Browse through our Interesting Nodes for Internet Searching Tools & Sources Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

OMOGENEIAKA NEA (12/09/1996)

Macedonian Press Agency Expatriates News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Macedonian Press Agency <mpa@philippos.mpa.gr>

ΝΕΑ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ

Ενημερωτικό Δελτίο του Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων

Θεσσαλονίκη 12 Σεπτεμβρίου 1996


ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • [01] ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ Η ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ
  • [02] ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ-ΤΟΜΕΣ ΣΤΟ 43ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΝ ΧΙΑΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΗΠΑ- ΚΑΝΑΔΑ
  • [03] Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΤΟΡΟΝΤΟ ΧΤΥΠΗΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
  • [04] ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ
  • [05] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΜΟΓΕΝΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΥΣΤΡΑΛΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
  • [06] ΤΑ ΙΣΘΜΙΑ ΑΝΑΒΙΩΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ
  • [07] ΤΟ 3ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΞΕΚΙΝΑ ΣΤΗ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ ΤΕΛΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

  • ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

    [01] ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ Η ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ

    Ολοκληρώθηκαν οι προετοιμασίες για την ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Σπυρίδωνα το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου,στον Αρχιεπισκοπικό Ναό της Αγίας Τριάδας στη Νέα Υόρκη.

    Η ενθρόνιση χαρακτηρίζεται από την ομογένεια ως κορυφαίο εκκλησιαστικό και ιστορικό γεγονός, ενώ όπως έγινε γνωστό στην ακολουθία της ενθρονίσεως θα παραστούν ο Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Ιωακείμ, ως εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου.

    Στην τελετή αναμένεται να παραβρεθούν εκπρόσωποι άλλων θρησκευτικών δογμάτων, εκπρόσωποι των αμερικανικών πολιτικών και πολιτειακών αρχών, ενώ δεν αποκλείεται να παραστεί και ο αντιπρόεδρος των Η.Π.Α. Αλ Γκόρ.Την ελληνική κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο πρέσβης μας στις Η.Π.Α. κ. Λουκάς Τσίλας.

    [02] ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ-ΤΟΜΕΣ ΣΤΟ 43ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΩΝ ΧΙΑΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΗΠΑ- ΚΑΝΑΔΑ.

    Αντιπρόσωποι από όλη τη Βόρεια Αμερική,χιακής καταγωγής, συμμετείχαν στο 43ο Συνέδριο των Χιακών Σωματείων Αμερικής- Καναδά στη Βαλτιμόρη .Για πρώτη φορά πήραν μέρος στις εργασίες εκπρόσωποι συλλόγων από τον Καναδά, το Τέξας και την Καλιφόρνια.

    Το Συνέδριο που διήρκεσε τρεις ημέρες ασχολήθηκε μεταξύ άλλων με τη δημιουργία του "Chian Leadership Club" με στόχο την υποστήριξη των εθνικών μας θεμάτων, η ενίσχυση του "Chios Fund" που χρηματοδοτεί κοινωφελή έργα στη Χίο καθώς και η ανακαίνιση του Σκυλίτσιου Νοσοκομείου Χίου σύμφωνα με τα ισχύοντα στα aleqijamij\ νοσοκομεία. Τέλος οι σύνεδροι ασχολήθηκαν με τα θέματα της νεολαίας και της διατηρησης της εθνικής ταυτότητας, ενώ οι εργασίες έκλεισαν με την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

    [03] Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΤΟΡΟΝΤΟ ΧΤΥΠΗΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

    Ιδιαίτερα ικανοποιημένη δηλώνει η Ελληνική Κοινότητα του Μητροπολιτικού Τορόντο από την επιτυχία της Ελληνικής Εκθεσης, που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της καναδικής εθνικής Εκθεσης στην πόλη.

    "Ο Ελληνισμός του Τορόντο με την κοινότητά του, τους εθνικοτοπικούς συλλόγους και κυρίως τη νεολαία του έδειξε με την πλούσια πολιτιστική αναδρομή που παρουσίασε ότι ξέρει να φυλάσσει προμαχώνες και να δείχνει σωστά στους φίλους και συμπατριώτες μας, Καναδούς, τι σημαίνει Ελλάδα", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Κοινότητας, Αθανάσιος Φούσιας, με το πέρας της Εκθεσης, η οποία διήρκεσε 18 ημέρες.

    Στην Εκθεση πήρε μέρος το υπουργείο Αιγαίου με έκθεση φωτογραφίας, ενώ με ειδικά περίπτερα συμμετείχαν ο Ελληνικός και ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού, η Εθνική Τράπεζα Ελλάδος, η Ολυμπιακή Αεροπορία, η Παμμακεδονική Ενωση ΗΠΑ-Καναδά, η Κυπριακή Κοινότητα Τορόντο και η Λαϊκή Τράπεζα Κύπρου.

    Τις εκδηλώσεις τίμησαν επίσης με τη συμμετοχή τους το χορευτικό της Ελληνικής Κοινότητας του Μόντρεαλ, η χορευτική ομάδα "Κούκι", το Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης, και η χορωδία Αρμονία της Καλαμάτας. Την ευθύνη για τα πολιτιστικά, ιστορικά και λαογραφικά εκθέματα έφερε η ελληνική Κοινότητα Μητροπολιτικού Τορόντο, πλαισιωμένη από τη νεολαία της παροικίας και τους εθνικοτοπικούς συλλόγους.

    [04] ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΘΕΜΑΤΑ - ΕΠΑΦΕΣ ΜΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ

    Διακεκριμένες προσωπικότητες της ομογένειας από όλον τον κόσμο πρόκειται να συναντηθούν από 24 μέχρι 26 Σεπτεμβρίου στην Ουάσιγκτον, στο Συνέδριο που διοργανώνει το UHAC (United Hellenic American Council) με τη στήριξη του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού, της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ) της Διεθνούς Συντονιστικής Προσπάθειας (National Coordinated Effort), στη διάρκεια του οποίου θα συζητηθούν τα εθνικά μας θέματα με Αμερικανούς γερουσιαστές και βουλευτές.

    Ας σημειωθεί ότι προγραμματίζεται επίσης συνάντηση με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, και τον υποψήφιο του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, Μπομπ Ντόουλ. Οι πρόσφατες, εξάλλου, εξελίξεις στην Κύπρο, οι αυξημένες απειλές εναντίον της Ελλάδος και της Κύπρου, οι συμβάσεις της Τουρκίας με Ιράν, Ιράκ και Κούβα, καθώς και οι αμερικανικές προεδρικές εκλογές κάνουν τη συνάντηση αυτή των ομογενών από όλον τον κόσμο ίσως την πιο κρίσιμη και ενδιαφέρουσα των τελευταίων 12 ετών.

    Στο Συνέδριο θα λάβουν μέρος ομογενείς μέλη της Βουλής της Αυστραλίας, του Καναδά, της Αγγλίας και των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, καθώς και εκπρόσωποι του Παγκοσμίου και των Περιφερειακών ΣΑΕ από την Αυστραλία, την Αίγυπτο, το Βέλγιο, τη Μεγάλη Βρετανία, tom Καναδά, όπως επίσης πρόεδροι και αντιπρόσωποι από όλες τις ελληνομαερικανικές οργανώσεις. Στη διάρκεια της παγκόσμιας αυτής συνάντησης, που θα πραγματοποιηθεί στο Καπιτώλιο, θα γίνει μεταξύ άλλων, ενημέρωση των συνέδρων επί θεμάτων στρατιωτικής πολιτικής και γραφειοκρατίας από τον γερουσιαστή Σαμ Ναν, μέλος της Επιτροπής Στρατιωτικών Θεμάτων των ΗΠΑ.

    Σε ειδικό επίσημο δείπνο, θα τιμηθούν ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, η πρέσβειρα των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, Μαντλίν Ολμπράιτ, και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γλαύκος Κληρίδης.

    [05] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΜΟΓΕΝΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΑΥΣΤΡΑΛΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

    Πολυμελής αντιπροσωπεία ομογενών θα συναντηθεί σήμερα στην Καμπέρα με τον υπουργό Εξωτερικών, Αλεξάντερ Ντάουνερ, για να συζητήσει τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και την πολιτική της αυστραλιανής κυβέρνησης στο εθνικό μας ζήτημα.

    Στη συνέχεια οι ομογενείς θα συναντηθούν και με τον σκιώδη υπουργό Εξωτερικών, Λόρι Μπρέρετον, με τον οποίο θα συζητήσουν το περιεχόμενο της πρότασης που κατέθεσε στην κοινοπολιτειακή βουλή για το Κυπριακό.

    [06] ΤΑ ΙΣΘΜΙΑ ΑΝΑΒΙΩΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ

    Tα Iσθμια, οι αρχαίοι αθλητικοί γώνες που γίνονταν στον ναό του Ποσειδώνα στην Κόρινθο, θα αναβιώσουν για δύο μέρες στον δήμο Ηume της Μελβούρνης, με στόχο την προβολή της ελληνικής αρχαιότητας ενόψει των Ολυμπιακών του 2000.

    Οι αγώνες που θα ξεκινήσουν στις 18 Οκτωβρίου θα συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα των εαρινών εκδηλώσεων που διοργανώνει κάθε χρόνο ο δήμος σε συνεργασία με επιχειρηματίες, σχολεία, κοινοτικές οργανώσεις και αθλητικά σωματεία. Οι συμμετέχοντες θα διαγωνιστούν σε αρκετά από τα βασικά αθλήματα, όπως πένταθλο, πυγμαχία, αρματοδρομίες, πάλη και άλλα.

    Οι οργανωτές θα ενθαρρύνουν και άλλους φορείς -ιδιώτες ή οργανισμούς- να συμμετάσχουν στα Ισθμια, με δικές τους προτάσεις που μπορεί να περιλαμβάνουν εκδηλώσεις για την προβολή των γραμμάτων και των τεχνών, καθώς και για την ψυχαγωγία και την σωματική άθληση.

    [07] ΤΟ 3ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΞΕΚΙΝΑ ΣΤΗ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ ΤΕΛΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

    Το Τρίτο Συνέδριο Νεοελληνικών Σπουδών της Εταιρείας Νεοελληνικών Σπουδών Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας θα γίνει στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης από τις 29 Σεπτεμβρίου ώς τις 2 Οκτωβρίου, με θέμα "Ελληνικός Πολιτισμός: Παράδοση, Καινοτομία, Εξέλιξη".

    Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα γίνουν ανακοινώσεις στην Ελληνική και στην Αγγλική γλώσσα από διακεκριμένους επισκέπτες από το εξωτερικό, καθώς κι από διάφορες πολιτείες της Αυστραλίας.

    Οι ανακοινώσεις θα επικεντρωθούν στην πορεία του ελληνικού πολιτισμού στο πρόσφατο παρελθόν και παρόν, όπως και στις epipt~seir για το μέλλον, ενώ θα αναλυθούν έννοιες όπως είναι η παράδοση, η καινοτομία, η εξέλιξη, σε σχέση πάντα με τον πολιτισμό της Ελλάδας, της Κύπρου και της ελληνικής διασποράς.

    ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Το ενημερωτικό δελτίο που προηγήθηκε είναι δικό σας, των αποδημων Ελληνων. Κάθε δραστηριότητα, εκδήλωση, φεστιβάλ, κ.λ.π. θα είναι χαρά μας να φιλοξενηθεί στο δελτίο των "ΝΕΩΝ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ". Αναμένουμε νέα σας. Επικοινωνείτε καθημερινά με το Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για τα "ΝΕΑ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ" με τον Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη στα τηλέφωνα: 30- 31/244-101 (10 γραμμές). Στελνετε τα Δελτία Τύπου στο Fax: 244-105 και αφήνετε τα μηνύματά σας μέσω INTERNET στο e-mail address: mpa@phillippos.mpa.gr


    Complete archives of the Macedonian Press Agency bulletins are available on the MPA Home Page at http://www.mpa.gr/ and on the U.S. mirror at http://www.hri.org/MPA/


    Macedonian Press Agency Expatriates News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpegro2html v1.00 run on Thursday, 12 September 1996 - 14:33:34