Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 00-07-21

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 21/07/2000

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [2] Δημόσια Διοίκηση-Νομοσχέδιο
  • [3] Οικονομία
  • [4] Νέα Δημοκρατία
  • [5] Υγεία
  • [6] Εκκλησία-Πολιτεία
  • [7] Γ` ΚΠΣ
  • [8] Ελλάδα-ΗΠΑ
  • [9] Κυπριακό
  • [10] Ελληνοτουρκικές σχέσεις
  • [11] Ολυμπιακοί αγώνες
  • [12] Πυρκαγιές
  • [13] Απασχόληση
  • [14] Ταυτότητες-Αστυνομία
  • [15] Ελλάδα-Βαλκάνια
  • [16] Γ. Παπανδρέου-Ντράσκοβιτς
  • [17] Ολυμπιακή αεροπορία
  • [18] Αβραμόπουλος
  • [19] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [20] Γ' ΚΠΣ

  • [1] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Το νομοσχέδιο για τη Δημόσια Διοίκηση, ο μέχρι τώρα απολογισμός των καταστροφών από τις πυρκαγιές, το Κυπριακό και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και η συνάντηση Σάμαρανκ-Αγγελοπούλου για την Ολυμπιάδα είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού Τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Το ωράριο ανεβάζει τις τιμές. Βενζίνη: Γιατί είναι 16 Δρ ακριβότερη.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Μισθός 4,5 εκ. και 35 επιδόματα! Απίστευτο φαγοπότι εργατοπατέρων στη ΔΕΗ.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Προθεσμία στη Γιάννα από Σάμαρανκ. Ολυμπιάδα: Αγώνας δρόμου για τα... έργα της Επιτροπής.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Σε νέο ΙΚΑ όλοι οι Ελληνες. Ισοπεδώνεται, προς τα κάτω, η Υγεία.

    Η ΑΥΓΗ: Κάηκαν 1.000.000 στρέμματα. Καταστροφή ρεκόρ φέτος.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Αδιάβαστοι οι υπουργοί. Εξόργισαν τον Σημίτη. Εμφανίστηκαν στο Μαξίμου χωρίς θέσεις και προτάσεις.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Οι νέες κλίμακες φορολογίας και τα νέα αφορολόγητα όρια.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Δεν ξέρανε τι κάηκε! Εξαλλος ο Σημίτης με τους υπουργούς του.

    ΕΘΝΟΣ: Δίκες εξπρές για δημοσίους υπαλλήλους. Νομοσχέδιο βάζει τέλος στην ατιμωρησία.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Η... Αρσακειάδα (ο Ιωαννίδης) δηλώνει, τώρα, "όχι δεξιός".

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Πιέζουν τον Αβραμόπουλο για να προχωρήσει εδώ και τώρα στη δημιουργία κόμματος.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ρύθμιση για μονιμοποιήσεις των συμβασιούχων. Δημόσιο: Η κυβέρνηση καταθέτει στη Βουλή τροπολογία.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: 5.000 βόμβες διοξίνης! Αποκάλυψη-σοκ για τις παράνομες χωματερές.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Και υπουργοί ανεξεταστέοι! Απροετοίμαστοι σε σύσκεψη για τους πυροπαθείς.

    ΕΣΤΙΑ: Υπάλληλοι ή ευεργέτες; Οσα δεν γνωρίζει ο υπουργός "Πολιτισμού".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Αλλάζει πρόσωπο η εγκληματικότητα. Το οργανωμένο έγκλημα εκτοπίζει στην Ελλάδα ληστείες, φόνους κλπ

    Ο ΛΟΓΟΣ: "Σκούπα" νομοσχέδιο στη Βουλή. Στα πρότυπα του ΣΔΟΕ το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης.

    ΤΑ ΝΕΑ: 30% γυναίκες σε διοικήσεις και στις δημοτικές. Προάγγελος το νομοσχέδιο Βάσως Παπανδρέου.

    ΝΙΚΗ: "Πρόβα" σύγκρουσης. Αμετακίνητοι στις θέσεις τους κυβέρνηση και ΓΣΕΕ.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Πρώτο δυναμικό "όχι" στα αντεργατικά μέτρα. Δεκάδες αγωνιστικές εκδηλώσεις.

    ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: Αποκαλύπτουμε το νέο ΕΣΥ.

    Η ΧΩΡΑ: Μουσουλμάνοι στην Αστυνομία και στις Ενοπλες Δυνάμεις.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Αλλάζουν φόροι-παροχές. Σημαντικές ελαφρύνσεις με το νομοσχέδιο που κατατίθεται το φθινόπωρο στη Βουλή.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Αλλάζει έδρα. Νέος χώρος υγειονομικής ταφής απορριμμάτων;

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Κλονίζεται το τείχος της ντροπής στην Κύπρο. Ογκώδεις διαδηλώσεις των Τουρκοκυπρίων εναντίον του Ραούφ Ντενκτάς.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Η Ελλάδα μπροστά σε πραγματική απειλή πολέμου.

    [2] Δημόσια Διοίκηση-Νομοσχέδιο

    Το ΕΘΝΟΣ γράφει ότι "Ταχύτατη διαδικασία απονομής δικαιοσύνης σε επίορκους υπαλλήλους προβλέπει το νέο νομοσχέδιο για τη Δημόσια Διοίκηση που κατέθεσε χθες στη Βουλή η υπουργός Εσωτερικών Βάσω Παπανδρέου. Οι δίκες - εξπρές θα ολοκληρώνονται σε έξι μήνες από την έναρξη της ανάκρισης, τερματίζοντας οριστικά το καθεστώς ατιμωρησίας στο Δημόσιο".

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει ``ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών για τις υπηρεσίες της Αυτοδιοίκησης Α` και Β` βαθμού και της Κεντρικής Διοίκησης προβλέπει το νομοσχέδιο ``σκούπα`` που κατέθεσε χθες στη Βουλή η υπουργός Εσωτερικών κ. Βάσω Παπανδρέου. Αναβαθμίζεται, σύμφωνα με το νομοσχέδιο το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης στα πρότυπα του ΣΔΟΕ και θα λειτουργεί πλέον ως ομπρέλα στα ελεγκτικά σώματα των υπουργείων. Τη Διοίκηση του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, αναλαμβάνει Ειδικός Γραμματέας ο οποίος στις περιπτώσεις που διαπιστώνονται ποινικά αδικήματα, θα ασκεί προανακριτικά καθήκοντα``.

    [3] Οικονομία

    ΤΟ ΒΗΜΑ γράφει ``επικυρώθηκαν χθες από τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας κ. Ι. Παπαντωνίου και τον υφυπουργό κ. Απ. Φωτιάδη οι προαναγγελθείσες πριν από τις εκλογές φορολογικές ελαφρύνσεις, ενώ το μόνο που παραμένει ανοιχτό είναι το θέμα της αύξησης του αφορολογήτου ορίου. Οι τελικές ρυθμίσεις θα περιληφθούν στο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή το φθινόπωρο``.

    [4] Νέα Δημοκρατία

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ γράφει ότι ``έντονο χαρακτήρα αποκτά η αντιπαράθεση στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή το θέμα των εργασιακών σχέσεων. Από μια πρώτη ανάγνωση, η κόντρα φαίνεται να αφορά τον γραμματέα της ΓΣΕΕ και κορυφαίο στέλεχος της ΔΑΚΕ Γιάννη Μανόλη και την τομεάρχη Ντόρα Μπακογιάννη. Ομως, είναι σαφές πως έχει βαθύτερα αίτια, αφού οι κυβερνητικές προθέσεις έτσι όπως εκδηλώθηκαν αρχικά από τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας ουσιαστικά βρίσκουν σύμφωνα πολλά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τα οποία τάσσονται ανοικτά υπέρ της απελευθέρωσης της αγοράς εργασίας``.

    [5] Υγεία

    ΤΟ ΚΑΡΦΙ γράφει ``θέμα ημερών είναι η εξαγγελία των μέτρων για το νέο ΕΣΥ, που οραματίζεται ο υπουργός Υγείας Αλέκος Παπαδόπουλος. Αλλά το παλιό χρεοκοπημένο ΕΣΥ θα συνεχίσει να υπάρχει ως το 2002, με τη διαφορά ότι θα βελτιώνεται σταδιακά και θα εξωραΐζεται. Το ``Κ`` έχει πληροφορίες από πολύ καλά πληροφορημένη πηγή, που αποκαλύπτει ότι ο κ. Παπαδόπουλος δεν σκοπεύει να καταθέσει νομοσχέδιο-σκούπα για την πλήρη ανατροπή της σημερινής προβληματικής εικόνας της Δημόσιας Υγείας, αλλά μια σειρά από μέτρα. Οταν τα εξαγγείλει, θα αρχίσει διάλογο με τους φορείς, με τους οποίους έχει ήδη γίνει μια προεργασία και μια συνεννόηση``.

    [6] Εκκλησία-Πολιτεία

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ γράφει ότι ``τα ``μπάνια του λαού`` μόλις ξεκίνησαν, αλλά τα μπάνια του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος τελειώνουν και ο ανένδοτος συνεχίζεται. Ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, από τις ερημικές παραλίες της Αμοργού, ετοιμάζει την ``αντεπίθεσή`` του και το πρώτο βήμα αναμένεται να γίνει κατά τη διάρκεια της εορτής για το όραμα της Οσίας Πελαγίας, μοναχής στη Μονή Κεχροβουνίου της Τήνου. Την ερχόμενη Κυριακή``.

    [7] Γ` ΚΠΣ

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ γράφει ``δύο μήνες μετά την τελική έγκριση και πάντως μέσα στο 2000 θα ξεκινήσει η εκταμίευση των κονδυλίων του Γ` Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης (ΚΠΣ), γνωστού και ως Πακέτου Σαντέρ, συνολικού μεγέθους 14,315 τρις. δραχμών. Η κυβέρνηση φιλοδοξεί να έχει πάρει την οριστική έγκριση του προγράμματος τις αμέσως επόμενες ημέρες, αν και παράγοντες των Βρυξελλών εκτιμούν ότι μπορεί να υπάρξει καθυστέρηση μέχρι τον Σεπτέμβριο``.

    [8] Ελλάδα-ΗΠΑ

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι ``άρχισαν σήμερα και ολοκληρώνονται αύριο στο Αμερικανικό Πεντάγωνο, οι ετήσιες συνομιλίες της Συμβουλευτικής Επιτροπής Ανωτάτου Επιπέδου που πραγματοποιούνται εναλλάξ ανάμεσα στις δύο χώρες. Της ελληνικής αντιπροσωπίας ηγείται ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας, Δημήτρης Αποστολάκης. Και της αμερικανικής ο βοηθός υπουργού Αμυνας για θέματα Διεθνών Σχέσεων και Ασφαλείας, Φράνκλιν Κράμερ. Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του πενταγώνου Κένεθ Μπέτκον είπε πως πρόκειται για την 9η ετήσια, κατά σειρά, συνάντηση των δύο αντιπροσωπιών, προς συζήτηση διμερών θεμάτων``.

    [9] Κυπριακό

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΎΠΟΣ (Μήτση) γράφει ότι ``εικοσιέξι χρόνια συμπληρώθηκαν χθες από την εισβολή των τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο και η ελληνική πλευρά εκφράζει προσδοκίες ότι ο διακοινοτικός διάλογος μπορεί να οδηγήσει στην επίλυση του Κυπριακού δράματος, εξέλιξη που θεωρείται απαραίτητη για την πλήρη εξομάλυνση των ελληνοτουρκικών σχέσεων``.

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ αναφέρει ότι ``πάνω από 20 σελίδες η απάντηση της ελληνοκυπριακής πλευράς στις προτάσεις ντε Σότο. Πληροφορίες για προτάσεις που πρόκειται να υποβληθούν από τα Ηνωμένα Εθνη. Την τήρηση των αρχών του διεθνούς δικαίου, των ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας και των Διεθνών Συμβάσεων θα ζητήσει ο πρόεδρος Κληρίδης από τον Αλβάρο ντε Σότο στο πλαίσιο της απάντηση της ελληνικής κυπριακής πλευράς στις ιδέες του, στη νέα φάση των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών στη Γενεύη, που αρχίζει τη Δευτέρα``.

    [10] Ελληνοτουρκικές σχέσεις

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζου) γράφει ότι ``απτόητοι συνεχίζουν οι Τούρκοι τις προκλήσεις με τις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης που τους διαμήνυσε ότι βρισκόμαστε σε ετοιμότητα δια παν ενδεχόμενο. Χθες και προχθές, τουρκικά αεροσκάφη παρέλασαν κανονικά στο Αιγαίο αλλά και στην κατεχόμενη Κύπρο, δημιουργώντας πολλά ερωτηματικά για το πως ερμηνεύουν την απόφαση του Ελσίνκι...``

    Η ΑΘΗΝΑ`Ι`ΚΗ επισημαίνει ότι ``τις παλιές, γνωστές πρακτικές τους αναπόλησαν οι Τούρκοι στρατοκράτες και άρχισαν να προκαλούν την Ελλάδα και την Κύπρο, παρά το καλό κλίμα που διαπιστώνει ο υπουργός Εξωτερικών Γ.Α. Παπανδρέου. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας επιβεβαίωσε χθες τις πληροφορίες που ανέφεραν πως έγιναν παραβάσεις και παραβιάσεις του ελληνικού και του κυπριακού χώρου, από μαχητικά αεροσκάφη της γειτονικής χώρας. Ηδη, ο πρέσβης της Ελλάδας στην Αγκυρα θα προβεί σε έντονο διάβημα διαμαρτυρίας προς το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών``.

    [11] Ολυμπιακοί αγώνες

    ΤΑ ΝΕΑ γράφουν ότι ``τέλος στην φιλολογία περί υποτιθέμενου κινδύνου να χάσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 η Αθήνα έθεσε χθες, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή. Για πρώτη φορά μετά την ``κίτρινη κάρτα Σάμαρανκ`` ο ίδιος ο Χ.Α. Σάμαρανκ, αλλά και ο επιφορτισμένος με την αρμοδιότητα αξιολόγησης της προετοιμασίας της χώρας, η Ζακ Ρογκ, δήλωσαν σαφώς ότι τέτοιος κίνδυνος ``ουδέποτε υπήρξε``. Τα καλά νέα για την Ελλάδα ήρθαν στο πλαίσιο της επίσκεψης-αστραπή που πραγματοποίησε ο υφυπουργός Πολιτισμού, Γιώργος Φλωρίδης, και τα μέλη της πενταμελούς επιτροπής του ``Αθήνα 2004``.

    Η ΕΣΤΙΑ υποστηρίζει ότι ``ας μην αυτοαπατώμεθα: η κατεσπευσμένη ανάθεσις της Ολυμπιακής προετοιμασίας στην κ. Γιάννα Αγγελοπούλου και στα μέλη της Επιτροπής Διεκδικήσεως των Αγώνων, απετέλεσε την υστάτη εφεδρεία του κ. Σημίτη για να μη χαθή η Ολυμπιάδα. Προ του τελεσιγράφου των 100 ημερών που έθεσε προ διμήνου ο κ. Σάμαρανκ δεν υπήρχε άλλη λύσις``.

    [12] Πυρκαγιές

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ γράφει ότι ``στην αναβολή της εξαγγελίας των μέτρων για την αποκατάσταση των πληγέντων από τις πρόσφατες πυρκαγιές οδήγησε το κυβερνητικό αλαλούμ. Κατά την προγραμματισμένη κυβερνητική σύσκεψη χθες το μεσημέρι, οι υπουργοί εμφανίστηκαν ανενημέρωτοι για την έκταση των ζημιών, προκαλώντας την οργή του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Λίγο αργότερα, ``ανακάλυψαν`` πως κάηκαν πάνω από 1 εκατομμύριο στρέμματα! Εκτός -άλλου- απροόπτου, η εξαγγελία των μέτρων θα γίνει σήμερα``.

    [13] Απασχόληση

    Η ΝΙΚΗ γράφει ότι ``η εκτόνωση της έντασης δεν είναι, όπως φαίνεται, αρκετή για να κλείσουν οι ασκοί του Αιόλου που άνοιξαν οι αρχικές αποφάσεις της κυβέρνησης για τα εργασιακά. Από τις εξελίξεις της επόμενης ημέρας διαφαίνεται καθαρά ότι το συνδικαλιστικό κίνημα, που αρχικά αιφνιδιάστηκε από τα τετελεσμένα που επιχειρήθηκε να του επιβληθούν, συνεχίζει, παρά το βήμα προόδου που εκτιμάται πως έγινε κατά την προχθεσινή συνάντηση υπουργού Εργασίας-ΓΣΕΕ, να αντιμετωπίζει με μεγάλη επιφυλακτικότητα την όλη διαδικασία``.

    [14] Ταυτότητες-Αστυνομία

    Η ΧΩΡΑ γράφει ότι ``έντονος προβληματισμός επικρατεί στους κόλπους της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς, σύμφωνα με τα δεδομένα των νέων ταυτοτήτων, η είσοδος μουσουλμάνων και γενικότερα αλλόθρησκων στην ΕΛ.ΑΣ. θα είναι πλέον εφικτή. Και, φυσικά, το πρόβλημα έγκειται στα στοιχεία εκείνα που υποκινούνται από ξένες δυνάμεις και κυρίως την Αγκυρα, τα οποία θα επιδιώξουν να μπουν στους κόλπους των Σωμάτων Ασφαλείας``.

    [15] Ελλάδα-Βαλκάνια

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ γράφει ότι ``προτάσεις επί προτάσεων και ιδέες επί ιδεών σωρεύονται στους φακέλους των πρωθυπουργών και των υπουργών Εξωτερικών των χωρών της νοτιοανατολικής Ευρώπης, δηλώσεις και διακηρύξεις σχεδόν πανομοιότυπες επαναλαμβάνονται μετά από κάθε συνάντηση, δημιουργώντας την εντύπωση ότι στην περιοχή συντελούνται κοσμογονικές αλλαγές. Και όμως πρόκειται για εικονική πραγματικότητα, γιατί τα Βαλκάνια βρίσκονται σε τέλμα, γεγονός ανησυχητικό. Δύο νέες προτάσεις έχουν κατατεθεί το τελευταίο διάστημα, μία από την Τουρκία και μία από τη Βουλγαρία. Η Αγκυρα πρότεινε το σχηματισμό μιας τρόικας στο πλαίσιο της διαβαλκανικής συνεργασίας, η οποία να αποτελείται από την Τουρκία, την Ελλάδα και την εκάστοτε προεδρία της Διαβαλκανικής. Η πρόταση της Σόφιας είναι μια απλή επανάληψη παλαιότερης δικής της πρωτοβουλίας για τη θεσμοθέτηση τριμερούς συνεργασίας μεταξύ της Βουλγαρίας, της Ελλάδας και της Τουρκίας.

    [16] Γ. Παπανδρέου-Ντράσκοβιτς

    Η ΑΥΓΗ γράφει ότι ``στην Ελλάδα για διακοπές βρίσκεται ο Σέρβος ηγέτης της αντιπολίτευσης Βουκ Ντράσκοβιτς και την Τρίτη θα συναντηθεί με τον υπουργό Εξωτερικών Γ.Α. Παπανδρέου. Η είδηση επιβεβαιώθηκε και από τις δυο πλευρές. Αξιωματούχος του Σερβικού Κινήματος Ανανέωσης, του οποίου ηγείται ο Ντράσκοβιτς, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων ΣΙΡΝΑ ότι ο Σέρβος πολιτικός ήρθε στην Ελλάδα για διακοπές και ξεκούραση ``διότι μετά την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του υπέστη σοκ και αντιμετωπίζει ψυχικά προβλήματα``.

    [17] Ολυμπιακή αεροπορία

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει ότι ``στην αντεπίθεση πέρασε χθες η διοίκηση της ΟΑ, στέλνοντας εξώδικό στους Βρετανούς πρώην μάνατζερ του εθνικού μας αερομεταφορέα, με το οποίο καταγγέλλεται η σύμβαση που είχε υπογραφεί μεταξύ της ΟΑ και της Speedwing, θυγατρική εταιρία της British Airways``.

    [18] Αβραμόπουλος

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ γράφει ότι ``βουλευτές και πολιτευτές παρελαύνουν από την πλατεία Κοτζιά. Χτυπούν επιτακτικά την πόρτα του δημάρχου. Υποστηρίζουν ότι είναι ο μόνος που μπορεί να βγάλει τη χώρα από το τέλμα και την αδράνεια. Υπομονή συνιστά ο δήμαρχος, αναμένει να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Αγανακτισμένοι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ από την πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση. Οι ψηφοφόροι τους θεωρούν ψεύτες και ότι τους εξαπάτησαν. Σε πλήρη σύγχυση οι βουλευτές της ΝΔ``.

    [19] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Που πάνε τα 16 τρις. Δρ. Γ' ΚΠΣ: Οριστικοποιήθηκαν στις Βρυξέλλες οι κατανομές".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Σωτήρια τα blue chips. Ανοδος την τελευταία στιγμή".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Περιορίζονται οι... πωλητές. Σοφοκλέους: Σε απελπιστικά χαμηλά επίπεδα (59 δις) ο τζίρος".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Η μερίδα του λέοντος από το Γ' ΚΠΣ στις μεταφορές. Εως το τέλος του χρόνου αρχίζει η εισροή 44.393,4 εκ. ευρώ".

    [20] Γ' ΚΠΣ

    Η ΕΞΠΡΕΣ γράφει ότι "Από το Νοέμβριο αρχίζουν οι εκταμιεύσεις του Γ' ΚΠΣ οι οποίες οριστικοποιήθηκαν στις Βρυξέλλες. Τα ποσά των 7 αξόνων δράσης σε ευρώ είναι για τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα 10.825 εκ., Μεταφορές 12.087 εκ, Ανθρώπινοι πόροι 4.603 εκ, Ανταγωνιστικότητα 6.098 εκ, Γεωργία-Αλιεία 3.762 εκ, Ποιότητα ζωής 1.796 εκ, Πληροφορική 2.839 εκ".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Friday, 21 July 2000 - 13:33:29 UTC