Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 99-01-28

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 28/01/1999


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Εκπαιδευτική μεταρρύθμιση
  • [3] Κυπριακό
  • [4] Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας
  • [5] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [6] Εθνική Τράπεζα - Επίσκεψη Σημίτη

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, το Κυπριακό και ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναικού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Τρία γκάλοπ και ένα τελεσίγραφο για τον Αβραμόπουλο.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Σκληρή επίθεση Καραμανλή... κατά παντός υπευθύνου. Τα διαπλεκόμενα ονειρεύονται λύσεις παρασκηνίου. Οσοι μη μεθ'ημών και καθ'ημών..Ο Αβραμόπουλος ορκίζεται και... απαντά.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Τα παιδιά τους σε κολέγια. Ολοι οι υπουργοί Παιδείας. Απο τον Γ. Ράλλη μέχρι τον Γερ. Αρσένη, κανένας δεν έστειλε τα βλαστάρια του σε δημόσιο σχολείο. Πρόκληση: πειραματόζωα οι υπόλοιποι μαθητές.

    ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ: Ανοίγει τα χαρτιά του σήμερα ο Αβραμόπουλος. Ξεκαθαρίζει τετραετία, δημαρχία, νέους στόχους.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Κλοιός σε ΙΧ και μοτό. Σκληρά μέτρα στους δρόμους. Πιο εύκολη η αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας. Αυστηρότερο πόιντ σύστεμ. Περισσότερα αλκοτέστ. Πιο ακριβές οι εξετάσεις.

    Η ΑΥΓΗ: Κυοφορείται διέξοδος για να ανοίξουν τα σχολεία. Πολύωρη συνάντηση χθές Σημίτη-Αρσένη. Η ΟΛΜΕ επιμένει στην ανάγκη διαλόγου ενώ ο πρωθυπουργός προβλέπει λύση "σήμερα, αύριο, μεθαύριο... ".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Στο σκαμνί η Μαφία των αυθαίρετων. Διώκονται και νομάρχες για παράβαση καθήκοντος και πλαστά πιστοποιητικά.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Καραμανλής: Η συνωμοσία δεν θα περάσει. "Φωτιά" ο πρόεδρος της ΝΔ άνοιξε πρώτος πύρ. Γνωστοί κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες φτιάχνουν "σανίδες σωτηρίας" για Σημίτη.

    ΕΘΝΟΣ: Με 3 κλήσεις αφαιρείται το δίπλωμα. Νέο "πόϊντ σύστεμ" για παραβάτες οδηγούς. Αλλάζει και το σύστημα εξετάσεων με... απουσίες για τους μαθητές και ποινές για τους δασκάλους. Απο ΚΤΕΟ και οι μοτό.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Τσεκουρια Ακη στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, ενώ στα μπλόκα σηκώνονται μπαλτάδες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Τσεκούρι" στα επιδόματα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Εκρηξη Καραμανλή. Κατήγγειλε συμφέροντα και παρασκήνιο για υπονόμευση της ΝΔ. "Τα διαπλεκόμενα αναζητούν σανίδα σωτηρίας την ώρα που καταρρέει η κυβέρνηση Σημίτη".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Τον θέλουν, Αρσένης και ΟΛΜΕ, αλλά... Εμ-παίζουν με τον διάλογο. Νέο συλλαλητήριο 48άωρη καθηγητών. Μέτρα για τα μπλόκα υπαινίσσεται η κυβέρνηση. 2ωρο νυχτερινό τέτ α τέτ Σημίτη-Αρσένη στη Βουλή.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Τρία χρόνια μετά η κυβέρνηση ζητά συγνώμη για τα άθλια νοσοκομεία. Σπατάλες, ανοργανωσιά και έλλειψη καθαριότητας παραδέχεται ο Λ. Παπαδήμας.

    ΕΣΤΙΑ: Αυτό είναι το λάθος Αρσένη. Η πομπώδης εξαγγελία δήθεν μεταρρυθμίσεων.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Σε αποσύνθεση τα σχολεία. Πληθαίνουν τα ακραία κρούσματα ασυδοσίας, αλλά και ποινικών πράξεων.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Ομηροι σκληροπυρηνικών οι μαθητές. Κλίμα δυναμικής παρέμβασης καλλιεργεί η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση εκνόμων πράξεων. Τι προτείνει η ΠΑΣΚ καθηγητών για άρση του αδιεξόδου.

    ΤΑ ΝΕΑ: Πιέζουν όλοι για νέο διάλογο, ενώ οι καθηγητές απεργούν σήμερα και αύριο.

    ΝΙΚΗ: Συνεννόηση εδώ και τώρα. Το πρόβλημα της παιδείας πρέπει να λυθεί άμεσα. Μετά τις υποχωρήσεις Αρσένη αναμένεται το βήμα καλής θέλησης απο την ΟΛΜΕ. Θα υπάρξουν λύσεις διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ολοι στα συλλαλητήρια στο πλάι των παιδιών μας. Αγωνιστική απάντηση σήμερα στην αδιαλλαξία της κυβέρνησης.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Πρόστιμα "φωτιά" σε παραβάτες οδηγούς. Τι προβλέπει το νέο ποινολόγιο.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Τεμάχισε το μοντέλο. Αξιωματικός διέπραξε στυγερό έγκλημα στην Καβάλα.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ληστεία σημαίνει και θάνατο ληστή. Αποτρέπει επίδοξους ληστές το τραγικό συμβάν στους Αμπελόκηπους.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Αγρια Δύση" δυτικά της Θεσσαλονίκης. Νεκρός στο οδόστρωμα επίδοξος νεαρός ληστής απο σφαίρες αστυνομικού. "Πιστολίδι" σε κατοικημένη περιοχή του Δήμου Αμπελοκήπων.

    [2] Εκπαιδευτική μεταρρύθμιση

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει οτι "μπαλάκι κάνουν το διάλογο υπουργείο Παιδείας και ΟΛΜΕ, ενώ και οι δύο πλευρές επιδιώκουν-και άμεσα- νέα συνάντηση για να βρεθεί η λύση. Ο Γ. Αρσένης δηλώνει ανοιχτός σε νέα συζήτηση, οι καθηγητές τη θέλουν, αλλά -μέχρι στιγμής - δεν την έχουν ζητήσει. Στο μεταξύ οι καταλήψεις και τα μπλόκα στους δρόμους συνεχίζονται, οι καθηγητές πραγματοποιούν απο σήμερα 48ωρη απεργία και οι μαθητές το 9ο συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας".

    Η ΝΙΚΗ εκτιμά οτι "τα ψέματα τελείωσαν. Υπουργείο Παιδείας και καθηγητές δεν έχουν κανέναν άλλον δρόμο ν'ακολουθήσουν παρά αυτόν της συνεννόησης. Ιδιαιτέρως η ΟΛΜΕ που φέρει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για το ναυάγιο των πρόσφατων συναντήσεων, οφείλει να προσέλθει στις νέες συνομιλίες που η ίδια ζήτησε και απεδέχθη η κυβέρνηση με περισσότερο διαλλακτικές θέσεις, γιατί το σημερινό αδιέξοδο δεν μπορεί να παραταθεί ούτε μια ημέρα".

    Η ΑΥΓΗ αναφέρει οτι "σε αναζήτηση ρύθμισης προκειμένου να υπάρξει "σήμερα, αύριο, μεθαύριο", όπως χαρακτηριστικά είπε ο Κ. Σημίτης, λύση για την εξομάλυνση της κατάστασης στα σχολεία, βρίσκεται η κυβέρνηση. Την ίδια στιγμή η ΟΛΜΕ επιμένει στην ανάγκη διαλόγου και μάλιστα προτίθεται να ζητήσει νέα συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας. Χθές ο Κ. Σημίτης είχε πολύωρη συνάντηση με τον Γ. Αρσένη, που κατά πληροοφορίες συζητήθηκαν "φόρμουλες' για τις εξετάσεις στη Β'Λυκείου".

    Σύμφωνα με την ΑΥΡΙΑΝΗ, "νέες ελπίδες για εκτόνωση της κρίσης στην παιδεία υπάρχουν ύστερα απο τη χθεσινή υποχώρηση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΛΜΕ να κάτσει και πάλι στο τραπέζι του διαλόγου με την πολιτική ηγεσία".

    Η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ υποστηρίζει οτι "σε "προφορική" δοκιμασία υπέβαλε χθές ο πρωθυπουργός τον κ. Αρσένη σε μακρά συνάντησή τους που χαρακτηρίστηκε "ενημερωτική' αλλά επιβεβαίωσε την εντύπωση οτι ο υπουργός Παιδείας έχει κριθεί "μετεξεταστέος" τόσο απο το Μέγαρο Μαξίμου όσο και απο τη Χαριλάου Τρικούπη".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ προσθέτει οτι "στους δρόμους και πάλι σήμερα, μαθητές, καθηγητές, δάσκαλοι, γονείς μαζί και με τους εργαζόμενους, καλούνται να δώσουν το "παρών" στα συλλαλητήρια ενάντι στη "μεταρρύθμιση" και για να απαντήσουν οτι οι "ελιγμοί" με τους οποίους η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας επιχειρεί να σταματήσει τους αγώνες, δεν είναι ικανοί να κάμψουν αυτό το πρωτοφανές κίνημα".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ ισχυρίζεται οτι "δραματική τροπή προσλαμβάνουν πλέον οι εξελίξεις στην Παιδεία, με την απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει την "τάξη" με τα ΜΑΤ και την "αποβολή" απο την εκπαιδευτική κοινότητα όσων επιμένουν στην "εξέγερση". Αυτή η "μετωπική σύγκρουση" της κυβέρνησης με την "εξέγερση των 16άρηδων" μόνο κακούς οιωνούς μπορεί να προοιονίζεται".

    ΤΑ ΝΕΑ στο σχόλιό τους επισημαίνουν μεταξύ άλλων οτι "ας πούμε τα πράγματα καθαρά: όποιες -και όσες- και αν είναι οι αδυναμίες της μεταρρύθμισης που ο υπουργός Παιδείας έχει προωθήσει... όσο ατελώς και αν προετοιίμασε την υποδοχή-και την αποδοχή- της τόσο απο την εκπαιδευτική κοινότητα όσο και απο το ευρύτερο κοινό... σήμερα, για την έξοδο απο την κρίση, ήρθε η ώρα των καθηγητών. Γιατί όσο λανθασμένη και αν υπήρξε η αρχική τακτική της κυβέρνησης... να αρνείται κάθε μεταβολή στα κείμενα ή την εφαρμογή τους... τώρα που ο υπουργός Παιδείας έχει κάνει ουσιώδεις υποχωρήσεις..εκτεθειμένη μένει η ΟΛΜΕ επιμένοντας σε μια άκαμπτη γραμμή".

    [3] Κυπριακό

    Η ΕΣΤΙΑ γράφει οτι "πιθανή παρουσία του προέδρου Κλίντον στην Αθήνα κατά τον προσεχή Νοέμβριο, προβληματίζει την Αθήνα σε σχέση με το Κυπριακό, δεδομένου οτι θα προηγηθή επίσκεψις του Αμερικανού προέδρου στην Κωνσταντινούπολη. Την επιθυμία του να επισκεφθή την Αθήνα τον Νοέμβριο για συνομιλίες με τον κ. Σημίτη έχει εκφράσει ο κ. Κλίντον, αλλά είαν πρόωρο να λεχθή εάν θα υλοποιηθή όντως αυτή η επίσκεψις. Πάντως την 18ην και 19ην Νοεμβρίου ο πλανητάρχης θα ευρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη προκειμένου να μετάσχη στη Σύνοδο του ΟΑΣΕ (Οργανισμός Ασφάλειας και Συνεργασίας στην Ευρώπη)".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) προσθέτει οτι "μια επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ στη χώρα μας αποτελεί ούτως ή άλλως είδηση πρώτου μεγέθους. Πολλώ μάλλον μια επίσκεψη του Μπίλ Κλίντον στην Αθήνα, κατόπιν δικής του επιθυμίας, την ώρα που διανύουμε κρισιμότατη φάση στα ελληνοτουρκικά και στο Κυπριακό. Η πρώτη επίσημη επίσκεψη του Μπίλ Κλίντον στην Ελλάδα αναμένεται να πραγματοποιηθεί το μήνα Οκτώβριο του 1999, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες απο αρμόδια κυβερνητική πηγή".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ υποστηρίζει οτι "ο αμερικανός πρόεδρος Μπίλ Κλίντον θα επιθυμούσε να επισκεφθεί την Αθήνα τον προσεχή Νοέμβριο εάν είχε εν τω μεταξύ προετοιμαστεί κατάλληλα το έδαρφος για να εκδηλωθεί αμεριακνική πρωτοβουλία όσον αφορά στο Κυπριακό. Αυτό έχει διαμηνύσει η Ουάσινγκτον στην ελληνική κυβέρνηση, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές. Ωστόσο παρά την επιθυμία της αμερικανικής πλευράς, στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών δεν υπάρχει ιδιαίτερη αισιοδοξία γι ατο πώς μια τέτοια πρωτοβουλία θα μπορούσε να καρποφορήσει, αφού η τουρκική και η τουρκοκυπριακή πλευρά παραμένουν αμετακίνητες στις θέσεις τους".

    Σύμφωνα με τη ΒΡΑΔΥΝΗ, "επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα εντός του έτους, σχεδιάζει ο αμερικανός πρόεδρος Μπίλ Κλίντον και ήδη έχουν αρχίσει οι σχετικές διαβουλεύσεις μεταξύ της ελληνικής και της αμερικανικής πλευράς. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ουάσινγκτον έχει ενημέρωσει την ελληνική κυβέρνηση οτι αν δεν σημειωθούν "δραματικές " εξελίξεις στο εσωτερικό των ΗΠΑ, εξαιτίας του γνωστού σκανδάλου, ο Κλίντον επιθυμεί να επισκεφθεί την Ελλάδα τον ερχόμενο Νοέμβριο".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ισχυρίζεται οτι "η δημιουργία εντυπώσεων στο προεκλογικό παιγνίδι της Τουρκίας αλλά και η πάγια επιδίωξη της Αγκυρας να παρασύρει την Ελλάδα σε κάποιας μορφής διάλογο είναι οι βάσεις απο τις οποίες ξεκινούν οι προκλητικές δηλώσεις των αξιωματούχων της γειτονική ςχώρας αλλά και φιλοπόλεμες κραυγές σαν αυτές που περιλαμβάνονται στην τελευταία έκθεση των Στρατηγών της. Αυτό είναι το συμπέρασμα-σχόλιιο το οποίο επιδήμως διατυπώνει η Ελληνική Κυένρηση που επιμένει παράλληλα οτι δνε μπορεί να γίνει διάλογος σε θέματα στα οποία δεν επιδόχονται καμία διαπραγμάτευσης και βεβαίως διάλογος δεν μπορεί να γίνει μέσω ανακοινώσεων".

    [4] Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) γράφει οτι "τα... συνήθη μέτρα υποσχέθηκαν για μια ακόμη φορά οι υπουργοί της κυβέρνησης ως προς την αντιμετώπιση των τροχαίων ατυχημάτων, που στην Ελλάδα έχουν λάβει δαρματικές διαστάσεις. Οι χιλιάδες των νεκρών και των τραυματιών που κάθε χρόν αυξάνονται δεν αντιμετωπίζονται με εξαγγελίες και υποσχέσεις στι ςοποίες αναλώθηκαν χθές ο υπουργός Μεταφορών Τ. Μαντέλης, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Φ. Πετσάλνικος και ο υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Χρ. Βερελής".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αναφέρει οτι "αυστηρότερο "πόϊντ σίστεμ" και ποινές "φωτιά" για παραβάτες οδηγούς, υποχρεωτικά μαθήματα οδήγησης για την απόκτηση διπλώματος και εντατικοποίηση των ελέγχων της Τροχαίας με περισσότερα ραντάρ, συσκευές αλκοτέστ αλλά και τρία ελικόπτερα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το διυπουργικό σχέδιο σωτηρίας για τον περιορισμό των τροχαίων που μόνον το 1998 στοίχισαν 2.218 ζωές".

    Ο ΛΟΓΟΣ προσθέτει οτι "με μέτρα, όπως η θέσπιση νέου αυστηρότερου ΚΟΚ την εισαγωγή νέου συστήματος εκπαίδευσης των υποψήφιων οδηγών, την εντατικοποίηση των ελέγχων κατάστασης των οχημάτων και τη βελτίωση του οδικού δικτύου της χώρας, η κυβέρνηση επιδιώκει τον περιορισμό των τροχαίων ατυχημάτων στην Ελλάδα".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ισχυρίζεται οτι "με αυστηρές ποινές και γερά πρόστιμα στους παραβάτες οδηγούς, επιχειρούν να βάλουν "φρένο" στα τροχάι ατυχήματα τα συναρμόδια υπουργεία Μεταφορών, ΥΠΕΧΩΔΕ και Δημοσίας Τάξεως. Προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος προωθείται η ριζική αλλαγή του ΚΟΚ η αυτηριοποίηση του Συστήματος Ελέχου Συμπεριφοράς Οδηγών (γνωστό ως πόιντ σίστεμ), καθώς και του συστήματος εκπαίδευσης και εξέτασης υποψήφιων οδηγών".

    Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ, "δέσμη μέτρων για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας και τον περιορισμό των τροχαίων ατυχημάτων θεσμοθετεί η κυβέρνηση. Το πόιντ σίστεμ γίνεται αυστηρότερο και το δίπλωμα θα αφαιρείται με τη συμπλήρωση μόλις 17 βαθμών ποινής".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει οτι "απο ελικόπτερα μέχρι και... κινητά ηλεκτρονικά μάται, που θα διατρέχουν τις εθνικές οδούς, υπόσχεται-για μια ακόμη φορά- η κυβένρηση οτι θα επιστρετεύσει στον..πόλεμο κατά των τροχαίων ατυχημάτων, που κήρυξε και επισήμως χθές η πολιτική ηγεσία των τριών συναρμόδιων υπουργείων".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ εκτιμά οτι "πάνω απο 250.000 δρχ θα κοστίζει το πακέτο μαθημάτων και παραβόλων για την απόκτηση ερασιτεχνικού διπλώματος οδήγησης αυτοκινήτου και περισσότερο απο 120.000 δρχ το δίπλωμα μοτοσικλέτας με το νέο σύστημα εκπαίδευσης και εξέτασης των υποψήφιων οδηγών που θα αρχίσει να εφαρμόζεται σε όλη τη χώρα απο το τέλος της άνοιξης".

    (Γ. Π.)

    [5] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Εθνική Τράπεζα, η συνεχιζόμενη άνοδος της βιομηχανικής παραγωγής, η νέα άνοδος τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η παρέμβαση της Τράπεζας της Ελλάδος στη διατραπεζική και οι επικείμενες αγροτικές κινητοποιήσεις είναι τα βασικά θέματα του σημερινού οικονομικού τύπου.

    ΓΕΝΙΚΗ Δημοπρασιών: ``"Είμαστε πολύ κοντά στην ΟΝΕ" - Δηλώνουν πρωθυπουργός και υπουργός Εθνικής Οικονομίας. ''

    ΕΞΠΡΕΣ: ``"Φίλτρο" στα κεφάλαια από την Τράπεζα της Ελλάδος. ''

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: ``Κόλπα μιας ημέρας στο Χρηματιστήριο - Τεράστια κέρδη με αγοραπωλησίες μετοχών στην ίδια συνεδρίαση. ''

    ΚΕΡΔΟΣ: ``Σημίτης: Μια ανάσα από την ΟΝΕ, αλλά δεν επιτρέπεται εφησυχασμός - Η προσπάθεια των επιχειρήσεων πρέπει να ενταθεί μέσα στην ΟΝΕ. ''

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: ``Εδραιώνονται οι ρυθμοί ανάπτυξης στη Βιομηχανία, παρ'οτι κατα Παπαντωνίου "λείπουν οι μεγάλες πρωτοβουλίες".

    [6] Εθνική Τράπεζα - Επίσκεψη Σημίτη

    ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ αναφέρει ότι: ``Την ολοκλήρωση μιας πολύπλευρης και επιθετικής" τριετούς στρατηγικής εξυγίανσης, αναδιάρθρωσης και εκσυγχρονισμού σηματοδότησε το 1998 για τον Ομιλο της Εθνικής, ο οποίος όπως επισήμανε ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, όσο και ο διοικητής της Εθνικής Θ. Καρατζάς, παίζει ήδη το ρόλο που του αναλογεί στην ελληνική οικονομία. ''

    (Ι. Π.)


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03 run on Thursday, 28 January 1999 - 10:19:38 UTC