Visit our Special News & Events Pages Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 00-10-17

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 17/10/2000

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [02] Καύσιμα
  • [03] Ολυμπιάδα 2004
  • [04] Ελλάδα- Αλβανία
  • [05] Μητσοτάκης - Σαμαράς
  • [06] Ελληνοτουρκικά
  • [07] Μεσανατολικό
  • [08] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [09] Χρηματιστήριο

  • [01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Οι τιμές των καυσίμων, η προετοιμασία διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, οι παρατυπίες στο β?γύρο των δημοτικών εκλογών στην Αλβανία, το Μεσανατολικό, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και η μήνυση Σαμαρά κατά του Μητσοτάκη είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Νερό στο κρασί της. Η Γιάννα δυσανασχετεί αλλά παραμένει.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Βουλιάζουμε στο λάκκο της διαπλοκής! Απελπισμένη έκκληση Σημίτη στους συντρόφους του.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: "Δεν μασάμε". Οι μαθητές κατεβαίνουν πάλι στους δρόμους.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Στάβλοι τα χειρουργεία σε μεγάλα κρατικά νοσοκομεία.

    Η ΑΥΓΗ: Φτωχοί 2.150.000 Ελληνες. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ζουν με λιγότερα από 90.000 δρχ μηνιαίως.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Μαζικές προσλήψεις σε δήμους - νομαρχίες. Αποφάσεις-τομές του υπουργείου για τους ΟΤΑ.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Θυμωμένος ο κ. Καραμανλής με Μητσοτάκη και Σαμαρά...Μετά από τη μήνυση του προέδρου της ΠΟΛΑΝ κατά του Επιτίμου.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Λαθρεπιβάτες με μισθό στην Ολυμπιακή. Ανακάλυψαν..400 υπαλλήλους μετά από 2,5 χρόνια!

    ΕΘΝΟΣ: Οι πρώτες προσλήψεις με το νέο σύστημα. Τρεις διαγωνισμοί για 1.556 θέσεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Γιωργάκη προχώρα ..ταπείνωνε τη χώρα. Εξ οικείων τα βέλη...

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Ψάχνουν σωσίβιο στον εκλογικό νόμο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Δημόσιο: που θα γίνουν 4.946 προσλήψεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Αφηνίασε το πετρέλαιο. Πάνω από 165.000 ο τόνος, συν 10 δρχ η βενζίνη.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Ο ιός Ευρώ ξαναχτυπά τις αγορές. Πτώση χωρίς στήριξη μέχρι τις εκλογές στις ΗΠΑ.

    ΕΣΤΙΑ: Οι χρηματοδότες του ΠΑΣΟΚ. Να τους κατονομάση ο κ. Σκανδαλίδης.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Γκρινιάζουμε μεν ευδαιμονούμε δε...Διογκώνεται συνεχώς η κατανάλωση στον οικογενειακό προϋπολογισμό.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Χειμαρρ(α)ος οι καταγγελίες.. Σε τεντωμένο σκοινί οι διμερείς σχέσεις.

    ΤΑ ΝΕΑ: Απελευθέρωσαν μαχητικά τον 15χρονο οι Βορειοηπειρώτες. Αντιστέκονται στο κλίμα τρομοκρατίας.

    ΝΙΚΗ: Βία-νοθεία Αλβανία. Σε τροχιά ρήξης οι σχέσεις των δύο χωρών.

    Νέα Ελλάδα: 7 χρόνια φαγούρα. Μητσοτάκης-Σαμαράς προβληματίζουν τη Ρηγίλλης.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Πετρέλαιο θέρμανσης: αστρονομικές ανατιμήσεις.

    ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: Ε, όχι και..ναυαγοσώστης του ΠΑΣΟΚ! Ξέσπασμα Καραμανλή για Ψηλό.

    Η ΧΩΡΑ: Αγκάθι για τη ΝΔ η κόντρα Μητσοτάκη-Σαμαρά. Προβληματισμένος ο Καραμανλής για το χρόνο της σύγκρουσης.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Κόντρα υπουργείου- ΟΑΣΘ. Στις 150 δρχ το εισιτήριο. Πλαφόν στην κρατική επιδότηση. Εκτός ενιαίου φορέα συγκοινωνιών.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Κινείται το κυκλοφοριακό. Καταφθάνουν τέσσερα πάρκιγκ και ΟΑΣΘ ΑΕ.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: 2010 η Οδύσσεια των πάρκιγκ. Ευχολόγια στη χθεσινή σύσκεψη για το κυκλοφοριακό.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Καταγγέλλεται ανοιχτά η διαπλοκή. Με αφορμή τη νέα αντιμαχία Μητσοτάκη- Σαμαρά.

    [02] Καύσιμα

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "σε σκληρή δοκιμασία υποβάλλονται οι Ελληνες καταναλωτές, καθώς το πετρέλαιο θέρμανσης "αφηνιάζει" από αύριο και αυξάνεται μέχρι και 14δρχ το λίτρο, φθάνοντας τις 165.000 δρχ το χιλιόλιτρο. Αύξηση 8-10 δρχ το λίτρο αναμένεται και στη βενζίνη. Το δολάριο ξεπέρασε και πάλι τις 400 δρχ ενώ το ευρώ σημείωσε αρνητικό ρεκόρ, πέφτοντας στα 84,5 σέντς. Ανησυχίες στο οικονομικό επιτελείο ότι ο πληθωρισμός μπορεί να φτάσει και στο 3,5% τον Οκτώβριο".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, "η παράτασις της καλοκαιρίας αποτελεί πλέον τον καλύτερο "σύμμαχο" τόσο των καταναλωτών όσο και της κυβερνήσεως, αφού η πλειονότης των νοικοκυριών εκτιμάται, ότι δεν θα σπεύση να προμηθευθή πετρέλαιο θερμάνσεως στα ιδιαιτέρως υψηλά επίπεδα που αυτό διατίθεται στην αγορά. Παραλλήλως, όμως, δίνει τον χρόνο στην κυβέρνηση να μεταθέση επ αόριστον το ζήτημα της καταβολής του εκτάκτου επιδόματος στα οικονομικώς ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ σημειώνει ότι "η αντιπαράθεση Ισραηλινών - Παλαιστινίων προκαλεί τριγμούς στην εγχώρια αγορά καυσίμων. Κύκλοι της αγοράς τονίζουν πως πρέπει να περιμένουμε και νέες αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων, οι οποίες θα είναι από 6 έως και 10 δρχ το λίτρο. Εν τω μεταξύ, άρχισε από χθες η διανομή και του πετρελαίου θέρμανσης, η τιμή του οποίου είναι διπλάσια από πέρυσι".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ εκτιμά ότι "οργή και αγανάκτηση προκαλεί η κυβερνητική πολιτική που αποκτά χαρακτήρα χιονοστιβάδας στη λεηλασία των λαϊκών εισοδημάτων. Η κατηγορηματική άρνηση της κυβέρνησης να πάρει οποιοδήποτε μέτρο που θα μπορούσε να ελαφρύνει τις δυσμενείς επιπτώσεις από την τακτική των πολυεθνικών, να κρατάνε σε υψηλά επίπεδα την τιμή του πετρελαίου, εκσφενδόνισε το πετρέλαιο θέρμανσης σε υπερδιπλάσια επίπεδα σε σχέση με την περσινή αντίστοιχη περίοδο".

    [03] Ολυμπιάδα 2004

    Η ΑΥΓΗ υποστηρίζει ότι "με εδραιωμένη τη θέση της έφυγε χθες από το Μέγαρο Μαξίμου η κ. Αγγελοπούλου. Σήμερα στη διυπουργική λέγεται ότι δεν θα πάει ο κ. Πάγκαλος, θα συζητηθεί όμως το "φιλέτο" των Ολυμπιακών, η ραδιοτηλεοπτική κάλυψη. Η Κομμισσιόν προειδοποίησε διακριτικώς ότι τα κοινοτικά κονδύλια δεν πρόκειται να διατεθούν για τα αθλητικά έργα, παρά μόνον για έργα υποδομής που θα εξυπηρετήσουν τους αγώνες".

    Η ΝΙΚΗ ισχυρίζεται ότι "σε δύο φράσεις της προέδρου του 2004 Γιάννας Αγγελοπούλου, για τις αλλαγές στο οργανωτικό σχήμα του 2004 και την άρση των παρεξηγήσεων συνοψίζεται η από εδώ και πέρα πορεία για τη διοργάνωση της Ολυμπιάδας, όπως καθορίστηκε στη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό χτες, προϊδεάζοντας μερικώς και για το τι θα συμβεί στη σημερινή Διυπουργική Επιτροπή, στην οποία αναμένονται να ληφθούν κρίσιμες αποφάσεις που θα δίνουν ή θα ευελπιστούν να δώσουν τέλος στο ελληνικό ολυμπιακό σίριαλ".

    Ο ΛΟΓΟΣ σημειώνει ότι "την πραγματοποίηση αλλαγών στη δομή του Οργανισμού προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, προανήγγειλε χθες η πρόεδρος του "ΑΘΗΝΑ 2004", Γιάννα Αγγελοπούλου, μετά τη συνάντηση που είχε χθες με τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, στο Μέγαρο Μαξίμου. Ωστόσο, απέφυγε να αναφερθεί σε λεπτομέρειες για το τι ακριβώς θ' αλλάξει".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αναφέρει ότι "η κ. Αγγελοπούλου μένει στην προεδρία του "Αθήνα 2004" αλλά σαφώς η ευθύνη διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων μετατοπίζεται προς το κράτος. Το βάρος της προσπάθεια θα φέρει το υφυπουργείο Αθλητισμού και ρόλο συνδέσμου με την εταιρία 2004 θα έχει ο διευθύνων σύμβουλος κ. Π. Συναδινός. Η κ. Αγγελοπούλου θα έχει ένα ρόλο εκπροσώπου της χώρας στο εξωτερικό και στη ΔΟΕ και κατά πώς φαίνεται αυτό ήταν και το αποτέλεσμα της χθεσινής συνάντησής της με τον πρωθυπουργό κ. Κ. Σημίτη στο Μέγαρο Μαξίμου".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ στο σχόλιό του επισημαίνει ότι "αναμενόμενο ήταν ότι η συνάντηση του πρωθυπουργού με την κυρία Αγγελοπούλου θα είχε ως αποτέλεσμα να λυθούν οι όποιες διαφωνίες και να διαλυθούν οι όποιες παρεξηγήσεις, αλλά ελπίζουμε να ήταν αυτή η τελευταία φορά που χρειάστηκε να δοθούν εξηγήσεις σχετικά με το παρελθόν και εγγυήσεις σ ό,τι αφορά στο μέλλον".

    [04] Ελλάδα- Αλβανία

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ υποστηρίζει ότι "ο "χείμαρρος" της βίας και της νοθείας, που επιστράτευσαν οι αλβανικές αρχές για να πνίξουν τη γνήσια και δημοκρατική έκφραση της ελληνικής εθνικής μειονότητας, ξεχειλίζει την αγανάκτηση όλων όσων παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς την πορεία των εθνικών μας θεμάτων".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ στο σχόλιό της επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι "προκλητική από κάθε άποψη η στάση της αλβανικής κυβέρνησης, δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με σχεδόν απάθεια από τη χώρα μας. Δεν ζήτησε φυσικά κανείς να γίνουμε σαν τους γείτονες, πλην όμως η όντως απαραίτητη και σε τέτοιες περιστάσεις ψυχραιμία, έχει και τα όριά της. Αυτό που συνέβη με τη μειονότητα, η βία και η νοθεία που υπήρξε, πρέπει, με πρωτοβουλία της Ελλάδας, να πάρει διεθνείς διαστάσεις, να τεθεί στα όργανα της ΕΕ και να επιδιώξουμε ευρωπαϊκή καταδίκη των μεθόδων της αλβανικής κυβέρνησης".

    ΤΟ ΚΑΡΦΙ προσθέτει ότι "οι δημοτικές εκλογές στην Αλβανία ήταν μόνον η αφορμή για να εκδηλωθούν και να εμφανιστούν στο προσκήνιο οι εντάσεις και οι τριβές που χαρακτηρίζουν τις ελληνοαλβανικές σχέσεις το τελευταίο διάστημα. Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών έχει τη σαφή εκτίμηση ότι δεν πρόκειται για συγκυριακό φαινόμενο το οποίο θα εκτονωθεί".

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν ότι "ένα 15χρονο παιδί, ο γιός του υποψηφίου δημάρχου της Χειμάρρας Χαρίλαος "πλήρωσε" χθες την οξύτητα στις ελληνοαλβανικές σχέσεις: συνελήφθη, κακοποιήθηκε και αφέθηκε ελεύθερος μόνον ύστερα από τη μαχητική παρέμβαση των Βορειοηπειρωτών, οι οποίοι διαδήλωσαν μπροστά στο Αστυνομικό τμήμα.Την ώρα που η μειονότητα αντιστέκεται στο κλίμα της τρομοκρατίας, η ελληνική κυβέρνηση μελετά το σιωπηλό "πάγωμα" των διμερών προγραμμάτων με την Αλβανία".

    [05] Μητσοτάκης - Σαμαράς

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) υποστηρίζει ότι "το '93 οι μέρες της ανατροπής της κυβέρνησης της ΝΔ ζωντάνεψαν χθες μέσα από την αντίδραση του προέδρου της Πολιτικής Ανοιξης κ. Αντώνη Σαμαρά, για τα όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης με τη συνέντευξή του στο "ΒΗΜΑ" στο οποίο τόνισε ότι ο πρώην υπουργός Εξωτερικών εξαγοράστηκε για να ρίξει την κυβέρνησή του".

    "Την ώρα που ο τόπος αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα, την ώρα που η διαπλοκή κορυφώνεται και η κυβέρνηση κλυδωνίζεται κάποιοι περί άλλων τυρβάζουν...". Αυτά ήταν, μέσες άκρες, τα σχόλια των ψυχραιμότερων βουλευτών της ΝΔ στη Νέα Ελλάδα για τη βεντέτα του πρώην πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκης με τον πρόεδρο της Πολιτικής Ανοιξης Αντώνη Σαμαρά, η οποία έρχεται και πάλι στο προσκήνιο. Αυτή η "κολόνια που κρατάει χρόνια"-επτά τον αριθμό - έρχεται για μια ακόμη φορά να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από το πρόβλημα της διαπλοκής και της ακυβερνησίας του τόπου λόγω εσωκομματικών προβλημάτων του πρωθυπουργού, μεταφέροντας το φως της δημοσιότητας στο εσωτερικό της φιλελεύθερης παράταξης".

    Σύμφωνα με τη ΧΩΡΑ, "η Ρηγίλλης αντιμετωπίζει τη νέα κόντρα μεταξύ του κ. Μητσοτάκη και του προέδρου της ΠΟΛΑΝ ως αγκάθι. Ο Καραμανλής εμφανίζεται προβληματισμένος για το χρόνο της σύγκρουσης των δύο πολιτικών ανδρών. χθες, ο κ. Α. Σαμαράς προσήλθε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και κατέθεσε μήνυση κατά του κ. Μητσοτάκη για συκοφαντική δυσφήμηση δια του Τύπου".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ εκτιμά ότι "έντονος κλυδωνισμούς προκαλεί στη ΝΔ, η εξέλιξη της πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και του Αντώνη Σαμαρά σε μια περίοδο που οι συγκυρίες ευνοούν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τα όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός στην εφ όλης της ύλης συνέντευξή του προκάλεσαν τη δυσφορία αρκετών βουλευτών της ΝΔ, οι οποίοι εκτιμούν ότι η δικαστική διαμάχη μεταξύ των δύο πολιτικών θα αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τα όσα συμβαίνουν στο κυβερνών κόμμα".

    [06] Ελληνοτουρκικά

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) υποστηρίζει ότι "κρίσιμα για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις θεωρούνται από το Ελληνικό Πεντάγωνο τα επόμενα τέσσερα εικοσιτετράωρα, με δεδομένη την όξυνση στις σχέσεις των δύο χωρών λόγω της αυθαίρετης απόφασης για την τροποποίηση των ελληνικών αεροδιαδρόμων, στο πλαίσιο της νατοϊκής άσκησης "Ντέστιντ Γκλόρι" και εν όψει της κυπριακής άσκησης "Νικηφόρος-Τοξότης".

    Σύμφωνα με τη ΒΡΑΔΥΝΗ, "ρόλο "επιδιαιτητή" στο Αιγαίο φαίνεται πως επεφύλαξε για τον εαυτό της η ΝΑΤΟϊκή Συμμαχία, η οποία ουσιαστικώς αρνείται να εναντιωθεί στην πολιτική προκλήσεων της Αγκυρας στο Αιγαίο...Η Αθήνα, μια ολόκληρη εβδομάδα μετά το χαρακτηρισμό της Λήμνου και της Ικαρίας ως "γκρίζων ζωνών" δηλώνει διατεθειμένη όχι να επανεξετάσει συνολικά την πολιτική προσέγγισης με την Αγκυρα, αλάνα ανακαλέσει επί του παρόντος το σύνολο των στρατιωτικών δυνάμεών της από την άσκηση "Destined Glory" εφόσον δεν αποδώσουν καρπούς οι διαβουλεύσεις που διεξάγονταν έως αργά χθες το βράδυ στο Στρατηγείο της Νάπολι".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ σημειώνει ότι "η κίνηση της Αγκυρας να αλλάξει τους αεροδιαδρόμους των ελληνικών πολεμικών αεροσκαφών και να θέσει θέμα αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου κατά τη διάρκεια μιας ΝΑΤΟϊκής άσκησης υπερέβη κατά πολύ την εκδοχή μιας συνηθισμένης αντιπαράθεσης και εξελίχθηκε σε μείζον πολιτικό θέμα, καθώς έπληξε καίρια την προσέγγιση μέσω Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που προσπαθούσαν να προωθήσουν οι Γ. Παπανδρέου και Ι. Τζέμ".

    [07] Μεσανατολικό

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ σημειώνει ότι "Μακρόσυρτη και ανατολίτικη ήταν η ειρηνευτική σύνοδος στο τουριστικό θέρετρο Σαρμ ελ Σέιχ της Αιγύπτου, όπου ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον και ο πρόεδρος της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ προσπαθούσαν επί ώρες ατελείωτες, με τη βοήθεια του βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα, του ύπατου αρμοστή της ΕΕ σε εξωτερικά θέματα, Χαβιέρ Σολάνα και του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Αναν, να πείσουν τον ηγέτη των Παλαιστινίων Γιασέρ Αραφάτ και τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Εχούντ Μπάρακ να "τα βρουν" και να σταματήσουν τις συγκρούσεις".

    Το ΒΗΜΑ επισημαίνει ότι "Για την ειρήνευση στην Παλαιστίνη δεν αρκούν μόνο τα ευχολόγια και οι ευσεβείς πόθοι: με την έναρξη της Συνόδου Κορυφής στο Σαρμ ελ Σέιχ νέο κύμα βιαιοτήτων ξέσπασε στη Δυτική Οχθη και στη Λωρίδα της Γάζας. Αβέβαιο παρέμενε το αν οι συνομιλίες επρόκειτο να επαναληφθούν και σήμερα".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ τονίζει ότι "Αδιέξοδες προσπάθειες καταβάλλουν για τον τερματισμό της βίας στη Μέση Ανατολή οι εμπλεκόμενες πλευρές υπό την αιγίδα του προέδρου Κλίντον. Το βαρύ κλίμα που επικράτησε στην "επείγουσα" Σύνοδο στο θέρετρο της Αιγύπτου Σαρμ ελ Σέιχ, ενισχύθηκε από τα πιο βίαια επεισόδια των τελευταίων ημερών στη Δυτική Οχθη και τη Λωρίδα της Γάζας. Οι επόμενες ώρες κρίνονται εξαιρετικά κρίσιμες για την ειρήνευση, αν και οι ελπίδες για συμφωνία σε ένα σχέδιο μέτρων ασφαλείας στην περιοχή είναι μικρές".

    [08] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Κοφτερή η ψαλίδα... Νέο ρεκόρ όλων των εποχών στη σχέση δολαρίου-δραχμής:1 δολ=400,22 δρχ".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Τα 4 καίρια ερωτήματα για τις μετοχές. Σε κρίσιμη κατάσταση η Σοφοκλέους".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Αλλαγές στην "ισχυρή ομάδα" του "Αθήνα 2004". Σήμερα οι αποφάσεις για το ξεκαθάρισμα των ρόλων".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Και κοινοτικά κονδύλια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: "Stand by οι αγορές. Ανοδος χωρίς τζίρο στη Σοφοκλέους".

    [09] Χρηματιστήριο

    Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ γράφει ότι "Ζητούμενο είναι η αύξηση του όγκου των συναλλαγών, προσθέτοντας ότι η χθεσινή άνοδος δεν αποτελεί σημάδι για μόνιμη ανάκαμψη. Επισημαίνει ακόμη ότι οι Ελληνες επενδυτές βρίσκονται εν αναμονή βελτίωσης του κλίματος και ότι οι κατασκευαστικές δίνουν τον τόνο".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Tuesday, 17 October 2000 - 15:21:33 UTC