Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 04-08-04

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ
  • [02] ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΥΡΙΟ Ο ΖΑΚ ΡΟΓΚ
  • [03] ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΥΠ.ΑΝ.
  • [04] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΠ,ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΜΕ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΥΣ
  • [05] ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΝΤΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΗΣ
  • [06] ΤΗ ΛΥΠΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΟΥΡΗ ΕΚΦΡΑΖΕΙ Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ
  • [07] ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΣΙΟΥΦΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ Χ. ΚΟΥΡΗ
  • [08] ΠΕΘΑΝΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΙΝΚΑ
  • [09] ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΕΝΑΕΡΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ
  • [10] ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΣΚΗΣΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ
  • [11] ΣΕΣΜΕ: ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΩΝ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΤΗΝ
  • [12] ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ "ΑΘΗΝΑ 2004"
  • [13] Γ. ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ: ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΩΣΤΕ ΤΟ 2005 ΤΟ
  • [14] ΕΟΤ: ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
  • [15] ΤτΕ: ΕΚΘΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΟΓΡΑΜΜΑΤΙΩΝ ΕΥΡΩ
  • [16] ΤΟΥΡΚΙΑ: "ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΑΝΙ" ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ- ΠΡΟΕΔΡΟΥ Η ΜΑΝΤΙΛΑ
  • [17] "ΠΑΓΩΝΟΥΝ" ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΤΑΧΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
  • [18] ΑΠΕΡΡΙΨΕ Η ΜΕΓΑΛΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ CHP ΓΙΑ ΤΟΝ
  • [19] ΚΑΘΗΣΥΧΑΣΤΙΚΟΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΕΙΣΜΟΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΕΙΣΜΙΚΕΣ ΔΟΝΗΣΕΙΣ ΣΤΟ Ν.
  • [20] ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΛΦΑΒΗΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
  • [21] Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ
  • [22] ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΟΧΑΝΣΟΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
  • [23] ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΣΤΗΝ 14η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ Η ΕΛΛΑΔΑ
  • [24] ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΙΕΘΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΕΧΑΓΚΕΛ ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΛΙΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΣΕΧΙΑ
  • [25] Ο Γ. ΟΡΦΑΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΑΛΗΣ
  • [26] ΙΡΑΚ: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΑΛ ΑΝΜΠΑΡ
  • [27] ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ: ΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΑΠΟ ΕΚΡΗΞΗ ΣΕ ΑΠΟΘΗΚΗ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΩΝ
  • [28] ΙΤΑΛΙΑ: ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ 280 ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
  • [29] ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΕ Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΤΣΕΧΙΑΣ
  • [30] ΙΡΑΚ: ΔΑΝΗ ΛΟΧΑΓΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΑΝΑΚΡΙΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ
  • [31] ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ "ΠΑΡΑ ΘΙΝ' ΑΛΟΣ" ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ
  • [32] ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΨΝΘ ΣΕ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ
  • [33] ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ
  • [34] ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΓΙΟΡΤΕΣ ΝΕΡΩΝ ΣΤΗΝ ΑΙΑΝΗ ΚΟΖΑΝΗΣ
  • [35] "ΜΕΡΚΟΥΡΕΙΑ 2004" ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΥΚΕΩΝ

  • [01] ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ

    Aθήνα, 4 Αυγούστου 2004 (16:31 UTC+2)

    Το μήνυμα ότι όλα είναι έτοιμα για την Ολυμπιάδα έστειλε σήμερα η διυπουργική επιτροπή που συνεδρίασε για το θέμα υπό τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

    «Έχουμε κάνει ό,τι ανθρωπίνως μπορούσε να γίνει προκειμένου να προσφέρουμε το κατάλληλο περιβάλλον για να γίνει αυτό το μεγάλο γεγονός του Αθλητισμού και του Πολιτισμού» είπε αμέσως μετά ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιώργος Βουλγαράκης.

    Σε ό,τι αφορά στα συστήματα ασφαλείας τόνισε ότι λειτουργούν πλήρως και με άψογο τρόπο και πρόσθεσε: «Υπάρχει μια πολύ μεγάλη εξοικείωση των ανθρώπων οι οποίοι τα χειρίζονται και μια πάρα πολύ μεγάλη αποτελεσματικότητα σε συγκεκριμένα σημεία που μας ενδιαφέρει. Όλα τα συστήματα δουλεύουν αρμονικά».

    Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Γιώργου Σουφλιά ο οποίος τόνισε πως «το γενικό συμπέρασμα είναι ότι σε όλα τα θέματα, είτε τα θέματα των υποδομών, των αθλητικών εγκαταστάσεων, των μεταφορών, τα θέματα της λειτουργίας όλου αυτού του συστήματος των Ολυμπιακών Αγώνων, σ΄ όλα αυτά τα θέματα έγινε ό,τι ανθρωπίνως ήταν δυνατόν».

    Ανέφερε εξάλλου ότι η σημερινή συζήτηση στη διυπουργική ήταν πάρα πολύ θετική και πολύ αισιόδοξη για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων.

    Στα μέσα μαζικής μεταφοράς και τη λειτουργία τους κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων αναφέρθηκε ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Μιχάλης Λιάπης: «Οι μεταφορές είναι πανέτοιμες για να υποδεχθούν τους επισκέπτες, αλλά και να μετακινήσουν όλον αυτόν τον κόσμο που θέλει να επισκεφθεί τα στάδια και να συμμετάσχει στην μεγάλη γιορτή της Αθήνας. Ασφαλώς και οι επικοινωνίες είναι επίσης έτοιμες για να κάνουμε την καλύτερη αναμετάδοση σε όλο τον κόσμο» είπε και πρόσθεσε πως έχει δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο, αλληλοσυμπληρούμενο δίκτυο δημοσίων συγκοινωνιών, που μπορεί, όχι μόνο ικανοποιητικά, αλλά πλήρως και επιτυχώς, να ανταποκριθεί και στις ανάγκες, αλλά και στους χρόνους της Ολυμπιάδας.

    Την εκτίμηση ότι όλα θα πάνε καλά διατύπωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας και ευχαρίστησε τις Ελληνίδες, τους Έλληνες και όλο τον πολιτικό κόσμο για αυτή την κοινή προσπάθεια που κάνει η Ελλάδα, που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τους αναβίωσε. «Πιστεύω ότι θα είμαστε όλοι περήφανοι γι΄ αυτό που θα πραγματοποιήσει η σύγχρονη Ελλάδα» πρόσθεσε.

    Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο κρουσμάτων κερδοσκοπίας σημείωσε ότι η αγορά θα λειτουργήσει ομαλά και διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο θα είναι αμείλικτο σε όσους θέλουν να κερδοσκοπήσουν.

    «Είμαστε πολύ τυχεροί και προνομιούχοι που ζούμε μέσα σ' αυτή την ολυμπιακή ατμόσφαιρα και που τη ζούμε στον ίδιο μας τον τόπο» δήλωσε από την πλευρά της η αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Φάνη Πάλλη Πετραλιά που υπογράμμισε για άλλη μια φορά την ετοιμότητα της Ελλάδας να διοργανώσει εξαιρετικούς Αγώνες.

    Ενδιαφέρουσα χαρακτήρισε τη σημερινή διυπουργική σύσκεψη η δήμαρχος Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη σημειώνοντας ότι υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία. «Αυτό το οποίο όλοι είπαν και είναι σημαντικό είναι ότι οφείλουμε ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στους Έλληνες πολίτες και ιδιαίτερα στους Αθηναίους, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν με πολύ μεγάλη συμμετοχή, χαρά και εμπιστοσύνη στο κάλεσμα το οποίο τους έγινε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και ακολούθησαν όλες τις οδηγίες που δόθηκαν» πρόσθεσε η κ. Μπακογιάννη.

    [02] ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΥΡΙΟ Ο ΖΑΚ ΡΟΓΚ

    Θεσσαλονίκη, 4 Αυγούστου 2004 (13:42 UTC+2)

    Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται αύριο το απόγευμα ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ), Ζακ Ρογκ, προκειμένου να παραστεί στα επίσημα εγκαίνια του Μουσείου Αθλητισμού.

    Τον κ.Ρογκ θα συνοδεύουν η αναπληρώτρια υπουργός Πολιτισμού, Φάνη Πάλλη Πετραλιά και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός.

    Το Αθλητικό Μουσείο, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αγίου Δημητρίου και 3ης Σεπτεμβρίου, θα ανοίξει τις πύλες του για το κοινό αύριο, στις 7:30 το απόγευμα.

    [03] ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΥΠ.ΑΝ.

    Αθήνα, 4 Αυγούστου 2004 (17:03 UTC+2)

    Το φυλλάδιο ενημέρωσης των ξένων, κυρίως, τουριστών με 20 τιμές εκκίνησης για βασικές υπηρεσίες και 50 άλλες για αγαθά ευρείας κατανάλωσης, δημοσιοποίησε σήμερα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης.

    Πρόκειται για ένα εύχρηστο μικρών διαστάσεων φυλλάδιο σε έξι γλώσσες- ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά, αραβικά, κινέζικα-, το οποίο διανέμεται σε όλες τις εισόδους της χώρας, τις αθλητικές εγκαταστάσεις, μουσεία και από κεντρικά σημεία των Ολυμπιακών πόλεων.

    Οι βασικοί τομείς που αναφέρονται στο φυλλάδιο είναι οι μεταφορές, υπηρεσίες υγείας, αναψυχή και πολιτιστικές δραστηριότητες, εστιατόρια, κυλικεία - περίπτερα, διατροφή, μη αλκοολούχα ποτά και αλκοολούχα ποτά.

    Το φυλλάδιο, όπως επισήμανε ο υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας, τυπώθηκε αρχικά σε 300.000 αντίτυπα, ενώ αναφερόμενος στη διαμόρφωση των τιμών στην αγορά τόνισε ότι "το υπουργείο βρίσκεται σε επιφυλακή για να αντιμετωπίσει φαινόμενα αρρυθμιών και αυτό έχει σκοπό να το κάνει με αμείλικτο τρόπο. Αν κάποιος επιχειρήσει να εκμεταλλευτεί τους Ολυμπιακούς για το δικό του κέρδος, αυτό θα είναι ζημιά για τη χώρα».

    Πάντως, όπως διαβεβαίωσε, «οι Κασσάνδρες δεν έχουν επαληθευθεί διότι η αγορά κινείται ομαλά".

    Τέλος, ο υπουργός Ανάπτυξης γνωστοποίησε ότι για την άμεση αντιμετώπιση παραπόνων και καταγγελιών, η τηλεφωνική γραμμή επικοινωνίας 1520 της γενικής γραμματείας καταναλωτή θα λειτουργεί πλέον από τις 8 το πρωί, μέχρι τις 10 το βράδυ.

    [04] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΠ,ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΜΕ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΥΣ

    Αθήνα, 4 Αυγούστου 2004 (14:28 UTC+2)

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος πραγματοποίησαν στις 10 το πρωί οι ξενοδοχοϋπάλληλοι της Αττικής. Ακολούθησε πορεία προς το υπουργείο Απασχόλησης, με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα στο κέντρο της Αθήνας.

    Αντιπροσωπεία των ξενοδοχοϋπαλλήλων συναντήθηκε με τον υπουργό Απασχόλησης, Πάνο Παναγιωτόπουλο στον οποίο έκαναν γνωστά τα αιτήματα τους. Οι εργαζόμενοι, οι οποίοι ζήτησαν από τον υπουργό να παρέμβει, τις επόμενες μέρες θα αποφασίσουν για το μέλλον των κινητοποιήσεων τους.

    Υπενθυμίζεται πως οι υπάλληλοι των ξενοδοχείων της Αττικής προχώρησαν σήμερα σε 24ωρη απεργία διεκδικώντας μεταξύ άλλων την υπογραφή τοπικής συλλογικής σύμβασης εργασίας, κατώτερο μισθό στα 1.100 ευρώ και μείωση του χρόνου εργασίας σε 35ωρο.

    [05] ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΟΝΤΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΗΣ "ΡΙΚΟΜΕΞ"

    Αθήνα, 4 Αυγούστου 2004 (14:37 UTC+2)

    Για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, με ενδεχόμενο δόλο, θα δικαστούν και πάλι οι υπεύθυνοι για την κατάρρευση του εργοστασίου της «Ρικομέξ», στο μεγάλο σεισμό της Αθήνας τον Σεπτέμβριο του 1999, που στοίχισε τη ζωή σε 39 εργαζόμενους.

    Ο εισαγγελέας άσκησε έφεση σε βάρος της πρωτόδικης απόφασης, που έκρινε ότι ο πολιτικός μηχανικός Αλέξανδρος Δόβας και ο αρχιτέκτονας Νίκος Σχολίδης πρέπει να κηρυχτούν ένοχοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

    Πριν από λίγες μέρες το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο επέβαλε στους Δόβα και Σχολίδη ποινή φυλάκισης πέντε ετών, με αναστολή, στους κατηγορούμενους. Η απόφαση αυτή είχε προκαλέσει την αντίδραση των συγγενών των θυμάτων.

    [06] ΤΗ ΛΥΠΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ ΚΟΥΡΗ ΕΚΦΡΑΖΕΙ Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ

    Αθήνα, 4 Αυγούστου 2004 (21:04 UTC+2)

    Τη λύπη του για την αιφνίδια απώλεια του Χαράλαμπου Κουρή εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Συνασπισμός.

    «Είχαμε την τύχη να τον συναντήσουμε πολλές φορές και ανταλλάξαμε μαζί του απόψεις για την προστασία των καταναλωτών. Αλλά είχαμε ταυτόχρονα και την ευκαιρία να κερδίσουμε από την τριαντάχρονη πείρα του στα θέματα αυτά», επισημαίνεται σε ανακοίνωση του κόμματος.

    Η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Συνασπισμού και το Τμήμα Οικολογίας του κόμματος συλλυπούνται για τον πρόωρο χαμό του Χαράλαμπου Κουρή την οικογένειά του και τους συνεργάτες του στο Ινστιτούτο Καταναλωτών (ΙΝΚΑ) και τονίζουν ότι στο πέρασμά του από τη ζωή άφησε βαθύ ίχνος στον χώρο των κοινωνικών κινημάτων.

    [07] ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΣΙΟΥΦΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ Χ. ΚΟΥΡΗ

    Αθήνα, 4 Αυγούστου 2004 (21:02 UTC+2)

    Τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους συνεργάτες του προέδρου του Ινστιτούτου Καταναλωτών (ΙΝΚΑ) και του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καταναλωτή στην Ελλάδα Χαράλαμπου Κουρή, ο οποίος πέθανε αιφνιδίως σήμερα το πρωί, εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας.

    «Ο Χαράλαμπος Κουρής, άνθρωπος με μεγάλη κοινωνική ευαισθησία και ενδιαφέρον για τα κοινά, υπήρξε για πολλά χρόνια πρωταγωνιστής στην οργάνωση του καταναλωτικού κινήματος στη χώρα και κατέλιπε και σ' αυτόν τον τομέα πλούσιο έργο και προσφορά, όπως και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση», ανέφερε ο κ.Σιούφας.

    [08] ΠΕΘΑΝΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΙΝΚΑ

    Αθήνα, 4 Αυγούστου 2004 (20:54 UTC+2)

    Πέθανε αιφνιδίως σήμερα ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Καταναλωτών (ΙΝΚΑ) Χαράλαμπος Κουρής. Ο θάνατος του αποδίδεται σε παθολογικά αίτια.

    Σε ανακοίνωσή του το ΙΝΚΑ σημειώνει ότι ο Χαράλαμπος Κουρής αφήνει πίσω του ένα δυσαναπλήρωτο κενό.

    «Ο αγώνας και η καθημερινή προσπάθειά του για το σεβασμό προς τον καταναλωτή ξεκίνησαν το 1971 και δεν σταμάτησαν ούτε μια στιγμή, οποιαδήποτε και αν ήταν η πολιτική κατάσταση, οποιαδήποτε και αν ήταν η προσωπική του στιγμή.

    Μέχρι και την τελευταία στιγμή, κάθε λεπτό της ζωής του ήταν δοσμένο στον καταναλωτή, στην προστασία και το σεβασμό των δικαιωμάτων του καταναλωτή, στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής του καταναλωτή», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΙΝΚΑ.

    Η κηδεία του Χαράλαμπου Κουρή θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 6 Αυγούστου 2004, στο Νεκροταφείο του Παλαιού Φαλήρου, στις 11:30.

    Σύμφωνα με επιθυμία του εκλιπόντος, οι συγγενείς και φίλοι παρακαλούνται, αντί στεφάνων, να καταθέσουν το ποσό που επιθυμούν στον παρακάτω λογαριασμό για τους σκοπούς του ΙΝΚΑ. Αριθ. Λογ. 175/296007-97 Εθνική Τράπεζα

    [09] ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΕΝΑΕΡΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ

    Αθήνα, 4 Αυγούστου 2004 (20:41 UTC+2)

    Από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας ανακοινώθηκε σήμερα στις 2.10μμ , σχηματισμός δύο αεροσκαφών τύπου F-4 της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο άνωθεν της νήσου Λήμνου (ΒΑ τμήμα ) πετώντας σε ύψος πεντακοσίων ποδών και με κατεύθυνση από Βορρά προς Νότο.

    Τα παραπάνω αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν από ελληνικά αντίστοιχα και εγκλωβίσθηκαν από ραντάρ επίγειων αντιαεροπορικών όπλων. Ακολουθεί ρηματική διακοίνωση από το Υπουργείο Εξωτερικών.

    [10] ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΣΚΗΣΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

    Αθήνα, 4 Αυγούστου 2004 (20:41 UTC+2)

    Η εκτίναξη του ελλείμματος, η δραματική συρρίκνωση των εσόδων και η αύξηση των πρωτογενών δαπανών είναι το αποτέλεσμα της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης στο πρώτο πεντάμηνό της, τονίζει σε ανακοίνωση του ΚΤΕ Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

    Η κυβέρνηση, επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ, «παρ' ότι έδωσε πριμ στον εαυτό της, με την μεταφορά εσόδων περίπου 1,5 δισ. Ευρώ, από το 2003, με την περίφημη «δημοσιονομική απογραφή» στο 2004, απέτυχε να πλησιάσει τους στόχους του προϋπολογισμού στο πρώτο εξάμηνο».

    Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, τα έσοδα στο πρώτο τετράμηνο του 2004 ήταν περίπου 11%, ενώ στο πεντάμηνο έπεσαν στο 7,7% και στο εξάμηνο στο 5,8%. «Αυτό έγινε γιατί ο Μάιος και ο Ιούνιος είχαν αύξηση μόνο 1,2% σε σχέση με πέρυσι ενώ όλα δείχνουν ότι και ο Ιούλιος είναι ανάλογος. Τώρα αποκαλύπτεται επίσης ο λόγος που η κυβέρνηση ψήφισε προχθές στη Βουλή το νομοσχέδιο με τον ψευδεπίγραφο τίτλο «περαίωση εκκρεμών φορολογικών δηλώσεων», δηλαδή τον κεφαλικό φόρο, με τον οποίο αρχικά στόχευε να εισπράξει πρόσθετα φορολογικά έσοδα 4 δισ. Ευρώ. Μετά από τις καταγγελίες των εκπροσώπων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και της αντιπολίτευσης, τα μείωσε στα 1,6 δισ. Ευρώ, δηλαδή περίπου 1% του ΑΕΠ», τονίζεται στην ανακοίνωση.

    «Η κυβέρνηση απέτυχε και στον τομέα συγκράτησης των δαπανών. Όχι μόνο δεν είδαμε τα μεγάλα λόγια της, για μείωση της φοροδιαφυγής, περιορισμό δαπανών και σπατάλης να έχουν αντίκρισμα στην πράξη, αλλά αντίθετα έχουμε αύξηση των πρωτογενών δαπανών στο 16,7% έναντι ετήσιου στόχου 4,9%», επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ.

    «Αυτάρεσκα τόνιζε πως ο λαός ψήφισε τη Νέα Δημοκρατία και το πρόγραμμά της και πως θα πετύχει τους στόχους της, για την ανάπτυξη και τις κοινωνικές παροχές. Πέντε μήνες χρειάστηκαν για να καταρρεύσουν όλες οι προβλέψεις της. Είναι βέβαιο, πως όπως βαδίζει, η κατάρτιση του προϋπολογισμού του 2005, θα είναι οδυνηρή για την οικονομία και τα λαϊκά στρώματα. Η σκληρή λιτότητα είναι έξω από την πόρτα του νέου έτους», προσθέτει

    «Είναι τώρα η έσχατη ώρα , λίγο πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, η κυβέρνηση να σταματήσει να «αυτοθαυμάζεται» και να δουλέψει για να περιορίσει τα χειρότερα. Είναι καιρός να εργαστεί, για να κρατήσει τουλάχιστον τα επίπεδα ανάπτυξης που είχαν κατακτηθεί μέχρι πέρσι. Να δουλέψει για την υποστήριξη των λαϊκών στρωμάτων και της περιφέρειας, που είχαν και έχουν πολλά ανοικτά προβλήματα», καταλήγει.

    [11] ΣΕΣΜΕ: ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΩΝ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ

    Αθήνα, 4 Αυγούστου 2004 (20:52 UTC+2)

    Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα γίνουν αυξήσεις τιμών στα προϊόντα των σούπερ μάρκετ κατά την περίοδο των Ολυμπιακών αγώνων «εξαιτίας ή με αφορμή αυτό το γεγονός, διότι εκτός των άλλων δεν έχουν ανακοινωθεί αυξήσεις από την πλευρά της βιομηχανίας που προμηθεύει τα ράφια των σούπερ μάρκετ», έδωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Σούπερ Μάρκετ Ελλάδας (ΣΕΣΜΕ), Παντελής Παντελιάδης.

    Ο πρόεδρος του Συνδέσμου διέψευσε τους ισχυρισμούς μερίδας της αγοράς ότι υπάρχουν αυξήσεις και μάλιστα σε ποσοστό διπλάσιο του πληθωρισμού, σημειώνοντας ότι «είναι απορίας άξιον πως ξεκίνησε μια τέτοια φημολογία σε μία περίοδο όπου οι τιμές των προϊόντων είναι σταθερές, ενώ κατηγορίες προϊόντων όπως τα οπωροκηπευτικά παρουσιάζουν μεγάλη μείωση τιμών».

    [12] ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ "ΑΘΗΝΑ 2004"

    Αθήνα, 4 Αυγούστου 2004 (20:39 UTC+2)

    Ειδική επιτροπή, την οποία θα συγκροτήσουν εκπρόσωποι του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, της «Αθήνα 2004», του Υπουργείου Πολιτισμού, της εταιρίας Ολυμπιακά Ακίνητα ΑΕ, του ΟΔΔΥ και ιδιώτες οικονομολόγοι θα αναλάβει να εξετάσει τους τρόπους αξιοποίησης του κινητού εξοπλισμού της Οργανωτικής Επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων «Αθήνα 2004», η συνολική αξία του οποίου σε τιμές αγοράς υπερβαίνει τα 100 εκατ. ευρώ.

    Η επιτροπή θα υποβάλει τις προτάσεις της στον υφυπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Πέτρο Δούκα έως την 30η Οκτωβρίου 2004.

    [13] Γ. ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗΣ: ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΩΣΤΕ ΤΟ 2005 ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ 3%

    Αθήνα, 4 Αυγούστου 2004 (20:36 UTC+2)

    Την εκτίμηση ότι το δημόσιο έλλειμμα θα διατηρηθεί στη διάρκεια του 2003 πάνω από το όριο του 3% που προβλέπει το Σύμφωνο Σταθερότητας, διατύπωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine», ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης, ο οποίος ωστόσο τόνισε ότι «θα κάνουμε το καλύτερο δυνατόν ώστε το 2005 να βρισκόμαστε κάτω από το 3%».

    Όπως ανέφερε ο κ. Αλογοσκούφης οι καθυστερήσεις των Ολυμπιακών έργων δημιούργησαν ένα πρόσθετο κόστος, που επιβάρυνε το δημόσιο έλλειμμα, ενώ μεγάλο μέρος των συνολικών εξόδων επιβάρυνε τον προϋπολογισμό του 2003 και του 2004.

    Το 2005 θα είναι έτος προσαρμογής, καθώς θα περιορισθούν οι κρατικές δαπάνες, ανέφερε ο υπουργός, ο οποίος για τα επόμενα τρία χρόνια προέβλεψε νέο κύμα ιδιωτικοποιήσεων, που θα αρχίσουν να πραγματοποιούνται από τα μέσα του 2005, ενώ δήλωσε ότι το Νοέμβριο θα κατατεθεί στη Βουλή νομοσχέδιο για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

    [14] ΕΟΤ: ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

    Αθήνα, 4 Αυγούστου 2004 (20:27 UTC+2)

    Ενέργειες για την προβολή της τουριστικής Αθήνας και της Αττικής γενικότερα, θα γίνουν στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού, στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου 2004.

    Το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης και ο ΕΟΤ, με βάση την Δράση 5.3.1 του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, που αφορά τον σχεδιασμό και υλοποίηση ενεργειών τουριστικής προβολής σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, προγραμματίζει την υλοποίηση ενεργειών προβολής της Αττικής, συνολικού προϋπολογισμού 450.000 ευρώ, για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού.

    Σύμφωνα με τους εγκεκριμένους όρους του ΕΠΑΝ οι ενέργειες προβολής θα πρέπει να προκύψουν σε συνέργια με τον ιδιωτικό τομέα, ο οποίος καλείται να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του και να προτείνει ιδέες, συγκεκριμένες δράσεις και ενέργειες τουριστικής προβολής της Αττικής, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού.

    Το σχέδιο προβολής που θα εγκριθεί και τελικά θα υλοποιηθεί, θα συντονίζεται από το Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων του ΕΟΤ, στο οποίο οι ιδιωτικοί φορείς μπορούν να υποβάλουν τις προτάσεις τους έως τις 20 Αυγούστου 2004.

    Οι προτάσεις θα αξιολογηθούν και είτε μεμονωμένα, είτε συνδυαστικά, είτε επιλεκτικά, ο ΕΟΤ θα προγραμματίσει και θα υλοποιήσει το τελικό σχέδιο προβολής, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΠΑΝ.

    [15] ΤτΕ: ΕΚΘΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΟΓΡΑΜΜΑΤΙΩΝ ΕΥΡΩ

    Αθήνα, 4 Αυγούστου 2004 (19:56 UTC+2)

    Όλες οι εικαστικές συνθέσεις που είχαν υποβληθεί στο διαγωνισμό για τα τραπεζογραμμάτια ευρώ που είχε προκηρύξει το Φεβρουάριο 1996 το Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ίδρυμα παρουσιάζονται στην έκθεση που διοργανώνουν η Τράπεζα της Ελλάδος και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, με θέμα «Σχέδια των τραπεζογραμματίων ευρώ» και η οποία θα εγκαινιαστεί την Τετάρτη 11 Αυγούστου στο νέο κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος (Αμερικής 3).

    Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 29 Ευρωπαίοι σχεδιαστές ή ομάδες σχεδιαστών με 44 προτάσεις, από τις οποίες πρώτευσε η πρόταση του Robert Kalina, σχεδιαστή τραπεζογραμματίων στην Αυστριακή Εθνική Τράπεζα στη Βιέννη. Τα σχέδια του Robert Kalina επελέγησαν για τα τραπεζογραμμάτια που κυκλοφόρησαν την 1η Ιανουαρίου 2002.

    Η έκθεση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα το Σεπτέμβριο του 2003 και στη συνέχεια φιλοξενήθηκε από τις εθνικές κεντρικές τράπεζες της Γερμανίας και της Ισπανίας. Μετά την Αθήνα θα παρουσιαστεί στο Δουβλίνο και στο Ελσίνκι.

    Στην τελετή των εγκαινίων θα μιλήσουν ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος. Νίκος Γκαργκάνας, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Λουκάς Παπαδήμος και ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης.

    Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά (εκτός Δευτέρας) από τις 10 πμ έως τις 7 μμ με ελεύθερη είσοδο για το κοινό και θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 19 Σεπτεμβρίου 2004.

    [16] ΤΟΥΡΚΙΑ: "ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΑΝΙ" ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ- ΠΡΟΕΔΡΟΥ Η ΜΑΝΤΙΛΑ

    Αγκυρα, 4 Αυγούστου 2004 (20:50 UTC+2)

    «Κόκκινο πανί» στις σχέσεις κυβέρνησης και Προέδρου στη γειτονική Τουρκία φαίνεται ότι αποτελεί η ισλαμική μαντίλα, αφού για ακόμη μια φορά στάθηκε «εμπόδιο» στην προώθηση ενός νόμου.

    Όπως αναφέρουν σημερινά δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, ο πρόεδρος της Τουρκίας Αχμέτ Νετζντέτ Σεζέρ άσκησε βέτο στα 22 από τα 60 άρθρα του Νόμου περί Δημόσιας Διοίκησης, τον οποίο η κυβέρνηση είχε χαρακτηρίσει «γιγαντιαία μεταρρύθμιση», υποστηρίζοντας ότι στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο υπάρχουν ηθελημένα κενά έτσι ώστε να προωθηθεί η μαντίλα στον δημόσιο τομέα. Ο κ. Σεζέρ υπενθύμισε μάλιστα στο κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) ότι, κατά το παρελθόν, είχε απαγορευθεί η λειτουργία κόμματος εξαιτίας της μαντίλας.

    Σε ό,τι αφορά στο βέτο που άσκησε στο άρθρο 13 του σχετικού νομοσχεδίου, ο κ. Σεζέρ ανέφερε πως με το άρθρο αυτό περιορίζονται οι αρμοδιότητες της κεντρικής διοίκησης και δίνονται γενικές αρμοδιότητες στις τοπικές αυτοδιοικήσεις. Αυτό, είπε, αντίκειται στο Σύνταγμα, με αποτέλεσμα αντί του πρότυπου «ενιαίου κράτους» να ανοίγει ο δρόμος για το πρότυπο τύπου «κράτους με περιφερειακή βαρύτητα».

    Οσον αφορά στο 4ο άρθρο περί «κατάργησης των εμποδίων για τις ατομικές ελευθερίες και δικαιώματα», τόνισε ότι στο άρθρο αυτό δεν συμπεριλαμβάνονται οι σχετικές διατάξεις του Συντάγματος που αναφέρουν ότι οι ελευθερίες αυτές περιορίζονται όσον αφορά τις δραστηριότητες οι οποίες στρέφονται εναντίον του δημοκρατικού καθεστώτος και του κοσμικού χαρακτήρα του κράτους.

    Για το 11ο άρθρο, υπογράμμισε ότι αναγνωρίζεται αρμοδιότητα ιδιωτικοποίησης σχετικά με ορισμένες υπηρεσίες των τοπικών αυτοδιοικήσεων και ότι αυτό έχει και την έννοια της μεταβίβασης της νομοθετικής αρμοδιότητας που έρχεται σε αντίθεση με το Σύνταγμα.

    [17] "ΠΑΓΩΝΟΥΝ" ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΤΑΧΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

    Αγκυρα, 4 Αυγούστου 2004 (20:47 UTC+2)

    Τη διακοπή των δρομολογίων της ταχείας αμαξοστοιχίας μέχρι την έκδοση της έκθεσης του «Επιστημονικού Συμβουλίου», που ερευνά τα αίτια του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στο Σαγγάριο αποφάσισε η τουρκική κυβέρνηση, όπως αναφέρουν σημερινά δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου.

    Ο πρόεδρος του Συμβουλίου, καθηγητής Γιαρμάν, δήλωσε ότι οι εργασίες για την έκδοση του πορίσματος θα διαρκέσουν περίπου τρεις μήνες.

    [18] ΑΠΕΡΡΙΨΕ Η ΜΕΓΑΛΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ CHP ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠ. ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

    Αγκυρα, 4 Αυγούστου 2004 (20:46 UTC+2)

    Απέρριψε η Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση την ένταξη της επερώτησης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) για τον υπουργό Συγκοινωνιών Μπιναλί Γιλντιρίμ στην ημερήσια διάταξη της Βουλής και την παρεπόμενη παραπομπή του υπουργού στην αρμόδια εξεταστική επιτροπή.

    Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, σήμερα πραγματοποιήθηκε η έκτακτη σύγκληση της ολομέλειας του τουρκικού κοινοβουλίου για την επερώτηση που είχε καταθέσει η αξιωματική αντιπολίτευση, το κόμμα του κυρίου Μπαϋκάλ, για την έναρξη συζητήσεων στην εξεταστική επιτροπή της βουλής για τον υπουργό Συγκοινωνιών, τον οποίο το CHP θεωρεί ως υπεύθυνο για το πρόσφατο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Σαγγάριο.

    Στη ψηφοφορία για την επερώτηση που έγινε σήμερα στη βουλή έλαβαν μέρος 492 βουλευτές και η επερώτηση απορρίφθηκε με 320 ψήφους έναντι 171.

    Μετά από το αποτέλεσμα αυτό η επερώτηση εκπίπτει από την ημερήσια διάταξη της βουλής και δεν ξεκινούν εργασίες στην εξεταστική επιτροπή εναντίον του κ. Γιλντιρίμ.

    [19] ΚΑΘΗΣΥΧΑΣΤΙΚΟΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΕΙΣΜΟΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΕΙΣΜΙΚΕΣ ΔΟΝΗΣΕΙΣ ΣΤΟ Ν. ΑΙΓΑΙΟ

    Αγκυρα, 4 Αυγούστου 2004 (20:43 UTC+2)

    Περίπου 70 σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν το τελευταίο 24ωρο στην περιοχή του Νοτίου Αιγαίου, αλλά οι Τούρκοι σεισμολόγοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί και δηλώνουν ότι δεν πρόκειται για οιωνούς μεγάλους σεισμού.

    Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα, το τελευταίο 24ωρο σημειώθηκαν 70 σεισμικές δονήσεις, εκ των οποίων μία ήταν μεγέθους 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και δυο άλλες είχαν μέγεθος 5 Ρίχτερ.

    Οι αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις που άρχισαν από προχθές στο επίπεδο των 4,3 βαθμών συνεχίζονται και έχουν επηρεάσει τις περιοχές Μούγλα, Κιουτάχεια, Αϋντιν, Μπόντρουμ, Γκιόκοβα, Ντάττσα, Μίλας και τα περίχωρα.

    Ο καθηγητής Νιγιαζί Τούρκελι δήλωσε πως οι συγκεκριμένες σεισμικές δονήσεις δεν θεωρούνται από τους ειδικούς οιωνοί μεγάλου σεισμού και ότι υπολογίζουν πως εάν υπάρξουν και άλλες σεισμικές δονήσεις θα είναι του επιπέδου του 5 έως 5,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

    [20] ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΑΛΦΑΒΗΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

    Αγκυρα, 4 Αυγούστου 2004 (20:03 UTC+2)

    Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία για τον αναλφαβητισμό των γυναικών στην Τουρκία, αφού, όπως επισημαίνει σε σημερινό της δημοσίευμα η Radikal, επικαλούμενη την ετήσια έκθεση για το 2003 του «Ινστιτούτου Μελετών Πληθυσμού» του πανεπιστημίου Hacettepe, το «καθόλου ευκαταφρόνητο» ποσοστό του 21,8% των γυναικών στη γείτονα δεν έχει πάει καθόλου σχολείο ή δεν έχει τελειώσει την πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

    Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, αν και ένα 53,7% έχει ολοκληρώσει την πενταετή πρωτοβάθμια εκπαίδευση, το 7,4% δεν κατόρθωσε να αποφοιτήσει από τη δευτεροβάθμια, και μόνο ένα 17 % κατάφερε να αποφοιτήσει από το λύκειο ή το πανεπιστήμιο.

    Τα υπόλοιπα ευρήματα της έρευνας καταδεικνύουν ότι το 68,2% του πληθυσμού της Τουρκίας ζει σε πόλεις και το 31,8% σε χωριά. Από την άλλη μεριά, το 38% του πληθυσμού ζει στις δυτικές περιοχές της χώρας, ενώ στις βόρειες μόλις το 7%.

    Ενδιαφέροντα είναι και τα στοιχεία για τα ποσοστά των γεννήσεων, σύμφωνα με τα οποία ενώ το ποσοστό των γεννήσεων στο σύνολο της Τουρκίας μειώνεται, στην ανατολική Μικρά Ασία το ποσοστό αυτό διατηρεί τα επίπεδα του μέσου όρου που είχε η χώρα το 1980, με έναν μέσο όρο 3,65 παιδιά ανά γυναίκα. Έτσι, ενώ ο αριθμός αυτός για την Κωνσταντινούπολη είναι 1,83, στις περιοχές του «Σχεδίου για την Νοτιοανατολική Τουρκία»- πρόκειται για τις περιοχές όπου έχουν κατασκευασθεί και εξακολουθούν να κατασκευάζονται τα μεγάλα φράγματα για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων του Τίγρη και του Ευφράτη-το νούμερο ανέρχεται στο 4,19%.

    [21] Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΦΛΟΓΑ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ

    Θεσσαλονίκη, 4 Αυγούστου 2004 (20:24 UTC+2)

    Με συντροφιά στίχους του Σολωμού και ωδές του Κάλβου, η Ολυμπιακή φλόγα διανυκτερεύει απόψε στη Ζάκυνθο, στον πρώτο σταθμό που πραγματοποιεί στα Επτάνησα, στην 69η ημέρα της παγκόσμιας Λαμπαδηδρομίας.

    Σήμερα η Φλόγα διέτρεξε ακτές του Κορινθιακού και του Ιονίου με κατευόδιο, από τους Δελφούς, τους στίχους του Σικελιανού. Πέρασε από «την καρδιά της Ρούμελης», την 'Άμφισσα, σταμάτησε στην Ιτέα, στο Γαλαξίδι και στη Ναύπακτο και στη συνέχεια πέταξε με ελικόπτερο στη Ζάκυνθο. Συνολικά άλλαξε χέρια 201 φορές.

    Στη Ζάκυνθο η Λαμπαδηδρομία ξεκίνησε από το αεροδρόμιο του νησιού, πέρασε μπροστά από την εκκλησία του πολιούχου Αγίου Διονυσίου και μπήκε στην καρδιά της πόλης διασχίζοντας τον πεζόδρομο της Αλεξάνδρου Ρώμα, την πλατεία Αγίου Μάρκου και κατέληξε στην πλατεία Διονυσίου Σολωμού. Η ατμόσφαιρα είχε χρώμα και συγκίνηση. Χιλιάδες άνθρωποι, κάτοικοι του νησιού και επισκέπτες, χειροκρότησαν τους Λαμπαδηδρόμους στην πορεία προς το βωμό που άναψε ένας νεαρός, ο Αναστάσιος Μαρίνος που συγκεντρώνει μεγάλες ελπίδες για διάκριση στα σπριντ των Παραολυμπιακών Αγώνων. Εκεί, στην πλατεία Σολωμού, η Ζάκυνθος υποδέχθηκε επίσημα τη Φλόγα επιδεικνύοντας τη μεγάλη μουσική παράδοση του νησιού με τραγούδια και καντάδες. «Η διεθνής διάσταση των Ολυμπιακών Αγώνων μαζί με την προάσπιση του αρχαίου πνεύματος είναι η ελπίδα για τη διεθνή εκεχειρία» είπε ο δήμαρχος Ζακυνθίων κ. Κώστας Τσαγκαρόπουλος. Κοντά στο χώρο της τελετής λειτουργεί και μία έκθεση αθλητικών κειμηλίων που δημιούργησαν Ζακυνθινοί με μικρές ή μεγάλες συλλογές. Εκεί ήταν και ο Κώστας Παρισσόπουλος ο οποίος συμμετείχε για πέμπτη φορά σε Λαμπαδηδρομία και ήδη σχεδιάζει την έκτη συμμετοχή του για τους χειμερινούς Αγώνες του Τορίνο: «Ο συμβολισμός που με συγκινεί περισσότερο στη Φλόγα είναι η παραπομπή στην αρχαία Ελλάδα και οι αναφορές στους Αγώνες της αρχαιότητας. Η Φλόγα είναι ένα σύμβολο που θα παραμείνει ίδιο, μια διαχρονικά σταθερή αξία»

    Μετά τα πυροτεχνήματα στην παραλία της Ζακύνθου ακολούθησε συναυλία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου, ο οποίος συμμετέχει εθελοντικά στο πολιτιστικό πρόγραμμα της Λαμπαδηδρομίας. Παράλληλα οι χορηγοί Coca Cola και Samsung μοίραζαν σημαίες και αναμνηστικά από το ταξίδι της Φλόγας ανά τον κόσμο.

    [22] ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΟΧΑΝΣΟΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

    Θεσσαλονίκη, 4 Αυγούστου 2004 (20:19 UTC+2)

    Ο πρόεδρος της UEFA, Λέναρτ Γιόχανσον, απέστειλε επιστολή προς τη διοίκηση του Μουσείου Αθλητισμού, με αφορμή την τελετή των εγκαινίων που έχει προγραμματιστεί για αύριο και στην οποία θα παραστεί ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ζακ Ρογκ.

    Η επιστολή αναφέρει: «Με την ευκαιρία των εγκαινίων του Μουσείου Αθλητισμού, θα ήθελα να σας συγχαρώ για το όμορφο έργο που πραγματοποιήσατε και είμαι σίγουρος ότι η έκθεση ποδοσφαίρου, την οποία παρουσιάζετε, θα έχει απόλυτη επιτυχία»

    Το Μουσείο Αθλητισμού, στεγάζεται σε ένα υπερσύγχρονο κτίριο 3.500 τμ, το οποίο βρίσκεται στον ευρύτερο χώρο του Καυτανζογλείου και στις εγκαταστάσεις του φιλοξενεί την πρώτη παγκόσμια έκθεση ποδοσφαίρου που έχει παρουσιαστεί στην Ελλάδα. Η έκθεση περιλαμβάνει πάνω από 2000 εκθέματα και ένα βασικό μέρος της αποτελεί η συλλογή Ορνάκι, η οποία έχει μεταφερθεί από το Μουσείο της Μπαρτσελόνα.

    Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό από την Δευτέρα 9 Αυγούστου και φιλοδοξεί να δώσει μια οικουμενική διάσταση στο Ολυμπιακό τουρνουά ποδοσφαίρου, που αρχίζει στο Καυτανζόγλειο στις 11 Αυγούστου.

    [23] ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: ΠΑΡΕΜΕΙΝΕ ΣΤΗΝ 14η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ Η ΕΛΛΑΔΑ

    Θεσσαλονίκη, 4 Αυγούστου 2004 (20:07 UTC+2)

    Παρέμεινε και για αυτό τον μήνα στην 14η θέση της παγκόσμιας κατάταξης με 710 βαθμούς η Ελλάδα, μετά τη θεαματική άνοδο των 21 θέσεων (από την 35η) που γνώρισε με το τέλος του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Πορτογαλίας.

    Η αντίπαλος της ελληνικής ομάδας στις 18 Αυγούστου, Τσεχία βρέθηκε στην 5η θέση, ενώ αμετάβλητες παρέμειναν και οι θέσεις των αντιπάλων της Ελλάδας στα προκριματικά του παγκοσμίου κυπέλλου 2006.

    Στην κορυφή της βαθμολογίας έμεινε η Βραζιλία η οποία συγκεντρώνει 849 βαθμούς, ενώ την ακολουθεί η Γαλλία με 809β. και η Ισπανία με 790β. Οι 10 πρώτες ομάδες είναι: 1) Βραζιλία 849, 2) Γαλλία 809, 3) Ισπανία 790, 4) Αργεντινή 774, 5) Τσεχία 762, 6) Ολλανδία 747, 7) Αγγλία 732, 8) Μεξικό 731, 9) Ιταλία 728, 10) Τουρκία  719.

    [24] ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΙΕΘΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΕΧΑΓΚΕΛ ΓΙΑ ΤΟ ΦΙΛΙΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΣΕΧΙΑ

    Θεσσαλονίκη, 4 Αυγούστου 2004 (18:31 UTC+2)

    Ο ομοσπονδιακός προπονητής Οτο Ρεχάγκελ ανακοίνωσε σήμερα τα ονόματα των διεθνών ποδοσφαιριστών, που αγωνίζονται σε συλλόγους του εξωτερικού και κλήθηκαν να συμμετάσχουν στην αποστολή της πρωταθλήτριας Ευρώπης για το φιλικό με την Τσεχία, το οποίο θα διεξαχθεί στις 18 Αυγούστου στην Πράγα στο στάδιο «Στράχοφ» (ώρα έναρξης 21.15 Ελλάδας).

    Οι ποδοσφαιριστές που κλήθηκαν στην Εθνική Ομάδα Ανδρών είναι: Γιώργος Σεϊταρίδης (Πόρτο), Νίκος Νταμπίζας (Λέστερ), Τραϊανός Δέλλας (Ρόμα), Θοδωρής Ζαγοράκης (Μπολόνια), Στέλιος Γιαννακόπουλος (Μπόλτον), Αγγελος Χαριστέας (Βέρντερ Βρέμης), Τάκης Φύσσας (Μπενφίκα), Ζήσης Βρύζας (Φιορεντίνα), Μιχάλης Καψής (Μπορντό), Γιώργος Καραγκούνης (Ιντερ).

    [25] Ο Γ. ΟΡΦΑΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΑΛΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 4 Αυγούστου 2004 (18:28 UTC+2)

    Ο Υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός, παρέστη σήμερα το μεσημέρι στην τελετή παρουσίασης της Ολυμπιακής Ομάδας Πάλης, που έγινε από την Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος (χορηγός).

    "Με μεγάλη χαρά δέχτηκα την πρόσκληση να βρεθώ σε μια διαδικασία, η οποία συνδυάζει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της Αγροτικής Τράπεζας για το αγώνισμα της Πάλης και την παρουσίαση των αθλητών μας, που θα βρεθούν σε δέκα μέρες στα «ταπί». Ευελπιστούμε ότι θα φέρουμε το καλύτερο αποτέλεσμα", τόνισε ο κ. Ορφανός και συνέχισε: "Όλη η Ελλάδα έκανε μια τεράστια προσπάθεια να είναι έτοιμη σε αυτό το κρίσιμο σημείο. Είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε την καλύτερη εκπροσώπηση. Θα είμαστε κοντά σας τις ημέρες, που θα παλεύετε θα έχετε την αγάπη μας, τη συμπαράστασή μας.

    Χαρείτε τη συμμετοχή σας, διεκδικήστε το καλύτερο όπως έχετε σχεδιάσει εσείς και οι προπονητές σας, όπως τα έχει προχωρήσει η Ομοσπονδία".

    [26] ΙΡΑΚ: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΑΛ ΑΝΜΠΑΡ

    Βαγδάτη, 4 Αυγούστου 2004 (20:46 UTC+2)

    Ο κυβερνήτης της σουνιτικής επαρχίας Αλ-Ανμπάρ (στο δυτικό τμήμα του Ιράκ) παραιτήθηκε σήμερα μετά από την επιτυχία του να απελευθερωθούν οι τρεις γιοι του που είχαν απαχθεί πριν από οκτώ ημέρες.

    Πρόκειται για τον Αμπντέλ Καρίμ Μπέργκες που δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι αποφάσισε να παραιτηθεί ύστερα από την απελευθέρωση των τριών παιδιών του και πρόσθεσε ότι δεν πλήρωσε λίτρα αλλά απεδέχθη το αίτημα των απαγωγέων να παραιτηθεί για να αφεθούν ελεύθερα τα παιδιά του.

    Τη θέση του κυβερνήτη ανέλαβε ο αναπληρωτής κυβερνήτης της πόλης Ραμάντι, Μοχάμεντ Αμπετ Αουάντ.

    [27] ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ: ΕΝΑΣ ΝΕΚΡΟΣ ΑΠΟ ΕΚΡΗΞΗ ΣΕ ΑΠΟΘΗΚΗ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΩΝ

    Καμπούλ, 4 Αυγούστου 2004 (18:51 UTC+2)

    Μεγάλης ισχύος έκρηξη σε χώρο αποθήκευσης πυρομαχικών στη δυτική αφγανική πόλη Χεράτ σημειώθηκε σήμερα με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας στρατιώτης, έγινε γνωστό από αξιωματούχους της περιοχής, μετέδωσε το Ρόυτερς.

    Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι οι εκρήξεις δεν ήταν αποτέλεσμα σαμποτάζ αλλά προκλήθηκαν από την πυροδότηση μιας νάρκης εκ μέρους ομάδας ειδικών για την εξουδετέρωση ναρκών που εργάζονταν σε στρατιωτική βάση όπου βρισκόταν και η αποθήκη των πυρομαχικών.

    [28] ΙΤΑΛΙΑ: ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ 280 ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

    Ρώμη, 4 Αυγούστου 2004 (18:49 UTC+2)

    Διακόσιοι ογδόντα μετανάστες από την Αφρική συνελήφθησαν στα ανοιχτά του μικρού νησιού Λαμπεντούσα της Ιταλίας καθώς συνεχίζεται το κύμα διακίνησης λαθρομεταναστών προς την Ευρώπη. Οι ιταλικές αρχές απέλασαν σήμερα πενήντα Αιγύπτιους που θα επιστρέψουν στην χώρα τους.

    Το κέντρο κράτησης στην Λαμπεντούσα είναι γεμάτο εξαιτίας του μεγάλου αριθμού των λαθρομεταναστών που προσπάθησαν να διασχίσουν την Μεσόγειο τις τελευταίες εβδομάδες.

    Το μικρό νησί νότια της Σικελίας χρησιμοποιείται συχνά ως ενδιάμεσος σταθμός από λαθρομετανάστες από την Αφρική,το Πακιστάν και τη Μέση Ανατολή.

    [29] ΔΙΟΡΙΣΤΗΚΕ Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΤΣΕΧΙΑΣ

    Πράγα, 4 Αυγούστου 2004 (17:10 UTC+2)

    Ο πρόεδρος της Τσεχίας Βάτσλαβ Κλάους διόρισε επισήμως σήμερα τη νέα κεντροαριστερή κυβέρνηση του εντολοδόχου πρωθυπουργού Στανισλάβ Γκρος, που συνασπίζει τα τρία κόμματα από τα οποία αποτελούνταν η κυβέρνηση του προηγούμενου πρωθυπουργού, του Βλαντιμίρ Σπίντλα: το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (CSSD), που έχει τους περισσότερους βουλευτές, τους Χριστιανοδημοκράτες (KDU-CSL) και το φιλελεύθερο κόμμα US-DEU. Η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να πάρει μέσα σε 30 ημέρες ψήφο εμπιστοσύνης από τη βουλή.

    Η αλλαγή της κυβέρνησης προκλήθηκε από την παραίτηση, στα τέλη Ιουνίου, του Βλαντιμίρ Σπίντλα, ο οποίος δεν είχε την εμπιστοσύνη του σοσιαλδημοκρατικού κόμματός του έπειτα από την ήττα του στις ευρωεκλογές.

    Ο Στανισλάβ Γκρος, 34 χρόνων, προσωρινός πρόεδρος του CSSD δεν έκανε μεγάλες αλλαγές στη νέα κυβέρνηση. Δώδεκα μέλη της από τα 18 ήταν ήδη παρόντα στην προηγούμενη κυβέρνηση και δέκα υπουργοί διατήρησαν τη θέση τους. Πρόκειται για τον Σίριλ Σβόμποντα (Εξωτερικών), τον Μποχουσλάβ Σομπότκα (Οικονομικών), την Πέτρα Μπούζκοβα (Παιδείας) και τον Μίλαν Ούρμπαν (Βιομηχανίας). Οι αλλαγές αφορούν το υπουργείο Άμυνας που δόθηκε στον Κάρελ Κινλ, 49 χρονων, και το υπουργείο Υγείας, που δόθηκε στη γιατρό Μιλάντα Εμέροβα, 59 χρόνων. Το υπουργείο Εσωτερικών πήρε ο 53χρονος πρώην ιερέας Φράντισεκ Μπούμπλαν.

    [30] ΙΡΑΚ: ΔΑΝΗ ΛΟΧΑΓΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΑΝΑΚΡΙΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ

    Κοπεγχάγη, 4 Αυγούστου 2004 (16:39 UTC+2)

    Μια γυναίκα λοχαγός των δανικών στρατευμάτων στο Ιράκ κατηγορείται για κακομεταχείριση ιρακινού κρατούμενου, ανακοίνωσε το γενικό επιτελείο στρατού της Δανίας.

    Η 37χρονη αξιωματικός "χρησιμοποίησε παράνομες ανακριτικές μεθόδους" στο στρατόπεδο Εδέμ στην περιοχή της Βασόρας, δήλωσε ο Μπένι Χολμ Φράντσεν επικεφαλής της ανακριτικής υπηρεσίας του στρατού, που έχει αναλάβει τις έρευνες για την υπόθεση αυτή.

    Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της Δανίας, η λοχαγός Ανεμέτε Χόμελ αρνήθηκε στις 9 Ιουνίου να δώσει νερό σε έναν κρατούμενο που ανέκρινε και τον ανάγκασε να παραμείνει σε άβολες και επώδυνες στάσεις.

    Η ίδια αρνείται τις κατηγορίες αυτές και επισημαίνει ότι χρησιμοποιήθηκε ως "αποδιοπομπαίος τράγος" από τους ανωτέρους της.

    [31] ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ "ΠΑΡΑ ΘΙΝ' ΑΛΟΣ" ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ

    Θεσσαλονίκη, 4 Αυγούστου 2004 (14:21 UTC+2)

    Για 14η συνεχή χρονιά θα πραγματοποιηθούν φέτος οι εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Οργανισμού του δήμου Καλαμαριάς "Παρα θίν' αλός", από τις 31 Αυγούστου έως και τις 15 Σεπτεμβρίου.

    Το πρόγραμμα θα παρουσιαστεί σε τέσσερις διαφορετικούς χώρους και περιλαμβάνει 11 συναυλιακές βραδιές και μεγάλη διεθνή εικαστική έκθεση "Πεδίο Δράσης Κόδρα 2004".

    Η ιστορία του "Παρα θίν' αλός" ξεκίνησε το 1991 ως εξέλιξη της "Συνάντησης Θεσσαλονικέων Συνθετών" που συμπλήρωνε ήδη εννέα χρόνια ζωής.

    Οι εκδηλώσεις αναλυτικά έχουν ως εξής:

    - Τρίτη 31 Αυγούστου, 9.00μ.μ.: Εναρξη με τα εγκαίνια του Πεδίου Δράσης Κόδρα 2004 και στη συνέχεια συναυλία του Παντελή Παυλίδη

    - Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου, 9.00 μ.μ.: Αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι με τον Βασίλη Λέκκα και τη σύμπραξη της Συμφωνικής Ορχήστρας του Πολιτιστικού Οργανισμού, υπό τη διεύθυνση του Κωστή Παπάζογλου (στο Κυβερνείο)

    - Πέμπτη 2/9 έως Σάββατο 5/9: τετραήμερη συνάντηση τζαζ και δημιουργικής μουσικής (Κόδρα)

    - Τρίτη 7/9, 9.00 μ.μ.: Συναυλία με τον Κώστα Θεοδώρου (Κόδρα)

    - Τετάρτη 8/9, 9.00 μ.μ.: Συναυλία με τον Ορφέα Περίδη (Κόδρα)

    - Σάββατο 11/9, 9.00 μ.μ.: Συναυλία με το συγκρότημα "Λωξάντρα" (Ναυτική διοίκηση Β. Ελλάδος)

    - Κυριακή 12/9, 9.00 μ.μ.: Συναυλία με τον Αγάθωνα (Κόδρα)

    - Τετάρτη 15/9, 9.00 μ.μ.: Συναυλία με το αλβανικό φολκ συγκρότημα Adriatica (πλωτά - μαρίνα Αρετσού).

    [32] ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΨΝΘ ΣΕ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

    Θεσσαλονίκη, 4 Αυγούστου 2004 (12:49 UTC+2)

    Στη μεγάλη πανευρωπαϊκή έκθεση ζωγραφικής EUWARD που πραγματοποιείται στο Μόναχο επιλέχθηκε να συμμετέχει ο Δημήτρης Ζάχος, μέλος της Μονάδας Πολιτιστικής Επικοινωνίας του ΨΝΘ.

    Ο Δημήτρης Ζάχος συμμετείχε με άλλους 1.000 καλλιτέχνες στον Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό EUWARD - διαγωνισμός ζωγραφικής και γραφικών τεχνών για καλλιτέχνες με ψυχικές διαταραχές - και επελέγη μεταξύ των 27 πρώτων να συμμετάσχει στην αντίστοιχη έκθεση η οποία εγκαινιάζεται στις 29 Σεπτεμβρίου 2004 στο Haus der Kunst στο Μόναχο.

    Η συμμετοχή στην έκθεση EUWARD πραγματοποιείται με την έμπρακτη υποστήριξη και ενεργό συμμετοχή του CEDEFOP, του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης, με έδρα τη Θεσσαλονίκη.

    Η Μονάδα Πολιτιστικής Επικοινωνίας (ΜΠΕ) του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ξεκίνησε τις δραστηριότητές της πριν από 9 χρόνια. Το βασικό σκεπτικό της είναι να ενεργοποιήσει το καλλιτεχνικό ταλέντο που φαίνεται να υπάρχει σε ορισμένους ασθενείς, να το ενισχύσει και να το προωθήσει. Η προσπάθεια της ΜΠΕ απευθύνεται στα άτομα αυτά που έχουν ή είχαν την ικανότητα και το προτέρημα να μπορούν να εκφράζονται μέσα από κάποιο είδος τέχνης. Κατά τα 9 χρόνια λειτουργίας της ΜΠΕ πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 40 καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, η πλειονότητα από αυτές στην κοινότητα.

    [33] ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

    ΑΘήνα, 4 Αυγούστου 2004 (12:21 UTC+2)

    Κόμβο πολιτισμού θα αποτελέσει η Αθήνα για τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο, φιλοξενώντας όχι μόνο αθλητές που θα συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες, αλλά και περισσότερους από 600 καλλιτέχνες που θα φωτίσουν με τα έργα τους κάθε γειτονιά της πρωτεύουσας, συμβάλλοντας στην προβολή του πολιτισμού και του μεγάλου αθλητικού γεγονότος της χρονιάς.

    Διοργανωτής της μεγάλης αυτής καλλιτεχνικής δραστηριότητας είναι ο δήμος Αθηναίων, που έχει προγραμματίσει πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων κάθε είδους (θέατρο, χορός, μουσική, εικαστικά) σε περισσότερους από 20 διαφορετικούς χώρους της πόλης οργανωμένους και υπαίθριους μετατρέποντας την περίοδο των Αγώνων σε μία γιορτή διαρκείας.

    Στόχος των εκδηλώσεων είναι οι επισκέπτες να συναντούν σε κάθε σημείο της Αθήνας εκδηλώσεις, να συμμετέχουν σε αυτές και να έρθουν σε επαφή με κάθε είδους τέχνη από τις παραδόσεις και την κουλτούρα όλων των χωρών.

    Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

    ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

    Στις εκδηλώσεις συμμετέχουν:

    - Τάκης Μπαρμπέρης

    Jazz μουσική με επιρροές από world fusion

    - "Five Winds"

    Jazz μουσική

    - Καίτη Χωματά

    Τραγούδια από την εποχή του Νέου Κύματος

    - Τάκης Κωνσταντακόπουλος

    Τραγούδια Θεοδωράκη, Ξαρχάκου και Μούτση

    - Χορευτική Ομάδα Περιορισμένης Ευθύνης

    «Α! ΤΥΧΗ, ΜΑ!» Θέαμα σύγχρονου χορού

    - Ομάδα Χορού Μετ' εμποδίων

    Θέαμα σύγχρονου χορού

    - Ομάδα Χορού ΑΚΙΝ

    Ένα έργο με τίτλο "I did it" με θέμα την διατήρηση της υπομονής και του χιούμορ

    - Πράσσειν Άλογα

    Παράσταση «Τα φτερά του δράκου», τραγούδι, χιούμορ και ονειρική διάσταση

    - Θέατρο Δρόμου Μήλον της έριδος

    «Το Μήλον της Έριδος οι Τρεις Θεές» μια παράσταση βασισμένη στην ελληνική

    μυθολογία

    - Πρεσβεία Σκοπίων

    "Dragan Dautovski Quartet" , Κουαρτέτο παραδοσιακών οργάνων

    - Πρεσβεία Ρουμανίας

    "Cununa Carpatilor", παραδοσιακό συγκρότημα χορευτών από διαφορετικές περιοχές

    της Ρουμανίας

    - Πρεσβεία Ουζμπεκιστάν

    "Uzbec", συγκρότημα με παραδοσιακά τραγούδια

    - Πρεσβεία Δανίας

    "Baggaards Trioen", τρίο παραδοσιακών οργάνων

    - Πρεσβεία Σλοβακίας

    "Vranovske Chodulove Divaldo" theatrical group , Θέατρο με ξυλοπόδαρους του

    Βράνοφ

    - Πρεσβεία Κονγκό

    Αντιπροσωπευτικό συγκρότημα παραδοσιακής μουσικής

    - Συμμετοχή της Πρεσβείας της Κορέας με το συγκρότημα «Ari Corea»

    Παρέλαση με εθνικές στολές, κρουστά, και ακροβάτες

    Το πρόγραμμα:

    Σάββατο 14

    20:00 20:45 Παρέλαση με εθνικές στολές, κρουστά και ακροβάτες από την

    Κορέα

    21:00 21:45 Καίτη Χωματά

    22:00 22:45 Χορευτική Ομάδα Περιορισμένης Ευθύνης

    23:00 23:45 Ομάδα Χορού Μετ' εμποδίων

    Κυριακή 15

    21:00 21:45 Χορευτική Ομάδα Περιορισμένης Ευθύνης

    22:00 22:45 Ομάδα Χορού Μετ' εμποδίων

    23:00 23:45 Ομάδα Χορού ΑΚΙΝ

    Δευτέρα 16

    21:00 21:45 Πράσσειν Άλογα

    22:00 22:45 Καίτη Χωματά

    Τρίτη 17

    21:00 21:45 Χορευτική Ομάδα Περιορισμένης Ευθύνης.

    22:00 22:45 Ομάδα Χορού Μετ' εμποδίων

    Τετάρτη 18

    20:00 20:45 Παρέλαση με εθνικές στολές, κρουστά και ακροβάτες από την

    Κορέα

    21:00 21:45 Πρεσβεία Ουζμπεκιστάν

    22:00 22:45 Καίτη Χωματά

    23:00 23:45 Θέατρο Δρόμου Μήλον της έριδος

    Πέμπτη 19

    21:00 21:45 Πρεσβεία Ουζμπεκιστάν

    22:00 22:45 Τάκης Κωνσταντακόπουλος

    23:00 23:45 Πρεσβεία Σκοπίων

    Παρασκευή 20

    21:00 21:45 Πρεσβεία Σκοπίων

    22:00 22:45 Πρεσβεία Ρουμανίας

    23:00 23:45 Καίτη Χωματά

    Σάββατο 21

    21:00 21:45 Πρεσβεία Ρουμανίας

    22:00 22:45 Θέατρο Δρόμου Μήλον της έριδος

    23:00 23:45 "Five Winds"

    Κυριακή 22

    21:00 21:45 Παρέλαση με εθνικές στολές, κρουστά και ακροβάτες από την Κορέα

    22:00 22:45 Θέατρο Δρόμου Πράσσειν Άλογα

    23:00 23:45 Τάκης Κωνσταντακόπουλος

    Δευτέρα 23

    21:00 21:45 Τάκης Μπαρμπέρης

    22:00 22:45"Five Winds"

    Τρίτη 24

    21:00 21:45 Τάκης Κωνσταντακόπουλος

    22:00 22:45 Πρεσβεία Δανίας

    Τετάρτη 25

    21:00 21:45 Θέατρο Δρόμου Μήλον της έριδος

    22:00 22:45 Πρεσβεία Δανίας

    23:00 23:45 Τάκης Μπαρμπέρης

    Πέμπτη 26

    21:00 21:45 Χορευτική Ομάδα Περιορισμένης Ευθύνης

    22:00 22:45 Ομάδα Χορού Μετ' εμποδίων

    23:00 23:45 Ομάδα Χορού ΑΚΙΝ

    Παρασκευή 27

    20:00 20:45 Θέατρο Δρόμου Μήλον της έριδος

    21:00 21:45 Πρεσβεία Σλοβακίας

    22:00 22:45 Πρεσβεία Κονγκό

    23:00 23:45 Τάκης Κωνσταντακόπουλος

    Σάββατο 28

    21:00 21:45 Πρεσβεία Κονγκό

    22:00 22:45 Ομάδα Χορού ΑΚΙΝ

    23:00 23:45 Πρεσβεία Σλοβακίας

    ΡΩΜΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ

    - 18 Αυγούστου: η Ευανθία Ρεμπούτσικα με την Έλλη Πασπαλά και την συμμετοχή

    της Φιλαρμονικής του Δήμου Αθηναίων στην παράσταση «Πολίτικη Κουζίνα»

    - 20 Αυγούστου: το συγκρότημα κλασικής μουσικής «Μικρή Νυχτερινή Μουσική» του

    Γιώργου Δεμερτζή σε έργα Mozart, Vivaldi, Σκαλκώτα

    - 22 Αυγούστου: η Δόμνα Σαμίου με καλεσμένους της χορευτικά και μουσικά συγκροτήματα από όλη την Ελλάδα στην παράσταση «Τα τραγούδια της κυρά θάλασσας». Ώρα 'Έναρξης Παραστάσεων: 21:30

    ΣΑΝΤΑΡΟΖΑ

    Λάτιν και έθνικ μουσική με τη συμμετοχή των:

    - Μελίνα Τανάγρη

    - Γιούλη Τσίρου

    - Beatles Tribute Band - Ένα αφιέρωμα στο δημοφιλέστερο μουσικό συγκρότημα όλων των εποχών

    - Sambaxe, Latin, χορευτικοί ρυθμοί

    - Cubana Bop, Αφροκουβανέζικοι ρυθμοί σε συνδυασμό με αφροαμερικάνικη jazz

    - Habana Vive, Έθνικ ακούσματα με έντονα χορευτικό ρυθμό

    - Locomondo, Reggae ρυθμοί συναντούν τον ελληνικό στίχο

    - "Logoletis Band", Ροκ ακούσματα

    - Jazz Quartet Α. Λαδόπουλου, Jazz μουσική

    - Γ. Κιουρτσόγλου, Σ. Λάντσιας, Σ. Δημητριάδης, Electric Jazz

    - Five Winds, Jazz μουσική

    - Πρεσβεία Βενεζουέλας, "Latinos del Mundo", παραδοσιακό συγκρότημα Latin μουσικής

    - Πρεσβεία Ολλανδίας, Break Dancers

    - Πρεσβεία Καναδά, "Fire Dancers", Street Performance βασισμένη στην καναδική μυθολογία με βασικό στοιχείο την φωτιά

    - Συμμετοχή της Πρεσβείας της Κορέας με το συγκρότημα «Anseong city Namsadang, Pungmuldan", Παρέλαση με εθνικές στολές, κρουστά, και ακροβάτες

    Σάββατο 14

    20:00 20:45 Παρέλαση με εθνικές στολές, κρουστά και ακροβάτες

    από την Κορέα

    21:00 21:45 Μελίνα Τανάγρη

    22:00 22:45 Cubana Bop

    23:00 23:45 Locomondo

    Κυριακή 15

    21:00 21:45 Γιούλη Τσίρου

    22:00 22:45 Πρεσβεία Ολλανδίας (Break Dancers)

    23:00 23:45 Sambaxe

    Δευτέρα 16

    20:00 20:45 Five Winds

    21:00 21:45 Beatles Tribute Band

    22:00 22:45 Πρεσβεία Ολλανδίας (Break Dancers)

    23:00 23:45 Cubana Bop

    Τρίτη 17

    20:00 20:45 Παρέλαση με εθνικές στολές, κρουστά και ακροβάτες

    από την Κορέα

    21:00 21:45 Πρεσβεία Ολλανδίας (Break Dancers)

    22:00 22:45 "Logoletis Band"

    23:00 23:45 Jazz Quartet του Α. λαδόπουλου

    Τετάρτη 18

    20:00 20:45 JTB (Ιαπωνικό Συγκρότημα Κρουστών)

    21:00 21:45 Beatles Tribute Band

    22:00 22:45 Sambaxe

    23:00 23:45 Cubana Bop

    Πέμπτη 19

    20:00 20:45 Πρεσβεία Ολλανδίας (Break Dancers)

    21:00 21:45 Γιούλη Τσίρου

    22:00 22:45 Γ. Κιουρτσόγλου, Σ. Λάντσιας, Σ. Δημητριάδης

    23:00 23:45 "Logoletis Band"

    Παρασκευή 20

    21:00 21:45 Jazz Quartet του Α. λαδόπουλου

    22:00 22:45 Πρεσβεία Ολλανδίας (Break Dancers)Γ. Κιουρτσόγλου,

    23:00 23:45 Cubana Bop

    Σάββατο 21

    20:00 20:45 Πρεσβεία Βενεζουέλας

    21:00 21:45 Sambaxe

    22:00 22:45 "Logoletis Band"

    23:00 23:45 Habana Vive

    Κυριακή 22

    20:00 20:45 Παρέλαση με εθνικές στολές, κρουστά και ακροβάτες

    από την Κορέα

    21:00 21:45 Μελίνα Τανάγρη

    22:00 22:45 Jazz Quartet του Α. λαδόπουλου

    23:00 23:45 "Logoletis Band"

    Δευτέρα 23

    21:00 21:45 Γιούλη Τσίρου

    22:00 22:45 Locomondo

    Τρίτη 24

    20:00 20:45 Παρέλαση με εθνικές στολές, κρουστά και ακροβάτες

    από την Κορέα

    21:00 21:45 Sambaxe

    22:00 22:45 Πρεσβεία Καναδά

    23:00 23:45 Habana Vive

    Τετάρτη 25

    21:00 21:45 "Five Winds"

    22:00 22:45 Beatles Tribute Band

    23:00 23:45 Habana Vive

    Πέμπτη 26

    21:00 21:45 Μελίνα Τανάγρη

    22:00 22:45 Jazz Quartet του Α. λαδόπουλου

    23:00 23:45 Πρεσβεία Καναδά

    Παρασκευή 27

    21:00 21:45 Γιούλη Τσίρου

    22:00 22:45 Beatles Tribute Band

    23:00 23:45 Habana Vive

    Σάββατο 28

    21:00 21:45 Μελίνα Τανάγρη

    22:00 22:45 Beatles Tribute Band

    ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ

    Αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι και παρουσίαση του πολιτισμού από πρεσβείες διάφορων χωρών.

    Συμμετέχουν:

    - Πρεσβεία Περού

    Fabiola de la Cuba, Γνήσια εκπρόσωπος της περουβιανής χορευτικής μουσικής

    - Πρεσβεία Σαουδικής Αραβίας

    Συγκρότημα παραδοσιακών χορών

    - Πρεσβεία Ιαπωνίας

    "Mineikai", Παραδοσιακό ιαπωνικό συγκρότημα που συνδυάζει χορό και τραγούδι

    - Πρεσβεία Τυνησίας

    Tunisian folk dance group "Jenduba", Συγκρότημα παραδοσιακών

    χορών

    - Πρεσβεία Τουρκίας

    Σχηματισμός "Sounds of Instabul"

    Συγκρότημα Δερβίσηδων, Συγκρότημα «Lodos» (Electric Jazz), Συγκρότημα

    "Κurban" (Anatolian Rock), DJ U.F.U.K & Murat Uncuoglu, Hip Productions

    - Πρεσβεία Ισραήλ

    "Tararam" group, ισραηλινό συγκρότημα κρουστών

    - Πρεσβεία Τσεχίας

    "Cimbalon Music Group", Μουσικό Σύνολο με 8 κύμβαλα

    - Πρεσβεία Λουξεμβούργου

    "Low Destiny Corporation", ποπ και ροκ στοιχεία συνδυασμένα με χορευτική μουσική

    - Πρεσβεία Ρουμανίας

    Group of Contemporary Dance, "Interart"

    Συγκρότημα Σύγχρονου Χορού

    - Γενικό Ιαπωνικό Γραφείο Τουρισμού (JTB)

    "Wadaiko Kaze No Kai", Ιαπωνικό Συγκρότημα Κρουστών

    - Πρεσβεία Βοσνίας

    "Dubioza Kolektiv", Συνδυασμός διαφορετικών ακουσμάτων και μουσικών επιρροών

    - Πρεσβεία Πολωνίας

    Μουσικό πρόγραμμα, έκθεση προϊόντων λαϊκής τέχνης και παραδοσιακή κουζίνα

    - Goethe Institut

    Venue Design, Theamatic Performance, Contemporary Dance Music, Audiovisual

    Hosting, Πολυθέαμα με video και μουσική.

    - Πρεσβεία Φιλιππινών

    Philippine "Bayanihan" Dance Company, Παραδοσιακό Χορευτικό Συγκρότημα

    - Πρεσβεία Καναδά

    "Fire Dancers", Street Performance βασισμένη στην καναδική μυθολογία με βασικό

    στοιχείο την φωτιά

    - Θ. Κοτεπάνος «Κουαρτέτο των Αισθήσεων και Παραισθήσεων»

    Αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι

    - Μουσικό Σύνολο «Οδοιπόροι»

    Αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι

    - Βασίλης Γισδάκης

    Αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι

    - Ηλίας Λιούγκος

    Αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι

    - Mode Plagal

    Τζαζ επηρεασμένη από την ελληνική παραδοσιακή μουσική

    - Κίτρινα Ποδήλατα

    Σύγχρονη ελληνική ποπ σκηνή

    - Μουσικό Σύνολο «Allegro»

    Γνωστά κομμάτια κλασικής μουσικής, Jazz, μιούζικαλ και κινηματογράφου

    - Σταύρος Λάντσιας

    Δείγματα Τζαζ Μουσικής

    - Γ. Κιουρτσόγλου, S. Yankloulov και Ε. Todorova

    Αυτοσχέδια μουσική με απόδοση σε σύγχρονες φόρμες και έμφαση σε κρουστά, μπάσο

    και φωνητικά

    -Θέατρο Δρόμου «Πλεύσις»

    Παράσταση «Νομάδες», ευέλικτο θέαμα με στοιχεία μιμικής, ακροβατικά και τεχνικές

    τσίρκο

    - Θέατρο Δρόμου «Helix»

    Παράσταση «Βάτραχοι» του Αριστοφάνη με στοιχεία θεάτρου δρόμου

    Σάββατο 14

    21:00 21:45 Πρεσβεία Τσεχίας

    22:00 22:45 Πρεσβεία Λουξεμβούργου

    23:00 23:45 Θ. Κοτεπάνος «Κουαρτέτο των Αισθήσεων και

    Παραισθήσεων»

    Κυριακή 15

    20:00 20:45 Πρεσβεία Λουξεμβούργου

    21:00 21:45 Πρεσβεία Τσεχίας

    22:00 22:45 Πρεσβεία Ρουμανίας

    23:00 23:45 Σταύρος Λάντσιας

    Δευτέρα 16

    20:00 20:45 JTB (Ιαπωνικό Συγκρότημα Κρουστών)

    21:00 21:45 Πρεσβεία Ρουμανίας

    22:00 22:45 Πρεσβεία Σ.Αραβίας

    23:00 23:45 Μουσικό Σύνολο «Οδοιπόροι»

    Τρίτη 17

    20:00 20:45 Πρεσβεία Σ. Αραβίας

    21:00 21:45 JTB (Ιαπωνικό Συγκρότημα Κρουστών)

    22:00 22:45 Πρεσβεία Τυνησίας

    23:00 23:45 Θ. Κοτεπάνος «Κουαρτέτο των Αισθήσεων και

    Παραισθήσεων»

    Τετάρτη 18

    21: 00 21:45 Μουσικό Σύνολο «Οδοιπόροι»

    22:00 22:45 Πρεσβεία Βοσνίας

    23:00 23:45 Πρεσβεία Περού

    Πέμπτη 19

    20:00 20:45 Κίτρινα Ποδήλατα

    21:00 21:45 Πρεσβεία Βοσνίας

    22:00 22:45 Πρεσβεία Ιαπωνίας

    23:00 23:45 Πρεσβεία Περού

    Παρασκευή 20

    20:30 21:45 Πρεσβεία Πολωνίας

    22:00 22:45 Πρεσβεία Τουρκίας

    Σάββατο 21

    21: 00 21:45 Μουσικό Σύνολο «Οδοιπόροι»

    22:00 22:45 Θ. Κοτεπάνος «Κουαρτέτο των Αισθήσεων και

    Παραισθήσεων»

    23:00 23:45 Πρεσβεία Τουρκίας

    Κυριακή 22

    22:00 Goethe

    Δευτέρα 23

    21: 00 21:45 Μουσικό Σύνολο Allegro

    22:00 22:45 Ηλίας Λιούγκος

    23:00 23:45 Πρεσβεία Φιλιππίνων

    Τρίτη 24

    21: 00 21:45 Θ. Κοτεπάνος «Κουαρτέτο των Αισθήσεων και

    Παραισθήσεων»

    22:00 22:45 Σταύρος Λάντσιας

    23:00 23:45 Πρεσβεία Φιλιππίνων

    Τετάρτη 25

    21: 00 21:45 Μουσικό Σύνολο «Οδοιπόροι»

    22:00 22:45 Βάτραχοι

    23:00 23:45 Πρεσβεία Καναδά

    Πέμπτη 26

    21: 00 21:45 Θέατρο Δρόμου «Πλεύσις»

    22:00 22:45 Θ. Κοτεπάνος «Κουαρτέτο των Αισθήσεων και

    Παραισθήσεων»

    23:00 23:45 Β.Γισδάκης

    Παρασκευή 27

    20:30 21:45 Πρεσβεία Πολωνία

    22:00 22:45 Πρεσβεία Ισραήλ

    23:00 23:45 Mode Plagal

    Σάββατο 28

    21: 00 21:45 Μουσικό Σύνολο "Allegro"

    22:00 22:45 Γ. Κιουρτσόγλου, S. Yankloulov και Ε. Todorova

    23:00 23:45 Πρεσβεία Ισραήλ

    ΦΩΚΙΩΝΟΣ ΝΕΓΡΗ

    Λαϊκό ρεπερτόριο, σύγχρονη ελληνική μουσική και μουσική από τον κόσμο

    - Συναυλία Γιάννη Σπανού

    Ο γνωστός συνθέτης Γ. Σπανός σε δικές του δημιουργίες

    - Ανδριάννα Μπάμπαλη & Κώστας Λειβαδάς

    Έντεχνη ελληνική ποπ

    - Όναρ

    Έντεχνη μουσική με ροκ επιρροές

    - Ησαΐας Ματιάμπα

    Έντεχνα μουσικά ακούσματα

    - Μουσικό Συγκρότημα Πλανοδίη

    Ένα πρόγραμμα αφιέρωμα στο έργο του Σμυρνιού μαέστρου & συνθέτη Π.Τούντα

    - 'Eνωση Τραγουδιστών Ελλάδος

    Μουσικές επιλογές από γνωστά τραγούδια Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Ξαρχάκο κ.α.

    - Κώστας Λιάκουρης

    Τραγούδια σε ποίηση Καββαδία, Καρυωτάκη, Μαρκορά κ.α.

    - «Θέατρο του παπουτσιού πάνω στο δέντρο»

    Παράσταση «Ζαχαράκης», ένα λαϊκό παραμύθι με παραδοσιακούς σκοπούς και

    τραγούδια.

    - Πρεσβεία Ρωσίας

    Russian group "The Nothern Sunrises", συγκρότημα με παραδοσιακούς χορούς και

    τραγούδια.

    - Πρεσβεία Κροατίας

    Croatian group "Klapa" , αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, το οποίο τραγουδά με την

    παραδοσιακή κροατική μέθοδο "klapa".

    - Πρεσβεία Χιλής

    "Nerudiana", θεατρική παράσταση βασισμένη στη ζωή και στο έργο του Pablo Neruda

    - Μορφωτικό Κέντρο Ιράν

    "Sistan va Busher", παραδοσιακό συγκρότημα με χορούς και τραγούδια

    - Πρεσβεία Λιβάνου

    Συγκρότημα παραδοσιακής μουσικής

    - Πρεσβεία Ουγγαρία

    Συγκρότημα παραδοσιακής μουσικής

    - Ελληνοιταλικό Επιμελητήριο

    "Apodiafazzi", παραδοσιακό συγκρότημα με τραγούδια από την κάτω Ιταλία

    Σάββατο 14

    21:00 21:45 Ένωση Τραγουδιστών Ελλάδος

    22:00 22:45 Κώστας Λιάκουρης

    23:00 23:45 Ανδριάννα Μπάμπαλη & Κώστας Λειβαδάς

    Κυριακή 15

    21:00 21:45 Ένωση Τραγουδιστών Ελλάδος

    22:00 22:45 Όναρ

    Δευτέρα 16

    21:00 21:45 Ένωση Τραγουδιστών Ελλάδος

    22:00 22:45 Κώστας Λιάκουρης

    23:00 23:45 Ελληνοιταλικό Επιμελητήριο

    Τρίτη 17

    21:00 21:45 Ένωση Τραγουδιστών Ελλάδος

    22:00 22:45 Ελληνοιταλικό Επιμελητήριο

    23:00 23:45 Ησαΐας Ματιάμπα

    Τετάρτη 18

    21:00 21:45 Ένωση Τραγουδιστών Ελλάδος

    22:00 22:45 Θέατρο Δρόμου με ζωντανή μουσική Ζαχαράκης

    Πέμπτη 19

    21:00 21:45 Ένωση Τραγουδιστών Ελλάδος

    22:00 22:45 Πρεσβεία Λιβάνου

    23:00 23:45 Όναρ

    Παρασκευή 20

    21:00 21:45 Θέατρο Δρόμου με ζωντανή μουσική Ζαχαράκης

    22:00 22:45 Πρεσβεία Ουγγαρίας

    23:00 23:45 Συναυλία Γιάννη Σπανού

    Σάββατο 21

    21:00 21:45 Μουσικό Συγκρότημα Πλανοδίη

    22:00 22:45 Πρεσβεία Ουγγαρίας

    23:00 23:45 'Oναρ

    Κυριακή 22

    21:00 21:45 Ένωση Τραγουδιστών Ελλάδος

    22:00 22:45 Πρεσβεία Ρωσίας

    23:00 23:45 Ησαΐας Ματιάμπα

    Δευτέρα 23

    21:00 21:45 Μουσικό Συγκρότημα Πλανοδίη

    22:00 22:45 Ένωση Τραγουδιστών Ελλάδος

    23:00 23:45 Πρεσβεία Ρωσίας

    Τρίτη 24

    21:00 21:45 Ένωση Τραγουδιστών Ελλάδος

    22:00 22:45 Πρεσβεία Κροατίας

    23:00 23:45 Μουσικό Συγκρότημα Πλανοδίη

    Τετάρτη 25

    21:00 21:45 Όναρ

    22:00 22:45 Ένωση Τραγουδιστών Ελλάδος

    23:00 23:45 Πρεσβεία Κροατίας

    Πέμπτη 26

    21:00 21:45 Ένωση Τραγουδιστών Ελλάδος

    22:00 22:45 Πρεσβεία Χιλής

    23:00 23:45 Μορφωτικό Κέντρο Ιράν

    Παρασκευή 27

    21:00 21:45 Ένωση Τραγουδιστών Ελλάδος

    22:00 22:45 Πρεσβεία Χιλής

    23:00 23:45 Μορφωτικό Κέντρο Ιράν

    ΨΥΡΡΗ

    Λαϊκές βραδιές με τη συμμετοχή:

    - Μπάμπης Τσέρτος

    Ρεπερτόριο από λαϊκά και ρεμπέτικα

    - Σωτηρία Λεονάρδου

    Ρεπερτόριο από λαϊκά και ρεμπέτικα

    - Λάκης Χαλκιάς

    Αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη

    - Στέλιος Βαμβακάρης

    Αφιέρωμα στον Μ. Βαμβακάρη

    - Βαγγέλης Κορακάκης

    Συνθέσεις μεγάλων δημιουργών λαϊκού ρεπερτρίου

    - Βαγγέλης Λιόλιος

    Λαϊκά, Ρεμπέτικα

    - Δημήτρης Κοντογιάννης

    Δημοτική, παραδοσιακή μουσική και ρεμπέτικα

    - Μανώλης Κονταρός

    Κρητικά τραγούδια, μαντινάδες και ριζίτικα

    - Στέλλα Κονιτοπούλου

    Νησιώτικα και παραδοσιακά τραγούδια από όλη την Ελλάδα

    Σάββατο 14

    21:00 22:15 Σωτηρία Λεονάρδου

    22:30 00:00 Μανώλης Κονταρός

    Κυριακή 15

    21:00 23:30 Μανώλης Κονταρός

    Δευτέρα 16

    21:00 23:30 Λάκης Χαλκιάς

    Τρίτη 17

    21:00 23:30 Μανώλης Κονταρός

    Τετάρτη 18

    21:00 23:30 Σωτηρία Λεονάρδου

    Πέμπτη 19

    21:00 23:30 Βαγγέλης Λιόλιος

    Παρασκευή 20

    21:00 23:30 Δημήτρης Κοντογιάννης

    Σάββατο 21

    21:00 23:30 Λάκης Χαλκιάς

    Κυριακή 22

    21:00 22:15 Βαγγέλης Κορακάκης

    22:30 00:00 Μανώλης Κονταρός

    Δευτέρα 23

    21:00 23:30 Μπάμπης Τσέρτος

    Τρίτη 24

    21:00 23:30 Στέλλα Κονιτοπούλου

    Τετάρτη 25

    21:00 23:30 Στέλιος Βαμβακάρης

    Πέμπτη 26

    21:00 23:30 Μανώλης Κονταρός

    Παρασκευή 27

    21:00 23:30 Βαγγέλης Λιόλιος

    ΟΜΟΝΟΙΑ

    Ελληνικής ηλεκτρονικής και pop μουσικής

    Σάββατο 14

    19:45 01:00 Μουσικά, χορευτικά και θέατρο δρόμου και συναυλία του γνωστού

    συγκροτήματος «Delirious»

    Κυριακή 15

    19:00 20:30 Παρέλαση με εθνικές στολές, κρουστά και ακροβάτες

    από την Κορέα

    21:00 21:45 Raining Pleasure

    22:00 22:45 Dubient

    23:00 23:45 Film

    Δευτέρα 16

    19:00 20:30 Παρέλαση με εθνικές στολές, κρουστά και ακροβάτες

    από την Κορέα

    20:45 21:30 Film

    21:45 22:30 Μιχάλης Δέλτα

    22:45 23:30 Micro

    Τρίτη 17

    19:00 20:30 Παρέλαση με εθνικές στολές, κρουστά και ακροβάτες

    από την Κορέα

    21:00 21:45 Κίτρινα Ποδήλατα

    22:00 22:45 Παλίρροια

    23:00 23:45 Μιχάλης Δέλτα

    Τετάρτη 18

    19:00 20:30 Παρέλαση με εθνικές στολές, κρουστά και ακροβάτες

    από την Κορέα

    21:00 21:45 Dubient

    22:00 22:45 Cabin 54

    23:00 23:45 Blues Wire

    Πέμπτη 19

    19:00 20:30 Παρέλαση με εθνικές στολές, κρουστά και ακροβάτες

    από την Κορέα

    20:45 21:30 Locomondo

    21:45 22:30 Cabin 54

    22:45 23:30 Film

    Παρασκευή 20

    21:00 21:45 Κίτρινα Ποδήλατα

    22:00 22:45 Μιχάλης Δέλτα

    23:00 23:45 Occasional Dream

    Σάββατο 21

    20:00 20:30 Παρέλαση με εθνικές στολές, κρουστά και ακροβάτες

    από την Κορέα

    20:45 21:30 Raining Pleasure

    22:45 23:30 Locomondo

    Κυριακή 22

    19:00 20:30 Παρέλαση με εθνικές στολές, κρουστά και ακροβάτες

    από την Κορέα

    21:00 21:45 Occasional Dream

    22:00 22:45 Raining Pleasure

    23:00 23:45 Micro

    Δευτέρα 23

    19:00 20:30 Παρέλαση με εθνικές στολές, κρουστά και ακροβάτες

    από την Κορέα

    20:45 21:30 Παλίρροια

    21:45 22:30 Blues Wire

    22:45 23:30 Cabin 54

    Τρίτη 24

    19:00 20:30 Παρέλαση με εθνικές στολές, κρουστά και ακροβάτες

    από την Κορέα

    21:00 21:45 Micro

    22:00 22:45 Occasional Dream

    23:00 23:45 Dubient

    Τετάρτη 25

    20:00 20:30 Παρέλαση με εθνικές στολές, κρουστά και ακροβάτες

    από την Κορέα

    20:45 21:30 Locomondo

    21:45 22:30 Cabin 54

    22:45 23:30 Raining Pleasure

    Πέμπτη 26

    21:00 21:45 Blues Wire

    22:00 22:45 Μιχάλης Δέλτα

    23:00 23:45 Occasional Dream

    Παρασκευή 27

    20:00 20:30 Παρέλαση με εθνικές στολές, κρουστά και ακροβάτες

    από την Κορέα

    20:45 21:30 Film

    21:45 22:30 Raining Pleasure

    22:45 23:30 Micro

    Σάββατο 28

    21:00 21:45 Κίτρινα Ποδήλατα

    22:00 22:45 Blues Wire

    23:00 23:45 Film

    ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

    Συμμετέχουν:

    - Stage Bus/ Jazz from Holland

    Λεωφορείο stage bus θα φιλοξενήσει μουσικές διαδρομές της jazz από την Ολλανδία

    - Σταύρος Λάντσιας

    Δείγματα Τζαζ Μουσικής

    - Παρά θιν αλός

    Γνωστές επιτυχίες μεγάλων ελλήνων συνθετών (Χατζιδάκις,

    Θεοδωράκης κ.α.)

    - Λίνος Κόκκοτος

    Ακούσματα έντεχνης ελληνικής μουσικής - Νέο Κύμα

    -Θέατρο Δρόμου «Πλεύσις»

    Παράσταση «Νομάδες», ευέλικτο θέαμα με στοιχεία μιμικής, ακροβατικά και τεχνικές τσίρκο

    · Σάββατο 14/08

    21:30 23:30 Stage Bus/ Jazz from Holland

    · Κυριακή 15/08

    21:00 22:45 Stage Bus/ Jazz from Holland

    23:00 23:45 Σ. Λάντσιας

    · Δευτέρα 16/08

    21:00 22:45 Stage Bus/ Jazz from Holland

    23:00 23:45 Λ. Κόκκοτος

    · Τρίτη 17/08

    21:30 23:30 Stage Bus/ Jazz from Holland

    · Τετάρτη 18/08

    21:00 22:00 Θέατρο Δρόμου «Πλεύσις»

    22:00 00:00 Stage Bus/ Jazz from Holland

    · Πέμπτη 19/08

    21:00 22:45 Stage Bus/ Jazz from Holland

    23:00 23:45 Λ. Κόκκοτος

    · Παρασκευή 20/08

    21:00 22:00 Θέατρο Δρόμου «Πλεύσις»

    22:00 00:00 Stage Bus/ Jazz from Holland

    · Σάββατο 21/08

    21:00 22:45 Λεωφορείο των Ολλανδών

    23:00 23:45 Παρά θιν αλός

    · Κυριακή 22/08

    21:00 22:45 Stage Bus/ Jazz from Holland

    23:00 23:45 Παρά θιν αλός

    · Δευτέρα 23/08

    21:30 23:30 Stage Bus/ Jazz from Holland

    · Τρίτη 24/08

    21:00 22:45 Stage Bus/ Jazz from Holland

    23:00 23:45 Παρά θιν αλός

    · Τετάρτη 25/08

    20:30 - 21:15 Θέατρο Δρόμου «Πλεύσις»

    21:30 22:45 Stage Bus/ Jazz from Holland

    23:00 23:45 Παρά θιν αλός

    · Σάββατο 28/08

    20:00 21:00 Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων

    Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων

    ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ. ΘΩΜΑ

    Δευτέρα 16/ 08

    20.00 21.00 Φιλαρμονική Δήμου Αθηναίων

    από Δευτέρα 23/ 08 έως 28/ 08

    21.30 22.45 «Καλλιστέφανος Ελιά»

    Θεατρική παράσταση με μαριονέτες από το Σωματείο

    "Οι Φίλοι των Ελληνικών Μαριονετών"

    ΑΔΡΙΑΝΟΥ

    Θέατρο Δρόμου «Helix» «Κωμοδρόμος». Μετακινούμενο θέαμα που συνδυάζει στοιχεία ιεράς πομπής με παραδοσιακά όργανα. Από το Σάββατο 14 έως το Σάββατο 28 Αυγούστου, τις ώρες 21.30 22.30

    ΑΕΡΗΔΕΣ

    Μουσικές από αντίγραφα αρχαίων οργάνων και παραστάσεις θεάτρου δρόμου.

    Συμμετέχουν:

    -«Λύραυλος» Μουσική με αντίγραφα αρχαίων οργάνων

    -Θέατρο Δρόμου Έξοδος Αιγαίου

    Παράσταση, δρώμενα: «Φωνές Αρχαίου Δράματος»

    Κυριακή 15

    20:00 21:00 Αρχαία Όργανα «Λύραυλος»

    Δευτέρα 16

    20:00 21:00 Αρχαία Όργανα «Λύραυλος»

    Τρίτη 17

    20:00 21:00 Θέατρο Δρόμου Έξοδος Αιγαίου

    Παράσταση, δρώμενα: «Φωνές Αρχαίου Δράματος»

    Τετάρτη 18

    20:00 21:00 Θέατρο Δρόμου Έξοδος Αιγαίου

    Παράσταση, δρώμενα: «Φωνές Αρχαίου Δράματος»

    Πέμπτη 19

    20:00 21:00 Θέατρο Δρόμου Έξοδος Αιγαίου

    Παράσταση, δρώμενα: «Φωνές Αρχαίου Δράματος»

    Παρασκευή 20

    20:00 21:00 Αρχαία Όργανα «Λύραυλος»

    Σάββατο 21

    20:00 21:00 Θέατρο Δρόμου Έξοδος Αιγαίου

    Παράσταση, δρώμενα: «Φωνές Αρχαίου Δράματος»

    Κυριακή 22

    20:00 21:00 Θέατρο Δρόμου Έξοδος Αιγαίου

    Παράσταση, δρώμενα: «Φωνές Αρχαίου Δράματος»

    Δευτέρα 23

    20:00 21:00 Αρχαία Όργανα «Λύραυλος»

    Τρίτη 24

    20:00 21:00 Αρχαία Όργανα «Λύραυλος»

    Τετάρτη 25

    20:00 21:00 Θέατρο Δρόμου Έξοδος Αιγαίου

    Παράσταση, δρώμενα: «Φωνές Αρχαίου Δράματος»

    Πέμπτη 26

    20:00 21:00 Αρχαία Όργανα «Λύραυλος»

    Παρασκευή 27

    20:00 21:00 Αρχαία Όργανα «Λύραυλος»

    ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΥΔΗ

    Χορευτικά σχήματα, τζαζ και ροκ μουσική.Συμμετέχουν:

    - Εταιρία Ορχηστρικής Τέχνης «Χορευτές»

    Διαπραγματεύεται των αέναο αγώνα των ανθρώπων να διατηρήσουν μάταιες σχέσεις

    - Ομάδα Χορού «Ζήτα»

    Ανανεωμένη εκδοχή του "Citrus Cinensis" με θέμα τις εκπλήξεις και τις ανατροπές

    στην πορεία των ανθρωπίνων σχέσεων

    - Ομάδα Χορού «Ίμερος»

    Η γιορτή της κίνησης από μια ομάδα ταλαντούχων χορευτών

    - Ομάδα Χορού «Εννιάμορφο»

    Η ομάδα προσεγγίζει το θέμα «έρωτας» μέσα από το κείμενο του Πλάτωνα «Φαίδρος

    (ή περί έρωτος)»

    - Ομάδα Χορού «ΑΚΙΝ»

    Ένα έργο με τίτλο "I did it" με θέμα την διατήρηση της υπομονής και του χιούμορ

    - Θέατρο δρόμου «Πράσσειν Άλογα»

    Παράσταση «Τα φτερά του δράκου», τραγούδι, χιούμορ και ονειρική διάσταση

    - Ομάδα Χορού «Ελδώρ»

    Σόλο και ομαδικά χορευτικά με θέμα την ανθρώπινη επικοινωνία

    - «Θέατρο του παπουτσιού πάνω στο δέντρο»

    Παράσταση «Ζαχαράκης», ένα λαϊκό παραμύθι με παραδοσιακούς σκοπούς και

    τραγούδια.

    - Αναστασία Μουτσάτσου

    Έντεχνα μουσικά ακούσματα

    - Μουσικό συγκρότημα «Τριάς»

    Τζαζ μουσικά ακούσματα

    - Ησαΐας Ματιάμπα

    Σύγχρονη ελληνική pop

    - Α. Μπάμπαλη και Κ. Λειβαδάς

    Έντεχνη ελληνική pop

    - Συμμετοχή της Πρεσβείας της Κορέας με το συγκρότημα «Anseong city Namsadang

    Pungmuldan"

    Παρέλαση με εθνικές στολές, κρουστά, και ακροβάτες

    Σάββατο 14

    21:00 21:45 Εταιρία Ορχηστρικής Τέχνης «Χορευτές»

    22:00 22:45 Ομάδα Χορού Ζήτα

    23:00 23:45 Αναστασία Μουτσάτσου

    Κυριακή 15

    21:00 21:45 Παρέλαση με εθνικές στολές, κρουστά και ακροβάτες

    από την Κορέα

    22:00 22:45 Ομάδα Χορού Ίμερος

    23:00 23:45 Μουσικό Συγκρότημα Τριάς

    Δευτέρα 16

    21:00 21:45 Εταιρία Ορχηστρικής Τέχνης «Χορευτές»

    22:00 22:45 Ομάδα Χορού Ζήτα

    23:00 23:45 Ανδριάννα Μπάμπαλη & Κώστας Λειβαδάς

    Τρίτη 17

    21:00 21:45 Ομάδα Χορού Ίμερος

    22:00 22:45 Ομάδα Χορού Εννιάμορφο

    23:00 23:45 Ομάδα Χορού ΑΚΙΝ

    Τετάρτη 18

    21:00 21:45 Θέατρο Δρόμου Πράσσειν Άλογα

    22:00 22:45 Εταιρία Ορχηστρικής Τέχνης «Χορευτές»

    23:00 23:45 Ομάδα Χορού Εννιάμορφο

    Πέμπτη 19

    20:00 20:45 Παρέλαση με εθνικές στολές, κρουστά και ακροβάτες

    από την Κορέα

    21:00 21:45 Εταιρία Ορχηστρικής Τέχνης «Χορευτές»

    22:00 22:45 Ομάδα Χορού Ίμερος

    23:00 23:45 Ανδριάννα Μπάμπαλη & Κώστας Λειβαδάς

    Παρασκευή 20

    21:00 21:45 Θέατρο Δρόμου Πράσσειν Άλογα

    22:00 22:45 Ομάδα Χορού Εννιάμορφο

    23:00 23:45 Αναστασία Μουτσάτσου

    Σάββατο 21

    21:00 21:45 Ομάδα Χορού Ελδώρ

    22:00 22:45 Ομάδα Χορού Ζήτα

    23:00 23:45 Ησαϊας Ματιάμπα

    Kυριακή 22

    21:00 21:45 Εταιρία Ορχηστικής Τέχνης «Χορευτές»

    22:00 22:45 Ομάδα Χορού Εννιάμορφο

    23:00 23:45 Αναστασία Μουτσάτσου

    Δευτέρα 23

    21:00 21:30 Παρέλαση με εθνικές στολές, κρουστά και ακροβάτες

    από την Κορέα

    21:30 22:15 Ομάδα Χορού Ελδώρ

    22:30 23:15 Ομάδα Χορού Ίμερος

    23:30 00:15 Ησαΐας Ματιάμπα

    Τρίτη 24

    21:00 21:45 Μουσικό συγκρότημα Τριάς

    22:00 22:45 Θέατρο Δρόμου Ζαχαράκης

    23:00 23:45 Σοφία Παπάζογλου

    Τετάρτη 25

    21:00 21:45 Ομάδα Χορού Ελδώρ

    22:00 22:45 Ομάδα Χορού Ίμερος

    23:00 23:45 Αναστασία Μουτσάτσου

    Πέμπτη 26

    21:00 21:45 Ομάδα Χορού Εννιάμορφο

    22:00 22:45 Θέατρο Δρόμου Ζαχαράκης

    23:00 23:45 Μουσικό Συγκρότημα Τριάς

    Παρασκευή 27

    21:00 21:45 Ομάδα Χορού Ελδώρ

    22:00 22:45 Ομάδα Χορού Ίμερος

    23:00 23:45 Ανδριάννα Μπάμπαλη & Κώστας Λειβαδάς

    Σάββατο 28

    21:00 21:45 Εταιρία Ορχηστρικής Τέχνης «Χορευτές»

    22:00 22:45 Ομάδα Χορού Ζήτα

    23:00 23:45 Μουσικό Συγκρότημα Τριάς

    ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΟΥ

    Θέατρο Δρόμου «Helix». «Κωμοδρόμος». Μετακινούμενο θέαμα που συνδυάζει στοιχεία ιεράς πομπής με παραδοσιακά όργανα. Από τις 18- 26 Αυγούστου, στις ώρες 21.30 με 22.30.

    ΕΡΜΟΥ & ΑΣΩΜΑΤΩΝ (ΚΕΡΑΜΕΙΚΟΣ)

    Θέατρο Δρόμου "Helix". Παραστάσεις «Αιών» και «Προμηθέας»

    «Fire Dancers». Θέαμα Δρόμου με θέμα τη φωτιά.

    Σάββατο 14

    21:30 22:30 - «Αιών»

    Κυριακή 15

    21:30 22:30 «Προμηθέας»

    Δευτέρα 16

    21:30 22:30 - «Αιών»

    Τρίτη 17

    21:30 22:30 «Προμηθέας»

    Τετάρτη 18

    21:30 22:30 - «Αιών»

    Σάββατο 21

    21:30 22:30 «Προμηθέας»

    Κυριακή 22

    21:30 22:30 - «Αιών»

    Δευτέρα 23

    21:30 22:30 «Προμηθέας»

    Πέμπτη 26

    21:30 22:30 - «Αιών»

    Παρασκευή 27

    21:30 22:30 «Προμηθέας»

    22:45 23:30 «Fire Dancers» (Πρεσβεία Καναδά)

    Σάββατο 28

    21:30 22:30 - «Αιών»

    22:45 23:30 «Fire Dancers» (Πρεσβεία Καναδά)

    ΗΡΑΚΛΕΙΔΩΝ ΚΑΙ ΑΠ. ΠΑΥΛΟΥ

    Μικρά μουσικά σχήματα. Συμμετέχουν:

    - Νότης Μαυρουδής & Παναγιώτης Μάργαρης

    Ατμοσφαιρική μουσική εμπνευσμένη από τον κινηματογράφο

    - DUO FAROS (David Lynch & Γιώργος Καλούδης)

    Jazz με στοιχεία αυτοσχεδιασμού

    - Ηρακλής Βαβάτσικας & Μόρφω Τσαϊρέλη

    Τραγούδια από το θέατρο και τον κινματογράφο

    - Δώρος Δημοσθένους

    Τραγούδια γνωστών συνθετών

    - Μαρία Δημητρούλα

    Έντεχνα ακούσματα

    - Συγκρότημα τσιγγάνικων βιολιών ADRIATIKA

    Μελωδίες από την μεγάλη μουσική παράδοση των βαλκανίων

    - Δημήτρης Βασιλάκης

    Jazz Τριο

    - Πρεσβεία Ελβετίας

    Olli Hauenstein, 1 κλόουν

    - Πρεσβεία Τσεχίας

    "Bilbo Compagnie" , 2 κλόουν

    - Πρεσβεία Φιλανδίας

    Duo FinnAccord, 2 ακορντεόν

    - Πρεσβεία Μεξικού (Τρίο)

    "Voz en punto", μουσικό τρίο

    Σάββατο 14

    21:00 21:45 Πρεσβεία Μεξικού (Τρίο)

    22:00 22:45 Μαρία Δημητρούλα

    23:00 23:45 Δώρος Δημοσθένους

    Κυριακή 15

    21:00 21:45 Πρεσβεία Μεξικού (Τρίο)

    22:00 22:45 Δώρος Δημοσθένους

    23:00 23:45 Νότης Μαυρουδής & Παναγιώτης Μάργαρης

    Δευτέρα 16

    21:00 21:45 Μαρία Δημητρούλα

    22:00 22:45 Νότης Μαυρουδής & Παναγιώτης Μάργαρης

    Τρίτη 17

    21:00 21:45 Συγκρότημα τσιγγάνικων βιολιών ADRIATIKA

    22:00 22:45 DUO FAROS (David Lynch & Γιώργος Καλούδης)

    Τετάρτη 18

    21:00 21:45 Συγκρότημα τσιγγάνικων βιολιών ADRIATIKA

    22:00 22:45 Νότης Μαυρουδής & Παναγιώτης Μάργαρης

    Πέμπτη 19

    21:00 21:45 DUO FAROS (David Lynch & Γιώργος Καλούδης)

    22:00 22:45 Ηρακλής Βαβάτσικας & Μόρφω Τσαϊρέλη

    Παρασκευή 20

    21:00 21:45 Νότης Μαυρουδής & Παναγιώτης Μάργαρης

    22:00 22:45 Ηρακλής Βαβάτσικας & Μόρφω Τσαϊρέλη

    23:00 23:45 Πρεσβεία Ελβετίας (1 Κλόουν)

    Σάββατο 21

    21:00 21:45 Δώρος Δημοσθένους

    22:00 22:45 DUO FAROS (David Lynch & Γιώργος Καλούδης)

    23:00 23:45 Πρεσβεία Ελβετίας (1 Κλόουν)

    Kυριακή 22

    21:00 21:45 Πρεσβεία Τσεχίας (2 κλόουν)

    22:00 22:45 Νότης Μαυρουδής & Παναγιώτης Μάργαρης

    23:00 23:45 Δημήτρης Βασιλάκης

    Δευτέρα 23

    20:00 20:45 Πρεσβεία Τσεχίας (2 κλόουν)

    21:00 21:45 Πρεσβεία Φιλανδίας (2 ακορντεόν)

    22:00 22:45 Νότης Μαυρουδής & Παναγιώτης Μάργαρης

    23:00 23:45 Ηρακλής Βαβάτσικας & Μόρφω Τσαϊρέλη

    Τρίτη 24

    21:00 21:45 Δημήτρης Βασιλάκης

    22:00 22:45 Μαρία Δημητρούλα

    23:00 23:45 Συγκρότημα τσιγγάνικων βιολιών ADRIATIKA

    Τετάρτη 25

    21:00 21:45 Συγκρότημα τσιγγάνικων βιολιών ADRIATIKA

    22:00 22:45 Πρεσβεία Φιλανδίας (2 ακορντεόν)

    23:00 23:45 Δημήτρης Βασιλάκης

    Πέμπτη 26

    21:00 21:45 DUO FAROS (David Lynch & Γιώργος Καλούδης)

    22:00 22:45 Μαρία Δημητρούλα

    23:00 23:45 Δημήτρης Βασιλάκης

    Παρασκευή 27

    21:00 21:45 Νότης Μαυρουδής & Παναγιώτης Μάργαρης

    22:00 22:45 Ηρακλής Βαβάτσικας & Μόρφω Τσαϊρέλη

    Σάββατο 28

    21:00 21:45 Νότης Μαυρουδής & Παναγιώτης Μάργαρης

    22:00 22:45 Δώρος Δημοσθένους

    ΘΗΣΕΙΟ

    Ελληνικά συγκροτήματα παραδοσιακής, έθνικ και τζαζ μουσικής. Συμμετέχουν:

    - Mode Plagal

    Jazz με επιρροές από την ελληνική παραδοσιακή μουσική

    - Χάικ Γιατζιτζιάν

    Τραγούδια από την Jazz και την παραδοσιακή αρμένικη μουσική

    - Παλίρροια

    Έθνικ μουσική με ηλεκτρονικό ήχο

    - Human Touch (Σταύρος Λάντσιας, David Lynch & Γιώτης Κιουρτσόγλου)

    Jazz με στοιχεία αυτοσχεδιασμού

    - Μάνος Αχαλινωτόπουλος & Αρετή Κετιμέ

    Έντεχνα δημοτικά και παραδοσιακά ακούσματα

    - Σοφία Παπάζογλου

    Ακούσματα από έντεχνη, παραδοσιακή και Jazz μουσική

    - Μαριώ

    Αυθεντικά ρεμπέτικα

    - Τάκης Μπαρμπέρης

    Jazz μουσική με επιρροές από world fusion

    - Βασίλης Ρακόπουλος

    Συνάντηση βυζαντινής, παραδοσιακής και σύγχρονης μουσικής

    - Κυριάκος Γκουβέντας

    Μελωδίες και τραγούδια των ελληνικών νησιών

    - Γ. Κιουρτσόγλου, S. Yankloulov και Ε. Todorova

    Αυτοσχεδιαζόμενη μουσική με απόδοση σε σύγχρονες φόρμες και έμφαση σε κρουστά, μπάσο, φωνητικά

    Σάββατο 14

    20:00 20:45 Χάικ Γιατζιτζιάν

    21:00 21:45 Human Touch (Σταύρος Λάντσιας, David Lynch & Γιώτης Κιουρτσόγλου)

    22:00 22:45 Μάνος Αχαλινωτόπουλος & Αρετή Κετιμέ

    23:00- 23:45 Mode Plagal

    Κυριακή 15

    21:00 22:15 Σοφία Παπάζογλου

    22:30 00:00 Παλίρροια

    Δευτέρα 16

    21:00 21:45 Human Touch (Σταύρος Λάντσιας, David Lynch & Γιώτης Κιουρτσόγλου)

    22:00 22:45 Μάνος Αχαλινωτόπουλος & Αρετή Κετιμέ

    23:00- 23:45 Μαριώ

    Τρίτη 17

    21:00 21:45 Τάκης Μπαρμπέρης

    22:00 22:45 Mode Plagal

    23:00- 23:45 Μαριώ

    Τετάρτη 18

    21:00 21:45 Human Touch (Σταύρος Λάντσιας, David Lynch & Γιώτης Κιουρτσόγλου)

    22:00 22:45 Βασίλης Ρακόπουλος

    23:00- 23:45 Μαριώ

    Πέμπτη 19

    21:00 21:45 Σοφία Παπάζογλου

    22:00 22:45 Χάικ Γιατζιτζιάν

    23:00- 23:45 Μάνος Αχαλινωτόπουλος & Αρετή Κετιμέ

    Παρασκευή 20

    21:00 21:45 Μάνος Αχαλινωτόπουλος & Αρετή Κετιμέ

    22:00 22:45 Mode Plagal

    23:00- 23:45 Human Touch (Σταύρος Λάντσιας, David Lynch & Γιώτης Κιουρτσόγλου)

    Σάββατο 21

    21:00 21:45 Βασίλης Ρακόπουλος

    22:00 22:45 Σοφία Παπάζογλου

    23:00- 23:45 Παλίρροια

    Κυριακή 22

    21:00 21:45 Κυριάκος Γκουβέντας

    22:00 22:45 Mode Plagal

    23:00- 23:45 Μαριώ

    Δευτέρα 23

    21:00 21:45 Χάικ Γιατζιτζιάν

    22:00 22:45 Human Touch (Σταύρος Λάντσιας, David Lynch & Γιώτης Κιουρτσόγλου

    23:00- 23:45 Μαριώ

    Τρίτη 24

    21:00 21:45 Κυριάκος Γκουβέντας

    22:00 22:45 Γ. Κιουρτσόγλου, S. Yankloulov και Ε. Todorova

    23:00- 23:45 Μαριώ

    Τετάρτη 25

    21:00 21:45 Χάικ Γιατζιτζιάν

    22:00 22:45 Βασίλης Ρακόπουλος

    23:00- 23:45 Μαριώ

    Πέμπτη 26

    21:00 21:45 Γ. Κιουρτσόγλου, S. Yankloulov και Ε. Todorova

    22:00 22:45 Κυριάκος Γκουβέντας

    23:00- 23:45 Mode Plagal

    Παρασκευή 27

    21:00 21:45 Τάκης Μπαρμπέρης

    22:00 22:45 Σοφία Παπάζογλου

    23:00- 23:45 Human Touch (Σταύρος Λάντσιας, David Lynch & Γιώτης Κιουρτσόγλου)

    Σάββατο 28

    21:00 21:45 Βασίλης Ρακόπουλος

    22:00 22:45 Κυριάκος Γκουβέντας

    23:00- 23:45 Mode Plagal

    ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΑΪΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ

    Βραδιές κλασσικής μουσικής, οπερέτες, αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι και αρχαία μουσικά όργανα

    Σάββατο 14

    21:00 21:45 Τζίνα Φωτεινοπούλου

    22:00 22:45 Ορχήστρα Σαξοφώνων Νομαρχίας Πειραιά

    23:00 23:45 Γιώργος Δεμερτζής

    Κυριακή 15

    21:00 21:45 Τάκης Φαραζής

    22:00 22:45 Ολυμπιακό Τρίο

    Δευτέρα 16

    21:00 21:45 Τζίνα Φωτεινοπούλου

    22:00 22:45 Μουσικό Σύνολο «Allegro»

    Τρίτη 17

    21:00 21:45 Τάκης Φαραζής

    22:00 22:45 Γιώργος Δεμερτζής

    Τετάρτη 18

    21:00 21:45 Γιώργος Νιάρχος & Μάρα Θρασυβουλίδου

    22:00 22:45 Μουσικό Σύνολο «Allegro»

    Πέμπτη 19

    20:00 20:45 H. Λιούγκος

    21:00 21:45 Μίλτος Παπαστάμου

    22:00 22:45 Δημήτρης Παπαθεοδώρου

    23:00 23:45 Μάρκος Αλεξίου

    Παρασκευή 20

    21:00 21:45 Τζίνα Φωτεινοπούλου

    22:00 22:45 Βασίλης Γισδάκης

    23:00 23:45 Ηλίας Λιούγκος

    Σάββατο 21

    21:00 21:45 Τάκης Φαραζής

    22:00 22:45 Γιώργος Νιάρχος & Μάρα Θρασυβουλίδου

    23:00 23:45 Ορχήστρα Σαξοφώνων Νομαρχίας Πειραιά

    Κυριακή 22

    21:00 21:45 Τζίνα Φωτεινοπούλου

    22:00 22:45 Σταύρος Λάντσιας

    23:00 23:45 Βασίλης Γισδάκης

    Δευτέρα 23

    21:00 21:45 Μίλτος Παπαστάμου

    22:00 22:45 Δημήτρης Παπαθεοδώρου

    23:00 23:45 Μάρκος Αλεξίου

    Τρίτη 24

    21:00 21:45 Γιώργος Δεμερτζής

    22:00 22:45 Γιώργος Νιάρχος & Μάρα Θρασυβουλίδου

    23:00 23:45 Βασίλης Γισδάκης

    Τετάρτη 25

    21:00 21:45 Μίλτος Παπαστάμου

    22:00 22:45 Δημήτρης Παπαθεοδώρου

    23:00 23:45 Μάρκος Αλεξίου

    Πέμπτη 26

    21:00 21:45 Γιώργος Δεμερτζής

    22:00 22:45 Ορχήστρα Σαξοφώνων Νομαρχίας Πειραιά

    23:00 23:45 Τάκης Φαραζής

    Παρασκευή 27

    20:00 20:45 H. Λιούγκος

    21:00 21:45 Μίλτος Παπαστάμου

    22:00 22:45 Δημήτρης Παπαθεοδώρου

    23:00 23:45 Μάρκος Αλεξίου

    Σάββατο 28

    21:00 21:45 Ορχήστρα Σαξοφώνων Νομαρχίας Πειραιά

    22:00 22:45 Γιώργος Νιάρχος & Μάρα Θρασυβουλίδου

    ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ

    Ελληνική λαϊκή μουσική παράδοση

    Σάββατο 14

    21:00 21:45 Στέλιος Βαμβακάρης

    22:00 22:45 Βαγγέλης Κορακάκης

    23:00 23:45 Δημήτρης Κοντογιάννης

    Κυριακή 15

    21:00 21:45 ΜΙΣΜΑΓΙΕΣ

    22:00 22:45 Σωτηρία Λεονάρδου

    23:00 23:45 Δημήτρης Κοντογιάννης

    Δευτέρα 16

    21:00 21:45 Μανώλης Κονταρός

    22:00 22:45 Βαγγέλης Λιόλιος

    23:00 23:45 Στέλιος Βαμβακάρης

    Τρίτη 17

    21:00 21:45 ΜΙΣΜΑΓΙΕΣ

    22:00 22:45 Στέλλα Κονιτοπούλου

    Τετάρτη 18

    21:00 21:45 Δημήτρης Κοντογιάννης

    22:00 22:45 Βαγγέλης Κορακάκης

    Πέμπτη 19

    21:00 21:45 ΜΙΣΜΑΓΙΕΣ

    22:00 22:45 Σωτηρία Λεονάρδου

    23:00 23:45 Μανώλης Κονταρός

    Παρασκευή 20

    21:00 21:45 Μανώλης Κονταρός

    22:00 22:45 Στέλλα Κονιτοπούλου

    Σάββατο 21

    21:00 21:45 Βαγγέλης Κορακάκης

    22:00 22:45 Δημήτρης Κοντογιάννης

    23:00 23:45 Μανώλης Κονταρός

    Κυριακή 22

    21:00 00:00 Μπάμπης Τσέρτος

    Δευτέρα 23

    21:00 21:45 ΜΙΣΜΑΓΙΕΣ

    22:00 22:45 Βαγγέλης Λιόλιος

    Τρίτη 24

    21:00 21:45 Στέλιος Βαμβακάρης

    22:00 22:45 Μανώλης Κονταρός

    Τετάρτη 25

    21:00 21:45 Μανώλης Κονταρός

    22:00 22:45 Βαγγέλης Λιόλιος

    Πέμπτη 26

    21:00 21:45 Βαγγέλης Κορακάκης & Γεράσιμος Ανδρεάτος

    22:00 22:45 Στέλλα Κονιτοπούλου

    Παρασκευή 27

    21:00 00:00 Μπάμπης Τσέρτος

    Σάββατο 28

    21:00 00:00 Βασίλης Σαλέας

    ΛΟΦΟΣ ΦΙΛΟΠΑΠΠΟΥ

    «Ο κήπος των φιλοσόφων: ξενάγηση». Θέατρο δρόμου από την Θεατρική Ομάδα Δρόμου «Παίζω - Δρόμος» στις 14, 15, 16,18, 20, 21, 22, 24, 26, 28 Αυγούστου. Ωρες παραστάσεων 19:30 20:30. Σημείο Εκκίνησης: Δ. Αρεοπαγίτου & Απ. Παύλου.

    Τρεις νέες γυναίκες της εποχής μας, οι οποίες είναι ταυτόχρονα ξεναγοί και διερμηνείς οδηγούν τον επισκέπτη μεταξύ Αρχαίας Αγοράς και Φυλακής του Σωκράτη, σε μια διαδρομή μέσα στον Λόφο του Φιλοπάππου.

    ΠΛΑΚΑ

    Χορωδιακά σχήματα, μαντολινάτες, ορθόδοξη χριστιανική παράδοση και βυζαντινή

    μουσική.

    Σάββατο 14

    21:00 21:45 Χορωδία Βυζαντινή Αρμονία

    22:00 22:45 Χορωδία & Μαντολινάτα Δ.Λαυράγκας

    Κυριακή 15

    21:00 21:45 Χορωδία & Μαντολινάτα Δ.Λαυράγκας

    Δευτέρα 16

    21:00 21:45 Χορωδία & Μαντολινάτα Δ.Λαυράγκας

    Τρίτη 17

    21:00 21:45 Χορωδία & Μαντολινάτα Δ.Λαυράγκας

    Τετάρτη 18

    21:00 21:45 Παιδική Βυζαντινή Χορωδία Ομίλου Ελληνικών

    Τεχνών

    22:00 22:45 Χορωδία Βυζαντινή Αρμονία

    Πέμπτη 19

    21:00 21:45 Παιδική Βυζαντινή Χορωδία Ομίλου Ελληνικών

    Τεχνών

    Παρασκευή 20

    21:00 21:45 Χορωδία Βυζαντινή Αρμονία

    22:00 22:45 Χορωδία & Μαντολινάτα Δ.Λαυράγκας

    Σάββατο 21

    21:00 21:45 Χορωδία & Μαντολινάτα Δ.Λαυράγκας

    Κυριακή 22

    21:00 21:45 Χορωδία & Μαντολινάτα Δ.Λαυράγκας

    Δευτέρα 23

    21:00 21:45 Χορωδία Βυζαντινή Αρμονία

    Τρίτη 24

    21:00 21:45 Παιδική Βυζαντινή Χορωδία Ομίλου Ελληνικών

    Τεχνών

    Τετάρτη 25

    21:00 21:45 Χορωδία & Μαντολινάτα Δ.Λαυράγκας

    22:00 22:45 Παιδική Βυζαντινή Χορωδία Ομίλου Ελληνικών

    Τεχνών

    Πέμπτη 26

    21:00 21:45 Χορωδία Βυζαντινή Αρμονία

    Παρασκευή 27

    21:00 21:45 Χορωδία & Μαντολινάτα Δ.Λαυράγκας

    Σάββατο 28

    21:00 21:45 Χορωδία & Μαντολινάτα Δ.Λαυράγκας.

    ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

    - "Korean Performing Art Group" (Τεχνόπολη). Ενα μοναδικό θέαμα με μουσική και χορούς από την παράδοση της Ανατολής

    - "Θα βγάλω φτερά". Προβολή του ντοκιμαντέρ της Αννέτας Παπαθανασίου που τιμήθηκε με το Β' βραβείο του Φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Η ταινία πραγματεύεται με ευαισθησία, διακριτικότητα και χιούμορ τα προβλήματα της αναπηρίας, αλλά και τις λύσεις που δίνουν σε αυτά μία ομάδα φίλων που πάσχουν από κινητικές δυσκολίες...

    - "Γιάννης Κούρος: Αενάως Κινούμενος" (Τεχνόπολη). Προβολή του ντοκιμαντέρ του Ηλία Γιαννακάκη που τιμήθηκε επίσης, με το Β' βραβείο του Φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Η ταινία είναι αφιερωμένη στον παγκόσμιο ρέκορντμαν σε όλες τις αποστάσεις υπερμαραθωνίου (από μία ως έξι ημέρες) και κάτω από όλες τις συνθήκες, Γιάννη Κούρο, κάτοχο 152 παγκοσμίων ρεκόρ.

    - "Μαμά Πετάω" (Τεχνόπολη). Παραστάσεις του Εικαστικού Θεάτρου Κούκλας "Πράσσειν Αλογα". Ο πρωταγωνιστής, ένα άτομα με ειδικές ανάγκες, μιλά για τις δυσκολίες που συναντά στην προσπάθειά του να ενταχθεί στην κοινωνία με έναν πολύ ευαίσθητο και ταυτόχρονα χιουμοριστικό τρόπο...

    - Συναυλία Αλκίνοου Ιωαννίδη (Ρωμαϊκή Αγορά).

    - "Δάφνες και Πικροδάφνες" (Τεχνόπολη). Το γνωστό έργο του θεατρικού διδύμου Δ. Κεχαΐδη - Ε. Χαδιαρά, αποδίδεται με ένα μοναδικό τρόπο από τη Θεατρική Ομάδα Ακροβασία που αποτελείται από άτομα με κινητικές δυσκολίες.

    [34] ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΓΙΟΡΤΕΣ ΝΕΡΩΝ ΣΤΗΝ ΑΙΑΝΗ ΚΟΖΑΝΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 4 Αυγούστου 2004 (11:34 UTC+2)

    Για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθούν φέτος από τις 5 8 Αυγούστου στην Αιανή Κοζάνης (πλατανόδασος του Ρυμνίου), οι Γιορτές των Νερών (H2O Festival), ως συνέχεια των Γιορτών της Γης στη Βλάστη Κοζάνης.

    Οι Γιορτές των Νερών θα φιλοξενηθούν σ' έναν σημαντικό υγρότοπο, δίπλα στις όχθες του ποταμού Αλιάκμονα, όπου πλήθος από αργυροπελεκάνους, ερωδιούς, κορμοράνους, πελαργούς και άλλα πουλιά βρίσκουν καταφύγιο. Ήδη έχουν διαμορφωθεί οι χώροι που θα φιλοξενήσουν τις φεστιβαλικές δραστηριότητες με τρόπο ώστε οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής να έχουν στην διάθεσή τους ένα νέο χώρο αναψυχής, μετά τη λήξη του φεστιβάλ.

    Οι Γιορτές των Νερών διοργανώνονται από την Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Αιανής με την συνεργασία της Εταιρείας Περιβαλλοντικής Έρευνας και Ενημέρωσης ΟΙΚΟΤΟΠΙΑ.

    Πιστές στο περιβαλλοντικό τους προσανατολισμό και αποτελώντας μια εναλλακτική πρόταση απόδρασης στη φύση, επιδιώκουν να αναδείξουν πανέμορφες άγνωστες γωνιές της χώρας μας. Απ΄τη μια, το όρος Βούρινος με τις ξεχωριστές ορειβατικές διαδρομές και την φημισμένη χλωρίδα του και απ' την άλλη, τα ορμητικά νερά του Αλιάκμονα και η λίμνη του Πολυφύτου παρασύρουν τους επισκέπτες σε ποικίλες περιηγήσεις, σε μέρη μοναδικής φυσικής ομορφιάς.

    Η Αιανή, μία από τις σημαντικότερες πόλεις της Αρχαίας Μακεδονίας και πρωτεύουσα του βασιλείου της Ελίμειας, βρίσκεται και στο επίκεντρο του διεθνούς αρχαιολογικού ενδιαφέροντος εξαιτίας των πολυσήμαντων αρχαιολογικών ευρημάτων. Η αρχαία πόλη, η Νεκρόπολη με τα εκτεταμένα νεκροταφεία και ένα από τα πιο σύγχρονα μουσεία παγκοσμίως, αποτελούν μια ζωντανή κιβωτό πολιτισμού.

    Στη διάρκεια του Φεστιβάλ, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν από κοντά γνωστούς και καταξιωμένους καλλιτέχνες, μουσικά συγκροτήματα και πλήθος αθλητικών και άλλων δραστηριοτήτων.

    Το συναυλιακό πρόγραμμα περιλαμβάνει:

    Πέμπτη 5 Αυγούστου

    Οι Όναρ με τραγούδια από την τελευταία ομώνυμη δισκογραφική τους δουλειά αλλά και παλιότερες επιτυχίες τους. Στη συνέχεια οι HUMAN TOUCH, τρεις σημαντικοί μουσικοί, με ιδιαίτερη προσωπική πορεία στο ελληνικό μουσικό γίγνεσθαι (ο Σταύρος Λάντσιας, ο David Lynch και ο Γιώτης Κιουρτσόγλου).

    Παρασκευή 6 Αυγούστου

    Ο Πάνος Κατσιμίχας, επιλέγοντας πλέον προσωπική πορεία, θα παρουσιάσει τα καινούργια του τραγούδια, τις "Μπαλάντες των πολυκατοικιών", αλλά και παλιότερες επιτυχίες των "Κατσιμιχαίων", που σιγοτραγουδήθηκαν από δυο γενιές. Ακολουθεί η Μαρίνα Σκιαδαρέση, με ένα ατμοσφαιρικό ακουστικό «τρίο», απρόβλεπτες μουσικές επιλογές και ξεχωριστή ηχητική προσέγγιση.

    Σάββατο 7 Αυγούστου

    Ο Μανώλης Λιδάκης και ο Δημήτρης Μπάσης ενώνουν τις δυνάμεις τους και τις εξαιρετικές φωνές τους σ' ένα πρόγραμμα που στηρίζεται στη δισκογραφία τους αλλά και σε επιλογές από το ευρύτερο ελληνικό λαϊκό ρεπερτόριο και χαρακτηρίζεται από σημαντικές ερμηνείες. Το βράδυ θα κλείσει με ξέφρενους ρυθμούς και live πάρτυ με τους NASA FUNK.

    Κυριακή 8 Αυγούστου

    Ο Νίκος Πορτοκάλογλου μαζί με την Ανδριάνα Μπάμπαλη και τον Οδυσσέα Τσάκαλο, με ένα σύνολο πνευστών δημιουργεί μια καινούργια αίσθηση σε όλα τα τραγούδια και αναδεικνύει ένα συναρπαστικό κράμα διάφορων μουσικών τάσεων. Ακολουθεί live μεταμεσονύκτιο πάρτυ με rhythmblues ρυθμούς από τους Blues Trouble.

    Οι Γιορτές των Νερών, όμως, δεν εξαντλούνται στην απλή διοργάνωση μιας σειράς συναυλιών. Περιλαμβάνουν ένα σύνολο πολιτιστικών και άλλων δραστηριοτήτων που καλύπτει τον χρόνο, τα ενδιαφέροντα και τις απαιτήσεις των επισκεπτών και επιπλέον αποτελούν μία πρόταση εναλλακτικών διακοπών, μία πρόταση πολιτιστική, μία πρόταση διαχείρισης του ελεύθερου χρόνου:

    - το θέατρο δρόμου Παντούμ με ξυλοπόδαρους, ζογκλέρ και τύμπανα προσφέρει ένα εντυπωσιακό πολυθέαμα.

    - Μια παλιά στάνη, στις όχθες του Αλιάκμονα διαμορφώνεται στο all day & night bar "μούγκα στρούγκα", για ολονύκτια πάρτυ με τον Dj Everlast από τους FFC και ήρεμα πρωϊνά με beach volley.

    - Παρατήρηση πουλιών (birdwatching), με την φροντίδα της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας.

    - Καθημερινή Οικολογία, μια έκθεση για την αλλαγή των καθημερινών μας συνηθειών, έκθεση ξύλινων ψηφιδωτών του Θανάση Μακρή με τίτλο "της ελληνικής φύσης", αλλά και άλλες εικαστικές και φωτογραφικές εκθέσεις.

    - Συζητήσεις για την καθημερινή οικολογία, την ορνιθολογική σημασία και ανάδειξη του υγροτόπου καθώς και την σημασία των αρχαιοτήτων της περιοχής.

    - Οργανωμένες ξεναγήσεις στον αρχαιολογικό χώρο και στο Μουσείο της Αιανής.

    - Ορεινή πεζοπορία με ανάβαση στον Βούρινο, αλλά και μικρότερες διαδρομές.

    - Παζάρι βιολογικών προϊόντων και χειροτεχνιών.

    - Παρουσίαση της δράσης περιβαλλοντικών και κοινωνικών οργανώσεων.

    - Παιδότοπος, για την δημιουργική απασχόληση των παιδιών και περιβαλλοντικά παιχνίδια.

    Η Αιανή απέχει 24 χλμ. από την Κοζάνη και υπάρχει τακτική συγκοινωνία, με το ΚΤΕΛ, από Αθήνα (4 δρομολόγια ημερησίως) και Θεσσαλονίκη (15 δρομολόγια) προς Κοζάνη. Επίσης το ΚΤΕΛ εξυπηρετεί τη μετακίνηση προς Αιανή με 8 δρομολόγια ημερησίως.

    Ο χώρος του φεστιβάλ, το Πλατανόδασος του Ρυμνίου, απέχει 4 χλμ. από την Αιανή, στον οδικό άξονα προς Λάρισα και εξυπηρετείται με τακτικά δρομολόγια από το λεωφορείο του Δήμου Αιανής.

    [35] "ΜΕΡΚΟΥΡΕΙΑ 2004" ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΥΚΕΩΝ

    Θεσσαλονίκη, 4 Αυγούστου 2004 (11:05 UTC+2)

    Από τις 30 Αυγούστου έως τις 10 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν και φέτος για δέκατη συνεχή χρονιά, στο ανοιχτό θέατρο του δήμου Συκεών, τα «Μερκούρεια», με θεατρικές παραστάσεις από τα ΔΗΠΕΘΕ όλης της χώρας.

    Το πρόγραμμα των παραστάσεων έχει ως εξής (έναρξη παραστάσεων στις 9.00μ.μ.):

    Δευτέρα 30 Αυγούστου

    ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΠΑΤΡΑΣ

    «ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΕΝ ΑΥΛΙΔΙ» του Ευριπίδη

    Μετάφραση: : Κ.Χ. Μύρη

    Σκηνοθεσία: Θέμη Μουμουλίδη

    Ερμηνεύουν: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Στέλιος Μάινας, Μαρία Πρωτόπαπα, Γιάννης Νταλιάνης, Νίκος Κουρής, Γιώργος Βελέντζας

    Κορυφαίες χορού : Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου, Ελένη Τσαλιγοπούλου

    Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου

    ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

    «ΙΠΠΟΛΥΤΟΣ» του Ευριπίδη

    Μετάφραση: Στρατής Πασχάλης

    Σκηνοθεσία: Βασίλης Νικολαϊδης

    Τους ρόλους ερμηνεύουν (με σειρά εμφάνισης): Μαρία Ναυπλιώτου, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Γιώργος Τσιδίμης, Μπέττυ Βαλάση, Φιλαρέτη Κομνηνού, Μαρίνα Ξένου, Χρήστος Πάρλας, Θόδωρος Κατσαφάδος, Μαριάνθη Σοντάκη

    Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου

    ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΚΟΖΑΝΗΣ

    «ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΥΣΕΣ» του Αριστοφάνη

    Μετάφραση: Μίνως Βολανάκης

    Σκηνοθεσία: Νανά Νικολάου Βασίλης Μυριανθόπουλος

    Τους ρόλους ερμηνεύουν(με σειρά εμφάνισης): Μάρθα Καραγιάννη, Τάσος Χαλκιάς, Γιώργος Κοντορίκος, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Μιχάλης Ελληνας, θεοδώρα Σιάρκου, Βασιλική Αμοιρίδου, Μαρία Γιαννακιστίδου, Ελένη Γερασιμίδου, Μαρίνα Καλογήρου, Γιώργος Χρανιώτης, Πελαγία Αγγελίδου, Αλίκη Αβδελοπούλου, Μαργαρίτα Βαρλάμου, Κατερίνα Νικολοπούλου

    Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου

    Τρίτο Κουδούνι

    Μουσική παράσταση με τραγούδια του θεάτρου

    Τραγουδούν: Δημήτρης Νικολούδης, Ανθή Τατσιούλη

    Χορεύει η Ντίνα Σαμουηλίδου

    Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου

    ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

    «ΤΟ ΗΜΕΡΩΜΑ ΤΗΣ ΣΤΡΙΓΓΛΑΣ» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ

    Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές

    Σκηνοθεσία: Γιάννης Κακλέας

    Τους ρόλους ερμηνεύουν: Σωκράτης Αλαφούζος, Στάθης Βούτος, Στέλιος Γεράνης, Τάσος Γιαννόπουλος, Κώστας Ζαχαράκης, Στέλιος Ιακωβίδης, Γιώτα Μηλίτση, Κώστας Μπάρας, Ευθύμιος Παπαδημητρίου, Βάνα Πεφάνη, Γρηγόρης Ποιμενίδης, Ειρήνη Τζανετουλάκου, Κώστας Φλωκατούλας, Βαγγέλης Χατζηνικολάου, Γιώργος Ψυχογιός.

    Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου

    ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΑΓΡΙΝΙΟΥ

    «ΤΟ ΑΜΑΡΤΗΜΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΣ ΜΟΥ» του Γεωργίου Βιζυηνού

    Διασκευή - Σκηνοθεσία: Θοδωρή Γκόνη

    Τους ρόλους ερμηνεύουν: Τάκης Χρυσικάκος, Λουκία Πιστιόλα, Θύμιος Κούκιος, Παναγιώτης Εξαρχέας, Κατερίνα Λιάτσου

    Η παράσταση θα δοθεί σε χώρο του Επταπυργίου

    Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου

    ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΡΟΥΜΕΛΗΣ

    «ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ» του Στρατηγού Μακρυγιάννη

    Σκηνοθεσία: Χρήστος Καλαβρούζος

    Με τον Χρήστο Καλαβρούζο

    Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου

    Κ.Θ.Β.Ε.

    «GOΛFΩ!» του Σπυρίδωνα Περεσιάδη

    Σκηνοθεσία: Σίμος Κακάλας

    Τους ρόλους ερμηνεύουν: Σύρμω Κεκέ, Απόστολος Μπαχαρίδης, Θεόδωρος Οικονομίδης, Έλενα Μαυρίδου, Μαρία Καραμήτρη, Γιάννης Τσιακμάκης

    Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου

    ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

    «ΡΕΜΠΕΤΙΚΑ και ΑΛΛΑ»

    Μουσικοθεατρική παράσταση σε συνεργασία με τη «Μουσική Παρέα» του δήμου Κομοτηνής στην οποία θα έχει λόγο η αποσπασματική παρουσίαση μονολόγων από το σύγχρονο ελληνικό δραματολόγιο με κύρια έκφραση και αναφορά στο παλιό λαϊκό και ρεμπέτικο τραγούδι.

    Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου

    ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΥΚΕΩΝ

    «ΚΑΒΓΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΚΙΟΤΖΑ» του Κάρλο Γκολντόνι

    Σκηνοθεσία: : Εβη Δημητροπούλου

    Τους ρόλους ερμηνεύουν: Αναστασία Τσακίρη, Νικολέτα Μιχαηλίδου, Δήμητρα Τζήκα, Τέτα Δουμπάρατζη, Εμμανουέλα Ζαφειρέλη, Ζωή Στερικλή, Εβίτα Χατζηνικολάου, Κατερίνα Αθανασάκου, Φωτεινή Νέτσικα, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Ελίνα Ευστρατίου, Κυρά Βιτσέντσα , Βαγγέλης Ηλιάδης, Μίλτος Βαρύτης, Σταμάτης Στάμογλου, Σπύρος Αθηναίου, Λίτσα Ανδριανοπούλου, Σωτήρης Γκουντσούδης

    Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου

    ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΛΑΡΙΣΑΣ - ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

    «ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ» του Σοφοκλή

    Μετάφραση: Τάσος Ρούσσος

    Σκηνοθεσία: Γιάννης Ιορδανίδης

    Τους ρόλους ερμηνεύουν: Νικήτας Τσακίρογλου, Νίκος Ψαρράς, Γιώργος Κέντρος, Πέτρος Πετράκης, Βασίλης Ρίσβας


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Wednesday, 4 August 2004 - 18:16:17 UTC