Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: Press Review in Greek, 00-10-19

Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 19/10/2000

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
  • [02] Σαμαράς-Μητσοτάκης-Κεφαλογιάννης
  • [03] Ελληνοτουρκικά
  • [04] Επίσκεψη Βαρθολομαίου
  • [05] Ολυμπιάδα-Λιάσκας
  • [06] Φορολογικό νομοσχέδιο
  • [07] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
  • [08] Χρηματιστήριο

  • [01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

    Η απομάκρυνση του Κ. Λιάσκα από το "Αθήνα 2004", η συνεχιζόμενη αντιπαράθεση Σαμαρά-Μητσοτάκη-Κεφαλογιάννη, οι ελληνοτουρκικές σχέσεις, η επίσκεψη Οικουμενικού Πατριάρχη και το νέο φορολογικό νομοσχέδιο είναι τα βασικά θέματα της ειδησεογραφίας του σημερινού τύπου.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης): Μηνύσεις σε τράπεζες. Για τοκογλυφία και τοκοτεχνάσματα.

    ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος): Αγωνιούν για τη διαμάχη Λαμπράκη-Κόκκαλη. Εντρομη η κυβέρνηση από τις αποκαλύψεις για τη διαπλοκή.

    ΑΘΗΝΑΪΚΗ: Το διαλύουν. Ολοι...γράφουν τον Σημίτη.

    ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Ελεος κύριοι της ΝΔ. Ανάστατη η βάση του κόμματος από τη δημοσιοποίηση προσωπικών διενέξεων.

    Η ΑΥΓΗ: 2004: Κόντρα για εξουσία και χρήμα. Νέα κρίση μετά το "νέο ξεκίνημα".

    ΑΥΡΙΑΝΗ: Γενικό ξήλωμα στο 2004. Μετά τον Λιάσκα απομακρύνεται και ο Συναδινός.

    ΤΟ ΒΗΜΑ: Ολες οι φορολογικές αλλαγές. Οι διατάξεις του νομοσχεδίου που κατετέθη στη Βουλή προς ψήφιση.

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ: Τζόγος με τα λεφτά των ανέργων. Επιδόματα 340 δις δρχ στο Χρηματιστήριο.

    ΕΘΝΟΣ: Ποιοί κερδίζουν από τις 32 αλλαγές στη φορολογία. Το νομοσχέδιο: μειώνει φόρους και ταλαιπωρία.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ζητάνε αφορμή να πάνε...σπίτια τους. Ακομψη μέχρι βλακώδης η απόφασις της υποδοχής του Οικουμενικού Πατριάρχη με...σιγόντο τις νέες ταυτότητες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: Φοροελαφρύνσεις: Με το σταγονόμετρο και σε δύο δόσεις.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Τι αλλάζει σε μισθούς- φόρους από το 2001. Καμία ελάφρυνση στα φετινά εισοδήματα με το φορολογικό νομοσχέδιο.

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Τον έδιωξαν Λαλιώτης -Γιάννα. Ο Λιάσκας πλήρωσε τις αιχμές κατά του υπουργού.

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ: Το μακελειό της Γιάννας. Αποκεφαλισμός Λιάσκα από τον "2004" δια χειρός Σημίτη.

    ΕΣΤΙΑ: Πακέτα ψεύδους οι ελαφρύνσεις. Σε σύγχυση αριθμών ο κ. Παπαντωνίου.

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ελαφρύνσεις με το ...γραμμάριο. Ελάχιστα τα οφέλη για το πλήθος των φορολογουμένων από το νέο νομοσχέδιο.

    Ο ΛΟΓΟΣ: Προϋπολογισμός με ανθρώπινο πρόσωπο. Στα 345 δις δρχ το κόστος των φορο-ελαφρύνσεων.

    ΤΑ ΝΕΑ: Οι νέοι πίνακες με τους φόρους που θα πληρώσουμε. Ολες οι ρυθμίσεις του φορολογικού νομοσχεδίου.

    ΝΙΚΗ: Ανταρσία βουλευτών κατά Κώστα Σημίτη. Δεν πέρασε η διαταγή για..."γερμανικό εκλογικό νόμο".

    Νέα Ελλάδα: Αδειασαν τον Σημίτη. Ανταρσία βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Πρόγραμμα "λιβανοποίησης" της πρωτεύουσας.

    ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: Μητσοτάκης-Αβραμόπουλος: 2 τα βάρη και ...κλατάρει!

    Η ΧΩΡΑ: Κρητική βεντέτα στη Ρηγίλλης. Ο Μητσοτάκης ρίχνει λάδι και αλέθει-δυστυχώς-στο μύλο του ΠΑΣΟΚ.

    ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Ποιοί φόροι καταργούνται. Ο Γιάννος Παπαντωνίου παρουσίασε το νέο φορολογικό νομοσχέδιο με 345 δις ελαφρύνσεις.

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Ανέτοιμοι στην κακοκαιρία. Σύσκεψη στη Νομαρχία Θεσσαλονίκης.

    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ωρα αποφάσεων για Καραμανλή. Ανοιξε ο ασκός του Αιόλου και πάλι στη Νέα Δημοκρατία.

    ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Δεν τελειώνει η Εγνατία Οδός.

    [02] Σαμαράς-Μητσοτάκης-Κεφαλογιάννης

    Η ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ υποστηρίζει ότι "με προσωπική παρέμβαση ο Κ. Καραμανλής θα θέσει τέρμα στην ένταση που δημιουργήθηκε με την κόντρα Μητσοτάκη-Κεφαλογιάννη, τονίζοντας ότι ο τόπος έχει πολλά και σημαντικά προβλήματα που αφορούν το μέλλον του...Ο πρόεδρος της ΝΔ εμφανίζεται εξοργισμένος".

    Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ ισχυρίζεται ότι " στα όρια της μονομαχίας φθάνει πλέον η αντιπαράθεση Μητσοτάκη-Κεφαλογιάννη, καθώς οι δύο κορυφαίοι πολιτικοί έδωσαν χθες συνέχεια στην κρητική τους βεντέτα με νέες εμπρηστικές δηλώσεις. Μπροστά σε αυτό το φαινόμενο η ηγεσία της ΝΔ παραμένει αμήχανη παρά το γεγονός ότι αρκετοί βουλευτές της νεότερης γενιάς αναμένουν από τον Κώστα Καραμανλή να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε "να τελειώνει με αυτή την ιστορία".

    Σύμφωνα με το ΕΘΝΟΣ, "οι αναταράξεις στη ΝΔ δεν έχουν τέλος. από τη μια η κόντρα Μητσοτάκη - Κεφαλογιάννη, από την άλλη ο Δ. Αβραμόπουλος και το κυοφορούμενο κόμμα του, που , όπως έδειξε χθες δημοσκόπηση της δικτυακής πύλης flash.gr θα το ψήφιζε το 31%. Ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κώστας Καραμανλής , παρακολουθεί με εκνευρισμό τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει και πάλι μεταξύ του κ. Μητσοτάκη και του κ. Κεφαλογιάννη, ενώ αναζητά τρόπο να "φρενάρει" δια παντός τον τελευταίο, που παρεμβαίνει με τις δηλώσεις του αντί του ίδιου του κ Καραμανλή".

    Η ΧΩΡΑ εκτιμά ότι "ούτε το μήνυμα Καραμανλή για να σταματήσει η κόντρα Μητσοτάκη-Κεφαλογιάννη αναχαίτισε τον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ. Εριξε και χθες "λάδι στη φωτιά", αδιαφορώντας αν αλέθει στο μύλο του ΠΑΣΟΚ. Επανέλαβε με άλλα λόγια τον υπαινιγμό του κατά Σαμαρά, ότι υπήρξε "όργανο" των διαπλεκομένων και συνέχισε την κρητική βεντέτα με τον Γ. Κεφαλογιάννη που τον είχε κατηγορήσει ότι αποτελεί στήριγμα του Σημίτη".

    Ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ σημειώνει ότι "όλο και πιο βαθιά στη φθοροποιό εσωκομματική κρίση βυθίζεται η ΝΔ ενώ ο Κ. Καραμανλής περιορίζεται προς το παρόν, να παρακολουθεί την κατάσταση χωρίς να φαίνεται ότι διαθέτει κάποιο "σχέδιο εξόδου" από την εσωστρέφεια που κυριαρχεί. Η κόντρα Μητσοτάκη - Γ. Κεφαλογιάννη που χτες συνεχίστηκε σε υψηλούς τόνους, ρίχνει βαριά τη σκιά της στο εσωκομματικό τοπίο, ενώ καθιστά αναποτελεσματικές τις όποιες απόπειρες της ηγεσία να αναδείξει τα "μεγάλα προβλήματα" και να περάσει στην αντεπίθεση έναντι της κυβέρνησης".

    [03] Ελληνοτουρκικά

    Η ΑΥΡΙΑΝΗ σημειώνει ότι "το Ελληνικό Πεντάγωνο θα επανεξετάσει τη στάση του για το αν θα παραμείνουν ή όχι οι ελληνικές δυνάμεις στη νατοϊκή άσκηση DESTINED GLORY που διεξάγεται στην Τουρκία μετά τη νέα εμπλοκή που παρουσιάσθηκε χθες το μεσημέρι. Μετά, δηλαδή, τα όσα τραγελαφικά, αλλά και προκλητικά συνέβησαν με ευθύνη της Αγκυρας".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ υποστηρίζει ότι "στον αέρα βρίσκεται από χθες, το πρωί η ΝΑΤΟϊκή άσκηση "Ντέστιντ Γκλόρι" μετά την πρωτοφανή ενέργεια τουρκικών μαχητικών να κινηθούν εναντίον ΝΑΤΟΪκών-ελληνικών αεροσκαφών που απογειώθηκαν από την Ελλάδα και συμμετείχαν στην άσκηση".

    Η ΕΞΟΥΣΙΑ ισχυρίζεται ότι "μόνο το θέατρο του παραλόγου θα μπορούσε να αποτυπώσει τόσο παραστατικά την πραγματική εικόνα των ελληνοτουρκικών σχέσεων όπως αυτή προβάλλεται μέσα από τις σχέσεις των δύο χωρών στο ΝΑΤΟ. Η χθεσινή εξέλιξη της ΝΑΤΟϊκής άσκησης "Destined Glory" απέδειξε ότι οι ισορροπίες μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας είναι τόσο ευαίσθητες που είναι εξαιρετικά δύσκολο ακόμη και για το ΝΑΤΟ να τις διατηρήσει".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Ρίζος) τονίζει ότι "ο επιπόλαιος χειρισμός της κυβέρνησης και πιο συγκεκριμένα του υπουργού Εθνικής Αμυνας κ. Ακη Τσοχατζόπουλου βγήκε στην επιφάνεια μετά τις χθεσινές εξελίξεις που δείχνουν ότι το σήμα του ΝΑΤΟ για την άσκηση δεν έλυσε κανένα από τα προβλήματα, αφού οι Τούρκοι συνέχιζαν χθες να αλωνίζουν στο Αιγαίο απειλώντας και ελληνικά αεροσκάφη".

    Η ΒΡΑΔΥΝΗ υπογραμμίζει ότι "πριν αλέκτορα φωνήσαι τρίς, η κυβέρνηση και οι επιτελείς των υπουργείων Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών βρέθηκαν αντιμέτωποι με τη σκληρή πραγματικότητα και τα επιγενόμενα των ενεργειών τους, αφού οι καταβαλλόμενες προσπάθειες αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, για τους "επιτυχείς" χειρισμούς τους σε σχέση με την άσκηση "Destined Glory" φαντάζουν, δυστυχώς λίγες ώρες μετά..."γρήγορα βήματα στο κενό".

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ προσθέτει ότι "στην κατάρριψη της εξωτερικής πολιτικής πάνω από τη ...Λήμνο οδήγησαν οι χειρισμοί της κυβέρνησης στη ΝΑΤΟΪκή άσκηση ιλαροτραγωδία "Destined Glory". Με το ΝΑΤΟ να εμμένει στον καθ όλα ευνόητο ρόλο του "Πόντιου Πιλάτου" ,το στρατιωτικό κατεστημένο της Αγκυρας εκμεταλλευόμενο την πρωτοφανή ανοχή που επιδεικνύει η Συμμαχία, ανέλαβε χθες τον ρόλο του χωροφύλακα στο Αιγαίο και με την απειλή της αναχαίτισης ανάγκασε τρία ελληνικά αεροσκάφη να επιστρέψουν στη βάση τους διότι προτού εισέλθουν στον τουρκικό εναέριο χώρο πραγματοποίησαν πτήση πάνω από τη Λήμνο".

    [04] Επίσκεψη Βαρθολομαίου

    ΤΟ ΚΑΡΦΙ υποστηρίζει ότι "σήμερα, στις ομιλίες τους κατά τη διάρκεια της τελετής εγκαινίων του γραφείου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα, θα δείξουν τις προθέσεις τους ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος και θα διαπιστωθούν τα αποτελέσματα της εικοσάλεπτης συνάντησης που είχαν χθες στο αεροδρόμιο, παρουσία τρίτων. Πάντως από το περιβάλλον του κ. Βαρθολομαίου, αφήνεται να εννοηθεί ότι απώτερος στόχος του είναι όχι μόνο να συσφίξει τις σχέσεις του Φαναρίου με τις άλλες ορθόδοξες εκκλησίες, αλλά και να ενισχύσει τους δεσμούς του με την ελληνική κοινωνία, η οποία αντιμετωπίζει το Οικουμενικό Πατριαρχείο ως αναπόσπαστο τμήμα της ελληνικής ταυτότητας".

    Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ σημειώνει ότι "υπό την σκιά των αντιορθόδοξων αποφάσεων για την κυκλοφορία των νέων ταυτοτήτων στις οποίες δεν αναφέρεται το θρήσκευμα, η κυβέρνηση της χώρας υποδέχθηκε χθες την κορυφή της Ορθοδοξίας, τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, ο οποίος πραγματοποιεί ολιγοήμερη ιδιωτική επίσκεψη στη χώρα μας".

    Ο ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ (Μήτσης) τονίζει ότι "η παρούσα επίσκεψή μας στην Ελλάδα είναι ιδιωτικής φύσεως και ανεπίσημος". Με τη φράση αυτή ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος διευκρίνισε, από τα πρώτα λεπτά της άφιξής του ,το χαρακτήρα που έχει η επίσκεψή του στην Αθήνα, αποσαφηνίζοντας έτσι ότι στις επαφές που θα έχει με την πολιτική και πνευματική ηγεσία της χώρας δεν πρόκειται να συζητηθούν τα "εκκρεμούντα ζητήματα", εννοώντας αυτά που αφορούν τις σχέσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος τόσο με το Οικουμενικό Πατριαρχείο όσο και με την ελληνική κυβέρνηση".

    [05] Ολυμπιάδα-Λιάσκας

    Η Νέα Ελλάδα αναφέρει ότι "ένα εικοσιτετράωρο μετά τις συστάσεις του πρωθυπουργού να πέσουν οι τόνοι μεταξύ υπουργών και των στελεχών του "Αθήνα 2004", οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες. Τη διαφαινόμενη εκεχειρία που είχε εξασφαλίσει ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης με τη Γιάννα Αγγελοπούλου στην τελευταία τους συνάντηση έσπασε χθες ο Κώστας Λαλιώτης, ο οποίος εμφανίστηκε μαινόμενο κατά του μέλους της Επιτροπής του "Αθήνα 2004" Κώστα Λιάσκα, οδηγώντας τον σε απομάκρυνση".

    Η ΝΙΚΗ υποστηρίζει ότι "με την αποπομπή Λιάσκα από την Επιτροπή του "Αθήνα 2004" έπεσε η αυλαία στη σύγκρουση του προέδρου του ΤΕΕ με τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Κώστα Λαλιώτη για το καθεστώς που θα διέπει την παρακολούθηση των ολυμπιακών έργων και την ανάπτυξη των υποδομών για τους Αγώνες. Τον κ. Λιάσκα απέπεμψε ο ίδιος ο πρωθυπουργός σε συνάντηση που είχε με τον κ. Λιάσκα, ενώ νωρίτερα την παραίτησή του από την επιτροπή είχε ζητήσει και η πρόεδρος του "Αθήνα 2004" κ. Αγγελοπούλου".

    Η ΑΥΓΗ εκτιμά ότι "μόλις η υπόθεση του "2004" έφτασε σε έναν κρίσιμο τομέα (για τη διαχείριση δισεκατομμυρίων, αλλά και για την εξουσία μεταξύ των πόλων που συγκρούονται στο πλαίσιο του όλου εγχειρήματος), το περίφημο ξεκίνημα" που επαγγέλθηκε προχθές ο πρωθυπουργός μετά τη συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής για τους Ολυμπιακούς της Αθήνας , οδηγήθηκε σε νέα κρίση. Ο Κ. Λιάσκας μέχρι χθες μέλος της πανίσχυρης πενταμελούς "τακτικής σύνθεσης" της Οργανωτικής Επιτροπής, αποπέμφθηκε...παραιτούμενος, λόγω της δημόσιας αντιδικίας του με τον Κ. Λαλιώτη".

    ΤΑ ΝΕΑ επισημαίνουν στο σχόλιό τους μεταξύ άλλων ότι "και εκεί που θα έλεγε κανείς πως επιτέλους ξεπεράστηκε το κλίμα αντιπαλότητας ανάμεσα στους αρμόδιους φορείς για την ολυμπιάδα του 2004...Το νέο σοβαρό κρούσμα ανταρσίας μέλους της Οργανωτικής Επιτροπής με τον κατ εξοχήν αρμόδιο υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κατέδειξε πως και "αγκάθια" υπάρχουν ακόμη...Και πώς, για κάποια τουλάχιστον μέλη της Επιτροπής, "η συνεργασία και συναντίληψη" - κατά το μνημόνιο που έχει υπογραφεί- δεν είναι διόλου ξεκαθαρισμένη".

    [06] Φορολογικό νομοσχέδιο

    Ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ γράφει ότι "μεγάλες θα είναι οι επιβαρύνσεις των φορολογουμένων για τα φετινά τους εισοδήματα, καθώς οι ελαφρύνσεις που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών θα ισχύουν από το 2001. Σημαντικότερα μέτρα η αύξηση του αφορολόγητου ορίου στα 2.400.000 για μισθωτούς και συνταξιούχους και η τιμαριθμοποίηση της κλίμακας κατά 5% που θα ισχύσουν για τα εισοδήματα του 2001".

    Σύμφωνα με την ΕΣΤΙΑ, "την περασμένη Τρίτη, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας εξήλθε από το Μέγαρο Μαξίμου και ανεκοίνωσε περιχαρής ότι ενεκρίθη "το σημαντικώτερο πακέτο φορολογικών ελαφρύνσεων των τελευταίων δεκαετιών". χθες, παρουσιάζοντας το σχετικό νομοσχέδιο εδήλωσε ότι "συντελείται περαιτέρω αναδιανομή του εισοδήματος προς όφελος των μισθωτών, συνταξιούχων και των ασθενεστέρων τάξεων" . Και επανέλαβε ότι το συνολικό ύψος "ελαφρύνσεων" για το έτος 2001 ανέρχεται στο ποσό των 270 δις δρχ".

    Ο ΛΟΓΟΣ προσθέτει ότι "πακέτο ελαφρύνσεων ύψους 345 δις δρχ που θα ισχύσουν τμηματικά από το τρέχον έτος μέχρι και το 2003, προβλέπει το φορολογικό νομοσχέδιου που παρουσίασε χθες ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γιάννος Παπαντωνίου. Το νέο νομοσχέδιο, το οποίο βρισκόταν υπό διαπραγμάτευση επί έξι μήνες περιέχει φοροελαφρύνσεις ύψους 270 δις δρχ για τη διετία 2000-2001, ενώ συνολικά το κόστος των ελαφρύνσεων θα προσεγγίσει τα 345 δις δρχ. Η "μερίδα του λέοντος" των φοροελαφρύνσεων ήτοι 165 δις δρχ αντιστοιχεί στο έτος 2001, χωρίς να συνυπολογίζονται τα 105 δις που είχαν προβλεφθεί από το προηγούμενο φορολογικό νομοσχέδιο".

    Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ υποστηρίζει ότι "υπό την επίδραση των δυσμενών οικονομικών εξελίξεων, της ανόδου του πετρελαίου, της κάμψης του ευρώ, των δημοσιονομικών βαρών που αυτές συσσωρεύουν και της κακής χρηματιστηριακής συγκυρίας που αποστερεί σημαντικά έσοδα από το Δημόσιο, η κυβέρνηση κατένειμε τις φορολογικές ελαφρύνσεις στη διετία 2001-2002 και μετέθεσε ουσιαστικά για το προεκλογικό 2003 τη ζητούμενη εδώ και χρόνια γενικευμένη αναθεώρηση του φορολογικού συστήματος".

    ΤΟ ΒΗΜΑ ισχυρίζεται ότι "ευεργετικές διατάξεις για πολλές κατηγορίες φορολογουμένων (αγρότες, πολύτεκνοι, σεισμοπαθείς, ελεύθεροι επαγγελματίες) περιλαμβάνει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Η αύξηση του αφορολογήτου ορίου για μισθωτούς και συνταξιούχους (σε 2.400.000 δρχ), η κατάργηση του Ειδικού Φόρου Τραπεζικών Εργασιών σε όλα τα δάνεια, η μείωση του ανωτάτου φορολογικού συντελεστή (40% για τα εισοδήματα του 2002) αποτελούν ορισμένες από τις κυριότερες αλλαγές. Το συνολικό κόστος των ελαφρύνσεων ανέρχεται σε 345 δις δρχ".

    [07] ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

    Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του σημερινού οικονομικού Τύπου είναι οι εξής:

    ΕΞΠΡΕΣ: "Εκατό δραχμές σε ένα χρόνο. Στις 406,6 δρχ έφθασε χθες το δολάριο έναντι 303 δρχ την ίδια εποχή πέρυσι".

    ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Νευρική κρίση στα χρηματιστήρια. "Εσπασε" τις 10.000 ο Dow".

    ΚΕΡΔΟΣ: "Αϋλες και... οι τιμές. Ερώτημα πλέον που σταματάει ο κατήφορος".

    ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Νέο φορολογικό καθεστώς με ημερομηνία λήξης".

    ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: "Καταρρέει το ευρώ, αναταραχή στις αγορές. Δραματική πτώση στα 83,15 σεντς".

    [08] Χρηματιστήριο

    Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ γράφει ότι "Οταν ο Dow Jones έπεφτε 4%, το ευρώ άρχισε να ανεβαίνει. Με την ανάκαμψή του, το ευρωπαϊκό νόμισμα σημείωσε νέο αρνητικό ρεκόρ έναντι δολαρίου-γεν. Τι εκτιμούν οι ξένοι αναλυτές για τις εξελίξεις στην παγκόσμια οικονομία".
    Athens News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    typos2html v1.03a run on Thursday, 19 October 2000 - 19:27:00 UTC