Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

OMOGENEIAKA NEA (08/08/1996)

Macedonian Press Agency Expatriates News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Macedonian Press Agency <mpa@philippos.mpa.gr>

ΝΕΑ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πέμπτη 8 Αυγούστου 1996


ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • [01] ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο Γ.Γ. ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ Γ. ΠΑΝΟΥΣΗΣ
  • [02] Φ. ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΣ: ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΔΗΜΩΝ
  • [03] KAΘΕΣΤΩΣ ΝΤΕΚΤΑΣ:"ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΝΤΑΙ ΟΣΟΙ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΕΣ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ "ΣΥΝΟΡΑ" ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΥΣ"
  • [04] "ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΝΟΜΙΚΗ Ή ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ", ΕΚΤΙΜΑ Ο Κ.ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
  • [05] TO 10o ΠΑΝΑΥΣΤΡΑΛΙΑΝΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ
  • [06] ΤΟΥΣ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ Ο Α. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ
  • [07] ΕΚΑΤΟΝ ΔΕΚΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ
  • [08] ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΗΣ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗΣ ΘΑ ΔΩΣΕΙ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Γ. ΚΑΡΑΦΥΛΛΗΣ
  • [09] ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΑΝΔΡΕΙΑΣ ΣΕ ΟΜΟΓΕΝΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

  • ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

    [01] ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο Γ.Γ. ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ Γ. ΠΑΝΟΥΣΗΣ

    Έγινε αποδεκτή από τον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών η παραίτηση του Γενικού Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού Γιάννη Πανούση.

    Σύμφωνα με πρόσφατη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, ο κ. Πανούσης δεν μπορούσε να κατέχει ταυτοχρόνως τις θέσεις του Γενικού Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού και του Πρύτανη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

    Κατόπιν αυτού ο κ. Γ. Πανούσης επέλεξε να διατηρήσει τη θέση του Πρύτανη του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

    [02] Φ. ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΣ: ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΔΗΜΩΝ

    "Ο Απόδημος Ελληνισμός είναι ο καλύτερος πρεσβευτής της πατρίδας μας. Θέλουμε, λοιπόν, να σας διαβεβαιώσουμε ότι θα συνεχίσουμε να καταβάλλουμε ως πολιτεία, ως Κυβέρνηση, και ιδιαίτερα ως υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης τις προσπάθειες που θα στηρίζουν τους δικούς σας αγώνες, για να διατηρήσετε ζωντανό τον Ελληνισμό, όπως τον διατηρείτε μέχρι τώρα, για να διατηρήσετε ζωντανή την ελληνική πολιτιστική ταυτότητα και να αναπτύξετε τη δραστηριότητα του Ελληνισμού σε κάθε γωνιά τηςγης".

    Τα παραπάνω τόνισε ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Φίλιππος Πετσάλνικος, σε χαιρετισμό που απηύθυνε στη διάρκεια της whesimobqadum^r ετήσιας γιορτής του Γ' Ραδιοφωνικού Προγράμματος της ΕΡΤ3 (Βραχέα), η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του στο Κυβερνείο της Θεσσαλονίκης.

    Η προσπάθεια ενίσχυσης των πομπών της ΕΡΤ3, πρόσθεσε ο κ. Πετσάλνικος, βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο και πραγματοποείται στο πλαίσιο της φιλοδοξίας της ελληνικής πολιτείας, να υπάρξει όχι μόνο η καλύτερη δυνατή ενημέρωση του Απόδημου Ελληνισμού με περισσότερες και καλύτερες ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές, αλλά και η αντίστροφη κίνηση, η δυνατότητα δηλαδή των αποδήμων να παρουσιάζουν τη δική τους δημιουργία στη γενέτειρα.

    Την προσφώνησή του ολοκλήρωσε ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης διαβεβαιώνοντας τους εκατοντάδες αποδήμους ακροατές του Γ' Προγράμματος που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση ότι το ραντεβού θα ανανεωθεί, "όχι μόνο με την εκδήλωση της επόμενης χρονιάς, αλλά κυρίως με τη βελτίωση των εκπομπών της ΕΡΤ3".

    [03] KAΘΕΣΤΩΣ ΝΤΕΚΤΑΣ:"ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΝΤΑΙ ΟΣΟΙ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΕΣ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ "ΣΥΝΟΡΑ" ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΥΣ"

    Τα Ηνωμένα Εθνη και οι Αμερικανοί, εκφράζουν ανησυχίες αναφορικά με την εκδήλωση των μοτοσικλετιστών, που θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή, στη γραμμή αντιπαράταξης της Κύπρου.

    Ο Αμερικανός Πρεσβευτής στη Λευκωσία, Κένεθ Μπρίλ, συναντήθηκε με τον Υπουργό Εξωτερικών, Αλέκο Μιχαηλίδη και συζήτησαν την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μέχρι τώρα.

    Το κατοχικό καθεστώς διευρύνει τα μέτρα στη γραμμή αντιπαράταξης πέραν από τις εντολές που δόθηκαν, να πυροβολούνται όσοι μοτοσικλετιστές θα επιχειρήσουν να παραβιάσουν τα λεγόμενα "σύνορα" του "ψευδοκράτους".

    Σύμφωνα με τον τουρκοκυπριακό τύπο, την Κυριακή, μέρα της πορείας, θα απαγορευθεί η κυκλοφορία μοτοσικλετών μεγάλου κυβισμού μέσα στην κατεχόμενη Λευκωσία, στην Αμμόχωστο και στη Μόρφου.

    Ο τουρκοκυπριακός τύπος, επίσης, γράφει ότι οι κατοχικές δυνάμεις θα βρίσκονται σε επιφυλακή. Παράλληλα εθνικιστικές οργανώσεις προγραμματίζουν αντιδιαδηλώσεις και διατυπώνουν απειλές ότι, αν παραβιαστούν τα "σύνορα", θα οργανώσουν πορεία προς το Τέμενος Ουμ Χαραμ, κοντά στη Λάρνακα.

    [04] "ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΝΟΜΙΚΗ Ή ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ", ΕΚΤΙΜΑ Ο Κ.ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

    "Δεν υπάρχει καμία νομική ή πολιτική βάση στη διεκδίκηση. Η Αγκυρα προσπαθεί να δημιουργήσει προϋποθέσεις πολιτικής διαπραγμάτευσης και να αποφύγει μια συζήτηση επί της νομικής ορθότητας των θέσεων της στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης. Είναι έργο της ελληνικής Κυβέρνησης, της ελληνικής πλευράς, να αποφύγει αυτή τη δυσάρεστη εξέλιξη, διότι μια διαπραγμάτευση επί θεμάτων, που είναι αδιαπραγμάτευτα, δε μπορεί παρά να οδηγήσει σε μια άμβλυνση των δικαιωμάτων τα οποία υπάρχουν".

    Τα παραπάνω τόνισε ο αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Δικαίου, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Χατζηκωνσταντίνου, σε δηλώσεις του στο ΜΠΕ σχετικά με τη διεκδίκηση 100 και πλέον νησίδων και βραχονησίδων του ανατολικού Aica_ou από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, σύμφωνα με στρατιωτική έκθεση που δημοσίευσε η χθεσινή "Τζουμχουριέτ". Σύμφωνα με τον καθηγητή, μοναδικός σκοπός της Αγκυρας είναι να οδηγήσει την χώρα μας σε έναν εφόλης της ύλης πολιτικό διάλογο και διαπραγμάτευση, κάτι που η χώρα μας θα πρέπει να αποφύγει.

    Αναλυτικότερα, σχολιάζοντας τις κατηγορίες που απευθύνονται στο ίδιο δημοσίευμα για την χώρα μας, ότι διεκδικεί όλα τα νησιά του Αιγαίου που δεν αναφέρονται στις Συνθήκες της Λωζάνης και των Παρισίων, ο κ. Χατζηκωνσταντίνου εκτίμησε ότι "το όλο θέμα δεν έχει κανέναν άλλο σκοπό από το να δημιουργήσει προς τα έξω την εικόνα μιας Ελλάδας, η οποία βρίσκεται και αυτή εν αδίκω βάσει του Διεθνούς Δικαίου, ανατρέποντας δηλαδή την πάγια ελληνική θέση ότι η Τουρκία είναι αυτή που παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο και η Ελλάδα είναι εκείνη που πάντοτε στηρίζεται στους κανόνες του και από την άλλη μεριά θέλει να δημιουργήσει αυτήν την προοπτική μιας διαπραγμάτευσης.

    Το καθεστώς του Αιγαίου δεν είναι κάτι, το οποίο δημιουργείται συν τω χρόνω. Υπήρχε πάντοτε από τη στιγμή, κατά την οποία έγιναν οι Συνθήκες, επί τόσα χρόνια η ελληνική κυριαρχία ήταν αδιατάραχτη πάνω σε ολόκληρο το Αιγαίο. Οπως αντιλαμβάνεστε από τα γεγονότα στα Ιμια και μετά την αποτυχημένη προσπάθεια της Τουρκίας να εμπλέξει την Γαύδο στις γκρίζες ζώνες, τώρα ο στρατός προσπαθεί να δημιουργήσει τα δικά του δεδομένα. Και εδώ πρέπει να πούμε ότι ο στρατός είναι η μεγάλη πολιτική δύναμη που υπάρχει στην Τουρκία. Δεν είναι ένας στρατός, ο οποίος δεν εμπλέκεται στις πολιτικές διεργασίες, όπως συμβαίνει σε όλα τα δημοκρατούμενα κράτη. Υπάρχει, λοιπόν, το ζήτημα μιας μεγέθυνσης ενός διαλόγου για πολιτική διαπραγμάτευση, όπου η Τουρκία αισθάνεται ότι είναι ισχυρότερη λόγω των συγκυριών, του μεγέθους της, της στρατιωτικής της δυνατότητας.

    Νομίζω ότι μια προσφυγή στη Χάγη μπορεί να αφορά στην υφαλοκρηπίδα του Αιγαίου, η οποία είναι πράγματι ένα νομικό πρόβλημα που είναι προς οριοθέτηση. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχει ένα πρόβλημα, όσον αφορά στην υφαλοκρηπίδα του Αιγαίου. Αλλά πιστεύω ότι θα ήταν λάθος να οδηγούμεθα σε λύσεις και να προτείνουμε συνεχώς τη δικαστική επίλυση μέσω του Διεθνούς Δικαστηρίου, για οποιαδήποτε θέματα, τα οποία άπτονται πλέον της κυριαρχίας μας".

    [05] TO 10o ΠΑΝΑΥΣΤΡΑΛΙΑΝΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ

    Οι τελευταίες εξελίξεις στο Μακεδονικό καθώς και τα προβλήματα του Μακεδονικού Ελληνισμού της Αυστραλίας πρόκειται να απασχολήσουν το 10ο Παναυστραλιανό Συνέδριο της Ομοσπονδίας Παμμακεδονικών Ενώσεων, οι εργασίες του οποίου αρχίζουν αύριο στη Μελβούρνη.

    Την κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία από την Ελλάδα αποτελούν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κ. Στέλιος Παπαθεμελής, της Νέας Δημοκρατίας κ.Κώστας Κωνσταντινίδης και της Πολιτικής Ανοιξης κ.Αναστάσιος Νικόπουλος, οι οποίοι με τις παρεμβάσεις τους αναμένεται να εστιάσουν την προσοχή τους στα εθνικά θέματα, καθώς και τους τρόπους στενότερης διασύνδεσης του Εθνικού Κέντρου με τον Ekkgmisl| της Διασποράς.

    Σύμφωνα με το πρόγραμμα της διοργανώτριας, της Παμμακεδονικής Ενωσης Μελβούρνης και Βικτώριας,οι εργασίες θα αρχίσουν στο αμφιθέατρο του Πόρτ Φίλιπ Τάουερ στο Λίτλ Κόλινς της Μελβούρνης την Παρασκευή 9 Αυγούστου με την εγγραφή των συνέδρων, ενώ την επομένη το πρόγραμμα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την εισήγηση της Καθηγήτριας Ιστορίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης κ.Αρτεμις Ξανθόπουλου-Κυριακού με θέμα " Η Ελλάδα και οι διαβαλκανικές σχέσεις:ιστορική αναδρομή και σημερινή πραγματικότητα."

    Την Κυριακή 11 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η ετήσια γενική συνέλευση της Ομοσπονδίας των Παμμακεδονικών Ενώσεων της Αυστραλίας.

    [06] ΤΟΥΣ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ Ο Α. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ

    Τους Σαρακατσάνους υποψήφιους φοιτητές Ελληνικών Πανεπιστημίων, από τη Βουλγαρία, οι οποίοι φιλοξενούνται από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, υποδέχθηκε σήμερα στο γραφείο του ο Πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης.

    Συνοδευόμενοι από τον πρόεδρο της Πανβουλγαρικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσάνων, Πέτρο Κωστόβ Μπαλέζντροβ, οι νέοι ξεναγήθηκαν στην ΄Εκθεση Ιστορικών Αντικειμένων της Νεότερης Ελλάδας, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Κοινοβουλίου και τη Γερουσία, καθώς και στη βιβλιοθήκη της Βουλής.

    Πρόκειται για τη δεύτερη επίσκεψη Σαρακατσάνων νέων από τη Βουλγαρία που γίνεται στο πλαίσιο του προγράμματος φιλοξενίας Ελλήνων μαθητών και σπουδαστών από το εξωτερικό.

    [07] ΕΚΑΤΟΝ ΔΕΚΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

    Εκατόν δέκα Eλληνόπουλα από τη Βουλγαρία φιλοξενούνται, με πρωτοβουλία του δήμου Καβάλας, στις εγκαταστάσεις της Παιδόπολης της πόλης. Τα παιδιά, τα οποία είναι εγγόνια πολιτικών προσφύγων από την περιοχή της Σόφιας, θα μείνουν στη γη των προγόνων τους ολόκληρο τον Αύγουστο.

    Κατά την παραμονή τους θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν την ελληνικη γλώσσα, παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια και να επισκεφθούν αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής.

    Τα παιδιά υποδέχθηκαν ο δήμαρχος Καβάλας Λευτέρης Αθανασιάδης, παρουσία του προέδρου της διευρυμένης νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Καβάλας-Δράμας-Ξάνθης Παύλου Παπαδόπουλου.

    [08] ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΗΣ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗΣ ΘΑ ΔΩΣΕΙ Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Γ. ΚΑΡΑΦΥΛΛΗΣ

    Στη Μελβούρνη βρίσκεται, μετά από πρόσκληση του Τομέα Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου, RMIT, ο επίκουρος καθηγητής Φιλοσοφίας του πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Γρηγόρης Καραφύλλης.

    Ο κ. Καραφύλλης επισκέπτεται την Αυστραλία, μέσω του pqocq\llator ανταλλαγών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με το Πανεπιστήμιο ΡΜΙΤ. Όπως είναι γνωστό το Τμήμα Δημοτικής εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, φιλοξενεί κάθε χρόνο τους δευτεροετείς φοιτητές του τομέα Νεοελληνικών Σπουδών του RMIT, οι οποίοι κάνουν την πρακτική τους άσκηση στα δημοτικά σχολεία και στα νηπιαγωγεία της περιοχής Ιωαννίνων.

    Κατά τη διάρκεια της παραμονής του, ο κ. Καραφύλλης θα διδάξει στον Τομέα Νεοελληνικών, θα κάνει διαλέξεις σε πανεπιστήμια, θα επισκεφτεί σχολεία και γενικά θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί από εκπαιδευτικούς οργανισμούς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αναφορικά με την εκπαίδευση των Ελληνοπαίδων στην Αυστραλία.

    Ακόμη, στα πλαίσια των επιμορφωτικών σεμιναρίων που γίνονται αυτό το διάστημα στο ΡTIM για την επιμόρφωση των δασκάλων και καθηγητών των παροικιακών μας σχολείων, θα δώσει το Δεκαπενταύγουστο, διάλεξη με θέμα: ''Ν. Εξαρχόπουλος και Αλ. Δελμούζος: Φιλοσοφική θεμελίωση των απόψεών τους για την Παιδεία''.

    [09] ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΑΝΔΡΕΙΑΣ ΣΕ ΟΜΟΓΕΝΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ.(του Κ. Παϊβανά)

    Σαράντα πολίτες της θα τιμήσει η Αυστραλία με Μετάλλιο Ανδρείας, μεταξύ των οποίων και ο 27χρονος ομογενής μας από την Περθη, Μιχάλης Κεσίσογλου.

    Το μετάλλιο απονέμεται σε πολίτες που με παραδειγματική αυταπάρνηση έκαναν διάφορες πράξεις ανδρείας, ή έσωσαν ανθρώπινες ζωές.

    Ο Μιχάλης Κεσσίσογλου, θα τιμηθεί για τη γενναία του πράξη, το Φεβρουάριο του 1995, να σώσει οδηγό αυτοκινήτου από ομάδα μεθυσμένων που τον ξυλοκοπούσαν αγρίως και απειλούσαν να τον κομματιάσουν με σπασμένα μπουκάλια μπίρας.

    ''Αν σκεφτόμουν έστω και για μια στιγμή τί έκανα, ίσως να μην τολμούσα να μπω μέσα στον κλοιό τριάντα μεθυσμένων που ξυλοκοπούσαν τον οδηγό και τον απειλούσαν με μπουκάλια'', δήλωσε ο Κεσίσογλου.


    ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Το ενημερωτικό δελτίο που προηγήθηκε είναι δικό σας, των αποδημων Ελληνων. Κάθε δραστηριότητα, εκδήλωση, φεστιβάλ, κ.λ.π. θα είναι χαρά μας να φιλοξενηθεί στο δελτίο των "ΝΕΩΝ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ".
    Αναμένουμε νέα σας.
    Επικοινωνείτε καθημερινά με το Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για τα "ΝΕΑ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ" με τον Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη στα τηλέφωνα: 30- 31/244-101 (10 γραμμές). Στελνετε τα Δελτία Τύπου στο Fax: 244-105 και αφήνετε τα μηνύματά σας μέσω INTERNET στο e-mail address: mpa@phillippos.mpa.gr

    Complete archives of the Macedonian Press Agency bulletins are available on the MPA Home Page at http://www.mpa.gr/ and on the U.S. mirror at http://www.hri.org/MPA/


    Macedonian Press Agency Expatriates News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpegro2html v1.00 run on Thursday, 8 August 1996 - 12:33:48