Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 98-01-05

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: "Greek Press & Information Office, Ottawa Canada" <grnewsca@sympatico.ca>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ, 05/01/1998


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Ελληνοτουρκικά
  • [3] Φορολογικό νομοσχέδιο

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Οι τουρκικές αεροναυτικές ασκήσεις στο Αιγαίο, το φορολογικό νομοσχέδιο και η Βρετανία κατά της Τουρκίας για το Κουρδικό, είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Μαύρη" και όργια σε δικαστικό μέγαρο! Εμπλεκόμενοι δικαστικοί, αστυνομικοί, νομάρχης κ.α.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Ακριβαίνουν από τον Φεβρουάριο τα Ι.Χ.

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Καταργείται η μονιμότητα στο Δημόσιο. (Αν γίνουν δεκτές οι προτάσεις της νέας έκθεσης του Γ. Σπράου).

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Στο δρόμο ο λαός. Δεν αντέχουν άλλο στη φτώχεια και την πείνα οι εργαζόμενοι.

    ΒΡΑΔΥΝΗ: Ωρα μηδέν στο Αιγαίο. Ελληνες κομάντος στις βραχονησίδες.

    ΕΘΝΟΣ: Διπλό χτύπημα στην πρώτη κατοικία. Φορολογική καταιγίδα με νέο νομοσχέδιο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Καλικάντζαροι" στο Αιγαίο παραμονή των Φώτων. Κρίσιμη η σημερινή αεροναυτική άσκησις των Τούρκων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Ασυνεννοησία σε ώρες κρίσιμες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Εξόντωση με 35 νέους φόρους.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Βρετανική ρουκέτα κατά Τουρκίας. "Τα σύνορά σας προς Ανατολάς (!) είναι θολά".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Στον τοίχο η Αγκυρα για το Κουρδικό. Σφοδρή επίθεση των ευρωπαίων κατά της Τουρκίας.

    ΕΣΤΙΑ: Εκλογικόν τραγέλαφον προκαλεί ο "Καποδίστριας". Πλήρης ανεπάρκεια διοικητικής υποδομής.

    ΚΑΛΗΜΕΡΑ: Τι θα γίνει με τα Ταμεία.

    ΤΑ ΝΕΑ: Επιφυλακή για την έξοδο των Κούρδων. Βρώμικο παιχνίδι της Τουρκίας.

    [2] Ελληνοτουρκικά

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ εκτιμά ότι "αν η Τουρκία πραγματοποιήσει σήμερα γυμνάσια κοντά στη βραχονησίδα Καλόγεροι στην Ανδρο, όπως έχει προγραμματίσει, θα δείξει τις πραγματικές προθέσεις της για κλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο. Οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις βρίσκονται σε επιφυλακή".

    Η ΕΣΤΙΑ γράφει ότι "η σημερινή ημέρα, καθώς και η προσεχής Πέμπτη, θεωρούνται καθοριστικαί, διά την εξέλιξιν των τουρκικών ασκήσεων στο Αιγαίο. Διά τας ημέρας αυτάς, έχουν δεσμευθή αι περιοχαί εις το κεντρικόν και νότιον Αιγαίον, όπου ενδεχόμεναι κινήσεις της Τουρκίας, θα συνιστούσαν παραβίασιν των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει ότι "παρά τους χαμηλούς τόνους που τηρεί η ελληνική κυβέρνησις και τις διαβεβαιώσεις που παρέχει προς τους πολίτες, η σημερινή ημέρα είναι ιδιαίτερα κρίσιμη σε ό,τι αφορά την διατήρησι των υφισταμένων ισορροπιών και "status" στο Αιγαίον Πέλαγος, όσο επίσης για την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ τονίζει ότι "σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας για την αναχαίτιση Τουρκικών Μαχητικών Αεροσκαφών ή Πολεμικών Πλοίων, που θα επιχειρήσουν τυχόν παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου ή των Χωρικών μας υδάτων, βρίσκονται από το πρωί όλες οι μονάδες του στόλου που παρακολουθούν τη μεγάλη αεροναυτική άσκηση "Ευέλικτη Πένσα '98", που διεξάγουν αυτές τις μέρες οι Τούρκοι στο αρχιπέλαγος".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ υποστηρίζει "το είδος και το εύρος της δραστηριότητας που θα επιδείξουν σήμερα οι Τούρκοι στρατιωτικοί στην περιοχή του Αιγαίου θεωρούνται από τα επιτελεία των υπουργείων Αμυνας και Εξωτερικών ως απολύτως ενδεικτικά για τον τρόπο με τον οποίο θα εξελιχθεί η εξαγγελθείσα τουρκική αεροναυτική άσκηση".

    Τα ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "κρίσιμο 10ήμερο αρχίζει από σήμερα στο Αιγαίο, καθώς το διάστημα αυτό αναμένεται να πραγματοποιηθούν τα κυριότερα τμήματα της άσκησης στις περιοχές Καλογήρων και νοτίως της Ικαρίας".

    Η ΚΑΛΗΜΕΡΑ προσθέτει ότι "κρίσιμο τεστ για τις πραγματικές προθέσεις της Αγκυρας σε ό,τι αφορά την τουρκική άσκηση στο Αιγαίο, αποτελεί η σημερινή ημέρα. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι η Τουρκία ακύρωσε τμήμα της άσκησης νότια της Ικαρίας και επίσης ανέβαλε -σε ένδειξη καλής θελήσεως- την διεξαγωγή των γυμνασίων που ήταν να γίνουν αύριο, λόγω Θεοφανείων, προσαρμοζόμενη έτσι στο πνεύμα του μνημονίου Παπούλια-Γιλμάζ".

    [3] Φορολογικό νομοσχέδιο

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι "με καθυστέρηση δύο μηνών και αφού έγιναν τα σχετικά "μαγειρέματα", το φορολογικό νομοσχέδιο κατατίθεται μεθαύριο Τετάρτη στη Βουλή. Στόχος είναι το ξεζούμισμα για μια ακόμα χρονιά των "γνωστών-αγνώστων", δηλαδή των μισθωτών και των συνταξιούχων, αλλά και των ελεύθερων επαγγελματιών, αφού καλούνται να πληρώσουν πρόσθετους φόρους 400 δισεκατομμυρίων δραχμών".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει ότι "πικρό καφέ" κερνάει τους φορολογούμενους ανήμερα τη γιορτή του ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Γιάννος Παπαντωνίου, με τους πρόσθετους φόρους των 320 δισ. δραχμών, την αλλαγή στην παρακράτηση του φόρου για μισθωτούς, συνταξιούχους και ελεύθερους επαγγελματίες, τις σκληρές ποινές για όσους οφείλουν στην εφορία, το φόρο ιδιοκατοίκησης και τα θέματα πρώτης κατοικίας, αλλά και τη μείωση πολλών εκπτώσεων που υπήρχαν σήμερα, καθώς και την πρόσθετη ταλαιπωρία για εκατομμύρια φορολογούμενους".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει ότι "φωτιά για όλους τους Ελληνες το φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί την Τετάρτη στη Βουλή. Οι 13 νέοι φόροι που είχαν αρχικά ανακοινωθεί φτάνουν... αισίως τους 35".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ εκτιμά ότι "φορομανία έχει καταλάβει τους αρμόδιους του υπουργείου Οικονομικών. Δεν πέρασαν ούτε 15 ημέρες από την ψήφιση του Προϋπολογισμού στη Βουλή και το μπαράζ των 13 φόρων και τώρα με το φορολογικό νομοσχέδιο που κατατίθεται μεθαύριο, επιβάλλει 4 νέα φορολογικά χαράτσια".

    Το ΕΘΝΟΣ επισημαίνει ότι "στο στόχαστρο της εφορίας μπαίνει η πρώτη κατοικία με το φορολογικό νομοσχέδιο που κατατίθεται στη Βουλή την ερχόμενη Τετάρτη. Το χτύπημα είναι διπλό. Ο φόρος ιδιοκατοίκησης θα επιβάλλεται με βάση τις νέες αντικειμενικές αξίες, οι οποίες θα υπολογίζονται με συντελεστές προσαυξημένους από 10-40%. Ο φόρος στην αγορά πρώτης κατοικίας θα υφίσταται σημαντικούς περιορισμούς στις προβλεπόμενες απαλλαγές".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ προσθέτει ότι "ατέλειωτο αποδεικνύεται το φοροχαράτσωμα για το 1998, καθώς το κρίσιμο έτος για την ένταξη της χώρας μας στην ΟΝΕ θα πρέπει πρώτα να περάσει γερά από τις τσέπες μας. Με το φορολογικό νομοσχέδιο που κατατίθεται την Τετάρτη στη Βουλή, το οικονομικό επιτελείο επιφυλάσσει δυσάρεστες εκπλήξεις για μισθωτούς, συνταξιούχους, ελεύθερους επαγγελματίες, τους έχοντες πισίνες, και γενικότερα φορολογεί οτιδήποτε υπάρχει, ακόμα και τα κέρδη από τηλεοπτικούς διαγωνισμούς".

    Σύμφωνα με τον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ "δέκα πρόσθετα φορολογικά μέτρα - εκπλήξεις, πλέον των ήδη γνωστών δεκατεσσάρων, προβλέπει τελικά το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο καταθέτει αυτή την εβδομάδα στη Βουλή η κυβέρνηση".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.02j run on Monday, 5 January 1998 - 15:28:57 UTC