Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 00-03-02

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 02/03/2000

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Εκλογές
  • [3] Χρηματιστήριο
  • [4] Παιδεία
  • [5] Ασφαλιστικό
  • [6] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [7] Ελλάδα - ΕΕ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, η πορεία του Χρηματιστηρίου, το ασφαλιστικό και οι εκλογές είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Θωράκιση της Σοφοκλέους. Ο Καραμανλής δεσμεύεται για το ΧΑΑ.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Λαγοί με πετραχήλια! Δια στόματος Σημίτη και Βάσως η κυβέρνηση τάζει τα πάντα.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Αγωνία υπουργών για την κρίση στο Κόσοβο. Συσκέψεις σε Yπ. Εξωτερικών και Πεντάγωνο.

    ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ: "Ανωτερότερα" τα ΤΕΙ. Ρύθμιση Αρσένη: ούτε ανώτερα ούτε ανώτατα.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Κίνητρα για πρόωρες συντάξεις. Με τις νέες ρυθμίσεις της Βάσως για το Δημόσιο.

    Η ΑΥΓΗ: Στον εισαγγελέα 19 έργα. Απάντηση του Ευρωπαίου Επιτρόπου Μ. Μπαρνιέ στον Μ. Παπαγιαννάκη.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Πακέτο μέτρων για ανέργους και χαμηλοσυνταξιούχους. Δεσμευτικές εξαγγελίες από Σημίτη.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Πώς τρώνε τα λεφτά επενδυτών ορισμένες ΕΛΔΕ. Το ΒΗΜΑ αποκαλύπτει έρευνα του ΣΔΟΕ.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ανταρσία στο ΠΑΣΟΚ. Βγήκαν μαχαίρια στη Βουλή για τις προεκλογικές δαπάνες.

    ΕΘΝΟΣ: Αλλαγές έκπληξη στο Δημόσιο. Η Βάσω στο "Εθνος": μεταρρύθμιση παντού.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Παττακός: όλοι στο πλευρό του Μιχαλόπουλου. Χθες στα γραφεία της "Εθνικής Συμμαχίας".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Τρεις εφιάλτες για Σημίτη - ΠΑΣΟΚ.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Συντάξεις:Παιχνίδι Σημίτη με τα όρια ηλικίας. Αρνήθηκε να δεσμευτεί για τα επίμαχα σημεία του ασφαλιστικού.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Διάλογος κατόπιν εκλογών! Αρσένης στην "Ε" για ΤΕΙ και ΑΕΙ μετά τον σάλο.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Μήνυμα Σημίτη περιμένει σήμερα το Χρηματιστήριο. Ενδείξεις βελτίωσης του επενδυτικού κλίματος με διακριτική στήριξη.

    ΕΣΤΙΑ: Τροπολογία ντροπής. Η δήθεν εξίσωσις Πανεπιστημίων - ΤΕΙ.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Χαρτί" Σημίτη 500 δις στο προεκλογικό τραπέζι. Εξαγγέλλει πακέτο 40 μέτρων με ελαφρύνσεις για όλες τις κατηγορίες πολιτών!.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Δεσμεύσεις Σημίτη για ασφαλιστικό. Μετά από ερώτηση του Μ. Εβερτ ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους.

    ΤΑ ΝΕΑ: Πακέτο Σημίτη με φόρο-ελαφρύνσεις 400 δις. Για μισθωτούς και επιχειρήσεις.

    ΝΙΚΗ: Οι Τούρκοι έριξαν το "Falcon". Σε ηλεκτρονικές παρεμβολές οφείλεται η πτώση.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Τώρα μέτωπο λαϊκό ΚΚΕ ισχυρό.

    ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: Ο Αρης "παίζει" με τις ροζ κασέτες...Απίστευτη ομολογία.

    Η ΧΩΡΑ: Εφιάλτης για Σημίτη οι χιλιάδες εγκλωβισμένοι. Θέλει αναστροφή του κλίματος έστω την ύστατη ώρα.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Μάχη για ετεροδημότες. Περίπου 450.000 ψηφοφόρους στοχεύουν να μεταφέρουν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Τους τρομάζει όλους η ανεργία. Δεινή η εικόνα λέει η Ευρώπη-"Αοπλοι" οι απόφοιτοι των ΤΕΙ.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Παιδεία:θυσία για την ψήφο. Ανοιγοκλείνουν ανώτατα και ανώτερα ιδρύματα λόγω...υποσχέσεων.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Παραμύθια" τα Γκάλοπ- γίνονται μόνο για τα κόμματα. Τους πήραν χαμπάρι οι πολίτες.

    [2] Εκλογές

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει οτι "με ένα εντυπωσιακό πακέτο παροχών, που θα περιλαμβάνει περίπου 40 μέτρα- ρυθμίσεις και θα έχει ορίζοντα τετραετίας, ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης "ανοίγει" ουσιαστικά, σήμερα από το Ζάππειο, όλα τα χαρτιά του για τις εκλογές: τα μέτρα και οι ρυθμίσεις που αποφασίσθηκαν σε ευρεία σύσκεψη του πρωθυπουργού με το οικονομικό επιτελείο, θα παρουσιασθούν ως αποτέλεσμα της οικονομικής προόδου, που συνετελέσθη το προηγούμενο διάστημα και της ανάπτυξης που θα εξασφαλισθεί τα προσεχή δύο χρόνια".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει οτι "νέο πακέτο μέτρων θα εξαγγείλει σήμερα ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης σε συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει για να παρουσιάσει το κυβερνητικό έργο της τετραετίας 2000-2004. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ο κ. Σημίτης θα εστιάσει την πρότασή του για το κυβερνητικό έργο σε μέτρα για την ανακούφιση των οικονομικά ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) προσθέτει οτι "πακέτο" νέων φορολογικών ελαφρύνσεων, το συνολικό κόστος του οποίου θα ανέρχεται σε 200 δις δρχ ετησίως για την περίοδο από το 2001 μέχρι το 2003 θα εξαγγείλει σήμερα ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης, στο πλαίσιο των ανακοινώσεων που θα κάνει για το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ κατά την προσεχή τετραετία. Οι υποσχέσεις του πρωθυπουργού για νέες φοροελαφρύνσεις θα παρασχεθούν ως απάντηση στα φιλολαϊκά μέτρα που εξήγγειλε προ ενός περίπου μηνός ο πρόεδρος της ΝΔ Κ. Καραμανλής, αιφνιδιάζοντας τότε το κυβερνών κόμμα".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υπογραμμίζει οτι "νέα ...τρικ ρίχνει στην προεκλογική μάχη ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, προκειμένου να ανατρέψει το αρνητικό για το ΠΑΣΟΚ κλίμα που επικρατεί. Στο πλαίσιο αυτό προχωρεί σήμερα εσπευσμένα στην εξαγγελία του κυβερνητικού προγράμματος του Κινήματος για την τετραετία 2000-2004, σε συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο στις 13.00, ενώ επιχειρώντας να πολώσει ακόμη περισσότερο το κλίμα και να εντείνει τις επιθέσεις κατά της ΝΔ ρίχνει στην "πρώτη γραμμή" τον Κώστα Λαλιώτη, ο οποίος, αμέσως μετά τη διάλυση της Βουλής, αναλαμβάνει "τη γνωστή, καθημερινή ενημέρωση" στη Χαριλάου Τρικούπη".

    Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, "με "όπλα" την κινδυνολογία, την υποσχεσιολογία και την ακατάσχετη εκτόξευση ψευτοδιλημμάτων θα εμφανιστεί σήμερα ο πρωθυπουργός, στην πρώτη του προεκλογική συνέντευξη Τύπου, που παρατίθεται στο Ζάππειο. Σύμφωνα με πληροφορίες στις διαδοχικές συσκέψεις του Κ. Σημίτη με επιτελείς και υπουργούς της κυβέρνησης, που πραγματοποιήθηκαν χτες, ώστε να προετοιμαστεί η σημερινή συνέντευξη , ο Κ. Σημίτης κατά την παρουσίαση του προεκλογικού προγράμματος του ΠΑΣΟΚ θα δώσει έμφαση στην εσωτερική κατάσταση της χώρας, για να παρουσιάσει μια ειδυλλιακή εικόνα, συνέπεια των "θετικών" -όπως θα ισχυριστεί- αποτελεσμάτων της κυβερνητικής πολιτικής".

    [3] Χρηματιστήριο

    ΤΟ ΚΑΡΦΙ γράφει οτι "διάλειμμα στην πτωτική πορεία ή αφετηρία ανόδου; Αυτό είναι το ερώτημα που βασανίζει τους επενδυτές μετά τη χθεσινή άνοδο του Δείκτη κατά 1,22%. Ο χαμηλός όγκος συναλλαγών πάντως δεν δίνει πολλές ελπίδες για ανοδική πορεία, αφού η αρνητική ψυχολογία φαίνεται οτι δύσκολα θα εξαλειφθεί".

    ΤΟ ΒΗΜΑ υποστηρίζει οτι "τεράστια ποσά από εκατοντάδες ανύποπτους πελάτες αποσπούν ορισμένες ΕΛΔΕ κάνοντας δικό τους παιχνίδι με ξένα χρήματα στη Σοφοκλέους, χωρίς ποτέ να πραγματοποιούν τις χρηματιστηριακές πράξεις τις οποίες είχαν εντολή να πραγματοποιήσουν. Το μεγάλο κόλπο αποκαλύπτουν οι εν εξελίξει έρευνες του ΣΔΟΕ και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς".

    Η ΧΩΡΑ ισχυρίζεται οτι "δεύτερη γενιά εγκλωβισμένων έχει προκύψει στην αγορά της Σοφοκλέους μετά την έντονη πτωτική τάση του ΓΔ από την αρχή του χρόνου. Πολλές μετοχές μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης έχουν χάσει το χρονικό αυτό διάστημα ακόμα και τα 2/3 της αξίας τους, όπως αποδεικνύεται από τη διακύμανση μεταξύ χαμηλότερης και υψηλότερης τιμής".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ εκτιμά οτι "με αγωνία αναμένει η αγορά τις εξαγγελίες του Κ. Σημίτη για το οικονομικό πρόγραμμα της νέας τετραετίας (αν βέβαια το ΠΑΣΟΚ κερδίσει τις εκλογές). Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα επιβεβαιώσει οτι η κυβέρνηση επιθυμεί ένα ισχυρό και υγιές Χρηματιστήριο, ενώ θα συμβουλέψει τους μικροεπενδυτές να μην αντιμετωπίζουν τη Σοφοκλέους ως παροχέα ενός δεύτερου μισθού".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) τονίζει οτι "επιτέλους "άσπρη μέρα" για τη Σοφοκλέους ήταν η χθεσινή, καθώς μετά από τις μεγάλες απώλειες των δύο προηγούμενων συνεδριάσεων, ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε με σημαντικά κέρδη. Αυτό, βέβαια δεν σημαίνει οτι έχουν εκλείψει οι προβληματισμοί, οι ανησυχίες και η δυσπιστία από την πλευρά των επενδυτών, οι οποίοι συντηρούν τις κερδοσκοπικές τάσεις και τον τζίρο σε χαμηλά επίπεδα".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ σημειώνει οτι "ένα μικρό βήμα μπροστά έκανε Χθες η κεφαλαιαγορά, μετά τη ραγδαία πτώση του Φεβρουαρίου. Ομως για να έλθει η άνοιξη στη Σοφοκλέους όλοι οι παράγοντες της αγοράς συμφωνούν πως θα πρέπει το αγοραστικό ενδιαφέρον να διατηρηθεί αμείωτο για αρκετές συνεδριάσεις με σταδιακή αύξηση του όγκου συναλλαγών".

    [4] Παιδεία

    Η ΑΥΓΗ γράφει οτι "στα πανεπιστήμια μετακομίζει η αναστάτωση που επικρατεί στον χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Η τροπολογία για την αναβάθμιση των ΤΕΙ που ψηφίστηκε αργά προχθές το βράδυ έχει προκαλέσει αντιδράσεις στα ΑΕΙ, ειδικά τις πολυτεχνικές σχολές, ενώ το ΤΕΕ προαναγγέλλει νέες προσφυγές στο ΣτΕ και σε οποιοδήποτε άλλο όργανο στην Ελλάδα ή το εξωτερικό. από την πλευρά τους φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας των ΤΕΙ θεωρούν οτι η τροπολογία κινείται σε θετική κατεύθυνση. Στο πλαίσιο αυτό οι διοικήσεις των ιδρυμάτων αναστέλλουν η μία μετά την άλλη τις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, "ας αφήσουμε το παιγνίδι των λέξεων" εδήλωσε ο υπουργός Παιδείας κ. Γερ. Αρσένης. Σήμερα στην Ευρώπη δεν υπάρχει πλέον διαχωρισμός μεταξύ Ανωτέρας και Ανωτάτης εκπαιδεύσεως. Υπάρχει μόνον τριτοβάθμια εκπαίδευσις. Και επομένως, η τροπολογία που εξισώνει τα ΑΕΙ με τα ΤΕΙ- η οποία κατετέθη και εψηφίσθη κατεσπευσμένως 40 ημέρες προ των εκλογών- ήταν επιβεβλημένη από τη νέα πραγματικότητα στον χώρο της Παιδείας".

    Η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ υποστηρίζει οτι "θύελλα αντιδράσεων προκαλεί στην τριτοβάθμια εκπαίδευση η τροπολογία Αρσένη για τα ΤΕΙ. Ισορροπώντας σε τεντωμένο σκοινί, ο υπουργός Παιδείας, φοβούμενος την εξέγερση των ΑΕΙ, δεν τήρησε την υπόσχεσή του για "ανωτατοποίηση" των τεχνολογικών ιδρυμάτων".

    Η ΝΙΚΗ ισχυρίζεται οτι "το σίριαλ "αναβάθμιση των ΤΕΙ", συνεχίζεται με ποικίλες αντιδράσεις και διαμάχες και όχι μόνο από την πανεπιστημιακή κοινότητα. Στο παιχνίδι των διαξιφισμών επανέρχεται το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας προαναγγέλλοντας νέα προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας. από την πλευρά του, ο υπουργός Παιδείας δηλώνει οτι το ανώτατο ακυρωτικό Δικαστήριο έχει αρμοδιότητα να κρίνει μόνο διοικητικές πράξεις και όχι νόμους".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ τονίζει οτι "την οργή της σπουδαστικής κοινότητας των ΤΕΙ τροφοδότησε η τροπολογία που κατέθεσε προχθές το βράδυ ο υπουργός Παιδείας στο νομοσχέδιο "σκούπα" για την Ειδική Αγωγή. Οι σπουδαστές υποστηρίζουν οτι ο Αρσένης τους εμπαίζει και δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους για την ανωτατοποίηση των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων. από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κ. Κώστας Λιάσκας, απευθύνει δριμύ κατηγορώ προς τους υπουργούς Παιδείας και ΠΕΧΩΔΕ και προειδοποιούν οτι το ΤΕΕ θα επαναπροσφύγει στο ΣτΕ".

    ΤΑ ΝΕΑ στο σχόλιό τους επισημαίνουν μεταξύ άλλων οτι "όλοι ασφαλώς αναγνωρίζουν πόσο φυσική είναι η απαίτηση όσων σπουδάζουν-και όσων διδάσκουν...-στα ΤΕΙ για αναβάθμισή τους...Και την απαίτηση αυτή τείνει - λίγο ή πολύ, μένει προς συζήτηση- να εξυπηρετήσει η τροπολογία...με την οποία ο υπουργός Παιδείας φιλοδοξεί να δώσει συμβιβαστική λύση σ' ένα πρόβλημα...που διχάζει και την ακαδημαϊκή κοινότητα και τον τεχνικό κόσμο".

    "Σε συνολική αντιμετώπιση του θέματος της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, με ακριβή προσδιορισμό της φυσιογνωμίας της και των χαρακτηριστικών της στην Ελλάδα, δεσμεύεται οτι θα προχωρήσει το υπουργείο Παιδείας μετά τις εκλογές της 9ης Απριλίου, όπως δήλωσε ο Γερ. Αρσένης. Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ο υπουργός Παιδείας δηλώνει οτι υποχρεώθηκε να δώσει τη λύση που έδωσε, προκειμένου να αντιμετωπιστεί έστω και βραχυπρόθεσμα η κρίση που ξέσπασε στην κοινότητα των ΤΕΙ, με αφορμή την απόφαση του ΣτΕ".

    [5] Ασφαλιστικό

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει οτι "κρυφτούλι παίζει προεκλογικά ο πρωθυπουργός με χιλιάδες εργαζομένους και συνταξιούχους που ανησυχούν για τις αλλαγές που προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας. Στην απάντηση που έδωσε Χθες από του βήματος της Βουλής, ο κ. Σημίτης κράτησε κλειστά τα χαρτιά του, παραπέμποντας ουσιαστικά το ζήτημα μετά τις εκλογές".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ αναφέρει οτι "ζήτησε και τα ...ρέστα Χθες στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης για το ασφαλιστικό σύστημα και κατά τη συζήτηση σχετικής ερώτησης του πρώην προέδρου της ΝΔ Μ. Εβερτ, όχι μόνο δεν έδωσε καμία απάντηση στα επίμαχα ερωτήματα αλλά κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση οτι δημιουργεί κλίμα ανασφάλειας στο λαό για προεκλογική εκμετάλλευση".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ σημειώνει οτι "ανοιχτό το ενδεχόμενο ριζικών αλλαγών στο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας σε βάρος των εργαζομένων άφησε, Χθες ο κ. Σημίτης κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή του τέως προέδρου της ΝΔ Μ. Εβερτ. Ο πρωθυπουργός - για άλλη μια φορά - κράτησε τα χαρτιά του κλειστά. Δεν θέλησε να προκαλέσει τη μήνι των εργαζομένων λόγω εκλογών".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ τονίζει ότι" στη νέα τετραετία θα ολοκληρωθεί η ασφαλιστική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης όπως ανακοίνωσε Χθες από το βήμα της βουλής ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Ο κ. Σημίτης απαντώντας Χθες στην ώρα του πρωθυπουργού σε σχετική ερώτηση του πρώην προέδρου της ΝΔ Μ. Εβερτ έδωσε με την λακωνική του απάντηση το στίγμα οτι από τις 9 Απριλίου κυβέρνηση της χώρας θα είναι και πάλι το ΠΑΣΟΚ, και θα προχωρήσει στις αλλαγές υπό πλήρη διαφάνεια".

    Ο ΛΟΓΟΣ υπογραμμίζει οτι "δεν πρόκειται να θιγούν τα ώριμα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, τα οποία και θα διασφαλισθούν, διαβεβαίωσε Χθες ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του πρώην προέδρου της ΝΔ Μ. Εβερτ για το ασφαλιστικό. Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τη ΝΔ οτι καλλιεργεί σκοπίμως ανησυχία, προκειμένου ν?αποκομίσει εκλογικά οφέλη".

    [6] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Μια μονάδα πιο κοντά... Ολο και πλησιάζουν στα ευρωπαϊκά τα τραπεζικά επιτόκια". ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ξυπνάνε" τα Ταμεία. 1 τρις. τώρα στην αγορά". ΚΕΡΔΟΣ: "Αχτίδα φωτός. Ενδείξεις αναστροφής του κλίματος στη Σοφοκλέους". ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ωριμη η αγορά των ομολόγων. Σημεία αντίστασης στο Χρηματιστήριο". ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: "Αναβάθμιση ομολόγων πρόκριμα για τη Σοφοκλέους".

    [7] Ελλάδα - ΕΕ

    Η ΕΞΠΡΕΣ εκτιμά ότι "Η αναμενόμενη μείωση των παρεμβατικών επιτοκίων από την Τράπεζα της Ελλάδος κατά 0,75% την προσεχή εβδομάδα, σε συνδυασμό με την αύξηση 0,25% των ευρωπαϊκών, κλείνει κατά μια μονάδα την "ψαλίδα" με αυτά των άλλων χωρών της ΕΕ".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 2 March 2000 - 16:14:43 UTC