Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 05-12-07

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΜΕ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΜΠΑΣΙΑΚΟ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
  • [02] ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ ΤΙΣ ΕΠΑΦΕΣ ΤΗΣ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ Η ΑΤΥΠΗ ΤΡΟΪΚΑ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΗΣ
  • [03] EΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
  • [04] ΝΕΚΡΟΣ ΜΗΧΑΝΟΔΗΓΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΡΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΑΦΙΔΝΕΣ
  • [05] ΤΟ ΚΩΜΙΚΟ ΝΤΟΥΕΤΟ DOSTO & YEVSKI ΣΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΙΤΑΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ

  • [01] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΜΕ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΜΠΑΣΙΑΚΟ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

    Αθήνα, 7 Δεκεμβρίου 2005 (12:31 UTC+2)

    Συνεργασία με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγγελο Μπασιάκο, είχε, το πρωί, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής και συζήτησαν γιά όλα τα θέματα του αγροτικού τομέα.

    Ο κ. Μπασιάκος τόνισε ότι ενημέρωσε τον πρωθυπουργό γιά την επίσπευση στην καταβολή αποζημιώσεων σε πληγέντες αγρότες (σ.σ. γιά τη Λακωνία έχουν εγκριθεί 400.000 ευρώ, που θα καταβληθούν στο επόμενο τρίμηνο), την ταχύτερη απορρόφηση κοινοτικών πόρων γιά έργα αγροτικών υποδομών, γιά την αύξηση των εξαγωγών κατά 17% σε αγροτικά προϊόντα, καθώς και τις δημόσιες επενδύσεις στον αγροτικό τομέα και τις εξελίξεις γιά τη νέα κοινή αγροτική πολιτική.

    Απαντώντας στην ερώτηση, αν υπάρχει κίνδυνος μείωσης των αγροτικών επιδοτήσεων από την Ευρωπαϊκή Ενωση, ο κ. Μπασιάκος ανέφερε πως "είναι γνωστή η θέση της κυβέρνησης", ενώ, σε άλλη ερώτηση γιά το θέμα, που ανέκυψε μετά τους ελέγχους του ΕΦΕΤ γιά το γάλα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης είπε: "Ρωτήστε το υπουργείο Ανάπτυξης".

    [02] ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ ΤΙΣ ΕΠΑΦΕΣ ΤΗΣ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ Η ΑΤΥΠΗ ΤΡΟΪΚΑ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΗΣ ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

    Βελιγράδι, 7 Δεκεμβρίου 2005 (16:52 UTC+2)

    Τη θέση της κυβέρνησης της Σερβίας - Μαυροβουνίου για καθεστώς που θα παρέχει «κάτι περισσότερο από αυτονομία και κάτι λιγότερο από ανεξαρτησία» στο Κόσοβο επανέλαβε ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας - Μαυροβουνίου Βουκ Νράσκοβιτς, μετά τη συνάντηση που είχε νωρίτερα σήμερα με την άτυπη «Τρόικα» των χωρών της Διαβαλκανικής Συνεγασίας, η οποία ολοκλήρωσε σήμερα τις επαφές της στην περιοχή.

    Επικεφαλής της αντιπροσωπείας είναι ο υπουργός Εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης, ο οποίος συνοδεύεται από τους αναπληρωτές υπουργούς Εξωτερικών της Κροατίας και της Ρουμανίας.

    Ο κ. Νράσκοβιτς απέρριψε την ιδέα αλλαγής των συνόρων της χώρας του με την Αλβανία ή την ΠΓΔΜ και ζήτησε από τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση να ενθαρρύνουν την ηγεσία των Αλβανών του Κοσόβου προκειμένου να καταστεί εφικτός ο συμβιβασμός.

    Τόνισε ότι η εκπλήρωση των κριτηρίων που έχει θέσει η διεθνής κοινότητα για τον εκδημοκρατισμό του Κοσόβου πρέπει απαραίτητα να ολοκληρωθεί και πρόσθεσε ότι «από την ταχύτητα εκπλήρωσης των κριτηρίων θα εξαρτηθεί και η διάρκεια των διαπραγματεύσεων για το τελικό καθεστώς».

    Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας - Μαυροβουνίου τάχθηκε ακόμη υπέρ της άμεσης έναρξης των διαμεσολαβητικών επαφών του ειδικού απεσταλμένου του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Μάρτι Αχτισάαρι, ο οποίος, όπως είπε, «πρέπει να ασχοληθεί με τα σημαντικά προβλήματα, όπως η αποκέντρωση, η αυτοδιοίκηση και η προστασία των ορθόδοξων μοναστηριών». Εάν αυτά τα θέματα διευθετηθούν, συνέχισε ο Ντράσκοβιτς, «οι Σέρβοι θα αλλάξουν στάση έναντι του Κοσόβου και θα μπορέσουν να σεβαστούν τη λύση που θα προκύψει».

    Εκ μέρους της «Τρόικα» της Διαβαλκανικής Συνεργασίας, ο κ. Π. Μολυβιάτης επανέλαβε ότι ο μόνος δρόμος για την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την ευημερία στην περιοχή είναι αυτός της Ευρώπης και τόνισε ότι οι βαλκανικές χώρες πρέπει και μπορούν να έχουν συμμετοχή στις διαδικασίες, αφού «είναι εκείνες (οι χώρες) που θα υποστούν πρώτες τις συνέπειες της όποιας απόφασης».

    Αργότερα, απόψε, ο κ. Π. Μολυβιάτης θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στην συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τους ομολόγους τους των κρατών - μελών του ΝΑΤΟ.

    [03] EΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

    Αθήνα, 7 Δεκεμβρίου 2005 (15:26 UTC+2)

    Ενόψει της συζήτησης για τον προϋπολογισμό, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, ξεκινά σειρά επαφών με φορείς και κοινωνικές ομάδες. Το πρωί επισκέφθηκε το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, όπου συζήτησε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

    Ο κ. Παπανδρέου μετά το τέλος της συνάντησης, δήλωσε ότι στον Πειραιά είναι πιο εμφανής η αδιέξοδη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, που τα αποτελέσματά της είναι η ανεργία και η φτώχεια.

    Μίλησε για προβλήματα στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, που δεν προωθεί την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή, υπάρχει σύγκρουση εσωτερική στη Νέα Δημοκρατία, είπε ο κ. Παπανδρέου, εξυπηρετούνται τα εσωτερικά συμφέροντα, αλλά και τα μεγάλα συμφέροντα εις βάρος των πολιτών.

    Εμείς, υπηρετούμε, είπε ο κ. Παπανδρέου τα προβλήματα του τόπου, υπάρχει ένας άλλος δρόμος. Αυτός της ανάπτυξης. Ενα νέο αναπτυξιακό μοντέλο, που έχει το μόνο κριτήριο τα συμφέροντα του δημοσίου και των πολιτών.

    [04] ΝΕΚΡΟΣ ΜΗΧΑΝΟΔΗΓΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΡΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΑΦΙΔΝΕΣ

    Αθήνα, 7 Δεκεμβρίου 2005 (00:09 UTC+2)

    Ο μηχανοδηγός της επιβατικής αμαξοστοιχίας είναι νεκρός από τη σύγκρουση των δύο τρένων έξω από τον σταθμό των Αφιδνών.

    Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, μέχρι στιγμής, η σύγκρουση έγινε όταν έβγαινε από τον σταθμό η επιβατική αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Αθήνα και έμπαινε η εμπορική αμαξοστοιχία Αθηνών - Λαμίας.

    Συγκρούστηκαν η μηχανή της επιβατικής αμαξοστοιχίας με τα δύο τελευταία βαγόνια της εμπορικής που δεν είχαν προλάβει ακόμα να βγουν από τη μονή γραμμή.

    Από τους 250 επιβάτες της επιβατικής αμαξοστοιχίας δεν τραυματίστηκε κανείς.

    Τα αίτια της σύγκρουσης ερευνώνται από τον ΟΣΕ.

    [05] ΤΟ ΚΩΜΙΚΟ ΝΤΟΥΕΤΟ DOSTO & YEVSKI ΣΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΙΤΑΛΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ

    Θεσσαλονίκη, 7 Δεκεμβρίου 2005 (10:51 UTC+2)

    Μία διασκεδαστική παράσταση «Παραμονές Χριστουγέννων γελάμε ιταλικά» με το μουσικό - κωμικό ντουέτο Dosto & Yevski και τη συμμετοχή του Luca Regina, ταχυδακτυλουργού και σόουμαν, διοργανώνει το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου, στις 20.30 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ινστιτούτου.

    Ο Dosto στο πιάνο και ο Yevski στο κοντραμπάσο είναι δυο καταπληκτικοί μουσικοί, άσοι του γέλιου και της κωμωδίας, που μπερδεύουν αριστουργηματικά μουσικές συνθέσεις και στυλ, εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους.

    Το ντουέτο, στη διάρκεια της παράστασης, παίζοντας με δεξιοτεχνία και αλλοφροσύνη, θα περάσει με χιούμορ και άνεση από τον Μότσαρτ στον Ντιουκ Έλιγκτον, από την ραπ στη τζαζ, από την ροκ στη κλασική μουσική, από γνωστές μουσικές του κινηματογράφου στον Modugno ή σε παρτιτούρες του Chopin, του Rossini ή του Bizet.

    Γκεστ σταρ της βραδιάς ο Luca Regina, καλλιτέχνης του δρόμου από τους διασημότερους στην Ιταλία και γνωστός στο ελληνικό κοινό ως μέλος του ντουέτου Lucchettino. Είναι καλλιτέχνης που συνδυάζει την τέχνη του ταχυδακτυλουργού με μια απαράμιλλη κωμικότητα, προσφέροντας ένα συναρπαστικό θέαμα για μικρούς και μεγάλους.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Wednesday, 7 December 2005 - 19:14:14 UTC