Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 99-12-16

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 16/12/1999


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Ελληνική Οικονομία- Χρηματιστήριο
  • [3] Διώξεις στο ποδόσφαιρο
  • [4] Συζήτηση στη Βουλή
  • [5] Εκπαιδευτική μεταρρύθμιση
  • [6] Σενάρια πρόωρων εκλογών
  • [7] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [8] Επιτόκια - Χρηματιστήριο

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Η συζήτηση στη Βουλή για εξωτερική πολιτική, η πορεία της ελληνικής οικονομίας και του Χρηματιστηρίου, η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, οι διώξεις στο ποδόσφαιρο για "στημμένα παιχνίδια" και τα σενάρια για πρόωρες εκλογές είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Ποδόσφαιρο: Σπάει το απόστημα. Ο Εισαγγελέας Πειραιά Γρηγόρης Πεπόνης ασκεί διώξεις σε Ολυμπιακό και οκτώ ΠΑΕ.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Διώξεις για τα κυκλώματα στο ποδόσφαιρο. Απο την Εισαγγελία Πειραιά με επίκεντρο τον Ολυμπιακό.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Οργια με σκληρό πορνό στο ποδόσφαιρο. 9 ΠΑΕ ύποπτες.

    ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ: ΧΑΑ: θησαυρίζουν οι λίγοι. Παρά τη μείωση των επιτοκίων συνεχίζεται η νευρικότητα με αγορές πακέτων.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Φθηνότερα τα νέα δάνεια. Καταναλωτικά-στεγαστικά πέφτουν απο 0,25% έως 3%.

    Η ΑΥΓΗ: Δορυφορικά διαπλεκόμενα, ενώ βάθυνε η κρίση στο ΕΣΡ με την παραίτηση Α. Μανιτάκη.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Μόνιμοι οι έκτακτοι σε δήμους και ΔΕΚΟ. Ανάσα για χιλιάδες εργαζόμενους.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Ο ιός των μετοχών και πότε θα θεραπευθεί. Πώς εξηγείται η πτώση των τιμών και τι αναμένεται.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Παρουσίασαν ως "θρίαμβο" την καταστροφή. Νέα Δημοκρατία, ΔΗΚΚΙ και ΚΚΕ αποκάλυψαν στη Βουλή.

    ΕΘΝΟΣ: Σωσίβιο στον Αβραμόπουλο βλέπει η βάση της Νέας Δημοκρατίας. Γκάλοπ της MRB για το "Εθνος".

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Σταύρωσε" ιερέα με ανύπαρκτους λόγους. Σύμφωνα με έγγραφη καταγγελία του προέδρου του ΙΣΚΕ, ο Αρχιεπίσκοπος.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Δωρεάν πρωινή απο τα νοσοκομεία. Επανήλθαν στις προκλητικότατες προτάσεις τους Γιωργάκης και Κοτσώνης.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Βρόμικη μπάλα. Ενας γενναίος εισαγγελέας έσπασε το απόστημα στο ποδόσφαιρο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: ΠΑΣΟΚ: σκόρ 5-1. ΝΔ: Γκρίνια, καβγάς στα αποδυτήρια. Ντέρμπι: Ανάλυση των γκάλοπ απο το '95 ως σήμερα.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Αρχίζει το θρίλερ για το "φιλέτο" της πλ. Συντάγματος. Τουλάχιστον 4 ισχυρές κοινοπραξίες "χτυπούν" το κτίριο του μετοχικού ταμείου.

    ΕΣΤΙΑ: Αδύνατη η ομοφωνία. Το κύριο συμπέρασμα της χθεσινής συζητήσεως.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Τα επιτόκια πέφτουν η Σοφοκλέους θρηνεί. Διότι οι επενδυτές είχαν προεξοφλήσει τολμηρότερη μείωση.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Με τον αέρα του Ελσίνκι ο Σημίτης στη Βουλή. Ορθιοι με θερμά χειροκροτήματα υποδέχθηκαν τον Κ. Σημίτη οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

    ΤΑ ΝΕΑ: Στα δικαστήρια ο εμφύλιος του ποδοσφαίρου. Με βαριές αλληλοκατηγορίες.

    ΝΙΚΗ: Το χαρτί του Ελσίνκι έπαιξε ο κ. Σημίτης. Κεφαλαιοποίησε την απόφαση του Συμβουλίου της ΕΕ.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Χειρότερες μέρες φέρνουν οι αποφάσεις του Ελσίνκι.

    ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: "....Κώστα, γειά χαρά... " Βόμβα βυθού απο Σουφλιά.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Πιο φτηνά δάνεια. Εσπευσαν οι τράπεζες να ανταποκριθούν, μετά τη μείωση του παρεμβατικού επιτοκίου.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αλλαγή ρότας; Προτάσεις στελεχών για αναθεώρηση της τακτικής της ΝΔ.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Επιτόκια: 4% απο το 2000. Παπαντωνίου: νέο πρόγραμμα σύγκλισης για τα πρώτα έτη της ΟΝΕ.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Σφυροκόπημα Σημίτη στη Βουλή απο αντιπολίτευση για τα εθνικά θέματα.

    [2] Ελληνική Οικονομία- Χρηματιστήριο

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει οτι "τα επιτόκια πέφτουν, αλλά η Σοφοκλέους παραδόξως θρηνεί. Ανυπόμονη όπως είναι, έχει προεξοφλήσει τα πάντα και φτάνει να παραλογίζεται. Η πραγματική οικονομία όμως έχει άλλους ρυθμούς και έτσι η Τράπεζα της Ελλάδος χθές, συνεκτιμώντας τις τάσεις σταθεροποίησης του πληθωρισμού, αλλά και την ανάγκη ενίσχυσης της αντιπληθωριστικής προσπάθειας, προχώρησε σε λελογισμένη μείωση των διατραπεζικών επιτοκίων".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ αναφέρει οτι "τα επιτόκια μειώθηκαν απο 0,25% έως 3% και τα καταναλωτικά και στεγαστικά δάνεια έγιναν φθηνότερα, όμως αυτά τα - διστατικά, λόγω πληθωρισμού- βήματα της Τράπεζας της Ελλάδος ουδένα ικανοποίησαν. Οι επενδυτές απαιτούσαν τολμηρότερες αποφάσεις, οι καταναλωτές θεωρούν ακόμη ακριβά τα τραπεζικά δάνεια και οι καταθέτες βλέπουν τις καταθέσεις να εξανεμίζονται".

    ΤΟ ΒΗΜΑ υποστηρίζουν οτι "το Χρηματιστήριο χθές παρά τη μείωση των επιτοκίων, γνώρισε νέα πτώση του Γενικού Δείκτη κατά 2,54%. Ο "ιός των μετοχών" δεν οφείλεται - λένε οι ειδικοί - στις υπερβολικές αυξήσεις κεφαλαίου των εισηγμένων, καθώς δεν υπάρχει έλλειψη ρευστότητας. Η χρηματιστηριακή αγορά βρίσκεται αντιμέτωπη με τη νέα πραγματικότητα που δημιούργησε η "λογική της αρπαχτής" στην οποία στηρίχθηκε η άνοδος απο το καλοκαίρι και μετά. Σύντομα ο Γενικός Δείκτης θα κινηθεί ανοδικά και μάλιστα με μακροπρόθεσμη προοπτική".

    Σύμφωνα με την ΑΚΡΟΠΟΛΗ, "διαψεύδοντας για μια ακόμη φορά τα "παπαγαλάκαι" που μπερδεύουν τις επιθυμίες με τις προβλέψεις τους, η Σοφοκλέους, σημείωσε νέα θεαματική κάμψη χθές δικαιώνοντας πάλι την ανάλυση της "Α" που επιμένει να υπενθυμίζει οτι το κλίμα νευρικότητας στο Χρηματιστήριο θα συνεχιστεί".

    ΤΟ ΚΑΡΦΙ ισχυρίζεται οτι "η συντηρητική μείωση των επιτοκίων κατά 0,75% απο την Τράπεζα Ελλάδος ( στο πλαίσιο της αντιπληθωριστικής πολιτικής ) δεν είναι ικανή για να εξηγήσει τη χθεσινή πτώση των τιμών στη Σοφοκλέους κατά 2,54%. Οι εταιρίες μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης βρέθηκαν για άλλη μια φορά στριμωγμένες στη γωνία και έχασαν μεγάλο μέρος της τιμής τους, ενώ περίπου 50 βρέθηκαν στο limit down.

    [3] Διώξεις στο ποδόσφαιρο

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει οτι "ο εισαγγελέας Πειραιά κ. Γρηγ. Πεπόνης έσπασε το απόστημα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Χθές άσκησε διώξεις κατά του Θωμά Μητρόπουλου, του γγ της ΕΠΟ Βασίλη Γκαγκάτση και της διοίκησης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, για στημένες εκλογές στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία, και ακόμη κατά αγνώστων διαιτητών και παραγόντων για σικέ παιχνίδια στο πρωτάθλημα Α' Εθνικής".

    ΤΑ ΝΕΑ υποστηρίζουν οτι "το δρόμο της Δικαιοσύνης παίρνει ο εμφύλιος πόλεμος που έχει ξεσπάσει στον χώρο του ποδοσφαίρου, αφού οι καταγγελίες για στημένους αγώνες, αλλά και για παρεμβάσεις στις εκλογές της ΕΠΟ, οδήγησαν τον εισαγγελέα Ποινικής Δίωξης Πειραιά, κ. Γρηγόρη Πεπόνη, στην άσκηση δίωξης εναντίον όσων φέρονται αναμεμειγμένη σε αυτή την υπόθεση".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) αναφέρει οτι "βαθιά στις "οληγές " του ποδοσφαίρου βάζει το νυστέρι η Εισαγγελία Πειραιά, που χθές άσκησε τις πρώτες διώξεις σε βάρος όσων φέρονται οτι επηρέασαν τα αποτελέσματα αγώνων ή εκλογών στα διοικητικά όργανα του ποδοσφαίρου".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ στο σχόλιό του επισημαίνει μεταξύ άλλων οτι "δεν είναι πρόσφατο το φαινόμενο της καχυποψίας που ταλανίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο, όπως πολύ καλά γνωρίζουν τα εκατομμύρια των Ελλήνων φιλάθλων, που ασχέτως συλλογικής τοποθέτησης συνομολογούν οτι δνε υπάρχει χρονική περίοδος κατά την οποία η μία ή η άλλη πλευρά να μην απέδωσε και να μην αποδίδει την κατάκτηση ποδοσφαιρικών τίτλων σε εξωγηπεδικές παρεμβάσεις που συνδέονται με τη διαιτησία".

    [4] Συζήτηση στη Βουλή

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει οτι "οι χαμηλοί τόνοι χαρακτήρισαν τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων για τα αποτελέσματα της Συνόδου του Ελσίνκι, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του ΔΗΚΚΙ με εξαίρεση το σημείο που ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για μικροψυχία, για άρνηση συνεργασίας με την αξιωματική αντιπολίτευση και για συμπεριφορά για την οποία θα πάρει την απάντηση απο τον ελληνικό λαό".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει οτι "ένα βήμα μπροστά απο τους αρχηγούς των υπόλοιπων κομμάτων βρέθηκε χθές στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Με την αδιαμφισβήτητη υπεροχή που του παρείχαν τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής του Ελσίνκι ισοπέδωσε όποιο επιχείρημα και υποψία επικαλέστηκε η αντιπολίτευση και έπεισε οτι η εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης εγγυάται τη θωράκιση των συμφερόντων της Ελλάδος και ισχυροποιεί τη θέση της στην ισχυρή Ευρώπη".

    Η ΝΙΚΗ σημειώνει οτι "σε κεφαλαιοποίηση των θετικών για τη χώρα αποτελεσμάτων της Συνόδου Κορυφής στο Ελσίνκι, προχώρησε χθές ο πρωθυπουργός Κ. ΣΗμίτης στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για θέματα εξωτερικής πολιτικής. Ο πρωθυπουργός τόνισε οτι η κυβέρνηση είχε ξεκαθαρίσει πριν τη Σύνοδο, με σαφήνεια τους 3 όρους που θεωρούσε ως προϋπόθεση για να συναινέσει στην απόδοση καθεστώτος υποψήφιας χώρας στην Τουρκία".

    Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, "σημαντική συμβολή στη διάλυση του τεχνητού νέφους της θριαμβολογίας, σχετικά με τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής στο Ελσίνκι, έδωσε η χτεσινή προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση στη Βουλή. Παρά την επίμονη προσπάθεια του πρωθυπουργού-βοηθούμενου και απο τον πρόεδρο του ΣΥΝ-να συντηρήσιε και καλλιεργήσει περαπέρα το κλίμα της δήθεν εθνικής επιτυχίας, έγινε φανερό πως το περιεχόμενο των αποφάσεων του Ελσίνκι κάθε άλλο παρά ωφέλιμο είναι για τη χώρα και τους εργαζόμενους".

    Ο ΛΟΓΟΣ τονίζει οτι "με τον αέρα του νικητή, μετά την επιτυχή

    έκβαση της Συνόδου κορυφής του Ελσίνκι για τις ελληνικέ ςθέσεις, προσήλθε χθές στη Βουλή, ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης απαντώντας με πυγμή και σταθερότητα στις αιτιάσεις της Αντιπολίτευσης".

    Η ΕΣΤΙΑ υποστηρίζει οτι "παρά τον ήπιο τόνο κατά την χθεσινή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την απόφαση του Ελσίνκι, το κύριο συμπέρασμα είναι οτι στην Ελλάδα η εθνική ομοφωνία είναι αδύνατον να επιτευχθή. Και παρά τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού και του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτεύσεως οτι πρέπει να υπάρχη ομοφωνία, στην πράξη απεδείχθη το αντίθετο".

    [5] Εκπαιδευτική μεταρρύθμιση

    Η ΑΥΓΗ γράφει οτι "την αντίθεσή τους στην αντιεκπαιδευτική "μεταρρύθμιση" καθώς και στις αστυνομικές και εισαγγελικές εισβολές στα σχολεία, διαδηλώνουν σήμερα μαθητές, καθηγητές, δάσκαλοι και φοιτητές σε όλη τη χώρα. Την ίδια στιγμή εκατοντάδες σχολεία της χώρας παραμένουν εκτός λειτουργίας καθώς οι μαθητές συνεχίζουν με καταλήψεις αποχές και αποκλεισμούς δρόμων, ενώ η αστυνομία συνέλαβε χθές δύο καθηγητές στην Κεφαλλονιά με την κατηγορία οτι υποκινούσαν καταλήψεις στο νησί".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ στο σχόλιό της επισημαίνει μεταξύ άλλων οτι "με δαπάνες δημόσιες και ιδιωτικές για την εκπαίδευση, που μόλις πλησιάζουν το 3,7% του ΑΕΠ, η Ελλάδα κατέχει την τελευταία θέση στην Ευρώπη, πολύ μακριά απο τις άλλες χώρες, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΟΟΣΑ. Δεν είναι λοιπόν, αδικαιολόγητες οι μαθητικές κινητοποιήσει και η γενικότερη αναταραχή στην εκπαίδευση. Αιτί δεν είναι μόνο η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, αλλά η συνολική κατάσταση στην Παιδεία, το χαμηλό επίπεδο της, οι τεράστιες ελλείψεις, που οφείλονται στις περιορισμένες δαπάνες".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) αναφέρει οτι "με νέα συλλαλητήρια διαμαρτυρίας στην Αθήνα και σε άλλες σαράντα μεγάλες πόλεις αποχαιρετούν σήμερα τη χιλιετία οι μαθητές. Το σκηνικό στηνπαιδεία, όμως παραμένει τεταμένο, καθώς και η χθεσινή μέρα κύλησε με μπλόκα, αβγά αλλά και συλλήψεις καθηγητών".

    [6] Σενάρια πρόωρων εκλογών

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ γράφει οτι "την αποφυγή των πρόωρων εκλογών εξετάζει τώρα η Ρηγίλλης μετά το βαρύ κλίμα που διαμόρφωσαν στη ΝΔ τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της MRB. Στελέχη της ΝΔ εισηγούνται ήδη στον Κ. Καραμανλή την υπερψήφιση του Κ. Στεφανόπουλου".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ υποστηρίζει οτι "νέα δεδομενα στο πολιτικό σκηνικό δημιουργεί η δημοσκόπηση της εταιρίας MRB, η οποία εμφανίζει ανατροπή του αποτελέσματος των Ευρωεκλογών και σαφές προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ έναντι της ΝΔ. Η κυβερνητική παράταξη αντιμετωπίζει τα αποτελέσματα της έρευνας με αισιοδοξία και με την αίσθηση της μελλοντικής νίκης, καθώς και στην σύγκριση ανάμεσα στον Κώστα Σημίτη και στον Κώστα Καραμανλή ο πρώτος υπερτερεί σημαντικά του δεύτερου".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ στο σχόλιό της αναφέρει μεταξύ άλλων οτι "ένα απο τα εκλογικά όπλα της, το οποίο μάλιστα η κυβέρνηση φροντίζει να προβάλλει με κάθε ευκαιρία είναι η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την υποψηφιότητα Στεφανόπουλου όσον αφορά την προεδρία της Δημοκρατίας. Και το "όπλο" αυτό γίνεται τόσο ισχυρό όσο οι δημοσκοπήσεις δείχνουν οτι η δημοτικότητα του σημερινού προέδρου της Δημοκρατίας και αυριανού υποψηφίου κατά την κυβερνητική πρόταση, συνεχώς μεγαλώνει. Εκείνο το οποίο απαιτείται να κάνει η ΝΔ είναι να αφοπλίσει το ΠΑΣΟΚ. Και συγχρόνως να απεγκλωβισθεί απο το ζήτημα αυτό".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ τονίζει οτι "πυκνώνουν τα σύννεφα... στην Ρηγίλλης με την εξαμηνιαία δημοσκόπηση της MRB που ήρθε στο φώς της δημοσιότητας και φέρνει για πρώτη φορά απο τις ευρωεκλογές το κυβερνών κόμμα να έχει πάρει κεφάλι. Και μάλιστα τη στιγμή που το επιτελείο της Ρηγίλης αναθεμάτιζε τις προηγούμνεεςδημοσκοπήσεις ως "στημένες" κάνοντας λόγο για προεκλογικά τρίκ και υποστήριξε πως περιμένει τις εξαμηνιαίες δημοσκοπήσεις (συγκειριμένα προκειμένου να επιβεβαιώσουν οτι είναι πρώτο κόμμα).

    (Γ. Π.)

    [7] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Η νέα σημαντική υποχώρηση τιμών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η μείωση των επιτοκίων των εμπορικών τραπεζών και οι νέες συγχωνεύσεις - εξαγορές των εισηγμένων εταιριών είναι τα βασικά θέματα του σημερινού οικονομικού Τύπου.

    ΕΞΠΡΕΣ: "Εφιάλτης" ο πληθωρισμός - Η νέα άνοδος του τιμαρίθμου χονδρικής ανησυχεί την κυβέρνηση".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ερχονται μέτρα μετά τις εκλογές - Τι κρύβει το Πρόγραμμα Σύγκλισης".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Ρέστα" Παπαδήμου - "Πάσο" η Σοφοκλέους".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "ΧΙΟΝΟΣΤΙΒΑΔΑ εξαγορών και συγχωνεύσεων παρά την καχεξία της Σοφοκλέους".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: "Πτώση χωρίς... άλλοθι - Τα καλά νέα δεν έπιασαν τόπο".

    [8] Επιτόκια - Χρηματιστήριο

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ αναφέρει ότι: "Φαίνεται πως ακόμα και η πτώση των επιτοκίων είχε προεξοφληθεί από το επενδυτικό κοινό προ πολλού... δεν εξηγείται αλλιώς η χθεσινή πτώση τιμών, αλλά η σημαντική υποχώρηση όλων των επιμέρους δεικτών. Ο γενικός δείκτης τιμών κινήθηκε μεταξύ 5.412,44 και 5.541,4 μονάδων για να κλείσει στις 5.432,34 (-2,54%)".

    (Ι. Π.)


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 16 December 1999 - 8:53:54 UTC