσειας».

    Ως γνωστόν ιστιοφόρα είχαν αποπλεύσει απ' όλη τη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα και συγκεκριμένα από λιμάνια των χωρών:

    Πορτογαλίας, Ισπανίας, Μονακό, Ιταλίας, Λιβύης, Σλοβενίας, Κροατίας, Τουρκίας, Κύπρου, Ισραήλ, Αιγύπτου, Βουλγαρίας, Ρουμανίας, Ουκρανίας, Ρωσίας, Γεωργίας.

    Τα εν λόγω σκάφη που ήδη έχουν αφιχθεί στον Άγιο Νικόλαο, θα αναχωρήσουν στις 9 Αυγούστου με τελικό προορισμό την Αθήνα και τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

    [23] ΜΕ 67 ΑΘΛΗΤΕΣ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

    Αγκυρα, 2 Αυγούστου 2004 (20:15 UTC+2)

    Με 67 αθλητές, σε δέκα κατηγορίες αθλημάτων, θα δώσει η Τουρκία το «παρών» στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, όπως ανακοίνωσαν σε συνέντευξη Τύπου, στην Αγκυρα, ο υπουργός Επικρατείας και αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Μεχμέτ Αλί Σαχίν και ο Γενικός Διευθυντής Νεότητας και Αθλητισμού Μεχμέτ Αταλάι.

    Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu (Αναντολού), μεγαλύτερη τουρκική εκπροσώπηση θα υπάρξει στα αγωνίσματα του στίβου, όπου συνολικά θα λάβουν μέρος 14 αθλητές. Ακολουθεί η πάλη με 12 αθλητές και η άρση βαρών με 10.

    Εκτός των 67 αθλητών, στην τουρκική ολυμπιακή αποστολή θα μετάσχουν επίσης έξι αρχηγοί ομάδων, 23 προπονητές και 12 γενικοί διευθυντές, δηλαδή συνολικά 108 άτομα.

    [24] ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο ΜΑΪΚΛ ΦΕΛΠΣ

    Αθήνα, 2 Αυγούστου 2004 (20:14 UTC+2)

    Συνεχίζονται στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» οι αφίξεις των αθλητών που θα πάρουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το απόγευμα έφτασε στο αεροδρόμιο η εθνική ομάδα κολύμβησης των ΗΠΑ, με επικεφαλής τον παγκόσμιο πρωταθλητή Μάικλ Φελπς.

    Ο Μάικλ Φελπς είναι το αντίπαλο δέος του Αυστραλού Ιαν Θορπ και στόχος του είναι να καταρρίψει το ρεκόρ των 7 χρυσών μεταλλίων σε μια Ολυμπιάδα, που κατέχει ο επίσης Αμερικανός Μάικ Σπιτς, από την Ολυμπιάδα του Μονάχου το 1972.

    Αργότερα αναμένεται να φτάσει στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» η Ολυμπιακή ομάδα ποδοσφαίρου της Αργεντινής.

    [25] ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΜΕΤΡΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΟΗΕ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

    Νέα Υόρκη, 2 Αυγούστου 2004 (20:57 UTC+2)

    Το Μέγαρο του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη από το περασμένο Σάββατο είναι το αντικείμενο πρόσθετων μέτρων ασφάλειας, μετά τις νέες τρομοκρατικές απειλές που περιήλθαν στη γνώση της αμερικανικής κυβέρνησης, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του γγ του ΟΗΕ Κόφι Αναν, Φρεντ Εκχαρντ, μετέδωσε το Ρόυτερς.

    "Κατόπιν των εισηγήσεων που διατυπώθηκαν από την αστυνομία της Νέας Υόρκης, ενισχύθηκε όλο το σύστημα της ασφάλειας στο Μέγαρο του ΟΗΕ", δήλωσε ο εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ αλλά αρνήθηκε να κατονομάσει τα συμπληρωματικά μέτρα ασφάλειας που λαμβάνονται.

    [26] ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΙΡΑΚ-ΚΟΥΒΕΙΤ

    Βαγδάτη, 2 Αυγούστου 2004 (19:49 UTC+2)

    Το Κουβέιτ και το Ιράκ έχουν αποφασίσει να αποκαταστήσουν τις διπλωματικές τους σχέσεις, που είχαν διακοπεί εδώ και 14 χρόνια, μετά από τη στρατιωτική ιρακινή επέμβαση υπό τον Σαντάμ Χουσέιν στο έδαφος του εμιράτου, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα στο Κουβέιτ.

    Στις 2 Αυγούστου του 1990 τα στρατεύματα του Σαντάμ εισέβαλαν στο Κουβέιτ και εκδιώχθηκαν από πολυεθνική δύναμη υπό τις ΗΠΑ επτά μήνες αργότερα από την εισβολή τους.

    [27] ΚΕΡΙ: ΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΥΠΟΨΗ

    Ουάσινγκτον, 2 Αυγούστου 2004 (19:45 UTC+2)

    O υποψήφιος των Δημοκρατικών για το Λευκό Οίκο, Τζον Κέρι, τόνισε ότι θα πρέπει να λαμβάνονται "σοβαρά" υπόψη οι απειλές για επιθέσεις κατά των ΗΠΑ, σε συνέντευξή του στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

    Ο Κέρι απέρριψε τις κατηγορίες για κατασκευασμένο πολιτικό πλήγμα, απαντώντας έτσι στον πρώην κυβερνήτη Χάουαρντ Ντιν, πρώην υποψήφιο για το χρίσμα των Δημοκρατικών για την προεδρία, ο οποίος κατάγγειλε την παρούσα ρεπουμπλικανική κυβέρνηση ότι παίζει με τις τρομοκρατικές απειλές για να δρέπει πολιτικά οφέλη. "Δεν το πιστεύω αυτό", τόνισε ο Κέρι .

    Αλλά, πρόσθεσε, "δεν θα πρέπει να αρκεστούμε στο να περνάμε από τη μιάν απειλή στην άλλη. Πρέπει να τον κερδίσουμε τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας και πιστεύω ότι μπορώ να αντιμετωπίσω πολύ καλύτερα από τον Τζορτζ Μπους αυτή την απειλή", εκτίμησε ο Κέρι.

    [28] ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΕΕ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΝΤΑΡΦΟΥΡ

    Βρυξέλες, 2 Αυγούστου 2004 (19:29 UTC+2)

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα στείλει αύριο στην περιοχή της σουδανικής επαρχίας του Νταρφούρ τη δική της αντιπροσωπεία, που θα εξετάσει τρόπους συνδρομής της αποστολής της Αφρικανικής Ένωσης στη δεινοπαθούσα αυτή περιοχή του δυτικού Σουδάν, βεβαίωσε το Γραφείο του Ανώτατου Εκπρόσωπου της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας.

    Η αποστολή της ΕΕ, αποτελούμενη από επτά μέλη, θα παραμείνει στο Νταρφούρ πέντε ημέρες μελετώντας πώς θα ήταν δυνατόν να ενισχυθεί η προσπάθεια της Αφιρκανικής Ένωσης να εδραιωθεί στην επαρχία εκεχειρία, μετέδωσε το Ρόυτερς.

    Η Αφρικανική Ένωση έχει στην περιοχή περίπου 100μελή αποστολή, που εποπτεύει την κατάπαυση του πυρός που συμφωνήθηκε την 8η Απριλίου.

    Επικεφαλής της αποστολής της ΕΕ είναι ο απεσταλμένος του κ. Σολάνα για το Σουδάν, Πίτερ Φέιθ.

    [29] ΣΤΟΥΣ 340 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΗ ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ

    Ασουνσιόν, 2 Αυγούστου 2004 (19:21 UTC+2)

    Τουλάχιστον 340 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την πυρκαγιά που ξέσπασε χθες, σε εμπορικό κέντρο της πρωτεύουσας της Παραγουάης Ασουνσιόν, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας επιθεωρητής Σαντιάγο Βελάθκο. "Συνεχίζουν να περισυλλέγουν πτώματα στη ζώνη των εστιατορίων, του κρεοπωλείου και των αποθηκών. Υπάρχουν τουλάχιστον 340 νεκροί εδώ", ανέφερε ο ίδιος.

    [30] ΤΟ ΝΕΟ ΩΡΑΡΙΟ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟY ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    Θεσσαλονίκη, 2 Αυγούστου 2004 (16:31 UTC+2)

    Με διευρυμένο ωράριο λειτουργεί από σήμερα έως τις 30 Σεπτεμβρίου το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού της Θεσσαλονίκης.

    Το νέο ωράριο λειτουργίας του Μουσείου έχει ως εξής: Από 2 Αυγούστου έως 9 Αυγούστου 2004: Δευτέρα: 12:30-19:00 Τρίτη-Κυριακή: 08:00-19:00. Από 10 Αυγούστου έως 30 Σεπτεμβρίου 2004: Δευτέρα: 12:30-20:00 Τρίτη-Κυριακή: 08:30-20:00.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Monday, 2 August 2004 - 18:13:55 UTC