Visit the Greek American Women's Network (GAWN) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 99-02-17

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 17/02/1999


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Οτσαλάν
  • [3] Ιονική
  • [4] Οτσαλάν-Χρηματιστήριο
  • [5] Απεργία γιατρών
  • [6] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [7] Ιονική Τράπεζα - Στην τελική φάση ο διαγωνισμός πώλησης

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Η σύλληψη Οτσαλάν, η πώληση της Ιονικής τράπεζας, η απεργία των γιατρών και ο αντίκτυπος της σύλληψης Οτσαλάν στο Χρηματιστήριο είναι τα βασικά θέματα της σημερινής ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Thank's mister Simitis. Ανταπόδοση για το "Ευχαριστώ" των Ιμίων. ΗΠΑ, Γερμανία και Τουρκία μας κτυπούν φιλικά στην πλάτη. Διχάζεται το ΠΑΣΟΚ-Ζητούν παραίτηση Πάγκαλου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Ιούδας η κυβέρνηση! Πώς παρέδωσαν στους Τούρκους τον Οτσαλάν. Εκρηξη οργής των Ελλήνων για τα ψέματα, την ανικανότητα κα τη... βλακεία των κυβερνώντων. Και το ΠΑΣΟΚ εναντίον Σημίτη. Κυβερνητικοί βουλευτές ζητούν παραίτηση Πάγκαλου.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Παραιτηθείτε ραγιάδες. Παρέδωσαν τον Οσαλάν στους Τούρκους.

    ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ: Μεγάλη ατιμία για μικρή χώρα. Στον Αμπντουλάχ Οτσαλάν φορτώνει τις ευθύνες για τη σύλληψή του η Αθήνα.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Μπλέξανε άσχημα την Ελλάδα. Σε εθνική ταπείνωση μας οδήγησε η κυβέρνηση. Κρύφτηκε ο πρωθυπουργός.

    Η ΑΥΓΗ: Υπόλογη η ελληνική κυβέρνηση. Ντροπή για τον ευρωπαϊκό πολιτισμό. Ο Οτσαλάν στα χέρια της Αγκυρας.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Αρθρογράφος της "Αυριανής" έκρυβε τον Οτσαλάν. Τον φιλοξένησε για δύο ημέρες πριν φύγει για Κένυα. Να επέμβει ο εισαγγελέας για να βρεί τους υπεύθυνους που οδήγησαν τη χώρα σε διεθνή εξευτελισμό.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Δοσίλογος των Τούρκων ο Σημίτης. Συνεργάστηκε με τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, CIA και Μοσάντ. Παρέδωσε τον Οτσαλάν σε παγίδα στην Κένυα γαι να καταλήξει στους δήμους της Αγκυρας. Εγκώμια του "Αττίλα" για τη στάση της κυβέρνησης.

    ΕΘΝΟΣ: Τα 3 μοιραία λάθη που μας βάζουν σε περιπέτειες. Ξέφυγαν οι Κούρδοι απο το στρατόπεδο. Στο πόδι η αστυνομία όλη τη νύχτα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ο Ξένιος Ζεύς αυτοκτόνησε χθές. Μαζί με τον Οτσαλάν προδώσαμε και το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ. Το πένθος ταιριάζει στην κυβέρνηση.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Χείρα βοηθείας στην Τουρκία. Επιτέλους, διώξτε τους. Επικίνδυνη η κυβέρνηση.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Προδοσία Σημίτη made in USA. Βήμα-βήμα η παράδοση Οτσαλάν στην Τουρκία. Τα πέντε σενάρια για το μεγάλο φιάσκο στο Ναϊρόμπι.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Μαύρη Τρίτη. 8 αμείλικτα ερωτήματα για τη σύλληψη του Οτσαλάν. Η θέση της "Ε": να παραιτηθεί ο κ. Πάγκαλος.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Βατερλώ. Ελληνικό εξπρές του μεσονυκτίου. Μείζον πολιτικό ζήτημα, αντιδράσεις και απο δεκάδες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Οι Κούρδοι απειλούν τώρα και την Ελλάδα. Κατηγορηματική δήλωση Σημίτη: δεν δώσαμε εμείς τον Οτσαλάν.

    ΕΣΤΙΑ: Ολέθριες συνέπειες απο την εμπλοκή. Ο κ. Πάγκαλος οφείλει να παραιτηθή αμέσως.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Εμπρηστική εμπλοκή στο θέμα Οτσαλάν. Ανεύθυνα στοιχεία έφεραν τον Κούρδο ηγέτη στην Ελλάδα. Υπεύθυνοι παράγοντες χειρίσθηκαν ολέθρια την υπόθεση.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Στα γρανάζια του κουρδικού η Ελλάδα. Κύμα συμπαράστασης απο κόμματα και συνδικάτα στον Κούρδο ηγέτη. Δ. Ρέππας-Θ. Πάγκαλος: η ευθύνη στον Οτσαλάν που ακολούθησε άλλη επιλογή.

    ΤΑ ΝΕΑ: Σε κυκλώνα η Ελλάδα μετά το φιάσκο Οτζαλάν. Το ΡΚΚ κατηγορεί την Ελλάδα. Ο Λευκός Οίκος δείχνει την Κένυα. Σημίτης: έφυγε μόνος του.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Σε τουρκικές φυλακές... με ευθύνη της ελληνικής κυβέρνησης. Σε τραγωδία κατέληξε η άρνηση πολιτικού ασύλου για τον Οτσαλάν.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Εξηγήσεις Πάγκαλου για την υπόθεση Οτσαλάν. Ποιά επιχειρήματα παρουσίασε το βράδυ ο υπουργός.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Ψυχραιμία! (Υπόθεση Οτσαλάν).

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Σύλληψη Οτσαλάν: Λάθη και υπερβολές. Οργή για τις παράλογες καταλήψεις των ελληνικών πρεσβειών απο τους Κούρδους.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Τριγμοί στην κυβέρνηση. Προκαλεί η υπόθεση Οτσαλάν.

    [2] Οτσαλάν

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ στο σχόλιό της εκτιμά οτι "οι αφελείς χειρισμοί και η μυστική διπλωματία, μέσω, μάλιστα μυστικών υπηρεσιών, οδήγησαν στο χειρότερο που θα μπορούσε να συμβεί: Να βρεθεί ο ηγέτης των Κούρδων Αμπντουλάχ Οτσαλάν απο "χώρο που του παραχώρησαν οι ελληνικές αρχές (όχι στην Ελλάδα, αλλά...) στην Κένυα", στα χέρια των Τούρκων. Κύριος υπεύθυνος γι αυτό το τραγικό φιάσκο είναι ο υπουργός Εξωτερικών Θ. Πάγκαλος, που ανέλαβε χθές με αστυνομικά σενάρια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, αλλά και να καυχάται οτι κρατήθηκε μυστική η φιλοξενία του Οτσαλάν στην Κένυα, παραμερίζοντας την τραγική κατάληξη".

    Η ΕΣΤΙΑ γράφει οτι "απροσμέτρηες διαστάσεις λαμβάνει πλέον το θέμα Οτσαλάν μετά τους παιδαριώδεις χειρισμούς της Κυβερνήσεως Σημίτη, οι συνέπειες των οποίων είανι επί του παρόντος αδύνατον να εκτιμηθούν".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ αναφέρει οτι "με μια σειρά ενεργειών που θύμιζαν περισσότερο πειραματισμούς στίλ Τζέιμς Μπόντ παρά υπεύθυνους χειρισμούς απο μια κυβέρνηση που θέλει να διασφαλίσει τα συμφέροντα της χώρας και ενός ολόκληρου λαού, η κυβέρνηση Σημίτη έστειλε στο στόμα του λύκου τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν".

    Η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ ισχυρίζεται οτι "ψυχολογικό ακρωτηριασμό" χειρότερα απο την υπόθεση των Υμίων υπέστη η ελληνική κοινή γνώμη απο τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην υπόθεση του Αμπντουλάχ Οτσαλάν. Διαπράττοντας κάτι που ισοδυναμεί με "μεγάλη ατιμία για μια τόσο μικρή χώρα", εξέδωσε (ή παρέδωσε) τον Κούρδο ηγέτη στις τουρκικές αρχές, που θριαμβολογούσαν ισχυριζόμενοι οτι "ουδείς μπορεί ν'αντισταθεί" πλέον στην Αγκυρα".

    Το ΕΘΝΟΣ υποστηρίζει οτι "σόκ προκάλεσε στην ελληνική κοινή γνώμη, αλλά και στη διεθνή, το ναυάγιο της υπόθεσης "Οτσαλάν". Μοιραία λάθη έπαιξαν καταλυτικό ρόλο για την αποτυχία του σχεδίου μεταφοράς του Οτσαλάν σε ασφαλές μέρος. Η κυβέρνηση υποστήριξε οτι έπραξε το καθήκον της. Η αντιπολίτευση άσκησε έντονη κριτική".

    Σύμφωνα με την ΑΥΓΗ, η δραματική εξέλιξη που είχε το θρίλερ Οτσαλάν προκαλεί τεράστια ερωτήματα για τον ρόλο της ελληνικής κυβέρνησης στην υπόθεση, αλλά και τη ρητορεία περί ουμανιστικών ιδεωδών του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Σε κάθε περίπτση ο Κούρδος ηγέτης, μετά απο μακρά περιπετειώδη περιπλάνηση στον αέρα και αναζήτηση καταφυγίου σε αμφιβόλου ασφαλείας εδάφη, βρέθηκε σε τουρκικά χέρια μετά απο ελληνική φιλοξενία".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) τονίζει οτι "μεγαλύτερη εθνική ντροπή και απο αυτή ακόμη των Ιμίων πρόσφερε η κυβέρνηση Σημίτη, με τους χειρισμούς της στο θέμα του Οτσαλάν, που τελικά οδήγησαν στην παράδοση του Κούρδου ηγέτη στα χέρια των πιο φανατικών του εχθρών, στα χέρια των αιώνιων αντιπάλων του ελληνισμού".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ επισημαίνει οτι "οξύτατες είναι οι αντιδράσεις ολόκληρου του πολιτικού κόσμου, των κοινωνικών φορέων, των συνδικαλιστικών οργανώσεων, των απλών πολιτών για την τραγική εξέλιξη στο θέμα Οτσαλάν και τις ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης. Το σύνολο των πολιτικών και κοινωνικών φορέων μιλάει για κυβερνητική ανικανότητα και επικίνδυνους χειρισμούς, που οδήγησαν σε νέα εθνική ταπείνωση".

    ΤΑ ΝΕΑ σημειώνουν οτι "θύελλα ξέσπασε χθές για την ελληνική κυβέρνηση, με διεθνείς, εσωτερικές, αλλά και εσωκομματικές διαστάσεις μετά τη σύλληψη του Α. Οτζαλάν. Ο Κούρδος ηγέτης βρίσκεται ήδη στις τουρκικές φυλακές, ενώ ακόμη οι συνθήκες κάτω απο τις οποίες συνελήφθη κατά τη μεταφορά του απο την ελληνική πρεσβεία στο Ναϊρόμπι στο αεροδρόμιο της πόλης αφήνουν ανοικτά πολλά ερωτηματικά".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ προσθέτει οτι "πλήθος ερωτηματικών για τον τρόπο που η κυβέρνηση χειρίστηκε την υπόθεση Οτσαλάν, σε μια χρονική στιγμή που η ίδια μέσω του υπουργείου των Εξωτερικών επιχειρούσε να πείσει τις υπόλοιπες χώρες - μέλη της ΕΕ να πάρουν σαφή θέση απέναντι στο Κουρδικό έχουν προκύψει μετά την τραγική εξέλιξη που τελικώς είχε η επιχείρηση μεταφοράς του Οτσαλάν στο αεροδρόμιο του Ναϊρόμπι απο την ελληνική πρεσβεία με προορισμό την Ολλανδία".

    [3] Ιονική

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ γράφει οτι "τέλος Απριλίου ανακοινώνεται ο αγοραστής του 51% της Ιονικής, σύμφωνα με ανακοίνωση του χρηματοοικονομικού συμβούλου της Εμπορικής J. P. Morgan. Η προθεσμία υποβολής των δεσμευτικών προσφορών λήγει στις 26 Μαρτίου. Σύμφωνα με την πρόσκληση, οι σφραγισμένες δεσμευτικές προσφορές θα πρέπει να συνοδεύονται απο εγγυητικές επιστολές 5 δις δρχ".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ αναφέρει οτι "στις 25 Μαρτίου θα υποβληθούν οι δεσμευτικές προσφορές των υποψήφιων αγοραστών της Ιονικής Τράπεζας, σύμφωνα με πληροφορίες απο τη διοίκηση της Εμπορικής Τράπεζας. Ο σύβμουλος πώλησης της Ιονικής, η εταίρια J. P. Morgan αναμένεται να δώσει σήμερα στη δημοσιότητα την προκήρυξη για τη δεύτερη και τελική φάση του διαγωνισμού, στην οπία θα ανααφέρεται η ημερομηνία υποβολής των προσφορών αλλά και το ύψος της εγγυητικής επιστολής που θα πρέεπι να καταθέσουν μαζί με την προσφορά τους οι "μνηστήρες" της τράπεζας".

    [4] Οτσαλάν-Χρηματιστήριο

    Ο ΛΟΓΟΣ γράφει οτι "αθρόες ρευστοποιήσεις ήταν το χαρακτηριστικό της χθεσινής συνεδρίασης κατά την οποία ο Γενικός Δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου υποχώρησε στις 3.396,8 μονάδες χάνοντας 2,02%Η αλλαγή σκηνικού χθές στη Σοφοκλέους οφείλεται στις προσπάθειες των επενδυτών να κατοχυρώσουν μέρος των μεγάλων κερδών που είχαν αποκομίσει απο το τελευταίο ανοδικό "ράλυ". Αφορμή για τη σημαντική διορθωτική υποχώρηση αποτέλεσαν οι εξελίξεις στο θέμα Οτσαλάν".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αναφέρει οτι "με έντονα σημάδια ανησυχίας ανοίγουν σήμερα οι αγορές χρήματος και κεφαλαίου στην Αθήνα. Η χθεσινή αντίδραση του χρηματιστηρίου, που υποχώρησε κατά 2,02% αλλά παρέμεινε σε επίπεδα υψηλότερα απο εκείνα στα οποία είχε κλείσει την προηγούμενη εβδομάδα, εκτιμάται ως ψύχραιμη. Δεν θεωρείται ωστόσο ικανή να προδικάσει για την ανησυχία που θα κατακτήσει απο σήμερα τους επενδυτές ως προς τις διοικητικές ικανότητες της κυβέρνησης".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) υποστηρίζει οτι "οι εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό με τη σύλληψη του Αμπντουλάχ Οτσαλάν, αρχηγού του κουρδικού εργατικού κόμματος ΡΚΚ απο τις τουρκικές αρχές επέδρασε αρνητικά στην ψυχολογία του επενδυτικού κοινού, με συνέπεια η συντριπτική πλειονότητα των μετοχών να υποχωρήσει και ο δείκτης να καταγράψει σημαντικές απώλειες".

    Σύμφωνα με την ΕΞΟΥΣΙΑ, "παρά τις απώλειες, το κλίμα παραμένει θτεικό, κάτι που επιβεβαιώνεται απο το χθεσινό τζίρο των 167 δις και -σύμφωνα με τις εκτιμήσεις εμπειρογνωμόνων- η διόρθωση θα είναι μικρής διάρκειας και η αγορά θα ξαναβρεί το δρόμο της προς νέα υψηλότερα επίπεδα, καθώς τα θεμελιώδη στοιχεία της ελληνικής οικονομίας παραμένουν θετικά. Οι παροδικοί, πολιτικής υφής, κλυδωνισμοί που προκάλεσε το θέμα Οτσαλάν, σύμφωνα με έγκυρες χρηματιστηριακές πηγές, αποτέλεσαν περισσότερο την αφορμή παρά τη βασική αιτία για τη διόρθωση της αγοράς".

    [5] Απεργία γιατρών

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει οτι "αποκαλυπτικά στοιχεία για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στα δημόσια νοσοκομεία βλέπουν το φώς της δημοσιότητας εν μέσω απεργιακού αναβρασμού στον χώρο της Υγείας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ κ. χ. Ζαχαρόγιαννη, μονάδες εντατικής θεραπείας παραμένουν κλειστές, λόγω ελλείψεως νοσηλευτικού προσωπικού, ενώ το υπουργείο Υγείας κωφεύει και σε αίτημα του συνδικαλιστικού οργάνου των νοσοκομειακών γιατρών για άμεση αγορά αξονικών και μαγνητικών τομογράφων σε μεγάλα νοσοκομεία της πρωτεύουσας".

    Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, "βήμα για τη διατύπωση των θέσεων των κομμάτων για την Υγεία, αποτέλεσε η πρωτοβουλία των επιστημονικών συνδικαλιστικών φορέων των γιατρών του Λαϊκού νοσοκομείου για πρόσκληση των αρχηγών των κομμάτων στο νοσοκομείο. Η πρόσκληση απευθυνόταν και στον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη αλλά στη χτεσινή ενημέρωση δεν προσήλθε ούτε εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υποστηρίζει οτι "κλιμακώνονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις στον ευαίσθητο χώρο της δημόσιας Υγείας, καθώς χθές το ποσοστό αποχής των γιατρών απο τις εργασίες τους άγγιξε το 40% σε ολόκληρη την Ελλάδα. Σύμφωνα με στοιχεία που μας παραχώρησαν συνδικαλιστές γιατροί, μόνο στην Αθήνα και στον Πειραιά το ποσοστό φθάνει και ξεπερνά το 33%".

    (Γ. Π.)

    [6] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι εξελίξεις στην υπόθεση Οτσαλάν, η τελική φάση του διαγωνισμού για την πώληση της Ιονικής Τράπεζας, η πτώση τιμών κατά 2,02% στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η αποκλιμάκωση των επιτοκίων των επταετών ομολόγων και η μεγάλη άνοδος του δολαρίου στις διεθνείς αγορές είναι τα βασικά θέματα του σημερινού οικονομικού τύπου.

    ΕΞΠΡΕΣ: "Επιτυγχάνεται και το κριτήριο των επιτοκίων - Οτσαλάν: Αινιγματική και επικίνδυνη απαγωγή! ".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Τι να περιμένουμε μετά την σύλληψη Οτσαλάν - Συγκρατημένη αντίδραση των αγορών χρήματος και κεφαλαίου".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Απρόσμενη θύελλα από την περιπέτεια Οτσαλάν - Κ. Σημίτης: Ενεργήσαμε με βάση το εθνικό συμφέρον".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Νέα κίνηση αποκλιμάκωσης επιτοκίων - Μείωση 2,31% στα επιτόκια με προσφορά 930 δισ. δρχ".

    [7] Ιονική Τράπεζα - Στην τελική φάση ο διαγωνισμός πώλησης

    Η ΕΞΠΡΕΣ αναφέρει ότι: "Στο διάστημα μεταξύ της 26ης Μαρτίου και 23ης Απριλίου θα επιλεγεί ο αγοραστής του 51% των μετοχών της Ιονικής που θα είναι ένα από τα παρακάτω τραπεζικά σχήματα: Alpha Τράπεζα Πίστεως, Eurobank - Εργασίας, Πειραιώς. Οι τρείς "μονομάχοι" έλαβαν την πρόσκληση για την υποβολή δεσμευτικών, πλέον, προσφορών, τις οποίες θα πρέπει να υποβάλλουν στην J. P. Morgan (Λονδίνο) στις 7 μμ ώρα Ελλάδας της 26ης Μαρτίου 1999, συνοδεύοντας την προσφορά τους με εγγυητική επιστολή 5 δισ. δρχ. ".

    (Ι. Π.)


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03 run on Wednesday, 17 February 1999 - 8:17:54 UTC