Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 99-04-06

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 06/04/1999


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Διάγγελμα πρωθυπουργού
  • [3] Συνομιλίες με Τάλμποτ
  • [4] Πρόσφυγες
  • [5] Γιουγκοσλαβική κρίση
  • [6] Συνέντευξη Τάλμποτ
  • [7] Απάντηση Σημίτη σε Κλίντον
  • [8] Ελληνοτουρκικά
  • [9] Επιστολή Γκεοργκιέφσκι
  • [10] Η κατάσταση στην Αλβανία
  • [11] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [12] Πρωθυπουργός - Κρίση στη Γιουγκοσλαβία

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Το χθεσινό διάγγελμα του πρωθυπουργού, οι επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία, οι συνομιλίες του Αμερικανού αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Στρόουμπ Τάλμποτ στην Αθήνα και το θέμα των προσφύγων του Κοσσυφοπεδίου είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Εκδότης: Κ. Μήτσης): Αρχίσαν πάλι τ` αστεία οι παλιάτσοι κι ο σχοινοβάτης ιδρώνει στο σχοινί...

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Εκδότης: Δ. Ρίζος): Στροφή των ΗΠΑ. Ελπίδα ειρήνευσης.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Διάγγελμα υποταγής. Ο Κ. Σημίτης τα έδωσε όλα και δεν πήρε τίποτα.

    ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ: Και με το ΝΑΤΟ και με τους Σέρβους ο κ. Σημίτης.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Σπρώχνουν την Ελλάδα στον πόλεμο. Η κυβέρνηση υποκύπτει στις αμερικανικές πιέσεις.

    Η ΑΥΓΗ: Πίσω από το ΝΑΤΟ η ελληνική κυβέρνηση.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Πάνω απ` όλα η Ελλάδα. Ξεκάθαρη η θέση του πρωθυπουργού.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: SOS από τα Σκόπια. Επιστολή του πρωθυπουργού κ. Γκεοργκιέφσκι προς τον κ. Σημίτη.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Νταβατζήδες, απαιτούν να σιωπήσουμε στη σφαγή των Σέρβων.

    ΕΘΝΟΣ: Πορεία σε ναρκοπέδιο. Τα γεράκια πιέζουν - Η κυβέρνηση σχοινοβατεί.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Πέρα βρέχει βόμβες... εδώ βρέχει ``Ευρώ``.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Υπέκυψε στους εκβιασμούς Αμερικανών-ΝΑΤΟ ο Σημίτης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Σταύρωση χωρίς Ανάσταση. Πιό κοντά το ΝΑΤΟ στις χερσαίες επιχειρήσεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Δια ταύτα τα κεφάλια μέσα.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Το κρυφό χαρτί της Μόσχας.

    ΕΣΤΙΑ: Τα στρατηγικά σφάλματα των ΗΠΑ.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Προς ολοκληρωτική σύγκρουση.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Μη εμπλοκή! από τον πρωθυπουργό.

    ΤΑ ΝΕΑ: Διχοτόμηση στο Κόσοβο προωθεί το ΝΑΤΟ.

    ΝΙΚΗ: Αποστάσεις από τον Μιλόσεβιτς. Κ. Σημίτης: Δεν θα απομονώσουμε την Ελλάδα.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Κανένας φαντάρος να μη βγει έξω από τα σύνορά μας.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Οι νέοι μισθοί στο Δημόσιο.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Κώστας Σημίτης: ``Πρώτα η Ελλάδα``.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Τονωτικό διάγγελμα από τον πρωθυπουργό.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Εθνική κυβέρνηση η λύση.

    [2] Διάγγελμα πρωθυπουργού

    Η ΝΙΚΗ στο σχόλιό της τονίζει: ``η στάση της ελληνικής κυβέρνησης, όπως διατυπώθηκε χθες από τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη και προχθές από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας είναι, αναμφίβολα, η μοναδική επωφελής για τα συμφέροντα της χώρας. Ο αυτοαπομονωτισμός δεν συνιστά πολιτική, ούτε διασφαλίζει το εθνικό συμφέρον. Κι αυτό επιτάσσει η Ελλάδα να είναι παρούσα εκεί που παίρνονται οι αποφάσεις, ώστε να παρακολουθεί τις εξελίξεις και να επεμβαίνει με άξονα τους δύο μεγάλους στρατηγικούς της στόχους: 1. Εξασφάλιση των συνόρων της και 2. Ισότιμη ένταξη στην Ευρώπη``.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει οτι "Σε ασκήσεις διπλωματικής ισορροπίας έχει αποδυθεί η κυβέρνηση υπο το βάρος των εξελίξεων. Τούτο προκύπτει απο την ανάλυση της πολιτικής, που εφαρμόζει η χώρα μας, σύμφωνα με το χθεσινό μήνυμα του πρωθυπουργού. Προφανώς πρόκειται για μια έκδηλα δυσχερέστατη ισορροπία, καθώς εαν κλιμακωθεί ο πόλεμος, η χώρα μας θα κληθεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη μεταφορά νατοϊκών στρατευμάτων".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ στο δικό της σχόλιο προσθέτει ότι ``με τη χθεσινή του τοποθέτηση ο πρωθυπουργός έθεσε την Ελλάδα με τηνπλευρά του ΝΑΤΟ, αιτιολογώντας την επιλογή αυτή ως την πλέον ρεαλιστική για την εξυπηρέτηση των εθνικών μας συμφερόντων. Οπως βεβαίως τα αντιλαμβάνεται ο ίδιος και η πλειοψηφία του πολιτικού κόσμου. Η θέση της κυβέρνησης αποτελεί προϊόν ψυχρού υπολογισμού. Πεπεισμένη πλέον για τις προθέσεις των ΗΠΑ αλλά και των Ευρωπαίων να εγκαταστήουν πάση θυσία μια νέα τάξη πραγμάτων στα Βαλκάνια και με τη βεβαιότητα ότι το ΝΑΤΟ μόνο με νίκη και ούτε καν με ισοπαλία θα καταθέσει τα όπλα, σπεύδει να ταχθεί στο πλευρό των νικητών``.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ τονίζει ότι ``όσο ασφυκτικές κι αν είναι οι πιέσεις, πάντα υπάρχουν περιθώρια για ειρηνευτικές πρωτοβουλίες, από μια χώρα που θέλει να διεκδικεί ρόλο παράγοντα σταθερότητας σε μια περιοχή που φλέγεται``.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει ότι ``επιτήδειον ουδετερότητα``, σύμφωνα με τη γνωστή ρήση του Ελευθερίου Βενιζέλου κατά την δεκαετία του 1939, διεκήρυξε, χθες το βράδυ, με διάγγελμα του προς τον Ελληνικό Λαό, αναφορικά με την κρίση και τις πολεμικές (διάβαζε επιθετικές), των ΗΠΑ επιχειρήσεις στα Βαλκάνια ο κ. Κ. Σημίτης``.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ επισημαίνει ότι ``διάγγελμα υποτέλειας στο ΝΑΤΟ απηύθυνε χθες το βράδυ ο πρωθυπουργός, υπεραμυνόμενος της αντισερβικής προπαγάνδας και αποφεύγοντας επιμελώς να αναφερθεί στους βομβαρδισμούς που ισοπεδώνουν τη Γιουγκοσλαβία. την ίδια στιγμή, οι ΗΠΑ προετοιμάζουν τη χερσαία επίθεση``.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι είναι ``αιχμάλωτος της ηττοπαθούς εξωτερικής πολιτικής του, και αναζητεί σωσίβιο στις συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς. Πρώτα υπέκυψε στους εκβιασμούς των Αμερικάνων, έλαβε τις αποφάσεις και μετά ζήτησε επικύρωση των αποφάσεών του από τους πολιτικούς αρχηγούς. Εκβιάσθηκε με το εμπάργκο όπλων, με την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, στο θέμα των προσφύγων. Οι Αμερικανοί έβαλαν τον Ετσεβίτ να εγκαταστήσει τους πρόσφυγες στην Ανατολική Θράκη. Προάγγελος χερσαίων επιχειρήσεων. Αντί να καθησυχάσει έσπειρε ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία ο πρωθυπουργός``.

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ υποστηρίζει ότι ``σε εξέλιξη μεγάλη προπαγανδιστική ψυχολογική επιχείρηση της κυβέρνησης, για να ξεγελάσει τον ελληνικό λαόμε παραμύθια περί ``ειρηνευτικής εκστρατευτικής δύναμης``, περί ``ανθρωπιστικής βοήθειας`` και άλλα... ``.

    Η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ τιτλοφορεί το βασικό της θέμα ``διπλές φιλίες, διπλή κριτική και τριπλός φόβος στο απολογητικό μήνυμα Σημίτη. Και με το ΝΑΤΟ και με τους Σέρβους``.

    [3] Συνομιλίες με Τάλμποτ

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) γράφει ότι ``τελεσίγραφο με εγγυήσεις έδωσε στην ελληνική κυβέρνηση ο Αμερικανός απεσταλμένος στα Βαλκάνια, αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Στρόουμπ Τάλμποτ. Στις συναντήσεις που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών κ. Γ. Παπανδρέου και τον υπουργό Αμυνας κ. Ακη Τσοχατζόπουλο, κατέστησε σαφές ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να περιφρονεί τις αποφάσεις του ΝΑΤΟτις οποίες και συνυπέγραψε τον περασμένο Οκτώβριο, όταν αποφασίστηκε η ενεργοποίηση της Συμμαχίας για την κρίση του Κοσσυφοπεδίου. Δήλωσε επίσης και στους σύο συνομιλητές του ότι οι ΗΠΑ δεν επιθυμούν αλλαγή των συνόρων στα Βαλκάνια και, άρα, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχούν οι γειτονικές χώρες για επέκταση της κρίσης``.

    Σύμφωνα με την ΑΘΗΝΑ`Ι`ΚΗ ο κ. Τάλμποτ ζήτησε ``εγκατάσταση 25 χιλιάδων Κοσοβάρων προσφύγων στη χώρα μας μας (πρόκειται για αίτημα που διατυπώθηκε αρχικά από τη Μαντλίν Ολμπράιτ) και μεταφορά άλλων 20 χιλιάδων προσφύγων που θα κατευθυνθούν προς την Τουρκία``.

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ προσθέτει ότι η ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών κατέστησε σαφές στον κ. Τάλμποτ ``ότι οι θέσεις που εκφράζει η Ουάσιγκτον και οι προτάσεις που κομίζει ο ίδιος στην Αθήνα, δεν μπορούν να βρουν έδαφος στην ελληνική κυβέρνηση η οποία δια στόματος Γ. Παπανδρέου και Γ. Κρανιδιώτη διεμήνυσε στους υπερατλαντικούς ``ειρηνοποιούς`` πως δεν πείθουν όταν επιχειρούν να πείσουν ότι δύνανται να διασφαλίσουν την ημερία στην περιοχή την ίδια ώρα που εκδίδουν ταξιδιωτικές οδηγίες εις βάρος της χώρας μας... ``

    Η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ υποστηρίζει ότι ``ο Τάλμποτ ζήτησε υποταγή`` από την κυβέρνηση.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι ``θρασύς και προκλητικός ο Τάλμποτ έδωσε γραμμή στην κυβέρνηση``.

    [4] Πρόσφυγες

    Η ΑΥΓΗ γράφει ότι η Ελλάδα στη δύναμη του ΝΑΤΟ στην Αλβανία για την παροχή βοήθειας στους πρόσφυγες θα συμμετάσχει το πολύ με 300 στρατιώτες.

    Σύμφωνα με τα ΝΕΑ ``δύο στρατόπεδα υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων από το Κόσοβο δημιούργησε ήδη στα Τίρανα και στηνπεριοχή Κούκες η Ελληνική Δύναμη Αλβανίας, η οποία αναμένεται να ενισχυθεί τις επόμενες ημέρες. Από τις μέχρι τώρα διαβουλεύσεις υπολογίζεται ότι ο πρόσθετος αριθμός των Ελλήνων θα κυμανθεί από 150 έως 250 άνδρες. Ανάλογη αναμένεται να είναι και η ελληνική συμμετοχή σε αντίστοιχη δύναμη διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας που θα συγκροτηθεί στα Σκόπια``.

    [5] Γιουγκοσλαβική κρίση

    Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ το ΝΑΤΟ ετοιμάζει χερσαία επίθεση τον Μάιο. Οι χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ πρέπει να πάρουν τη μεγάλη απόφαση για αποστολή στρατού στο Κόσοβο μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

    Ο ΛΟΓΟΣ με τίτλο ο ``Χριστός ξανασταυρώνεται στη χερσόνησο του Αίμου`` αναφέρει ότι ``ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για χερσαία επέμβαση``.

    Η ΑΥΓΗ κάνει λόγο για ``εμπλοκή με την ανοχή της ΝΔ``.

    Η ΕΣΤΙΑ τονίζει ότι ``οι εξελίξεις στο Κοσσυφοπέδιο τείνουν να αποτελέσουν το μεγαλύτερο διπλωματικό και στρατιωτικό ``φιάσκο`` στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών``.

    [6] Συνέντευξη Τάλμποτ

    Η κρίση στο Κοσσυφοπέδιο δεν θα λυθεί με τη δημιουργία νέων κρατών ή με την επαναχάραξη των διεθνών συνόρων, δηλώνει σε συνέντευξή του στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών, Στρόουμπ Τάλμποτ. Επίσης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις συνομιλίες που είχε στην Αθήνα και ιδιαίτερα για τις δηλώσεις του κ. Τσοχατζόπουλου, "ο οποίος πράγματι υπηρξε μια απο τις πλέον εύγλωττες φωνές, που μίλησαν εναντίον της εθνικής καθάρσεως". Ο κ. Τάλμποτ επισήμανε οτι οι ειρηναυτικές δυνάμεις που θα αναπτυχθούν μπορεί να μην είναι αποκλειστικά του ΝΑΤΟ, οτι η διπλωματική παρέμβαση της Ρωσίας είοναι ευπρόσδεκτη αλλά υπογράμμισε οτι η διπλωματική διαδικασία "θα αναληφθεί εκ νέου όταν ολοκληρωθούν οι βομβαρδισμοί".

    [7] Απάντηση Σημίτη σε Κλίντον

    Σύμφωνα με την ΕΞΟΥΣΙΑ ``με ήπιο πλην σαφή τρόπο απάντησε ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης στην επιστολή που του απέστειλε προ ημερών ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπιλ Κλίντον για τη στάση της Ελλάδας όσον αφορά την κρίση του Κοσσυφοπεδίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σημίτης απορρίπτει τις αιχμές του Αμερικανού Προέδρου περί απόκλισης της χώρας μας απότ η γραμμή που έχει χαράξει το ΝΑΤΟ, τονίζοντας ότι η Ελλάδα ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της ως μέλους της Συμμαχίας, αλλά πρέπει ταυτόχρονα να αναγνωριστεί ο ιδιαίτερος ρόλος της στην περιοχή. Αποδίδει δε ιδιαίτερη σημασία στην ανάγκη να μη γίνει η Ελλάδα μέρος της κρίσης αυτής, αλλά να επιβεβαιώσει το σταθεροποιητικό της ρόλοσ την περιοχή. Ο κ. Σημίτης στην επιστολή του αναφέρεται αποκλειστικά στα θέματα πουα φορούν στη γιουγκοσλαβική κρίση και επισημαίνει με έμφαση ότι το πρόβλημα πρέπει να επιλυθεί με πολιτικά μέσα. Επαναλαμβάνει δε τις πάγιες ελληνικές θέσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης``.

    [8] Ελληνοτουρκικά

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ επισημαίνει οτι "πυροτεχνήματα" εσωτερικής κατανάλωσης για τη δημιουργία τεχνητής έντασης στις σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας εκτοξεύει και πάλι η Αγκυρα. Χθες, με συνέντευξή του στην τουρκοκυπριακή εφημερίδα "Κιρπίς" ο υπουργός Αμυνας της Τουρκίας, Χικμέτ Σαμί Τουρκ, απείλησε οτι "σε περίπτωση που οι πύραυλοι S-300 εγκατασταθούν στην Κρήτη, θα προκληθεί ένταση στο Αιγαίο".

    [9] Επιστολή Γκεοργκιέφσκι

    Το ΒΗΜΑ τονίζει οτι "επιστολή - κραυγή αγωνίας για το μέλλον της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας απηύθυνε προς τον Ελληνα πρωθυπουργό Κ. Σημίτη ο Σκοπιανός ομόλογός του, Λιούπτσκο Γκεοργκιέφσκι. Στην επιστολή - το περιεχόμενο της οποίας είναι σε γνώση της εφημερίδας - ο Σκοπιανός πολιτικός κατηγορεί τη διεθνή κοινότητα οτι ξεκίνησε τις στρατιωτικές επιχειρήσεις χωρίς να ασχοληθεί καθόλου με τις επιπτώσεις στη χώρα του, προβλέπει οτι τα Σκόπια θα βρεθούν σύντομα ενώπιον μιας "πολιτικής τραγωδίας" και ζητεί απο τις ΗΠΑ και την ΕΕ να εγγυηθούν ρητά και καθαρά την ακεραιότητα και την κυριαρχία της χώρας του".

    [10] Η κατάσταση στην Αλβανία

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ αναφεφόμενη στους κινδύνους που διατρέχει η ελληνική μειονότητα στην Αλβανία από την εγκατάσταση Κοσοβάρων προσφύγων γράφει ``η κατάσταση στην Αλβανία τείνει πλέον προς κατεύθυνση όπου οι μηχανισμοί του κράτους δεν μπορούν να την ελέγξουν, ενώ σε ολόκληρητ ηνε πικράτεια βασιλεύει το χάος, αφού απλοί πολίτες και αξιωματούχοι περιμένουν κάθε πρωί να μαντέψουν τι θα συμβεί στη χώρα τους από τους ξένους, κυρίως, ραδιοφωνικούς σταθμούς. Η σχεδόν ανύπαρκτη αλβανική κυβέρνηση, που, δια στόματος Μάικο και Μεϊντάνι, υποσχέθηκε στον Ελληνα πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη το σεβασμό περιουχιών των Ελλήνων, βρίσκεται ανάμεσα στα πυρά της παρέας Μπερίσα και άλλων δημαγωγών, οι οποίοι, άνευ εξόδων, βομβαρδίζουν την κοινή γνώμη με εθνικιστικές ``κορώνες``.

    ``Την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο δημογραφικής αλλοίωσης στο μείζονα χώρο της εθνικής ελληνική μειονότητας της Βορείου Ηπείρου, από τυχόν εποικισμό της περιοχής με Κοσοβάρους πρόσφυγες, εξέφρασαν ο πρόεδρος της Ομόνοιας, Β. Ντούλες, ο βουλευτής Αγίων Σαράντα, Ζ. Λούτσης και ο γραμματέας Πολιτικών Υποθέσεων, Π. Μπάρκας, που επισκέφθηκαν χθες το πρωί τον υπουργό Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου`` αναφέρει η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ.

    (Π. Ν.)

    [11] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Το διάγγελμα Σημίτη για την κρίση στην Γιουγκοσλαβία, η νέα πτώση τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η νέα μετοχοποίηση του ΟΤΕ τον Ιούλιο και η νευρικότητα στην εγχώρια αγορά συναλλάγματος είναι τα βασικά θέματα του σημερινού οικονομικού τύπου.

    ΕΞΠΡΕΣ: ``Υπερχείλιση ρευστότητας - Ανήσυχη η ΤτΕ για το πλεόνασμα των 2 τρισ! ''.

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: ``Ωρα μηδέν! - Ελπίδες για πολιτική λύση. ''

    ΚΕΡΔΟΣ: ``"Δεν θυσιάζουμε το μέλλον της Ελλάδας" - Είμαστε στο κατώφλι της ΟΝΕ - Εχουμε ρόλο στα Βαλκάνια''.

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: ``Προληπτικοί σχεδιασμοί θωράκισης των αγορών - Ισχυρή παρουσία ΟΤΕ και Εθνικής παρά τη νευρικότητα στο ΧΑΑ. ''

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: ``Μηνυμα Σημίτη με πολλούς αποδέκτες - Αποστάσεις από Σερβία - Αναγκαστική σύμπλευση με ΝΑΤΟ. ''

    [12] Πρωθυπουργός - Κρίση στη Γιουγκοσλαβία

    ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ αναφέρει ότι: "Αποφασισμένος να μη διακυβεύσει η Ελλάδα την ευρωπαϊκή της προοπτική, ακολουθώντας το δρόμο της διεθνούς απομόνωσης, εμφανίσθηκε στο χθεσινό του διάγγελμα για την γιουγκοσλαβική κρίση ο Κώστας Σημίτης, ο οποίος είπε ότι οι θυσίες για την οικονομική και κοινωνική σταθερότητα πρέπει να διαφυλαχθούν",

    (Ι. Π.)


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 6 April 1999 - 7:40:56 UTC