Visit the Foundation for Hellenic Studies (FHS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 06-01-01

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΔΟΞΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ 2006
  • [02] ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΑΛΒΑΝΟΣ ΔΡΑΠΕΤΗΣ
  • [03] ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΤΟΥΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
  • [04] ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΜΕ 1,2% Η ΝΔ
  • [05] Β. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ: ΝΑ ΛΟΓΙΚΕΥΤΕΙ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΠΓΔΜ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΘΕΙ
  • [06] ΑΠΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΔΙΑΤΕΘΗΚΕ Η ΤΥΧΕΡΗ ΠΕΝΤΑΔΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ
  • [07] ΜΕ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΑΝ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ
  • [08] ΓΚ.ΠΑΡΒΑΝΟΦ: "ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΩΝ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ Ε.Ε."

  • [01] ΔΟΞΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ 2006

    Θεσσαλονίκη, 1 Ιανουαρίου 2006 (10:29 UTC+2)

    Με πανηγυρικές δοξολογίες σε όλη τη χώρα, ο ελληνισμός υποδέχτηκε το νέο έτος, ενώ τα μεσάνυχτα, με την έλευση του 2006, πραγματοποιήθηκαν εορταστικές εκδηλώσεις στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τις άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

    Ο Δήμος Αθηναίων γιόρτασε στην Πλατεία Κοτζιά. Η βραδιά ξεκίνησε στις 22.00 με τη Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων. Δέκα λεπτά πριν από την αλλαγή του χρόνου ανέβηκε στη σκηνή η Ελένη Τσαλιγοπούλου και μαζί με τη Δήμαρχο Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη, καλωσόρισαν το 2006 μέσα σε πυροτεχνήματα.

    Στη Θεσσαλονίκη την έναρξη της γιορτής κήρυξε ο δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος. Μόλις ήρθε ο καινούριος χρόνος χιλιάδες πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό και μοιράσθηκαν κόκκινα σκουφάκια, σφυρίχτρες και βασιλοπιτάκια με νομίσματα που αντιστοιχούν σε 10 δώρα, προσφορά της HELEXPO. Αμέσως μετά την αλλαγή της χρονιάς, ακολούθησε πρόγραμμα με τους τραγουδιστές Δημήτρη Κοντολάζο, Κώστα Σερέτη, Κώστα Καραγέλη, Ολγα Βασιλειάδου, Στέλλα Καλαϊτζή, Σοφία Κίλια, Λευτέρης Μπιλίτσας, Δημήτρης Μπινάζης, Κώστας Σιδηρόπουλος και τα συγκροτήματα Δυτικές Συνοικίες, Onirama, Atma, Da Capo Band, Zero Gravity και Μετεξεταστέοι.

    Ποδαρικό με εμπρησμούς

    Δύο λεπτά μετά τα μεσάνυκτα εξερράγη αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, που αποτελείτο από γκαζάκια, και τον οποίο είχαν τοποθετήσει άγνωστοι στην είσοδο του ΙΚΑ Αιγάλεω στην οδό Ιωαννίνων 40. Από τη φωτιά προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές.

    Μία ώρα αργότερα, άγνωστοι έθεσαν εκτός λειτουργίας μια κάμερα της αστυνομίας στην Λεωφόρο Βουλιαγμένης 85 στην Γλυφάδα. Οι δράστες έρριξαν εύφλεκτο υγρό στο κουτί που βρίσκεται στην βάση του στύλου, όπου είναι τοποθετημένη η κάμερα, και έβαλαν φωτιά, με αποτέλεσμα αυτό να καταστραφεί.

    Πρωτοχρονιάτικα μηνύματα

    «Η πατρίδα μας έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει μπροστά με γενναίες αποφάσεις, εθνική συναίνεση στα μεγάλα θέματα, ειλικρινή διάλογο και σεβασμό στην αντίθετη άποψη», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας. «Το 2006 είναι χρονιά κλιμάκωσης των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων», τόνισε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. «Πιστεύω βαθύτατα, ότι υπάρχει άλλος δρόμος, «ο δρόμος που υπηρετεί το σύνολο, το δημόσιο συμφέρον, ο δρόμος που ενώνει τους έλληνες», επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου.

    [02] ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΑΛΒΑΝΟΣ ΔΡΑΠΕΤΗΣ

    Αθήνα, 1 Ιανουαρίου 2006 (10:18 UTC+2)

    Συνελήφθη το πρωί ο 17χρονος Αλβανός που είχε διαφύγει προχθές με τον 23χρονο Ρώσο κακοποιό, μετά την αιματηρή απόδρασή τους από το λεωφορείο του τμήματος Μεταγωγών Ιωαννίνων, στην περιοχή Τριγώνα Τρικάλων.

    Ο Αλβανός εντοπίστηκε από απόσπασμα ανδρών των ΕΚΑΜ, σε ορεινή περιοχή, κοντά στο χωριό Παναγιά, στα σύνορα Τρικάλων - Ιωαννίνων.

    Λεπτομέρειες για τη σύλληψή του θα ανακοινωθούν και επίσημα από την Αστυνομία το μεσημέρι.

    [03] ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΤΟΥΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

    Νέα Υόρκη, 1 Ιανουαρίου 2006 (10:14 UTC+2)

    Με εντυπωσιακά πυροτεχνήματα,φαντασμαγορικές εκδηλώσεις και πολλές ελπίδες δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον κόσμο υποδέχτηκαν το 2006.

    Στην Νέα Υόρκη,τουλάχιστον ένα εκατομμύριο άνθρωποι ,αψηφώντας το κρύο,συγκεντρώθηκαν στην περίφημη Τάιμς Σκουέαρ για να παρακολουθήσουν την 101η πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση.

    Το κουμπί για την καθιερωμένη κάθοδο της βάρους μισού τόνου κρυστάλλινης σφαίρας πάτησε ο διάσημος τρομπετίστας της τζαζ Γουίντον Μαρσάλις,συνοδευόμενος από πυροσβέστες και μέλη των σωστικών συνεργείων που βοήθησαν τους κατοίκους της Νέας Ορλεάνης να αντιμετωπίσουν το καταστροφικό πέρασμα του κυκλώνα Κατρίνα.

    Η παρουσία της αστυνομίας ήταν έντονη ,αλλά για πρώτη φορά οι νεοϋορκέζοι αστυνομικοί ασχολήθηκαν περισσότερο με τα κυκλοφοριακά προβλήματα παρά με τις τρομοκρατικές απειλές. Για κάθε ενδεχόμενο πάντως οι επισκέπτες περνούσαν από ανιχνευτές μετάλλων,ειδικά εκπεδευμένοι σκύλοι ήλεγχαν κάθε ύποπτο πακέτο και μιά μονάδα αντιμετώπισης βιοχημικού πολέμου ήταν σε επιφυλακή.Πέντε ελικόπτερα περιπολούσαν συνεχώς πάνω από το Μανχάταν στη διάρκεια των εκδηλώσεων,ενώ στις ακτές της πόλεις είχαν αναπτυχθεί σκάφη της ακτοφυλακής.

    Εκατοντάδες χιλιάδες Βρετανοί και πολλοί τουρίστες υποδέχτηκαν το νέο χρόνο στην κατάμεστη πλατεία Τραφάλγκαρ και στους κεντρικούς δρόμους του Λονδίνου ,παρακολουθώντας τα εντυπωσιακά πυροτεχνήματα που φώτισαν τον Τάμεση μόλις το Μπιγκ Μπεν σήμανε μεσάνυχτα.

    Στο Παρίσι, 500.000 άτομα σύμφωνα με την αστυνομία,γιόρτασαν τον ερχομό του νέου έτους στην περίφημη λεωφόρο των Ηλισίων και υπό την έντονη παρουσία της αστυνομίας για την αποτροπή πιθανών επεισοδίων μετά τις πρόσφατες ταραχές στα υποβαθμισμένα προάστεια. Σε όλη τη Γαλλία είχαν αναπτυχθεί 25.000 αστυνομικοί και μόνο στο Παρίσι 4.500 για να τηρήσουν την τάξη. Η ισχυρή αστυνομική παρουσία δεν απέτρεψε πάντως τον εμπρησμό τουλάχιστον 343 αυτοκινήτων σε όλη τη Γαλλία ,όπως άλλωστε συμβαίνει και κάθε Πρωτοχρονιά.,καθώς πέρυσι είχαν πυρποληθεί 323 οχήματα. Μόνο στην ευρύτερη περιοχή του Παρισιού πυρπολήθηκαν 137 οχήματα και η γαλλική αστυνομία συνέλαβε 266 άτομα.

    Στο Βερολίνο, παρά το γεγονός ότι τα θερμόμετρα έδειχναν ένα βαθμό υπό το μηδέν,ένα εκατομμύριο άνθρωποι υποδέχτηκαν με χιλιάδες βεγγαλικά το 2006 στην Πύλη του Βραδεμβούργου-το ιστορικό κέντρο της γερμανικής πρωτεύουσας.

    Εντυπωσιακή ήταν η πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση και στη Μόσχα,όπου χιλιάδες άνθρωποι κατέκλυσαν την Κόκκινη Πλατεία. Για πρώτη φορά πάντως οι Μοσχοβίτες δεν μπόρεσαν να υποδεχτούν με άφθονη βότκα το νέο χρόνο καθώς οι αρχές είχαν απαγορεύσει την κατανάλωση αλκοόλ στη διάρκεια των εκδηλώσεων.

    Ξεχωριστή ήταν η υποδοχή του νέου χρόνου στη Βραζιλία,καθώς δύο εκατομμύρια Καριόκας κατέκλυσαν την περίφημη παραλία της Κοπακαμπάνα στο Ρίο ντε Τζανέιρο ,χορεύοντας την παραδοσιακή σάμπα ως το πρωί. Στις πρωτοχρονιάτικες εκδηλώσεις στο Ρίο καταναλώθηκαν 25 τόνοι βεγγαλικών.

    [04] ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ ΜΕ 1,2% Η ΝΔ

    Αθήνα, 31 Δεκεμβρίου 2005 (16:25 UTC+2)

    Με 1,2% προηγείται στην πρόθεση ψήφου η Ν.Δ. έναντι του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Κάπα Research, που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας "ΤΟ ΒΗΜΑ". Το 32,4% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι εάν γίνονταν αύριο εκλογές θα ψήφιζε το κυβερνών κόμμα έναντι ενός 31,2%, που θα ψήφιζε το ΠΑΣΟΚ. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 6,8%, ο ΛΑΟΣ με 5,3% και ο Συνασπισμός με 3,7%. Τα άκυρα και τα λευκά συγκεντρώνουν το 6,2%, ενώ οι αναποφάσιστοι και όσοι δεν απάντησαν ανέρχονται στο 15,6%. Ο Κώστας Καραμανλής εξακολουθεί να θεωρείται καταλληλότερος πρωθυπουργός, με 47,6%, ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου συγκεντρώνει το 32,7%.

    Η ΝΔ προηγείται και στην παράσταση νίκης καθώς το 43,1% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι το κυβερνών κόμμα θα ξαναέρθει πρώτο στις επόμενες εκλογές, έναντι ενός 16%, που εκτιμά ότι θα κερδίσει το ΠΑΣΟΚ.

    Στην ερώτηση ποιο κόμμα ευθύνεται για τα μεγάλα ελλείμματα και την κακή κατάσταση της οικονομίας, το 43,4% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι ευθύνονται οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, το 9,7% η σημερινή κυβέρνηση και το 45,6% και τα δύο κόμματα.

    Τέλος, αισιόδοξο για το 2006 δηλώνει το 45,3% των ερωτηθέντων καθώς πιστεύει ότι η νέα χρονιά θα καλύτερη, σε σχέση με το 2005, έναντι ενός 13,3%, που πιστεύει ότι θα είναι χειρότερη, ενώ το 40,2% πιστεύει ότι δε θα αλλάξει κάτι.

    Σχολιάζοντας τη δημοσκόπηση, ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης , είπε ότι η κυβέρνηση, όπως και κάθε κυβέρνηση στο δεύτερο χρόνο διακυβέρνησης, βρίσκεται σε μια δύσκολη περίοδο γιατί η πολιτική της δεν έχει αρχίσει να αποδίδει και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ κληρονόμησε βαριά κληρονομιά και χρειάζεται χρόνο. "Το πρόβλημα δεν είναι τι γίνεται στο ενδιάμεσο, αλλά το τελικό αποτέλεσμα", τόνισε.

    Από την πλευρά της, η γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου , είπε ότι και αυτή η μέτρηση επιβεβαιώνει την τάση των προηγούμενων μετρήσεων, που δείχνει ότι "το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να κερδίζει την εμπιστοσύνη του Ελληνικού λαού, προβάλλοντας έναν άλλο δρόμο, ένα προοδευτικό σχέδιο για τη χώρα, σε μια περίοδο που ο λαός μας, βιώνει τις δραματικές συνέπειες μιας συντηρητικής και αντιλαϊκής πολιτικής της Ν.Δ.".

    Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την Κάπα Research Α.Ε. για λογαριασμό της εφημερίδας "ΤΟ ΒΗΜΑ".

    Διεξήχθη από τις 16 έως τις 22 Δεκεμβρίου σε πανελλαδικό δείγμα 2.022 νοικοκυριών. Ερωτήθηκαν άνδρες και γυναίκες, 18 ετών και άνω.

    Η συλλογή των στοιχείων έγινε με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων, ενώ για τη διεξαγωγή της εργάστηκαν 74 ερευνητές και 4 επόπτες.

    [05] Β. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ: ΝΑ ΛΟΓΙΚΕΥΤΕΙ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΠΓΔΜ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΛΘΕΙ ΣΕ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ

    Θεσσαλονίκη, 1 Ιανουαρίου 2006 (13:45 UTC+2)

    Την ευχή να λογικευτεί η ηγεσία της ΠΓΔΜ και να προσέλθει σε συνομιλίες με την Ελλάδα για την επίλυση του προβλήματος της ονομασίας της γειτονικής χώρας, εξέφρασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, κατά την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου Θεσσαλονίκης, που έγινε στην αίθουσα εκδηλώσεων τουδ ημοτικού συμβουλίου, παρουσία των αρχών της πόλης.

    Ο κ. Παπαγεωργόπουλος, κάνοντας έναν απολογισμό του έργου του Δήμου για τη χρονιά που έφυγε, σημείωσε ιδιαίτερα την έναρξη κατασκευής του νέου δημαρχιακού μεγάρου, τα ανθηρά οικονομικά του δήμου Θεσσαλονίκης, τα συσσίτια που καθημερινά οργανώνονται, μεσημέρι και βράδυ για τους άπορους συμπολίτες, αλλά και τα δύο γραφεία ευρέσεως εργασίας, που λειτουργεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης και τα οποία συνέβαλαν, όπως σημείωσε, ώστε το έτος 2005 να βρουν δουλειά περισσότεροι από 1.150 πολίτες.

    Ενώ για το χρόνο στον οποίο μόλις εισήλθαμε, δήλωσε αισιόδοξος για την έναρξη κατασκευής των μεγάλων έργων, που τόση ανάγκη τα έχει η Θεσσαλονίκη, αλλά και για την έναρξη λειτουργίας του θεσμού των μητροπολιτικών δήμων για Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη, που θα βοηθήσει τη συμπρωτεύουσα να αναπτυχθεί και να αποτελέσει μοντέλο αυτοδιοίκησης για όλη τη χώρα.

    «Το 2006 θα είναι η χρονιά της Θεσσαλονίκης», κατέληξε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

    Κομμάτια από την πίτα, έκοψε ο δήμαρχος για τις αρχές και τους φορείς της Θεσσαλονίκης. Παραδίδοντας το κομμάτι για το Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων στο γενικό Διευθυντή του ΜΠΕ, Σπ. Κουζινόπουλο, ο κ. Βασίλης Παπαγεωργόπουλος εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η δημιουργία του ενιαίου Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, θα βοηθήσει στη βελτίωση της παρεχόμενης πλουραλιστικής ενημέρωσης του ελληνικού λαού και στην καλύτερη προβολή των θέσεων της Ελλάδος σε όλο τον κόσμο.

    Στην εκδήλωση, παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Παναγιότατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός, ο βουλευτής Κώστας Γκιουλέκας, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, Λουκάς Ανανίκας, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Γιώργος Τσιότρας, ο πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης Κώστας Αντωνόπουλος, η πρόεδρος του νομαρχιακού συμβουλίου Θεσσαλονίκης κ.Ν.Αηδονά, ο πρόεδρος της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών κ. Α.Βαβούσκος και εκπρόσωποι όλων των στρατιωτικών και πολιτικών αρχών της πόλης και των πολιτιστικών φορέων της, καθώς επίσης και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος του οποίου, Σωτήρης Καπετανόπουλος, δώρισε στον εορτάζοντα δήμαρχο ένα στυλογράφο με πένα.

    [06] ΑΠΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΔΙΑΤΕΘΗΚΕ Η ΤΥΧΕΡΗ ΠΕΝΤΑΔΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΛΑΧΕΙΟΥ

    Καβάλα, 1 Ιανουαρίου 2006 (19:24 UTC+2)

    Σε αναζήτηση του τυχερού ή των τυχερών, που κέρδισαν τον πρώτο αριθμό του κρατικού λαχείου, εξακολουθεί να βρίσκεται ο ιδιοκτήτης Δημήτριος Μελελούδης, του πρακτορείου Λαχείων και ΠΡΟ - ΠΟ «Όθων» στην πόλη της Καβάλας.

    Από το μεσημέρι της παραμονή της Πρωτοχρονιάς, οπότε και έγινε γνωστό ότι η τυχερή πεντάδα πουλήθηκε από το πρακτορείο του κ. Μελελούδη, πλήθος Καβαλιωτών έσπευσαν να εξακριβώσουν αν είναι αυτοί στους οποίους η τύχη φανέρωσε το καλύτερό της πρόσωπό της.

    Όπως αναφέρει σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο εκπρόσωπος του πρακτορείου Πέτρος Μυριανθόπουλος, το πιο πιθανόν είναι η τυχερή πεντάδα να έχει πουληθεί στην Καβάλα όμως, σε μεμονωμένα λαχεία του ενός. Ωστόσο, δεν αποκλείεται, από τα στατιστικά στοιχεία που κρατούνται στο πρακτορείο, η τυχερή πεντάδα να έχει διατεθεί και σε κάποιες πόλεις της Θράκης όπως την Ξάνθη και την Κομοτηνή, καθώς το πρακτορείο είναι εξουσιοδοτημένο κέντρο διάθεση λαχείων για ολόκληρη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

    Ο κ. Μυριανθόπουλος υπογραμμίζει ότι δεν αποκλείεται τις επόμενες μέρες και εφόσον το λαχείο ή τα λαχεία έχουν πουληθεί στην πόλη της Καβάλας ή σε περιοχές του Νομού, να εμφανιστούν εκπρόσωποι των υπερτυχερών ώστε να ρωτήσουν τη διαδικασία που ακολουθείται.

    Πάντως, αξίζει να σημειωθεί, πως είναι η πρώτη φορά που η τυχερή πεντάδα της σειράς που αναδείχθηκε μέσα από την πρωτοχρονιάτικη κλήρωση των κρατικών λαχείων βρέθηκε στην Καβάλα.

    [07] ΜΕ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΑΝ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ

    Σόφια, 1 Ιανουαρίου 2006 (10:57 UTC+2)

    Πολλές περιοχές στη Βουλγαρία, πλημμύρισαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ενώ την ίδια στιγμή επικρατούσαν θυελλώδεις άνεμοι. Σε πολλά μέρη οι ποταμοί ξεχειλίζουν, πλημμύρισαν δρόμοι και σπίτια, μερικά χωριά έμειναν χωρίς παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και νερού. Τοπικά κηρύχθηκε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

    Τα ξημερώματα, η Πολιτική Άμυνα της Βουλγαρίας ανακοίνωσε ότι οι βροχές σ' όλη τη χώρα έχουν σταματήσει, οι τηλεφωνικές γραμμές και η παροχή νερού και ηλεκτρικού ρεύματος αποκαταστήθηκαν παντού με την εξαίρεση μερικών χωριών στην περιφέρεια του Σμόλιαν.

    [08] ΓΚ.ΠΑΡΒΑΝΟΦ: "ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΩΝ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ Ε.Ε."

    Σόφια, 1 Ιανουαρίου 2006 (10:54 UTC+2)

    Στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, Γκεόργκι Παρβάνοφ τονίζει ότι το 2005 έφερε αρκετά καλά νέα για τη Βουλγαρία. Η χώρα σύναψε τη Συνθήκη Προσχώρησης στην ΕΕ, διατήρησε τους ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης και την πολιτική σταθερότητα σε μια περίπλοκη κατάσταση. «Υπογράψαμε την ιστορική συνθήκη για την προσχώρησή μας στην ΕΕ, το καλύτερο σύμφωνο στη σύγχρονη ιστορία του έθνους», είπε ο Πρόεδρος Παρβάνοφ και εξέφρασε πεποίθηση ότι όλοι οι θεσμοί και ολόκληρη η βουλγαρική κοινωνία θα διπλασιάσουν τις προσπάθειές τους για την εκπλήρωση των κριτηρίων συμμετοχής στην ΕΕ, έτσι ώστε η Βουλγαρία να μπορέσει σε ένα χρόνο να γίνει μέλος της Κοινότητας.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Sunday, 1 January 2006 - 19:13:39 UTC