Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 06-02-21

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΝΕΑ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΠΝΟ
  • [02] ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
  • [03] ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΠΟΡΙΣΜΑ ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΗ ΓΙΑ ΤΑ 4 ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΜΟΙΡΑΙΟΥ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ
  • [04] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
  • [05] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΩΝ ΠΑΣΟΚ-ΚΡΙΤΙΚΗ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
  • [06] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ
  • [07] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ - ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/02/06
  • [08] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΜΟΛΙΕΡΟΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ
  • [09] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - Η «ΚΑΤΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ» ΚΑΙ
  • [10] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ «ΑΝΑΠΟΛΩΝΤΑΣ ΤΑ
  • [11] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - "Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΟ ΚΑΤΩΦΛΙ ΤΟΥ
  • [12] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΟΛΗ Η ΠΟΛΗ ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ ΚΑΙ ΤΗΝ
  • [13] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΑΥΡΙΟ (ΤΕΤΑΡΤΗ), ΜΟΥΣΙΚΗ GOSPEL
  • [14] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ
  • [15] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ

  • [01] ΝΕΑ 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΠΝΟ

    Πειραιάς, 21 Φεβρουαρίου 2006 (17:43 UTC+2)

    Νέα 48ωρη παράταση της απεργίας των ναυτικών αποφάσισε σήμερα (Τρίτη) το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), ενώ ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μανόλης Κεφαλογιάννης κάλεσε για τις 7 μ.μ. σε νέα συνάντηση την ηγεσία της ΠΝΟ.

    Έτσι, η απεργία παρατείνεται μέχρι τις 6 το πρωί της Παρασκευής 24 Φεβρουαρίου.

    Στο μεταξύ, το Πρωτοδικείο Πειραιά έκανε αποδεκτή την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων των ακτοπλόων και κήρυξε την απεργία της ΠΝΟ παράνομη και καταχρηστική, απόφαση όμως που δεν απέτρεψε τη διοίκηση της ΠΝΟ να αποφασίσει την παράταση της απεργίας.

    Στο λιμάνι του Πειραιά έχει δημιουργηθεί αδιαχώρητο, αφού περίπου χίλιες νταλίκες και φορτηγά περιμένουν τη λύση της απεργίας για να επιβιβαστούν στα πλοία.

    Για το θέμα της απεργίας των ναυτικών και τα οικονομικά τους αιτήματα πραγματοποιήθηκε το πρωί συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών μεταξύ του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργου Αλογοσκούφη και του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, Μανόλη Κεφαλογιάννη.

    Όπως ανακοινώθηκε μετά τη συνάντηση, «τα οικονομικά αιτήματα της Ναυτικής Ομοσπονδίας εξετάζονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες των δύο υπουργείων και διερευνώνται οι τρόποι για την αντιμετώπισή τους, λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαιτερότητα του ναυτικού επαγγέλματος».

    [02] ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

    Ιωάννινα, 21 Φεβρουαρίου 2006 (16:48 UTC+2)

    «Η Τουρκία βρίσκεται μπροστά σε ένα κορυφαίο δίλημμα: να αναθεωρήσει την πολιτική της απέναντι στην Κύπρο ή να διακινδυνέψει την πορεία των ενταξιακών της διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε.», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας από τα Γιάννενα, όπου παραβρέθηκε στις τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις για την 93η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης από τον τουρκικό ζυγό.

    Σε ομιλία του στη Λέσχη Αξιωματικών της 8ης μεραρχίας, όπου παρατέθηκε προς τιμήν του επίσημο γεύμα, ο κ. Παπούλιας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην Τουρκία επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα υποστηρίζει σταθερά την Ευρωπαϊκή προοπτική της γείτονος και διευκρινίζοντας ότι αυτή η θέση δεν είναι αξιωματική.

    Ο Πρόεδρος τόνισε χαρακτηριστικά ότι «η Τουρκία βρίσκεται μπροστά σε ένα κορυφαίο δίλημμα να αναθεωρήσει την πολιτική της απέναντι στην Κύπρο ή να διακινδυνέψει την πορεία των ενταξιακών της διαπραγματεύσεων. Το τελευταίο διάστημα ακούγονται φωνές υποστήριξης της προσπάθειας της Τουρκίας να αποσυνδέσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στην Κυπριακή Δημοκρατία από την ενταξιακή της πορεία. Η διπλωματία, άλλωστε, δεν είναι μια υπόθεση της ηθικής και της δικαιοσύνης, αλλά της ισχύος και των συμφερόντων. Ωστόσο, η Αθήνα και η Λευκωσία έχουν, ήδη, επιτύχει να καταστήσουν όρο για την αναβάθμιση των ευρωτουρκικών σχέσεων την επέκταση της τελωνειακής σύνδεσης στην Κυπριακή Δημοκρατία. Και αυτός ο όρος δεν παραγράφεται όσες πιέσεις και αν ασκηθούν. Η πεισματική πορεία του κυπριακού Ελληνισμού από το 1974 μέχρι σήμερα δεν έχει επιστροφή. Είναι μια πορεία προσανατολισμένη στην επανένωση του νησιού με σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και των αξιών του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού. Σε αυτήν την πορεία όλος ο ελληνισμός είναι στρατευμένος και ενωμένος».

    Στο μεταξύ, η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη θα συναντηθεί αύριο το μεσημέρι με τον υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γιώργο Ιακώβου. Τη συνάντηση των δύο υπουργών θα ακολουθήσουν δηλώσεις προς τον Τύπο, και αμέσως μετά η κ. Μπακογιάννη θα παραθέσει γεύμα εργασίας προς τιμήν του κ. Ιακώβου.

    [03] ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΠΟΡΙΣΜΑ ΙΑΤΡΟΔΙΚΑΣΤΗ ΓΙΑ ΤΑ 4 ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΜΟΙΡΑΙΟΥ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ

    Θεσσαλονίκη, 21 Φεβρουαρίου 2006 (14:25 UTC+2)

    Ακαριαίος ήταν ο θάνατος των 4 μελών του μοιραίου ελικοπτέρου σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Ματθαίο Τσούγκα που διενήργησε τη νεκροψία.

    Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο κ.Τσούγκας, τα μέλη του πληρώματος έφεραν βαρύτατα κατάγματα στα κάτω άκρα, κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και διατομή της σπονδυλικής στήλης, «χαρακτηριστικά», όπως διευκρίνισε, «βιαίας πρόσκρουσης του ελικοπτέρου επί του εδάφους».

    [04] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

    Αθήνα, 21 Φεβρουαρίου 2006 (13:27 UTC+2)

    Την ενσωμάτωση οδηγιών της ΕΕ για τον ενιαίο χρηματοπιστωτικό χώρο της Ευρώπης, συζήτησε η Κυβερνητική Επιτροπή υπό τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή.

    Στη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής ο κ. Αλογοσκούφης εισηγήθηκε την ενσωμάτωση των τριών οδηγιών, σημειώνοντας ότι έχει γίνει μεγάλη πρόοδος, και πως η Ελλάδα δεν είναι πλέον στις τελευταίες θέσεις της ΕΕ στον τομέα αυτό.

    Στη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, όπως δήλωσε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς έγινε ενημέρωση και για τις απεργιακές κινητοποιήσεις στα λιμάνια, ενώ ο Γιώργος Αλογοσκούφης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι συζητήθηκε το θέμα σε συνάντηση που είχε το πρωί με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλη Κεφαλογιάννη και σημείωσε: "ουδείς αμφισβητεί το δικαίωμα στους εργαζόμενους να κάνουν κινητοποιήσεις, αλλά αυτές θα πρέπει να είναι ανάλογες των αιτημάτων τους".

    Ο κ. Αλογοσκούφης υπογράμμισε χαρακτηριστικά, ''η κυβέρνηση θα συζητήσει όλα τα λογικά αιτήματα όχι όμως υπό το κράτος πιέσεων".

    [05] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΩΝ ΠΑΣΟΚ-ΚΡΙΤΙΚΗ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

    Αθήνα, 21 Φεβρουαρίου 2006 (12:12 UTC+2)

    Πλήρη ευθύνη στην κυβέρνηση για την κατάσταση που επικρατεί στην ακτοπλοΐα και τον αποκλεισμό των νησιών στην κυβέρνηση, επέρριψε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στην αρχή της συνεδρίασης των Συντονιστών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

    Ο κ. Παπανδρέου καταλόγισε στην κυβέρνηση τακτική Πόντιου Πιλάτου και την κατηγόρησε ότι κρύβεται πίσω από την πόλωση και τον διχασμό μεταξύ αγροτών και ναυτεργατών, μεταξύ οδηγών και ναυτεργατών, μεταξύ παλαιών και νέων εργαζομένων. Ολα αυτά ,τόνισε ,την ώρα που τα νησιά μας φλέγονται.

    Το ΠΑΣΟΚ πρόσθεσε ο κ. Παπανδρέου, είναι υπέρ της ανάπτυξης με κοινωνική συνοχή και ασφάλεια του πολίτη, ενώ αντίθετα η συντήρηση θέλει την ανασφάλεια για να χειραγωγεί τον πολίτη.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μετέφερε το μήνυμα από τη διήμερη περιοδεία του στην Αργολίδα, τονίζοντας ότι είναι εμφανές πλέον ότι ο ελληνικός λαός απευθύνεται στο ΠΑΣΟΚ με ελπίδα για το αύριο.

    Ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια και τη συμπαράστασή του στις οικογένειες των αξιωματικών που βρήκαν το θάνατο κατά την πτώση του ελικοπτέρου'' Χιούι''. Είναι ένα τραγικό συμβάν, τόνισε, το οποίο μας συγκλόνισε όλους.

    [06] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

    Θεσσαλονίκη, 21 Φεβρουαρίου 2006 (16:22 UTC+2)

    Τον Δήμαρχο Βασίλη Παπαγεωργόπουλο επισκέφθηκε σήμερα (Τρίτη) ο πρόεδρος Κωνσταντίνος Ζήκας και τα μέλη του νέου Δ.Σ. του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ακινήτων. Τα μέλη του Συνδέσμου κατέθεσαν συγκεκριμένες προτάσεις για την αισθητική αναβάθμιση της πόλης στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο μερών.

    Οι προτάσεις αυτές είναι:

    1. Κατά την ανακαίνιση των όψεων των κτιρίων η κατάληψη των πεζοδρομίων για τον πρώτο 1,5 μήνα να γίνεται ατελώς.

    2. Να επιδοτούνται οι αναπαλαιώσεις των όψεων των διατηρητέων κτιρίων τα οποίο βρίσκονται σε κεντρικές περιοχές της πόλης μας.

    3. Να απαλλαγούν πλήρως από την καταβολή δημοτικών τελών τα ακίνητα τα οποία δεν ηλεκτροδοτούνται και δεν χρησιμοποιούνται αποδεδειγμένως.

    4. Να επισπευτούν οι ενέργειες του Δήμου για τη δημιουργία νέων θέσεων πάρκινγκ στο ιστορικό κέντρο της πόλης προκειμένου να τονωθεί η εμπορική κίνηση και να μειωθεί η ταλαιπωρία των κατοίκων.

    Ο Δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος άκουσε τις προτάσεις του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ακινήτων και διαβεβαίωσε τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. ότι θα τις μελετήσει.

    [07] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ - ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/02/06 Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΒΦΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕ ΤΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

    Θεσσαλονίκη, 21 Φεβρουαρίου 2006 (15:32 UTC+2)

    Ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης κ. Γιώργος Καλαντζής, τηρώντας την υπόσχεσή του, την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2006, στις 12 το μεσημέρι, θα συναντηθεί στο Υπουργείο Απασχόλησης & Κοινωνικής Προστασίας με τους εργαζόμενους της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων και τον αρμόδιο υπουργό κ. Σάββα Τσιτουρίδη.

    Στη συνάντηση θα τεθεί επί τάπητος το θέμα της λειτουργίας του εργοστασίου της ΒΦΛ στη Θεσσαλονίκη.

    Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης είχε δεχθεί αντιπροσωπεία των εργαζομένων, την περασμένη Πέμπτη 16/2/06, στο περιθώριο της τελετής παράδοσης - παραλαβής του υπουργείου, διαβεβαιώνοντας ότι θα αναλάβει άμεσα πρωτοβουλία σε μία προσπάθεια διευθέτησης του ζητήματος.

    [08] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΜΟΛΙΕΡΟΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

    Θεσσαλονίκη, 21 Φεβρουαρίου 2006 (14:22 UTC+2)

    Την ερχόμενη Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου, στις 10:00, στην Παιδική Βιβλιοθήκη του Βαφοπούλειου, η θεατρολόγος-συγγραφέας Ελευθερία Μπάκα, θα παρουσιάσει σε παιδιά της Γ' και Δ' τάξης του Δημοτικού το έργο «Γιατρός με το στανιό» του Μολιέρου και θα ακολουθήσει θεατρικό παιχνίδι.

    Η είσοδος είναι ελεύθερη.

    [09] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - Η «ΚΑΤΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ» ΚΑΙ «ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΠΟΥΚΑΜΙΣΟ»

    Θεσσαλονίκη, 21 Φεβρουαρίου 2006 (14:21 UTC+2)

    Μεθαύριο (Πέμπτη) 23 Φεβρουαρίου, στις 10:00, στην Παιδική Βιβλιοθήκη του Βαφοπούλειου, η «Κάτια με τα παραμύθια» θα αφηγηθεί το παραμύθι της «Το μαγικό πουκάμισο» σε παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού. Θα ακολουθήσει θεατρικό παιχνίδι και αναπαράσταση κάποιων σκηνών του παραμυθιού από τα ίδια τα παιδιά.

    Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

    [10] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ «ΑΝΑΠΟΛΩΝΤΑΣ ΤΑ ΠΑΛΙΑ» ΣΤΟ Ε΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ

    Θεσσαλονίκη, 21 Φεβρουαρίου 2006 (14:19 UTC+2)

    Το Συμβούλιο του Ε΄ Δημοτικού Διαμερίσματος στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων για το έτος 2006, διοργανώνει έκθεση ζωγραφικής της Πηγής Αναστασιάδου.

    Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την ερχόμενη Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου, στις 20:30, στον εκθεσιακό χώρο του Ε΄ Δημοτικού Διαμερίσματος (Π. Συνδίκα 24). Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι 10 Μαρτίου.

    Επίσης το Συμβούλιο του Ε΄ Δημοτικού Διαμερίσματος διοργανώνει μουσική βραδιά με θέμα «Αναπολώντας τα παλιά», την Τετάρτη 1 Μαρτίου, στις 20:00, στο κινηματοθέατρο «Άνετον». Στην εκδήλωση θα εμφανιστεί το μουσικό συγκρότημα του συλλόγου Λεχριτών Θεσσαλονίκης ο «Διόνυσος» (Παλαιοί Κανταδόροι).

    Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

    [11] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - "Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΟ ΚΑΤΩΦΛΙ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ"

    Θεσσαλονίκη, 21 Φεβρουαρίου 2006 (14:18 UTC+2)

    Το Συμβούλιο του Α΄ Δημοτικού Διαμερίσματος διοργανώνει την ερχόμενη Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου, στις 20:30, στο θέατρο «ΑΝΕΤΟΝ», μουσική παράσταση των Σαράντη Κασσάρα και Απόστολου Σωτηρούδη με θέμα: «Η Θεσσαλονίκη στο κατώφλι του αιώνα».

    Η είσοδος είναι ελεύθερη.

    [12] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΟΛΗ Η ΠΟΛΗ ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΝ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, ΣΤΙΣ 18:00, ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ

    Θεσσαλονίκη, 21 Φεβρουαρίου 2006 (14:16 UTC+2)

    Οι μεγάλες εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης είναι πλέον ένας θεσμός, που αγκαλιάστηκε από τους Θεσσαλονικείς όλων των ηλικιών

    χωρίς καμιά διάκριση.

    Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, διοργανώνεται την Τσικνοπέμπτη 23 Φεβρουαρίου, στις 18:00, μεγάλη Αποκριάτικη γιορτή στην πλατεία Αριστοτέλους, με τον Κώστα Μακεδόνα να δεσπόζει στην κεντρική σκηνή.

    Με κεντρικό σύνθημα «Όλη η πόλη μια Παρέα», ο Δήμος Θεσσαλονίκης, προσκαλεί μικρούς και μεγάλους στην πιο μεγάλη αποκριάτικη γιορτή της πόλης γεμάτη εκπλήξεις, βεγγαλικά και λαμπρά αστέρια της ελληνικής μουσικής σκηνής.

    Η γιορτή θα ξεκινήσει στις 6 το απόγευμα με τους νέους και δημοφιλείς τραγουδιστές Σαρμπέλ και Βανέσσα Αδαμοπούλου. Στη συνέχεια τη σκυτάλη θα πάρει ο καταξιωμένος Θεσσαλονικιός ερμηνευτής Κώστας Μακεδόνας που θα τραγουδήσει τις μεγάλες του επιτυχίες. Θα ακολουθήσει ο επιτυχημένος Μάνος Πυροβολάκης που θα τραγουδήσει τις δικές του επιτυχίες και διασκευές από τραγούδια του έντεχνου ελληνικού πενταγράμμου. Ακολουθούν ο αγαπημένος της νεολαίας Γιώργος Λεμπέσης και το ροκ συγκρότημα «Ονιράμα». Η βραδιά θα συνεχιστεί με το παραδοσιακό συγκρότημα «Χάλκινα της Γουμένισσας» που θα ξεσηκώσει μικρούς και μεγάλους.

    Από τη φετινή γιορτή δε θα μπορούσε να λείπει ούτε η λατινοαμερικάνικη πινελιά. Άλλωστε η Latin μουσική και η Samba είναι το σήμα κατατεθέν της Αποκριάς. Το σύνθημα για χορό θα δώσει το συγκρότημα «Samba».

    Ενώ οι καλλιτέχνες θα ανεβάζουν την αδρεναλίνη από σκηνής, ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό σχήμα από ξυλοπόδαρους, ζογκλέρ και κλόουν που θα κινούνται στην πλατεία Αριστοτέλους θα μοιράζουν σερπαντίνες, μάσκες, κομφετί, καπέλα και χιλιάδες άλλα αποκριάτικα δώρα.

    Για την ενίσχυση του εορταστικού κλίματος ο Δήμος Θεσσαλονίκης στόλισε την Πλατεία και την οδό Αριστοτέλους, με αποκριάτικο διάκοσμο και φωταγώγησε την πόλη.

    Η εκδήλωση θα μεταδοθεί απευθείας από την Δημοτική Τηλεόραση TV100.

    Υπεύθυνος για την διοργάνωση της εκδήλωσης είναι, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Νεολαίας Βασίλης Γάκης.

    [13] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΑΥΡΙΟ (ΤΕΤΑΡΤΗ), ΜΟΥΣΙΚΗ GOSPEL ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΛΕΤΩΝ ΑΠΘ

    Θεσσαλονίκη, 21 Φεβρουαρίου 2006 (14:14 UTC+2)

    Μουσική GOSPEL θα παρουσιάσει η Χορωδία EASTERN STAR CHURCH αύριο (Τετάρτη) 22 Φεβρουαρίου, ώρα 8.30 μ.μ. στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

    Η 35μελής Χορωδία EASTERN STAR CHURCH έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

    Μετά την πρόσφατη ζωντανή ηχογράφηση CD με μουσική GOSPEL κατέκτησε για αρκετές εβδομάδες την πρώτη θέση στην Ραδιοφωνία των Η.Π.Α. και πραγματοποίησε πολλές συναυλίες στην Αμερική καθώς και σε Ευρωπαϊκές χώρες (Αγγλία, Γερμανία, Αυστρία, Ουγγαρία).

    Οι συναυλίες της Χορωδίας στην Ελλάδα θα πραγματοποιηθούν τον μήνα Φεβρουάριο που από το 1926 έχει ανακηρυχθεί «Μήνας Αφρο-Αμερικανικής Ιστορίας» και γιορτάζονται κάθε χρόνο με ποικίλες εκδηλώσεις που μνημονεύουν την συμμετοχή των Αφρο-Αμερικανών στη διαμόρφωση της σύγχρονης Αμερικανικής Ιστορίας. Η μουσική GOSPEL σημαίνει «καλά νέα»και είναι ένα είδος λατρευτικής μουσικής που υπήρξε σημαντικό κομμάτι της ζωής των Αφρο-Αμερικανών στην εποχή της δουλείας και μετέπειτα και αποτελεί ακόμα και σήμερα αντιπροσωπευτικό κομμάτι της Αμερικανικής Ιστορίας.

    Την εκδήλωση διοργανώνει η Διεύθυνση Μουσικών Δραστηριοτήτων της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Νεολαίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τον Τομέα Αμερικανικής Λογοτεχνίας και Πολιτισμού του Τμήματος Αγγλικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και την Ελληνική Εταιρεία Αμερικανικών Σπουδών.

    Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

    Πληροφορίες : Κέντρο Μουσικής Δήμου Θεσσαλονίκης, Κουντουριώτου 17 Τηλ.: 2310.538440, 2310.538491, Fax : 2310.541666.

    (Υπάρχει φωτογραφικό υλικό της συναυλίας στο site του Δήμου Θεσσαλονίκης www.thessalonikicity.gr στο link GALLERY 1).

    [14] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

    Θεσσαλονίκη, 21 Φεβρουαρίου 2006 (14:07 UTC+2)

    Συνεχίζεται ο θεσμός του Ανοιχτού Πανεπιστημίου του Δήμου Θεσσαλονίκης με τη συμμετοχή ανθρώπων κάθε ηλικίας και μορφωτικού επιπέδου που επιζητούν την επιμόρφωση στους τομείς :

    ? Διοίκηση και Οικονομία,

    ? Ιατρική - Βιολογία - Ψυχολογία, AIDS,

    ? Ιστορία - Αρχαιολογία - Τέχνη,

    ? Νομική.

    ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ :

    Σήμερα (Τρίτη) 21 Φεβρουαρίου, στις 19:00, στο τμήμα της Διοίκησης και Οικονομίας θα πραγματοποιηθεί διάλεξη στην αίθουσα διαλέξεων της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Εθνικής Αμύνης 27) από τον λέκτορα του τμήματος Λογιστικής και χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Μακεδονία, Γιώργο Μιχαλόπουλο, με θέμα: «Ο νομισματικός χώρος στην Ελλάδα στην Μετά - Ευρώ εποχή».

    Αύριο (Τετάρτη) 22 Φεβρουαρίου, στις 20:00, στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών (Εθνικής Αμύνης 4), ο διευθυντής Α΄ χειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νικόλαος Μακραντωνάκης θα δώσει διάλεξη στους ενδιαφερόμενους του τμήματος της Ιατρικής-Βιολογίας με θέμα: «Ιατρική στο Βυζάντιο».

    [15] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΛΑΝΑ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΠΑΟΚ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΕΔΡΙΝΟ ΛΟΦΟ

    Θεσσαλονίκη, 21 Φεβρουαρίου 2006 (14:04 UTC+2)

    Σε δύο Δημοτικά Διαμερίσματα, Άνω Πόλης και Τούμπας, ο Δήμος Θεσσαλονίκης διοργανώνει εκδηλώσεις με χαρταετούς, σαρακοστιανά εδέσματα και παραδοσιακή μουσική για όσους παραμείνουν στην πόλη την Καθαρά Δευτέρα.

    Συγκεκριμένα :

    Στο Γ΄ Δημοτικό Διαμέρισμα, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα «ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΣΤΟΝ ΚΕΔΡΙΝΟ ΛΟΦΟ», την Καθαρά Δευτέρα, 6 Μαρτίου, στις 10:00, στην Πλατεία Τσάτρα (είσοδος ζωολογικού Κήπου) σε συνεργασία με τον Δήμο Αγίου Παύλου. Εδώ θα αναβιώσουν τα πατροπαράδοτα έθιμα και κυρίως το πέταγμα του χαρταετού. Στην εκδήλωση θα μοιραστούν λαγάνες και χαλβάς, καθώς και εκατοντάδες χαρταετοί, μπαλόνια και πολύχρωμα καπελάκια. Μικροί και μεγάλοι μπορούν να διασκεδάσουν με μουσικά και χορευτικά συγκροτήματα και να απολαύσουν τους κλόουν, ξυλοπόδαρους και ζογκλέρ που θα υπάρχουν στον χώρο. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν το συγκρότημα παραδοσιακής μουσικής και Φιλαρμονική του Δήμου Θεσσαλονίκης, η ορχήστρα «ΝΕΝΑΝΩ» και τα χορευτικά συγκροτήματα του Γ΄ Δημοτικού Διαμερίσματος και του Δήμου Αγίου Παύλου.

    Στο Δ΄ Δημοτικό Διαμέρισμα, θα πραγματοποιηθούν δυο παραστάσεις Καραγκιόζη από το θέατρο σκιών Χρήστου Στανίση, Συγκεκριμένα η πρώτη παράσταση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου, στις 11 π.μ. στο 16ο δημοτικό Σχολείο (Μητσάκη 1) ενώ θα ακολουθήσει η δεύτερη την Τετάρτη 1 Μαρτίου στις 11 π.μ. στο 80ο Δημοτικό Σχολείο (Βαλτετσίου 17).

    Επίσης το Δ΄ Δημοτικό Διαμέρισμα θα διοργανώσει αποκριάτικο πάρτι την Πέμπτη 2 Μαρτίου, στις 11 π.μ. στο 100ο Δημοτικό Σχολείο (Διδ. Αδαμίδη 62) και την Παρασκευή 3 Μαρτίου, στις 11 π.μ. στο 19ο Δημοτικό Σχολείο (Πόντου 40). Στα πάρτι τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν με κλόουν, μαζορέτες, ξυλοπόδαρους και μίμους.

    ? Τέλος οι αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δ΄ Δημοτικού Διαμερίσματος θα κορυφωθούν με το γλέντι που θα πραγματοποιηθεί την Καθαρά Δευτέρα, 6 Μαρτίου, στις 10:30 π.μ., στην αλάνα του γηπέδου του ΠΑΟΚ στη συμβολή των Κλεάνθους και Μικράς Ασίας. Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν το 9μελές λαϊκό συγκρότημα του Σταύρου Ξενίδη, ο πολιτιστικός σύλλογος «Η Ρωμιοσύνη» με ποντιακούς χορούς και τραγούδια και το χορευτικό συγκρότημα του Ι.Ν. Αγίου Θεράποντα με παραδοσιακούς χορούς. Επίσης στην εκδήλωση θα μοιραστούν παραδοσιακά εδέσματα (χαλβάς, λαγάνα. Τουρσί ελιές σουπιές, ρετσίνα, κ.ά.) και χαρταετοί.

    Στο Ε΄ Δημοτικό Διαμέρισμα θα πραγματοποιηθεί αποκριάτικη γιορτή την ερχόμενη Κυριακή 26 Φεβρουαρίου, στο άλσος της Ν. Ελβετίας, στις 11:00.

    Στην εκδήλωση θα συμμετέχει το μουσικό συγκρότημα Ξενίδη και το χορευτικό συγκρότημα του Ποντιακού Σωματείου «Τραντέλλενοι». Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα προσφερθούν αποκριάτικα παιχνίδια.

    Η είσοδος είναι ελεύθερη.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Tuesday, 21 February 2006 - 19:13:59 UTC