Visit the Point of Reference Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 99-10-05

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 05/10/1999


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Χρηματιστήριο
  • [3] Ελληνοτουρκικές σχέσεις
  • [4] Φήμες για εκλογές
  • [5] Διαμάχη σειμολόγων - ΒΑΝ
  • [6] Δημοσκόπηση
  • [7] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [8] Χρηματιστήριο - Θετικές προοπτικές

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Η πορεία του Χρηματιστηρίου, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, η διαμάχη σεισμολόγων - ΒΑΝ και οι φήμες για πρόωρες εκλογές είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Ο Κωστής ρυθμιστής των εξελίξεων. Μεγάλη η δημοτικότητα του προέδρου της Δημοκρατίας.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Σκότωσαν εν ψυχρώ τον υπουργό! Αποκαλύπτουμε το απόρρητο πόρισμα - φωτιά για το μοιραίο "Φάλκον".

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Οι γερές ζώνες της Αττικής. Οι περιοχές με τη μεγαλύτερη ασφάλεια. Τι λένε οι επιστήμονες.

    ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ: Οι φούσκες επιπλέουν πάλι. Σε όργιο φημών, καταγγελίες για αδράνεια και υπόνοιες για μεθόδευση νέας κρίσης.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: "Νονοί" στη Σοφοκλέους με τις ευλογίες της κυβέρνησης.

    Η ΑΥΓΗ: Ο Σρέντερ "ξέχασε" την Κύπρο! Σε κρίσιμη φάση τα εθνικά θέματα ενώ στην Αθήνα άρχισε προεκλογική περίοδος.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Σίδερα απο Τουρκία και άχρηστο μπετόν χρησιμοποιεί η επικίνδυνη μαφία των εργολάβων.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Κέρδη και κίνδυνοι στο Χρηματιστήριο. Που βαδίζει η Σοφοκλέους και τι είπαν χθές στη Βουλή.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: 23 ερωτήματα ρουκέτες για τη Σοφοκλέους. Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης ρίχνει φώς στο παρασκήνιο του Χρηματιστηρίου.

    ΕΘΝΟΣ: Οι 10.991 διορισμοί που θα γίνουν μέχρι το τέλος του '99.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Περίοδο χάριτος έδωσε στην Αττική ο Εγκέλαδος. Αποκλείει ισχυρό σεισμό στο Λεκανοπέδιο ο Η. Τσιάπας.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Ερωτήματα φωτιά για το Χρηματιστήριο απο τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μανώλη Κεφαλογιάννη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Πακέτο εξπρές για 13.346 προσλήψεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Νέα "δίκη " του ΒΑΝ. Γαλλικό ντοκουμέντο: "τα σήματά του είναι άσχετα με τους σεισμούς".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Μειώνονται τα επιτόκια μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Τι προβλέπει η έκθεση της CREDIT SUISSE FIRST BOSTON.

    ΕΣΤΙΑ: Στεφανόπουλος και Αβραμόπουλος. Οι δύο επικρατέστεροι για το προεδρικό αξίωμα.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Εντυπωσιακά συνοικέσια μεταξύ επιχειρηματιών. Ποιοί και πώς προσπαθούν να αποκτήσουν δεσπόζουσα θέση στην αγορά.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Λεωφορείο θανάτου. 7 νεκροί 30 τραυματίες. Ποιός ευθύνεται για την τραγωδία στα Τέμπη.

    ΤΑ ΝΕΑ: 2 ΣΥΝ - 3 ΠΛΗΝ βαθμολογία για την κυβέρνηση. Γκάλοπ της V. PRC για "ΤΑ ΝΕΑ".

    ΝΙΚΗ: Ποιός φοβάται την οργή Πάγκαλου. Εντονος προβληματισμός στο ΠΑΣΟΚ.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Μεγάλη παγίδα στήνει η κυβέρνηση στους σεισμοπαθείς. "Στον αέρα" η στεγαστική αποκατάσταση.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: 3 λάθη 7 νεκροί. Η μοιραία προσπέραση απο οδηγό χωρίς επαγγελματικό δίπλωμα έσπειρε τον όλεθρο.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Με αίμα βάφτηκε το όνειρο φιλάθλων του ΠΑΟΚ.

    [2] Χρηματιστήριο

    ΤΟ ΒΗΜΑ υποστηρίζει οτι "στην έξαρση των βραχυπρόθεσμων κερδοδκοπικών τάσεων απέδωσε την κατάρρευση των τιμών στο Χρηματιστήριο ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ. Στ. Θωμαδάκης μιλώντας χθές ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Ο ίδιος, αν και δήλωσε οτι δεν αποδέχεται τον χαρακτηρισμό "μετοχές- φούσκες", σημείωσε οτι η υπερβάλλουσα ζήτηση εξωθεί μέν τις τιμές σε ταχύτατη αύξηση αλλά ταυτοχρόνως εγκυμονεί και τον κίνδυνο της ταχείας διόρθωσης. Στη Σοφοκλέους πάντως οι εταιρίες και μικρής κεφαλαιοποίησης επανακτούν τα κέρδη τους με γοργούς ρυθμούς".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει οτι "μια σειρά απο συγκλονιστικές καταγγελίες που έγιναν υπο μορφή ερωτημάτων στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, δημιουργούν τη ζοφερή αίσθηση για "νονούς" στη Σοφοκλέους. Ο βουλευτής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης κατέθεσε χθές 23 ερωτήματα - φωτιά προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών του Κοινοβουλίου Γιάννη Καψή. Οπως διαφαίνεται, τα όσα καταχωρίζονται στο τετρασέλιδο κείμενο του κ. Κεφαλογιάννη αφήνουν μετέωρο το ενδεχόμενο για "χρυσοφόρες κομπίνες απο "ημετέρους".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ προσθέτει οτι "ερωτήματα - φωτιά, σχετικά με τη λειτουργία του Χρηματιστηρίου, παρέδωσε χθές προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης. Ο βουλευτής της ΝΔ καταγγέλλει ουσιαστικά τον "πρωτογονισμό " που επικρατεί στη Σοφοκλέους και προτείνει μέτρα για τη διαφάνεια του Χρηματιστηρίου και την προστασία των επενδυτών".

    Ο ΛΟΓΟΣ ισχυρίζεται οτι "καθησυχαστικός για την πορεία του Χρηματιστήριου, εμφανίσθηκε χθές στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Στ. Θωμαδάκης. Αν και παραδέχθηκε οτι δημιουργήθηκε ανησυχία απο την πτώση του γενικού δείκτη τιμών κατά 15% σε έξι συνεδριάσεις, υποστήριξε οτι πλέον έχει εισέλθει σε φάση σταθεροποίησης".

    Η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ σημειώνει οτι "με όργιο φημών, καταγγελίες για τον ρόλο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στην προηγούμενη κρίση και υποψίες οτι οι ίδιοι κύκλοι μεθοδεύουν νέο μίνι -κράχ, άνοιξε η νέα χρηματιστηριακή εβδομάδα στην οδό Σοφοκλέους. Ο κ. Θωμαδάκης έδωσε κατάθεση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για τις συνθήκες που οδήγησαν το Χρηματιστήριο στους κλυδωνισμούς, την ίδια εποχή που άρχισαν να δημιουργούνται παρόμοιες συνθήκες και να επιπλέουν πάλι οι "φούσκες", παρότι με την κυβερνητική παρέμβαση αφαιρέθηκε ο "αέρας".

    [3] Ελληνοτουρκικές σχέσεις

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει οτι "η ελληνική κυβέρνηση "άνοιξε την πόρτα του διαλόγου"-όπως χαρακτηριστικά δήλωσε χθές ο υπουργός Εξωτερικών κ. Γ. Παπανδρέου μετά την ολιγόωρη συνάντησή του με τον Τούρκο ομόλογό του Τζέμ- πίσω απο την πόρτα, όμως υπάρχει... απόλυτο σκοτάδι, μιας και όπως ο κ. Παπανδρέου συμπληρώνει "αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι λύσαμε τα προβλήματα".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ αναφέρει οτι "αποφασισμένος να "σύρει" το άρμα της ελληνοτουρκικής προσέγγισης, εμφανίζεται ο υπουργός Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου, ο οποίος συναντήθηκε χτές, για τρίτη φορά μέσα σ'ένα μήνα με τον Τούρκο ομόλογό του Ι. Τζέμ στην Κωνσταντινούπολη. Ο Γ. Παπανδρέου, σε πολύ στενή συνεργασία με τον αμερικανικό παράγοντα, φαίνεται πως έχει επενδύσει σε αυτή την πολιτική και εμφανίζεται διατεθειμένος να αντιμετωπίσει τις όποιες βολές εκτοξεύονται εναντίον του στο εσωτερικό".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ προσθέτει οτι "την ίδια ώρα που οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδος και Τουρκίας κ. Γ. Παπανδρέου και Ι. Τζέμ είχαν συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη, σε μια ακόμα προσπάθεια εμπεδώσεως του "καλού κλίματος", η Αγκυρα προχωρούσε σε -"ήπιες", σύμφωνα με το υπουργείο Αμυνας- παραβάσεις του FIR Αθηνών, με αφορμή την ελληνοκυπριακή άσκηση "Νικηφόρος- Τοξότης".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ εκτιμά οτι "ύστατη προσπάθεια να διασκεδάσουν τον απόηχο της πρόσφατης συνάντησης Ετζεβίτ- Κλίντον κατέβαλαν απο την Κωνσταντινούπολη οι Γιώργος Παπανδρέου και Ισμαήλ Τζέμ μετά το πέρας της χθεσινής συνάντησής τους δηλώνοντας αποφασισμένοι να μην στεφθεί απο αποτυχία η επιχειρούμενη προσέγγιση, απο την οποία ως είπε ο Ελληνας υπουργός σύντομα μπορεί ν'ανακοινωθούν συγκεκριμένα αποτελέσματα".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ υποστηρίζει οτι "κλάδον ελαίας προς την τουρκική πλευρά έτεινε ο υπουργός εξωτερικών ΓΑ Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της άτυπης επίσκεψής του στο επτάλοφο στολίδι του Βοσπόρου. Τόσο με το σύντομο χαιρετισμό στους φοιτητές του Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης όσο και με την ομιλία του στον "Κύκλο ταξίμ" ο κ. Παπανδρέου έκανε ένα ακόμα βήμα προσέγγισης χωρίς ωστόσο να παραλείψει κάποιες αιρετικές απόψεις του".

    [4] Φήμες για εκλογές

    Η ΝΙΚΗ γράφει οτι "ναί στην επανεκλογή του Κωστή Στεφανόπουλου δεν λέει μόνο το ΠΑΣΟΚ, αλλά και η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών. Αυτό προκκυπτει απο τα τελευταία γκάλοπ που διενήργησαν εταιρίες δημοσκοπήσεων τον πρώτο μήνα του φθινοπώρου. Βάσει των συμπερασμάτων της δημοσκόπησης που δημοσιεύονται στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ υπέρ της επανεκλογής τάσσεται το 91,8% όσων δηλώνουν ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ και το 70,8% των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, "ο σημερινός πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κ. Στεφανόπουλος και ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Δ. Αβραμόπουλος φέρονται ως οι επικρατέστεροι για το προεδρικό αξίωμα κατά την πενταετία 2000- 2005. Οχι μόνον διότι δημοσκόπησις της εταιρίας "Opinion", που εδημοσιεύθη στη χθεσινή ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, τους εμφανίζει να προηγούνται στις προτιμήσεις της κοινής γνώμης (Στεφανόπουλος 56%, Αβραμόπουλος 16,1% και Μητσοτάκης μόλις 10,4%), αλλά και διότι εξυπηρετούν καλύτερα κάποιες εσωκομματικές ισορροπίες εν όψει της προεδρικής εκλογής".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) στο σχόλιό του επισημαίνει μεταξύ άλλων οτι "την άκαιρη προεδρολογία, που δυστυχώς συνεχίζεται την προκάλεσε ο κ. Σημίτης με προφανή σκοπό να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη απο τα άλυτα καυτά προβλήματα. Στόχος του, επίσης, ήταν να παρασύρει σε πρόωρη προεδρολογία τα άλλα κόμματα, με την προσδοκία να τους δημιουργήσει προβλήματα. Το οτι η άκαιρη προεδρολογία είναι βλαπτική για το θεσμό, ουδόλως τον απασχολεί. Αλλωστε, ο κ. Σημίτης, έχει απο μακρού καθορίσει τις προτεραιότητές του".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ αναφέρει οτι "μια ημερομηνία, αυτή της 14ης Νοεμβρίου, απασχολεί τα επιτελεία των κομμάτων, καθώς πιθανολογείται οτι μπορεί να είναι η ημέρα διεξαγωγής των πρόωρων εθνικών εκλογών, εφ'όσον ο πρωθυπουργός κρίνει πως αυτή είναι η πλέον συμφέρουσα πολιτκά περίοδος για τον ίδιο και το "εκσυγχρονιστικό " ΠΑΣΟΚ".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ισχυρίζεται οτι "όλοι ή εν πάση περιπτώσει, σχεδόν όλοι στηρίζουν την επανεκλογή του κ. Κ. Στεφανόπουλου στη θέση του προέδρου της Δημοκρατίας. Αυτό το συμπέρασμα προκύπτει τόσο απο τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις όσο και απο τις δηλώσεις κορυφαίων στελεχών της Κεντροδεξιάς, που τοποθετούνται στο όλο θέαμ "προλαβαίνοντας" τον κ. Κ. Καραμανλή, ο οποίος -παρά τα καλά λόγια που έχει πεί για τον κ. Στεφανόπουλος - έχει δηλώσει οτι θα "ανοίξει τα χαρτιά του" στα τέλη Ιανουαρίου".

    [5] Διαμάχη σειμολόγων - ΒΑΝ

    Η ΑΥΓΗ γράφει "ΠΟΤΕ την Κυριακή. Ποτέ δεν είπαμε οτι ο πιθανός σεισμός θα πραγματοποιηθεί ως την Κυριακή που μας πέρασε, ισχυρίζεται τώρα η ομάδα ΒΑΝ. Αλλα όμως έλεγε στην Επιτροπή Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου ο εκπρόσωπός της καθηγητής Κ. Ευταξίας, παρουσιάζοντας συγκεκριμένα τρία σενάρια. Την ανάγκη να υπάρξουν επίσημες διευκρινήσεις ζητούν τώρα επιστήονες, σε μια προσπάθεια να αμβλυνθούν τα αισθήματα φόβου που ακόμη και τώρα ταλαιπωρούν τους Αθηναίους, όπως έδειξε η αντίδρασή τους στον προχθεσινό σεισμό 4,1 ρίχτερα".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ στο σχόλιό της επισημαίνει μεταξύ άλλων οτι "θα συμβιώνουμε με τους σεισμούς, αλλά θα πρέπει να μάθουμε να συμβιώνουμε και με τις διαφορετικές απόψεις των σεισμολόγων, για χάρη της ελευθερίας της έκφρασης και της ενημέρωσης και του αναγκαίου σεβασμού προς την επιστημονική έρευνα και την επιστημονική γνώμη. Καλείται, ωστόσο, η απλή λογική του μη ειδικού πολίτη να ξεκαθαρίσει τα πράγματα, για να μην προκαλείται πανικός, να μη δημιουργείται σύγχυση απο τις διαφορετικές απόψεις, που γεμίζουν τα τηλεοπτικά παράθυρα. Αυτή η απλή λογική οφείλει να στηρίζεται στην κοινή αποδοχή της επιστημονικής κοινότητας οτι δεν είναι δυνατή, σήμερα τουλάχιστον, η πρόβλεψη σεισμού. Αρα οι όποιες προβλέψεις είναι άνευ αξίας, αφού ούτε μπορούν να επιβεβαιωθούν ούτε και να διαψευστούν".

    Το ΕΘΝΟΣ αναφέρει οτι "η πλήρης απομυθοποίηση του ΒΑΝ έβαλε πια ένα τέλος στη "σεισμοπροφητεία" και επανέφερε τη χώρα στους φυσιολογικούς ρυθμούς ζωής. Αντίλογος στο -σκληρό- λόγο των επικριτών του καθηγητή Βαρώτσου δεν υπήρξε χτές, καθώς ούτε ο εμπνευστής του ΒΑΝ, ούτε ο Κώστας Ευταξίας, ο επιστήμονας που διακήρυττε με βεβαιότητα μπροστά στα 11 μέλη της Επιτροπής Εκτίμησης Σεισμικού Κινδύνου ότι ο εγκέλαδος θα συγκλονίσει εκ νέου την πρωτεύουσα, δεν μπήκαν καν στον κόπο να εξηγήσουν πως έγινε το σωτήριο "λάθος".

    Σύμφωνα με την ΕΞΟΥΣΙΑ, "να τεθούν όροι στις χρηματοδοτήσεις απο κρατικούς φορείς στην ομάδα ΒΑΝ ζητούν τώρα οι Ελληνες επιστήμονες, μια μέρα μετά τη διάψευση των... προφητειών της τελευταίας. Επιφανείς σεισμολόγοι επισημαίνουν οτι η ομάδα ΒΑΝ έχει χρηματοδοτηθεί κατά το παρελθόν με "κατ'εξαίρεση διαδικασίες" και ζητούν απο εδώ και στο εξής να τηρούνται οι κανονισμοί".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) τονίζει οτι "όλοι συμφωνούν οτι με τη σιωπή του ΒΑΝ και τις σφοδρές επιθέσεις των αντι-ΒΑΝ η δημόσια ζωή μετατρέπεται σε γήπεδο... οι ψύχραιμοι, που βλέπουν τη γή να τρέμει, ζητούν απ'ΟΛΟΥΣ τους επιστήμονες να συμπεριφερθούν επιστημονικά γιατί ο κινδυνος είναι ο σεισμός".

    [6] Δημοσκόπηση

    "Πολύ καλό βαθμό απο τους ψηφοφόρους λαμβάνει η κυβέρνηση σε ότι αφορά την πορεία προς την ΟΝΕ και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της πανελλαδικής δημοσκόπησης V. PRC, που δημοσιεύονται στα ΝΕΑ με άριστα το 10 οι ερωτηθέντες βαθμολογούν με 6,70 την ικανότητα της κυβέρνησης να εντάξει την χώρα στην ΟΝΕ και με 5,58 στα ελληνοτουρκικά. Αντίθετα, 4,26 της δίνουν για την παιδεία, 4,23 για την εγκληματικότητα και 3,85 για την ανεργία".

    (Γ. Π.)

    [7] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Η νέα μικρή άνοδος τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, οι επικείμενες μεγάλες επιχειρηματικές συνεργασίες, η θετική αναφορά Σρέντερ στην ελληνική οικονομία, οι εκτιμήσεις για την πορεία του πληθωρισμού και τα αυξημένα έσοδα του προϋπολογισμού είναι τα βασικά θέματα του σημερινού οικονομικού Τύπου.

    ΕΞΠΡΕΣ: "Δύο σενάρια για εκλογές στο κυβερνητικό επιτελείο".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Αρχίζει η μάχη για το 10% της Εμπορικής - Ενδιαφέρον από Deutsche Bank - Ομιλο Λάτση".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Παίζεται" η εξαγορά της χρονιάς - Deals: Στο στόχαστρο στρατηγικών επενδυτών Goody's και 4 ναυτιλιακές".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "23 καυτά ερωτήματα στη Βουλή για το ΧΑΑ - Ο κ. Θωμαδάκης νομιμοποιεί την παρέμβαση Παπαδήμου".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: "Θετικά μηνύματα για την πορεία της Σοφοκλέους".

    [8] Χρηματιστήριο - Θετικές προοπτικές

    ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ αναφέρει: "Επιδεικνύοντας συνέση και ωριμότητα, η χρηματιστηριακή αγορά ξεπερνά το σκόπελο της κινδυνολογίας και μπαίνει σε τροχιά σταθεροποίησης - ανάκαμψης. Στη βελτίωση του κλίματος συμβάλλουν η χθεσινή άνοδος του Dow Jones, η "ψήφος εμπιστοσύνης" του νορβηγικού κρατικού οργανισμού, που αποφασίζει να τοποθετήσει κεφάλαια σε ελληνικά χαρτιά, καθώς και οι ιδιαίτερα θετικές εκτιμήσεις του καγκελάριου Σρέντερ για τις επιδόσεις και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας".

    (Ι. Π.)


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 5 October 1999 - 8:05:28 UTC