Check-out What's New on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 00-10-18

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 18/10/2000

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [02] Ναυάγιο-Νέες άδειες σκοπιμότητας
  • [03] Νέα Δημοκρατία
  • [04] Καύσιμα
  • [05] Μεσανατολικό
  • [06] Ολυμπιάδα
  • [07] Οικουμενικός Πατριάρχης
  • [08] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

  • [01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Η συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής για την Ολυμπιάδα, η χορήγηση νέων αδειών σκοπιμότητας, οι τιμές των καυσίμων, οι έρευνες για το ναυάγιο του "Σάμινα", το Μεσανατολικό, τα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας και η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): ..Πλάκωσε και το χιόνι! Μάθανε πως καιγόμαστε ..(από το πετρέλαιο).

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Ποιές οι αυξήσεις. Δημόσιο: για 350.000 υπαλλήλους και 150.000 συνταξιούχους.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Κάρφωσαν ο ένας τον άλλον. Εγινε της...Ολυμπιάδας.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Εφοδος σε όλα τα ακίνητα. Στο μικροσκόπιο του ΙΚΑ οι οικοδομές.

    Η ΑΥΓΗ: Εύθραυστη ανακωχή στην Παλαιστίνη. Υπό την αιγίδα Κλίντον συμφωνία σε τρία σημεία.

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Σκάνδαλο 40 δις απέτρεψε ο Λαλιώτης. Πώς πήγαν να στήσουν απάτη με τους συμβούλους διοίκησης για τα έργα.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Η Ντόρα παίρνει τη σκυτάλη, επί σκηνής ο κ. Αβραμόπουλος. Η αναταραχή μετά τη συνέντευξη Μητσοτάκη και τη μήνυση Σαμαρά.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Λουκέτο στα ΤΕΙ. Κορόϊδεψαν σπουδαστές και γονείς. Στις καλένδες η ανωτατοποίησή τους.

    ΕΘΝΟΣ: Ανώτατα τα ΤΕΙ. Ετοιμο το νομοσχέδιο, κατατίθεται στη Βουλή.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ξεπήδησαν οι άθεες ταυτότητες. Ενώ η κυβέρνηση δήλωσε ότι απαιτείται κι άλλη προετοιμασία χθες...

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Τρύπα στο Αιγαίο. Συμβιβασμός με παραχωρήσεις σε Τούρκους και ΝΑΤΟϊκούς.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Αδειες εξπρές κατόπιν ναυαγίου. Ο Παπουτσής μοίρασε 37 γραμμές που εκκρεμούσαν χρόνια.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Στα βαθιά ναυάγιο-μονοπώλιο. Στο σκοτάδι οι έρευνες, άδειες για Κρήτη χωρίς πλοία.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Εγκλωβισμένη και η οικονομία. Κίνδυνοι από τον κατήφορο της Σοφοκλέους.

    ΕΣΤΙΑ: Η "βεντέτα" Σαμαρά - Μητσοτάκη. Οι σχέσεις που καθόρισαν την τύχη της Ελλάδος.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Η μπαλοθιά Μητσοτάκη "βρήκε" ξανά τη ΝΔ. Ταράζει τη Ρηγίλλης, ανακουφίζει τον Σημίτη και ερεθίζει τον Δήμαρχο.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Αρχίζει η εκταμίευση..Για το 2000 έχουν ήδη εγκριθεί πιστώσεις ύψους 132 δις δρχ.

    ΤΑ ΝΕΑ: Υποδέχονται τον Πατριάρχη με ...νέες ταυτότητες. Εκδίδονται ήδη από τα αστυνομικά τμήματα.

    ΝΙΚΗ: Η "ΕΠ.ΑΤΤ" μπαίνει στο Αιγαίο. Σπάει το μονοπώλιο των "Μινωϊκών Γραμμών".

    Νέα Ελλάδα: Ελληνας πατριάρχης. Ο στρατηγικός σχεδιασμός του Χριστόδουλου.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Παλλαϊκό συλλαλητήριο το Σάββατο.

    ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: Κορυφώνεται η βεντέτα με Καραμανλή. Που το πάνε.. ΚΕΦΑΛΟκλείδωμα στην Ντόρα.

    Η ΧΩΡΑ: Μαχαιρώνει πισώπλατα τη ΝΔ. Κεφαλογιάννης: Ο Μητσοτάκης στηρίζει συνεχώς τον Σημίτη.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Μεταρρύθμισης συνέχεια σε γυμνάσιο-δημοτικό. Ο πρόεδρος του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου αποκαλύπτει στον "Α" τα επόμενα βήματα.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Σε δίκη 3.500 αγρότες. Πρόταση αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Κυκλοφοριακό:14 απλές λύσεις. Τι προτείνουν φορείς της πόλης και ..αγνοεί η κυβέρνηση.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Πολυσήμαντη η "ανεπίσημη" επίσκεψη του οικουμενικού Πατριάρχη στην Ελλάδα.

    [02] Ναυάγιο-Νέες άδειες σκοπιμότητας

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ υποστηρίζει ότι "χρειάστηκε να γίνει το ναυάγιο του "Εξπρές Σάμινα" και να θρηνήσουμε ανθρώπινα θύματα, ώστε να ανοίξει η κυβέρνηση το δρόμο για την απελευθέρωση των θαλάσσιων συγκοινωνιών. Η γνωμοδοτική επιτροπή ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας αποφάσισε χθες τη χορήγηση 37 νέων αδειών σκοπιμότητας, αφού εξέτασε 59 σχετικά αιτήματα που εκκρεμούσαν".

    Η ΝΙΚΗ σημειώνει ότι "αλλάζει η εικόνα της ακτοπλοίας στο Αιγαίο με την εν μέρει άρση του μονοπωλίου των "Μινωϊκών Γραμμών", σύμφωνα με τη χθεσινή ομόφωνη απόφαση της Υπό νέα σύνθεση αρμόδιας Γνωμοδοτικής Επιτροπής του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας. το νέο στοιχεί είναι ότι χορηγούνται άδειες σκοπιμότητας και στην "Επιχειρήσεις Αττικής" του επιχειρηματία Περικλή Παναγόπουλου, που διαθέτει τα FAST FERRIES στις γραμμές της Αδριατικής, στη "Στρίντζης" που είναι θυγατρική της " ΕΠ.ΑΤΤ" και στη ΝΕΛ (Ναυτιλιακή Εταιρία Λέσβου)".

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ τονίζει ότι "έσπασαν χθες οριστικά τα μονοπώλια ακτοπλοϊκών εταιριών στις θαλάσσιες συγκοινωνίες του Αιγαίου και της Κρήτης μετά την πεντάωρη συνεδρίαση της Γνωμοδοτικής Επιτροπής Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΓΕΑΣ) του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, υλοποιώντας τη σχετική δέσμευση του υπουργού Χρήστου Παπουτσή και του υπουργικού Συμβουλίου για την απελευθέρωση των "φιλέτων" της Ακτοπλοΐας".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ γράφει ότι "λουκέτο σε κάθε μονοπωλιακό καθεστώς που είχε ως τώρα αναπτυχθεί κυρίως στα δρομολόγια των Κυκλάδων και τις γραμμές της Κρήτης, έθεσε χθες κατά τη συνεδρίασή της η Γνωμοδοτικη Επιτροπή Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΓΕΑΣ) "σπάζοντας" μονοπωλιακές καταστάσεις που είχαν διατηρηθεί επί σειρά δεκαετιών".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ισχυρίζεται ότι "οι έρευνες για το πολύνεκρο ναυάγιο του "Σάμινα" συνεχίζονται στο βυθό και στο σκοτάδι. Το συνεργείο με τις κάμερες γυρίζει πόντο πόντο με το κουφάρι του βυθισμένου σκάφους -φωτογραφία επάνω- με τον εισαγγελέα δίπλα να παρακολουθεί ο ίδιος την αυτοψία. Ως τώρα όμως, ουδέν το συγκλονιστικό έχει προκύψει. Σε θολά νερά πορεύεται και η Ακτοπλοΐας μας, παρά την κίνηση -εντυπωσιασμού όπως προκύπτει- του υπουργού Ναυτιλίας να χορηγήσει 38 άδεις σκοπιμότητας".

    ΤΟ ΕΘΝΟΣ στο σχόλιό του επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι "θετικότερη, ασφαλώς, από χθες είναι η εικόνα που διαμόρφωσαν για την ελληνική ακτοπλοΐα οι αποφάσεις δρομολόγησης άνω των 20 νέων πλοίων στα νησιά του Αιγαίου, με τρόπο ώστε και μονοπωλιακές καταστάσεις σε κάποιες γραμμές ν ανατραπούν, αλλά και υποχρεωτική εξυπηρέτηση πολλών μικρών νησιών να επιβληθεί. αν μάλιστα στα παραπάνω προστεθεί και το γεγονός ότι οι χθεσινές αποφάσεις αφορούν και στην ανάπτυξη του λιμανιού του Λαυρίου, τότε η χθεσινή ημέρα ίσως και ν αποτελεί την αφετηρία μιας καλύτερης πραγματικότητας για την ακτοπλοΐα μας".

    Σύμφωνα με τον ΑΔΕΣΜΕΥΤΟ ΤΥΠΟ (Μήτσης) "η αρχή της εσωτερικής απελευθέρωσης των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών της χώρας εκτιμάται ότι έγινε χθες, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Γνωμοδοτικής Επιτροπής Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, αφού "εσωτερικά ολιγοπώλια" που εθιμικά εκμεταλλεύονταν συγκεκριμένες εταιρίες, διευρύνθηκαν δίνοντας την ευκαιρία και σε άλλους εφοπλιστές της Ακτοπλοΐας να δραστηριοποιηθούν".

    [03] Νέα Δημοκρατία

    ΤΟ ΚΑΡΦΙ υποστηρίζει ότι "η ...ηγεσία μου κύκλους κάνει" φαίνεται να σκέφτεται ο Κώστας Καραμανλής, αφού το εσωκομματικό ηφαίστειο είναι και πάλι εν ενεργεία και η έκρηξή του ενδέχεται να είναι η πιο οδυνηρή μέχρι σήμερα. Και τούτο γιατί η βεντέτα με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη κορυφώνεται, σε σημείο που μπορεί να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις και σε οριστική ρήξη".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ αναφέρει ότι "η κυβέρνηση μπορεί να πιέζεται εντόνως από τη διαπλοκή, αλλά τα φώτα της δημοσιότητας εστράφησαν εσχάτως στη ΝΔ, έπειτα από τις κατηγορίες που εκτόξευσε ο επίτιμος πρόεδρός της Κ. Μητσοτάκης κατά του προέδρου της Πολιτικής Ανοιξης Αντ. Σαμαρά και τις αντιπαραθέσεις που αυτές προκάλεσαν. Ομως τα βάσανα της ΝΔ δεν εξαντλούνται στα βάρη που κάθε φορά αφήνει ο επίτιμος. χθες εμφανίστηκε εκ νέου στο προσκήνιο ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Δημ. Αβραμόπουλος, ο οποίος είδε "αίμα" στην πολιτική αρένα και θεώρησε την εποχή κατάλληλη για πολιτικές επενδύσεις".

    ΤΟ ΒΗΜΑ ισχυρίζεται ότι "η δίνη της εσωστρέφειας απορροφά για άλλη μια φορά τη ΝΔ, παρά τις απεγνωσμένες και συχνά υπερβολικές προσπάθειες της ηγεσίας και των βουλευτών να διατηρήσουν στην προθήκη της δημοσιότητας (πραγματικά ή όχι) θέματα διαπλοκής".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ εκτιμά ότι "αναταράξεις προκάλεσε και χθες στη ΝΔ η διαιώνιση της αντιπαράθεσης του επιτίμου προέδρου της ΝΔ Κωνσταντίνου Μητσοτάκη με τον Αντώνη Σαμαρά, στον απόηχο των νέων...υπονοουμένων του Δημήτρη Αβραμόπουλου για ίδρυση νέου κόμματος".

    [04] Καύσιμα

    Ο ΛΟΓΟΣ αναφέρει ότι "ανησυχητικές διαστάσεις περιλαμβάνει η τρελή κούρσα των διεθνών τιμών του ντίζελ, αλλά και η αλλαγή της ισοτιμίας της δραχμής έναντι του δολαρίου. Η συνεχιζόμενη για πολλοστή εβδομάδα αύξηση των τιμών των καυσίμων, έχει προκαλέσει πονοκέφαλο στην κυβέρνηση, καθώς είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος αναζωπύρωσης του πληθωρισμού, ενώ εκφράζονται φόβοι για αλυσιδωτές αυξήσεις σε σειρά προϊόντων αλλά και υπηρεσιών που σχετίζονται είτε άμεσα είτε έμμεσα με το πετρέλαιο".

    Η ΧΩΡΑ υποστηρίζει ότι "έρχεται βαρύς χειμώνας. Οι τιμές του πετρελαίου και του δολαρίου τινάχθηκαν στα ύψη. Το πετρέλαιο θέρμανσης έφθασε στις 165.000 δρχ το χιλιόλιτρο και η βενζίνη ακριβαίνει κατά 10 δρχ. Ωστόσο, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Παπαντωνίου δήλωσε ότι δεν ανησυχεί για τις πληθωριστικές πιέσεις από τις ανατιμήσεις στα καύσιμα".

    Σύμφωνα με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ, "εκρηκτικό μείγμα για τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς αλλά και την περαιτέρω πορεία του πληθωρισμού δημιουργεί η επικείμενη αύξηση στις τιμές των υγρών καυσίμων. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές της αγοράς καυσίμων, οι αυξήσεις που θα ανακοινωθούν σήμερα το μεσημέρι από το υπουργείο Ανάπτυξης θα είναι μεταξύ 9 και 15 δραχμών".

    [05] Μεσανατολικό

    Η ΑΥΓΗ υποστηρίζει ότι "περιθώρια αισιοδοξίας για τον τερματισμό του κύματος βίας που εδώ και τρεις εβδομάδες συγκλονίζει τα παλαιστινιακά εδάφη αφήνει η χθεσινή συμφωνία στο Σάρμ ελ Σέϊχ της Αιγύπτου".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ ισχυρίζεται ότι "πόσο θα τηρηθεί η φανερή αλλά και η μυστική συμφωνία για τον τερματισμό της βίας στα παλαιστινιακά εδάφη στην οποία κατέληξε η "Σύνοδος" στο Σάρμ ελ Σέϊχ της Αιγύπτου; Η ισραηλινή και η παλαιστινιακή ηγεσία με τη μεσολάβηση του Αμερικανού προέδρου Μπίλ Κλίντον, κατέληξαν σε συμφωνία τριών σημείων η οποία προβλέπει, εκτός από τον τερματισμό της βίας, τη συγκρότηση μιας Διερευνητικής Επιτροπής για την πρόσφατη αιματοχυσία και την επανάληψη των διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο της ειρηνευτικής διαδικασίας".

    Σύμφωνα με το ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, "σε μια συμφωνία άμεσης κατάπαυσης του πυρός και "ποικίλων ερμηνειών κατά βούληση", κατέληξαν, τελικά οι μαραθώνιες διαβουλεύσεις στη Σύνοδο Κορυφή του Σάρμ ελ Σέϊχ, Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι αρμόδιοι έσπευσαν να εκφράσουν την εκατέρωθεν αναμονή βημάτων καλής θέλησης, ενώ οι συγκρούσεις μαίνονταν στη Δυτική Οχθη, αλλά και στην ανατολική Ιερουσαλήμ και ο παλαιστινιακός λαός διακήρυττε, διαδηλώνοντας, την αποφασιστικότητά του για συνέχιση της Ιντιφάντα".

    [06] Ολυμπιάδα

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει ότι "με αμοιβαίους συμβιβασμούς και τη σύναψη ανακωχής μεταξύ όλων των "εμπολέμων" πλευρών - προσωρινή, στοιχηματίζουν οι καλά γνωρίζοντες- έληξε η χθεσινή κρίσιμη διυπουργική σύσκεψη για τα ολυμπιακά θέματα".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ ισχυρίζεται ότι "τα κομμάτια της "Ολυμπιακής πίττας" σε συνάρτηση με την ικανοποίηση των Λαμπράκη- Κόκκαλη και τις μηνύσεις των ξένων εταιριών - που πέφτουν βροχή- για αδιαφάνεια στα έργα καθώς και οι επικείμενες αλλαγές στον "Αθήνα 2004" ήταν τα βασικά θέματα που απασχόλησαν τη χθεσινή μαραθώνια συνεδρίαση της διυπουργική επιτροπής , όπου ο ένας κάρφωνε τον άλλον".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, "αυστηρές συστάσεις για αυτοσυγκράτηση απηύθυνε χθες ο πρωθυπουργός κ. Κ. Σημίτης σε όλους όσους εμπλέκονται στην υπόθεση της διοργανώσεως των Ολυμπιακών Αγώνων, κατά τη διάρκεια μαραθωνίου συνεδριάσεως της αρμοδίας Διυπουργικής Επιτροπής. "Το πρώτο από τα πολλά καμπανάκια που αναμένονται έχει ήδη κτυπήσει" είπε με νόημα ο πρωθυπουργός, ο οποίος φρόντισε να δώση τέλος στα σενάρια περί αλλαγής προσώπων στην ηγεσία της Οργανωτικής Επιτροπής".

    [07] Οικουμενικός Πατριάρχης

    Η Νέα Ελλάδα υποστηρίζει ότι "τη μετωπική σύγκρουση με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Χριστόδουλο και μάλιστα Υπό το "βλέμμα" του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου επιλέγει όπως όλα δείχνουν η κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός φέρεται αποφασισμένος να κόψει κάθε γραμμή επικοινωνίας με την ηγεσία της Ελλαδικής Εκκλησίας. Και επιλέγει, όπως όλα δείχνουν, την επίσκεψη του αρχηγού της Ορθόδοξης Εκκλησίας στη χώρα μας, για να στείλει το μήνυμα στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος ότι: δεν διαπραγματεύεται την πολιτική της κυβέρνησής του, αναφορικά με το θέμα των ταυτοτήτων και τις σχέσεις εκκλησίας- κράτους".

    Σύμφωνα με την ΕΞΟΥΣΙΑ, "σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Ελλαδική Εκκλησία για την επίσκεψη που πραγματοποιεί από σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Οχι όμως τόσο για την υποδοχή όσο για τη στάση που θα πρέπει να τηρήσει κατά τη διάρκεια της παραμονής του Βαρθολομαίου στην Αθήνα".

    ΤΑ ΝΕΑ στο σχόλιό τους επισημαίνουν μεταξύ άλλων ότι "η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη ασφαλώς αποτελεί μέγα γεγονός για τον τόπο μας ολόκληρο...θα έπρεπε όμως να αποτελεί μέγα γεγονός ιδίως για την Εκκλησίας της Ελλάδος....Ακριβώς γιατί ο Πατριάρχης ως κεφαλή της απανταχού Ορθοδοξίας την εκπροσωπεί και μάλιστα κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες".

    [08] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Στοίχημα με τα έργα!.. από το ΥΠΕΧΩΔΕ για την Ολυμπιάδα του 2004".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Προσφορά 1,1 τρις. αλλά για ομόλογα. Δημοπρασία-μαγνήτης".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Η ώρα των ευθυνών! Φτερό στον άνεμο η εγκαταλελειμμένη αγορά".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Προείσπραξη κερδών 450 δις. για εξαγορά δημοσίου χρέους. Αγκάθι οι τόκοι και οι συναλλαγματικές διαφορές".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: "Ενέχυρο στις Τράπεζες η "τύχη" της Σοφοκλέους. Συνεχίζεται η απαξίωση των μετοχών".


    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Wednesday, 18 October 2000 - 18:52:00 UTC