Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 05-11-18

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
  • [02] ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ 46ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
  • [03] ΙΡΑΚ: 55 ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΣΕ ΔΥΟ ΤΕΜΕΝΗ
  • [04] Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ "ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ
  • [05] ΑΡΧΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ 75 ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ
  • [06] Ο ΥΠΑΝ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΕΝΑΕ

  • [01] ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

    Θεσσαλονίκη, 17 Νοεμβρίου 2005 (10:04 UTC+2)

    Την πρώτη του επίσκεψη ως πρωθυπουργός, πραγματοποιεί το Σάββατο 19 Νοεμβρίου στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ο Κώστας Καραμανλής.

    Ο πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από κλιμάκιο υπουργών θα περιοδεύσει σε εργοτάξια της Εγνατίας Οδού προκειμένου να επιθεωρήσει την πορεία των μεγάλων έργων, ενώ αναμένεται ότι θα επαναβεβαιώσει και το χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της Εγνατίας και όλων των κάθετων αξόνων μέχρι το 2008.

    Σύμφωνα με το μέχρι στιγμής πρόγραμμα της επίσκεψης, ο Κώστας Καραμανλής αναμένεται να φτάσει στο αεροδρόμιο της Κοζάνης στις 9.30 το πρωί του Σαββάτου. Η επίσκεψη στη συμβολή της Εγνατίας Οδού με τον κάθετο άξονα της Κρυσταλλοπηγής, στην παράκαμψη της Σιάτιστας, (το τμήμα του κάθετου άξονα που δημοπρατήθηκε πριν λίγες ημέρες) αποτελεί τον πρώτο σταθμό του πρωθυπουργού.

    Ακολουθεί η επίσκεψη στη μεγάλη γέφυρα της Εγνατίας Οδού στα Γρεβενά για μία αυτοψία των έργων του β΄κλάδου, ενώ το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί στη νομαρχία Γρεβενών σύσκεψη με παραγωγικές τάξεις υπό την προεδρία του πρωθυπουργού.

    [02] ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ 46ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 18 Νοεμβρίου 2005 (09:03 UTC+2)

    Ανοίγει σήμερα η αυλαία για το 46ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στο οποίο θα προβληθούν περισσότερες από 200 ταινίες στο δεκαήμερο από τις 18 έως τις 27 Νοεμβρίου, στις αίθουσες του «Ολύμπιον» και του λιμανιού, μέσα από τις οποίες θα παρουσιαστούν τα νέα ρεύματα του κινηματογράφου στον κόσμο, οι πρόσφατες ελληνικές παραγωγές και πολλές εκδηλώσεις και εκθέσεις.

    Η επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ θα γίνει απόψε Παρασκευή το βράδυ με την προβολή της ταινίας του Ντάνις Τάνοβιτς «Η κόλαση μέσα μας». Πρόκειται για το δεύτερο μέρος μιας τριλογίας που εμπνεύστηκε ο Κριστόφ Κισλόφσκι και ο σεναριογράφος του, Krzystof Piesiewicz, λίγο πριν το θάνατο του πρώτου τo 1996. Η ταινία βασίζεται στην Κόλαση του Δάντη κι έχει ως θέμα την πάλη ανάμεσα στο πεπρωμένο και την ελεύθερη βούληση. Τρεις αδελφές -η Σοφί, η Σελίν και η Αν- έχουν εντελώς αποξενωθεί ύστερα από ένα τραυματικό περιστατικό στην παιδική τους ηλικία, που είχε ως αποτέλεσμα ο πατέρας τους να πάει φυλακή και η μητέρα τους να καθηλωθεί σε αναπηρικό καροτσάκι, ανήμπορη να μιλήσει. Σήμερα, η Σοφί είναι παντρεμένη μ' έναν επιτυχημένο αλλά γυναικά φωτογράφο, η Αν σπουδάζει αρχιτεκτονική κι έχει σχέση μ' έναν παντρεμένο καθηγητή της, και η Σελίν φροντίζει τη μητέρα τους. Όταν ένας όμορφος ξένος αρχίσει να μπαίνει στη ζωή καθεμιάς ξεχωριστά, οι τρεις αδελφές θα ξανασμίξουν και θα ξαναθυμηθούν το κοινό τους παρελθόν.

    Το φεστιβάλ θα κλείσει στις 27 Νοεμβρίου με την προβολή της ταινίας «All the Invisible Children», η οποία αποτελείται από επτά επεισόδια σκηνοθετημένα από οκτώ δημιουργούς που εκπροσωπούν επτά διαφορετικές χώρες ή περιοχές του κόσμου. Από τους σκηνοθέτες ζητήθηκε να εστιάσουν στο πρόβλημα των παιδιών τα οποία είναι με κάποιο τρόπο «αόρατα» - περιθωριοποιημένα, καταπιεσμένα, θύματα εκμετάλλευσης, αόρατα ακόμα και για τα «ραντάρ» των ΜΜΕ. Τα καθαρά κέρδη της ταινίας θα δοθούν στο ταμείο «All the Invisible Children» που δημιουργήθηκε από τη UNICEF και το World Food Programme.

    Ελληνικό τμήμα

    Παράλληλα με τις προβολές των ταινιών μυθοπλασίας και των ντοκιμαντέρ, που αποτελούν όπως πάντα τον κύριο κορμό του ελληνικού προγράμματος, οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα πρόγραμμα με τις βραβευμένες μικρού μήκους ταινίες του Φεστιβάλ Δράμας, καθώς και μια σειρά από αφιερώματα σε έλληνες κινηματογραφιστές.

    Φέτος το Φεστιβάλ τιμά τρεις ξεχωριστούς έλληνες δημιουργούς, τον Νίκο Παπατάκη, την Αντουανέτα Αγγελίδη και τον Γιώργο Πανουσόπουλο, με πλήρη και αναδρομικά αφιερώματα. Επίσης, θα τιμήσει δύο ξεχωριστούς ηθοποιούς την Όλια Λαζαρίδου και τον Άρη Ρέτσο, οι οποίοι σηματοδότησαν με την παρουσία τους τον Νέο Ελληνικό Κινηματογράφο.

    Το πρόγραμμα συμπληρώνουν τιμητικές εκδηλώσεις αφιερωμένες στη μνήμη των σκηνοθετών Γρηγόρη Γρηγορίου και Κώστα Μανουσάκη, που έφυγαν φέτος από τη ζωή, έχοντας αφήσει έντονη την κινηματογραφική τους παρουσία στον ελληνικό κινηματογράφο, του πρόωρα χαμένου Αλέξη Μπίστικα, από τον θάνατο του οποίου φέτος συμπληρώνονται δέκα χρόνια και του σκηνοθέτη και θεωρητικού Χρήστου Βακαλόπουλου με τον ιδιαίτερο κριτικό και θεωρητικό λόγο.

    Τέλος, όπως και πέρσι, σε μια ειδική ζώνη μεταμεσονύκτιων προβολών θα προβληθεί επιλογή από ελληνικές ταινίες γυρισμένες σε ψηφιακή μορφή, θα επαναληφθεί το τμήμα Προσεχώς, στο οποίο έλληνες σκηνοθέτες θα παρουσιάσουν αποσπάσματα από τη δουλειά τους που βρίσκεται σε εξέλιξη.

    [03] ΙΡΑΚ: 55 ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΣΕ ΔΥΟ ΤΕΜΕΝΗ

    Μπαακούμπα, 18 Νοεμβρίου 2005 (13:03 UTC+2)

    Τουλάχιστον 55 πιστοί σκοτώθηκαν και 62 τραυματίσθηκαν κατά τις επιθέσεις αυτοκτονίας στα δύο σιιτικά τεμένη της πόλης Χανάκιν, βορειοδυτικά της Βαγδάτης κοντά στα ιρανο-ιρακινά σύνορα, ανακοίνωσε πηγή του υπουργείου Αμυνας.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δύο καμικάζι αναμείχθηκαν με το πλήθος των πιστών στα δύο τεμένη και ενεργοποίησαν τις ζώνες των εκρηκτικών που φορούσαν.

    [04] Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΗ ΣΥΣΤΑΣΗ "ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΛΟΓΟΥ"

    Αθήνα, 18 Νοεμβρίου 2005 (14:04 UTC+2)

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε τη σύσταση Εθνικής Επιτροπής Έμπνευσης και Διαλόγου για τη νέα γενιά,"ένα νέο πολιτικό σχήμα που θα μετουσιώνει τους προβληματισμούς των νέων σε πολιτική πράξη, στο οποίο θα μπορούν να συμμετέχουν νέοι από όλους τους κοινωνικούς χώρους, με απώτερο στόχο τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού φορέα που θα αγκαλιάσει όλη τη νέα γενιά".

    Τη σχετική ανακοίνωσε έκανε ο κ. Παπανδρέου στο χαιρετισμό του στην ημερίδα που οργανώνει στην Αθήνα η Σοσιαλιστική Ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με θέμα "Νέοι και Ανεργία: Το μέλλον θέλει δουλειά",που διεξάγεται στα γραφεία της ΓΣΕΕ.

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι "η νεολαία σήμερα ζητά μιά ριζικά άλλη σχέση του πολίτη και των εκπροσώπων του, όχι φατρίες εντός των κομμάτων και αξιοκρατία".

    "Τα ΜΜΕ", πρόσθεσε,"θα πρέπει να δώσουν στη νέα γενιά τη δυνατότητα να εκφραστεί. Εμείς δίνουμε το βήμα του λόγου στους νέους σήμερα. Το μέλλον θέλει δουλειά και εμείς θα δουλέψουμε σκληρά".

    Εξάλλου, σε δηλώσεις του ο Ευ. Βενιζέλος αναφερόμενος στις οικονομικές εξελίξεις σημείωσε ότι "μετά τις τελευταίες εξελίξεις είναι αδύνατο και αδιανόητο ο κ. Γ. Αλογοσκούφης να υποστηρίξει τον προϋπολογισμό του 2006, ο οποίος ουσιαστικά απορρίφθηκε πριν κάν κατατεθεί για συζήτηση στη Βουλή. Αυτή η κυβέρνηση στερείται πολιτικής, σχεδίου και προϋπολογισμού".

    Σχετικά με το θέμα της ανανέωσης στο Κίνημα τόνισε ότι "ανανεωμένο ΠΑΣΟΚ είναι το μεγάλο,πλειοψηφικό ΠΑΣΟΚ, όπου όλοι πρέπει να ενεργούμε ως εγγυητές της ενότητάς του".

    Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αντζελα Γκερέκου αναφερόμενη στο ίδιο θέμα δήλωσε ότι "ο κ. Παπανδρέου το ξεκαθάρισε με σαφήνεια ότι υπάρχει ανάγκη για ανανέωση. Οσο πολύτιμη είναι η εμπειρία, άλλο τόσο πολύτιμη είναι και η ανανέωση".

    Ο ευρωβουλευτής Νίκος Σηφουνάκης ανέφερε ότι η κυβέρνηση "τελεί υπό οικονομική επιτήρηση", ενώ επέκρινε την ηγεσία της ελληνικής εκκλησίας ότι "έχει ξεφύγει από το ρόλο της και διχάζει τον ελληνικό λαό".

    [05] ΑΡΧΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΩΝ 75 ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

    Αθήνα, 18 Νοεμβρίου 2005 (08:52 UTC+2)

    Αρχίζουν στην Αθήνα οι εργασίες της τριήμερης 7ης συνάντησης κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων, που οργανώνεται από το ΚΚΕ. Οι εκπρόσωποι των ξένων κομμάτων, που ξεπερνούν τα 75, θα συζητήσουν με θέμα «Σύγχρονες τάσεις του καπιταλισμού, οικονομικές πολιτικές και κοινωνικές επιπτώσεις - η κομμουνιστική εναλλακτική λύση -πρόταση».

    Το θετικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί στον Περισσό εξέφρασε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μέλος του ΠΓ του κόμματος, ο οποίος σημείωσε αφενός την ομόφωνη απόφαση της ομάδας εργασίας να πραγματοποιηθεί η συνάντηση στην Αθήνα και αφετέρου την συνεχή αύξηση των συμμετοχών, που όπως σημείωσε,θα ήταν πολύ μεγαλύτερη αν σε πολλές χώρες δεν υπήρχαν προβλήματα σε πολλά ΚΚ, όπως οικονομικά, ή απαγόρευση εξόδου από τη χώρα τους.

    Ο Δ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι για πρώτη φορά θα πάρουν μέρος ορισμένες αντιπροσωπείες από χώρες όπως το ΚΚ Κίνας, το ΚΚ Βενεζουέλας, το ΚΚ Εκουαδόρ, το ΚΚ Τατζικιστάν και από τη Μαδαγασκάρη.

    Φέτος, με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία στον Περισσό περιμένουν 75 κομμουνιστικά κόμματα από 63 χώρες, από όλες τις ηπείρους.

    Συγκεκριμένα:

    Από την Ευρώπη θα βρεθούν στην Αθήνα συνολικά 43 Κομμουνιστικά και Εργατικά κόμματα. 21 από την Δυτική Ευρώπη και 22 από την Ανατολική Ευρώπη.

    Από την Μέση Ανατολή και την υπόλοιπη Ασία 18 Κόμματα (11 από Μ. Ανατολή, 7 από την υπόλοιπη Ασία).

    Από την Αμερική 10 Κόμματα (8 από την Λατινική Αμερική και 2 από τη Βόρεια Αμερική).

    Από την Αφρική 3 Κόμματα και 1 από την Αυστραλία.

    Όσον αφορά στη συζήτηση που θα γίνει ο κ. Κουτσούμπας σημείωσε ότι «η Διεθνής Συνάντηση πραγματοποιείται ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη σχέδια για τον «εκδημοκρατισμό» των Αραβικών χωρών και των χωρών της «ευρύτερης Μέσης Ανατολής». Υπάρχει η ιμπεριαλιστική - και των ΗΠΑ και της ΕΕ- επιθετικότητα ενάντια στο Λίβανο, τη Συρία, το Ιράν και η εγκληματική επέμβαση του Ισραήλ κατά του Παλαιστινιακού λαού και μια πολύμορφη επέμβαση στην Αφρική».

    Ο κ. Κουτσούμπας πρόσθεσε ότι «θα απαιτήσουμε να αποχωρήσουν οι στρατοί κατοχής και όλα τα ξένα στρατεύματα, όπως κι αν ονομάζονται, τόσο από το Ιράκ, όσο κι από το Αφγανιστάν και τα εδάφη της πρώην Γιουγκοσλαβίας, που πυροδοτούν μεγάλους κινδύνους για όλη την περιοχή, αλλά και ευρύτερα» και υπογράμμισε την ανάγκη άμεσης αποχώρησης των ελληνικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν.

    Η Διεθνής Συνάντηση ξεκινά τις εργασίες της σήμερα με την εισηγητική ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα και θα ακολουθήσουν οι παρεμβάσεις των υπολοίπων εκπροσώπων των Κομμάτων.

    [06] Ο ΥΠΑΝ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΕΝΑΕ

    Αθήνα, 18 Νοεμβρίου 2005 (13:18 UTC+2)

    Ως σημαντική πρωτοβουλία για την ενίσχυση της απασχόλησης στην Αττική, χαρακτήρισε ο υπουργός Ανάπτυξης, Δημήτρης Σιούφας την ημερίδα που διοργανώνει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αθηνών - Πειραιώς με θέμα: "Προώθηση του Επιχειρηματικού Πνεύματος, της Αυτοαπασχόλησης και των Κοινωνικών Επιχειρήσεων στην Αττική".Πρόσθεσε δε ότι είναι ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι συνεργάζονται, προς τον κοινό αυτό σκοπό, φορείς της Αυτοδιοίκησης, κοινωνικοί εταίροι και παραγωγικοί φορείς.

    Κατά την ομιλία του ο κ. Σιούφας ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:»Η αύξηση της απασχόλησης αποτελεί βασική προϋπόθεση για την ανταγωνιστικότητα και πρωταρχικό στόχο της Στρατηγικής της Λισσαβώνας. Στόχοι Στρατηγικής της Λισσαβώνας (μέχρι το 2010): Συνολική Απασχόληση 70%, Γυναικεία Απασχόληση 60%, Απασχόληση Εργαζόμενων άνω των 55 ετών 50%. Αυτή τη στιγμή, το ποσοστό της γυναικείας απασχόλησης στην Ελλάδα είναι 44%. Στη Σουηδία, κορυφαίο κράτος από πλευράς ανταγωνιστικότητας, το ποσοστό αυτό είναι 72%, στη Δανία 70%, στην Ολλανδία 67% και στο Ηνωμένο Βασίλειο 66%.

    Η υγιής επιχειρηματική δραστηριότητα, εκτός του ότι οδηγεί στην πρόοδο και την οικονομική ανάπτυξη, συμβάλλει και στην αύξηση της απασχόλησης, καθώς δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας. Από στοιχεία της ΕΣΥΕ (β' τρίμηνο 2005) προκύπτει:

    - Μείωση της ανεργίας από 10,4% σε 9,6%,

    - μείωση της ανεργίας των ανδρών, από 6,5% σε 5,8%,

    - μείωση της ανεργίας των γυναικών, από 16,1% σε 15,2%. Ειδικά στην Περιφέρεια Αττικής, μικρή μείωση (κατά την ίδια περίοδο) της ανεργίας, από 8,7% σε 8,6%.

    Στο υπουργείο Ανάπτυξης, στηρίζουμε την υγιή επιχειρηματική δραστηριότητα. Έχουμε απενοχοποιήσει την έννοια του κέρδους.

    Επιδιώκουμε τη δημιουργία μιας «κουλτούρας επιχειρηματικότητας», η οποία αποτελεί βασική προϋπόθεση για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας.

    Ενθαρρύνουμε τη δημιουργία νέων, βιώσιμων και ανταγωνιστικών επιχειρήσεων. Επιχειρήσεων εξωστρεφών και καινοτόμων.

    Θέλουμε να δημιουργούνται επιχειρήσεις για την αξιοποίηση ευκαιριών και όχι «επιχειρήσεις ανάγκης».

    Εργαζόμαστε για τη δημιουργία φιλικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος, ελκυστικού για την πραγματοποίηση επενδύσεων, από Έλληνες και ξένους επιχειρηματίες.

    Αποδίδουμε ιδιαίτερη έμφαση:

    - στην άρση των γραφειοκρατικών εμποδίων,

    - στην απλοποίηση του νομοθετικού πλαισίου που διέπει την επιχειρηματική δραστηριότητα και

    - στην αναβάθμιση των δομών υποστήριξης των επιχειρήσεων και των μηχανισμών χρηματοδότησής τους.

    Πρωτοβουλίες που έχουμε αναλάβει:

    - Αναπτυξιακός Νόμος,

    - Φορολογικός Νόμος,

    - Νέο θεσμικό πλαίσιο για την αδειοδότηση των μεταποιητικών επιχειρήσεων,

    - Νόμος για το Εμπόριο του Αύριο,

    - Αναβάθμιση της Επιτροπής Ανταγωνισμού,

    - Νόμος σχετικά με τη σύσταση και τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Εταιρίας.

    Έχουμε ήδη καταθέσει Νομοσχέδια για:

    - Την απελευθέρωση των αγορών ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου,

    - την εισαγωγή των βιοκαυσίμων στην ελληνική αγορά,

    - τη θεσμοθέτηση του Γενικού Εμπορικού Μητρώου και τον εκσυγχρονισμό της επιμελητηριακής νομοθεσίας.

    Προωθούμε ακόμη, την αναμόρφωση του πτωχευτικού δικαίου, καθώς και του θεσμικού πλαισίου για την αδειοδότηση των εμπορικών επιχειρήσεων.

    Μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα», παρέχουμε ενισχύσεις σε νέες και υφιστάμενες επιχειρήσεις για τον εκσυγχρονισμό και την προσαρμογή τους στις νέες συνθήκες.

    Χρηματοδοτούμε δράσεις κατάρτισης του ανθρώπινου δυναμικού και προώθησης της έρευνας, της καινοτομίας και της τεχνολογίας.

    Ενισχύουμε τις δομές στήριξης της επιχειρηματικότητας, τόσο σε επίπεδο λειτουργίας όσο και σε επίπεδο χρηματοδότησης.

    Ενισχύουμε ιδιαίτερα την επιχειρηματικότητα ειδικών ομάδων πληθυσμού, με μειωμένη, μέχρι στιγμής, συμμετοχή στο επιχειρείν (επιχειρηματικότητα νέων, γυναικών και ατόμων με αναπηρία). Το 2005 και τα επόμενα χρόνια έχουν ανακηρυχθεί Έτος Ανταγωνιστικότητας.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Friday, 18 November 2005 - 19:14:00 UTC