Read about The Loizidou vs Turkey Case of the European Court of Human Rights (18 December, 1996) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 05-08-07

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
  • [02] ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ DISCOVERY
  • [03] ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ
  • [04] 18.000 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
  • [05] ΝΕΑ ΠΛΟΙΑ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΡΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ
  • [06] KAΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΠΛΟΙΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • [07] Η ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [08] ΝΕΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ
  • [09] ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑ
  • [10] ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΕ Η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΤΣΟΥΜΕΛΕΚΑ
  • [11] ΦΙΛΙΚΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
  • [12] ΠΤΩΣΗ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΜΕ 14 ΝΕΚΡΟΥΣ
  • [13] NEKΡΟΣ Ο ΡΟΜΠΙΝ ΚΟΥΚ
  • [14] ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ
  • [15] "ΘΕΡΜΗΣ ΔΡΩΜΕΝΑ 2005"

  • [01] ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

    Αθήνα, 7 Αυγούστου 2005 (13:53 UTC+2)

    «Είναι ατόπημα να κατηγορείται η κυβέρνηση για τη στάση της Τουρκίας έναντι της Κύπρου, γιατί έτσι δίνεται άλλοθι στην πολιτική της Τουρκίας», δήλωσε Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Ευάγγελος Αντώναρος, απαντώντας στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

    [02] ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ DISCOVERY

    Καναβεραλ, 7 Αυγούστου 2005 (13:53 UTC+2)

    Το ταξίδι της επιστροφής στη Γη ξεκίνησε tο αμερικανικό διαστημικό λεωφορείο Ντισκάβερι. Η άφιξή του στο διαστημικό κέντρο Κένεντι, κοντά στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ στη Φλόριντα, αναμένεται αύριο, Δευτέρα στις 08:46' ώρα Γκρίνουιτς (10.36 ώρα Ελλάδας).

    Η αποσύνδεσή του από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) έγινε στις 07:24' ώρα Γκρίνουιτς, πάνω από το νότιο Ειρηνικό, δυτικά της Χιλής, ανακοίνωσε η ΝΑΣΑ. "Το Ντισκάβερι έκανε το πρώτο βήμα στο δρόμο της επιστροφής προς το διαστημικό κέντρο Κένεντι", ανακοινώθηκε από το κέντρο ελέγχου της αποστολής.

    Η αποσύνδεση του Ντισκάβερι έγινε ύστερα από οκτώ ημέρες συγκατοίκησης των επτά αστροναυτών του διαστημικού λεωφορείου και του διμελούς πληρώματος του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού.

    Το Ντισκάβερι προσδέθηκε στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) στις 28 Ιουλίου, 14:18' (ώρα Ελλάδος), όπως ήταν προγραμματισμένο, λιγότερο από 48 ώρες μετά την εκτόξευσή του από το διαστημικό κέντρο Κένεντι στις ΗΠΑ. Το διαστημικό λεωφορείο μετέφερε προμήθειες και υλικά στον ISS. Πρόκειται για την πρώτη αμερικανική αποστολή διαστημικού λεωφορείου μετά την καταστροφή του Κολούμπια και το θάνατο των αστροναυτών του την 1η Φεβρουαρίου του 2003, όταν ανατινάχθηκε καθώς μπήκε στην ατμόσφαιρα, πάνω από το Τέξας λόγω βλάβης στο θερμικό του τοίχωμα.

    [03] ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ

    Τελ Αβιβ, 7 Αυγούστου 2005 (13:53 UTC+2)

    Την παραίτηση του υπέβαλε ο ισραηλινός υπουργός Οικονομικών Μπέντζαμιν Νετανιάχου εκφράζοντας την αντίθεσή του στο σχέδιο αποχώρησης των ισραηλινών εποίκων από την λωρίδα της Γάζας.

    Ο 55χρονος Νετανιάχου, ο οποίος έχει διατελέσει και πρψθυπουργός, υπέβαλε την επιστολή παραίτησης στον πρωθυπουργό Αριελ Σαρόν και αποχώρησε λίγο πριν από την ψηφοφορία στο υπουργικό συμβούλιο για μια πρώτη φάση εκκένωσης των 21 οικισμών στη λωρίδα της Γάζας.

    "Η ώρα της αλήθειας έφθασε. Δεν μπορώ να υποστηρίξω αυτήν την κίνηση που θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια του κράτους", γράφει ο Νετανιάχου στην επιστολή του.

     Μετά την υποβολή της επιστολής παραίτησης ο κ.Νετανιάχου δεν έδωσε εξηγήσεις.

    [04] 18.000 ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

    Αθήνα, 7 Αυγούστου 2005 (13:53 UTC+2)

    Την πρόσληψη τουλάχιστον 18.000 ατόμων στα νοσοκομεία, ως μόνιμο προσωπικό, μέσα στην τετραετία διακυβέρνησης της ΝΔ, προαναγγέλλει ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Νικήτας Κακλαμάνης, με συνέντευξη του, στη Χώρα της Κυριακής, στην οποία γνωστοποιεί τις επόμενες πρωτοβουλίες του για την αναβάθμιση της υγείας και την πάταξη της διαφθοράς.

    Ειδικότερα, ο κ. Κακλαμάνης προαναγγέλλει:

    -Τη διενέργεια διαγωνισμών, στα τέλη Σεπτεμβρίου, για την κατασκευή 3 νοσοκομείων ανάμεσα στα οποία είναι το Εθνικό Μεταμοσχευτικό Κέντρο 200-250 κλινών. Το δεύτερο έργο αφορά στην κατασκευή νοσοκομείου 700 κλινών στην Αθήνα, στη θέση αντίστοιχου παλαιού νοσοκομείου, ίδιας δυναμικότητας, και το τρίτο είναι το Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, δυναμικότητας 500 κλινών. Οι νέες μονάδες, κατέστησε σαφές, θα είναι ενταγμένες στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και οι πολίτες, μέσω των ασφαλιστικών τους Ταμείων, θα έχουν ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση σε αυτά.

    -Την εφαρμογή για πρώτη φορά ενός εθνικού σχεδίου για την ενίσχυση της δωρεάς οργάνων στη χώρα μας, σύμφωνα με το οποίο όλοι οι πολίτες είναι εν δυνάμει δότες και

    -Τη δημιουργία Μητρώου Προμηθευτών και Καταλόγων Προδιαγραφών και Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού, βασικών στοιχείων για την εμπέδωση της διαφάνειας στο χώρο των προμηθειών. Ο κ. Κακλαμάνης επιρρίπτει ευθύνες στο ΠΑΣΟΚ για την πολιτική του στο θέμα, λέγοντας ότι " είκοσι χρόνια δεν ήταν αρκετά, απ'ο,τι φαίνεται, για να φτιαχτούν αυτοί οι κατάλογοι. Μόνο ο Αλέκος Παπαδόπουλος είχε προσπαθήσει, αλλά έφυγε πριν ολοκληρώσει τη δουλειά του", πρόσθεσε.

    Ο υπουργός Υγείας διαμηνύει ότι θα συνεχίσει την πολιτική του, "για να μπει τάξη στα οικονομικά και τα όποια χρήματα να πιάνουν πλέον τόπο και να αξιοποιούνται σωστά", καθώς και τον αγώνα εναντίον όσων λυμαίνονται το σύστημα στο χώρο της υγείας, παρά τις αντιδράσεις προς το πρόσωπο του "αυτών που έχουν υπερκέρδη". Παράλληλα, γνωστοποιεί ότι ο ρυθμός αύξησης των συνολικών δαπανών για το φάρμακο είναι μειωμένος σε σχέση με το 2004. Επίσης επαναλαμβάνει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ανάμεσα στα υπουργεία Υγείας και Ανάπτυξης αναφορικά με την ευθύνη του χώρου των φαρμάκων.

    Σχολιάζοντας τις αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης,στο θέμα των αλλαγών που επίκεινται στο εκλογικό σύστημα των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών, ο κ. Κακλαμάνης συνέστησε στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ότι "εάν δεν αλλάξουν τακτική θα μείνουν στην αντιπολίτευση περισσότερα χρόνια απ'οσα είχε μείνει η ΝΔ". Όσον αφορά την κριτική ότι οι αλλαγές αποκλείουν τις συνεργασίες, ο υπουργός Υγείας επικαλέσθηκε τον πολιτικό του πατέρα, τον Αβέρωφ, που έλεγε πάντοτε :" Οταν ο κόσμος θέλει, δεν υπάρχει εκλογικό σύστημα να αλλάζει τη βούληση του κόσμου,τουλάχιστον ως προς το τελικό αποτέλεσμα".

    Τέλος, χαρακτηρίζει ως "ενδόμυχη επιθυμία" την υποψηφιότητα του ως δημάρχου Αθηναίων, επαναλαμβάνοντας ότι θα συζητήσει το θέμα με τον πρωθυπουργό, μετά τις τελικές αποφάσεις της νυν δημάρχου, Ντόρας Μπακογιάννη.

    [05] ΝΕΑ ΠΛΟΙΑ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΡΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

    Αθήνα, 7 Αυγούστου 2005 (13:53 UTC+2)

    Τη ναυπήγηση νέων πλοίων για τα δρομολόγια της "άγονης γραμμής" προαναγγέλλει ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλης Κεφαλογιάννης, σε συνέντευξή του στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία". Ο κ.Κεφαλογιάννης επαναλαμβάνει ότι η κυβέρνηση επιδοτεί τη ναυπήγηση νέων πλοίων για τις άγονες γραμμές, με δάνειο 3 δισεκατομμυρίων ευρώ που εξασφάλισε από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και εκφράζει την πεποίθηση του ότι ετσι θα λυθούν τα προβλήματα τύπου "Ροδάνδης" και "Ρομίλντας" ενώ κάνει γνωστό ότι μελετάται η θέσπιση ειδικών προνομίων με την παραχώρηση δωρεάν εισιτηρίων για τη μεταφορά των κατοίκων των ακριτικών νησιών. Ο ΥΕΝ προειδοποιεί ότι η Ελλάδα απειλείται από την Ευρωπαϊκή Ενωση με παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αν επιμείνει στη θέσπιση ορίου ηλικίας στα 35 χρόνια για την απόσυρση των "γηρασμένων" πλοίων όπως επιβάλλεται από την ελληνική νομοθεσία, μετά και την τραγωδία του "Σαμίνα".

    Σε ότι αφορά στον τουρισμό, ο κ.Κεφαλογιάννης δηλώξει ότι «η κίνηση φέτος είναι αυξημένη κατά 30%», και κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο θά έχουν διακινηθεί από τον Πειραιά περίπου 2,5 εκατ. επιβάτες για τα νησιά.

    [06] KAΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΠΛΟΙΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    Θεσσαλονίκη, 7 Αυγούστου 2005 (13:12 UTC+2)

    Πολύωρη καθυστέρηση σε δρομολόγιο πλοίου σημειώνεται στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα περίπου 150 άτομα, που επρόκειτο να ταξιδέψουν, το πρωΐ, στις Σποράδες, να είναι υποχρεωμένα να περιμένουν μέχρι τις 3.30 μετά το μεσημέρι, προκειμένου να αποπλεύσουν για τον προορισμό τους.

    Η καθυστέρηση σημειώνεται στο επιβατηγό οχηματαγωγό «ΖΑΚΥΝΘΟΣ 1», το οποίο αντικαθιστά το «ΝΟΝΑ ΜΑΙΡΗ», που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη- Σκιάθος- Σκόπελος-Αλόννησος και βρίσκεται εδώ και περίπου μία εβδομάδα για επιδιόρθωση στο λιμάνι του Πειραιά, λόγω βλάβης.

    Το «ΖΑΚΥΝΘΟΣ» αναμένονταν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης στις 10 το πρωί, αλλά καθυστέρησε στα λιμάνια των νησιών προορισμού του.

    [07] Η ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Λευκωσία, 7 Αυγούστου 2005 (11:14 UTC+2)

    Η αναμενόμενη επίσκεψη Αμερικανών στελεχών του Κογκρέσου στα κατεχόμενα με απευθείας πτήση και η αντίδραση της κυπριακής κυβέρνησης σε αυτήν, οι σχέσεις του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρη Χριστόφια, οι αποκαλύψεις στις ΗΠΑ για δωροδοκία Αμερικανών βουλευτών από Τούρκους και Τουρκοαμερικανούς προκειμένου να υποστηρίξουν τουρκικά συμφέροντα, και η χθεσινοβραδινή αντικατοχική εκδήλωση των Αμμοχωστιανών είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλονται σήμερα στον κυπριακό Τύπο.

    Η ''Αλήθεια'' στο κύριο της θέμα με τίτλο ''Τρία βέτο Τάσου προς Δημήτρη'', γράφει ότι τρεις διαφωνίες καταγράφηκαν το τελευταίο διάστημα μεταξύ του Προέδρου Παπαδόπουλου και του ΓΓ του ΑΚΕΛ. Αυτές αφορούν το γεύμα που θέλει να διοργανώσει ο Δημήτρης Χριστόφιας για να πετύχει συνάντηση μεταξύ Προέδρου Παπαδόπουλου και Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, τη στάση της Κύπρου έναντι της Τουρκίας στο θέμα του πρωτοκόλλου και το θέμα των μισθών των κρατικών αξιωματούχων και των βουλευτών.

    Εξάλλου η εφημερίδα αναφέρει ότι ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης κατηγόρησε τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ για δηλώσεις που στοχεύουν στην υπονόμευση το καλού κλίματος μεταξύ των δύο κοινοτήτων.

    ''Η Μάχη'' υπό τον τίτλο ''Νέο σεξουαλικό σκάνδαλο με πρωταγωνιστή Κύπριο Πρέσβη'' γράφει στο κύριό της θέμα ότι Κύπριος Πρεσβευτής ''φυγαδεύτηκε από πρωτεύουσα ισλαμικής χώρας στην οποία ήταν διαπιστευμένος γιατί κατηγορήθηκε ότι παρενόχλησε σεξουαλικά νεαρή μουσουλμάνα υπάλληλο της Πρεσβείας''. Σε άλλο σημείο γράφει πως ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κύπρος Χρυσοστομίδης δήλωσε χθες ότι οι πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες στελέχη ή και μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου θα επισκεφθούν τα κατεχόμενα με απευθείας πτήση ήταν γνωστές από καιρό και ότι έχουν γίνει όλες οι ενέργειες για αποτροπή της επίσκεψης την οποία απεκάλεσε ''παράνομη και αυθαίρετη''.

    Το κύριο θέμα του ''Πολίτη'' έχει τίτλο ''Εχεις κότσια Πρόεδρε;'' Και γράφει ότι η διακήρυξη της Τουρκίας ότι δεν αναγνωρίζει την Κύπρο έθεσε τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο στην ''ευχάριστη θέση να δέχεται ασφυκτικό κόρτε από δύο χώρες με διαφορετικές φιλοσοφίες για το μέλλον της Ευρώπης''. Από τη μία η Γαλλία τον ''ψήνει'' να συνταυτιστεί μαζί της με αντάλλαγμα ''μάξιμουμ κέρδη πριν από την έναρξη των διαπραγματεύσεων'', ενώ από την άλλη η Βρετανία του υποδεικνύει να μη θέσει σκληρούς όρους στην Τουρκία τώρα και να επιδιώξει μέσα από τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις κέρδη έναντι της Αγκυρας. Σε άλλο σημείο γράφει ότι σε εκτελεσθέντες Ε/Κ κατά το 1974 και όχι σε πεσόντες ανήκει η πλειοψηφία των εκταφέντων λειψάνων από τις επείγουσες εκταφές που ολοκληρώθηκαν την προηγούμενη Τετάρτη στα κατεχόμενα.

    ''Η Σημερινή'' κάτω από τον τίτλο ''Γρίπη - Εφιάλτης'' γράφει στο κύριο της θέμα ότι επιστήμονες προειδοποιούν πως τρεις μήνες είναι αρκετοί για να εξαπλωθεί παγκοσμίως η μολυσματική θανατηφόρος γρίπη, με ανυπολόγιστες συνέπειες για τον άνθρωπο. Προσθέτει ότι ο παγκόσμιος συναγερμός αγγίζει και την Κύπρο, όπου οι ιατρικές υπηρεσίες ετοιμάζουν σχέδιο δράσης για αναχαίτιση της νόσου. Εξάλλου η «Σημερινή» γράφει ότι ο Δημήτρης Χριστόφιας αποδέχτηκε πρόσκληση του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ για συνάντηση στην οικία του Τ/Κ ηγέτη στην κατεχόμενη Κερύνεια. Σημειώνει πως όταν η συνάντηση πραγματοποιηθεί ο κ. Χριστόφιας θα καλέσει τον κ. Ταλάτ για δείπνο στις ελεύθερες περιοχές, όπου θα προσκληθεί και ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος.

    ''Ο Φιλελεύθερος'' υπό τον τίτλο ''Δωροδοκούν βουλευτές'' γράφει στο κύριό του θέμα ότι οι σχέσεις Λευκωσίας - Ουάσιγκτον επιβαρύνονται τα μέγιστα με την πτήση προς το κατεχόμενο αεροδρόμιο της Τύμπου κατά την οποία θα μεταφερθεί ομάδα επαγγελματικών στελεχών του Κογκρέσου για ολιγοήμερες διακοπές στη βόρεια κατεχόμενη Κύπρο. Η πτήση προγραμματίζεται στη σκιά αποκαλύψεων στις ΗΠΑ για δωροδοκίες Γερουσιαστών και βουλευτών από Τούρκους και Τουρκοαμερικανούς προκειμένου να υπερασπιστούν τουρκικά συμφέροντα σε βασικά ζητήματα, όπως το Κυπριακό, τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την Αρμενία. Η ίδια εφημερίδα σημειώνει εξάλλου ότι ο Γενικός Εισαγγελέας έκρινε ανεπαρκή την ποινή των οκτώ χρόνων φυλάκισης που επέβαλε το Κακουργιοδικείο στη Μάγδα Ελευθερίου η οποία κρίθηκε ένοχη για την ανθρωποκτονία του συζύγου της. Ο Εισαγγελέας ζήτησε η γυναίκα να κριθεί ένοχη για φόνο εκ προμελέτης.

    Η ''Χαραυγή'' γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο ''Να επικρατήσει η γαλλική θέση'', ότι ο Πρόεδρος της Βουλής και ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας δήλωσε στην αντικατοχική εκδήλωση των Αμμοχωστιανών στη Δερύνεια : «θα παλέψουμε ώστε η ορθή θέση που διατύπωσε η Γαλλία για την αναγνώριση της Κύπρου από την Τουρκία και την εφαρμογή του Πρωτοκόλλου επέκτασης της Τελωνειακής Ενωσης Τουρκίας - ΕΕ και στα δέκα νέα κράτη - μέλη να επικρατήσει στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ενωσης». Η εφημερίδα γνωστοποιεί ακόμη ότι για το Ισραήλ αναχώρησαν χθες το απόγευμα τα ισραηλινά κρουαζιερόπλοια τα οποία ενώ κατευθύνονταν προς την Τουρκία αναγκάστηκαν να καταπλεύσουν προχθές στα λιμάνια Λεμεσού και Λάρνακας, ύστερα από πληροφορία της Μοσάντ ότι υπήρχε πιθανότητα τρομοκρατικού κτυπήματος στην Τουρκία.

    Η αγγλόφωνη ''Sunday Mail'' γράφει στο κύριό της θέμα υπό τον τίτλο ''Μεταχειρίστηκαν το σκύλο μου ως αποσκευή'' ότι ο πρώην Επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο Αντριαν βαν ντερ Μιρ κατηγόρησε τις Κυπριακές Αερογραμμές ως υπεύθυνες για το θάνατο του σκύλου του επειδή τον άφησαν έξω στον ήλιο για πενήντα λεπτά με αποτέλεσμα να πεθάνει από θερμοπληξία. Η ίδια εφημερίδα αναφέρεται και σε δημοσκόπηση της εταιρεία Pulse Market Research, η οποία κατέδειξε ότι η πολιτική του Τάσσου Παπαδόπουλου τυγχάνει της έγκρισης της πλειοψηφίας των Κύπριων ψηφοφόρων.

    ΜΠΕ- ΚΥΠΕ

    [08] ΝΕΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΟΦΙΑ

    Σόφια, 6 Αυγούστου 2005 (20:34 UTC+2)

    Ο Πρόεδρος του Βουλγαρικού Σοσιαλιστικού Κόμματος (ΒΣΚ) Σεργκέι Στανίσεφ κατέστησε σαφές ότι οι σοσιαλιστές θεωρούν λήξασες τις προσπάθειες του υπό παραίτηση πρωθυπουργού Συμεών Σοξκομπουργκόσκι να γίνει «πρωτεργάτης» νέας κυβέρνησης συνασπισμού της Βουλγαρίας.

    Ως νικήτρια δύναμη των εκλογών που έγιναν στα τέλη Ιουνίου, το ΒΣΚ θα αναλάβει την πρωτοβουλία για την έναρξη νέων διαπραγματεύσεων με το ``Εθνικό Κίνημα Συμεών ο Δεύτερος``(ΕΚΣ), το ``Κίνημα Δικαιωμάτων και Ελευθεριών ``(ΚΔΕ) και τον συνασπισμό τριών κεντροδεξιών παρατάξεων ``Βουλγαρική Λαϊκή Ενωση``(ΒΛΕ) για την υπογραφή πολιτικής συμφωνίας, η οποία να προετοιμάσει το έδαφος για την ανάθεση εντολής σχηματισμού κυβέρνησης από τον πρόεδρο Γ. Παρβάνοφ. Αυτό δήλωσε ο κ. Στανίσεφ έπειτα από τη σημερινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΒΣΚ και του Συμβουλίου του ``Συνασπισμού για τη Βουλγαρία``, εφτά αριστερών παρατάξεων με κύρια δύναμη το ΒΣΚ, όπου συζητήθηκαν οι απαντήσεις της ηγεσίας του ΕΚΣ στις δώδεκα γραπτές ερωτήσεις που είχαν υποβάλει πρόσφατα οι σοσιαλιστές στους ``κίτρινους`` σχετικά με τη μελλοντική κυβέρνηση.

    «Επιπόλαιες» χαρακτήρισε τις απαντήσεις ο κ. Στανίσεφ, κατά τον οποίο οι διαπραγματευτικοί μέθοδοι του ΕΚΣ θα εγκλωβίσουν τη χώρα σε νέες χρονοβόρες διαδικασίες. Είναι απαράδεκτο η Βουλγαρία να μένει ακυβέρνητη περισσότερο από σαράντα μέρες τώρα και μάλιστα σε κρίσιμες περιστάσεις μαζικών πλημμυρών, τόνισε ο κ. Στανίσεφ.

    Η αλλαγή της στάσης της κεντροδεξιάς Λαϊκής Ένωσης, η οποία τις τελευταίες μέρες έδειξε προθυμία για συμμετοχή σε κυβέρνηση συνασπισμού είναι σημαντικό νέο στοιχείο στο συνεχιζόμενο σκληρό παζάρι για την εξουσία στη Σόφια, σχολιάζουν Βούλγαροι αναλυτές. Οι ίδιοι ερμηνεύουν την οφθαλμοφανή άμβλυνση των διαπραγματευτικών θέσεων του κ. Σαξκομπουργκότσκι με το ΒΣΚ με το γεγονός, ότι μαζί με τους δεκατρείς βουλευτές του ΒΛΕ οι σοσιαλιστές και το μουσουλμανικό ΚΔΕ θα έχουν την πλειοψηφία των εκατόν είκοσι εννέα βουλευτών σε σύνολο διακοσίων σαράντα στη Βουλής.

    Πάντως, ο σκοπός των σοσιαλιστών είναι να φτάσουν σε ``συνταγματική πλειοψηφία`` εκατόν ογδόντα ψήφων, η οποία να είναι σε θέση να προχωρήσει σε αναθεώρηση του κύριου νόμου σε περίπτωση που χρειαστεί για την εγγύηση των μεταρρυθμίσεων στα πλαίσια της ενταξιακής πορείας της Βουλγαρίας προς την Ευρωπαϊκή Ενωση, κατέστησε σαφές ο κ. Στανίσεφ, κατά τον οποίο οι σοσιαλιστές είναι έτοιμοι να ``ξεχάσουν τα παλιά`` και να διαπραγματευτούν με το ΕΚΣ με καλή θέληση και πίστη.

    Σε απάντηση ερώτησης δημοσιογράφων για τον ενδεχόμενο νέο πρωθυπουργό, ο αντιπρόεδρος του ΒΣΚ Ρούμεν Πετκόφ υπενθύμισε, ότι το ΕΚΣ ήδη έχει δεχτεί την υποψηφιότητα του κ. Στανίσεφ.

    [09] ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑ

    Αθήνα, 7 Αυγούστου 2005 (13:53 UTC+2)

    Ο Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Θ. Ρουσόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση για την αναθεση στην Ελλάδα της διοργάνωσης ετησίως διεθνών αγώνων ρίψεων, στο Αρχαίο Στάδιο της Ολυμπίας.

        

        

        «Η απόφαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, για τη διοργάνωση ετησίως διεθνών αγώνων ρίψεων, στο Αρχαίο Στάδιο της Ολυμπίας, δικαιώνει τις συστηματικές προσπάθειες που καταβάλλονται για την αξιοποίηση του ολυμπιακού κεκτημένου, της υλικής και άυλης κληρονομιάς που άφησαν στον τόπο μας οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

        

        Η ανάληψη από τη χώρα μας κορυφαίων διεθνών αθλητικών διοργανώσεων (Παγκόσμιο Κύπελλο Στίβου της IAAF και Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπούνο Τζάουλι, το 2006) η ουσιαστική αναγέννηση του Αρχαίου Σταδίου της Ολυμπίας, η ταχεία προώθηση των διαδικασιών για τη δημιουργία του Ολυμπιακού Μουσείου και του Μουσείου Κλασικού Αθλητισμού, αποδεικνύουν ότι η Ελλάδα, αξιοποιώντας -στη βάση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου- την αναβαθμισμένη εικόνα της, αναδεικνύεται σε διεθνές κέντρο Αθλητισμού και Πολιτισμού.

        

        Η εικόνα της χώρας σήμερα ταυτίζεται με αυτήν που εξέπεμψε σ` ολόκληρο τον κόσμο το καλοκαίρι του 2004. Είναι η εικόνα μιας σύγχρονης, αξιόπιστης, ασφαλούς και φιλόξενης χώρας, η οποία ανταποκρίνεται με επιτυχία στις προκλήσεις των καιρών και στις υψηλές προσδοκίες της διεθνούς κοινότητας».

    [10] ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΕ Η ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΤΣΟΥΜΕΛΕΚΑ

    Aθήνα, 7 Αυγούστου 2005 (13:18 UTC+2)

    Αποκλείστηκε η Αθανασία Τσουμελέκα από τον τελικό των είκοσι χιλιομέτρων βάδην γυναικών του παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου ανδρών / γυναικών στο Ελσίνκι. Η ελληνίδα αθλήτρια που βρισκόταν στην 3η θέση δέχτηκε παρατήρηση από τους κριτές και κόκκινη κάρτα και αποκλείστηκε από τον αγώνα.

    Η Αθηνά Παπαγιάννη κατέκτησε την έκτη θέση με χρόνο 1 ώρα 29:21, που είναι και η καλύτερη φετινή της επίδοση.

    [11] ΦΙΛΙΚΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

    Θεσσαλονίκη, 5 Αυγούστου 2005 (18:19 UTC+2)

    Ολοκληρώθηκε η προετοιμασία της εθνικής ομάδας μπάσκετ γυναικών στο Μέτσοβο ενόψει της συμμετοχής της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στην Τουρκία το διάστημα 2-11 Σεπτεμβρίου. Οι παίκτριες του Χάρη Παπάζογλου θα δώσουν από το Σάββατο μέχρι και την προσεχή Πέμπτη φιλικούς αγώνες με την ομάδα της Βραζιλίας (τρεις) και Κίνας στο κλειστό της Γλυφάδας στο πλαίσιο ενός τουρνουά προετοιμασίας των ομάδων.

    Το πρόγραμμα των αγώνων να έχει ως εξής:

    Σάββατο 6/8/05

    18:45 Ελλάδα - Βραζιλία

    Κυριακή 7/8/05

    18:45 Ελλάδα - Βραζιλία

    Δευτέρα 8/8/05

    19:30 Ελλάδα - Κίνα

    Τρίτη 9/8/05

    17:45 Βραζιλία - Κίνα

    Τετάρτη 10/8/05

    19:30 Ελλάδα - Κίνα

    Πέμπτη 11/8/05

    19:30 Ελλάδα - Βραζιλία.

    [12] ΠΤΩΣΗ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ ΜΕ 14 ΝΕΚΡΟΥΣ

    Ρώμη, 7 Αυγούστου 2005 (12:03 UTC+2)

    Συνεχίζονται οι έρευνες για την ανεύρεση δυο ατόμων που φέρονται ως αγνοούμενοι, όταν το αεροσκάφος ATR-72 της Tunis Air κατέπεσε χθες, ανοιχτά της Σικελίας, με αποτέλεσμα 14 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και 23 να σωθούν, σύμφωνα με απολογισμό του ιταλικού πρακτορείου ANSA.

    Πλοίο του ιταλικού Ναυτικού και αναγνωριστικό σκάφος του λιμενικού συνέχισαν τις έρευνες όλη τη νύχτα στην περιοχή όπου έγινε η προσθαλάσσωση, 17 ναυτικά μίλια από το Παλέρμο, στη Σικελία, ενώ και άλλα πλοία αναμένεται να βοηθήσουν στις έρευνες.

    Μέρη της ατράκτου ρυμουλκήθηκαν έως το λιμάνι του Παλέρμο και μεταφέρθηκαν στην ξηρά για έρευνα.

    Τα πρωτοσέλιδα του ιταλικού Τύπου έχουν εντυπωσιακές φωτογραφίες, μερικές φορές ιδιαίτερα δυσάρεστες, με τα υπολείμματα του αεροσκάφους που έπεσε στη θάλασσα, την πρώτη ημέρα της μεγαλύτερης εξόδου των Ιταλών για διακοπές το μήνα Αύγουστο προς τις ακτές και τη Βόρεια Αφρική. Οι επιζήσαντες διηγούνται πως διασώθηκαν, ενώ συγγενείς των θυμάτων μιλούν για την καταστροφή που τους βρήκε.

    Το αεροπλάνο, με τετραμελές πλήρωμα και 35 επιβάτες, εκτελούσε την πτήση από το Μπάρι στην Τζέρμπα της Τυνησίας.

    [13] NEKΡΟΣ Ο ΡΟΜΠΙΝ ΚΟΥΚ

    Λονδίνο, 7 Αυγούστου 2005 (09:37 UTC+2)

    Νεκρός είναι ο Ρόμπιν Κουκ, ο οποίος σκοτώθηκε στη διάρκεια ορειβατικού περιπάτου στη Σκωτία. Ο Κουκ κατέρρευσε χθες καθώς έκανε περίπατο με τη σύζυγό του, Γκέινορ, στα βουνά Μπεν Στακ, στη βορειοδυτική Σκωτία, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία. Μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο της κωμόπολης Άινβερνες, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

    Διανοούμενο και πολιτικό με μεγάλη βαρύτητα χαρακτήρισε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Τόνι Μπλερ, τον Ρόμπιν Κουκ.

    "Αυτά τα νέα προκαλούν βαρύτατη θλίψη όχι μόνο στη Βρετανία, αλλά σε πολλά μέρη του κόσμου. Ο Ρόμπιν ήταν ένα χωριστό ταλέντο, λαμπρός, οξύς στις συζητήσεις, με απίστευτη επιδεξιότητα και πειθώ", δήλωσε ο Τόνι Μπλερ, με τον οποίον είχε συγκρουστεί ο Ρόμπιν Κουκ, όταν παραιτήθηκε από την κυβέρνηση εκφράζοντας τη διαφωνία του για τη στάση του Λονδίνου στο θέμα του Ιράκ.

    Ο Ρόμπιν Κουκ διετέλεσε υπουργός Εξωτερικών από το 1997 έως το 2001 και στη συνέχεια έγινε πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων, δηλαδή ο πλέον υψηλόβαθμος εκπρόσωπος της κυβέρνησης στο κοινοβούλιο. Έμεινε στο αξίωμα αυτό μέχρι το 2003.

    "Παρόλο που διαφωνούσαμε για το Ιράκ, πάντα σεβόμουν τον τρόπο με τον οποίον παρουσίαζε τις θέσεις του", δήλωσε ο Τόνι Μπλερ.

    [14] ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

    Φλώρινα, 7 Αυγούστου 2005 (13:53 UTC+2)

    Το πρόγραμμα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Δήμου Φλώρινας «Πολιτιστικός Αύγουστος 2005» ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Φλώρινας, Στέφανος Παπαναστασίου. Οι εκδηλώσεις που ολοκληρώνονται την Κυριακή 14 Αυγούστου, περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, χορευτικά συγκροτήματα κ.ά., τόσο στην πόλη της Φλώρινας, όσο και στα δημοτικά διαμερίσματα. Ο Δήμαρχος Φλώρινας τόνισε πως καταβλήθηκε ιδιαίτερη προσπάθεια ώστε οι εκδηλώσεις να έχουν ποικιλία και επίπεδο, ενώ εντάσσονται στη φιλοσοφία της δημοτικής αρχής να προσφερθεί πολιτιστικό αγαθό σε όλη την κοινωνία του δήμου. Κατόπιν παρουσίασε το πρόγραμμα και τους συμμετέχοντες και ευχαρίστησε τα Μ.Μ.Ε. για την προβολή των εκδηλώσεων όλα αυτά τα χρόνια, το Δ.Σ. του Κέντρου Παιδικής Μέριμνας Αρρένων για τη φιλοξενία συγκροτημάτων, καθώς επίσης και το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου, αλλά και τους συνεργάτες του που συνέδραμαν στην οργάνωση των εκδηλώσεων. Επίσης, ευχαρίστησε τον καθηγητή και ζωγράφο Δημήτριο Μπέσσα για την προσφορά του πίνακά του «Σακουλέβας», ο οποίος κοσμεί το εξώφυλλο του εντύπου προγράμματος και της αφίσας των εκδηλώσεων. ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Σάββατο 6 Αυγούστου Νέο Δημοτικό Πάρκο, 21.30 Λαϊκή - ρεμπέτικη βραδιά με το μουσικό συγκρότημα «Παλιοί Διαβάτες» Κυριακή 7 Αυγούστου Νέο Δημοτικό Πάρκο, 21.30 «Υπηρέτης δύο αφεντάδων» Θεατρική παράσταση από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης Δευτέρα 8 Αυγούστου Νέο Δημοτικό Πάρκο, 21.30 Ρυθμική γυμναστική και χοροί του Πόντου από την Εύξεινο Λέσχη Φλώρινας Τρίτη 9 Αυγούστου Πλατεία Γεωργίου Μόδη, 19.30 Τουρνουά Σκακιού από τη Λέσχη Πολιτισμού Νέο Δημοτικό Πάρκο, 21.30 Rock βραδιά με συγκροτήματα της Φλώρινας Τετάρτη 10 Αυγούστου Πλατεία Γεωργίου Μόδη, 19.30 Τουρνουά Σκακιού από τη Λέσχη Πολιτισμού Νέο Δημοτικό Πάρκο, 21.00 Φιλαρμονική Δήμου Φλώρινας Νέο Δημοτικό Πάρκο, 21.30 Παραδοσιακοί χοροί από τον Λαογραφικό - Αθλητικό - Περιβαλλοντικό Όμιλο «Οι Πελαγόνες», τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πεδινού, τον Μ.Ε.Α.Σ. «Απόλλων» Αμμοχωρίου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Υπαλλήλων ΔΕΗ νομού Πέλλας, την Ομοσπονδία Πολιτιστικών και Αθλητικών Συλλόγων και Σωματείων νομού Φλώρινας και το χορευτικό του δήμου Λιμπράτς Αλβανίας. Πέμπτη 11 Αυγούστου Νέο Δημοτικό Πάρκο, 21.00 Χοροθέατρο Λέσχης Πολιτισμού Νέο Δημοτικό Πάρκο, 22.00 Rock βραδιά με συγκροτήματα της Φλώρινας Παρασκευή 12 Αυγούστου Νέο Δημοτικό Πάρκο, 21.30 Χορευτική ομάδα γυναικών Σοχού Νέο Δημοτικό Πάρκο, 22.30 Χοροί από όλη την Ελλάδα με τον Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης» Σάββατο 13 Αυγούστου Νέο Δημοτικό Πάρκο, 21.30 Συναυλία με τους Γιώργο Υδραίο & Ρένα Κουμιώτη Κυριακή 14 Αυγούστου Νέο Δημοτικό Πάρκο, 21.30 Συναυλία με τις Γιώτα Τσίρου - Λένα Αλκαίου - Σωτηρία Λεονάρδου ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ Δευτέρα 8 Αυγούστου Δ.Δ. Αλώνων, 21.00 Φιλαρμονική Δήμου Φλώρινας Δ.Δ. Αλώνων, 22.00 «Καρλιμπάνες για στηρίγματα» Επιθεώρηση από την Εταιρεία Θεάτρου «Μέθεξις» Τρίτη 9 Αυγούστου Δ.Δ. Αρμενοχωρίου, 21.00 Φιλαρμονική Δήμου Φλώρινας Δ.Δ. Αρμενοχωρίου, 21.30 «Καρλιμπάνες για στηρίγματα» Επιθεώρηση από την Εταιρεία Θεάτρου «Μέθεξις» Εργατικές Κατοικίες Αγίου Μηνά, 21.00 «Το πανηγύρι των κλόουν» παιδικό θέατρο από το «Θέατρο - Θέαμα» Εργατικές Κατοικίες Αγίου Μηνά, 22.00 Μουσική βραδιά με την ορχήστρα «Οι Ακρίτες» Τετάρτη 10 Αυγούστου Δ.Δ. Αρμενοχωρίου, 21.00 «Το πανηγύρι των κλόουν» παιδικό θέατρο από το «Θέατρο - Θέαμα» Δ.Δ. Πρώτης, 21.30 Μουσική βραδιά με την ορχήστρα «Παντελή Τζαμπάζη» Πέμπτη 11 Αυγούστου Δ.Δ. Σκοπιάς, 21.30 Μουσική βραδιά με την ορχήστρα «Τοπικός Ήχος» Δ.Δ. Κορυφής - Τριβούνου, 21.00 Φιλαρμονική δήμου Φλώρινας Δ.Δ. Κορυφής - Τριβούνου, 21.30 Παραδοσιακοί χοροί από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κορυφής - Τριβούνου Δ.Δ. Κορυφής - Τριβούνου, 22.30 Μουσική βραδιά από την ορχήστρα «Τ΄αστέρια» Παρασκευή 12 Αυγούστου Δ.Δ. Σκοπιάς, 21.30 Φιλαρμονική δήμου Φλώρινας Δ.Δ. Σκοπιάς, 22.00 Λαϊκή βραδιά με το Φαίδωνα Φερεντίνο ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Έκθεση βιβλίου από το Σύλλογο Βιβλιοπωλών Φλώρινας, στο Νέο Δημοτικό Πάρκο (6-14 Αυγούστου).

    [15] "ΘΕΡΜΗΣ ΔΡΩΜΕΝΑ 2005"

    Θεσσαλονίκη, 6 Αυγούστου 2005 (16:34 UTC+2)

    Τα «Θέρμης Δρώμενα», που διοργανώνει κάθε χρόνο ο Δήμος Θέρμης, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά γεγονότα του Νομού Θεσσαλονίκης και θα διαρκέσουν από 22 Αυγούστου έως 4 Σεπτεμβρίου.

    Η φετινή χρονιά είναι αφιερωμένη στη Νέα Γενιά και τον Κινηματογράφο, και περιλαμβάνει τα «Ημερολόγια Μοτοσικλέτας» και τις συναυλίες των ΜΙΚΡΟ και του Παρασκευά Θεοδωράκη.

    Τα «Θέρμης Δρώμενα 2005» δεν εξαντλούνται στην απλή διοργάνωση μιας σειράς συναυλιών, το πρόγραμμα συμπληρώνεται με θέατρο και παραστάσεις Καραγκιόζη, την γιορτή σταφυλιού στο Νέο Ρύσιο και το μεγάλο αντάμωμα της παράδοσης στο Φράγμα της Θέρμης, το μεγάλο οικολογικό πάρκο της Θεσσαλονίκης.

    Ένα αποκαλυπτικό ταξίδι μύησης στον πλούτο της Δημοτικής μας παράδοσης, τραγούδια της τάβλας, ομαδικά τραγούδια της δουλειάς, του χορού και του γλεντιού, από την Μικρασία, την Πόλη, τον Πόντο, τη Θράκη, τη Μακεδονία, την Ήπειρο και τη Θεσσαλία.

    Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη, εκτός της συναυλίας Γλυκερίας - Κ. Μακεδόνα που θα υπάρχει εισιτήριο 15 και 10 ευρώ.

    Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

    Αύγουστος

    Δευτέρα, 22 Αυγούστου. «Σινέ Θερμαϊς» ΘΕΡΜΗ - «Περιμένοντας τα Σύννεφα».

    Τα γεγονότα της Γενοκτονίας των Ποντίων.

    Σε συνεργασία με το Σωματείο «Παναγία Σουμελα» Θέρμης.

    Τρίτη, 23 Αυγούστου. Ν. Ραιδεστός- Παράσταση Καραγκιοζη.8.00 μ.μ

    Με το Θέατρο Σκιών «Πανί του Ονείρου»- Αγάπιος Αγαπίου.

    10.00 μ.μ Λαϊκή Βραδιά - με τους ΕΚΤΟΣ.

    Τετάρτη, 24 Αυγούστου. Φράγμα Θέρμης. Συναυλία Γλυκερία - Μακεδόνας.

    Ώρα έναρξης 21.30 - Τιμές εισιτηρίων 15 και 10 ευρώ.

    Πέμπτη, 25 Αυγούστου. Φράγμα Θέρμης. Θεατρική παράσταση «Ο Αγαπητικός της Βοσκοπούλας» Θίασος Ροντιδη. Είσοδος Ελεύθερη.

    «Στην περιφέρεια για τον Πολιτισμό» Νομαρχία Θεσσαλονίκης.

    Πέμπτη, 25 Αυγούστου . Θέρμη, γηπεδακι Παραμάνα. Παράσταση Καραγκιόζη.

    Θέατρο Σκιών «Πανί του Ονείρου» Αγάπιος Αγαπίου.

    Παρασκευή, 26 Αυγούστου . Τριόδι . Παράσταση Καραγκιόζη 8.00 μ.μ «Πανί του Ονείρου», 10.00 μ.μ Λαϊκή Βραδιά με τους ΕΚΤΟΣ.

    Κυριακή, 28 Αυγούστου .ΤΑΓΑΡΑΔΕΣ .Τοπική γιορτή με την συμμετοχή χορευτικών συγκροτημάτων.

    Δευτέρα, 29 Αυγούστου, Ν. Ρύσιο. Παράσταση Καραγκιόζη 8.00 μ.μ

    Δευτέρα, 29 Αυγούστου. Θέρμη. Σινε Θερμαις «Ημερολόγια Μοτοσικλέτας»,

    Συναυλία Έντεχνης Μουσικής-Παρασκευάς Θεοδωράκης.

    Τρίτη 30 Αυγούστου. Φράγμα Θέρμης- Γιορτή Νεολαίας Συναυλία ΜΙΚΡΟ.

    Είσοδος Ελεύθερη. 9.00 μ.μ.

    Τρίτη, 30 Αυγούστου, Ταγαραδες. Παράσταση Καραγκιόζη 8.00 μ.μ

    Αγάπιος Αγαπίου «Πανί του Ονείρου»

    Τετάρτη, 31 Αυγούστου .Ταγαραδες Συναυλία Άκη Γούναρη .Ώρα έναρξης 9.00μμ

    «Τραγουδάμε Ελλάδα»

    Στην περιφέρεια για τον Πολιτισμό- Νομαρχία Θεσσαλονίκης

    Σεπτέμβριος

    Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου . Φράγμα Θέρμης - «Ελλήνων Αντάμωμα».

    Συμμετέχουν χορευτικά συγκροτήματα των συλλόγων Θέρμης - Μεγάλη ορχήστρα

    Τραγουδούν , Ξανθίππη Καραθαναση, Χάλκινα Γουμένισσας Αλέκος Ζώρας.

    Πόντος- Γιάννης Κουρτιδης τραγούδι ,Παναγιώτης Κογκαλιδης λύρα.

    Είσοδος ελεύθερη,

    Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου . Φράγμα Θέρμης - «Ελλήνων Αντάμωμα».

    Θράκη - Μ. Ασία , Μάνος Κουτσαγγελιδης. Κατερίνα Δούκα.

    Ήπειρος - Θεσσαλία , Σταύρος Μπονιας. Χρήστος Στεργιου.

    Κλαρίνο Κώστας Ζαραλης. Είσοδος Ελεύθερη.

    Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου, Ν. Ρυσιο «Γιορτή Σταφυλιού»

    Η μεγάλη γιορτή του Ν. Ρυσιου - Το σταφύλι και τα παράγωγα του .

    Παραδοσιακοί χοροί - Λαϊκό Πάλκο - Μπάμπης Τσερτος - 10μελης ορχήστρα.

    Είσοδος ελεύθερη.

    Κυριακή, 4 Σεπτεμβρίου . Ν. Ρυσιο «Γιορτή Σταφυλιού».

    Παραδοσιακά Συγκροτήματα - Λαϊκή ορχήστρα.ΕΚΤΟΣ.

    Είσοδος ελεύθερη.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Sunday, 7 August 2005 - 18:13:33 UTC