Browse through our Interesting Nodes of Greek Sports & Clubs Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

OMOGENEIAKA NEA (25/09/1996)

Macedonian Press Agency Expatriates News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: Macedonian Press Agency <mpa@philippos.mpa.gr>

ΝΕΑ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 1996


ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

  • [01] ΜΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΧΑΙΡΕΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ TOY K.ΣΗΜΙΤΗ ΤΟ ΣΑΕ
  • [02] ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ Κ.ΣΗΜΙΤΗ - (ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ του Κ.Παϊβανά)
  • [03] ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗΝ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ ΜΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΜΒΕΛΕΙΑ
  • [04] TO 3o ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ

  • ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

    [01] ΜΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ ΧΑΙΡΕΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ TOY K.ΣΗΜΙΤΗ ΤΟ ΣΑΕ

    Με ικανοποίηση και προσδοκίες για συνέχιση της πολιτικής που άρχισε να εφαρμόζεται από την προηγούμενη Κυβέρνηση, αλλά και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των θεμάτων του αποδήμου Ελληνισμού, έγινε δεκτή από την ηγεσία της οργανωμένης ομογένειας η εκλογή του Κωνσταντίνου Σημίτη στο πρωθυπουργικό αξίωμα.

    "Εχουμε την πεποίθηση ότι το νέο Κυβερνητικό σχήμα, υπό την ηγεσία του κ. Σημίτη, θα συνεχίσει τη μέχρι τώρα στάση της ελληνικής πολιτείας προς τους αποδήμους, γεγονός που θα βοηθήσει την περαιτέρω ανάπτυξη των καλών σχέσεων της συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της ομογένειας. Είμαστε πάντα στο πλευρό της ελληνικής πολιτείας, και αυτό αναμένουμε από την ίδια", τονίζει σε ανακοίνωση του ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού (ΣΑΕ) Αμερικής, Χρήστος Τομαράς.

    Την ικανοποίησή του εκφράζει παράλληλα ο κ. Τομαράς και για το κλίμα ηρεμίας που επικράτησε κατά την προεκλογική περίοδο, σημειώνοντας ότι "η άψογη διεξαγωγή και το ήπιο κλίμα της προεκλογικής εκστρατείας όλων των υποψηφίων, απέδωσαν καρπούς. Ο ελληνικός λαός είδε και έκρινε με πιο ήρεμη κρίση τα προγράμματα των κομμάτων. Η κρίση του είναι φυσικά σεβαστή από όλους και η πορεία της χώρας διαφαίνεται αταλάντευτη μέσα στον ευρωπαϊκό και παγκόσμιο ορίζοντα".

    Με χαρά χαιρέτισε επίσης ο Πρόεδρος του ΣΑΕ Αμερικής την έκτακτη μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων από την ΕΡΤ στις ΗΠΑ, μέσω τριών δορυφορικών και τεσσάρων καλωδιακών συστημάτων, με τη συμβολή του ΣΑΕ Αμερικής. Σε ό,τι αφορά στις προσδοκίες του ΣΑΕ από τη νέα Κυβέρνηση, σύμφωνα με τον κ. Τομαρά επικεντρώνονται στην στήριξη της ελληνικής πολιτείας για την προβολή των ελληνικών θέσεων και τη διατήρηση της ελληνικής ταυτότητας στο εξωτερικό.

    Ανάλογου περιεχομένου ήταν οι δηλώσεις που έκαναν στο Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και οι Πρόεδροι των Περιφερειακών ΣΑΕ Ωκεανίας και Ασίας-Αφρικής, Ηλίας Ράλλης και Στέφανος Talb\jgr.

    "Πιστεύουμε ότι εφόσον το κόμμα που ίδρυσε το ΣΑΕ αναδείχθηκε και πάλι στην Κυβέρνηση, θα προχωρήσει στην υλοποίηση των υποσχέσεων που έχει δώσει στην ομογένεια και ο θεσμός του ΣΑΕ θα γίνει αυτό που όλοι θέλουμε", δήλωσε ο κ. Ράλλης.

    Από την πλευρά του ο Πρόεδρος των οργανωμένων Ελλήνων της Ασίας και της Αφρικής, κ. Ταμβάκης, εκτιμά ότι "το αποτέλεσμα των εκλογών εξασφαλίζει την απαραίτητη συνέχιση του έργου που άρχισε το ΣΑΕ σε συνεργασία με το προηγούμενο κυβερνητικό σχήμα". Εκφράζει, όμως, παράλληλα την ελπίδα και την ευχή "να υπάρξει αναβάθμιση του Απόδημου Ελληνισμού, με διατήρηση, τουλάχιστον, της θέσης του αρμόδιου για θέματα της ομογένειας αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών", ενώ τονίζει ότι "θα πρέπει σαφώς να λυθεί το θέμα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και να τερματιστεί η παρούσα αδράνεια".

    Την εκλογή του κ. Σημίτη χαιρετίζει με συγχαρητήριο τηλεγράφημά του και ο Πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου, Θεόδωρος Σπυρόπουλος. Ο κ. Σπυρόπουλος συγχαίρει τον πρωθυπουργό για την εκλογή του και του εύχεται καλή επιτυχία στο έργο του.

    [02] ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ Κ.ΣΗΜΙΤΗ - (ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ του Κ.Παϊβανά)

    Την αντιμετώπιση των πολλών προβλημάτων που ταλανίζουν τον Ελληνισμό της Διασποράς αναμένουν οι Ελληνες της Αυστραλίας από την νεοεκλεγείσα κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη,σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Νέος Κόσμος".

    Οπως επισημαίνει το δημοσίευμα "μόνιμα τα τελευταία χρόνια όλοι οι Ελληνες πολιτικοί δηλώνουν και υπογραμμίζουν ότι ο Ελληνισμός της Διασποράς είναι αναπόσπαστο κομμάτι του Ελληνισμού και ο πολυτιμότερος πρεσβευτής της Ελλάδας στο εξωτερικό.Καθώς λοιπόν η πρώτη γενιά των μεταναστών χάνεται σιγά-σιγά στις αγγλόφωνες χώρες, εάν η Ελλάδα δεν ενδιαφερθεί τώρα", τονίζεται στο δημοσίευμα,"υπάρχει κίνδυνος να χάσει για πάντα ένα μεγάλο μέρος αυτού του εθνικού κεφαλαίου που λέγεται Απόδημος Ελληνισμός"

    Κλείνοντας το δημοσίευμα του "Νέου Κόσμου" και αφού αναφέρεται διεξοδικά στα μέτρα που πρέπει να ληφθούν στον τομέα του απόδημου υπογραμμίζει με έμφαση πως το κεφάλαιο "Απόδημος Ελληνισμός"επιβάλλεται να τεθεί μέσα στις προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης του Κώστα Σημίτη.

    [03] ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗΝ ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ ΜΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΜΒΕΛΕΙΑ

    Η ηγεσία του ομογενειακού ελληνισμού από όλες τις ηπείρους συναντάται και συνεδριάζει στην Ουάσιγκτον το τριήμερο 24-25-26 Σεπτεμβρίου με τα εθνικά μας θέματα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

    Στο πανομογενειακό αυτό συνέδριο που διοργανώνεται από το UHAC(Ενωμένο Ελληνοαμερικανικό Συμβούλιο) με τη στήριξη του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού,της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ),της Διεθνούς Συντονιστικής Προσπάθειας συμμετέχουν διακεκριμένες προσωπικότητες της oloc]meiar από τα κοινοβούλια της Αυστραλίας, του Καναδά, της Αγγλίας,των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης καθώς και εκπρόσωποι Ομογενειακών Οργανώσεων από όλο το κόσμο.

    Στο Συνέδριο, που πραγματοποιείται στο Καπιτώλιο παίρνουν μέρος αμερικανοί γερουσιαστές και βουλευτές ,ενώ αναμένεται στη διάρκεια των εργασιών να παρέμβουν με ομιλίες τους οι υποψήφιοι Πρόεδροι των ΗΠΑ κοι Κλίντον και Ντόουλ, από τους οποίους η ομογένεια κυρίως της Αμερικής αναμένει σαφείς δεσμεύσεις για τα εθνικά μας θέματα.

    [04] TO 3o ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ

    Το Τρίτο Συνέδριο Νεοελληνικών Σπουδών της ομώνυμης Εταιρείας της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας θα πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης από τις 29 Σεπτεμβρίου ως τις 2 Οκτωβρίου, με θέμα "Ελληνικός Πολιτισμός:Παράδοση,Καινοτομία,Εξέλιξη".

    Στο συνέδριο θα ανακοινωθούν μελέτες που αναφέρονται στην πορεία του ελληνικού πολιτισμού (Ξενοφών Κοκόλης-εισήγηση για το έργο του ποιητή Γ.Σεφέρη,Νόρα Σκουτέρη-Διδασκάλου θα μιλήσει για τα μουσεία, τις πολιτιστικές στρατηγικές και τις πολιτισμικές αναγκαιότητες), ενώ θα δοθούν μία θεατρική παράσταση από το θίασο της Αδελαϊδας και μία διάλεξη με θέμα "Δημοκρατία και Μοναρχία στην Ελλάδα και στην Αυστραλία" από το γνωστό μελετητή της ελληνοαυστραλιανής λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου της Κουηνσλάνδης κ.Κώστα Καστανά.

    Επίσης θα συζητηθούν στο Συνέδριο αναφορές και προβληματισμοί για τη διδασκαλία των Νεοελληνικών στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

    ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Το ενημερωτικό δελτίο που προηγήθηκε είναι δικό σας, των αποδημων Ελληνων. Κάθε δραστηριότητα, εκδήλωση, φεστιβάλ, κ.λ.π. θα είναι χαρά μας να φιλοξενηθεί στο δελτίο των "ΝΕΩΝ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ". Αναμένουμε νέα σας. Επικοινωνείτε καθημερινά με το Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για τα "ΝΕΑ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ" με τον Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη στα τηλέφωνα: 30- 31/244-101 (10 γραμμές). Στελνετε τα Δελτία Τύπου στο Fax: 244-105 και αφήνετε τα μηνύματά σας μέσω INTERNET στο e-mail address: mpa@phillippos.mpa.gr


    Complete archives of the Macedonian Press Agency bulletins are available on the MPA Home Page at http://www.mpa.gr/ and on the U.S. mirror at http://www.hri.org/MPA/


    Macedonian Press Agency Expatriates News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    mpegro2html v1.00 run on Wednesday, 25 September 1996 - 11:58:05