Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 05-07-13

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ- ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ
  • [02] ΣΕ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΚΑΙ ΛΟΝΔΙΝΟ Ο ΥΠ. ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
  • [03] ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΑΝΑΝΕΩΣΑΝ ΤΟ "ΡΑΝΤΕΒΟΥ" ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΔΕΔΥ
  • [04] ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ
  • [05] ΤΟ ΝΕΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΝΕΟ ΙΝΚΑ
  • [06] ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ
  • [07] ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΧΩΔΕ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ
  • [08] Η ΟΤΟΕ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
  • [09] ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΗΝ ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ο ΦΟΥΤΣΙΝΙ

  • [01] ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ- ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ

    Αθήνα, 13 Ιουλίου 2005 (16:26 UTC+2)

    Δημόσια πρόσκληση στη ΓΣΕΕ να συνεχίσει το διάλογο απηύθυνε και σήμερα, Τετάρτη, ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Πάνος Παναγιωτόπουλος, ύστερα από τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού και τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργου Αλογοσκούφη.

    Σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη ο κ. Παναγιωτόπουλος επανέλαβε ότι ο διάλογος είναι στην καταληκτική και πλέον αποφασιστική του φάση και επισήμανε ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για λύση κοινής αποδοχής."Θα ήταν κρίμα αυτό το καλό κλίμα συναίνεσης να το διαταράξει με μονομερή της απόφαση η ΓΣΕΕ", είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας.

    Μεταξύ άλλων, ο κ. Παναγιωτόπουλος ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει συναίνεση με τη ΓΣΕΕ και πρόσθεσε ότι θα ήταν κρίμα η Συνομοσπονδία να αφήσει άδεια την καρέκλα της στο τραπέζι του διαλόγου.

    "Τί προτείνει η ΓΣΕΕ, θεωρεί ότι ήταν καλό το καθεστώς που ίσχυε; Αν δεν ήταν καλό, τότε να έλθει να μας πει τις θέσεις της" διερωτήθηκε ο υπουργός Απασχόλησης αναφερόμενος στο θέμα των υπερωριών. Απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα που έχει προκύψει για το λεγόμενο διευθυντικό δικαίωμα, ο κ.Παναγιωτόπουλος τόνισε, ότι ουδέποτε ο ίδιος ή άλλος αρμόδιος από την πλευρά της κυβέρνησης χρησιμοποίησαν τη λέξη διευθυντικό δικαίωμα, ή είπαν ότι έχουν στόχο να καθιερώσουν έναν τέτοιο θεσμό.

    Όπως εξήγησε ο ίδιος, σε μια ευνομούμενη πολιτεία πρέπει να υπάρχει διάλογος και εργασιακή ειρήνη και να μην αφήνονται οι όποιες πρωτοβουλίες μονομερώς στους εργοδότες.

    Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης αναφέρθηκε στις διαρθρωτικές αλλαγές και επανάλαβε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να εφαρμόσει με τον καλύτερο τρόπο τον προϋπολογισμό, έτσι ώστε να επιτύχει τους στόχους της και να μειώσει το δημόσιο έλλειμμα.

    [02] ΣΕ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΚΑΙ ΛΟΝΔΙΝΟ Ο ΥΠ. ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ

    Αθήνα, 12 Ιουλίου 2005 (19:11 UTC+2)

    Αύριο, Τετάρτη, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γιώργος Βουλγαράκης, μεταβαίνει στις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στην έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.0 με θέμα την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

    Την Πέμπτη, ο κ. Βουλγαράκης θα μεταβεί στο Λονδίνο για επίσημη επίσκεψη, στο πλαίσιο της οποίας θα συναντηθεί με τον Βρετανό ομόλογό του, Τσαρλς Κλαρκ, με τον οποίο θα συζητήσουν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος.

    [03] ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΑΝΑΝΕΩΣΑΝ ΤΟ "ΡΑΝΤΕΒΟΥ" ΤΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΔΕΔΥ

    Αθήνα, 13 Ιουλίου 2005 (18:16 UTC+2)

    Για το τέλος Αυγούστου ανανεώθηκε το ραντεβού μεταξύ της κυβέρνησης και της ΑΔΕΔΥ, όταν επιτροπή που θα συστήσουν τα υπουργεία Οικονομίας και Οικονομικών και Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης θα ολοκληρώσει το έργο της, που είναι ο προσδιορισμός της σημερινής κατάστασης στα μισθολογικά των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς ουδείς μπορεί να πει με ακρίβεια το σύνολο του κατώτατου βασικού μισθού, όπως αυτός διαμορφώνεται από το πλήθος των επιδομάτων που υπάρχουν στο δημόσιο τομέα.

    Οι διαπραγματεύσεις, που ξεκίνησαν σήμερα Τετάρτη, μεταξύ της κυβέρνησης, από τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργο Αλογοσκούφη και Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης, Προκόπη Παυλόπουλο και του προεδρείου της ΑΔΕΔΥ για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση που επικρατεί στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και τα συσσωρευμένα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την "επιδοματική πολιτική" διεκόπησαν, μετά την προβολή εκ μέρους του προέδρου του συνδικαλιστικού φορέα, Σπύρου Παπασπύρου, αιτήματος να δεσμευθεί η κυβέρνηση για κατώτατο βασικό μισθό 1.200 ευρώ.

    Κατά τη συζήτηση, οι δύο υπουργοί εμφανίστηκαν θετικοί στο χρόνιο αίτημα των συνδικαλιστικών εκπροσώπων των δημόσιων υπαλλήλων για την εφαρμογή Ενιαίου Μισθολογίου, με την κατάργηση των ειδικών επιδομάτων και την ένταξή τους στο βασικό μισθό.

    Από την πλευρά του, ο κ. Αλογοσκούφης στάθηκε ιδιαίτερα στην καταγραφή του "χάρτη των μισθών στο δημόσιο τομέα" και στην εξασφάλιση της σύμφωνης γνώμης από την ΑΔΕΔΥ για να μπει ένα χρονοδιάγραμμα για την εφαρμογή του Ενιαίου Μισθολογίου, καθώς το θεωρεί απαραίτητο δεδομένου ότι τα δημοσιονομικά μεγέθη της χώρας δεν επιτρέπουν αλματώδεις αυξήσεις.

    Μάλιστα, ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης ανακοίνωσε ότι το 2006 θα αρχίσει η σταδιακή εφαρμογή του Ενιαίου Μισθολογίου, ενώ τόνισε ότι πρέπει να υπολογιστεί το ακριβές κόστος, καθώς αυτό θα βαρύνει αν είναι μεγάλο τους φορολογούμενους πολίτες. Επισήμανε δε ότι παράλληλα με την κατάργηση των ειδικών επιδομάτων θα καταργηθούν και οι ειδικοί λογαριασμοί που υπάρχουν, για να τροφοδοτούν αυτά τα επιδόματα.

    Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο κ. Παυλόπουλος δήλωσε πως "θέτουμε τις βάσεις για πολιτική του μέλλοντος", διευκρινίζοντας ότι η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στο Ενιαίο Μισθολόγιο των δημόσιων υπαλλήλων θα βοηθήσει και τους επόμενους υπουργούς και τις επόμενες κυβερνήσεις για να σταματήσει το φαινόμενο των ειδικών επιδομάτων και της μισθολογικής αναρχίας στο δημόσιο. Από την πλευρά του, ο κ.Αλογοσκούφης στάθηκε υπογράμμισε τη συσσώρευση των προβλημάτων που ζητούν λύσεις, αλλά αφού πρώτα γνωρίζουμε τα οικονομικά μεγέθη του εγχειρήματος.

    Αναφερόμενος στους βασικούς άξονες του νέου μισθολογίου, ο κ. Παυλόπουλος επισήμανε ότι δεν κόβεται κανένα επίδομα από τα υφιστάμενα, «δεν δίνονται όμως νέα επιδόματα που διευρύνουν τις ανισότητες που έχουμε σήμερα και που αποτελούν άνιση μεταχείριση αλλά και αντικίνητρο για τους υπαλλήλους».

    Το ενιαίο μισθολόγιο, όπως διευκρίνισε, θα βασισθεί πάνω στην ενσωμάτωση των επιδομάτων στο βασικό μισθό, έτσι ώστε όλοι οι υπάλληλοι οι οποίοι προσφέρουν ίδιας ποιότητας εργασία να έχουν την ίδια οικονομική μεταχείριση. Είναι δηλαδή μια εξομοίωση προς τα πάνω αλλά χωρίς να υπάρχει πολιτική στο μέλλον που θα διευρύνει τις ανισότητες αυτές.

    Ερωτηθείς για την πρόταση της ΑΔΕΔΥ να ξεκινάει ο βαισκός μισθός από τα 1200 ευρώ, ο κ. Παυλόπουλος επισήμανε μεταξύ άλλων: «Για να μιλήσεις για παράδειγμα για 1200 σήμερα πρέπει να ξέρεις ποιο είναι το επίπεδο από το οποίο ξεκινάνε. Όταν δεν είναι γνωστό ποιο είναι το σημερινό επίπεδο, και δεν έχουμε καταλήξει σε μια τέτοια συμφωνία, αντιλαμβάνεσθε ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για 1200 για τον εξής απλό λόγο. Δεν ξέρουμε από ποια βάση ξεκινάμε. Αυτά πρέπει να ξεκαθαρίσουμε. Και θα τα ξεκαθαρίσουμε από πλευράς Δημοσίου κατά το δυνατόν μέχρι το τέλος Αυγούστου, ώστε από εκεί και πέρα να υπάρξει η συνέχεια για την οποία μιλάμε».

    Ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ κ.Παπασπύρος ανακοίνωσε τη διακοπή των διαπραγματεύσεων, μέχρι η κυβέρνηση να εξετάσει τα οικονομικά μεγέθη, ενώ επανέλαβε ότι ο κατώτατος μισθός πρέπει να διαμορφωθεί στα 1.200 ευρώ. "Δεν μπορούμε" παρατήρησε, "να συζητούμε για τα ρετιρέ όταν δεν ξέρουμε για το ισόγειο" και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να καθυστερήσει τις αποφάσεις της.

    Παράλληλα, όπως τόνισε, υπήρξε και διάσταση απόψεων στο αίτημα της ΑΔΕΔΥ για τα βαρέα και ανθυγιεινά, καθώς ο κ.Παπασπύρος ζήτησε να εφαρμοστεί στο δημόσιο ότι και στο ΙΚΑ, ενώ ο κ.Παυλόπουλος αντέταξε ότι δεν μπορούμε να έχουμε την ένταξη των δημόσιων υπαλλήλων στην κατηγορία των ιδιωτικών υπαλλήλων για τα βαρέα και ανθυγιεινά, όταν αυτοί αμείβονται ιδιαιτέρως χαμηλά, δημιουργώντας δύο μέτρα και δύο σταθμά.

    Πάντως, το θέμα των βαρέων και ανθυγιεινών και της υγιεινής και ασφάλειας στο δημόσιο τομέα, η κυβέρνηση δεσμεύτηκε ότι θα τα εξετάσει σε βάθος, όπως μεταξύ άλλων και το θέμα του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα και την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις.

    [04] ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ

    Αθήνα, 13 Ιουλίου 2005 (15:46 UTC+2)

    Ένταση επικράτησε το μεσημέρι της Τετάρτης στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, όπου σύμφωνα με δηλώσεις κληρικών και αρχιερέων, ο αρχιμανδρίτης Ειρηναίος με ομάδα είκοσι αράβων λαϊκών παραβίασαν τις πόρτες του Πατριαρχείου και εισήλθαν εντός του κτιριακού συγκροτήματος

    Σημειώθηκαν συμπλοκές μεταξύ των αράβων λαϊκών και των κληρικών, ενώ έχουν σημειωθεί και υλικές ζημιές.

    [05] ΤΟ ΝΕΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΝΕΟ ΙΝΚΑ

    Αθήνα, 13 Ιουλίου 2005 (20:14 UTC+2)

    Σε σώμα συγκροτήθηκε το νέο διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου Ένωση Καταναλωτών ΝΕΟ ΙΝΚΑ, πρόεδρος του οποίου εκλέχθηκε ο οικονομολόγος, Κωνσταντίνος Τσεκέρης και Α' Αντιπρόεδρος ορίστηκε η αντινομάρχης Αθηνών, Δήμητρα Αγγελάκη.Β' Αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου εκλέχθηκε ο σύμβουλος υγείας, Λαμπρινάκος Πέτρος, Γενικός Γραμματέας η νομικός, Αικατερίνη Αδαμοπούλου, Ειδικός Γραμματέας ο υπάλληλος ΔΕΚΟ, Μαρίνος Δημητρουλόπουλος, ταμίας, ο πολιτικός μηχανικός, Διονύσιος Κατωπόδης Διονύσιος και μέλος ο αρχιτέκτων-μηχανικός, Θεόδωρος Πάνου.

    Το ΙΝΚΑ, όπως αναφέρεται σε σχετική σημερινή ανακοίνωση, αγωνίζεται και διεκδικεί την ικανοποίηση, προαγωγή και προστασία των δικαιωμάτων των καταναλωτών, και συγκεκριμένα το δικαίωμα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας τους, το δικαίωμα προστασίας των οικονομικών τους συμφερόντων, το δικαίωμα αποζημίωσης και αποκατάστασης των ζημιών, και το δικαίωμα για ένα υγιεινό περιβάλλον και για ποιότητα ζωής.

    Το ΙΝΚΑ παίρνει θέση σε όλα τα γενικά και ειδικά προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες καταναλωτές και εκπροσωπεί τους Έλληνες καταναλωτές στα όργανα της Πολιτείας, τα οποία παίρνουν αποφάσεις που αφορούν στους καταναλωτές. Το ΙΝΚΑ δηλώνει ότι θα συνεργαστεί με την Πολιτική Ηγεσία, τα κόμματα, τους Κοινωνικούς φορείς και Εταίρους της αγοράς.

    [06] ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ.ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

    Αθήνα, 13 Ιουλίου 2005 (20:13 UTC+2)

    Μέσω του Ιντερνετ μπορούν να υποβάλλουν φορολογική δήλωση οι φορολογούμενοι που δεν έχουν εισοδήματα, αλλά έχουν στην κατοχή τους ακίνητα. Η υποβολή φορολογικής δήλωσης (Ε1), έστω και μηδενικής, είναι υποχρεωτική για όσους έχουν ακίνητα, οι οποίοι υποχρεώνονται να υποβάλλουν και τη δήλωση ακίνητης περιουσίας Ε9.

    Με βάση σχετική ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, οι αγρότες και οι υπόλοιποι φορολογούμενοι μπορούν να υποβάλλουν το Ε1 ηλεκτρονικά μέχρι την Παρασκευή 15 Ιουλίου, ενώ ειδικά για τους κατοίκους εξωτερικού η ηλεκτρονική υποβολή του Ε1 μπορεί να γίνει έως τις 30 Νοεμβρίου. Για την ηλεκτρονική υποβολή απαιτείται η πιστοποίηση του φορολογούμενου στο δικτυακό τόπο www.taxisnet.gr. Η δήλωση ακίνητης περιουσίας Ε9 για όσους φορολογούμενους δεν την υπέβαλαν χειρόγραφα θα γίνει υποχρεωτικά με ηλεκτρονικό τρόπο έως το τέλος Νοεμβρίου.

    [07] ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΧΩΔΕ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ

    Αθήνα, 13 Ιουλίου 2005 (19:34 UTC+2)

    Μνημείο ανακριβειών, συκοφαντιών και εμπάθειας, αποτελεί η χθεσινή ανακοίνωση των συντονιστών του τομέα ΥΠΕΧΩΔΕ του ΠΑΣΟΚ, όπως αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση το γραφείο τύπου και δημοσίων σχέσεων του υπουργείου Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων της κυβέρνησης.

    Στην ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

    «Αναφέρει η ανακοίνωση ότι "αποτελεί μέγα ηθικό, κοινωνικό και οικονομικό σκάνδαλο η εκ των υστέρων και από το παράθυρο συμμετοχή του κ. Εμφιετζόγλου το 2005 στην κοινοπραξία κατασκευής του τμήματος Θερμοπύλες - Λαμία, αφού είχε προηγουμένως χάσει όλες τις προσφυγές και ενστάσεις του στην Ε.Ε. και στη Δικαιοσύνη». Το ίδιο δε αναφέρει η ανακοίνωση και για την παράκαμψη του Αγρινίου.Η αλήθεια όμως είναι εντελώς διαφορετική. Το μέγα σκάνδαλο είναι ότι υπάρχουν πολιτικοί που συκοφαντούν συναδέλφους τους με απίστευτες ανακρίβειες και εμπάθεια.

    »Η πραγματικότητα είναι ότι η εταιρία "ΜΗΧΑΝΙΚΗ" του επιχειρηματία κ. Εμφιετζόγλου δικαιώθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας στις αιτήσεις αναστολής που έκανε και για τα δύο έργα. Στη συνέχεια, οι κατασκευαστικές εταιρίες «ΑΘΗΝΑ» και «ΤΕΡΝΑ» που είχαν αναδειχθεί ως ανάδοχοι των έργων αυτών με το «μαθηματικό τύπο», προκειμένου να εξασφαλίσουν κατακύρωση του έργου, κοινοπράκτησαν με τη «ΜΗΧΑΝΙΚΗ», κατά τρόπο απόλυτα νόμιμο, βάσει του ν. 2940/2001 που ψήφισε η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Και είναι προφανές ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν είχε τη δυνατότητα ούτε να επιβάλλει ούτε να εμποδίσει τη συγκεκριμένη συνεργασία μεταξύ επιχειρήσεων, πράγμα που γινόταν συχνά και επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ αφού το προέβλεπε ο νόμος τους.

    »Στηριζόμενοι σε αυτή τη χονδροειδέστατη ανακρίβεια και συκοφαντία, οι συντάκτες της ανακοίνωσης προχωρούν σε ένα σωρό ανόητες και υβριστικού περιεχομένου ερωτήσεις, περί δήθεν «χαριστικής μεταχείρισης», «αδιαφάνειας» κοκ. Στερούνται σοβαρότητας οι ερωτήσεις και γι' αυτό και δεν χρειάζεται να δώσουμε απαντήσεις. Το μόνο που επισημαίνουμε είναι ότι όλες οι αναφορές τους αφορούν σε έργα που δημοπρατήθηκαν με το «μαθηματικό τύπο» και όχι με το νέο νόμο», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

    »Η αλήθεια είναι ότι η σημερινή πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ έχει αποδείξει ότι το μόνο που την ενδιαφέρει στην ανάθεση των δημόσιων έργων είναι να γίνεται με διαφάνεια και καθαρές διαδικασίες. Για αυτό και αμέσως καταργήσαμε τον αμαρτωλό "μαθηματικό τύπο» και θεσπίσαμε ένα νέο, δίκαιο και απολύτως αδιάβλητο νομοθετικό πλαίσιο, για το οποίο δεχτήκαμε επανειλημμένως τα συγχαρητήρια των αρμόδιων υπηρεσιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Σήμερα, κανείς δεν μπορεί να «δώσει» κανένα έργο σε κανέναν. Το «παιχνίδι» πλέον παίζεται καθαρά, με τίμιους και ξεκάθαρους κανόνες, γνωστούς σε όλους και ίσους για όλους. Δεν ασχολούμαστε με το ποιος επιχειρηματίας αναλαμβάνει το κάθε έργο. Αντιθέτως, όπως φαίνεται, στο ΠΑΣΟΚ ακόμα και σήμερα αυτό τους ενδιαφέρει.

    »Το ΠΑΣΟΚ πρέπει επιτέλους να καταλάβει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, "ότι πέρασαν ανεπιστρεπτί οι μέρες που το νομικό πλαίσιο για την ανάθεση των δημόσιων έργων δεν ευνοούσε απλώς τη διαφθορά, αλλά ουσιαστικά την επέβαλε. Αυτό το γνωρίζουν όλοι, όσο κι αν οι μεθοδεύσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να εξισώσουν ανόμοιες καταστάσεις, ή να κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια».

    Για το δρόμο στο Πέταλο του Μαλιακού, στην ανακοίνωση τονίζεται: «Το ΠΑΣΟΚ δείχνει πλήρη έλλειψη πολιτικού μέτρου και μόνο το ότι μιλάνε στο ΠΑΣΟΚ για αυτό το θέμα Επί 20 ολόκληρα χρόνια και μετά από τρία κοινοτικά πλαίσια στήριξης, δεν έφτιαξαν ούτε ένα μέτρο νέου δρόμου. Το ξεχνούν αυτό; Ό,τι κι αν πουν, από εκεί και πέρα, αυτή είναι η αλήθεια. Κι η αλήθεια δεν αλλάζει, ούτε με ανακρίβειες ούτε με συκοφαντίες. Και αυτό ισχύει και για τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που φαίνεται ότι παρασύρθηκε από τη χτεσινή ανακοίνωση».

    [08] Η ΟΤΟΕ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

    Αθήνα, 13 Ιουλίου 2005 (18:59 UTC+2)

    Τη συμπαράστασή της στον αγώνα των εργαζομένων της Τράπεζας Αττικής, που ξεκίνησε σήμερα με 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση, στην οποία η συμμετοχή φθάνει στο 95%, εκφράζει με ανακοίνωσή της η ΟΤΟΕ.

    Στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι, τονίστηκε τόσο από την ΟΤΟΕ, όσο και από τον Σύλλογο των εργαζομένων ότι "δεν θα επιτραπεί στη Διοίκηση της Τράπεζας Αττικής να υλοποιήσει τις προθέσεις της" και να καταργήσει τον Λογαριασμό Ασφαλιστική Κάλυψης (ΛΑΚ) των εργαζομένων ο οποίος δημιουργήθηκε με διμερή Σύμβαση μεταξύ Συλλόγου και Τράπεζας.

    Υπογραμμίστηκε ιδιαίτερα, ότι η απόπειρα κατάργησης των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων με πρόσχημα την εφαρμογή του πρόσφατου Αντιασφαλιστικού Νόμου που ψηφίσθηκε από τη Βουλή με πρόταση της Κυβέρνησης (δεν έχει δημοσιευθεί ακόμα στο ΦΕΚ) είναι παράνομη και καταχρηστική πράξη και θα ακυρωθεί με νομικά και συνδικαλιστικά μέσα που θα ενεργοποιήσουν η ΟΤΟΕ και ο Σύλλογος.

    Αύριο, Πέμπτη, στις 11 το πρωί, οπότε θα συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Αττικής με θέμα την καταγγελία της διμερούς Σύμβασης του ΛΑΚ, με τον Σύλλογο των Εργαζομένων, η ΟΤΟΕ καλεί όλους τους Γενικούς της Συμβούλους, καθώς και τα Δ.Σ. των Συλλόγων - Μελών της να βρίσκονται μπροστά στην Τράπεζα Αττικής (Ομήρου 23).

    Καταλήγοντας στην ανακοίνωσή της η ΟΤΟΕ, απευθύνει προειδοποίηση προς τη Διοίκηση της Τράπεζας Αττικής να ξανασκεφθεί με νηφαλιότητα και σύνεση το θέμα αυτό, να μην καταγγείλει τη Σύμβαση και να τηρήσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους που απορρέουν από την διμερή συμφωνία του ΛΑΚ.

    [09] ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΗΝ ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ο ΦΟΥΤΣΙΝΙ

    Θεσσαλονίκη, 13 Ιουλίου 2005 (18:33 UTC+2)

    Με υπόμνημα που έστειλε μέσω του δικηγόρου του, Νίκου Κυρκούδη, απάντησε στην κλήση για απολογία από τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ, ο Αρμάντο Φουτσίνι. Το γεγονός και μόνο ότι ο Φουτσίνι δεν πήγε στα γραφεία της ομάδας εξόργισε την επιτροπή (αποτελούνταν από τους Γιάννη Γούμενο, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Γιώργο Κασιμάτη, Γ΄ αντιπρόεδρο, Δημοσθένη Στάμο, μέλος και νομικό σύμβουλο, Βασίλη Παγώνη και Γιάννη Καραγιαννούδη, μέλη) που αποφάσισε να συγκεντρωθεί την επόμενη Τρίτη, οπότε και θα αποφασίσει για την τροπή που θα πάρει το θέμα.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Wednesday, 13 July 2005 - 18:13:48 UTC