Browse through our Interesting Nodes Collection Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 05-09-30

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Π. ΜΟΛΥΒΙΑΤΗ ΜΕ ΤΟΝ Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑ
  • [02] ΕΠΙΘΕΣΗ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
  • [03] ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ - Γ. ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ
  • [04] ΑΡΧΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝ
  • [05] EUROSTAT: ΣΤΟ 2,5% Ο ΕΤΗΣΙΟΣ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ
  • [06] UEFA: Ο ΑΡΗΣ ΕΦΥΓΕ ΜΕ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ
  • [07] UEFA: ΑΕΚ - ΖΕΝΙΤ 0-1
  • [08] UEFA: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΕ Η ΞΑΝΘΗ
  • [09] ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗ FIBA: ΣΤΗΝ 8η ΘΕΣΗ Η ΕΛΛΑΔΑ
  • [10] ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΕ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
  • [11] ΑΦΙΕΡΩΜΑ "SEX, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΙΝΕΜΑ" ΣΤΟ ΟΛΥΜΠΙΟΝ
  • [12] ΕΚΘΕΣΗ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟ ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ

  • [01] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Π. ΜΟΛΥΒΙΑΤΗ ΜΕ ΤΟΝ Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑ

    Αθήνα, 30 Σεπτεμβρίου 2005 (16:15 UTC+2)

    «Όλα θα κριθούν την Κυριακή το βράδυ» στο έκτακτο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. στο Λουξεμβούργο, σε ό,τι αφορά στην ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, δήλωσε σήμερα ο υπουργός των Εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης, μετά το τέλος της συνάντησης που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια.

    Ο κ. Μολυβιάτης, όπως δήλωσε, ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για «τις τελευταίες εξελίξεις στα σημαντικά θέματα της εξωτερικής πολιτικής και για τις προοπτικές που διαγράφονται».

    Στη συνέχεια ο κ. Μολυβιάτης συναντήθηκε με τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τσαρλς Ρις, ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση να αρχίσουν στις 3 Οκτωβρίου,«όπως αποφασίστηκε στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου». Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα, ο κ. Ρις επισήμανε ότι «εδώ και πολύ καιρό η Ελλάδα έχει καταστήσει σαφές ότι θεωρεί στρατηγικά σημαντική τη στήριξη των ευρωπαϊκών προσδοκιών της Τουρκίας».

    [02] ΕΠΙΘΕΣΗ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

    Αθήνα, 30 Σεπτεμβρίου 2005 (16:48 UTC+2)

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, κατηγόρησε σήμερα τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, ότι «αδυνατεί, δεσμεύεται, ή δεν θέλει να βάλει τάξη στην ίδια του την κυβέρνηση».

    Μιλώντας στην 4η Σύνοδο του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι «έκπληκτοι παρακολουθούμε την κυβέρνηση να χάνει ευκαιρίες, κονδύλια, κύρος, ιστορικές διαπραγματεύσεις και να υπονομεύει την πορεία της χώρας» και πρόσθεσε ότι «μόνο τα θέματα που ανέκυψαν αυτήν την εβδομάδα δείχνουν πως η κυβέρνηση είναι κατώτερη των περιστάσεων».

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στο θέμα των προσλήψεων των φρουρών στην Τράπεζα της Ελλάδας και σε διαγωνισμούς για προσλήψεις στα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες «όπου ανακοίνωσαν ονόματα επιτυχόντων, τρεις ώρες πριν συνεδριάσει η επιτροπή που θα εξέταζε τις αιτήσεις των υποψηφίων».

    Ο κ. Παπανδρέου στάθηκε ιδιαίτερα στους εξοπλισμούς κάνοντας λόγο για τεράστια αγορά αεροσκαφών F-16, χωρίς εγγυήσεις αναβάθμισης της τεχνολογίας από την αμερικανική εταιρεία.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέκρινε την κυβέρνηση για πελατειακή αντίληψη, διαφθορά, αναλγησία, νεοδεξιό αυταρχισμό, έλλειψη πυξίδας και οράματος για την χώρα, έλλειψη σοβαρότητας, ανικανότητα και σοβαρή αναίρεση, με προφανή ψέματα, των υποσχέσεών της προς τον ελληνικό λαό.

    «Η Δεξιά δείχνει ότι αδυνατεί να αλλάξει, δείχνει πόσο μοιάζει με τις κυβερνήσεις του παρελθόντος, πόσο μοιάζει με την κυβέρνηση ΄90-΄93 του κ. Μητσοτάκη. Αντί να ασχολείται με τα πραγματικά προβλήματα του έλληνα πολίτη, αναλίσκεται με το παρελθόν της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αναλώνεται στις ενδοκομματικές της συγκρούσεις για το ποιος θα εξυπηρετήσει καλύτερα κάποια ανώνυμα ή επώνυμα συμφέροντα», ανέφερε ο κ. Παπανδρέου.

    Ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση για φυγομαχία με αποτέλεσμα, όπως είπε, την απώλεια ευκαιριών στην Ευρώπη, τα Βαλκάνια και την Μεσόγειο και πρόσθεσε ότι «πρώτο της μέλημα είναι να ικανοποιήσει τις δικές της πελατειακές και ρουσφετολογικές ορέξεις».

    Εξέφρασε την αντίθεσή του στο "κι εσείς είσαστε ίδιοι", λέγοντας πως «δεν το δέχομαι» και αφού απαρίθμησε διαφορές της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ από εκείνη της ΝΔ σε όλους τους τομείς, ανέφερε ότι «η ΝΔ διαχειρίζεται την Ελλάδα ως ξένη χώρα που κατέκτησε με εισβολή».

    «Τώρα η ΝΔ αποζημιώνει τον κομματικό της στρατό, τους διάφορους αφανείς υποστηρικτές της, με την υπονόμευση των δημοκρατικών θεσμών και κατακτήσεων, μοιράζει τα λάφυρα της νίκης επί του ελληνικού λαού», ανέφερε ο κ. Παπανδρέου.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι πίσω από τη λογική του «είμαστε όλοι ίδιοι» κρύβεται η ισοπέδωση της πολιτικής ζωής και πίσω από αυτήν είναι ο αυταρχισμός και η απολυτότητα που υπονομεύουν την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού στην Δημοκρατία και στον εαυτό του, που «εμείς δεν θα επιτρέψουμε ως δημοκρατική παράταξη».

    Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι στο επίκεντρο της πολιτικής πρότασης του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται η βιώσιμη ανάπτυξη, η επένδυση στον άνθρωπο, η ισχυρή οικονομία, το σύγχρονο κοινωνικό κράτος, επιτελικό, αποκεντρωμένο και αποτελεσματικό με ένα σύγχρονο πολιτικό και διοικητικό σύστημα.

    «Αυτός είναι ο άλλος δρόμος», υπογράμμισε χαρακτηριστικά. Αναφερόμενος στην έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την Ε.Ε, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι τη δυναμική αυτή τη δημιούργησε η στρατηγική του Ελσίνκι και υπογράμμισε ότι «εμείς καταφέραμε να συνδέσουμε τα δικά μας θέματα με την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας».

    Κατηγόρησε την κυβέρνηση για έλλειμμα στρατηγικού σχεδιασμού και για διαπραγματευτική ανικανότητα και αδυναμία (με αποτέλεσμα) «ούτε την ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν μπορούν να αξιοποιήσουν για να προωθήσουν την διπλωματική της αναγνώριση».

    Ο κ. Παπανδρέου επέκρινε την κυβέρνηση ότι ακολουθεί τακτική «επιτήδειου ουδέτερου», ανέφερε ότι το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Τουρκίας και κάλεσε την κυβέρνηση να επιδιώξει ένα «Ελσίνκι 2» με πυρήνα δεσμεύσεις, εγγυήσεις, χρονοδιάγραμμα και πιο συγκεκριμένα:

    - Να ενσωματωθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα διευθέτησης του θέματος της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο και με πρωτοβουλία της Αθήνας να προταθεί ρήτρα που θα αναφέρει ότι αν μέχρι τον Δεκέμβριο του 2006 τα δύο μέρη δεν πετύχουν μέσα από διαπραγματεύσεις την επίλυση των σε εκκρεμότητα θεμάτων, η Τουρκία θα πρέπει να δεχθεί την αρμοδιότητα του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης.

    - Να υπάρξει σαφής αναφορά σε έναρξη διαπραγματεύσεων συγκεκριμένης χρονικής διάρκειας για το Κυπριακό κατά την οποία να γίνουν εντατικές συνομιλίες υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και με την ενεργό συμμετοχή της Ε.Ε., διότι η Κύπρος είναι μέλος της Ένωσης. Οι διαπραγματεύσεις θα διεξαχθούν για μια συμφωνημένη λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας, βασισμένης στο ευρωπαϊκό κεκτημένο, ενώ θεωρείται αυτονόητο ότι θα ξεκινήσει η εφαρμογή του πρωτοκόλλου τελωνειακής ένωσης Ε.Ε και Τουρκίας και στην Κυπριακή Δημοκρατία.

    - Να επιδιωχθεί η συμπερίληψη μέσα στο διαπραγματευτικό πλαίσιο, μηχανισμού επιτήρησης ανά συγκεκριμένα τακτά χρονικά διαστήματα για το αν η Τουρκία συμμορφώνεται με τις διατάξεις του πλαισίου αυτού.

    Στο σημείο αυτό ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε τις πιο εγκάρδιες ευχές του ΠΑΣΟΚ και του ιδίου για ευημερία του κυπριακού λαού, καθώς αύριο είναι η 45η επέτειος της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

    Αναφερόμενος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ο κ. Παπανδρέου, πρότεινε την δημιουργία αιρετής Περιφερειακής αυτοδιοίκησης με την μορφή διευρυμένων Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων με αιρετό πρόεδρο και αιρετό περιφερειακό συμβούλιο στο οποίο θα συμμετέχουν και οι αιρετοί νομάρχες.

    Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι βλέπει την Αυτοδιοίκηση ως μέρος του πελατειακού πολιτικού συστήματος και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση προτείνει το 42% ως «θέμα βολέματος για να μην αντιμετωπίσουν τη μεγάλη λαϊκή δυσαρέσκεια για την πολιτική τους».

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι το κόμμα θα αγωνιστεί για ένα δεύτερο κύμα ριζοσπαστικών μεταρρυθμίσεων στην αυτοδιοίκηση και ότι διαμορφώνει τις προϋποθέσεις για το πολιτικό πλαίσιο συνεργασιών σε τοπικό επίπεδο με προοδευτικές, πολιτικές, κοινωνικές και αυτοδιοικητικές δυνάμεις.

    Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι αυτό το πλαίσιο θα προωθηθεί σε όλη την Ελλάδα με σκοπό να αποτελέσει την βάση μιας εθνικής κοινωνικής συμφωνίας που θα είναι το πρόγραμμα που θα αρχίσει να υλοποιείται την επομένη των βουλευτικών εκλογών «όπου θα είναι κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ».

    Εξάλλου, τη συγκρότηση Εθνικής Επιτροπής για την επανίδρυση της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ εξήγγειλε από το βήμα της 4ης Συνόδου του Ε.Σ. ο κ. Παπανδρέου, ενώ ανέφερε ότι θα υπάρξει και Συντονιστική Επιτροπή κατά το πρότυπο του Εθνικού Συμβουλίου Ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ.

    Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και σε κείμενο νεολαίων που διανεμήθηκε και είπε ότι «για τα προβλήματα της Ν. ΠΑΣΟΚ, έχουμε όλοι ευθύνες, όσοι αναζητούν στα παιδιά της Νεολαίας τις ευθύνες, τις αναζητούν στον τελευταίο που ευθύνεται».

    Στο κείμενο γινόταν κριτική και στον κ. Παπανδρέου και εκείνος ανέφερε ότι «χαίρομαι που μου κάνει και εμένα κριτική, γιατί αυτό το πνεύμα θέλουμε να έχουμε στα νιάτα μας, να μπορούν να έχουν το θάρρος και την δυνατότητα εποικοδομητικής κριτικής».

    [03] ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ - Γ. ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ

    Αθήνα, 30 Σεπτεμβρίου 2005 (11:59 UTC+2)

    Συνεργασία με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφη είχε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και συζήτησαν για το προσχέδιο του προϋπολογισμού που θα κατατεθεί τη Δευτέρα στη Βουλή.

    Ο κ. Αλογοσκούφης σε δηλώσεις του τόνισε ότι οι εξελίξεις στην οικονομία προχωρούν σύμφωνα με τους στόχους του προγράμματος σύγκλισης και ανάπτυξης και πρόσθεσε ότι το έλλειμμα για φέτος θα κινηθεί κοντά στους στόχους που έχουν τεθεί και του χρόνου κάτω από το 3%.

    Ο υπουργός Οικονομίας αποσαφήνισε ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα και πως θα δοθεί έμφαση στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και στη μείωση των δαπανών.

    Πηγές του υπουργείου Οικονομίας εκτιμούν ότι το έλλειμμα φέτος θα κλείσει στο 3,6% από 6,6% πέρυσι και του χρόνου στο 2,8%.

    Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ληφθούν γενικευμένα φορολογικά μέτρα και διαψεύδουν σενάρια που είχαν δημοσιευθεί για αύξηση των τελών κυκλοφορίας και επιπλέον αύξηση του ΦΠΑ.

    Ο κ. Αλογοσκούφης ερωτηθείς για τη συνεργασία του με τον υφυπουργό Οικονομίας Αδάμ Ρεγκούζα είπε ότι "με όλους τους συναδέλφους στο υπουργείο Οικονομίας έχουμε στενή συνεργασία".

    Πηγές του υπουργείου Οικονομίας έλεγαν ότι ο κ. Ρεγκούζας δέχθηκε επίθεση από "διακομματικά κυκλώματα" που δρουν στο χώρο των Τελωνείων και υπογραμμίζουν ότι το υπουργείο αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά το θέμα των Τελωνείων, θα λάβει μέτρα στην κατεύθυνση της διαφάνειας και πρόσθεταν πως ήδη διεξάγεται έρευνα.

    Ο κ. Αλογοσκούφης απαντώντας σε ερώτηση για υπόθεση που αποκαλύφθηκε από τηλεοπτικό σταθμό, σύμφωνα με την οποία ιδιωτική εταιρία τηλεφωνίας μετά από φορολογικό έλεγχο κατέβαλε υποπολλαπλάσιο ποσό φόρου από το βεβαιωθέν και πως ο υπάλληλος που πίεσε το 2001 να μειωθεί το ποσό προήχθη πρόσφατα από τη σημερινή πολιτική ηγεσία του υπουργείου είπε ότι "δεν γνωρίζω το θέμα, εάν υπάρχει κάτι τέτοιο θα διερευνηθεί αρμοδίως".

    [04] ΑΡΧΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝ

    Αθήνα, 30 Σεπτεμβρίου 2005 (10:06 UTC+2)

    Αρχίζει σήμερα το τριήμερο Φεστιβάλ της Νεολαίας του Συνασπισμού. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Κυριακή το βράδυ με ομιλία του προέδρου του κόμματος, Αλέκου Αλαβάνου.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ, κάλεσε χθες την κυβέρνηση «να ακυρώσει το προσύμφωνο πώλησης της Ολυμπιακής και να προχωρήσει σε μια νέα δημόσια επιχείρηση με αυτοτέλεια, διαφάνεια, στρατηγικό σχεδιασμό και συμμαχίες.» «Η κυβέρνηση έχει καταφέρει να κάνει την Ολυμπιακή σαν την Μαντάμ Ορτάνς στο Ζορμπά του Καζαντζάκη: Ενώ είναι ακόμη ζωντανή, έχουν επιπέσει πάνω της, Loufthansa, Aegean και άλλοι και πλιατσικολογούν την περιουσία της και κυρίως τα δρομολόγιά της σήμερα», κατέληξε ο κ.Αλαβάνος.

    [05] EUROSTAT: ΣΤΟ 2,5% Ο ΕΤΗΣΙΟΣ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ

    Βρυξέλλες, 30 Σεπτεμβρίου 2005 (13:01 UTC+2)

    Στο 2,5% αναρριχήθηκε, τον Σεπτέμβριο, ο ετήσιος πληθωρισμός στην ευρωζώνη, από 2,2% τον Αύγουστο, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας.

    Η σημερινή ανακοίνωση επιβεβαίωσε τις προβλέψεις οικονομολόγων που συμμετείχαν σε σχετική σφυγμομέτρηση του Ρόιτερ.

    [06] UEFA: Ο ΑΡΗΣ ΕΦΥΓΕ ΜΕ ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ

    Θεσσαλονίκη, 30 Σεπτεμβρίου 2005 (00:04 UTC+2)

    Με ένα θετικό αποτέλεσμα ολοκλήρωσε τη φετινή ευρωπαϊκή παρουσία του ο Αρης. Ο φιναλίστ του Κυπέλλου Ελλάδας ήρθε ισόπαλος 0-0 με τη Ρόμα στο «Κλεάνθης Βικελίδης», στον αγώνα ρεβάνς για τον Α΄ γύρο του Κυπέλλου UEFA. Το εισιτήριο για τους ομίλους της διοργάνωσης πήρε η ιταλική ομάδα, που είχε νικήσει 5-1 πριν δύο εβδομάδες στην «αιώνια πόλη».

    Και οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν με αρκετές απουσίες, ενώ η έλλειψη ενδιαφέροντος για την πρόκριση, που είχε κριθεί στο «Ολίμπικο» πριν δύο εβδομάδες, στέρησε το κίνητρο από τους 22 ποδοσφαιριστές. Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που είχαν τον έλεγχο στο α' ημίχρονο και κινήθηκαν σε κάποιες περιπτώσεις απειλητικά προς την εστία του Καρατζιοβαλή, χωρίς όμως να δημιουργήσουν την κλασική ευκαιρία, με εξαίρεση ίσως τη φάση του 23ου λεπτού. Ο Οκάκα βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα των «κιτρίνων», όμως δεν έκανε καλό κοντρόλ και έδωσε την ευκαιρία στον Καρατζιοβαλή να μπλοκάρει. Από εκεί και πέρα, ένα σουτ του Χαρζά στο 11΄ που έδιωξε ο Καρατζιοβαλής κι ένα μακρινό σουτ του Κάσερες στο 32΄ που μπλόκαρε ο Ντόνι, ήταν ό,τι αξιοσημείωτο στα πρώτα 45 λεπτά.

    Το β΄ μέρος άρχισε με τον Αρη να πλησιάζει στο γκολ στο 49΄, όταν ο Κάσερες εκμεταλλεύθηκε αδράνεια της ιταλικής άμυνας και έπιασε το δυνατό σουτ, το οποίο εξουδετέρωσε δύσκολα με το πόδι ο Ντόνι. Η απάντηση της Ρόμα ήταν ένα καλό σουτ του Ακουϊλάνι στο 56΄, που πέρασε μόλις άουτ. Στα τελευταία λεπτά η ομάδα του Μάρτι Κούουζελα έδειξε διάθεση να πάρει τη νίκη γοήτρου, χωρίς όμως να τα καταφέρει, αφού στο 87΄ ο Ντομορό από καλή θέση σούταρε άουτ.

    Να σημειωθεί ότι οι «κίτρινοι» διατήρησαν το αήττητο της φυσικής τους έδρας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, καθώς όποιες εντός έδρας ήττες έχουν γνωρίσει, δεν ήταν στο -τότε- γήπεδο Χαριλάου.

    Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Ισραηλινός Αλόν Γεφέτ , που έδειξε κίτρινες κάρτες στους Βανγκέλι - Μπόβο

    Οι συνθέσεις:

    ΑΡΗΣ: Καρατζιοβαλής, Βανγκέλι, Κολτσίδας, Ντεκάμπς, Νάιντος, Παπαδόπουλος, Μπόλος (59΄ Ντομορό), Κάσερες, Νεμπεγλέρας, Μωυσιάδης, Μπενίσκος.

    ΡΟΜΑ: Ντόνι, Πανούτσι, Μεσέ, Μπόβο, Κίβου (85΄ Ρόσι), Ακουϊλάνι (65΄ Περότα), Ντακούρ, Ταντέι (74΄ Ντε Ρόσι), Χάρζα, Αλβαρεζ, Οκάκα.

    [07] UEFA: ΑΕΚ - ΖΕΝΙΤ 0-1

    Aθήνα, 29 Σεπτεμβρίου 2005 (23:55 UTC+2)

    Ενα δυνατό σουτ του Αρσάβιν στο 89' «πάγωσε» το ΟΑΚΑ και απέκλεισε την ΑΕΚ από τη φάση των ομίλων του Κυπέλλου UEFA. Με αυτό το γκολ η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης νίκησε 1-0 και πήρε την πρόκριση, αφού το πρώτο ματς στη Ρωσία είχε λήξει ισόπαλο 0-0.

    Η ΑΕΚ διατήρησε την υπεροχή στο α' ημίχρονο, αλλά ήταν ανούσια, καθώς ελάχιστες φορές κατάφερε να γίνει απειλητική. Προσπαθούσε να κυκλοφορήσει την μπάλα, αλλά αδυνατούσε να «τρυπήσει» τη ρωσική άμυνα. Και όποτε το πέτυχε αυτό, δεν μπόρεσε να γίνει εύστοχη, όπως στο 13', όταν ο Λυμπερόπουλος πέρασε την μπάλα στον Σοάρες, που απέναντι στον Τσοντοφάλσκι σούταρε με τη μία άουτ.

    Από τη δική τους μεριά οι Ρώσοι, έδειξαν να αρκούνται σε έναν παθητικό ρόλο και σε μια προσπάθεια να κρατήσουν το «μηδέν» στην άμυνα, ωστόσο αυτοί είχαν τη μεγάλη ευκαιρία, όταν στο 25' ο Αρσάβιν σούταρε με δύναμη και η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Σορεντίνο.

    Αντίθετα, στο β' ημίχρονο η ΑΕΚ εμφανίστηκε πολύ βελτιωμένη. Μπήκε με δύναμη και ορμή και έκλεισε τη Ζενίτ για ένα εικοσάλεπτο στην περιοχή της, αλλά και πάλι δεν κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ούτε με τον Σοάρες στο 48', που σούταρε από καλή θέση, αλλά ο Τσοντοφάλσκι απέκρουσε σε κόρνερ, ούτε με τον Ίβιτς στο 56', που εκτέλεσε απευθείας φάουλ και η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι, ούτε με τον Λυμπερόπουλο στο 69', που από το ύψος του ημικυκλίου σούταρε ψηλά άουτ.

    Κάπου εκεί ο Φερνάντο Σάντος αποφάσισε να τα παίξει όλα για όλα. Πέρασε στο παιχνίδι τον Ζούλιο Σέζαρ και λίγο αργότερα τον Κρασσά. Μοιραία η αναμέτρηση εξελίχθηκε σε «ρώσικη ρουλέτα», όπου νικητές ήταν τελικά οι Ρώσοι. Στο 89' ο Αρσάβιν με ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σορεντίνο και την ομάδα του στη φάση των ομίλων.

    Διαιτητής της συνάντησης ήταν ο Γερμανός Φλόριαν Μέγερ, που έδειξε κίτρινες κάρτες στους Κόντη - Μάρες και Αρσάβιν

    Οι συνθέσεις:

    ΑΕΚ: Σορεντίνο, Κόντης, Μάλμπασα, Αλεξόπουλος, Τσιρίλο, Κατσουράνης, Τσάνκο (80' Κρασσάς), Ίβιτς, Λυμπερόπουλος, Σοάρες, Βενλίνσκι (75' Ζούλιο Σέζαρ).

    ΖΕΝΙΤ:Τσοντοφάλσκι, Ραντίμοφ (86' Ντενίσοφ), Βιέστιτσα, Χάγκεν, Ανιούκοφ, Σερλ, Γκορσκόφ (90' Σουμολιτόφσκι), Φλάχμπαρτ (74' Σπίβακ), Μάρες, Αρσάβιν, Κερζάκοφ.

    [08] UEFA: ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΕ Η ΞΑΝΘΗ

    Aθήνα, 29 Σεπτεμβρίου 2005 (23:41 UTC+2)

    Το γεμάτο γήπεδο των Πηγαδίων από τους περίπου 7.000 φίλους της, δεν έδωσε στην Ξάνθη την απαιτούμενη δύναμη για να φτάσει σε πρόκριση στη φάση των ομίλων του Κυπέλλου UEFA. Το ακριτικό συγκρότημα παραχώρησε «λευκή» ισοπαλία στη Μίντλεσμπρο και, σε συνδυασμό με το 0-2 του πρώτου αγώνα, αποχαιρέτησε την υπόθεση Ευρώπη χωρίς να έχει καταφέρει ούτε κι αυτή τη φορά να φτάσει σε μια νίκη ή έστω ένα γκολ σε αγώνα για διοργάνωση της «γηραιάς» ηπείρου, προκειμένου να σπάσει το «ρόδι».

    Για περίπου 20 λεπτά, οι γηπεδούχοι εμφανίστηκαν παθιασμένοι και αναζητούσαν το γκολ που θα... έλυνε τα πόδια των παικτών του Ματζουράκη και θα τους ανέβαζε ψυχολογικά. Στο διάστημα αυτό, η ακριτική ομάδα πίεσε και είχε τον έλεγχο, όχι όμως και τις κλασσικές ευκαιρίες. Στο 2ο λεπτό σουτ του Λουτσιάνο απέκρουσε με γροθιές ο Τζόουνς, ενώ στο 16` ο Βραζιλιάνος άσος επιχείρησε σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ από το αριστερό κάθετο δοκάρι.

    Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, με αποτέλεσμα οι Άγγλοι να ισορροπήσουν το ματς και να καταφέρουν να δημιουργήσουν δύο πολύ καλές ευκαιρίες. Στο 30`, ο Μακαρόνε τροφοδοτήθηκε από τον Χάσελμπαϊνκ, βγήκε μπροστά από τον Πιζανόφσκι, αλλά το σουτ του κατέληξε άουτ, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Πιζανόφσκι υποχρεώθηκε σε εντυπωσιακή απόκρουση σε κόρνερ μετά από εξαιρετικό χαμηλό σουτ του Χάσελμπαϊνκ.

    Στο δεύτερο ημίχρονο, κυριάρχησε το νευρικό παιχνίδι και από τις δύο ομάδες, κάτι που σίγουρα δεν ευνοούσε την ομάδα της Ξάνθης, η οποία πήρε τα... πάνω της μόλις στο τελευταίο 10λεπτο, χάνοντας στο 87` σπουδαία ευκαιρία να φτάσει στην επίτευξη ενός τέρματος, όταν σε κεφαλιά του Έμερσον από το σημείο του πέναλτι, ο Νέμεθ έδιωξε πάνω στη γραμμή, διατηρώντας το μηδέν.

    Διαιτητής της συνάντησης ήταν ο Γερμανός κ. Κίρχερ, που έδειξε κίτρινες κάρτες στους Κεντρέ, Τζόοουνς και Λουτσιάνο

    Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

    ΞΑΝΘΗ: Πιζανόφσκι, Παπαδημητρίου, Παβιό, Σίκοφ, Τοροσίδης (46` Καζάκης), Μαχράτζε (68` Γαρπόζης), Άντζας, Έμερσον, Τσικίνιο (60` Μινέιρο), Λουτσιάνο, Λαμπριάκος.

    ΜΙΝΤΛΕΣΜΠΡΟ: Τζόουνς, Κεντρέ (77` Πάρναμπι), Σάουθγκέϊτ, Ρίγκοτ, Ξαβιέ, Μόρισον, Μπόατενγκ, Ντορίβα, Πόγκατετς, Μακαρόνε (71` Νέμεθ), Χασελμπάϊνκ (71` Αγεγκμπένι).

    [09] ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗ FIBA: ΣΤΗΝ 8η ΘΕΣΗ Η ΕΛΛΑΔΑ

    Αθήνα, 29 Σεπτεμβρίου 2005 (23:36 UTC+2)

    Στην 8η θέση της παγκόσμιας κατάταξης της FIBA ανέβηκε η Ελλάδα μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από την Εθνική ανδρών στο Ευρωμπάσκετ της Σερβίας/Μαυροβουνίου, αλλά και την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου από την Εθνική Νέων Ανδρών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Αργεντινής. Ανοδική πορεία ακολούθησαν επίσης οι Αργεντινή, Γερμανία (13η), Λιθουανία και Ισπανία.

    Στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης παρέμειναν οι ΗΠΑ μετά την κατάληψη της τέταρτης θέσης στους παναμερικανικούς αγώνες που ολοκληρώθηκαν στη Δομινικανή Δημοκρατία. Τη δεύτερη θέση συνεχίζει να καταλαμβάνει η Σερβία/Μαυροβούνιο παρά τις απογοητευτικές της εμφανίσεις στο Ευρωμπάσκετ που διοργάνωσε.

    Φθίνουσα πορεία ακολούθησε η Ιταλία μετά τον πρόωρο αποκλεισμό της -πριν τα προημιτελικά- στο Ευρωμπάσκετ.

    1. ΗΠΑ

    2. Σερβία/Μαυροβούνιο

    3. Αργεντινή

    4. Λιθουανία

    5. Ισπανία

    6. Ιταλία

    7. Ρωσία

    8. Ελλάδα

    9. Αυστραλία

    10. Γαλλία.

    [10] ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΕ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    Θεσσαλονίκη, 30 Σεπτεμβρίου 2005 (14:42 UTC+2)

    Μία πολύτιμη βυζαντινή εικόνα του Αγίου Δημητρίου πρόκειται να μεταφερθεί από το μουσείο του Σάσο Φεράτο της Ιταλίας και θα εκτεθεί σε προσκύνημα στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό του πολιούχου και της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου, με πρωτοβουλία της αντιδημαρχίας Πολιτισμού και του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης.

    Πρόκειται για μία εντυπωσιακή μινιατούρα, μεγέθους περίπου 9Χ6 εκατοστών, που απεικονίζει τον Αγιο Δημήτριο σε χρυσό φόντο, με στρατιωτική στολή, να κρατά ένα δόρυ στο δεξί του χέρι και μία μπλε ασπίδα, που φέρει τη διακόσμηση λιονταριού και χρυσοποίκιλτων λουλουδιών.

    Η εικόνα, που χρονολογείται περίπου στον 13ο αιώνα, μεταφέρθηκε από την Κωνσταντινούπολη στην Ιταλία, κάτω από άγνωστες συνθήκες, πριν την Άλωση της Πόλης, από λόγιους ουμανιστές και αρχαιολάτρες. Είναι η δεύτερη φορά που μεταφέρεται εκτός Ιταλίας, μετά την έκθεσή της στο Metropolitan Museum της Νέας Υόρκης.

    Ο διευθυντής του Ιταλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, Εντζιο Πέραρο, μίλησε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ για την ιστορική, πολιτιστική και θρησκευτική σημασία της εικόνας. «Η μεταφορά της στη Θεσσαλονίκη αποτελεί μία χειρονομία φιλίας και σεβασμού προς την Ελλάδα και την Ορθοδοξία, αλλά και μία αναγνώριση για την προέλευσή της» είπε.

    Την εικόνα φέρεται να έδωσε στο γραμματέα του Νικόλς Περότι, ο Καρδινάλιος Βησσαρίων (1447). «Δεν αποτελεί μόνο έργο τέχνης, έχει και ιστορική σημασία. Αποτελεί ένα παράδειγμα συνεργασίας που είχαν μεταξύ τους οι Ελληνες και Καθολικοί Ουμανιστές. Ο Καρδινάλιος Βησσαρίων ήταν αυτός που επέτρεψε την αναγέννηση και μελέτη των αρχαίων κειμένων, ήταν ο πατέρας της διάδοσης του ελληνικού πολιτισμού στη δύση» συμπλήρωσε ο κ.Πέραρο.

    Η αξία της εικόνας είναι ανεκτίμητη, εξαιτίας της περίτεχνης και λεπτομερούς τεχνικής της, αλλά και της ιστορικής της σημασίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι κάθε επιφάνεια τετραγωνικού εκατοστού της εικόνας, αποτελείται από 16 ψηφίδες, ενώ τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι χρυσός, μάρμαρο και γυαλί. Η ψηφιδωτή μινιατούρα περιβάλλεται ολόγυρα από μία ασημένια κορνίζα.

    Οι τεχνικές που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή της αποκαλύπτουν το ύφος της περιόδου των Παλαιολόγων, ενώ οι προσθήκες που έγιναν στη συνέχεια μαρτυρούν την τέχνη του ψηφιδωτού μέχρι τα ύστερα βυζαντινά χρόνια.

    Την μεταφορά της εικόνας στη Θεσσαλονίκη έχουν ήδη εγκρίνει οι τοπικές αρχές του Σάσοφερατο, ενώ εκκρεμεί η έγκριση του υπουργείου Πολιτισμού της Ιταλίας. «Εφόσον εγκριθεί το εγχείρημα και από το ιταλικό υπουργείο, η εικόνα θα μεταφερθεί στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, όπου ελπίζουμε να παραμείνει για περίπου ένα μήνα» δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Χάρης Αηδονόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι θα τηρηθούν απόλυτα οι απαραίτητες συνθήκες ασφάλειας και προστασίας της εικόνας.

    Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο η μεταφορά της εικόνας έχει ιδιαίτερη σημασία για την Θεσσαλονίκη, η οποία γιορτάζει τη συμπλήρωση 17 αιώνων από τη μαρτυρία του πολιούχου της. «Η εικόνα θεωρείται ισότιμη με την χαμένη εικόνα της Παναγίας Οδηγήτριας που οι Βυζαντινοί περιέφεραν στα κάστρα της Πόλης όταν πολιορκούνταν από τους εχθρούς» ανέφερε ο κ.Αηδονόπουλος.

    Σημειώνεται ότι το Σάσο Φεράτο βρίσκεται κοντά στο Σαν Λορέντζο Ενκάμπο, από όπου είχαν μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη τα οστά του Αγίου Δημητρίου.

    Ε.Ρ.

    [11] ΑΦΙΕΡΩΜΑ "SEX, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΙΝΕΜΑ" ΣΤΟ ΟΛΥΜΠΙΟΝ

    Θεσσαλονίκη, 30 Σεπτεμβρίου 2005 (11:31 UTC+2)

    Το κινηματογραφικό αφιέρωμα «Sex, προβλήματα και σινεμά» παρουσιάζουν για πέμπτη συνεχή χρονιά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Κέντρο Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής Υγείας του Α.Π.Θ. (Κ.Ε.Σ.Α.Υ.).

    Το αφιέρωμα περιλαμβάνει επτά μεγάλου και τέσσερις μικρού μήκους ταινίες και θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα «Παύλος Ζάννας» από τις 6 έως τις 12 Οκτωβρίου.

    Κοινός παρονομαστής όλων των ταινιών είναι η σεξουαλικότητα που κατέχει πάντοτε ιδιαίτερη θέση στην κινηματογραφία. Το ερωτικό πάθος και η ερωτική προδοσία, η αντιζηλία και η ερωτική προσμονή, η διαστροφή και η φαντασίωση είναι μερικά από τα θέματα των ταινιών που επιλέχθηκαν για το αφιέρωμα.

    Αναλυτικά, το πρόγραμμα του αφιερώματος περιλαμβάνει τις ακόλουθες μεγάλου μήκους ταινίες: Εξ επαφής/Closer του Μάικ Νίκολς, Μέσα στο βαθύ λαρύγγι/Inside Deep Throat των Φέντον Μπέιλι και Ράντι Μπαρμπάτο, Η μητέρα μου / Ma M?re του Κριστόφ Ονορέ, Μ' αγαπάς;/Love me Not? του Γιώργου Πανουσόπουλου, Παιχνίδια γοητείας/Roger Dodger του Ντίλαν Κιντ , Οι έρωτες μιας ξανθιάς/Loves of a Blonde του Μίλος Φόρμαν και 5 φορές το 2 / 5 x 2 του Φρανσουά Οζόν.

    Οι ταινίες μικρού μήκους που θα προβληθούν είναι οι εξής: Νυμφίος του Αχιλλέα Κυριακίδη, Φλεγόμενη Στέλλα του Λευτέρη Χαρίτου, Φευγαλέα χαμόγελα του Δημήτρη Κανελλόπουλου και Ύστατη προσπάθεια του Κυριάκου Χατζημιχαηλίδη.

    Επιπλέον στο πλαίσιο του 5ου αφιερώματος «Sex, προβλήματα και σινεμά» οι θεατές-επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν μία πρωτότυπη μικρή συλλογή αφισών μέσα από την οποία ξεδιπλώνεται η μαγεία του σεναρίου μιας ταινίας. Πρόκειται για μια «ανθολόγηση» από αυτούσια αποσπάσματα διαλόγων, που εισάγουν το κοινό στον κόσμο των ταινιών του φετινού αφιερώματος «Sex, προβλήματα και σινεμά».

    Επικεντρώνονται στη θεματική του αφιερώματος, είτε με χαρακτηριστικές ατάκες από τις ταινίες, είτε με μία πιο φιλοσοφημένη διάθεση, αναλύοντας τις σχέσεις, τον έρωτα, το σεξ, την αγάπη. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο Φουαγιέ της αίθουσας Παύλος Ζάννας, Ολύμπιον, 5ος όροφος (διάρκεια έκθεσης: 6-12/10/2005).

    Τέλος σχετική με το θέμα του αφιερώματος είναι και η εγκατάσταση που φιλοξενείται στο projectroom της γκαλερί ΤinT με θέμα: ... ο Αδάμ και η Εύα απλά έφυγαν από τον παράδεισο. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 15 Οκτωβρίου (Χρυσ. Σμύρνης 13, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 235 689).

    [12] ΕΚΘΕΣΗ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟ ΓΙΟΧΑΝΕΣΜΠΟΥΡΓΚ

    Θεσσαλονίκη, 30 Σεπτεμβρίου 2005 (10:46 UTC+2)

    Στο Γιοχάννεσμπουργκ της Ν. Αφρικής ανοίγει σήμερα τις πύλες της η Έκθεση Ομογενειακού Τύπου και Βιβλίου, μετά από την Κύπρο και την Αλεξάνδρεια.

    Την έκθεση Οργανώνει και παρουσιάζει το Αριστοτέλειο Ίδρυμα Έρευνας Μελέτης και Αρωγής Ομογενειακών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, σε συνεργασία με το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού Περιφέρειας Ασίας-Αφρικής, το Γενικό Προξενείο, την Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων, την Ιερά Μητρόπολη Ιωαννουπόλεως και Πρετορίας, και την Ένωση Ελλήνων Συγγραφέων Λογοτεχνών Πέντε Ηπείρων ΕΕΛΣΠΗ (έδρα Γερμανία).

    Στην Έκθεση, όπως και στις δύο προηγούμενες παρουσιάζονται πάνω από τριακόσια ομογενειακά έντυπα εφημερίδες και περιοδικά από κάθε γωνιά της γης όπου ανθεί ο Ελληνισμός. Παράλληλα η Έκθεση είναι εμπλουτισμένη με το Ομογενειακό Βιβλίο και είναι για πρώτη φορά που κάποιος φορέας προσφέρει την δυνατότητα τόσο στον ανώνυμο όσο και τον επώνυμο συγγραφέα της διασποράς, να παρουσιάσει το πνευματικό του έργο, με ένα εξαιρετικά μεγάλο αριθμό βιβλίων μέσα από αυτή την πρωτότυπη Έκθεση.

    Δεσπόζουσα θέση θα έχει και ο Κυπριακός Τύπος, όπως επίσης και το Κυπριακό λογοτεχνικό βιβλίο.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Friday, 30 September 2005 - 18:13:42 UTC