Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 00-04-18

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 18/04/2000

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Χρηματιστηριακή κρίση
  • [3] Ελληνοτουρκικά
  • [4] Νέα Δημοκρατία
  • [5] Εκπαιδευτική μεταρρύθμιση
  • [6] Προγραμματικές δηλώσεις
  • [7] Βενιζέλος - Πάγκαλος
  • [8] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [9] Κυβέρνηση

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Η διεθνή χρηματιστηριακή κρίση, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, η διαμάχη Βενιζέλου - Πάγκαλου, τα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας, η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και οι διαβουλεύσεις για τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού αθηναϊκού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Μετοχές εν τάφω. Την απόλυτη πτώση γνώρισε η Σοφοκλέους.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): ΕΛ.ΑΣ. Τούρκων και αλλοδαπών. Απόρρητα έγγραφα που διαγράφουν εθνικότητα και θρήσκευμα.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Φοβούνται κραχ και στα Αμοιβαία. Τα πάθη σου λαέ.

    ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ: Δεν έπιασε ακόμη "πάτο" μείον 9,17%. Κύμα πωλήσεων και πιέσεις ξένων κεφαλαίων απειλούν το φράγμα των 4.000.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Καταστροφή και θρήνος στα ερείπια της Σοφοκλέους.

    Η ΑΥΓΗ: Δευτέρα πανικού στη Σοφοκλέους. Ενώ άντεξαν στις πιέσεις τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Η ... νοθεία στη Βουλή με τον Ψηλό πρωταγωνιστή. Γελάει ο κόσμος με τα στοιχεία-μαϊμού που συγκέντρωσε η "Ρηγίλλης".

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Πώς έπαιξαν χθες και έχασαν οι κερδοσκόποι της Σοφοκλέους.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Τιτανικός.κραχ με 9,17% στη Σοφοκλέους. Βούλιαξε η αγορά. Χάθηκαν 10 τρις σε 10 μέρες.

    ΕΘΝΟΣ: Σήμα για ανάσα έστειλε η Νέα Υόρκη. Μαύρη Δευτέρα στα "ταμπλό" του κόσμου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Αρχισαν τα όργανα σήκω από την ... θέση μου. Πρώτος "μεζές" για την Ντόρα ο Αρης Σπηλιωτόπουλος.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Ληστεία στη Σοφοκλέους. Ακόμα και οι αγορές της Τουρκίας και της Ρωσίας πήγαν πολύ καλύτερα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Σύγκρουση βαρέων βαρών. Εκρηξη Βενιζέλου μετά τις καταγγελίες Πάγκαλου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Ανάρρωση στις ξένες αγορές. Γουώλ Στρητ και Ευρώπη συνήλθαν - Θρήνος χθες στο ΧΑΑ.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Σήμα ανάκαμψης για τα διεθνή Χρηματιστήρια. Φρένο της WALL STREET στον κατήφορο των χρηματαγορών.

    ΕΣΤΙΑ: Αλλαξαν χέρια 50 τρις!

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ψυχραιμία-ανάκαμψη διεθνώς. Ενώ ο "συνήθης" και αναιτιολόγητος πανικός προκάλεσε χθες στη Σοφοκλέους πτώση - ρεκόρ 9,17%.

    Ο ΛΟΓΟΣ: ΧΑΑσαμε "τα αυγά και τα ... πασχάλια". Βαριά άρρωστη η Σοφοκλέους από ... "αμερικανική γρίπη".

    ΤΑ ΝΕΑ: Μαύρη Δευτέρα με πτώση ρεκόρ 10ετίας στη Σοφοκλέους. Αχτίδα αισιοδοξίας από τη Γουώλ Στρήτ.

    ΝΙΚΗ: Μπλού-τσίπ (α)! Ζητούν ευθύνες οι μικροεπενδυτές.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Οχι στην παγκοσμιοποίηση της εξαθλίωσης.

    ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: Αραξε τον ...Αρη! Πίεση στον Καραμανλή από Εβερτ, Ντόρα, Λιάπη και Σία ... Κλείσε το νηπιαγωγείο ... σώσε το κεφάλι σου.

    Η ΧΩΡΑ: Συνωμ oσία κατά της Νέας Δημοκρατίας. Οι Δούρειοι Ιπποι θα τσακιστούν στη χαλύβδινη ενότητα της ΝΔ.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Μετά το "κραχ", τι; Μεγάλο ερωτηματικό αν θα αναστραφεί το κλίμα πανικού στο Χρηματιστήριο.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αγρια κόντρα. Ξαφνικά ο Πάγκαλος "χτύπησε" Βενιζέλο.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Σωσίβιο δεικτών. Νέα Υόρκη: με μικρή άνοδο "έπεσε" ο διεθνής πυρετός.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Στα τάρταρα ο δείκτης. Χρηματιστήριο της συμφοράς. Θα πήγαινε στο χαμό αν δεν υπήρχε όριο.

    [2] Χρηματιστηριακή κρίση

    ΤΑ ΝΕΑ υποστηρίζουν ότι "μαύρη Δευτέρα ήταν η χθεσινή για τη Σοφοκλέους, καθώς οι αναταράξεις στα ξένα Χρηματιστήρια και το άσχημο ψυχολογικό κλίμα των τελευταίων ημερών προκάλεσαν πανικό πωλήσεων. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών σημείωσε ελεύθερη πτώση 9,17% και κατέγραψε αρνητικό ρεκόρ δεκαετίας. Η κυβέρνηση παρακολουθεί μα ανησυχία τις εξελίξεις, ενώ η Τράπεζα της Ελλάδος ετοιμάζεται να ρίξει τα επιτόκιά της. Πάντως, χθες η Γουώλ Στρητ ανέκαμψε εντυπωσιακά στέλνοντας μήνυμα αισιοδοξίας".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ προσθέτει ότι "μήνυμα ελπίδας έστειλε χθες το βράδυ η Νέα Υόρκη μετά το σοκ της Δευτέρας και την ταραχή στα διεθνή χρηματιστήρια. Η άνοδος του "Ντάου Τζόουνς" 2,96% αποτελεί, όπως εκτιμούν οι ειδικοί της αγοράς, σήμα για ανάσα στη Σοφοκλέους και αντιστροφή του κλίματος".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, "μέσω της Σοφοκλέους, συνετελέσθη η ταχύτερη και χειρότερη ανακατανομή πλούτου όλων των εποχών. Σε αντίθεση με τις κυβερνητικές επαγγελίες για "κοινωνική συνοχή", αυτή έγινε υπέρ των "εχόντων και κατεχόντων". Οι τεράστιες απώλειες που σημειώθηκαν στο Χρηματιστήριο μετά την είσοδο εκατοντάδων χιλιάδων μικροεπενδυτών, οδηγούν αβίαστα στο συμπέρασμα ότι κέρδισαν οι λίγοι και έχασαν οι πολλοί".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ισχυρίζεται ότι "σαφή δείγματα ανάρρωσης έδωσαν χθες βράδυ οι δείκτες Nasdaq (+6,56%) και Dow Jones (+2,69%) στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ενισχύοντας έτσι ελπίδες ότι θα κινηθεί ανοδικά και η Σοφοκλέους, που έσπευσε να θρηνήσει χθες, γνωρίζοντας μια από τις πιο μαύρες σελίδες της Ιστορίας της με πτώση 9,17%".

    [3] Ελληνοτουρκικά

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ εκτιμά ότι "ως πυροβολισμός αφέτη για νέα εκκίνηση στο Κυπριακό ηχεί η πρωτοβουλία του Αμερικανού Προέδρου για συνάντηση με τον Γ. Παπανδρέου και τον Ι. Τζέμ στις 3 Μαΐου. Οι ουσιώδεις, ωστόσο, συζητήσεις που υποδηλώνουν το αμερικανικό ενδιαφέρον να υπάρξει συνέχεια στην ελληνοτουρκική προσέγγιση θα πραγματοποιηθούν μια μέρα νωρίτερα στη Νέα Υόρκη, σε τριμερή συνάντηση Ολμπράϊτ - Παπανδρέου- Τζέμ".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) υποστηρίζει ότι "με κομψό τρόπο ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου απάντησε αρνητικά στην εκφρασθείσα επιθυμία του Ραούφ Ντενκτάς να συναντηθούν. Ο κατοχικός ηγέτης ήθελε μια συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών τον οποίο χαρακτήρισε πολιτικό με ανοιχτό μυαλό και ευρωαμερικανικές αντιλήψεις".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ ισχυρίζεται ότι "σε ανώτατο επίπεδο εκδηλώνεται πλέον η παρέμβαση των ΗΠΑ για "αναβάθμιση" της διαδικασίας προσεγγίσεως μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας μετά την πολυπόθητη επικράτηση του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές και την παραμονή του Γιώργου Παπανδρέου ως επικεφαλής του υπουργείου Εξωτερικών. Ο αμερικανός πρόεδρος έχει απευθύνει πρόσκληση προς τον κ. Παπανδρέου και τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Ισμαήλ Τζέμ να επισκεφθούν μαζί τον Λευκό Οίκο, ώστε να τους συγχαρεί αυτοπροσώπως για τη συμβολή τους στη βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ επισημαίνει ότι "η ιστορία επαναλαμβάνεται για τον ελληνοτουρκικό διάλογο. Οπως είναι γνωστό, η απόφαση για την έναρξή του είχε ληφθεί το περασμένο καλοκαίρι στη Νέα Υόρκη και όπως όλα δείχνουν, η διεύρυνσή του θα αποφασισθεί και πάλι στην αμερικανική μεγαλούπολη".

    [4] Νέα Δημοκρατία

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι "αύριο Τετάρτη στη συνεδρίαση της ΚΟ όλοι περιμένουν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον να ακούσουν την τοποθέτηση του Κ. Καραμανλή. χθες και εν όψει της συνεδρίασης της ΚΟ ο πρόεδρος της ΝΔ είχε συνεργασία μιας και πλέον ώρας με τον Μ. Εβερτ με τη συμμετοχή των κ. Μεϊμαράκη και Σπηλιωτόπουλου".

    ΤΟ ΚΑΡΦΙ αναφέρει ότι "δεν είναι υπερβολή να πει κανείς ότι το κόμμα της ΝΔ τείνει να εξελιχθεί σε πεδίον του Αρεως, κυριολεκτικά και μεταφορικά, αφού ο κ. Σπηλιωτόπουλος αφενός προβάλλει εαυτόν ως περίπου συναρχηγό, αφετέρου με τη συμπεριφορά του αυτή πυροδοτεί πεδία πολέμου στην παράταξη. Χτες η Ντόρα Μπακογιάννη ευθέως και κατηγορηματικά έθεσε θέμα Σπηλιωτόπουλου στον Κώστα Καραμανλή και ζήτησε να τον απομακρύνει από τη Ρηγίλλης".

    Σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ, "θέλοντας να προλάβει τον παραμερισμό του από την ηγεσία του κόμματος, ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κώστας Καραμανλής προχώρησε στην πρώτη αμυντική κίνηση παραγκωνισμού των κομματικών αντιπάλων του. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες και ενώ καθημερινά πληθαίνουν οι αντιδράσεις στελεχών της ΝΔ ο κ. Καραμανλής με τους στενούς συνεργάτες του, στις εκλογές της 9ης Απριλίου είχε δώσει εντολές και κατευθύνσεις στον κομματικό μηχανισμό προκειμένου να μην εκλεγούν βουλευτές οι προσκείμενοι στο στρατόπεδο Μητσοτάκη και της κας Ντόρας Μπακογιάννη, ώστε να εδραιώσει την ηγετική του παρουσία και να μην υπάρξουν αμφισβητήσεις".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) επισημαίνει ότι "στη "δίνη του κυκλώνα" βρίσκονται μετά τις εκλογές της 9ης Απριλίου οι βουλευτές της ΝΔ, οι οποίοι έχουν καταγραφεί ως ανήκοντες στη "δεξιά" ή "φιλομοναρχική" πτέρυγα του κόμματος. Το αίτημα για απομόνωσή τους ή ακόμα και για λήψη πειθαρχικών μέτρων, αν προβούν σε ενέργειες που δεν συνάδουν με το νέο προφίλ του "μεσαίου χώρου" που υιοθετεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ακούγεται όλο και περισσότερο από τη Ρηγίλλης και τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου μέχρι ακόμα και την Αραβαντινού".

    [5] Εκπαιδευτική μεταρρύθμιση

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ αναφέρει ότι "ένα δώρο επιφύλαξε για τους μαθητές Λυκείου ο νέος υπουργός Παιδείας, Πέτρος Ευθυμίου, ο οποίος χθες στην πρώτη του ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους ανακοίνωσε ότι εξαιρείται-ειδικά για φέτος- από τη βαθμολόγηση στις εξετάσεις της Β' και Γ Λυκείου το τεστ δεξιοτήτων".

    Ο ΛΟΓΟΣ γράφει ότι "δεν θα "μετρήσει" τελικά η βαθμολογία της πολυσυζητημένης "δοκιμασίας δεξιοτήτων" στις φετινές εξετάσεις της Β?και της Γ' Λυκείου για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Υστερα από πρόταση του προέδρου του Κέντρου Εκπαιδευτικής Ερευνα, καθηγητή κ. Μιχάλη Κασσωτάκη, ο υπουργός Παιδείας, κ. Πέτρος Ευθυμίου ανακοίνωσε χθες ότι η εφαρμογή του τεστ δεξιοτήτων θα είναι αποκλειστικά πιλοτική, χωρίς βαθμολόγηση αποσυνδεδεμένη από τη διαδικασία των εξετάσεων και θα γίνει στις 12 Μαΐου".

    [6] Προγραμματικές δηλώσεις

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ γράφει ότι "συνέχιση της ήδη ακολουθούμενης πολιτικής και της σταθερότητας που επιβάλλει η ΟΝΕ" θα είναι το στίγμα των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, που θα ανακοινωθούν το Σάββατο από τον πρωθυπουργό, στην τριήμερη συνεδρίαση της Βουλής που θα λήξει με την ψηφοφορία, που θα διεξαχθεί το βράδυ της Μ. Δευτέρας".

    Σύμφωνα με την ΑΥΓΗ, "ΟΝΕ, ΔΕΚΟ, υγεία, απασχόληση, παιδεία είναι τα θέματα που ιεραρχεί ο πρωθυπουργός και στα οποία θα ρίξει το βάρος του στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, που θα αναγνώσει στη Βουλή το Σάββατο που έρχεται. Ταυτόχρονα με τις διαπραγματεύσεις για την ένταξη στην ΟΝΕ, ο Κ. Σημίτης ζήτησε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την άμεση υλοποίηση των προεκλογικών εξαγγελιών για την ολοκλήρωση του κοινωνικού κράτους".

    ΤΟ ΒΗΜΑ υποστηρίζει ότι "επιστροφή στον κυρίαρχο πολιτικό στόχο της πλήρους ένταξης της χώρας στην ΟΝΕ με σταθερή οικονομία και επιτάχυνση της ανάπτυξης προβλέπει το εθνικό σχέδιο του πρωθυπουργού κ. Κ. Σημίτη, ο οποίος θα το περιγράψει λεπτομερώς το ερχόμενο Σάββατο με την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησής του. Για να υλοποιηθεί, όμως, αυτό το σχέδιο, η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε επαναξιολόγηση όλων των κρατικών στελεχών και των διοικήσεων των ΔΕΚΟ από τη δράση των οποίων κρίνεται σε μεγάλο βαθμό η απόδοση του κυβερνητικού έργου".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ αναφέρει ότι "ιδιαίτερα φορτωμένη είναι αυτή την εβδομάδα η "ατζέντα" του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, η οποία περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης και συνεδριάσεις του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ και της ΚΟ του Κινήματος".

    Η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ προσθέτει ότι "πολύωρη συνεργασία με τους στενούς συνεργάτες του κκ Τσουκάτο, Γιαννίτση, Παπαδημητρίου, Κοσμίδη και Χυτήρη είχε χθες ο πρωθυπουργός πριν συναντηθεί με τους υπουργούς της κυβέρνησής του για να οριστικοποιήσει το κείμενο των προγραμματικών δηλώσεων. από το Μέγαρο Μαξίμου διακηρύσσεται ότι κυοφορούνται αλλαγές στην κυβέρνηση, τον κρατικό μηχανισμό και το κόμμα".

    [7] Βενιζέλος - Πάγκαλος

    Η ΧΩΡΑ γράφει ότι "άγριος καυγάς ξέσπασε χθες μεταξύ δύο κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ για τη διαχείριση των κονδυλίων του ΛΟΤΤΟ και συγκεκριμένα για τις επιχορηγήσεις ύψους 3,5 δις που δόθηκαν το 1998 επί υπουργίας του Ευάγγελου Βενιζέλου".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι "ξεκίνησε ως εθιμοτυπική συνάντηση γνωριμίας του νέου υπουργού Πολιτισμού Θ. Πάγκαλου με τους συντάκτες του υπουργείου και εξελίχθηκε σε καταγγελίες κατά του Ε. Βενιζέλου για "τρύπα" ύψους 3 δις δρχ στα οικονομικά του υπουργείου που δημιουργήθηκε από επιχορηγήσεις συλλόγων το 1998. Οξύτατη ήταν η αντίδραση του Ε. Βενιζέλου, που έκανε λόγια "κακοήθειες" ενώ έσπευσε να υπομνήσει την απομάκρυνση Πάγκαλου από την κυβέρνηση για την υπόθεση Οτσαλάν".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ προσθέτει ότι "πέντε μόλις ημέρες μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης βρίσκεται αντιμέτωπος με την πρωτοφανή αντιδικία που ανέκυψε μεταξύ του υπουργού Πολιτισμού Θ. Πάγκαλου και του έως χθες υπερυπουργού Ανάπτυξης και σήμερα απλού βουλευτού Ευ. Βενιζέλου. Αφορμή αποτέλεσαν αιχμές του πρώτου για την οικονομική διαχείριση στο υπουργείο επί της θητείας του τελευταίου".

    Σύμφωνα με τη ΝΙΚΗ, "τους ασκούς του Αιόλου άνοιξε χθες το μεσημέρι ο νέος υπουργός Πολιτισμού, Θεόδωρος Πάγκαλος με την "αποκάλυψή" του ότι βρήκε ήδη στο υπουργείο "έλλειμμα 3 δις από την εποχή του '98". Πέταξε έτσι το γάντι στον τότε υπουργό Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος δεχόμενος την πρόκληση, δήλωσε χθες το βράδυ ότι "τέτοιες δηλώσεις υποδηλώνουν κακοήθεια ... και δεν πρέπει να μιλά έτσι αυτός που έφυγε από την κυβέρνηση όπως έφυγε με την υπόθεση Οτσαλάν". Ετσι, μια "βεντέτα" ξεκίνησε μεταξύ δύο πρωτοκλασάτων του ΠΑΣΟΚ που, λόγω της ιδιοσυγκρασίας τους μάλλον θα πάρει άγριες διαστάσεις".

    [8] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Ηρέμησε η Νέα Υόρκη. Μετά τη "βουτιά" της Παρασκευής που προκάλεσε διεθνή πανικό στις αγορές".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Ασπίδα με 12 μέτρα στη Σοφοκλέους. Συναγερμός στο ΥΠΕΘΟ".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Ανοιξιάτικο μπουρίνι. Υπερέβαλε εαυτήν με πτώση 9,17% η Σοφοκλέους - Ελκυστικές τιμές".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Η μαύρη Δευτέρα ήρθε μόνο στην Αθήνα. Θ. Καρατζάς: Οι σώφρονες τώρα αγοράζουν".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: "Μήνυμα ανάκαμψης Nasdag +10%, Wall +2,69%. Οι αγορές αλλάζουν "ρότα".

    [9] Κυβέρνηση

    Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ γράφει ότι "Ευρύ πρόγραμμα διαρθρωτικών αλλαγών στην οικονομία με έμφαση στις ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών και απελευθέρωση των αγορών, αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός το Σάββατο κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης στη Βουλή".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 19 April 2000 - 11:02:24 UTC