Visit our archive of Documents on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 05-08-26

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΥΝΕΡΧΕΤΑΙ Η Κ.Ε. ΤΗΣ Ν.Δ.
  • [02] ΓΑΛΛΙΑ: 17 ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ 30 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΕ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ
  • [03] ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΣΤΗ ΔΕΘ
  • [04] ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ Γ. ΠΑΛΑΙΟΚΡΑΣΣΑ ΖΗΤΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ
  • [05] ΣΥΣΚΕΨΗ Ν.ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗ ΜΕ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΔΕΘ
  • [06] ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΠΛΗΣ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ΕΚΤΕΛΕΙ Η HYUNDAI
  • [07] ME ΡΕΑΛ ΚΑΙ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΠΑΟ
  • [08] ΠΑΛΗ: ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΤΗΣ
  • [09] ΝΥΧΤΕΣ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΥΛΑΙΑΣ
  • [10] "ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ" ΣΤΟΥΣ ΛΑΖΑΡΙΣΤΕΣ
  • [11] ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΕΣ ΣΤΗ ΝΑΤΑΣΑ ΓΕΡΑΣΙΜΙΔΟΥ

  • [01] ΣΥΝΕΡΧΕΤΑΙ Η Κ.Ε. ΤΗΣ Ν.Δ.

    Αθήνα, 26 Αυγούστου 2005 (09:15 UTC+2)

    Συνέρχεται σήμερα Παρακευή σε κεντρικό αθηναϊκό ξενοδοχείο η Κεντρική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Αργότερα ο κ. Καραμανλής θα έχει συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με το Φινλανδό υπουργό Ανάπτυξης, παρουσία του Υπουργού Δημήτρη Σιούφα. Χθές ο κ. Καραμανλής συναντήθηκε με τον υπουργό Απασχόλησης Πάνο Παναγιωτόπουλο και τον υφυπουργό Πολιτισμού Πέτρο Τατούλη.

    Συνάντηση με Παναγιωτόπουλο

    Μείωση της ανεργίας κατά τουλάχιστον μία ποσοστιαία μονάδα σε σχέση με πέρυσι, ανακοίνωσε ο υπουργός Απασχόλησης Πάνος Παναγιωτόπουλος ο οποίος συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή. Ο κ.Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι θα συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις, στις οποίες, όπως είπε,το υπουργείο Απασχόλησης είχε σημαντική συμβολή το περασμένο διάστημα, με στόχο την οικονομική ανάπτυξη, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και την αύξηση της απασχόλησης.

    Η ΝΔ, είπε, παρέλαβε από το ΠΑΣΟΚ την ανεργία στο 11,3 και τώρα είναι λίγο πάνω από το 10%. Όμως, υπογράμμισε, πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες γιατί το ποσοστό αυτό είναι υψηλό και σημείωσε πως με πείσμα θα συνεχιστεί η κυβερνητική πολιτική για την καταπολέμηση της ανεργίας.

    Ο ελληνικός λαός, τόνισε, δεν μπορεί να περιμένει άλλο και σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ κατάφερε το ακατόρθωτο,δηλαδή, όπως είπε, να έχει ρυθμούς ανάπτυξης υψηλότερους από το μέσο ευρωπαϊκό όρο λόγω και των Ολυμπιακών Αγώνων και ταυτόχρονα άφησε την ανεργία να καλπάζει στο 11,3%.

    Απαντώντας σε ερώτηση για το ασφαλιστικό, ο κ.Παναγιωτόπουλος επανέλαβε τη διακηρυγμένη θέση της κυβέρνησης για διάλογο μεταξύ των φορέων και των κομμάτων, που, όπως είπε, πρέπει να είναι ουσιαστικός και ο οποίος θα έχει ορίζοντα λήξης μετά την ολοκλήρωση της τετραετίας.

    Δεν είναι θέμα τακτικισμών ή ελιγμών, είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος, αλλά ζήτημα θωράκισης του ασφαλιστικού συστήματος για τις επόμενες και τις μεθεπόμενες γενιές. Η κυβέρνηση, είπε, εγγυάται και την καταβολή των συντάξεων και τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης.

    Συνάντηση με Τατούλη

    Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός είχε συνεργασία με τον Πέτρο Τατούλη για θέματα Πολιτισμού και όπως δήλωσε ο κ. Τατούλης, ο κ. Καραμανλής έδωσε οδηγίες και κατευθύνσεις ενόψει της ΔΕΘ.

    Ο κ. Τατούλης απαντώντας σε ερώτηση για τις αλλαγές στο ΔΣ του Φεστιβάλ Αθηνών, είπε ότι την ευθύνη έχει το υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ, αλλά σημείωσε ότι οι αλλαγές γίνονται με κριτήριο την αλλαγή φιλοσοφίας του Φεστιβάλ. Στο νέο ΔΣ, υπογράμμισε, μετέχουν μεγάλες προσωπικότητες που λαμβάνουν μέρος και σε διεθνή Φεστιβάλ και πρόθσεσε πως θα δώσουν μεγάλη ώθηση ώστε το Φεστιβάλ να αντιμετωπίσει με επιτυχία τη νέα 50ετία.

    [02] ΓΑΛΛΙΑ: 17 ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ 30 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΕ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑ

    Παρίσι, 26 Αυγούστου 2005 (08:20 UTC+2)

    Δεκαεπτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 30 τραυματίστηκαν από πυρκαγιά που ξέσπασε σε επταόροφη πολυκατοικία στο 13ο διαμέρισμα του Παρισιού, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

    Η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στο κλιμακοστάσιο του τρίτου ορόφου και επεκτάθηκε γρήγορα μέχρι τον έκτο όροφο του κτιρίου, στο οποίο διαμένουν μετανάστες, κυρίως από τη Σενεγάλη, το Μαλί, την Γκάμπια και την Τυνησία. Εκείνη την ώρα οι ένοικοι της πολυκατοικίας βρίσκονταν στα κρεβάτια τους.

    Στην περιοχή έσπευσαν περισσότεροι από 210 πυροσβέστες, που χρειάστηκαν πάνω από τρεις ώρες για να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά. Οι αρχές απέκλεισαν το οικοδομικό τετράγωνο και εκκένωσαν τα γειτονικά κτίρια για προληπτικούς λόγους.

    [03] ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΣΤΗ ΔΕΘ

    Θεσσαλονίκη, 26 Αυγούστου 2005 (09:57 UTC+2)

    Οριστικοποιήθηκε το πρόγραμμα των επισκέψεων του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων της Βουλής στη Θεσσαλονίκη για την 70η Διεθνή Εκθεση.

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής θα φτάσει στη Θεσσαλονίκη το απόγευμα της Παρασκευής 9 Σεπτεμβρίου και στις 8μ.μ. θα εγκαινιάσει την 70ή ΔΕΘ με ομιλία στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης". Το μεσημέρι του Σαββάτου (10/9) θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους τοπικών φορέων και στις 9 μ.μ. θα παρουσιάσει την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης στο δείπνο με τη συμμετοχή εκπροσώπων των παραγωγικών τάξεων στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης". Την Κυριακή, στις 12, θα δώσει εφ' όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης".

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου θα φτάσει στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου και στις 9 το βράδυ θα μιλήσει σε δείπνο με τη συμμετοχή εκπροσώπων των παραγωγικών τάξεων, στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης". Στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής θα δώσει συνέντευξη Τύπου στο συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης".

    Η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη και Πέμπτη (14-15/9). Θα ξεναγηθεί στη ΔΕΘ και θα δώσει συνέντευξη Τύπου. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη την Τρίτη και την Τετάρτη (13-14/9). Θα επισκεφθεί τη ΔΕΘ και θα δώσει συνέντευξη Τύπου.

    [04] ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ Γ. ΠΑΛΑΙΟΚΡΑΣΣΑ ΖΗΤΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

    Aθήνα, 25 Αυγούστου 2005 (22:37 UTC+2)

    Το ΠΑΣΟΚ ζητά, για μια ακόμη φορά, την άμεση παραίτηση του πρόεδρου της ΔΕΗ Γιάννη Παλαιοκρασσά, και παράλληλα επισημαίνει τις σοβαρές ευθύνες του αρμόδιου υπουργού Ανάπτυξης για τη συνέχιση της ανώμαλης κατάστασης στην ΔΕΗ, δήλωσε η υπεύθυνη του Τομέα Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Πολιτικής Καταναλωτών του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Άννα Διαμαντοπούλου, σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην ηγεσία της ΔΕΗ, και την στάση του προέδρου της.

    Αφορμή για την τοποθέτηση της κ. Διαμαντοπούλου ήταν και η σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της επιχείρησης.

    [05] ΣΥΣΚΕΨΗ Ν.ΤΣΙΑΡΤΣΙΩΝΗ ΜΕ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΔΕΘ

    Θεσσαλονίκη, 26 Αυγούστου 2005 (13:06 UTC+2)

    Την καθιερωμένη σύσκεψη με τους εκπροσώπους των επιμελητηρίων της Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησε σήμερα ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Νικόλαος Τσιαρτσιώνης, ενόψει της έλευσης του Πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη, στα εγκαίνια της 70ης Δ.Ε.Θ.

    Σκοπός της σύσκεψης, όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο ΥΜΑ-Θ, είναι η προετοιμασία των υπομνημάτων που θα προωθηθούν στον πρωθυπουργό, αλλά και στους αρμόδιους υπουργούς της κυβέρνησης και στο πλαίσιο αυτό εξέφρασε την ελπίδα, να έχουν λιγοστέψει οι σελίδες των υπομνημάτων των παραγωγικών φορέων, ύστερα από τους 12 μήνες διακυβέρνησης από την ΝΔ. Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι των εξής επιμελήτηρίων: Εμπορικό και Βιομηχανικό, Βιοτεχνικό, Επαγγελματικό, Τεχνικό, Γεωτεχνικό και το Οικονομικό και ο Εμπορικός Σύλλογος.

    Ο β΄αντιπρόεδρος του ΕΒΕΘ, Εμμανούλ Βλαχογιάννης, κατέθεσε στον ΥΜΑ-Θ την επιχειρηματική πρόταση του επιμελητηρίου για τη μέλλον της πόλης. Στην πρόταση τονίζεται η ανάγκη ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας -«το μέλλον της Θεσσαλονίκης περνά από την επιχειρηματικότητα», επισημαίνεται χαρακτηριστικά- και περιγράφονται οι άξονες που συνδέονται με αυτήν, για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και την προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

    Μεταξύ των θεσμικών παρεμβάσεων που προτείνονται από το ΕΒΕΘ, συμπεριλαμβάνονται η αναδιάρθρωση των Περιφερειών, η αναβάθμιση του ΥΜΑ-Θ η ενίσχυση των αρμοδιοτήτων της τοπικής και νομαρχιακής αυτοδιοίκησης.Στην πρόταση αναφέρεται επίσης η ανάγκη ολοκλήρωσης των μεγάλων τεχνικών έργων, όπως το αεροδρόμιο, το μετρό, η υποθαλάσσια και ο εκσυγχρονισμός του λιμανιού.

    Ως προτεραιότητες, τίθενται από το ΕΒΕΘ η επίλυση προβλημάτων που αφορούν στο κυκλοφοριακό, η άμεση υλοποίηση της κυβερνητικής δέσμευσης για σοβαρές δημόσιες επενδύσεις στη Ζώνη Καινοτομίας Ανατολικής Θεσσαλονίκης και η ανάπλαση του υφιστάμενου Εκθεσιακού Κέντρου της ΔΕΘ, προκειμένου να στηρίξει την αναγκαία προαναφερθείσα εκθεσιακή και συνεδριακή δραστηριότητα.

    E.A

    [06] ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΠΛΗΣ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ΕΚΤΕΛΕΙ Η HYUNDAI

    Αθήνα, 26 Αυγούστου 2005 (11:47 UTC+2)

    Πρόγραμμα διπλής ανάκλησης αυτοκινήτων HYUNDAI, μοντέλων Sonata-NF και Tuscon-JM εκτελούν η εταιρία HYUNDAI ΕΛΛΑΣ Π.&Ρ.ΔΑΒΑΡΗ Α.Ε.Β.Ε., σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου, όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης, Θανάσης Σκορδάς.

    Η πρώτη αφορά 109 οχήματα Sonata-NF (23 έχουν παραδοθεί σε πελάτες και 86 βρίσκονται σε καταστήματα εξουσιοδοτημένων αντιπροσώπων) κατασκευής από 1-5-2005 έως 4-5-2005 στα οποία το σύστημα ESP χρειάζεται επαναπρογραμματισμό γιατί υπάρχει η πιθανότητα σε πορεία με στροφές να μειωθεί η ταχύτητα του οχήματος και να πέσει στο 50 km/h.

    Η δεύτερη αφορά 25 οχήματα Tuscon-JM κατασκευής από 29-3-2005 έως 20-5-2005 στα οποία είναι πιθανόν μετά από χρήση να μην εμπλέκεται η καστάνια χειρόφρενου. Όλοι οι κάτοχοι των οχημάτων αυτών και οι αντιπροσωπείες έχουν ειδοποιηθεί σχετικά με προσωπικές επιστολές από την HYUNDAI ΕΛΛΑΣ Π.&Ρ.ΔΑΒΑΡΗ Α.Ε.Β.Ε.

    Για το λόγο αυτό η εταιρία HYUNDAI ΕΛΛΑΣ Π.&Ρ.ΔΑΒΑΡΗ Α.Ε.Β.Ε. καλεί όλους τους ιδιοκτήτες των παραπάνω οχημάτων να επισκεφθούν τον πλησιέστερο Εξουσιοδοτημένο Επισκευαστή HYUNDAI, προκειμένου να ελέγξει και να επιδιορθώσει το αυτοκίνητό τους χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με την εταιρία HYUNDAI ΕΛΛΑΣ Π.&Ρ.ΔΑΒΑΡΗ Α.Ε.Β.Ε. στο τηλέφωνο 2105507000.

    [07] ME ΡΕΑΛ ΚΑΙ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΠΑΟ

    Αθήνα, 26 Αυγούστου 2005 (09:09 UTC+2)

    Δύσκολους αντιπάλους, θα έχουν στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, καθώς θα βρουν στο δρόμο τους δυο μεγάλες ισπανικές ομάδες, τις Ρεάλ και Μπαρτσελόνα, αντίστοιχα.

    Στην κλήρωση που έγινε στο Μονακό, οι πρωταθλητές Ελλάδας κληρώθηκαν στον ΣΤ` όμιλο, όπου θα αντιμετωπίσουν τις Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία), Λιόν (Γαλλία) και Ρόζενμποργκ (Νορβηγία), ενώ οι «πράσινοι» στον Γ΄ όμιλο θα βρεθούν αντιμέτωποι με τις Μπαρτσελόνα (Ισπανία), Βέρντερ Βρέμης (Γερμανία) και Ουντινέζε (Ιταλία). Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν στις 13 ή 14 Σεπτεμβρίου, ενώ η φάση θα ολοκληρωθεί στις 6 ή 7 Δεκεμβρίου.

    Οι οκτώ όμιλοι που προέκυψαν για το τσάμπιονς λιγκ της περιόδου 2005-2006, μετά την σχετική κλήρωση, έχουν ως εξής:

    1ος Ομιλος: Μπάγερν Μονάχου, Γιουβέντους, Μπριζ, Ραπίντ Βιένης

    2ος Ομιλος: Αρσεναλ, Αγιαξ, Σπάρτα Πράγας, Τουν

    3ος Ομιλος: Μπαρτσελόνα, ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ, Βέρντερ Βρέμης, Ουντινέζε

    4ος Ομιλος: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Βιγιαρεάλ, Λιλ, Μπενφίκα

    5ος Ομιλος: Μίλαν, Αϊντχόβεν, Σάλκε, Φενερμπαχτσέ

    6ος Ομιλος: Ρεάλ Μαδρίτης, Λιόν, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, Ρόζενμποργκ

    7ος Ομιλος: Λίβερπουλ, Τσέλσι, Αντερλεχτ, Μπέτις

    8ος Ομιλος: Ιντερ, Πόρτο, Ρέιντζερς, Πετρζάλκα Μπρατισλάβας

    [08] ΠΑΛΗ: ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΤΗΣ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ

    Θεσσαλονίκη, 25 Αυγούστου 2005 (22:15 UTC+2)

    Την προετοιμασία τους ενόψει των παγκοσμίων πρωταθλημάτων που θα διεξαχθούν στην Ουγγαρία συνεχίζουν οι Εθνικές ομάδες Ελληνορωμαϊκής, Ελευθέρας και Γυναικών. Οι Έλληνες αθλητές είναι έτοιμοι να δώσουν και πάλι τον καλύτερό τους εαυτό προκειμένου να φέρουν επιτυχίες στη χώρα μας.

    Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της καλύτερης προετοιμασίας τους οι παλαιστές της Ελληνορωμαϊκής και οι Γυναίκες συμμετείχαν σε διεθνή τουρνουά στην Πολωνία απ' όπου, μάλιστα, επέστρεψαν και πάλι με μετάλλια.

    Οι αθλητές της Ελευθέρας στο τουρνουά του Ράσιμπορτζ για την Ελληνορωμαϊκή, ο Γιώργος Κουτσιούμπας κατέκτησε την 3η θέση στα 84 κιλά.

    Ένα χρυσό, ένα ασημένιο και ένα χάλκινο μετάλλιο ήταν ο τελικός ελληνικός

    απολογισμός στο διεθνές τουρνουά πάλης γυναικών «Κύπελλο Βαρσοβίας» που

    διεξήχθη στην πολωνική πρωτεύουσα. Η Βούλα Ζυγούρη στην κατηγορία των 67

    κιλών ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, η Φανή Ψαθά ήταν

    δεύτερη στα 48 κιλά και η Αγόρω Παπαβασιλείου στα 63 κιλά έφτασε στην κατάκτηση της 3ης θέσης.

    Οι παλαιστές της Ελευθέρας βρίσκονται από τις αρχές Αυγούστου στην Ουκρανία, όπου θα παραμείνουν μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου συμμετέχοντας σε καμπ προετοιμασίας.

    [09] ΝΥΧΤΕΣ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΥΛΑΙΑΣ

    Θεσσαλονίκη, 26 Αυγούστου 2005 (13:16 UTC+2)

    Θεατρικές παραστάσεις που ξεχώρισαν το φετινό καλοκαίρι και μουσική από γνωστά σχήματα της πόλης θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι κάτοικοι και οι επισκέπτες του δήμου Πυλαίας, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Νύχτες Θεάτρου, Νύχτες Πολιτισμού 2005».

    Οι εκδηλώσεις, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στο Ανοιχτό Θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου «πέτρινο» κτίριο, αρχίζουν αύριο το βράδυ με τη θεατρική παράσταση «Το ξένο είναι πιο γλυκό» που θα παρουσιάσει η θεατρική ομάδα του κ. Τσούκα.

    Ακολουθεί την Τρίτη 30 Αυγούστου η θεατρική παράσταση «Φοίνισσες» από τον θεατρικό οργανισμό του Κ. Πρέκα.

    Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

    2 ΣΕΠΤΕΜΒΙΟΥ ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης «Υπηρέτες δυο Αφεντάδων», 21:00

    4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 21:00, Σύγχρονη Σκηνή Μ.Κ.Ε. «Χερουβείμ»- Γρ. Ξενόπουλου 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης «12η Νύχτα του Σαίξπηρ», 21:00,

    18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 20:00, Θ.Ο.Δ.Π. Θεσμοφοριάζουσες

    21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 20:00, η θεατρική ομάδα του δήμου Πυλαίας θα παρουσιάσει ένα αφιέρωμα στο Νίκο Καββαδία.

    Από την 1η Σεπτεμβρίου οι εκδηλώσεις θα πλαισιώνονται και με μουσική από διάφορα σχήματα, καθώς και με συναυλία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου (αύλιος χώρος του Πολιτιστικού Κέντρου «Πέτρινο»).

    [10] "ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ" ΣΤΟΥΣ ΛΑΖΑΡΙΣΤΕΣ

    Θεσσαλονίκη, 26 Αυγούστου 2005 (10:40 UTC+2)

    Ένα διήμερο αφιέρωμα στην πλούσια παράδοση της Μεσογείου, με τίτλο «Μουσικές της Μεσογείου», στο οποίο θα συμμετάσχουν μουσικοί από την Ιταλία, την Τουρκία, την Αίγυπτο και την Ελλάδα, θα πραγματοποιηθεί στη Μονή Λαζαριστών, στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου.

    Την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου, ο Orhan Osman από την Τουρκία, με την ορχήστρα του και με τα παραδοσιακά τουρκικά όργανα, αλλά και το μπουζούκι, θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα -ταξίδι στον Βόσπορο.

    Την ίδια μέρα εμφανίζονται ο γνωστός Ιταλός μουσικός από τη Νάπολη Eugenio Bennato, με το σχήμα του και την εντυπωσιακή φωνή της Pietra Montecorvino.

    Την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου, ο Μάνος Πυροβολάκης θα παρουσιάσει με τον δικό του τρόπο τους ήχους της βιολολύρας του με δυτικότροπα ποπ ακούσματα.

    Παράλληλα, η Mutamassik από την Αίγυπτο, παραγωγός και dj, γνωστή από την συνεργασία της με την Νatacha Atlas, τον David Byrne, Arto Linsday και Musicians of the Nile, θα εμφανιστεί σε ένα live dj set με μουσικές που οι ρίζες τους είναι αιγυπτιακές και αφροανατολικές, υπό τη συνοδεία δύο μουσικών.

    [11] ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΕΣ ΣΤΗ ΝΑΤΑΣΑ ΓΕΡΑΣΙΜΙΔΟΥ

    Θεσσαλονίκη, 26 Αυγούστου 2005 (10:27 UTC+2)

    Εκδηλώσεις αφιερωμένες στη μνήμη της αλησμόνητης πολυτάλαντης ηθοποιού, ζωγράφου και τραγουδίστριας, Νατάσας Γερασιμίδου, που τόσο πρόωρα έφυγε από κοντά μας, διοργανώνει το Σάββατο ο δήμος Πανοράματος, με αφορμή τη συμπλήρωση τριών χρόνων από το θάνατό της. Τα δρώμενα διοργανώνονται από την Ένωση Ποντίων Πανοράματος και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Πανοράματος ενώ σημαντική είναι και η συμβολή της οικογένειας της.

    Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα του Σαββάτου, με τρισάγιο στα Κοιμητήρια Πανοράματος, ενώ θα ακολουθήσει περιήγηση του κοινού στα έργα τέχνης και σε διάφορα προσωπικά αντικείμενα της ηθοποιού που θα εκτεθούν μέχρι τις 20.00 στην αίθουσα της Ένωσης Ποντίων Πανοράματος. Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν στο δημοτικό κινηματογράφο «Σινέ Πανόραμα» όπου εκπρόσωποι φορέων της πόλης άνθρωποι της τέχνης και η αδελφή της Ελένη, επίσης ηθοποιός, θα μιλήσουν για τη ζωή και το έργο της αξέχαστης ηθοποιού. Στις 21.00, το χορευτικό συγκρότημα της Ένωσης Ποντίων Πανοράματος θα αποτίσει φόρο τιμής στη Νατάσα ενώ η βραδιά θα κλείσει με λαϊκή συναυλία.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Friday, 26 August 2005 - 18:13:42 UTC