Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 06-01-25

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΑΣΘ
  • [02] ΔΕΝ ΣΥΝΑΙΝΕΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΙΑ
  • [03] Θ.ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: "ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ"
  • [04] ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΑ ΕΔΑΦΗ:ΣΤΟ 57,6% Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
  • [05] Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΣΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟ ΜΙΕΤ
  • [06] "Η ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ" ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
  • [07] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: «ΣΕΛΑΝΑ -
  • [08] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - «Ο ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙΑΤΗΣ»
  • [09] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - «ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ»
  • [10] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ
  • [11] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΑΝΑΒΟΛΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
  • [12] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - AGORA LATIN JAZZ QUARTET
  • [13] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΣΤΟ
  • [14] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - «ΟΜΟΡΦΕΣ ΠΙΝΕΛΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΡΙΑ»
  • [15] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΚΘΕΣΗ «CHINCHORRO»
  • [16] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΔΕΚΤΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

  • [01] ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΑΣΘ

    Θεσσαλονίκη, 25 Ιανουαρίου 2006 (10:08 UTC+2)

    Κανονικά εκτελούνται σήμερα τα δρομολόγια του ΟΑΣΘ στο νομό Θεσσαλονίκης με μοναδικές εξαιρέσεις τα χωριά Περιστερά και Λιβάδι όπου διεκόπη η κυκλοφορία λόγω του χιονιού.

    Τα αστικά λεωφορεία, παρά τον παγετό, κινούνται από νωρίς το πρωί χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα μέσα στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης και εξυπηρετούν τους επιβάτες.

    [02] ΔΕΝ ΣΥΝΑΙΝΕΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΙΑ

    Παρίσι, 25 Ιανουαρίου 2006 (18:56 UTC+2)

    Δεν συναίνεσε για την έκδοσή της στην Ελλάδα η Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια, κατά την εκδίκαση σήμερα το απόγευμα στο Εφετείο Παρισίων, του αιτήματος των ελληνικών εισαγγελικών αρχών για έκδοσή της στην Ελλάδα.

    Η κυρία Μπουρμπούλια προέβαλε το επιχείρημα ότι απειλείται η ζωή της και παρουσίασε απειλητική επιστολή που είχε λάβει.

    Το γαλλικό δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίαση ύστερα από την παρουσίαση της επιστολής, και όρισε νέα συνεδρίαση την ερχόμενη Τετάρτη ώστε να εξετάσει σε βάθος την υπόθεση.

    [03] Θ.ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: "ΣΗΜΑΣΙΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ"

    Αθήνα, 25 Ιανουαρίου 2006 (09:45 UTC+2)

    «Σημασία έχει να βρεθεί η λύση στο κυπριακό, έτσι όπως έχει περιγραφεί δια στόματος του πρωθυπουργού και του Κυπρίου Προέδρου και οι όποιες κινήσεις να είναι κινήσεις ουσίας» παρατήρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Θεόδωρος Ρουσόπουλος σχολιάζοντας την κίνηση της Τουρκίας να υποβάλει στον ΟΗΕ πρόταση σχετική με το κυπριακό.

    Σε ό,τι αφορά τα κίνητρα της Τουρκίας στην υποβολή της σχετικής πρότασης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας σε σχετική ερώτηση παρατήρησε ότι «η Τουρκία έχει ενδεχομένως κάθε λόγο να βγεί από τη θέση όπου βρίσκεται» μετά από τις αποφάσεις της ΕΕ (όπου «συνέβαλε ισχυρά η χώρα μας»). «Αν αναζητά όμως τρόπους για να μην ανταποκριθεί σ΄αυτές τις υποχρεώσεις, τότε θα μιλήσουμε για κινήσεις εντυπωσιασμού, δεδομένου ότι επί της ουσίας η Τουρκία είναι υποχρεωμένη να ακολουθήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει στο πεδίο της ΕΕ» πρόσθεσε ο κ.Ρουσόπουλος.

    Η πρόταση της Τουρκίας

    Πρόταση δέκα σημείων για επανέναρξη των συνομιλιών αρχικά με τη συμμετοχή του ΓΓ του ΟΗΕ, της Ελλάδας, της Τουρκίας και των δύο πλευρών της Κύπρου για άνοιγμα των λιμανιών και των αεροδρομίων της Τουρκίας στα κυπριακά μέσα και για άρση του αποκλεισμού των Τουρκοκυπρίων, παρουσίασε οι υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ, κάνοντας λόγο για "νέα πρωτοβουλία".

    Στη συνέντευξη τύπου που έδωσε στην ’γκυρα, ο Γκιουλ αναφέρθηκε στο "σχέδιο δράσης", το οποίο περιλαμβάνει:

    - τη χρησιμοποίηση των τουρκικών αεροδρομίων και λιμανιών από πλοία και αεροσκάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας,

    - το άνοιγμα των λιμανιών και του αεροδρομίου "Ερτζάν" των κατεχομένων,

    - την ένταξη της αυτοαποκαλούμενης ΤΔΒΚ στην τελωνειακή ένωση,

    - τη συμμετοχή των Τουρκοκυπρίων σε διεθνείς αθλητικές, πολιτιστικές και κοινωνικές συναντήσεις,

    - την πραγματοποίηση τετραμερούς συνάντησης μεταξύ της Ελλάδας, της Τουρκίας και των δύο πλευρών της Κύπρου, υπό την επίβλεψη του ΓΓ του ΟΗΕ μέχρι το Μάιο-Ιούνιο του 2006,

    - την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της διάσκεψης από πλευράς ΓΓ προς το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

    Στην Κύπρο ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών

    Επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Τζακ Στρο , ο οποίος το πρωί θα έχει συνομιλίες με τον Κύπριο ομόλογό του Γιώργο Ιακώβου και στη συνέχεια θα μεταβεί στα κατεχόμενα για συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ.

    Χθες ο κ. Ιακώβου χαρακτήρισε ξαναζεσταμένο φαγητό , την πρόταση της Τουρκίας για προώθηση λύσης του Κυπριακού.

    Ο αρμόδιος για θέματα διεύρυνσης,της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Όλι Ρεν, τόνισε ότι η Επιτροπή χαιρετίζει τις προσπάθειες προόδου που γίνονται για να ξεπεραστεί το αδιέξοδο του Κυπριακού και υπενθύμισε τις δεσμεύσει που έχει αναλάβει η Τουρκία απέναντι στην ΕΕ .Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Κόφι Ανάν, αναμένεται να τοποθετηθεί μετά τη συνάντησή του με το Τούρκο πρωθυπουργό, Ταγίπ Ερντογάν, στο Νταβός της Ελβετίας.

    [04] ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΑ ΕΔΑΦΗ:ΣΤΟ 57,6% Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

    Τελ Αβιβ, 25 Ιανουαρίου 2006 (17:51 UTC+2)

    Στο 57,6% έφθανε στις 16.00, ώρα Ελλάδος-τρεις ώρες πριν το πέρας της ψηφοφορίας-το ποσοστό προσέλευσης στις κάλπες κατά τις σημερινές βουλευτικές εκλογές στα Παλαιστινιακά Εδάφη, όπως ανακοίνωσε η κεντρική εφορευτική επιτροπή.

    Από τους 1,35 εκατ. εγγεγραμμένους ψηφοφόρους είχαν προσέλθει ως αυτήν την ώρα στα εκλογικά τμήματα οι 733.693, ήτοι το 75,6%, πρόσθεσε η επιτροπή.

    Οι 430.433 εξ αυτών ψήφισαν στη Δυτική Όχθη και οι άλλοι 303.260 στη Λωρίδα της Γάζας, τονίζει η επιτροπή.

    Τα εκλογικά τμήματα, τα οποία άνοιξαν στις 07.00, ώρα Ελλάδος, πρόκειται να κλείσουν στις 19.00, ενώ τα επίσημα αποτελέσματα θα αρχίσουν να γίνονται γνωστά από αύριο ή το αργότερο την Παρασκευή.

    [05] Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΣΕ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΤΟ ΜΙΕΤ

    Θεσσαλονίκη, 25 Ιανουαρίου 2006 (10:41 UTC+2)

    Το βιβλίο του Εριχ ’ουερμπαχ «Μίμησις. Η εικόνα της πραγματικότητας στη δυτική λογοτεχνία», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις του Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης (ΜΙΕΤ), θα παρουσιαστεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης του ΜΙΕΤ (Βασιλίσσης Όλγας 108), σήμερα Τετάρτη 25 Ιανουαρίου, ώρα 8 μ.μ.

    Στην παρουσίαση θα μιλήσουν οι: Δανιήλ Ιακώβ, καθηγητής της Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας του ΑΠΘ, Μιχάλης Χρυσανθόπουλος και Μίλτος Πεχλιβάνος, αναπληρωτής καθηγητής και επίκουρος καθηγητής της Γενικής και Συγκριτικής Γραμματολογίας του Α.Π.Θ.

    Στο έργο αυτό, που γράφτηκε μεταξύ 1942 και 1945, ο ’ουερμπαχ ερευνά τους διάφορους τρόπους ερμηνείας και απεικόνισης της πραγματικότητας στην ευρωπαϊκή λογοτεχνική δημιουργία για ένα τεράστιο χρονικό διάστημα που καλύπτει τρεις χιλιετίες.

    Αναλύει, ερμηνεύει και συγκρίνει μεγάλο αριθμό κειμένων, ξεκινώντας από τον Όμηρο και τη Βίβλο και συνεχίζοντας με τον Δάντη, τον Σαίξπηρ, τον Θερβάντες για να καταλήξει στη λογοτεχνία του εικοστού αιώνα και σε συγγραφείς όπως ο Μαρσέλ Προυστ και η Βιρτζίνια Γουλφ. Φωτίζει έτσι με πολλά παραδείγματα και από πολλές οπτικές γωνίες το γεγονός ότι η λογοτεχνία, από την αρχαιότητα ως τη σύγχρονη εποχή, υπήρξε και παραμένει ένας εξαιρετικά εύγλωττος μάρτυρας της ανθρώπινης ιστορίας και της κοινωνικής πραγματικότητας.

    Με εντυπωσιακή πολυμάθεια και συναρπαστική δεξιοτεχνία, ο ’ουερμπαχ προσφέρει στον αναγνώστη μια πολύτιμη ερμηνευτική πρόσβαση σε όλους σχεδόν τους αιώνες και σε όλες τις περιοχές της ευρωπαϊκής λογοτεχνικής κληρονομιάς.

    [06] "Η ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ" ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

    Νέα Υόρκη, 25 Ιανουαρίου 2006 (10:25 UTC+2)

    Ολοκληρώθηκε με επιτυχία, η έκθεση με θέμα «Η κληρονομιά του Ομήρου» που φιλοξενήθηκε στο μουσείο Dahesh της Νέας Υόρκης από τις 11 Οκτωβρίου μέχρι τις 22 Ιανουαρίου. Στην έκθεση, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν πίνακες και αγάλματα των τεσσάρων τελευταίων αιώνων, εμπνευσμένα από την ζωή του Ομήρου και που παραχωρήθηκαν από την Σχολή Καλών Τεχνών του Παρισιού. Ιδιαίτερα πρωτότυπη στάθηκε η μέρα που ήταν αφιερωμένη στην απαγγελία της Ιλιάδας από Έλληνες και ξένους λάτρεις του αρχαίου πολιτισμού και του Ομήρου. Η απαγγελία διήρκεσε 12 ώρες.

    H έκθεση αποτέλεσε πρωτοβουλία της καθηγήτριας Κάθριν Χόλβαιν και πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη και αιγίδα του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας, του Ελληνικού Εμπορικού Γραφείου της Νέας Υόρκης καθώς και του εκδοτικού οίκου Penguin Books.

    Την τελευταία ημέρα της έκθεσης ο γνωστός σολίστας Αλέξανδρος Καπέλης παρουσίασε σε ρεσιτάλ πιάνου έργα και συνθέσεις εμπνευσμένες από την Ελληνική μυθολογία. Το κονσέρτο δόθηκε στο αμφιθέατρο του Μουσείου και περιελάμβανε έργα 6 συνθετών και συγκεκριμένα των Κλεμέντι, Σούμπερτ, Κωνσταντινίδη, Ραμεάου, Ντεμπυσί, και Ραχμάνινωφ.

    [07] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: «ΣΕΛΑΝΑ - LUNA»

    Θεσσαλονίκη, 25 Ιανουαρίου 2006 (14:14 UTC+2)

    Μεθαύριο (Παρασκευή), στις 21:00, στο Θέατρο του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου, θα πραγματοποιηθεί μουσική παράσταση με τίτλο: «Σελάνα - Luna».

    Γεωργία Συλλαίου - φωνή,Θοδωρής Οικονόμου - πιάνο Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

    [08] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - «Ο ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙΑΤΗΣ»

    Θεσσαλονίκη, 25 Ιανουαρίου 2006 (14:13 UTC+2)

    Μεθαύριο (Παρασκευή), στις 10:00, στην παιδική βιβλιοθήκη του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου, η θεατρολόγος-συγγραφέας Ελευθερία Μπάκα, θα παρουσιάσει σε παιδιά Γ' και Δ' Δημοτικού το έργο «Ο Αρχοντοχωριάτης» του Μολιέρου. Θα ακολουθήσει θεατρικό παιχνίδι. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

    [09] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - «ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ»

    Θεσσαλονίκη, 25 Ιανουαρίου 2006 (14:11 UTC+2)

    Αύριο (Πέμπτη), στις 10:00, στην παιδική βιβλιοθήκη του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου, η «Κάτια με τα παραμύθια» θα αφηγηθεί το παραμύθι της «Το ποτάμι των ξωτικών» σε παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού. Θα ακολουθήσει θεατρικό παιχνίδι και αναπαράσταση κάποιων σκηνών του παραμυθιού από τα ίδια τα παιδιά. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

    [10] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ

    Θεσσαλονίκη, 25 Ιανουαρίου 2006 (14:10 UTC+2)

    Αναβάλλεται η ομιλία του καθηγητή του Α.Π.Θ. Αντώνη Μπουσμπούκη, με θέμα «Ο κόσμος των χρωμάτων» που είχε προγραμματιστεί για σήμερα (Τετάρτη), στις 20:30, στην αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων του 4ου ορόφου του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Ιουνίου.

    [11] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΑΝΑΒΟΛΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 25 Ιανουαρίου 2006 (14:09 UTC+2)

    Αναβάλλεται λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών η προγραμματισμένη για μεθαύριο (Παρασκευή), στο Θέατρο ΑΝΕΤΟΝ, μουσική παράσταση με τον Σαράντη Κασσάρα και τον Απόστολο Σωτηρούδη με τίτλο «Η Θεσσαλονίκη στο κατώφλι του αιώνα».

    [12] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - AGORA LATIN JAZZ QUARTET ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2006 ΣΤΗΝ ΑΙΓΛΗ - ΣΤΙΣ 22:00

    Θεσσαλονίκη, 25 Ιανουαρίου 2006 (14:07 UTC+2)

    Είναι καταπληκτικό όταν οι μουσικοί συνδέουν ένα υψηλό επίπεδο από νότες και ρυθμούς. Όταν μπορούν να συνδυάσουν το καλύτερο της εμπειρίας τους με μια νέα πρόταση.

    Αυτό συμβαίνει με τους Agora Μια κολεκτίβα μουσικών με μια ανοικτή και πολυπολιτισμική προσέγγιση στη τζαζ μουσική.

    Τους Agora Latin Jazz Quartet θα απολαύσουμε την Τετάρτη 8 Φεβρουάριου στη Θεσσαλονίκη . Στον υπέροχο χώρο της ΑΙΓΛΗΣ το ελπιδοφόρο σύνολο μας καλεί σε μια τζαζ βραδιά. Τετάρτη 8 Φεβρουάριου. (Αγ. Νικολάου 3 & Κασσάνδρου) Τηλ.2310.270.016.

    [13] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΣΤΟ Ε΄ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ

    Θεσσαλονίκη, 25 Ιανουαρίου 2006 (14:06 UTC+2)

    Το Συμβούλιο του Ε΄ Δημοτικού Διαμερίσματος στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων για το έτος 2006 διοργανώνει ομαδική έκθεση ζωγραφικής των: Δημητρίου Αγγελίδη, Δημητρίου Κοσμά, Χαράλαμπου Κυριαζόπουλου και Χρήστου Περιστεράκη.

    Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την ερχόμενη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου, στις 20:30, στον εκθεσιακό χώρο του Ε΄ Διαμερίσματος (Π. Συνδίκα 24). Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι 10 Φεβρουαρίου.

    [14] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - «ΟΜΟΡΦΕΣ ΠΙΝΕΛΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΡΙΑ»

    Θεσσαλονίκη, 25 Ιανουαρίου 2006 (14:04 UTC+2)

    Μεθαύριο (Παρασκευή), στις 20:00, εγκαινιάζεται στην Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης, έκθεση με τίτλο «Όμορφες πινελιές από τη Συρία».

    Η έκθεση περιλαμβάνει περίπου 100 έργα ζωγραφικής και γλυπτικής καταξιωμένων Συρίων καλλιτεχνών. Η χώρα της Συρίας με το πλούσιο πολιτιστικό υπόβαθρο διαθέτει και σήμερα αξιόλογο έργο στον τομέα του Πολιτισμού, εκπροσωπούμενη από τους δημιουργούς και εκφραστές της σύγχρονης Συριακής Τέχνης.

    Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί από το Δήμο Θεσσαλονίκης και τη Δημοτική Πινακοθήκη σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μεσογειακής Συνεργασίας και την Αναπληρωτή Πρόεδρο Βίκυ Πανταζοπούλου, τον Υπουργό της Συρίας Δρ. Mohmoud Al Sayed και την Πρέσβειρα της Συρίας στην Αθήνα Souad M. Al Ayoubi. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι 12 Φεβρουαρίου.

    [15] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΚΘΕΣΗ «CHINCHORRO»

    Θεσσαλονίκη, 25 Ιανουαρίου 2006 (14:03 UTC+2)

    Την ερχόμενη Τρίτη 31 Ιανουαρίου, στις 20:30, εγκαινιάζεται στην Δημοτική Πινακοθήκη η έκθεση με τίτλο «ΤΣΙΝΤΣΟΡΡΟ - ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΕΣ ΜΟΥΜΙΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ».

    Η Έκθεση αναφέρεται στον προκολομβιανό πολιτισμό Chinchorro (Τσιντσόρρο) που άκμασε στην έρημο Ακατάμα της Χιλής, τους ιστορικούς αρχαιολογικούς τόπους της χώρας που έχουν ανακηρυχθεί ως Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά από την ΟΥΝΕΣΚΟ στη Χιλή (στην έρημο Ακατάμα ήκμασε ο πολιτισμός Τσιντσόρρο πριν από 9.000 χρόνια).

    Η Έκθεση περιλαμβάνει:

    Μούμιες αντίγραφα που δημιούργησαν αρχαιολόγοι του Πανεπιστημίου του Ταραπακά και οι οποίες θα εκτεθούν σε ειδικά διαμορφωμένες βιτρίνες, καθώς και πλούσιο φωτογραφικό υλικό σχετικά με τον πολιτισμό του Τσιντσόρρο που αναπτύχθηκε στη Βόρεια Χιλή περίπου 7.000 π.Χ. κατά μήκος της άγονης ακτής της ερήμου Ακατάμα, της πιο ξηρής ερήμου στον κόσμο.

    Φωτογραφικό υλικό Χιλιανών τόπων που έχουν ανακηρυχθεί Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά από την ΟΥΝΕΣΚΟ, όπως το Νησί του Πάσχα, οι ξύλινες εκκλησίες του 18ου αιώνα του νησιού Chiloe (Τσιλόε), η πόλη Βαλπαράισο, καθώς και η εγκατάσταση εξαγωγής νίτρου (19ος- 20ος αιώνας ) που βρίσκονται στην Έρημο Ακατάμα.

    Φωτογραφίες και προβολή σλάιντς από ένα σημαντικό αριθμό αστρονομικών ανακαλύψεων και μερικές από τις εντυπωσιακότερες φωτογραφίες του ουρανού που έχουν επιτευχθεί χάρη στα περίφημα τηλεσκόπια της ερήμου Ακατάμα, υλικό που έχει συγκεντρώσει η αστροφυσικός Δρ. Ελένη Χατζηχρήστου, η οποία εργάστηκε επί σειρά ετών στη Χιλή. Αξίζει να σημειωθεί ότι τόσο οι Ευρωπαϊκές χώρες όσο και οι ΗΠΑ έχουν ιδρύσει πολλά από τα σημαντικότερα αστεροσκοπεία τους στην Ακατάμα, που θεωρείται ότι έχει τον καθαρότερο ουρανό στον πλανήτη μας.

    Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τις οδηγίες του Χιλιανού Υπουργείου Παιδείας, μετά τη λήξη της η Έκθεση θα δωριθεί στο Μουσείο Ανθρωπολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

    Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Προξενείο της Χιλής στη Θεσσαλονίκη και τον Επίτιμο Πρόξενο Δρ. Ρήγα Τζελέπογλου. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι 28 Φεβρουαρίου.

    [16] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΔΕΚΤΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ «ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ» ΕΩΣ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ

    Θεσσαλονίκη, 25 Ιανουαρίου 2006 (14:01 UTC+2)

    Όσοι φορείς και καλλιτέχνες επιθυμούν να συμμετάσχουν στις φετινές εκδηλώσεις του «ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ» μπορούν να καταθέσουν τις σχετικές προτάσεις τους μέχρι 5 Μαρτίου στην αντιδημαρχία Πολιτισμού (Θεοφίλου 25, ’νω Πόλη) υπόψη του αντιδημάρχου Βασίλη Γάκη. Τηλ. επικοινωνίας: 2310.286.780, 2310.281.068, 2310.228.243. FAX: 2310.230353, 2310.228.428.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Wednesday, 25 January 2006 - 19:13:55 UTC