Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 98-07-17

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 17/07/1998


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Κυπριακό
  • [3] Νέφος
  • [4] Νέα Δημοκρατία
  • [5] Τουρκία-Ισραήλ
  • [6] Οικονομία
  • [7] ΝΑΤΟ-ΗΠΑ
  • [8] Ασκηση Ενοπλων Δυνάμεων
  • [9] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [10] Χρηματιστήριο Αθηνών-Ιστορικό ρεκόρ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Η παραπομπή στο Πειθαρχικό της ΝΔ των δυο βουλευτών, το θέμα των πυραύλων S-300 και η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ ( Μήτσης): Στο σκαμνί του κόμματος. Ο Καραμανλής παραπέμπει Γιακουμάτο-Γιοβανούδα.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ ( Ρίζος): Ασυδοσία της ασυλίας. Εκρηξη Μητσοτάκη για την υποκρισία των πολιτικών.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Γ.....,δέρνουν και χορεύουν. "Παραλίες" ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

    ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ: Ανησυχεί το Μαξίμου απο την έρευνα Γεράκη. Υπάρχουν στοιχεία στον Εισαγγελέα για ευθύνες στο υπουργικό περιβάλλον.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Υποκρισία με την ασυλία. Το ΠΑΣΟΚ αρνείται να αλλάξει το νόμο.

    Η ΑΥΓΗ: Θέμα ασυλίας βουλευτών μετά και τα νέα κρούσματα επιθετικής συμπεριφοράς που δυσφημούν την πολιτική.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Γκάλοπ φωτιά στο ΠΑΣΟΚ. Τρίτη η Δαμανάκη με 15%

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ο Γεράκης αγγίζει την κορυφή της Κατεχάκη.

    ΕΘΝΟΣ: Τιτανικός τώρα η Ν. Δημοκρατία.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Χριστόδουλος-Παπουτσής σχεδιάζουν σήμερα το "Τέμενος" στις Βρυξέλλες με.. ορθόδοξο τρούλο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Δίσκο επαιτείας βγάζει η κυβέρνηση για να συγκεντρώσει 4 τρις

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Νέφος Λαλιώτη. Καταγγελία-σόκ της "Γκρίνπις": η ρύπανση σκοτώνει και το κρύβουν.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Οι νταήδες "δέρνουν" τη ΝΔ. Ο Καραμανλής τρέχει να επουλώσει τα τραύματα.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Μητσοτάκης: αθλιότητες. Εβερτ: να το δούμε. Κουμπούρια στη ΝΔ για τα "ανδραγαθήματα" των δύο.

    ΕΣΤΙΑ: Ατολμα ημίμετρα και στο εργασιακό. Καμμία προσαρμογή στα διεθνή δεδομένα.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Δύο γλώσσες μια πολιτική στην οικονομία. ΠΑΣΟΚ-ΝΔ συμφωνούν στις βασικές αλλαγές, διαφωνούν στους χειρισμούς.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Βρέθηκε φάρμακο που "σκοτώνει" το AIDS.

    ΤΑ ΝΕΑ: Βουλιάζουν απο δάνεια χιλιάδες οικογένειες. Διπλασιάστηκαν όσοι δεν μπορούν να πληρώσουν.

    ΝΙΚΗ: Η κυβέρνηση ρίχνει στην αγορά το φθινόπωρο, λαϊκά ομόλογα. Θα είναι αφορολόγητα και υψηλής απόδοσης.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Μαζική καταδίκη του αντεργατικού νομοσχεδίου.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Σάπιο δίκτυο υδροδοτεί τη Θεσσαλονίκη. Χωρίς νερό και σήμερα οι περισσότερες περιοχές.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Νερασθένεια.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Οι αγωγοί ήταν 40 χρόνων. Δίχως νερό η Θεσσαλονίκη. Κυκλοφοριακό χάος.

    [2] Κυπριακό

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης ) γράφει οτι ``σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το αμερικανικό σχέδιο με στόχο τη ματαίωση της εγκατάστασης των ρωσικών πυραύλων S-300 στην Κύπρο. Η σειρά επαφών με τους Χ. Σολάνα και Ι. Καρανταγί στην Ουάσιγκτον και ο γύρος επισκέψεων στη Λευκωσία αναμένεται να κρίνουν την τελική έκβαση της υπόθεσης. Πάντως, η Αγκυρα παραμένει αρνητική έναντι της πρότασης των Αμερικανών για ζώνη απαγόρευσης πτήσεων και βραχυκυκλώνει τα πάντα. Η ενεργός παρέμβαση των Ηνωμένων Πολιτειών στην υπόθεση των S-300 παίρνει συγκεκριμένη μορφή και σχήμα, μέρα με τη μέρα``.

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ σημειώνει οτι ``η τροφοδότηση του ψευδοκράτους με τρία εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερό, που θα μεταφέρεται σε πρώτη φάση από το λιμένα Σογκιουκσού με πλαστικά μπαλόνια (και σε δεύτερη φάση από αγωγό, ο οποίος αναμένεται να κατασκευασθεί μακροπρόθεσμα στην Αττάλεια), αποτελεί την πρώτη ενέργεια ``ενσωμάτωσησ`` των κατεχομένων εδαφών. Οι μηχανισμοί της τουρκικής προπαγάνδας προβάλλουν ιδιαιτέρως το γεγονός αυτό και το συνδέουν με την επίσκεψη του προέδρου της γείτονος, Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ``.

    ΤΑ ΝΕΑ τονίζουν οτι ``την αμερικανική θέση -και πίεση προς τη Λευκωσία- περί ακύρωσης της εγκατάστασης των πυραύλων S-300 εμφανίζεται να υιοθετεί και η προεδρεύουσα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, Αυστρία. Την ίδια στιγμή, ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών εκτιμά -σε συνέντευξή του- ότι υπάρχει ακόμη χρόνος για να επιτευχθεί κάποια συμφωνία για την αποστρατιωτικοποίηση της Κύπρου. η Τουρκία, πάντως, την οποία δημοσίευμα της αμερικανικής ``Ουάσιγκτον Ποστ`` χαρακτηρίζει σταθεροποιητική δύναμη στην περιοχή, προβαίνει σε ένα ``μπαράζ`` κινήσεων αδιαλλαξίας``.

    Η ΝΙΚΗ στο σχόλιό της αναφέρει μεταξύ άλλων οτι ``η αγορά κι η εγκατάσταση των S-300 στην Κύπρο θα βρίσκεται στο επίκεντρο της εξωτερικής πολιτικής της χώρας τουλάχιστον μέχρι το φθινόπωρο. Οι Αμερικανοί πιέζουν για την ακύρωση της συμφωνίας και ο ειδικός συντονιστής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ κ. Τομ Μίλερ έρχεται το σαββατοκύριακο σε Αθήνα και Λευκωσία, κι ίσως και στην Αγκυρα, για να ασκήσει περισσότερες πιέσεις, ενώ ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου χαρακτήρισε ``προκλητική`` την εγκατάσταση των S-300. Η ουσία του προβλήματος είναι πάρα πολύ απλή. Πρώτον: Οι απειλές της Αγκυρας είναι στον αέρα και δεν μπορεί να πραγματοποιηθούν χωρίς την έγκριση και τη φροντίδα των Αμερικανών. Δεύτερον: Υπάρχει και η Ρωσία... και Τρίτον: επειδή η επιχειρηματολογία, ότι δεν μπορεί να εμποδίζεται ένα κράτος στην άμυνά του, μάλλον δεν είναι κατανοητή, μία πρακτική απομένει. Η αποφασιστικότητα``.

    Ο ΛΟΓΟΣ υπογραμμίζει οτι ``την κατηγορηματική άρνησή της να αποδεχθεί τις αμερικανικές προτάσεις για την εφαρμογή ``μορατόριουμ`` στις πτήσεις ελληνικών και τουρκικών μαχητικών πάνω από την Κύπρο επανέλαβε χθες η Αγκυρα, ενώ ο Τούρκος πρωθυπουργός Μ. Γιλμάζ και ο Πρόεδρος Σ. Ντεμιρέλ ετοιμάζονται για διαδοχικές επισκέψεις στα κατεχόμενα``.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει οτι "σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αμερικανοί στο παρόν στάδιο, φαίνονται αποφασισμένοι να αποφύγουν οιαδήποτε παρέμβαση-πίεση προς την πλευρά της Τουρκίας, όσον αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός οτι η Ουάσιγκτον επέλεξε το δρόμο της "σιωπής" έναντι της πρωτοφανούς αξίωσης των Τούρκων να μην προσεγγίζουν στο εξής αμεριακνικά πολεμικά πλοία... στο λιμάνι της Ρόδου, διότι το συγκεκριμένο νησί αποτελεί... "αποστρατιωτικοποιημένη" περιοχή.. Διπλωματικές πηγές τόνιζαν οτι θα πρέπει να θεωρείται απίθανο πως οι ΗΠΑ θα συναινέσουν στο τουρκικό αίτημα. Πρέπει να θεωρείται πολύ πιθανό πως η Ουάσιγκτον θα προσπαθήσει στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να διατηρήσει ένα στοιχειωδώς "ήρεμο " κλίμα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και να αποτρέψει οποιαδήποτε νέα "έξαρση" που θα έθετε σε κίνδυνο τη θέση του Γιλμάζ. Αμερικανοί αξιωματούχοι φροντίζουν να διαμηνύουν προς όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη οτι ούτε στις επικείμενες εκλογές θα καταφέρει ο νύν πρωθυπουργός της Τουρκίας να εξασφαλίσει την αυτουναμία η οποία υποτίθεται πως απαιτείται ωστε να λαβει κάποιες "θαρραλέες" αποφάσεις έναντι της Ελλάδος και της Κύπρου".

    [3] Νέφος

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) γράφει οτι ``η δημόσια υγεία χιλιάδων Αθηναίων απειλείται. Οι καρδιαγγειακές και αναπνευστικές παθήσεις, οι νευρολογικές διαταραχές, οι διάφορες μορφές καρκίνου και οι ίλιγγοι, είναι οι κύριες αιτίες που θα ευθύνονται σε λίγα χρόνια για την αύξηση της θνησιμότητας. Ολες αυτές οι ασθένειες δεν είναι τίποτα άλλο από τις συνέπειες του ``δολοφονικού`` νέφους, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση αδιαφορεί να λάβει τα άμεσα μέτρα που απαιτούνται για την καταπολέμηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης``.

    [4] Νέα Δημοκρατία

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει οτι "η συγγνώμη του πιστολέρο Γερ. Γιακουμάτου και οι "διευκρινίσεις" του Β. Γιοβανούδα, δεν κάλυψαν τα τραύματα που υπέστη η ΝΔ απο τα νταηλίκια των μελών της. Προβληματισμένος ο Κώστας Καραμανλής, τρέχει να μαζέψει τα.. αίματα με παραπομπή των βουλευτών του στην Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος".

    Το ΕΘΝΟΣ αναφέρει οτι ``κλυδωνίζεται το σκάφος της Νέας Δημοκρατίας. Αυτή τη φορά δεν πρόκειται για στρατηγικής σημασίας διαφορές γύρω από τα μεγάλα ή ``μικρά`` προβλήματα της χώρας. Προσέκρουσε στο παγόβουνο πράξεων, που εμπίπτουν στο κοινό ποινικό δίκαιο και που πρωταγωνιστές είναι βουλευτές της. Μπροστά στη δίνη των αποκαλύψεων σημειώνονται νεες εξελίξεις``.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ επισημαίνει οτι ``με καμπάνες απειλεί ο πρόεδρος της ΝΔ τους βουλευτές με την ατυχή συμπεριφορά, τους οποίους και παραπέμπει στο Συμβούλιο Δεοντολογίας. Τα δύο ατυχή περιστατικά -αλλά και το περιστατικό με τον βουλευτή κ. Κ. Καραμηνά- έχουν αναστατώσει την Ρηγίλλης, ενώ αρκετοί κάνουν λόγο για ``κακοδαιμονία`` ``.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ υπογραμμίζει οτι ``σάλος έχει ξεσπάσει στη ΝΔ με αφορμή τα καμώματα των δύο βουλευτών Γ. Γιακουμάτου και Β. Γιοβανούδα. Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για ``αθλιότητες που πρέπει να προβληματίσουν τον πρόεδρο του κόμματος``, ενώ, αντιθέτως, ο Μ. Εβερτ (στον οποίο φέρονται να πρόσκεινται οι δύο βουλευτές) κράτησε αποστάσεις. Η κοινή γνώμη, για πολλοστή φορά το τελευταίο διάστημα, παρακολουθεί άναυδη πράξεις και συμπεριφορές που κάθε άλλο παρά αναβαθμίζουν το κύρος του Κοινοβουλίου``.

    Η ΑΥΓΗ τονίζει οτι "το θέμα δεν περιορίζεται στην απαράδεκτη συμπεριφορά δύο βουλευτών. Ούτε αφορά μόνον το κόμμα τους. Αντικατοπτρίζει την κρίση πολιτικής ηθικής που σφραγίζει το πολιτικό σύστημα, όπως έχει φανεί και με τις εξαρτήσεις των κομμάτων απο τα διαπλεκόμενα. Τη θεσμική διάσταση και τις αναγκαίες κοινά αποδεκτές ρυθμίσεις αναδεικνύει η σημερινή επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλου στον πρόεδρο της Βουλής Απ. Κακλαμάνη. Αποφεύγοντας τον εύκολο δρόμο της κομματικής αντιδικίας ο Ν. Κωνσταντόπουλος προτείνει αμέσως σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, υπο την προεδράι του κ. Κακλαμάνη ώστε να διαμορφωθεί δεσμευτικό για τα κόμματα πλαίσιο δεοντολογίας και κυρώσεων και θέτει θέμα αναθεώρησης των δύο άρθρων του Συντάγματος (61 και 62) για τη βουλευτική ασυλία".

    [5] Τουρκία-Ισραήλ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει οτι "πολλά ερωτηματικά δημιουργεί τον τελευταίο καιρό η στάση του Ισραήλ έναντι της Κύπρου, ιδιαίτερα μετά την υπογραφή συμφωνίας για στρατιωτική συνεργασία με την Τουρκία. Συχνά πυκνά εμφανίζονται πληροφορίες που φέρουν την κυβέρνηση του Ισραήλ να ενεργεί ως εκπρόσωπος της Αγκυρας και να στηρίζει επιλογές που στρέφονται είς βάρος των συμφερόντων Ελλάδας-Κύπρου. Δεν έλειψαν άλλωστε και οι παρεξηγήσεις απο παραβιάσεις του κυπριακού εναέριου χώρου απο ισραηλινά αεροσκάφη που μετείχαν σε άσκηση με τις τουρκικές ενοπλες Δυνάμεις".

    [6] Οικονομία

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει οτι "το ενδιαφέρον των μικρών αποταμιευτών σκοπεύει να προσελκύσει το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να εξασφαλίσει τα απαιτούμενα για την κάλυψη των δανειακών του αναγκξών. Αρχής γενομένης απο τον Σεπτέμβριο, θα εκδίδονται αποταμιευτικά ομόλογα (saving certificates), σταθερού επιτοκίου μικρής ονομαστικής αξίας και μη διαπραγματεύσιμα στη δευτερογενή αγορά. Η χρονική διάρκεαι των τίτλων θα είναι 3,5 ή 10 χρόνια".

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ, "δίσκο επαιτείας" βγάζει η κυβέρνηση για να συγκεντρώσει το μυθώδες ποσό των 4 τρις δρχ και να καλύψει τις υποχρεώσεις καιτ α χρέη της έως τα τέλη Δεκεμβρίου. Οι δανειακές ανάγκες του Δημοσίου, για το διάστημα που απομένει ως το τέλος του 1998 ξεπερνούν κάθε προηγούμενο εφόσον όπως ανέφερε χθές ο ίδιος ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Ν Χριστοδουλάκης, το δημόσιο για να καλύψει τις ανάγκες του θα πρέπει να δανείζεται 800 δις καθε μήνα".

    [7] ΝΑΤΟ-ΗΠΑ

    Η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ γράφει οτι "η σύσταση Περιφερειακών Κέντρων Χειρισμού κρίσεων (ΠΚΧΚ) στα ΒΑλκάνια και τον Καύκασο, που προσπαθούν παντοιοτρόπως να προωθήσουν οι Αμερικανοί φαίνεται να απασχολεί έντονα την ελληνική πλευρά, ενώ αρκετά σκεπτικός σε ο, τι αφορά την υλοποίηση των προτάσεων αυτών είναι ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος εκτιμά οτι "με κάτι τέτοια κέντρα μήπως η Ελλάδα εμφανισθεί οτι είαν μέρος των συγκεκριμένων προβλημάτων και κρίσεων". Οι ΗΠΑ θεωρούν οτι στη Β. Ελλάδα και στην παρευξείνιο περιοχή της Τουρκίας θα μπορούσαν να συσταθούν δύο ΠΚΧΚ με πολυεθνικό επιτελείο διπλωματιών, διεθνολόγων και στρατιωτικών, τα οποία θα επικεντρώνονται στους τομείς της προληπτικής διπλωματίας, την ειρηνευτικών αποστολών, των ΜΟΕ, του χειρισμού λεπτεπίλεπτων καταστάσεων, της διαθεσιμότητας τοπικών δυνάμεων για PEACEMAKING καθώς και για μέτρα χαλάρωσης. Το προτεινόμενο ΠΚΧΚ στην Ελλάδα θα έχει την ευθύνη των περιοχών της Βαλκανικής, ενώ το αντίστοιχο της Τουρκίας θα καλύπτει τη Μαύρη Θάλασσα, τον Καύκασο και την κεντρική Ασία".

    Η ΕΣΤΙΑ αναφέρει οτι "μέχρι το τέλος του έτους θα αρχίσουν αι διαδικασίαι ενεργοποιήσεως του χερσαίου στρατηγείου του ΝΑΤΟ είς την Λάρισαν, η λειτουργία του οποίου συμφώνως προς το επίσημον χρονοδιάγραμμα της Συμμαχίας θα αρχίση να λειτουργή απο την 4η Οκτωβρίου του προσεχούς έτους 1999. Το στρατηγείον θα εγκατασταθή είς τον Τύρναβον, όπου προετοιμάζεται η απαραίτητος κτιριακή και άλλη υποδομή και θα στελεχωθή απο 600 Ελληνας και ξένους αξιωματικούς".

    [8] Ασκηση Ενοπλων Δυνάμεων

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει οτι "έμπρακτη επιβεβαίωση του δόγματος της "άμεσης και ευέλικτης ανταπόδοσης" των Ενόπλων μας Δυνάμεων, αποτέλεσε η διακλαδική άσκηση ΣΑΡΙΣΑ 98 την ευθύνη για τη διεξαγωγή τη ςοποίας είχε το Β'Σώμα Στρατού".

    Σύμφωνα με τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, "η νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων και ιδιαίτερα η μετατροπή του Β Σώματος Στρατού που εδρεύει στη Βέροια, σε αυτοτελή ταχυκίνητη δύναμη, ανταποκρίνεται απόλυτα στη νέα δομή του ΝΑΤΟ και στις κατευθύνσεις του για συγκρότηση ευέλικτων δυνάμεων ταχείας επέμβασης. Δεν είναι τυχαίο οτι και η Ελληνική Δύναμη Βοσνίας και η Ελληνική Δύναμη Αλβανίας συγκροτήθηκαν και εκπαιδεύτηκαν απο το Β'Σώμα Στρατού".

    (Γ. Π.)

    [9] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Τα βασικά θέματα του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι τα εξής: το νέο ιστορικό ρεκόρ του δείκτη τιμών στο Χρηματιστήριο, η έκδοση των αποταμιευτικών ομολόγων από τον Σεπτέμβριο, η πορεία υλοποίησης των διαρθρωτικών αλλαγών και τα έσοδα απο τις αποκρατικοποιήσεις.

    ΓΕΝΙΚΗ Δημοπρασιών: ``Νεο άλμα της Σοφοκλέους-Ιστορικό ρεκόρ σημείωσε ο δείκτης στις 2.712,52 μονάδες. ''

    ΕΞΠΡΕΣ: ``Ειδική αφορολόγητη έκδοση-Τον Σεπτέμβριο τα αποταμιευτικά ομόλογα. ''

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: ``Ιστορικό ρεκόρ-Στις 2.712,5 ο δείκτης της Σοφοκλέους. ''

    ΚΕΡΔΟΣ: ``Ελαστικότερα τα κριτήρια για την εισαγωγή στο ΧΑΑ-Δεν θα είναι υποχρεωτική η αύξηση του κεφαλαίου. ''

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: ``Ελπίδες εκεχειρίας στο μέτωπο των διαρθρωτικών αλλαγών παρά τα αγκάθια που ξεφυτρώνουν στον ΟΤΕ και τη ΔΕΗ. ''

    [10] Χρηματιστήριο Αθηνών-Ιστορικό ρεκόρ

    Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ αναφέρει ότι: ``Στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών έφθασε χθες ο δείκτης τιμών στη Σοφοκλέους. Εσπασε το φράγμα των 2.700 μονάδων και έκλεισε στις 2.712,52 μονάδες με συναλλαγές που ξεπέρασαν τα 55 δισ. δραχμές. ''

    (Γ. Π.)


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03 run on Friday, 17 July 1998 - 8:31:47 UTC