Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 98-05-13

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 13/05/1998


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Απεργία καθηγητών
  • [3] Ελληνοτουρκικές σχέσεις
  • [4] Κυπριακό
  • [5] Αντιδράσεις τραπεζοϋπαλλήλων
  • [6] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [7] Πώληση Ιονικής-Αντιδράσεις

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Οι αποκρατικοποιήσεις και οι αντιδράσεις τραπεζοϋπαλλήλων, το χρονοδιάγραμμα κινητοποιήσεων των καθηγητών και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Εκδότης: Κ. Μήτσης): Χάος: στις εξετάσεις με την ... καθιερωμένη ετήσια απεργία. Στην αγορά με τις κλειστές τράπεζες.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Εκδότης: Δ. Ρίζος): Κοράκια με μίζα 10% για τα αναπτυξιακά προγράμματα.

    ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ: Συναλλαγή χωρίς..πίστη με την Πίστεως. Ανεπανάληπτο φαγοπότι γύρω απο την ΙΟΝΙΚΗ.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Μας τρώει η ακρίβεια. Επίσημα στοιχεία-σόκ της EUROSTAT για την Ελλάδα.

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Χριστόδουλος προς Σημίτη: "Είμαι κι εγώ εδώ". Σαφέστατο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου στον πρωθυπουργό.

    Η ΑΥΓΗ: Απεργιακός πυρετός στις τράπεζες. Αλυσιδωτές αντιδράσεις για την πώληση της Ιονικής.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Κοράκια στο υπουργείο του Γιάννου. Παίρνουν 10% μίζα απο όλα τα δάνεια οι ελεγκτές, κατήγγειλε ο Δ. Γεωργακόπουλος.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Το παρασκήνιο για την ΙΟΝΙΚΗ και ποιές ΔΕΚΟ ξεπουλάνε. Τι αποφασίζει σήμερα η κυβέρνηση για 12 επιχειρήσεις.

    ΕΘΝΟΣ: Τα 26 επιδόματα που κρίνονται ξανά. Αρχίζει το "ξεσκόνισμα" στα ταμεία.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Νέο Αμυντικό Δόγμα: ..."δεν βαρυέσαι"! Για "γκρίζες ζώνες" και "ΡΚΚ" μίλησαν και απο την Ρόδο οι Τούρκοι, αλλά ο Πάγκαλος σιώπησε.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Κοράκια" στα υπουργεία. Μίζα μέχρι 10% εισπράττουν τα μέλη επιτροπών για να προωθήσουν αναπτυξιακά προγράμματα, αρμοδιότητας υπουργείου ΕΘνικής Οικονομίας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ποιά ταμεία συγχωνεύονται. Κυβερνητικός αιφνιδιασμός εκτός κοινωνικού διαλόγου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: 6 σφαίρες στα ανθρώπινα δικαιώματα. Τούρκοι παρακρατικοί χτύπησαν στην Αγκυρα.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Στον αέρα οι εξετάσεις. Απόφαση για απεργιακό μπαράζ, απο 27 Μαϊου, κατά του διαγωνισμού. Σε ομηρία 150.000 μαθητές-υποψήφιοι.

    ΕΣΤΙΑ: Με ψευδή στοιχεία επιδιώκουν την ένταξη. Τι αποκαλύπτουν οι ευρωπαϊκές μετρήσεις.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Μέτωπο συνδικαλιστών κατά ιδιωτικοποιήσεων. Και επιζητούν πολιτική κάλυψη απο ....το ΠΑΣΟΚ.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Μπαράζ απεργιών σε Τράπεζες σχολεία-Δημόσιο. Σε 48ωρες απεργίες μέσα στον Ιούνιο προσανατολίζεται η ΟΛΜΕ.

    ΤΑ ΝΕΑ: Αναστάτωση στις εξετάσεις λόγω απεργίας. Αντίδραση στο διαγωνισμό καθηγητών.

    ΝΙΚΗ: Αλλάζουν περιβάλλον 3.390 καθηγητές. Ανακοινώθηκαν οι μεταθέσεις απο το υπουργείο Παιδείας.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Δεύτερο "ΝΑΤΟ" συγκρότησαν στη Ρόδο.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Βασ. Παπαγεωργόπουλος: "θα είμαι υποψήφιος". Την Παρασκευή η επίσημη ανακοίνωση για το Δήμο Θεσσαλονίκης.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Στο σφυρί η ΔΕΘ.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Κοινωνικό φόβο έφερε η εγκληματικότητα. Αποκαλυπτική δημοσκόπηση.

    [2] Απεργία καθηγητών

    ΤΑ ΝΕΑ γράφουν οτι "αναστάτωση σε χιλιάδες μαθητές προκαλεί η χθεσινή εισήγηση της πλειοψηφίας της ΟΛΜΕ, να αντιδράσουν οι καθηγητές στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ με απεργία τις δύο πρώτες ημέρες των προαγωγικών εξετάσεων. Δυσκολίες ενδέχεται να αντιμετωπίσουν όμως και οι υποψήφιοι στις γενικές εξετάσεις, καθώς η ΟΛΜΕ προτείνει επίσης να μην κατατεθούν οι βαθμολογίες του Γ'τριμήνου και των προαγωγικών εξετάσεων, σε όσα μαθήματα γίνουν. Η τελική απόφαση, πάντως θα ληφθεί στις 23 Μαϊου".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ εκτιμά οτι αναμένεται να προκαλέσει"μεγάλη αναστάτωση στους μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων το πρόγραμμα κινητοποιήσεων που ανακοίνωσε χθές η ΟΛΜΕ, σε μια προσπάθεια να "μπλοκάρει" τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη των εκπαιδευτικών".

    Η ΝΙΚΗ με τίτλο "Εξετάσεις μετ'εμποδίων" αναφέρει οτι "ο Ιούνιος είναι πλέον κοντά και για μια ακόμη φορά χιλιάδες παιδιά καλούνται να ανταποκριθούν σε μια διαδικασία, αυτή των Πανελλήνιων Εξετάσεων, όχι μόνο δύσκολη αλλά και εξαιρετικά ψυχοφθόρα".

    Η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ υποστηρίζει οτι "σοβαρές επιπλοκές στην ομαλή διεξαγωγή των προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων πρόκειται να δημιουργήσουν οι δύο 48ωρες απεργίες που αποφάσισε χθές το βράδυ η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης ΟΛΜΕ. Εκφράζονται φόβοι για σοβαρή ευσλειτουργία στην απρόσκοπτη διενέργεια των γενικών εξετάσεων, αφού τέσσερις ημέρες απεργίας στις απολυτήριες εξετάσεις σημαίνει οτι θα καθυστερήσει και η έκδοση των αποτελεσμάτων και τελειοφοίτων του λυκείου".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Εκδότης Κ. Μήτσης) σημειώνει οτι "στον αέρα για μια χρονιά ακόμη οι εξετάσεις, προαγωγικές, απολυτήριες αλλά και γενικές. Οι εκπαιδευτικοί αποφάσισαν χθές απεργιακές κινητοποιήσεις στη διάρκεια των προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων, ενώ την τελική τους θέση για τις γενικές θα την αποφασίσουν πέντε μέρες πριν την έναρξη των γενικών εξετάσεων".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ επισημαίνει οτι "μέχρι το κατώφλι των γενικών εξετάσεων έφθασαν τα θραύσματα της απεργιακής βόμβας της ΟΛΜΕ. Εάν υπερψηφιστεί απο τις γενικές συνελεύσεις των καθηγητών η χθεσινή εισήγηση της διοίκησης της ομοσπονδίας θα γίνουν ..κουτσές οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις των μαθητών".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ τονίζει οτι "μπαράζ απεργιών, αρχής γενομένης απο τις 27 Μαϊου εισηγείται προς τις ΕΛΜΕ το ΔΣ της ΟΛΜΕ που συνεδρίασε χθές. Αν υλοποιηθούν οι απειλές των εκπαιδευτικών είναι πολύ πιθανό να φτάσουμε μέχρι και σε αναβολή των γενικών εξετάσεων για μερικές μέρες καθώς οι ημερομηνίες δεν ...βγαίνουν. Η ΟΛΜΕ είανι πάντως αποφασισμένη να τραβήξει το σκοινί μέχρι τα άκρα ενώ απο την πλευρά της η κυβέρνηση θα τηρήσει σκληρή στάση, όπως άλλωστε κατέστησε σαφές χθές τον Γ. Αρσένη ο πρωθυπουργός".

    [3] Ελληνοτουρκικές σχέσεις

    Η ΕΣΤΙΑ γράφει οτι "κατηγορηματικώς διέψευσε χθές ο υπουργός Εξωτερικών κ. Θ. Πάγκαλος οτι είς το πλαίσιον της διασκέψεως της ΔΕΕ είς Ρόδο, είχε συνάντησιν με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ κ. Σολάνα με αντικείμενον τα μέτρα οικοδομήσεως εμπιστοσύνης Ελλάδος- Τουρκίας".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ αναφέρει οτι "με "παιχνίδια πολέμου" και "σενάρια" για "θερμό καλοκαίρι" στο Αιγαίο και την Κύπρο, η Ουάσιγκτον κλιμακώνει την πίεση προς την ελληνική κυβέρνσηη, με προφανή στό να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μια "συνολική διευθέτηση" των εκκρεμοτήτων στη νοτιοανατολική Μεσόγειο".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ σημειώνει οτι "συνδυασμένη επίθεση εναντίον της Ελλάδος εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβερνήσεως κ. Μπουλέντ Ετσεβίτ και ο υπουργός Αμύνης κ. Ισμέτ Σεζκίν καθώς ο δεύτερος -στη Ρόδο όπου ευρίσκετο- επανέφερε το θέμα των γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο, ενώ ο κ. Ετσεβίτ κατηγόρησε τη χώρα μας οτι δήθεν έχει αλυτρωτικές επιδιώξεις εμφορείται απο τη Μεγάλη Ιδέα και το όραμα του πανελληνισμού".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ εκτιμά οτι ο Τούρκος υπουργός Αμυνας έδωσε "ρεσιτάλ ανατολίτικης πολιτικής στο διήμερο της Συνόδου της ΔΕΕ στη Ρόδο. Κατ'αρχήν έπαιξε τέλεια τον ρόλο του Διπλωμάτου, ρίχνοντας τους τόνους ενώπιον των εταίρων μας σε πάν ο,τι αφορά τις τουρκικές αξιώσεις στο Αιγαίο, αλλά με την λήξι της Διασκέψεως ξεσπάθεωσε. Χωρίς να σεβασθεί ούτε κάν τους στοιχειώδεις κανόνες της φιλοξενίας εντός του ελληνικού εδάφους εξαπέλυσε εκ νέου τα τουρκικά πυροτεχνήματα περί "γκρίζων ζωνών" στο Αρχιπέλαγος, επανέφερε τους ισχυρισμούς περί συνεργασίας Ελλάδος και ΡΚΚ και κατέληξε ζητώντας εφ όλης της ύλης διάλογο ώστε να υλοποιηθούν τα ΜΟΕ που προτείνει ο ΓΓ του ΝΑΤΟ".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υποστηρίζει οτι "επαναβεβαίωσε το σύνολο των διεκδικήσεων της χώρας του σε βάρος της Ελλάδος και επανέλαβε τις απειλές εναντίον της Κύπρου ο τούρκος υπουργός Αμύνης Ισμέτ Σεγκίν κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Ρόδο. Η κυβένρηση ωστόσο αιχμάλωτη στην αντίληψη κατευνασμού των γερακίων της Αγκυρας απέφυγε για μια ακόμη φορά οιανδήποτε απάντηση επί της ουσίας".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ προσθέτει οτι "με μια ανθελληνική τορίλη που εκτόξευσε ο υπουργός Αμυνας της Τουρκίας Ισμέτ Σεζγκίν έπεσε χθές η αυλαία του προσκηνίου αλλά και του παρασκηνίου της υπουργικής συνόδου στη Ρόδο. Ο κ. Σεζγκίν μετά το χασαποσέρβικο χόρεψε στους τόνους της εντάσεως που υπαγορεύει το πολιτικοστρατιωτικό κατεστημένο της χώρας του, εγείροντας θέαμτα "γκρίζων ζωών " στο Αιγαίο και εμμέσως ζήτημα υποστηρίξεως του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος απο την Ελλάδα".

    [4] Κυπριακό

    Ο ΛΟΓΟΣ γράφει οτι "παλινδρομήσεις επισημαίνει η κυπριακή κυβέρνηση στις νέες δηλώσεις της Ουάσιγκτον σχετικά με τις ευθύνες για την αποτυχία της πρόσφφατης αποστολής Χόλμπρουκ στο Κυπριακό. Παράλληλα αποφασιστική θα είναι η στάση που θα τηρήσει η κυπριακή κυβέρνηση στα σενάρια περί "θερμού επεισοδίου" που έντεχνα διοχετεύονται απο ορισμένα μέσα ενημέρωσης, με αφορμή την επικείμενη εγκατάσταση των S-300".

    Το ΕΘΝΟΣ αναφέρει οτι "οι διαφωνίες της ομάδας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που ασχολείται αποκλειστικά με το Κυπριακό, με τους γραφειοκράτες του υπουργείου Εξωτερικών, βγήκαν στην επιφάνεια αφού πλέον διακρίνονται δια γυμνού οφθαλμού οι διαφορές απόψεων του ειδικού συντονιστή Τόμ μίλερ και του κ Τζέιμς Ρούμπιν που θεωρείται το δεξί χέρι της υπουργού εξωτερικών κ. Μαντλίν Ολμπράϊτ. Ο κ. Μίλερ που έχει την ευθύνη των διαπραγματεύσεων όταν απουσιάζει ο προεδρικός απεσταλμένος κ. Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ απέδωσε την "παρεξήγηση" σε ελλιπή ενημέρωση του κ. Ρούμπιν. Ως γνωστόν, ο τελευταίος στην προχθεσινή ενημέρωση των δημοσιογράφων, ισχυρίστηκε οτι για το αδιέξοδο στην Κύπρο ευθύνονται και οι δύο πλευρές".

    [5] Αντιδράσεις τραπεζοϋπαλλήλων

    Η ΑΥΓΗ γράφει οτι "με απεργιακό μπαράζ απαντούν οι τραπεζοϋπάλληλοι στην κυβερνητική απόφαση για την πώληση της Ιονικής αντιδρώντας μαχητικά στην πολιτική ιδιωτικοποιήσεων που προωθεί ευρύτερα η κυβέρνηση. Το πρόγραμμα απεργιακού αγώνα που αποφάσισε χθές το Γενικό Συμβούλιο της ΟΤΟΕ προβλέπει κυλιόμενες 24ωρες απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλες τις τράπεζες, του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, αρχίζοντας απο μεθαύριο Παρασκευή και συνεχίζοντας έως τις 6 Ιουνίου".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει οτι "περίοδος αναστάτωσης στη λειτουργία των τραπεζών αρχίζει απο την Παρασκευή, μετά τη χθεσινή απόφαση της ΟΤΟΕ για κυλιόμενες 24ωρες απεργίες στο σύνολο του κρατικού, αλλά και του ιδιωτικού τραπεζικού τομέα, ενώ η απεργάι διαρκείας στην Ιονική βρίσκεται σε εξέλιξη, με αιχμή την επικείμενη ιδιωτικοποίηση της τράπεζας".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Εκδότης Δ. Ρίζος) αναφέρει οτι "με κόντρες, διαξιφισμούς κατά της ΟΤΟΕ ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της Ομοσπονδάις, που αποφάσισε εναλλασσόμενες 24ωρες απεργίες σε τράπεζες μέχρι αρχές Ιουνίου. Αιχμή των απεργιακών κινητοποιήσεων για την ΟΤΟΕ είναι: οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, στο ασφαλιστικό αλλά και ο τρόπος με τον οποίο η κυβέρνση μεθοδεύει τις ιδιωτικοποιήσεις".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ προσθέτει οτι "γενικευμένη η πολιτική αντιπαράθεση εργαζομένων ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ κατά της καίριας επιλογής της κυβέρνησης, για ιδιωτικοποίηση ή πώληση δημόσιων οργανισμών - θέμα που σήμερα συγκεκριμενοποιείται σε ευρεία διυπουργική σύσκεψη στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας. Απο χθές ξεκίνησε απεργάι διαρκείας στην Ιονική Τράπεζα με σχεδόν καθολική τη συμμετοχή των υπαλλήλων της, ενώ σε πολύωρη συνεδρίασή του το Γενικο Συμβούλιο της ΟΤΟΕ αποφάσισε τη στήριξη της απεργίας με την κήρυξη 24ωρων απεργιών καθημερινά απο την Παρασκευή 15 Μαϊου (αρχής γενομένης απο την Εθνική Τράπεζα)".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει οτι "χοντραίνει το παιχνίδι κυβέρνησης και τραπεζών, αφού χθές η ΟΤΟΕ αποφάσισε να προχωρήσει σε 24ωρες κυλιόμενες απεργίες στις κρατικές και ιδιωτικές τράπεζες εως και τις 12 Ιουνίου, την ημέρα της γενικής συνέλευσης των μετόχων της Εμπορικής μετά την εμμονή της κυβέρνησης να προχωρησει στην πώληση της Ιονικής Τραπεζας".

    (Γ.Π.)

    [6] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Τα βασικά θέματα του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι τα εξής: οι νέες απεργιακές κινητοποιήσεις στις Τράπεζες, η άνοδος τιμών κατά 3,40% στο Χρηματιστήριο Αθηνών, το χρονοδιάγραμμα των αποκρατικοποιήσεων, η εξέλιξη της ισοτιμίας δραχμής-ecu και η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Xiosbank.

    ΓΕΝΙΚΗ Δημοπρασιών: ``Υψηλά θα διατηρήσει τα επιτόκια της η ΤτΕ σύμφωνα με διαβεβαιώσεις προς το ΔΝΤ''

    ΕΞΠΡΕΣ: ``Η κυβέρνηση επιμένει στην πολιτική αποκρατικοποιήσεων με στόχο: Ενίσχυση ανταγωνιστικότητας''

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: ``Σήμα στην αγορά από 7 υπουργούς-Κρίσιμη η σημερινή σύσκεψη

    για τις αποκρατικοποιήσεις.''

    ΚΕΡΔΟΣ: ``Ισχυροποιείται η ισοτιμία της δραχμής έναντι του ECU-Η ανατίμηση έφθασε συνολικά από τις 13-3-98 στο 4,51%.''

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: ``Επενδυτική εξόρμηση σε Βαλκάνια και Σοφοκλέους από τέσσερις μεγάλες επιχειρήσεις-Αισθητή ανάκαμψη στο ΧΑΑ.''

    [7] Πώληση Ιονικής-Αντιδράσεις

    Η ΕΞΠΡΕΣ αναφέρει ότι: ``Εντονο απεργιακό ρεύμα-αγνώστου "βάθους" επί του παρόντος-προκαλεί στο χώρο των τραπεζών η διαδικασία αναδιάρθωσης που προωθεί η κυβέρνηση, με σημείο αιχμής την Ιονική Τράπεζα. Τα καταστήματα της Ιονικής σε όλη τη χώρα κλείνουν και πάλι από σήμερα, επ'αόριστον, εξαιτίας της απεργίας διαρκείας των εργαζομένων, ενώ θα συνεχισθεί και η κατάληψη του μηχανογραφικού κέντρου της Τράπεζας.''

    (Ι.Π.)


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.02m run on Wednesday, 13 May 1998 - 11:43:08 UTC