Read about Imvros and Tenedos: Violations of the Lausanne Treaty Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 99-05-07

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 07/05/1999


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Συμφωνία ειρήνης
  • [3] Ελληνική οικονομία
  • [4] Ευρωεκλογές
  • [5] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Η καταρχήν συμφωνία ειρήνευσης στη Γιουγκοσλαβία, οι επιπτώσεις της κρίσης στην ελληνική οικονομία και οι ευρωεκλογές είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Ειρήνη με... βόμβες. Η γενική κατακραυγή για τα "λάθη" άνοιξε το δρόμο. Θυσία στο γόητρο Κλίντον τα επόμενα θύματα.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Ειρήνη. Νίκησε ο Δαβίδ τον Γολιάθ. Τα 7 σημεία της συμφωνίας των "8". Ζήτημα ημερών η λήξη του βρόμικου πολέμου.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Διπλές εκλογές τον Ιούνιο. Πρόωρη είσοδος της Ελλάδας στην ΟΝΕ με πολιτικά κριτήρια. Πέφτουν τα επιτόκια στο 2,5%

    ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ: Συμβιμβασμός μέσω Ρωσίας. Σχέδιο κατ'αρχήν συμφωνίας με έγκριση του ΟΗΕ προτείνουν οι "Οκτώ μεγάλοι".

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Συμφωνία των 8 για το Κόσοβο. Αισιοδοξία για τερματισμό των επιχειρήσεων. Οι 7 όροι για την ειρήνη.

    Η ΑΥΓΗ: Αχτίδα στο σκοτάδι του πολέμου. Μετά τη συμφωνία των επτά με τη Ρωσία.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Οργή ψηλού για Καραμανλή. Διχασμένη η ΝΔ στις εκλογές. Γιατί τον απέκλεισαν απο την κρίσιμη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Ερχεται η ειρήνη. Με συμβιβασμό θα λήξει ο παράλογος αυτός πόλεμος. Συμφώνησαν οι G8, περιμένουν τον Μιλόσεβιτς. Οι βομβαρδισμοί όμως θα συνεχίσουν..

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Ειρήνη" με βόμβες. Υποψίες για υποκριτική στάση των Αμερικανών. Ο Αδόλφος Κλίντον στηρίζει τους σοσιαλιστές συνενόχους του, εν όψει Ευρωεκλογών.

    ΕΘΝΟΣ: Η ειρήνη εκτοξεύει τουρισμό και Σοφοκλέους. Επι θύραις μετά τη συμφωνία των "οκτώ". Δεν αλλάζουν τα σύνορα. Αφοπλίζεται ο UCK. Μένουν μόνο 2 "αγκάθια".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Πουρμπουάρ" την ειρήνη πέταξαν στο τραπέζι της Βόννης. Οι πιο πλούσιοι του κόσμου, χρυσώνουν τώρα το χάπι των εγκλημάτων τους.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Θα υποστείτε συνέπειες. Αυστηρή προειδοποίηση αρεοπαγιτών προς την κυβέρνηση. Για τη στήριξη του παράνομου πολέμου του ΝΑΤΟ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Limit up σε Σοφοκλέους και... ανεργία. Οι δύο όψεις της Οικονομίας: ιστορικό ρεκόρ στο Χρηματιστήριο αλλά χωρίς δουλειιά 500.000 Ελληνες. Η κυβέρνηση κρύβει τα στοιχεία.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Τα 4 βήματα για συμβιβασμό. Συμφωνία των "8" αλλά οι βομβαρδισμοί συνεχίζονται.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Γιατί; Η χθεσινή συμφωνία αφήνει πολλά αναπάντητα ερωτηματικά για την αναγκαιότητα αυτού του πολέμου.

    ΕΣΤΙΑ: Επιστροφή στο μηδέν. Οι βομβαρδισμοί απεδείχθησαν άσκοποι.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Σάλπισμα ειρήνης στη Σερβία. Με σχέδιο των "Οκτώ" και αναβαθμισμένο το ρόλο του ΟΗΕ έναντι του ΝΑΤΟ.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Δύο "αγκάθια" για την Ειρήνη. Σε ρόλο πρωταγωνιστή ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών. Ο αφοπλισμός του UCK και η μορφή της διεθνούς δύναμης αποτελούν τα κρισιμότερα προβλήματα, που θα αντιμετωπίσει το Συμβούλιο Ασφαλείας.

    ΤΑ ΝΕΑ: Ανάσα ειρήνης... αλλά οι βόμβες πέφτουν. Και χίλιοι Ελληνες στη διεθνή δύναμη.

    ΝΙΚΗ: Στο δρόμο της ειρήνης, ενώ ΗΠΑ και ΝΑΤΟ συνεχίζουν τους βομβαρδισμούς. Συμφώνησαν οι "οκτώ" μεγάλοι στη Βόννη.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Κάλεσμα υποστήριξης του ψηφοδελτίου μάχης του ΚΚΕ. Δυναμικό και εντυπωσιακό ξεκίνημα της προεκλογικής εκστρατείας.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Η ώρα της αλήθειας μετά την καταρχήν συμφωνία των "8" ισχυρών.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Με βάρκα την ελπίδα. G8: θετικό σχέδιο.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ειρήνη επιτέλους. Τα 8 σημεία της πολιτικής συμφωνίας.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Πήραν τα κέρδη απο τον πόλεμο οι επτά πλούσιες χώρες.

    [2] Συμφωνία ειρήνης

    ΤΑ ΝΕΑ εκτιμούν οτι "το πρώτο μεγάλο βήμα για την ειρηνική διευθέτηση της κρίσης στο Κόσοβο έγινε χθές, με τη συμφωνία που πέτυχαν οι "Οκτώ" (Δύση και Ρωσία) στη Βόννη. Στα θετικά της συμφωνίας είναι οτι η διεθνής δύναμη θα είναι υοπ την αιγίδα του ΟΗΕ. Δεν συμφωνήθηκε όμως το σταμάτημα των βομβαρδισμών. Η Ελλάδα, πάντως, θα μετάσχει στην ειρηνευτική δύναμη με χίλιους, περίπου άνδρες".

    Η ΑΥΓΗ γράφει οτι "με τη χθεσινή συμφωνία "αρχών", στο Πέτερσμπεργκ της Γερμανίας, των υπουργών Εξωτερικών των "επτά" καιτ ςη Ρωσίας διαφφαίνεται μια αχτίδα στο σκοτάδι του πολέμου στη Γιουγκοσλαβία και για πρώτη φορά δρομολογείται "σχέδιο" για λύση της κρίσης στο πλαίσιο του ΟΗΕ. Δεν δικαιολογείται πάντως κλίμα ιδιαίτερης αισιοδοξίας, διότι και οι ΝΑΤΟϊκοί βομβαρδισμοί θα συνεχισθούν και σε πολλά σημεία του "πλαισίου" παραμένουν μεγάλες οι διαφορές απόψεων αλλά και οι ερμηνείες που δόθηκαν αμέσως μετά".

    Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, "παρά τις προσδοκίες που επιχείρησαν να καλλιεργήσουν διάφορες πλευρές, η χτεσινή σύσκεψη των υπουργών Εξωτερικών της "Ομάδας των Οκτώ" δεν καρποφόρησε. Το μοναδικό αποτέλεσμα ήταν ένα κείμενο περίπου....300 λέξεων, το οποίο περιγράφει σε πολύ αδρές γραμμές την αόριστη δρομολόγηση διαβουλεύσεων "μεταξύ πολλών πλευρών".

    Η ΕΣΤΙΑ αναφέρει οτι "σαράντα πέντε ημέρες ανελέητων βομβαρδισμών, με νεκρούς και τραυματίες άνω των δύο χιλιάδων αθώων ανθρώπων, "ξεσπίτωμα" περίπου 700 χιλιάδων Κοσοβάρων, καταστροφή της οικονομικής υποδομής της Γιουγκοσλαβίας και τεράστιες δαπάνες εκ μέρους των χωρών τουΝΑΤΟ, έγιναν χωρίς ουσιαστική αιτία. Το σχέδιο ειρηνεύσεως στο οποίο κατέληξαν χθές στην Βόννη οι "Οκτώ" ισχυρότερες χώρες του κόσμου και το οποίο φαίνεται να αποδέχεται κατ'αρχήν ο Μιλόσεβιτς ισοδυναμεί με επιστροφή στο σημείο εκκινήσεως".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ σημειώνει οτι "το "κλάμπ" των οκτώ ισχυρότερων και πλουσιότερων χωρών, γνωστών ως "G-8", έθεσε, χθές, στη Βόννη τις απαρχές για την πιθανότερη εξέλιξη στην κρίση του Κοσσόβου-εξέλιξη η οποία διεφαίνετο ως προοπτική ήδη με την έναρξη των δολφονικών νατοϊκών βομβαρδισμών. Το κείμενο των "7 σημείων" επί του οποίου συμφώνησαν και εξησφάλισαν την ομοθυμία της Ρωσίας θεωρείται κάποιου είδους μικρό βήμα για την ειρήνη".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ στο σχόλιό της επισημαίνει μεταξύ άλλων οτι "δίνει πράγματι μια ευκαιρία στην ιερήνη η χθεσινή κοινή ανακοίνωση των 7 πιο αναπτυγμένων χωρών και της Ρωσίας, με την οποία υιοθετούνται γενικές μέν αλλά ουσιώδεις αρχές για την πολιτική επίλυση της κρίσης στο Κοσσυφοπέδιο. Απο τις γενικές αρχές του κειμένου των 8 φαίνεται πόσο παράλογοι και αναποτελεσματικοί ήταν οι βομβαρδισμοί της Γιουγκοσλαβίας, με τους οποίους ήθελε το ΝΑΤΟ να υποχρεώσει το Βελιγράδι να δεχθεί όρους συμφωνίας, που με τίποτε δεν μπορούσε να δεχθεί. Ο πόλεμος δεν είχε καμία απολύτως λογική. Ο πόλεμος έγινε για τον πόλεμο, για την "αξιοπιστία" του ΝΑΤΟ που καταρρακώθηκε για να επιβεβαιωθεί οτι ο Αμερικανός ηγεμόνας θα έχει τον πρώτο λόγο και στις ευρωπαϊκές υποθέσεις".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ υποστηρίζει οτι "με ένα ανεπίσημο "ναί" υποδέχθηκε το Βελιγράδι τη συμφωνία των "8" για την ειρήνευση στο Κόσοβο. Το συμβούλιο Ασφαλείας πρόκειται να πάρει πλέον τη σκυτάλη ώστε να επιλυθούν όλα τα τεχνικά προβλήματα και οι λεπτομέρειες. Η διαδικασία αυτή είναι ωστόσο πολύπλοκη και χρονοβόρα, ενώ παραμένει το ενδεχόμενο μιας αιφνιδιαστικής εμπλοκής".

    Ο ΛΟΓΟΣ τονίζει οτι "ξαφνικά οι επτά πλούσιοι και βιομηχανικά ανεπτυγμένοι σε συνεργασία με τη Ρωσία, αποφάσισαν να κάνουν στροφή επιτόπου, να θυμηθούν το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και να καταλήξουν σ'ενα κείμενο συμφωνίας για απεμπλοκή απο την κρίση, δίνοντας έτσι μια ψευδαίσθηση ειρήνης στη διεθνή κοινή γνώμη, η οποία έμεινε άφωνη απο την αγριότητα των γερακιών του ΝΑΤΟ".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος ) προσθέτει οτι " με ικανοποίηση και αισιοδοξία η κυβένρηση παρακολουθεί τις εξελίξεις μετά τη συμφωνία των υπουργών Εξωτερικών των επτά αναπτυγμένων χωρών με τη συμμετοχή της Ρωσίας για τη φόρμουλα που μπορεί να οδηγήσει στον τερματισμό της γιουγκοσλαβικής κρίσης. Αλλωστε ο πρωθυπορυγός και τα κυβερνητικά στελέχη που εμπλέκονται λόγω αρμοδιοτήτων στο θέμα αυτό, τονίζουν οτι το σύνολο των χθεσινών προτάσεων κινούνται στο πλαίσιο των θέσεων που επανειλημμένα έχει διατυπώσει η Ελλάδα"

    [3] Ελληνική οικονομία

    Η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ γράφει οτι "στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβολίου θα αποφασίσει ο πρωθυπουργός το ύψος των αποζημιώσεων, που με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο, θα ζητήσει η χώρα μας απο την ΕΕ για τις ζημιές που υπέστη απο τον πόλεμο στη Βαλκανική. Η κυβέρνσηη εκτιμά οτι η μέχρι στιγμής επίπτωση στην εθνική οικονομία απο τον πόλεμο στο Κοσσυφοπέδιο ανέρχεται περίπου στα 170 δις δρχ λόγω επιβράδυνσης κατά 0,3-0,4% στον ρυθμό αύξηση του ΑΕΠ".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει οτι "η επικείμενη οικονομική επέλαση της Ελλάδος, στη Σερβία και στις υπόλοιπες βαλκανικές χώρες, δημιουργεί προοπτικές απογείωσης της, ήδη ανθηρής, ελληνικής οικονομίας, η οποία όχι μόνο άντεξε στις πιέσεις που προκκάλεσε η κρίση στη Γιουγκοσλαβία, αλλά ετοιμάζεται πλέον να καρπωθεί τα οφέλη απο τη σοβαρή και συνετή στάση που επέδειξε η κυβέρνηση".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ σημειώνει οτι "μια πρώτη προσπάθεια προσέγγισης των συνεπειών στην ελληνική οικονομία, απο την κρίση στη Γιογκοσλαβάι, αλλά και μια εκτίμηση του μεγέθους των ζημιών σε περίτπωση παράτασης των εχθροπραξιών πέραν του Μαϊου έγινε χθές κατά τη διάρκεια ευρύτατης συσκέψεως που πραγματοποιήθηκε αργά χθές το βράδυ στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας. Σήμερα το πρωί εξάλλου θα συγκληθεί το υπουργικό συμβούλιο με κύριο αντικείμενο την πορεία της οικονομίας, μετά την έκρηξη του πολέμου στο Κοσσυφοπέδιο".

    ΤΟ ΒΗΜΑ υποστηρίζει οτι "με νέο άλμα 4,24% υποδέχθηκε χθές η Σοφοκλέους τις πληροφορίες για ειρήνευση στο Κοσσυφοπέδιο μετά τη συμφωνάι των G8. Ο γενικός δείκτης άγγιξε τις 4.000 μονάδες και πολλοί προεξοφλούν οτι σήμερα θα τις ξεπεράσει. Οι συναλλαγές σημείωσαν επίσης ιστορικό ρεκόρ ξπερνώντας τα 240 δις δρχ ενώ εντυπωσιακή ήταν και ησυμμετοχή ξένων επενδυτών στις αγοραπωλησίες. Καλά νέα υπάρχουν και στο μέτωπο της δραχμής η οποία χθές ανατιμήθηκε έναντι του δολαρίου, ενώ υπήρξαν και εισροές περίπου 150 εκατομμυρίων ευρώ".

    Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ, "οι θετικές εξελίξεις που προδιαγράφονται για τη γιουγκοσλαβική κρίση και η προσδοκία τερματισμού της νατοϊκής επιδρομής, αλλάζουν το κλίμα. Η ελληνική οικονομία παίρνει βαθιά ανάσα και νευραλγικής σημασίας τομείς ανακάμπτουν".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ισχυρίζεται οτι "ενθαρρυμένη απο τις προοπτικές ειρήνευσης στη Γιουγκοσλαβία η κυβένρσηη περιορίζει τώρα τις αναμενόμενες ζημιές στην ελληνική οικονομία και προγραμματίζει την προώθηση εθνικού σχεδίου πέραν του διεθνούς για την ανασυγκρότηση των Βαλκανίων το οπίο θα ενισχύει την παρουσία των ελληνικών επιχειρήσεων (τραπεζών, κατασκευαστικών και άλλων ) στην ευρύτερη περιοχή".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ εκτιμά οτι "τη λήξη του πολέμου προεξόφλησε το επενδυτικό κοινό της Σοφοκλέους και έσπευσε χθές κατά κύματα, σε μαζικές αγορές μετοχών. Το εντονότατο αγοραστικό ενδιαφέρον εκτίναξε στα ύψη το Γενικό Δείκτη και τον έφερε σε απόσταση αναπνοής απο τις 4.000μονάδες".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) τονίζει οτι "ιδιαίτερα αυξημένο ενδιαφέρον παρουσιάζει η σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου, το οποίο θα συνεδριάσει υπ διευρυμένη σύνθεση και με τη συμμετοχή όλων των υφυπουργών, όπου και θα εξετασθούν οι επιπτώσεις για την ελληνική οικονομία για την ελληνική οικονομία απο την κρίση στο Κοσσυφοπέδιο. Ο υπουργός Εθνικής ΟΙκονομίας Γιάννος Παπαντωνίου θα ενημερώσει τον πρωθυπουργό και τα άλλα μέλη της κυβέρνησης για τις μέχρι τούδε επιπτώσεις απο την κρίση στο Κόσοβο, οι οποίες αποτιμώνται κυρίως στον Τουρισμό και τις εξαγωγές. Θα παρουσιάσει επίσης το σχέδιο της Ελλάδος για την οικονομική ενίσχυση και ανασυγκρότηση των Βαλκανίων στο οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται η ενδυνάμωση τη επιχειρηματικής παρουσίας στα έργα ανασυγκρότησης της κατεστραμμένςη Γιουγκοσλαβίας αλλά και των όμορων βαλκανικών κρατών".

    [4] Ευρωεκλογές

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει οτι "σε διπλές εκλογές προσανατολίζεται πλέον ο πρωθυπουργός, και ήδη όλα τα προεκλογικά του σπότ είναι γενικά και δεν αναφέρονται μόνο σε ευρωπαϊκά θέματα. Μέλη του υπουργικού συμβουλίου έχουν ενημερωθεί και έχουν κινητοποιήσει τους στενούς συνεργάτες τους για να πλησιάζουν τους ψηφοφόρους και να είανι όλοι έτοιμοι".

    Η ΝΙΚΗ αναφέρει οτι "οι ευρωεκλογές φτάνουν, οι προεκλογικές "εμφανίσεις " άρχισαν. Χθές ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης εγκαινίασε και επισήμως τον κύκλο των ομιλιών σε εκδηλώσεις του ΠΑΣΟΚ εν όψει των ευρωεκλογών, που θα διεξαχθούν στις 13 Ιουνίου. Η έναρξη του πρωθυπουργικού προεκλογικού αγώνα έγινε στην Ελευσίνα, σε εκδήλωση συνδικαλιστών".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει οτι "στην επιτάχυνση των έργων και των προσλήψεων στην περιφέρεια εν όψει και των ευρωεκλογών της 13ης Ιουνίου, προχωρεί η κυβέρνηση όπως προκύπτει απο τη χθεσινή σύσκεψη του πρωθυπουργού Κ. Σημίτη με την υπουργό Εσωτερικών Β. Παπανδρέου και τους 13 περιφερειάρχες".

    Σύμφωνα με "αποκλειστικές πληροφορίες" της ΑΘΗΝΑΪΚΗΣ, " η Ελλάδα οδηγείται σε διπλές εκλογές τον Ιούνιο με πολιτικά κριτήρια μπαίνει στην ΟΝΕ και κλείνει το ευρώ στην κεντρική ισοτιμία των 350 δρχ κάτι που αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα. Η πρόωρη εισδοχή μας στην ΟΝΕ είναι το αντάλλαγμα που πέτυχε η ελληνική κυβέρνηση λόγω της στάσης της στα γεγονότα του Κοσόβου, πράγμα που θα εκμεταλλευτεί στο έπακρο ο Κώστας Σημίτης για να οδηγήσει σε μια "εκ του ασφαλούς νίκη" το ΠΑΣΟΚ, στις επικείμενες εκλογές του Ιουνίου, όπως ανέφεραν πρόσωπα του απολύτως στενού περιβάλλοντός του".

    (Γ. Π.)

    [5] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    ΕΞΠΡΕΣ: "Ορατή η λύση αλλά αργεί... μετά τη συμφωνία της G-8".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Τζίρος 233 δις. Εκτίναξη της Σοφοκλέους. Η σκυτάλη στις τράπεζες".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Περιστέρια ειρήνης στον ουρανό των Βαλκανίων. Η συμφωνία των "Οκτώ" έχει πολύ δρόμο ακόμα να διανύσει".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Πρόβα για 4.000 στη Σοφοκλέους. Ρεκόρ στο Spread για τα 10ετή ομόλογα στις 172 μ. β. "

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: "Ανοδική έκρηξη με δύο ιστορικά ρεκόρ. Ο Γενικός Δείκτης άγγιξε τις 4.000 μονάδες. Αγοραστικός πυρετός-συναλλαγές 232 δις".

    (Ι. Π.)


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 7 May 1999 - 12:34:17 UTC