Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

OMOGENEIAKA NEA (13/05/1996)

Macedonian Press Agency Expatriates News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Macedonian Press Agency <mpa@philippos.mpa.gr>

ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Θεσσαλονίκη 13 Μαϊου 1996


ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • [01] Κ.ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ: "ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΕΣΑΣ"
  • [02] ΜΝΗΜΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΤΛΑΝΤΑ (του Δ.Παπαγιαννάκη)
  • [03] ΕΓΚΩΜΙΑΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
  • [04] ΟΜΟΓΕΝΗΣ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ 11η ΕΔΡΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΝΙΟΥ ΤΖΕΡΣΕΪ
  • [05] ΟΜΟΓΕΝΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑϊΚΟΣ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΟΥ ΝΤΡΕΞΕΛ ΣΤΗ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ

  • ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

    [01] Κ.ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΟΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ: "ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΕΣΑΣ"

    "Είμαστε περήφανοι για σας, γιατί είστε άριστοι Αμερικανοί πολίτες. Αισθήματα αγώνων σας δένουν με την Ελλάδα. Κρατήστε μέσα στην ψυχή σας την αγάπη για την πατρίδα. Την εκπροσωπείτε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο εδώ στην Αμερική. Τα πατριωτικά συναισθήματά σας υπερτερούν των αποστάσεων. Η Ελλάδα έχει ανάγκη της παρουσίας σας, έχει ανάγκη των πατριωτικών σας αισθημάτων και υπηρεσιών. Η Ελλάδα δεν ήρθε να ζητήσει, να παρακαλέσει. Οπως πριν από μένα δεν ήρθε να παρακαλέσει ούτε να ζητήσει ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης.

    Η αξιοπρέπεια και η εθνική υπερηφάνεια δεν το επιτρέπουν. Η δική σας παρουσία εδώ μπορεί να συνεισφέρει στα αποτελέσματα. Είστε η πιο οργανωμένη κοινότητα μετά την Εβραϊκή στην Αμερική. Να θυμόσαστε την πατρίδα σας. Επηρεάζετε την ηγεσία της Αμερικής. Και αυτήν την προεκλογική περίοδο μπορείτε να ζητήσετε με περισσότερη προσοχή, ώστε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα", τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, κατά τις ομιλίες του στους Καθεδρικούς Ναούς της Αναλήψεως του Οκλαντ και της Αγίας Σοφίας του Λος Αντζελες, όπου παρακολούθησε χθες την ιερά δοξολογία, παρουσία πλήθους ομογενών που κατέκλυσαν τις εκκλησίες.

    Σε όλες τις ομιλίες του προς τους ομογενείς ο κ. Στεφανόπουλος υπογράμμισε ότι ο πιο σταθερός, μεγάλος και ισχυρός δεσμός των ομογενών είναι η γλώσσα, για τη διατήρηση της οποίας, όπως είπε, θα φροντίσει το ελληνικό κράτος και ο αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, αναπληρωτής υπουργός Εξωυτερικών, Γιώργος Ρωμαίος, ο οποίος τον συνοδεύει στο ταξίδι του και στις επαφές του με τους ομογενείς.

    Στις 10 σήμερα το πρωί (ώρα Λ.Α.) ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Λος Αντζελες, Τζον Φεράρο, απονέμει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το χρυσό κλειδί της πόλης. Τέσσερις ώρες αργότερα ο κ. Στεφανόπουλος θα παραχωρήσει συνέντευξη στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης και αμέσως μετά θα αναχωρήσει για το Σακραμέντο της Καλιφόρνια, όπου του επιφυλάσσει επίσημη υποδοχή ο κυβερνήτης της pokite_ar, Πητ Ουίλσον. Το βράδυ θα παραβρεθεί σε δεξίωση που παραθέτει προς τιμήν του ο γνωστός ομογενής επιχειρηματίας, Ευάγγελος Τσακόπουλος, στην οποία αναμένεται να παραστούν περισσότερα από 1200 άτομα, και στη διάρκεια της οποίας ο δήμαρχος της πόλης, Τζόε Σέρνα, θα προσφέρει στον Ελληνα Πρόεδρο το κλειδί της πόλης.

    [02] ΜΝΗΜΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΤΛΑΝΤΑ (του Δ.Παπαγιαννάκη)

    Τα αποκαλυπτήρια ενός μνημείου που προσφέρουν οι ομογενείς της πολιτείας της Ατλάντα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες θα γίνουν το Σάββατο 1η Ιουνίου στην Ατλάντα της Τζόρτζια των ΗΠΑ. Το μνημείο αυτό αποτελεί προσφορά της Ομογένειας προς τον Δήμο της Ατλάντας, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης εκατό χρόνων από την αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα, στα 1896.

    Οπως δήλωσε στο Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Πρόεδρος των ΑΧΕΠΑΝΣ Ατλάντας και αντιπρόσωπος της ελληνικής ομογένειας στην Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων, Λούης Ζάκκας, το μνημείο αυτό που έχει πλάτος 8,5 μέτρων και ύψος 5,5, θα αναπαριστά έναν αθλητή του 776 π.Χ. από την αρχαία Ολυμπία, την αναγέννηση των Αγώνων του 1896 μ.Χ. στην Αθήνα, και μια σημερινή αθλήτρια. Στη βάση του μνημείου θα υπάρχουν πέτρες, οι οποίες έχουν μεταφερθεί ειδικά για τον σκοπό αυτό από την αρχαία Ολυμπία.

    Η δημιουργία του μνημείου άρχισε στα 1992, με πρωτοβουλία της ΑΧΕΠΑ Ατλάντας, η οποία πρόσφερε αρχικά το ποσό των 42.000 δολαρίων, μετά την αδελφοποίηση της Ατλάντας με την Ολυμπία, καθώς και με την προσφορά ομογενών από ολόκληρες τις ΗΠΑ. Στα αποκαλυπτήρια που θα γίνουν στο Ολυμπιακό Πάρκο, όπου έχει ήδη τοποθετηθεί το μνημείο, θα παραβρεθούν εξέχουσες προσωπικόητες απο την Ελλάδα και τις ΗΠΑ.

    [03] ΕΓΚΩΜΙΑΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

    Ενώ η συνάντηση του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλου, ανήκει πια στο παρελθόν και ο Ελληνας Πρόεδρος συνεχίζει το ταξίδι του στις ΗΠΑ με επαφές με την ηγεσία της ομογένειας, ο αμερικανικός τύπος συνεχίζει τα σχόλια του για τη συνάντηση των δύο ανδρών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η ευρείας κυκλοφορίας εφημερίδα "St. Petersburg's Times", η οποία στη χθεσινή Κυριακάτικη έκδοσή της αναφέρει ότι ο Λευκός Οίκος φιλοξένησε περισσότερο από έναν Στεφανόπουλο, όπως και δύο Μπιλιράκηδες, δύο Δουκάκηδες, και άλλους επίσημους ηγέτες της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας.

    Εμφαση δίνει η εφημερίδα στα λόγια του Αμερικανού Προέδρου, ο οποίος στην επίσημη πρόποση κατά το δείπνο της Πέμπτης τόνισε ότι "η Ελλάδα στρέφει την προσοχή της στον κ. Στεφανόπουλο για σωστή και υπεύθυνη ηγεσία", προσθέτοντας: "Εχω και εγώ το δικό μου Στεφανόπουλο, κύριε Πρόεδρε. Θεωρώ και τους δυο μας πολύ τυχερούς". Μνεία κάνει η εφημερίδα και στην απάντηση που είχε δώσει χαριτολογώντας την ίδια ημέρα ο Μπιλ Κλίντον, όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για τη συνωνυμία: "Ρώτησα το Γιώργο το pqy_ αν υπάρχει συγγένεια. Και μου απάντησε ότι προσπαθεί απεγνωσμένα να βρει συγγένεια στη γενεαλογία του".

    [04] ΟΜΟΓΕΝΗΣ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ 11η ΕΔΡΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΝΙΟΥ ΤΖΕΡΣΕΪ

    Ο κ. Χρίστος Ευαγγελίδης, ευρύτερα γνωστός ως Κρις Εβάντζελ διεκδικεί το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος για την 11η βουλευτική περιφέρεια του Νιου Τζέρσεϊ. Πρόκειται για την πρώτη φορά που ο κ. Ευαγγελίδης υποβάλλει υποψηφιότητα για κάποιο ομοσπονδιακό αξίωμα και ο ίδιος δηλώνει αισιόδοξος ότι διαθέτει μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας.

    Ο ομογενής υποψήφιος κατάγεται από τη Λέσβο, μεγάλωσε στην πόλη Μόρισταουν του Νιου Τζέρσεϊ, έχει σπουδάσει Οικονομικά και Πολιτικές Επιστήμες και εργάζεται σε χρηματιστηριακή εταιρεία.

    [05] ΟΜΟΓΕΝΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑϊΚΟΣ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΟΥ ΝΤΡΕΞΕΛ ΣΤΗ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ

    Ομογενής ακαδημαϊκός είναι ο νέος Πρόεδρος του Πανεπιστημίου του Ντρέξελ, στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ. Πρόκειται για τον ακαδημαϊκό Κωνσταντίνο Παπαδάκη, ο οποίος την Παρασκευή ανέλαβε τα καθήκοντα του 11ου κατά χρονική σειρά Προέδρου του Ιδρύματος, παρουσία του δημάρχου της Φιλαδέλφειας, Εντουαρντ Ρέντελ.

    Ο κ. Παπαδάκης κατάγεται από την Κρήτη και είναι αυτή τη στιγμή ο τρίτος ομογενής ακαδημαϊκός που αναλαμβάνει την ηγεσία ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος της χώρας. Υπενθυμίζεται ότι εδώ και δώδεκα χρόνια, Πρόεδρος του Πανεπιστημίου Αντελφάϊ της Νέας Υόρκης είναι ο δρ. Πήτερ Διμαντόπουλος, ενώ την αντίστοιχη θέση του Πανεπιστημίου του Τεμπλ της Φιλαδέλφειας κατέχει ο δρ.Πήτερ Λιάκουρας.


    Complete archives of the Macedonian Press Agency bulletins are available on the MPA Home Page at http://www.mpa.gr/ and on the U.S. mirror at http://www.hri.org/MPA/


    Macedonian Press Agency Expatriates News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpegro2html v1.00 run on Tuesday, 21 May 1996 - 2:34:34