Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 00-07-14

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 14/07/2000

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] ΕΕ-Κύπρος
  • [3] Ελλάδα-ΗΠΑ-Συμφωνία
  • [4] Βαλκάνια - Ελλάδα
  • [5] Βρετανία - Ελλάδα
  • [6] Κύπρος-Ελλάδα-Τουρκία
  • [7] ΗΠΑ - Τουρκία
  • [8] Ολυμπιακοί Αγώνες
  • [9] Απασχόληση
  • [10] Πυρκαγιές
  • [11] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [12] Εργασιακό

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

     Οι πυρκαγιές που μαίνονται και οι προσπάθειες κατάσβεσής τους, το Κυπριακό και τα ελληνοτουρκικά, η συζήτηση για αλλαγές στον τομέα της απασχόλησης και η προετοιμασία της Ολυμπιάδας, είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Και ο ήλιος εκρύβη.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Φωτιές στο Μαξίμου! 100 εστίες - Στάχτη η Ελλάδα

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Απόφαση-σοκ από τον Κλίντον. Πυρηνική δύναμη κάνει τη Τουρκία

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Ο Θεός να βάλει το χέρι του. Στις φλόγες 100 περιοχές.

    Η ΑΥΓΗ: Ανεξέλεγκτες πυρκαγιές. Μεγάλες καταστροφές.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Λαμπάδιασαν την Ελλάδα οι εμπρηστές.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Πέντε άξονες για τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Ολεθρος. "Θεέ μου, σώσε μας". Φωτιές από τη Ροδόπη ως τη Μάνη

    ΕΘΝΟΣ: Η Ελλάδα στο πόδι. Πύρινα μέτωπα καίνε δάση, σπίτια, ζώα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Εμπρηστές. Δεν άφησαν και κάτι για του χρόνου.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Θεατές στην τραγωδία. Ζητείται πρωθυπουργός-κυβέρνηση.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Η προκήρυξη για το διορισμό 10.398 εκπαιδευτικών.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Λαθρεμπόριο 50 δις. στην Υγεία.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Μετέωρο βήμα στα εργασιακά.

    ΕΣΤΙΑ: Καμένη γη η προσφορά τους. Υπό πλήρη κατάρρευση το κράτος Σημίτη.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Πυρκαγιές: Τριήμερο κολάσεως για τη χώρα.

    Ο ΛΟΓΟΣ: SOS καίγεται η Ελλάδα. Τραγική η κατάσταση σε όλη τη χώρα.

    ΤΑ ΝΕΑ: Δεν ανάβει φωτιές (μόνος του) ο καιρός.

    ΝΙΚΗ: Στην πυρά ο Γιάννος. Εντονες αντιδράσεις από ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ -κόμματα.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Να γίνει μετερίζι αντίστασης κάθε τόπος δουλειάς.

    ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: Σε πύρινο κλοιό η Αθήνα. Καίγονται Πάρνηθα, Κρυονέρι, Μάνδρα.

    Η ΧΩΡΑ: Λαμπάδιασε όλη η Ελλάδα. Συναγερμός στις Ενοπλες Δυνάμεις.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Υπουργός Υγείας: Ηπιαμε επικίνδυνα νερά.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Η Ελλάδα ξαναζεί τον πύρινο εφιάλτη.

    [2] ΕΕ-Κύπρος

    Η ΑΥΓΗ γράφει ότι ``τρις είναι τα ``επίσημα`` σενάρια για την προσεχή διεύρυνση της Κοινότητας με την ένταξη σ` αυτήν 12 υποψηφίων χωρών μεταξύ των οποίων και η Κύπρος, όπως τα παρουσίασε κατά την προχθεσινή επίσημη επίσκεψή του στην Πολωνία ο Βέλγος ΥΠΕΞ Λουί Μισέλ: Το πρώτο προβλέπει την ένταξη κάθε υποψήφιας χωριστά με βάση την πρόοδο που έχει σημειώσει την ενσωμάτωση στην εθνική της νομοθεσία του κοινοτικού κεκτημένου (της κοινοτικής νομοθεσίας). Το δεύτερο σενάριο σύμφωνα πάντα με τον κ. Μισέλ -προβλέπει ότι όλες οι υποψήφιες χώρες θα ενταχθούν μαζί σαν μια ομάδα γύρω στο 2005. Το τρίτο σενάριο, που μέχρι προ τινός φαινόταν ως το πιο πιθανό, είναι να χωρισθούν οι υποψήφιες χώρες σε δύο ομάδες- ανάλογα με την πρόοδο που έχει σημειώσει η κάθε μια τους στην υιοθέτηση του κοινοτικού κεκτημένου και να ενταχθούν σε δύο διαφορετικές ημερομηνίες, όχι πάντως νωρίτερα από το 2004``.

    [3] Ελλάδα-ΗΠΑ-Συμφωνία

    ΤΟ ΒΗΜΑ γράφει ότι ``πίεση άρχισε να ασκεί η αμερικανική κυβέρνηση προς την Αθήνα για την υπογραφή της συμφωνίας ``Διασυνοριακού Εγκλήματος στη ΝΑ Ευρώπη``, την οποία η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει ακόμη υπογράψει. Ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Μιχ. Σταθόπουλος διαμήνυσε στους Αμερικανούς ότι η Αθήνα πρόκειται να υπογράψει τη διεθνή αυτή σύμβαση στις αρχές Σεπτεμβρίου με την τοποθέτηση παράλληλα και Ελληνα αντιπροσώπου στην έδρα της Προστασίας από το Διασυνοριακό Εγκλημα που βρίσκεται στο Βουκουρέστι. Παρά το γεγονός ότι η σύμβαση αυτή έχει να κάνει κυρίως με το οργανωμένο έγκλημα, τη διακίνηση ναρκωτικών και λαθρομεταναστών και τη λαθρεμπορία γενικότερα, καλύπτει και θέματα συνεργασίας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, θέμα που πρωτίστως ενδιαφέρει την Ουάσιγκτον``.

    [4] Βαλκάνια - Ελλάδα

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει ότι ``η ενδυνάμωση και διεύρυνση της συνεργασίας όλων των βαλκανικών χωρών είναι το τελικό ζητούμενο της νέας συνόδου, που πραγματοποιούν σήμερα, στην πόλη της Οχρίδας στα Σκόπια, οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών που συμμετέχουν στη Διαδικασία Συνεργασίας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEECP).

    [5] Βρετανία - Ελλάδα

    ΤΟ ΚΑΡΦΙ γράφει ότι ``τελικώς, μάλλον θα πρέπει να καταλήξουμε στο γνωστό μας και τετριμμένο συμπέρασμα ``πολύς θόρυβος για το τίποτα``. Και ο λόγος για τη νέα, βρετανικής προελεύσεως, λίστα των 20 υπόπτων για τη δολοφονία Σόντερς, την ύπαρξη της οποίας πληροφορηθήκαμε εδώ στην Αθήνα από το προχθεσινό δημοσίευμα των ``Times`` του Λονδίνου``.

    [6] Κύπρος-Ελλάδα-Τουρκία

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι ``χωρίς απάντηση μένουν οι τουρκικές προκλήσεις στα Στροβίλια, όπως και η προκλητική στάση του Ραούφ Ντενκτάς στις διαπραγματεύσεις της Γενεύης, η πρώτη φάση των οποίων ολοκληρώθηκε χθες. Ο αρμόδιος επίτροπος για τις διεθνείς σχέσεις της ΕΕ, Γ. Φερχόιγκεν, εκφράζοντας την κοινή στάση των εταίρων μας, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι θα προχωρήσει χωρίς προβλήματα η εταιρική σχέση ΕΕ - Τουρκίας (συμβόλαιο για την πορεία των σχέσεων των δύο πλευρών ενόψει της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας) και θα υπογραφεί έως το τέλος του έτους``.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτση) αναφέρει ότι ``χωρίς αποτελέσματα ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του νέου γύρου των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό στη Γενεύη, οι οποίες θα επαναληφθούν στις 25 Ιουλίου. Επίσημη δικαιολογία είναι η ανάγκη διαβουλεύσεων, όμως, ο Ραούφ Ντενκτάς ήθελε να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για την εισβολή του 1974...``.

    Ο ΛΟΓΟΣ υπογραμμίζει ότι ``ολοκληρωμένη πρόταση για την επίλυση του Κυπριακού έχει έτοιμη, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του υπουργείου Εξωτερικών Παναγιώτη Μπεγλίτη, η ελληνοκυπριακή πλευρά - πρόταση την οποία θα καταθέσει στο νέο γύρο των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών, που θα αρχίσουν στις 24 Ιουλίου στη Νέα Υόρκη``.

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ σημειώνει ότι ``η τουρκική σημαία και η σημαία των κατεχομένων εξακολουθούν να κυματίζουν στα Στροβίλια και ο Ραούφ Ντενκτάς ο οποίος απειλεί με ιταμό τρόπο ``να μην υπάρξουν Ελληνοκυπριακές ... προκλήσεις`` στην επέτειο του Αττίλα λέει και ``αν οι Κύπριοι φθάσουν στα ``σύνορα``, η Τουρκοκυπριακή πλευρά θα αμυνθεί``, από την Γενεύη διαμηνύει και άλλα περίεργα: ``μία σύντομη εργασία``, υποστηρίζει, ``απαιτείται για να ταυτιστούν οι εισηγήσεις Ντε Σότο με αυτές της Τουρκικής πλευράς``, υποστηρίζει!

    [7] ΗΠΑ - Τουρκία

    Η ΑΘΗΝΑ`Ι`ΚΗ γράφει ότι ``την πλήρη ισχυροποίηση της Τουρκίας στην περιοχή της Μεσογείου και των Βαλκανίων προωθεί ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπιλ Κλίντον, ανατρέποντας ουσιαστικά τις ισορροπίες που υπάρχουν και φέροντας σε ιδιαίτερα δυσμενή θέση την Ελλάδα που αντιμετωπίζει το όλο θέμα με μεγάλο προβληματισμό. Καθιστά την Τουρκία τη δεύτερη πυρηνική δύναμη μετά το Ισραήλ στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, τη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια και, πέραν της ανατροπής των ισορροπιών στην περιοχή, δίνει το πράσινο φως για τη λειτουργία του πυρηνικού σταθμού στο Ακούγιου, παρά τις αντιδράσεις και τις διαφωνίες όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και άλλων χωρών``.

    [8] Ολυμπιακοί Αγώνες

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι ``τον κίνδυνο να τεθεί υπό διεθνή επιτροπεία η προετοιμασία και διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, αντιμετωπίζει η χώρα μας, μετά την ολιγωρία και ανικανότητα της κυβέρνησης Σημίτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, διεθνή κέντρα έχουν προειδοποιήσει την ελληνική κυβέρνηση ότι αν μέχρι τον προσεχή Σεπτέμβριο δεν έχει προχωρήσει αποτελεσματικά ο σχεδιασμός και δεν έχουν δρομολογηθεί τα έργα και οι υποδομές, τότε αντιπροσωπεία της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) θα αναλάβει την προετοιμασία και διοργάνωση της Ολυμπιάδας``.

    [9] Απασχόληση

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ γράφει ότι ``οξύτατη διαμάχη στο εσωτερικός της κυβέρνησης, αλλά και μεταξύ κυβέρνησης και συνδικάτων, πυροδοτεί η προσπάθεια απορύθμισης των εργασιακών σχέσεων. Στο χθεσινό Υπουργικό Συμβούλιο ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γ. Παπαντωνίου ήρθε σε ανοιχτή αντιπαράθεση με τον υπουργό Εργασίας Τ. Γιαννίτση, χαρακτηρίζοντας άτολμα τα μέτρα που προτείνει και ζητώντας καθιέρωση ισχυρών κινήτρων για τη μερική απασχόληση. Η διαμάχη έληξε με νίκη Γιαννίτση στα σημεία``.

    Η ΝΙΚΗ ισχυρίζεται ότι ``οι νεοφιλελεύθερες απόψεις του Γιάννου Παπαντωνίου και η επιμονή του στην πλήρη απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων, που αρχίζει ήδη να γίνεται πράξη μέσα από τις χθεσινές αποφάσεις της κυβερνητικής επιτροπής, τινάζουν στον αέρα την εργασιακή ειρήνη των τελευταίων χρόνων και θέτουν εκ νέου ζήτημα ιδεολογικής ταυτότητας της ηγεσίας του σημερινού ΠΑΣΟΚ``.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υπογραμμίζει ότι ``Καλύτερα μερικώς απασχολούμενος παρά άνεργος``. Τούτο είναι, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις το νέο δόγμα της πολιτικής απασχόλησης, που υιοθέτησε η κυβέρνηση κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, ύστερα από εσωτερικές αντιπαραθέσεις. Ουσιαστικά υιοθετήθηκε το μοντέλο απασχόλησης που επικρατεί στις ΗΠΑ και τώρα καταλαμβάνει και τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες``.

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ αναφέρει ότι ``σε σύγχρονα ``στρατόπεδα εργασίας`` θέλει να μετατρέψει τους εργασιακούς χώρους. Η κυβέρνηση επιτρέπει στους εργοδότες, με όπλο το διευθυντικό δικαίωμα, να καθορίζουν το πότε και πόσο θα δουλεύουν οι εργαζόμενοι. Τους αφήνει ελεύθερους να απολύουν όσους και όποτε θέλουν και ταυτόχρονα τους παρέχει νέες επιδοτήσεις. Εισάγει τη μερική απασχόληση και στο δημόσιο``.

    [10] Πυρκαγιές

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει ότι ``η Ελλάδα παραδίδεται στις φλόγες. Η Αχαΐα φλέγεται ολόκληρη και μεγάλες φωτιές κατακαίνε τη Μάνδρα και τους Αγίους Θεοδώρους της Αττικής. Οι φωτιές στη Σάμο δεν έχουν σβήσει, ενώ πυρκαγιές κατακαίνε τα δάση και τα μαστιχοχώρια της Χίου, όπου απειλούνται αποθήκες πυρομαχικών. Εκατοντάδες σπίτια έχουν γίνει στάχτη, χιλιάδες ζώα κάηκαν και δεκάδες χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών και οπωροφόρων δένδρων κατάντησαν θλιβερά αποκα`ί`δια. Τρομοκρατημένη η κυβέρνηση στέλνει Στρατό στα Επτάνησα και επιστρατεύει όλους τους δασικούς``.

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ προσθέτει ότι ``σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης τελεί η χώρα από το περασμένο Σαββατοκύριακο με τα μέτωπα των πυρκαγιών να πολλαπλασιάζονται ανά την Ελλάδα κατακαίοντας δεκάδε3ς χιλιάδες στρέμματα δασικών και αγροτικών εκτάσεων και τον κρατικό μηχανισμό, παρά την κινητοποίησή του, να εμφανίζεται ανήμπορος να προλάβει την καταστροφή. Η κυβέρνηση στέκεται με δέος απέναντι σ` αυτή τη συνεχιζόμενη με ραγδαίους ρυθμούς πύρινη απειλή, μετρώντας το βαρύ τίμημα των συνεπειών που, ως τώρα, εγγίζει από χρηματικής πλευράς τα 100 δις. δρχ., γεγονός που σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να τη χαροποιεί``.

    Η ΧΩΡΑ αναφέρει ότι ``η χώρα παραδόθηκε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες στο έλεος του πύρινου εφιάλτη. Σάμος, Φθιώτιδα, Αχαΐα, Κορινθία, Φωκίδα, Γιάννενα, Πήλιο, Χίος, Χαλκίδα, Αττική, Θάσος, Λάρισα καπνίζουν ακόμα ανήμπορες να αντιδράσουν στη βιβλική καταστροφή. Ασθμαίνουσα η κυβέρνηση παρακολουθεί τις φλόγες ομολογώντας στην ουσία το λάθος της αφού αποφάσισε να προσλάβει και πάλι τους δασοπυροσβέστες που η ίδια είχε βάλει στα αζήτητα``.

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ``τα λεγόμενα ακραία καιρικά φαινόμενα, για τα οποία υπήρχαν πριν από τρεις ημέρες σήματα κινδύνου για τρεις περιοχές της Μεσογείου. Την Ελλάδα, την κεντρική Ιταλία και τη νοτιοανατολική Ισπανία. Το ``περίεργο`` είναι ότι τελικά φωτιές ξέσπασαν μόνο στην Ελλάδα και μάλιστα σε περιοχές που σχεδόν με μαθηματική ακρίβεια καίγονται κάθε χρόνο! Το δεύτερο είναι ότι δεν εντοπίστηκαν για μια ακόμα φορά οι αιτίες από τις οποίες ξεκίνησαν οι φωτιές και βεβαίως λόγω των καιρικών συνθηκών πήραν μεγάλες διαστάσεις. ``Ποιοί βάζουν τις φωτιές;``. Το ερώτημα στα χείλη κάθε πολίτη δεν έχει βρει ακόμη απάντηση. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι φωτιές στην Ακράτα και στο Ξυλόκαστρο``.

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υπογραμμίζει ότι ``θεατές στην τραγωδία οι κυβερνώντες. Οι εμπρηστές, ντόπιοι και ξένοι, πυρπολούν την Ελλάδα βάσει οργανωμένου σχεδίου, αλλά οι κυβερνώντας επικαλούνται τα καιρικά φαινόμενα. Αν δηλαδή συνεχισθούν τα καιρικά φαινόμενα οι κρατούντες και πάλι θα δικαιολογούνται. Είναι πλέον φανερό: η κυβέρνηση είναι ανύπαρκτη και η κρατική μηχανή σε διάλυση``.

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) σημειώνει ότι ``σε αποφάσεις που έπρεπε να είχαν ληφθεί από την πρώτη στιγμή κατέληξε μόλις χθες το βράδυ η κυβέρνηση, και αφού οι πυρκαγιές έχουν κατακάψει ό,τι βρήκαν μπροστά τους καθιστώντας στην ουσία τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης``.

    Η ΕΣΤΙΑ υποστηρίζει ότι ``ο ελληνικός λαός έχει παραπλανηθή επικίνδυνα. Καθημερινώς υφίσταται πλύση εγκεφάλου για τις συσκέψεις και παρασυσκέψεις των υπουργών και των παρατρεχαμένων τους και νομίζει ότι η Κυβέρνησις παράγει έργο. Και το χειρότερο, θεωρεί ότι ο Πρωθυπουργός ελέγχει την κατάσταση``. Το ΕΘΝΟΣ γράφει ότι "Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται η χώρα. Το δεύτερο κύμα της πύρινης λαίλαπας που χτύπησε χθες, δημιούργησε εικόνα συμφοράς. Για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών η κυβέρνηση σήμανε συναγερμό".    

    [11] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Αρχή με τέσσερα μέτρα. Με στόχο την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και τη μείωση της ανεργίας".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Τρία μέτρα-ανάσα. Δάνεια για μετοχές, νόμιμοι "αέρας" και Market Makers".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Οι υπερωρίες "όπλο" κατά της ανεργίας. Γ. Παπαντωνίου: Εθνικός στόχος η καταπολέμηση της ανεργίας".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Με συνοπτικές διαδικασίες οι αλλαγές στα εργασιακά. Ενώ τα συνδικάτα μιλούν για "απορύθμιση".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: "Ανοδος από... σπόντα. Οι Market Makers του ΧΠΑ στηρίζουν τους δείκτες".

    [12] Εργασιακό

    Η ΕΞΠΡΕΣ γράφει ότι "Νέος εργασιακός νόμος θα ισχύσει από το φθινόπωρο στη χώρα μας, ταράσσοντας τα νερά της ισχύουσας εργασιακής πραγματικότητας. Η είσοδος στην ΟΝΕ, η παγκοσμιοποίηση, η ανάγκη αύξησης της ανταγωνιστικότητας και η μείωση της ανεργίας αποτελούν τους βασικούς παράγοντες που "ευθύνονται" για τη διαμόρφωση του νέου εργασιακού χάρτη και για τον οποίο προβάλλονται ισχυρές αντιδράσεις από τα συνδικάτα".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 14 July 2000 - 17:06:08 UTC