Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 06-02-03

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ
  • [02] ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ
  • [03] ΕΠΙΣΚΕΨΗ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ
  • [04] ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟ ΟΧΗΜΑΤΑΓΩΓΟ ΜΕ 1.310 ΕΠΙΒΑΤΕΣ
  • [05] ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΥΡΙΟ Ο Γ.Γ. ΤΟΥ ΥΠ.ΠΟ
  • [06] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΧΙΟΥΜΟΡ, ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ
  • [07] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - AGORA LATIN JAZZ QUARTET
  • [08] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ ΓΙΑ
  • [09] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ
  • [10] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ
  • [11] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - Η ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ
  • [12] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
  • [13] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

  • [01] ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ

    Αθήνα, 3 Φεβρουαρίου 2006 (15:50 UTC+2)

    Εντολή στον 24ο τακτικό ανακριτή, Γεώργιο Ακτύπη, που ανέλαβε την υπόθεση των υποκλοπών, να διερευνήσει προς κάθε κατεύθυνση, έδωσε η εισαγγελία Πρωτοδικών.

    Σύμφωνα με την παραγγελία του εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Διώτη, ο ανακριτής καλείται να ερευνήσει πλην του αδικήματος της παραβίασης τηλεφωνικού απορρήτου και το ενδεχόμενο τέλεσης και άλλων αδικημάτων, όπως της κατασκοπείας, της παραβίασης μυστικών της πολιτείας και άλλα.

    Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργήθηκε κατέθεσαν 15 μάρτυρες, στην πλειοψηφία τους ειδικοί κινητής τηλεφωνίας και κρατικοί αξιωματούχοι, μεταξύ των οποίων και υπάλληλοι της ΕΥΠ.

    Παράλληλα, η εισαγγελέας Πρωτοδικών Κωνσταντίνα Αγγελοπούλου, μελετά τη δικογραφία που σχηματίστηκε στην Ασφάλεια και παραδόθηκε στην Εισαγγελία πριν λίγες μέρες, που αφορά αυτοκτονία στελέχους της VODAFONE στις 9 Μαρτίου 2005, προκειμένου να κριθεί αν θα συσχετισθεί με την υπόθεση των υποκλοπών.

    Ο κ. Κορωνιάς είχε ενημερώσει για το περιστατικό, τον υπουργό Δικαιοσύνης και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Δημήτρη Λινό.

    Σήμερα, εξάλλου, ζήτησε να επισκεφθεί εισαγγελέα ο αδελφός του αυτόχειρα.

    Ως προς τη μέθοδο που χρησιμοποιήθηκε για τις υποκλοπές, όπως έγινε γνωστό, δεν υπάρχει αντίστοιχο προηγούμενο. Μάλιστα, ήρθαν με σκοπό να διερευνήσουν το θέμα τεχνικοί από την περιφερειακή διοίκηση της VODAFONE στην Ισπανία, δεν κατάφεραν να αναλύσουν τα δεδομένα κι έτσι ήρθαν ειδικοί από τα κεντρικά γραφεία της εταιρίας στη Σουηδία.

    Το μεσημέρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος, δήλωσε ότι η κυβέρνηση έδωσε όλα τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της στη δημοσιότητα για την υπόθεση των υποκλοπών.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις γιατί δεν ενημέρωσε από την αρχή άλλους πολιτικούς και θεσμικούς παράγοντες, ο κ. Ρουσόπουλος δήλωσε ότι η θεσμική ενέργεια την οποία έκανε από την αρχή η κυβέρνηση, ήταν ότι ενημέρωσε τη δικαιοσύνη και η οποία, από εκεί και πέρα, έκανε τη δουλειά της.

    Σε ερώτηση γιατί δεν ενημερώθηκε ο Έλληνας επίτροπος, Σταύρος Δήμας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι ελάχιστοι υπουργοί μόνο ενημερώθηκαν, οι οποίοι ήταν οι άμεσα εμπλεκόμενοι και πρόσθεσε ότι, άλλωστε, οι παρακολουθήσεις είχαν σταματήσει.

    Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν μετά το Μάρτιο του 2005 η κυβέρνηση είναι βέβαιη ότι δεν γίνονταν παρακολουθήσεις, ο κ. Ρουσόπουλος είπε ότι υπάρχει Σύνταγμα, υπάρχουν νόμοι και διαδικασίες οι οποίες τηρούνται.

    Ανέφερε ακόμη ότι το θέμα των υποκλοπών θα έρθει προς συζήτηση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και εφόσον προκύψει η ανάγκη θα ενισχυθεί περαιτέρω το θεσμικό πλαίσιο προστασίας των επικοινωνιών.

    Σε ερωτήσεις για το εάν υπάρχει ευθύνη του διευθύνοντος συμβούλου της VODAFONE κ. Κορωνιά είπε ότι το θέμα το ερευνά η Δικαιοσύνη.

    Απαντώντας, εξάλλου, σε σχετικές ερωτήσεις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αρνήθηκε ότι χθες η κυβέρνηση υπέδειξε με έμμεσο τρόπο ως υπεύθυνη για τις παρακολουθήσεις την Αμερικανική πρεσβεία.

    Ο αρμόδιος υπουργός Δημοσίας Τάξεως, είπε ο κ. Ρουσόπουλος, απλώς ανέφερε τα σημεία στα οποία βρίσκονταν οι κεραίες της κινητής τηλεφωνίας.

    Ανέφερε ότι οι σχέσεις με τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι καλές και χαρακτήρισε υπερβολικές τις εκτιμήσεις ότι από την παρουσίαση της υπόθεσης επηρεάστηκαν οι σχέσεις των δύο χωρών.

    «Δεν έχω αποτυπώσει ενοχλήσεις από ξένη χώρα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ρουσόπουλος.

    Τέλος, σε ερώτηση για την αυτοκτονία του υπαλλήλου της VODAFONE και εάν σχετίζεται με την υπόθεση των υποκλοπών, ο κ. Ρουσόπουλος ανέφερε ότι το θέμα είναι αληθές και το διερευνά η Δικαιοσύνη.

    [02] ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡ. ΠΟΛΥΖΩΓΟΠΟΥΛΟΥ

    Αθήνα, 3 Φεβρουαρίου 2006 (18:02 UTC+2)

    Προθεσμία για να απολογηθούν τη Δευτέρα ενώπιον της τρίτης τακτικής ανακρίτριας ζήτησαν και έλαβαν οι δυο κατηγορούμενοι για την επίθεση σε βάρος του προέδρου της ΓΣΕΕ, Χρήστου Πολυζωγόπουλου. Οι Νίκος Κουνταρδάς, 29 ετών, και Στέλιος Μαλινδρέτος, 41 ετών, κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία και διακεκριμένη φθορά.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κουνταρδάς στην κατάθεσή του στην Ασφάλεια αρνείται τις κατηγορίες αναφέροντας ότι ήταν στη διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας, αποχώρησε από αυτήν πριν ολοκληρωθεί και βρισκόταν σε άλλο χώρο την ώρα της επίθεσης.

    Ο Μαλινδρέτος φέρεται να υποστήριξε στην Ασφάλεια ότι δέχθηκε πίεση από τρία άτομα μάρτυρες του Ιεχωβά μέσα στη διαδήλωση και υπό την απειλή όπλου υποχρεώθηκε να χτυπήσει τον Πολυζωγόπουλο.

    Φέρεται επίσης να δικαιολογεί το αεροβόλο και ένα δοκάρι που βρέθηκε στην κατοχή του σε φόβο που είχε για τη ζωή του.

    Ο ίδιος ο κ. Πολυζωγόπουλος στην Ασφάλεια δεν αναγνώρισε τον Μαλινδρέτο, χωρίς ωστόσο, να μπορεί να εξηγήσει πώς βρέθηκαν τα αποτυπώματα του 41χρονου στο αυτοκίνητό του, ενώ για τον Κουνταρδά υποστήριξε ότι έχει κάποια χαρακτηριστικά που προσομοιάζουν με νεαρό που τον είχε πλησιάσει το βράδυ της Τρίτης, λίγο πριν την επίθεση.

    [03] ΕΠΙΣΚΕΨΗ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

    Φλώρινα, 3 Φεβρουαρίου 2006 (16:21 UTC+2)

    Του απεσταλμένου μας, Νίκου Ρούμπου

    Επίθεση στην κυβέρνηση για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε το θέμα των τηλεφωνικών υποκλοπών εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία στο νομό Φλώρινας.

    Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι η κυβέρνηση αντί να αποκαλύψει έχει ενταφιάσει την αλήθεια, έδειξε ανικανότητα και αύξησε περισσότερο την ανασφάλεια στον Ελληνα πολίτη.

    "Ανασφάλεια δημιουργεί η κυβέρνηση σε όλους τους τομείς", είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    Και σημείωσε :

    "Είχαμε μία ιστορία υπουργών που επί τρίωρο μας περιγράφανε αστυνομικού τύπου ιστορίες, που αποκάλυψαν, όμως, την αδυναμία, την ανευθυνότητα, τους λάθος χειρισμούς της κυβέρνησης. Εμείς, ως ΠΑΣΟΚ, είμαστε έτοιμοι πάντα να συμβάλουμε στα μεγάλα προβλήματα της χώρας. Πώς όμως; Οταν ούτε κάν ενημέρωση έχουμε, ούτε κάν διάθεση να συνεργαστούν μαζί μας σε μεγάλα θέματα όπως αυτό που οι ίδιοι είπαν ότι ήταν μέχρι και θέμα εθνικής ασφάλειας. Όμως αντί να αποκαλύψουν την αλήθεια, με τον τρόπο που χειρίστηκαν το θέμα έχουν ενταφιάσει την αλήθεια και έχουν δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερη ανασφάλεια στον Ελληνα πολίτη. Κατά πόσο μπορεί να αισθάνεται ότι προστατεύεται, ότι προστατεύονται τα δικαιώματά του και οι βασικές του ελευθερίες;".

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέκρινε την κυβέρνηση ότι αντί να ασχολείται με τα προβλήματα των πολιτών ασχολείται με τις εσωτερικές της υποθέσεις, πότε θα γίνει ανασχηματισμός, ποιός θα διοριστεί πού, ποιοί θα γίνουν διοικητές. Η κυβέρνηση βρίσκεται σε έναν κυκεώνα εσωστρέφειας και τα προβλήματα έχουν αφεθεί στη μοίρα τους, είπε.

    Ο κ. Παπανδρέου επισκέφθηκε το χωριό Σιταριά και στη συνάντηση που είχε με το δήμαρχο Μελίτης Κων. Τσακμάκη και με κατοίκους στο καφενείο άκουσε τα προβλήματα των αγροτών της περιοχής.

    Ζήτησε για μία ακόμα φορά να δοθεί επίδομα θέρμανσης και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν υλοποίησε καμία από τις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει προεκλογικά έναντι των αγροτών.

    Επισήμανε ότι ο κόσμος εμπιστεύεται και πάλι το ΠΑΣΟΚ και προέβλεψε εκλογική νίκη του κόμματός του.

    Είπε ακόμα ότι και μετά την εκλογή του στη θέση του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στις προτεραιότητές του παραμένει ο πολίτης και αυτό θέλει να δείξει με τη σημερινή του επίσκεψη στο νομό της Φλώρινας.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε συνάντηση με βουλευτές και τοπικά κομματικά στελέχη στη Φλώρινα και το βράδι θα μιλήσει σε συγκέντρωση στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης.

    [04] ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟ ΟΧΗΜΑΤΑΓΩΓΟ ΜΕ 1.310 ΕΠΙΒΑΤΕΣ

    Κάιρο, 3 Φεβρουαρίου 2006 (12:49 UTC+2)

    Οι σταθμοί της ακτοφυλακής έχουν χάσει την επαφή με το αιγυπτιακό οχηματαγωγό Αλ Σαλάμ 89 το οποίο μεταφέρει 1.310 κυρίως αιγύπτιους επιβάτες και εκτελούσε δρομολόγιο από το λιμάνι της Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας προς το αιγυπτιακό λιμάνι της Σαφάγκα στην Ερυθρά Θάλασσα.

    Πηγές των αιγυπτιακών υπηρεσιών ασφαλείας δήλωσαν ότι το πλοίο αναμενόταν στις 02.00 τα ξημερώματα (τοπική ώρα) στο λιμάνι της Σαφάγκα.

    Οι περισσότεροι από τους επιβάτες είναι μάλλον Αιγύπτιοι που εργάζονται στη Σαουδική Αραβία παρά προσκυνητές, δήλωσαν οι ίδιες πηγές.

    Το αδελφό πλοίο , το Αλ Σαλάμ 95, βυθίστηκε στην Ερυθρά Θάλασσα τον περασμένο Οκτώβριο έπειτα από σύγκρουσή του με κυπριακό εμπορικό πλοίο. Τότε, σχεδόν το σύνολο των επιβατών είχε διασωθεί.

    Το πλοίο ανήκει στην αυγυπτιακή εταιρεία El Salam Maritime Company.

    [05] ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΥΡΙΟ Ο Γ.Γ. ΤΟΥ ΥΠ.ΠΟ

    Αθήνα, 2 Φεβρουαρίου 2006 (23:18 UTC+2)

    Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, Χρήστος Ζαχόπουλος, θα έρθει αύριο (Παρασκευή) στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να εγκαινιάσει, στις 8.00 το βράδυ, την εικαστική έκθεση «Θετικά φορτία» που διοργανώνει το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης.

    Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 2 Απριλίου 2006 και θα φιλοξενηθεί στους χώρους της αποθήκης Β1, στο λιμάνι Θεσσαλονίκης.

    Πρόκειται για ομαδική έκθεση με τη συμμετοχή 14 νέων εικαστικών καλλιτεχνών.

    Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί το project «MRI» με τη συμμετοχή 18 καλλιτεχνών, ενώ έχουν προγραμματιστεί και άλλες παράλληλες δράσεις, όπως μουσικές εκδηλώσεις και διαλέξεις.

    [06] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΧΙΟΥΜΟΡ, ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ Μ. ΑΣΙΑ- ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ

    Θεσσαλονίκη, 3 Φεβρουαρίου 2006 (14:24 UTC+2)

    Την ερχόμενη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Άνω Πόλης (Κρίσπου 7, τηλ. 2310.219.329), στις 19:00, θα πραγματοποιηθεί διάλεξη με θέμα: «Ελληνόφωνα και τουρκόφωνα χωριά της Μικράς Ασίας». Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι ο εκπαιδευτικός και ιστορικός Κωνσταντίνος Νιγδέλης και ο εκπαιδευτικός και ερευνητής Συμεών Κοιμίσογλου.

    Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο εκδηλώσεων λόγου του τμήματος των περιφερειακών βιβλιοθηκών.

    Την ερχόμενη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη των Σαράντα Εκκλησιών, στις 10:00, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, για τα παιδιά της Δ΄ τάξης του 31ου Δημοτικού Σχολείου με θέμα: «Διατροφή και Υγεία». Ομιλήτρια θα είναι η νοσηλεύτρια του Ερυθρού Σταυρού Μαρία Παρασκελίδου.

    Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση των μαθητών των δημοτικών σχολείων για την απόκτηση σωστών διατροφικών συνηθειών.

    Την ερχόμενη Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου, στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη Κάτω Τούμπας «Γ. Ιωάννου» (Αρτάκης 14, τηλ. 2310.919.039), στις 19:30, Θα πραγματοποιηθεί χιουμοριστικό, εκπαιδευτικό σεμινάριο ψυχολογίας με θέμα: «Οι ηλίθιοι και η μέθοδος Ρο», με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του Άγγελου Ροδαφηνού με τίτλο: «Οι ηλίθιοι είναι ανίκητοι και καταφέρνουν πάντα να μας χαλάνε την ηρεμία».

    Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο εκδηλώσεων λόγου του τμήματος των περιφερειακών βιβλιοθηκών.

    Την ερχόμενη Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου, στην Περιφερειακή Βιβλιοθήκη της Ξηροκρήνης, στις 09:00, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, για τα παιδιά της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του 67ου Δημοτικού Σχολείου με θέμα: «Διατροφή και Υγεία». Ομιλήτρια θα είναι η νοσηλεύτρια του Ερυθρού Σταυρού Δέσποινα Φιλιππιδάκη.

    Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση των μαθητών των δημοτικών σχολείων για την απόκτηση σωστών διατροφικών συνηθειών.

    [07] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - AGORA LATIN JAZZ QUARTET ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΙΓΛΗ - ΣΤΙΣ 22:00 ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

    Θεσσαλονίκη, 3 Φεβρουαρίου 2006 (14:22 UTC+2)

    Είναι καταπληκτικό όταν οι μουσικοί συνδέουν ένα υψηλό επίπεδο από νότες και ρυθμούς.

    Όταν μπορούν να συνδυάσουν το καλύτερο της εμπειρίας τους με μια νέα πρόταση.

    Αυτό συμβαίνει με τους Agora Μια κολεκτίβα μουσικών με μια ανοικτή και πολυπολιτισμική προσέγγιση στη τζαζ μουσική.

    Τους Agora Latin Jazz Quartet θα απολαύσουμε την Τετάρτη 8 Φεβρουάριου στη Θεσσαλονίκη.

    Στον υπέροχο χώρο της ΑΙΓΛΗΣ το ελπιδοφόρο σύνολο μας καλεί σε μια

    τζαζ βραδιά. Τετάρτη 8 Φεβρουάριου ( Αγ. Νικολάου 3 & Κασσάνδρου) Τηλ.2310.270.016.

    [08] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

    Θεσσαλονίκη, 3 Φεβρουαρίου 2006 (14:20 UTC+2)

    Την ερχόμενη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου, στις 18:30, συνεχίζεται ο κύκλος μαθημάτων κουκλοθέατρου «Κύκλος είναι και κυλάει, άχρηστο είναι αλλά μιλάει», στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο.

    Πρόκειται για ένα εργαστήρι κουκλοθέατρου που θα ολοκληρωθεί σε 14 μαθήματα για παιδιά Γ', Δ' και Ε' τάξεων Δημοτικού με υπεύθυνες την Εύη Χατζημητάκου και την Φωτεινή Καριωτάκη.

    [09] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ

    Θεσσαλονίκη, 3 Φεβρουαρίου 2006 (14:16 UTC+2)

    Ο Δήμαρχος Β. Παπαγεωργόπουλος συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Β. Δημητρίου επιθεώρησε σήμερα (Παρασκευή), το νέο μηχανολογικό εξοπλισμό που απέκτησε ο Δήμος Θεσσαλονίκης, για την ενίσχυση του τομέα της καθαριότητας και άλλων υπηρεσιών του Δήμου, αξίας 980.000,00 .

    Πρόκειται για έναν στόλο 16 οχημάτων που ενισχύει τον μηχανολογικό εξοπλισμό του Δήμου Θεσσαλονίκης στο σύνολο των αντιδημαρχιών. Μεταξύ των οχημάτων που παρουσιάστηκαν σήμερα συμπεριλαμβάνονται και τρία (3) βυτιοφόρα, δύο (2) οχήματα μεταφοράς (container) μεταφόρτωσης απορριμμάτων, έξι (6) ημιφορτηγά, ένα (1) μικρό οχήματος Pick - up, δύο (2) ανατρεπόμενα φορτηγά, κ.ά.

    Όπως ανέφερε ο κ. Παπαγεωργόπουλος με τον παραπάνω εξοπλισμό, ενισχύεται ακόμα περισσότερο η αποκομιδή των απορριμμάτων, αλλά και οι άλλες υπηρεσίες του Δήμου, ενώ παράλληλα αντικαθίστανται παλιά οχήματα που χρησιμοποιούν οι υπηρεσίες του Δήμου. Ο κ. Παπαγεωργόπουλος δεν παρέλειψε για ακόμη μια φορά να συγχαρεί το προσωπικό του Δήμου που δίνει τον καλύτερο εαυτό του στην αντιμετώπιση των καθημερινών λειτουργικών αναγκών της πόλης.

    Με τη σειρά του ο κ. Δημητρίου υπογράμμισε ότι το σύνολο των οχημάτων του Δήμου Θεσσαλονίκης ξεπερνά τα 500, που σημαίνει ότι ο αξιόπιστος αυτός στόλος, στο σύνολό του σύγχρονος και λειτουργικός, τίθεται καθημερινά στην υπηρεσία των πολιτών.

    [10] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΤΡΙΤΗ, ΣΤΙΣ 19:00

    Θεσσαλονίκη, 3 Φεβρουαρίου 2006 (14:14 UTC+2)

    Με 94 θέματα στην ημερήσια διάταξη θα συνεδριάσει την ερχόμενη Τρίτη 7 Φεβρουαρίου, στις 19:00, το Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης. Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι και αυτό της παρουσίασης και λήψης απόφασης για την σημαία του Δήμου Θεσσαλονίκης.

    [11] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - Η ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ

    Θεσσαλονίκη, 3 Φεβρουαρίου 2006 (14:13 UTC+2)

    Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος παρουσίασε σήμερα (Παρασκευή) στην καθιερωμένη συνάντηση του με τους δημοσιογράφους, την σημαία της πόλης, που συνδυάζει τα κυρίαρχα στοιχεία που χαρακτηρίζουν ανά τους αιώνες τη Θεσσαλονίκη. Παρόντες στην παρουσίαση ήταν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σωτήρης Καπετανόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Θεσσαλονίκης Μιχάλης Λεμούσιας.

    Όπως ανέφερε ο κ. Παπαγεωργόπουλος, η φιλοτέχνηση του εικαστικού μέρους της σημαίας ανήκει στην αρχιτέκτονα Έφη Σειρά, η οποία στην πρότασή της συμπεριέλαβε:

    Το Σήμα του Δήμου Θεσσαλονίκης, που καθιέρωσε το 1984 ο αείμνηστος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Θεοχάρης Μαναβής, δηλαδή την κεφαλή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, που συμβολίζει την ένωση των πολιτισμών και υπενθυμίζει την μακραίωνη ιστορία της πόλης μας (315 π.Χ.)

    Τις επάλξεις, που συμβολίζουν έναν δυναμικό ορίζοντα για την πόλη μας και μας φέρνουν στο μυαλό μια άλλη μεγάλη ιστορική περίοδο της Θεσσαλονίκης, τα χρόνια του Βυζαντίου.

    Το χρώμα της θάλασσας που από την εποχή της ίδρυσης της Θεσσαλονίκης αποτελούσε πηγή ισχύος και ανάπτυξης για την πόλη.

    Το χρώμα της ειρήνης και της προοπτικής, το χρώμα του ουρανού, το λευκό.

    Ο κ. Παπαγεωργόπουλος εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για τη

    τελική εικόνα της σημαίας, ο σχεδιασμός της οποίας απασχόλησε τη Διοίκηση του Δήμου τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

    Με τη σειρά του ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σωτ. Καπετανόπουλος εξέφρασε τις ευχαριστίες του Σώματος για το συγκεκριμένο εγχείρημα, επισημαίνοντας ότι η σημαία του Δήμου Θεσσαλονίκης θα παρουσιαστεί επίσημα στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την ερχόμενη Τρίτη, (7 Φεβρουαρίου) για την λήψη της τελικής έγκρισης.

    [12] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    Κοζάνη, 3 Φεβρουαρίου 2006 (13:38 UTC+2)

    Στη Γερμανία βρίσκεται από χθες 2 Φεβρουαρίου 2006 ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας, κ. Ανδρέας Λεούδης λόγω της συμμετοχής της Περιφέρειας στην έκθεση Reisepavillon 2006, που πραγματοποιείται 3 με 5 Φεβρουαρίου 2006, στο Ανόβερο.

    Η Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας συμμετέχει με περίπτερο 30 τ.μ. με σκοπό να παρουσιάσει τους τουριστικούς προορισμούς και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει προτείνοντας πολυθεματικές διαδρομές στους τέσσερις νομούς της.

    Για τις ανάγκες της Έκθεσης και για την ολοκληρωμένη προβολή της Περιφέρειας ετοιμάστηκε 15σέλιδο ενημερωτικό έντυπο, μεταφρασμένο στη Γερμανική γλώσσα.

    Η Reisepavillon αποτελεί ίσως τη μοναδική έκθεση η οποία είναι αποκλειστικά εστιασμένη στον εναλλακτικό τουρισμό με πάνω από 100 παράλληλες εκδηλώσεις, θεματικές συναντήσεις, παρουσιάσεις και εργαστήρια για τον τουρισμό και τις προοπτικές του.

    Κατά το χρονικό διάστημα της παραμονής του στη Γερμανία, ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας κ. Ανδρέας Λεούδης θα έχει συναντήσεις με τον Περιβαλλοντικό Διευθυντή της TUI, κ. Iwand, το Διευθυντή του Τμήματος Περιβάλλοντος του Παγκόσμιου Τουρισμού, κ. Yunis καθώς και με εκπροσώπους της GTZ (Γερμανική αναπτυξιακή Εταιρεία) με σκοπό την τουριστική προβολή της Περιφέρειας και την προώθηση των προϊόντων της στο εξωτερικό.

    [13] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

    Κοζάνη, 3 Φεβρουαρίου 2006 (13:36 UTC+2)

    Σύσκεψη με θέμα την «Μετεγκατάσταση οικισμού Κομάνου» πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2006 και ώρα 13.00, στην Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας.

    Στη Σύσκεψη, που συντόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας κ. Ανδρέας Λεούδης, συμμετείχαν ο Νομάρχης Κοζάνης κ. Ι. Ανδρεάδης, ο Δήμαρχος Πτολεμαίδας, κ. Γρηγόρης Τσιούμαρης, ο Πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος Κομάνου κ. Καπετάνιος Ζήσης, η ΑΝΚΟ, ο Διευθυντής του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτ. Μακεδονίας κ. Χ. Παπαγεωργίου καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας και της Ν.Α. Κοζάνης.

    Αμέσως μετά τη Σύσκεψη ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας έκανε την ακόλουθη δήλωση.

    «Σήμερα θέσαμε ένα χρονοδιάγραμμα για το πώς θα αντιμετωπιστούν όλες οι πτυχές που αφορούν στο μεγάλο αυτό κοινωνικό ζήτημα της μετεγκατάστασης του Κομάνου. Είμαστε στη φάση της εξεύρεσης πόρων όσον αφορά στα χωματουργικά. Συνολικά χρειάζονται περίπου 13 εκ. ευρώ για να ολοκληρωθεί η πρώτη και η δεύτερη φάση των έργων. Αυτή τη στιγμή οι διαθέσιμοι πόροι είναι περίπου 4 εκ. ευρώ. Θα προχωρήσουμε με τους διαθέσιμους πόρους που έχουμε για να κερδίσουμε χρόνο και στη συνέχεια θα δούμε σε ποια προγράμματα θα εντάξουμε τα υπόλοιπα έργα καθώς και πως θα επιλύσουμε το πρόβλημα εξεύρεσης πόρων».

    Ο Νομάρχης Κοζάνης κ. Ι. Ανδρεάδης ανέφερε ότι «σήμερα δεσμεύτηκε η κάθε εμπλεκόμενη πλευρά για το τι κάνει ποιος και με χρονοδιάγραμμα. Έτσι είναι πιο ξεκάθαρο το τοπίο για να μπορέσει ο καθένας με αυτά που δεσμεύεται να ανταποκρίνεται πλήρως».

    Δεν παρέλειψε να τονίσει μεταξύ άλλων ότι η υπηρεσίες της Νομαρχίας αλλά και ο ίδιος προσωπικά είναι στη διάθεση και μέσω της προγραμματικής σύμβασης και για ό,τι άλλο χρειαστεί, να βοηθήσει στην προώθηση της μετεγκατάστασης του Κομάνου.

    Ο Δήμαρχος Πτολεμαίδας κ. Γρηγόρης Τσιούμαρης δήλωσε ότι μέχρι το 2006 θα δοθούν οι τίτλοι κυριότητας στους κατοίκους του Δ.Δ. Κομάνου καθώς και ότι σε συνεργασία με τη ΔΕΗ έχουν ξεκινήσει οι εργασίες της Α' φάσης της χάραξης του οικισμού του Κομάνου. Επίσης ανέφερε ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες διεργασίες από το Δήμο Πτολεμαίδας για την εξεύρεση πόρων και για την εξοικονόμηση χρόνου.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Friday, 3 February 2006 - 19:13:54 UTC