Browse through our Interesting Nodes on the Balkan Peninsula Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 99-12-17

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 17/12/1999


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Χρηματιστήριο
  • [3] Ελληνοτουρκικά
  • [4] Εκπαιδευτική μεταρρύθμιση
  • [5] Εκλογές
  • [6] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [7] Χρηματιστήριο - Νέα πτώση

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, τα σενάρια για πρόωρες εκλογές, η πορεία του Χρηματιστηρίου και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): STOP σε πλειστηριασμούς για πανωτόκια. Ξαφνική παρέμβαση Παπαντωνίου για χρέη σε τράπεζες και πιστωτικούς οργανισμούς.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Τουρκικά F-16 στην... Εύβοια!.Πανηγύριζαν για τον..θρίαμβο Σημίτη στο Ελσίνκι.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Η σφαγή των επενδυτών. Σηκώνουν ψηλά τα χέρια οι χρηματιστές.

    ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ: Μαύρη Πέμπτη και ΧΑΑος. Εικόνα μίνι-κράχ στο Χρηματιστήριο με κατάρρευση τιμών και... ψυχολογίας.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Καταστροφή για 300.000 επενδυτές. Ομηροι των "μεγάλων" και της Τεχνητής κρίσης στο Χρηματιστήριο. Πανικός στην κυβέρνηση.

    Η ΑΥΓΗ: Ο χειμώνας των σεισμοπαθών. Αποκαλυπτικά στοιχεία κατέθεσε ο Γ. Δραγασάκης στη Βουλή.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Αρπαξαν τα λεφτά του κόσμου. Θεσμικά "κοράκια" στη Σοφοκλέους.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Η Παιδεία παίζει... Νέες υπεύθυνες έρευνες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Αερομαχίες με τους Τούρκους. Να το Ελσίνκι του κυρίου Σημίτη.

    ΕΘΝΟΣ: Ιθαγένεια εξπρές σε 700.000 ομογενείς. Αποκλειστικό: με νομοσχέδιο στη Βουλή.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ελλάδα αποχαιρετά την Θράκη που χάνεται!.Τουρκική υπηκοότητα μεθοδεύει η Αγκυρα για τους Μουσουλμάνους της Θράκης και...

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Τρύπα" στο φυσικό αέριο. Επιτέλους, ένας εισαγγελέας για την αμαρτωλή ρεβυθούσα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Παγίδα για τους μικροεπενδυτές τα παιχνίδαι της κυβέρνησης. Το Ελσίνκι έριξε 4,19% την Αθήνα και ανέβασε 13% την Κωνσταντινούπολη.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: 6 δόκανα στη Σοφο-Στρίτ. Στήθηκαν έξι φορές σε βάρος μικροεπενδυτών.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Παίγνια εξουσίας βυθίζουν το Χρηματιστήριο. Γιατί απέχουν οι θεσμικοί - Η σύγκρουση των Λόμπι- Τι σχεδιάζει η κυβέρνηση.

    ΕΣΤΙΑ: Να προτείνη τώρα πρόεδρο. Η αναμονή ζημιώνει τη Νέα Δημοκρατία.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Τα Δεκεμβριανά της Σοφοκλέους... Την συνεχή πτώση σπεύδει με σειρά μέτρων να αντιστρέψει η Τράπεζα της Ελλάδος.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Μάρτη κάλπη. "Πατάει γκάζι" με τη συγκρότηση της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής. Προαναγγέλει πρόωρες εκλογές.

    ΤΑ ΝΕΑ: Απο ρευστό έμεινε το Χρηματιστήριο. Προσδοκούν άνοδο μετά τις γιορτές.

    ΝΙΚΗ: "Μαύρη" Πέμπτη στη Σοφοκλέους. Σε ελεύθερη πτώση οι τιμές των μετοχών.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Λαϊκό σφυροκόπημα στην κυβερνητική πολιτική.

    ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: Κοινός σαμποτέρ. Παίζει με τα λεφτά του κοσμάκη. Σοφοκλέους το κόλπο με τα ονόματα.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Σχολεία- παγίδες. Ρωγμές απο καθιζήσεις, τρύπιες στέγες και αποκολλημένα μάρμαρα στα διδακτήρια.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Σόκ αποτυχίας. Ερευνα του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας για τη μεταρρύθμιση.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Επενδυτές σε πόλεμο. Χρηματιστήριο: "Μεγάλοι" κατά "μικρών". Πανικός και... θύματα.

    [2] Χρηματιστήριο

    ΤΑ ΝΕΑ υποστηρίζουν οτι "έμεινε απο ρευστό το Χρηματιστήριο, με αποτέλεσμα να έχει περιορισθεί σημαντικά το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών. Ξένοι επενδυτές πωλούν μετοχές είτε φοβούμενοι τον ιό του 2000 είτε προσπαθώντας να ρευστοποιήσουν τα κέρδη τους. Οι Ελληνες θεσμικοί τηρούν στάση αναμονής, κάνοντας λίγες και επιλεκτικές αγορές. Ολοι τώρα προσδοκούν οτι μετά τις γιορτές θα ξεκινήσει η ανοδική πορεία"

    Η ΝΙΚΗ γράφει οτι "ημέρα του Αγίου Βαρθολομαίου χαρακτήριζαν τη χθεσιν_ηοι επενδυτές στη Σοφοκλέους, καθώς ο Γενικός Δείκτης τιμών "κατρακύλησε" μέχρι τις 5.192,7 μονάδες, έχοντας απωλέσει 4,41%. Την ίδα ώρα, ο όγκος των συναλλαγών έπεσε και πάλι κάτω απο τα 200 δις δρχ κλείνοντας στα ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα των 186,3 δις δρχ. Οι θετικές ειδήσεις απο το "μέτωπο" των επιτοκίων δεν φάνηκε να επαρκούν για να βελτιώσουν την ψυχολογία των επενδυτών, η οποία εξακολουθεί να βρίσκεται στο "ναδίρ" με αποτέλεσμα μαζικές εντολές πωλήσεων".

    Η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ αναφέρει οτι "Μαύρη Πέμπτη στη Σοφοκλέους και για πρώτη φορά οι αθεράπευτα αισιόδοξοι συνειδητοποιούν οτι κινδυνεύει πράγματι το φράμγα των 5.000 μονάδων, εξέλιξη, για την οποία η "Α" είχε προειδοποιήσει απο τις 19 Οκτωβρίου όταν οι "έγκυροι" αναλυτές διπίστωναν οτι η αγορά ωρίμασε και προέβλεπαν σύντομη έξοδο απο την κρίση".

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, "σε έξι δόκανα, που έστησαν μεθοδικά κάποιοι θεσμικοί απο τα μέσα Σεπτεμβρίου, έχουν παγιδευτεί και γ_ραφουν ζημιές χιλιάδες μικροεπενδυτές. Με στόχο υψηλές αποδόσεις στο τέλος του χρόνου και φτηνότερη αγορά στις αρχές του 2000, φρόνισταν να παλινδρομεί ο δείκτης μεταξύ 5.200 και 5.800 μονάδων, αποκομίζοντας κέρδη και στηνάνοδο και στην πτώση".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ τονίζει οτι "η συμπαιγνία των θεσμικών επενδυτών οδηγεί σε κατάρρευση το Χρηματιστήριο, το οποίο ζεί μαύρες ημέρες, λόγω της κορύφωσης μιας άθλιας επιχείρησης χειραγώγησής του απο τους μεγαλοκαρχαρίες. Οι τελευταίοι εδώ και τέσσερις περίπου μήνες στραγγαλίζουν κυριολεκτικά τους μικροεπενδυτές, έχοντας μετατρέψει τη Σοφοκλέους απο την ταχύτερα αναπτυσσόμενη κεφαλαιαγορά της Ευρώπης, σε ένα άρρωστο και χειραγωγούμενο... μαγαζί, όπως μια ελίτ θησαυρίζει είς βάρος της μεγάλης μάζας των μικροεπενδυτών".

    ΤΟ ΚΑΡΦΙ επισημαίνει οτι "εκτός ελέγχου πλέον η κεφαλαιαγορά βυθίζεται προς τις 5.000 μονάδες, εκεί όπου βρίσκεται το επόμενο σημείο στήριξης. Χθες ο Γενικός Δείκτης σε κάθετη πτώση έχασε 4,44% και διαμορφώθηκε στις 5.190,99 μονάδες. Στα δάκτυλα των χεριών μετριούνται οι μετοχές που έκλεισαν με θετικό πρόσημο, ενώ πάνω απο 100 μετοχές βρέθηκαν στο limit down. Η μεγάλη πτώση δεν μπορεί να αποδοθεί στα οικονομικά δεδομένα μια μόλις ημέρα μετά τη μείωση των επιτοκίων απο την κεντρική αλλά και τις εμπορικές τράπεζες"

    [3] Ελληνοτουρκικά

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει οτι "επιφυλακτικός εμφανίστηκε για να δικαιωθεί λίγα μόλις λεπτά μετά απο τις τουρκικές παραβιάσεις ο υπουργός Εθνικής αμυνας για την μετά Ελσίνκι εποχή στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Ο κ. Α. Τσοχατζόπουλος απο την Ελευσίνα τόνισε οτι οποιαδήποτε σκέψη για μείωση των εξοπλιστικών προγραμμάτων είναι αφελής".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ αναφέρει οτι "την πρόθεση της Τουρκίας να διαπραγματευθεί το συντομότερο δυνατό απευθείας με την Ελλάδα για την επίλυση των προβλημάτων του Αιγαίου επιβεβαίωσε χθές ο πρωθυπορυγός Μπ. Ετζεβίτ, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί οτι η Αγκυρα αποστρέφεται την ιδεά παραπομπής των όποιων διαφορών στο Διεθνές δικαστήριο της Χάγης".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ σημειώνει οτι "άμεση απάντηση στον... κλάδο ελαίας του Κώστα Σημίτη έδωσ ο Μπουλέντε Ετσεβίτ, απειλώντας τις ευαίσθητες περιοχές του Αιγαίου και γράφοντας στα "παλαιότερα των υποδημάτων του" την απόφαση του Ελσίνκι, για την οποία θριαμβολογεί η ελληνική κυβέρνηση. Το πολιτικοστρατιωτικό κατεστημένο της Αγκυρας απέστειλε τα πολεμικά αεροπλάνα του στο Αιγαίο, μόλις μπήκαν οι υπογραφές στο Ελσίνκι και η Τουρκία πήρε το χρίσμα της υποψήφιας προς ένταξη στην ΕΕ χώρας".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) τονίζει οτι "έμπρακτη απόδειξη για το πώς αντιλαμβάνονται το νέο αέρα που διαπνέει τις ελληνοτουρκικές σχέσεις έδωσαν οι Τούρκοι και έστειλαν βαρέως οπλισμένα μαχητικά να αλωνίσουν στο Αιγαίο. Τα 14 τουρκικά F-16 πέταξαν σε 7 σχηματισμούς και έφτασαν μέχρι την Εύβοια σε απόσταση 20 μιλίων απο τη Σκύρο, με αποτέλεσμα να γίνουν εικονικές αερομαχίες με τα ελληνικά μαχητικά".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ προσθέτει οτι "τη χαριστική βολή στην κυβέρνηση η οποία επιχειρεί συστηματικά τις τελευταίες ημέρες να παραπλανήσει τον ελληνικό λαό, δημιουιργώντας την ψευδαίσθηση της διπλωματικής και επιχειρησιακής νηνεμίας στις ταραγμένες ελληνοτουρκικές σχέσεις, έδωσε η χθεσινή σωρεία προκλήσεων απο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη στο Αιγαίο".

    [4] Εκπαιδευτική μεταρρύθμιση

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει οτι "θυμωμένους θα βρεί και η τρίτη χιλιετία τους μαθητές, οι οποίοι πραγματοποίησαν χθές τα τελευταία συλλαλητήρια της χρονιάς αλλά έχουν ήδη κανονίσει τα επόμενα για τις 14 Ιανουαρίου του 2000. Για τα απεργιακά εγκαίνια της νέα χρονιάς προαλείφονται και οι καθηγητές".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) αναφέρει οτι "με μικροεπεισόδια, παλιά συνθήματα και λιγότερους διαδηλωτές, πραγματοποιήθηκε χθές το τελευταίο μαθητικό συλλαλητήριο πριν την αυγή της νέας χιλιετίας"

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ προσθέτει οτι "το τελευταίο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της χρονιάς έγινε χθές, ωστόσο η συμμετοχή των διαδηλωτών δεν ήταν η αναμενόμενη με αποτέλεσμα να ενισχύονται οι εκτιμήσεις οτι πέφτει η αυλαία των μαθητικών κινητοποιήσεων".

    Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ, "λιγότεροι αλλά αρκούντως μαχητικοί ήταν οι μαθητές που συμμετείχαν χθές στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Αθήνας. Περίπου 5.000 άτομα, μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και συνδικάτα εργαζομένων διαδήλωσαν για μια ακόμη φορά κατά της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης, ξεκινώντας απο τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών και καταλήγοντας στην Ομόνοια, με ενδιάμεσες στάσεις στο υπουργέιο Παιδείας και στη Βουλή".

    Η ΑΥΓΗ εκτιμά οτι "και του... χρ_νου με νέες κινητοποιήσεις "ευχήθηκακν" χθές στον υπουργό Παιδείας χιλιάδες μαθητές στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, συμμετέχοντας στο τελευταίο συλλαλητήριο του 1999 και ανανεώνοντας το ραντεβού τους για τις 14 Ιανουαρίου του 2000".

    [5] Εκλογές

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει οτι "η κυβέρνσηη Σημίτη αποκαλύφθηκε χθές νωρίς προσχήματα ενώπιον του ελληνικού λαού ομολογώντας την υποκρισία και το φαρισαϊσμό στο θέαμ εκλογής Πρόεδρου της Δημοκρατίας, το οποίο χρησιμοποιεί για τις μικροκομματικές της σκοπιμότηες, χωρίς κανένα σεβασμό πρςο το θεσμό, τον οποίο διατείνεται οτι προστατεύει".

    Το ΕΘΝΟΣ αναφέρει οτι "σε πλήρη εκλογική ετοιμότητα θέτι τον κομματικό μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, ενώ ο υπουργός Τύπου Δ. Ρέππας εξακολουθεί να επιχειρεί να κόψει κάθε διέξοξο διαφυγής του Κ. Καραμανλή απο την πρόκληση πρόωρων εκλογών τον Μάρτιο".

    Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, "τα αδιεέξοδο της αντιπολιτευτικής τακτικής και της σύμπλευσης με την κυβερνητική πολιτική βιώνει, με δραματικό τρόπο η ηγεσία της ΝΔ, η οποία σε προεκλογική περίοδο ακόμα ψάχνει τρόπους διαφοροποίησης απο το ΠΑΣΟΚ και ανάδειξης του "δικού της προσώπου". Λίγους μήνες πριν τις εκλογές του Μάρτη στις γραμμές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικρατεί πλήρης σύγχυση για την πορεία πλεύσης προς τις εκλογές και αναμένει μάταια τις αποφάσεις της ηγεσίας, η οποία όμως δεν θέλει να αντιδράσει κάτω απο την πίεση του δυσμενούς κλίματος, που έχει διαμορφωθεί μετά τις τελευταίες δημοσκοπήσεις".

    Ο ΛΟΓΟΣ σημειώνει οτι "στο κυβερνών κόμμα "μύρισαν" για τα καλά εκλογές, ύστερα απο τη χθεσινή απόφαση του πρωθυπουργού κ. Κώστα Σημίτη να συγκροτήσει την κεντρική εκλογική επιτροπή του ΠΑΣΟΚ και να ητν συγκαλέσει σε συνεδρίαση, για πρώτη φορά στις 4 Ιανουαρίου του 2000. Η κίνηση αυτή του πρωθυπουργού καθιστα_σαφές οτι ο κ Σηίτης έχει προεξοφλήσει την -σχεδόν σίγουρη - αρνητική ψήφο της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο νύν πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλο, ενώ ταυτόχρονα δείχνει τη διάθεση του πρωθυπουργού να ενεργοποιηθεί το κόμμα, για να οδηγηθεί με ασφαλή τρόπο σε νίκη στις προσεχείς εκλογές".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ τονίζει οτι "τη στιγμή που στη ΝΔ επικρατεί κλίμα ηττοπάθειας και ο Κ. Καραμανλής δέχεται πλήθος αντικρουόμενων εισηγήσεων για το αν θα πρέεπι να επιδιώξει τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, το κυβερνών κόμμα σχεδόν "σπρώχνει" το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς αυτή την κατεύθυνσημ ωσάν να επιδιώκει εκείνο πλέον τις εκλογές τον προσεχή Μάρτιο".

    Η ΕΣΤΙΑ υπογραμίζει οτι "δεν έχει άλλα περιθώρια ο ΑΡχηγός της αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως. Ενόσω αφήνει ανοικτό το θέαμ του προέδορυ προκαλεί μεγάλη ζημιά στον εαυτό του και στη ΝΔ. Ολες οι δημοσκοπήσεις που έγινα προ του Ελσίνκι και που σημαίνουν οτι η μεταστροφή οφείλεται και στο ζήτημα του προέδρου των πρόωρων εκλογών".

    (Γ. Π.)

    [6] ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Η νέα σημαντική πτώση τιμών κατά 4,44% στο Χρηματιστήριο, η παράταση των μέτρων της ΤτΕ για την πιστωτική επέκταση, η μεγάλη πτώση τιμών στην αγορά ομολόγων και η έρευνα της ICAP για την ελληνική βιομηχανία είναι τα βασικά θέματα του σημερινού οικονομικού Τύπου.

    ΕΞΠΡΕΣ: "Απεργούν" οι αγοραστές - Σε ελεύθερη πτώση 4,44% βρέθηκε η Σοφοκλέους".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Χωρίς περιορισμούς τα δάνεια από 31.3. 2000 - Νέα μείωση των επιτοκίων".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Ντροπή σας! - Σοφοκλέους: Κραυγή αγωνίας, οι απώλειες έφθασαν στα μη περαιτέρω".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Νίπτουν τας χείρας τους οι θεσμικοί για την πτώση - Απάντηση στις φήμες για τον κατήφορο της Σοφοκλέους".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: "Βυθίζουν την αγορά για να κερδίσουν... αργότερα - 1,5 τρισ. οι απώλειες των μικροεπενδυτών".

    [7] Χρηματιστήριο - Νέα πτώση

    ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ αναφέρει ότι: "Διαστάσεις μίνι-κραχ προσλαμβάνει πλέον η πτώση των χρηματιστηριακών τιμών, η οποία επιταχύνεται εξαιτίας της "αδράνειας" των ισχυρών χαρτοφυλακίων και της υφέρπουσας αντιπαράθεσης μεταξύ θεσμικών, ΑΧΕ και ΕΛΔΕ. Θεσμικά χαρτοφυλάκια που διαθέτουν υψηλή ρευστότητα αποφεύγουν τις τοποθετήσεις τους, εκτιμώντας ότι η επιδείνωση του κλίματος θα τους δώσει τη δυνατότητα να αγοράσουν σε χαμηλότερες τιμές και να αποκομίσουν μεσοπρόθεσμα μεγαλύτερα κέρδη".

    (Ι. Π.)


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 17 December 1999 - 15:07:18 UTC