Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 98-12-01

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 01/12/1998


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Ελληνοτουρκικές σχέσεις
  • [3] Δημοσκόπηση
  • [4] Απεργίες
  • [5] Μίνι ασφαλιστικό
  • [6] Κυπριακό
  • [7] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [8] Τράπεζα Πειραιώς-Εξαγορά 38% της Xiosbank

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Το "μίνι ασφαλιστικό" νομοσχέδιο, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και οι απεργιακές κινητοποιήσεις είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Καρτο... πόλεμος για τα κινητά. Μπαράζ προσφορών και μειώσεις τιμών. Σήμερα με την είσοδο της COSMOTE στην αγορά.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Κρυφές κάμερες. Εκβιαστές βιντεοσκοπούν σε κεντρικό ξενοδοχείο επώνυμα παράνομα ζευγάρια. Σάλος στην υψηλή κοινωνία της Αθήνας.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Μέγα σκάνδαλο: Ράμπο στην Εμπορική. Ψάχνουν για κομπίνες με γερές πλάτες. Τύφλα να'χει ο Κοσκωτάς.

    ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ: Εως 40% αυξάνεται η παρακράτηση φόρου. Δυόμιση εκατομμύρια μισθωτοί και συνταξιούχοι θα χάσουν έως και το 25% των αποδοχών τους.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: 72 ταμεία στην κόψη του ξυραφιού. Μόνο ένα στα πέντε είναι υγιές. Μαύρη τρύπα και στο ΙΚΑ. Σε κίνδυνο ασφάλιση-συντάξεις.

    Η ΑΥΓΗ: Κατευθυνόμενη εκλογολογία. Σαντέρ: διπλές εκλογές τον Ιούνιο δεν εμποδίζουν την ΟΝΕ. Η κυβέρνηση συντηρεί κλίμα εκλογικού αιφνιδιασμού εν όψει του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: 450 δις για νέους άνεργους. Ενισχύονται θέσεις εργασίας και επιχειρήσεις.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Σκάνδαλο μαμούθ στην "Εμπορική". Αποκαλύψεις-σόκ στη Βουλή απο τη ΝΔ. Πώς έχασε η τράπεζα "νόμιμα" ένα πακέτο δισεκατομμυρίων.

    ΕΘΝΟΣ: Πολιτικό ντέρμπι για το ποδόσφαιρο. Βενιζέλος κατά Ακη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Κοσκωτάδικες δουλειές στην Εμπορική Τράπεζα, όπως καταγγέλλει ο βουλευτής Γ. Καρατζαφέρης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Εκλογικός πυρετός. Ευρεία σύσκεψη την Πέμπτη με τη συμμετοχή κομματικών και κυβερνητικών στελεχών, υπο την προεδρία του πρωθυπουργού κ. Κ. Σημίτη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Δημόσιο: πρόωρες συντάξεις και νέες προσλήψεις. Οι αποφάσεις της κυβέρνησης σήμερα στο ειδικό ένθετο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Την "καίνε" τα καύσιμα. Η κυβέρνηση ανήσυχη αρχίζει σήμερα επαφές.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Διπλή πρόκληση απο Παρίσι και Αγκυρα. Προσωπική επίθεση κατά Σημίτη με απειλές απο την Τουρκία. Δημόσια προσβολή στον Θεόδωρο Πάγκαλο απο το Γάλλο ΥΠΕΞ Βεντρίν.

    ΕΣΤΙΑ: Αγανάκτησις για τις απεργίες. Αλυσιδωτές επιπτώσεις στην εθνική οικονομία.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Μπίζνες ευρωπαϊκού τύπου και στην Ελλάδα με απίθανες συμμαχίες και συγχωνεύσεις.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Στερεύει απο καύσιμα η χώρα. Σοβαρά προβλήματα και στις εξαγωγές απο τη συνεχιζόμενη απεργία των τελωνειακών.

    ΤΑ ΝΕΑ: Βαθμολογούν οι πολίτες κυβέρνηση και ΝΔ. Το γκάλοπ της V. PRC για τα "ΝΕΑ".

    ΝΙΚΗ: 425 δις στη νεολαία. Περισσότερες ευκαιρίες-συμμετοχή-αυτονομία. Συγκεκριμένα μέτρα και πρωτοβουλίες για 1.150.000 νέους. Βασικός στόχος η αντιμετώπιση της ανεργίας.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Θερμός χειμώνας λαϊκών αγώνων. Στους δρόμους εργάτες, υπάλληλοι, αγρότες, μαθητές, φοιτητές.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Καύσιμα τέλος. Εξαντλήθηκαν και τα αποθέματα πετρελαίου θέρμανσης-Ερχεται νέο κύμα κακοκαιρίας.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Επι σφαγήν επιβάτες και πλήρωμα του Γιάκοβλεφ.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ελπίδες για νέους με προίκα 425 δις. Τι προβλέπει το νέο πρόγραμμα για απασχόληση-επιχειρήσεις.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Μίγμα ερασιτεχνισμού η μεταρρύθμιση στην Παιδεία.

    [2] Ελληνοτουρκικές σχέσεις

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ γράφει οτι "ευθεία απειλή κατά της Ελλάδας αποτελεί η χθεσινή ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ, το οποίο επιτίθεται προσωπικά κατά του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη. Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του Ελληνα πρωθυπουργού για πολιτική λύση στο Κουρδικό, κάτι στο οποίο συμφωνεί σήμερα όλη η Ευρώπη. Την ίδια ώρα ο Γάλλος υπουργόςΕξωτερικών Ιμπέρ Βεντρίν, που συναντήθηκε χθές στο Παρίσι με τον Θ. Πάγκαλο, απειλούσε πως η Γαλλία δεν θα στηρίξει τελικά την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ επειδή η Ελλάδα δεν έχει άρει το βέτο της προς την Τουρκία".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ αναφέρει οτι "μετά την Ιταλία και τη Γερμανία ήρθε και η σειρά της Ελλάδας να μπεί στο στόχαστρο των Τούρκων για την υπόθεση του Αμπντουλάχ Οτσαλάν. Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών επετέθη με σφοδρότητα κατά του Κώστα Σημίτη και του ζητά ούτε λίγο ούτε πολύ να χαρακτηρίσει το ΡΚΚ τρομοκρατική οργάνωση και να καταδικάσει τους Κούρδους, απειλώντας εμμέσως πλήν σαφώς για συνέπειες εάν δεν αλλάξει στάση η Ελλάδα".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ προσθέτει οτι "το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών επιτέθηκε χθές με σφοδρότητα εναντίον του Ελληνα πρωθυπουγού κ. Κώστα Σημίτη για τις παρατηρήσεις που έκανε σχετικά με το κουρδικό ζήτημα και τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν. Η Αγκυρα μάλιστα ζητεί απο τους Ελληνες πολιτικούς και κατ'επέκτασιν απο τον κ. Κ. Σημίτη να.. "λογικευθούν".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ ισχυρίζεται οτι "για μια ακόμη φορά, η Αγκυρα ευρισκόμενη σε δεινή θέση λόγω του Κουρδικού, επιχειρεί την εξαγωγή των εσωτερικών προβλημάτων της με στόχο και πάλι την Ελλάδα. Με οξύτατη ανακοίνωση, που στρέφεται και προσωπικά εναντίον του ελληνα πρωθυπουργού, το τουρκικό υπουργέιο Εξωτερικών προσπαθει εκτός των άλλων να εντάξει το Κουρδικό... στις ελληνοτουρκικές "διαφορές".

    [3] Δημοσκόπηση

    "Ικανότερη θεωρεί την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για την ένταξη της χώρας μας στην ΟΝΕ, το 43,7% των ερωτηθέντων δημοσκόπησης της V. PRC", που δημοσιεύουν ΤΑ ΝΕΑ. "Το 35,3% θεωρεί τη ΝΔ. Το 56,6% τάσσεται υπέρ των κυβερνήσεων συνεργασίας και το 37,5% υπέρ των αυτοδύναμων κυβερνήσεων Επίσης, το 27% θεωρεί τη ΝΔ πιο ικανή στα ελληνοτουρκικά, στην πάταξη της εγκληματικότητας το 19,7% στην καταπολέμηση της ανεργίας το 17,8% και στα θέματα παιδείας το 19,4% Τα αντίστοιχα ποσοστά για την κυβέρνηση είναι 25,8%, 7,9%, 7,7% και 11,6%".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) γράφει οτι "η κυβέρνηση απέφυγε να σχολιάσει επί της ουσίας δημοσκόπηση της εταιρίας V. PRC όπου αξιολογείται αρνητικά η κυβέρνηση και εκφράζεται δυσαρέσκεια και απογοήτευση απο ευρύτερα τμήματα της κοινής γνώμης απο το κυβερνητικό έργο. Το "καμπανάκι" λοιπον, εάν υπάρχει "καμπανάκι", χτυπάει για την αντιπολίτευση στην προκειμένου περίπτωση, είπε ο κ. Ρέππας".

    Σύμφωνα με τον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ (Ρίζος), "προβληματισμό στα επιτελεία των δύο μεγάλων κομμάτων προκάλεσε η έρευνα της VPRC που δημοσιεύτηκε χθές ΣΤΑ ΝΕΑ, σύμφωνα με την οποία οι πολίτες δεν είναι ευχαριστημένοι ούτε απο το ΠΑΣΟΚ ούτε απο τη Νέα Δημοκρατία. Συγκεκριμέαν το 45,8% δηλώνει οτι δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο απο την κυβέρνηση, ενώ ακόμη μεγαλύτερο είναι το αντίστοιχο ποσοστό για την αξιωματική αντιπολίτευση".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ προσθέτει οτι "το γνωστό και δεδομένο οτι οι πολίτες βρίσκονται σε απόσταση απο την πολιτική και τους πολιτικούς επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά η δημοσκόπηση της VPRC που έγινε στο λεκανοπέδιο Αττικής, για λογαριασμό της εφημερίδας "ΤΑ ΝΕΑ". Στην έρευνα αποτυπώνεται η αλλαγή του πολιτικού κλίματος, έτσι όπως αυτή προέκυψε απο το αποτέλεσμα των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών. Η κάθετη πτώση της δημοτικότητας του πρωθυπουργού, οι θετικές κρίσεις του οποίου είανι λιγότερες στην κοινή γνώμη απο οτι του Κ. Καραμανλής (32,4% για τον πρωθυπουργό έναντι 39,1% για τον πρόεδρο της ΝΔ) αλλά και η κάθετη πτώση της δημοτικότηατς συνολικά της κυβέρνησης (14,2%) είαν απο τα κύρια στοιχεία της έρευνας".

    [4] Απεργίες

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ γράφει οτι "κρίσιμο θεωρείται το σημερινό "ραντεβού" του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, με εκπροσώπους των Τελωνειακών, Εφοριακών, Πολιτικής Αεροπορίας και της ΑΔΕΔΥ, σε μια προσπάθεια εξομάλυνσης της σημερινής κατάστασης. Απ'τη συνάντηση -την πρωτοβουλία της οποίας είχε ο κ. Παπαϊωάννου-θα καθοριστούν πολλά. Οπως το αν θα συνεχίσουν τις επαναλαμβανόμενες απεργίες που έχουν κηρύξει, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στην αγορά".

    Η ΕΣΤΙΑ αναφέρει οτι "καθολική πλέον είναι η αγανάκτησις εκ του κλιμακουμένου απεργιακύ κύματος, σε συνδυασμό με την έλλειψη οιασδήποτε αντιδράσεως εκ μέρους της Κυβερνήσεως, η οποία παρακολουθεί αδιάφορη την καθημερινή ταλαιπωρία των πολιτών. Κατά την εβδομάδα αυτή, το απεργιακό δελτίο είναι ιδιαίτερα βεβαρημένο, με αλυσιδωτές επιπτώσεις και επί της οικονομικής ζωής του Τόπου".

    Ο ΛΟΓΟΣ σημειώνει οτι "σοβαρά προβλήματα σε πολλούς τομείς της οικονομίας και κυρίως στην αγορά καυσίμων δημιουργούν οι πενθήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις που άρχισαν οι τελωνειακοί υπάλληλοι με αίτημα να μη συγχωνευθεί με άλλα ταμεία το επικουρικό τους ταμείο. Εκατοντάδες οδηγοί ταλαιπωρούνται ψάχνοντας απο πρατήριο σε πρατήριο για να γεμίσουν με καύσιμα τα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων τους. Στα περισσότερα βενζινάδικα τα καύσιμα έχουν τελειώσει και στα λίγα που έχει απομείνει βενζίνη οι οδηγοί σχηματίζουν ατέλειωτες ουρές".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ισχυρίζεται οτι "η απεργία των τελωνειακών με πρώτη επίπτωση την έλλειψη βενζίνης στο Λεκανοπέδιο, έρχεται απλώς να επικυρώσει την αχρησία των μέσων μεταφοράς, τα οποία ούτως ή άλλως, θα ήταν ακινητοποιημένα λόγω "συναφών" απεργιών, διαδηλώσεων στο κέντρο της πόλης, καταλήψεων οδικών αρτηριών και διαιωνίσεως της "προθεσμιακής" κατασκευής ζωτικών κυκλοφοριακών κόμβων".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει οτι "ανήσυχη η κυβέρνηση για τις επιπτώσεις της απεργίας τελωνειακών και εφοριακών, αρχίζει διαβουλεύσεις με τις συνδικαλιστικές οργανώσιες, καθώς οι ελλείψεις στην αγορά αυξάνονται. Σήμερα το μεσημέρι γίνεται το κρίσιμο ραντεβού του Μιλτιάδη Παπαϊωάννου με ΑΔΕΔΥ και εκπροσώπους κλάδων δημοσίων υπαλλήλων. Απειλή απο την κυβέρνηση και για επιστράτευση των απεργών".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ προσθέτει οτι "χωρίς βενζίνη και πετρέλαιο θέρμανσης θα βρεθούν σήμερα τα περισσότερα πρατήρια καυσίμων, λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας των τελωνειακών υπαλλήλων. Στο μεταξύ, ένα απεργιακό μέτωπο κλείνει, άλλο ανοίγει κι ένα τρίτο συνεχίζει να υφίσταται στον τομεά των μεταφορών ταλαιπωρώντας το επιβατικό κοινό".

    [5] Μίνι ασφαλιστικό

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει οτι "καμπάνα κινδύνου "χτυπάει" για ασφαλισμένους και συνταξιούχους. Αν και οι Ελληνες πληρώνουμε σε παγκόσμιο επίπεδο τις υψηλότερες εισφορές, τα 72 απο τα 93 κύρια και επικουρικής ασφάλισης Ταμεία βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού. Είναι εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός οτι μόνον ένα στα πέντε Ταμεία είναι υγιές και οτι 25 επιμέρους κλάδοι Ασφαλιστικών Οργανισμών-με πρώτο και καλύτερο το ΙΚΑ-παρουσιάζουν "μαύρες τρύπες". Κατά την κυβερνητική άποψη, αύξηση της περιουσίας των Ταμείων "προστατεύει" την καταβολή συντάξεων και δώρων εορτών".

    [6] Κυπριακό

    Η ΝΙΚΗ γράφει οτι "ο διαφορετικών κατευθύνσεων προβληματισμός για το φλέγον θέμα των ρωσικών πυραύλων που αναπτύχθηκε την Παρασκευή στη σύσκεψη των Αθηνών υπο την προεδρία των Κ. Σημίτη και Γλ. Κληρίδη συνεχίζει να τροφοδοτεί μια διάχυτη σύγχυση για το τι μέλλει γενέσθαι. Ειδικά, μετά τη χθεσινή δήλωση του ΥΕΠξ Θ. Πάγκαλου στο Παρίσι οτι στις 15 Δεκεμβρίου αρχίζει η φόρτωση των πυραύλων απο τη Ρωσία, την αποκάλυψη του Κύπριου προέδρου οτι η πρόταση γαι μετάβασή τους στην Κρήτη έγινε απο τις ΗΠΑ και τη Βρετανία και την επιβεβαίωσή της απο τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δ. Ρέππα".

    Η ΑΥΓΗ αναφέρει οτι "σύγχυση επικρατεί ως προς τις θέσεις που υποστηρίζουν η Αθήνα και η Λευκωσία για την εγκατάσταση των ρωσικών πυραύλων στην Κύπρο. Με δεδομένη τη διάσταση μεταξύ των κκ Κληρίδη και Σημίτη και τον κίνδυνο ενα ευαίσθητο πρόβλημα τακτικής γύρω απο το Κυπριακό να μετατραπεί σε στοιχείο πολιτικής κρίσης στη Μεγαλόνησο, το ΑΚΕΛ ζητεί η απόφαση για τους S-300 να ληφθεί απο κοινού με την Αθήνα".

    Η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ σημειώνει οτι "τη στιγμή που το Κυπριακό βρίσκεται στην κρισιμότερη φάση των τελευταίων 25 χρόνων, η ελληνική εξωτερική πολιτική αμφιρρέπει, διατυπώνοντας έναν διπλωματικό λόγο ασφαή και επικίνδυνα αλληλοαναιρούμενο. Δύο μόλις ημέρες μετά τη σύσκεψη κορυφής στο Μέγαρο Μαξίμου κι ενω διάχυτη ήταν η εντύπωση οτι η ελληνική πλευρά αναδιπλώθηκε στο θέμα των S-300, τώρα κυριαρχεί και πάλι η σύγχυση και η αμφιβολία. Το ξάφνιασμα ήρξε, χθές απο το Παρίσι, όπου ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών δήλωση κατηγορηματικά οτι οι ρωσικοί πύραυλοι θα φορτωθούν απο τη Ρωσία στις 15 Δεκεμβρίου με προορισμό την Κύπρο".

    Σύμφωνα με τη ΒΡΑΔΥΝΗ, "με το πιστόλι στον κρόταφο" βρίσκονται πλέον Αθήνα και Λευκωσία, προκειμένου να λάβουν την οριστική απόφαση γαι την εγκατάσταση των ρωσικών πυραύλων S-300, καθώς σύμφνωα με πληροφορίες, στις 15 Δεκεμβρίου αρχίζει η μεταφορά τους απο τη Ρωσία, ενώ την ίδια ώρα ο Θ. Πάγκαλος τάχθηκε για πρώτη φορά ανοικτά υπερ της μετεγκατάστασης των πυραύλων στην Κρήτη".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ τονίζει οτι "η σύσκεψη της Αθήνας, την περασμένη Παρασκευή, δεν κατόρθωσε να πάρει οριστική απόφαση σε σχέση με την τελική εγκατάσταση των πυραύλων S-300. Και τούτο, σύμφωνα με δημοσίευμα της δεξιάς εφημερίδας της Λευκωσίας"Σημερινή" μέσα στην αίθουσα, όπου πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη, απειλήθηκε, "θερμό" επεισόδιο και "εκτός της αιθούσης" ανακοινώθηκε "ομοφωνία" που είναι όμως "κτισμένη πάνω σε έντονες διαφωνίες, οι οποίες φορτώθηκαν στις πλάτες του Εθνικού Συμβουλίου".

    (Γ. Π.)

    [7] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Η εξαγορά του 38% της Xiosbank από την Τράπεζα Πειραιώς, οι εκτιμήσεις για πληθωρισμό 4,1% τον Δεκέμβριο, η αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από την Standard & Poor's, οι εξελίξεις όσον αφορά την πώληση των ΚΑΕ και η άνοδος τιμών κατά 1,35% στο Χρηματιστήριο Αθηνών είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού οικονομικού τύπου.

    ΓΕΝΙΚΗ Δημοπρασιών: ``"Σεισμικές" αλλαγές στο τραπεζικό σύστημα - Εθνική και Πίστεως ετοιμάζουν αντεπίθεση μετά το "γάμο" Πειραιώς - Xiosbank''

    ΕΞΠΡΕΣ: ``Το τρικ έγινε παγίδα! - Απεγνωσμένος "αγώνας δρόμου" της Saresco να βρεί τα χρήματα για τα ΚΑΕ. ''

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: ``Eurobank - Deutshe: Νέα συμμαχία ενόψει - Στο τελικό στάδιο οι συζητήσεις για στρατηγική συμφωνία. ''

    ΚΕΡΔΟΣ: ``Απρόβλεπτη αποκλιμάκωση στον πληθωρισμό Νοεμβρίου - Οι χθεσινές τιμοληψίες δείχνουν ότι μπορεί να μειωθεί κάτω και από 4%. ''

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: ``4,1% πληθωρισμό βλέπει το Δεκέμβριο η κυβέρνηση - Εντος των ορίων συγκρατείται η ρευστότητα. ''

    [8] Τράπεζα Πειραιώς-Εξαγορά 38% της Xiosbank

    Η Γενική Δημοπρασίων αναφέρει ότι ``Ραγδαίες ανακατατάξεις στον υφιστάμενο "χάρτη" της ελληνικής τραπεζικής αγοράς σηματοδοτεί η στρατηγική κίνηση της Πειραιώς, να προσαρτήσει στον ταχύτατα αναπτυσσόμενο όμιλο της την εξαιρετικά δυναμική Xiosbank. Ωστόσο, το πλέον σημαντικό στην παραπάνω στατηγική συμμαχία είναι ότι οι κ. Βαρδινογιάννης και Σάλλας προαναγγέλουν τη διεκδίκηση της Ιονικής τράπεζας στο δεύτερο διαγωνισμό για την πώληση της. ''

    (Γ. Π.)


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03 run on Tuesday, 1 December 1998 - 11:44:43 UTC