Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Communities of the Diaspora Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 00-03-07

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 07/03/2000

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Νέα Δημοκρατία
  • [3] Εκλογές
  • [4] ΟΝΕ
  • [5] Χρηματιστήριο
  • [6] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [7] Επιτόκια

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Η αίτηση ένταξης της Ελλάδας στην ΟΝΕ, τα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας, η προεκλογική εκστρατεία των κομμάτων και η πορεία του Χρηματιστηρίου είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): 1ο κόμμα η ανεργία. Δημοσκόπηση της "ΜΕΤΡΟΝ ΑΝΑΛΥΣΙΣ". Το ντέρμπι MRB-Εκλογές συνεχίζεται...

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Σφηνάκια γελοιότητας! Το ΠΑΣΟΚ μεταφέρει τα "επιχειρήματά " του στα...μπαρ.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: "Επαναστατικοί Πυρήνες" Προκήρυξη: Ποιούς χτυπάμε, γιατί χτυπάμε.

    ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ: Στόχοι Αρης, Νατάσσα. Γκρίνια για την επικοινωνιακή πολιτική της Νέας Δημοκρατίας.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Τα 3 "χαρτιά" του ΠΑΣΟΚ για τις εκλογές. Τι μεθοδεύει για να αντιμετωπίσει Καραμανλή και ΝΔ.

    Η ΑΥΓΗ: Κλειδώνει η ΟΝΕ ξεκλείδωτη η ανεργία. Σήμερα η Στατιστική Υπηρεσία ανακοινώνει το πληθωρισμό.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Καταπέλτης το πόρισμα για τις παράνομες βίζες. Ελληνες διπλωμάτες και Αλβανοί μαφιόζοι στο μεγάλο κόλπο.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Στον Αρη κάνουν πόλεμο... Οι βαρόνοι της Δεξιάς "χτυπάνε το σαμάρι". Τα πρόσωπα και οι έριδες στην Αξιωματική Αντιπολίτευση.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Στις 300 δρχ η βενζίνη. Αγρια επιδρομή στις τσέπες μας.

    ΕΘΝΟΣ: Το Μάϊο στα θρανία οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί. Ολόκληρη η προκήρυξη του ΑΣΕΠ για τον διαγωνισμό.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Αγκάλιασε όλη την Ελλάδα η "Εθνική Συμμαχία". Ενθουσιώδη μηνύματα για το νέο κόμμα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Ξεγύμνωσε την πολιτική απάτη. Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Συνασπισμού, Γιάννης Δραγασάκης, με εμπεριστατωμένη ανάλυση.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Εκβιασμός σε καθηγητές και αστυνομικούς. Η κυβέρνηση παραπέμπει για μετά τις εκλογές τις αποφάσεις για αυξήσεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: ΝΔ: τρίτο σοκ πάνω στη φαγωμάρα. Νέο γκάλοπ βγάζει μπροστά το ΠΑΣΟΚ 2 μονάδες.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Πληγώνει τη ΝΔ ο εμφύλιος πόλεμος των "λόμπι". "Συντροφικά μαχαιρώματα" με επίκεντρο τον Αρη Σπηλιωτόπουλο.

    ΕΣΤΙΑ: Νέοι φόροι στον ορίζοντα. Μεθοδεύεται αύξησις των αντικειμενικών.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Μικρή μείωση επιτοκίων λόγω και του πετρελαίου. Αποφασίζει αύριο ο κ. Παπαδήμος, ενώ ο πληθωρισμός Φεβρουαρίου ανήλθε στο 2,9%.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Πάντα πρώτο το ΠΑΣΟΚ. Σε πανελλαδική δημοσκόπηση που διεξήχθη από την MRB.

    ΤΑ ΝΕΑ: Μαχαιρώματα κορυφαίων στη Νέα Δημοκρατία. Και ...χάσμα γενεών.

    ΝΙΚΗ: Πρόβα νίκης από Ακη. Η κοσμοσυρροή στο Παλαί ντε Σπόρ πρόκριμα για τις εκλογές.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Αγρια μετεκλογικά μέτρα. Βίαιη ανατροπή του ασφαλιστικού.

    ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: Μοναξιά αρχηγού Εμεινε με τον Αρη. Σύννεφο οι καρπαζιές από τον Τύπο και την οικογένειά του.

    Η ΧΩΡΑ: Βρώμικη επίθεση κατά Νατάσσας. Η έντονη προσωπικότητά της έχει ενοχλήσει τη Χαριλάου Τρικούπη.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Ενας στους πέντε οι αναποφάσιστοι. Προηγείται το ΠΑΣΟΚ με 2 μονάδες της ΝΔ σε νέα σφυγμομέτρηση.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Ναρκωπέδιο... Θεσσαλονίκη: εξαρθρώθηκαν δύο κυκλώματα ναρκωτικών.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Οι προβολείς στην ΟΝΕ. Να διατηρήσει το ισχνό προβάδισμα θέλει τώρα η κυβέρνηση.

    [2] Νέα Δημοκρατία

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει οτι "την ώρα που η ηγεσία της ΝΔ επιχειρεί να συμμαζέψει τα εσωκομματικά μαχαιρώματα και την φαγωμάρα δέχτηκε το τρίτο γκάλοπ-σοκ, που την φέρνει πίσω από το ΠΑΣΟΚ (δύο μονάδες κατά την MRB). Προηγήθηκαν οι δημοσκοπήσεις της ALKO και της OPINION".

    ΤΟ ΒΗΜΑ ισχυρίζεται οτι "αν τα δημοσιεύματα των εφημερίδων που πρόσκεινται στη ΝΔ απηχούν την πραγματικότητα, είναι σαφές οτι η εμφύλια διαμάχη παίρνει διαστάσεις. Πολλαπλασιάστηκαν οι βολές κατά του κ. Αρη Σπηλιωτόπουλου ως υπεύθυνου της επικοινωνιακής πολιτικής της ΝΔ και όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα υποπτεύονται, μετά λόγου γνώσεως, οτι στο βάθος κρύβονται βαρόνοι. Το ερώτημα είναι αν οι βαρόνοι εκφράζουν δυσαρέσκεια κατά του αρχηγού, βάλλοντας κατά του εκπροσώπου του, ή αν όντως η παρουσία του κ. Αρη Σπηλιωτόπουλου και η συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας θεωρείται πρόβλημα γιατί εμποδίζει την άσκηση της δικής τους επιρροής επί του κ. Κ. Καραμανλή".

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ, "έντονη δυσαρέσκεια με απρόβλεπτες πολιτικές συνέπειες για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης λίγες ημέρες πριν προκηρυχθούν επίσημα οι εκλογές, συνεχίζει να προκαλεί η αλαζονική συμπεριφορά του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ κ. Αρη Σπηλιωτόπουλου στο εσωτερικό του κόμματος".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ σημειώνει οτι "εμφύλιος πόλεμος μαίνεται στη Νέα Δημοκρατία, όπου όλοι δείχνουν να έχουν τα μάτια στραμμένα στην επόμενη μέρα. Πρωταγωνιστές στις μάχες είναι οι εφημερίδες που στηρίζουν την παράταξη και στο επίκεντρο της σύγκρουσης βρίσκεται ο εκπρόσωπος Τύπου Αρης Σπηλιωτόπουλος οι επιλογές του οποίου αμφισβητούνται ανοικτά και έντονα. Ο Κώστας Καραμανλής εμφανίζεται να τον στηρίζει και να εκφράζει τη δυσφορία του για τους "βαρόνους" του κόμματος, στους οποίους αποδίδει προθέσεις χειραγώγησής του".

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν οτι "νέα εσωκομματική αντιπαράθεση στη ΝΔ πυροδοτούν οι διαφωνίες κορυφαίων στελεχών για την επικοινωνιακή πολιτική του κόμματος και για τη σύνθεση των ψηφοδελτίων. Η αντιπαράθεση συμπίπτει με δημοσκόπηση της MRB, που είναι δυσμενής για τη ΝΔ, αφού δίνει προβάδισμα δύο μονάδων στο ΠΑΣΟΚ".

    [3] Εκλογές

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει οτι "γράμμα κενό περιεχομένου αποδεικνύονται οι δεσμεύσεις που αναλαμβάνει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ για την επόμενη τετραετία και την πολιτική που θα ακολουθήσει. Λίγες μόλις ημέρες μετά τις πομπώδεις δηλώσεις του πρωθυπουργού για τους στόχους της πολιτικής του, έγινε σαφές οτι οι 300.000 νέες θέσεις εργασίας που υποσχέθηκε, δεν είναι παρά ένας μύθος. Ενας μύθος που μοναδικό στόχο έχει να παραπλανήσει την κοινή γνώμη ενόψει της κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης της 9ης Απριλίου".

    Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, "με την επιβολή της φωνής του "ισχυροτέρου" - όπως νοείται τα κόμμα ή τα κόμματα με τη μεγαλύτερη κοινοβουλευτική δύναμη, που αποκτούν χάρη στον καλπονοθευτικό εκλογικό νόμο - θα πορευτούμε και στις φετινές εκλογές. Δείγματα γραφής του άνισου προεκλογικού αγώνα έχουμε πάρει ήδη όλοι παρακολουθώντας τα μέσα ενημέρωσης, κι αυτήν ακριβώς την ανισότητα επικυρώνει και η υπουργική απόφαση που καθορίζει τον τρόπο χρήσης των χώρων που διατίθενται στα κόμματα για την προβολή τους κατά την προεκλογική περίοδο".

    Ο ΛΟΓΟΣ σημειώνει οτι "παρά το γεγονός οτι και τα δύο "κόμματα εξουσίας" - ΠΑΣΟΚ και ΝΔ - καταγράφουν μεγαλύτερο ποσοστό στην καινούργια δημοσκόπηση, σε σχέση με παλαιότερη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρίας, η διαφορά υπέρ του ΠΑΣΟΚ είναι σημαντική, και θέτει το κυβερνών κόμμα σε θέση "ισχύος" 33 ημέρες πριν την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών".

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει ότι"οι διορισμοί - μόνο το Φεβρουάριο έκανε 10.000 παράνομες προσλήψεις- η λασπολογία και το όργιο "μαύρης" προπαγάνδας και τα γκάλοπ- με τρεις εταιρίες να ρίχνονται στο "παιχνίδι" των εντυπώσεων- είναι τα τρία εκλογικά "χαρτιά" που θα χρησιμοποιήσει το ΠΑΣΟΚ για να αντιμετωπίσει τον Κώστα Καραμανλή και τη Νέα Δημοκρατία".

    Το ΕΘΝΟΣ στο σχόλιό του επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι "για αδιαφορία της κοινής γνώμης έναντι της πολιτικής έχουμε συνηθίσει να μιλάμε τα τελευταία χρόνια, πλην όμως, η δημοσκόπηση της MRB που δημοσιοποίησε χθες το "Μέγκα", ανατρέπει την εντύπωση αυτή, καθώς έρχεται ν' αποδείξει ότι το ενδιαφέρον του εκλογικού σώματος για την επικείμενη εκλογική αναμέτρηση είναι ιδιαίτερα υψηλό μια και ανέρχεται στο 55%. Αν μάλιστα συνυπολογισθεί οτι ακόμη δεν έχουμε εισέλθει επίσημα στην προεκλογική περίοδο, τότε είναι προφανέστατο ότι το γνωστό πως "τα φαινόμενα απατούν" φαίνεται να ισχύει και στην περίπτωση των εκλογών που έστω κι αν δεν συνοδεύονται από το πάθος άλλων εποχών, εν τούτοις δεν παύουν να προκαλούν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης".

    Η ΕΣΤΙΑ αναφέρει οτι "ενώ νέα δημοσκόπησις της MRB δίδει και πάλι προβάδισμα στο ΠΑΣΟΚ εσημειώθη πρώτη "ανταλλαγή πυρών" μεταξύ του επικεφαλής της εκλογικής εκστρατείας του κυβερνώντος κόμματος κ. Κώστα Λαλιώτη και του εκπροσώπου της ΝΔ κ. Α. Σπηλιωτόπουλου. Εν τω μεταξύ συμφώνως προς πληροφορίες την Τετάρτη θα ανακοινωθούν οι συνδυασμοί της ΝΔ".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ισχυρίζεται οτι "με την κατάθεση της αίτησης για ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ, μεθαύριο Πέμπτη και την ορκωμοσία του κ. Κ. Στεφανόπουλου το Σάββατο, η προεκλογική περίοδος εισέρχεται στην τελική φάση της, η οποία θα είναι οξεία. Κυρίως, όμως η αντιπαράθεση εξακολουθεί να διέπεται από τις επικοινωνιακές πρακτικές των δύο μεγάλων κομμάτων, τα οποία πιστεύουν οτι η εκλογική μάχη θα κριθεί περισσότερο στο πεδίο των εντυπώσεων, παρά επί της ουσίας".

    [4] ΟΝΕ

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει οτι "η εκτόξευση των διεθνών τιμών του πετρελαίου, η ραγδαία ανατίμηση του δολαρίου έναντι της δραχμής και η αύξηση του Δείκτη Τιμών Χονδρικής προς το τέλος του περασμένου έτους δημιούργησαν έντονες πληθωριστικές πιέσεις τον Φεβρουάριο, με αποτέλεσμα ο Εθνικός Δείκτης να αναρριχηθεί στο 2,9%, έναντι 2,6% που ήταν τον Ιανουάριο. Ευτυχής συγκυρία, οι εκπτώσεις στην αγορά, καθώς αν δεν συνέπιπταν χρονικά, το πιθανότερο θα ήταν ο πληθωρισμός να αγγίξει το 3%. Βέβαια, οι εξελίξεις στο μέτωπο του εθνικού πληθωρισμού δεν επηρεάζουν άμεσα την ενταξιακή προς την ΟΝΕ πορεία της χώρας".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) αναφέρει οτι "με νέα άνοδο κατά 0,2% -0,3% έκλεισε ο πληθωρισμός τον Φεβρουάριο και διαμορφώθηκε στα επίπεδα του 2,8%-2,9% κυρίως λόγω των μεγάλων αυξήσεων που σημείωσαν τον περασμένο μήνα οι τιμές των καυσίμων, αλλά και της ανατίμησης του δολαρίου. Η εξέλιξη αυτή, όμως δεν έχει καμία επίπτωση του κριτηρίου της σταθερότητας των τιμών για την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ".

    Η ΑΥΓΗ σημειώνει οτι "η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία ανακοινώνει σήμερα τον πληθωρισμό του Φεβρουαρίου, ανοίγοντας την αυλαία για τις επίσημες διαδικασίες υποβολής της αίτησης ένταξης στην ΟΝΕ. Ο πληθωρισμός τον Φεβρουάριο σημείωσε και νέα άνοδο, φτάνοντας στο 2,8% όμως ο εναρμονισμένος δείκτης που κινείται στο 2,1%-2,2% σε συνδυασμό με την άνοδο του πληθωρισμού της ΕΕ, δίνει το διαβατήριο για την ΟΝΕ".

    Η ΝΙΚΗ εκτιμά οτι "ένα "βήμα" πριν την ένταξή της στην ευρωπαϊκή "οικογένεια" βρίσκεται πλέον η χώρα μας. Η μακρά πορεία της Ελλάδας που ξεκίνησε επίσημα με την υπογραφή προσχώρησης στην τότε ΕΟΚ από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή στις 28 Μαΐου 1979 και την ένταξή της ως 10ου μέλους στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα την 1η Ιανουαρίου 1981 θα περάσει κοντά στην ολοκλήρωσή της με την υποβολή αίτησης για "την υιοθέτηση του ευρώ από το 2001".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ προσθέτει οτι "ιστορική σημασία για την ελληνική οικονομία αποτελεί η επίσημη κατάθεση της αίτησης συμμετοχής της χώρας μας στην ΟΝΕ την Πέμπτη, την οποία θα παρουσιάσουν την ίδια μέρα ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου στο Ζάππειο, γεγονός που πιθανολογείται να συμπέσει και με τη μείωση των παρεμβατικών επιτοκίων από την Τράπεζα της Ελλάδος".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει οτι "μεγάλη αύξηση του πληθωρισμού το Φεβρουάριο θα ανακοινώσει σήμερα το απόγευμα η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία, δύο ημέρες πριν από τη "φιέστα" που ετοιμάζει ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση με αφορμή την υποβολή της αίτησης για ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ".

    [5] Χρηματιστήριο

    ΤΟ ΚΑΡΦΙ υποστηρίζει οτι "στροφή των επενδυτών στα σίγουρα κέρδη που προοιωνίζονται μέχρι τις εκλογές, τα λεγόμενα "χαρτιά παρέμβασης", παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στη Σοφοκλέους. Ο ΟΤΕ, η ΕΤΒΑ, τα ΕΛΠΕ, η ΕΥΔΑΠ αποτελούν πλέον τις βασικές επιλογές των επενδυτών στη Σοφοκλέους, ενώ ακολουθούν η Ζάχαρη και η Olympic Catering".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) προσθέτει οτι "με οριακές απώλειες της τάξεως του 0,32% ξεκίνησε η χρηματιστηριακή εβδομάδα στο Χρηματιστήριο Αξιών της Αθήνας με το Δείκτη να κινείται στα επίπεδα της περασμένης εβδομάδας, παρά την πληθώρα των θετικών ειδήσεων που αναμένεται να ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, η οποία θεωρείται ορόσημο για την ελληνική οικονομία".

    Σύμφωνα με την ΑΚΡΟΠΟΛΗ, "ο Δείκτης του Χρηματιστηρίου έχει εγκαταλείψει προ πολλού τα θεαματικά επίπεδα και περιορίζεται σε μικρά σκαμπανεβάσματα επιτείνοντας την αγωνία χιλιάδων επενδυτών. Αντιθέτως, οι ανατιμήσεις στα καύσιμα είναι θεαματικές με αποτέλεσμα να αυξάνουν οι πληθωριστικές πιέσεις και οι ανησυχίες του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ σημειώνει ότι "η χθεσινή πτώση του Χρηματιστηρίου, μόνο ως μαγική εικόνα θα μπορούσε να περιγραφεί καθώς ναι μεν ο δείκτης υποχώρησε και πάλι κατά 0,32%, ωστόσο ο τζίρος άγγιξε τα 220 δις δρχ αποδεικνύοντας το αυξημένο αγοραστικό ενδιαφέρον. Παράλληλα, διαπιστώσαμε την υποχώρηση της περιφέρειας και την άνοδο μεγάλου μέρους των κρατικών χαρτιών γεγονός που στήριξε και τον τζίρο".

    Η ΧΩΡΑ επισημαίνει οτι "στην ιστορία θα περάσει η προηγούμενη, αλλά και αυτή η χρονιά, καθώς συντελέστηκε ένα μοναδικό φαινόμενο. Η ανακατανομή πλούτου από τους πολλούς προς τους λίγους. Σύμφωνα με στοιχεία ανάλυσης, τη μεγαλύτερη ευθύνη για τους "εγκλωβισμένους" και τις απώλειες των δισεκατομμυρίων που καταγράφουν οι μικροεπενδυτές έχουν οι μεγάλες εταιρίες. Στα θεαματική κέρδη τους το 1999 περιλαμβάνονται και 500 δις από πωλήσεις συμμετοχών και χρεωγράφων στην κεφαλαιαγορά".

    [6] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Βαρύ κλίμα στα επιτόκια μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο του πληθωρισμού".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Τι φοβάται η ΤτΕ. Μείωση (μετ' εμποδίων) στα επιτόκια".

    ΚΕΡΔΟΣ: "162 εταιρείες στον προθάλαμο του ΧΑΑ. Πολλές επιχειρήσεις έχουν υποβάλει αίτηση από το καλοκαίρι".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Πρόβα ανόδου με πτώση του δείκτη. Ανακύκλωση χρήματος με τζίρο 219,7 δις".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: "Δει δη χρημάτων... Σε 5 κρατικά χαρτιά το 30% του τζίρου".

    [7] Επιτόκια

    Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ γράφει οτι "Υπό την πίεση του πληθωρισμού και με το βλέμμα στραμμένο στη δραχμή αναμένεται η απόφαση για τα επιτόκια, τα οποία θα είναι στο επίπεδο του 0,50-0,75 μονάδες. Η αύξηση των επιτοκίων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Fed θα περιορίσει τη διαφορά στη μια μονάδα".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 7 March 2000 - 17:42:48 UTC