Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 05-10-24

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠAΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ Π. ΜΑΝΤΟΥΒΑΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ Κ.Ο. ΤΗΣ ΝΔ
  • [02] ΝΑΙ ΣΤΑ Ν/Σ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ & ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ ΞΕΝΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ
  • [03] ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ 60 ΔΟΛΑΡΙΑ Η ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΑΡΓΟΥ
  • [04] ΣΕ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΠΟ
  • [05] ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ:ΑΡΣΗ ΜΕΤΡΩΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΩΝ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
  • [06] ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

  • [01] ΠAΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ Π. ΜΑΝΤΟΥΒΑΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ Κ.Ο. ΤΗΣ ΝΔ

    Αθήνα, 24 Οκτωβρίου 2005 (14:20 UTC+2)

    Την παραίτησή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ο βουλευτής Α' Πειραιώς Πέτρος Μαντούβαλος.

    Ο κ. Μαντούβαλος δήλωσε ότι τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες σχετίζονται με τοπικές εσωκομματικές κόντρες χωρίς έλεος και έκανε λόγο για ανάγωγη κομματική συμπεριφορά στο πρόσωπο του, χωρίς να φταίει, όπως είπε, σε τίποτα.

    «Αποτελεί οργανωμένη αθλιότητα που και ο κόσμος καταλαβαίνει και εάν χρειαστεί θα γίνω σαφέστερος», είπε χαρακτηριστικά.

    Για την απόφασή του είπε ότι την έλαβε με το συναίσθημα και όχι με τη λογική, και ότι είναι πάρα πολύ στεναχωρημένος:

    «Δεν μπορώ να βάλω τροχοπέδη στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση έστω και κατ' ελάχιστο, έστω και χωρίς να φταίω».

    Ο ανεξάρτητος -πλέον- βουλευτής είπε ότι δεν έχει ενημερώσει τον πρωθυπουργό για την κίνησή του αυτή, σημείωσε ωστόσο είχε πει στον κ. Κ. Καραμανλή και το περιβάλλον του για τα προβλήματα που υπήρχαν.

    Δεν ενημέρωσα κανέναν, ακόμα και αν με απέτρεπαν πάλι θα το έκανα, σημείωσε ο κ. Μαντούβαλος.

    Για την υπόθεση της κατάθεσης ποσού επτά εκατ. δρχ από συνεργάτη του σε πρώην δικαστικό, ο κ. Μαντούβαλος είπε ότι δεν τον αφορά, ότι δεν τη γνώριζε και ότι αποτελεί θέμα δικαστικό.

    Σύμφωνα με τον κ. Μαντούβαλο, το θέμα δεν έχει σχέση με τον ανασχηματισμό -όποτε γίνει αυτός- ούτε με τις δημοτικές εκλογές.

    Τέλος, σε ερώτηση εάν η υπόθεση σχετίζεται με ενδεχόμενη υποψηφιότητά του στο δήμο Πειραιως, ο κ. Π. Μαντούβαλος είπε ότι «δεν έβαλα διεκδίκηση για το δήμο, δεν ενόχλησα κανένα, ό,τι διεκδίκησα το κέρδισα».-

    [02] ΝΑΙ ΣΤΑ Ν/Σ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ & ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ ΞΕΝΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

    Aθήνα, 24 Οκτωβρίου 2005 (13:04 UTC+2)

    Το πράσινο φως στα δύο νομοσχέδια του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών,

    για την αντιμετώπιση του προβλήματος με το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και την προσέλκυση ξένων επιχειρήσεων στην Ελλάδα, άναψε στη σημερινή της συνεδρίαση η Κυβερνητική Επιτροπή, υπό τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

    Ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, Γιώργος Αλογοσκούφης, μετά τη συνεδρίαση τόνισε ότι το νομοσχέδιο για το μαύρο χρήμα που υπαγορεύεται και από κοινοτική οδηγία θα οδηγήσει σε μεγάλες βελτιώσεις στην αντιμετώπιση του προβλήματος, καθώς με το μαύρο χρήμα χρηματοδοτούνται τρομοκρατικές και εγκληματικές πράξεις.

    Υπογράμμισε επίσης ότι αναβαθμίζεται και η επιτροπή του άρθρου 7, η οποία ασχολείται με υποθέσεις ξεπλύματος μαύρου χρήματος και σημείωσε ότι το νομοσχέδιο θα έρθει γρήγορα στη Βουλή για να ενσωματωθεί η κοινοτική οδηγία στο δίκαιο της χώρας.

    Σε ότι αφορά στο δεύτερο νομοσχέδιο, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών τόνισε ότι στοχεύει στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων στη χώρα και αφορά σε εκείνες τις επιχειρήσεις που έχουν την έδρα τους εκτός Ελλάδας και είτε ήδη δραστηριοποιούνται στη χώρα, είτε θέλουν να δραστηριοποιηθούν στη χώρα μας και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

    [03] ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ 60 ΔΟΛΑΡΙΑ Η ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΑΡΓΟΥ

    Λονδίνο, 24 Οκτωβρίου 2005 (12:15 UTC+2)

    Κάτω από το επίπεδο των 60 δολαρίων υποχώρησε σήμερα η τιμή του αμερικανικού αργού, καθώς οι πετρελαϊκές εγκαταστάσεις παραγωγής και διύλισης στην περιοχή του Κόλπου του Μεξικού «ξέφυγαν" του κυκλώνα Βίλμα ενώ, παράλληλα, σταμάτησαν οι απεργιακές κινητοποιήσεις εργαζομένων στην πετρελαϊκή βιομηχανία στη Γαλλία και Νιγηρία.

    Στο πλαίσιο αυτό, το προθεσμιακό συμβόλαιο παράδοσης Δεκεμβρίου του αμερικανικού ελαφρού αργού έχανε το πρωί 96 σεντς στο βαρέλι και η τιμή του διαμορφωνόταν στα 59,67 δολάρια. Η τιμή του Μπρεντ κατέγραφε πτώση στα 57,40 δολάρια, σημειώνοντας απώλειες 1,08 δολαρίων στο βαρέλι.

    [04] ΣΕ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΣΑΣΟΦΕΡΑΤΟ ΙΤΑΛΙΑΣ

    Θεσσαλονίκη, 24 Οκτωβρίου 2005 (10:16 UTC+2)

    Σε προσκύνημα εκτίθεται από σήμερα το απόγευμα και για ένα μήνα στο ναό του Αγίου Δημητρίου η ιστορική εικόνα του πολιούχου της Θεσσαλονίκης που φυλάσσεται στο μουσείο της πόλης Σασοφεράτο της Ιταλίας. Πρόκειται για έργο ανεκτίμητης αξίας, Κωνσταντινουπολίτη αγιογράφου και χρονολογείται στο 14ο αιώνα.

    Η υποδοχή της εικόνας του Αγίου Δημητρίου θα πραγματοποιηθεί στις 5 το απόγευμα στην Κρυπτή Στοά της Αρχαίας Αγοράς. Στην τελετή υποδοχής θα βρίσκεται ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και μέλη του δημοτικού συμβουλίου ενώ στη συνέχεια η εικόνα θα μεταφερθεί πεζή με όλες τις τιμές μέσω της οδού Αγνώστου Στρατιώτου στο ναό του Αγίου Δημητρίου όπου θα παραδοθεί στο μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο και θα ακολουθήσει αρχιερατικός εσπερινός.

    Η μεταφορά της εικόνας από την ιταλική πόλη στη Θεσσαλονίκη εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων των 40ων Δημητρίων και της συμπλήρωσης 1700 χρόνων από το μαρτύριο του Αγίου Δημητρίου.

    [05] ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ:ΑΡΣΗ ΜΕΤΡΩΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΩΝ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

    Αθήνα, 24 Οκτωβρίου 2005 (16:01 UTC+2)

    Άμεση υπήρξε η κινητοποίηση του διπλωματικού μας μηχανισμού προκειμένου να αρθούν τα μονομερή μέτρα απαγόρευσης εισαγωγών ελληνικών πτηνοτροφικών προϊόντων στις όμορες χώρες, μετά απο σχετικό αίτημα του αρμόδιου υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αλέξανδρου Κοντού.

    Αυτό αναφέρει ο υφυπουργός Εξωτερικών, Ευριπίδης Στυλιανίδης, σε σχετική ανακοίνωσή του, και προσθέτει ότι, παράλληλα, "δόθηκε εντολή στο δίκτυο Γραφείων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων σε όλο τον κόσμο να κινητοποιηθούν "επιθετικά" προβάλλοντας την διεθνώς πιστοποιημένη υγιεινή και ποιότητα των πτηνοτροφικών προϊόντων μας σε μια στιγμή που στη διεθνή αγορά αυτό αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα".

    [06] ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΝΤΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

    Θεσσαλονίκη, 24 Οκτωβρίου 2005 (12:47 UTC+2)

    Το 1ο πανελλαδικό φεστιβάλ ποντιακών χορών, διοργανώνεται το Σάββατο 29 Οκτωβρίου στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο Θεσσαλονίκης (Παλαί ντε Σπορ) από την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (Π.Ο.Ε).

    Στην εκδήλωση συμμετέχουν αντιπροσωπευτικά τμήματα από τα χορευτικά των ποντιακών σωματείων της Ελλάδας, ενώ οι χορευτές θα εμφανιστούν κατά περιφέρειες και κάθε μία από τις πέντε περιφέρειες της Π.Ο.Ε θα παρουσιάσει πέντε από τους 25 επιλεγμένους χορούς.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Monday, 24 October 2005 - 18:18:08 UTC