Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 98-12-11

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 11/12/1998


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Σύνοδος Κορυφής
  • [3] Φορολογική πολιτική
  • [4] Μείωση επιτοκίων
  • [5] Εκπαιδευτική μεταρρύθμιση
  • [6] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [7] Τράπεζες - Μείωση επιτοκίων

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, η μείωση των επιτοκίων, η φορολογική πολιτική και η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναικού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Τέρμα τα τέλη απο τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Κόλπο της Βάσως κατά Αβραμόπουλου;

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Φασισμός! Αυτήν την Παιδεία θέλουν; Η περικοπή αυτή είναι απο το κρατικό σχολικό βιβλίο-σκάνδαλο.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Κρέμασαν τον Σημίτη. Οι Ευρωπαίοι τίναξαν στον αέρα την πολιτική του για την ΟΝΕ.

    ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ: Εχασε ήδη 1.000 δρχ η μετοχή του ΟΤΕ. Οι επενδυτές πληρώνουν τα πολιτικά παιχνίδια. Παράτυπος ο διορισμός αντι-Χρυσολούρη.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Στο σχέδιο 300.000 αυθαίρετα. "Τσουχτερές" οι πρώτες οικοδομικές άδειες του '99. Με πρόστιμα-μαμούθ οι... κατεδαφίσεις.

    Η ΑΥΓΗ: Διπλάσια φορολογία για τους χαμηλόμισθους. Λόγω της μη τιμαριθμοποίησης της φορολογικής κλίμακας για το 1999. Αποκαλυπτικά στοιχεία απο έρευνα των εφοριακών.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Συντάξεις σε 5.700 πεθαμένους πλήρωνε το Δημόσιο. Διευθυντικά στελέχη ασφαλιστικών οργανισμών και ταχυδρομείων ενέχονται στη μεγάλη απάτη.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ελεύθερη εισαγωγή σε ΑΕΙ-ΤΕΙ. Χτύπημα στην παραπαιδεία. Ολο το πρόγραμμα της ΝΔ για την Παιδεία.

    ΕΘΝΟΣ: Στο σχέδιο 127 περιοχές με αυθαίρετα στην Αττική, στον Πειραιά και σε άλλους 34 νομούς. Είναι η τελευταία φορά-λέει το υπουργείο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: 13 χρόνια γρουσουζιάς για τους ταλαίπωρους μισθωτούς. Απο το 1985 έως το 1998 μειώθηκαν οι απολαβές τους κατά 16%. Η κυβέρνηση θα πάρει μέτρα μετά το... 2000.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Αρπάζουν μισθούς-συντάξεις με τα κόλπα του φορολογικού συστήματος.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Μετωπική κυβέρνησης-μικρομεσαίων για αντικειμενικά κριτήρια και δημοτικά τέλη. Σπάει η συμφωνία με τους επαγγελματίες για πάγωμα στις τιμές.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: 2η ευκαιρία στον... Αρσένη. Κίνηση στο ΠΑΣΟΚ με δύο σενάρια για εκτόνωση.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Οι 4 εφεδρείες και το μυστικό του Αρσένη. Ποιές υποχωρήσεις συζητά η κυβέρνηση έναντι εκπαιδευτικών-μαθητών. Κλειδιά οι εξετάσεις στη Β'Λυκείου και η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

    ΕΣΤΙΑ: Προφασισθήτε λόγους υγείας. Ετσι επιλύονται οι κρατικές διαφορές.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Η Βόννη κλείνει τους κρουνούς. Σρέντερ: Η ΕΕ να μην υπολογίζει πλέον στο γερμανικό μπλόκ επιταγών.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Δάνεια-εξπρές απο την Εθνική Τράπεζα. Δυναμική εισβολή στην αγορά στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων ανακοίνωσε χθές ο Θ. Καρατζάς.

    ΤΑ ΝΕΑ: Οδηγός για δάνεια απ'όλες τις Τράπεζες. Πίνακες με όλα τα επιτόκια.

    ΝΙΚΗ: Δημοτικά τέλη: Τέλος στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Οι Δήμοι να βρούν άλλους μηχανισμούς είσπραξης. Απάντηση της Β. Παπανδρέου στις ανεξέλεγκτες αυξήσεις τους.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Τα "προεόρτια" της γερμανικής προεδρίας. Διήμερη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ στη Βιέννη.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: ΙΧ: Τι αλλάζει στα ασφάλιστρα. Νέα μέτρα θα ισχύσουν απο το 1999.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Μαϊμούδες με... σύνταξη.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Δάνεια μέσω τηλεφώνου. Υποχρεωτικές εκπλήξεις απο την Εθνική Τράπεζα.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Στα μαχαίρια Παπαθεμελής-Βενιζέλος για το Μέγα Αλέξανδρο. Διχάζει η ταινία του Ολιβερ Στόουν για το Μεγάλο Στρατηλάτη.

    [2] Σύνοδος Κορυφής

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει οτι "η Γερμανία του Σοσιαλδημοκράτη Σρέντερ και του Πράσινου Φίσερ επισημοποίησε τη στροφή της προς μια πιο εθνοκεντρική ευρωπαϊκή πολιτική και κατέρχεται στη σύνοδο κορυφής της Βιέννης με επιθετικές διαθέσεις. Ο νεοεκλεγείς Γερμανός καγκελάριος εκφωνώντας απο τη Βόννη την κυβερνητική διακήρυξη εν όψει της συνόδου και της γερμανικής προεδρίας, που αρχίζει απο τον προσεχή Ιανουάριο, ξεκαθάρισε οτι η "ατμομηχανή" της Ευρώπης θα πάψει να είναι ο βασικός χρηματοδότης της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ αναφέρει οτι "σε τέσσερα μέτωπα δίνει απο σήμερα μάχη ο Πρωθυπουργός, που βρίσκεται στη Βιέννη για τη Σύνοδο Κορυφής. Το πρώτο αφορά στις σχέσεις Τουρκίας -ΕΕ όπου θα επιμείνει στην ισχύ των αποφάσεων του Λουξεμβούργου, το δεύτερο στο πακέτο Σαντέρ όπου οι Γερμανοί ζητούν πάγωμα κονδυλίων, το τρίτο στην ενταξιακή πορεία της Κύπρου και το τέταρτο στις κοινοτικές χρηματοδοτήσεις για την Τουρκία".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ ισχυρίζεται οτι "η παρούσα σύνοδος αναδεικνύεται σε καθοριστικής σημασίας αφού θα σημάνει την τελική προπαρασκευή για το κλείσιμο "ακανθωδών" θεμάτων (διεύρυνση, αναμόρφωση Ταμείων, αναθεώρηση Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, ίδιοι πόροι, κλπ) και σε μεγάλο βαθμό θα προϊδεάσει για το μετά-ΟΝΕ κοινοτικό οικοδόμημα, που επιδιώκεται να καθοριστεί απο τη γερμανική σφραγίδα, αρχής γενομένης με την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, που έχει ήδη οριστεί να συγκληθεί τον ερχόμενο Μάρτη".

    Η ΕΣΤΙΑ τονίζει οτι "πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στη Βιέννη η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ με κύρια θέματα την Απασχόληση, το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της "Ενώσεως", την "Ατζέντα 2000" και την Διεύρυνση. Χθές η διάστασις απόψεων ιδίως είς τα θέαμτα της "Ατζέντας 2000", πιστοποιήθηκε στις συνόδους κορυφής των Σοσιαλιστικών και των Χριστιανοδημοκρατικών κομμάτων της ΕΕ με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού κ. Σημίτη και του προέδρου της ΝΔ κ. Καραμανλή, αντιστοίχως".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ υποστηρίζει οτι "σε ιδιαίτερα δύσκολη (έως απελπιστική) θέση θα βρεθεί σήμερα (αλλά κυρίως αύριο) ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, αφού όλα δείχνουν οτι πρώτον θα χάσει σχεδόν το μισό "πακέτο Σαντέρ", δεύτερον θα υποχρεωθεί σε εφαρμογή ακόμη σκληρότερης λιτότητας για τους εργαζόμενους, τρίτον θα χάσει το 25% των κοινοτικών κονδυλίων για τους αγρότες και τέταρτον ίσως υποχρεωθεί να επιστρέψουμε και σημαντικά κονδύλια πίσω στην κοινότητα (πχ στη Γερμανία). Ο κ. Σημίτης δείχνει εμβρόντητος απο την τροπή των εξελίξεων στην ΕΕ που στην ουσία "τινάζει στον αέρα" όλο το οικοδόμημα της πολιτικής του, που στηρίζεται στην ένταξή μας στην ΟΝΕ".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ επισημαίνει οτι "με ορατό το ενδεχόμενο ακύρωσης της πολιτικής του, που βασίζεται στην ήδη αμφισβητούμενη και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ "μονοδρομική" αντίληψη για την ένταξή μας στην ΟΝΕ, ο κ. Σημίτης προσέρχεται σήμερα στη Σύνοδο Κορυφής, εδώ στη Βιέννη, αντιμέτωπος με ένα εξαιρετικά σοβαρό δίλημμα. Σε ποιά απο τα ανοιχτά ζητήματα θα αναγκαστεί να υποχωρήσει, εφόσον οι πιέσεις πυο έντονα-σχεδόν εκβιαστικά - τίθενται απο τους 14 εταίρους μας, δεν αφορούν μόνο στις σχέσειες με την Τουρκάι και το Κυπριακό, αλλά άπτονται των κοινοτικών πόρων, στους οποίους και η ελληνική κυβέρνηση προσβλέπει για προφανείς και για εσωτερική κατανάλωση λόγους".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ σημειώνει οτι "απομονωμένη κινδυνεύει να βρεθεί η ελληνική αντιπροσωπεία, σήμερα στη Σύνοδο Κορυφής των "15" της ΕΕ καθώς οι εταίροι μας συνασπίζονται για να προωθήσουν την υποψηφιότητα της Τουρκίας. Οι εργασίες της Συνόδου άρχισαν το πρώι στη Βιέννη, το κλίμα όμως ήταν γνωστό απο χθές. Χαρακτηριστικά ήταν τατ όσα έλεγε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος παπανδρέου οτι διευρύνεται το μέτωπο των χωρών εκείνων που ζητούν αναβάθμιση των σχέσεων της ΕΕ".

    [3] Φορολογική πολιτική

    Η ΑΥΓΗ γράφει οτι "την πρωτοφανή έκταση της φορολογικής αδικίας και των ανισοτήτων αποκαλύπτει η έρευνα των υπαλλήλων των Δημοσίων Οικονομικών Υπηρεσιών (ΔΟΥ), που παρουσιάστηκε χθές σε ημερίδα της ΓΣΕΕ. Η υπερφορολόγηση των μισθωτών και των συνταξιούχων (φέτος ιδιαίτερα επαχθής για τα χαμηλά εισοδήματα) οδηγεί στο να πληρώνουν το 57% των φόρων εισοδήματος".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει οτι"σε... φορολογικό ναρκοπέδιο οδηγεί τους εργαζομένους η κυβέρνηση. Τοποθετώντας ως ανάχωμα απέναντι στις αντιδράσεις των κοινωνικών ομάδων το προσωπείο της κοινωνικής ευαισθησίας, καλεί τα συνδικάτα σε διάλογο για τον... επόμενο προϋπολογισμό και την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος, όπως η ίδια την εννοεί, φυσικά".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ προσθέτει οτι "τη συνεχή μείωση των μισθών, το έλλειμμα κοινωνικής δικαιοσύνης του φορολογικού συστήματος για μισθωτούς και συτναξιούχους, που καταβάλλουν τα βάρη των ελλειμμάτων του Προϋπολογισμού, καυτηρίασαν χθές συνδικαλιστές κατά τη διάρκεια ημερίδας με αντικείμενο το φορολογικ'σύστημα και τον Προϋπολογισμό, που πραγματοποιήθεηκ στο αμφιθέατρο της ΓΣΕΕ".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ επισημαίνει οτι " στον προϋπολογισμό του 2000 παρέπεμψε ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Δρύς, την επίλυση των αιτημάτων των συνδικαλιστικών οργάνων (ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕ-ΔΟΥ) για την αύξηση του αφορολογήτου και τιμαριθμοποίησης της φορολογικής κλίμακας. Παράλληλα, προανήγγειλε την έναρξη διαλόγου στις αρχές του 1999, μεταξύ κυβέρνηση και εργαζομένων για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος".

    [4] Μείωση επιτοκίων

    Ο ΛΟΓΟΣ γράφει οτι "σε τράπεζα της ελληνικής οικογένειας μεταμορφώνεται η Εθνική, η μεγαλύτερη εμπορική Τράπεζα της χώρας. Ο νέος προσανατολισμός της τράπεζας ανακοινώθηκε χθές απο τον Διοικητή κ. Θεόδωρο Καρατζά, ο οποίος επισήμανε οτι η Εθνική θα συνεχίσει να χρηματοδοτεί την επιχειρηματική δραρστηριότητα αλλά ταυτόχρονα θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην χορήγηση στεγαστικών δανείων καθώς και δανείων καταναλωτικής πίστης".

    Η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ υποστηρίζει οτι "η μείωση των επιτοκίων οδηγεί τις τράπεζες σε αναδιάταξη και εντείνει τον μεταξύ τους ανταγωνισμό, προς όφελος κυρίως των καταναλωτών. Η Εθνική Τράπεζα στη βάση των νέων δεδομένων, προχωρά στη "λαϊκοποίηση" της, σύμφωνα τουλάχιστον με τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο διοικητής της Θ. Καρατζάς. Ενας απο τους στόχους της τράπεζας είναι να εστιάσει την προσοχή της στους απλούς καταναλωτές, αποφεύγοντας όμως την αλόγιστη χορήγηση στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων, ώστε να αποφευχθεί ο υπερδανεισμός και να περιοριστούν τα επισφαλή δάνεια".

    Σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ, "μάχη έχει ξεσπάσει στην τραπεζική αγορά. Χθές, ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας κ. Θ. Καρατζάς ανακοίνωσε τη διάθεση προσωπικών δανείων μέσω τηλεφώνου, ενώ η Εμπορική Τράπεζα και η Τράπεζα Χίου ανακοίνωσαν και αυτές μειώσεις των επιτοκίων σε δάνεια μέχρι 2,5 ποσοστιαίες μονάδες και στις καταθέσεις μέχρι 0,5 ποσοστιαία μονάδα".

    Η ΝΙΚΗ επισημαίνει οτι "σε σπλίτ στα τέσσερα της μετοχής της (δηλαδή σε μια παλία θα αντιστοιχούν τέσσερις καινούργιες) προχωρεί σύντομα η Εθνική Τράπεζα όπως επιβεβαίωσε χθές ο διοικητής της κ. Θ. Καρατζάς. Αναλύοντας την επιτοκιακή πολιτική της Τράπεζας ο κ. Καρατζάς υπογράμμισε, οτι η μεγάλη μείωση των επιτοκίων, που ανακοινώθηκε προχθές κατέστη μεν δυνατή λόγω της εξυγίανσης του χαρτοφυλακίου της και της μείωση των επιτοκίων παρέμβασης, αλλά προήλθε και απο τις ίδιες τις συνθήκες της αγοράς και τον ανταγωνισμό".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ(Μήτσης) αναφέρει οτι "φθηνό χρήμα", λοιπόν στην αγορά μετά την απόφαση της Τραπέζης της Ελλάδος να μειώσει τα επιτόκια στη διατραπεζική. Οι εμπορικές τράπεζες λαμβάνοντας το "σύνθημα" ξεκίνησαν την κούρσα μείωσης των επιτοκίων και όχι μόνο μιας και ο ανταγωνισμός απαιτεί νέα προϊόντα και υπηρεσίες. Κι όλα αυτά στο "βωμό" της προσέλκυσης όσο το δυνατόν περισσότερων πελατών".

    [5] Εκπαιδευτική μεταρρύθμιση

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ αποκαλύπτει "σήμερα τις... εφεδρείες που έχει στο συρτάρι του ο υπουργός Παιδείας προκειμένου να εξευμενίσει μαθητές και εκπαιδευτικούς που αντιδρούν στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση. Οπως αναφέρεται ρητώς και σε κείμενο που διανεμήθηκε στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (με σκοπό να πειστούν να στηρίξουν πολιτικά τη μεταρρύθμιση), υπάρχουν περιθώρια ελιγμών και υποχωρήσεων αν η αντίδραρση στην Παιδεία φουντώσει μετά τις γιορτές. Ενα είναι βέβαιο: ο κ. Αρσένης δεν μπορεί να αποσύρει το πακέτο της μεταρρύθμισης, καθώς υπάρχει... ένα μυστικό".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει οτι "μια δεύτερη ευκαιρία δίνουν τώρα στον υπουργό Παιδείας στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Αρσένης δέχεται πιέσεις, να προχωρήσει σε αλλαγές που δεν αναιρούν το πνεύμα της μεταρρύθμισης. Τα δύο σενάρια που συζητούνται τώρα είναι: κατάργηση ή αναστολή του πανελλαδικού χαρακτήρα των εξετάσεων της Β'Λυκείου. Δεύτερη ευκαιρία στους μαθητές της Β'Λυκείου, τον Σεπτέμβριο. Επικρατέστερο το δεύτερο".

    Το ΕΘΝΟΣ προσθέτει οτι "χωρίς καμία υποχώρηση συνεχίζεται η διελκυστίνδα μεταξύ μαθητών και κυβέρνηση. Ηδη υπο κατάληψη τελούν 1.404 γυμνάσια, λύκεια και ΤΕΕ, όπως προκύπτει απο έρευνα του" Ε" σε όλη την Ελλάδα. Οι μαθητές απειλούν με κινητοποιήσεις και μετά τις γιορτές, ενώ ο υπουργός Παιδείας Γεράσιμος Αρσένης διεμήνυσε και χτές προς όλες τις κατευθύνσεις, οτι η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση θα εφαρμοσθεί όωπς έχει προγραμματισθεί".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) ισχυρίζεται οτι "με μοναδικό "τάϊμ άουτ" των κινητοποιήσεων για τις γιορτές των Χριστουγέννων, τα συτνονιστικά όργανα των μαθητών σε όλη τη χώρα προγραμματίζουν να κλείσουν όλα τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης λίγο μετά τις γιορτές, δίνοντας την τελική τους απάντηση στο υπουργό Παιδείας για την εκπαιδευτική του μεταρρύθμιση".

    (Γ. Π.)

    [6] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    H μείωση των επιτοκίων των εμπορικών τραπεζών, οι εξελίξεις στην αγορά των τηλεπικοινωνιών, η πορεία των διεθνών χρηματιστήριων, η επικείμενη δημοπρασία δεκαετών ομολόγων και η συνεχιζόμενη πτώση της τιμής του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές είναι τα βασικά θέματα του σημερινού οικονομικού τύπου.

    ΓΕΝΙΚΗ Δημοπρασιών: "Κρίσιμη δημοπρασία δεκαετών ομολόγων - Καθοριστική για την πορεία των επιτοκίων σύγκλισης".

    ΕΞΠΡΕΣ: "Οργή" για τα τέλη - Απαράδεκτες και δυσβάσταχτες οι αυξήσεις, διαμαρτύρονται οι επιχειρηματίες".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Που πάνε τα χρηματιστηρία - Ακτινογραφία του Reuters σε 20 διεθνείς αγορές".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Νέα αναθεώρηση στο πρόγραμμα σύγκλισης - Οι προβλέψεις του ΥΠΕΘΟ για την οικονομία έως το 2001".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Πώς θα δοθούν οι νέες άδειες για την αγορά τηλεπικοινωνιών - Ετοιμάζεται ο "Εναλλακτικός ΟΤΕ".

    [7] Τράπεζες - Μείωση επιτοκίων

    ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ αναφέρει ότι: "Γενικεύεται η μείωση των τραπεζικών επιτοκίων, με την ανακοίνωση και από άλλες τράπεζες των νέων επιτοκίων τους σε χορηγήσεις και καταθέσεις. Χθες ακολούθησε η Εμπορική, η Τράπεζα Αττικής και η Xiosbank, ενώ σήμερα θα ακολουθήσουν και άλλες τράπεζες".

    (Ι. Π.)


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03 run on Friday, 11 December 1998 - 8:45:26 UTC