Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 04-10-08

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΜΕΝΗ Η ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΡΗΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΑΜΠΑ
  • [02] Ε.ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: "ΒΑΝΑΥΣΗ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ"
  • [03] ΤΡΑΓΙΚΟΣ ΕΠΙΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΕΤΑΝΟ ΟΜΗΡΟ
  • [04] ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤO ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ
  • [05] ΤΟ 20% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΑΣΧΕΙ ΑΠΟ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ
  • [06] ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ NBC ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ
  • [07] ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΘΑΝΑΣΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ
  • [08] Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥ. ΑΝΤΩΝΑΡΟ
  • [09] ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΛΗΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΤΟΥ
  • [10] Β. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΡΩΜΑ
  • [11] ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
  • [12] ΜΕΤΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ SPORTEXPO ΣΕ ΕΚΘΕΣΗ-ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ ΟΡΑΜΑΤΙΖΕΤΑΙ Η HELEXPO
  • [13] ΠΕΝΤΑΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ 1η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ INFOSYSTEM
  • [14] ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΤΑΙ Η 12η ΠΑΡΤΙΔΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ
  • [15] ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΧΑ ΚΑΙ ΧΑΚ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΧΡ. ΦΩΛΙΑΣ
  • [16] ANAΣΤΕΛΛΕΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΟΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ
  • [17] ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ "ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ" ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
  • [18] ΣΟΒΑΡΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • [19] ΤΖΑΚ ΣΤΡΟ: "Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΕΡΔΙΣΕ Σ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ"
  • [20] ΣΤΑΘΕΡΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ
  • [21] ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΕΘΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ
  • [22] ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
  • [23] ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ Η ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΔΥΣΕΩΝ
  • [24] ΤΕΝΙΣ: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ Ο Κ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
  • [25] ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ
  • [26] ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΑΝΙΑΣ - ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΘΑ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΣΕΙ Ο Ο.ΡΕΧΑΓΚΕΛ
  • [27] Ο ΒΑΝΟΥΝΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΑΣΥΛΟ ΣΤΗ ΝΟΡΒΗΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ
  • [28] ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΜΠΙΓΚΛΕΪ
  • [29] Ο ΑΝΑΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ
  • [30] ΝΕΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΑ ΤΟΥ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
  • [31] ΛΙΣΤΑ ΤΗΣ ΕΕ ΓΙΑ ΡΥΠΟΓΟΝΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ
  • [32] ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Η Γ.Γ. ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ
  • [33] Ν. ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗΣ: Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ
  • [34] ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΜΑΝΟ ΧΑΤΖΗΔΑΚΙ
  • [35] ΑΥΡΙΟ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΟΥ ΕΚΘ
  • [36] "ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ" ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΤΖΗ

  • [01] ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΜΕΝΗ Η ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΡΗΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΑΜΠΑ

    Κάϊρο, 8 Οκτωβρίου 2004 (13:50 UTC+2)

    Από τις τρεις επιθέσεις στο αιγυπτιακό θέρετρο της Τάμπα, στην Ερυθρά Θάλασσα, έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 27 άνθρωποι, άλλοι 122 τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων και οκτώ Ρώσοι, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ενώ αγνοείται η τύχη 38 ατόμων.

    Σύμφωνα με πληροφορίες μελών των ισραηλινών συνεργείων διάσωσης οι νεκροί έχουν φθάσει τους 27, καθώς από τα ερείπια τουλάχιστον 24 πτώματα έχουν ανασυρθεί από τα συντρίμμια του ξενοδοχείου Χίλτον στην Τάμπα.

    Στόχος της επίθεσης ήταν οι χιλιάδες Ισραηλινοί τουρίστες που είχαν κατακλύσει τα ξενοδοχεία της Τάμπα, εκμεταλλευόμενοι την αργία στο Ισραήλ λόγω της εορτής του Σουκότ, της εξόδου των Εβραίων στην έρημο, γεγονός που οδηγεί τις ισραηλινές αρχές στο συμπέρασμα ότι πίσω από το νέο λουτρό αίματος βρίσκεται η τρομοκρατική οργάνωση του Οσάμα Μπιν Λάντεν, Αλ Κάιντα.

    Η πλέον φονική από τις εκρήξεις σημειώθηκε στο ξενοδοχείο Χίλτον, όταν παγιδευμένο φορτηγό εξερράγη σχεδόν μπροστά στην ρεσεψιόν, προκαλώντας πολύ μεγάλη καταστροφή, όπως δήλωσε ο Ισραηλινός στρατηγός Γέιρ Νάβεχ. Σχεδόν ταυτόχρονα έγινε και δεύτερη έκρηξη που σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις προκλήθηκε από καμικάζι που εισήλθε στο κτίριο. Μια τρίτη έκρηξη έγινε σε εστιατόριο της πόλης όπου σύχναζαν επίσης Ισραηλινοί τουρίστες, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο άτομα.

    Οι περισσότεροι από τους νεκρούς ήταν Αιγύπτιοι εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο, αλλά υπάρχουν και αρκετοί Ισραηλινοί, όπως δήλωσαν ο στρατηγός Νάβεχ και ο ισραηλινός πρεσβευτής στο Κάιρο. Σύμφωνα με τον στρατηγό Νάβεχ οι 38 αγνοούμενοι είναι Ισραηλινοί. "Τραυματίστηκαν 122 άτομα, επτά εκ των οποίων νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση", τόνισε ο Ισραηλινός στρατηγός, προσθέτοντας ότι οι περίπου 100 Ισραηλινοί τραυματίες έχουν ήδη μεταφερθεί στο νοσοκομείο της γειτονικής ισραηλινής πόλης Εϊλάτ με ελικόπτερα. Νωρίτερα, η αιγυπτιακή αστυνομία είχε κάνει λόγο για 35 νεκρούς, εκ των οποίων οι 23 Ισραηλινοί.

    Δύο Ισραηλινοί υπουργοί επέρριψαν την ευθύνη για τις επιθέσεις στο τρομοκρατικό δίκτυο της Αλ Κάιντα. O υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Σιλβάν Σαλόμ, κατηγόρησε ευθέως την τρομοκρατική οργάνωση του Οσάμα Μπιν Λάντεν. "Η Αλ Κάιντα απειλεί όλες τις χώρες, περιλαμβανομένων και των Αραβικών, που σύμφωνα με τους τρομοκράτες, διατηρούν στενές σχέσεις με τον δυτικό κόσμο ή το Ισραήλ, όπως δείχνουν και οι πρόσφατες επιθέσεις στο Μαρόκο, την Κωνσταντινούπολη ή το Ριάντ".

    Από την πλευρά του, ο ισραηλινός υφυπουργός Αμυνας, Ζέεβ Μπόιμ, τόνισε επίσης ότι σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά, πρόκειται για μια τρομοκρατική ενέργεια

    της Αλ Κάιντα. Οι Ισραηλινοί πιστεύουν ότι το παγιδευμένο φορτηγό προετοιμάστηκε από τους τρομοκράτες στην Αίγυπτο, αποκλείοντας να έχει φτάσει στην Τάμπα από τη Λωρίδα της Γάζας.

    Επισήμως πάντως, την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε με τηλεφώνημα στα γραφεία του Γαλλικού Πρακτορείου στην Ιερουσαλήμ η άγνωστη μέχρι στιγμής οργάνωση "Παγκόσμια Ισλαμική Ομάδα", προκειμένου, όπως τονίστηκε, "να εκδικηθεί για τους Παλαιστίνιους και Αραβες μάρτυρες που σκοτώνονται στην Παλαιστίνη και το Ιράκ".

    Οι παλαιστινιακές οργανώσεις Ισλαμική Τζιχάντ και Χαμάς πάντως αρνήθηκαν οποιαδήποτε ανάμιξη με το μπαράζ των επιθέσεων στην Τάμπα, τονίζοντας πως οι παλαιστινιακές οργανώσεις μάχονται το Ισραήλ μόνο στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη και όχι στο εξωτερικό.

    Στις 26 Σεπτεμβρίου, μετά τη δολοφονία στελέχους της Χαμάς στη Δαμασκό από Ισραηλινούς πράκτορες, η ένοπλη πτέρυγα της οργάνωσης είχε απειλήσει με επιθέσεις εναντίον των Ισραηλινών και στο εξωτερικό. Στις 9 Σεπτεμβρίου, το Ισραήλ είχε επισήμως προειδοποιήσει τους πολίτες του να μην μεταβούν για διακοπές στη χερσόνησο του Σινά καθώς υπήρχαν φόβοι για επιθέσεις. Η προειδοποίηση αυτή δεν απέτρεψε ωστόσο περίπου 35.000 Ισραηλινούς να μεταβούν αυτές τις ημέρες στην Τάμπα για διακοπές.

    Οι επιθέσεις στην Τάμπα εκδηλώθηκαν την επομένη της 31ης επετείου της κήρυξης του αραβο-ισραηλινού πολέμου του Κιπούρ, στις 6 Οκτωβρίου 1973.

    [02] Ε.ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: "ΒΑΝΑΥΣΗ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ"

    Αθήνα, 8 Οκτωβρίου 2004 (14:33 UTC+2)

    Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος, κατηγόρησε την Παρασκευή το ΠΑΣΟΚ για βάναυση διαστρέβλωση της αλήθειας στο θέμα της απογραφής και της πραγματικής εικόνας της ελληνικής οικονομίας.

    Η αλήθεια, όπως είπε ο κ. Αντώναρος, είναι ότι το ΠΑΣΟΚ συστηματικά τα τελευταία χρόνια αλλοίωνε τα μεγέθη της οικονομίας, κάτι για το οποίο επανειλημμένως τοποθετήθηκε η Eurostat με επίσημες εκθέσεις και δηλώσεις στελεχών.

    Έχει πια αποδειχθεί, συνέχισε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, και το ομολογούν και οι ίδιοι ότι με λογιστικές αλχημείες οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ εμφάνιζαν ως δήθεν πλεονασματικούς τους ελλειμματικούς προϋπολογισμούς, έκρυβαν χρέη, την ανεργία και την πραγματική εικόνα της ελληνικής οικονομίας.

    Ερωτηθείς για το κατά πόσον η εικόνα που προκύπτει τώρα για την ελληνική οικονομία επιβάλλει την προκήρυξη εκλογών, ο κ. Αντώναρος είπε ότι δεν τίθεται θέμα πρόωρων εκλογών, η οικονομία θα ανασυγκροτηθεί, οι δαπάνες θα περικοπούν και οι δεσμεύσεις θα τηρηθούν.

    [03] ΤΡΑΓΙΚΟΣ ΕΠΙΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΕΤΑΝΟ ΟΜΗΡΟ

    Βαγδάτη, 8 Οκτωβρίου 2004 (16:50 UTC+2)

    Εκτελέστηκε από τους απαγωγείς του ο βρετανός όμηρος Κένεθ Μπίγκλεϊ, ο οποίος, σύμφωνα με πηγές των ανταρτών στη Φαλούτζα, αποκεφαλίστηκε το απόγευμα της Πέμπτης, στην πόλη Λατιφίγια, νοτιοδυτικά της Βαγδάτης.

    Επικαλούμενο καλά πληροφορημένες ιρακινές πηγές, το τηλεοπτικό δίκτυο του Αμπου Ντάμπι, μετέδωσε ότι η οργάνωση του Αμπού Μουσάμπ αλ Ζαρκάουι εκτέλεσε τον άτυχο Βρετανό. Την είδηση μετέδωσε και το βρετανικό Sky News, επικαλούμενο πηγές της Ντάουνινγκ Στριτ, αλλά κανένα από τα δύο δεν δίνει περισσότερες λεπτομέρειες για την υπόθεση.

    "Γνωρίζουμε την πληροφορία, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε κανένα σχόλιο", δήλωσε εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ, ενώ το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε πως ερευνά την πληροφορία της εκτέλεσης του ομήρου. Το ιρακινό υπουργείο Εσωτερικών διευκρίνισε πως δεν έχει πληροφορίες για το θέμα αυτό και εκπρόσωπος της βρετανικής πρεσβείας στη Βαγδάτη είπε πως δεν μπορεί να επιβεβαιώσει την είδηση.

    Ο 62χρονος μηχανικός είχε απαχθεί στη Βαγδάτη στις 16 Σεπτεμβρίου από την οργάνωση Ταουχίντ και Τζιχάντ, μαζί με δύο Αμερικανούς, οι οποίοι εκτελέστηκαν πριν από μέρες. Μάλιστα, το βίντεο που είχε δοθεί στη δημοσιότητα και στο οποίο εμφανιζόταν ο Μπίγκλεϊ να εκλιπαρεί τον Βρετανό πρωθυπουργό για την απελευθέρωσή του, είχε συγκλονίσει την Υφήλιο.

    Η πληροφορία της εκτέλεσης του Βρετανού ομήρου έρχεται την ώρα που η κατάσταση στο Ιράκ παραμένει χαοτική και ενώ το νέο λάθος των αμερικανικών δυνάμεων που βομβάρδισε σπίτι αμάχων στη Φαλούτζα σκοτώνοντας 11 άτομα έχει ξεσηκώσει τους Ιρακινούς.

    [04] ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤO ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ

    Αθήνα, 8 Οκτωβρίου 2004 (14:14 UTC+2)

    Η κυβέρνηση, καταδίκασε δια στόματος του υφυπουργού Εξωτερικών, Παναγιώτη Σκανδαλάκη, την βομβιστική επίθεση κατά του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Παρέμβαση του Συνασπισμού για τις επιθέσεις κατά του Φαναρίου, αλλά και για τις ελληνικές περιουσίες που παρανόμως έχει δεσμεύσει η τουρκική κυβέρνηση.

    Ο Παναγιώτης Σκανδαλάκης με αφορμή το περιστατικό που συνέβη σε βάρος του Οικουμενικού Πατριαρχείου δήλωσε ότι «τέτοιες μεμονωμένες συμπεριφορές βίαιης μισαλλοδοξίας δεν πιστεύουμε ότι είναι αντιπροσωπευτικές για την τουρκική κοινωνία, η οποία έχει ξεκινήσει την πορεία της που την οδηγεί προς την ευρωπαϊκή οικογένεια. Μια πορεία που στηρίζει η ελληνική κυβέρνηση».

    Ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα απόδημου Ελληνισμού, επικοινώνησε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, και του εξέφρασε την πλήρη στήριξη και συμπαράσταση της ελληνικής κυβέρνησης.

    Παράλληλα, όπως διευκρίνισε ο κ.Σκανδαλάκης «ζητήθηκε επίσημα από την τουρκική κυβέρνηση ενίσχυση της φρουράς του Πατριαρχείου προκειμένου να αποφευχθούν στο μέλλον τέτοια περιστατικά».

    Ερώτηση Φώτη Κουβέλη

    Στο ίδιο θέμα αλλά και τις βίαιες διαδηλώσεις των Τούρκων εθνικιστών προ ημερών έξω από τον Πατριαρχικό Οίκο αναφέρθηκε με ερώτηση που απευθύνει στον υπουργό Εξωτερικών ο βουλευτής του Συνασπισμού Φώτης Κουβέλης.

    «Η καύση του ομοιώματος ορθόδοξου ιερέα κοντά στο Φανάρι, καθώς και η έκρηξη που σημειώθηκε στον Πατριαρχικό Ναό προκαλώντας ζημιές στα γραφεία και τους κοιτώνες του Πατριαρχικού Οίκου, αποτελούν επανάληψη ανάλογων ενεργειών του πρόσφατου παρελθόντος».

    »Είναι προφανές ότι στόχος αυτών των ενεργειών είναι να πλήξουν το Ορθόδοξο Πατριαρχείο και να δημιουργήσουν προβλήματα στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση» αναφέρει ο κ. Κουβέλης και ρωτά στον υπ. Εξωτερικών εάν προτίθεται να παρέμβει και ζητήσει πρόσθετα μέτρα Ασφάλειας για την προστασία των χώρων λατρείας και των μνημείων της ορθοδοξίας από την τουρκική κυβέρνηση;

    Επίσης ρωτά εάν «υπάρχει επίσημη θέση της τουρκικής κυβέρνησης για τις προαναφερόμενες ενέργειες, ποια είναι αυτή και σε ποιες πράξεις προέβη για την αποτροπή παρόμοιων φαινομένων»;

    Συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο για τις περιουσίες

    Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μία ημέρα μετά την έκθεση-εισήγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την έναρξη των διαπραγματεύσεων με την Τουρκία, συζητήθηκε το θέμα της περιουσίας του Πατριαρχείου, των μειονοτικών Ιδρυμάτων και των περιουσιών της Ίμβρου και Τενέδου αλλά και των περιουσιών των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης.

    Συγκεκριμένα συζητήθηκε την Παρασκευή αναφορά του ΣΥΝ, που είχε στηρίξει από το 1994 ο Αλέκος Αλαβάνος και που για χρόνια εκκρεμούσε ενώπιον της επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με τις ελληνικές περιουσίες στην Τουρκία , οι οποίες «δημεύονται» με απαράδεκτες νομικές διαδικασίες που παρά τις υποσχέσεις εξακολουθούν ακόμη να ισχύουν.

    Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής αναφέρθηκε στις σχετικές αναφορές της έκθεσης της Επιτροπής για την Τουρκία και υποσχέθηκε αόριστα ότι η Επιτροπή θα ασχοληθεί με το θέμα.

    Παίρνοντας το λόγο ο ευρωβουλευτής του Συνασπισμού Δημήτρης Παπαδημούλης σημείωσε ότι δικαιώνεται ο ΣΥΝ τόσο για την υπό συζήτηση αναφορά όσο και για το σύνολο των ενεργειών του για την ανάδειξη του προβλήματος υφαρπαγής περιουσιών εκ μέρους της Τουρκίας τόσο όσον αφορά ατομικές υποθέσεις όσο και περιουσιών του Οικουμενικού Πατριαρχείου και άλλων ιδρυμάτων.

    Τόνισε ότι το θέμα αυτό συνιστά κατάφορη παραβίαση των ανθρωπίνων και μειονοτικών δικαιωμάτων αλλά και υπονόμευση κάθε έννοιας κράτους δικαίου.

    Ταυτόχρονα καυτηρίασε την Επιτροπή για τη χλιαρή στάση που έχει κρατήσει μέχρι σήμερα για αυτό το θέμα και την κάλεσε να ερευνήσει σε βάθος τις πολυάριθμές καταγγελίες, να ενημερώσει σχετικά και υπεύθυνα το Κοινοβούλιο όπως και να εξετάσει την αναδρομική αναθεώρηση περιπτώσεων απώλειας περιουσιακών δικαιωμάτων παράνομα από τουρκικά δικαστήρια.

    [05] ΤΟ 20% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΑΣΧΕΙ ΑΠΟ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ

    Θεσσαλονίκη, 8 Οκτωβρίου 2004 (12:31 UTC+2)

    Ο αριθμός των Ελλήνων μαθητών που υποφέρουν από κατάθλιψη είναι ο υψηλότερος στην Ευρωπαϊκή Ένωση, φτάνοντας το 18%-20%, ενώ ψυχικά προβλήματα και διάφορες μορφές συναισθηματικών διαταραχών αντιμετωπίζει ένα στα πέντε παιδιά στη χώρα μας, ποσοστό που αυξάνεται σημαντικά στην εφηβεία και την ενήλικη ζωή.

    Τα παραπάνω στοιχεία ανακοινώθηκαν με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, στις 10 Οκτωβρίου.

    Σύμφωνα με τους ειδικούς επιστήμονες τη διάθεση και υγεία των μαθητών επηρεάζουν αρνητικά οι σημερινές συνθήκες διαβίωσης, το εκπαιδευτικό σύστημα και ο τρόπος συμπεριφοράς του συγγενικού περιβάλλοντος. Επίσης οι ψυχικές διαταραχές των παιδιών και εφήβων συνδέονται με την κακοποίηση και την παραμέλησή τους, το σχολείο και την αγωνία τους για τα μαθήματα. Όσον αφορά στο σοβαρότερο των ψυχικών προβλημάτων την κατάθλιψη, αυτή συνδέεται με τις μαθησιακές δυσκολίες και τη δυσλεξία, ενώ μόνο το 10%-15% των περιπτώσεων διαγιγνώσκεται έγκαιρα.

    [06] ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ NBC ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ

    Τορόντο, 8 Οκτωβρίου 2004 (13:07 UTC+2)

    Πρωτοφανής ως εκδήλωση καλής προαίρεσης για παλιότερη στάση θεωρείται η ανοιχτή επιστολή που απευθύνει προς τον ελληνικό λαό το αμερικάνικο τηλεοπτικό δίκτυο NBC, το οποίο είχε τα αποκλειστικά δικαιώματα για την κάλυψη των Ολυμπιακών Αγώνων στη Αθήνα. Το δίκτυο τονίζει ότι είχε τη μεγαλύτερη τηλεθέαση σε ολυμπιακούς αγώνες που έγιναν εκτός Η.Π.Α. (πάνω από 200 εκατομμύρια αμερικανοί τους παρακολούθησαν) και ότι «θα μιλάνε γι' αυτούς πολλές από τις επόμενες γενιές σε όλο τον κόσμο».

    Ας θυμίσουμε ότι τα αμερικανικά ΜΜΕ ήταν για χρόνια ιδιαίτερα καυστικά αναφορικά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας. Περιγραφές σαν την παρακάτω ακούγονταν καθημερινά: «Αν θέλετε να παρακολουθήσετε τους Αγώνες πρέπει να πάρετε μαζί σας και μια καρέκλα, γιατί, παρόλο που βρισκόμαστε δυο μήνες πριν από την έναρξη, δεν έχουν ακόμα τοποθετηθεί όλα τα καθίσματα στο ολυμπιακό στάδιο. Και οι αθλητές ακοντισμού, ας πάρουν μαζί τους και κάποια ακόντια για να είναι σίγουροι ότι δε θα υπάρχει έλλειψη»

    Το γράμμα υπογράφεται από τον πρόεδρο της NBC για τον Παγκόσμιο Αθλητισμό και του Ολυμπιακούς Αγώνες Dick Ebersol και αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «ο ελληνικός λαός έκανε πολύ περισσότερα από το να αποδείξει ότι οι αρνητικολόγοι έκαναν λάθος» και ότι η Ελλάδα απόδειξε «ότι δεν υπάρχουν όρια στο τι μπορεί να πετύχει». Ο ίδιος παραδέχεται ότι η διοργάνωση από άποψη εθελοντών ήταν η καλύτερη από όσες έχει παρακολουθήσει επί τρεις δεκαετίες. Τονίζει πόσο ασφαλείς ήταν αυτοί οι αγώνες και ότι «θα τους θυμούμαστε για τη χαρά και την ειρήνη, τη ζεστασιά και τη φιλία, το αθλητικό πνεύμα και την έμπνευση» και τελειώνει με «την αιώνια ευγνωμοσύνη» του «και τα πιο ειλικρινά συγχαρητήρια» προς τον ελληνικό λαό.

    Το πλήρες κείμενο της ανοιχτής επιστολής του NBC προς τον ελληνικό λαό έχει ως εξής:

    Ανοιχτή επιστολή προς τον ελληνικό λαό

    Από τον Dick Ebersol,

    Πρόεδρο του Τομέα

    Παγκόσμιων Αθλητικών Ειδήσεων

    και Ολυμπιακών Αγώνων του NBC,

    «Παρ' όλο που πέρασε ένας μήνας από τη στιγμή που έσβησε η ολυμπιακή φλόγα στην Αθήνα, δεν μπορώ να σταματήσω να αναπολώ πόσο θαυμάσιοι ήταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004.

    Στην Αμερική, οι Αγώνες της Αθήνας είχαν τη μεγαλύτερη θεαματικότητα από οποιουσδήποτε Αγώνες διεξήχθησαν εκτός Η.Π.Α, αλλά η επίδραση αυτών των Αγώνων θα είναι αισθητή και σε όλο τον κόσμο για τις γενιές που θα έρθουν.

    Ο ελληνικός λαός έκανε πολύ περισσότερα από το να αποδείξει ότι οι αρνητικολόγοι έκαναν λάθος, με άψογα οργανωμένους και ασφαλείς αγώνες, όπου οι αθλητές αποτελούσαν το επίκεντρο κάθε εκδήλωσης. Οι Έλληνες διοργάνωσαν απίθανους και εξαιρετικούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

    Ως οι πιο μακρόχρονοι -τηλεοπτικά και οικονομικά- εταίροι στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, εμείς στο NBC πρέπει να ευχαριστήσουμε πάρα πολλούς για τη διοργάνωση των Αγώνων, τους οποίους θα θυμούμαστε για τη χαρά και την ειρήνη, τη ζεστασιά και τη φιλία, το αθλητικό πνεύμα και την έμπνευση. Η Γιάννα Αγγελοπούλου είναι κάτι περισσότερο από χαρισματική, δυναμική και συνετή ηγέτις. Έδειξε στον κόσμο ότι δεν υπάρχουν εμπόδια που να μην μπορεί να τα ξεπεράσει η σύγχρονη Ελλάδα. Ήταν η τέλεια οικοδέσποινα της ανθρωπότητας και έδωσε ένα λαμπρό παράδειγμα στους πιο πρόθυμους και πιο ευγενικούς εθελοντές που έχω συναντήσει στις τρεις δεκαετίες που παρακολουθώ τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Γιάννα και η ομάδα της, ειδικά η Marton Simitsek, η ταλαντούχα και ακούραστη διευθύντρια επιχειρήσεων, ήταν άτομα που δεν τους έλειπε η έμπνευση στον τρόπο που διεξήγαγαν τους Αγώνες.

    Θαυμάζουμε ακόμα τις ηγετικές ικανότητες του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, που έδωσε ένα δροσερό και δραστήριο νέο ξεκίνημα στους Αγώνες από τη μέρα που ανέλαβε την εξουσία. Οι αρχές της δημοκρατίας, τόσο σπουδαίες για τον ελληνικό λαό, ήταν φανερές στο πνεύμα όλης της διοίκησης, ειδικά στη Φάνη Πάλλη-Πετραλιά την υφυπουργό πολιτισμού, που διαδραμάτισε κύριο ρόλο στην επιτυχή διεξαγωγή των Αγώνων της Αθήνας. Ευχαριστώ ακόμα τη Δήμαρχο της Αθήνας Ντόρα Μπακογιάννη που στους αγώνες αυτούς αποτύπωσε τη χάρη, την ενέργεια και την πίστη της.

    Τα 203 εκατομμύρια Αμερικανών που παρακολούθησαν τους Αγώνες στα τηλεοπτικά δίκτυα του NBC έχουν πλέον μια άλλη αντίληψη για τον ελληνικό λαό. Το ίδιο και εγώ προσωπικά. Από τώρα και πέρα, όταν κάποιος μου λέει αυτό «είναι ο ελληνικός τρόπος» (Ιt's the Greek way), θα τον πιστεύω. Σε όλο τον ελληνικό λαό: έχετε την αιώνια ευγνωμοσύνη μας και τα πιο ειλικρινά μας συγχαρητήρια».

    [07] ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΘΑΝΑΣΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ

    Αθήνα, 8 Οκτωβρίου 2004 (20:47 UTC+2)

    Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Αθανασάκης, έκανε σήμερα τις ακόλουθες δηλώσεις στους δημοσιογράφους, σχετικά με το θέμα της τροπολογίας στο νόμο για τα πανωτόκια και την απογραφή:

    «Για το θέμα της γνωστής τροπολογίας που όλοι γνωρίζετε ύστερα απ' τα σημερινά δημοσιεύματα, επισημαίνουμε ότι ενώ υπήρξε χθες το θέμα της ανακολουθίας της κυβέρνησης -που δεν είναι και η πρώτη- με την εμφάνιση και την εξαφάνιση της τροπολογίας που διακινήθηκε από την κυβέρνηση με την υπογραφή δύο υπουργών, σήμερα μετά και τις δηλώσεις του αναπληρωτή κυβερνητικού εκπροσώπου, υπάρχει σοβαρό θέμα πολιτικής και ηθικής τάξης. Αυτό που σήμερα διαψεύδει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αυτό που δηλώνει ότι δεν κατατέθηκε, αλλά και ότι δεν υπήρχε και πρόθεση κατάθεσης τέτοιας τροπολογίας, αυτό το διαψεύδει με χθεσινές δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό της Αθήνας που μεταδόθηκαν και σήμερα, στο ραδιοφωνικό σταθμό «FLASH», ο αρμόδιος Υφυπουργός Οικονομικών ο κ. Ρεγκούζας. Επαναλαμβάνω. Τη σημερινή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, για το ότι δεν υπήρξε ούτε πρόθεση κατάθεσης τέτοιας τροπολογίας, τη διαψεύδει ο αρμόδιος Υφυπουργός Οικονομικών, ο οποίος ρητά και κατηγορηματικά περιγράφει ήδη από χθες το πρωί και ενώ ήταν σε εξέλιξη η διακίνηση της τροπολογίας, ακριβώς το περιεχόμενό της και το στόχο της. Αποδίδοντάς την μάλιστα στον Υπουργό των Οικονομικών. Σας διαβάζω το κείμενο του κ. Ρεγκούζα, το οποίο θα σας μοιράσω στη συνέχεια απομαγνητοφωνημένο απ' τον ραδιοφωνικό σταθμό:

    «Τι απαντάτε - είναι η ερώτηση του δημοσιογράφου - σε όλους όσους υποστηρίζουν ότι αυτή η τροπολογία ήρθε κυριολεκτικά φωτογραφικά για συγκεκριμένα συμφέροντα, τα οποία είναι πάρα πολύ μεγάλα;».

    Απάντηση του κ. Ρεγκούζα: «Είναι προτιμότερο να εφαρμόζουμε την παροιμία «κάλιο πέντε και στο χέρι παρά δέκα και καρτέρι» αν πρόκειται να μην εισπράξουμε απ' αυτά τα ποσά τίποτα, γιατί πράγματι περί αυτού πρόκειται. Ορισμένα ποσά απ' αυτά τα υψηλά με τον ένα ή τον άλλο τρόπο συνήθως δεν πληρώνονται. Εάν πρόκειται να τα εισπράξουμε έστω κάνοντας...».

    Ερώτηση: «Οι Τράπεζες να τα εισπράξουν, έτσι δεν είναι»;

    Απάντηση του κ. Ρεγκούζα: «Οι τράπεζες είχαν βάλει αυτούς τους περιορισμούς γιατί θεωρούσαν ότι χάνουν πολλά χρήματα αν ανοίξουμε το ανώτερο πλαφόν. Τώρα με τη ρύθμιση αυτή συμφωνούν και οι τράπεζες και αυτό γίνεται με μια διευκρίνηση του Υπουργού Οικονομίας, ο οποίος βέβαια ήταν και ο συντάκτης όλων αυτών των ρυθμίσεων. Νομίζω ότι γίνεται πολύς λόγος για το τίποτε, γιατί ουσιαστικά διευκολύνονται και οι τράπεζες και οι οφειλέτες».

    Αυτή είναι η περιγραφή από τον αρμόδιο Υφυπουργό Οικονομικών, για την ανύπαρκτη, υποτίθεται, τροπολογία, για την οποία δεν υπήρξε υποτίθεται, ούτε καν πρόθεση να κατατεθεί. Το θέμα είναι σοβαρό και κατά το σκέλος της χαριστικής τροπολογίας, αλλά και κατά το σκέλος των διαψεύσεων και των θέσεων και των δηλώσεων που κάνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και οι αρμόδιοι Υπουργοί. Είναι προφανές ότι κάποιος απ' όλους λέει ψέματα και στην πραγματικότητα όλοι λένε ψέματα απ' τη στιγμή που αποκαλύφθηκε το θέμα. Ο κ. Ρεγκούζας είναι αποκαλυπτικός», τόνισε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Αθανασάκης είπε επίσης ότι «υπάρχει το θέμα της περίφημης απογραφής και των κυβερνητικών δηλώσεων γι' αυτό. Η κυβέρνηση της ΝΔ ματαίως επιμένει να αναζητά άλλοθι σε σχέση με τη δήθεν απογραφή της. Επαναλαμβάνουμε ότι δεν υπήρξε καμία απογραφή. Υπήρξε μια αλλαγή των κανόνων εγγραφής των λογιστικών στοιχείων του κράτους. Υπήρξε διαστρέβλωση της πραγματικότητας στην ουσία, όταν πήγαν να προχωρήσουν αναδρομικά σε μια τέτοια ενέργεια. Η ΝΔ στην προσπάθειά της να πλήξει τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, στην ουσία πλήττει τα συμφέροντα της χώρας. Δεν έχει κανένα άλλοθι. Και γι' αυτή τη δήθεν απογραφή θα απολογείται για χρόνια», είπε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

    [08] Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΥ. ΑΝΤΩΝΑΡΟ

    Αθήνα, 8 Οκτωβρίου 2004 (19:16 UTC+2)

    Για το ζήτημα της απογραφής και την οικονομία, για το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, για τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης, για το Χρηματιστήριο, για την τροπολογία για τα πανωτόκια και για τις τουρκικές παραβιάσεις του ελληνικού ενάεριου χώρου, κλήθηκε να απαντήσει κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος.

    Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ενημέρωσης:

    "Χαίρετε.

    Τις τελευταίες ημέρες, το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να διαστρεβλώσει βάναυσα την αλήθεια, όσον αφορά στο θέμα της απογραφής και της πραγματικής εικόνας της ελληνικής οικονομίας. Προφανώς, σε μια προσπάθεια απόσεισης των ευθυνών του για την οικονομική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον τόπο. Στην προσπάθεια αυτή, το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να εμπλέξει και τη Eurostat, ερμηνεύοντας κατά το δοκούν την έκθεση του Γενικού Διευθυντή της Βάντεν Αμπέλε.

    Προς αποκατάσταση της αλήθειας, θα σας διανεμηθεί η επίσημη μετάφραση της έκθεσης, έτσι ώστε ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματά του.

    Η αλήθεια την οποία γνωρίζουν όλοι οι Ελληνες, είναι ότι το ΠΑΣΟΚ συστηματικά τα τελευταία χρόνια, αλλοίωνε τα μεγέθη της ελληνικής οικονομίας, κάτι για το οποίο έχει επανειλημμένως τοποθετηθεί και η Eurostat, είτε με επίσημες εκθέσεις, είτε με δηλώσεις στελεχών της. Εχει αποδειχθεί πλέον και το ομολογούν και οι ίδιοι ότι με λογιστικές αλχημείες, οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ εμφάνιζαν ως δήθεν πλεονασματικούς τους ελλειμματικούς προϋπολογισμούς, έκρυβαν χρέη, έκρυβαν την ανεργία, έκρυβαν την πραγματική εικόνα της ελληνικής οικονομίας. Για εμάς, γνώμονας πολιτικής συμπεριφοράς είναι η αξιοπιστία, η ειλικρίνεια, είναι να κοιτάμε τους πολίτες στα μάτια.

    Να σας ενημερώσω για το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού:

    Τη Δευτέρα, στις 8:30, ο Πρωθυπουργός θα μιλήσει στο δείπνο της εκδήλωσης που διοργανώνει η Herald Tribune στο ξενοδοχείο Intercontinental, με θέμα «Επενδύσεις και Επιχειρηματικές Προοπτικές στη Μετα-ολυμπιακή εποχή».

    Ακούω τις ερωτήσεις σας.

    ΒΛΑΧΟΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, αν κατάλαβα καλά, μας λέτε ότι οι προεκλογικές δεσμεύσεις σας με τους πολίτες ήταν βασισμένες σε άλλη εικόνα της οικονομικής κατάστασης της Ελλάδος. Σήμερα, λοιπόν, λέτε ότι βρήκατε μια κακή οικονομική εικόνα. Θεωρείτε ότι είναι σκοπιμότερο να πάτε και πάλι σε εκλογές, παρουσιάζοντας αυτή τη νέα οικονομική εικόνα και αναπροσαρμόζοντας τις προεκλογικές δεσμεύσεις σας;

    ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν τίθεται θέμα πρόωρων εκλογών.

    ΒΛΑΧΟΣ: Οι προεκλογικές δεσμεύσεις σας, με αυτή την κακή εικόνα, θα εφαρμοστούν ή όχι;

    ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Η οικονομία θα ανασυγκροτηθεί, οι δαπάνες θα περικοπούν, όπου υπάρχουν περιθώρια. Θα τηρηθούν οι δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει προς τους Ελληνες πολίτες.

    ΣΟΥΓΛΕΡΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, η εφημερίδα «ΑΠΟΦΑΣΗ» σήμερα φέρνει μία έρευνα, πανελλαδική δημοσκόπηση, ότι το 89% των Ελλήνων ψηφοφόρων όλων των κομμάτων μιλούν για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το Χρηματιστήριο. Τι θα κάνει η Κυβέρνηση, γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ένα εκατομμύριο και πάνω, μικροεπενδυτές, σε εκείνη την περίοδο έχασαν τα χρήματά τους στο Χρηματιστήριο.

    ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Θα περιμένουμε να δούμε αν υπάρξει και πότε τέτοιο πόρισμα και αν θα κατατεθεί στη Βουλή των Ελλήνων. Εφόσον κατατεθεί και αφού εκτιμηθούν τα στοιχεία τα οποία θα περιλαμβάνει, τότε θα τοποθετηθεί το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

    ΣΟΥΓΛΕΡΗΣ: Στην ίδια δημοσκόπηση βλέπουμε και το 77% των ψηφοφόρων να είναι δυσαρεστημένοι από τη συμπεριφορά που έχει ζητήσει και ο Πρωθυπουργός ταπεινότητα και σεμνότητα- ορισμένων υπουργών. Θα ήθελα το σχόλιό σας.

    ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν σχολιάζω αποτελέσματα σφυγμομετρήσεων.

    ΒΛΑΧΟΣ: Το κάνατε πριν για το Χρηματιστήριο.

    ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Πριν ερωτήθηκα για το τι θα κάνει η Κυβέρνηση για το ζήτημα του Χρηματιστηρίου. Και απάντησα επί του συγκεκριμένου θέματος. Δεν ρωτήθηκα για την τοποθέτηση των ερωτώμενων προσώπων.

    ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, είπατε πριν «εφόσον», και «εφόσον». Ο Πρωθυπουργός έχει δεσμευθεί προεκλογικά ότι θα κινήσει τη διαδικασία γι' αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι έχασαν τα λεφτά τους. Εσείς λέτε «εφόσον έρθει στη Βουλή», «εφόσον στείλει ο Εισαγγελέας, τότε».

    ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ερωτήθηκα για πόρισμα και απάντησα για πόρισμα.

    ΣΠΥΡΑΚΗ: Ισχύει για την κυβέρνηση η προεκλογική φράση του Πρωθυπουργού ότι στο Χρηματιστήριο ετελέστη έγκλημα που δεν παραγράφεται;

    ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ο,τι έχει πει ο Πρωθυπουργός, ισχύει.

    ΣΙΔΕΡΗΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, χθες είπατε ότι ο κ. Ρουσόπουλος θα συναντηθεί με κάθε ενδιαφερόμενο για το θέμα του βασικού μετόχου.

    ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Είπα ότι θα συναντηθεί με τα ενδιαφερόμενα μέρη.

    ΣΙΔΕΡΗΣ: Αρα και με τους καναλάρχες.

    ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Με τα ενδιαφερόμενα μέρη.

    ΣΙΔΕΡΗΣ: Δεν υπάγονται οι καναλάρχες;

    ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Με τα ενδιαφερόμενα μέρη.

    ΣΙΔΕΡΗΣ: Ωραία. Επί πασοκικής δημοκρατίας το άκρον άωτον της διαπλοκής για τη Νέα Δημοκρατία ήταν αυτοί που είχαν ΜΜΕ και έπαιρναν δουλειές και από το Δημόσιο. Αυτούς θέλετε να τους κτυπήσετε. Τώρα γιατί θα συναντηθεί ο κ. Ρουσόπουλος; Για να πάρει τη συγκατάθεσή τους στο πώς θα τους κτυπήσει;

    ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: H κυβέρνηση δεν χρειάζεται τη συγκατάθεση κανενός για να προχωρήσει στη λήψη των μέτρων εκείνων, τα οποία θα διασφαλίσουν τη διαφάνεια.

    ΣΙΔΕΡΗΣ: Χθες, φέρατε σε δύσκολη θέση τον κ. Κουλούρη. Ντρεπόταν από τα μικρόφωνα της Βουλής να πει τη λέξη «νταβατζής». Το μόνο που μπορεί είναι να λέει «Χριστο-Παναγίες» στην Παπακώστα. Θα ζητήσετε συγγνώμη από τον κ. Κουλούρη, του οποίου πληγώσατε την ευαισθησία;

    ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ολοι οι βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου έχουν τη συμπάθεια και την αγάπη μας.

    ΒΛΑΧΟΣ: Κύριε Εκπρόσωπε, ποιοι ήταν οι λόγοι που επέβαλαν στην κυβέρνηση να αποσύρει, χθες, την τροπολογία για τα πανωτόκια;

    ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Μια τροπολογία αν κατατεθεί, συνήθως δεν αποσύρεται. Η εν λόγω τροπολογία δεν κατατέθηκε ποτέ.

    ΒΛΑΧΟΣ: Μοιράστηκε στους ενδιαφερόμενους.

    ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Εσκεμμένα δημιουργούνται ψευδείς εντυπώσεις εκεί που δεν υπάρχουν. Δεν τίθεται απολύτως κανένα θέμα. Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αλλάξουν οι ρυθμίσεις που ψήφισε η Βουλή για τα πανωτόκια. Θα εφαρμοστούν στο ακέραιο.

    ΙΩΑΝΝΟΥ: Κύριε Εκπρόσωπε, τι ακριβώς αφορούσε αυτή η τροπολογία. Μπορείτε να μας πείτε το περιεχόμενό της;

    ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν γνωρίζω να υπάρχει καμία τέτοια τροπολογία.

    ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Ως «εσκεμμένα ψευδείς εντυπώσεις» εννοείτε τα δημοσιεύματα ότι κάνετε χαριστική ρύθμιση για μερικούς μεγαλο-οφειλέτες;

    ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν υπάρχει καμία χαριστική ρύθμιση και ούτε πρόθεση για χαριστική ρύθμιση.

    ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Επειδή είπατε για «ψευδείς εντυπώσεις», γι` αυτό ρωτάω.

    ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν υπάρχει καμία τροπολογία που να κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων.

    ΒΛΑΧΟΣ: Υπάρχει ρύθμιση που είναι ευνοϊκή. Αφορά τις Τράπεζες. Το γεγονός ότι δεν κατατίθεται δύο πράγματα συμβαίνουν: Εάν την καταθέσετε είναι ευνοϊκές οι ρυθμίσεις για κάποιους οφειλέτες. Εάν δεν την καταθέσετε είναι ευνοϊκές οι ρυθμίσεις για κάποιες Τράπεζες που χάνουν εισοδήματα. Αρα, είτε με το ένα, είτε με το άλλο κάποιον ευνοείτε.

    ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Η σημερινή κυβέρνηση δεν έφερε και δεν πρόκειται να φέρει ποτέ φωτογραφικές ρυθμίσεις, όπως συνήθιζε να κάνει η προηγούμενη κυβέρνηση.

    ΤΣΙΟΔΡΑΣ: Το κείμενο της τροπολογίας που κυκλοφορούσε από ποιόν συντάχθηκε; Ηταν σε γνώση των υπουργών;

    ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν υπάρχει καμία τροπολογία αφού δεν κατατέθηκε στη Βουλή.

    ΙΩΑΝΝΟΥ: Κύριε Εκπρόσωπε, αυτό το σχέδιο, το οποίο κάποιοι το πήραν στα χέρια τους, γιατί τελικά δεν προχώρησε και αποσύρθηκε; Γιατί, έκρινε η κυβέρνηση ότι δεν έπρεπε να το προχωρήσει;

    ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σας λέω ότι δεν υπάρχει πρόθεση κατάθεσης τέτοιας τροπολογίας.

    ΒΙΤΑΛΗΣ: Χθες, είχαμε πάλι σειρά παραβιάσεων στον εθνικό εναέριο χώρο και μάλιστα από αυτά τα τέσσερα ήταν οπλισμένα. Θέλω να ρωτήσω, αν η ελληνική κυβέρνηση ενημερώσει γι` αυτή τη συμπεριφορά της Τουρκίας την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ.

    ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Η κυβέρνηση καταγράφει ό,τι συμβαίνει και όταν κρίνει πως πρέπει να γίνουν ορισμένες ενέργειες, προβαίνει σε αυτές.

    ΤΣΙΟΔΡΑΣ: Μιλήσατε πριν για το Χρηματιστήριο και είπατε ότι εάν το πόρισμα έρθει στη Βουλή, εάν υπάρχουν στοιχεία, τότε θα δει η Ν.Δ. τι θα κάνει. Ωστόσο, η δέσμευση ότι θα πληρώσουν οι ένοχοι για το Χρηματιστήριο, είπατε ότι ισχύει. Άρα, λοιπόν, να υποθέσουμε ότι εάν το συγκεκριμένο πόρισμα δεν καταλογίζει ευθύνες, θα προσφύγετε πάλι στη Δικαιοσύνη και θα ζητήσετε να ερευνηθεί εκ νέου το ζήτημα του Χρηματιστηρίου.

    ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Σε αυτά τα θέματα οι κινήσεις γίνονται βήμα-βήμα. Εφόσον εικάζετε ότι επίκειται η κατάθεση κάποιου πορίσματος, θα πρέπει να περιμένουμε πρώτα να κατατεθεί.

    ΤΣΙΟΔΡΑΣ: Εάν από το πόρισμα δεν προκύπτει κάτι, η κυβέρνηση εμμένει στη δήλωσή της ότι οι ένοχοι θα καθίσουν στο σκαμνί, που σημαίνει ότι θα κινήσει εκ νέου τις διαδικασίες προκειμένου οι ένοχοι να πληρώσουν.

    ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Οι δηλώσεις που έχει κάνει ο Κώστας Καραμανλής, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τώρα ως Πρωθυπουργός, εξακολουθούν να ισχύουν.

    ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Τότε σημαίνει πως έχει αποφανθεί ότι υπάρχει έγκλημα χωρίς να υπάρξει πόρισμα και έρευνα. Τα εγκλήματα κατά του λαού και του τόπου δεν διαγράφονται και δεν παραγράφονται, είναι η δήλωσή του

    ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Ας περιμένουμε και θα δούμε.

    ΚΑΚΑΛΗΣ: Πριν από μερικούς μήνες, ο κ. Ρουσόπουλος ασκώντας κριτική στο υπάρχον καθεστώς για τα ΜΜΕ, είχε δηλώσει ότι η ισχύουσα νομοθεσία όχι μόνο δεν καθιερώνει τη μέχρι φυσικού προσώπου ονομαστικοποίηση των μετοχών, εταιρειών που κατέχουν ΜΜΕ, αλλά επιτρέπει τη διείσδυση των διαπλεκομένων off shore εταιρειών στο μετοχικό κεφάλαιο. Να υποθέσουμε ότι το νομοσχέδιο που θα έρθει μέχρι το τέλος του χρόνου -όπως έχετε δηλώσει- θα κατοχυρώσει και την ονομαστικοποίηση των μετοχών και θα αποκλείει τις off shore εταιρείες;

    ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Να μην υποθέσετε τίποτα. Περιμένετε το νομοσχέδιο, το οποίο θα κατατεθεί έως το τέλος του χρόνου.

    ΚΑΚΑΛΗΣ: Θα απεικονίζονται σε αυτό οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση;

    ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Περιμένετε το νομοσχέδιο.

    ΣΟΥΓΛΕΡΗΣ: Πριν από λίγο συναντήθηκε ο Πρωθυπουργός με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Ορφανό. Βγαίνει κάτι από αυτή τη συνάντηση; Έχει σχέση με τις χρηματοδοτήσεις των ομοσπονδιών και με το θέμα της ΑΕΚ;

    ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Η συνάντηση τελείωσε λίγα λεπτά πριν από το briefing, γι αυτό δεν είμαι ενημερωμένος.

    ΣΟΥΓΛΕΡΗΣ: Η εφημερίδα «Espresso» δημοσιεύει ένα θέμα για κομπογιαννίτες γιατρούς κάπου στην Πρέβεζα

    ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Για το θέμα αυτό, παρακαλώ να απευθυνθείτε στο Υπουργείο Υγείας.

    ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Την Τρίτη, ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος μιλώντας στους ιεράρχες είπε ότι έχει υποβάλει στον Πρωθυπουργό έναν κατάλογο με δέκα αιτήματα, μεταξύ των οποίων και για το θέμα των ταυτοτήτων. Είπε, επίσης, ότι δεν ξεχνά τα αιτήματα και περιμένει από τον Πρωθυπουργό να τα υλοποιήσει. Θα μας πείτε ποια είναι αυτά τα αιτήματα και τι θα κάνει ο Πρωθυπουργός γι αυτά;

    ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν θα δημοσιοποιήσουμε τον κατάλογο των αιτημάτων. Πρόκειται για σειρά αιτημάτων που είχε διατυπώσει ο Αρχιεπίσκοπος στην πρώτη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό, μετά τις εκλογές στις 7 Μαρτίου. Τα αιτήματα αυτά μελετώνται και από τις δύο πλευρές.

    ΓΚΟΥΤΖΑΝΗΣ: Θα γίνουν κάποιες ανακοινώσεις;

    ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν είναι της στιγμής.

    ΣΙΔΕΡΗΣ: Δεν είναι υποχρεωμένη η κυβέρνηση, αφού είχε υπογράψει για τις ταυτότητες, μπροστά στα ΜΜΕ

    ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Υποχρεωμένη, γιατί;

    ΣΙΔΕΡΗΣ: Στο να τηρήσει την υπόσχεσή της.

    ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Δεν έχω καμία απάντηση επ` αυτού.

    ΠΕΠΟΝΗΣ: Επανέρχομαι στο θέμα του βασικού μετόχου του νομοσχεδίου που ετοιμάζετε. Όπως ξέρουμε, στις επιχειρήσεις υπάρχουν και οι εργαζόμενοι. Είπατε πριν ότι η κυβέρνηση θα συζητήσει με τα ενδιαφερόμενα μέρη πριν καταθέσει το νομοσχέδιο. Έμμεσα ενδιαφέρονται και οι εργαζόμενοι για να ξέρουν, ποιο θα είναι το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς των επιχειρήσεων. Θα συζητήσετε και με αυτούς;

    ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Είδατε, λοιπόν, ότι υπάρχουν πολλά ενδιαφερόμενα μέρη. Ισχύει η χθεσινή δήλωσή μου.

    ΠΕΠΟΝΗΣ: Δηλαδή, θα καλέσετε και τους εργαζόμενους;

    ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Η κυβέρνηση συζητά με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.

    ΠΕΠΟΝΗΣ: Δηλαδή, μιλάει με την ΕΣΗΕΑ; Για να ξέρουμε.

    ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Θα συζητήσει με όσους σχετίζονται με το συγκεκριμένο αντικείμενο.

    ΚΑΚΑΛΗΣ: Προτίθεται η κυβέρνηση να προχωρήσει σε σύσταση ανεξάρτητης αρχής για τις συμβάσεις σε προμήθειες και έργα του δημοσίου;

    ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ: Πρόκειται για προεκλογική δέσμευση, την οποία είχε αναλάβει η Ν.Δ. όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση. Η δέσμευση αυτή θα τηρηθεί. Άλλωστε, η ρύθμιση αυτή προβλέπεται και από τις οδηγίες της Ε.Ε. για τις 25 χώρες-μέλη και θα ισχύσει από το 2006.

    Σας ευχαριστώ.

    Καλό Σαββατοκύριακο".

    [09] ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΛΗΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ

    Αθήνα, 8 Οκτωβρίου 2004 (19:07 UTC+2)

    Συνεχίστηκε σήμερα για δεύτερη ημέρα η διαδικασία της κλήρωσης των κατοικιών του Ολυμπιακού Χωριού από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας.

    Στη σημερινή κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας κληρώθηκαν 342 κατοικίες.

    Συγκεκριμένα κληρώθηκαν 172 κατοικίες στην κατηγορία Α΄ (δικαιούχοι που προστατεύουν από 8 μέλη οικογενείας και πάνω ή 4 ανήλικα παιδιά) και 170 κατοικίες στην κατηγορία Γ΄ (δικαιούχοι που προστατεύουν 4-5 μέλη οικογενείας με εισόδημα έτους 2002 κάτω των 9.969,75 ευρώ και ημερομίσθια πάνω από 2.500.

    Οι 342 δικαιούχοι στους οποίους κληρώθηκε κατοικία στις κατηγορίες Α΄ και Γ΄ είναι οι εξής:

    ΚΑΤΗΓ. ΑΡ.ΚΛΗΡ. ΕΠΙΘΕΤΟ ΟΝΟΜΑ ΟΝ.ΠΑΤΡΟΣ ΟΝ.ΜΗΤΡΟΣ

    Α 4 ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΟΛΓΑ

    Γ 206 ΑΓΓΕΛΟΥΛΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΑ

    Α 9 ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΗ

    Γ 214 ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

    Γ 3 ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

    Γ 216 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

    Α 10 ΑΛΕΞΙΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

    Γ 7 ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΣΑΒΒΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗ

    Α 12 ΑΜΑΡΑΝΤΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΑΡΙΑ

    Α 14 ΑΜΠΟΥΧΑΜΑΡ ΑΜΠΝΤΕΛΑΖΙΖ ΑΧΜΕΤ INAΓΙΑΤ

    Α 16 ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ ΕΙΡΗΝΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΜΑΡΙΑ

    Γ 223 ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΕΒΑΣΤΗ

    Α 18 ΑΝΔΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

    Α 21 ΑΝΤΩΝΑΤΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

    Γ 230 ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΒΛΑΝΤΙΣΛΑΒΑ

    Γ 232 ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΕΥΘΑΛΙΑ

    Α 25 ΑΡΑΠΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ-ΚΩ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

    Γ 235 ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΡΟΥΜΠΙΝΗ

    Γ 10 ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

    Α 28 ΑΣΗΜΑΚΗ ΜΑΡΙΑ ΠΕΤΡΟΣ ΣΤΕΛΛΑ

    Α 29 ΑΧΜΕΤ ΣΑΓΚΙΡ ΓΟΥΛΑΜ ΦΑΤΕ

    Γ 243 ΑΧΜΝΕΤ ΣΑΜΠΕΡ ΑΝΟΥΑ ΣΑΝΙΑ

    Γ 250 ΒΑΝΤΑΡΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

    Γ 251 ΒΑΡΕΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΡΓΥΡΩ

    Γ 258 ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΜΙΛΙΤΣΑ

    Γ 261 ΒΑΣΣΑΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΑΡΙΑ

    Γ 19 ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΕΥΦΗΜΙΑ

    Γ 264 ΒΕΛΝΤΕΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΔΙΟΝΥΣΙΑ

    Γ 273 ΒΛΑΧΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ

    Α 40 ΒΟΥΔΟΥΡΗ ΠΗΝΕΛΟΠΗ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

    Α 42 ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΕΙΡΗΝΗ

    Α 45 ΓΑΒΑΛΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΡΘΑ

    Α 49 ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΕΡΑ

    Α 51 ΓΙΑΖΓΚΟΥΛΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΝΑ

    Γ 293 ΓΙΑΛΑΜΟΥΙΔΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΗ

    Γ 295 ΓΙΑΜΑΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΟΥΡΑΝΙΑ

    Γ 297 ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ -ΠΑΝΑΓ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

    Γ 298 ΓΙΑΝΝΑΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

    Γ 300 ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΥΓΕΝΙΑ

    Γ 313 ΓΚΑΛΙΟΥΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΖΩΗ

    Α 451 ΓΚΙΚΑ ΙΩΑΝΝΑ ΜΙΧΑΗΛ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

    Α 59 ΓΚΟΒΙΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΩΜΑΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ

    Α 60 ΓΚΟΒΟΤΣΟΥ ΑΘΗΝΑ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

    Γ 319 ΓΚΟΥΜΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΡΙΑ

    Α 452 ΓΟΡΓΟΛΗ ΣΟΦΙΑ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑ

    Α 65 ΔΑΒΑΡΗΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΙΩΑΝΝΑ

    Α 69 ΔΑΡΑΜΑΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΑΔΑ

    Γ 337 ΔΕΔΕΓΚΙΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ

    Α 70 ΔΕΛΑΠΟΡΤΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΑΡΙΑ

    Γ 347 ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΥ-ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗ ΤΡΙΑΝ/ΛΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΦΑΙΔΡΑ

    Α 74 ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΡΙΑ

    Α 76 ΔΗΜΟΥΤΣΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΑ

    Α 78 ΔΙΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

    Α 80 ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

    Γ 355 ΔΟΥΜΑΝΗΣ ΠΑΤΡΟΚΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

    Γ 356 ΔΡΑΚΟΣ ΤΣΟΥΜΑΛΗΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ

    Α 85 ΔΡΟΥΓΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΟΛΓΑ

    Α 86 ΕΛ ΖΑΓΙΑΤΑ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ - ΜΑΣ ΑΛΙ ΧΕΝΕΜ

    Γ 362 ΕΥΔΟΓΛΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

    Α 93 ΖΑΒΡΙΔΟΥ ΓΚΑΛΙΝΑ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗ

    Γ 38 ΖΑΓΑΡΕΛΟΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑ

    Α 94 ΖΑΡΑΝΗ - ΣΤΕΦΟΥ ΕΥΘΑΛΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ

    Γ 41 ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

    Γ 370 ΖΑΧΡΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ΗΛΙΑΣ ΣΟΦΙΑ

    Γ 375 ΖΗΡΕΣΙΩΤΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ ΘΩΜΑΣ ΔΗΜΗΤΡΑ

    Α 96 ΖΗΣΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ

    Α 97 ΖΙΡΙΑΚΩΒ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΑΙΜΥΛΙΑ

    Α 98 ΖΙΡΤΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΕΛΕΝΗ

    Α 100 ΖΥΓΟΥΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΛΙΣΤΡΑΤΟΣ ΕΛΕΝΗ

    Γ 385 ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

    Γ 388 ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΑ

    Α 101 ΘΩΜΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

    Γ 396 ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΑΡΙΑ

    Γ 45 ΙΩΑΚΕΙΜΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

    Γ 46 ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΟΦΙΑ

    Γ 48 ΚΑΓΙΑΝΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΕΛΕΝΗ

    Γ 408 ΚΑΙΜΕΝΑ ΜΑΡΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΣΟΥΖΑΝΑ

    Γ 416 ΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΦΑΝΟΥΡΙΑ

    Α 108 ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΘΩΜΑΪΤΣΑ

    Γ 55 ΚΑΝΕΛΛΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΟΛΓΑ

    Α 111 ΚΑΝΕΤΣΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΤΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΑ

    Γ 435 ΚΑΝΤΖΟΥΡΙΔΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΜΑΡΙΑ

    Α 113 ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΟΦΙΑ

    Γ 441 ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΕΙΡΗΝΗ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

    Α 115 ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑ

    Α 117 ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΑΛΕΞΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΑΡΙΑ

    Γ 446 ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

    Α 119 ΚΑΡΑΙΣΚΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΦΩΤΕΙΝΗ

    Α 121 ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΘΩΜΑΣ ΓΕΩΡΓΙΑ

    Γ 453 ΚΑΡΑΜΟΥΖΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΑΡΙΑ

    Γ 460 ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ

    Α 126 ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΡΓΥΡΩ

    Α 127 ΚΑΡΕΛΙΩΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΗΝΕΛΟΠΗ

    Α 128 ΚΑΡΙΟΦΥΛΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΑΡΟΥΛΑ

    Γ 465 ΚΑΡΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΑΪΟΣ ΑΝΔΡΙΑΝΗ

    Γ 473 ΚΑΤΗΣ ΘΩΜΑΣ ΖΗΣΟ ΜΑΓΔΑΛΙΝΗ

    Γ 475 ΚΑΤΗΦΟΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

    Α 133 ΚΑΤΟΥΡΤΣΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΡΘΕΝΙΑ

    Γ 68 ΚΑΤΣΑΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

    Γ 69 ΚΑΤΣΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ

    Γ 478 ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑ

    Γ 72 ΚΕΝΤΙΣΤΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΑ

    Α 137 ΚΕΣΕΟΓΛΟΥ ΕΛΕΝΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΟΦΙΑ

    Α 138 ΚΕΣΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΠΑΡΘΕΝΑ

    Α 139 ΚΙΖΗΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΤΑΣΙΑ

    Γ 73 ΚΙΜΠΕΖΗΣ ΑΓΓΕΛΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

    Γ 490 ΚΛΕΦΤΟΓΙΑΝΝΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

    Γ 493 ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΕΛΕΝΗ

    Γ 495 ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΖΩΗ

    Α 142 ΚΟΚΚΟΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΔΙΟΝΥΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΑΡΙΑ

    Γ 498 ΚΟΚΟΤΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

    Γ 75 ΚΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΙΟΥΛΙΑ

    Γ 504 ΚΟΜΠΟΡΑΚΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΡΤΕΜΗΣΙΑ

    Γ 507 ΚΟΝΤΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΛΕΝΗ

    Γ 77 ΚΟΝΤΑΛΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΑΜΠΡΙΝΗ

    Γ 508 ΚΟΝΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

    Α 145 ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

    Γ 512 ΚΟΝΤΟΔΗΜΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΧΡΥΣΑΝΘΗ

    Γ 515 ΚΟΠΑΛΑΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

    Α 458 ΚΟΠΑΡΑΝΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΠΕΤΡΟΣ ΣΤΕΡΓΙΑΝΗ

    Γ 519 ΚΟΡΟΝΙΔΟΥ-ΜΑΥΡΙΔΟΥ ΕΛΛΕΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΟΛΓΑ

    Α 149 ΚΟΡΩΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

    Γ 523 ΚΟΥΙΜΤΖΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΕΛΠΙΔΑ

    Γ 531 ΚΟΥΝΕΝΗΣ ΜΑΡΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ

    Γ 532 ΚΟΥΝΝΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΙΟΥΛΙΑ

    Γ 534 ΚΟΥΡΛΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑ

    Α 159 ΚΟΥΣΤΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΦΩΤΕΙΝΗ

    Α 160 ΚΟΥΤΟΥΠΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

    Α 163 ΚΟΥΤΣΟΜΥΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

    Γ 81 ΚΟΥΤΣΟΣΠΥΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΑΘΑΝΑΣΙΑ

    Α 164 ΚΟΥΤΣΟΥΚΑΝΙΔΗΣ ΒΑΛΙΚΟ ΙΩΑΚΕΙΜ ΑΝΘΗ

    Α 167 ΚΡΑΛΛΗ ΜΑΡΙΑ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

    Α 168 ΚΡΑΜΠΟΚΟΥΚΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ

    Γ 548 ΚΡΙΚΕΛΗΣ ΒΑΪΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΕΛΠΟΜΕΝΗ

    Α 170 ΚΡΙΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΡΙΑ

    Γ 552 ΚΥΔΩΝΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΣΩΤΗΡΙΑ

    Γ 557 ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΦΩΤΗΣ ΝΙΚΟΣ ΕΛΕΝΗ

    Α 175 ΚΥΤΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΜΑΡΙΑ

    Γ 558 ΚΥΤΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΜΑΡΙΑ

    Α 176 ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΡΙΑ

    Γ 566 ΚΩΣΤΟΥΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ ΓΑΡΥΦΑΛΙΑ

    Α 180 ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΣΤΕΛΛΑ

    Α 181 ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ ΝΑΝΤΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΡΙΑ

    Γ 86 ΛΑΚΚΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΣΟΦΙΑ

    Α 183 ΛΑΝΤΖΟΥΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΦΩΤΙΟΣ ΙΩΑΝΝΑ

    Γ 579 ΛΑΠΠΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΗΛΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

    Α 184 ΛΙΑΣΚΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΣΟΦΙΑ

    Α 186 ΛΙΟΛΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

    Γ 596 ΛΥΜΠΕΡΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΛΕΝΗ

    Α 459 ΜΑΓΓΑ ΟΥΡΑΝΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΔΑΦΝΗ

    Γ 597 ΜΑΓΚΑΦΑ ΠΑΝΑΓΟΥΛΑ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

    Γ 599 ΜΑΘΕΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

    Α 192 ΜΑΚΡΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΛΕΝΑ

    Γ 606 ΜΑΚΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΜΑΡΙΝΑ

    Γ 610 ΜΑΜΩΝΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΕΥΘΑΛΙΑ

    Α 195 ΜΑΝΕΣΗ ΠΗΓΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑ

    Α 198 ΜΑΡΙΝΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΣΟΦΙΑ

    Α 199 ΜΑΡΟΥΛΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ ΑΝΤΩΝΙΑ

    Γ 632 ΜΑΡΤΙΝΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

    Α 200 ΜΑΣΤΟΡΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΡΥΣΗ

    Α 203 ΜΑΥΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

    Γ 635 ΜΕΓΑΛΟΜΜΑΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ

    Γ 636 ΜΕΙΜΑΡΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΘΩΜΑΣ ΜΑΡΙΑ

    Γ 638 ΜΕΛΙΣΣΟΥΡΓΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΕΛΕΝΗ

    Γ 640 ΜΕΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΦΙΛΑΡΕΤΟΣ ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ

    Γ 645 ΜΗΤΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

    Α 208 ΜΗΤΡΟΓΕΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

    Γ 647 ΜΗΤΡΟΤΑΣΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΖΩΗ

    Γ 650 ΜΗΤΣΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

    Α 211 ΜΙΤΣΙΚΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΣΧΑΛΙΑ

    Γ 652 ΜΙΧΑΛΑ ΜΑΡΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΟΛΥΞΕΝΗ

    Α 213 ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑ

    Α 217 ΜΟΙΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΛΥΓΕΡΗ

    Α 222 ΜΟΥΚΑΝΗΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΗΡΑΚΛΗΣ ΜΑΡΙΑ

    Α 224 ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΒΡΑΑΜ ΕΥΓΕΝΙΑ

    Α 462 ΜΟΥΡΑΤΙΔΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΠΑΡΘΕΝΑ

    Γ 660 ΜΟΥΡΕΛΑΤΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

    Γ 662 ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΑΧΜΕΤ ΓΚΑΜΑΛ ΑΜΠΝΤΕΛ

    Α 230 ΜΠΑΚΑΛΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΤΕΡΓΙΑΝΗ

    Γ 110 ΜΠΑΚΟΥΡΟΣ ΛΟΥΚΑΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΜΑΡΙΑ

    Α 232 ΜΠΑΛΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ

    Γ 668 ΜΠΑΝΤΕΣ ΦΩΤΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΥΓΕΝΙΑ

    Α 236 ΜΠΑΝΤΟΥΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΡΙΑ

    Α 239 ΜΠΑΡΤΣΩΤΑΣ ΚΑΝΕΛΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΘΗΝΑ

    Γ 678 ΜΠΕΛΕΤΡΙΝΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

    Γ 680 ΜΠΕΛΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΗΛΙΑΣ ΜΑΡΙΑ

    Α 245 ΜΠΟΣΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΑΡΙΑ

    Γ 690 ΜΠΟΤΣΑΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΑΣΙΑ

    Α 248 ΜΠΟΥΡΗΣ ΘΩΜΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΑΡΔΙΤΣΑ

    Γ 696 ΜΠΟΧΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΕΥΑΝΘΙΑ

    Α 463 ΜΠΡΑΜΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΑ

    Γ 120 ΝΑΥΠΛΙΩΤΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΑΡΒΑΡΑ

    Α 251 ΝΑΥΡΟΖΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΟΛΓΑ

    Γ 704 ΝΙΑΡΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ

    Α 255 ΝΙΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΗΛΙΑΝΝΑ-

    Α 256 ΝΙΚΗΤΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

    Α 259 ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΦΩΤΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΡΟΥΜΠΙΝΗ

    Γ 710 ΝΟΜΙΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

    Γ 715 ΝΤΑΣΗΣ ΠΕΤΡΟΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΜΙΜΗΤΣΑ

    Α 260 ΝΤΑΧΑΝ ΑΧΜΕΝΤ ΙΜΠΡΑΙΜ ΦΑΤΙΜΑΤ

    Α 261 ΝΤΕΜΑΡ ΑΧΜΕΝΤ ΜΠΑΣΙΡ ΜΑΡΙΑΜ

    Γ 719 ΝΤΙΝΟΣ ΘΩΜΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΟΛΓΑ

    Γ 722 ΝΤΟΥΛΕΣ ΗΛΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΡΗΣΤΕΑ

    Α 264 ΞΟΥΡΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΕΛΕΝΗ

    Α 266 ΟΛΙΒΑ ΑΝΤΩΝΙΟ ΚΟΣΜΑΣ ΑΝΤΩΝΙΑ

    Γ 732 ΟΡΦΑΝΟΥΔΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΑΙΡΗ

    Α 268 ΟΥΖΟΥΝ ΑΠΤΟΥΛΑ ΣΑΛΗ ΜΕΜΕΤ ΦΑΤΜΕ

    Α 269 ΟΥΤΣΙΚΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΜΑΡΑΓΔΗ

    Α 271 ΠΑΜΑΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΕΛΕΝΗ

    Γ 738 ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ ΦΩΤΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ

    Α 274 ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑ

    Γ 129 ΠΑΝΤΑΖΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

    Α 278 ΠΑΝΤΕΛΑΙΟΥ ΖΑΦΕΙΡΙΑ ΛΑΖΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

    Α 281 ΠΑΝΤΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΝΝΑ

    Α 283 ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΙΩΣΗΦ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΕΙΡΗΝΗ

    Γ 756 ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

    Γ 757 ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΙΔΗ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗ ΣΟΦΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΞΕΝΙΑ

    Γ 761 ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΗ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΖΩΗ

    Γ 765 ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΕΛΕΝΗ

    Α 289 ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΤΑΜΑΤΟΥΛΑ

    Γ 773 ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΕΥΤΥΧΙΑ

    Γ 776 ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΛΛΗ

    Γ 778 ΠΑΠΑΖΟΓΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

    Γ 782 ΠΑΠΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΜΑΡΑΓΔΑ

    Γ 785 ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΘΩΜΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗ

    Γ 135 ΠΑΠΟΓΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΡΥΦΩΝ ΑΘΑΝΑΣΙΑ

    Α 296 ΠΑΠΠΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΙΛΙΠΠΑΣ ΓΑΡΟΥΦΩ

    Α 297 ΠΑΠΠΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

    Α 298 ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΑ

    Γ 792 ΠΑΣΠΑΛΙΑΡΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΟΛΓΑ

    Α 300 ΠΑΣ-ΧΑΛΗΛ ΤΟΥΡΓΚΑΪ ΓΙΑΣΑΡ ΦΑΤΜΕ

    Γ 796 ΠΑΤΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

    Γ 138 ΠΑΤΣΙΩΡΑΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΜΑΡΑΓΔΗ

    Α 305 ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΖΑΝΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗ

    Α 309 ΠΙΝΑΚΟΥΛΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ ΑΡΕΤΗ

    Γ 813 ΠΟΛΙΤΑΚΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΑΡΙΑ

    Α 312 ΠΟΛΝΤΑΤΣΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

    Α 466 ΠΟΥΡΟΥΖΙΔΗ ΣΟΦΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΕΝΑ

    Α 317 ΠΡΟΒΑΤΑΣ ΜΑΡΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ

    Α 467 ΠΡΩΤΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΑΡΓΥΡΩ

    Α 320 ΡΑΣΟΥΛ ΓΚΟΥΛΑΜ ΣΟΥΛΤΑΝ ΑΛΙ ΦΑΤΜΑ

    Γ 148 ΡΑΧΑ ΑΛΛΑΧ ΡΑΧΜΑΤ ΚΗΑΝ ΧΑΚΙΜ ΜΠΙΜΠΙ

    Α 321 ΡΑΧΩΒΙΤΣΑ ΖΩΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

    Γ 833 ΡΗΓΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΦΩΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑ

    Α 328 ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

    Α 329 ΡΟΥΜΠΕΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΚΕΡΑΣΙΑ

    Α 331 ΡΟΥΣΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

    Α 333 ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΕΛΕΝΗ

    Γ 839 ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΡΙΑ

    Α 335 ΣΑΒΒΟΥΛΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ ΜΙΧΑΗΛ ΙΟΥΛΙΑ

    Α 336 ΣΑΚΚΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΩΚΩΒΟΣ ΒΙΟΛΕΤΑ

    Α 342 ΣΕΙΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΡΘΕΝΑ

    Γ 156 ΣΕΚΕΡΤΖΗΣ ΜΙΡΑΝ ΚΑΡΑΜΠΕΤ ΓΚΙΟΥΛΚΙΣ

    Γ 159 ΣΙΑΛΜΑΣ ΠΑΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ

    Γ 851 ΣΙΑΠΛΑΟΥΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΑΡΙΣΤΕΑ

    Γ 852 ΣΙΓΑΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ ΣΟΥΛΤΑΝΑ

    Γ 859 ΣΙΟΥΝΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΛΕΝΗ

    Α 347 ΣΙΡΑΝΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΟΛΓΑ

    Γ 161 ΣΚΕΝΤΖΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΔΗΜΗΤΡΑ

    Γ 866 ΣΚΟΥΡΑΣ RENATO ΠΑΝΟΣ ΠΟΛΥΞΕΝΗ

    Γ 868 ΣΚΟΥΦΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΑΡΙΑΝΘΗ

    Α 350 ΣΜΙΤ ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΒΙΚΤΩΡ ΑΙΜΙΛΙΑ

    Α 351 ΣΜΠΟΡΑΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΧΡΥΣΑΝΘΗ

    Α 472 ΣΟΙΛΕΜΕΤΖΙΔΟΥ ΑΝΝΑ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΥΘΥΜΙΑ

    Γ 872 ΣΟΛΔΑΤΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

    Α 352 ΣΟΛΙΜΑΝ ΜΑΧΜΟΥΝΤ ΜΟΧΑΜΕΤ ΦΑΟΥΖΙΑ

    Γ 873 ΣΟΡΩΤΟΣ ΜΗΝΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΑΛΛΙΟΠΗ

    Γ 879 ΣΠΑΝΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΑΝΔΡΕΑΣ ΔΗΜΗΤΡΑ

    Α 355 ΣΠΑΝΟΥΔΗΣ ΣΟΤΗΡΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

    Α 473 ΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑ

    Α 356 ΣΠΙΓΓΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΟΛΓΑ

    Γ 882 ΣΠΥΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

    Α 357 ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΜΑΡΙΑ

    Γ 883 ΣΤΑΘΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ

    Γ 887 ΣΤΑΙΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΡΟΣΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

    Γ 890 ΣΤΑΜΠΟΛΛΟΓΛΟΥ ΣΑΜΟΥΗΛ ΙΓΝΑΤΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑ

    Γ 891 ΣΤΑΣΙΝΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΦΩΤΕΙΝΗ

    Α 360 ΣΤΑΥΡΑΤΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

    Α 362 ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΛΑΜΠΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ

    Γ 895 ΣΤΑΦΙΟΝΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΟΦΙΑ

    Α 366 ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΘΕΟΔΟΥΛΑ

    Α 367 ΣΤΕΦΟΣ ΜΙΧΑΗΛ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ

    Α 369 ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΘΩΜΑΣ ΘΕΟΔΩΡΑ

    Γ 904 ΣΥΡΙΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΣΟΦΙΑ

    Γ 906 ΣΥΡΙΓΟΥ-ΛΙΟΝΑΚΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

    Α 371 ΣΩΤΗΡΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

    Α 474 ΤΑΓΑΡΗ ΚΩΝ/ΝΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΥΘΥΜΙΑ

    Γ 172 ΤΑΚΤΙΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΡΙΑΔΑ

    Γ 173 ΤΑΚΤΙΚΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΡΙΑ

    Γ 911 ΤΑΛΑΤΑΝΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΡΙΑΝΤ/ΛΙΑ

    Γ 913 ΤΑΞΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΟΛΓΑ

    Γ 915 ΤΑΡΙΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΕΛΕΝΗ

    Α 375 ΤΑΤΑΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΧΑΪΔΩ

    Α 376 ΤΑΤΑΡΗ ΜΑΡΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΡΓΥΡΗ

    Α 377 ΤΑΧΜΑΖΙΔΗ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΟΦΙΑ

    Γ 920 ΤΕΠΕΛΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΣΟΦΙΑ

    Α 381 ΤΖΑΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΜΑΡΙΑ

    Γ 933 ΤΖΩΡΤΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΔΕΣΠΩ

    Α 388 ΤΙΟΥΛΤΕΜΠΑΓΙΕΒΑ ΒΕΡΑ ΓΕΣΕΝΧΑΝ ΖΗΝΑΙΔΑ

    Γ 935 ΤΟΛΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΛΙΚΗ

    Γ 948 ΤΡΟΥΛΙΤΑΚΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑ

    Α 396 ΤΣΑΠΑΝΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΧΡΗΣΗ

    Γ 953 ΤΣΑΡΝΑΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑ

    Α 397 ΤΣΑΤΑΛΜΠΑΣΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ

    Α 398 ΤΣΑΤΣΑΡΑΓΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

    Α 399 ΤΣΑΤΣΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΦΕΒΡΩΝΙΑ

    Γ 960 ΤΣΕΣΜΕΤΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΕΙΡΗΝΗ

    Α 402 ΤΣΙΑΡΠΕΛΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΗ

    Α 404 ΤΣΙΛΙΚΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΟΜΝΑ

    Γ 968 ΤΣΙΛΙΚΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

    Γ 186 ΤΣΙΜΠΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ

    Α 405 ΤΣΙΝΑΡΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΟΛΓΑ

    Γ 971 ΤΣΙΟΥΜΠΡΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ

    Α 406 ΤΣΙΡΙΠΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ

    Γ 979 ΤΣΟΥΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΧΡΥΣΑΝΘΗ

    Γ 989 ΦΑΛΤΣΕΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑ

    Α 410 ΦΑΝΗΣ (FANI) ΣΠΥΡΟΣ (SPIPO) ΗΛΙΑΣ ΖΩΙΤΣΑ

    Γ 993 ΦΕΛΕΚΗΣ ΕΑΓΓΕΛΟΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΛΑΜΠΡΙΝΗ

    Α 411 ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

    Γ 995 ΦΛΕΒΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ

    Α 413 ΦΛΟΚΑΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

    Α 416 ΦΡΑΝΤΖΕΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑ

    Α 417 ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΜΑΡΙΑΝΘΗ

    Α 418 ΦΥΚΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑ

    Α 419 ΦΩΣΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΕΛΕΝΗ

    Γ 1007 ΦΩΤΟΥ ΑΡΓΥΡΩ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΡΙΑ

    Α 421 ΧΑΛΚΙΑΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΕΥΑΝΘΙΑ

    Α 425 ΧΑΡΑΚΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΙΑ

    Α 426 ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΕΛΕΝΗ

    Α 431 ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΑ

    Α 432 ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΗΛ ΧΡΗΣΤΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

    Α 433 ΧΑΤΖΗΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΜΑΡΙΑ

    Α 435 ΧΑΤΖΗΣΤΕΦΑΝΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΜΟΔΕΣΤΟΣ ΜΑΡΙΑ

    Γ 201 ΧΑΦΗΖ ΧΑΣΑΝ ΝΑΣΡ ΑΖΙΖΑ

    Α 437 ΧΑΨΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΠΑΝΑΪΛΑ

    Α 439 ΧΕΙΜΩΝΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΕΛΕΝΗ

    Γ 1025 ΧΕΙΡΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΥΓΗ

    Α 441 ΧΙΟΝΙΔΟΥ ΕΙΡΗΝΗ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΑΡΙΑ

    Α 444 ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΣΙΜΟΣ ΜΑΡΙΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

    Α 446 ΧΡΥΣΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΟΦΙΑ

    Γ 203 ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΡΣΕΝΙΑ

    Γ 1042 ΨΑΡΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

    Να σημειωθεί ότι κανένας από τους δικαιούχους που είχαν υποβάλει αίτηση δεν είχε τις προϋποθέσεις για να καταταγεί στην κατηγορία Β΄ (δικαιούχοι που προστατεύουν 6-7 μέλη οικογενείας με εισόδημα έτους 2002 κάτω από 13.293,00 ευρώ και ημερομίσθια πάνω από 2.500).

    Αύριο Σάββατο, 9.10.2004, από τις 09:00 το πρωί θα ξεκινήσει η κλήρωση των δικαιούχων της κατηγορίας Δ΄ και η οποία θα ολοκληρωθεί την Κυριακή.

    Υπενθυμίζεται ότι οι δικαιούχοι μπορούν να ενημερώνονται για τα αποτελέσματα της κλήρωσης στους ενιαίους τηλεφωνικούς αριθμούς

    801-110 2004 και 210 810 80 70.

    [10] Β. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΡΩΜΑ

    Θεσσαλονίκη, 8 Οκτωβρίου 2004 (19:03 UTC+2)

    «Η προστασία του περιβάλλοντος δεν έχει χρώμα και αποτελεί απόδειξη της

    ποιότητας του πολιτισμού μας και της κοινωνίας μας και πρέπει να μας

    ενώνει όλους».

    Με την επισήμανση αυτή έκλεισε την ομιλία του ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης

    και Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Ν. Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, στη

    σύσκεψη φορέων του Νομού Θεσσαλονίκης, που εξέτασε τις εξελίξεις γύρω

    από την κατασκευή του ΧΥΤΑ ΒΔ Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα

    στη Θεσσαλονίκη.

    Ο κ. Παπαγεωργόπουλος αναφέρθηκε με τα μελανότερα χρώματα στην κατάσταση

    που επικρατεί σήμερα στην Ελλάδα σε σχέση με το τεράστιο ζήτημα της

    διαχείρισης αποβλήτων, τονίζοντας ότι η χώρα μας εξαιτίας των σωρευμένων

    καθυστερήσεων είναι δυστυχώς ουραγός σε πανευρωπαϊκό επίπεδο αφού:

    - Η ανακύκλωση βρίσκεται στο χαμηλότερο ποσοστό στην ΕΕ

    - Δεν αξιοποιείται η λάσπη των αστικών λυμάτων

    - Δεν έχουν συσταθεί καν φορείς διαχείρισης ειδικών αποβλήτων, όπως

    αυτοκίνητα, ηλεκτρικές συσκευές κλπ

    - Εξακολουθούν να λειτουργούν ανεξέλεγκτες χωματερές (90 μόνο στο Νομό

    Θεσσαλονίκης), που καταστρέφουν το περιβάλλον, απειλούν τη δημόσια υγεία

    και στέλνουν τη χώρα μας στο εδώλιο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

    Ο κ. Παπαγεωργόπουλος, αφού έκανε μία αναδρομή στην προετοιμασία του

    έργου του ΧΥΤΑ, τόνισε πως η ομοφωνία που προϋπήρξε σε όλες τις φάσεις

    θα πρέπει να διαφυλαχθεί. «Οι τοπικές αρχές, εμείς δηλαδή μπορούμε και

    πρέπει ακόμη πιο αποφασιστικά να συμβάλουμε στην ανάδειξη των

    προβλημάτων και όχι των εντυπώσεων και στην εφαρμογή των λύσεων και όχι

    των αποκλεισμών», τόνισε ο Πρόεδρος της ΤΕΔΚ, υπογραμμίζοντας ότι ο

    σεβασμός στους θεσμούς είναι θεμέλιο για την προστασία του περιβάλλοντος.

    Στη δική του ομιλία ο πρόεδρος του Συνδέσμου ΟΤΑ Μ. Θεσσαλονίκης,

    Γιάννης Ζουρνάς, απάντησε σημείο προς σημείο στα επιχειρήματα που

    ακούγονται από όσους αντιδρούν στην προώθηση του έργου και πρότεινε να

    δημιουργηθεί μία νέα Επιτροπή Παρακολούθησης με τη συμμετοχή εκπροσώπων

    των κατοίκων, ειδικών επιστημόνων, που θα επιβλέπει την πρόοδο του έργου

    και θα εξακριβώνει κάθε στιγμή ότι ο ΧΥΤΑ δεν απειλεί το περιβάλλον.

    Να αναλάβουν τις ευθύνες τους όλοι οι φορείς και η κυβέρνηση ζήτησε ο

    βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μαγκριώτης, ενώ ο συνάδελφός του της Β'

    Περιφέρειας Βασίλης Γερανίδης σημείωσε πως η σημερινή κατάσταση δεν τιμά

    κανένα, καθώς ευθύνες υπάρχουν παντού, κυρίως στην αυτοδιοίκηση, πρώτου

    και δευτέρου βαθμού.

    Ο εκπρόσωπος του Νομάρχη Θεσσαλονίκης, Νομαρχιακός Σύμβουλος Γιώργος

    Τσαμασλής, σημείωσε ότι σε τέτοιες συσκέψεις δεν αντιπροσωπεύονται

    πρόσωπα αλλά πολιτικές, και η πολιτική της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης

    είναι ξεκάθαρα υπέρ του έργου, για το οποίο πήρε σημαντικές αποφάσεις

    στο παρελθόν.

    Ο εκπρόσωπος του ΤΕΕ-ΤΚΜ, Σ. Φάμελος, τόνισε ότι η απαράδεκτη κατάσταση

    που επικρατεί στην Ελλάδα και ειδικότερα στο Νομό Θεσσαλονίκης υποτιμά

    τους κατοίκους αλλά και κάθε αναπτυξιακή προσπάθεια στην περιοχή και μας

    εκθέτει διεθνώς, έθεσε δε την προσφορά του ΤΕΕ στη διάθεση των φορέων

    για την προώθηση μιας πολιτικής ολοκληρωμένης διαχείρισης.

    Ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,

    Στ. Τσακίρης, τόνισε πως η Περιφέρεια είναι έτοιμη να συνδράμει στην

    υλοποίηση του Νομαρχιακού Σχεδιασμού, αμέσως μόλις ξεπεραστούν τα

    προβλήματα.

    Ο Δήμαρχος Θέρμης, Θ. Παπαδόπουλος, κατέκρινε κάποιους δημάρχους που, ενώ

    αντιδρούν στο έργο, απέφυγαν να παραστούν στη συνάντηση και καταφέρθηκε

    εναντίον όσων επικαλούνται λόγους προστασίας του περιβάλλοντος και της

    δημόσιας υγείας, τη στιγμή που ανέχονται τη λειτουργία ανεξέλεγκτων

    χωματερών, υπογραμμίζοντας ότι ο Δήμος Θέρμης κινείται ήδη προς την

    δικαιοσύνη για να καταγγείλει τη λειτουργία των ανεξέλεγκτων χωματερών,

    ενώ μέσα στο 2005 θα εκδικαστεί η προσφυγή του στην ΕΕ για τη

    συνεχιζόμενη λειτουργία της χωματερής των Ταγαράδων.

    Το μέλος του ΔΣ της ΤΕΔΚ και Δημοτικός Σύμβουλος Λαγκαδά, Παν. Τσαπάρας,

    αναφέρθηκε στις αντιδράσεις των κατοίκων και ζήτησε να κατασκευαστούν

    τέσσερις ΧΥΤΑ ταυτόχρονα, ώστε να μετριαστεί η όποια επιβάρυνση.

    Ο Δήμαρχος Βασιλικών, Απ. Τσολάκης, τόνισε ότι κανείς δεν μπορεί να

    αποδέχεται τη λειτουργία της χωματερής των Ταγαράδων, που υποβαθμίζει

    την ποιότητα ζωής των κατοίκων τριών δήμων της περιοχής, ενώ επανέλαβε

    ότι ο δήμος του θα πρωτοστατήσει σε κινητοποιήσεις διαρκείας που θα

    πλήξουν όλο το νομό, στην περίπτωση που το Συμβούλιο της Επικρατείας

    αποδεχθεί τις προσφυγές ή δώσει πολύμηνη αναβολή.

    Ο Δήμαρχος Λαγκαδά, Γιάννης Καραγιάννης, εξήγησε πως ο δήμος του, όπως

    είχε δικαίωμα από τη νομοθεσία, άσκησε το δικαίωμα της προσφυγής στη

    Δικαιοσύνη κατά του έργου, επικαλούμενος σοβαρούς λόγους και τόνισε ότι

    όλοι θα πρέπει να αναμένουν την απόφαση του ΣτΕ.

    Ο Δήμαρχος Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, κάλεσε όσους αντιδρούν να δεσμευθούν

    από τώρα ότι θα σεβαστούν την όποια απόφαση του ΣτΕ και δεν θα

    προχωρήσουν σε νέες κινητοποιήσεις εάν απορριφθούν οι προσφυγές τους.

    Το μέλος του ΔΣ της ΤΕΔΚ, Δημοτικός Σύμβουλος Θεσσαλονίκης, Μπάμπης

    Μπαρμπουνάκης, σημείωσε ότι σε πολλές φάσεις οι αυτοδιοικητικοί

    παράγοντες ένιωσαν «πολύ μόνοι» στις προσπάθειές τους να προωθήσουν τον

    ΧΥΤΑ.

    Ο Δήμαρχος Λαχανά, Δημ. Πάσχος, ζήτησε από όλους τους παρευρισκόμενους να

    δεσμευτούν ότι θα σεβαστούν την όποια απόφαση του ΣτΕ.

    [11] ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

    Αθήνα, 8 Οκτωβρίου 2004 (18:24 UTC+2)

    Το Ινστιτούτο Μεταναστευτικής Πολιτικής επισκέφθηκε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος είχε μακρά συνεργασία με το Διοικητικό του Συμβούλιο για τη δράση του Ι.ΜΕ.ΠΟ. ως κέντρο έρευνας, μελέτης και παραγωγής προτάσεων στον τομέα της Μετανάστευσης.

    Αμέσως μετά ο Υπουργός ΕΣΔΔΑ και ο Πρόεδρος του Ι.ΜΕ.ΠΟ. Αλέξανδρος Ζαβός δήλωσαν στους δημοσιογράφους:

    ΠΡ. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Η χάραξη μιας ουσιαστικής και αποτελεσματικής μεταναστευτικής πολιτικής, σε ένα σύγχρονο πλαίσιο, υπό όρους πλήρους σεβασμού των δικαιωμάτων του ανθρώπου, αποτελεί προτεραιότητα για την Κυβέρνηση. Είναι ζήτημα που απασχολεί άλλωστε, αυτή τη στιγμή, ολόκληρη την Ευρώπη. Το Ινστιτούτο Μεταναστευτικής Πολιτικής αποτελεί ένα σημαντικό μέσο για τη χάραξη της πολιτικής αυτής. Παρέχει πληροφόρηση και καταθέτει ιδέες. Με βάση τις ιδέες αυτές και την πληροφόρηση, μπορούμε να αξιοποιήσουμε στοιχεία, τα οποία είναι πολύτιμα για τη χάραξη της πολιτικής μας σε θέματα μετανάστευσης. Έχει γίνει σκληρή δουλειά και πολύ σωστή δουλειά σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα. Η προηγούμενη Κυβέρνηση, δυστυχώς, είχε αφήσει το Ινστιτούτο αυτό εντελώς αναξιοποίητο. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον κ. Ζαβό και τους συνεργάτες του για την τεράστια προσφορά τους. Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα και με πολύ λίγα μέσα, αυτό το Ινστιτούτο και η ως τώρα πορεία του αποδεικνύουν πώς είναι δυνατόν, σε μικρό χρόνο, με λίγα μέσα, αν έχεις θέληση, φαντασία και υπομονή, μπορείς να προσφέρεις πάρα πολλά».

    ΑΛ. ΖΑΒΟΣ: «Το Ινστιτούτο πράγματι, όπως σας είπε ο κ. Υπουργός, ξεκίνησε σχεδόν από την αρχή, επειδή δεν υπήρχε καμία υποδομή. Η βοήθειά του βέβαια, σε όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε, ήταν πάρα πολύ ουσιαστική. Στο πλαίσιο του Ινστιτούτου, λειτουργεί μια επιστημονική ομάδα, η οποία προσπαθεί να ερευνήσει ό,τι υπάρχει στην σύγχρονη πολιτική σχετικά με το θέμα της μετανάστευσης. Το διοικητικό συμβούλιο του Ι.ΜΕ.ΠΟ βοηθά, αυτήν την προσπάθεια. Πιστεύω ότι πολύ σύντομα θα έχουμε συγκροτημένα αποτελέσματα, τα οποία θα μπορέσουμε να σας παρουσιάσουμε. Αυτά θα βοηθήσουν τόσο την Κυβέρνηση όσο και όλο τον κόσμο που εμπλέκεται σε αυτό το γεγονός της μετανάστευσης και των ζητημάτων που τη συνοδεύουν. Θα συμβάλλουμε έτσι στη διαμόρφωση ολοκληρωμένης εικόνας, για ό,τι συμβαίνει στην Ελλάδα και για την πολιτική που θα εξυπηρετήσει τόσο την πολιτική της Χώρας όσο και τη ζωή των μεταναστών».

    [12] ΜΕΤΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ SPORTEXPO ΣΕ ΕΚΘΕΣΗ-ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ ΟΡΑΜΑΤΙΖΕΤΑΙ Η HELEXPO

    Θεσσαλονίκη, 8 Οκτωβρίου 2004 (18:46 UTC+2)

    Η μετεξέλιξη της SPORTEXPO σε μια έκθεση- πανδαισία αθλητικών γεγονότων και επιχειρηματικών συναντήσεων, με αυξημένο αριθμό επισκεπτών και κυρίως νέων, αποτελεί το στόχο της νέας διοίκησης της HELEXPO για το μέλλον, αλλά και για τη φετινή 5η διοργάνωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 15 έως τις 18 Οκτωβρίου, στη Θεσσαλονίκη.

    Οπως τόνισε ο πρόεδρος της HELEXPO ΑΕ, Αριστοτέλης Θωμόπουλος, στη διάρκεια σημερινής συνέντευξης τύπου, η φετινή διοργάνωση στοχεύει στην προβολή των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται άμεσα ή έμμεσα στον χώρο του αθλητισμού. Επίσης, έχει ως στόχο την υποστήριξη των επιχειρηματιών του κλάδου εκθετών και επισκεπτών στο επίπεδο της πληροφορίας, των συναλλαγών, της διεύρυνσης των εμπορικών συνεργασιών με τις αγορές των Βαλκανικών χωρών, αλλά και την άμεση επαφή με το καταναλωτικό κοινό και, ιδίως, με τη νεολαία.

    Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ.Θωμόπουλο, στο πλαίσιο της φετινήςδιοργάνωσης λειτουργεί ένα πολύ ενδιαφέρον forum, ως χώρος επίδειξης των δυνατοτήτων των αθλητικών μας ομοσπονδιών, αλλά και συνάντησης του κόσμου του αθλητισμού με τον κόσμο της εξειδικευμένης εργασίας.

    Η φετινή SPORTEXPO, την οποία αναμένεται να επισκεφθούν, ύστερα από πρόσκληση της HELEXPO, εμπορικοί επισκέπτες από την Πολωνία, τη Ρουμανία, τη Συρία, την Κύπρο και τη FYROM, πέραν της εκθεσιακής της διάστασης, δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις παράλληλες εκδηλώσεις, οι οποίες την αναδεικνύουν σε ένα σημαντικό, κοινωνικό, αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός.

    ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

    To SPORTFESTIVAL είναι η μεγάλη καινοτομία της φετινής διοργάνωσης, ενώ στο πλαίσιο της Έκθεσης, πραγματοποιούνται:

    -Το διεθνές συμπόσιο του τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΑΠΘ, με θέμα «Σύγχρονες Τάσεις στη φυσική αγωγή και στον αθλητισμό».

    -Το ειδικό σεμινάριο της Ένωσης Γυμναστών Βορείου Ελλάδος, με θέμα «Ψυχολογικές τεχνικές υποστήριξης των ασκούμενων στα γυμναστήρια τεχνικές προσέλκυσης και διατήρησης πελατών στα γυμναστήρια»..

    -Το Sport Business Forum, με θέματα "Sportmanagement", "Ανάπτυξη και διαχείριση σύγχρονων αθλητικών εγκαταστάσεων", "Η συμβολή της τηλεόρασης στην ανάπτυξη των σπορ" και "Το μέλλον του ποδοσφαίρου".

    -Το Φεστιβάλ Γενικής και Αεροβικής Γυμναστικής, με επιδείξεις σχολών αερόμπικ, πολεμικών τεχνών, Kick Boxing, Yoga, Pilates, σε συνεργασία HELEXPO Δήμου Θεσσαλονίκης και Ένωσης Γυμναστών Βορείου Ελλάδος.

    -Οι Βαλκανικοί Αγώνες Αντιπτέρισης νέων (BADMINTON) με τη συμμετοχή 80 αθλητών από τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, τη Μολδαβία, την Τουρκία, τη Σερβία-Μαυροβούνιο, τη FYROM και 20 περίπου από την Ελλάδα

    -Το Πανελλήνιο Τουρνουά Βόλεϊ με τη συμμετοχή των ομάδων ΠΑΟΚ, ΗΡΑΚΛΗΣ, της Αθλητικής Ένωσης ΠΑΤΡΩΝ και της Αθλητικής Ένωσης ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ.

    -Tουρνουά σκάκι και Paintball.

    -Aγώνας Bodybuilding και Fitness Βορείου Ελλάδος.

    -Επίδειξη Bungee Jumbing.

    -Eπιδείξεις της Λέσχης Καταδρομέων.

    -Αγώνες Roller Hokey.

    -Επίσης στη διάρκεια της Έκθεσης και ειδικά για τη διοργάνωση μετεφέρεται από το Ευγενίδειο ΄Ιδρυμα της Αθήνας, στη Θεσσαλονίκη, μέρος της έκθεσης "Επιστήμη των Αθλημάτων".

    Η έκθεση και οι παράλληλες εκδηλώσεις θα αναπτυχθούν σε 16.601 τ.μ. ενώ οι εκθέτες, οι οποίοι προέρχονται από την Ελλάδα και από τέσσερις ξένες χώρες (Γερμανία, Ελβετία, Ολλανδία, Πακιστάν), ανέρχονται σε 37, έναντι 109 στην προηγούμενη διοργάνωση.

    Οι ώρες λειτουργίας της Έκθεσης θα είναι την Παρασκευή και τη Δευτέρα από τις 12:00 έως τις 21:00 και το Σαββατοκύριακο από τις 11:00 έως τις 21:00.

    [13] ΠΕΝΤΑΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ 1η ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ INFOSYSTEM

    Θεσσαλονίκη, 8 Οκτωβρίου 2004 (17:57 UTC+2)

    Με πενταπλασιασμό του αριθμού των εμπορικών επισκεπτών και τριπλασιασμό των ξένων, σε σχέση με την ίδια ημέρα πέρυσι, ξεκίνησε χτες τη λειτουργία της η 18η διεθνής έκθεση πληροφορικής INFOSYSTEM 2004. Σημαντικά αυξημένος ήταν και ο αριθμός των ιδιωτών, που πέρασαν τις πύλες της έκθεσης, ενώ αξιόλογη προσέλευση σημειώνεται και σήμερα.

    Εξάλλου, ιδιαίτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνει και το 10ο συνέδριο εφαρμογών πληροφορικής, οι εργασίες του οποίου συνεχίστηκαν και σήμερα, με 18 εισηγήσεις για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, τη δια βίου εκπαίδευση και τις νέες τεχνολογίες στην υγεία. Οι εργασίες του συνεδρίου ολοκληρώνονται αύριο, με έξι εισηγήσεις γύρω από την «Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα» και μια συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, με θέμα «Από την κοινωνία της πληροφορίας στην κοινωνία της γνώσης.

    Στο μεταξύ με ενθουσιασμό υποδέχθηκαν οι επισκέπτες της INFOSYSTEM -και ιδιαίτερα οι νέοι- το πρώτο FUTURE PARK, το οποίο αποτελεί τη βασική καινοτομία της έκθεσης και λειτουργεί στο περίπτερο 12 ως αποτέλεσμα της συνεργασίας της HELEXPO με την G-NET.

    Το FUTURE PARK, περιλαμβάνει το LAN PARTY, το SPORTS LEAGUE, το ANIME PLANET και το DEMOSCENE. Το ωράριο λειτουργίας της Έκθεσης είναι αύριο και μεθαύριο από τις 11:00 έως τις 21:00.

    [14] ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΤΑΙ Η 12η ΠΑΡΤΙΔΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ

    Αθήνα, 8 Οκτωβρίου 2004 (17:29 UTC+2)

    Τη δωδέκατη παρτίδα εκκαθαριστικών, που περιλαμβάνει 226.334 σημειώματα, θα ταχυδρομήσει την επόμενη εβδομάδα η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ). Από το σύνολο των εκκαθαριστικών, τα 61.656 είναι χρεωστικά και οι υπόχρεοι θα κληθούν να καταβάλουν μέσο φόρο 3.236 ευρώ.

    Επιστροφή φόρου, που κυμαίνεται κατά μέσο όρο στα 645 ευρώ, θα λάβουν οι 67.544 φορολογούμενοι, στους οποίους θα ταχυδρομηθεί πιστωτικό εκκαθαριστικό. Τα υπόλοιπα 97.134 εκκαθαριστικά είναι μηδενικά, οπότε οι φορολογούμενοι δεν θα πληρώσουν φόρο, αλλά ούτε και θα εισπράξουν κάποιο ποσό.

    Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα έχουν εκκαθαριστεί 5.009.709 φορολογικές δηλώσεις, εκ των οποίων οι 1.263.519 χρεωστικές (με μέσο πρόσθετο φόρο 1.876 ευρώ), οι 1.569.930 πιστωτικές (με επιστροφή 520 ευρώ κατά μέσο όρο) και οι υπόλοιπες 2.176.257 μηδενικές. Το σύνολο του δηλωθέντος εισοδήματος που προκύπτει απο την εκκαθάριση των παραπάνω φορολογικών δηλώσεων, ξεπερνάει τα 65,8 δισ. ευρώ.

    [15] ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΧΑ ΚΑΙ ΧΑΚ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΧΡ. ΦΩΛΙΑΣ

    Λευκωσία, 8 Οκτωβρίου 2004 (17:18 UTC+2)

    Την εκτίμηση ότι τα χρηματιστήρια αξιών των Αθηνών και της Κύπρου μπορούν να συνεργαστούν, για να προωθήσουν την ιδέα ενός χρηματοικονομικού δικτύου στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Εγγύς και Μέσης Ανατολής, διατύπωσε σήμερα, στη Λευκωσία, ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Χρήστος Φώλιας.

    Κατά την ομιλία του στο 2ο χρηματιστηριακό συμπόσιο, με θέμα ''ΧΑΚ - Νέα Δεδομένα, Προσκλήσεις και Ευκαιρίες'', ο κ. Φώλιας επεσήμανε ακόμη ότι οι χρηματιστηριακές αγορές της Ελλάδας και της Κύπρου έχουν τα εργαλεία, την ικανότητα και την εμβέλεια, για να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην ευρύτερη οικονομική ζώνη της νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής.

    Παράλληλα, ο Ελληνας υφυπουργός εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Κύπρος, ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης και μελλοντικά της ευρωζώνης, προσφέρει ένα σημαντικό πεδίο για συνεργασία. "Οι αναδυόμενες αγορές θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να πετύχουν τους στόχους τους, παραμένοντας απομονωμένες", υπογράμμισε ο κ. Φώλιας και πρόσθεσε ότι η συνεργασία είναι πλέον μονόδρομος. Τόνισε, πάντως, ότι η προσπάθεια αυτή απαιτεί χρόνο και μια προσεκτική διαδικασία ωρίμανσης.

    Ο κ.Φώλιας συναντήθηκε σήμερα και με τον πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής, Δημήτρη Χριστόφια. Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Χριστόφιας ανέφερε ότι ενημέρωσε τον Ελληνα υφυπουργό για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και την κατάσταση στο εσωτερικό μέτωπο, ενώ γνωστοποίησε τις κατ' αρχήν απόψεις της κυπριακής κυβέρνησης, όσον αφορά την έκθεση προόδου της Κομισιόν για την Τουρκία.

    [16] ANAΣΤΕΛΛΕΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΟΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

    Αθήνα, 8 Οκτωβρίου 2004 (17:08 UTC+2)

    Αναστέλλεται προς το παρόν το προγραμματισμένο τουριστικό πρόγραμμα του Οργανισμού Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ) για την Κύπρο, όπως τονίζεται σε νεότερη ανακοίνωση του υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, η οποία ακολούθησε πρωϊνό δελτίο τύπου. Την ερχόμενη εβδομάδα θα υπάρξει νεώτερη ανακοίνωση για το θέμα.

    Υπενθυμίζεται ότι, σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα το πρωί, τονιζόταν ότι 3.000 δικαιούχοι των παροχών του Οργανισμού Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ) θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν φθηνότερες διακοπές στην Κύπρο μεταξύ Νοεμβρίου 2004 και Ιανουαρίου 2005.

    Στην πρωϊνή ανακοίνωση αναφερόταν ακόμη ότι πρόκειται για ένα ευρύ πρόγραμμα τουρισμού, στο οποίο ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας θα επιδοτεί το μετ΄ επιστροφής εισιτήριο του δικαιούχου που επιθυμεί να επισκεφθεί τη Μεγαλόνησο κατ΄ ανώτατο όριο μέχρι 150 ευρώ.

    [17] ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ "ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ" ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

    Αγκυρα, 8 Οκτωβρίου 2004 (20:08 UTC+2)

    Στην «κόκκινη γραμμή» που υπήρχε μέχρι τώρα στην Τουρκία, όσον αφορά τις δραστηριότητες διάφορων φορέων και υπηρεσιών και οι οποίες τώρα θα μπουν στο μικροσκόπιο, ενόψει και των διαδικασιών για την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, αναφέρεται δημοσίευμα στην εφημερίδα «Γενί Σαφάκ».

    Το δημοσίευμα, δημοσιεύεται στο πλαίσιο των άρθρων γνώμης που δημοσιεύονται τις ημέρες αυτές στον ημερήσιο τουρκικό Τύπο για τις επιπτώσεις της ευρωπαϊκής προοπτικής στον πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό βίο της Τουρκίας.

    Η κεντρική ιδέα του άρθρου, όπως γίνεται φανερό και από τον τίτλο του, είναι τα ζητήματα που μέχρι τώρα παρουσιάζονταν ως δεδομένα στην Τουρκία και για τα οποία διατυπώνονταν επιφυλάξεις υπό μορφή «κόκκινων γραμμών» (red lines), δηλαδή τα εσκαμμένα, τα οποία οι τουρκικές απόψεις δεν μπορούσαν να υπερβούν.

    Μεταξύ των υπολοίπων παραδειγμάτων, ο αρθρογράφος δίδει και το παράδειγμα μίας ακόμη 'κόκκινης γραμμής':

    «Η διοίκηση στην Τουρκία (το υπουργείο των Εσωτερικών, η αστυνομία, η στρατοχωροφυλακή, το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, το Τμήμα Ειδικού Πολέμου του Γενικού Επιτελείου, η ΜΙΤ κ.τ.λ.) ακόμη και σήμερα φέρεται στις αποστολές που κινηματογραφούν ή διεξάγουν έρευνες για την εθνοτική δομή ή τις φολκλορικές ιδιαιτερότητες της περιοχής της Μαύρης Θάλασσας σαν να ήταν πράκτορες της Ελλάδας. Λένε ότι μέσω των αποστολών αυτών η Ελλάδα επιχειρεί να πραγματοποιήσει τους πόθους της, να βρικολακιάσει [sic] δηλαδή το Ρωμαίικο Κράτος του Πόντου στη Μαύρη Θάλασσα.

    Έμαθα ότι τις προάλλες εμποδίστηκαν οι εργασίες μιας γαλλικής τηλεοπτικής αποστολής στην Ανατολική Μαύρη Θάλασσα με την απειλή όπλων και την απειλή άσκησης βίας. Αυτό σημαίνει ότι ένα πολύ μεγάλο κομμάτι εντός και κυρίως εκτός του κράτους ή διάφορες εστίες και τα παρόμοια εξακολουθούν ακόμη να αντιμετωπίζουν την Τουρκία ως 'Σιδηρούν Παραπέτασμα'.

    Το γεγονός αυτό εύστοχα μπορεί να χαρακτηρισθεί ως μία ακόμη 'κόκκινη γραμμή'».

    [18] ΣΟΒΑΡΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

    Αγκυρα, 8 Οκτωβρίου 2004 (20:01 UTC+2)

    Παρά τις μεταρρυθμίσεις που έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι τώρα όσον αφορά στην άσκηση βασανιστηρίων, το θέμα της μητρικής γλώσσας και τις θρησκευτικές κοινότητες, εξακολουθούν να υφίστανται ακόμη πάρα πολλά και σοβαρά προβλήματα στην τουρκική κοινωνία, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η τουρκική εφημερίδα «Ραντικαλ», που τα απαριθμεί ως εξής :

    Το Στράτευμα και τα Κόμματα

    Παρά το γεγονός ότι συνεχίζεται η 'εναρμόνιση' με την ΕΕ όσον αφορά στις σχέσεις πολιτικών-Στρατεύματος, οι Ένοπλες Δυνάμεις εξακολουθούν να ασκούν επιρροή μέσω σειράς ανεπισήμων διαύλων.

    Ο Νόμος περί Πολιτικών Κομμάτων έχει μεν τροποποιηθεί αλλά πολλά άρθρα του υπολείπονται κατά πολύ των ευρωπαϊκών προτύπων και θα πρέπει να σημειωθεί ότι απαγορεύθηκε η λειτουργία δύο κομμάτων εντός πενταετίας.

    Τα δικαιώματα και οι ελευθερίες

    Η ερμηνεία των νόμων γίνεται με τρόπο ώστε να περιορίζονται οι ελευθερίες. Οι κατηγορίες κατά του Τύπου έχουν αυξηθεί.

    Όσον αφορά δε στην άσκηση βασανιστηρίων, αυτή μεν δεν είναι συστηματική, δεν έχει όμως εξαλειφθεί τελείως.

    Υφίστανται μεγάλοι περιορισμοί όσον αφορά στο δικαίωμα του συνδικαλίζεσθαι, το δικαίωμα υπογραφής συλλογικών συμβάσεων καθώς και το δικαίωμα απεργίας.

    Η άσκηση της βίας κατά των γυναικών έχει μεγάλες διαστάσεις.

    Ο Ποινικός Κώδικας και λειτουργία των Ποινικών Δικαστηρίων

    Παραβιάζονται η αρχή της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης και ορισμένα άρθρα του Συντάγματος.

    Επιβάλλεται η αναδιάρθρωση του Ανωτάτου Συμβουλίου Δικαστών και Εισαγγελέων.

    Οι δίκες, κατά κανόνα, διαρκούν πάρα πολύ.

    Ο νέος Ποινικός Κώδικας καθώς και ο Νόμος περί Εκτέλεσης Ποινών, ο Νόμος περί Λειτουργίας των Ποινικών Δικαστηρίων και ο Νόμος περί Λειτουργίας Εφετείων δεν έχουν τεθεί ακόμη σε ισχύ.

    Θρησκεία και Γλώσσα

    Οι θρησκευτικές μη μουσουλμανικές κοινότητες αντιμετωπίζουν προβλήματα όσο αφορά στην ιδιότητα του Νομικού Προσώπου, τα δικαιώματα απόκτησης και νομής ακινήτων, την εκπαίδευση θρησκευτικών λειτουργών και την εσωτερική διοίκηση τους.

    Όσον αφορά στις ραδιοτηλεοπτικές μεταδόσεις στην μητρική γλώσσα και τα φροντιστήρια εκμάθησης κουρδικής γλώσσας έχουν μεν θεσπιστεί οι επιβαλλόμενοι νόμοι και έχει αυξηθεί η ανοχή σε σχέση με προηγούμενες εποχές, αλλά παρ' όλα αυτά εξακολουθούν και υφίστανται αξιοσημείωτοι περιορισμοί.

    Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Οτζαλάν

    Η Τουρκία έχει μεν σημειώσει σημαντική πρόοδο μετά το 1999 όσον αφορά στη συμμόρφωση με τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και έχουν επανεκδικασθεί 19 υποθέσεις σε τουρκικά Δικαστήρια, αλλά το δικαίωμα αυτό δεν αναγνωρίζεται για αποφάσεις που έχουν εκδοθεί πριν από τις 4 Φεβρουαρίου 2003. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η υπόθεση Οτζαλάν συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των τελευταίων.

    Παρεμβολή εμποδίων στη Διοικητική Μεταρρύθμιση

    Ο Πρόεδρος Δημοκρατίας έκανε χρήση 8 φορές του δικαιώματος του άσκησης βέτο, ειδικά σε τομείς που αφορούν στη Δημόσια Διοίκηση και την Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση.

    Ο διαφθορά αποτελεί σοβαρότατο ζήτημα αλλά δεν κατέστη δυνατό να περιοριστεί η βουλευτική ασυλία με την οποία είναι θωρακισμένοι βουλευτές, τα ονόματα των οποίων έχουν αναμειχθεί σε ατασθαλίες.

    [19] ΤΖΑΚ ΣΤΡΟ: "Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΕΡΔΙΣΕ Σ' ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ"

    'Αγκυρα, 8 Οκτωβρίου 2004 (18:56 UTC+2)

    Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Τζακ Στρο, απαντώντας σε ερωτήματα του τουρκικού τηλεοπτικού δικτύου NTV, τόνισε πως δεν πιστεύει ότι οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία θα τεθούν σε εκκρεμότητα και πρόσθεσε: «Όταν οι διαπραγματεύσεις αρχίσουν, κατά τη γνώμη μου, όλοι θα συνηθίσουν στην ιδέα της ένταξης της Τουρκίας και θα πουν γιατί δεν την δεχθήκαμε νωρίτερα».

    Ο Βρετανός ΥΠΕΞ επέκρινε τη δήλωση Πρόντι, ο οποίος είχε πει ότι «η έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων μπορεί να μην καταλήξει στην πλήρη ένταξη» και τόνισε πως «πιστεύει ότι το χρονοδιάγραμμα αυτό με την Τουρκία, έτσι όπως άλλωστε έγινε και με όλες τις υποψήφιες μέχρι τώρα χώρες, θα λήξει επιτυχώς».

    Ο κ. Στρο υποστήριξε πως θα αλλάξει η γνώμη εκείνων οι οποίοι είχαν αντίθετη άποψη για την πλήρη ένταξη της Τουρκίας. Η Τουρκία - είπε - μπορεί να αλλάξει τις απόψεις της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης με τα βήματα που θα πράξει, όπως έκανε μέχρι τώρα.

    Ο Βρετανός ΥΠΕΞ επεσήμανε πως δεν θα μπορούσαν π.χ., να σκεφθούν πριν 5 χρόνια ότι η Τουρκία θα είναι έτοιμη για διαπραγματεύσεις το 2004.

    Ο κ. Στρο είπε: «Συνεχίστε τα όσα κάνετε με επιτυχία. Η Τουρκία κέρδισε σ' αυτό το τουρνουά. Δεν είναι ακόμη ο τελικός αγώνας, αλλά μέχρι τότε θα αναπτυχθεί η αυτοπεποίθησή σας. Θα πρέπει να συνεχίσετε να ζητάτε την υποστήριξη των 25 χωρών-μελών».

    Στη συνέχεια, ο Βρετανός ΥΠΕΞ τόνισε πως έχουν την επίγνωση ότι θα πρέπει να γίνουν βήματα προς την κατεύθυνση της κατάργησης της απομόνωσης της ''ΤΔΒΚ'', αλλά έδωσε το μήνυμα ότι η χώρα του δεν θα προβεί μονόπλευρα σε κάποιο βήμα, χωρίς να επιτευχθεί συνεννόηση εντός της Ε.Ε. «Μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου θα πρέπει να αποδεχθούμε ότι τα πράγματα θα είναι δύσκολα, αλλά αργότερα θα μπορέσουμε να φθάσουμε σε μία κοινή βάση», επεσήμανε ο κ. Στρο.

    [20] ΣΤΑΘΕΡΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ

    Σόφια, 8 Οκτωβρίου 2004 (18:00 UTC+2)

    Μειώνεται σταθερά ο πληθυσμός στη Βουλγαρία, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της γειτονικής μας χώρας. Το 2003, ο πληθυσμός της Βουλγαρίας αριθμούσε 7.800.000 άτομα και είναι κατά 1 εκ. περίπου μικρότερος από αυτόν του 1990.

    Όπως δηλώνει η υφηγητής Τατιάνα Κότσεβα, διευθύντρια της Βουλγαρικής Ακαδημίας Επιστημών, «από το 1990 στην Βουλγαρία παρατηρούμε μια συνεχή μείωση του πληθυσμού. Τα τελευταία χρόνια, η αποκαλούμενη φυσική κίνηση του πληθυσμού έχει αρνητικές αξίες της τάξεως των 5,6-5,7 τοις χιλίοις. Αυτό σημαίνει, ότι ο πληθυσμός της χώρας μειώνεται κατά 45 με 46 χιλιάδες άτομα το χρόνο», λέει.

    Οι κύριοι λόγοι, σύμφωνα με την κ. Κότσεβα, είναι η μείωση της γεννητικότητας και η αύξηση της θνησιμότητας. Από το 1990 ένας από τους βασικότερους δείκτες της γεννητικότητας, ο μέσος όρος παιδιών ανά οικογένεια, κινείται μεταξύ του 1,2 με 1,3 παιδιά. Από την άλλη η θνησιμότητα είναι της τάξης του 13, 14 ακόμα και 15 ανά 1000 άτομα».

    Οι αρνητικές αυτές τάσεις παρατηρούνται από την δεκαετία του 60`-70`. Τα τελευταία χρόνια όμως, η υπογεννητικότητα συνδέεται κύρια με την μείωση του αριθμού των γυναικών που βρίσκονται σε ηλικία αναπαραγωγής, αλλά και στην αύξηση τού μεταναστευτικού κύματος στο διάστημα της τελευταίας δεκαετίας, το οποίο αποτελούν κύρια άτομα νέας ηλικίας, και το οποίο στερεί από την χώρα τη δυνατότητα αύξησης του πληθυσμού της.

    «Ο δεύτερος παράγοντας συνδέεται με τις διαθέσεις, τις οικογενειακές συνήθειες της νέας γενιάς», σημειώνει η υφηγητής Τατιάνα Κότσεβα. «Παρατηρείται περιορισμένη διάθεση σε σχέση με την γέννηση και την ανατροφή παιδιών. Από το 1990 και έπειτα, υπάρχει και ένας τρίτος λόγος για την μείωση της γεννητικότητας, που συνδέεται με την έλλειψη κρατικής οικογενειακής πολιτικής. Αυτό δεν σημαίνει, ότι δεν υπάρχουν ορισμένα μέτρα, όπως για παράδειγμα η μηδαμινή οικονομική βοήθεια για τα παιδιά, ή οι άδειες μητρότητας, αλλά στο φόντο του εξαιρετικά χαμηλού επίπεδου ζωής και της αύξησης της φτώχειας, δεν επιφέρουν και τόσο θετικά αποτελέσματα. Η μείωση του πληθυσμού οδηγεί στην συνεχή διαδικασία της αύξησης της θνησιμότητας. Ο πληθυσμός της Βουλγαρίας θα συνεχίζει να μειώνεται, μια και για την ώρα δεν λαμβάνονται μέτρα για τη διακοπή του φαινόμενου.

    Η κατά μέσον όρο διάρκεια ζωής στους άντρες είναι στη Βουλγαρία περίπου 68 χρόνια και στις γυναίκες 72 με 73. Στην Δυτική Ευρώπη είναι κατά 5 με 6 χρόνια μεγαλύτερος.

    [21] ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΕΘΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ

    Σόφια, 8 Οκτωβρίου 2004 (17:21 UTC+2)

    Στην Ιταλία μεταβαίνει ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ της Βουλγαρίας, στρατηγός Νικόλα Κόλεφ, προκειμένου να παραστεί στην τελετή ανάληψης της διοίκησης των ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στη Νότια Ευρώπη από τον ναύαρχο Μάικλ Μάλιν.

    Στη Νάπολη, ο στρατηγός Κόλεφ θα απονείμει στον απερχόμενο διοικητή Γκρέγκορι Τζόνσον τιμητικό βραβείο για τη συνεισφορά του στην ένταξη της Βουλγαρίας στη Συμμαχία.

    Κ.Κ.

    [22] ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

    Αθήνα, 8 Οκτωβρίου 2004 (18:02 UTC+2)

    Ο Πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, είχε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου συνεργασία με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Ορφανό. Μετά τη συνάντηση, ο κ. Ορφανός, περιορίστηκε στην εξής λακωνική δήλωση:

    «Μιλήσαμε για την εφαρμογή του νέου αθλητικού νόμου».

    Αργότερα στο Υφυπουργείο, σε πιεστικές ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κ. Ορφανός αρκέστηκε στα εξής:

    Μιλήσαμε με τον Πρωθυπουργό για τη γενική πολιτική του Υφυπουργείου. Κυρίως η συζήτησή μας αφορούσε τη γενική πορεία του Αθλητισμού και εξειδικεύτηκε στο πώς προχωρεί ο νέος αθλητικός νόμος, τα θέματα της βίας, το πόσοι έχουν αξιοποιήσει τη ρύθμιση για τις οφειλές (προς Δημόσιο και ΙΚΑ).

    Τέλος συζητήσαμε για το πώς ακριβώς θα κινηθούμε στο επόμενο χρονικό διάστημα.

    Σε ερώτηση εάν συζητήθηκε, ειδικά το θέμα της ΑΕΚ, ο κ. Ορφανός απάντησε:

    Ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε γενικά για ότι υπάρχει.

    Σε άλλη ερώτηση εάν η ΑΕΚ μπορεί μέχρι τις 15 Οκτωβρίου να υπαχθεί στη ρύθμιση (λήγει η προθεσμία) ή θα δοθεί κάποια παράταση για όλες τις ομάδες, ο κ. Ορφανός είπε:

    Εμείς στο Υπουργείο εξετάζουμε τα στοιχεία που μας έδωσαν, με πολύ προσοχή.

    [23] ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ Η ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΔΥΣΕΩΝ

    Αθήνα, 8 Οκτωβρίου 2004 (17:10 UTC+2)

    Δέκα αθλητές και αθλήτριες από την Α' κατηγορία και εννέα από τη Β' απαρτίζουν την εθνική ομάδα των καταδύσεων για τη νέα σεζόν.

    Στην Α' κατηγορία ξεχωρίζουν οι χρυσοί Ολυμπιονίκες, Νίκος Συρανίδης και Θωμάς Μπίμης, ενώ τη λίστα συμπληρώνουν οι: Γαβριηλίδης, Τράκας, Μάνος, Τζίφας, Γεωργάτου, Τσιριπίδου, Κουτσοπέτρου και Πάππα.

    Στη Β` κατηγορία συμπεριλαμβάνονται οι καταδύτες Ραπτάκης, Αθανασάκος, Ντόβινος, Κουτρουμάνος, Παπαρούνας, Σπύρος, Δραζίνου, Σφακιανού, Χατζημήτρου.

    [24] ΤΕΝΙΣ: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ Ο Κ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

    Αθήνα, 8 Οκτωβρίου 2004 (16:56 UTC+2)

    Ο Έλληνας πρωταθλητής του τένις, Κωνσταντίνος Οικονομίδης, αποχαιρέτισε το τουρνουά 25.000 δολαρίων της Ρώμης, χάνοντας στο β' γύρο από τον Ιταλό Γκαλιμπέρτι, Νο 230 στον κόσμο, με 6-2 και 6-3.

    Στον α' γύρο ο Οικονομίδης, Νο 259 στην παγκόσμια κατάταξη, είχε αποκλείσει τον Κροάτη Ζόφκο (Νο 282).

    [25] ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΟΞΟΒΟΛΙΑΣ

    Αθήνα, 8 Οκτωβρίου 2004 (14:12 UTC+2)

    Συστάθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Φιλάθλου Ομοσπονδίας Τοξοβολίας, στην πρώτη συνεδρίαση των εκλεγμένων, η οποία έγινε στα γραφεία της Ομοσπονδίας. Την θέση του Προέδρου κατέλαβε ο Δημήτρης Ραζής και την θέση του Γενικού Γραμματέα ο Γιάννης Σαμαράς.

    Η πλήρη σύνθεση του ΔΣ της ΕΦΟΤ έχει ως εξής: Πρόεδρος: Δημήτρης Ραζής. Αντιπρόεδρος Α΄: Κώστας Ναούμης. Αντιπρόεδρος Β΄: Γεωργία Πετροχείλου. Γενικός Γραμματέας: Γιάννης Σαμαράς. Ειδικός Γραμματέας: Κώστας Λιάλιος. Ταμίας: Βασίλης Σαμπάνης. Έφορος: Κώστας Τζαμάρας.

    Η νέα διοίκηση θα συνεδριάσει και πάλι την ερχόμενη εβδομάδα όπου θα συζητηθεί εκτενέστερα το πρόγραμμα που θα ακολουθήσει τα επόμενα 4 χρόνια που θα έχει τις τύχες του αθλήματος στα χέρια της.

    [26] ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΑΝΙΑΣ - ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΘΑ ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΣΕΙ Ο Ο.ΡΕΧΑΓΚΕΛ

    Αθήνα, 8 Οκτωβρίου 2004 (12:44 UTC+2)

    Τον ποδοσφαιρικό αγώνα Δανία Τουρκία που θα διεξαχθεί την Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου, θα παρακολουθήσει ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Οτο Ρεχάγκελ, μαζί με τον συνεργάτη του, Γιάννη Τοπαλίδη.

    Ο Γερμανός προπονητής θα κατασκοπεύσει τις δύο ποδοσφαιρικές ομάδες που βρίσκονται στον ίδιο όμιλο με την Εθνική μας, για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2006.

    [27] Ο ΒΑΝΟΥΝΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΑΣΥΛΟ ΣΤΗ ΝΟΡΒΗΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ

    Τελ Αβίβ, 8 Οκτωβρίου 2004 (20:56 UTC+2)

    O Μορντεχάϊ Βανούνου, ο Ισραηλινός πυρηνικός που παρέμεινε στην φυλακή για 18 χρόνια, επειδή αποκάλυψε μυστικά για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ισραήλ, φέρεται να ζήτησε άσυλο στη Νορβηγία και τη Σουηδία, μετά από τη Δανία, την Ιρλανδία και τη Γαλλία.

    «Θέλω να απαλλαγώ από την ισραηλινή υπηκοότητά μου και να διακόψω όλες τις σχέσεις μου με τη χώρα αυτή. Αυτή είναι η διαμαρτυρία μου κατά της έλλειψης δημοκρατίας εδώ», υποστηρίζει στην εφημερίδα της Στοκχόλμης «Dagen Nyheter».

    [28] ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΤΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΜΠΙΓΚΛΕΪ

    Λονδίνο, 8 Οκτωβρίου 2004 (20:54 UTC+2)

    Τη φρίκη και τον αποτροπιασμό του Συμβουλίου Μουσουλμάνων της Βρετανίας για την εν ψυχρώ εκτέλεση του βρετανού ομήρου στο Ιράκ, Κένεθ Μπίγκλεϊ, «έπειτα από μια μακρά περίοδο ψυχολογικού μαρτυρίου», εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του Ικμπαλ Σακράνι.

    «Δεν υπάρχει καμία απολύτως δικαιολογία για το φόνο αυτού του ανυπεράσπιστου πολίτη. Τον καταδικάζουμε απερίφραστα και ελπίζουμε να οδηγηθούν σύντομα ενώπιον της δικαιοσύνης οι δολοφόνοι του», πρόσθεσε.

    Η οικογένεια του ομήρου επιβεβαίωσε την πληροφορία για την εκτέλεσή του. Ο αδερφός του Πολ ξέσπασε. «Ο βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ έβαψε τα χέρια του με αίμα. Σας παρακαλώ σταματήστε τον πόλεμο και προλάβετε την απώλεια άλλων ζωών. Είναι παράνομο, πρέπει να σταματήσει».

    Τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Μπίγκλεϊ εξέφρασε ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζακ Στρο.

    [29] Ο ΑΝΑΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ

    Νέα Υόρκη, 8 Οκτωβρίου 2004 (20:24 UTC+2)

    Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Αναν καταδίκασε σήμερα με τον "πλέον σθεναρό τρόπο" τις βομβιστικές επιθέσεις από τις οποίες σκοτώθηκαν δεκάδες άνθρωποι στα θέρετρα του αιγυπτιακού Σινά.

    Ο ΟΗΕ ανέφερε ότι περισσότεροι από 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 120 άλλοι τραυματίστηκαν.

    Ο κ. Αναν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων και τις κυβερνήσεις τους.

    [30] ΝΕΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΑ ΤΟΥ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

    Νέα Υόρκη, 8 Οκτωβρίου 2004 (20:23 UTC+2)

    Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ υιοθέτησε σήμερα ομόφωνα μια απόφαση, που υποβλήθηκε από τη Ρωσία και στοχεύει στην ενίσχυση του διεθνούς αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

    Συγκεκριμένα, η απόφαση 1566 καλεί όλα τα κράτη "να συνεργαστούν χωρίς καμία επιφύλαξη στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας" και ειδικότερα με τις χώρες στις οποίες έχουν ήδη γίνει τρομοκρατικές πράξεις και των οποίων οι πολίτες έχουν πέσει θύματα τρομοκρατίας.

    Στόχος της απόφασης είναι να αποκαλυφθούν τρομοκράτες, να απαγορευτεί η χορήγηση ασύλου σε αυτούς και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη και ο οποιοσδήποτε τους χρηματοδοτεί.

    [31] ΛΙΣΤΑ ΤΗΣ ΕΕ ΓΙΑ ΡΥΠΟΓΟΝΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ

    Βρυξέλες, 8 Οκτωβρίου 2004 (20:20 UTC+2)

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε στη δημοσιότητα λίστα με τις 73 ευρωπαϊκές εταιρίες -μεταξύ των οποίων και τρεις ελληνικές- των οποίων οι εκπομπές αερίων και η δημιουργία λυμάτων μολύνουν σημαντικά το περιβάλλον και έχουν ιδιαίτερες επιπτώσεις στις κλιματολογικές αλλαγές.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της Επιτροπής, η "Εταιρία Φωσφορικά Λιπάσματα Θεσσαλονίκης" (Phosphoric Fertilizers Industry S.A. Thessaloniki Factory) εκπέμπει υδρογονωμένους φθοράνθρακες, η "Αλουμίνιον της Ελλάδος" (Aluminium Greece S.A.) εκπέμπει υπερφθοράνθρακες και η "Ελληνική Εταιρία Χαλυβδοφύλλων ΑΕ" (Hellenic Steel CO - Riva Group) εκπέμπει οργανοκασιτερούχες ενώσεις.

    Σημειώνεται, ότι η Οδηγία πρέπει να εφαρμοστεί στις υπάρχουσες βιομηχανικές και αγροτικές εγκαταστάσεις το αργότερο μέχρι την 31η Οκτωβρίου του 2007.

    [32] ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Η Γ.Γ. ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ

    Θεσσαλονίκη, 8 Οκτωβρίου 2004 (20:49 UTC+2)

    Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται από σήμερα η Γενική Γραμματέας Νέας Γενιάς, Βάσω Κόλλια. Η κ. Κόλλια αύριο, Σάββατο, στις 11 το πρωί θα παρευρεθεί στο συνέδριο της Ένωσης Πολιτιστικών Φορέων νομού Θεσσαλονίκης που θα γίνει στο πολιτιστικό κέντρο της Σίνδου.

    Στην τοποθέτησή της θα τονίσει το ρόλο της κοινωνίας των πολιτών και την εμπλοκή των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων καθώς και τις προοπτικές που ανοίγονται με την ευκαιρία της υποψηφιότητας της πόλης για την EXPO του 2008.

    Η κ. Κόλλια ταυτόχρονα θα ανακοινώσει το νέο πρόγραμμα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς με τίτλο «Δίκτυο Ανακύκλωσης Τεχνολογίας», που σκοπό έχει την επανάχρηση μετά από έλεγχο ηλεκτρονικών υπολογιστών που αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε πατάρια και αποθήκες. Είναι μια δράση που στοχεύει να ζητήσει από ιδιώτες, δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις υπολογιστές παλαιότερης τεχνολογίας που θα δοθούν προς χρήση σε εθελοντικές οργανώσεις.

    Το πρόγραμμα αυτό θα λειτουργήσει πιλοτικά στη Θεσσαλονίκη πριν επεκταθεί και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

    [33] Ν. ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗΣ: Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ

    Θεσσαλονίκη, 8 Οκτωβρίου 2004 (19:48 UTC+2)

    Ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης, Νίκος Τσιαρτσιώνης, κήρυξε το απόγευμα την έναρξη των εργασιών του 9ου Συνεδρίου Πολιτιστικών Φορέων Νομού Θεσσαλονίκης. Οι εργασίες του συνεδρίου θα ολοκληρωθούν την Κυριακή, στο Συνεδριακό Κέντρο Σίνδου. Βασικό θέμα του είναι ο ρόλος των πολιτιστικών φορέων στην EXPO 2008.

    Ο κ. Τσιαρτσιώνης εξήρε τις προσπάθειες των τοπικών πολιτιστικών φορέων, οι οποίοι, όπως τόνισε, «μέσα από τη συνεχή δράση τους προσπαθούν να διαφυλάξουν την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας και να τη μεταβιβάσουν αλώβητη στους νέους. Ο πολιτισμός είναι η μεγάλη πρόκληση της εποχής μας, της εποχής των ηλεκτρονικών υπολογιστών και της ηλεκτρονικής επικοινωνίας. Είναι το σύνολο όλων εκείνων των δραστηριοτήτων, που επιτυγχάνει ο άνθρωπος με την καλλιέργεια των υλικών και ψυχικών δυνάμεων τις οποίες διαθέτει».

    Σχετικά με τη συμβολή των πολιτιστικών φορέων στην επιτυχή διοργάνωση της EXPO 2008, ο κ. Τσιαρτσιώνης ανέφερε πως η εθελοντική τους προσφορά αποτελεί υπόδειγμα κοινωνικής συμπεριφοράς. «Συμβάλετε τα μέγιστα, ώστε να καταστεί η Θεσσαλονίκη όχι μόνο μητρόπολη της Ν.Α. Ευρώπης, αλλά και του πολιτισμού», είπε χαρακτηριστικά.

    Η EXPO 2008, σύμφωνα με τον κ. Τσιαρτσιώνη, «θα είναι ένα ακόμη βήμα για τη δυναμική, πολυεπίπεδη ανάπτυξη της Βόρειας Ελλάδας. Θα προβάλλει το πρόσωπο και την ταυτότητα της Θεσσαλονίκης, την ιστορία της, την κουλτούρα και τον πολιτισμό της, τις υποδομές φιλοξενίας της, αλλά και το μητροπολιτικό ρόλο της στη Ν.Α. Ευρώπη. Η Θεσσαλονίκη υπήρξε πάντα σταυροδρόμι πολιτισμών, ανθρώπων, εμπορευμάτων. Είναι ο ιδανικός τόπος συνάντησης Δύσης-Ανατολής. Σήμερα, αναδεικνύεται και ιδανικός τόπος συνάντησης της νέας Ευρώπης που διαμορφώνεται στη γειτονιά μας».

    Ο υπουργός κάλεσε όλους τους πολίτες να «αγκαλιάσουν» τις φιλότιμες, όπως χαρακτήρισε, προσπάθειες της Ένωσης Πολιτιστικών Φορέων Νομού Θεσσαλονίκης, τα μέλη της οποίας -σχεδόν μια δεκαετία τώρα- συνεργάζονται με τους πολιτιστικούς συλλόγους, καταγράφουν τα προβλήματα και τις προτάσεις τους, για την προαγωγή και προώθηση θεμάτων ιστορικού, κοινωνικού, πολιτιστικού, λαογραφικού και οικολογικού χαρακτήρα σε τοπικό, περιφερειακό, εθνικό και διεθνές επίπεδο.

    Το συνέδριο οργανώνει η Ένωση Πολιτιστικών Φορέων Νομού Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Λαογραφικό Σύλλογο Σίνδου «Ο Ρόδακας» και το δήμο Εχεδώρου.

    [34] ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΜΑΝΟ ΧΑΤΖΗΔΑΚΙ

    Θεσσαλονίκη, 8 Οκτωβρίου 2004 (17:31 UTC+2)

    Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων για το έτος 2004, το συμβούλιο του Γ΄ Δημοτικού Διαμερίσματος Θεσσαλονίκης διοργανώνει ειδική εκδήλωση με θέμα: «Αφιέρωμα στον Μάνο Χατζηδάκι» μεθαύριο, Κυριακή, 10 Οκτωβρίου, στις 20.00, στην αίθουσα «Ολυμπιάδα» (Ολυμπιάδος 99).

    Τραγούδια του Έλληνα συνθέτη θα ερμηνεύσει η Κυριακή Ιωάννου και ο Γρηγόρης Γκερτσάκης.

    Η είσοδος είναι ελεύθερη.

    [35] ΑΥΡΙΟ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΟΥ ΕΚΘ

    Θεσσαλονίκη, 8 Οκτωβρίου 2004 (14:32 UTC+2)

    Τελευταία εκδήλωση της Λέσχης Κινηματογράφου η οποία κλείνει θα είναι η τελετή λήξης και απονομής βραβείων των διαγωνιζόμενων ταινιών του 6ου Διεθνούς Πανοράματος Ανεξάρτητων Δημιουργών Φιλμ και Βίντεο (www.independent.gr) και του 1ου Διεθνούς Διαγωνισμού Φωτογραφίας. Που θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 8 μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ε.Κ.Θ .

    Το πρόγραμμα της εκδήλωση θα αρχίσει με το αφιέρωμα στο κινηματογραφιστή της Θεσσαλονίκης Νίκο Μπιλιλή , «Χαρούμενη Θεσσαλονίκη» το οποίο πελιλαμβάνει κινηματογραφικά επίκαιρα της δεκαετίας του '60 από τη     ζωή στη Θεσσαλονίκη. Στη συνέχει η μη κυβερνητική οργάνωση «Παιδιά Εν Δράσει» θα παρουδιάσει ένα χάπενινγκ με θέμα την αντι-παγκοσμιοποίηση. Θα ακολουθήσουν οι τελετές βράβευσης του 1ου Διεθνούς Διαγωνισμού Φωτογραφίας και των ταινιών Ελληνικού και Διεθνούς διαγωνιστικού τμήματος οι οποίες θα προβληθούν στη συνέχεια.

    Τα βραβεία θα απονείμουν: η  Γενική Γραμματέας Νέας Γενιάς κ.Βάσω Κόλλια η Σέλντα Σαλμάν συντονίστρια προγράμματος του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της Άγκυρας, , ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Νικόλαος Τσιαρτσιώνης, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Βασίλειος Παπαγεωργόπουλος  και ο πρόεδρος του Ε.Κ.Θ κ. Νικόλαος Γιαννόπουλος

     

     

    [36] "ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ" ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΤΖΗ

    Θεσσαλονίκη, 8 Οκτωβρίου 2004 (13:51 UTC+2)

    Την παράσταση «Παύλος Μελάς» θα παρουσιάσει το Θέατρο Σκιών του Γιάννη Χατζή την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί στα Λουτρά Παράδεισος, στο πλαίσιο του προγράμματος «Δημήτρια στα Σχολεία».

    Πρόκειται για μια παράσταση ηρωική και συνάμα ένα ψυχογράφημα, όπου πίσω από τον ήρωα Παύλο Μελά, αναζητιέται ο άνθρωπος. Εκεί όπου καθημερινά γεγονότα της ζωής, μπλέκονται στη δίνη μιας εποχής, όπου η χαρά μεταλλάσσεται σε λύπη, το γέλιο σε δάκρυ κι όπου ο αγώνας για λευτεριά, ο Μακεδονικός Αγώνας, απαιτεί το δικό του αντίτιμο σε αίμα. Το έργο διανθίζεται από δημοτική ποίηση και τραγούδια της Μακεδονίας.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Friday, 8 October 2004 - 18:17:18 UTC