Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 05-09-08

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
  • [02] ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ, ΕΝ ΟΨΕΙ ΔΕΘ, ΤΩΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ ΣΤΗ
  • [03] ΜΕΙΩΣΗ ΕΩΣ ΚΑΙ 49% ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ADSL ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο Π.ΒΟΥΡΛΟΥΜΗΣ
  • [04] ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΥ ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ
  • [05] Η "ΕΙΡΗΝΗ" ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΘΒΕ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΑΣΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ
  • [06] ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΙΘΑΡΙΣΤΩΝ Ν.Α. ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

  • [01] ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 8 Σεπτεμβρίου 2005 (19:10 UTC+2)

    Στο αεροδρόμιο «Μακεδονία», έφτασε γύρω στις 6 το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, αρχίζοντας τετραήμερη επίσκεψη στη Βόρεια Ελλάδα. Τον πρωθυπουργός, που συνόδευε η σύζυγός του Νατάσα και ο υπουργός Επικρατείας, Θοδωρής Ρουσόπουλος, μετά την αποβίβασή του από το αεροσκάφος, ανέμεναν ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Νίκος Τσιαρτσιώνης, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Γ. Τσιότρας, ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, βουλευτές και στελέχη της Ν.Δ.

    Αμέσως μετά, ο Κ.Καραμανλής αναχώρησε οδικώς για το ξενοδοχειακό συγκρότημα «Πόρτο Καρράς», στο Νέο Μαρμαρά Χαλκιδικής, όπου γύρω στις 9 το βράδυ θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν.

    Από τη Χαλκιδική, ο πρωθυπουργός θα επιστρέψει αργά το βράδυ, προκειμένου να λάβει από αύριο μέρος στις τριήμερες εκδηλώσεις για την 70η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, την οποία θα εγκαινιάσει στις 8,00 το βράδυ της Παρασκευής.

    [02] ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ, ΕΝ ΟΨΕΙ ΔΕΘ, ΤΩΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    Θεσσαλονίκη, 8 Σεπτεμβρίου 2005 (12:24 UTC+2)

    Διαδοχικές συναντήσεις με τις διοικήσεις φορέων της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας ξεκινούν από σήμερα, επ' ευκαιρία της 70ής ΔΕΘ, οι επικεφαλής των παραγωγικών υπουργείων της κυβέρνησης, σε μια προσπάθεια να ενημερωθούν από "πρώτο χέρι" για τα προβλήματα, τις προοπτικές και τις προτάσεις τους.

    Την αρχή θα κάνει ο υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας, ο οποίος σήμερα θα συναντηθεί διαδοχικά με τις διοικήσεις των συνδέσμων Βιομηχανιών (στις 12.30 το μεσημέρι) και Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (στις 13.30), του Βιοτεχνικού (14.30) και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (15.00), του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών-ΚΕΠΚΑ (18.00) και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πλεκτικής Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδας (19.00).

    Στο μεταξύ, σήμερα το απόγευμα, στις 18.00, θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και ο γενικός διευθυντής τελωνείων και ΕΦΚ του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, Ηλίας Ρουσάκης, προκειμένου να συναντηθεί με τη διοίκηση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ). Οι συναντήσεις των υπουργών και στελεχών των παραγωγικών υπουργείων θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες.

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9/9

    Αύριο Παρασκευή, η διοίκηση του ΣΒΒΕ θα έχει συνάντηση με τον υφυπουργό Εξωτερικών, Ευρυπίδη Στυλιανίδη (στις 12.30 το μεσημέρι), ο οποίος νωρίτερα την ίδια ημέρα θα υπογράψει σύμβαση με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), για την αξιοποίησή του ως τεχνικού συμβούλου στο έργο προώθησης του πανευρωπαϊκού οδικού άξονα 10.

    Στις 12 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, ο υφυπουργός Οικονομίας, Αδάμ Ρεγκούζας, θα συναντηθεί με τη διοίκηση του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ), ενώ στις 3 "ραντεβού" με τους Βορειοελλαδίτες εξαγωγείς έχει ο κ. Ρουσάκης. Στις 6 το απόγευμα, οι εκπρόσωποι του ΣΕΒΕ θα συναντηθούν με τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αλέξανδρο Κοντό.

    ΣΑΒΒΑΤΟ 10/9

    Το Σάββατο, ο κ. Σιούφας θα είναι ο επίσημος ομιλητής στο γεύμα που θα παραθέσει το Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ) στις 2 το μεσημέρι, προς τιμήν των συνέδρων της γενικής συνέλευσης της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ). Κεντρικός εισηγητής στο πανηγυρικό μέρος της συνέλευσης της ΚΕΕΕ, που ξεκινά στις 11.30 το πρωί του Σαββάτου, θα είναι ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Χρήστος Φώλιας.

    Την ίδια ημέρα, η διοίκηση του ΣΒΒΕ θα συναντηθεί και με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ευάγγελο Μπασιάκο. Από την πλευρά τους, οι βορειοελλαδίτες εξαγωγείς θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερώσουν για τα αιτήματά τους τον υφυπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, Χρ. Φώλια (στις 10.00), το γενικό γραμματέα του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργο Μέργο (στις 13.00) και το γενικό γραμματέα Εμπορίου Μανούσο Βολουδάκη (στις 15.00).

    ΚΥΡΙΑΚΗ 11/9

    Σε ό,τι αφορά στην Κυριακή, στις 9.30 το πρωί, έχει προγραμματιστεί συνάντηση εκπροσώπων του ΣΕΒΕ με την υπουργό Παιδείας, Μαριέττα Γιαννάκου. Στη μία, οι εξαγωγείς θα συναντηθούν με τον Ειδικό Γραμματέα για την Ανταγωνιστικότητα, Σπύρο Ευσταθόπουλο.

    Είναι χαρακτηριστικό, άλλωστε, ότι στελέχη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης θα παραμείνουν στη Θεσσαλονίκη και την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να πραγματοποιήσουν ομιλίες στο 1ο Διεθνές Επιχειρηματικό Φόρουμ ΔΕΘ, που ξεκινά την Τετάρτη 14/9._

    ΑΛ.Γ

    [03] ΜΕΙΩΣΗ ΕΩΣ ΚΑΙ 49% ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ADSL ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο Π.ΒΟΥΡΛΟΥΜΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 8 Σεπτεμβρίου 2005 (15:06 UTC+2)

    Μειώσεις έως και 49% στις τιμές ADSL πρόσβασης από τις 20 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε σήμερα, στη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, Παναγής Βουρλούμης, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ενόψει της 70ής ΔΕΘ. Παράλληλα, ανακοίνωσε τη νέα υπηρεσία "OTE Surf", που θα είναι διαθέσιμη μετά τις 15 Οκτωβρίου και θα απλουστεύσει τη σύνδεση στο Ιντερνετ, χωρίς συνδρομή ή αγορά προπληρωμένης κάρτας Ιντερνετ και με χρέωση αστικών κλήσεων από σταθερό τηλέφωνο (0,026 ευρώ/λεπτό).

    Αναλυτικότερα, οι μειώσεις στις τιμές, που ξεκινούν από 20%, εντάσσονται στο πλαίσιο του μεγάλου στρατηγικού προγράμματος του ΟΤΕ για τη διάχυση της ευρυζωνητικότητας στα ελληνικά νοικοκυριά (σήμερα, το σχετικό ποσοστό δεν ξεπερνά το 2,6%, με προοπτική να φτάσει στο 3,6% στο τέλος του 2005, τη στιγμή που ο μέσος ευρωπαϊκός όρος κυμαίνεται μεταξύ 20% και 25%). Τα ποσοστά διάχυσης της ευρυζωνικότητας είναι ελαφρώς υψηλότερα στην Αττική (4,2%) και τη Θεσσαλονίκη (3,2%).

    Οι νέες τιμές, είτε για το self-installed πακέτο "Conn-X" είτε για το ADSL high stream είναι οι εξής: για ταχύτητες πρόσβασης 383/128 Kbps, το νέο μηναίο τέλος μειώνεται σε 15,90 ευρώ, από 19.90 ευρώ (μείωση 20%). Στην περίπτωση των 515/128 Kbps, η τιμή μειώνεται κατά 45%, στα 19,90 ευρώ, από 35,90 ευρώ. Τέλος, στην ταχύτητα των 1.024/256 Kpbs, το τέλος συρρικνώνεται στα 32,90 ευρώ από 63,90 ευρώ (-49%).

    Οσον αφορά την ανάπτυξη και λειτουργία του δικτύου ADSL του ΟΤΕ, αυτή τη στιγμή υπάρχουν εγκατεστημένες 150.000 "πόρτες"-παροχές, αυξημένες κατά 317% σε σχέση με πέρυσι (36.000), καθώς και 330 σημεία παρουσίας (από 201 πέρυσι). Μέχρι το τέλος του 2005, εκτιμάται ότι θα υπάρχουν περίπου 270.000 εγκαταστημένες "πόρτες", που θα εξυπηρετούνται από 515 σημεία παρουσίας του δικτύου.

    Στη Βόρεια Ελλάδα, οι εγκατεστημένες "πόρτες" εκτιμάται ότι θα φτάσουν τις 73.000 μέχρι το τελος του 2005, έναντι 40.000 σήμερα και 7.650 πέρυσι. Η διαθεσιμότητα ADSL στο τέλος του 2005 θα φτάσει στο 80,4% του τηλεφωνικού δικτύου, Σήμερα, μια σύνδεση ενεργοποιείται σε μόλις πέντε ημέρες από την ημερομηνία αίτησης, έναντι 20 ημερών το 2004._

    AΛ.Γ

    [04] ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΥ ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ

    Αθήνα, 8 Σεπτεμβρίου 2005 (10:45 UTC+2)

    Στη σύγχυση που επικράτησε στο πιλοτήριο του «Μπόινγκ 737-300» της κυπριακής εταιρίας «Helios», λόγω μιας σειράς συναγερμών και στη δυσκολία στην επικοινωνία στα αγγλικά του Γερμανού πιλότου με το νέο συγκυβερνήτη, αποδίδει μεταξύ άλλων την πτώση του αεροσκάφους η εφημερίδα «Χέραλντ Τρίμπιουν», επικαλούμενη πηγές προσκείμενες στους διενεργούντες τις έρευνες.

    Ειδικότερα σύμφωνα με το δημοσίευμα το πλήρωμα του κυπριακού αεροσκάφους που συνετρίβη στις 14 Αυγούστου κοντά στην Αθήνα δεν μπόρεσε να αντιληφθεί το πρόβλημα αποσυμπίεσης στην καμπίνα εξαιτίας της σύγχυσης που προκλήθηκε από μία σειρά συναγερμών έως τη στιγμή που τα μέλη του έχασαν τις αισθήσεις τους λόγω της έλλειψης οξυγόνου. Η κατάσταση επιδεινώθηκε στο πιλοτήριο καθώς ούτε ο Γερμανός πιλότος, ούτε ο νέος άπειρος -όπως χαρακτηρίζεται- συγκυβερνήτης, μπορούσαν να μιλήσουν άψογα την ίδια γλώσσα και ο καθένας είχε δυσκολία να αντιληφθεί τα αγγλικά του άλλου, που είναι η διεθνής γλώσσα επικοινωνίας στις αερομεταφορές.

    Στη συντριβή σκοτώθηκαν 121 άτομα, ενώ το αεροσκάφος έκανε γύρους στην Αθήνα με τον αυτόματο πιλότο μέχρι που η μηχανή σταμάτησε εξαιτίας της έλλειψης καυσίμων. Τα πλήρη αποτελέσματα των ερευνών δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμη από τις ελληνικές Αρχές.

    [05] Η "ΕΙΡΗΝΗ" ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΘΒΕ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΑΣΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ

    Θεσσαλονίκη, 8 Σεπτεμβρίου 2005 (10:08 UTC+2)

    Η μεγάλη καλοκαιρινή παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, η «Ειρήνη» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία του Γιάννη Ιορδανίδη με πρωταγωνιστή τον Θύμιο Καρακατσάνη, θα παρουσιαστεί στο Θέατρο Δάσους σήμερα Πέμπτη 8, στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου και στο Βασιλικό Θέατρο από τις 21 έως τις 25 Σεπτεμβρίου (ώρα 21.00), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων των 40ων Δημητρίων.

    Ενώ ο πόλεμος συνεχίζεται για δέκατο χρόνο, ο αγρότης Τρυγαίος αποφασίζει να πετάξει στον Όλυμπο και να πείσει το Δία να σταματήσει τον πόλεμο και να επαναφέρει την Ειρήνη στον κόσμο. Καβάλα σ' ένα τεράστιο σκαθάρι φτάνει στην κορυφή, όπου πληροφορείται ότι ο Πόλεμος έχει καταλάβει τον Όλυμπο και έχει φυλακίσει την Ειρήνη σε μια βαθιά σπηλιά. Η εξυπνάδα και η επινοητικότητα του Τρυγαίου θα φέρουν την Ειρήνη πίσω στη γη. Ένας πανηγυρικός γάμος θα επισφραγίσει την έλευσή της και θα βάλει κάθε κατεργάρη στον πάγκο του...

    ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

    Mετάφραση: Κ.Χ.Μύρης, σκηνοθεσία και δραματουργική επεξεργασία: Γιάννης Ιορδανίδης, σκηνικά: Γιώργος Σουγλίδης, κοστούμια: Κένυ ΜακΛέλαν, μουσική: Γιώργος Χριστιανάκης, χορογραφία: Ισίδωρος Σιδέρης, φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος, μουσική διδασκαλία: Νίκος Βουδούρης, βοηθός σκηνοθέτη: Χάρης Γεωργιάδης.

    Στο ρόλο του Τρυγαίου ο Θύμιος Καρακατσάνης και μαζί του παίζουν (με σειρά εμφάνισης) οι ηθοποιοί: Κώστας Χαλκιάς, Τάκης Παπαματθαίου, Δημήτρης Διακοσάββας, Νίκος Καπέλιος, Γιάννης Κλίνης, Γιώργος Κολοβός, Γιάννης Λάζαρης, Γιώργος Γαλίτης, Γιώργος Τσάτσαρης, Γιάννης Τσορτέκης, Κώστας Σαντάς, Σταύρος Βαφειάδης, Κώστας Μπάσης, Χάρης Γεωργιάδης, Γιώργος Ντουμούζης, Δήμος Κουτρούλης, Στέργιος Τζαφέρης, Νίκος Μαγδαληνός, Τάσος Κοντραφούρης, Άρης Τσαμπαλίκας, Γιάννης Τσεμπερλίδης, Κωνσταντίνος Καρβέλης, Αλέξανδρος Μπουρδούμης, Αστέρης Πελτέκης, Γρηγόρης Σταμούλης.

    [06] ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΙΘΑΡΙΣΤΩΝ Ν.Α. ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

    Θεσσαλονίκη, 8 Σεπτεμβρίου 2005 (10:06 UTC+2)

    Το 4ο Συνέδριο Κιθαριστών Νοτιανατολικής Μεσογείου διοργανώνει ο δήμος Καστοριάς και η Δημοτική Πολιτιστική Επιχείρηση Καστοριάς, από τις 15 έως τις 18 Σεπτεμβρίου στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.

    Θα συμμετάσχουν κιθαριστές από την Ελλάδα, την Ουγγαρία, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, τη Σερβία Μαυροβούνιο, την Τουρκία, τη Σλοβενία, τη Βοσνία Ερζεγοβίνη, την Κροατία και την ΠΓΔΜ.

    Κατά τη διάρκεια των εργασιών θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια κιθάρας που μπορούν να τα παρακολουθήσουν, εκτός από τους συνέδρους, και άλλοι ενδιαφερόμενοι. Καθημερινά, το κοινό της Καστοριάς θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθεί κοντσέρτα κιθάρας από βιρτουόζους κιθαρίστες και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

    Η τελετή έναρξης του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15-9-2005 και ώρα 8:15 μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Καστοριάς.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Thursday, 8 September 2005 - 18:13:49 UTC