Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Macedonian Press Agency: News in Greek, 06-03-23

Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Macedonian Press Agency at http://www.mpa.gr and http://www.hri.org/MPA.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ
  • [02] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΜΕ ΜΠΟΥΣ ΚΑΙ ΡΑΪΣ
  • [03] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
  • [04] Ο ΑΛ. ΑΛΑΒΑΝΟΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚ ΓΑΛΛΙΑΣ
  • [05] ΤΑ ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ Ο
  • [06] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ-ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ-ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ
  • [07] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ-ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ-ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ
  • [08] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
  • [09] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ
  • [10] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΔΩΜΑΤΙΟΥ
  • [11] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ
  • [12] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΤΟ "CANTO GENERAL" ΤΟΥ Μ.
  • [13] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΧΡΗΣΤΙΚΟ ΟΔΗΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
  • [14] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΚΕΙΜΗΛΙΑ ΤΟΥ ΄21 ΓΙΑ
  • [15] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΧΟΡΟΙ ΚΑΙ

  • [01] ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

    Αθήνα, 23 Μαρτίου 2006 (19:33 UTC+2)

    Ο πρωθυπουργός Κ.Καραμανλής έφτασε το μεσημέρι στις Βρυξέλλες για να λάβει μέρος στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ που αρχίζει τις εργασίες της το απόγευμα και, ανάμεσα στα άλλα, θα ασχοληθεί με θέματα απασχόλησης, ανταγωνιστικότητας καθώς και την αναθεωρημένη στρατηγική της Λισαβόνας.

    Ο πρωθυπουργός έλαβε ήδη μέρος στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, όπου συζητήθηκαν η προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής καθώς και η προετοιμασία του Συνεδρίου του ΕΛΚ.

    Για τη Σύνοδο Κορυφής, ο κ. Κ. Καραμανλής τόνισε ότι δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην απασχόληση και τη βιώσιμη ανάπτυξη και υπογράμμισε πως "για μας βασική προτεραιότητα είναι η δημιουργία περισσότερων θέσεων εργασίας, με ιδιαίτερη μέριμνα για τις γυναίκες και τους νέους, καθώς και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων".

    Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στο Συνέδριο του ΕΛΚ - την ερχόμενη εβδομάδα στη Ρώμη - σημείωσε ότι το Συνέδριο συγκαλείται ανά τριετία και έχει σκοπό την υιοθέτηση βασικών κειμένων αρχών,καθώς και την εκλογή του προεδρείου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Φέτος, πρόσθεσε,γιορτάζουμε και 30 χρόνια από την ίδρυση του ΕΛΚ.

    Αύριο ο Κ. Καραμανλής θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ, Βλάντο Μπούτσκοφσκι.

    Η οικονομική ανάπτυξη και η αύξηση της απασχόλησης στην ΕΕ, είναι οι προτεραιότητες της σημερινής Συνόδου Κορυφής, σύμφωνα με ανακοίνωση του προεδρεύοντος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Αυστριακού καγκελάριου Βόλφγκανγκ Σιούσελ και της υπουργού Εξωτερικών της Αυστρίας, Ούρσουλα Πλάνσικ.

    Η Σύνοδος θα ξεκινήσει με μία «τριμερή κοινωνική συνάντηση» ανάμεσα στην Τρόικα της ΕΕ (προεδρία, Φινλανδία, Γερμανία), την Επιτροπή και τους κοινωνικούς εταίρους (εργοδότες -UNICE και συνδικάτα - ETUC), με θέμα την ανάπτυξη και την απασχόληση, και θα ακολουθήσει συζήτηση για την έρευνα, την ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την ενέργεια.

    «Είναι η πρώτη φορά που οι κοινωνικοί εταίροι θα θέσουν άμεσα τα αιτήματά τους προς το Συμβούλιο της ΕΕ», δήλωσε ο προεδρεύων του Συμβουλίου, υπογραμμίζοντας πως με τη συμμετοχή όλων αυτών, οι οποίοι δημιουργούν τις θέσεις εργασίας και βοηθούν στην ανάπτυξη της οικονομίας, θα γίνει ένας ουσιαστικότερος διάλογος.

    Οι τυπικές εργασίες της Συνόδου ξεκινούν το απόγευμα, με τη συνάντηση των «25» με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ, τον πρόεδρο των Ευρωπαίων Εργοδοτών (UNICE) και τον πρόεδρο των Ευρωπαϊκών Εργατικών Συνδικάτων (ETUC). Θα ακολουθήσει η καθιερωμένη συνάντηση των «25» με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ζ. Μπορέλ. Οι διαβουλεύσεις των «25» θα συνεχιστούν στο δείπνο εργασίας.

    Αύριο το πρωί, έχει προγραμματιστεί η δεύτερη συνεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

    ΠΑΣΟΚ για ελληνική οικονομία - σύνοδο κορυφής ΕΕ

    "Ο κ. Καραμανλής θα χρειαστεί στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ να εξηγήσει στους Ευρωπαίους εταίρους μας πώς η κυβέρνησή του κατάφερε μέσα σε δύο μόλις χρόνια να ανακόψει μία πολυετή δυναμική οικονομικής και κοινωνικής προόδου στην Ελλάδα", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Τομέας Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ.

    Οπως επισημαίνει, η πορεία της χώρας μας χωρίζεται σε δύο περιόδους: στην περίοδο 2000-2003 κατά την οποία υπήρξε αισθητή βελτίωση στη συντριπτική πλειονότητα των δεικτών, και στη διετία 2004-2005 κατά την οποία η ελληνική οικονομία έχει επιδεινώσει τη θέση της σε σχέση με όλους σχεδόν τους στόχους της Λισαβόνας. Το ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι "στους πιο σημαντικούς δείκτες οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης η χώρα μας έχει οπισθοδρομήσει τα τελευταία δύο χρόνια της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας" .

    Αναφέρει ακόμα ότι "η πολιτική απάτη της «απογραφής» που οδήγησε στην επιτήρηση της χώρας μας και η πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνηση της Ν.Δ, μεταφράζονται σήμερα σε επιβράδυνση της ανάπτυξης, μείωση των πραγματικών εισοδημάτων, υψηλότερους φόρους για τους πολλούς, φοροαπαλλαγές και φοροελαφρύνσεις για τους λίγους, ακρίβεια για την ελληνική οικογένεια, υπερδανεισμό στα νοικοκυριά, ασφυξία στην αγορά, στραγγαλισμό των δημοσίων επενδύσεων, μαρασμό των ιδιωτικών επενδύσεων, μείωση των ξένων επενδύσεων, διακοπή των έργων στην Ελληνική περιφέρεια. Η Ελλάδα πλέον αποκλίνει σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο όχι των 15 αλλά των 25 κρατών μελών".

    [02] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΜΕ ΜΠΟΥΣ ΚΑΙ ΡΑΪΣ

    Ουάσινγκτον, 23 Μαρτίου 2006 (08:30 UTC+2)

    Με την Αμερικανίδα ομόλογό της Κοντολίζα Ράις συναντάται σήμερα η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ.

    Επίσης, θα έχει συνομιλίες με τον γερουσιαστή Πολ Σαρμπάνις και τον υφυπουργό Εξωτερικών για πολιτικές υποθέσεις Νίκολας Μπέρνς, στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ και τέλος γεύμα που θα παραθέσει ο Πρέσβης John Negreponte σε ομογενειακού χαρακτήρα εκδήλωση.

    Αύριο Παρασκευή η κ. Μπακογιάννη θα παραστεί σε εκδήλωση στο Λευκό Οίκο για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας, παρουσία του Προέδρου των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους. Στο περιθώριο αυτής της εκδήλωσης προβλέπεται σύντομη συνάντησή της με τον Αμερικανό Πρόεδρο.

    Το Σάββατο, 25 Μαρτίου θα παραστεί στη δοξολογία που θα γίνει στον καθεδρικό ναό της Αγίας Τριάδας, στη Νέα Υόρκη επ' ευκαιρία της εθνικής επετείου, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημητρίου. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα γίνει δεξίωση στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη για την ίδια επέτειο.

    Τη Δευτέρα, 27 του μηνός η Υπουργός θα λάβει μέρος στη θεματική συζήτηση του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών που διοργανώνει η Προεδρεύουσα χώρα, Αργεντινή, παρουσία του Γενικού Γραμματέως ή αναπληρωτή του, του Πρωθυπουργού της Αϊτής και του Υπουργού Εξωτερικών της Αργεντινής. Θέμα συζήτησης είναι η κατάσταση στην Αϊτή.

    Επίσης, σύμφωνα με ανακοίνωση του εκπρόσωπου Τύπου του ΥΠΕΞ, υπάρχει το υψηλό ενδεχόμενο συνάντησης της κας Υπουργού των Εξωτερικών με τον Γενικό Γραμματέα κ. Αναν, ο οποίος εκείνες τις ημέρες έχει ένα εξαιρετικά βαρύ πρόγραμμα.

    [03] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

    Αθήνα, 23 Μαρτίου 2006 (17:14 UTC+2)

    Με το νεοεκλεγέν προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ συναντήθηκε ο πρόεδρος του Κινήματος, Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος τόνισε πως «αυτά τα δύο χρόνια αναδείξαμε τη δράση της κοινοβουλευτικής ομάδας με συστηματικότητα, αντιπολιτευτική υπευθυνότητα αλλά και προτάσεις για το αύριο της χώρας».

    Απευθυνόμενος στο προεδρείο της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπανδρέου τόνισε πως «από δω και πέρα αναλαμβάνετε εσείς σε μια καινούργια φάση της πολιτικής ζωής της χώρας, όπου ο κόσμος ζητά όλο και περισσότερο να είμαστε κοντά στα προβλήματά του, ακούει και ενδιαφέρεται για τις προτάσεις μας και περιμένει όλο και περισσότερο την ισχυρή και υπεύθυνη αντιπολίτευση».

    Ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «θα συμβάλετε τα μέγιστα και ουσιαστικά προς αυτήν την κατεύθυνση» και ευχήθηκε στους βουλευτές του «καλή δουλειά για μια νικηφόρα πορεία».

    Ο επανεκλεγείς Γραμματέας της Κ.Ο., Δημήτρης Ρέππας, διαβεβαίωσε το Γιώργο Παπανδρέου ότι "θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό να ξαναδώσουμε ελπίδα στους Ελληνες και μια ευοίωνη πολιτική για τη χώρα". Πρόσθεσε δε ότι "η πορεία των πραγμάτων δικαιώνει τις επιλογές του κ. Παπανδρέου και του Κινήματος" και εξέφρασε την πεποίθηση ότι "αυτή η κοινοβουλευτική ομάδα θα είναι κοινοβουλευτική ομάδα της εκλογικής νίκης του ΠΑΣΟΚ".

    Το πρωί ο κ. Ρέππας επανεξελέγη Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδος του ΠΑΣΟΚ. Ειδικότερα, το νέο Προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που συγκροτήθηκε σήμερα σε Σώμα αποτελούν οι: Γραμματέας Δημήτρης Ρέππας, Αναπληρωτής Γραμματέας Γιάννης Δριβελέγκας, ταμίας Αθανασία Μερεντίτη και μέλη οι Πέτρος Κατσιλιέρης, Θεόδωρος Κολιοπάνος, Γιάννης Παρασκευάς και Φραγκιαδουλάκης Εμμανουήλ.

    Όπως έγινε γνωστό το Προεδρείο της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ θα συνεδριάζει κάθε δεύτερη Τετάρτη το μεσημέρι.

    [04] Ο ΑΛ. ΑΛΑΒΑΝΟΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΚ ΓΑΛΛΙΑΣ

    Στρασβούργο, 23 Μαρτίου 2006 (19:04 UTC+2)

    Στους δρόμους του Παρισιού, ανάμεσα στους νέους που διαδήλωσαν και σήμερα το απόγευμα εναντίον των προτάσεων Ντε Βιλπέν, βρέθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος.

    Προσκεκλημένος του Κομμουνιστικού Κόμματος Γαλλίας, ο κ. Αλαβάνος έφθασε νωρίτερα σήμερα στο Παρίσι για να παραστεί στην έναρξη του 33ου Συνεδρίου του γαλλικού ΚΚ που θα λήξει την Κυριακή, με την ανάδειξη της νέας ηγεσίας.

    Εκτός από τον κ. Αλαβάνο, έχουν προσκληθεί πολλοί άλλοι ηγέτες της αριστεράς από τις χώρες της Ευρώπης.

    Η έναρξη του Συνεδρίου καθυστέρησε τέσσερις ώρες για να δοθεί η δυνατότητα συμμετοχής στην πορεία.

    Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του ΣΥΝ ανέφερε πως η παρουσία του στις διαδηλώσεις είναι συμβολική και πρόσθεσε ότι όλοι οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Αριστεράς που ήλθαν για το Συνέδριο συμμετέχουν στη διαδήλωση για "να δώσουμε το μήνυμα στη Γαλλία αλλά και στις χώρες μας ότι πρόκειται για μία ευρωπαϊκή μάχη".

    Με την παρουσία μας, είπε, μεταφέρουμε την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση του κόσμου της εργασίας από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, προς τους γάλλους διαδηλωτές".

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ είπε επίσης ότι η νεολαία είναι σήμερα "θύμα της αποδόμησης του κοινωνικού κράτους" και τούτο διότι "με την ελευθερία των απολύσεων που δίνεται στην εργοδοσία, αφαιρείται το δικαίωμα ασφαλούς εργασίας γιά τους νέους".

    Ο κ. Αλαβάνος πρόσθεσε ότι ο αγώνας των γάλλων φοιτητών, μαθητών και εργαζομένων έχει μία "πανευρωπαϊκή διάσταση, διότι οι επιθέσεις αυτές γίνονται σχεδόν σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και στην Ελλάδα".

    "Εχουμε στη χώρα μας μία σειρά μέτρων από τη σημερινή κυβέρνηση, που επιδεινώνουν τους όρους εργασίας της νεολαίας σε σχέση με τα κεκτημένα δικαιώματα που έχουν μέχρι τώρα οι εργαζόμενοι", είπε.

    Ο κ. Αλαβάνος είπε πως η στάση της γαλλικής κυβέρνησης "έχει ένα ακραία επιθετικό πρόσωπο" και θύμισε ότι "πρόκειται γιά μία κυβέρνηση που αναδείχθηκε μετά το "όχι" στο δημοψήφισμα γιά το ευρωσύνταγμα και αντί να πάρει το μήνυμα, γιά μία πολιτική ανοιχτή στην κοινωνία και στο χώρο των ανέργων και των εργαζομένων, ακολουθεί μία εντελώς διαφορετική πολιτική".

    Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ ανέφερε επίσης ότι "σε όλα τα μέτρα που προωθούνται και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, εφόσον προκληθούν μεγάλες κοινωνικές αντιδράσεις, γίνεται μία προσπάθεια εξωραϊσμού και ωραιοποίησής τους. Αυτό το είδαμε και στην οδηγία Μπολκεστάϊν και το βλέπουμε τώρα στα μέτρα αυτά της γαλλικής κυβέρνησης και αντίστοιχα σε άλλες χώρες. Νομίζω ότι πρέπει να υπάρχει ένα μέτωπο: "όχι σε τέτοια μέτρα" και αντίθετα να γίνονται προτάσεις που να διασφαλίζουν την απασχόληση των νέων με βάση τις κατακτήσεις που έχουν μέχρι τώρα οι εργαζόμενοι. Με τον ίδιο τρόπο απορρίπτουμε τις σχετικές προτάσεις του ΣΕΒ ή άλλων φορέων στην Ελλάδα".

    Ερωτηθείς, τέλος, για το επιχείρημα πολλών οικονομικών αναλυτών στη Γαλλία ότι στη σημερινή εποχή της παγκοσμιοποίησης, με τις ραγδαία ανερχόμενες νέες οικονομικές δυνάμεις όπως η Ινδία, η Κίνα,θα πρέπει και οι Ευρωπαίοι να δεχθούν μεγαλύτερη "ευελιξία" στη σχέση εργασίας τους,ο Αλ.Αλαβάνος δήλωσε :

    "Για ν' αναπτυχθεί και να συνεχισθεί ο οικουμενικός πολιτισμός θα πρέπει οι εργαζόμενοι σε Ινδία, Κίνα, Πακιστάν, ή αλλού, να φθάσουν στο επίπεδο των ευρωπαίων εργαζομένων και όχι το αντίθετο. Δεν μπορεί αντί να προχωράει μπροστά η Ευρώπη, να γυρίζει προς τα πίσω, στην εποχή που δεν είχαμε το 8ωρο ή άλλες διασφαλίσεις της εργασίας. Πιστεύουμε ότι αυτό είναι μία αντικοινωνική, αντιδραστική και οπισθοδρομική αντίληψη".

    [05] ΤΑ ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ Ο ΠΡ. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

    Αθήνα, 23 Μαρτίου 2006 (17:15 UTC+2)

    Το νέο Κώδικα των Δημοσίων Υπαλλήλων παρουσίασε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, σε συνέντευξη Τύπου.

    Ο κ. Παυλόπουλος, ο οποίος είχε ήδη πάρει από χθες την ομόφωνη έγκριση της Κυβερνητικής Επιτροπής, σήμερα ανέπτυξε επτά από τα κυριότερα σημεία του νέου Κώδικα.

    1. Δεν ισχύει πλέον όριο ηλικίας για τις προσλήψεις υπαλλήλων στο Δημόσιο, εκτός από εξαιρετικές περιπτώσεις.

    2. Δίνεται έμφαση στη διαφάνεια ζωής του Δημοσίου Υπαλλήλου τόσο για την εξασφάλιση του κύρους του ίδιου, όσο και της Δημόσιας Διοίκησης. Οι δηλώσεις του "Πόθεν Εσχες" θα έχουν στο εξής ουσιαστική διάσταση και θα υποβάλλονται με μηχανογραφικό έντυπο, θα αποστέλλονται στη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών και εκεί θα γίνεται έλεγχος από ειδική υπηρεσία του υπουργείου.

    3. Στο εξής η παραγραφή ποινών που είχαν επιβληθεί σε υπαλλήλους για ζημιές που προκάλεσαν στο Δημόσιο θα παραγράφονται μετά από πέντε χρόνια και όχι μετά από διετία όπως ισχύει μέχρι τώρα.

    4. Ιδιαίτερη μέριμνα θα λαμβάνεται για άτομα με ειδικές ανάγκες, όπως και για όλους τους υπαλλήλους δείχνοντας έτσι η Διοίκηση ένα κοινωνικό πρόσωπο απέναντί τους.

    Έτσι με νέες ρυθμίσεις προβλέπεται: α. χορήγηση γονικής άδειας και στον πατέρα, β. για τις άγαμες μητέρες, τις χήρες ή τα άτομα με αναπηρία άνω του 67% θα υπάρξουν διευκολύνσεις στο ωράριο εργασίας τους. γ. Οι τρεις πρώτοι μήνες γονικής άδειας στους πολύτεκνους θα δίδονται μετ' αποδοχών, κλπ.

    5. Όσον αφορά στις μετατάξεις στο εξής θα επιτρέπονται από υπουργείο σε υπουργείο και από ένα Νομικό Πρόσωπο σε Νομικό Πρόσωπο του Δημοσίου.

    6. Αντικειμενικό σύστημα για την εξέλιξη του υπαλλήλου στην ιεραρχική διαδικασία. Μετά από συμφωνία και με την ΑΔΕΔΥ, διαμορφώθηκε ένα σύστημα κριτηρίων:

    α. Κριτήρια που αφορούν την επαγγελματική κατάρτιση του υπαλλήλου (πρόκειται για αντικειμενικά κριτήρια, όπως πτυχία, γλώσσες κλπ).

    β. Διοικητικές ικανότητες.

    γ. Ικανότητες του υπαλλήλου, δεξιότητες όπως προκύπτουν από τις θέσεις που έχει καταλάβει ο υπάλληλος. Η τρίτη περίπτωση περιλαμβάνει τα λιγότερα αντικειμενικά κριτήρια όμως στη μοριοδότηση αξιολογείται με 40%, ενώ οι άλλες δυο κατηγορίες με συνολικά 60%, διασφαλίζοντας έτσι την αντικειμενικότητα.

    Τέλος, το 7ο σημείο αναφέρεται στο δικαίωμα της πειθαρχικής εξουσίας επί των δημοσίων υπαλλήλων για ανάρμοστη συμπεριφορά προς τον πολίτη, είτε άρνηση παροχής πληροφοριών προς αυτούς.

    [06] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ-ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ-ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ Β.Φ.Λ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 23 Μαρτίου 2006 (20:25 UTC+2)

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ

    ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ

    ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΓΡΑΦΕΙΟ 216 -222, ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ, 54123, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.

    ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ: www.mathra.gr

    ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ: cond@mathra.gr

    ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.: 2310/379.415 - 393- 416 - 214.

    ΦΑΞ: 2310/379.420- 263.332

    Θεσσαλονίκη, 23 Μαρτίου 2006

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    ΔΗΛΩΣΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΛΑΝΤΖΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ Β.Φ.Λ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

    «Η κυβέρνηση εκφράζει την ικανοποίηση της που η Διοίκηση της ΒΦΛ ανακοίνωσε την απόφασή της για την επανεξέταση των παραμέτρων που αφορούν την ορθολογική λειτουργία της παραγωγικής μονάδας Θεσσαλονίκης».

    [07] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ-ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ-ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 23 Μαρτίου 2006 (17:32 UTC+2)

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ

    ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ

    ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΓΡΑΦΕΙΟ 216 -222, ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ, 54123, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.

    ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ: www.mathra.gr

    ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ: cond@mathra.gr

    ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.: 2310/379.415 - 393- 416 - 214.

    ΦΑΞ: 2310/379.420- 263.332

    Θεσσαλονίκη, 23 Μαρτίου 2006

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ

    ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ

    ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ

    Η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου θα εορτασθεί την Παρασκευή 24 Μαρτίου 2006 και ώρα 12 μ.μ., στο Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, παρουσία των διευθυντών και υπαλλήλων του Υπουργείου, καθώς και των στεγαζομένων στο Διοικητήριο υπηρεσιών.

    [08] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

    Θεσσαλονίκη, 23 Μαρτίου 2006 (15:31 UTC+2)

    Την ερχόμενη Δευτέρα 27 Μαρτίου, στις 10:00, στην Παιδική Βιβλιοθήκη του Βαφοπουλείου Πνευματικού Κέντρου, η θεατρολόγος -συγγραφέας Στέλλα Μιχαηλίδου, θα συνομιλήσει με παιδιά δημοτικού για το θέατρο, τη λογοτεχνία και το παιδικό βιβλίο.

    Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

    [09] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ

    Θεσσαλονίκη, 23 Μαρτίου 2006 (15:31 UTC+2)

    Την ερχόμενη Δευτέρα 27 Μαρτίου, στις 18:30, συνεχίζεται ο κύκλος μαθημάτων κουκλοθέατρου «Κύκλος είναι και κυλάει, άχρηστο είναι αλλά μιλάει», στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο.

    Πρόκειται για ένα εργαστήρι κουκλοθέατρου που θα ολοκληρωθεί σε 14 μαθήματα για παιδιά Γ', Δ' και Ε' τάξεων δημοτικού με υπεύθυνες την Εύη Χατζημητάκου και την Φωτεινή Καριωτάκη.

    [10] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΔΩΜΑΤΙΟΥ

    Θεσσαλονίκη, 23 Μαρτίου 2006 (15:30 UTC+2)

    Την ερχόμενη Δευτέρα 27 Μαρτίου, στις 21:00, στην αίθουσα Θεάτρου του Βαφοπουλείου Πνευματικού Κέντρου, θα πραγματοποιηθεί συναυλία μουσικής δωματίου. Συμμετέχουν:

    Αβραάμ Δονουκαράς - τσέλο

    Νίκος Κυριόσογλου - πιάνο

    Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

    [11] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ

    Θεσσαλονίκη, 23 Μαρτίου 2006 (15:30 UTC+2)

    Το Συμβούλιο του Ε΄ Δημοτικού Διαμερίσματος στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων για το έτος 2006, διοργανώνει έκθεση κατασκευών με τίτλο: «Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων» της Διονυσίας Μιχάλη.

    Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την ερχόμενη Δευτέρα 27 Μαρτίου, στις 20:30, στον εκθεσιακό χώρο του Ε΄ Δημοτικού Διαμερίσματος (Π. Συνδίκα 24).

    Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 7 Απριλίου.

    [12] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΤΟ "CANTO GENERAL" ΤΟΥ Μ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ Κ.Ο.Θ. ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 23 Μαρτίου 2006 (15:30 UTC+2)

    Στο πνεύμα της επετείου της 25ης Μαρτίου, η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσει αύριο (Παρασκευή), στις 21:00 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, τα 7 ολοκληρωμένα συμφωνικά μέρη από το διάσημο έργο του Μίκη Θεοδωράκη, ένα έργο που σημάδεψε τους αγώνες για την ελευθερία σε όλη την υφήλιο. Την ορχήστρα θα διευθύνει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Κ.Ο.Θ., Μύρων Μιχαηλίδης.

    Συμμετέχουν στο τραγούδι: η Μαρία Φαραντούρη και ο Πέτρος Πανδής.

    Χορωδίες: Μικτή Δημοτική Χορωδία Αθηνών

    (διευθυντής χορωδίας: Σταύρος Μπερής)

    Χορωδία Fons Musicalis

    (διευθυντής χορωδίας: Κωστής Κωνσταντάρας)

    Χορωδία Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης

    (διευθύντρια χορωδίας: Αγγελική Κρίσιλα)

    Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει το έργο του Μίκη Θεοδώράκη, Canto General: Ορατόριο για τραγούδι, χορωδία και συμφωνική ορχήστρα σε πρώτη εκτέλεση από την Κ.Ο.Θ.

    Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης.

    [13] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΧΡΗΣΤΙΚΟ ΟΔΗΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΘΑ ΕΚΔΩΣΕΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

    Θεσσαλονίκη, 23 Μαρτίου 2006 (15:30 UTC+2)

    Συνεδρίασε στο Δημαρχείο το Συμβούλιο Πρόληψης Εγκληματικότητας, υπό την προεδρία του Δημοτικού Συμβούλου Θ Αθανάσαρου και τη συμμετοχή των καθηγητών Σ. Αλεξιάδη, Γ. Πιπερόπουλου, Μ. Τσούγκα, Μ. Βιλδιρίδη - Χατζητόλιου, Χ. Δρόγγου, και του εκπροσώπου της ΕΛ.ΑΣ. Ι. Τσολάκη, καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων.

    Αφού έγινε η ανασκόπηση των πεπραγμένων του 2005 και αξιολογήθηκαν τα ευρήματα που προέκυψαν από τις επιτόπου επισκέψεις των μελών του Συμβουλίου στο Α΄ , Β΄ και Γ΄ Δημοτικά Διαμερίσματα, αποφασίσθηκε η επίσκεψη και η συνεργασία με τα υπόλοιπα συμβούλια των Δημοτικών Διαμερισμάτων Δ΄ και Ε΄.

    Το Συμβούλιο θα εκδώσει σύντομα ένα χρηστικό οδηγό για τους δημότες και τους επισκέπτες της Θεσσαλονίκης εν όψει των εορτών του Πάσχα, με στόχο την προστασία των περιουσιών αλλά και την ασφάλεια των παιδιών.

    Ο οδηγός που θα κυκλοφορήσει με την καθιερωμένη μορφή της αναστάσιμης ευχετήριας κάρτας θα διανεμηθεί μέσω του Τύπου και των υπηρεσιών του Δήμου Θεσσαλονίκης.

    [14] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΚΕΙΜΗΛΙΑ ΤΟΥ ΄21 ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΜΑΡΤΙΟΥ, ΣΤΙΣ 20:00, Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ, ΕΚΘΕΣΗ ΚΕΙΜΗΛΙΩΝ ΤΟΥ 1821

    Θεσσαλονίκη, 23 Μαρτίου 2006 (15:30 UTC+2)

    Η Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το συλλέκτη κ. Βασίλειο Νικόλτσιο, το Εθνικό-Ιστορικό Μουσείο και τη Μονή της Αγίας Λαύρας Καλαβρύτων, διοργανώνει έκθεση Ιστορικών Κειμηλίων από 27 Μαρτίου έως 30 Απριλίου 2006.

    Η έκθεση περιλαμβάνει 40 λιθογραφίες του Βαυαρού ζωγράφου Πέτερ Φον Ες, που με τη γραφίδα του χάραξε στη μνήμη μας τις μορφές των ηρώων του 1821.

    Συγχρόνως θα παρουσιαστούν στην έκθεση τα όπλα των παλικαριών (καριοφίλια, πιστόλες, σπάθες, γιαταγάνια, παλάσκες, βόλια κ.α.) και μετάλλια που απένειμε ο Όθων στους αγωνιστές του 1821 αλλά και η πρωτότυπη προκήρυξη της Επανάστασης στο Ιάσιο (21/2/1821) με την υπογραφή και τη σφραγίδα του Δημήτριου Υψηλάντη και του Κολοκοτρώνη. Επίσης, έξι μεγάλων διατάσεων ελαιογραφίες του ζωγράφου Μπορισώφ με θέμα την Επανάσταση καθώς και έντυπα και βιβλία των Δασκάλων του Γένους (Αδ. Κοραή, Ευγ. Βούλγαρη, Βάμβα κ.α).

    Στο πλαίσιο της ανωτέρω έκθεσης και με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου θα φιλοξενηθεί στο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Θεσσαλονίκης το αντίγραφο του λαβάρου της Μονής Αγίας Λαύρας, το οποίο θα συνοδέψει στη Θεσσαλονίκη ο Ηγούμενος της Μονής.

    Σε συνεργασία με το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, θα φιλοξενηθούν οι σημαίες - μουσειακά αντίγραφα- του Ρήγα Φεραίου ,του Υψηλάντη, της Φιλικής Εταιρίας η Ναυτική Σημαία, η ελαιογραφία - μουσειακό αντίγραφο του Ντελακρουά Μεσολόγγι και το πρωτότυπο έργο του Λιπαρίνι « Ο Παλαιών Πατρών Γερμανός υψώνει το λάβαρο».

    [15] ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΧΟΡΟΙ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΣΤΟ ΠΛΑΚΟΣΤΡΩΤΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ!

    Θεσσαλονίκη, 23 Μαρτίου 2006 (15:29 UTC+2)

    Μετά το τέλος της παρέλασης της 25ης Μαρτίου, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους στο πλακόστρωτο της παραλίας θα στηθεί για πρώτη φορά μια γιορτή της παράδοσης με την συμμετοχή των πολλών χορευτικών και μουσικών συγκροτημάτων. Για κάθε γεωγραφική περιοχή της Ελλάδας θα υπάρχει και η ανάλογη θεματική ενότητα.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα από το οδοιπορικό αυτό θα δοθεί η ευκαιρία σε ιστορικούς συλλόγους της πόλης μας, να επιδείξουν τη μεγάλη προσφορά που έχουν στον τομέα της ελληνικής παράδοσης.

    Θα πάρουν μέρος: Το Λύκειο των Ελληνίδων Θεσσαλονίκης, η Εύξεινος Λέσχη, η Παγκρήτια Αδελφότητα Μακεδονίας, το Εργαστήρι Παραδοσιακού Χορού Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Θεσσαλονίκης, ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων «Η Ένωσις», ο Σύλλογος Πελοποννησίων «Ο Κολοκοτρώνης» η Ηπειρωτική Εστία και το Συγκρότημα Παραδοσιακής Μουσικής του Δήμου Θεσσαλονίκης.


    Macedonian Press Agency: Brief News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpab2html v1.01d run on Thursday, 23 March 2006 - 19:14:24 UTC